Maandprogramma SEPTEMBER. 2 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot frac

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandprogramma SEPTEMBER. 2 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot frac"

Transcriptie

1 Maandprogramma SEPTEMBER ZEEHONDEN 2 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot frac Jippieeee, vandaag is het zo ver! Het nieuwe scoutsjaar gaat van start! En dat zullen we zeker goed inzetten. We spreken af aan onze scoutslokalen: het Frac. We gaan super leuke spelletjes spelen om jullie beter te leren kennen. Neem zeker al jullie vriendjes en vriendinnetjes mee zodat zij de pret niet missen! 9 september: 1 tegen allen van 14u tot frac Nu we elkaar al een klein beetje kennen. Kunnen we aan een heel leuk jaar samen beginnen. Vandaag gaan we iets spelen dat best wel typisch is voor een scouts. Vandaag spelen we namelijk 1 tegen allen. Natuurlijk zullen velen van jullie (uitgezonderd de tweedejaars) zich afvragen wat is dat nu juist, want ik ken dat niet?! Als je wilt weten wat dit is, moet je zeker komen. Dan kan je het namelijk zelf eens ervaren. Hopelijk tot dan!! 16 september: Paintball van 14u tot Frac Jullie hebben ongetwijfeld al wel eens van paintball gehoord. Ja dat is dat spel dat je in teams verdeeld wordt. Iedereen krijgt een geweer en moet het andere team proberen te raken. Vaak houd je hier wel enkele mooie blauwe plekken aan over. Maar geen paniek wij gaan een veel leukere versie spelen waarvan je geen blauwe plekken krijgt. Dus zeker allemaal komen zodat het een top paintball spel kan worden. 23 september: Verjaardagsfeestje van 14u tot Frac Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is??? Vandaag vieren we de verjaardag van 2 hééél bijzondere leiding. Namelijk de verjaardag van Sea en Lukannon. Wat we juist allemaal gaan doen kunnen we natuurlijk nog niet verklappen, maar het belooft een super tof feestje te worden. Hieperdepiep HOERAAAA!!! 30 september: Pijlentocht van 14u tot Vandaag gaan we met de zeehonden op pad. Waar we naartoe gaan dat zullen we op de moment zelf pas te weten komen. Moeten we pijlen volgen of moeten we iets anders volgen. Dit blijft allemaal nog één grote verrassing. Waar je wel zeker van mag zijn is dat je je allerbeste speurneus moet meebrengen die dag. Zonder deze zal het namelijk niet lukken om het juiste pad te vinden. SPANNEND!!! Extra pagina: Filipke zou ook heel graag mee komen spelen met de zeehondjes, maar hij kan de weg naar het Frac niet vinden. Kunnen jullie hem helpen?

2

3 De nieuwe zeehondenleiding Kunnen jullie raden van wie deze dikke tenen zijn? Verbind de juiste teen met de juiste leiding. 1. Deze dikke tenen horen bij een jongen die graag pizza eet en graag aan takken gaat hangen. Hij kan slapen met zijn ogen open en springt soms in de lucht. 2.Deze tenen zijn van een straffe dame. Ze doet veel fitness. Gelukkig houdt ze haar schoenen altijd aan. Ze eet graag ananas met de schil erbij. 3.Deze straffe dame zit al even bij de zeehondjes en ze doet er nog een jaartje bij. Ze houdt van honden en slakken. Haar hobby s zijn afwassen en kijken hoe planten groeien. 4.Deze jongen heeft een paar tenen te veel. Kan jij ze allemaal tellen? Hij plaagt graag zeehondjes en hij leest graag voor. Af en toe valt hij over zijn voeten maar voor de rest is hij oke. 5.het laatste meisje houdt van turnen. Meestal vind je haar terug in het stadspark. In haar vrije tijd speelt ze met eendjes. Als de zon schijnt draagt ze een blauwe onderbroek.

4 Lukannon Webster Kerik Matkah Sea

5 Zeewelpen 2 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot Frac Welkom nieuwe (en oude) leden bij de zeewelpen op de allereerste activiteit van het jaar! Jullie leiding heeft er al zoveel zin in! Omdat er heel wat nieuwe gezichten aanwezig zullen zijn, spelen we vandaag kennismakingsspelletjes om elkaar beter te leren kennen. Heb je vriendjes en vriendinnetjes die ook graag eens de zeescouts zouden willen uitproberen, mag je deze zeker meenemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 9 september: Bosspel van 14u tot Frac Wat is er belangrijk voor een echte scouts? Inderdaad, kunnen ravotten met vrienden in het bos. Een geweldig kamp kunnen bouwen en kunnen sluipen tussen de struiken en het hoge gras. Dat we daar een beetje vuil van worden doet ons natuurlijk niets. Dat vinden we net geweldig. Hopelijk zijn jullie allemaal aanwezig voor dit geweldige bosspel. Waarover het precies gaat gaan? Dat is nog topsecret! Maar jullie vinden het vast heel fijn. 16 september: Roeien van 14u tot 17 Melle Zeescouts is scouting, maar heeft net dat tikkeltje meer dan een gewone landscouts. Vandaag spreken we het wateraspect van zeescouts aan, we gaan roeien! Een training in armspieren is dus verzekerd. We spreken af aan de Mellevijver/ E3-vijver (adres: De picken, 2300 Turnhout). Vergeet geen watersloefjes, handdoek, reserve kledij en bij warm weer zonnecrème, petje, zonnebril, eventueel een flesje water 23 september: Kooktocht van 10u tot 17 Frac Spelen in het bos en roeien zijn beide belangrijke aspecten bij de zeewelpen die we al geoefend hebben in de vorige weken, maar een echt scout kan ook zijn eigen vuur maken om zijn eten op te warmen. Vandaag leren we dit en gaan we op kooktocht. Let op, we spreken af om 10u aan het Frac. Om je eigen culinaire maaltijd te creëren, breng je best wat spullen mee: lucifers, gamel(len) (een die zwart mag worden), bestek, drinken, eten (dat nog bereid moet worden), water om mee te koken, krantenpapier, handdoek of ovenwant 30 september: Pijlentocht van 14u tot 17 Frac Vandaag vertrekken we aan het Frac naar een onbekende bestemming. We laten ons leiden door mysterieuze pijlen verspreid omheen het Frac. Hopelijk leiden ze ons tegen 17u terug naar de lokalen.

6 Leidingsvoorstelling Zeewelpen: Kan jij elke foto en elk tekstje verbinden met de juiste naam? Mysa Rikki Phaona Ikki Rama Bagheera Mowgli

7 Mysa Rikki Rama Phaona Mowgli Bagheera Met haar lieve lach veel knuffels en heel lang haar, staat deze meid elke week voor de welpjes klaar. Ze zal jullie troosten, verzorgen en plagen en zich samen met jullie aan nieuwe avonturen wagen. Ze is lenig, sterk en altijd blij, wees maar zeker dat dit jaar een feestje wordt met deze nieuwe leidster erbij! Ook deze nieuwe leider heeft zijn gekke dansmoves al heel de vakantie kunnen inoefenen en staat nu klaar om er dit jaar het allerbeste van te maken met jullie. Je moet eerst en vooral weten dat hij dol is op bosspellen, dat hij kampvuren geweldig vindt en dat hij altijd blij is met lekker veel eten. Hij is ook heel speels en creatief en haalt graag grapjes uit met jullie. Dus let op... als je hem plaagt, plaagt hij je dubbel zo hard terug! Ps: Op kamp kan je hem soms herkennen aan zijn rode broekje Dit is, een nieuw gezicht in onze leidingsploeg. Als ze niet op de scouts zit, kan je haar op de crossfit vinden. Van al dat gesport wordt ze best wel moe, dus dan kan ze extra hard genieten van de spaghetti van haar papa! Wil je haar graag blij maken? Zet dan een cd van K3 op, ze kan alle liedjes meezingen en de bijhorende dansjes kan ze ook! Ze zal ons dit jaar dan ook goed kunnen entertainen met haar zang- en danstalent. Met deze jongen erbij zijn we verzekerd van een geweldig scoutsjaar. Hiervoor zal hij zorgen met zijn mopjes, grappen en grollen. Zijn lach is trouwens zo aanstekelijk dat het onmogelijk is om niet mee te lachen wanneer hij aan het lachen is. Bovendien is deze knuffelbeer geen jonkie meer, hij is de op één na oudste van onze tak. Sommigen van jullie kennen hem misschien nog van vorig jaar? Maar pas op, hij is gewapend! Deze rare snuiter kijkt nooit blij op foto, maar is stiekem binnenin heel vrolijk en is altijd klaar om een spelletje te spelen. Als hij even niet bezig is, zit hij met zijn hoofd in de wolken, na te denken over de werking van een ijskast tot de werking van een kerncentrale. Als er iets moet gebeuren staat hij onmiddellijk klaar om te helpen. Als hij iets beloofd, kan je er gerust in zijn dat dit zal gebeuren. Nog een nieuw groentje in de leidingsgroep. Door haar rosse haren valt ze zeker op. Deze leidster is een echte moeder figuur genaamd Ze staat altijd klaar om hier en daar te helpen. Ze is meestal vrolijk, actief en doet graag mee aan spelletjes. Ze zal altijd paraat staan om je helpen als het even tegen zit. Deze ouwe rakker is dit jaar takleiding. Hij is zeer sportief en je kan hem dan ook vaak terugvinden in de fitness. Hij haalt vaak grapjes uit met leden en leiding. Geef hem vooral geen waterpistool want dan ben je gegarandeerd nat. Samen met Bagheera denkt hij vaak na over de werking van verschillende zaken. Hij is een zeer slimme jongen. Je kan steeds bij hem terecht voor een leuke tijd. Ikki

8 Zeeleeuwen 2 september: kennismakingsspelletjes 14 uur - 17 Frac Eindelijk! Het is gelukkig weer daar, een nieuw scoutsjaar. Jullie hebben nu wel erg lang zonder moeten doen. Daarom vliegen we er vandaag direct stevig in. Zijn jullie zeeleeuwen waardig en helemaal klaar voor het nieuwe jaar? Tijd om dat te bewijzen aan jullie nieuwe leiding. Zij zijn alvast niet meer te houden! Hun enthousiasme voor het nieuwe scoutsjaar wil je niet missen! Dus zorg dat je er bij bent! 9 september: roeien 14 uur - 17 Mellevijver. Nadat jullie goed hebben gegeten, lekker veel spinazie bijvoorbeeld, kunnen jullie vandaag laten zien hoe sterk jullie zijn. We gaan vandaag voor de eerste keer dit scoutsjaar roeien. Het wordt een heuse waterbattle. Benieuwd wie de sterkste zijn. Vergeet geen reserve kledij, waterschoentjes, handdoek en bij goed weer zonnecrème, petje en eventueel een flesje water. Masseer die armspieren al maar goed, dan ben je er helemaal klaar voor! 16 september: verrassingspel 14uur - 17 Frac De activiteit van vandaag is een activiteit waarvoor onze lokalen ideaal gelegen zijn. Iets in de buurt van onze lokalen zorgt voor een hele namiddag speelplezier. Ben je er al uit wat we vandaag gaan doen? Ja? Dan heb je zeker super veel zin om mee te komen doen! Nog geen idee? Ik kan je al wel verklappen: dit wil je niet missen! Tip: Dit kamp konden we het niet doen. 23 september: bosspel 14uur - 17 Frac Hier een lijn, daar nog een lijn. Ohjee dat lijkt hier op schaken. Of zou het toch dammen zijn? Deze spellen zijn het in ieder geval niet. Het heeft wel iets met rasters te maken. Benieuwd wat het is? Zeker komen! Het wordt super. 30 september: sportdag 14uur - 17 Frac Yeaaah, vandaag zijn jullie voor een keertje niet in uniform. Het is namelijk sportdag. Doe dus je sportkleren al maar aan. Het is geen gewone sportdag, dat zou zo zeewelpen zijn.. En zeeleeuwen zijn natuurlijk cooler! We gaan Merida uit Brave achterna en maken er heuse schotse spelen van. Goed gegeten en opgewarmd? Misschien wordt jij dan wel de snelste, sterkste of sportiefste zeeleeuw! Kan je deze maand niet komen? Oooh Dan laat je best iets weten aan Marie. Ze bijt niet dus de zeeleeuwen kunnen zelf ook al eens bellen op het volgende nummer Een berichtje sturen is ook prima! Dankjulliewel!

9 Jarigen van september Ella Boogaers 5 september 11 jaar Pieter Huet 8 september 11 jaar Ramses Proost 14 september 10 jaar Michiel Van Driessche 22 september 11 jaar Matthias van der Heijden 25 september 11 jaar Mathias Druyts 26 september 11 jaar

10 Omdat jullie niet enkel sportief, geweldig en sterk zijn, hierbij een creatieve opdracht. Maak een zo leuk mogelijke mascotte tegen de schotse spelen (30/09) en wie weet krijg je wel iets extra. Hieronder een tekening waarmee jullie aan de slag kunnen. Het kan ook enkel zijn om ideeën uit te halen. Succes!

11 Zeeleeuwen Gegroet zeeleeuwen! Jullie zijn de uitverkorenen. Jullie hebben de belangrijke taak om als allereerste zeeleeuwen te bewijzen dat jullie een geweldig coole, flinke maar ook straffe tak zijn. Hierin staan jullie zeker niet alleen. Jullie hebben de allerbeste, goed geselecteerde leiding gekregen om er een topjaar van te maken. De leiding had ook zin om eens in het vel van een ander dier te kruipen (net als jullie nu zeeleeuwen worden). Kan jij ze herkennen? Anders vind je hieronder nog hun allernieuwste Mario Bros-style paspoorten.

12 Bowser - Arne Speed: Attack: Defense: Geheime superkracht: maakt s nachts vreemde geluiden Energy: 145 Deze stoere jongen heeft een peperkoeken hartje. Hij geeft zich altijd voluit en je kan altijd goed met hem lachen. Peach - Pauline Speed: Attack: Defense: Geheime superkracht: super mega motiverend. Energy: 9000 Pauline is een groot en sterk persoon met mooi bruin gekruld haar, die zich door niemand laat doen en door niet laat schrikken, maar ook is ze heel beleefd en een heel grappige persoon. Toadette - Charlotte Speed: Attack: Defense: Geheime superkracht: girlpower, deze meid heeft een speciale kracht die je ziet terugkomen in haar enthousiasme, dansmoves en schaterlach. Energy: 4 Charlotte is een echte springintveld. Ze staat altijd klaar voor haar leden en zal dan ook met veel liefde een knuffeltje geven of een mopje uithalen. Luigi -Toon Speed: Attack: Defense: Geheime superkracht: superuitrekbaarheid. Toon kan op 10 plaatsen tegelijk zijn, hierdoor kan hij ook enorm gekke bekken trekken waardoor je altijd met hem kan lachen. Energy: 87 Bij Toon kan je altijd terecht met problemen, hij is ook altijd in voor een tof spelletje! Je moet wel opletten, want als je niet in orde bent met je uniform kan hij wel eens slecht gezind worden!

13 Boo - Marie Speed: Attack: Defense: Geheime superkracht: onzichtbaarheid. Zonder dat je het merkt, verzet ze bergen werk en kan ze geweldige activiteiten maken voor jullie. Energy: Marie werkt met hart en ziel aan activiteiten om ze helemaal geweldig te maken en volledig op zeeleeuwenmaat. Ook voor een dikke knuffel kan je bij haar terecht. Daisy - Roosje Speed: Attack: Defense: Geheime superkracht: in slaap zingen. Als ze zingt betovert ze bossen, dieren, wateren, mensen, Dit talent kan ze benutten bij het vangen van slechteriken. Energy: 999 Roosje is een opgewekt persoon met ontelbaar veel energie. Ze lacht, zingt, danst door het leven. Haar positieve energie wil ze dit jaar doorgeven aan de zeeleeuwen. Yoshi - Pieter Speed: Attack: Defense: Geheime superkracht: betoverende stem. Deze knaap zingt als een echte zangvogel, zo kan hij mensen hypnotiseren. Hij gebruikt deze kracht om mensen het goede te laten doen. Energy: Pieter is altijd in voor mopjes. Mensen plagen doet hij heel graag. Terug plagen is zeker toegestaan! Hij staat altijd voor je klaar. Een babbel of een actieve game, voor deze enthousiasteling allemaal geen probleem. Mario - Thomas Speed: Attack: Defense: Geheime superkracht: kan over water lopen. Dit komt goed van pas als de zeeleeuwen gaan zeilen of roeien. Energy: 300 Ik ben Mario, maar op de scouts noemen ze mij ook wel Thomas. Tijdens de activiteiten ben ik altijd wel in mijn sas. Elke zaterdag ben ik van de partij, want jullie maken mij altijd blij! Ik ga met jullie zeilen en roeien en af en toe zullen we wel eens stoeien!

14 Scheepsmakkers 2 september: kennismakingsspelletjes van frac Het nieuwe scoutsjaar staat weer eens voor de deur! Na een lange vakantie kan je je scoutsvrienden en vriendinnen terugzien! De leiding heeft er in ieder geval zin in! Om elkaar en de nieuwe leiding beter te leren kennen gaan we vandaag kennismakingsspelletjes spelen. Hiervoor spreken we af aan onze scoutslokalen. Kom jij ook? 9 september: TNV van frac Hopelijk zitten al jullie technieken niet in de knoop. Gelukkig zijn wij er om die dikke stoflaag ervan af te vegen. Maar jullie leiding zou zichzelf niet zijn als we dit niet op een speelse manier zouden doen. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig. Ps. Deze technieken zullen bruikbaar zijn in de nabije toekomst 16 september: bosspel van Haal voor vandaag jullie beste smokkeltechnieken maar boven, want het is weer tijd voor een echte klassieker onder de scoutsspelen. Jullie leiding heeft heel de maand augustus gehad om een spel te maken. En om eerlijk te zijn: het is een TOPSPEL! 23 september: zeilen van Vandaag is het eindelijk zo ver, we gaan weer zeilen!!! Zo zie je maar dat die TNV-lessen van twee weken geleden van pas komen. Vergeet zeker jullie eten niet en reserve kleding. Je weet maar nooit bij wie je in de boot terechtkomt. 30 september: zwemmen van stadspark Hopelijk hebben jullie jullie zwembroek nog niet te ver weggelegd na de vakantie want vandaag vliegen we voor de tweede week op rij naar het water. Neem dus zeker 2,50 en je zwemgerief mee. Anders zal het eenzame namiddag in de speeltuin worden. Ps. Helpen jullie Xander eraan herinneren dat hij zijn zwembandjes moet meenemen.

15 Voorstelling Als eerste stellen we jullie Laurens voor. Deze slaapmuis zal jullie dit jaar de kneepjes van het zeilvak aanleren, en natuurlijk de rest van nautische vaardigheden. Spelletjes spelen kan hij als de beste met zijn enthousiasme en zotte kuren! Bereid je al maar voor op een jaar vol gekkigheid! Deze levens genietende Macao begint aan zijn 4de jaar leiding, hij is 19 en studeert projectevent management in Antwerpen, en hij is zot van katten en legt jullie dit jaar zeker in de watten. We stellen jullie voor een jongen met veel show, het is Arno! Deze swingende leiding is helemaal klaar om haar eerste jaar als leiding alles te geven. Je kan haar voor bijna elke activiteit uit bed doen springen. Alleen voor TNV en Klusjesdag zal deze Franse Bulldog in haar 'mandje' blijven liggen. Jammer dat 'pasta eten' geen TNV is want dan zou deze gekke meid wel graag Nautische vaardigheden oefenen. Nog een tip om haar op te vrolijken als je wat stout bent geweest: zet wat vrolijke muziek op van Ed Sheeran: Deze knotsgekke leiding is namelijk zo'n grote fan dat ze zelfs naar zijn concert gaat! De volgende leiding kon jullie niet missen, daarom staat hij voor het tweede jaar op rij bij de scheepsmakkers. Veel woorden heeft deze jongen niet nodig om duidelijk te maken dat hij een goede leiding is. Met zijn humor en enthousiasme wordt het een TOPJAAR! Dames en heren wij presenteren jullie Niels!!! Dan is het nu tijd om de Benjamin van de groep voor te stellen, Pieter. Deze leergierige zeehond heeft als hoofdmissie echte klasse zeilers maken van de scheepsmakkers! Maar indien we het zeilen allemaal even beu zijn kunnen we ook luisteren naar 1 van zijn vele top dj -sets van tommorowland. Of nee wacht, zo goed is hij nog niet Hopelijk hebben jullie al even veel zin als deze leider, want dan kan het jaar niet meer stuk.

16 Lotte, Dé leiding om mee te ravotte. Het is wel een zotte, Maar zeker geen botte. Met haar valt niet te spotte, want ze is een veggie tenslotte. (En die laten veel protte) Tijd voor nog een eerstejaarsleiding voor stellen. Deze perdix (patrijs) doet aan ping pong en ik hoor jullie al zeggen Is dat wel een sport?. Het antwoord is JA en deze jongen is er nog aardig goed in ook! Hij bruist van energie en deze geraakt hij kwijt op de scouts. Zoals Xander is er geen ander! Onze laatste leiding om voor te stellen is een klapper van formaat. Met haar beleef je dolle avonturen maar pas op voor haar gekke kuren. Deze meid staat altijd weer klaar voor een nieuwe activiteit, dat is een feit. Ze wordt zeker jullie maatje, het is kaatje!!!!

17 Zeeverkenners Ja verkenners, het is weer tijd voor een nieuw jaar boordevol met fantastische activiteiten en ongetwijfeld epische momenten! Jullie leiding heeft er alvast ongelooflijk veel zin in! 2 september 2017 Frac: 14u 17u Een nieuw jaar, nieuwe gezichten en veel nieuwe verkenners! Welke betere manier is er om elkaar te leren kennen dan met een mega fantastisch welkomstspel! Wij spreken traditioneel af aan onze eigenste lokalen voor deze topactiviteit! Tot dan! 9 september 2017 Frac: 14u 17u Vandaag zullen wij ons eigen Frac nog eens onveilig maken met een mega super awesome bosspel. Jazeker je leest het goed, een bosspel! Een activiteit die je niet kan missen dus. Wij verwachten jullie allemaal om 14u aan onze lokalen. Tot dan! 16 september 2017 melle: 9u 17u WOEHOEEEWWWW!!!! Het is weer tijd om het ruime sop te gaan verkennen. Jullie mogen allemaal jullie zeiltallentjes eens tonen aan de nieuwe leiding! Omdat we nog geen kwartieren hebben zullen we het dus als volgt fixen: Eerstejaars: 9u 13u Tweedejaars: 13u 17u 23 september 2017 Raadsherenpark: 12u 17u Vandaag mogen jullie allemaal jullie kooktalentjes een bovenhalen. Neem dus allemaal jullie ingrediënten mee voor een fantastische maaltijd. Jullie kunnen ook onderling afspreken om een culinair meesterwerk te creëren. Wij spreken af om 12u aan de groen poort van het Raadsherenpark. Nog even een herinnering wat je zoal moeten meenemen: Water Massa s ingrediënten voor een culinair meesterwerk Stekjes, Papier, een vuilzak Eetgerief 30 september 2017 Frac: 14u 17u Wij hopen dat jullie spieren al goed zijn gemasseerd anders is het nu de moment om naar de mama, de papa of naar u vriendin te gaan om die goed te masseren want je gaat ze nodig hebben. Wij gaan vandaag gaan sporten aan ons eigenste frac. Be there or be square!

18 Zo dat was het al voor de maand september. Volgende maand hebben we natuurlijk weer een giga fantastische programma dat je niet mag missen. Kan jij in september niet komen naar de scouts? Laat dan zeker iets weten aan onze contactpersoon van de maand. Je kan deze topper bellen, sms en, rooksignalen (maar dan weet ik niet zeker of het aankomt), Thomas Bax gsm: Een extraaaaaaatje Zoals jullie weten is onze Stijn een zotte zeebonk! Hij is dan ook vaak op zee. Kunnen jullie Stijn helpen om terug naar het Frac te varen? Als je de oplossing hebt gevonden mag je die altijd aan de leiding bezorgen. Wie weet maken jullie wel kans op een zotte prijs!

19 De zeeverkennerleiding Ja, ja het is weer zo ver! Na een maand van verveling kunnen we er terug in vliegen. Alleez of varen toch. Jullie nieuwe zeeverkennerleiding heeft er in ieder geval ongelooflijk veel zin in! Zijn jullie benieuwd welke zotte 6 leiders jullie dit jaar zullen entertainen? Awel, dan geven wij jullie hier al een voorsmaakje! Tot in september!! Valabele vink Als eerste stellen wij jullie voor aan een knappe luchtacrobaat die voor vele van jullie geen vreemde is. Vink is uiteraard lekker met wat gebakken ajuintjes. Met haar megafoon terroriseert ze het luchtruim. Maar ook op het water voelt ze zich helemaal op haar gemak. Wij stellen u met veel trots voor aan onze valabele vink! Aandrijvende wasbeer Ondanks zijn naam wast deze zotte beer zich bitter weinig. Op heel wat freten en je ruikt hem al van ver door zijn enorme Toch kan hij de vrouwtjes wel fixen. Op zijn boenkfeesjes kan hij uurtjes mixen. Deze jongen is het rijmen wel waard, wij stellen onze wasbeer met zijn gestreepte staart. kamp kan hij scheten. wel een paar u voor aan Assertieve antilope Ook voor onze antilope blijven we een beetje poëtisch. Voor vele vlees, in de savanne springt zij als een beest. Lachen, gieren, haar zullen jullie dit jaar zeker smullen. Wij stellen u voor aan assertieve antilope. is zij nieuw brullen, van onze

20 Doelgerichte gier Deze stoere zeebonk trotseert de zeven zeeën. Met zijn oneindige kennis over knopen en zeilen kan hij iedereen versteld doen staan. Voor problemen groot en klein kan je bij ons zeebonkske zijn. Hij is een echte topper! Grappen en grollen geblazen met onze doelgerichte gier. Toegewijde lijster Last but not least stellen wij u voor aan een oude rot binnen de verkenners. Zoals zijn voortotem al zegt is hij zeer trouw aan onze zeescouts. Voor het frac en de boten zorgt hij als voor zijn eigen kuikentjes. Jullie leiding zou alvast niet weten wat te doen zonder hem. <3 <3 <3. Wij presenteren u met enige trots Onze toegewijde lijster!

21 Loodsen 2 september 14.00u-17.00u Jullie kunnen deze eerste activiteit beter met veel honger naar de scouts komen want er zal veeeel eten aanwezig zijn. Wij gaan helaas niet zomaar ons eten met jullie delen, nee nee. Jullie zullen hiervoor moeten strijden. Kom zeker af want we overlopen vandaag ook nog even het jaar met jullie. PS: Gelieve 5euro mee te nemen voor de barbecue 9 september TBA Vandaag staat het eerste werkje van het jaar op ons programma. Normaal gezien hebben jullie nu alle informatie gekregen en weten jullie waar en wanneer jullie ergens moeten zijn. Dus tot dan, toedels!! 16 september t stad TBA En het tweede werkje staat vandaag ook al op de planning. Yess, let s make some money. Net als vorige week weten jullie normaal gezien nu wel waar je moet zijn, dus wees op tijd of billenklets! 23 september stadspark 14.00u-17.00u We stappen vandaag de wereld van de rijke kakkers binnen. Gelieve aanwezig te zijn in gepaste kledij: witte broek /rok, geruite trui (liefst hangend over de schouders), petje, We gaan namelijk onze beste skills tonen in het minigolven!! We spreken af om 14.00u aan de ingang van het stadspark bij de minigolf. PS: vergeet geen 2euro mee te nemen 30 september 14.00u-17.00u De natuur heeft er nog nooit zo slecht voorgestaan dus het is niet meer dan normaal dat wij hier aandacht aan geven met de scouts. We doen dit via een vaag, verwarrend maar super leuk ecologisch spel. Allemaal afkomen want het wordt natuurlijk weer keeeei plezant!

22 De voorstelling van de allerbeste begeleiding die je u kon voorstellen Noot: Aangezien we dit jaar niet met heel veel zijn zouden wij het appreciëren als je iets laat weten als je er een activiteit niet bij kan zijn. Zo kunnen wij hier rekening mee houden. Deze maand mag je een berichtje sturen naar Nico:

Maandprogramma zeehonden

Maandprogramma zeehonden Maandprogramma zeehonden 3september: @frac 2-5u pleinspelletjes+ kennismakingsspelletjes: Vandaag is het de allereerste activiteit van het jaar! Wij hebben er zoveel zin in! We gaan elkaar wat beter leren

Nadere informatie

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur Maandprogramma MAART Zeehonden 4 maart: stadsspel van 14u tot 17u @ futur Herinneren jullie je de 3 e - jaars verkenners nog? Ja, die van de pijlentocht. Zij gaan vandaag een stadsspel maken voor ons.

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma OKTOBER

Zeehonden. Maandprogramma OKTOBER Maandprogramma OKTOBER Zeehonden 6-7 oktober: Kennismakingsweekendje van zaterdag 10u tot zondag 15u @Frac Vandaag start ons kennismakingsweekend! Jullie worden zaterdag 6 oktober aan het Frac verwacht

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

4 februari: winterwandeling van 14u tot 17 Grotenhoutbos, Vosselaar. 18 februari: LEIDINGSWEEKEND: verrassingsactiviteit van 14u tot 17 Frac

4 februari: winterwandeling van 14u tot 17 Grotenhoutbos, Vosselaar. 18 februari: LEIDINGSWEEKEND: verrassingsactiviteit van 14u tot 17 Frac ZEEHONDJES 4 februari: winterwandeling van 14u tot 17 u @ Grotenhoutbos, Vosselaar Vandaag gaan we lekker wandelen! Doe je goede schoenen aan. Neem iedereen mee: mama, papa, oma, opa, broer en zus. Onderweg

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma OKTOBER. 7 oktober: Zwemmen van 14u tot Turnhout

Zeehonden. Maandprogramma OKTOBER. 7 oktober: Zwemmen van 14u tot Turnhout Maandprogramma OKTOBER Zeehonden 7 oktober: Zwemmen van 14u tot 17u @Zwembad Turnhout Dit is de eerste keer dat we gaan zwemmen dit jaar. Neem zeker je zwempak en handdoek mee! Vergeet ook niet 3 euro

Nadere informatie

Zeehonden MAANDPROGRAMMA SEPTEMBER. 1 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot

Zeehonden MAANDPROGRAMMA SEPTEMBER. 1 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot MAANDPROGRAMMA SEPTEMBER Zeehonden 1 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot 17u @Frac Woehoew het nieuwe scoutsjaar is begonnen. Omdat jullie allemaal nieuw zijn voor de leiding en de leiding voor

Nadere informatie

4 mei: Kabouterwandeling van 14u tot Kasterlee

4 mei: Kabouterwandeling van 14u tot Kasterlee Maandprogramma MEI Zeehonden 4 mei: Kabouterwandeling van 14u tot 17u @Kabouterberg, Kasterlee Trek jullie stoute schoenen maar aan, want vandaag gaan we op avonturentocht op de Kabouterberg in Kasterlee!

Nadere informatie

Zeescouting Toxandria A G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE Zeescouting Toxandria

Zeescouting Toxandria A G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE Zeescouting Toxandria Zeescouting Toxandria A.41.22.G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE 2017-2018 Zeescouting Toxandria Aurélie Arne Arno Caitlin Carlito Charlotte Elise Florian...Joris Julie Kaatje Lars Laura Laurens Lotte Marie

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma MEI. 5 mei: Financiële actie van 9u tot

Zeehonden. Maandprogramma MEI. 5 mei: Financiële actie van 9u tot Maandprogramma MEI Zeehonden 5 mei: Financiële actie van 9u tot 17u @Boomgaardplein Breng vandaag maar jullie schattigste glimlach en jullie goed humeur mee om veel wafeltjes te kunnen verkopen, want het

Nadere informatie

De leiding is dan op weekend met allemaal andere zeescoutsen uit Vlaanderen. Daardoor kunnen wij geen activiteit in elkaar steken Tot volgende week!

De leiding is dan op weekend met allemaal andere zeescoutsen uit Vlaanderen. Daardoor kunnen wij geen activiteit in elkaar steken Tot volgende week! Maandprogramma MAART ZEEHONDEN 5 maart: zwemmen van 13u30 tot 17u @ Frac Vandaag gaan we nog eens zwemmen, jihaaaa! Hiervoor spreken we dus een half uurtje vroeger af dan normaal zodat we langer in het

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken!

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken! 16 Kabouters Lieve kaboutervriendjes, mama s en papa s, Na al die toffe zaterdagen die we al samen hebben beleefd, komen er nog enkele, hele zotte, toffe en nooit te vergeten zaterdagen bij. De leiders

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Maandprogramma Zeehonden

Maandprogramma Zeehonden Maandprogramma Zeehonden 1 oktober: sport en spel van 14u tot 17u @ parking stadspark Zoals je kan zien zijn we vandaag op verplaatsing. We spreken vandaag af aan het stadsprak voor een leuke sport- en

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma FEBRUARI. 3 februari: Winterwandeling van 14u tot Oud-Turnhout

Zeehonden. Maandprogramma FEBRUARI. 3 februari: Winterwandeling van 14u tot Oud-Turnhout Maandprogramma FEBRUARI Zeehonden 3 februari: Winterwandeling van 14u tot 17u @Liereman Oud-Turnhout Waaauw vandaag doen we iets dat we maar één keer in het jaar doen. We gaan vandaag met z n allen een

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma JUNI. 1 juni: Filmavond van 18 uur tot 20:30

Zeehonden. Maandprogramma JUNI. 1 juni: Filmavond van 18 uur tot 20:30 Maandprogramma JUNI Zeehonden 1 juni: Filmavond van 18 uur tot 20:30 uur @FRAC Vandaag is het nog eens een avondactiviteit, want jullie leiding zit in de examens. We gaan een film kijken, dus neem zeker

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

10 november: Financiële actie en eetavond van 9u tot

10 november: Financiële actie en eetavond van 9u tot Maandprogramma NOVEMBER Zeehonden 3 november: Zwemmen van 14u tot 17u @Zwembad Stadspark Joepie, vandaag gaan we voor de eerste keer dit jaar zwemmen! Vergeet dus zeker je handdoek, zwembroek, zwembandjes

Nadere informatie

Maandprogramma zeehonden

Maandprogramma zeehonden Maandprogramma zeehonden 5 november: ZOOM van 13:30u tot 17u @ Sint-Jozefcollege (Collegestraat) Wie is de sterkste en slimste scoutsgroep van Turnhout? Inderdaad, dat zijn wij! En vandaag gaan we dat

Nadere informatie

Het is weer zo ver! Het einde van de vakantie en de start van het nieuwe scoutsjaar!! WOEHOEEEW!!!

Het is weer zo ver! Het einde van de vakantie en de start van het nieuwe scoutsjaar!! WOEHOEEEW!!! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER-- OKTOBER Het is weer zo ver! Het einde van de vakantie en de start van het nieuwe scoutsjaar!! WOEHOEEEW!!! Een nieuw jaar vol toffe spelen, leuke activiteiten

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo JONGGIDSENBOEKJE 1 VOORWOORD! Geachte ouders en jonggidsen Het lange wachten is eindelijk voorbij en het is terug tijd voor een nieuw scoutsjaar. Wij,de enthousiaste jonggidsenleiding, kijken er alvast

Nadere informatie

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!!

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: september 2015 Nummer: 1 P409906 Zaterdag 3 oktober: Pecho Party @ de Waai Afzendadres en VU Elien Verbiest

Nadere informatie

Beste vrienden van den 2,

Beste vrienden van den 2, Zomer 2014 Beste vrienden van den 2, Het is eindelijk gedaan met examens en de zomervakantie staat voor de deur. De jongens vertrekken allemaal op kamp en we hopen dat ze daar weer een heleboel dingen

Nadere informatie

jaargang 31 nummer 3 november 2016 November P Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven Turnhout

jaargang 31 nummer 3 november 2016 November P Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven Turnhout jaargang 31 nummer 3 november 2016 November P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout Lieve Akabeer! Jij bent toch ook flink geweest?! Want op zaterdag

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf "#$%)!! Dus houd jullie klaar voor een

Nadere informatie

Mei / Juni 2019 ANKERS LOS! Maandblad Corneel Mayné 2de B.P. Zeescouts - Antwerpen

Mei / Juni 2019 ANKERS LOS! Maandblad Corneel Mayné 2de B.P. Zeescouts - Antwerpen Mei / Juni 2019 ANKERS LOS! Maandblad Corneel Mayné 2de B.P. Zeescouts - Antwerpen Belangrijke data! Mei: Za 11 Mei: Opendeurdag Zo 19 Mei: Pitaslag (Zeewelpen) Juni: Zo 23 Juni: Seadogs (Zeehonden) ZEEHONDEN

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het fantastische 2 de semester staat alweer voor de deur en na de lange kerstvakantie is de leiding weer helemaal klaar om jullie zondagen weer

Nadere informatie

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding Kobi, Kapi, Gigi, Rami, Rikki, Toto, Yobo en Kerri

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding Kobi, Kapi, Gigi, Rami, Rikki, Toto, Yobo en Kerri 1/10: suiker en zouttocht Doe allemaal uw botinnekes aan en kom om 14u naar ons lokaal! Vandaag gaan we op wandeltocht, vergeet dus ook zeker geen regenjas indien nodig. Zoals al mogen jullie ouders jullie

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar E S W U T BE N E P M A K D G U JE T t n N a A r R k K p Kam 60 Jaar 9 1 0 2 1959-2019 60 jaar Betuwse Jeugdkampen! De jongeren uit de Betuwe gingen 60 jaar geleden voor het eerst in de zomer op jeugdkamp.

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf )!! Dus houd jullie klaar voor een jaar

Nadere informatie

WIST JE DAT. Zeehondjes. Maandprogramma JANUARI. 6 januari: Driekoningen van 14u tot 13 januari: Zwemmen van 14u tot Turnhout

WIST JE DAT. Zeehondjes. Maandprogramma JANUARI. 6 januari: Driekoningen van 14u tot 13 januari: Zwemmen van 14u tot Turnhout Maandprogramma JANUARI Zeehondjes 6 januari: Driekoningen van 14u tot 17u @Frac Kleed jullie maar warm aan en zet je versleten hoed al maar op want we gaan driekoningen zingen! Vandaag gaan we huis aan

Nadere informatie

Mei. ZATERDAG 6 mei: groepsuitstap

Mei. ZATERDAG 6 mei: groepsuitstap Voorwoord mei 2017 Beste ouder(s), leden en sympathisanten, Na een zeer bewogen aprilmaand (met weekends of paaskamp, met takacties en louder than a bomb), is het eindelijk terug volop genieten van puytvoet!

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar

Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar September oktober Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar Naam: Jesse Aantal jaren in leiding: 1 Lievelingseten: Boomschors maar dan extra goed gebakken Hobby s: Boomhutten van Bamboe maken Levensmotto:

Nadere informatie

Maandprogramma JANUARI. Zeehonden. 7 januari: driekoningen van 14u tot 17 frac

Maandprogramma JANUARI. Zeehonden. 7 januari: driekoningen van 14u tot 17 frac Maandprogramma JANUARI Zeehonden 7 januari: driekoningen van 14u tot 17 u @ frac Vandaag gaan we 3 koningen vieren dus gaan we zingen. Dus smeer je stembanden al en zet je schattig gezichtje op. Je mag

Nadere informatie

11 november: Financiële actie en eetavond van 9u Schorvoort

11 november: Financiële actie en eetavond van 9u Schorvoort Maandprogramma NOVEMBER Zeehonden 4 november: Belofte van 14u tot 17u @ Frac Kennen jullie de wet van het strand nog? Want vandaag leggen jullie allemaal je belofte af! Dit speciale moment willen jullie

Nadere informatie

Maandlijst April - Mei - Juni

Maandlijst April - Mei - Juni Maandlijst April - Mei - Juni Algemene informatie - Aangezien iedereen in juni moet studeren, gaan er die maand minder activiteiten doorgaan. Geen nood, op kamp wordt dit zeker ingehaald. - Omdat KLJ nationaal

Nadere informatie

De kapoenen seintoren 1

De kapoenen seintoren 1 De kapoenen seintoren 1 Beste kapoenen en ouders, Het nieuwe scoutsjaar is weer van start gegaan. We hebben hierdoor afscheid moeten nemen van onze 2 e jaars, maar we kijken er al naar uit om de nieuwe

Nadere informatie

WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten!

WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten! Joehoe allerliefste gidsen, WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten! Het is eindelijk weer zo ver : een nieuw scoutsjaar gaat van

Nadere informatie

KSA activiteiten Jongknapen

KSA activiteiten Jongknapen KSA activiteiten 2016-2017 Jongknapen Algemene info Al deze activiteiten zijn onder voorbehoud, als er veranderingen zullen zijn dan zal dat via mail meegedeeld worden, ook verschijnen alle activiteiten

Nadere informatie

Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier!

Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier! Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier! Er zijn dit jaar enkele kleine veranderingen. Het lidgeld bedraagt nu 22 euro voor het eerste kind en

Nadere informatie

september oktober - november 2018

september oktober - november 2018 september oktober - november 2018 INLEIDING Liefste Akabé Toetertoe-fans, Met veel plezier heten wij jullie welkom in alweer een nieuw scoutsjaar. Het kamp is nog maar net achter de rug, en toch beginnen

Nadere informatie

Chirokrantje. November-december

Chirokrantje. November-december Chirokrantje November-december Editoriaal K E B O S S P E L L K E Z E Z O T M I N D O A G S W R T A P A N A N U W IJ P E S Z W A R T E P I E T L M T A A P G E Y R S A A I M F L D I A R T A E L I S E E

Nadere informatie

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017 BETUWSE JEUGDKAMPEN Kamp Courant 2017 INLEIDING Beste BJK ers! De zon begint al lekker te schijnen, de vogeltjes zijn aan het fluiten, de avonden worden langer en de kampeerkriebels komen naar boven. Dit

Nadere informatie

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste iedereen, De maand april is aangebroken, daar kunnen we niet omheen. Het belooft een zeer drukke maand

Nadere informatie

Allerliefste Jogi s en ouders

Allerliefste Jogi s en ouders Allerliefste Jogi s en ouders Hieronder kunnen jullie al onze activiteiten terugvinden voor de volgende maanden van het scoutsjaar. Er staat ons nog heel wat leuks te wachten, neem snel een kijkje! Driekoningen,

Nadere informatie

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding Eikeltje mei 2016 De voorlaatste maand van het scoutsjaar is alweer aangebroken, de leiding is er weer helemaal klaar voor om nog 2 maanden alles te geven na een zeer ontspannend ontspanningsweekend! Op

Nadere informatie

Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen!

Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen! Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen Be prepared, het nieuwe scoutsjaar is eindelijk van start gegaan. Met Be Prepared willen we dit jaar één van de basispijlers van scouting extra in de verf zetten:

Nadere informatie

Kabouters. Dit semester mogen jullie meer e- mails van mij verwachten. Dus vergeet niet af en toe eens te kijken naar jullie mails.

Kabouters. Dit semester mogen jullie meer e- mails van mij verwachten. Dus vergeet niet af en toe eens te kijken naar jullie mails. Kabouters Dag kabouterouders en kaboutertjes, We zitten al voorbij de helft van het KSA- jaar. Wat gaat de tijd ontzettend snel! Jullie dochter/zoon is al een half jaartje ouder en reeds een echte KSA

Nadere informatie

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER November en december zijn in aantocht en we weten allemaal wat dat wilt zeggen : twee nieuwe maanden boordevol leuke scoutsactiviteiten en hier en daar zelfs een feestje!!!! Wij kijken er al erg naar uit!

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Welkom op vakantiepark Dierenbos! Wist je dat Flurki het heel leuk vind om post te krijgen?

Welkom op vakantiepark Dierenbos! Wist je dat Flurki het heel leuk vind om post te krijgen? ANIMATIE PROGRAMMA Wist je dat Flurki het heel leuk vind om post te krijgen? Bij de Speelschuur vind je zijn eigen brievenbus. Vergeet niet je adres erop te zetten, Flurki stuurt graag een kaartje terug!

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus

Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus De laatste maand van het Chirojaar is aangebroken. Het was leuk, het ging te snel en we beleefden avonturen die we ons hele leven zullen herinneren.

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Reis rond de wereld Kapoenen. Kapoenenkamp 2019 Zele

Reis rond de wereld Kapoenen. Kapoenenkamp 2019 Zele Reis rond de wereld Kapoenen Kapoenenkamp 2019 Zele Woehoeeew kapoenen, Hier is het kampboekje en dat betekent maar één ding: We vertrekken bijna op scoutskamp! Maar dit jaar is het geen gewoon kamp, we

Nadere informatie

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz. Paretter April Beste ouders, De takweekenden van de kapoenen en welpen zijn succesvol achter de rug. Deze maand zijn er ook enkele takweekenden gepland. Alle info verkrijgen jullie via de leiding. We zijn

Nadere informatie

Als je wat later komt, dan is dat geen probleem. We zitten in het Raadsherenpark, dat is in de buurt.

Als je wat later komt, dan is dat geen probleem. We zitten in het Raadsherenpark, dat is in de buurt. Maandprogramma MAART Zeepkontjes 3 maart: Stadsspel met kinderfuif van 14u tot 17u @Kuub(Warande) Vandaag wordt Turnhout onze speeltuin. Hopelijk is het goed weer, dan is dit stadsspel een heel pakje leuker.

Nadere informatie

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn vergadering 20 februari sport vergadering 27 februari

Nadere informatie

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren.

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. BLOEMEN zijn mooi want dat maakt de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. Bloemen maken me,, want ik pluk ze in de wei. Zoem, zoem, zoem, daar vliegt een, dan komt er

Nadere informatie

WIST JE DAT. Zeehonden. Maandprogramma DECEMBER. 2 december: Sinterklaas van 14u tot

WIST JE DAT. Zeehonden. Maandprogramma DECEMBER. 2 december: Sinterklaas van 14u tot Maandprogramma DECEMBER Zeehonden Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Wie zou dat zijn? Ja, jullie raden het al. Ook dit jaar komt de Sint naar de scouts! Hopelijk zijn jullie

Nadere informatie

HET EIKELTJE -OKTOBER-

HET EIKELTJE -OKTOBER- HET EIKELTJE -OKTOBER- Beste ouder(s), leden & sympathisanten September zit erop en wat een knaller van een maand dat het was! We begonnen het jaar met onze zalige overgang die een groot succes was en

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee Juni Juni 2018 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten Ons scoutsjaar zit er alweer bijna op! De leidingsploeg

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities.

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. Zwitserse Eetavond zaterdag 5 maart We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. De jaarlijkse eetavond voor ouders, leden, oud-leden, sympathisanten

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem Jaargang 63 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. April 2019 Scouting Wijnegem Voorwoord Aaah april! Tijd voor de lente, aprilse grillen en bloesem in de bomen, maar Vooral ook een mega zalig drukke

Nadere informatie

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Vrolijk Pasen! Op 4 & 5 maart zijn het restaurantdagen! Allemaal zeker komen! De kampdata zijn bekend! Check ze snel op onze site Indien je nog

Nadere informatie

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw adres door te sturen naar

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw  adres door te sturen naar De Kapoenen Lieve kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie het kamp in de Pinte een super leuke week en zijn jullie klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen. We verwelkomen niet enkel nieuwe

Nadere informatie

Knapen. Dag liefste Knapen!

Knapen. Dag liefste Knapen! Dag liefste Knapen! Knapen Hier zijn we dan met het nieuwste boekje. We zijn al een heel semester ver en hebben elkaar ongelooflijk goed leren kennen. We leerden Fré kennen, onze fantastische materiaalmeester.

Nadere informatie

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Check ook nog regelmatig onze site voor extra informatie! Zondag 23 maart Geen chiro (leidingsweekend) Zondag 20 april Geen chiro Vrijdag 25 april

Nadere informatie

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi)

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) Dag liefste kabouters! Welkom bij het allereerste boekje van het

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Wat zegt de naam Walt Disney jullie? Doet dat geen belletje rinkelen? Als jullie thuis naar films zoals Bambi, Tarzan of De Aristokatten kijken, zal

Wat zegt de naam Walt Disney jullie? Doet dat geen belletje rinkelen? Als jullie thuis naar films zoals Bambi, Tarzan of De Aristokatten kijken, zal Wat zegt de naam Walt Disney jullie? Doet dat geen belletje rinkelen? Als jullie thuis naar films zoals Bambi, Tarzan of De Aristokatten kijken, zal er normaal gezien net voor de film begint een kasteel

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om het weekend compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 Scouts & Gidsen Wommelgem Reclame Meer info volgt snel! 2 SAVE THE DATE DasRock gaat dit jaar door op 1 en 2 mei in het binnenfort! Namen en info

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Kalender. Hieronder vindt u de kalender voor de komende 3 maanden: 24 mei: Pitaslag zeehonden en zeewelpen 13 juni: Bar 2.

Kalender. Hieronder vindt u de kalender voor de komende 3 maanden: 24 mei: Pitaslag zeehonden en zeewelpen 13 juni: Bar 2. mei en juni Kalender Hieronder vindt u de kalender voor de komende 3 maanden: 24 mei: Pitaslag zeehonden en zeewelpen 13 juni: Bar 2 Zomerkampen: Zeehonden 6 tot en met 12 juli Zeewelpen 26 juni tot en

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

30 september. 7 oktober. 14 oktober. 14u-17u

30 september. 7 oktober. 14 oktober. 14u-17u 30 september 14u-17u Assepoester is haar aardappelen kwijtgeraakt en wij moeten die voor haar zoeken, daarom spelen we vandaag het grote PATATTENSPEL!! Als we alle patatten vinden, krijgen we een mooie

Nadere informatie

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet:

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet: SEINTOREN JONGGIDSEN Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel tijd voor een mega-bangelijk tweede deel van dit leuke scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Kabouters. Liefste kabouters, mama s en papa s

Kabouters. Liefste kabouters, mama s en papa s Kabouters Liefste kabouters, mama s en papa s Bij het lezen van deze welkomstwoorden, kan je terugblikken op een zalig KSA- jaar. Alle supervette activiteiten, het winterweekend maar vooral het fantastische

Nadere informatie

Maandlijst februari-maart

Maandlijst februari-maart Maandlijst februari-maart Algemene informatie Het wordt kouder dus kleed je steeds warm!!! Heb je nog geen sjaaltje, tshirt of pull en wil je er graag ééntje kopen? Laat dit dan weten aan iemand van de

Nadere informatie

Sinterklaasweekend November De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele

Sinterklaasweekend November De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele Sinterklaasweekend 22-24 November 2013 De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele Liefste mama, beste papa, kapoen & welp Het sinterklaasweekend is in aantocht en wij, met de leid(st)ers, zitten al

Nadere informatie

Jaargang 60 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem

Jaargang 60 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem Jaargang 60 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. April 2016 Scouting Wijnegem Inhoud [VOORWOORD]... 3 [rubriekje groepskamp]... 6 Kapoenen... 8 Welpen... 10 [JokaZZ]... 13!JOGIVERS!... 15 Givers...

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT

GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT JANUARI 2017 GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT WE MERKEN DAT ER NOG EEN AANTAL OUDERS NIET HEBBEN BETAALD. BRENG DIT ALSTU- BLIEFT ZO SNEL MOGELIJK IN ORDE ANDERS IS JE DOCHTER NIET VERZEKERD. ALS U HET NIET

Nadere informatie