b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag?"

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 109 van KARL VANLOUWE datum: 6 februari 2015 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Toepassing sectorale decreten - Brussel Om tegemoet te komen aan verschillende bekommernissen van lokale besturen betreffende planlasten en verschillende subsidieregelingen, creëerde de Vlaamse Regering het Planlastendecreet van 15 juli Dit decreet heeft betrekking op verschillende subsidieregelingen die ook in Brussel van toepassing zijn, hetzij op de lokale gemeentelijke besturen, hetzij op de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). In zijn beleidsnota stelt de minister, voortbouwend op het rapport van de task force Brussel, dat hij verder een kader wil uitwerken dat de VGC toelaat om de planning van een aantal sectorale decreten af te stemmen op de strategische meerjarenplanning en dit zowel qua timing als qua vormvereisten van lokale planning en rapportering. Op de ministerraad van vrijdag 30 januari 2015 werd het voorontwerp van decreet tot wijziging van diverse decreten houdende de subsidiëring aan de lokale besturen goedgekeurd. Met dit voorontwerp van decreet wordt gevolg gegeven aan de bepaling in het regeerakkoord tot integratie van zeven sectorale subsidiestromen in het Gemeentefonds. Het gaat om de sectorale stromen cultuur, jeugd, sport, integratie, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en flankerend onderwijsbeleid. Die integratie zal plaatsvinden vanaf Conform het regeerakkoord blijft de huidige regeling voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel evenwel bestaan. 1. a) Welke sectorale decreten zijn enkel van toepassing op de VGC? b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag? 2. a) Welke sectorale decreten zijn van toepassing op de Brusselse gemeenten? b) Welke projecten werden in het verleden door Brusselse gemeenten ingediend? Welke projecten werden goedgekeurd? Voor welk bedrag? 3. a) Welke sectorale decreten zijn van toepassing op beide, namelijk VGC én gemeenten? b) Welke projecten werden in het verleden ingediend? Welke projecten werden goedgekeurd? Voor welk bedrag?

2 SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL ANTWOORD op vraag nr. 109 van 6 februari 2015 van KARL VANLOUWE Voor een goed begrip wil ik er vooraf op wijzen dat - behoudens voor Cultuur en voor Jeugd (die tot mijn eigen bevoegdheden behoren) - de uitvoering van sectorale decreten, onafgezien of het samenwerking betreft met de VGC en/of Brusselse gemeenten, onder de bevoegdheid ressorteert van de respectievelijk bevoegde Vlaamse ministers. In het kader van mijn coördinerende bevoegdheid voor Brussel heb ik daarom de nodige informatie ingewonnen bij hun diensten. De resultaten van deze bevraging zijn verwerkt in het onderhavig antwoord. Cultuur 1. a) Cultureel Erfgoed: Het Cultureel-erfgoeddecreet van 6 juli 2012 voorziet een werkingssubsidie voor de VGC ter ondersteuning van het lokaal cultureel-erfgoedbeleid in het gebied Brussel-Hoofdstad. Dit decreet voorziet geen subsidies voor b) Cultureel Erfgoed: Er is een cultureel-erfgoedconvenant gesloten met de VGC voor de periode De werkingssubsidie voor 2014 bedraagt euro. 3. a) Lokaal cultuurbeleid: Het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid is zowel op de gemeenten als op de VGC van toepassing. Brusselse gemeenten kunnen gesubsidieerd worden voor de uitvoering van een cultuurbeleidsplan waarin wordt aangeven hoe zij invulling geven aan de Vlaamse beleidsprioriteiten. Zij kunnen ook subsidies krijgen voor de organisatie van een Nederlandstalige openbare bibliotheek en voor de participatie van de bibliotheek aan het interbestuurlijk project Bibliotheekportalen. Met de VGC werd in uitvoering aan artikel 47 van hetzelfde decreet een convenant gesloten. Het bepaalt het kader waarin het VGC-beleid gerealiseerd wordt inzake het voeren van een kwalitatief en duurzaam lokaal cultuurbeleid, het organiseren van een laagdrempelige bibliotheek aangepast aan de hedendaagse behoeften via de organisatie van de grootstedelijke openbare bibliotheek door Muntpunt vzw, het organiseren van een cultuurcentrum via het netwerk van de 22 gemeenschapscentra en het organiseren van een streekgericht bibliotheekbeleid met inbegrip van de uitbouw van een gevangenisbibliotheek in Brussel.

3 b) Lokaal cultuurbeleid: De volgende subsidies zijn voor Brusselse gemeenten verleend vanuit het lokaal cultuurbeleid. Gemeenten Subsidie 2014 (in euro) Lokaal cultuurbeleidsplan Openbare bibliotheek Bibliotheekportalen Anderlecht , , ,97 Brussel , , ,61 Elsene , , ,59 Etterbeek , , ,18 Evere , , ,57 Jette , , ,12 Koekelberg , , ,47 Oudergem 0, , ,18 Schaarbeek , , ,20 Sint-Agatha-Berchem , , ,96 Sint-Gillis , , ,21 Sint-Jans-Molenbeek , , ,35 Sint-Joost-Ten-Node , , ,68 Sint-Pieters-Woluwe , , ,36 Ukkel , , ,32 Vorst , , ,16 Watermaal-Bosvoorde 0, , , , , ,64 Met de VGC is een convenant gesloten voor de periode 2014 tot en met De subsidie voor 2014 bedraagt euro. Jeugd 1. a) Lokaal jeugdbeleid: Het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid voorziet een ondersteuning voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de uitvoering van haar jeugdbeleidsplan. b) Lokaal jeugdbeleid: In het kader van de uitvoering van haar Beleidsplan Jeugd ontving de VGC in 2014 een subsidie van ,60 euro.

4 Ontwikkelingssamenwerking 1. a) Er zijn geen sectorale decreten die alleen van toepassing zijn op de VGC. 2. a) Het decreet van 22 juni 2007 inzake ontwikkelingssamenwerking is van toepassing op de b) Enkel Brussel-stad en Sint-Joost-ten-Node dienden een subsidieaanvraag in en kregen de gevraagde subsidie toegekend (elk euro in 2014). Onderwijs Het decreet van 30 november 2007 betreffende het flankerend onderwijsbeleid op lokaal niveau is ook van toepassing op de Vlaamse Gemeenschapscommissie en op de Het hoofdstuk Subsidies ter stimulering van het flankerend onderwijsbeleid heeft echter het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad uitdrukkelijk uitgesloten uit het toepassingsgebied. Geen enkele Brusselse gemeente heeft aldus in 2014 subsidies ontvangen in het kader van flankerend onderwijsbeleid. In het decreet is in een hoofdstuk Flankerend onderwijsbeleid in Brussel de mogelijkheid ingeschreven om subsidies toe te kennen aan projecten in Brussel als er aan een aantal decretaal verankerende voorwaarden voldaan is. Eén van die voorwaarden is dat de Vlaamse Regering een protocol zou afsluiten met de VGC. Aan deze voorwaarden is echter nooit invulling gegeven. Integratie 1. a) Het decreet van 28 april 1998 betreffende het Vlaamse integratiebeleid (vervangen bij het decreet van 30 april 2009 en gewijzigd bij het decreet van 6 juli 2012) voorziet dat het integratiebeleid op het niveau van het tweetalige gebied Brussel- Hoofdstad gevoerd wordt in overleg met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (artikel 27/1, 2). Het decreet van 7 juni 2013 betreffende het Vlaamse integratie- en inburgeringsbeleid legt de regierol over het integratiebeleid in het tweetalige gebied

5 Brussel-Hoofdstad bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie (artikel 47 momenteel echter nog niet in werking getreden). b) Tot op heden zijn aan de rol van de VGC geen middelen verbonden. Armoedebestrijding 1. a) Het decreet van 21 maart 2003 betreffende de armoedebestrijding, gewijzigd bij de decreten van 18 juli 2008 en 20 december 2013, is alleen van toepassing op de VGC. b) Conform dit decreet diende de VGC een kinderarmoedebestrijdingsplan in. Dit plan werd goedgekeurd. Voor de uitvoering van dit plan ontvangt de VGC sinds 2014 jaarlijks een subsidie van euro. Sport 1. a) Er zijn geen sectorale decreten die alleen van toepassing zijn op de VGC. 3. a) Lokaal sportbeleid: Het decreet van 9 maart 2007 houdende de subsidiëring van gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het voeren van een Sport voor Allen-beleid is van toepassing op zowel de Vlaamse Gemeenschapscommissie als op de De Vlaamse Regering subsidieert de uitvoering van de sportbeleidsplannen van de negentien gemeenten van het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad en het sportbeleidsplan van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met een jaarlijkse subsidie, voor zover deze plannen voldoen aan de criteria die in dit decreet gesteld worden en de plannen door de Vlaamse Regering aanvaard worden.

6 Indien het gemeentebestuur van een gemeente van het tweetalig gebied Brussel- Hoofdstad geen gemeentelijk sportbeleidsplan voor subsidiëring indient, of een sportbeleidsplan ingediend heeft dat niet voldoet aan de gestelde criteria, wordt het subsidiebedrag toegekend aan de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Hiervoor ontwikkelt de Vlaamse Gemeenschapscommissie een lokaal sportbeleid voor het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad en beschrijft dit beleid in een aanvullend globaal sportbeleidsplan. Deze regels in het decreet zijn van toepassing tot 31 december b) Lokaal sportbeleid: Geen enkele van de negentien gemeenten van het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad heeft een sportbeleidsplan ingediend ter subsidiëring van de uitvoering van het lokaal sportbeleid. De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft bijgevolg een sportbeleidsplan (bovenlokaal sportbeleid) en een aanvullend globaal sportbeleidsplan (lokaal sportbeleid) ingediend ter subsidiëring van de uitvoering van het lokale en bovenlokale sportbeleid. De VGC kreeg een subsidie van euro voor de uitvoering van het lokale sportbeleid en van nogmaals euro voor de uitvoering van het bovenlokale sportbeleid. In 2015 staat een bedrag begroot van euro voor de uitvoering van het lokale sportbeleid en nogmaals een bedrag van euro voor de uitvoering van het bovenlokaal sportbeleid.

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Advies. Provinciedecreet. meer. en het. worden. 24 april Pagina 1

Advies. Provinciedecreet. meer. en het. worden. 24 april Pagina 1 Advies Algemene Raad i.s.m. Sectorraad Kunsten enn Erfgoed Sectorraad Sociaal-Cultureel Werk 24 april 2013 Voorontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen van het decreett v.z.w.. de Rand

Nadere informatie

1. Basisbepaling De hoger geciteerde formele krachtlijnen uit het VGC-beleidsplan Cultuur en de inhoudelijke criteria.

1. Basisbepaling De hoger geciteerde formele krachtlijnen uit het VGC-beleidsplan Cultuur en de inhoudelijke criteria. SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DE UITVOERING VAN PROJECTEN IN HET KADER VAN EEN GEMEENTELIJK CULTUURBELEID Goedgekeurd bij collegebesluit nr. 03/215 van 22 mei 2003 In het VGC-beleidsplan Cultuur 2003-2005

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende

Nadere informatie

De Brusselse arbeidsmarkt: statistische gegevens - Zelfstandige arbeid. Zelfstandige arbeid

De Brusselse arbeidsmarkt: statistische gegevens - Zelfstandige arbeid. Zelfstandige arbeid De Brusselse arbeidsmarkt: statistische gegevens - Zelfstandige arbeid Zelfstandige arbeid Deze gegevens zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor de sociale verzekeringen der zelfstandigen (RSVZ), meer

Nadere informatie

ontwerp decreet geadviseerd door de Raad voor Volksontwikkeling en Cultuurspreiding, voor te leggen aan de Vlaamse Regering

ontwerp decreet geadviseerd door de Raad voor Volksontwikkeling en Cultuurspreiding, voor te leggen aan de Vlaamse Regering ontwerp decreet geadviseerd door de Raad voor Volksontwikkeling en Cultuurspreiding, voor te leggen aan de Vlaamse Regering Ontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 13 juli 2001 houdende

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING,

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke

Nadere informatie

Huisartsen in het Brussels Gewest: wie zijn ze, waar houden ze praktijk, en waar zijn er mogelijke tekorten?

Huisartsen in het Brussels Gewest: wie zijn ze, waar houden ze praktijk, en waar zijn er mogelijke tekorten? OBSERVATOIRE DE LA SANTÉ ET DU SOCIAL BRUXELLES Huisartsen in het Brussels Gewest: wie zijn ze, waar houden ze praktijk, en waar zijn er mogelijke tekorten? Sarah Missinne & Sarah Luyten Gegevensbronnen

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 20152016-0028 18-09-2015 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de subsidiëring van de Brusselse Brede Scholen 2015-2016 Het collegelid, Gelet

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0859 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de subsidiëring van de Brusselse Brede Scholen 2017-2018 Het College, Gelet op de artikelen

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr maart 2014 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr maart 2014 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 2318 (2013-2014) Nr. 3 12 maart 2014 (2013-2014) Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 18 januari 2008 houdende flankerende en stimulerende

Nadere informatie

Vlaamse Regering DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT EN BRUSSEL,

Vlaamse Regering DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT EN BRUSSEL, Vlaamse Regering Ministerieel besluit van 13 februari 2007 tot wijziging van het ministerieel besluit van 29 mei 2002 houdende vastlegging van de structuur van een gemeentelijk cultuurbeleidsplan, een

Nadere informatie

Stedenfonds.

Stedenfonds. 1 Stedenfonds Welke lokale besturen komen in aanmerking De 13 centrumsteden en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Het stedenfonds richt zich ook tot de VGC, maar de VGC valt niet onder het toepassingsgebied

Nadere informatie

nr. 437 van WILLY SEGERS datum: 1 maart 2017 aan LIESBETH HOMANS Huis van het Nederlands Brussel - Werking

nr. 437 van WILLY SEGERS datum: 1 maart 2017 aan LIESBETH HOMANS Huis van het Nederlands Brussel - Werking SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 437 van WILLY SEGERS datum: 1 maart 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het overleg en de samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Voorontwerp van decreet betreffende het overleg en de samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie Voorontwerp van decreet betreffende het overleg en de samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel; Na

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN Cultuur, Media, Jeugd en Brussel NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële goedkeuring van het voorontwerp van besluit betreffende de uitvoering van het decreet houdende

Nadere informatie

5/12/2011. BBC, MJP, planlastverlaging en ontwikkelingssamenwerking. Inhoud

5/12/2011. BBC, MJP, planlastverlaging en ontwikkelingssamenwerking. Inhoud BBC, MJP, planlastverlaging en ontwikkelingssamenwerking Peter Sels VVSG - 2011 Inhoud Wetgevend kader Planningsmethodiek Ontwikkelingssamenwerking vs het nieuwe instrumentarium Stappenplan en uw bijdrage

Nadere informatie

ingeschreven in de Kruispuntbank voor ondernemingen onder het nummer ,

ingeschreven in de Kruispuntbank voor ondernemingen onder het nummer , BIJLAGE Bijlage nr. 1 Overeenkomst Bibliotheekportalen - Addendum1: digitaal basispakket Bibnet vzw, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Priemstraat 51, ingeschreven in de Kruispuntbank voor ondernemingen

Nadere informatie

UITBREIDING VOORSCHOOLSE KINDEROPVANG 2008 ADVIES LOKAAL BESTUUR VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. Versie 23 april 2008

UITBREIDING VOORSCHOOLSE KINDEROPVANG 2008 ADVIES LOKAAL BESTUUR VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. Versie 23 april 2008 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Advies Vlaamse Gemeenschapscommissie inzake het toekennen van nieuwe plaatsen gesubsidieerde voorschoolse kinderopvang in het Brussels hoofdstedelijk gewest Hallepoortlaan 27 B-1060

Nadere informatie

Demografische evoluties in het BHG Uitdagingen voor de basisvoorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen

Demografische evoluties in het BHG Uitdagingen voor de basisvoorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen Demografische evoluties in het BHG Uitdagingen voor de basisvoorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand, 18 maart 2015 Prof. Michel Vandenbroeck Vakgroep Sociale

Nadere informatie

Decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid. (B.S. 16/8/2012) (gecoördineerd t.e.m.

Decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid. (B.S. 16/8/2012) (gecoördineerd t.e.m. Decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid (B.S. 16/8/2012) (gecoördineerd t.e.m. 31/12/2013) Gewijzigd bij: Decreet van 20 december 2013 houdende bepalingen

Nadere informatie

Toelichting decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid

Toelichting decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid Toelichting decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid hebben vanaf 2014 meer vrijheid om een eigen lokaal beleid vorm te geven. Tijdens de volgende bestuursperiode (2013-2018) zullen

Nadere informatie

Vlaamse Regering ~~. =

Vlaamse Regering ~~. = VR 2012 0911 DOC.1119/2 Vlaamse Regering ~~. = >>J - n= Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van de Vlaamse beleidsprioriteiten voor het gemeentelijk jeugdbeleid DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING,

DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de toekenning van subsidies aan jeugdhuizen voor de uitvoering van een bovenlokaal project 5 juli 2013 Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 5 juli 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 5 juli 2018; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van 22 december 2017 houdende de subsidiëring van bovenlokaal jeugdwerk, jeugdhuizen en jeugdwerk voor bijzondere doelgroepen DE

Nadere informatie

VR DOC.0001/1

VR DOC.0001/1 VR 2019 1101 DOC.0001/1 DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring ontwerp van

Nadere informatie

ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid DE VLAAMSE REGERING,

ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid DE VLAAMSE REGERING, ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal

Nadere informatie

OFFICIEUS GECOÖRDINEERDE VERSIE UITVOERINGSBESLUIT

OFFICIEUS GECOÖRDINEERDE VERSIE UITVOERINGSBESLUIT OFFICIEUS GECOÖRDINEERDE VERSIE UITVOERINGSBESLUIT Besluit van de Vlaamse Regering van 11 januari 2002 ter uitvoering van het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

5 november 2012. Vlaamse beleidsprioriteiten voor het lokaal cultuurbeleid

5 november 2012. Vlaamse beleidsprioriteiten voor het lokaal cultuurbeleid Vlaamse beleidsprioriteiten voor het lokaal cultuurbeleid Lokaal Cultuurbeleid: wetgevend kader Decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid Besluit van de Vlaamse Regering van 26 oktober

Nadere informatie

Advies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan Kind en Gezin inzake de uitbreiding voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang 2010

Advies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan Kind en Gezin inzake de uitbreiding voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang 2010 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Advies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan Kind en Gezin inzake de uitbreiding voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang 2010 Hallepoortlaan 27 B-1060 Brussel Telefoon:

Nadere informatie

Jeugd in het lokaal meerjarenplan

Jeugd in het lokaal meerjarenplan Jeugd in het lokaal meerjarenplan 2014-2019 De Vlaamse beleidsprioriteiten voor het lokaal Jeugdbeleid Regelgevend kader Decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal

Nadere informatie

GEMEENTEFINANCIËN: WAAR GAAN DE OCMW S NAARTOE?

GEMEENTEFINANCIËN: WAAR GAAN DE OCMW S NAARTOE? Association de la Ville et des Communes de la Région de Bruxelles-Capitale ASBL Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest VZW GEMEENTEFINANCIËN: WAAR GAAN DE OCMW S

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering van 26 oktober 2012 ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid (B.S. 6 december 2012) DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

B. Werkende beroepsbevolking en interne werkgelegenheid

B. Werkende beroepsbevolking en interne werkgelegenheid B. Werkende beroepsbevolking en interne werkgelegenheid Deze gegevens zijn afkomstig van de Federale Overheidsdienst Economie - Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI), meer bepaald

Nadere informatie

Lokale dienstencentra (LDC)

Lokale dienstencentra (LDC) Lokale dienstencentra (LDC) 1.1 Situering Lokale dienstencentra hebben de opdracht om activiteiten van informatieve, vormende of recreatieve aard te organiseren die de zelfredzaamheid versterken van personen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN

REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN / reglement REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN /18.04.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 SITUERING... 3 2 DOELSTELLING... 3 3 PROJECTSUBSIDIES VOOR INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN... 3 3.1 Definities 3 3.2

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Decreet houdende de toekenning van subsidies voor de uitbouw, de coördinatie en de promotie van het sportaanbod van de studentensportvoorzieningen van de Vlaamse universiteiten en hogescholen en de erkenning

Nadere informatie

IMPULSEO I. Gert Merckx Kennisdomeinverantwoordelijke huisartsenkringen Leuven - 8 november 2016

IMPULSEO I. Gert Merckx Kennisdomeinverantwoordelijke huisartsenkringen Leuven - 8 november 2016 IMPULSEO Als steunpunt voor Impulseo helpt Domus Medica u met uw aanvraag. Voor meer informatie: mail naar annemie.verwilt@domusmedica.be of surf naar http://www.domusmedica.be/impulseo IMPULSEO I Gert

Nadere informatie

VR DOC.0276/2BIS

VR DOC.0276/2BIS VR 2019 0103 DOC.0276/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van (datum) houdende diverse bepalingen in het beleidsveld cultuur DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het

Nadere informatie

VR DOC.1263/2BIS

VR DOC.1263/2BIS VR 2018 0911 DOC.1263/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 houdende de uitvoering van het decreet van 22 december 2000

Nadere informatie

Genealogische archiefgids voor het Brusselse hoofdstedelijke gewest

Genealogische archiefgids voor het Brusselse hoofdstedelijke gewest Genealogische archiefgids voor het Brusselse hoofdstedelijke gewest REDACTIE Nadine Asseau Daniel Bex Christian Boone Pierre Debecker Rik Degraef Paul Lievens MET DE MEDEWERKING VAN Jan Caluwaerts EINDREDACTIE

Nadere informatie

Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling

Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling I. SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering

Nadere informatie

Cadastre des mandats et des rémunérations Bruxelles-Ville (2017)

Cadastre des mandats et des rémunérations Bruxelles-Ville (2017) Cadastre des mandats et des rémunérations Bruxelles-Ville (2017) Version 16-06-2017 non encore définitive Naam Instelling Wat Aantal mandatarissen voor de Stad Brussel Bruto vergoeding per vergadering

Nadere informatie

Planlastvermindering: ook voor uw sectorale subsidies?

Planlastvermindering: ook voor uw sectorale subsidies? Planlastvermindering: ook voor uw sectorale subsidies? Ben Gilot, stafmedewerker financiën VVSG 1 1 Situering Vanaf 2014 verlopen de lokale planning en rapportering van de Vlaamse subsidies van 10 sectoren

Nadere informatie

Decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid. Openbare bibliotheken in Vlaanderen. Vlaamse overheid

Decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid. Openbare bibliotheken in Vlaanderen. Vlaamse overheid Decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid Openbare bibliotheken in Vlaanderen Vlaamse overheid 2 Openbare bibliotheken in Vlaanderen Streven naar een duurzaam en kwaliteitsvol beleid

Nadere informatie

1878 ( ) Nr januari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet

1878 ( ) Nr januari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet stuk ingediend op 1878 (2012-2013) Nr. 1 18 januari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Chokri Mahassine, de dames Tinne Rombouts en Danielle Godderis-T Jonck, de heren Philippe De Coene,

Nadere informatie

Dit advies wordt schriftelijk afgehandeld na een bespreking in de vergadering van de sectorraad Kunsten en Erfgoed van 6 juni 2008.

Dit advies wordt schriftelijk afgehandeld na een bespreking in de vergadering van de sectorraad Kunsten en Erfgoed van 6 juni 2008. Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media Arenbergstraat 9 1000 Brussel Tel 02 553 41 71 www.vlaanderen.be/raadcjsm raadcjsm@vlaanderen.be Advies van de sectorraad Kunsten en Erfgoed Ontwerp van besluit

Nadere informatie

VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.- Deze verordening regelt

Nadere informatie

Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw

Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw De politiezone Politiereglementen Gemeentelijke administratieve sancties Isabelle Vincke 12-12-2012 Association de la Ville et des Communes de la Région de Bruxelles-Capitale asbl Vereniging van de Stad

Nadere informatie

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten I. SITUERING Op 14 juli 2017 heeft de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur zijn conceptnota Een langetermijnvisie voor aanvullende financiering en

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 62.156/1 van 17 oktober 2017 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet houdende de subsidiëring en erkenning

Nadere informatie

OFFICIEUS GECOÔRDINEERDE VERSIE DECREET

OFFICIEUS GECOÔRDINEERDE VERSIE DECREET OFFICIEUS GECOÔRDINEERDE VERSIE DECREET Decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid (B.S. 29 september 2001) gewijzigd bij het decreet van 5 juli

Nadere informatie

Praktisch! Hoe worden de subsidies lokaal cultuurbeleid toegekend?

Praktisch! Hoe worden de subsidies lokaal cultuurbeleid toegekend? Praktisch! Hoe worden de subsidies lokaal cultuurbeleid toegekend? Vanaf 2014 zullen lokale besturen hun beleid vorm geven door middel van de strategische meerjarenplanning. Ook het lokaal cultuurbeleid

Nadere informatie

vragen naar / e-mail telefoonnummer datum Christophe Ramont 0490/587023 planlasten@bz.vlaanderen.be

vragen naar / e-mail telefoonnummer datum Christophe Ramont 0490/587023 planlasten@bz.vlaanderen.be Departement Bestuurszaken Aan het College van Burgemeester en Schepenen van de Vlaamse gemeenten Afdeling HR- en Organisatiebeleid Boudewijnlaan 30 bus 37, 1000 Brussel Tel. 02 553 02 38 - Fax 02 553 72

Nadere informatie

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen?

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 361 van 27 mei 2010 van CHRIS JANSSENS Jeugdwerkinfrastructuur - Faciliteitengemeenten

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 4 1.1 Kan een feitelijke vereniging indienen? 4 1.2 Kan eenzelfde aanvrager

Nadere informatie

Decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid (met uitvoeringsbesluit) HOOFDSTUK I - Algemene bepalingen en definities

Decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid (met uitvoeringsbesluit) HOOFDSTUK I - Algemene bepalingen en definities BIJLAGE 3 Decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid (met uitvoeringsbesluit) Het Lokaal Sociaal Beleid heeft als doel de sociale grondrechten voor iedereen te realiseren. Via de opmaak

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Brussel

Uw gemeente in cijfers: Brussel Inleiding Brussel : Brussel maakt deel uit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Buurgemeentes zijn Anderlecht, Elsene, Etterbeek, Evere, Grimbergen, Jette, Machelen (Halle-Vilvoorde), Schaarbeek, Sint-Gillis,

Nadere informatie

DECREET. houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur

DECREET. houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1

Nadere informatie

Besluit van de. gewijzigd (B.S. ) instellingen, artikel 20; regels hap en het artikel. 19 juli 2012;

Besluit van de. gewijzigd (B.S. ) instellingen, artikel 20; regels hap en het artikel. 19 juli 2012; Besluit van de Vlaamse Regeringg van 26 oktober 2012 ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid (B.S. 6 december 2012) gewijzigd bij het besluit vann de Vlaamse

Nadere informatie

TOESPRAAK Brussel, Donderdag 25 maart 2015

TOESPRAAK Brussel, Donderdag 25 maart 2015 TOESPRAAK Brussel, Donderdag 25 maart 2015 Sven Gatz Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd, en Brussel Algemente Vergadering van Vlaamse Cultuur- en Gemeenschapscentra Beste cultuurprofessionals, Beste

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 60.953/3 van 13 maart 2017 over een voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur 2/8 advies Raad

Nadere informatie

Collegelidbesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven - deel 1

Collegelidbesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven - deel 1 Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 20182019-0457 05-03-2019 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven - deel 1 Het collegelid,

Nadere informatie

Gecoördineerde tekst:

Gecoördineerde tekst: Gecoördineerde tekst: Decreet van 27 oktober 1998 houdende de erkenning en subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur (B.S.22-12-1998) Decreet

Nadere informatie

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING BI JLAGE Bijlage nr. 04/ 02 Besluit houde nde het indiene n van de VGC actieplanne n 2005 Cultuur, Cultuurce ntrum Brussel, Hoofdstedelijke Ope nbare Bibliotheek en Streekgericht Bibliotheekbeleid met

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING,

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING, Ministerieel besluit van 29 mei 2002 houdende vastlegging van de structuur van een gemeentelijk cultuurbeleidsplan, een beleidsplan van een bibliotheek en een beleidsplan van een cultuurcentrum DE VLAAMSE

Nadere informatie

Informatiemoment Grote lijnen van een nieuw CULTUREEL- ERFGOEDDECREET TOELICHTING KVS 30.05.2016

Informatiemoment Grote lijnen van een nieuw CULTUREEL- ERFGOEDDECREET TOELICHTING KVS 30.05.2016 Informatiemoment Grote lijnen van een nieuw CULTUREEL- ERFGOEDDECREET TOELICHTING KVS 30.05.2016 WELKOM en PROGRAMMA Karen Jacobs Conceptnota Duurzame CE-werking 2015-2016 participatief traject ter voorbereiding

Nadere informatie

MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM

MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM BIJLAGE Bijlage nr. 1. MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM MODEL - CONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het Lokaal Cultuurbeleid DE VLAAMSE REGERING,

Voorontwerp van decreet betreffende het Lokaal Cultuurbeleid DE VLAAMSE REGERING, Voorontwerp van decreet betreffende het Lokaal ultuurbeleid DE VLMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en ultuur; Na beraadslaging, ESLUIT: De Vlaamse minister van Leefmilieu,

Nadere informatie

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING Versie / 3.01.2018 cjm.vlaanderen.be 1 SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde

Nadere informatie

In de begroting van 2017 werd voorzien in een uitbreiding van het aantal F-forfaits met 98 verblijfseenheden.

In de begroting van 2017 werd voorzien in een uitbreiding van het aantal F-forfaits met 98 verblijfseenheden. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 752 van GRIET COPPÉ datum: 5 juli 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Dagverzorgingscentra - F-forfaits Op 1 januari 2016 waren er 243 centra

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het Lokaal Cultuurbeleid DE VLAAMSE REGERING,

Voorontwerp van decreet betreffende het Lokaal Cultuurbeleid DE VLAAMSE REGERING, Voorontwerp van decreet betreffende het Lokaal ultuurbeleid DE VLMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en ultuur; Na beraadslaging, ESLUIT: De Vlaamse minister van Leefmilieu,

Nadere informatie

ADVIES PLANLASTENDECREET

ADVIES PLANLASTENDECREET ADVIES PLANLASTENDECREET Voorontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse gemeenschap en het Vlaamse Gewest aan lokale besturen subsidies worden toegekend In

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9 e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT LOKAAL CULTUURBELEID voorleggen voorstel tot uitbreiding reglement betreffende de ondersteuning van initiatieven

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/263 12 juli 2007 Besluit houdende de uitvoering van het Operationeel Projectenplan 2007 in het kader van het Stedenfonds deel 7 Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 201620-0488 04-03-20 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de subsidiëring en de niet-subsidiëring van gezondheidsinitiatieven - deel 2 Het collegelid,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 20162017-0519 17-03-2017 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven Het collegelid, Gelet

Nadere informatie

Advies. Voorontwerp van Brusseldecreet. Brussel, 17 september 2018

Advies. Voorontwerp van Brusseldecreet. Brussel, 17 september 2018 Advies Voorontwerp van Brusseldecreet Brussel, 17 september 2018 SERV_20180917_Brusseldecreet_ADV_.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209 01 11 info@serv.be

Nadere informatie

VR MED.0210/3BIS

VR MED.0210/3BIS VR 2017 1905 MED.0210/3S 2012 Beleidsitem Overdrachten (1) Gemeenten (2) VGC (3) (1+2+3) Vl Gemeenschap Programma's 312.713.000 7.565.557.000 FD + FE 194.487.000 1.644.017.000 FG 25.701.000 370.346.000

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING,

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid 14 september 2012 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING - BISNOTA

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING - BISNOTA VR 2016 2312 DOC.1528/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING - BISNOTA Betreft: - Voorontwerp van decreet houdende diverse bepalingen in de beleidsvelden

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 474 (2011-2012) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZIT TING 2011-2012 5 MAART 2012 VRAGEN Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media Maandag 5 maart 2012 Hebben aan de werkzaamheden

Nadere informatie

ART. 2. Voor de toepassing van dit decreet en de uitvoeringsbesluiten ervan wordt verstaan onder:

ART. 2. Voor de toepassing van dit decreet en de uitvoeringsbesluiten ervan wordt verstaan onder: Opschrift Decreet houdende aanvullende subsidies voor tewerkstelling in de culturele sector Datum 07.05.2004 HOOFDSTUK I VOORAFGAANDE BEPALINGEN ART. 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 9 maart 2007 houdende de subsidiëring van gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het voeren

Nadere informatie

VR DOC.1318/1BIS

VR DOC.1318/1BIS VR 2018 2311 DOC.1318/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, de Franse Gemeenschap en de

Nadere informatie

TITEL I ALGEMENE BEPALINGEN

TITEL I ALGEMENE BEPALINGEN Decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid (B.S. 29 september 2001) gewijzigd bij het decreet van 5 juli 2002 houdende bepalingen tot begeleiding

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 23 december 2016 tot vaststelling van de regels inzake de werking en de verdeling van een Vlaams fonds voor de stimulering

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering van 16 november 2012 betreffende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt:

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt: Het VLMS PRLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt: Decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal ultuurbeleid (.S. 28 augustus 2012) Titel 1. lgemene bepalingen rtikel 1.

Nadere informatie

Nota Strategische Meerjarenplannen Jeugd

Nota Strategische Meerjarenplannen Jeugd Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Afdeling Jeugd uw contactpersoon

Nadere informatie

Regelgeving voor de toeristische logies in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Regelgeving voor de toeristische logies in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Regelgeving voor de toeristische logies in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Van kracht sinds 24/04/2016 1. Inleiding Sinds 24/04/2016 is de toeristische logiesactiviteit gereglementeerd. Alle toeristische

Nadere informatie

ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet

ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet Het Vlaams parlement vraagt advies aan de Vlaamse Jeugdraad rond de voorgestelde wijzigingen in het DAC-decreet. De wijzigingen

Nadere informatie

ADVIES Beleidsnota s Binnenlands bestuur, Toerisme, Inburgering en Integratie

ADVIES Beleidsnota s Binnenlands bestuur, Toerisme, Inburgering en Integratie ADVIES Beleidsnota s Binnenlands bestuur, Toerisme, Inburgering en Integratie Op 26 oktober 2009 diende minister Geert Bourgeois o.a. zijn beleidsnota s Binnenlands Bestuur, Toerisme en Inburgering en

Nadere informatie

Gezinszorg. 1.1 Situering. 1.2 Berekening en invulling programmatie. Masterplan Woonzorg Brussel

Gezinszorg. 1.1 Situering. 1.2 Berekening en invulling programmatie. Masterplan Woonzorg Brussel Gezinszorg 1.1 Situering Voor sommige ouderen is hulp bij dagelijkse taken zoals wassen, strijken, verstellen, het bed opmaken of de woning schoonmaken onontbeerlijk. Voor deze niet-medische zorg kunnen

Nadere informatie

B. Werkende beroepsbevolking en interne werkgelegenheid

B. Werkende beroepsbevolking en interne werkgelegenheid B. Werkende beroepsbevolking en interne werkgelegenheid Deze gegevens zijn afkomstig van de Federale Overheidsdienst Economie - Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI), meer bepaald

Nadere informatie