nr. 54 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 4 oktober 2016 aan BEN WEYTS Trambussen - Stand van zaken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nr. 54 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 4 oktober 2016 aan BEN WEYTS Trambussen - Stand van zaken"

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 54 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 4 ktber 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Trambussen - Stand van zaken Op dinsdag 5 april 2016 verscheen vlgende mededeling p de webstek van de minister: Onder impuls van Vlaams minister van Mbiliteit Ben Weyts wrden 4 belangrijke tracés klaargestmd vr de kmst van een trambus. Cncreet gaat het m The Grte Lp (Gent), Kntich-Berchem Statin (Antwerpen), Willebrek-Brussel (Brabantnet) en de Ringverbinding (Brabantnet). Het is de eerste keer dat de plannen vr trambussen in Vlaanderen z cncreet wrden. Bij de gedachtewisseling ver de eindevaluatie van de uitvering van de beheersvereenkmst van de Vlaamse Ververmaatschappij De Lijn liet de minister ptekenen: In 2015 zijn 12 assen geselecteerd, in 2016 vijf verbindingen van hgwaardig penbaar verver. Vanaf 2017 wrden er daarp drstrmingswerken gepland p basis van de studies ( ) Begin ktber zal het resultaat bekend zijn van het nderzek naar welke tracés geschikt zijn vr trambussen, dus k ver de lp in Gent. Tijdens diezelfde gedachtewisseling stelde de directeur-generaal van De Lijn: Snelbussen passen in het cncept van het hgwaardig penbaar verver. Er wrdt bekeken waar ze p krte termijn, eventueel in afwachting van een tram, een hgere capaciteit en een betere cmmerciële snelheid kunnen bieden, die de cncurrentiepsitie van het penbaar verver tegenver het privéverver verbetert. 1. Eerder werd gesprken ver vier tracés die zuden wrden klaargestmd vr de eventuele kmst van een trambus. Tijdens de cmmissievergadering van 14 juli 2016 had de minister het echter ver vijf verbindingen van hgwaardig penbaar verver. Kan de minister aangeven f er ng een vijfde verbinding werd tegevegd aan de eerder geselecteerde tracés? Om welk tracé gaat het en gaat het hier k m een nderzek naar de kmst van een trambus? 2. a) Kan de minister aangeven hever de taskfrce drstrming staat met de nderzeken p elk van de vier/vijf tracés? Graag een stand van zaken per tracé. b) Heveel middelen heeft de minister vrijgemaakt specifiek vr deze studies naar de trambus?

2 3. Specifiek vr het nderzek naar een trambus p het tracé van The Grte Lp in Gent: werd deze studie gefinaliseerd? Z ja, kan deze als bijlage bij het antwrd p mijn vraag wrden gevegd? 4. He ziet de minister de verdere besluitvrming? Wanneer zal wrden beslist p welk van de tracés er al dan niet een trambus kmt? Is er eerst ng nader nderzek vereist? 5. Wanneer kan de eerste, peratinele trambus in Vlaanderen vlgens de minister een feit zijn? Graag een inschatting van timing 6. a) Is het k in de scht van de taskfrce drstrming dat zal wrden bekeken waar snelbussen eventueel p krte termijn kunnen wrden ingeschakeld? Lpt hiernaar eveneens nderzek en werden er al tracés geselecteerd? Z ja, welke? b) Lpt de besluitvrming rnd de intrductie van snelbussen al dan niet parallel aan deze van de trambussen? c) Kan er, pgesplitst naar entiteit, een verzicht wrden gegeven van waar er vandaag al snelbussen rijden? Sinds wanneer rijden deze snelbussen er al?

3 BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN ANTWOORD p vraag nr. 54 van 4 ktber 2016 van JORIS VANDENBROUCKE 1. Het vijfde tracé dat werd tegevegd en wrdt nderzcht p de mgelijkheid van een HOV-busexplitatie, is de lijn 2 van het Spartacusplan in Limburg (Hasselt Maasmechelen). Drstrmingsstudies vr trajectgedeelten lpen reeds. Het vrnaamste nderzeksthema daarbij is het nagaan he (en tegen welke ksten) ervr kan wrden gezrgd dat de wenssnelheid kan wrden gehaald. Deze wenssnelheid is, misschien ng meer dan het ingezette vertuig, immers een basisvrwaarde vr het begde hgwaardig penbaar verver (HOV). 2. a) Binnen de Task frce Drstrming wrdt de gevraagde stand van zaken nauw pgevlgd. De Taskfrce kwam 14 september een laatste keer samen en nderstaande stand van zaken werd gegeven: Willebrek-Brussel: De trambus p een tracé naast de A12 blijkt geen vlwaardig alternatief wegens de te beperkte snelheid. Er wrdt p basis van deze studieresultaten beslist na te gaan, in functie van een snellere realisatie van aantrekkelijk OV, f er met een gelede bus p een aparte busbaan (pechstrk A12) kan gewerkt wrden. Ringverbinding: Op dit tracé is een trambus mgelijk p vrwaarde van een gede drstrming. Deze MKBA ligt zelfs (gevelig) hger dan de initiële scre van de tram. Op basis van deze studieresultaten en een budgettaire inschatting werd een nta vrbereid die eerstdaags p de ministerraad zal geagendeerd wrden. Deze nta mvat evenzeer de geraamde financiering vr de realisatie van de ringverbinding (aankp RM, buw stelplaats en infrastructurele (drstrmings)maatregelen). Kntich-Berchem: De studie is gepubliceerd bij AWV en zit nu in aanbestedingsprcedure. Uiteraard wrdt maximaal samengewerkt met de vrziene studies (en reeds aanwezige expertiuse rnd dit tracé) binnen De Lijn. The Lp/Gent: Vermits dit geen gewestweg is verlpt het verleg rechtstreeks tussen De Lijn, stad Gent en de Grndbank The Lp. De ptie vr een (snellere) bediening met elektrische bussen wrdt dr de TF naar vr geschven. Deze maakt snellere realisatie van HOV mgelijk, daar de aanleg van een tram minstens 6 jaar zu vergen alvrens peratineel te zijn. Spartacus Lijn 2 (Hasselt Maasmechelen): Uit de eerste vrlpige resultaten van de drstrmingsmetingen tussen Hasselt en Maasmechelen blijkt dat de mmenteel p de markt beschikbare HOV-bussen de wenssnelheid van het Spartacus-explitatiemdel meilijk kunnen waarmaken. Aan de TF Drstrming is dan k de vraag gesteld f dat er ls van de mdus ng andere maatregelen, zals verbeterde drstrming, vr handen zijn m de aantrekkelijkheid van de huidige verbinding gevelig te verhgen (zie k vraag 1).

4 b) Binnen het gedgekeurde drstrmingsprgramma 2016 is er vr de scpe van de crridrstudies 2016 (trambus) in ttaal 1 miljen eur geprgrammeerd. Daarnaast wrden in het investeringsprgramma van De Lijn de ndzakelijke middelen vr de gevraagde studies mtrent The Lp in Gent pgenmen. Raming van de kstprijs lpt mmenteel. 3. Een specifieke, gestandaardiseerde MKBA kan niet wrden pgemaakt vr het traject binnen The Lp. De MKBA- methdiek die binnen de Vlaamse verheid wrdt tegepast, is nder andere gebaseerd p een verkeersmdel. Vermits in dit mdel de vlledige site van The Lp binnen één verkeerszne is gelegen, kan dit mdel geen resultaten leveren vr OV p The Lp zelf. Het aanbrengen van een verandering binnen één verkeerszne wrdt immers niet pgepikt in het mdel. Vr het tracé wrdt uitgegaan van het bestaande RUP Handelsbeurs (2007). 4. De belangrijkste beslissingsparameter is en blijft uiteraard het z snel als mgelijk aanbieden van HOV. Het is exact deze parameter die nu nderzcht wrdt p basis van verschillende mdi. Van zdra duidelijk is dat de naar vr geschven mdus een meerwaarde inhudt, zal deze cncreet wrden uitgewerkt m peratineel te wrden en vele jaren te winnen ten pzichte van tramexplitatie. 5. De timing vr een eerste implementatie is, zals vr ander prjecten, sterk afhankelijk van het verlp van het verdere nderzek, de beslissings-en vergunningstrajecten en het verwerven van een draagvlak daar waar ndig. Wat deze vertuigen betreft, wrdt binnen De Lijn alles in het werk gesteld m tegen 2019 een eerste levering van trambussen te kunnen realiseren. De realisatie van een stelplaats vr trambussen en de aanleg van busbanen vrde Ringverbinding Heizel-Vilvrde-Brussels Airprt zu k mgelijk zijn tegen a) Ik blijf de uitdrukkelijke ambitie hebben m van elke bus een vldende snelle bus te maken die kan cncurreren met de cmmerciële snelheid van een wagen. Het is juist in de scht van deze ambitie dat de TF Drstrming nder mijn bewind nieuw leven werd ingeblazen. Het al dan niet definiëren van specifieke snelbussen maakt deel uit van de lpende hertekening van het kernnet binnen het nieuwe cncept van basisbereikbaarheid. b) Zie 6a c) Bestaande sneldienstverbindingen: - Antwerpen: E34/E313 (sneldienstbundel Antwerpen Turnhut) E19 Zuid (sneldienstritten Kntich Antwerpen) E 19 Nrd (sneldienstritten Hgstraten Antwerpen) E313 (sneldienstritten Herentals Zandhven - Antwerpen) A12 Nrd (sneldiensten Zandvliet Antwerpen) - Vlaams-Brabant: Een aantal ritten p nderscheiden streeklijnen, zwel van/naar Brussel als van/naar Leuven:

5 Brussel: vanuit Leerbeek (lijn 140), Ninve (lijn 126 via N8), Aalst (lijn 212 via N9), Bm (lijnen 460 en 461 via A12), Haacht (lijn 470 via N21) en Zaventem (471) Leuven: vanuit Brussel (lijn 658 via N2), Tervuren (lijn 410 via N3), Tielt Winge-Leuven (lijn 475) Tienen (lijn 485 via N2), Tremel (lijn 433 via N19) - Ost-Vlaanderen: Snelbus 99S Hamme-Antwerpen (via gewestweg). - Limburg: In Limburg zijn er snelbussen actief zijn p de lijnen 180 (Lmmel Hechtel Hasselt), 68 (Bchlt Huthalen Antwerpen via E313), 178 (Maaseik Huthalen Brussel) en 179 (Hamnt-Brussel via E314) (Hasselt Neerpelt Achel), 183 (Neerpelt Bree - Genk) en 184 (Diest Kwaadmechelen Lepldsburg). - West-Vlaanderen: Geen lijnen met sneldienstkarakter.

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Brabantnet - Stand van zaken

Nadere informatie

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015.

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 148 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 26 nvember 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Huisvesting Elk gerechtelijk arrndissement

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. Betreft: Uitvoerende samenwerkingsovereenkomsten spoorinvesteringen

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. Betreft: Uitvoerende samenwerkingsovereenkomsten spoorinvesteringen DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Uitverende samenwerkingsvereenkmsten sprinvesteringen 1. INHOUDELIJK Tijdens

Nadere informatie

nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding

nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Financiering van de ouderenzorg: Wat moet de volgende Vlaamse regering minimaal voorzien?

Financiering van de ouderenzorg: Wat moet de volgende Vlaamse regering minimaal voorzien? Financiering van de uderenzrg: Wat met de vlgende Vlaamse regering minimaal vrzien? 1. Vraf De uderenzrg in Vlaanderen staat vr enrme uitdagingen. Het aantal 80-plussers in Vlaanderen greit de kmende 10

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020 Vrdracht Prvinciale Staten van Nrd-Hlland Vrdracht Haarlem, juli 2012 Onderwerp: Uitveringsprgramma 2012-2015 Visie Openbaar Verver 2020 Bijlage: Prjectmschrijvingen van het Uitveringsprgramma 2012-2015

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET

RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET 1 OPBOUW EN DOEL VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE 1. Het rapprteringmdel heeft als

Nadere informatie

Hasselt Het Kerspel 14. Ons kantoor. Vraagprijs: 145.000,- k.k. Aanvaarding: in overleg

Hasselt Het Kerspel 14. Ons kantoor. Vraagprijs: 145.000,- k.k. Aanvaarding: in overleg Hasselt Het Kerspel 14 Vraagprijs: 145.000,- k.k. Aanvaarding: in verleg Ons kantr Hasselt Nieuwstraat 4 Tel. 038-4772040 Fax 038-4772118 E-mail inf@bertleistra.nl Internet www.bertleistra.nl Het Kerspel

Nadere informatie

Gemeente Helmond. RC \AAS ^ 6 lllilllllllillllill. ROH_c/3l3f 26 OKT VERZONDEN 2 5 OKT Ingekomen. Provincie Noord-Brat>a»t

Gemeente Helmond. RC \AAS ^ 6 lllilllllllillllill. ROH_c/3l3f 26 OKT VERZONDEN 2 5 OKT Ingekomen. Provincie Noord-Brat>a»t Ingekmen 26 OKT. 2012 Gemeente Helmnd Prvincie Nrd-Brat>a»t Het cllege van Gedeputeerde Staten van Nrd Brabant Pstbus 90151 5200 MC 's-hertgenbsch RC \AAS ^ 6 lllilllllllillllill 3291342 ROH_c/3l3f VERZONDEN

Nadere informatie

HERSTELPLAN Bachelor in de Vroedkunde Vives Noord, campus Brugge

HERSTELPLAN Bachelor in de Vroedkunde Vives Noord, campus Brugge 1 HERSTELPLAN Bachelr in de Vredkunde Vives Nrd, campus Brugge INLEIDING Op basis van de externe berdeling die p 21 en 22 maart 2013 heeft plaatsgevnden, heeft de pleiding Vredkunde p 18 nvember 2013 het

Nadere informatie

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017 SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE 23 28 SEPTEMBER 2017 1.WAARDENKAARTEN Hiernder wrden de waardenkaarten weergegeven. Uit 24 kaarten zijn er 6 gekzen die centraal staan bij dit team en het

Nadere informatie

6 verschillende systemen derdebetaler

6 verschillende systemen derdebetaler 6 verschillende systemen derdebetaler Systeem 1: prcentuele tussenkmsten p abnnementen Systeem 2: tussenkmst p kaarten Systeem 3: tussenkmst p biljetten Systeem 4: gratis netabnnement vr bepaalde leeftijdscategrieën

Nadere informatie

PROJECTWEDSTRIJD Promoot de Week van de Fair Trade 2015!

PROJECTWEDSTRIJD Promoot de Week van de Fair Trade 2015! PROJECTWEDSTRIJD Prmt de Week van de Fair Trade 2015! De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die als del heeft m Belgen te sensibiliseren rnd fair trade. Het is een initiatief van het Trade

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 januari 2016 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Fietsstrade Antwerpen - Mechelen - aanleg fietsweg

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

Kiezen of delen Quick scan van investeringen van gemeente Eindhoven

Kiezen of delen Quick scan van investeringen van gemeente Eindhoven Kiezen f delen Quick scan van investeringen van gemeente Eindhven Dr Paul J.G. Tang & Rbert-Jaap Vrn Eindhven, 11 december 2012 Dit rapprt is bestemd vr de rganisatie van de pdrachtgever. Verspreiding

Nadere informatie

Zwartsluis Verlengde Sportlaan 16. Ons kantoor. Vraagprijs: 229.000,- k.k. Aanvaarding: in overleg

Zwartsluis Verlengde Sportlaan 16. Ons kantoor. Vraagprijs: 229.000,- k.k. Aanvaarding: in overleg Zwartsluis Verlengde Sprtlaan 16 Vraagprijs: 229.000,- k.k. Aanvaarding: in verleg Ons kantr Hasselt Nieuwstraat 4 Tel. 038-4772040 Fax 038-4772118 E-mail inf@bertleistra.nl Internet www.bertleistra.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 Vr- en Vregschlse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 1. Inleiding Vr- en Vregschlse Educatie, als nderdeel van het bredere beleidsterrein nderwijsachterstandbeleid, wrdt sinds 2002 in Winterswijk vrmgegeven.

Nadere informatie

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015 FAQ Innvatieve bedrijfsnetwerken versie 18 nvember 2015 Wanneer kan het IBN effectief van start gaan? De steun aan een innvatiecluster kan p zijn vregst starten p de eerste werkdag van de maand die vlgt

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. Trambus als hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) voor de snelle realisatie van de ringverbinding (Brabantnet)

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. Trambus als hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) voor de snelle realisatie van de ringverbinding (Brabantnet) DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Trambus als hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) voor de snelle realisatie

Nadere informatie

Conceptnota. nieuw premiestelsel onroerend erfgoed

Conceptnota. nieuw premiestelsel onroerend erfgoed Cnceptnta nieuw premiestelsel nrerend erfged Cntext Wachtlijst restauratiepremies ng nit z hg: augustus 2014: 185 miljen eur nvember 2015: 371 miljen eur februari 2016: 342 miljen eur (na 1 ste prgrammatie)

Nadere informatie

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Vr u ligt het uitgewerkte plan van WijkZwemt. Dit plan is pgesteld dr de KNZB, 2521, gewn zwemmen en enthusiaste burgers/vrijwilligers vanuit belangengreperingen

Nadere informatie

Stadsregiorail, focus op realisatie!

Stadsregiorail, focus op realisatie! Stadsregirail, fcus p realisatie! Cr Hartgs Stadsregi Arnhem Nijmegen chartgs@destadsregi.nl Bijdrage aan het Cllquium Verversplanlgisch Speurwerk 21 en 22 nvember 2013, Rtterdam Samenvatting Stadsregirail:

Nadere informatie

Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen. Van uren factureren naar value added pricing

Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen. Van uren factureren naar value added pricing Waarm en he accuntants hun verdienmdel meten aanpassen Van uren factureren naar value added pricing Waarm en he accuntants hun verdienmdel meten aanpassen 2 Inhud Inleiding 3 De ntwikkelingen 4 Blijvende

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Pagina 1 van 5 Beleidsplan 2012 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen,

Nadere informatie

1. Basisvorming verblijfsrecht en hulpverlening Asielprocedure (en opvang asielzoekers) Mensen zonder wettig verblijf 2

1. Basisvorming verblijfsrecht en hulpverlening Asielprocedure (en opvang asielzoekers) Mensen zonder wettig verblijf 2 3 MA ART 20 17 Thematische vrmingen Inhud 1. Basisvrming verblijfsrecht en hulpverlening 1 2. Asielprcedure (en pvang asielzekers) 2 3. Mensen znder wettig verblijf 2 4. Verblijf burgers van de Unie 3

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 september 2017 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Prvinciale verheidspdrachten. Het bestek vr de

Nadere informatie

Arbeidszorg in het meerbanenplan samenvatting september 2006

Arbeidszorg in het meerbanenplan samenvatting september 2006 Arbeidszrg in het meerbanenplan samenvatting september 2006 Leeswijzer: in het eerste deel vind je een algemene samenvatting. In bijlage staan per thema meer details, pmerkingen, aandachtspunten, enz.

Nadere informatie

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD... S&A bvba Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke tel 09/329 87 75 fax 09/329 87 85 URL: www.sabvba.cm e-mail: inf@sabvba.cm Startverklaring definitief gedgekeurd Inhudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

Nadere informatie

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023 Nvember 2013 Actieplan leeftijdsbewust persneelsbeleid 2013-2023 Actie 1: Ontwikkelen van een stagebeleid. Stagiaires zijn ptentiële nieuwe cllega s. Een stageperide kunnen we aanzien als een inwerkperide.

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Budgetkortingen GGZ: van bedreiging naar kans

Budgetkortingen GGZ: van bedreiging naar kans Budgetkrtingen GGZ: van bedreiging naar kans Inleiding In dit artikel kijken we naar welke uitdagingen instellingen in de geestelijke gezndheidszrg te wachten staan en welke mgelijkheden er zijn m deze

Nadere informatie

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mbiliteit 1 De mzetting van de nieuwe Eurpese Richtlijn (2006/126/EG) ver het mtrrijbewijs is nu uiteindelijk in de Belgische wetgeving vergenmen en

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

E-car sharing in Zuid - Limburg

E-car sharing in Zuid - Limburg E-car sharing in Zuid - Limburg Januari 2014 Inhudspgave 1. Intrductie e-car sharing 2. Visie en tepassing in Zuid Limburg 3. Pilt prject Sittard - Geleen Intrductie e-car sharing Wat is (e-) car sharing

Nadere informatie

Meerjarenplanaanpassing nr 2

Meerjarenplanaanpassing nr 2 Meerjarenplanaanpassing nr 2 Inhud 1. strategische nta... 2 1.1 Priritair beleid... 4 1.2 Overig beleid in beleidsdelstellingen pgenmen beleid.... 8 2. Financiële nta... 9 2.1 Financieel delstellingenplan...

Nadere informatie

MAATREGELEN EN ACTIES TER PREVENTIE VAN AFRIKAANSE VARKENSPEST

MAATREGELEN EN ACTIES TER PREVENTIE VAN AFRIKAANSE VARKENSPEST Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen MAATREGELEN EN ACTIES TER PREVENTIE VAN AFRIKAANSE VARKENSPEST Philippe Hudart 29.03.2018 Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 van 2018

Nieuwsbrief 6 van 2018 Nieuwsbrief 6 van 2018 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 23 juni hebben we nze vlgende infdag en nderstaande wrkshp. Cursus-wrkshp decders en verlichting inbuwen. In deze cursus-wrkshp die gegeven

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Uitvoeringsprogramma Structuurvisie Openbare Ruimte 2019

Raadsstuk. Onderwerp Uitvoeringsprogramma Structuurvisie Openbare Ruimte 2019 Raadsstuk Onderwerp Uitveringsprgramma Structuurvisie Openbare Ruimte 2019 Nummer 2018/818603 Prtefeuillehuder Sikkema, C.Y. Prgramma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ntwikkeling Afdeling PG Auteur

Nadere informatie

TARIEVENMATRIX. Non-Profit Erkende sportclub of doelgroepwerking (= decretaal bepaald) Andere non-profit

TARIEVENMATRIX. Non-Profit Erkende sportclub of doelgroepwerking (= decretaal bepaald) Andere non-profit TARIEVENMATRIX (= decretaal bepaald) Andere nn-prfit Vaste prijs/uur Uitznderlijke disciplines* 65 65 65 65 Last minute pdrachten** 75 75 75 75 Back ffice*** (rganisatieksten) 25 35 35 50 Lezingen/pleidingen

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

Zwartsluis De Velde 31. Ons kantoor. Vraagprijs: ,- k.k. Aanvaarding: in overleg

Zwartsluis De Velde 31. Ons kantoor. Vraagprijs: ,- k.k. Aanvaarding: in overleg Zwartsluis De Velde 31 Vraagprijs: 289.000,- k.k. Aanvaarding: in verleg Ons kantr Hasselt Nieuwstraat 4 Tel. 038-4772040 Fax 038-4772118 E-mail inf@bertleistra.nl Internet www.bertleistra.nl De Velde

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1203670 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Prvinciaal RUP 'Afbakening kleinstedelijk gebied Ninve' Definitieve vaststelling Marc De Buck

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T

g e m e e n t e M O N T F O O R T M O N F O O R SCHRIFELIJKE VRAGEN AAN HE COLLEGE Nr. 2015-02 Datum: 12 januari 2015 Naam vragensteller: Niclet Rrije en Anne-Marie van de Pll Vraag gericht aan: Wethuder Vlaar Onderwerp: Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Participatieproces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Informeren, verzamelen wensen & meningen

BIJLAGE 1: Participatieproces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Informeren, verzamelen wensen & meningen gemeente Eindhven BIJLAGE 1: Participatieprces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Infrmeren, verzamelen wensen & meningen In deze bijlage een uitgebreide telichting p het participatieprces

Nadere informatie

Scenario Onderwijstijd. Thuisles

Scenario Onderwijstijd. Thuisles Scenari Onderwijstijd Thuisles Erik Mndriaan en JaapJan Vrm ROC Deltin Cllege, Zwlle ktber 2013 Scenari: Thuisles Algemeen Dit scenari is ntwikkeld mdat er gedacht wrdt dat het elementen bevat die ervr

Nadere informatie

Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes

Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes HIER FOTO INVOEGEN BREEDTE 210mm x HOOGTE 99mm Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes Samengevat 2011 Guidea - Kenniscentrum vr Terisme en Hreca vzw Deze infrmatie werd met de grtste zrg samengesteld.

Nadere informatie

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Al twee jaar wachten we p een grte stap in het dssier ver het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Dit sinds het fameuze arrest van het Grndwettelijk Hf van 7 juli

Nadere informatie

Portefeuillehouder: Dhr. T. Kroese. Behandeld door: P. Hania

Portefeuillehouder: Dhr. T. Kroese. Behandeld door: P. Hania JU R ~ E ~ l:'ij~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1455111 Datum: 16 ktber 2018 Dmein/ Team: RUID / ONTW Prtefeuillehuder: Dhr. T. Krese Behandeld dr: P. Hania Onderwerp: Aanpassing

Nadere informatie

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn)

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn) Overlegvergadering bewnersplatfrm Reningelst Thema Transprt en mbiliteit Dnderdag 4 februari 2010 Aanwezig: Christf Dejaegher (burgemeester en schepen mbiliteit), Jurgen Vanlerberghe (schepen van inspraak),

Nadere informatie

Gefaseerde implementatie projectbeheersing methodiek Hogeschool van Utrecht

Gefaseerde implementatie projectbeheersing methodiek Hogeschool van Utrecht Prject Shared Services Gefaseerde implementatie prjectbeheersing methdiek Hgeschl van Utrecht Vervlg van Deelprjectplan Prjectadministraties (januari 2004) Het beheersen van prjectadministraties dr de

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

Minder geluidsoverlast langs de provinciale weg

Minder geluidsoverlast langs de provinciale weg Minder geluidsverlast langs de prvinciale weg SBIR prep Sluiting 28 april 2016, 17:00 uur Budget 260.000,- (met intentie vr ng 260.000,- vr praktijkpreven) Inleiding Een van de taken van de prvincie is

Nadere informatie

Rapport online bevraging. Kostenbeheersing en leerlingendossiers

Rapport online bevraging. Kostenbeheersing en leerlingendossiers Rapprt nline bevraging Kstenbeheersing en leerlingendssiers De Cel Ouderbetrkkenheid, netverstijgende cel van de uderkepels december 2011 Inhud Inleiding... 3 Delstelling... 4 Methdiek... 4 Steekpreftrekking...

Nadere informatie

Vlaamse overheid - Raamcontracten voor lokale besturen - Instapmogelijkheid brandweerzones

Vlaamse overheid - Raamcontracten voor lokale besturen - Instapmogelijkheid brandweerzones SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 695 van MARTINE FOURNIER datum: 29 april 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Deelprojectplan. Projectadministraties

Deelprojectplan. Projectadministraties Deelprjectplan Prjectadministraties Het beheersen van prjectadministraties dr de invering van een hgeschlbrede methdiek. 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Prbleemverkenning en stelling 3. Prjectdelen 4.

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

ENQUETE WOON-WERKVERKEER

ENQUETE WOON-WERKVERKEER ENQUETE WOON-WERKVERKEER Deze enquête dient m een zicht te krijgen p uw dagelijkse verplaatsingen van, naar en vr het werk. De enquête richt zich tt ALLE mensen die werken p de bedrijfslcatie (inclusief

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

Domeinmodel voor hypothesetoetsen Sietske 23 oktober 2015

Domeinmodel voor hypothesetoetsen Sietske 23 oktober 2015 Dmeinmdel vr hypthesetetsen Sietske 23 ktber 2015 In dit dcument wrdt een mgelijk dmeinmdel vr hypthesetetsen beschreven. Het dcument bestaat uit twee delen: het dmeinmdel zelf en de verwegingen bij het

Nadere informatie

Stap 4: 6. Droomsessie handleiding

Stap 4: 6. Droomsessie handleiding Stap 4: 6. Drmsessie handleiding 1 Del De drmsessie is een brainstrmtechniek die als del heeft m de deelnemers vlledig ut f the bx te laten denken. De deelnemers mgen hun fantasie de vrije lp laten gaan,

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING MOBILITEITSPLATFORM 26 JUNI 2018

VERSLAG VERGADERING MOBILITEITSPLATFORM 26 JUNI 2018 VERSLAG VERGADERING MOBILITEITSPLATFORM 26 JUNI 2018 Aanwezigheidslijst Aanw. Verntsch. Experten Stef Lries J.P. Brremans Brun Villé Bart Meert Geert Fieremans Fietsersbnd Dirk Dedncker Schepen mbiliteit

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Implementatie van het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren

Implementatie van het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren Implementatie van het nieuw geestelijk gezndheidsbeleid vr kinderen en jngeren Template vr de beschrijving van het netwerk 1. Inleiding Op 30 maart 2015 werd de Gids naar een nieuw geestelijk gezndheidsbeleid

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

DE COMBINATIE VAN EEN KOUDE DIESELMOTOR EN DRUK STADSVERKEER IS EEN DRAMA OP VLAK VAN VERBRUIK EN UITSTOOT.

DE COMBINATIE VAN EEN KOUDE DIESELMOTOR EN DRUK STADSVERKEER IS EEN DRAMA OP VLAK VAN VERBRUIK EN UITSTOOT. Maarten Matienk 23 maart 2011 DE COMBINATIE VAN EEN KOUDE DIESELMOTOR EN DRUK STADSVERKEER IS EEN DRAMA OP VLAK VAN VERBRUIK EN UITSTOOT. Nieuw nderzek stelt prbleem van verdieselijking vr Brussel en Antwerpen

Nadere informatie

Voorbeeldvragen Methodiek NEN 2767

Voorbeeldvragen Methodiek NEN 2767 Nb. Per vraag kunnen er meerdere gede antwrden zijn 1. Welke van de nderstaande bewering is juist? NEN 2767 is een: methdiek vr de bepaling van achterstallig nderhud bjectieve methdiek vr de bepaling van

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 25 juni 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 25 juni 2014 Ntulen van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn Zitting van 25 juni 2014 Aanwezig: Luc Op de Beeck, vrzitter; Stephan Brdeyne, Jan Bulliard, Clara Calis, Gnda Claessen, Erik De Quick, Laurent de Vries, Rudy

Nadere informatie

UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM

UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM DE AANPAK VAN CRM RESULTANTS Ongeveer eens per twee jaar brengt Micrsft een nieuwe versie uit van Micrsft Dynamics CRM. In deze zgenaamde majr releases

Nadere informatie

Tevredenheidsenquete bezwarencommissie (CONCEPT)

Tevredenheidsenquete bezwarencommissie (CONCEPT) Lid Gedeputeerde Staten M. van Engelshven-Huls prvincie ZUID HLLAND NGEKUMLN Q g nv, 2010 Leden van de Statencmmissie Bestuur & Middelen Cntact T070-441 64 19 F 070-441 78 19 m.van.engelshvenhuls@pzh.nl

Nadere informatie

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 AANWEZIG: Kris, Kurt, Stéphanie, Sphie, Jrunn, Cathy, Vanessa V AGENDAPUNTEN: 1. Overlpen en gedkeuring vrig verslag / 2. Financiën Enkel ng een kleine uitgave gemaakt

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER dr Scialistische mutualiteit Bnd Mysn West-Vlaanderen April 2019 Het Vlaams Patiëntenplatfrm maakte een verzicht van de terugbetaling van het ziekenverver

Nadere informatie

TRACK reintegratie en bemiddeling

TRACK reintegratie en bemiddeling Cliëntenaudit rapprt Blik Op Werk Scpe: Reintegratie en bemiddeling Datum: 7 11 janauri 2013 DNV Team Leader Audit Team Tn Berema Tn Berema Cliëntenaudit Rapprt Blik p Werk Meetperide 2012 Hg 5 4 3 2 Interviews,

Nadere informatie

van gebruikers, en het toekennen van lees- en schrijfrechten (zie hiervoor http://www.grensregio.eu/project-indienen/ ).

van gebruikers, en het toekennen van lees- en schrijfrechten (zie hiervoor http://www.grensregio.eu/project-indienen/ ). LEIDRAAD AANMELDING Bij het aanmaken van een prjectaanmelding in het digitale e-lket kunnen er verschillende vragen bij u pkmen, zals: He lang mag een tekst zijn? Welk detailniveau wrdt er gevraagd? Waar

Nadere informatie

Handleiding HvA-data. Rapport Bekostiging. Versie 0.3

Handleiding HvA-data. Rapport Bekostiging. Versie 0.3 Handleiding HvA-data Rapprt Bekstiging Versie 0.3 Rapprt Bekstiging Inhud 1. REVISIEOVERZICHT... 3 2. BEHEER VAN DE HANDLEIDING... 3 2.1 Uitgangspunten rapprt... 3 2.2 Del van het rapprt... 3 2.3 Brnsystemen...

Nadere informatie

Samenvatting criteria arbeidsmarktplatform:

Samenvatting criteria arbeidsmarktplatform: Plan Samenvatting criteria arbeidsmarktplatfrm: 1. Cncreet prjectidee: het prject richt zich p het terugdringen van een veelheid van taken van persneelsleden p kleine schlen en p het inzetten van persneel

Nadere informatie

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 7 juli 2015

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 7 juli 2015 Vlaamse Regulatr van de Elektriciteits- en Gasmarkt Publiekrechtelijk vrmgegeven extern verzelfstandigd agentschap Graaf de Ferrarisgebuw Kning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Gratis telefn 1700

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ntmetingscentrum Aanwezig: Mieke Heymans (Vrzitster), Rd Schuteden (Bur jeugdraad/kaj Vstert), Han Lemkens (VKSJ Bree), Bie Lemkens (VKSJ Bree), Katrien Verstraeten

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

Reglement subsidies acties fair trade gedurende de maand oktober

Reglement subsidies acties fair trade gedurende de maand oktober Reglement subsidies acties fair trade gedurende de maand ktber Waarm werken rnd eerlijke handel? Vandaag lijden 800 miljen wereldburgers hnger. Het is dan k vlkmen naanvaardbaar m in nderhandelingen 'vedsel'

Nadere informatie

Samenvatting - Reacties oko-leden n.a.v. de testronde format (Kiosk)

Samenvatting - Reacties oko-leden n.a.v. de testronde format (Kiosk) Samenvatting - Reacties K-leden n.a.v. de testrnde frmat (Kisk) VOORAF K dankt CJSM, Afdeling Kunsten, vr de mgelijkheid m de frmats te testen. In een eerste fase hebben 20 K-leden de frmulieren getest

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Vernieuwing binnen het studiegebied personenzorg BSO

Vernieuwing binnen het studiegebied personenzorg BSO Vlaams Verbnd van het Kathliek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel DOCUMENT VVKSO Vernieuwing binnen het studiegebied persnenzrg BSO 1. Vrbereidend werk Stap 1 Om te kunnen nadenken ver nieuwe

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

! t. s o e. www.rumst.org. t w u

! t. s o e. www.rumst.org. t w u W www.rumst.rg n tekmst! zrge Wijijzrg en vr uw st! m k e t w u r v Wij zrgen! t s m k e t w u r v W Uitndiging De verbuwingen aan het gemeentehuis en mgeving hebben de gemeenschap 2.722.000 eur (110 miljen

Nadere informatie