Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter."

Transcriptie

1 Type Bib & School info Bibliotheek-infopunt t bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp

2 Geachte directie Beste leerkracht Boeken spelen in het leven van kinderen een belangrijke rol: om iets bij te leren, voor een klaswerkje of gewoon om gezellig te lezen. De bibliotheek speelt hier graag op in. Niet alleen door boeken en andere materialen zo goedkoop mogelijk ter beschikking te stellen, maar ook door een professionele begeleiding. Maar misschien ken je nog al onze mogelijkheden niet. Wist je bijvoorbeeld dat ieder leerjaar een introductie op maat krijgt? Of dat wij educatieve pakketten samenstellen bij gelegenheidstentoonstellingen? Dat wij de kinderen internetdemonstraties geven? En dat we het aangename aan het leerrijke koppelen tijdens de jaarlijkse Jeugdboekenweek, vanaf volgend jaar zelfs jeugdboekenmaand? Door haar uitgebreid netwerk (er is zeker een bibliotheek in de buurt van jouw school) en haar zorgzaam personeel kunnen wij alle kinderen uit de Oostkampse scholen de voordelen van boeken bijbrengen. In deze brochure lees je welke mogelijkheden wij je aanbieden. Voor vragen of opmerkingen staan we steeds klaar.

3 De multipas met speciale uitleenvoorwaarden WAT? Een lenerspasje waarmee je als kleuterleid(st)er of leerkracht voor de lagere school 20 boeken per bibliotheek gedurende 6 weken kan ontlenen. Ga je naar verschillende bibliotheken van Oostkamp, dan kunnen er maximum 50 boeken op. WAAR? In de hoofdbibliotheek en alle uitleenposten. Je kan er uitsluitend jeugdboeken mee ontlenen, geen cd s, cd-roms of DVD s. Deze kan je enkel op jouw persoonlijk pasje ontlenen. HOE AANVRAGEN? Het aanvraagformulier kan verkregen worden in de bib. Dit formulier moet ingevuld en ondertekend door aanvrager en directie aan Bibliotheek-infopunt Oostkamp terugbezorgd worden. WAT ZIJN DE SPELREGELS? Het aantal boeken is beperkt tot 20. Je mag de boeken 6 weken houden. Verlengen is niet toegestaan. Van themaboeken over actuele onderwerpen (vb. Kerstmis, Sinterklaas, Grootouders, ) mag maximum 1 exemplaar ontleend worden. EN DE PRIJS? De aanvrager moet ingeschreven zijn in de bibliotheek en een geldig individueel lenerspasje bezitten. Na betaling van het jaarlijks lidgeld (5 euro) voor jouw persoonlijk pasje kan je de gratis multipas gebruiken.

4 Bibliotheekbezoeken met ontleningen WAT? Leerkrachten kunnen de bibliotheek samen met hun klas bezoeken om de leerlingen boeken te laten ontlenen. De boeken kunnen ontleend worden met een klaskaart of een individueel pasje. WAAR? Zowel in de hoofdbibliotheek als in de wijkbibliotheek van jouw keuze. WANNEER? Oostkamp elke ochtend : uur op aanvraag op dinsdag en donderdag tussen uur Ruddervoorde maandag : uur Baliebrugge Moerbrugge Hertsberge dinsdag : uur vrijdag : uur dinsdag : uur dinsdag : uur Waardamme dinsdag : uur OPGELET : ENKEL OP HET AFGESPROKEN TIJDSTIP (volgens het schema) Je krijgt per trimester een schema met daarop de data en uren waarop jouw klas in de bib verwacht wordt.

5 Bibliotheekbezoeken met ontleningen HOE VAAK? Naar keuze om de 3 weken, of op vooraf afgesproken data. Dit kan dus ook bijvoorbeeld 1 keer per maand of om de twee weken zijn. Aan de hand van de aanvragen wordt een schema opgesteld. WAT ZIJN DE SPELREGELS? Uitleen met een klaskaart Enkel te gebruiken wanneer men de bib in klasverband bezoekt Het pasje zelf blijft in de bibliotheek Er moet geen lidgeld worden betaald Er kunnen max. 50 jeugdboeken worden uitgeleend Gedurende 6 weken kan het materiaal ontleend worden Er wordt geen bedrag aangerekend bij laattijdige inlevering Problemen i.v.m. verloren boeken, beschadigingen e.d. worden besproken met de betrokken leerkracht en/of de schooldirectie Uitleen met een individueel pasje Zowel individueel te gebruiken als in klasverband Het pasje zelf is eigendom van de leerling Er moet geen lidgeld worden betaald Er kunnen max. 10 boeken worden uitgeleend Gedurende 4 weken kan het materiaal ontleend worden Er wordt 0,20 per dag per materiaal aangerekend bij laattijdige inlevering HOE AANVRAGEN? Minstens 2 weken vóór het eerste bezoek bezorg je ons een lijst van alle leerlingen met de volgende gegevens : naam, adres, geboortedatum en rijksregisternummer. Deze lijst is verplicht. Ze is immers van belang voor het eventueel verlengen van de boeken tijdens vakantieperiodes. Vergeet ook niet de ouders in te lichten dat hun kind met de klas naar de bib komt! De leerlingen moeten steeds hun pasje bij hebben: geen pasje mee = geen boeken mee naar huis.

6 Wist je dat... de leerlingen op hun individueel pasje max. 10 boeken mogen ontlenen per keer, maar dat je als leerkracht dit aantal zelf kan beperken indien je dit wenselijk acht? tijdens de vakantieperiodes of schoolvrije dagen wij de boeken enkel kunnen verlengen wanneer wij over de namenlijst van jouw klas beschikken? je de catalogus kan raadplegen via internet? Het is ook mogelijk om online boeken te verlengen. Surf naar oostkamp.bibliotheek.be om de catalogus te raadplegen en al het aanbod van de bib te ontdekken. jouw klasontlening kan verrijken met een voorleesmoment? je jouw lerarenkaart kan afhalen in Bibliotheek-infopunt, indien je woont in Oostkamp? Vanaf eind december 2016 kan je zelf je Lerarenkaart 2017 afhalen.

7 Rondleidingen WAT? Een klas wordt ontvangen voor een kennismaking met de diensten van de bibliotheek. Centraal staan leesbevordering en het bevorderen van informatiegeletterdheid. Er is een aangepast programma voor elke klas. Voor elk leerjaar zijn er bepaalde accenten. De doelstellingen zijn afgestemd op de eindtermen. Ook naar aanleiding van bepaalde activiteiten, zoals bijvoorbeeld de jeugdboekenmaand of een tentoonstelling, kan een bezoek gepland worden. WAAR? In de hoofdbibliotheek en alle wijkbibliotheken. WANNEER? Enkel na afspraak met de bib (minimum 2 weken op voorhand vragen). VOOR WIE? Voor iedereen

8 De bib komt naar de school toe: Kamishibai-verteltheater WAT? Kamishibai is een Japans verteltheater met grote vertelplaten. In het theatertje komen prentenboeken tot leven. Op aanvraag komt een bibliotheekmedewerker naar de school met een kamishibai-voorstelling of de voorstelling is in de bib zelf. WAAR? In alle scholen of in de bibliotheek. WANNEER? Na afspraak met de bibliotheek (minimum 2 weken op voorhand vragen). VOOR WIE? Voor 2e en 3e kleuterklas en 1ste leerjaar. Dit kan bijvoorbeeld kaderen in een activiteit met grootouders/ouders en kan gekoppeld worden aan een bibliotheekbezoek door de kleuters (eventueel met grootouders/ouders).

9 De bib komt naar de school toe: Blind-date boeken WAT? Leerkrachten of kleuterleid(st)ers worden verrast met een blind-date boek naar keuze van de bibliotheek. Het idee is om kennis te maken met een boek of een onderwerp dat je zelf nooit zou kiezen. Mogelijke blind-date boeken zijn: bekroonde boeken, boeken van niet-zo-bekende auteurs of illustrators, sprookjes, pas-verschenen boeken, boeken over niet zo alledaagse onderwerpen, Bij het blind-date boek is er uitleg waarom we dit boek hebben gekozen. HOE AANVRAGEN? Aan te vragen in de bib, via de telefoon of via mail. Dit mag gecombineerd worden met een bibbezoek. WANNEER? Na afspraak met de hoofdbibliotheek of wijkbibliotheek. VOOR WIE? Alle leerkrachten en kleuterleid(st)ers.

10 Activiteiten Jeugdboekenweek wordt Jeugdboekenmaand in 2017 Wegens groot succes wordt de Jeugdboekenweek omgevormd tot Jeugdboekenmaand! Van 1 tot 31 maart 2017 zullen boeken en leesplezier meer dan ooit in de kijker staan. Wij zorgen voor heel wat leesbevorderende activiteiten voor de leerlingen, waar zowel in klasverband als individueel aan deelgenomen kan worden. auteurslezingen Elk jaar worden er ontmoetingen met jeugdauteurs georganiseerd. Deze worden door de kinderen meestal heel enthousiast onthaald en zijn een stimulans tot het lezen van de boeken van die schrijver. jeugdboekenspel Een vaste waarde in de jeugdboekenweek is het bibliotheekspel. Het spel kan gespeeld worden in de hoofdbibliotheek of in jouw wijkbibliotheek. De Jeugdboekenweek van dit schooljaar vindt plaats van 1 tot 31 maart 2017 en heeft als thema M/V/X.

11 Activiteiten Voorleesweek De Voorleesweek is een jaarlijks terugkerende campagne die volwassenen wil aanmoedigen om vaak voor te lezen aan kleine en grote kinderen. Samen met kinderen in boeken kijken en voorlezen, stimuleert de taalontwikkeling. Tijdens de voorleesweek kunnen de gewone klasbezoeken verrijkt worden met een voorleesmoment. Graag een seintje op voorhand en we regelen het. Kinder- en Jeugdjury De KJV is een leesjury van kinderen en jongeren (vanaf derde leerjaar tot en met vierde middelbaar). Samen met andere kinderen, beslissen ze welke schrijver de prijs van de KJV in de wacht mag slepen. Zijn er kinderen in de klas die een grote leeshonger hebben? Dan kunnen ze zich nog inschrijven tot en met 30 september. Tentoonstellingen De bibliotheek organiseert regelmatig tentoonstellingen die in het bijzonder gericht zijn voor kinderen en jongeren. Kom gerust eens langs met de klas om de tentoonstellingen te bezoeken. De tentoonstellingen zijn voorzien van educatieve brochures, zodat de klas zich kan voorbereiden op het bezoekje. De data van de tentoonstellingen worden tijdig bekend gemaakt via mail.

12 Activiteiten Oorknuffels Voorlezen is fijn voor jong en oud. Het stimuleert de fantasie en de taalontwikkeling en het opent nieuwe werelden. Daarom start de bibliotheek met voorleeshalfuurtjes met de klinkende naam Oorknuffels, want voorlezen is als een knuffel voor het oor. Elke laatste zaterdag van de maand lezen enthousiaste vrijwilligers in de jeugdafdeling van Bibliotheek-infopunt voor. Het voorlezen duurt ongeveer een halfuurtje en ouders mogen uiteraard meeluisteren. We vieren 100 jaar Roald Dahl 100 jaar geleden, op 13 september 1916, werd Roald Dahl geboren. Geen schrijver ter wereld bedacht zoveel angstaanjagende, onuitstaanbare en fantastische figuren als Roald Dahl. Daarom staat hij heel de maand september in de bib centraal. Alle informatie is te vinden op

13 Wist je dat... de bib-infrastructuur voor de klas ter beschikking staat? Als leerkracht kan je met jouw klas zo vaak als je wilt gebruik maken van de bib. Een aardrijkskunde- of geschiedenisles in de bibliotheek? Een klassikaal project waarbij heel wat opzoekingswerk komt kijken? Geen probleem. jullie steeds voorstellen kunnen doen? Een uitgebreid klasbezoek met een voorleesmoment, een bibspel, een leuke workshop, alles is mogelijk mits goede afspraken.... onze activiteiten ook op facebook en op twitter gepromoot worden? Vind ons leuk op BibliotheekOostkamp of en wees als eerste op de hoogte van onze activiteiten. je ook een pedagogische studiedag bij ons kan organiseren? Wij zorgen voor een uitgebreide uitleg over de bib en een interessante spreker.

14 Collectie in de kijker Wist je dat? Kamishibai-verteltheater en platen De kamishibai is een klein, draagbaar verteltheater dat oorspronkelijk uit Japan komt. In dit theatertje passen kleurplaten op A3-formaat. Elke tekening geeft een scène van een verhaal weer. Kijk en luisterplezier ontlokken én het stimuleren van taalontwikkeling bij jonge kinderen vormen het uitgangspunt. Bovendien zet de kamishibai aan tot interactie en tot een beter begrip van het verhaal. Vertelplaten van bekende prentenboeken én het theatertje zelf kunnen ontleend worden in de hoofdbibliotheek. Snippertas Bij mooi weer kunnen de kinderen buitenspelen. Bij regenweer slaat de verveling vaak toe en zijn computer of de televisie gemakkelijke alternatieven. En toch voorgelezen worden vinden kinderen, jong en oud, nog steeds heel leuk. Het is niet altijd eenvoudig om leuke en kwaliteitsvolle boeken in het grote aanbod van de bibliotheek te vinden. Daarom bestaat de snippertas. Snippertassen zijn rugzakjes die gevuld zijn met een vijftal leuke prenten- en voorleesboeken, een knuffel en kleurplaten in een thema. Snippertassen kunnen ontleend worden in de bibliotheek.

15 Collectie in de kijker Makkelijk Lezen Voor kinderen die om welke reden dan ook (geen zin, dyslexie, ) niet graag of vlot lezen maar wel van een goed verhaal houden, werkt de bibliotheek aan een Makkelijk Lezen-collectie. We beschikken over boeken met een lager technisch leesniveau (herkenbaar aan oranje etiket), samenleesboekjes, luisterboeken en daisy-boeken. Daisy-boeken worden in een studio voorgelezen en vervolgens op cd-rom gezet. Met een daisy-speler kan je pauzes inlassen, navigeren of bladeren en zelfs bladwijzers plaatsen. De Daisy-speler en daisy-boeken kunnen ontleend worden in de hoofdbibliotheek of aangevraagd worden in de wijkbibliotheken. Rouwkoffer Kinderen worden soms met een verlies geconfronteerd: een ouder of familielid overlijdt, een vriendje verongelukt. Kinderen weten vaak niet hoe ze met deze emoties moeten omgaan. De bib biedt rouwkoffers aan om kinderen te helpen hun emoties een plaats te geven. De koffer bevat verschillende materialen die samen en individueel gebruikt kunnen worden. De rouwkoffer wordt door de leerkracht in de les gebruikt. Er is een mogelijkheid om er een les aan te koppelen of een gedenkmoment samen met de klas te organiseren. De rouwkoffers kunnen ontleend worden in de hoofdbibliotheek of aangevraagd worden in de wijkbibliotheken.

16 Contactgegevens bibliotheek Bibliotheek-infopunt Oostkamp Kapellestraat 19 t e bibliotheek@oostkamp.be maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Bib Ruddervoorde centrum Bib Baliebrugge Sportstraat 2 Vrijgeweidestraat 1 t t maandag woensdag zaterdag vrijdag Bib Hertsberge Bib Moerbrugge Wingensestraat 2 Val. Hennemanstraat 1 t t dinsdag Bib Waardamme Dorpsplein 1 t dinsdag dinsdag zaterdag

17 Contactgegevens Wie is wie? Bib Baliebrugge Bib Ruddervoorde Bib Moerbrugge Katrien Lahousse Katrien Reddé Brigitte D hooghe Bibliotheek Hertsberge Bib Waardamme Annemie Cordemans Sonia Van Ackere Kamishibai verantwoordelijke Vicky Van Damme Algemeen contactpersoon Heleen Claeys Bibliotheek-infopunt heleen.claeys@oostkamp.be nancy.degrande@oostkamp.be (tijdens zwangerschapsverlof Heleen vanaf 20/10) bibliotheek@oostkamp.be

18 Data om te noteren Activiteit Start inschrijvingen Kinder- en Datum Vanaf september 2016 Jeugdjury We vieren 100 jaar Roald Dahl September 2016 Oorknuffels september 24 september 2016 Digitale Week 8-16 oktober 2016 Verwendag 15 oktober 2016 Oorknuffels oktober 29 oktober 2016 Herfstvakantie - geen uitleen 31 oktober - 6 november 2016 Zondag in de mix Zondag 20 november 2016 Voorleesweek november 2016 Oorknuffels XL november 26 november 2016 Kerstvakantie - geen uitleen 26 december januari 2017 Poëzieweek 26 januari - 1 februari 2017 Krokusvakantie - geen uitleen 27 februari maart 2017 Jeugdboekenmaand 1-31 maart 2017 Paasvakantie - geen uitleen 3-17 april 2017

Bib & School. Type info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib

Bib & School. Type info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib Type Bib & School 2017-2018 info Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp Geachte directie Beste leerkracht Boeken

Nadere informatie

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter. Type Bib & School 2015-2016 info Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp Geachte directie Beste leerkracht Boeken

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 Bibliotheek Pittem, Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem t 051 46 03 76 bibliotheek@pittem.be Boeken spelen in het leven van kinderen een belangrijke rol: om iets bij te leren, voor

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

Openbare bibliotheek. stekene van nature actief. Aanbod basisonderwijs schooljaar Inschrijvingsformulier Bibspel.

Openbare bibliotheek. stekene van nature actief. Aanbod basisonderwijs schooljaar Inschrijvingsformulier Bibspel. Inschrijvingsformulier Bibspel Openbare bibliotheek School: Klas: Aanbod basisonderwijs schooljaar 2013-2014 Aantal leerlingen: Leerkracht: Contactgegevens leerkracht (tel. + e-mail): Datum: Schrijft zich

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! schooljaar 2017-2018 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be - Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2017-2018

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

De bib voor jouw school! 2015-2016

De bib voor jouw school! 2015-2016 De bib voor jouw school! 2015-2016 Korte inhoud 1. DE BIBTRUCK 4 2. DE BIB GROEIT MET JE MEE 8-16 Kleuters Nieuw Leesmicroben 8 Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 14 1ste leerjaar Ik kan al zelf lezen! 10

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school Inhoud Inleiding...3 Contact...4 Klasuitleen - BibliotheekinspectieBrigade...5 Speciale lidkaarten voor leerkrachten...6 Kamishibai...7 Bibradspel...8

Nadere informatie

Bibliotheek MachelenDiegem

Bibliotheek MachelenDiegem Bibliotheek MachelenDiegem School en bibliotheek 2013 2014 CONTACTGEGEVENS Scholen Vrije Basisschool De Windroos C. Peetersstraat 6 1830 Machelen T: 02 251 34 46 - mail: info@dewindroos.net www.dewindroos.net

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL DE BIB VOOR JOUW SCHOOL 2017 2018 BIBLIOTHEEK GENK Stadsplein 3 3600 Genk T 089 65 35 35 www.bibliotheekgenk.be bibliotheek@genk.be www.facebook.com/bibliotheekgenk JEUGDAFDELING T 089 65 35 63 jeugdbib@genk.be

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede Leerkrachten Kleuters Basisonderwijs Secundair onderwijs Maatwerk Contact Bibliotheek Lede Samenwerken met scholen is voor onze bibliotheek een belangrijke opdracht en heeft er toe geleid dat heel veel

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool Untitled-1444 1 9/2/2015 12:10:24 PM ONTLENEN IN KLASVERBAND In de centrale bibliotheek en alle buurtbibliotheken kan je met de klas boeken ontlenen. In de buurtbibliotheken

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS

Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS Schooljaar 2013-2014 1 Inleiding... 3 2 De bib in de klas... 4 2.1 Klaskaart... 4 Uitleningen in klasverband... 4 Leerkrachten komen zelf boeken uitlenen

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod basisschool 2011-2012 v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - juni 2011 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

OVERZCHT. kleuter (3-6jr) baby (0-3jr) middelbaar (12-18jr) lager (6-12jr) pag.

OVERZCHT. kleuter (3-6jr) baby (0-3jr) middelbaar (12-18jr) lager (6-12jr) pag. yolo # najaar 16 OVERZCHT pag. baby (0-3jr) kleuter (3-6jr) lager (6-12jr) middelbaar (12-18jr) De #YOLO bundelt alle info over activiteiten en initiatieven voor kinderen en jongeren georganiseerd of gesteund

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Aanbod basis onderwijs

Aanbod basis onderwijs brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod basis onderwijs 2018-2019 Geachte directie Beste leerkracht De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten aan voor het basisonderwijs.

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek & Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek GEBRUIKERSREGLEMENT De gemeentelijke openbare bibliotheek en spelotheek zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. @merelbeke.be woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. bibliotheek@merelbeke.be woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17

Nadere informatie

DAGKLAPPERVrije Basisschool Sint-Aloysius, Denderhoutem

DAGKLAPPERVrije Basisschool Sint-Aloysius, Denderhoutem DAGKLAPPERVrije Basisschool Sint-Aloysius, Denderhoutem November December 2016 LKOM AGENDA NOVEMBER Zondag 6 november Maandag 7 november Einde herfstvakantie WELKOM NIEUWE PEUTERS!! Dinsdag 8 november

Nadere informatie

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Hoe werkt de bib? Home > Hoe werkt de bib? Lid worden Materialen lenen en kopiëren Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Verlies en beschadiging Aankoopsuggestie Internet in de bib

Nadere informatie

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Openbare bibliotheek Omer Wattez Nederholbeekstraat 1 9680 Maarkedal T 055 33 46 47 F 055 33 46 58 M bibliotheek@maarkedal.be W www.maarkedal.be Artikel 1 De openbare

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u doen? Aanbod van bibliotheek Eeklovoor. Contacteer ons! Schooljaar 2012 2013

Wat kunnen wij voor u doen? Aanbod van bibliotheek Eeklovoor. Contacteer ons! Schooljaar 2012 2013 Wat kunnen wij voor u doen? Contacteer ons! Bibliotheek Eeklo Molenstraat 36 9900 Eeklo 09 218 27 00 www.eeklo.be/bibliotheek Aanbod van bibliotheek Eeklovoor scholen. Schooljaar 2012 2013 Vivianne Cauwels

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Inhoud Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Collectie 6 Fysieke collectie 6 Digitale collectie 6 De digitale bibliotheek 8

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Schooljaar 2018 2019 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2018 2019

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE DIENSTREGLEMENT Artikel 1. De gemeentelijke openbare bibliotheek van Assenede is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar collecties

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bib & b bus Dienstreglement m.i.v. 1 september 2014 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Zwevegem - Dienstreglement miv 1 september 2014 p 1/8 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bibreglement m.i.v. 27 oktober 2015 Pagina 1 van 7 GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK bibreglement GOEDGEKEURD DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 26 oktober 2015.

Nadere informatie

Bib & School. Bibliotheek Maaseik. Schooljaar volledige programma ook op:

Bib & School. Bibliotheek Maaseik. Schooljaar volledige programma ook op: Schooljaar 2016-2017 Bib & School volledige programma ook op: www.bibmaaseik.be/scholen Voor leerkrachten uit het basisonderwijs en het bijzonder lager onderwijs Bibliotheek Maaseik 1 Voorwoord Inleiding

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderlezen-app

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderlezen-app Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderlezen-app Saskia Boets Luisterpunt Luisterpunt openbare bibliotheek voor heel Vlaanderen en Brussel voor personen

Nadere informatie

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede. Dienstreglement van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.be 1.1.

Nadere informatie

DE BIB OP JE BORD. Menu voor de kleuterschool. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034. Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029

DE BIB OP JE BORD. Menu voor de kleuterschool. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034. Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 DE BIB OP JE BORD Menu voor de kleuterschool Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 7de Liniestraat 15 Tildonk 0473/965696 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR DE HAAN. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer. Dienstreglement

GEMEENTEBESTUUR DE HAAN. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer. Dienstreglement GEMEENTEBESTUUR DE HAAN Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer Dienstreglement 1 Art. 1.- In de gemeentelijke openbare bibliotheek Canticleer kan elke burger terecht met zijn vragen over kennis,

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op:

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: De hoofdbibliotheek, Koning Albertstraat 24 voormiddag namiddag maandag 10.30 12 uur 16 19 uur dinsdag 10.30 12 uur 16 19

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken Berendrecht, 19 december 2018. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens

Nadere informatie

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag PLANNING SCHOOLJAAR 2018-2019 TERBANK-EGENHOVEN Augustus 2018 Donderdag 30 Onthaal Pedagogische raad (PR) Fotograaf Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag 18u-19u: klasbezoek voor

Nadere informatie

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 1 1. Cultuurparticipatie 1.1. De bibliotheek moet de culturele participatie van de inwoners verhogen: - Leesclub : praktische organisatie Minimaal 6 leden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Inschrijven via onze webshop. SJaCos-bonnen

Inschrijven via onze webshop. SJaCos-bonnen yolo # voorjaar 17 De #YOLO bundelt alle info over activiteiten en initiatieven voor kinderen en jongeren georganiseerd of gesteund door gemeente Oostkamp. Deze brochure geeft je gegarandeerd inspiratie

Nadere informatie

Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht

Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht schooljaar 2015-2016 Activiteiten Bibliotheek Utrecht voor Spelenderwijs Utrecht U weet hoe belangrijk voorlezen voor kinderen is. Net als wij! Daarom zetten

Nadere informatie

Aanbod basisonderwijs

Aanbod basisonderwijs brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod basisonderwijs 2017-2018 Openbare Bibliotheek Brugge Geachte directie Beste leerkracht De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016

Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016 Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016 Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be Voorwoord Beste directie,

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Inleiding. Wil je je ergens voor inschrijven? Mail dan naar: Gea Hendriks We hopen jullie in het nieuwe schooljaar te zien!

Inleiding. Wil je je ergens voor inschrijven? Mail dan naar: Gea Hendriks We hopen jullie in het nieuwe schooljaar te zien! Inleiding Voor je ligt het aanbod voor het voortgezet onderwijs voor schooljaar 2018-2019, in een heel nieuw jasje en een stuk overzichtelijker. Met bekende projecten, maar ook met een aantal nieuwe projecten

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool #inhoud ontlenen in klasverband rondleidingen groeiprogramma groeiprogramma kleuter groeiprogramma lager onderwijs maatwerk workshops educatieve materialen als lezen

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 30 maart 2018 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12 Inhoud Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen... 10 Materialen opzoeken en reserveren... 12 3 Registreren Om je uitgeleende materialen van thuis uit te bekijken of te verlengen of om materialen

Nadere informatie

Bibspel. Inhoud: Voor leerlingen van het bijzonder en buitengewoon onderwijs wordt het programma aangepast aan de wensen en behoeften van de groep.

Bibspel. Inhoud: Voor leerlingen van het bijzonder en buitengewoon onderwijs wordt het programma aangepast aan de wensen en behoeften van de groep. Bibspel Voor leerlingen van het lager onderwijs is er een programma per leerjaar. Op een interactieve manier maken kinderen kennis met het aanbod van de bib en verwerven ze inzicht in de collectie, de

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

Inschrijven via onze webshop. SJaCos-bonnen

Inschrijven via onze webshop. SJaCos-bonnen yolo # najaar 17 De #YOLO bundelt alle info over activiteiten en initiatieven voor kinderen en jongeren georganiseerd of gesteund door gemeente Oostkamp. De brochure geeft je gegarandeerd inspiratie om

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 17/05 Dinsdag 18/05 Woensdag 19/05 Donderdag 20/05 Vrijdag 21/05 Rodenburg loopt!! Zaterdag 22/05 Zondag 23/05 Menu Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool #inhoud rondleidingen en workshops rondleidingen workshops educatieve materialen als lezen moeilijker gaat meer leestips nog meer... 3 3 4 5 7 7 9 RONDLEIDINGEN EN WORKSHOPS

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Luisterpunt openbare bibliotheek voor heel Vlaanderen en Brussel voor personen met een leesbeperking: blind, slechtziend, fysieke

Nadere informatie

Bibliotheek. De digitale bibliotheek. De bib geeft antwoord. Levenslang leren op maat

Bibliotheek. De digitale bibliotheek. De bib geeft antwoord. Levenslang leren op maat Bibliotheek 18 De bib geeft antwoord De digitale bibliotheek Levenslang leren op maat 1 INHOUD Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien

Nadere informatie

Je eigen digitale bibliotheekomgeving!

Je eigen digitale bibliotheekomgeving! Je eigen digitale bibliotheekomgeving! Surf naar www.catalogus.lede.be. Home pagina Mijn bibliotheek Nu kan je inloggen op mijn bibliotheek om toegang te krijgen tot gebruikersactiviteiten. Nummer lenerskaart

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

"Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je:

Mijn Bibliotheek is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met Mijn Bibliotheek kun je: Registreer bij Mijn Bibliotheek "Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je: ontleende materialen verlengen

Nadere informatie

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4 Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 Aan de slag met Mijn bibliotheek 5 Aanmelden

Nadere informatie

TAALBELEIDSPLAN Focus: LEZEN. Taalbeleidsplan SLIM

TAALBELEIDSPLAN Focus: LEZEN. Taalbeleidsplan SLIM TAALBELEIDSPLAN Focus: LEZEN 2015 2018 AMBITIE (Doelstellingen op leerlingenniveau) De kinderen gaan met plezier en zelfvertrouwen met verschillende tekstsoorten en verhalen aan de slag. Ze breiden hun

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: -

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: - VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: dinsdag 24 januari 2017 20u-22u Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck, Gino

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKBEZOEK GROEP 2 óf GROEP 3

BIBLIOTHEEKBEZOEK GROEP 2 óf GROEP 3 BIBLIOTHEEKBEZOEK GROEP 2 óf GROEP 3 - Kinderen maken kennis met de bibliotheek - De mogelijkheden van de bibliotheek vertellen en verschillende materialen laten zien - Boekpromotie: kinderen enthousiast

Nadere informatie