Ruitersportvereniging Beeckestijn RSVB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ruitersportvereniging Beeckestijn RSVB"

Transcriptie

1 Ruitersportvereniging Beeckestijn RSVB sinds 1980 Doel Bestuur Lidmaatschap Startgelden Reglement algemeen Dressuur A-proeven Dressuur F-proeven Levade Cup Springwedstrijden Verenigingsblad Hippiflits Diverse evenementen Vraag & antwoord Doel Het doel van de Ruitersportvereniging Beeckestijn (RSVB) is het organiseren van A-dressuurproeven (onderling, voor beginnende jeugdruiters, met eigen diploma s voor praktijkrijden), F-dressuurproeven (officieel FNRS) en springwedstrijden (onderling), voor zowel beginnende als gevorderde ruiters van Hippisch Centrum Velsen (HCV) en van omliggende maneges en stallen. De RSVB kan worden beschouwd als de huisvereniging van HCV, en organiseert de officiële F-proeven die worden gehouden op HCV. De F-proeven - het diplomarijden - vormen in feite een dressuuropleiding, opgezet door de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS), waarbij Hippisch Centrum Velsen is aangesloten. De richtlijnen van de FNRS zijn dus bepalend ook voor hoe de RSVB de F-proeven organiseert. Voor informatie over de FNRS en de F-proeven verwijzen we naar de website en het boekje FNRS Verantwoord Paardrijden met de proeven en bijbehorende theorie. De A-proeven en de springwedstrijden zijn onderling, in eigen beheer van de RSVB, en vallen dus niet onder een overkoepelende organisatie.

2 Daarnaast organiseert de vereniging incidenteel activiteiten, zoals een ruilbeurs voor tweedehands ruiterkleding, en samen met HCV de Sinterklaasviering. Leden ontvangen vijf keer per seizoen het verenigingsblad Hippiflits, met mededelingen, uitslagen en verhaaltjes/puzzeltjes/kleurplaten etc. Jaarlijks wordt in november de algemene ledenvergadering gehouden, waar het bestuur het jaarverslag van het voorgaande seizoen presenteert. Bestuur Voorzitter en organisatie springcompetitie: Rik Biel Organisatie dressuur F-proeven: Sandra Rethmeier Organisatie dressuur A-proeven en jeugdcommissie: Annemieke Landman Penningmeester: Cocky Velu Redactie verenigingsblad Hippiflits: Bea Kruize Lidmaatschap Lidmaatschap is verplicht voor deelname aan door de vereniging georganiseerde dressuurproeven vanaf A2 en springwedstrijden. Het lidmaatschap geeft toegang tot alle activiteiten van de vereniging. Leden ontvangen het verenigingsblad Hippiflits, en kunnen daaraan bijdragen leveren. Het verenigingsjaar loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. De lidmaatschapsgelden in het seizoen 2008/2009 bedragen: Junioren (tot 16 jaar) en senioren individueel 17,00 Gezinslidmaatschap 27,00 (na 1 februari resp. 8,50 en 13,50) De contributie wordt voldaan bij het secretariaat op een wedstrijddag, bij eerste wedstrijddeelname of tijdens de fancy fair c.q. open dag. Na inschrijving en betaling ontvangt men een lidmaatschapskaart. Deze dient bij elke deelname getoond te worden bij betaling van het startgeld. Op de jaarlijkse Open dag van HCV in september geldt een korting van 10% op het lidmaatschapsgeld.

3 Startgelden Iedereen die start dient lid te zijn van de vereniging, met uitzondering van de A1-dressuurproef (is een introductieproef). De startgelden in het seizoen 2008/2009 bedragen: Dressuur A-proeven 8,00 Dressuur F-proeven 8,00 Springwedstrijden 8,00 Kosten FNRS-diploma (F-proeven) 3,00 Startgelden dienen te worden voldaan voor aanvang van de proef/wedstrijd. Bij de springwedstrijden ontvangt men een startkaart. Afzeggen kan tot drie dagen voor de wedstrijddatum, daarna blijft het startgeld verschuldigd. Deelname aan de laatste wedstrijd springen, A of F van het seizoen is mogelijk zonder lidmaatschap aan te gaan; het startgeld bedraagt in dat geval 11,00. Reglement algemeen De data en starttijden staan aangegeven op het mededelingenbord en de website van HCV: Amazones en ruiters dienen minstens een uur voor de starttijd aanwezig te zijn. Afzegging van proeven/wedstrijden kan tot uiterlijk drie dagen voor de wedstrijddatum. Daarna blijft het startgeld verschuldigd. Niet afzeggen kan worden bestraft met uitsluiting van twee wedstrijden. Bij het meedoen aan een dressuurproef/springwedstrijd georganiseerd door de RSVB moet men het startgeld voorafgaand aan het starten voldoen bij het secretariaat. Bij de springwedstrijden ontvangt men een startkaart. Bij alle proeven en wedstrijden is het dragen van een goedgekeurde veiligheidscap VERPLICHT. De uitslagen staan op de HCV-site en in het verenigingsblad Hippiflits. Het starten met een hengst is afhankelijk van zijn gedrag op wedstrijden, en dient te worden overlegd met de eigenaar van de manege. Ongeoorloofd gedrag, zoals het beledigen van bestuursleden, vrijwilligers of juryleden, of het bestraffen van een paard of pony met de zweep bovenhands, wordt bestraft met uitsluiting van tenminste twee wedstrijden. Klachten en/of opmerkingen over de RSVB dienen te worden gericht aan het bestuur. RUITERKLEDING Voor de beginnende ruiters is het dragen van officiële wedstrijdkleding niet verplicht. Wel dient te worden gereden in een rijbroek en rijlaarzen, alsmede een goedgekeurde veiligheidscap en (witte) handschoenen. Aangeraden wordt een donkere trui en een lichte overhemd of blouse te dragen. Lang haar moet in een haarnet of als vlecht of paardenstaart worden gedragen, het kan ook onder de goedgekeurde veiligheidscap worden weggestoken. Junioren tot 12 jaar mogen een zwarte trui in plaats van een rijjasje dragen.

4 Als men met een wedstrijdjasje rijdt, dan moet ook de rest van het tenue worden gedragen: plastron, witte handschoenen, witte broek. Van de ervaren ruiters vanaf 12 jaar wordt verwacht dat zij hun uitrusting completeren met een overhemd met ruiterplastron en een rijjasje. Het dragen van een bolhoed of dressuurhoed in plaats van een goedgekeurde veiligheidscap komt eerst in een veel later stadium aan de orde. Op het gebied van kleding wordt door ruiters veel onderling van elkaar geleend. Dressuur A-proeven Aangepaste proeven voor jeugdige, beginnende ruiters. Om beginnende ruiters in de gelegenheid te stellen aan dressuurwedstrijden deel te nemen, heeft de RSVB aangepaste proeven samengesteld, te weten de A1- en de A2-proef. In de A1 heeft men 55 punten nodig om door te gaan naar de A2-proef. In de A2 heeft men 90 punten nodig om door te gaan naar de F-proeven van de FNRS. De RSVB is van plan in het seizoen 2008/2009 weer A3- en A4-proeven in te voeren, om de jonge ruiters beter voor te bereiden op de F-proeven. Dressuur F-proeven In de FNRS-proeven, verder te noemen F-proeven, wordt er gereden om promotiepunten. Bij de even genummerde F-proeven - F2, F4 en F6 - moet er ook een theorie-examen worden afgelegd. Na het behalen hiervan wordt een diploma uitgereikt. Aan de hand van dit diploma wordt de ruiter geregistreerd op haar/zijn niveau bij het hoofdkantoor van de FNRS. Voor informatie verwijzen we naar de website en het boekje FNRS Verantwoord Paardrijden met de proeven en bijbehorende theorie. Verdeling promotiepunten in de F-proeven: Start in F1: Bij het behalen van 210 punten ontvangt men 1 promotiepunt. Start in F2: Bestaat uit proef en theorie-examen, en wordt afgesloten met een diploma. Men kan alleen een diploma ontvangen als het theorie-examen is gehaald. Fouten in de theorie worden in mindering gebracht van het puntentotaal. Bij het behalen van 210 punten ontvangt men 1 promotiepunt en diploma. De behaalde theorie mag blijven staan als het praktijkdeel nog niet de benodigde punten heeft opgeleverd. Start in F3: Bij het behalen van 210 punten ontvangt men 1 promotiepunt. Vanaf F3 zijn er 2 promotiepunten nodig om door te gaan in F4 en verder. Start in F4 en in F6: Bij het rijden voor het 2 de promotiepunt is er wederom een theorieexamen. FNRS-proeven worden altijd gejureerd door een gediplomeerd FNRS-jurylid. Levade Cup De RSVB organiseert in samenwerking met Ruitersportzaak Levade, Haarlem, jaarlijks een wedstrijddag waarop alle F-proeven kunnen worden gereden. De deelnemer die het hoogste aantal punten behaalt wint een wisselbeker, de Levade Cup.

5 Springwedstrijden We onderscheiden klassieke springrubrieken met ingebouwde barrage en stijlrubrieken, in de volgende klassen: Oefenklasse cm Klasse A I cm Klasse A II cm Klasse B 100 cm Tevens worden zo nu en dan aanvullende rubrieken georganiseerd, zoals speel-uw-spel en win-or-lose; deze worden aangekondigd op de convocaties. Bij de stijlrubrieken ontvangt de deelnemer een protocol met de beoordeling en opmerkingen van de jury. Aan het eind van de competitie worden de seizoensbekers uitgereikt. Springwedstrijden, algemeen: Veiligheid gaat voor alles: pas op jezelf, je pony of paard, en anderen. Draag bij wedstrijden, ook tijdens het verkennen van het parcours, correcte wedstrijdkleding. Vergeet niet de jury te groeten, en start pas nadat de jury de bel heeft geluid; dit geldt ook als je de barrage rijdt. De startlijn en de finishlijn horen ook bij het parcours (rijd daar dus netjes doorheen, en rijd er niet met een rare wending langs). Gedraag je ook bij een teleurstelling beleefd, de volgende keer gaat het vast beter! Fout gerekend (4 strafpunten per fout) worden de volgende gevallen: Balk van een hindernis afwerpen, Weigering: stilstaan voor een hindernis, ontwijken van een hindernis, Kruisen van je eigen lijn tussen twee opeenvolgende hindernissen. Diskwalificatie volgt na: Drie weigeringen, Rijden van een fout parcours, niet passeren van de start- of finishlijn, Val van je pony of paard, Niet groeten van de jury, niet wachten op het belsignaal. Bij de stijlrubrieken worden de volgende drie onderdelen beoordeeld (dit is volgens het FNRS-systeem): 1) Regelmatig (galop)tempo tussen de hindernissen, 2) Meegaan, en niet storen hoofd-, hals- en ruggebruik, 3) Hulpen en verlichte zit. Per onderdeel worden punten (tussen 10 en 100) gegeven. Strafpunten (4 aftrekpunten per fout) worden van de stijlpunten afgetrokken. Een resultaat van 180 punten of meer is een voldoende. Winstpunten behaal je als volgt (geldt zowel voor de klassieke rubrieken als voor de stijlrubrieken): 2 winstpunten bij een foutloos parcours, 1 winstpunt bij 1 fout, Geen winstpunt bij 2 of meer fouten. Promotie naar een hogere klasse: Overgaan naar een hogere klasse mag bij 10 winstpunten en moet bij 30 winstpunten. Heb je besloten naar een hogere klasse te gaan, dan mag je niet meer terug. Starten in twee klassen is in principe niet mogelijk; het mag alleen als je consequent op twee verschillende pony s of paarden uitkomt.

6 Seizoensbekers: Het aantal winstpunten behaald in het seizoen (max. 2 per wedstrijddag) is bepalend voor de seizoensbekers junioren en senioren. Bij een gelijk aantal punten is de barragetijd op de laatste wedstrijddag (mei/juni) beslissend. Geeft dat geen uitsluitsel, dan rijden de kanshebbers opnieuw. Om in aanmerking te komen moet je dus op de laatste wedstrijddag aanwezig zijn. Voor de stijlrubrieken is er een aparte seizoensbeker, gebaseerd op plaatsing (wie het vaakst het hoogst is geëindigd). Verenigingsblad Hippiflits De RSVB brengt vijf maal per seizoen het blad HIPPIFLITS uit, waarin o.a. de uitslagen van proeven en wedstrijden worden gepubliceerd. Tevens bestaat er de mogelijkheid tot adverteren in de Hippiflits. De tarieven zijn: 1/8 pagina 25,- 1/4 pagina 40,- 1/2 pagina 75,- Uw advertentie verschijnt dan 5 keer in ons verenigingsblad. Particulieren kunnen ook hun spulletjes te koop aanbieden in de Hippiflits, dit is kosteloos. adres redactie: beakruize@zonnet.nl Diverse evenementen FANCY FAIR Om zelf niet al te duur aan kleding of ruitersportartikelen te komen en de kleding of andere artikelen die niet meer passen te verkopen, organiseren wij tijdens de open dag van Hippisch Centrum Velsen een fancy fair, waarbij u kleding kunt inbrengen die wij voor u verkopen. Van de opbrengst van het verkochte artikel is 10% van het bedrag voor de RSVB. Deze fancy fair wordt om het jaar georganiseerd. SINTERKLAASFEEST Elk jaar vieren wij een gezellig Sinterklaasfeest samen met Hippisch Centrum Velsen. We doen spelletjes met de kinderen en ontvangen Sint Nicolaas met zijn knechten. Vraag & antwoord Waarom een ruitersportvereniging? De RSVB werkt nauw samen met Hippisch Centrum Velsen en kan worden gezien als huisvereniging van HCV, maar is een zelfstandige vereniging die borg staat voor een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Voor wie is de RSVB bedoeld?

7 De dressuurproeven en de springcompetitie die de RSVB organiseert zijn toegankelijk voor ruiters van HCV en omliggende maneges en stallen. Lidmaatschap van de RSVB is verplicht. Voor deelname aan de F-proeven is een geldig FNRS Ruiterpaspoort verplicht. Waarom moet ik bij de F-proeven behalve voor het FNRS Ruiterpaspoort ook nog eens betalen voor de RSVB? Het Ruiterpaspoort betekent centrale registratie bij de FNRS, en omvat een verzekering. Het organiseren van de proeven wordt daardoor niet gedekt. Dat doet de RSVB. De leden betalen, naast een bescheiden lidmaatschapsgeld, startgeld per proef waaraan men deelneemt.

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 7-8-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten FNRS proeven \ Diplomarijden Algemeen Diplomarijden is speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven mogen dus op verschillende paarden

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

Januari Springwedstrijd. E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft

Januari Springwedstrijd. E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft Januari 2013 Springwedstrijd E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft Springwedstrijd 1. Inleiding Rubrieken die verreden worden zijn de verschillende springhoogtes: S30, S40, S50, S60, S70,

Nadere informatie

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! 2 Wedstrijdrijden bij Manege Thielen Beste ruiter, Leuk dat jij ook wilt deelnemen aan de wedstrijden bij Manege

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht... 1 Artikel 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie...

Nadere informatie

Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen

Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen Algemeen Tijdens een F-proeven wedstrijd kun je laten zien wat je hebt geleerd tijdens je paardrijlessen. De proeven worden beoordeeld door juryleden die door

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 - Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie... 3 Artikel 4 - Wedstrijden met een uitzonderlijk

Nadere informatie

Februari /Maart Clubblad van de RSVB al meer dan 25 jaar in het zadel!!!!

Februari /Maart Clubblad van de RSVB al meer dan 25 jaar in het zadel!!!! HIPPIFLITS Februari /Maart 2009 Clubblad van de RSVB al meer dan 25 jaar in het zadel!!!! Wedstrijden 2009 Maart Zo. 8 A1 en A2 proeven RSVB Zo. 29 Springcompetitie RSVB April Zo.19 Levade Cup alle F-proeven

Nadere informatie

Informatie F-Proeven. Het team van Stal Sibma. Websites

Informatie F-Proeven. Het team van Stal Sibma. Websites Informatie F-Proeven Stal Sibma organiseert wedstrijden volgens het systeem van de FNRS. In deze folder kun je lezen hoe wij die wedstrijden organiseren, wat de spelregels zijn en hoe je mee kunt doen.

Nadere informatie

INSCHRIJVEN INSCHRIJFGELD

INSCHRIJVEN INSCHRIJFGELD INSCHRIJVEN 1. Het is belangrijk om niet in een te moeilijke proef te starten! Eerst overleg je in de les met je instructeur in welke klasse je mag starten en welke pony s/paarden je eventueel als voorkeur

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 6-11-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

Proefgericht rijden. Thema November 2018

Proefgericht rijden. Thema November 2018 Proefgericht rijden Thema November 2018 Proeven rijden Als het paardrijden tijdens de lessen goed gaat en je wilt meer uitdaging in het rijden, kan je beginnen met het rijden van proeven. Met een eigen

Nadere informatie

DE HINNIKBODE. De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode november/december 2014

DE HINNIKBODE. De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode november/december 2014 DE HINNIKBODE De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode november/december 2014 Zondag 2 november Cursus ponyverzorging deel 3 Tijdens deze cursus vertellen wij meer over het bandageren en het

Nadere informatie

Vaardigheid- en Springwedstrijd

Vaardigheid- en Springwedstrijd mei 2017 Vaardigheid- en Springwedstrijd Jeannette van de Berg Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft Vaardigheid 1. Inleiding De vaardigheidsproeven zijn ontwikkeld om ruiters meer balans en behendigheid

Nadere informatie

FNRS Wedstrijdreglement april 2014

FNRS Wedstrijdreglement april 2014 Algemeen: Artikel 1 Kledingvoorschriften van de ruiter: a. Het veiligheidshoofddeksel dient NEN-EN 1384-2012 gekeurd te zijn (ook verplicht bij het losrijden of inspringen). Deze norm vervangt de voorgaande

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden 2018 / Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16

Dressuur wedstrijden 2018 / Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 2018 / 2019 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar Opleiding Brons & Zilver 25-11-2018 Dressuurwedstrijden

Nadere informatie

Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters.

Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters. Het betreft het verenigingsjaar 2010 Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters. Algemeen: Inschrijving: Inschrijving gaat als volgt. Door het

Nadere informatie

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters Algemeen: 1. Het wedstrijdseizoen loopt van 1 april t/m 31 maart. 2. Wedstrijden worden ruim van te voren aangekondigd op de website en in het mededelingenbord.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Ruitervereniging Manege Vreehorst

Wedstrijdreglement Ruitervereniging Manege Vreehorst Wedstrijdreglement Ruitervereniging Manege Vreehorst Wanneer de reglementaire bepalingen geen uitkomst bieden, moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay (eerlijk spel) en het welzijn

Nadere informatie

DE HINNIKBODE. De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode november 2012

DE HINNIKBODE. De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode november 2012 DE HINNIKBODE De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode november 2012 Zondag 4 november Heeft Mischa Koot v.a. 10.00 uur tot 16.30 uur een clinic gehouden. Grand Prix amazone Mischa Koot reed

Nadere informatie

November/December 2008

November/December 2008 HIPPIFLITS November/December 2008 Clubblad van de RSVB al meer dan 25 jaar in het zadel!!!! Wedstrijden Januari Zo. 11 A1 en A2 proeven RSVB Zo. 18 F-proeven laag RSVB Zo. 25 Springcompetitie RSVB 2009

Nadere informatie

REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 2 (zilver)

REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 2 (zilver) REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 2 (zilver) Wanneer de reglementaire bepalingen geen uitkomst bieden, moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en het welzijn van mens

Nadere informatie

Januari Het is winter, mooi he! 2017 is begonnen!!

Januari Het is winter, mooi he! 2017 is begonnen!! Januari 2017 G Het is winter, mooi he! In dit nummer: - 2017 is begonnen! - Nl- Doet - Springwedstrijd - Nieuw menu - Zircompetitie - Zitcompetitie extra lessen - Gratis workshop voorlezer - Telefoons

Nadere informatie

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV "De Driesprong"

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Driesprong Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV "De Driesprong" Inhoud Algemeen:... 2 Inschrijven... 2 Inschrijfgeld... 2 Afmelden... 2 Verzorging vóór en na de wedstrijd... 3 Gebruik van hulpteugels en beenbescherming...

Nadere informatie

4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging.

4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging. HIPPISCHE SPORTVERENIGING DE BLAUWE STEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT D.D. 01.01.2011 Vereniging: 1. Het huishoudelijk reglement kan gewijzigd worden door het bestuur van de vereniging met goedkeuring van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE Het huishoudelijk reglement van Paardensportvereniging Levade beschrijft wat we met elkaar hebben afgesproken over lid worden, contributie, wedstrijden

Nadere informatie

Jurycursus FNRS F1 t/m F12. Les 1

Jurycursus FNRS F1 t/m F12. Les 1 Les 1 Les 1 Les 1 Welkom Voorstelrondje Doel van de opleiding Wat mogen jullie verwachten van de opleiding Wat verwacht de opleiding van jullie Hoe wordt de opleiding afgesloten FNRS en F proeven Les 1

Nadere informatie

MINIMARATHON 1 juli 2018

MINIMARATHON 1 juli 2018 MINIMARATHON 1 juli 2018 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 11 e Impuls Mini Marathon op 1 juli 2018 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 11 e Mini Marathon

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes April 2018 Jaargang 2, nummer 7 Inhoud: Stal Agnes weer getraind in BHV Eind maart hebben Agnes en Annika weer hun BHV training gehad! Ze zijn dus weer op alle situaties voorbereid.

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni 2019 - Lubbeek A. Praktische schikkingen Datum: Zaterdag 1 juni 2019 Uur: 10u00 Plaats: STAL 'T OUD MOLENHUIS BUTSELBOSSTRAAT 1 3210 LUBBEEK

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

Z2 pony s 20x60m Lichtheid, harmonie, gehoorzaamheid Regelmaat van de gangen en losheid van de beweging. Afdelingsdressuur 22 23

Z2 pony s 20x60m Lichtheid, harmonie, gehoorzaamheid Regelmaat van de gangen en losheid van de beweging. Afdelingsdressuur 22 23 Herziene versie d.d. 06-07-2015 UNIFORM SELECTIESYSTEEM IN KRINGEN KNHS REGIO NOORD-BRABANT Verplicht 1. Het kringbestuur wijst min. 3 en max. 6 selectie wedstrijden aan. 2. Het resultaat van min. 1 wedstrijd

Nadere informatie

eventing middenbeemster

eventing middenbeemster MIDDENBEEMSTER Trainingsstal Maarse (971758) 12-3-2016-13-3-2016 John Maarse VP0074831 0031299683404 0031622411131 Status: Goedgekeurd inschrijven@eventingmiddenbeemster.nl Datum goedgekeurd: 9-1-2016

Nadere informatie

Club kampioenschap pony's Schijndel

Club kampioenschap pony's Schijndel SCHIJNDEL KNHS REGIO NOORD-BRABANT (V31010) 22-3-2015 Laura Verwijst VP0055724 0031623591773 Status: Goedgekeurd wsnoordbrabant@gmail.com Datum goedgekeurd: 17-11-2014 www.knhsregiobrabant.nl Indoor Pony

Nadere informatie

Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter

Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter 2017-2018 Vanuit de KNHS Regio Noord-Brabant is een uniform selectiesysteem voorgesteld. Hieronder vindt u de regels welke door KNHS Kring de Baronie worden

Nadere informatie

Reglement Kringselecties, Kringkampioenschappen en afvaardiging naar de Regiokampioenschappen

Reglement Kringselecties, Kringkampioenschappen en afvaardiging naar de Regiokampioenschappen REGIO ZUID-HOLLAND BESTAAT UIT 3 KRINGEN TE WETEN: 1. Kring Noord, Rijn & Gouwe 2. Kring Zuidwest 3. Kring Oost, Maas en Merwede Iedere Kring kan zelfstandig bepalen of men selectiewedstrijden plaats laat

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paardensportvereniging Jeanne d Arc

Algemeen reglement. Paardensportvereniging Jeanne d Arc Versie januari 2012 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1.1 LIDMAATSCHAP... 3 1.2 CONTRIBUTIE... 3 1.3 INSCHRIJFGELD... 3 1.4 VERZEKERING EN AANSPRAKELIJKHEID... 3 1.5 DE ACCOMMODATIE... 3 1.6 CLUBTENUE...

Nadere informatie

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris,

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris, Wedstrijdsecretariaat regio Noord-Brabant: Nannie Verhappen Diepe Vaart 14, 5663 AX Geldrop Tel.: 06 51 899 874 e-mail:wedstrijdsecretariaat@knhsregiobrabant.nl NOORD-BRABANT Aan de secretariaten van de

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BBR Ruitersportvereniging

Huishoudelijk reglement BBR Ruitersportvereniging 1. DOEL 2. LEDEN BBR Ruitersportvereniging Het Huishoudelijk Reglement geldt als aanvulling op de statuten van de Big Blue Recreatieve Ruitersport vereniging hierna te noemen BBRR De BBRR heeft tot doel

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI 2017 - PULDERBOS A. Praktische schikkingen Datum: maandag 5 juni 2017 Uur: 9u00 Plaats: KLEIN HEIDEN PULDERBOS OEFENTERREINEN VAN RIJV. LRV PULDERBOS

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

Open Nederlandse Politie. Kampioenschappen Zondag 3 juli 2016 te Enschede

Open Nederlandse Politie. Kampioenschappen Zondag 3 juli 2016 te Enschede Open Nederlandse Politie Kampioenschappen 2016 Zondag 3 juli 2016 te Enschede 1 Op zondag 3 juli 2016 worden wederom de Open Nederlandse Politie Kampioenschappen verreden. Hierbij nodigen wij ruiters en

Nadere informatie

INFORMATIE KNHS DRESSUUR

INFORMATIE KNHS DRESSUUR INFORMATIE KNHS DRESSUUR De wedstrijdkalender wordt vastgesteld door de KNHS Regio Utrecht, waar wij als vereniging onder vallen. Ons doel is om bij Manege Bleijenberg maandelijks een KNHS dressuurwedstrijd

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

Concours Sappemeer. RV. Goorechtruiters (V50122) Nynke Van Hoorn W Locatie. Inschrijven Start inschrijven:

Concours Sappemeer. RV. Goorechtruiters (V50122) Nynke Van Hoorn W Locatie. Inschrijven Start inschrijven: SAPPEMEER RV. Goorechtruiters (V50122) 12-8-2016-13-8-2016 Nynke Van Hoorn W000789 Status: Gesloten Outdoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven:

Nadere informatie

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS Inhoud Inleiding 2 Examens en proeven: - Welke proeven moet ik afleggen en hoe zien die proeven eruit? - Welke bewijzen moet ik zeker meebrengen op de examendag?

Nadere informatie

Herziene versie d.d UNIFORM SELECTIESYSTEEM IN KRINGEN KNHS REGIO NOORD-BRABANT Ingangsdatum: Algemeen

Herziene versie d.d UNIFORM SELECTIESYSTEEM IN KRINGEN KNHS REGIO NOORD-BRABANT Ingangsdatum: Algemeen Herziene versie d.d. 03-10-2016 UNIFORM SELECTIESYSTEEM IN KRINGEN KNHS REGIO NOORD-BRABANT Ingangsdatum: 01-04-2016 Algemeen 1. Het kringbestuur wijst min. 3 en max. 6 selectie wedstrijden aan. 2. Het

Nadere informatie

Regiokampioenschap Zeeland Versie 21-1-2016

Regiokampioenschap Zeeland Versie 21-1-2016 KNHS-Regio: Zeeland www.knhszeeland.nl Dressuur Paarden/pony's B t/m ZZ licht Wedstrijdplaats: Nieuw- en Sint Joosland Wedstrijddatum: 29 t/m 31 januari 2016 Accommodatie: De Kroo Ruitersport Vereniging:

Nadere informatie

Wedstrijd RV. Zeldenrust

Wedstrijd RV. Zeldenrust VELDEN RV. Zeldenrust (V40319) 11-3-2017-12-3-2017 Denise Van Lin W005055 Status: Goedgekeurd Indoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 7-2-2017

Nadere informatie

MINIMARATHON 2 juli 2017

MINIMARATHON 2 juli 2017 MINIMARATHON 2 juli 2017 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 10 e Impuls Mini Marathon op 2 juli 2017 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 10 e Mini Marathon

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI 2018 - Maldegem A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 9 juni 2018 Uur: 10u00 Plaats: Stal Prinseveld N.V., Kraailokerweg 11 A, 9990 Maldegem

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BREVETTEN

INFORMATIE OVER BREVETTEN INFORMATIE OVER BREVETTEN Ruiterclub Rodeberg is gespecialiseerd in opleiding naar brevetten toe. De paarden zijn aangepast aan het niveau van het examen. KAMPBREVET: Wie een initiatie of vervolmaking

Nadere informatie

Aanvullend reglement kring Eindhoven de Kempen (versie )

Aanvullend reglement kring Eindhoven de Kempen (versie ) Aanvullend reglement kring Eindhoven de Kempen (versie 01-04-2018) 1. Vaststellen data voor indoorwedstrijden 1.1 Alle wedstrijddata voor indoorwedstrijden dienen ieder seizoen opnieuw schriftelijk bij

Nadere informatie

Kampioenschapsbepalingen

Kampioenschapsbepalingen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsbepalingen KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden 2010 ALGEMEEN 1. Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement 10de editie, dat van kracht is sinds

Nadere informatie

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling 16-17 en 18 augustus 2012 Brabanthallen te s-hertogenbosch Reglementen voor de gebruiksrubrieken

Nadere informatie

COMPETITIEBEPALINGEN ROELOFSEN RAALTE SALLAND CUP 2012 versie 4. 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem

COMPETITIEBEPALINGEN ROELOFSEN RAALTE SALLAND CUP 2012 versie 4. 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem versie 4 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem Algemene informatie type evenement evenement CSI Salland locatie Manege Bartels, Mariënheem datum vrijdag 16 maart 2012 Organisatie naam CSI Salland 2**

Nadere informatie

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Uitleg rubrieken 1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Deelnemers mogen om 8.50 uur het parcours verkennen ZONDER PAARD. Buiten de ring zal een hindernis klaar staan voor het warm springen. Elk deelnemend

Nadere informatie

Teamwedstrijd. KNHS Regio Noord-Brabant (V31010) Laura Verwijst W Locatie. Inschrijven Start inschrijven:

Teamwedstrijd. KNHS Regio Noord-Brabant (V31010) Laura Verwijst W Locatie. Inschrijven Start inschrijven: SCHIJNDEL KNHS Regio Noord-Brabant (V31010) 5-3-2017 Laura Verwijst W006262 +31623591773 Status: Goedgekeurd wsnoordbrabant@gmail.com www.knhsregiobrabant.nl Indoor Pony 3 Openstelling: Organisatie, regio

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 21 mei 2016 Uur: 10u00 Plaats: Oefenterrein Gunningenruiters Vissenaken - Attenrodestraat 10 A - Glabbeek Inschrijven : Inschrijven

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Springen

Wedstrijdreglement Springen Wedstrijdreglement Springen Wijzigingen 2015 (doorgehaalde tekst komt te vervallen, vet en onderstreept is nieuw) HOOFDSTUK 1 - ALGEMEEN Artikel 200 - Algemeen 10. L-springen en hoger: De barrage van het

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR

WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR Versie April 2017 Artikel 1 De pony s 1.1 Onder pony s worden verstaan merries, hengsten en ruinen die voldoen aan de rasstandaard en/of geregistreerd (in

Nadere informatie

Rijopleiding en Wedstrijden op De Schimmelkroft

Rijopleiding en Wedstrijden op De Schimmelkroft Rijopleiding en Wedstrijden op De Schimmelkroft Inhoud Waarom een ruiterpaspoort? FNRS opleiding Eigen paarden De website van De Schimmelkroft Dressuur Reglement wedstrijden FNRS dressuurproeven Theorie

Nadere informatie

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Versie: januari 2012 De opleiding Leer buitenrijden met plezier is ontwikkeld om ruiters op een plezierige en veilige manier op te leiden

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015 1 BELGISCHE AANPASSINGEN Aan het FEI-reglement Uitgave Gereviseerd in februari 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 februari, alsook de latere aanpassingen

Nadere informatie

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling 18, 19 en 20 augustus 2016 De Peelbergen, Horst aan de Maas Reglementen voor de

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Postcode + plaats: Rotterdam

Nadere informatie

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen?

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ieder kampioenschap zijn er veel vragen over startgerechtigdheid op de selectie, op de Regiokampioenschappen

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Adres: Postcode + plaats:

Nadere informatie

Vraagprogramma. Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur

Vraagprogramma. Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur Vraagprogramma Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis springen en

Nadere informatie

Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde. op zaterdag 25 mei 2019

Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde. op zaterdag 25 mei 2019 Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde op zaterdag 25 mei 2019 Organisatie: Stichting Concours Hippique Oosterwolde Instellingsnummer: 51517 Wedstrijdnummer: Internet: W039713 www.choosterwolde.nl Inschrijvingen

Nadere informatie

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019 1. ALGEMEEN 1. De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. Dit kamp is externaat en loopt van /2015

Nadere informatie

NRPS SUBLI CUP ERMELO

NRPS SUBLI CUP ERMELO ERMELO NRPS (V51040) 17-9-2016 Marian De Ruiter VP0077545 0577-401150 Status: Gesloten Outdoor Pony en Paard 3 Openstelling: Stamboek/Ras/Type Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 28-7-2016

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE TEUGEL RUBRIEKEN

WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE TEUGEL RUBRIEKEN WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE TEUGEL RUBRIEKEN Versie November 2016 Artikel 1 De pony s 1.1 Onder pony s worden verstaan merries, hengsten en ruinen die voldoen aan de rasstandaard en/of geregistreerd (in het

Nadere informatie

Algemene zaken en voorlopig programma Outdoor Zuid-Holland

Algemene zaken en voorlopig programma Outdoor Zuid-Holland Algemene zaken en voorlopig programma Outdoor Zuid-Holland Wedstrijddatum: 15-17 juni 2018 Wedstrijdplaats: Strijen ( Broekseweg 8, 3291 LA) Wedstrijdgegevens: Outdoor, Categorie 2, Paarden en pony s Dressuur

Nadere informatie

ASPRAKEN BIJ HET AFNEMEN VAN KLASSIEKE RUITERBREVET EXAMENS (= slagingscriteria ruiterbrevet A&B) RUITERBREVET A

ASPRAKEN BIJ HET AFNEMEN VAN KLASSIEKE RUITERBREVET EXAMENS (= slagingscriteria ruiterbrevet A&B) RUITERBREVET A ASPRAKEN BIJ HET AFNEMEN VAN KLASSIEKE RUITERBREVET EXAMENS (= slagingscriteria ruiterbrevet A&B) 1 RUITERBREVET A ALGEMEEN De rijvaardigheidsproef is een leidraad en geen strikte proef. Via de opgelegde

Nadere informatie

Reglement Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017

Reglement Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017 Hoofdstuk 1 Uitgangspunten 1. De Basisschoolkampioenschappen Paardensport zijn een unieke mogelijkheid voor jonge ruiters om in een vriendschappelijke wedstrijdsituatie samen de paardensport te beleven,

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 1 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 2 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 De trekpaarden mogen aansluiten in CAN 1, CAN 3 en CAN 4 wedstrijden voor trekpaarden, maar moeten aan de voorwaarden

Nadere informatie

Reglement Subli Competitie 2017

Reglement Subli Competitie 2017 Reglement Subli Competitie 2017 ALGEMEEN 1. De Subli Competitie is een competitie voor vier en vijfjarige dressuurpaarden en staat open voor paarden van alle stamboeken. 2. De Subli Competitie bestaat

Nadere informatie

Reglement Selectiewedstrijden en Kringkampioenschappen Kring Salland

Reglement Selectiewedstrijden en Kringkampioenschappen Kring Salland Selectieprocedure 1) De selectieprocedure voor afvaardiging naar de regiokampioenschappen geldt voor alle rubrieken waarvoor volgens het vraagprogramma van de regiokampioenschappen afvaardiging is vereist.

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 MAN-POWER! Zaterdag 19 augustus is Javaj gestart in Oldebroek bij de Bixie. Hij is in de dressuur A, 4e geworden. Bij het A springen is hij 7e geworden. Zijn

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup

Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup Artikel 1 Algemeen 1. Deze bepalingen zijn van toepassing op het KNHS/KWPN kampioenschap voor jonge springpaarden 2014

Nadere informatie

handleiding Digitalisering van F-proeven Vice Versa

handleiding Digitalisering van F-proeven Vice Versa handleiding Digitalisering van F-proeven Vice Versa Inhoudsopgave Inleiding ViceVersa... 2 Hoofdpagina ViceVersa... 3 Evenementen... 3 Aanvraagscherm ViceVersa... 5 Startlijsten & uitslaglijsten... 6 Startlijsten...

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 Niet alle hierna besproken onderwerpen zijn nieuw, maar waren of nog niet opgenomen in het reglement, of wel opgenomen maar onder een andere vorm. VANWAAR KOMEN DE WIJZIGINGEN?

Nadere informatie

Algemeen Reglement v

Algemeen Reglement v Algemeen Reglement v.2016.01 Pagina 2 van 9 1 Index 1 Index... 2 2 Algemeen:... 3 3 Wedstrijden en deelnemers:... 3 3.1 Wedstrijdlocatie... 3 3.2 Organisator... 3 3.3 Deelnemer... 3 4 Wedstrijdstructuur:...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Informatieboekje Vereniging Eindhovense Manege

Inhoudsopgave. Informatieboekje Vereniging Eindhovense Manege Inhoudsopgave Informatieboekje Vereniging Eindhovense Manege Welkom...3 Eindhovense Manege...4 Accomodatie...4 FNRS...4 Lessen...4 Buitenritten...5 Oefenspringen...5 Foyer...5 Vereniging Eindhovense Manege...6

Nadere informatie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2017 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders Zware Tour Versie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2017 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders Zware Tour Versie 25 februari 2017 26 februari 2017 Dressuur paard ZZ-Zwaar - Lichte Tour - Junioren Young Riders U25 - Zware Tour Accommodatie: Nationaal Hippisch Centrum De Beek 125 3852 PL Ermelo Secretariaat: KNHS-Afdeling

Nadere informatie

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Versie: 28 april 2017 Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Colofon Het reglement is opgesteld door de werkgroep Kempen Cup Klassement. De groep is een afvaardiging van de lokale organisatoren van

Nadere informatie

Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2016

Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2016 Inhoud Inleiding... 2 1. Wedstrijd rijden... 2 1.1 Inschrijfprocedure Belgische

Nadere informatie

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Reglement KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Het bestuur van de KNHS stelt

Nadere informatie

Concept Vraagprogramma (versie 2 oktober 2015) Indoor de Bergen 2015

Concept Vraagprogramma (versie 2 oktober 2015) Indoor de Bergen 2015 Wedstrijdplaats: Indoor de Bergen (779694) Recreatiepark De Bergen Zoetendaal 6 5446 PW Wanroij Wedstrijddatum: 18-22 november 2015 Inschrijvingen: Digitaal inschrijven vanaf 26 oktober 2015 via www.concours.nl

Nadere informatie