We belichten een interessante ontwikkeling vanuit de GGD in de wijk en introduceren een nieuwe colum: Hoe is het nu met?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We belichten een interessante ontwikkeling vanuit de GGD in de wijk en introduceren een nieuwe colum: Hoe is het nu met?"

Transcriptie

1 Jaargang 9, juni 2016 Beste alumni, Ook in deze editie van de HANAV nieuwsbrief mogen wij 2 nieuwe bestuursleden aan je voorstellen. Samen met hen zijn we volop bezig met de voorbereidingen van het aankomende symposium. Wij lichten hier vast een tipje van de sluier op over dit evenement. Houd je agenda dus in de aanslag en zorg dat je er bij bent! Want ook aanwezig op het symposium is het V&VN zorgkoppel bestaande uit 2 HANAV leden. Heb jij dit interview al gelezen? We belichten een interessante ontwikkeling vanuit de GGD in de wijk en introduceren een nieuwe colum: Hoe is het nu met? En je maakt in deze editie ook kans op 2.500,-. Wil je weten hoe? Kijk dan snel verder. Het HANAV-bestuur wenst je veel leesplezier!

2 SYMPOSIUM 2016 De HBO-V er van de toekomst Hoe werk jij in 2020? In het adviesrapport Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging dat half januari werd overhandigd aan minister Schippers is een duidelijk onderscheid gemaakt in drie beroepsprofielen: Regieverpleegkundige (hbo-verpleegkundige), Basisverpleegkundige (mbo-verpleegkundige) en Verzorgende IG (verzorgende). (V&VN, 2016) Maar wat betekend dit nu concreet voor de huidige en toekomstige HBO verpleegkundigen? Prof. Dr. Marieke Schuurmans, tevens HAN alumnus HBO-V, was betrokken bij de totstandkoming van deze nieuwe beroepsprofielen. Zij geeft aan dat de schaarste op de arbeidsmarkt aan verpleegkundigen en verzorgenden niet alleen kwantitatief opgelost kan worden met de inzet van méér zorgverleners. Er is vooral een kwalitatieve impuls nodig: de inzet van professionals die terdege toegerust zijn voor de complexe en gedifferentieerde zorg van morgen. Het zijn deze factoren die een actualisering en upgrading noodzakelijk maken van het beroepenhuis van V&V. Als bestuur zijn wij ontzettend blij en trots jullie te mogen mededelen dat mw. Schuurmans zich beschikbaar heeft gesteld om als Chief Nursing Officer aanwezig te zijn als hoofdspreker op het HANAV symposium 2016! Daarnaast serveren we ook dit jaar een buffet tijdens het symposium en streven we naar accreditatiepunten. Pak dus snel je agenda en houd 10 november 2016 vanaf 16:00 vrij, BE THERE! In de volgende nieuwsbrief vind je meer informatie over deze avond.

3 NIEUWE BESTUURSLEDEN Het aantal HANAV leden blijft groeien, zo ook het HANAV bestuur. Hieronder stellen zich 2 nieuwe bestuursleden aan je voor. Mijn naam is Dieke Liethof. In februari 2016 ben ik afgestudeerd aan de HAN. Meteen na mijn opleiding ben ik als allround verpleegkundige gaan werken in het CWZ, inmiddels werk ik als seniorverpleegkundige. Vanaf mei 2016 ben ik bestuurslid bij de HANAV. Voor mij een mooie mogelijkheid om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Tevens ben ik enthousiast over het feit dat ik een bijdrage kan leveren in het organiseren van symposia. Hierbij staat netwerken en beroepsontwikkeling centraal. Tot gauw op de volgende HANAV symposia. Ik ben Lisa Tober, 24 jaar. Afgelopen maart ben ik afgestudeerd aan de HBO-V. Sinds eind april ben ik bestuurslid bij HANAV omdat ik het erg leuk vind om betrokken te blijven bij de opleiding en alumni. Op dit moment ben ik werkzaam als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg team Nijmegen zuidwest 2. Ik hoop een leuke tijd te beleven en als bestuurslid mijn aandeel te kunnen brengen voor deze mooie vereniging.

4 GGD IN DE WIJK Oktober 2015 is de Brabantse gemeente Vught gestart met een pilot waarbij GGD verpleegkundigen de wijk in gaan om zorg te verlenen aan verwarde mensen die overlast veroorzaken. Hiermee is de Vught de eerste gemeente in Nederland met dit initiatief. Vught heeft enkele grote psychiatrische- en verslavingszorginstellingen. De gemeente en politie moeten regelmatig optreden om overlast, veroorzaakt door verwarde personen op te lossen. Veelal zijn dit geen strafbare feiten en gebleken is dat de betreffende personen meer gebaat zijn bij zorg op maat. De 2 GGD verpleegkundigen zijn ±20uur/week beschikbaar om meldingen over overlast, veroorzaakt door verwarde personen zo snel mogelijk op te pakken. Preventie en zichtbaarheid in de wijk kenmerken deze functie. Begin februari 2016 heeft de GGD 25 meldingen gekregen binnen de gemeente Vught en positieve resultaten zijn al zichtbaar. Wil je meer weten over de pilot en wat deze positieve effecten zijn? Kijk dan hier: eien+wijk-ggder+helpt+verwarde+mensen+in+vught.aspx

5 HANAV ZORGKOPPEL In 2010 leerde zij elkaar kennen tijdens de introductieweek van de HBO-V. Al snel sloeg de vonk over en zo ontstond een nieuw zorgkoppel, HANAV bestuurslid Inge en haar vriend Bas (HANAVlid). Samen hebben zij zich via de V&VN opgegeven voor het item zorgkoppel. Een interview en fotoshoot volgende waarna de publicatie plaatsvond in de V&VN editie van mei 2016.

6 INTERVIEW STUDENT IN DE ZORG Zorgverzekeraar IZZ heeft HANAV bestuurslid Geeske geïnterviewd. Momenteel volgt zij een masteropleiding Advanced Nursing Practice op de HAN tot specialistisch GGZ verpleegkundige. Laat je inspireren door haar verhaal! Geeske volgt de masteropleiding Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool Arnhem- Nijmegen. Zij wordt hier opgeleid tot verpleegkundig specialist. Geeske specialiseert zich in de GGZ voor Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie. Een relatief nieuwe opleiding die hoog aangeschreven staat omdat je als Master zowel medische als verpleegkundige taken kan en mag uitvoeren. Als verpleegkundig specialist ben ik straks veelzijdig inzetbaar. Specialist Als verpleegkundig specialist neem ik taken van de arts (psychiater) over, voer ik lichamelijk onderzoek uit en coach ik ouders in de zorg voor hun kind. Na de opleiding schrijf ik medicijnen voor, beoordeel ik labresultaten en verricht ik intakes. Het werk van de psychiater en de verpleegkundige combineer ik en heb daarmee veel meer taken en bevoegdheden. Ook ben ik als verpleegkundig specialist bezig met de ontwikkeling en verdieping van wetenschappelijke vakkennis. De samenwerking met andere disciplines (verpleegkundigen, psychiater, psychologen etc.) is intensief omdat de psychiatrische zorg voor kinderen altijd multidisciplinair afgestemd moet worden. Als verpleegkundig specialist sta ik dichtbij het kind en ouders en leg ik contact met het behandelteam. Lichaam en geest Mijn specialisatie is de ggz. Er zijn in toenemende mate inzichten dat psychiatrische problemen en lichamelijke (somatische) problemen met elkaar samenhangen. De geest mag je nooit los zien van het lichaam en omgekeerd. Hoe dat precies werkt, dat vind ik interessant. Daarbij speelt dat bij kinderen deze interactie tussen lichaam en geest ook wordt beïnvloed door de groei die zij doormaken. Dat maakt hen meer kwetsbaar en geeft de behandeling een extra dimensie; de pedagogische benadering. Ik heb het gevoel dat ik op dat kruispunt sta waar de psychiatrische problemen, de lichamelijke problemen en de pedagogische zorg bij elkaar komen en juist daar kan ik als verpleegkundig specialist heel veel betekenen. Betekenis Ik ben al afgestudeerd en werkzaam geweest als gezinsbehandelaar. Mooi werk, want je kunt echt een verschil maken voor de cliënten. In mijn nieuwe rol als verpleegkundig specialist is mijn toegevoegde waarde mijn rol als schakel tussen arts en cliënt, ouders en het behandelteam. Wat de arts overbrengt kan ik versterken met mijn verpleegkundige kennis. Wennen Het leukst aan het werken in de zorg vind ik het contact met de cliënten. Wat ik wel wennen vond was de nieuwe rol die bij de functie van verpleegkundig specialist hoort. Je werkt niet meer direct naast de verpleegkundigen op de afdeling, maar als lid van het multidisciplinaire team met een specifieke rol. Daarin wil ik nog heel veel mooie dingen doen.

7 WIN!

8 VACATURES Wij zoeken zelfstandige zorgverleners! Als intermediair in de thuiszorg bemiddelt Zorgzuster Zuid- Gelderland op een persoonlijke manier tussen mensen die zorg nodig hebben en zelfstandige zorgverleners. Zorgzuster Zuid- Gelderland is een dochteronderneming van ZZG zorggroep. Als zelfstandige werken in de zorg. Zelf bepalen, hoeveel, waar en op welk tijdstip je werkt! Zorgzuster ondersteunt je bij het ondernemerschap, met onder andere administratie, verzekeringen en bemiddeling van klanten en opdrachtgevers. Zo houdt je meer tijd over voor de zorg. Ben je nieuwsgierig of heb je interesse? Neem dan contact met ons telefonisch of via de site. Ben je al ZZP-er of niet? We vertellen graag wat het inhoud als je als ZZP-er aan de slag gaat en hoe Zorgzuster Zuid-Gelderland jou daarbij ondersteunt. Ook plannen we graag een persoonlijk gesprek met je in. Telefoon:

9 NETWERKEN Netwerken is in het huidige tijdperk onmisbaar. HANAV is op zichzelf al een medium om te netwerken. Door lid te worden van HANAV kom je in aanraking met andere zorgverleners en werkvelden. Daarom zet de HANAV digitale middelen in om alumni en geïnteresseerden te bereiken en op de hoogte te houden. - Meld je als alumnus aan bij HANAV - Kijk op - Like onze facebookpagina Alumnivereniging HBO-verpleegkunde anel - En breng een bezoek aan onze Linkedin pagina HANAV verpleegkunde 5abb4075?authType=NAME_SEARCH&authToken=5aDl&locale=nl_NL&trk=tyah&trkInfo =clickedvertical%3amynetwork%2cclickedentityid%3a %2cauthtype%3ana ME_SEARCH%2Cidx%3A2-1-2%2CtarId%3A %2Ctas%3Ahanav%20v

10 VOORUITBLIKKEN In de volgende nieuwsbrief meer informatie over het HANAV symposium, georganiseerd op 10 november Hoe ziet het programma er uit en welke workshops zullen er gegeven worden? Ook zal een nieuwe rubriek zijn intreden gaan doen in de HANAV nieuwsbrief: hoe is het nu met? Een rubriek waarin we elke editie een HANAV lid in de schijnwerpers willen zetten. Vind jij het leuk om als lid in de nieuwsbrief te staan, meld je dan aan via: Het HANAV bestuur zal aanwezig zijn op de diplomering van 13 juli. Wij willen de aanstaande alumni veel succes wensen met de laatste loodjes! Wij hopen uiteraard veel van deze alumni te mogen verwelkomen bij de HANAV.

11

NIEUWSBRIEF. In deze uitgave. Voorwoord Beste alumni,

NIEUWSBRIEF. In deze uitgave. Voorwoord Beste alumni, NIEUWSBRIEF Alere Jaargang 7, april 2014 Voorwoord Beste alumni, Dit voorjaar zijn we zonnig begonnen met de voorbereidingen voor het symposium eind dit jaar. Dank voor alle tips en ideeën, we werken hard

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 14 april 2014 Betreft Beroep en opleiding verpleegkundige

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 14 april 2014 Betreft Beroep en opleiding verpleegkundige > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

ONDERWIJSCONGRES GEZONDHEIDSZORG Paramaribo, Suriname 20/21 maart 2013

ONDERWIJSCONGRES GEZONDHEIDSZORG Paramaribo, Suriname 20/21 maart 2013 ONDERWIJSCONGRES GEZONDHEIDSZORG Paramaribo, Suriname 20/21 maart 2013 TRENDS IN HET VERPLEEGKUNDIG ONDERWIJS COVAB In de spiegel van een voorbij wandelende PUM expert André Kurvers PUM Netherlands senior

Nadere informatie

Beste alumni, Het HANAV-bestuur wenst je veel leesplezier!

Beste alumni, Het HANAV-bestuur wenst je veel leesplezier! Beste alumni, 2015 was in veel opzichten een interessant jaar voor de zorg. De zorg heeft zich nog verder ontwikkeld met vele veranderingen tot gevolg. Het zijn veranderingen die iedereen aangaan en daarom

Nadere informatie

1 Samenvatting: een nieuw beroepenhuis V&V

1 Samenvatting: een nieuw beroepenhuis V&V 1 Samenvatting: een nieuw beroepenhuis V&V 1.1 V&V 2020 heeft op basis van: de rondetafelgesprekken met vele honderden beroepsbeoefenaren; de achtergrondstudies met een review van wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Jaargang 1 editie 1, datum 21-12-2008

Jaargang 1 editie 1, datum 21-12-2008 Jaargang 1 editie 1, datum 21-12-2008 Deze keer: -Woord van de voorzitter -Terugblik symposium -Interview Jose Gernaats - Interview Sanne van Sluis - Kort nieuws Voorwoord Welkom bij de eerste nieuwsbrief

Nadere informatie

WERKVELDCONFERENTIE BACHELOR NURSING 2020

WERKVELDCONFERENTIE BACHELOR NURSING 2020 WERKVELDCONFERENTIE BACHELOR NURSING 2020 Over Beroepsprofiel. Opleidingsprofiel. en Functieprofiel van Verpleegkundigen 13 oktober 2015 Johan Lambregts, projectleider BN 2020 Bureau Lambregts WERKVELDCONFERENTIE

Nadere informatie

Verdiepingsstage Dubbele diagnose. Loodds. informatie voor aios

Verdiepingsstage Dubbele diagnose. Loodds. informatie voor aios Verdiepingsstage Dubbele diagnose Loodds informatie voor aios Verdiepingsstage Dubbele diagnose Loodds Gaat je interesse uit naar psychiatrie in combinatie met een verslaving? Dan biedt Delta een verdiepingsstage

Nadere informatie

Verpleegkundig specialisten in de eerste lijn: Wat voegen ze toe?

Verpleegkundig specialisten in de eerste lijn: Wat voegen ze toe? Verpleegkundig specialisten in de eerste lijn: Wat voegen ze toe? Naast gelijk regievoerder! Riet van Dommelen Opleidingsmanager, hoofdopleider Master Advanced Nursing Practice, verpleegkundig specialisten

Nadere informatie

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Computerhulp door studenten Lekker bijverdienen. Flexibiliteit! Mijn eigen afspraken in plannen. Ruimte voor doorgroeien en persoonlijke ontwikkeling Ben

Nadere informatie

Sport en Welzijn. Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam

Sport en Welzijn. Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam Gezondh Sport en Welzijn Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam Gezondheid, Sport en Welzijn Masteropleiding Verpleegkundig Specialist De masteropleiding Advanced Nursing Practice (ANP) leidt

Nadere informatie

SPEERPUNTEN Stand van zaken Ledenvergadering 17 mei 2018

SPEERPUNTEN Stand van zaken Ledenvergadering 17 mei 2018 SPEERPUNTEN 2016-2018 Stand van zaken Ledenvergadering 17 mei 2018 1. De beroepsgroep profileren als stabiele factor in de ambulante GGz en wijkgerichte zorg de SPV is een specialisatie vanuit de GGz-verpleegkunde;

Nadere informatie

Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland

Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland Er verandert veel in de sector zorg en welzijn. Door de veranderingen worden nieuwe vaardigheden, kennis en kwaliteiten gevraagd van zorg-

Nadere informatie

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur Commissies 2019-2020 Studievereniging PAP Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur 1. Alumnicommissie Deze commissie organiseert samen met de universiteit activiteiten voor alumni. Alumni zijn (ex-)pap-leden

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Bij u thuis Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nie Aangenaam en veilig thuis blijven wonen Van huishoudhulp

Nadere informatie

Workshop communicatie

Workshop communicatie Workshop communicatie Feedback is collegiale ondersteuning of toch niet? Wat wil de beroepsvereniging betekenen voor Verzorgenden en Verpleegkundigen? Wij willen onze beroepsgroepen in staat stellen hun

Nadere informatie

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg PROFESSIONAL EN KWALITEITS- BEVORDERAAR COMMUNICATOR ORGANISATOR ZORG- VERLENER SAMENWERKINGS- PARTNER GEZONDHEIDS- BEVORDERAAR REFLECTIEVE PROFESSIONAL

Nadere informatie

Werken in de nieuwe GGZ 18 mei en de eerste verpleegkundige werkzaam bij BZT. Henk-Willem Klaassen spv BZT Amsterdam West

Werken in de nieuwe GGZ 18 mei en de eerste verpleegkundige werkzaam bij BZT. Henk-Willem Klaassen spv BZT Amsterdam West Werken in de nieuwe GGZ 18 mei 2017 Charlotte Kleijwegt spv BZT Amersfoort en de eerste verpleegkundige werkzaam bij BZT Richard Touw spv BZT Amersfoort Henk-Willem Klaassen spv BZT Amsterdam West Indeling

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

Toekomstbestendig verplegen Samen het verschil maken. Jolanda ter Sluysen Regiehouder zorg Opleidingsdirecteur

Toekomstbestendig verplegen Samen het verschil maken. Jolanda ter Sluysen Regiehouder zorg Opleidingsdirecteur Toekomstbestendig verplegen Samen het verschil maken Jolanda ter Sluysen Regiehouder zorg Opleidingsdirecteur Ontwikkelingen Veranderende zorgvraag Zorglandschap verandert Personeelstekorten in de zorg

Nadere informatie

Margriet van Iersel MSc

Margriet van Iersel MSc Margriet van Iersel MSc Kenniscentrum ACHIEVE en Opleiding verpleegkunde Faculteit Gezondheid Hogeschool van Amsterdam Prof.dr. Paul Kirschner 1, Prof. Dr. Wilma Scholte op Reimer 2, Prof. Dr. Rien de

Nadere informatie

Plek voor stage. QuickScan: stageproblematiek Zorg en Welzijn in Gelderland. Augustus 2018 WZW, in opdracht van provincie Gelderland

Plek voor stage. QuickScan: stageproblematiek Zorg en Welzijn in Gelderland. Augustus 2018 WZW, in opdracht van provincie Gelderland Plek voor stage QuickScan: stageproblematiek Zorg en Welzijn in Gelderland Augustus 2018 WZW, in opdracht van provincie Gelderland 1. Aanleiding De sector Zorg en Welzijn staat nu en de komende jaren voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. HBO-Verpleegkundige Gerontologie-Geriatrie. Een relevante actor in de toekomstige gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen

NIEUWSBRIEF. HBO-Verpleegkundige Gerontologie-Geriatrie. Een relevante actor in de toekomstige gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen NIEUWSBRIEF Een relevante actor in de toekomstige gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen Samenvatting onderzoeksrapport HBO-Verpleegkundige Gerontologie-Geriatrie Rotterdam, 9 juni 2014 Dr. R.J.J. Gobbens,

Nadere informatie

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg.

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg. Nikki van der Meer. Stage eindverslag Stage Cordaan Thuiszorg. Klas: lv13-4agz2 Student nummer: 500631386 Docentbegeleider: Marieke Vugts Werkbegeleider: Linda Pieterse Praktijkopleider: Evelien Rijkhoff

Nadere informatie

Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging

Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging Beroepsprofiel verzorgende IG altijd dichtbij werkt voor DE ZORG www.nu91.nl Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde Een nieuw beroepsprofiel:

Nadere informatie

De kortste lijn naar herstel

De kortste lijn naar herstel De kortste lijn naar herstel met ggz 1 met Met 450 mensen werken we hard aan de ggz van Noord- en Midden-Limburg. Waarom doen we dat? elkaar 2 4 5 Onze missie Met ggz biedt de kortste lijn naar herstel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Een goed begin. In deze uitgave. Symposium S. V. Plexus. Curriculum Onderwijsengezondheidszorg.nl

NIEUWSBRIEF. Een goed begin. In deze uitgave. Symposium S. V. Plexus. Curriculum Onderwijsengezondheidszorg.nl NIEUWSBRIEF Alere Jaargang 8, januari 2015 Een goed begin. Het jaar 2015 staat in het teken van de transformatie van het verpleegkundig beroep! In de thuiszorg zijn verpleegkundigen begonnen met indiceren,

Nadere informatie

Modulaire opleiding systeemtherapie

Modulaire opleiding systeemtherapie Modulaire opleiding systeemtherapie Als systeemtherapeut bekijk je mensen in hun context en maak je de naasten van een cliënt onderdeel van de behandeling. In deze opleiding leg je hiervoor de theoretische

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Coach Geertje Moree van Cappellen

Pagina 1 van 5. Coach Geertje Moree van Cappellen In deze nieuwsbrief Alle organisaties in de langdurige zorg zullen te maken krijgen met veranderende eisen uit de samenleving. De komende jaren verandert de zorg ingrijpend, zowel voor de cliënt als de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 juni 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 juni 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Verpleegkundig Specialist binnen de arbeidsgerelateerde zorg. Marijke Roseboom- Coenen, MSc Petra Jonker-Jorna, MSc Mathilde Melis, Drs

Verpleegkundig Specialist binnen de arbeidsgerelateerde zorg. Marijke Roseboom- Coenen, MSc Petra Jonker-Jorna, MSc Mathilde Melis, Drs Verpleegkundig Specialist binnen de arbeidsgerelateerde zorg Marijke Roseboom- Coenen, MSc Petra Jonker-Jorna, MSc Mathilde Melis, Drs Wie zijn wij? Petra Jonker-Jorna, MSc, jonkerjorna@gmail.com Marijke

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

SAMENVATTING BOUWSTENEN ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG

SAMENVATTING BOUWSTENEN ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG SAMENVATTING ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG INLEIDING ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG In samenwerking met de deelnemers van het De Bouwstenen zijn opgebouwd uit thema s die Bestuurlijk Akkoord GGZ zijn

Nadere informatie

Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013.

Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013. Happy nurse Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013. HappyNurse. Beter. Maak kennis met HappyNurse. Hét uitzendbureau voor verpleegkundigen en dé thuiszorgorganisatie voor

Nadere informatie

Werken in de nieuwe ggz. Henk-Willem Klaassen

Werken in de nieuwe ggz. Henk-Willem Klaassen Werken in de nieuwe ggz Henk-Willem Klaassen Sinds ik bij de nieuwe ggz werk, ervaar ik dagelijks dat Ik samen met mijn cliënt en zijn naasten kan bepalen wat nodig is Ik werk vanuit contextuele sociale

Nadere informatie

Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep

Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep Praktijk verhaal Naam presentator Marieke van Haaren gebiedsondersteuner ZZG zorggroep, gebied Wijchen, Maas en Waal Programma Wie is ZZG zorggroep? Ontwikkeling

Nadere informatie

Specialisten of generalisten? Bachelor of Master?

Specialisten of generalisten? Bachelor of Master? Presentatie, 9 december 2004 Specialisten of generalisten? Bachelor of Master? Dr. Marieke Schuurmans Zij studeerde Gezondheidswetenschappen, afstudeerrichting erplegingswetenschap, aan de Universiteit

Nadere informatie

Studiemiddag V&VN-SPV en Hogescholen. De praktijk van sociaal psychiatrisch opleiden. 29 november 2007

Studiemiddag V&VN-SPV en Hogescholen. De praktijk van sociaal psychiatrisch opleiden. 29 november 2007 Studiemiddag V&VN-SPV en Hogescholen De praktijk van sociaal psychiatrisch opleiden 29 november 2007 1 Programma en sprekers W. Boevink is verhinderd M. Romme is er wel. F. Van Oenen Systeeminterventies

Nadere informatie

Betrokken bij mensen?

Betrokken bij mensen? Betrokken bij mensen? Een kritische blik? Maak kennis met onze opleiding tot verpleegkundige Beschik je over inlevingsvermogen? Ga je graag met mensen om? Ook als ze anders doen dan de meeste mensen? Heb

Nadere informatie

Sport en Welzijn. Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam

Sport en Welzijn. Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam Gezondh Sport en Welzijn Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam Gezondheid, Sport en Welzijn Masteropleiding Verpleegkundig Specialist De masteropleiding Advanced Nursing Practice (ANP) leidt

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2017

Sociaal jaarverslag 2017 Sociaal jaarverslag 2017 Thuiszorg heeft de toekomst ZuidZorg is in 2017 gestart met haar focusstrategie. Daarmee zetten we onze professionals nog meer in hun kracht en continueren we de ingeslagen koers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Het is weer zomer?! In de thuiszorg altijd een drukke periode. We gaan ons uiterste best doen om de zorg voor u zo goed mogelijk te laten verzorgen. In deze brief

Nadere informatie

Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten

Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten 29 november 2018 Platform VMBO zorg & welzijn Marie Susan van der Munnik (WGV Zorg & Welzijn) Ineke Slagter (WZW) Werkgeversverenigingen: even voorstellen WGV Zorg

Nadere informatie

Regionale Werkbijeenkomst. Gezond inburgeren nieuwkomers

Regionale Werkbijeenkomst. Gezond inburgeren nieuwkomers Regionale Werkbijeenkomst Gezond inburgeren nieuwkomers Donderdag 11 mei vond de regionale werkbijeenkomst gezond inburgeren nieuwkomers plaats. Een werkbijeenkomst voor professionals in zorg, welzijn,

Nadere informatie

Betrokken en kritisch?

Betrokken en kritisch? Betrokken en kritisch? Maak kennis met de verpleegkundige opleidingen van GGZ ingeest Beschik je over inlevingsvermogen? Ga je graag met mensen om? Ook als ze anders doen dan de meeste mensen? Heb je een

Nadere informatie

We vragen je om in ieder geval twee documenten te lezen. Deze kun je via de volgende linkjes downloaden.

We vragen je om in ieder geval twee documenten te lezen. Deze kun je via de volgende linkjes downloaden. Voorbereidingsopdracht Selectie & Plaatsing HAN Fysiotherapie voor iedereen die met deze opleiding wil starten in september 2018 (studiejaar 2018-2019) In dit document vind je een groot deel van de vragen,

Nadere informatie

VAK-mensen Samenwerken in en rondom Zorg & Welzijn

VAK-mensen Samenwerken in en rondom Zorg & Welzijn Interdisciplinaire samenwerking in Zorg & Welzijn: de T-shaped professional Inleiding Overzicht Symposium 'Samenwerken aan een gezonde samenleving Interdisciplinaire samenwerking in Zorg & Welzijn: de

Nadere informatie

MEER VEERKRACHT! Leren leven met psychische kwetsbaarheid

MEER VEERKRACHT! Leren leven met psychische kwetsbaarheid MEER VEERKRACHT! Leren leven met psychische kwetsbaarheid MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ U heeft behandeling in de Specialistische GGZ (bijvoorbeeld bij Pro Persona) gehad. Daardoor zijn uw klachten

Nadere informatie

V&VN PALLIATIEVE ZORG JAARPLAN 2019

V&VN PALLIATIEVE ZORG JAARPLAN 2019 V&VN PALLIATIEVE ZORG JAARPLAN 2019 INLEIDING Dit V&VN Palliatieve zorg jaarplan 2019 is het resultaat van een periode van reflectie en onderzoek door het bestuur V&VN Palliatieve zorg. De aanleiding was

Nadere informatie

KAIRO. Doel van KAIRO

KAIRO. Doel van KAIRO kairo arnhem een onderwijs-behandelprogramma voor jongeren met een autisme-spectrumstoornis (ASS) informatie voor cliënten, ouders en verwijzers november 2016 centrum voor autisme dr. leo kannerhuis verder

Nadere informatie

Verslag Ledenvergadering V&VN-SPV + Presentatie V&VN

Verslag Ledenvergadering V&VN-SPV + Presentatie V&VN Verslag Ledenvergadering V&VN-SPV + Presentatie V&VN Datum: 15 november 2018 Plaats: Aristo zalen, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht Tijd 10:00-12:15 uur Aanwezig:: Bestuur: Nandl Lokhorst (voorzitter),

Nadere informatie

Welkom bij De Jutters

Welkom bij De Jutters Welkom bij De Jutters De Jutters denkt met je mee De Jutters centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie 1 Hoofdlocatie Postadres De Jutters Dr. van Welylaan 2 2566 ER Den Haag Een volledig overzicht van

Nadere informatie

2 Verpleegkundige theorieën en classificatiesystemen Verpleegkundige theorieën Verpleegkundige classificatiesystemen 33

2 Verpleegkundige theorieën en classificatiesystemen Verpleegkundige theorieën Verpleegkundige classificatiesystemen 33 Inhoud 1 Geschiedenis en ontwikkelingen 17 1.1 Een erbarmelijke volksgezondheid: armoede en ziekte 17 1.2 Nieuw particulier initiatief: wijkverpleging 19 1.2.1 Consultatiebureaus 19 1.2.2 Van infectieziektebestrijding

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Wijkgericht werken. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0186

Keuzedeel mbo. Wijkgericht werken. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0186 Keuzedeel mbo Wijkgericht werken gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0186 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Wat doet een consulent nou eigenlijk?! Door Maud Lazaroms & Jitske de Vries

Wat doet een consulent nou eigenlijk?! Door Maud Lazaroms & Jitske de Vries Wat doet een consulent nou eigenlijk?! Door Maud Lazaroms & Jitske de Vries 1 Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Geen Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven

Nadere informatie

ZORGNETWERKEN VAN KWETSBARE OUDEREN MARIANNE JACOBS ILSE ZWART-OLDE MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU

ZORGNETWERKEN VAN KWETSBARE OUDEREN MARIANNE JACOBS ILSE ZWART-OLDE MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU ZORGNETWERKEN VAN KWETSBARE OUDEREN MARIANNE JACOBS ILSE ZWART-OLDE MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU TOELICHTING PROGRAMMA Inleiding (Marjolein) Resultaten (Marianne) Introductie casussen (Ilse) In groepen

Nadere informatie

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap Het Ambachtshuis Brabant Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap u Vakmanschap benutten Ambachten maken wezenlijk deel uit van de Nederlandse economie. Ze worden beoefend door bijna 1 miljoen Nederlanders,

Nadere informatie

Bekijk deze e-mail in je browser

Bekijk deze e-mail in je browser Update SHC Bekijk deze e-mail in je browser Inhoudsopgave Inschrijvingen Kick-Off open! Programma Kick-Off SHC-Traject Nieuwe ambassadeurs Partnerblog Holtrop Ravesloot Beste lezer, Allereerst natuurlijk

Nadere informatie

Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving.

Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving. Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Dylan gaat na een ruzie niet meer naar zijn werk. Hij woont zelfstandig, maar is eigenlijk zelden thuis te vinden.

Nadere informatie

Onderzoek Muziektherapie in Nederland

Onderzoek Muziektherapie in Nederland Onderzoek Muziektherapie in Nederland Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie Onderzoeksdoelstelling Tweeledige doelstelling Inventarisatie van muziektherapeuten in het vak Hoeveel muziektherapeuten

Nadere informatie

Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg

Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg Opleiding én prachtbaan Verpleegkundige als regisseur van de zorg De komende jaren verandert de zorg ingrijpend. Steeds minder mensen verblijven

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACHING. Coach jij je mensen naar een gezond leefpatroon?

LEEFSTIJLCOACHING. Coach jij je mensen naar een gezond leefpatroon? LEEFSTIJLCOACHING Coach jij je mensen naar een gezond leefpatroon? WELKOM BIJ DE ACADEMIE VOOR LEEFSTIJL EN GEZONDHEID Is het jouw ambitie om kinderen, jongeren of volwassenen, te coachen naar een gezonde

Nadere informatie

Verpleegkunde in Nederland. Wilma Jackson Manager Leerhuis in ETZ

Verpleegkunde in Nederland. Wilma Jackson Manager Leerhuis in ETZ Verpleegkunde in Nederland Wilma Jackson Manager Leerhuis in ETZ Historie verpleegkunde Belangrijke data 1924 wettelijk beschermd beroep met insigne Sinds 1964 viering dag verpleging op 12 mei In 1972

Nadere informatie

Het CCE biedt scholing voor zorgprofessionals

Het CCE biedt scholing voor zorgprofessionals Scholing en training 2016 Het CCE biedt scholing voor zorgprofessionals die werken met cliënten met ernstig en aanhoudend probleemgedrag. De cliënten bij wie wij betrokken zijn, hebben een stoornis of

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 26 maart 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 26 maart 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

FACT. Informatie voor verwijzers en professionals

FACT. Informatie voor verwijzers en professionals FACT Informatie voor verwijzers en professionals FACT Heeft u te maken met mensen met een lichte verstandelijk beperking, waarbij sprake is van psychiatrische problematiek en/of ernstige gedragsproblemen?

Nadere informatie

Angst de baas voor 55+

Angst de baas voor 55+ Angst de baas voor 55+ Ouderen Angst de baas voor 55+ Introductie Ben ik mijn angst de baas? Ieder mens is wel eens bang. Gelukkig maar, want angst kan mensen waarschuwen voor gevaar. Angst is pas een

Nadere informatie

Ambities waar(d) maken. 2 profielen, 1 passie

Ambities waar(d) maken. 2 profielen, 1 passie Ambities waar(d) maken 2 profielen, 1 passie De zorg verandert Zorgzwaarte Veiligheid Ligduur neemt af Comorbiditeit Krapte op de arbeidsmarkt Invloed van technologie Toenemend aantal chronisch zieken

Nadere informatie

Generieke module acute psychiatrie. Congres acute ggz 19 juni 2018

Generieke module acute psychiatrie. Congres acute ggz 19 juni 2018 Generieke module acute psychiatrie Congres acute ggz 19 juni 2018 Inhoud Achtergrond en context Projectorganisatie Perspectief patiënten en naasten Belangrijkste afspraken in generieke module acute psychiatrie

Nadere informatie

Marktpositie zelfstandig verpleegkundige in de zorg

Marktpositie zelfstandig verpleegkundige in de zorg De praktijk van het ondernemen in de zorg Lex Tabak V&VN Zelfstandigen Inhoud; - Kenmerken stap naar ondernemerschap - Huidige markt & tekortkomingen van de markt - Oorzaken tekortkomingen - Gevolg tekortkomingen

Nadere informatie

Op het snijvlak van Zorg en Welzijn. De eerste lijn, alle facetten in beeld leergang Jan van Es instituut 5 januari 2015

Op het snijvlak van Zorg en Welzijn. De eerste lijn, alle facetten in beeld leergang Jan van Es instituut 5 januari 2015 Op het snijvlak van Zorg en Welzijn De eerste lijn, alle facetten in beeld leergang Jan van Es instituut 5 januari 2015 Even voorstellen Bureau Meulmeester & Veltman Kernthema s: samenwerking, kwaliteit

Nadere informatie

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar!

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar! Introductiedagen Velp 2017 Een leuk begin van je studiejaar! Voorwoord Beste aankomende student, Leuk dat je bij ons komt studeren. Om je studiejaar goed te beginnen nodigen we je uit voor onze introductieweek

Nadere informatie

VERPLEEGKUNDE. November 2017 Opleiding Verpleegkunde

VERPLEEGKUNDE. November 2017 Opleiding Verpleegkunde VERPLEEGKUNDE November 2017 Opleiding Verpleegkunde Inhoud presentatie Over het beroep Verpleegkunde in beeld Over de opleiding Praktische informatie Gelegenheid voor vragen Het beroep Wat doet een verpleegkundige?

Nadere informatie

Ervaringen mantelzorgers gemeente Zwolle

Ervaringen mantelzorgers gemeente Zwolle Ervaringen mantelzorgers gemeente Zwolle Ervaringen van een 83 jarige cliënt: Ik ben gevraagd door de verzorging van het bejaardenhuis of ik met OZOverbindzorg wilde werken. Mij werd gezegd dat ik dan

Nadere informatie

EEN OPEN DAG BEZOEKEN

EEN OPEN DAG BEZOEKEN Activiteit voor in de les: EEN BEZOEKEN Middels dit document wil De Haagse Hogeschool de aankomende studenten tools geven om zich goed voor te bereiden op hun studiekeuze via het bezoeken van een Open

Nadere informatie

Schakelen naar het juiste recept

Schakelen naar het juiste recept Schakelen naar het juiste recept Onderzoek naar verwijswerkwijze van huisartsen en praktijkondersteuners in Amsterdam-Zuid Voorjaar 2013 Aanleiding onderzoek Er is veel aandacht voor de inzet van de wijkverpleegkundige

Nadere informatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Plaats in de organisatie De verzorgende IG is werkzaam ten behoeve van de cliënten van Zorggroep Hof en Hiem. Zorg en begeleiding

Nadere informatie

Bij Pluryn breng ik verschillende werelden bij elkaar.

Bij Pluryn breng ik verschillende werelden bij elkaar. Bekijk het verhaal van Paul op waardoejijhetvoor.nl Bij Pluryn breng ik verschillende werelden bij elkaar. Paul Jochems Geneesheer-Directeur Pluryn Waardoejijhetvoor.nl Werken bij Pluryn als psychiater?

Nadere informatie

Kansen en uitdagingen van de verpleegkundig specialist: profilering

Kansen en uitdagingen van de verpleegkundig specialist: profilering Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Geen Multidisciplinair symposium MS Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of

Nadere informatie

Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch

Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch datum 2014 contactpersoon Rene van der Burgt onderwerp Mogelijkheden tot samenwerken telefoon (088) 525 61 94 van Advanced Business

Nadere informatie

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 20 september 2013

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 20 september 2013 Jeugdzorg Brabant Noord Oost 20 september 2013 Inhoudsopgave Hoe vindt een gezin de juiste hulp? Hoe organiseren we de juiste hulp? Hoe loopt het proces? Inhoudsopgave 2 Hoe vindt een gezin de juiste hulp?

Nadere informatie

De Zorgvraag centraal De Wijkzuster Terug zorgsalon José v.dorst

De Zorgvraag centraal De Wijkzuster Terug zorgsalon José v.dorst De Zorgvraag centraal De Wijkzuster Terug 1 RKV West-Brabant Kruisvereniging 40.000 gezinnen Onvrede over zorg De Wijkzuster Terug; Opdracht tot 2 pilots Financiering voor 2 jaar 2 Monitoring Kwalitatief

Nadere informatie

Donderdag 15 maart 2012. Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur. Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder.

Donderdag 15 maart 2012. Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur. Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 15 maart 2012 Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Programmaboekje

Nadere informatie

Vanaf 3 april gaat de ZelfService live!

Vanaf 3 april gaat de ZelfService live! Nieuws, dat is er eigenlijk altijd. En in onze organisatie gebeuren zoveel (mooie) dingen dat we iedereen graag nog meer op de hoogte willen houden. Vanaf nu vinden jullie deze nieuwsupdate regelmatig

Nadere informatie

Workshop 6: Klinisch redeneren bij indicatiestelling

Workshop 6: Klinisch redeneren bij indicatiestelling Workshop 6: Klinisch redeneren bij indicatiestelling Bijdrage GrowWork Alumnidag Christelijke Hogeschool Ede Klinisch Redeneren: de praktijk van iedere dag 20 oktober 2016 Voorstellen GrowWork is een dienstverlener

Nadere informatie

HET NIEUWE CURRICULUM WERKVELD HBO-V 19 NOVEMBER 2015

HET NIEUWE CURRICULUM WERKVELD HBO-V 19 NOVEMBER 2015 HET GEHEIM VAN GOED BEGELEIDEN IS GOED LUISTEREN NAAR DE STUDENTEN JOHN HATTIE HET NIEUWE CURRICULUM WERKVELD HBO-V 19 NOVEMBER 2015 Beroepsprofiel 2020-Christine Rietveld Aan de slag Wat gaan we doen?

Nadere informatie

Complexere vormen van zorg

Complexere vormen van zorg Complexere vormen van zorg HWW zorg is bij uitstek ook thuis in complexere vormen van (verpleegkundige) zorg. Een greep uit de mogelijkheden: Het Specialistisch Verpleegkundig Team (SVT) is deskundig op

Nadere informatie

AGENDA. Presentatie Symposium Kwetsbare ouderen RCH. VGZ Presentatie Symposium Kwetsbare Ouderen. Symp Kwetsbare Ouderen 29-10-13 1

AGENDA. Presentatie Symposium Kwetsbare ouderen RCH. VGZ Presentatie Symposium Kwetsbare Ouderen. Symp Kwetsbare Ouderen 29-10-13 1 Presentatie Symposium Kwetsbare ouderen RCH Jelle Vrijsen Tilburg, 29 oktober 2013 1 AGENDA Algemene ontwikkelingen Kosten zorg Visie VGZ en bekostiging Visie VGZ op ouderenzorg * Kernwaarden * Doel Integrale

Nadere informatie

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Graag willen we kennis in de langdurige zorg optimaal laten stromen. Toegankelijk, op de plek en in de vorm die past bij de gebruiker. Zodat de zorg daar

Nadere informatie

Stagelopen bij Entrea

Stagelopen bij Entrea Stagelopen bij Entrea Waar ga jij stage lopen? Al jaren biedt Entrea een aantal stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Entrea besteedt veel aandacht aan haar stagiaires. Wij investeren

Nadere informatie

9 FEB Locatie: Campus Uithof, Utrecht TALENT DAT DE TOEKOMST DURFT VORM TE GEVEN. 6 e EDITIE

9 FEB Locatie: Campus Uithof, Utrecht TALENT DAT DE TOEKOMST DURFT VORM TE GEVEN. 6 e EDITIE 9 FEB 2017 Locatie: Campus Uithof, Utrecht TALENT DAT DE TOEKOMST DURFT VORM TE GEVEN 6 e EDITIE Nieuwe uitdagingen vragen om nieuw talent Het Sustainability Career Event (SCE2017) is het enige nationale

Nadere informatie

Messi of Beckenbauer. Generalistisch of gespecialiseerd werken in de verpleegkunde

Messi of Beckenbauer. Generalistisch of gespecialiseerd werken in de verpleegkunde Messi of Beckenbauer Generalistisch of gespecialiseerd werken in de verpleegkunde Beschouwing over een prachtig vak. En de vraag welke professionals we daarin nodig hebben deze...? Of deze.? Opbouw presentatie

Nadere informatie

Indiceren. Indiceren. Nieuwe rol wijkverpleegkundige: Indiceren 13-1-2015. Saskia Danen - de Vries 1

Indiceren. Indiceren. Nieuwe rol wijkverpleegkundige: Indiceren 13-1-2015. Saskia Danen - de Vries 1 Indiceren Indiceren Doel: Begripsverheldering Kennismaken en oefenen met indicatiestelling en zorgtoewijzing. Nieuwe rol wijkverpleegkundige: Normenkader V&VN (2014): Indiceren en organiseren van zorg:

Nadere informatie

Contextschets Techniek

Contextschets Techniek Contextschets Techniek Nationaal Techniekpact 2020... 2 Welke activiteiten ondernemen de hbo-instellingen?... 2 Welke activiteiten ondernemen de universiteiten?... 3 Welke activiteiten onderneemt de 3TU?...

Nadere informatie