Welke vakken komen er in groep 6 / 7 zoal aan de orde:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welke vakken komen er in groep 6 / 7 zoal aan de orde:"

Transcriptie

1 Gasthuisstraat GC Kaatsheuvel Tel: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatie folder groep 6 / 7 In groep 6 / 7 krijgen de kinderen te maken met de volgende leerkrachten: Astrid van Zelst: Maandag,dinsdag en woensdag. -Renata Jozic:Donderdag en vrijdag tot aan de kerstvakantie. Na de kerstvakantie komt juf Leen Geldof terug van haar verlof en zal zij deze dagen op zich nemen. Welke vakken komen er in groep 6 / 7 zoal aan de orde: 1. Rekenen: De methode die we gebruiken is: De wereld in getallen. Tot groep 6 bestond het rekenen voornamelijk uit hoofdrekenen. Dit jaar breiden we dat uit met cijferen en gevarieerd rekenen. Het hoofdrekenen blijft erg belangrijk, zeker de tafels. De tafels en deeltafels moeten beheerst worden in groep 6. Stapje voor stapje gaan de kinderen kennis maken met het cijferen. Pas op het tweede rapport wordt dit zichtbaar doordat de kinderen dan een punt krijgen voor het cijferen. Bij het gevarieerd rekenen komen diverse onderdelen aan bod. Bijvoorbeeld: geld rekenen, breuken, meten, tijd, verhoudingen, oppervlakte, gewicht. Dit onderdeel van rekenen vindt meestal plaats in de projecttaken. In groep 7 beslaat het vak rekenen drie gebieden: hoofdrekenen, cijferen en gevarieerd rekenen. Het laatste onderdeel betreft het rekenen in situaties van alle dag. Bijv. het lezen van een spoorboekje, het lezen en maken van een grafiek of het uitrekenen van de kosten van een reisje. Bij dit rekenen speelt het schattend rekenen een belangrijke rol. Kinderen moeten snel kunnen zeggen hoeveel het ongeveer is. Later kan dan cijferend of met behulp van de rekenmachine worden uitgerekend hoeveel het precies is. Ook komen de breuken, kommagetallen en procenten aan de orde. Met andere woorden het rekenprogramma van groep 7 is best pittig. Wij gebruiken hiervoor de methode: Wereld in getallen. Dit automatiseren gaan we dit jaar oefenen met behulp van Snappet, een digitale verwerking op een eigen tablet.

2 2. Nederlandse taal: De methode die wij op school gebruiken heet Taal Actief en besteedt aandacht aan taal, spelling en woordenschat. Aansluitend bij onze manier van werken gaan we bij Taal Actief op drie niveaus met de leerlingen aan de slag. Er wordt gewerkt aan de hand van thema s die aansluiten bij de interesses van kinderen. Bij de oefeningen ligt de nadruk op het leren van en met elkaar: naar elkaar luisteren, met elkaar spreken, samen teksten schrijven enz. Coöperatieve werkvormen zullen hierbij ingezet worden. Bij taal en spelling vinden er regelmatig methodegebonden toetsen plaats. Op deze manier volgen we de leerlingen goed en kunnen we bij uitval extra instructie en oefeningen bieden. 3. Lezen Ook dit schooljaar werken we met de methode Leeslink voor begrijpend en studerend lezen. Deze methode is voor groep 4 t/m 8. Leeslink is een digibordmethode, we hebben dus géén boeken meer nodig. Elke week staan er nieuwe teksten, opdrachten en filmpjes online. De methode is altijd actueel en dat motiveert de leerlingen. De methode werkt met drie niveaus: Niveau 1: 2 e helft van groep 4 Niveau 2: groep 5 en 6 Niveau 3: groep 7 en 8 We gaan onze leerlingen met behulp van Leeslink leren werken met 7 leesstrategieën: doel bepalen, voorspellen, kennis ophalen, herstellen, vragen stellen, visualiseren en samenvatten. Ook wordt er weer aandacht besteed aan het technisch lezen. Een paar keer per week werken we in 3 niveaugroepen in de methode Estafette. Daarnaast gaan we een keer in de 6 weken gezamenlijk naar de bibliotheek. Alle leerlingen kunnen dan een leesboek naar eigen smaak kiezen. Dit boek gebruiken de leerlingen voor Estafette lezen en vrij lezen. 4. Wereldoriëntatie Methode: Leerstof: Toetsen: Zaken van Zwijsen Deze nieuwe methode Zaken van Zwijsen bestaat uit 3 zaakvakken: Tijdzaken (geschiedenis), wereldzaken (aardrijkskunde) en natuurzaken (natuur en techniek). De lessen worden digitaal aangeboden en verwerkt in een werkboek. Door middel van filmpjes en animaties wordt de lesstof helder overgebracht op de kinderen. Met interactieve oefeningen en spelvormen worden de leerlingen actief bij de les betrokken. Elk hoofdstuk bestaat uit 3 lessen met aansluitend een toetsles. Elke week komen de 3 zaakvakken aan bod. Na elk hoofdstuk volgt een toetsles. Hiervoor krijgen de kinderen leerwerk mee naar huis in de vorm van een samenvatting. Bij het vak wereldzaken wordt naast een toetsles over de lessen ook een topotoets gegeven. Ook hiervoor krijgen de leerlingen leerwerk mee naar huis.

3 5. Verkeer We gaan dit jaar verder met de methode Wijzer door het verkeer. Verkeerssituaties die voor de kinderen herkenbaar zijn en verkeersgedrag van de kinderen staan hierbij centraal. De volgende thema s komen aan bod: afspraken, spelen, lopen, oversteken, fietsen, meerijden en politie. Wat het verkeer betreft, is groep 7 een drukke groep. Het verkeersexamen staat op het programma. Om met succes hieraan deel te kunnen nemen, moeten we ons flink gaan verdiepen in de verkeersregels. We doen dit met de Jeugdverkeerskrant van 3vo. Het verkeersexamen bestaat uit 2 onderdelen nl. theorie en praktijk. Naast het beantwoorden van vragen moeten de kinderen ook fietsen. Voor het examen worden de fietsen van de kinderen door de politie gekeurd Tegen die tijd krijgt u hierover nog bericht. 6. Engels. In groep 7 starten we met Engels. Dit schooljaar starten we met de nieuwe versie van de methode Real English. In onze methode is er veel aandacht voor spreken en luisteren. Maar ook aan de leesvaardigheid en de opzoekvaardigheid wordt de nodige aandacht besteed. De leerlingen krijgen voor Engels huiswerk mee. Een week voordat de toets afgenomen wordt krijgen ze een samenvatting mee naar huis. De samenvatting moet goed geleerd worden. 7. Schrijven Op school wordt steeds meer van uw kind verwacht. Zo ook van het werktempo. Het is belangrijk dat kinderen netjes, duidelijk leesbaar en vlug kunnen schrijven. Hiervoor gebruiken we de methode: Handschrift (deel A en B). De kinderen schrijven met de gelpen van school. 8. Muziek Hiervoor werd door de eigen leerkracht gebruik gemaakt van de muziekmethode met cd-ondersteuning : Moet je doen.

4 Naast de bekende vakken staan er ook nog wat bijzondere zaken op het programma van deze groep. Tabletonderwijs. Tabletonderwijs maakt leren leuker. Kinderen zijn beter geconcentreerd en gemotiveerd bij het werken op een tablet. Leerkrachten hebben meer tijd voor instructie, lesvoorbereiding en remediëring door automatisch nakijken en foutenanalyse. Dit zijn een aantal uitspraken die te lezen zijn op de website van Snappet. Snappet is een stichting waar scholen tablets kunnen leasen. In de Snappet app op de tablet zijn verwerkingsopdrachten voor rekenen, taal, en spelling beschikbaar. De tablet vervangt het werkboek. Wanneer een leerling een antwoord geeft op een opdracht, krijgt deze direct feedback. Het betekent ook dat de leerkracht de gemaakte opdrachten niet hoeft na te kijken, dat heeft de software al gedaan. En het gaat zelfs verder! De leerkracht kan live met de groep meekijken hoe de verwerkingsopdrachten worden gemaakt. Direct ingrijpen wanneer een groep leerlingen bij bepaalde opgaven veel fouten maken, komt de leeropbrengsten ten goede. Daarnaast worden kinderen direct doorgeleid naar extra oefenstof die past bij hun niveau van leren. Na een pilot in groep 4 en 7 vorig schooljaar waren zowel de leerlingen als de leerkrachten enthousiast over de mogelijkheden van het werken met de tablets van Snappet. Dit schooljaar gaan de groepen 4 t/m 8 de verwerking van de leerstof van taal, spelling en rekenen op de tablet doen. Kanjertraining. In onze houding naar kinderen toe en in onze manier van lesgeven houden we rekening met verschillen tussen kinderen binnen de sociale- en emotionele ontwikkeling. We vinden het daarnaast belangrijk structureel aandacht te besteden aan deze vorming. We werken met de methode Kanjertraining. Thema s als zelfvertrouwen, om kunnen gaan met je eigen gevoelens en die van anderen, opkomen voor zichzelf en voor anderen komen hierin aan bod. Tijdens de lessen van de Kanjertraining zullen de leerlingen samen met de leerkracht enerzijds over onderwerpen praten, maar daarnaast ook praktisch oefenen. De kinderen worden hierbij mede verantwoordelijk gemaakt voor de sfeer in de groep. De Kanjertraining hanteert 5 afspraken die voor iedereen door de gehele school gelden: We helpen elkaar We vertrouwen elkaar Niemand speelt de baas Niemand lacht uit Niemand doet zielig

5 Naast het werken met de Kanjertraining organiseren we tweemaal per schooljaar een week van de omgangsvormen. Katholieke identiteit Als katholieke school besteden we aandacht aan de grote katholieke feesten die door het jaar heen gevierd worden. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat we als school de uitgangspunten van de katholieke identiteit aan bod laten komen. Dit doen we door een koppeling te maken tussen de uitgangspunten van de Kanjertraining en Bijbelverhalen. Door het jaar heen vertellen we Bijbelverhalen, tonen we de verhalen in filmpjes en gaan we met de leerlingen in gesprek over de inhoud van de verhalen. Trefwoord Wat is Trefwoord? Trefwoord is een methode voor levensbeschouwelijke vorming in de basisschool en wil kinderen begeleiden en ondersteunen bij het verkennen, bewustmaken en verrijken van hun wereld. Dit gebeurt a.d.h.v. allerlei vragen, zoals: wat is eerlijk, wat heeft zin, waar is mijn overleden opa, wat betekent God voor mensen, waarom heeft niet iedereen genoeg te eten, waarom pesten mensen elkaar, enzovoort. Sociaal-emotionele ontwikkeling. We werken met een leerlingvolgsysteem: Zien. Twee keer per jaar vult zowel de leerkracht als de leerling een vragenlijst in. Aan de hand hiervan wordt bekeken of de leerling extra begeleiding nodig heeft bij bepaalde aspecten van zijn/haar emotionele ontwikkeling. Verder is er twee keer per jaar een themaweek pestprotocol, waarin expliciet aandacht besteed wordt aan de school- en klassenregels en het voorkomen en oplossen van pestgedrag. Tenslotte komen diverse onderwerpen aan de orde in de kanjertraining. De computer. We proberen de computer zoveel als mogelijk in te zetten. Alle kinderen komen aan de beurt voor taal- en rekenopdrachten. Daarnaast kan de computer gebruikt worden voor het maken van werkstukken of voor het opzoeken van informatie. Ook wordt de computer gebruikt om computervaardigheden eigen te maken. We beginnen dit jaar met Word. Coöperatieve werkvormen Coöperatieve werkvormen Op onze school werken we met coöperatief leren. Dit houdt in dat kinderen met elkaar leren samenwerken om zo tot een hoger leerrendement te komen. Hiervoor gebruiken we didactische structuren. Didactische structuren zijn werkvormen waarbij kinderen samen moeten werken en van elkaar leren.

6 Hoe vaak gebruiken we een Didactische Structuur? We werken gedurende het schooljaar gemiddeld 3 maal per week, inclusief een Klasof Teambouwer, met een Didactische Structuur van Coöperatief Leren. Alle structuren van de basis worden daarbij ingezet die voor de desbetreffende groep geschikt zijn en komen minimaal een keer per maand aan bod. De Didactische Structuren gebruiken we in ieder geval bij taal, spelling, lezen, rekenen en de zaakvakken. Als de handleiding van de methode, die we gebruiken suggesties geeft voor coöperatief leren, dan gebruiken we die. Enkele herkenbare zaken zijn: -Het gebruik van posters in de groep, die vooral bij het trainen en onderhouden van didactische structuren ingezet worden als visuele ondersteuning voor leerkracht en kinderen. -Het gebruik van het Stiltesignaal in alle groepen. -Alle kinderen zitten vanaf groep 3 (groep 3 na de herfstvakantie) in Basisteams van liefst 4 kinderen (als het niet anders uitkomt, soms 3 of 5 kinderen). Bij het samenstellen van de Basisteams houden we rekening met 1. Cognitief functioneren 2. Sociaal- emotionele verschillen. 3. Jongens meisjes verdeling. 4. Etnische verschillen. -We gebruiken de tafelnummering en we maken gebruik van de termen schoudermaatje en oogmaatje. -Tijdens het coöperatief leren wordt er gewerkt met drie stemvolumes die concreet aangeven hoe hard een leerling mag praten: 1. Groepsstem 2. Teamstem 3. Liniaalstem Spreekbeurten Ook in groep 6 / 7 moeten de kinderen een spreekbeurt doen. De datum waarop deze spreekbeurt plaatsvindt, wordt op tijd bekend gemaakt. De bedoeling is dat de kinderen in overleg met de leerkracht een onderwerp kiezen en het thuis uitwerken en voorbereiden. Boekbespreking Dit schooljaar starten we in de groepen 6, 7 en 8 met het houden van een boekbespreking. De leerlingen gaan in de klas een presentatie houden over een boek dat ze gelezen hebben. Dit doen ze aan de hand van een vragenlijst, boekrecensie, die ze thuis over het boek maken.

7 Gym We gymmen op dinsdagochtend en op donderdagochtend. Bij gym is veiligheid zeer belangrijk. Om letsel te voorkomen mogen de kinderen dan geen sieraden dragen. We zouden het zeer prettig vinden als kinderen op deze dag kleding aan hebben die ze zelf makkelijk aan en uit kunnen doen. Huiswerk De leerlingen van groep 7 krijgen dit schooljaar twee keer per week huiswerk op. Dit huiswerk bestaat uit maak- en leerwerk. Enkele voorbeelden: - Verkeer: een voorbereiding op het verkeersexamen - Engels: een voorbereiding op de toets - Spelling werkwoorden Groep 6 krijgt incidenteel huiswerk. Dit zal vooral leerwerk van de zaakvakken zijn. KLASBORD Wij maken gebruik van Klasbord. Een communicatiemiddel voor het onderwijs. Het hele jaar proberen we u daarop zo goed mogelijk op de hoogte te houden van activiteiten in de klas. Hulpouders Het kan zijn dat er dit jaar een beroep op uw hulp wordt gedaan. Sommige activiteiten kunnen gewoon niet zonder uw hulp. Hiervoor wordt u benaderd door de klassenouder of middels een briefje/ /app Klasbord. Mocht U vragen hebben over het bovenstaande, dan horen we dat graag. We hopen dat het een fijn schooljaar zal worden en dat we prettig kunnen samenwerken. Natuurlijk zijn er ook dit jaar ouderavonden, maar mocht u tussentijds een gesprek willen dan kunt u altijd een afspraak maken. Samen zoeken we dan naar een geschikt moment voor een gesprek. Met vriendelijke groet, Astrid van Zelst Renata Jozic Leen Geldof

Theresiaschool Informatiefolder groep 6 / 7 schooljaar 2015-2016 1

Theresiaschool Informatiefolder groep 6 / 7 schooljaar 2015-2016 1 Theresiaschool Informatiefolder groep 6 / 7 schooljaar 2015-2016 1 Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatie folder groep 6 / 7 In groep 6

Nadere informatie

Theresiaschool Informatiefolder groep 5 / 6 schooljaar

Theresiaschool Informatiefolder groep 5 / 6 schooljaar Theresiaschool Informatiefolder groep 5 / 6 schooljaar 2016-2017 1 Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatie folder groep 5 / 6 In groep 5

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4.

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4. Informatie folder groep 4 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4. Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals

Nadere informatie

In groep 5 krijgen de kinderen te maken met de volgende leerkrachten:

In groep 5 krijgen de kinderen te maken met de volgende leerkrachten: Theresiaschool Informatiefolder groep 5 schooljaar 2018-2019 1 Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatie folder groep 5 In groep 5 krijgen

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1

Groepsinfo-folder BS Theresia 1 Informatie folder groep 5 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 5! Dit schooljaar zal uw kind les krijgen van: Juffrouw Astrid: maandag

Nadere informatie

Welkom in groep 4. Hieronder volgt een toelichting bij enkele vakgebieden:

Welkom in groep 4. Hieronder volgt een toelichting bij enkele vakgebieden: Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4 Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals u gemerkt heeft,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 Schooljaar

Informatieboekje groep 7 Schooljaar Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatieboekje groep 7 Schooljaar 2016-2017 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen uit groep 7, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 Schooljaar

Informatieboekje groep 8 Schooljaar Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatieboekje groep 8 Schooljaar 2018-2019 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen uit groep 8, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 8 Schooljaar 2015-2016 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatieboekje groep 8 Schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen uit groep 8, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2018-2019 Door middel van deze folder willen we u informatie geven

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2017-2018 Door middel van deze folder willen we u informatie geven

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 Door middel van deze folder willen we u informatie geven over

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Informatie groep 5 Algemene informatie Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkom heten in groep 5. Het is altijd weer spannend om aan een nieuw

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 6/7

[Typ hier] Informatie. groep 6/7 [Typ hier] Informatie groep 6/7 2018-2019 Informatie groep 6/7 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Rekenen (methode Wereld in Getallen)

Rekenen (methode Wereld in Getallen) Informatie groep 7 cursusjaar 2017-2018 De leerstof in groep 7: In groep 7 stijgt het tempo en het niveau De leerstof is een stuk moeilijker Er komen extra vakken bij zoals Engels en Blitz (studievaardigheden)

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 7 2017-2018 Meester Wim Jurriëns JULIANASCHOOL EDERVEEN Even voorstellen: Beste ouders/verzorgers, In 1955 ben ik geboren in Rijssen (Twente). Ik was de jongste van vijf kinderen. (4 jongens

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Informatie avond groep 7 Technisch Lezen: Net als vorig jaar hebben wij 3x per week Estafette lezen. Maandag-, woensdag- en vrijdagochtend het eerste half uur. Kinderen lezen hierbij op eigen niveau. Begrijpend

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2018-2019 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Inloopavond. 14 september 2015. groep 7

Inloopavond. 14 september 2015. groep 7 Inloopavond 14 september 2015 groep 7 1) Algemeen - De kinderen hebben in de eerste schoolweek de schoolkalender meegekregen. Hierop vindt u de activiteiten van dit schooljaar, de vakanties en de vrije

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatie avond. Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft?

Informatie avond. Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft? Informatie avond Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft? 1 Welkom 2 Algemene zaken Luizenzakken en luizencontrole Gesprekken op afspraak

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Keuchenius School met Talent

Keuchenius School met Talent Keuchenius School met Talent Groep 6 Groepssamenstelling Groep 6 > 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marijke (maandag/dinsdag) m.kleinjan@csgdewaard.nl Juf Netty (woensdag-vrijdag) n.oliver@csgdewaard.nl

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

[Typ hier] Informatie. groep 7/8 [Typ hier] Informatie groep 7/8 2018-2019 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatiebrief groep 7/8

Informatiebrief groep 7/8 Informatiebrief groep 7/8 Schooljaar 2018/2019 De Molenwiek groep 7/8 Leerkrachten: Ma, di, do, vr, : Marianne Mackaay Wo: Eline van Kleef Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2015-2016. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2015-2016. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2015-2016 Door middel van deze folder willen we u informatie geven over

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Informatieboekje Groep 4 Juliana van Voorwoord Hierbij het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje meer informatie over

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3 Schooljaar Postbus AA Kaatsheuvel Tel:

Informatiefolder groep 3 Schooljaar Postbus AA Kaatsheuvel Tel: Informatiefolder groep 3 Schooljaar 2016-2017 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken

Nadere informatie

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken.

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Welkom op de infoavond van groep 6 Even voorstellen Meester Dennis en zijn werkdagen

Nadere informatie

INFORMATIE GROEP 7. De vakken: Taal:

INFORMATIE GROEP 7. De vakken: Taal: INFORMATIE GROEP 7 Kenmerken: De meeste kinderen krijgen wat meer oog voor wereldse problemen, tevens komen ze met allerlei vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ze verwachten exacte antwoorden

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), - 1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 7 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken,

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Anouk Rekencoördinator

Even voorstellen. Juf Anouk Rekencoördinator Welkom in groep 7 Even voorstellen Vakken Rekenen Taal Spelling Engels Studievaardigheden IPC Sociaal emotionele ontwikkeling Huiswerk Activiteiten groep 7 Voorlopig advies Contact Communicatie Schoolafspraken

Nadere informatie

Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien uw kind ziek is, graag telefonisch doorgeven.

Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien uw kind ziek is, graag telefonisch doorgeven. Informatie groep 6 Groep 6 schooljaar 2018/2019 De Molenwiek Leerkrachten: - Juf Inge maandag, dinsdag en woensdag. - Juf Karin (woensdag) donderdag en vrijdag. Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN.

Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN. Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN. Groep 4 Wereld in getallen rekenen (snappet) Deze methode gaat uit van het dagelijks leven. Schema s en tekeningen worden hierbij gebruikt om de problematiek inzichtelijk

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Inhoud : 1. Waarom geven wij op school huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk en waar bestaat het uit? 3. Wat kunnen de ouders van de school verwachten?

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Even voorstellen Groep 5b/6b: Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Groep 6c/7b: Juf Inge Bos (maandag t/m vrijdag)

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 7

Informatieboekje GROEP 7 Informatieboekje GROEP 7 Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het informatieboekje van uw kind in groep 7. We gaan samen met de kinderen fris een nieuw jaar in. Een jaar waarin er veel gebeurt en

Nadere informatie

Informatie avond groep 5 2011-2012

Informatie avond groep 5 2011-2012 Informatie avond groep 5 2011-2012 Even voorstellen Martin Geldermans Leerkracht groep 5, Theo Raateland Leekracht groep 5, Werff Thomas Gymleerkracht. Waar gaan we het over hebben? Het digibord, De vakken,

Nadere informatie

Klassenbrief. Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan. Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt.

Klassenbrief. Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan. Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt. Algemene informatie Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt. Website: www.demeander-delfgauw.nl Verjaardag leerkrachten. Rekenen Nieuwe methode

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6a Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag- en dinsdagmiddag, woensdag) Paula

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatieavond groepen 7 Het Mozaïek

Informatieavond groepen 7 Het Mozaïek Informatieavond groepen 7 Het Mozaïek Samenwerking met parallelcollega s Er zal regelmatig overleg zijn met de collega s uit de andere groepen 7. Zodat alle groepen aan het einde van het jaar ongeveer

Nadere informatie

Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier

Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit school meegegeven wordt en waarvan verwacht wordt dat het door de kinderen thuis gemaakt en/of geleerd wordt. Huiswerk is geen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie avond groep 7. Welkom. Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder

Informatie avond groep 7. Welkom. Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder Informatie avond groep 7 Welkom Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder Een moment uit de klas door de leerlingen gemaakt Waar gaan we het over hebben? Welkom Sfeer en gedrag Werkvormen De vakken Wat

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolberg Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Algemene informatie. Diverse dingen:

Algemene informatie. Diverse dingen: Informatieboekje Groep 4/5 2011-2012 Algemene informatie Diverse dingen: Gedragsregels in en buiten de klas Samen met de juf hebben de kinderen klassenregels bedacht en ondertekend. Wij houden ons allemaal

Nadere informatie

Informatieavond groep 6

Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 Via de schooltelefoon zijn we bereikbaar Ziekte/ afwezigheid even melden Tijdens het inloopkwartier s morgens korte boodschap 10 minuten avond Afspraken worden apart gemaakt en

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatie. groep 7/8

Informatie. groep 7/8 Informatie groep 7/8 2016-2017 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Basisschool De Leerlingst Postbus 4052 6080 AB Haelen 0475-300989 info@deleerlingst.nl Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

GROEP 7. Informatieavond

GROEP 7. Informatieavond GROEP 7 Informatieavond 1 Leerkrachten 7a Debby van Twillert Sylvia Walch ma, di en wo do en vr 7b Marlien Hammink Linda Karman ma, do en vr di en wo 2 Vakken Rekenen Taal Spelling Lezen Engels Wereld

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

Informatieavond groep

Informatieavond groep Informatieavond groep 5 2018-2019 Vreedzame School: U als ouders en wij als leerkrachten hebben de taak om onze kinderen voor te bereiden op een maatschappij, die gecompliceerd is. Een maatschappij waarin

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatie groep 5. Ook is er elke week een les uit Blits, een methode voor studievaardigheden. Dit krijgen de kinderen voor het eerst in groep 5.

Informatie groep 5. Ook is er elke week een les uit Blits, een methode voor studievaardigheden. Dit krijgen de kinderen voor het eerst in groep 5. Informatie groep 5 Taal en spelling We werken op school met de compleet vernieuwde methode: Taal Actief. Taal Actief heeft een basisprogramma van 32 weken per jaar, verdeeld in acht thema s van vier weken.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieavond groep 7

Informatieavond groep 7 Informatieavond groep 7 Fulltime Stagaire Via de schooltelefoon zijn we bereikbaar Ziekte/ afwezigheid even melden Tijdens het inloopkwartier s morgens korte boodschap 10 minuten avond Afspraken worden

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo leerlingen en ouders van groep 7! Ik ben juf Susan en dit schooljaar jullie juf. Samen met mijn vriend Bas woon ik in Vinkel.

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool de Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

GROEP 7. Informatieavond

GROEP 7. Informatieavond GROEP 7 Informatieavond 1 Leerkrachten 7a Gwendy Reek Linda Huijsmans Bapo 7b Bas Mauriks 7c Debby van Twillert Anne-Claire Andreoli IB-er: Jeannette Vos Boco: Kaija de Gooijer ma, di, do, vr wo ma t/m

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 5-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 5 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Wat doen we zoal in groep 6?

Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er, op donderdag en vrijdag juf Ten Hove. Op woensdag zijn de juffen er om de beurt. Juf Knikker vervangt

Nadere informatie

Geachte ouder(s), verzorger(s),

Geachte ouder(s), verzorger(s), Infobrief groep 7 Geachte ouder(s), verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 7. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen in deze groep. Nieuwe leerstof voor

Nadere informatie

Informatieavond groep 6

Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 1) Algemeen - De kinderen hebben de schoolkalender meegekregen. Hierop vindt u de activiteiten van dit schooljaar, de vakanties en de vrije dagen. De schoolgids

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR 2015-2016 Leerkracht: Nicole Koevoets Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het huiswerk genoteerd voor

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie