afwezig Mw. C. Portegies Gemeente Castricum Dhr. P.J. Beers Gemeente Langedijk Mw. D. Schmalschläger Gemeente Heiloo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "afwezig Mw. C. Portegies Gemeente Castricum Dhr. P.J. Beers Gemeente Langedijk Mw. D. Schmalschläger Gemeente Heiloo"

Transcriptie

1 Bijlage 3 Notulen PORA Wonen Donderdag 13 september Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. J.W. de Boer Gemeente Heerhugowaard Mw. A. Hekker Gemeente Bergen Dhr. W. van Enter Gemeente Schermer Dhr. D. Tromp SVNK Dhr. P. Sponselee SVNK Dhr. T. Dijt RPW Dhr. J. Visser RPW Dhr. N. van Wonderen Syntrus Achmea Dhr. P. Appeljan Syntrus Achmea Dhr. P. Jochems Regiocoördinator Wonen (secretaris) afwezig Mw. C. Portegies Gemeente Castricum Dhr. P.J. Beers Gemeente Langedijk Mw. D. Schmalschläger Gemeente Heiloo afschrift vastgesteld verslag op 1. Opening / mededelingen / vaststelling agenda. Opening door mw. Hamberg. Introductie van dhr. Jan Visser als vaste vertegenwoordiger namens de RPW. De heren van Wonderen en Appeljan zijn aanwezig om een toelichting te geven op de woningmarkt vanuit Syntrus. Dhr. De Boer wil de laatste ontwikkelingen uit het BCO (taakstelling Noordvleugel) delen met de vergadering. Afgesproken wordt dit bij agendapunt 5 (woonvisie) te bespreken.

2 2. Concept verslag PORA Wonen 5 juli 2012 P.2 Nav wordt gevraagd naar de pilot 'regelvrije zone' ivm Duurzaamheid. Dhr. Sponselee geeft aan dat dit te maken had met de verplichting 70% instemming huurders bij Duurzaamheidsmaatregelen. Afgesproken wordt om er in de Woonvisie een zinsnede aan te besteden en het initiatief bij het Pora Duurzaamheid te leggen. Actie: dhr. Jochems zal de pilot 'regelvrije ruimte in de woonvisie noemen en Pora Duurzaamheid vragen om concrete actie. Acties: 26. Blijft staan. Cijfers zijn nog niet gereed. 27. Blijft staan. 28. Blijft staan. 29. Gereed. Het verslag van het PORA Wonen d.d is hierbij vastgesteld wordt vrijgegeven voor 3. Perspectief van de regio De heren Niels van Wonderen en Peter Appeljan van Syntrus Achmea Real Estate & Finance zijn aanwezig om het perspectief op de regio Alkmaar te schetsen van een partij die wereldwijd investeert in Vastgoed. Discussie: Focus op woningen tussen 650 en 850. Beleggers zijn meer dan voorheen geïnteresseerd in huuropbrengst dan het uiteindelijk verkopen van het vastgoed. De regio Alkmaar ligt niet in het primaire aandachtsgebied maar mag zich duidelijker profileren, ook richting MRA en is een interessant gebied voor belegging in vastgoed. Reactie op de woonvisie wordt bij punt 5 gegeven. Actie: Presentatie wordt bij de het verslag gevoegd. 4. Casus BBG Castricum Door Castricum worden 2 casussen ingebracht over woningbouw buiten BBG. Plan Duynkant (19 woningen) en Plan Startingerweg (55 woningen). Pora Wonen stemt hiermee in (zie verslag onderaan voor uitgebreidere toelichting op de plannen). 5. Regionale Woonvisie Toelichting door dhr. Jochems over de highlights van de visie. Belangrijkste boodschap is de trendbreuk met het verleden. Van 'bouwen-bouwen' hebben we het nu over 'toevoegen aan de voorraad'. De tijd ligt definitief achter ons dat we alles planmatig konden bouwen omdat het toch werd afgenomen. Grote aantallen en

3 financiële winsten zijn niet meer mogelijk. Belangrijke thema s zijn de vergrijzing en betaalbaarheid. Om deze beleidsmatig op te pakken: 1. het WWZ-proof (geschikt voor Wonen-Welzijn-Zorg) maken van de huidige voorraad. 2. Slim toevoegen (regionaal 30% sociaal bij nieuwbouw, focus op onderkant van de huurmarkt en bouwen met Woonkeur). 3. Regionaal monitoren om bij te sturen en elkaar aan te spreken. Aanwezigen stemmen in met de lijn van de visie. Dhr. De Boer geeft een toelichting op de recente discussies rond de inbreng van Noord-Holland-Noord aan de Actualisatie van de Gebiedsagenda Noordwest Nederland op het gebied van Wonen. Citaat: De regio toont zich bereid mee te werken aan een eventuele taakstelling ten behoeve van de Noordvleugel. Dit aanbod dient eveneens vraaggericht tot stand te komen en goed aan te sluiten op de regiospecifieke kenmerken. Dit mag niet ten koste gaan van de bereikbaarheid. Afgesproken wordt dat dhr. Jochems deze inbreng nog toevoegt aan de Woonvisie. Regiodag Op 10 oktober is de Regiodag (Raadsleden en Wethouders regio) die deels aan de Woonvisie wordt gewijd. Afgesproken wordt ook de Raadsleden mee te nemen in het verhaal en de besproken trendbreuk met het bouwen-bouwen tijdperk. PORA stemt in met de conceptvisie en vraagt om verdere uitwerking obv de gemaakte opmerkingen en resultaten uit de consultatie bij andere PORA s en de regiodag. 6. Rondvraag en sluiting Voorstel Data 2013 op de donderdagochtend van tot uur: - 7 februari 2013; van tot uur - 28 maart 2013; van tot uur - 16 mei 2013; 10:30 tot 12:30 uur (ivm PORA Algemeen/RO voorafgaand) - 4 juli 2013; 10:30 tot 12:30 uur (ivm PORA Algemeen/RO voorafgaand) - 12 september 2013; van tot uur - 7 november van tot uur Actie: Afgesproken wordt dat iedereen de data checkt en zsm reageert indien er zich problemen voordoen Ter informatie; Rapportage gegevens Urgenties Bijgevoegde rapportage geeft inzicht en overzicht van de aantallen urgenties die in 2011 door de Regionale urgentiecommissie zijn verwerkt.

4 Aktiepunten Datum Actiepunt Wie Gereed Per kwartaal een cijfermatig overzicht en bespreking majeure projecten Dhr. Sponselee levert gemeentespecifieke verhuisgegevens aan. PJ PS Vastgesteld verslag van het PORA op de Regiosite publiceren ( Per keer afwegen bij de behandeling van het verslag allen SVNK reageert nog inhoudelijk op Memo Woonvisie PS/ DT De pilot 'regelvrije ruimte in de woonvisie noemen PJ en Pora Duurzaamheid vragen om concrete actie Presentatie Achmea Real Estate & Finance bij PJ verslag voegen Afgesproken wordt dat iedereen de vergaderdata checkt en zsm reageert indien er zich problemen voordoen Alle n Ieder PORA De eerstvolgende PORA Wonen-vergadering is op 1 november 2012 van 10:00 12:00 uur Bijlage agendapunt 4 Woningbouwplan Duynkant C. Onderbouwing van het advies: Ruimtelijk kader In 2009 heeft de provincie ingestemd met een gemeentelijke ontwikkelingsvisie voor het gebied ten westen van de spoorlijn (Gebiedsvisie Zanderij). Deze visie heeft als doel een kwaliteitsimpuls voor het gebied en de stationsomgeving. De gemeenteraad heeft in maart 2012 daaraan een nadere uitwerking gegeven met vaststelling van een masterplan voor de stationsomgeving (de Kadernota Zanderij-zuid) De Kadernota is in april 2012 besproken in de ARO en onder enkele kanttekeningen van een positief advies voorzien. Centraal in het ontwikkelconcept staat het bouwen met (en onder) het landschap principe. Dit concept beoogt een glooiend nollen/duinlandschap naar de westzijde van het station te brengen. Met het onderbrengen onder nieuw maaiveld/landschap van delen van het bouwprogramma kunnen aan initiatiefnemers meer (economische)mogelijkheden worden geboden terwijl de kwaliteit van het landschap toeneemt. Per saldo blijft door die aanpak (op gebiedsniveau) de bebouwde oppervlakte gelijk ten opzichte van de bestaande bouwmogelijkheden/footprint BBG.

5 Plan/programma Het plan bestaat uit: - 7 bouwkavels Particulier Opdrachtgeverschap (PO) vrijstaande woning, cat. 4-4 bouwkavels PO voor 2-1 kapwoningen, cat appartementen cat 2. (< ) - 4 appartementen cat 3. (< ) m2 commerciële ruimte (tbv o.a. medisch/diagnostisch centrum) - Aanleg duinlandschap en infra RAP en planning Een eerder planconcept van 10 woningen is als input aangeleverd voor het Regionaal Actie Programma Woningbouw (RAP) Met deze gegevens concludeert het RAP dat er voor de regio Alkmaar een onderplanning is. Ook na de argumentatie rondom een fasering van het plan Zandzoom, concludeert het RAP nog een onderplanning voor de gemeente Castricum. Het actuele plan gaat uit van meer woningen en ook 8 appartementen (netto toename woningen =18). Het programma is echter meer gevarieerd, met betere kansen voor afzet. Dit blijkt uit een marktverkenning door 2 lokale makelaars. De toename in appartementen wordt (meer dan) gecompenseerd door substantiële verkleining van bouwprogrammas op een centrumlocatie in Castricum, waar in totaal meer dan 100 appartementen niet worden gerealiseerd. Kwaliteit en locatie nader toegelicht Over de kwalitatieve aspecten wordt het volgende opgemerkt. De PO kavels voor het type woning (vrijstaand en 2-1 kap en appartementen in 2 prijsklassen) in combinatie met de locatiespecifieke uitvoering (in /onder golvend landschap, nabij duinen, centrumvoorzieningen en OV als unique selling point ) maakt dat dit plan niet eenvoudig binnen BBG te realiseren is. Uit een lokale marktverkenning, uitgevoerd door twee makelaars, blijkt voldoende animo voor afzet. De gemeente Castricum beoogt met een gecombineerd programma van wonen, werken, verblijven en landschapsontwikkeling een kwaliteitsimpuls te geven aan de stationsomgeving en de Zanderij. Dit plan voorziet daarin en past binnen die ambitie. Met realisatie van het plan voldoet de gemeente aan de gemaakte regionale afspraken. De woningen voorzien zowel in een kwantitatieve en kwalitatieve vraag. Woningbouwplan Startingerweg (eerste fase) C. Onderbouwing van het advies: In 2008 heeft de provincie positief gereageerd op de stedenbouwkundige visie met beeldkwaliteitsparagraaf voor het plan Startingerweg te Akersloot. eze visie telt 109 woningen over circa vier hectare plangebied. Inmiddels is de woningmarkt veranderd en is de provinciale verordening in werking getreden. Hierdoor dient regionale afstemming plaatst te vinden en een ontheffing aangevraagd dient te worden. Het totale bouwplan is nu opgedeeld in meerder fases. Voor de eerste fase/bestemmingsplan wordt nu om ontheffing gevraagd. Het betreft circa 55 woningen, direct ten zuiden van de dorpskern van Akersloot c.q. de rand van het BBG. Voornamelijk te realiseren in het goedkope segment en specifiek gericht op een tweetal doelgroepen: Starters en Doorstarters (senioren). Wij willen het bouwplan zo veel mogelijk afstemmen op de wensen vanuit de markt door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Door goede ervaringen uit het verleden, de oplevering van de Vrijegeest, is de vraag naar woningen die zelf kunnen worden ontwikkeld in Akersloot nadrukkelijk aanwezig. Daarnaast blijkt een specifieke behoefte om binnen Akersloot te blijven wonen. Wij zien geen andere binnenstedelijke mogelijkheden om op korte termijn een CPO-ontwikkeling te initiëren en daarmee de markt te faciliteren. Zowel in de Monitor Woningbouw als het Regionaal Actie Programma Woningbouw (RAP) is het plan Startingerweg volledig (109 woningen) opgenomen. Met deze gegevens concludeert het RAP dat er voor de regio Alkmaar een onderplanning is. Ook na de argumentatie rondom een fasering van het plan Zandzoom, concludeert het RAP een onderplanning voor de gemeente Castricum. Met realisatie van dit plan voldoet de gemeente aan de gemaakte regionale afspraken. De woningen dragen bij in een kwantitatieve en kwalitatieve vraag.

PORA Zorg & Wmo (alleen agendapunt 1) Dhr. M. Hagen Gemeente Alkmaar

PORA Zorg & Wmo (alleen agendapunt 1) Dhr. M. Hagen Gemeente Alkmaar Notulen PORA Wonen Donderdag 1 november 2012 10.00-12.00 Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. J.W.

Nadere informatie

Notulen. PORA Wonen Donderdag 7 februari Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar

Notulen. PORA Wonen Donderdag 7 februari Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar Notulen PORA Wonen Donderdag 7 februari 2013 10.00-12.00 Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. J.W.

Nadere informatie

afwezig Mw. D. Schmalschläger Gemeente Heiloo Mw. C. Portegies Gemeente Castricum

afwezig Mw. D. Schmalschläger Gemeente Heiloo Mw. C. Portegies Gemeente Castricum Notulen PORA Wonen Donderdag 16 mei 2013 10.30-12.30 Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. J.W. de

Nadere informatie

deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. W. van Enter Gemeente Schermer

deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. W. van Enter Gemeente Schermer Notulen PORA Wonen Donderdag 28 maart 2013 10.00-12.00 Van Foreestkamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. W.

Nadere informatie

Concept Notulen Bijlage 2

Concept Notulen Bijlage 2 Concept Notulen Bijlage 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 5 november 2014 14:30 16:00 uur Gemeentehuis Uitgeest, Middelweg 28 afschrift agenda + stukken : Deelnemers

Nadere informatie

Notulen Bijlage 2 PORA Wonen Agendapunt 3

Notulen Bijlage 2 PORA Wonen Agendapunt 3 Notulen Bijlage 2 PORA Wonen 04-06-2014 Agendapunt 3 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 2 april 2014 12.00 13.30 uur Raadzaal gemeentehuis Castricum afschrift

Nadere informatie

Notulen Bijlage 4 PORA Wonen Agendapunt 2

Notulen Bijlage 4 PORA Wonen Agendapunt 2 Notulen Bijlage 4 PORA Wonen 05-11-2014 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 3 september 2014 12:00 13:30 uur Zwembad De Beeck, Molenweidtje 2, Bergen

Nadere informatie

Concept Notulen Bijlage 1 PORA Wonen 01-04-2015 Agendapunt 2

Concept Notulen Bijlage 1 PORA Wonen 01-04-2015 Agendapunt 2 Concept Notulen Bijlage 1 PORA Wonen 01-04-2015 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 4 februari 2015, 12:00 14:00 uur Stadhuis Castricum, Raadhuisplein

Nadere informatie

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2 Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 22-11-2012 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Algemeen, Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Donderdag 20 september

Nadere informatie

Notulen Bijlage 1 PORA Wonen Agendapunt 2

Notulen Bijlage 1 PORA Wonen Agendapunt 2 Notulen Bijlage 1 PORA Wonen 02-04-2014 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 5 februari 2014 15.00 16.30 uur Raadzaal gemeentehuis Castricum afschrift

Nadere informatie

NR. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST. Nota / advies van: Mw. mr. J. (Jelly) Beentjes Behandelende afdeling: Ruimte Datum: 22-03-2012

NR. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST. Nota / advies van: Mw. mr. J. (Jelly) Beentjes Behandelende afdeling: Ruimte Datum: 22-03-2012 GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Mw. mr. J. (Jelly) Beentjes Behandelende afdeling: Ruimte Datum: 22-03-2012 NR. TITEL: (concept) Regionaal Actie Programma (RAP) KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Christenunie. De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 20 juni 2013

Christenunie. De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 20 juni 2013 Amendement D Christenunie îíūorşţrtnümmer. Voorjaarsnota 2013- Huurwoningen voor senioren De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 20 juni 2013 Overwegende dat De vergrijzing toeneemt

Nadere informatie

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2 Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 06-11-2013 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Algemeen, Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Woensdag 4 september

Nadere informatie

Concept- Verslag PORA Algemeen, Ruimtelijke ordening en Verkeer en vervoer

Concept- Verslag PORA Algemeen, Ruimtelijke ordening en Verkeer en vervoer Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 20-09-2012 Agendapunt 2 Concept- Verslag PORA Algemeen, Ruimtelijke ordening en Verkeer en vervoer Datum : 9 juli 2012 tijd : 13.30 15.30 plaats : Gemeentehuis, Heerhugowaard

Nadere informatie

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2 Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 24-01-2013 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Algemeen, Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Donderdag 22 november

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : B.J.N. Fintelman : Beleid en Projecten : G. (Gerhard) Schutten Voorstel aan de raad Onderwerp : Oprichting en

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Presentatie evaluatie RAP

Presentatie evaluatie RAP Presentatie evaluatie RAP Regio Alkmaar PORA Wonen 5 november 2014 Dicky Sijpkens Agenda 1. Achtergrond van de evaluatie 2. Opzet van de evaluatie 3. Algemene bevindingen en verbetervoorstellen 4. Regio

Nadere informatie

Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken

Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken 2010-2020 Besproken in de colleges van B&W op 4 november 2008 Versie 30 oktober

Nadere informatie

Betreft: aanscherping bod voor nieuwe regionale woningmarktafspraken

Betreft: aanscherping bod voor nieuwe regionale woningmarktafspraken Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1362015 Uw kenmerk: Contact: Jeannette Wijnmalen Bijlage(n):1 Doorkiesnummer: 010-506 1158 E-mailadres: j.wijnmalen@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Rol provincie bij nieuwbouw. Klik op de kavels voor meer informatie. De provincie is aanjager, kennismakelaar, verbinder, beleidsmaker en regelgever.

Rol provincie bij nieuwbouw. Klik op de kavels voor meer informatie. De provincie is aanjager, kennismakelaar, verbinder, beleidsmaker en regelgever. Rol provincie bij nieuwbouw De provincie is aanjager, kennismakelaar, verbinder, beleidsmaker en regelgever. 1 Regionale afspraken wonen 2 Keuze van de locatie 3 Initiatief voor nieuwbouw 4 Onherroepelijk

Nadere informatie

*ZE9E061ECF3* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015

*ZE9E061ECF3* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015 *ZE9E061ECF3* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-31083/DV.15-441, afdeling Ruimte. Onderwerp: Woonvisie 2014-2030 Sellingen, 12 februari 2015 Algemeen Deze Woonvisie

Nadere informatie

Verslag Vergadering PORA EZ en toerisme

Verslag Vergadering PORA EZ en toerisme Stadsontwikkeling Economische Zaken Verslag Vergadering PORA EZ en toerisme datum vergadering : 18 april 2012 tijd : 09.00 11.00 uur plaats : Van Foreestkamer Stadhuis Alkmaar deelnemers: Castricum: C.

Nadere informatie

Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk

Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk Gemeenteraad december 2012 Fractie GroenLinks Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk 0. Inleiding Het college van Langedijk is in haar vergadering van januari 2012 akkoord gegaan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Concept- Verslag PORA Algemeen, Ruimtelijke ordening en Verkeer en vervoer

Concept- Verslag PORA Algemeen, Ruimtelijke ordening en Verkeer en vervoer Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 09-07-2012 Agendapunt 2 Concept- Verslag PORA Algemeen, Ruimtelijke ordening en Verkeer en vervoer Datum : 5 april 2012 tijd : 10.00 12.00 plaats : Gemeentehuis, Heerhugowaard

Nadere informatie

Adviesformulier. ^ Het college van B. en W. Reg.nr. Par manager: f"j^j

Adviesformulier. ^ Het college van B. en W. Reg.nr. Par manager: fj^j Adviesformulier ^ Het college van B. en W. D De burgemeester D De secretaris ū Het managementteam Agendanummer: Datum: 8 maart 2016 Afdeling/team: BP/VROM Adviseur: M CC Peereboom Reg.nr. Par manager:

Nadere informatie

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 25 maart 2010 Nummer :? Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - Opsteller : M.Fopma Productiedatum

Nadere informatie

3 Spreekgelegenheid voor het publiek over niet-geagendeerde onderwerpen.

3 Spreekgelegenheid voor het publiek over niet-geagendeerde onderwerpen. Vergadering Commissie Ruimte 11-09-2014 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:30-22:50 Voorzitter: mw. H.C. Pasterkamp Commissiegriffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd: 20.30

Nadere informatie

Agenda Directieraad Uithoflijn Overleg: Directieraad Uithoflijn Datum: 22 maart 2017 Tijd: uur Plaats Laan van Maarschalkerweerd, grote ve

Agenda Directieraad Uithoflijn Overleg: Directieraad Uithoflijn Datum: 22 maart 2017 Tijd: uur Plaats Laan van Maarschalkerweerd, grote ve Agenda Directieraad Uithoflijn Overleg: Directieraad Uithoflijn Datum: 22 maart 2017 Tijd: 15.00-16.30 uur Plaats Laan van Maarschalkerweerd, grote vergaderzaal Aanwezig: Rob Brugts (voorzitter), René

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 april 2018 Zaaknummer: 437396 Portefeuillehouder : M.A. van Dijk Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

Reactienota Woonvisie Langedijk

Reactienota Woonvisie Langedijk Reactienota Woonvisie Langedijk 2014-2030 Reactienota in het kader van de terinzagelegging van de concept woonvisie Langedijk 2014-2030 Vastgesteld door burgemeester en wethouders d.d. 27 mei 2014 Vastgesteld

Nadere informatie

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma 2016-2020 gemeente Harlingen In 2013 heeft de gemeenteraad de woonvisie voor de gemeente Harlingen voor de periode 2013 2020 vastgesteld. In de woonvisie

Nadere informatie

Mijn mening over harmelen.nl

Mijn mening over harmelen.nl Mijn mening over harmelen.nl Woonvisie Beleid in opdracht van Gemeenteraad Democratisch besluit Breed draagvlak Handvat voor alle partijen Geeft een inventarisatie over het huidige woning voorraad Uitvoeringskader

Nadere informatie

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2 Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 04-06-2014 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Algemeen, Ruimtelijke Ordening en Regio Alkmaar Woensdag 4 juni 2014 09.00 10.30 uur Besognekamer

Nadere informatie

Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte

Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte Stap 1 van de Ladder voor Duurzame Verstedelijking schrijft voor dat een stedelijke ontwikkeling past binnen de regionale behoefte. Provincie

Nadere informatie

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 04-09-2013 Agendapunt 2

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 04-09-2013 Agendapunt 2 Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 04-09-2013 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Algemeen, Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Donderdag 4 juli 2013

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 38 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 38 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 15.0011754 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer d.d.

Nadere informatie

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2

Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2 Notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 17-04-2014 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Algemeen, Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Woensdag 5 maart 2014

Nadere informatie

datum overleg dinsdag 28 augustus 2012 aanwezig wethouders: mevrouw D.H. Schmalschläger de heer J. Ouderkerken afwezig secretaris wethouder

datum overleg dinsdag 28 augustus 2012 aanwezig wethouders: mevrouw D.H. Schmalschläger de heer J. Ouderkerken afwezig secretaris wethouder VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: de heer T.J. Romeyn locosecretaris: de heer J.J. van den Berg : mevrouw D.H. Schmalschläger de heer

Nadere informatie

Kwantitatieve en kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris d'aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug

Kwantitatieve en kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris d'aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug Memo Onderwerp Kwantitatieve en kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris d'aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug Datum Vs 2,1 10 juni 2014 Aan Van ISMH Pieter van Haeften Inleiding In deze notitie

Nadere informatie

PFM PFM Wonen 2016

PFM PFM Wonen 2016 PFM 2016 PFM Wonen 2016 Actualisering PFM Wonen Oss Verkenning, raadspodium Oss, maart 2017 PFM 2016 Wat is PFM? Ontwikkelingen 2010-2016 Woonwensonderzoek 2015 Eerste contouren Pfm 2016 PFM 2016 Wat is

Nadere informatie

Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden-Brabant

Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden-Brabant Provincie Noord-Brabant Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden-Brabant Wanneer: 15 december 2014 Locatie: Buitenom, Broekstraat 4, Tilburg Tijd: 09.00 12.00 uur Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering

Nadere informatie

AB-Besluit AB RUD NHN. Aan: Datum vergadering: 8 maart C. van den Tempel (controller) Actualisatie Begroting e Begrotingswijziging 2018

AB-Besluit AB RUD NHN. Aan: Datum vergadering: 8 maart C. van den Tempel (controller) Actualisatie Begroting e Begrotingswijziging 2018 AB-Besluit Aan: Datum vergadering: Auteur: Onderwerp: AB RUD NHN 8 maart 2018 C. van den Tempel (controller) Actualisatie Begroting 2018 1 e Begrotingswijziging 2018 Agendapunt: 8 Aanleiding: In de algemene

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 september nummer 38

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 september nummer 38 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 15 september 2009 nummer 38 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, C.E.J. Leeuwis, S.G.M. van Hout, burgemeester loco secretaris

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Handreiking nut en noodzaak wonen

Handreiking nut en noodzaak wonen Handreiking nut en noodzaak wonen Inleiding In deze notitie geeft de provincie inzicht in de wijze waarop de provincie het nut en de noodzaak (nut en noodzaak) van nieuwe woningbouwplannen buiten bestaand

Nadere informatie

Nieuwbouwontwikkeling Overasselt Schoonenburg en Zilverberg & Wandelknooppuntennetwerk. 23 september 2013

Nieuwbouwontwikkeling Overasselt Schoonenburg en Zilverberg & Wandelknooppuntennetwerk. 23 september 2013 Nieuwbouwontwikkeling Overasselt Schoonenburg en Zilverberg & Wandelknooppuntennetwerk 23 september 2013 Programma 1. Opening / introductie (DPO en wethouder de heer H. van den Berg) 2. Toelichting nieuwbouwontwikkeling

Nadere informatie

PORA Blok Ruimte en Blok Ruimte en Sociaal Agenda vergadering 7 februari 2018

PORA Blok Ruimte en Blok Ruimte en Sociaal Agenda vergadering 7 februari 2018 PORA Blok Ruimte en Blok Ruimte en Sociaal Agenda vergadering 7 februari 2018 Locatie: Aanvang: Gemeentehuis Heiloo 09.00 14.30 uur Deelnemers: Victor Kloos - Vermaas Jan Nagengast Anjo van de Ven Pieter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Prioritering woningbouw. Voortgang woningbouwprogramma

Prioritering woningbouw. Voortgang woningbouwprogramma Prioritering woningbouw Voortgang woningbouwprogramma Programma 0. Inleiding 1. Voortgang woningbouwprogramma 2. Geactualiseerd streefprogramma 3. Spelregels nieuwe prioriteringsronde Regie Programma:

Nadere informatie

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide Volgens de laatste Provinciale Prognose (2011) bedraagt de woningbouw behoefte in Valkenswaard een netto toevoeging van 1.230 woningen

Nadere informatie

Vaststellen Woonvisie

Vaststellen Woonvisie Advies 1 Nummer 050 B&W 02-08-2016 Raadscommissie 06-09-2016 Gemeenteraad 21-09-2016 Vaststellen Woonvisie De woonvisie heeft ter visie gelegen voor inspraak, er zijn 6 reacties ingediend. Deze zijn verwerkt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 januari 2014

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 januari 2014 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 21 januari 2014 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Mw. drs. C. Portegies, wet Dhr. E.F.G. Meijer,

Nadere informatie

Concept notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2

Concept notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V Agendapunt 2 Concept notulen Bijlage 1 PORA Algemeen, RO en V&V 10-06-2015 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Algemeen, Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Woensdag 1

Nadere informatie

Agenda Raadscommissie Ruimte. Datum: 4 oktober 2011. Datum: 13 oktober 2011. Raadszaal (Stadhuis) Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op:

Agenda Raadscommissie Ruimte. Datum: 4 oktober 2011. Datum: 13 oktober 2011. Raadszaal (Stadhuis) Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op: Agenda Raadscommissie Ruimte Datum: 4 oktober 2011 Tijd: 19.30 uur Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op: Datum: 13 oktober 2011 Tijd: 19.30 uur Locatie: Raadszaal (Stadhuis) Agenda I. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - BESTUUR CONCEPT Verslag. EXTRA Vergadering dd om uur bij ENCI-Maastricht

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - BESTUUR CONCEPT Verslag. EXTRA Vergadering dd om uur bij ENCI-Maastricht Memo Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied SOME - Verslag 27/2015 Aan: J. Mans, G. van der Bijl (afw), W. Gerardu (afw), J. de Jong, F. de Schepper, P. Mergelsberg Van: M. Meertens C.c.: W. Hazeu,

Nadere informatie

Regelgeving. : Memo Ladder voor Duurzame Verstedelijking In opdracht van : gemeente Bodegraven-Reeuwijk Datum : 30 juni 2015

Regelgeving. : Memo Ladder voor Duurzame Verstedelijking In opdracht van : gemeente Bodegraven-Reeuwijk Datum : 30 juni 2015 Bezoekadres: Telefoonnummer: Bankrekeningnummer IBAN buro WAALBRUG 024-675 23 56 NL98 RABO 0302 2351 59 Schoenaker 10 6641 SZ Beuningen Website: KvK Nummer www.burowaalbrug.nl 58365524 Postadres: Postbus

Nadere informatie

agendapunt nummer portefeuillehouder

agendapunt nummer portefeuillehouder V O O R S T E L A A N D E R A A D afdeling Ruimte en Groen in behandeling bij M. Roobol doorkiesnummer 078 633 45 50 agendapunt nummer portefeuillehouder E.C. Lafeber datum voorstel 8-9-2010 raadsvergadering

Nadere informatie

1. Opening door voorzitter / mededelingen Wethouder Kloos opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

1. Opening door voorzitter / mededelingen Wethouder Kloos opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Concept Notulen PORA Economische Zaken, Toerisme, Recreatie en Cultuur Regio Alkmaar Woensdag 4 februari 2015, 8.30 9.30 uur Gemeentehuis Castricum, Raadhuisplein 1, Castricum deelnemers: Afwezig: Dhr.

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 2 oktober 2018 Zaaknummer: 483802 Portefeuillehouder : R.A. Kraaijenbrink Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

Woonvisie in t kort 10

Woonvisie in t kort 10 10 Woonvisie in t kort Utrecht is een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken. Daarom is de druk op de woningmarkt groot. Deze druk zal de komende jaren blijven waardoor veel doelgroepen niet de woning

Nadere informatie

Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN

Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN AB-Besluit Aan: AB RUD NHN Datum vergadering: 15 mei 2015 (Schriftelijke ronde) Auteur: Onderwerp: Damir Štajcer Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN Agendapunt: -- Aanleiding / Kern

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond bouwmogelijkheden Mariaheide donderdag 22 december 2011 AGENDA Opening (weth. J. van Burgsteden) 5 min. Welkomswoord dorpsraad ( dhr. J. vd Tillaar) 5 min. Bouwmogelijkheden

Nadere informatie

Samenwerkingsafspraken Enschede 2014-2015 Vanuit een gedeelde visie, onderling vertrouwen en gelijkwaardigheid

Samenwerkingsafspraken Enschede 2014-2015 Vanuit een gedeelde visie, onderling vertrouwen en gelijkwaardigheid Samenwerkingsafspraken Enschede 2014-2015 Vanuit een gedeelde visie, onderling vertrouwen en gelijkwaardigheid Vastgesteld en ondertekend in het bestuurlijk overleg d.d. 26 november 2014 1 Jaarlijks terugkerend

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSLOCATIES SON EN BREUGEL. (in relatie tot het Woningbouwprogramma 2016/ Son en Breugel )

ONTWIKKELINGSLOCATIES SON EN BREUGEL. (in relatie tot het Woningbouwprogramma 2016/ Son en Breugel ) ONTWIKKELINGSLOCATIES SON EN BREUGEL (in relatie tot het Woningbouwprogramma 2016/2020-2030 Son en Breugel ) 1 2 IN 2012 IS HET PROJECT ONTWIKKELINGSLOCATIES SON EN BREUGEL UITGEVOERD ONTWIKKELINGSLOCATIES

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

11RAAD0056 VOORBLAD RAADSVOORSTEL

11RAAD0056 VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL G e m e e n t e Z e i s t 11RAAD0056 Ronde Tafel : - Debat : 17 mei 2011 Raadsvergadering : 31 mei 2011 Gewijzigd voorstel : Organisatieonderdeel : strategie & beleid Telefoon :

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 519178 Op voorstel B&W d.d.: 28 juni 2014 Datum vergadering: 7 oktober 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Aanpak wijziging

Nadere informatie

Bestedingskader middelen Stedelijke Herontwikkeling

Bestedingskader middelen Stedelijke Herontwikkeling Bestedingskader middelen Stedelijke Herontwikkeling Inleiding Stedelijke herontwikkeling Voor de ruimtelijke ontwikkeling van Utrecht is de Nieuwe Ruimtelijke Strategie opgesteld die in 2012 door de Raad

Nadere informatie

B&W Vergadering. Gemeenteraad B&W Vergadering 6 juni Voorgesteld besluit Het college heeft besloten:

B&W Vergadering. Gemeenteraad B&W Vergadering 6 juni Voorgesteld besluit Het college heeft besloten: B&W Vergadering Dossiernummer 303 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 6 juni 2016 Agendapunt 2.2.5 Omschrijving Vaststelling bestemmingsplan Melickerveld Zaaknummer 10913-2016 Commissie RU voorstel Commissiedatum

Nadere informatie

Woonvisie Gemeenteraad Boxtel

Woonvisie Gemeenteraad Boxtel Woonvisie 2015-2025 Gemeenteraad Boxtel Aanleiding Woonvisie 2010-2014 afgerond Regionale agenda wonen Veranderde dynamiek op de woningmarkt Extramuralisering Woningwet 2015 2 Vorm van de woonvisie Visie

Nadere informatie

Regiegroep Regionale samenwerking Regio Alkmaar

Regiegroep Regionale samenwerking Regio Alkmaar -------------------- Regiegroep ---------------------- Regionale samenwerking Regio Alkmaar Verslag Vergadering nummer 4 van de Regiegroep Regionale samenwerking Datum vergadering : 14 februari 2011 Tijd

Nadere informatie

Beantwoording technische vragen forumavond 7 april 2015

Beantwoording technische vragen forumavond 7 april 2015 Beantwoording technische vragen forumavond 7 april 2015 Forum 1A: Besluitenlijst forumvergadering 10 maart 2015 1 -- -- -- Forum 1A: Actiepuntenlijst forumvergaderingen 1 -- -- -- Forum 1A: Afdoening ingekomen

Nadere informatie

de Woonvisie Ede 2030 vast te stellen; a. Groei wordt voornamelijk opgevangen in Ede Stad, dorpen groeien gematigd;

de Woonvisie Ede 2030 vast te stellen; a. Groei wordt voornamelijk opgevangen in Ede Stad, dorpen groeien gematigd; BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Notulen van burgemeester en wethouders Vergadering van 17-11-2015, 09:00 uur 39274 Wethouder Woonvisie Ede 2030 1. In te stemmen met de aangepaste Woonvisie Ede 2030; 2. het

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

1. Constituerend beraad Ter opvolging van mevrouw Schmalschläger is de heer A.N. Dellemijn op 1 juli 2013 door de raad benoemd als wethouder.

1. Constituerend beraad Ter opvolging van mevrouw Schmalschläger is de heer A.N. Dellemijn op 1 juli 2013 door de raad benoemd als wethouder. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : afwezig wethouder: de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent de heer A.N. Dellemijn

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 februari Akkoord met voorstel

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 februari Akkoord met voorstel BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 februari 2013 Aanwezig: Afwezig: C.J.M.W. Wassenaar, J. Wienen, R. van Gelderen, H.B. Eenhoorn, J.B. Uit den Boogaard R. van Netten (secretaris) C. van Schayk (teamleider

Nadere informatie

HUREN IN HEERHUGOWAARD

HUREN IN HEERHUGOWAARD HUREN IN HEERHUGOWAARD Cijfers over woningzoekenden, weigeringen, verhuringen en de slaagkansen van jongeren De positie van jongeren op de lokale woningmarkt van Heerhugowaard in regionaal perspectief

Nadere informatie

Zienswijze op Regiobeeld 2025 nr Gemeente Samenvatting zienswijze/opmerking Reactie Verwerkt j/n 1 Bergen d.d. 28-11-2013

Zienswijze op Regiobeeld 2025 nr Gemeente Samenvatting zienswijze/opmerking Reactie Verwerkt j/n 1 Bergen d.d. 28-11-2013 Zienswijze op Regiobeeld 2025 nr Gemeente Samenvatting zienswijze/opmerking Reactie Verwerkt j/n 1 Bergen d.d. 28-11-2013 Het formaat van het document is niet prettig leesbaar op Ipad. Het pdf formaat

Nadere informatie

Onderbouwing ladder voor duurzame verstedelijking Achterberg Oost

Onderbouwing ladder voor duurzame verstedelijking Achterberg Oost Onderbouwing ladder voor duurzame verstedelijking Achterberg Oost De gemeente Rhenen heeft de Achterbergse Ontwikkelingsmaatschappij (AOM) gevraagd meer inzicht te geven in de onderbouwing van de ontwikkeling

Nadere informatie

L. van Gerven raad september 2013

L. van Gerven raad september 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email L. van Gerven 040-2083487 Lge@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Verordening Starterslening. 13raad00533 26 september

Nadere informatie

Bijlage 6. Paragraaf 2 vermeldt de conclusies. In paragraaf 3 staat een uitgebreidere toelichting.

Bijlage 6. Paragraaf 2 vermeldt de conclusies. In paragraaf 3 staat een uitgebreidere toelichting. Rapportage taakstelling huisvesting vergunninghouders en verblijfsgerechtigden in de eerste helft in de regio Alkmaar (mede op basis van gemeentelijke rapportages aan toezichthouder eerste helft ; opgesteld

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur Stadsregio Arnhem Nijmegen

Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur Stadsregio Arnhem Nijmegen 'N12.02902 HU III IIIII III HUM ft Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur datum tijd locatie aanwezig afwezig 12 april 2012 10.00 uur -13.00 uur, kamer Jaap J. Modder, P. de Bruijn, M.

Nadere informatie

De volkshuisvestelijke opgaven. Gennep, 6 januari 2015 Anne-Fleur Dijkstra

De volkshuisvestelijke opgaven. Gennep, 6 januari 2015 Anne-Fleur Dijkstra De volkshuisvestelijke opgaven Gennep, 6 januari 2015 Anne-Fleur Dijkstra We hebben geen ruimte om ruimte te maken Agenda A. Cijfers B. Wat doen we met overcapaciteit? C. Hoe gaan we om met knelpunten

Nadere informatie

Verslag Vergadering PORA EZ en toerisme

Verslag Vergadering PORA EZ en toerisme Stadsontwikkeling Economische Zaken Verslag Vergadering PORA EZ en toerisme datum vergadering : 14 september 2012 tijd : 15.00 17.00 uur plaats : Van Foreestkamer Stadhuis Alkmaar deelnemers: Heerhugowaard:

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer;

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer; GEWIJZIGD Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Juli 2014 Nummer 6721 Onderwerp Visie ruimte en mobiliteit 2014 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Startdocument Schuytgraaf Veld 17b. juni 2013

Startdocument Schuytgraaf Veld 17b. juni 2013 Startdocument Schuytgraaf Veld 17b juni 2013 1 Inleiding In mei 2012 heeft de gemeente Arnhem het project Schuytgraaf overgenomen van de GEM (Grondexploitatie maatschappij). De gemeente heeft nu de leiding

Nadere informatie

1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2.

1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2. Oplegvel 1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan

Nadere informatie

Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught

Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught Stec Groep aan gemeente Vught Esther Geuting en Joep Arts 12 november 2015 Waar staan we nu? 10 september Informatieavond raad (startdocument) 17 september Commissie

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, Onderwerp: bestemming uitkering BLSgelden

Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, Onderwerp: bestemming uitkering BLSgelden Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Concept Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, 21-12-2010 Onderwerp: bestemming uitkering BLSgelden 2005 t/m 2009 Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord gaan met het voorstel

Nadere informatie