Gemeente fj Bergen op Zoom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente fj Bergen op Zoom"

Transcriptie

1 RVB9-157 Gemeente fj Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Mummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Financiering Districtelijke Coordinatiefunctie Nazorg na detentie RVB9-157 Sector/ : SMD,Veiligheid, 15december29 Afdeling A.C. Spindler A.C.Spindler@bergenopzoom.nl Openbare Orde en Veiligheid Voorstel: 1. In te stemmen met de opzet van een Districtelijk coordinator nazorg na detentie voor een bedrag van 75.,- per jaar, voor de periode In te stemmen met het bestemmen van de ,- die vanuit het Rijk aan de gemeente Bergen op Zoom als centrumgemeente hiervoor beschikbaar is gesteld, welke zijn opgenomen in de begroting onder programma 17 Algemene Uitkering. 3. Het resterende bedrag ad ,- te verdelen onder de districtsgemeenten, naar rato van de uit deze gemeenten behandelde casussen. In de begroting voor 21 en verder, is in Programma 2 Openbare Orde en Veiligheid reeds dekking voorzien voor de deelbijdrage van de gemeente Bergen op Zoom. Type voorstel: Kaderstellend Controlerend Rest Zijn in het voorstel een of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee Zijn doelen en/of effecten beschreven KX r i Financiele consequenties KA J I Inspraakverordening van toepassing i i K^\ Communicatieparagraaf: Bij de voorbereiding van dit raadsvoorstel zijn alle relevante kern- en netwerkpartners betrokken. Samenvatting: Door het Rijk zijn middelen ter beschikking gesteld voor de opzet van een Districtelijk coordinator nazorg na detentie. Voorgesteld wordt in te stemmen met de aanstelling van deze Districtelijk coordinator nazorg na detentie en deze te financieren middels de bijdrage vanuit het Rijk en bijdragen vanuit deelnemende gemeenten.

2 Gemeente fj Bergen op Zoom RVB9-157 Raadsvoorstel Bijlagen: Bijlage nr. I Omschrijving 1 I Begrotingswijziging Bijgevoegd/Ter inzage I btjgevoegd

3 Gemeente jfl Bergen op Zoom RVB9-157 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 4februari 21 : RVB9-157 : Financiering Districtelijke coordinatiefunctie Nazorg na detentie Aan de gemeenteraad, Voorstel 1. In te stemmen met de opzet van een Districtelijk coordinator nazorg na detentie voor een bedrag van 75.,- per jaar, voorde periode In te stemmen met het bestemmen van de ,- die vanuit het Rijk aan de gemeente Bergen op Zoom als centrumgemeente hiervoor beschikbaar is gesteld, welke zijn opgenomen in de begroting onder programma 17 Algemene Uitkering. 3. Het resterende bedrag ad ,- te verdelen onder de districtsgemeenten, naar rata van de uit deze gemeenten behandelde casussen. In de begroting voor 21 en verder, is in Programma 2 Openbare Orde en Veiligheid reeds dekking voorzien voor de deelbijdrage van de gemeente Bergen op Zoom. Inleiding Jaaiiijks worden in Nederland ruim 3. gedetineerden ontslagen uit detentie die zich vervolgens ergens in een gemeente vestigen. Vaak is dit de gemeente van herkomst. Uit de cijfers over 26 blijkt dat het voor de gemeente Bergen op Zoom om ongeveer 15 a 2 1 gedetineerden op jaarbasis gaat die na hun straf weer in Bergen op Zoom (willen) terugkeren. Uit onderzoek blijkt dat het recidivecijfer onder ex-gedetineerden hoog is (ongeveer 7%, voor veelplegers is dit zelfs 9%). Voor gemeenten is het terugdringen van recidive van belang: de criminaliteitscijfers dalen en de sociale veiligheid in de gemeente neemt toe. Beoogd maatschappelijk effect/doelstelling Tijdens de Stuurgroepvergadering Veiligheidshuis District Bergen op Zoom van 15 april 29 is het samenwerkingsconvenant 'Veiligheidshuis district Bergen op Zoom' door alle partijen en de zes districtsgemeenten ondertekend. Hierin staan een aantal speerpunten en voorgenomen acties in beschreven van het Veiligheidshuis, maar ook van de afzonderlijke ketenpartners in het Veiligheidshuis. Ook de gemeentelijke verantwoordelijkheid staat daarin beschreven ten aanzien van de nazorg na detentie. De voornaamste doelstelling van deze aanpak in dit convenant is het voorkomen van recidive door exgedetineerden. Hieraan leveren de partners die in het Veiligheidshuis vertegenwoordigd zijn, een bijdrage. 1 Gehele populatie (Veelplegers, kortverblijvenden en langverblijvenden)

4 Gemeente Bergen op Zoom RVB9-157 Coordinatiepunt Nazorg Omdat veel gemeentelijke diensten betrokken zijn bij de nazorg van ex-gedetineerden, is er behoefte aan coordinatie en een centraal aanspreekpunt voor de justitiele partners. Aan gemeenten is gevraagd een Gemeentelijk coordinatiepunt nazorg in te stellen. Het voorgaande impliceert dat de gemeente - wat het Rijk Ibetreft - de verantwoordelijkheid voor de nazorg krijgt voor alle gedetineerden. Uitwerking voorstel Wijze van invulling districtelijke samenwerking: 1. Het instellen van een Districtelijk coordinator nazorg na detentie en hiervoor op projectbasis per 1 juni 29 - in beginsel voor de duur van 1 jaar -1, fte vrijmaken voor de functie van Districtelijk coordinator nazorg na detentie; 2. Voor afloop van deze periode op basis van een evaluatie bekijken of structurele inrichting van deze functie wenselijk is; 3. De Districtelijk coordinator nazorg na detentie formeel aan te stellen bij de gemeente Bergen op Zoom en inhoudelijk aan te laten sturen door alle deelnemende districtgemeenten. 4. Deze functie te koppelen aan de Gemeente Bergen op Zoom, afdeling Integrate Veiligheid. Uitgangspunten Algemeen De Districtelijk coordinator nazorg na detentie voert de regie op het proces van toeleiding van alle exgedetineerden naar nazorg op het gebied van de basisvoorzieningen. De Districtelijk coordinator nazorg na detentie is voltijd gevestigd in het Veiligheidshuis district Bergen op Zoom. Ten behoeve van optimale informatievoorziening maakt de Districtelijk coordinator nazorg na detentie gebruik van hetzelfde justitieel informatiesysteem als het Veiligheidshuis. Hiervoor zal een privacyconvenant worden opgesteld. In de werkwijze wordt onderscheid gemaakt tussen 'gewone' kortverblijvende ex-gedetineerden, 'gewone' langverblijvende gedetineerden en de doelgroep veelplegers. Taken Districtelijk coordinator nazorg na detentie Ten aanzien van alle doelgroepen ex-gedetineerden Fungeren als informatieknooppunt (in- en extern); Bewaken van de voortgang van de toeleiding naar de basisvoorzieningen; Fungeren als meldpunt voor knelpunten in de toeleiding en (bij structurele knelpunten) zorgdragen voor oplossingen (i.s.m. de betreffende dienst); Deelnemen aan het Nazorg na detentie-overleg; Het goed op elkaar (laten) afstemmen van de werkprocessen van de bij de nazorg betrokken gemeentelijke diensten/instanties en dit goed communiceren naar de Dienst Justitiele Inrichtingen.

5 Gemeente f Bergen op Zoom RVB9-157 Ten aanzien van langverblijvende ex-gedetineerden Onderzoeken op welke wijze de gemeente (en haar veiligheidspartners) kan bijdragen aan de uitgebreidere nazorg voor deze doelgroep. Wenselijk is dat hierbij aansluiting wordt gezocht bij de 'Aanpak veelplegers'. Een en ander bezien vanuit de (inter)gemeentelijke regierol. Ten aanzien van de veelplegers Deelnemen aan het Casusoverleg Veelplegers; Coordineren van de activiteiten van de verschillende (keten)partners voor de veelplegers, welke op hun beurt verantwoordelijk zijn voor het toeleiden van individuele veelplegers naar de basisvoorzieningen. Overwegingen 1. Met het instellen van een Districtelijk coordinator nazorg na detentie wordt de gemeente in de gelegenheid gesteld op adequate wijze de regie te voeren op de nazorg van ex-gedetineerden. Met een goede nazorg wordt de situatie voor ex-gedetineerden na detentie verbeterd en de kans op terugval beperkt. Hiermee wordt de sociale veiligheid in de gemeente bevorderd. 2. Met het instellen van een Districtelijk coordinator nazorg na detentie wordt tegemoet gekomen aan de dringende wens van zowel Dienst Justitiele Inrichtingen (DJI) als het Veiligheidshuis district Bergen op Zoom om binnen de gemeente Bergen op Zoom een centraal aanspreekpunt op het gebied van nazorg te hebben. Consequenties van het voorstel De kosten voor de Districtelijk coordinator nazorg na detentie bedragen 75.,- op jaarbasis. Vanuit het Rijk (Ministerie van Justitie) is middels een doeluitkering voor de jaren 21 en 211 een bedrag van ,- beschikbaar gesteld aan de gemeente Bergen op Zoom als centrumgemeente. Deze middelen zijn in de gemeentelijke begroting als baten opgenomen in Programma 17 Algemene Uitkering. Conform het Besluit Begroting Verantwoording dient uw raad deze middelen formeel te bestemmen ten behoeve van de Districtelijk coordinator nazorg na detentie. Het resterende bedrag ad ,- wordt gedeeld door de districtsgemeenten naar rato van het aantal behandelde casussen in het voorgaande jaar. Voor de gemeente Bergen op Zoom betekent dit voor 21 een bijdrage van 4.887,-. Voor de dekking van deze bijdrage is in de begroting 21 en verder reeds voorzien in Programma 2 Openbare Orde en Veiligheid. Alternatieven Hoewel de gemeente de verantwoordelijkheid heeft voor de nazorg voor detentie, betekent dit niet dat de gemeente hierdoor een groot aantal extra taken toebedeeld heeft gekregen. De uitvoering van de nazorg na detentie zal voornamelijk in het Veiligheidshuis via de hiertoe ingerichte werkprocessen plaatsvinden. De gemeentelijke afdelingen Publieksdiensten en Werk en Inkomen worden hierbij betrokken als een exgedetineerde een ID-bewijs, huisvesting (uitsluitend in het kader van bijzondere bijstand in huurkosten), inkomen, werk of zorg (dit laatste in het kader van de Wet werk en bijstand) nodig hebben.

6 Gemeente fj Bergen op Zoom Ill RVB9-157 Raadsvoorstel In het kader van de re-integratie in de samenleving, kan het echter voorkomen dat een veelpleger na zijn of haar detentie nog een traject moet dooriopen, omdat zijn of haar afstand tot de maatschappij nog te groot is om volwaardig terug te kunnen keren in de maatschappij. Het betreft trajecten die zorgen dat de ex-gedetineerde gedurende een bepaalde periode werkritme, zorg en huisvesting krijgt. Omdat het zorg betreft die niet via de AWBZ gefinancierd worden en niet vallen onder de WMO, komen deze kosten voor rekening van de gemeente Bergen op Zoom. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, De secretaris, De burgemeester, /

7 Gemeente fj Bergen op Zoom RVB9-157 Raadsvoorstel De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van 15 december 29, nr. RVB9-157; gelet op de Gemeentewet; BESLUIT: 1. In te stemmen met de opzet van een Districtelijk coordinator nazorg na detentie voor een bedrag van 75.,- perjaar, voorde periode In te stemmen met het bestemmen van de ,- die vanuit het Rijk aan de gemeente Bergen op Zoom als centrumgemeente hiervoor beschikbaar is gesteld, welke zijn opgenomen in de begroting onder programma 17 Algemene Uitkering. 3. Het resterende bedrag ad ,- te verdelen onder de districtsgemeenten, naar rata van de uit deze gemeenten behandelde casussen. In de begroting voor 21 en verder, is in Programma 2 Openbare Orde en Veiligheid reeds dekking voorzien voor de deelbijdrage van de gemeente Bergen op Zoom. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van De griffier, De voorzitter, F.P. de Vos

8 Besluit tot wijziging van de programmabegroting Gemeente Provincie Dienstjaar Nummer Bergen op Zoom Noord-Brabant 21 instellen coordinator nazorg na detentiepolitiedistrict Bergen op Zoom Initierende SECTOR :SMD Wijziging programmabegroting: AFDELING : openbare orde en veiligheid Betreft programma('s) progr 2 Te behandelen in de volgende Commissies: Mens en Maatschappij Stad en Ruimte Burger en Bestuur X De raad van cle gemeente Bergen op Zoom besluit de programmabegroting voor bovengenoemd dienstjaar, met goedkeuring van de bovengenoemde commissies, onder bovengenoemde nummering en omschrijving te wijzigen als hierna aangegeven. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van Ter kennisname gebracht van Commissie Burger en Bestuur van de griffier, de voorzitter, Dhr. F.P. de Vos Dhr. Drs. J.M.M. Polman Ingevolge artikel 192 van de gemeentewet ter kennisneming gezonden aan Gedeputeerde Staten. Datum van toezending : Sector Afdeling Aantal exemplaren Middelen Administratie

9 Wijziging (meerjaren-)programmabegroting Cat. Prod/kpl GRBR KSTP PRJC OBJS OBJC Lasten Begr. Begr. Begr. Begr Baten Begr. Begr. Begr. Begr Externe producten: 6141 alqemene criminaliteitsbestriidinq niet in te delen lasten coordinator nazorg na detentie C749 bijdrage diverse gemeenten C alaemene uitkerina decentralisatieuitkering Maatschappelijke Opvang C Interne producten: - Investeringen / reserves en voorzieninqen: Toelichtinq: Deze wijziging betreft de kosten mbt het instellen van een coordinator nazorg na detentie in het politiedistrict Bergen op Zoom. De functionaris wordt geplaatst bij de stichting jeugd en welzijn. De totale kosten worden geraamd op 75. Vanuit het Rijk (ministerie justitie) wordt voor 21 en 211 via de decentralisatieuitkering Maatschappelijke opvang jaarlijks een bedrag ad beschikbaar gesteld. Het restantbedrag ad wordt conform een verdeelmodel over de 6 deelnemende gemeenten verdeeld. Door de gemeente Bergen op Zoom wordt e.e.a. verrekend. Voor Bergen op Zoom betekent e.e.a, een bijdrage ad waarvoor dekking wordt gevonden binnen de middelen van het Veiligheidshuis.

Bergen op Zoom RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Bergen op Zoom RVB Voorlegger Raadsvoorstel Bergen op Zoom RVB8-177 Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Toevoegingen aan budget Wet

Nadere informatie

Gemeente j\ Bergen op Zoom

Gemeente j\ Bergen op Zoom Gemeente j\ Bergen op Zoom RVB8-152 Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Aanschaf stemhokjes

Nadere informatie

krediet bodemsanering El Feth 4 september 2007 Afdeling onderwijs

krediet bodemsanering El Feth 4 september 2007 Afdeling onderwijs Bergen op Zoom RVB7-75 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer krediet bodemsanering El Feth RVB7-75 Sector/ 4 september 27 Afdeling onderwijs : SMD - Educatie & Sport Voorstel:

Nadere informatie

6 IWM09. Gerrit van Hofwegen G. Van nl Bestuur

6 IWM09. Gerrit van Hofwegen G. Van nl Bestuur -m RVB9-24 Gemeente jfl Bergen op Zoom 6 IWM9 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Beschikbaar stellen van een

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom RVB6-14 ~ Gemeente jn Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Oprichting Bergse Haven : SROB/6/63 2 8 SEP. 28 : Gronden -16 BV en Bergse Haven CV Sector : Ruimtelijke

Nadere informatie

Gemeente jj Bergen op Zoom

Gemeente jj Bergen op Zoom Gemeente jj Bergen op Zoom RVB9-12 Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Wmo-loket : RVB9-12

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom RVB2-6 RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : SB/23 : Uitbreiding personeel Brandweer Bergen op Zoom en Roosendaal Aan de gemeenteraad, Voorstel 1. In te stemmen

Nadere informatie

Gemeente f} Eergen op Zoom

Gemeente f} Eergen op Zoom O^fr- Gemeente f} Eergen op Zoom 6 uan. /UUb Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Kredietaanvraag ten behoeve van verwerving woonperceel aan de Steenbergseweg 6 te Lepelstraat

Nadere informatie

: Spoedaanvraag Driemaster Populierlaan

: Spoedaanvraag Driemaster Populierlaan sas^ïssjjs^^ Gemeente ê dd ' 25NOV.24 B@4w.sing; _~_, r -_ Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 25 november 24 : SMD/4/53 : Spoedaanvraag Driemaster Populierlaan Aan de gemeenteraad, Voorstel 1. De

Nadere informatie

2 8 SEP. 2006 2 8 SEP. 2006

2 8 SEP. 2006 2 8 SEP. 2006 d d destissinq: 2 8 SEP. 26 liii Hlll l II IIII11 U l RVB6-14 Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Oprichting Bergse Haven BV en Bergse Haven CV SROB/6/63 Sector

Nadere informatie

Gemeente n Eergen op Zoom

Gemeente n Eergen op Zoom RAADSVERGADERING K.- U Gemeente n Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 1 maart 24 : SMD/4/6 : : ESF-subsidieaanvraag Aan de gemeenteraad, Voorstel 1 instemmen met het verlenen van de

Nadere informatie

25 september De volgende bijlagen zijn, als onderdeel van dit raadsvoorstel, bijgevoegd: begrotingswijziging.

25 september De volgende bijlagen zijn, als onderdeel van dit raadsvoorstel, bijgevoegd: begrotingswijziging. m Gemeente eente n il Eergen Berv n op Zoom RAADSVERGADERING dd. BsstiAsi2 5 S P 2003 tósinc :-_ _:'* * ' *~wvj Datum raadsvergadering Nummer 25 september 2003 SB/03/10 'S, Onderwerp Splitsing product

Nadere informatie

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom i J.D Gemeente ê j &H> Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 31 maart 25 : SMD/5/5 : spoedaanvraag school Oost Aan de gemeenteraad, Voorstel 1. De spoedaanvraag met betrekking tot asbestsanering van

Nadere informatie

Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam

Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon  Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : veldverlichting MHC Tempo : RVB8-184 Sector/ : 13november28 Afdeling : Theeuw

Nadere informatie

Eergen op Zoom D D RVB

Eergen op Zoom D D RVB Eergen op Zoom RVB6-68 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Budget ten behoeve van de realisering van een onbewaakte overkapte rijwielstalling bij het NS-station SROB/6/42 Sector

Nadere informatie

*, j. Gemeente B Eergen op Zoom. Inleiding. RAADSVERGADERING ftmff L. 01 maart Datum raadsvergadering SROB/04/013.

*, j. Gemeente B Eergen op Zoom. Inleiding. RAADSVERGADERING ftmff L. 01 maart Datum raadsvergadering SROB/04/013. *, j RAADSVERGADERING ftmff 24-32L Gemeente B Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer maart 24 SROB/4/3 : Onderwerp Restitutie BTW planschadevergoeding Koepelstraat aan de woningstichting Soomland

Nadere informatie

Gemeente tf Bergen op Zoom

Gemeente tf Bergen op Zoom RAADSVERGADERING Gemeente tf Bergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 27 februari 23 : SMD/3/5 : verplaatsing noodunits bij basisschool De Springplank Aan de gemeenteraad, Voorstel Wij

Nadere informatie

Gemeente t} Eergen op Zoom SC^

Gemeente t} Eergen op Zoom SC^ Gemeente t} Eergen op Zoom SC^ Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : vitalisering van de organisatie en de taakstellende bezuiniging op de loonsom : SM/05/08 Sector : Middelen

Nadere informatie

Gemeente R Bergen op Zoom

Gemeente R Bergen op Zoom 'f- RAADSVERGADERING Gemeente R Bergen op Zoom Datum raadsvergadering : 25 september 23 Nummer Onderwerp : SROB/3/97 : Interim-invulling vacature chef Bureau Bouwen en Wonen Aan de gemeenteraad, Voorstel

Nadere informatie

I I II II II RVB

I I II II II RVB Getneente jfl Bergen op Zoom I I II II II RVB8-98 Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Ontwikkelingen

Nadere informatie

Gemeente fj Eergen op Zoom

Gemeente fj Eergen op Zoom fj Eergen op Zoom RVB7-2 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Actualisatie en afsluiting exploitatie Walcherenstraat : SROB/7/13 Sector : Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

Nadere informatie

26 JÜNi Verkeer en Vervoer - 7

26 JÜNi Verkeer en Vervoer - 7 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Budget ten behoeve van de realisering van een onbewaakte overkapte rijwielstalling bij het NS-station SROB/6/42 Sector 26 JÜNi 26 Verkeer

Nadere informatie

SROB/03/098. Krediet sloop Cort Heijligerskazerne

SROB/03/098. Krediet sloop Cort Heijligerskazerne RAADSVERGADERING Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 23 juli 23 SROB/3/98 Krediet sloop Cort Heijligerskazerne Aan de gemeenteraad, Voorstel Conform de bijgaande begrotingswijziging

Nadere informatie

Inzet middelen Rood voor Groenbeleid. 8 januari 2008 Afdeling Caroline Jacobs Ruimtelijke Ontwikkeling -11

Inzet middelen Rood voor Groenbeleid. 8 januari 2008 Afdeling Caroline Jacobs Ruimtelijke Ontwikkeling -11 Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Inzet middelen Rood voor Groenbeleid Sector/ 8 januari

Nadere informatie

IlifllllIlUilililllllillli RVB02-0151 RAADSVOORSTEL. Krediet huurkoop woonwagen De Linie 21

IlifllllIlUilililllllillli RVB02-0151 RAADSVOORSTEL. Krediet huurkoop woonwagen De Linie 21 Gemeente Bergen op Zoom IlifllllIlUilililllllillli RVB2-151 Datum raadsvergadering Nummer SROB/65 RAADSVOORSTEL Beslissing: ate* Paraaf- AUG. 22 n Onderwerp Krediet huurkoop woonwagen De Linie 21 Aan de

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ' ř Gemeente fi Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam

Nadere informatie

: Herontwikkeling Hemapand

: Herontwikkeling Hemapand Gemeente f Eergen op Zoom RAADSVERGADERING; d - d ; 23 JULI 23 Beslissing:., _ Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 23 juli 23 : SROB/3/14 : Herontwikkeling Hemapand Aan de gemeenteraad, Voorstel

Nadere informatie

Gemeente in Eergen op Zoom

Gemeente in Eergen op Zoom & Gemeente in Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 29 januari 24 : SROB/3/13 : Aankoop loods Calandweg 15avan Stichting Halwana Aan de gemeenteraad, Voorstel 1. In te stemmen met de

Nadere informatie

: 15 december 2004. : aankoop stadskantoor

: 15 december 2004. : aankoop stadskantoor Gemeente jj Eergen op Zoom d.d. RAADSVERGADERING Beslissing:. O2OO Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 15 december 24 : SM/4/8 : aankoop stadskantoor Aan de gemeenteraad, Voorstel - een krediet beschikbaar

Nadere informatie

Bergen op Zoom. Gemeente. Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Bergen op Zoom. Gemeente. Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren -naam : Benoeming

Nadere informatie

: 29 september : renovatie tennisbanen sportpark Meilust

: 29 september : renovatie tennisbanen sportpark Meilust Gemeente ê Eergen op Zoom RAADSVERGADERING cf.d. roboq. Oltf Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 29 september 24 : SMD/44 : renovatie tennisbanen sportpark Meilust Aan de gemeenteraad, Voorstel 1.

Nadere informatie

Gemeente jñ Bergen op Zoom. RAADSVKGADERļNĢ. d.d. r^slissing: cru^ì - GRIFFIE ìergeņfl^zcof RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Gemeente jñ Bergen op Zoom. RAADSVKGADERļNĢ. d.d. r^slissing: cru^ì - GRIFFIE ìergeņfl^zcof RVB Voorlegger Raadsvoorstel Gemeente jñ Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Beleidskader 2017-2020 : RVB 16-0041 : 10

Nadere informatie

Gemeente in Eergen op Zoom

Gemeente in Eergen op Zoom RAADSVERGADERING Gemeente in Eergen op Zoom d.d. f&aa Beslissing: ^^ Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 29 januari 24 : SM/4/3 : Kredietvoorstel project functiebeschrijven en -waarderen Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Gemeente fj Bergen op Zoom

Gemeente fj Bergen op Zoom Gemeente fj Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer : bestemmen voordelig rekeningresultaat

Nadere informatie

\ 3 NOV. E008 Annette Baart

\ 3 NOV. E008 Annette Baart Gemeente fj Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam verordening wachtlijstbeheer

Nadere informatie

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom Gemeente ê Bergen op Zoom il RVB12-17 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren naam Votering krediet Herstructurering Theodorushaven

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 2 8 NOV Omzetting schenking Nedalco

RAADSVOORSTEL 2 8 NOV Omzetting schenking Nedalco Gemeente Bergen op Zoom RVB2-15 A VDSVERGADERING 78 NOV. 22 RAADSVOORSTEL l/jj^'j HOT [ftjj-tj,/l/ljf, Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 2 8 NOV 22 SROB/84 Omzetting schenking Nedalco Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Gemeente fi Bergen op Zobm

Gemeente fi Bergen op Zobm Gemeente fi Bergen op Zobm A 7 DEC. 28 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Tijdelijke Regeling eenmalige tegemoetkoming

Nadere informatie

: huisvesting de Koperakker

: huisvesting de Koperakker RVB3-123 Gemeente ê Eergen op Zoom RAADSVERGAD^i; Baslissing:. JL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 27 maart 23 : SMD/3/9 : huisvesting de Koperakker Aan de gemeenteraad, Voorstel 1. Medewerking

Nadere informatie

Aanbieding onderzoeksrapport inzake de Stichting Verenigde Wijkcentra met voorstel tot aanpassing van het eigen vermogen. Aan de gemeenteraad,

Aanbieding onderzoeksrapport inzake de Stichting Verenigde Wijkcentra met voorstel tot aanpassing van het eigen vermogen. Aan de gemeenteraad, II Gemeente eente ê in Bergen op Zoom RAADSVERGADERING Datum raadsvergadering Nummer 3 oktober 23 SMD/3/46 : Onderwerp Aanbieding onderzoeksrapport inzake de Stichting Verenigde Wijkcentra met voorstel

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom Gemeente jn Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Nieuwe Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

: Incidentele bijdrage trajectregie bijzondere doelgroepen

: Incidentele bijdrage trajectregie bijzondere doelgroepen Raadsvoorstel 38 Vergadering 7 mei 2013 verbeterd exemplaar Gemeenteraad Onderwerp : Incidentele bijdrage trajectregie bijzondere doelgroepen B&W vergadering : 5 maart 2013 Dienst / afdeling : SE/MOeD

Nadere informatie

: Aanvraag Rijksbijdrage in de kosten voor de opsporing van conventionele explosieven uit de Tweede Wereldoorlog : RVB Datum voorstel

: Aanvraag Rijksbijdrage in de kosten voor de opsporing van conventionele explosieven uit de Tweede Wereldoorlog : RVB Datum voorstel RVB16-77 I Voorlegger Nummer voorstel : Aanvraag Rijksbijdrage in de kosten voor de opsporing van conventionele explosieven uit de Tweede Wereldoorlog : RVB16-77 Datum voorstel : 15 januari 217 Onderwerp

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming met de deelname aan het project Nazorg aan ex-gedetineerden.

Onderwerp: Voorstel tot instemming met de deelname aan het project Nazorg aan ex-gedetineerden. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming met de deelname aan het project Nazorg aan ex-gedetineerden. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 18 november 2008 Aanleiding In maart

Nadere informatie

Raadsvergadering : 15 december Agendapunt : 10. Onderwerp : Nazorg ex-gedetineerden

Raadsvergadering : 15 december Agendapunt : 10. Onderwerp : Nazorg ex-gedetineerden Raadsvergadering : 15 december 2008 Agendapunt : 10 Onderwerp : Nazorg ex-gedetineerden Samenvatting voorstel In maart 2006 heeft het Ministerie van Justitie aan alle gemeenten in Nederland verzocht om

Nadere informatie

Gemeente Bergen o^m^l JL^l? Xmrnim-

Gemeente Bergen o^m^l JL^l? Xmrnim- Bergen i me-! eld RAADSVERGAHFRKiG Gemeente Bergen o^m^l JL^l? 010.. mrnim- Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom m Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : 2e Concernbericht 2017 : : 26

Nadere informatie

Gemeente jf Bergen op Zoom

Gemeente jf Bergen op Zoom V Gemeente jf Bergen op Zoom,1 9 DEC. 2007 i Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Intrekking 'Verordening regelende

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Zaaknummer: OWZDB28. nazorg ex-gedetineerden

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Zaaknummer: OWZDB28. nazorg ex-gedetineerden Zaaknummer: OWZDB28 Onderwerp nazorg ex-gedetineerden Collegevoorstel Inleiding In juni 2011 heeft u besloten voor een aantal taken aan te sluiten bij het Bureau Nazorg s-hertogenbosch voor de nazorg van

Nadere informatie

gemeente Bergen op Zoom.

gemeente Bergen op Zoom. Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren -naam : Eindrapportage

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Ontslag lid Rekenkamer West-Brabant

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/696083 Besluitnummer: 46-5.3 Onderwerp: Subsidieaanvraag nazorg ex-gedetineerden 2016 Advies: 1 Volmacht te verlenen

Nadere informatie

Gemeente jļj Bergen op Zoom

Gemeente jļj Bergen op Zoom Gemeente jļj Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Benoeming

Nadere informatie

Gemeente jj Eergen op Zoom

Gemeente jj Eergen op Zoom Gemeente jj Eergen op Zoom RVB5-111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Aanschaf demontabele sportvloer SMD/5/26 Sector 29 september 25 Afdeling : Maatschappelijke Dienstverlening

Nadere informatie

Gemeente JJ Eergen op Zoom

Gemeente JJ Eergen op Zoom RAADSVERGADERING Gemeente JJ Eergen op Zoom d.d. Beslissing:. *Y? &M f i *mn f Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 27 mei 2004 SMD/04/25 Krediet voor het aanbrengen van veranderingen / verbeteringen

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren naam Inrichting en bemensing raadscommissies

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Nee

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Nee '\ (l) --:::>-. Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Ontwerp begroting ISO Brabantse

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Inzetten LOP-gelden ter realisatie

Nadere informatie

Bergen op Zoom. Gemeente RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Bergen op Zoom. Gemeente RVB Voorlegger Raadsvoorstel Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Begrotingswijziging

Nadere informatie

Gemeente jfl Bergen op Zoom

Gemeente jfl Bergen op Zoom Gemeente jfl Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Nota

Nadere informatie

RAADSVERGADERING. _:e~t 1. c. 0 "'1 t V1...VV\

RAADSVERGADERING. _:e~t 1. c. 0 '1 t V1...VV\ RAADSVERGADERING. d ~.oom2 5 APR. 2013 ~issmg: -------1 _:e~t 1 c. 0 "'1 t V1...VV\ RVS13-0032 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

r--:~:-:-~-n~-;t-\.\â--:

r--:~:-:-~-n~-;t-\.\â--: . '~'~ I RAADSVERGADERING rd. d.d. G. emeente Berge'i ~~~;,~r9j!!2 7 SEP. 2 ~ -~.. "-."', ""IJ"'!D"",B"i':'ll.m...,1"IIIf\-T"-!"-t\,." r--:~:-:-~-n~-;t-\.\â--: i 1 1 1!1fOOf ~ IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Nadere informatie

Voorstel: De "Aanwijzingsverordening voor verzuring gevoelige gebieden" in te trekken met ingang van 1 januari 2008.

Voorstel: De Aanwijzingsverordening voor verzuring gevoelige gebieden in te trekken met ingang van 1 januari 2008. Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer : Intrekking "Aanwijzingsverordening voor verzuring gevoelige gebieden" : RVB07-0146

Nadere informatie

Gemeente ê Eergen op Zoom

Gemeente ê Eergen op Zoom RAADSVERGADERING _ Gemeente ê Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 29 september 2004 : SROB/04/080 : voorbereidingskrediet Lepelstraat Aan de gemeenteraad, Voorstel Een krediet van

Nadere informatie

Financiering uitgaven en uitzetten kasgelden 2009 TP«.2008 * :SM, Finance. Theo Wingens

Financiering uitgaven en uitzetten kasgelden 2009 TP«.2008 * :SM, Finance. Theo Wingens Bergen op Zoom Technisch gewijzigd voorstel - Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Financiering uitgaven en uitzetten

Nadere informatie

Annemiek Beukman-Zuure Sociale Voorzieningen, 3

Annemiek Beukman-Zuure Sociale Voorzieningen, 3 Gemeente jn Bergen op Zoom RVB7-92 Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Onttrekking Reserve

Nadere informatie

I._._~-~.""' 00 Controlerend 00 Rest I ~_,-=--

I._._~-~.' 00 Controlerend 00 Rest I ~_,-=-- '" ~~ Gemeente J ~.. ~. Bergen op Zoom 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom VooMegger _ I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Coördinatiebesluit

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom RVB17-0094 1 Voorlegger Raadsvoorstel 1 RAADSVERGADERING d.d. 0 1 MAA8Ī 2018 ļ Boslissing:--------------------- Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s)

Nadere informatie

Gemeente fj Bergen op Zoom

Gemeente fj Bergen op Zoom Gemeente fj Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Financiering uitgaven en

Nadere informatie

Ill RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Ill RVB Voorlegger Raadsvoorstel Ill Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Vaststellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeente fi Bergen op Zoom

Gemeente fi Bergen op Zoom Gemeente fi Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Nota Investeren

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom Gemeente jn Bergen op Zoom 2 2 NOV, 2007 > / Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer : Gewijzigd

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : 2e wijziging Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie

Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie Openbaar Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer

Nadere informatie

«/-CÖ5Ó. Gemeente ê Bergen op Zoom. Datum raadsvergadering. Aan de gemeenteraad, RAADSVERGADERING. Nummer

«/-CÖ5Ó. Gemeente ê Bergen op Zoom. Datum raadsvergadering. Aan de gemeenteraad, RAADSVERGADERING. Nummer m Gemeente ê Bergen op Zoom RAADSVERGADERING «/-CÖ5Ó Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 29 april 24 SM/4/1 verstrekken van een geldlening ad 3.,-- aan de R.K. Begraafplaats Bergen op Zoom. Aan de

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Gemeente Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Parkeerverordening

Nadere informatie

RVB Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam.

RVB Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon  Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam. ñ Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Rekening Courant Stichting Verenigde

Nadere informatie

ill Gcmeente & Bergen op Zoom

ill Gcmeente & Bergen op Zoom Gcmeente & Bergen op Zoom ill Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Concept-kademota Besturingsmodel Regionale

Nadere informatie

Aankoop vastgoed Den Enghel. 9 juli 2010 Afdeling Theo Wingens Vastgoed

Aankoop vastgoed Den Enghel. 9 juli 2010 Afdeling Theo Wingens Vastgoed Bergen op Zoom IIIIIII RVB1-7 Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Aankoop vastgoed Den

Nadere informatie

Bergen op Zoom RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Bergen op Zoom RVB Voorlegger Raadsvoorstel Bergen op Zoom RVB8-126 Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam eigendomsoverdracht onderwijspercelen

Nadere informatie

Gemeente ff Bergen op Zoom

Gemeente ff Bergen op Zoom RVB5-11 RAADSVERGADERING Gemeente ff Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Project 'Randweg Zuid-West'; startnotitie en werkkrediet initiatief- en ontwerpfase SROB/5/76 Sector

Nadere informatie

Destructieverordening Bergen op Zoom 2007 RVB Sector/ : SROB-Openbare Ruimte

Destructieverordening Bergen op Zoom 2007 RVB Sector/ : SROB-Openbare Ruimte Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Destructieverordening Bergen op Zoom 2007 Sector/ :

Nadere informatie

Gemeente i Bergen op Zoom

Gemeente i Bergen op Zoom Gemeente i Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Opheffing Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? 11111111111 1111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

i Voorstel: I I III III Mil UN IIIIIII c O s m m RAADSVERGADERING Type voorstel:

i Voorstel: I I III III Mil UN IIIIIII c O s m m RAADSVERGADERING Type voorstel: I I III III Mil UN IIIIIII Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en

Nadere informatie

Gemeente in Eergen op Zoom

Gemeente in Eergen op Zoom RVB06-0099 ü^f- Gemeente in Eergen op Zoom gewijzigd exemplaar Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Trouwen op Locatie : SMD/06/22 28 september 2006 : Publieksdiensten; 4

Nadere informatie

Te besluiten de "eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016" vast te stellen.

Te besluiten de eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016 vast te stellen. ų ís Gemeente Įj Bergen op Zoom i Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

Gemeente ft Bergen op Zoom

Gemeente ft Bergen op Zoom Gemeente ft Bergen op Zoom RVB8-25 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Verordening langdurigheidstoeslag Wet werk

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Vaststelling Kadernota Integrale Veiligheid

Nadere informatie

Gemeente p Bergen op Zoom

Gemeente p Bergen op Zoom Gemeente p Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Verantwoording

Nadere informatie

Aansluiting bij het Veiligheidshuis 's-hertogenbosch en omstreken.

Aansluiting bij het Veiligheidshuis 's-hertogenbosch en omstreken. Collegevoorstel Inleiding Sinds 2005 is in s-hertogenbosch gestart met de ontwikkeling van een Veiligheidshuis. In de afgelopen jaren is een sterk netwerk van ongeveer 20 partners ontstaan dat zich inzet

Nadere informatie

Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011

Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011 Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011 Wat is het Veiligheidshuis? Een samenwerking van vele partners onder de regie van 12 gemeenten. Het koppelen van zorg aan repressie. Richt zich

Nadere informatie

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie:

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie: V G E M E E N T E VA LKEN SWAARD Agendapunt commissie: telefoonnummer Jaap Maas 040-2083474 jaap.maas@valkenswaard.nl datum raadsvergadering 13raad00346 10 juni 2013 l e Bestuursrapportage 2013. aan de

Nadere informatie

: 29 september : opwaarderen atletiekaccommodatie sportpark Rozenoord

: 29 september : opwaarderen atletiekaccommodatie sportpark Rozenoord Gemeente in Eergen op Zoom d ' d ' RAADSVERGADERING /16 Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 29 september 24 : SMD/4/4 : opwaarderen atletiekaccommodatie sportpark Rozenoord Aan de gemeenteraad, Voorstel

Nadere informatie

: Participatie Gemeente Bergen op Zoom in de Stichting GBKN-Zuid : SM/05/04 Sector : Middelen 30 juni 2005 Afdeling : AdministratieveDiensten

: Participatie Gemeente Bergen op Zoom in de Stichting GBKN-Zuid : SM/05/04 Sector : Middelen 30 juni 2005 Afdeling : AdministratieveDiensten L Gemeente eente ij n Eergen Berg op Zoom! des. RAADSVERGADERING Bss&ssfngi. Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Participatie Gemeente Bergen op Zoom in de Stichting GBKN-Zuid

Nadere informatie

AADSVERGADERING. Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ~ D D

AADSVERGADERING. Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ~ D D .. ;j ' I.D Gemeente Ber --::>- ~ AADSVERGADERING dpj Zoom 0 1 MA AH 2012 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Nee

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Nee Gemeente p Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren naam Toepassen gemeentelijke coördinatieregeling

Nadere informatie