Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie"

Transcriptie

1 Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie Looptijd van het contract: 19 april december Inleiding In dit evaluatierapport beschrijven wij de wijze waarop de uitvoering daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, aan de hand van de afspraken zoals die vastgelegd zijn in de Samenwerkingsovereenkomst Gemeente Houten, Alexander Calder Arbeidsintegratie en UW Reïntegratie in het kader van de pilot Sprintbemiddeling Eerst beschrijven wij per onderdeel hoe de uitvoering heeft plaatsgevonden, waarbij tevens aantallen worden genoemd. Vervolgens beschrijven wij onze conclusies en aanbevelingen en tot slot geven wij de voor deze evaluatie relevante mangementinformatie weer. Organisatie van de dienstverlening In de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Houten is hierover een aantal afspraken vastgelegd. Samengevat: schriftelijke aanmelding door Alexander Calder (AC) onder vermelding van voorkeur van klant en volgorde loopbaanonderscheid; 2 dagen na aanmelding een intakegesprek bij UW in aanwezigheid van de consulent van AC, specialist en brugfunctionaris UW: in geval van een Go: 1 dag na intake start met traject bij UW; in geval van een No Go: terugkoppeling van UW naar de casemanager van de gemeente Houten. voortgangsbewaking: de specialist van UW koppelt naar consulent AC na eerste week schriftelijk terug; in de 2 e week na start bezoekt de AC-consulent de werkplek met diens terugkoppeling hiervan aan de casemanager; in de 3 e week vindt er een korte schriftelijke rapportage plaats van voortgang door de specialist UW; in de 4 e week bezoekt de AC-consulent de werkplek met diens terugkoppeling hiervan aan de casemanager; een maandelijkse voortgangsrapportage en een eindrapportage door UW aan de casemanager. In bovengenoemd proces kunnen de volgende stappen worden onderscheiden die wij achtereenvolgens zullen behandelen:

2 Aanmelding In totaal hebben er 7 aanmeldingen plaatsgevonden verspreid over een periode van 11 maanden: 2 intakes hebben geen doorgang gevonden: 1 omdat de kandidaat niet over kinderopvang beschikte om aan het traject deel te kunnen nemen; 1 omdat de kandidaat vóór de intake werk vond; 1 intake is niet doorgegaan, omdat de kandidaat niet op de intakeafspraak verscheen. De eerste 2 aanmeldingen door de consulent van AC verliepen niet volgens de gemaakte afspraken: de afgesproken aanmeldingsinformatie was niet compleet. Na interventie is dit hersteld en kon UW haar dienstverlening starten. Sindsdien is er volgens afspraak aangemeld. Van de 7 aanmeldingen zijn voor 6 mensen intakegesprekken gepland: 1 intake heeft er binnen de afgesproken termijn plaatsgevonden; 5 intakeplanningen kenden een overschrijding van de afgesproken termijn van 2 werkdagen, o.a. in verband met onderlinge afstemming. Warme overdracht Bij alle 4 intake-afspraken is de consulent van AC aanwezig geweest, op 1 na. De consulent van AC gaf hiervoor als reden aan, dat het niveau van de kandidaat zodanig was dat hij zich geheel zelfstandig zou moeten kunnen presenteren. Naar aanleiding van de terugkoppeling van het verloop van het intakegesprek stelde de consulent van AC echter vast, dat haar aanwezigheid toch beter zou zijn geweest. In de andere 3 gevallen heeft de warme overdracht ertoe bijgedragen, dat de persoon zich gesteund voelde; dat de consulent van AC input kreeg over het niveau van functioneren in een selectiegesprek om deze informatie vervolgens eventueel te kunnen gebruiken voor verbetering van de presentatie van de klant; de uitvoerders van UW en AC makkelijker met elkaar konden omgaan. Werktraject Na de 4 intakes hebben 2 mensen een daadwerkelijke trajectstart gemaakt. Waarom zijn er twee niet gestart: 1 vanwege het besluit van de casemanager de uitkering te beëindigen wegens herhaaldelijk verzuim (te laat komen) op afspraken; 1 vanwege het besluit van de casemanager van de gemeente Houten om AC toestemming te geven de kandidaat het traject van UW intern bij AC te laten uitvoeren. Van de twee mensen die wel aan het traject hebben deelgenomen startte 1 persoon binnen de afgesproken doorlooptijd. De andere 3 weken later in verband met te regelen kinderopvang.

3 UW kon beiden de werkrichting bieden die zij als voorkeur hadden uitgesproken. Voor één van beiden was de context van een productieomgeving en de daarmee samenhangende cultuur op de werkvloer een hard gelag. Dit trok een zware hypotheek op haar motivatie. Voor de ander pasten het werk, de werkomstandigheden en de verhoudingen van onze divisie productie wèl goed, hetgeen zelfs leidde tot een sollicitatie bij UW. UW heeft in de periode dat beiden deelnamen aan het traject niet altijd een constante werkaanvoer kunnen realiseren in verband met een tijdelijke stagnatie van opdrachten in de winterperiode. Voortgangsbewaking Over het verloop van het traject van de twee mensen die hebben deelgenomen, heeft de specialist van UW de consulent van AC eind eerste week niet schriftelijk, maar mondeling geïnformeerd. In de 4 e week hebben gesprekken bij UW met de consulent van AC plaatsgevonden op basis van mondelinge informatie. Tussentijdse maandelijkse voortgangsrapportages hebben voor beiden over de eerste periode correct plaatsgevonden: voor 1 van de mensen viel die samen met de eindrapportage. Voor de andere is een uitgebreide rapportage aan het eind van de 2 e maand opgesteld en is met toestemming van de casemanager een 2 e periode van maximaal 3 maanden afgesproken. Over de 3 e tot en met 6 e maand is 1-malig een voortgangs- c.q. eindrapportage gemaakt. Afronding Voor 1 van de 2 mensen die deelnamen aan het traject was de tijdspanne tussen beëindiging daarvan en de start in een baan te kort om daarin nog een exitgesprek te plannen. Met de andere persoon heeft geen exitgesprek in aanwezigheid van de consulent van AC plaatsgevonden. Communicatie De specialist van UW en de consulent van AC hebben gedurende het traject van beide deelnemers frequent telefonisch contact gehad, waarbij de consulent van AC in voorkomende gevallen op zich nam de relevante informatie aan de casemanager van de gemeente Houten door te spelen. De afspraken over schriftelijke communicatie tussen UW en de casemanagers van de gemeente Houten hebben volgens afspraak plaatsgevonden. In beide gevallen is er geen sprake geweest van ziekte, waardoor geen gebruik is gemaakt van het afgesproken ziekmeldingsprotocol.

4 Conclusies en aanbevelingen, Faal- en succesfactoren 1. Conclusies De inschatting van het aantal aanmeldingen bij aanvang van het contract (± 35) is achtergebleven: 4 in de periode tot , 3 in de periode van tot ; Het aantal mensen dat na aanmelding daadwerkelijk ingestroomd is in een vervolgtraject werken in werk, is laag gebleken (29%); Aanmeldingsprocedure op het punt van informatieoverdracht door Alexander Calder kende bij 2 mensen startproblemen, maar liep vervolgens volgens afspraak; Doorlooptijden tussen aanmelding en intake zijn overwegend niet binnen de afgesproken termijn gerealiseerd en vereist een strakke(re) organisatie, regie en monitoring aan de kant van de opdrachtnemer; Doorlooptijden tussen intake en start zijn gerealiseerd; De warme overdracht door de consulent verantwoordelijk voor bemiddeling en plaatsing heeft bijgedragen aan kwaliteitsverbetering voor alle betrokkenen; Het werktraject sloot in één van beide gevallen goed aan en in het andere geval niet, ook al viel het aangeboden werk in de interessesfeer; Er was niet altijd een constant aanbod van werk als gevolg van orderstagnatie in de winterperiode; De voortgangsbewaking liep niet helemaal volgens afspraak, maar dit heeft geen nadelige effecten gehad voor de recht- en doelmatigheid; De afronding in de vorm van een exitgesprek heeft volgens afspraak plaatsgevonden en wel op basis van de eindrapportage van de specialist van UW. Deze eindrapportage waarborgde concreet houvast voor het gesprek. De communicatie met de casemanagers heeft volgens afspraak plaatsgevonden. 2. Aanbevelingen De uitvoering van bemiddeling, plaatsing en nazorg (werken aan werk) en die van aanbodversterking (werken in werk) moeten naadloos op elkaar aansluiten. Als hiervoor twee verschillende contractpartijen worden gecontracteerd, kost dit alle betrokken partijen (ook de opdrachtnemer) extra tijd. Uit het oogpunt van effectiviteit en efficiency zijn wij van mening, dat het contracteren van één partij, desnoods met een onderaannemer de voorkeur verdient; Warme overdracht is een belangrijke aanpak gebleken voor de samenwerking en communicatie bij de operationele uitvoerders; Het karakter van de intake als een selectiegesprek bij de organisatie die verantwoordelijk is voor de realisatie van werken in werk na een maand waarin de aangemelde persoon o.a. getraind is in sollicitatievaardigheden, is inhoudelijk een passende aanpak; De afspraken over vorm en frequentie van communicatie en rapportage waren in dit contract nogal vast voorgeschreven. Onze aanbeveling is om 1 of 2-wekelijks via de aan de casemanagers een korte stand van zaken per klant te sturen. Ook zou de frequentie van de schriftelijke rapportages bijgesteld kunnen worden naar 1x per kwartaal als alles volgens plan verloopt, of een tussentijdse schriftelijke rapportage als blijkt dat dit niet het geval is.

5 Organiseer de uitvoering van een pilot bij een klein aantal casemanagers, om de beoogde ontwikkeling en monitoring van het project beter te kunnen waarborgen. Om een pilot ( experiment ) goed te kunnen monitoren en beoordelen op waarde en kwaliteit, is er in dit project voor gekozen de tijdspanne waarin deze plaatsvindt redelijk kort en afgebakend te houden. Echter dit gegeven krijgt optimale betekenis in relatie tot aantallen aanmeldingen en instroom. De aantallen klanten die in traject zijn gegaan bij UW, zijn zoals bekend, erg mager gebleven. De mogelijkheid om met de opdrachtnemer te praten over verbreding van de doelgroep met klanten uit het zittend bestand, zou eventueel van te voren als optie in het contract opgenomen kunnen worden; In dat geval ook de beschikbaarheid van heldere criteria bij de casemanagers om te kunnen bepalen welke cliënten uit het zittend bestand geschikt zouden kunnen zijn voor de aangeboden dienstverlening; De regierol ligt van begin- tot eind van het traject bij de casemanager, geef de casemanager dan ook een rol bij de verlenging van het traject, zowel richting de klant als richting de opdrachtnemers, in dit geval AC én UW Reïntegratie. Continu werkaanbod voor de klant op de werkvloer bij UW is van belang, om de klant gemotiveerd te houden, een realistisch beeld te geven van werk en werkomstandigheden. Managementinformatie Tabel gegevens uitvoering Sprintbemiddeling UW Reïntegratie AANMELDINGEN INTAKES INSTROOM VERLENGING UITSTROOM 7* ** * 2004: 1 in mei; 2 in september en 1 in oktober 2005: 2 in februari en 1 in maart ** met uitstroom wordt bedoeld: uitstroom uit de uitkering, zowel positief door aanvaarding van werk als negatief door beëindiging van de uitkering wegens verwijtbaar gedrag: positief: 1 in tijd tussen aanmelding en intake; 1 tijdens eerste werkperiode; negatief: 1

de Leden van de raadscommissie Economie en Sociale Zaken Geachte mevrouw, mijnheer,

de Leden van de raadscommissie Economie en Sociale Zaken Geachte mevrouw, mijnheer, de Leden van de raadscommissie Economie en Sociale Zaken Datum : 4 oktober 2005 Uw kenmerk : Ons kenmerk : GRIFFIE/ESZ/2005/38 Contactpersoon : Y.M. Hazelaar Doorkiesnr. : 4827 Onderwerp: Hoorzitting project

Nadere informatie

Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer

Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer Inleiding Op 1 februari 2007 is de gemeente Boxmeer, in samenwerking met IBN Arbeidsintegratie gestart met het zogenaamde Groenproject. Dit project, waarbij

Nadere informatie

Evaluatie pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten 2004 Houten, juni 2005

Evaluatie pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten 2004 Houten, juni 2005 Evaluatie pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten 2004 Houten, juni 2005 Evaluatie Sprintbemiddeling gemeente Houten 2004, juni 2005 1 Evaluatie Sprintbemiddeling gemeente Houten 2004, juni 2005 2 Inleiding

Nadere informatie

(Geef naam opdrachtnemer), gevestigd (geef plaats) en vertegenwoordigd door (geef naam), (geef functie), hierna te noemen Dienstverlener,

(Geef naam opdrachtnemer), gevestigd (geef plaats) en vertegenwoordigd door (geef naam), (geef functie), hierna te noemen Dienstverlener, Overeenkomst enkele inkoop PIB Bron: Gemeente s-hertogenbosch Ondergetekenden: De gemeente X, hierbij vertegenwoordigd door geeft naam, geef functie, daartoe gemachtigd bij mandaatbesluit van 1 november

Nadere informatie

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf December 2011 Auteurs: Leonie Oosterwaal, beleidsmedewerker ABU Judith Huitenga en Marit Hoffer, medewerkers Servicepunt

Nadere informatie

Arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek. Eindverantwoording project screening en matching vergunninghouders 2018

Arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek. Eindverantwoording project screening en matching vergunninghouders 2018 Arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek Eindverantwoording project screening en matching vergunninghouders 2018 Ronald Clous - Regiocoördinator December 2018 1. Schets van de regio Gooi en Vechtstreek is

Nadere informatie

OW Resultaten Nameting Go no go cohort 2009/ 2010 Hogeschool Windesheim School of Education

OW Resultaten Nameting Go no go cohort 2009/ 2010 Hogeschool Windesheim School of Education OW 10.2546 Resultaten Nameting Go no go cohort 2009/ Hogeschool Windesheim School of Education Auteur: Carlo van Varsseveld Datum: 15 november Herziene versie 25 nov. Inhoudsopgave - Inleiding 3 - Resultaten

Nadere informatie

Offerte. Trajecten voor werkzoekenden met grote afstand tot de arbeidsmarkt

Offerte. Trajecten voor werkzoekenden met grote afstand tot de arbeidsmarkt Offerte Trajecten voor werkzoekenden met grote afstand tot de arbeidsmarkt pagina 1 1 Inleiding De gemeente Assen staat in het kader van de doelmatigheid Abw en de reïntegratie opdracht van gemeenten voor

Nadere informatie

PROJECT AFSLUITING+ EVALUATIE PROJECT

PROJECT AFSLUITING+ EVALUATIE PROJECT PROJECT AFSLUITING+ EVALUATIE PROJECT 1 Deel 1 Algemene projectgegevens 1 Naam project 1 Aanpak jongeren tot 27 jaar zittend bestand Participatiewet 1 Deel 2 Projectinhoudelijke gegevens Oorspronkelijke

Nadere informatie

Inzet re-integratiemiddelen trajectbegeleiding Jongerenloket Holland Rijnland

Inzet re-integratiemiddelen trajectbegeleiding Jongerenloket Holland Rijnland BIJLAGE 4 Inzet re-integratiemiddelen trajectbegeleiding Jongerenloket Holland Rijnland Afspraken tussen de gemeentelijke sociale diensten in Holland Rijnland en het Jongerenloket voor Onderwijs en Werk

Nadere informatie

Optimaliseren van zorglogistieke processen. YolandaVeerhuis Afdelingsmanager polikliniek Spaarnepoort

Optimaliseren van zorglogistieke processen. YolandaVeerhuis Afdelingsmanager polikliniek Spaarnepoort Optimaliseren van zorglogistieke processen YolandaVeerhuis Afdelingsmanager polikliniek Spaarnepoort Inhoud Beschrijving afdeling en doelgroep Doel: Grip op proces houden Doelstellingen project Stuurgroep

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2017, NUMMER 81

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2017, NUMMER 81 BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2017, NUMMER 81 Datum 28 augustus 2017 Van College B&W Behandeld door S. Mateman Doorkiesnummer 030-28 66237 E-mailadres s.mateman@utrecht.nl Kenmerk 4720921 Beleidsveld

Nadere informatie

Re-integratie in beleidsnota. gemeente Schiedam

Re-integratie in beleidsnota. gemeente Schiedam gemeente Schiedam beleidsnota gemeente Schiedam cluster Maatschappelijke Ontwikkeling afdeling Werk Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T0I021911 11 W wvvw,schicdam.n!

Nadere informatie

Datum uw brief 31 maart 2008

Datum uw brief 31 maart 2008 Directie Inwoners SP fractie van de gemeente Nijmegen ter attentie van mw. S. Akdemir Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Magis maakt meer werk van Spoor 2-trajecten

Magis maakt meer werk van Spoor 2-trajecten Magis maakt meer werk van Spoor 2-trajecten Magis maakt meer werk van Spoor 2-trajecten SPECIALISTEN IN SPOOR 2 RE-INTEGRATIE Bij Magis hebben we er ons werk van gemaakt om de talenten en mogelijkheden

Nadere informatie

ontwikkeltafel MDW Eindhoven, 26 oktober 2017

ontwikkeltafel MDW Eindhoven, 26 oktober 2017 ontwikkeltafel MDW Eindhoven, 26 oktober 2017 1) Welkom! 2) Korte terugblik Kick-off + doel van vanmiddag 3) Huidige situatie 4) Knelpunten & toekomst 5) Resultaatfinanciering/ effectiviteitsbekostiging

Nadere informatie

Instroom 1. Inclusie. Uitstroom. Doorstroom. Universiteit Utrecht 1

Instroom 1. Inclusie. Uitstroom. Doorstroom. Universiteit Utrecht 1 Instroom 1 4 Uitstroom 3 Inclusie 2 Doorstroom Universiteit Utrecht 1 Rapportage 2018 Prof. Dr. Naomi Ellemers Prof. Dr. Jojanneke van der Toorn Dr. Wiebren Jansen Inhoud Voorwoord 4 Algemeen 6 Hoe is

Nadere informatie

Detacheren & Uitzenden Anticiperen op Participatiewet. Door : Jan Klerks Controller WSD

Detacheren & Uitzenden Anticiperen op Participatiewet. Door : Jan Klerks Controller WSD Detacheren & Uitzenden Anticiperen op Participatiewet Door : Jan Klerks Controller WSD Aanleiding Participatiewet Stop instroom SW Nieuwe positionering WSD Wat doen we met nieuwe brede doelgroep Wat kan

Nadere informatie

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) ingevoerd. Eén van de uitgangspunten van deze wet is dat

Nadere informatie

Geachte heer Van der Meij,

Geachte heer Van der Meij, GR IJsselgemeenten Afdeling Sociale Zaken t.a.v. de heer F.B. van der Meij Postbus 566 2900 AN CAPELLE AAN DEN IJSSEL Datum: 25/01/2018 Zaaknummer: ZK18000131 Afdeling: Samenleving Contactpersoon: A.W.

Nadere informatie

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG 1 Aanmelding jeugdige 2 Onderzoek CJG Geen/ voorliggende hulp nee 3 Gesp jeugdhulp nodig? ja 4 Opstellen deel 1 5 Bepalen inzet en aanbieder 6

Nadere informatie

Pilot FIP Frequent Intensief Persoonlijk. Presentatie Divosa 5 april 2019 Dorien Dieters en Jany van de Vin (teammanager en coördinator team Inkomen)

Pilot FIP Frequent Intensief Persoonlijk. Presentatie Divosa 5 april 2019 Dorien Dieters en Jany van de Vin (teammanager en coördinator team Inkomen) Pilot FIP Frequent Intensief Persoonlijk Presentatie Divosa 5 april 2019 Dorien Dieters en Jany van de Vin (teammanager en coördinator team Inkomen) Achtergrond FIP pilot Sterk veranderde dienstverlening

Nadere informatie

Stichting Jong Actief Trajecten

Stichting Jong Actief Trajecten Participatieladder Jong Actief Trede 6: Betaald werk Re-integratie Trede 5: Betaald werk met ondersteuning Re-integratie Trede 4: Onbetaald werk Sociale Activering / Dagbesteding Trede 3: Deelname georganiseerde

Nadere informatie

Dienstverleningsbeschrijving

Dienstverleningsbeschrijving Dienstverleningsbeschrijving Integrale Loopbaanbegeleiding Second Chance Force ( SCF) Inleiding: Second Chance Force ( SCF) is een jonge onderneming die de doelstelling heeft om (ex) gedetineerden aan

Nadere informatie

Kennisplatform Werkfit maken. 22 maart 2018

Kennisplatform Werkfit maken. 22 maart 2018 Kennisplatform Werkfit maken 22 maart 2018 Inloop met terugblik onderzoek en eerste bijeenkomsten door ZINZIZ Op de volgende dia s is de presentatie van ZINZIZ tussengevoegd WERKFIT-TRAJECTEN TOT NU TOE

Nadere informatie

NV schade is goed beoordeeld in 2014 Samenvatting KTO NV schade 2014 24 maart 2015

NV schade is goed beoordeeld in 2014 Samenvatting KTO NV schade 2014 24 maart 2015 NV schade is goed beoordeeld in 2014 Samenvatting KTO NV schade 2014 24 maart 2015 Situatie en centrale vraagstelling Onderzoek naar de tevredenheid en loyaliteit van werkgevers en werknemers NV schade

Nadere informatie

Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt Landelijke Werkgevers Werving en Plaatsing [functie] tussen Werkgever Y en arbeidsmarktregio X

Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt Landelijke Werkgevers Werving en Plaatsing [functie] tussen Werkgever Y en arbeidsmarktregio X Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Schakelpunt Landelijke Werkgevers: https://www.samenvoordeklant.nl/schakelpunt-landelijke-werkgevers LOGO S Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt

Nadere informatie

BESLUITNOTA. Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk. Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren

BESLUITNOTA. Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk. Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren BESLUITNOTA Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren Aan : Bestuurlijk overleg: gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren provincie

Nadere informatie

De werkschijf van 5. Hoe werkt IBN? 190 mm. 240 mm. IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50. E info@ibn.nl I www.ibn.

De werkschijf van 5. Hoe werkt IBN? 190 mm. 240 mm. IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50. E info@ibn.nl I www.ibn. 240 mm 190 mm De werkschijf van 5 IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50 Hoe werkt IBN? E info@ibn.nl I www.ibn.nl oktober 2012 190 mm 200 mm Hoe werkt IBN? De werkschijf van 5: De

Nadere informatie

ONS -RK 1 OUIT02400 DOORKIESNUMMER

ONS -RK 1 OUIT02400 DOORKIESNUMMER gemeente Schiedam Aan de gemeenteraad van Schiedam Burgemeester en wethouders Postbus l501 3 100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3 112 DZ Schiedam T 010219 11 11. F 010 246 53 51 W www.schiedam.nl

Nadere informatie

kerncijfers Productiehuis raadsinformatiebrief inzake Cijfers Productiehuis

kerncijfers Productiehuis raadsinformatiebrief inzake Cijfers Productiehuis uw nummer uw datum ons nummer BS/UIT/2008/722 onze datum 10 april 2008 Verzonden inlichtingen bij sector/afdeling A. van der Loo BS / Zorg en Activering doorkiesnr. 0475-388361 AAN de voorzitter van de

Nadere informatie

Integrale schulddienstverlening

Integrale schulddienstverlening Integrale schulddienstverlening WELKOM 27 september 2012 Wat gaan we doen? Welkom Beleidskeuze schulddienstverlening, wethouder Margreet de Leeuw Essentie nieuwe wet + laatste cijfers, Joke de Kock Project

Nadere informatie

B. In te dienen evaluaties

B. In te dienen evaluaties B. In te dienen evaluaties Evaluatie Wet Eenmalige Uitvraag De Wet Eenmalige Uitvraag beoogt via een groeipad de uitvraag van reeds bekende gegevens in het SUWI-domein te verminderen. De wet is per 1-1-2008

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG!

INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG! INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG! 1 Copyright MHS-04042018 Behoudens uitzonderingen door de Wet gesteld mag zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende(n) op het auteursrecht,

Nadere informatie

Live Pilot Programma Accountant

Live Pilot Programma Accountant Live Pilot Programma Accountant Voordat je overstapt naar nieuwe salarissoftware wil je uiteraard graag weten wat de voordelen hiervan zijn en hoe je klanten hierin passen. Voor accountants heeft Nmbrs

Nadere informatie

Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie. email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215

Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie. email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215 Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215 IBN uitvoeringsregie, begeleiding en ontwikkeling van mensen Even wat getallen Landelijk

Nadere informatie

JEUGDHULP DRENTHE * * Het bestuur van BEZINN t.a.v. de heer J. Nijland, voorzitter Vredeveldseweg CD ASSEN. Geachte heer Nijland,

JEUGDHULP DRENTHE * * Het bestuur van BEZINN t.a.v. de heer J. Nijland, voorzitter Vredeveldseweg CD ASSEN. Geachte heer Nijland, Het bestuur van BEZINN t.a.v. de heer J. Nijland, voorzitter Vredeveldseweg 2 9404 CD ASSEN JEUGDHULP R E G I O DRENTHE ** DATUM 19 november 2015 ONDERWERP contractuele verplichtingen en budgetoverschrijding

Nadere informatie

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV ZW ARBO dienstverlening voor het UWV Even voorstellen DHC Wij zijn een expertise bedrijf gericht op het thema duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Goed en gemotiveerd je werk kunnen doen, nu en in de

Nadere informatie

a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen.

a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen. Toegang begeleiding, conceptversie 02 juni 2014 1. Inleiding De werkgroep Toegang is bezig met de vormgeving van de toegang van burgers tot de nieuwe taken vanuit de AWBZ. Opgeleverd dient te worden de

Nadere informatie

Presentatie Voorkomen Huisuitzettingen. Van curatief naar preventief.

Presentatie Voorkomen Huisuitzettingen. Van curatief naar preventief. Presentatie Voorkomen Huisuitzettingen Van curatief naar preventief. Gezamenlijke doelen Het voorkomen van of het vroegtijdig signaleren van huurachterstand om woningontruimingen te voorkomen. Zowel huurder,

Nadere informatie

Planning & Control. Inleiding. Inhoudsopgave

Planning & Control. Inleiding. Inhoudsopgave Planning & Control Inleiding Planning & Control is de Engelse benaming voor coördinatie en afstemming. Het is gericht op interne plannings- en besturingsactiviteiten. Een heldere Planning & Control functie

Nadere informatie

Kwartaalrapportage tweede kwartaal 2013

Kwartaalrapportage tweede kwartaal 2013 RIS. Schoonmaakondersteuning Kwartaalrapportage tweede kwartaal 5 oktober Afdeling Maatschappelijke Zaken en Zorg Gemeente Emmen Inleiding Hierbij treft u de periodieke rapportage aan over de uitvoering

Nadere informatie

Plaats Kinderdagverblijf Peuterspeelzaal School

Plaats Kinderdagverblijf Peuterspeelzaal School De gemeente Halderberge heeft tot taak het maken van proces- en resultaatafspraken bij Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Om deze afspraken te kunnen monitoren heeft de gemeente aan de GGD gevraagd

Nadere informatie

Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed

Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed Proceskalender 2014 van De januari 2014 A-lijst : onderwerpen Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed 1. WERKBEDRIJF Taak en minimale functies Werkbedrijf Wat is

Nadere informatie

Ondernemen als baan. Definities ondernemer. ziet kansen die anderen niet volledig (h)erkennen om : aan een onvervulde vraag te voldoen

Ondernemen als baan. Definities ondernemer. ziet kansen die anderen niet volledig (h)erkennen om : aan een onvervulde vraag te voldoen Opzet workshop 1. Welkom 2. Wat is een ondernemer 3. Beleid Gemeente Deventer 4. Voorselectie 5. Wat doet het Ondernemershuis Deventer 6. Ondernemen als baan 7. Succesfactoren 8. Tips en Trucs 9. Afsluiting

Nadere informatie

VIP & Educatie ten behoeve van maatschappelijke participatie en re-integratie

VIP & Educatie ten behoeve van maatschappelijke participatie en re-integratie VIP & Educatie ten behoeve van maatschappelijke participatie en re-integratie Inleiding Per 1 januari 2015 hebben zowel de gemeente Enschede als het Leger des Heils zich aangesloten bij het landelijk programma

Nadere informatie

Datum: 23 oktober 2014 Versie: 1.0 Definitief. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie: van 9

Datum: 23 oktober 2014 Versie: 1.0 Definitief. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie: van 9 2 de Nota van Inlichtingen van de Europese Aanbesteding volgens de openbare procedure voor het Klantenpanel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie:

Nadere informatie

Jaarverslag. schulddienstverlening 2013. Een goede start

Jaarverslag. schulddienstverlening 2013. Een goede start Jaarverslag schulddienstverlening 2013 Een goede start 1. Aanleiding In 2012 heeft u het beleidsplan schulddienstverlening: De kanteling van schuldhulpverlening naar schulddienstverlening vastgesteld.

Nadere informatie

Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking

Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking Evaluatie Pilot clientondersteuning in de Rotterdamse Vraagwijzers MEE Rotterdam-Rijnmond Datum Januari 2017 Opdrachtgever Opdrachtnemer Status Gemeente

Nadere informatie

Beschrijving primair proces

Beschrijving primair proces Beschrijving primair proces Stap 1: Aanmelding 1a1: Verzamelen / aanvullen gegevens aanmelddossier Een aanmelddossier met hierin een verzameling van alle gegevens die aangeleverd zijn bij aanmelding van

Nadere informatie

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit 2012. Nieuwe Koers Beverwijk. Datum rapport: 8 februari 2013

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit 2012. Nieuwe Koers Beverwijk. Datum rapport: 8 februari 2013 Datum rapport: 8 februari 2013 Auditrapport Blik op Werk Keurmerk Resultaten cliëntenaudit 2012 Nieuwe Koers Beverwijk Kiwa Nederland BV. Stationspark 45 4462 DZ Goes Telefoon 0113 253434 Fax 0113 253622

Nadere informatie

Naam steller, telefoon. De ontwikkelingen bij re-integratievoorziening De Rotonde; periode 1 oktober 2014 tot en met 30 september 2015.

Naam steller, telefoon. De ontwikkelingen bij re-integratievoorziening De Rotonde; periode 1 oktober 2014 tot en met 30 september 2015. Onderwerp Voortgang De Rotonde Datum Naam steller, Ester Biezen Kenmerk telefoon 06-5538 2638 Afdeling PWI Portefeuillehouder Kees van Geffen Kennisnemen van De ontwikkelingen bij re-integratievoorziening

Nadere informatie

Werkfit Maken! WSP DH & MvW. Jeroen van den Berg Nicole van Heijster Reina Heyting-Postma

Werkfit Maken! WSP DH & MvW. Jeroen van den Berg Nicole van Heijster Reina Heyting-Postma Werkfit Maken! WSP DH & MvW Jeroen van den Berg Nicole van Heijster Reina Heyting-Postma Introductie Kennismaking WSP Den Haag Middin (voor Werk) Totstandkoming samenwerking WSP & Middin Doelgroep Werkfit

Nadere informatie

Werkinstructie samenwerking scholen, SMW en wijkteams

Werkinstructie samenwerking scholen, SMW en wijkteams Werkinstructie samenwerking scholen, SMW en wijkteams N r. Activiteit Functionaris Toelichting op activiteit middelen 1 Bepalen van de ernst en zwaarte van de problematiek De maakt een inschatting van

Nadere informatie

Evaluatie Opdracht: Contractnummer:

Evaluatie Opdracht: Contractnummer: Evaluatie Opdracht: Contractnummer: A. Algemene informatie 1 Dienst / Bedrijf 2 3 Sector en afdeling Contactpersoon Opdrachtgever 4 Contactpersoon: Gegevens Opdrachtnemer Naam Bedrijf: KVK-nummer: Adres:

Nadere informatie

De belangrijkste resultaten op thema 1: Activiteiten en resultaten voor SW medewerkers of medewerkers uit de Participatiewet

De belangrijkste resultaten op thema 1: Activiteiten en resultaten voor SW medewerkers of medewerkers uit de Participatiewet Format eindrapportage In februari levert Cedris de eindrapportage van de sectorplannen op aan SZW. Middels deze laatste evaluatieronde inventariseren we op arbeidsmarktregioniveau welke resultaten zijn

Nadere informatie

Derde Wereld Werkplaats Laanzichtweg 101 4847 SH Teteringen telefoon: 076-581 02 02 info@dwwbreda.org www.dwwbreda.org

Derde Wereld Werkplaats Laanzichtweg 101 4847 SH Teteringen telefoon: 076-581 02 02 info@dwwbreda.org www.dwwbreda.org ACHTERGROND INFORMATIE VAN DE DERDE WERELD WERKPLAATS Bezoek raadsleden van de commissies Economie en Bestuur van de gemeente Breda aan de Derde Wereld Werkplaats op 22-11-2011 1 overeenkomsten met directie

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG!

INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG! INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG! 1 Copyright MHS-01102017 Behoudens uitzonderingen door de Wet gesteld mag zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende(n) op het auteursrecht,

Nadere informatie

Plan van Aanpak 2015 BUCH-gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Plan van Aanpak 2015 BUCH-gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo Plan van Aanpak 2015 BUCH-gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo Plan van Aanpak 2015 Werkwinkel BUCH Aan Gemeente Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo Van John van den Oord, projectleider Marcel

Nadere informatie

meer dan re-integratie

meer dan re-integratie meer dan re-integratie is een goed re-integratiebureau? wij werken ONS ANTWOORD HIEROP IS: Een re-integratiebureau dat dagelijks met toewijding, zorg en passie werknemers en werkgevers begeleidt en ondersteunt,

Nadere informatie

Deel 2 Projectinhoudelijke gegevens

Deel 2 Projectinhoudelijke gegevens 1 Deel 1 Algemene projectgegevens Naam project Portefeuillehouder Programmaregisseur Donorm anacier Opdrachtçiever Gedelegeerd opdrachtgever Opdrachtnemer Projectleider Aanpak jongeren tot 27 jaar zittend

Nadere informatie

Voorlichting Dialoogtafelmethodiek. Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals

Voorlichting Dialoogtafelmethodiek. Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals Voorlichting Dialoogtafelmethodiek Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals Academische Werkplaatsen TJ Wat? Kennisinfrastructuur waarin praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs

Nadere informatie

Social return bij Gemeente Zaanstad

Social return bij Gemeente Zaanstad Social return bij Gemeente Zaanstad SPG Heerhugowaard - 28 november 2013 Marcel Verra, projectleider social return Agenda Social Return bij Gemeente Zaanstad Doelstelling van social return Social return

Nadere informatie

Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen. Beschrijving

Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen. Beschrijving Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Op weg naar een eigen onderneming

Op weg naar een eigen onderneming 1 Het pré-starterstraject (voorbereidingsperiode) Op weg naar een eigen onderneming Bezoekadres Ondernemersplein Lelystad Ondernemersplein Almere Stadhuisplein 2 Lelystad Stadhuisplein 1 Almere Postadres

Nadere informatie

REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen

REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen Inleiding Utrecht is als centrumgemeente verantwoordelijk voor de maatschappelijke opvang (MO) en voorzieningen voor beschermd wonen

Nadere informatie

Oplegnotitie verlenging beleidsplan Jeugdhulp

Oplegnotitie verlenging beleidsplan Jeugdhulp Oplegnotitie verlenging beleidsplan Jeugdhulp 2017-2019 Midden-Limburg West: Leudal, Nederweert, Weert Midden-Limburg Oost: Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen, Roermond 1. Verlenging van beleid De gemeenten

Nadere informatie

Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure

Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure Loonkostensubsidie Volgens maxima Europese verordeningen:

Nadere informatie

Implementatie van IPS in Nederland: is het uitvoerbaar?

Implementatie van IPS in Nederland: is het uitvoerbaar? Implementatie van IPS in Nederland: is het uitvoerbaar? Resultaten van een implementatieonderzoek N. van Erp, F. Giesen, L. van Leeuwen, J. van Weeghel Trimbos-instituut 2006 1 Inhoud presentatie Wat houdt

Nadere informatie

Re-integratie 2 e spoor

Re-integratie 2 e spoor Re-integratie 2 e spoor Hoe eerder een zieke medewerker begeleid kan worden naar een nieuw arbeidsmarktperspectief, des te beter. Beter voor het zelfvertrouwen van de medewerker, beter voor diens kansen

Nadere informatie

Stuknummer: blo8.00054. Managementinformatie. Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal 2007

Stuknummer: blo8.00054. Managementinformatie. Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal 2007 Stuknummer: blo. Managementinformatie Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal Tabel 1. Aantal uitkeringen op grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB) WWB-uitkeringen Aantal uitkeringen Instroom

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen (050)

De leden van de raad van de gemeente Groningen (050) Voortgang en borging Kansen in Kaart J.Y. Bruining De leden van de raad van de gemeente Groningen (050) 367 62 68-6537682 - Geachte heer, mevrouw, In deze brief informeren wij u over de voortgang in het

Nadere informatie

Evaluatie Zorg Advies Teams 0-12 jarigen Maassluis

Evaluatie Zorg Advies Teams 0-12 jarigen Maassluis Evaluatie Zorg Advies Teams 0-12 jarigen Maassluis 1/5 Inleiding Aanleiding voor het schrijven van deze evaluatie over de Zorg Advies Teams (ZAT) is de komst van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in

Nadere informatie

Format eindrapportage Jeugdactieplan Zaanstreek Waterland

Format eindrapportage Jeugdactieplan Zaanstreek Waterland Format eindrapportage Jeugdactieplan Zaanstreek Waterland Legenda kleuren Kleur Toelichting GROEN project is volgens plan verlopen ORANJE er waren knelpunten en/of het project is niet volgens planning

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek

Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek Partijen; Opdrachtgever: de gemeente Groesbeek, te dezer zake krachtens artikel 171, tweede lid, van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

94% 95% - - binnen 8 weken 3b. Tijdigheid WW: 1 e betaling % 75% binnen 4 weken 4a. Tijdigheid WIA: beslissing

94% 95% - - binnen 8 weken 3b. Tijdigheid WW: 1 e betaling % 75% binnen 4 weken 4a. Tijdigheid WIA: beslissing Bijlage 1a: UWV UWV realisatie 2005 realisatie 2006 realisatie 2007 norm 2008 Resultaatgebied 1: voorkomen van uitkeringsinstroom 1. Juistheid beoordeling reintegratieverslag - - 88% 70% 2. Percentage

Nadere informatie

Voorbeeld samenwerkingscontract tussen werkgever en gemeente

Voorbeeld samenwerkingscontract tussen werkgever en gemeente Samenwerkingscontract tussen XXX en ggg 1. XXX, gevestigd te XXX, hierna te noemen "XXX", ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door,.. en 3. Gemeente ggg, hierna te noemen, gevestigd te ggg, ten deze

Nadere informatie

Aanpak Project Zorg maakt werk

Aanpak Project Zorg maakt werk Aanpak Project Zorg maakt werk Versie: maart 2004 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling project Zorg maakt werk... 4 3. Opzet project Zorg maakt werk... 4 4. Vijf pilots... 5 4.1. Pilot Twente...

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 1

Raadsinformatiebrief 1 2016/149608 Raadsinformatiebrief 1 Onderwerp Eindevaluatie n.a.v. motie 114 Maak werk van Max WW'ers Portefeuillehouder D. Straat B&W besluit d.d. 05-07-2016 Aan de leden van de gemeenteraad Zaanstad,

Nadere informatie

Hieronder vindt u de reactie van de BSMR op het concept beleidsplan tegenprestatie.

Hieronder vindt u de reactie van de BSMR op het concept beleidsplan tegenprestatie. Doesburg, 16 november 2015 Aan: Onderwerp: het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Doesburg BSMR-advies nr. 2015-003 inzake concept beleidsplan tegenprestatie Gemeente Doesburg, november

Nadere informatie

De derde weg; stabilisatie van schulden

De derde weg; stabilisatie van schulden De derde weg; stabilisatie van schulden Projectplan (pilot) d.d. 29 september 2004 A. Pilot: De derde weg; stabilisatie van schulden 1. Inleiding Dit projectplan wordt ingediend in het kader va n het Innovatieprogramma

Nadere informatie

Onderzoek Jongeren in de Wet werk en bijstand (WWB).

Onderzoek Jongeren in de Wet werk en bijstand (WWB). Raadsmemo Datum: 16 juni 2015 Aan: Gemeenteraad van Kopie aan: Van: Voor informatie: Onderwerp: P. van Zwanenburg Hans Tadema, Ontwikkeling Onderzoek Jongeren in de Wet werk en bijstand (WWB). 1. Aanleiding

Nadere informatie

Van Werk naar Werk. 2 e spoor re-integratie op maat - 2014. Uitgebreide intake op zoek naar mogelijkheden en kansen

Van Werk naar Werk. 2 e spoor re-integratie op maat - 2014. Uitgebreide intake op zoek naar mogelijkheden en kansen Van Werk naar Werk 2 e spoor re-integratie op maat - 2014 Geconfronteerd worden met langdurig verzuim is een ingrijpende situatie. De Wet Verbetering Poortwachter verwacht van u en de werkgever een optimale

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Copyright ADEF, 2009 2

Inhoudsopgave. Copyright ADEF, 2009 2 2. Kwaliteitszorg Inhoudsopgave Evaluatieformulier voor de EVC-assessor 3 Toelichting 4 Training assessoren inclusief terugkombijeenkomsten 4 Beoordeling portfolio s 5 Criteriumgerichte interviews (portfoliogesprekken)

Nadere informatie

REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VAALS COMMUNICATIEPLAN

REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VAALS COMMUNICATIEPLAN REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VAALS COMMUNICATIEPLAN Vastgesteld d.d. 9 maart 2016 1 Colofon De rekenkamercommissie van de gemeente Vaals is een onafhankelijke commissie binnen de gemeente. Zij bestaat

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 05.RIQO2.OOI Inboeknummer osbstoxgs6 Dossiernummer 537.603 xo oktober 2005 Raads informatiebrief Betreft inkoop van reintegratiediensten 1 Inleiding In de raadsvergadering

Nadere informatie

88% Inwoner enquête (onderzoek)

88% Inwoner enquête (onderzoek) Bijlage 1. Sturing en monitoring Meedoen naar Vermogen Niveau 1: Maatschappelijke effecten Wat? Norm Bron Rapportage Percentage inwoners dat zich verantwoordelijk voelt voor de buurt 88% Inwoner enquête

Nadere informatie

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017 HRM Netwerk Verzuim 16 maart 2017 Meet en greet met Kees Een hardwerkende vrouw, kinderen op de basisschool, partner werkt en zelf een drukke baan Op een dag. Wordt het Kees te veel Er volgt een ziekmelding

Nadere informatie

REKENKAMERCOMMISSIE TYNAARLO JAARVERSLAG Rekenkamercommissie Tynaarlo Jaarverslag 2007, vastgesteld 6 maart

REKENKAMERCOMMISSIE TYNAARLO JAARVERSLAG Rekenkamercommissie Tynaarlo Jaarverslag 2007, vastgesteld 6 maart REKENKAMERCOMMISSIE TYNAARLO JAARVERSLAG 2007 Rekenkamercommissie Tynaarlo Jaarverslag 2007, vastgesteld 6 maart 2008 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de rekenkamercommissie Tynaarlo 2006. De

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1057272 Datum: 5 december 2012 Behandeld door: Menno Tijnagel Afdeling/Team: Werk en Welzijn / Bedrijfsvoering Onderwerp: Herbestemming middelen Jeugdactieplan

Nadere informatie

De intake procedure omvat:

De intake procedure omvat: Deze voorwaarden betreffen de intake procedure en worden gelijktijdig aan beide ouders verzonden na de eerste aanmelding. Ouders die zich aanmelden voor alleen mediation ondertekenen geen intake contract

Nadere informatie

EEN PERSOONSGEBONDEN REINTEGRATIE BUDGET VOOR BIJSTANDSGERECHTIGDEN

EEN PERSOONSGEBONDEN REINTEGRATIE BUDGET VOOR BIJSTANDSGERECHTIGDEN projectplan EEN PERSOONSGEBONDEN REINTEGRATIE BUDGET VOOR BIJSTANDSGERECHTIGDEN Juni 2003 FvL/2/1071/ PSW arbeidsmarktadvies Lombardje 7-11 Postbus 1228 5200 BG s-hertogenbosch telefoon : (073) 612 43

Nadere informatie

Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q november 2017

Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q november 2017 Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q3 2017 9 november 2017 Inhoudsopgave Realisatie plaatsingen t/m Q3 versus t/m doelen Q3 totaal Realisatie plaatsingen vergelijking Q3 met voorafgaande

Nadere informatie

Refrisk B.V. Cliënten Audit Rapport. Norm: Keurmerk Blik op Werk. Scope: Job coaching. Datum: 13 t/m 18 januari 2014

Refrisk B.V. Cliënten Audit Rapport. Norm: Keurmerk Blik op Werk. Scope: Job coaching. Datum: 13 t/m 18 januari 2014 Norm: Scope: Job coaching Datum: 13 t/m 18 januari 2014 DNV Team Leader Audit Team C.C.M. de Vries MBA C.C.M. de Vries MBA 1 0 7-9 5-6 2-4 1 Mate van beheersing Gemiddeld cijfer: 7,7 (2 10) Interviews,

Nadere informatie

1170AC144. STOOF Postbus AC BADHOEVEDORP

1170AC144. STOOF Postbus AC BADHOEVEDORP > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag STOOF Postbus 144 1170AC BADHOEVEDORP 1170AC144 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl Contactpersoon

Nadere informatie

Plan van aanpak AANBEVELINGEN RAPPORT REKENKAMERONDERZOEK NAAR SCHULDHULPVERLENING TIEL KADERS EN STURINGSINFORMATIE VOOR DE GEMEENTERAAD

Plan van aanpak AANBEVELINGEN RAPPORT REKENKAMERONDERZOEK NAAR SCHULDHULPVERLENING TIEL KADERS EN STURINGSINFORMATIE VOOR DE GEMEENTERAAD Plan van aanpak AANBEVELINGEN RAPPORT REKENKAMERONDERZOEK NAAR SCHULDHULPVERLENING TIEL KADERS EN STURINGSINFORMATIE VOOR DE GEMEENTERAAD 12-12-2018 Inleiding De Tielse rekenkamercommissie heeft in opdracht

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Alphen aan den Rijn Postbus AA Alphen aan den Rijn

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Alphen aan den Rijn Postbus AA Alphen aan den Rijn College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Alphen aan den Rijn Postbus 13 2400 AA Alphen aan den Rijn Alphen aan den Rijn, 18 maart 2015 Betreft: advies concept beleidsplan Rijnstreek Werkt 2015-2016

Nadere informatie

Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle

Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle - 1 december 2015 - Deze factsheet is voor jeugdaanbieders GGZ Zwolle. In deze factsheet zijn een processchema, beschrijving en veel gestelde vragen met antwoorden

Nadere informatie

Inlichtingenbureau Voortgangsrapportage Juni 2004. Realisatie van het Sectorloket-systeem

Inlichtingenbureau Voortgangsrapportage Juni 2004. Realisatie van het Sectorloket-systeem Inlichtingenbureau Voortgangsrapportage Juni 2004 Realisatie van het Sectorloket-systeem Opdrachtgever: stichting Inlichtingenbureau Status Versie Datum Concept 1.1 2 augustus 2004 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

AANVRAAG BIJDRAGE AGENDA PASSEND ONDERWIJS

AANVRAAG BIJDRAGE AGENDA PASSEND ONDERWIJS AANVRAAG BIJDRAGE AGENDA PASSEND ONDERWIJS 2018-2019 Voor 1 juli 2018 de volledig ingevulde aanvraag aanleveren bij het Swv (b.wiggers@swvduinenbollenstreek.nl) Inleiding Vanuit de Agenda Passend Onderwijs

Nadere informatie