FACTSHEET HBO-OPLEIDING:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FACTSHEET HBO-OPLEIDING:"

Transcriptie

1 1 BUSINESS ICT MANAGEMENT STUDIES FACTSHEET HBO-OPLEIDING: BACHELOR BUSINESS MANAGEMENT & ICT (BMI) DÉ VERBINDING TUSSEN BUSINESS PROCESSEN EN ICT Op 28 oktober 2013 zal de praktijkgerichte HBO-opleiding voor ICT-professionals van start gaan: BACHELOR BUSINESS MANAGEMENT & ICT (BMI). Deze opleiding wordt aangeboden door IMIT (Institute of Management & Information Technology) gevestigd aan de Zinniastraat 18 (1e verdieping Liberty gebouw), Paramaribo. BMI is één van de IMIT Business ICT Management Studies Organisaties worden in hun bedrijfsvoering en het realiseren van hun doelstellingen steeds afhankelijker van het goed functioneren van hun informatiesystemen. Bij de bedrijfskundige informatica-opleiding Business Management & ICT (BMI) staat de koppeling tussen het managen van bedrijfsprocessen ( business ) en ICT (informatie- en communicatie technologie) centraal. In dat verband spreken we vaak over business & ICT alignment: het adequaat afstemmen van ICT op de business zodat ICT, in de zin van toepassing van technische hulpmiddelen, het realiseren van bedrijfsdoelstellingen optimaal faciliteert. De opleiding Business Management & ICT stelt u in staat om bedrijfsdoelstellingen, bedrijfsprocessen en ICT naadloos aan elkaar te verbinden. Deze bedrijfskundige informatica-opleiding BMI biedt ICT ers die een stap hogerop willen uitstekende carrièrekansen. Het intensieve programma biedt namelijk diepgaand inzicht in business vraagstukken op het gebied van management, procesbesturing en financiën in relatie tot ICT. Na het afronden van deze bacheloropleiding bent u uitstekend toegerust om dit type vraagstukken succesvol op te lossen. Een ander resultaat van deze opleiding is dat u als adviseur en/of projectmanager in staat bent (grootschalige) veranderingen binnen de organisatie (zoals de invoering van een nieuw geautomatiseerd systeem) adequaat te managen. U kunt leiding geven aan deze innovatieprocessen en weet de business doelstellingen optimaal te vertalen naar de inzet van de juiste ICT-instrumenten. Kortom, BMI is een Bachelor-opleiding die direct in staat stelt aan de slag te gaan met de kern van management, bedrijfskunde en ICT. Deze praktijkgerichte bedrijfskundige informatica-opleiding BMI is ontwikkeld voor professionals en managers in een management- of technische omgeving. Er is veel vraag naar bedrijfskundigen die management- en adviesvaardigheden, kennis van bedrijfsprocessen en ICT kunnen beoordelen en kunnen implementeren. Met deze specialisatie zal ook ruimschoots aandacht worden geschonken aan thema's die relevant en actueel zijn voor uw werkterrein.

2 2 Onze conceptuele invulling bij de HBO-opleiding Bachelor Business Management & ICT is uniek voor Suriname. De opleiding verschilt sterk van vergelijkbare opleidingen op dit gebied. Het gaat namelijk niet om een theoretische opleiding, maar om een mix van 27 vakken op technisch, bedrijfskundig en management niveau. Hiermee speelt deze opleiding in op de vraag naar specialisten en biedt zij tevens mogelijkheden voor een volwaardige carrière in een sterk in ontwikkeling zijnde vakgebied. Bijzonder is ook dat de studenten gedurende de gehele opleiding intensief worden begeleid en ondersteund op het gebied van onderzoeks-, presentatie- en adviesvaardigheden en loopbaanbegeleiding. U kunt deze opleiding ook volgen als u geen geschikte werkomgeving heeft of (tijdelijk) niet werkt. U volgt dan de variant, waarin u de praktijkopdrachten toepast op actuele cases en algemene praktijksituaties. Daarnaast volgt u een stage van een halfjaar om uw specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen. Deze bachelor-opleiding is afgestemd op- en kan als basis dienen voor de academische vervolgstudie op Master-niveau. Voor wie bestemd? Deze opleiding is bestemd voor: Studenten op VWO/ HAVO- en MBO-niveau en hoger die een volwaardige, praktijkgerichte HBO ICT- Management opleiding willen volgen; ICT-professionals (systeem-/netwerkbeheerders, DBA s, ontwikkelaars) die verdere carrière willen maken in hun vakgebied en hun operationele skills verkregen door een vrij technisch opleidingspakket wensen aan te vullen met skills op het gebied van Algemeen Management en Informatie Management; Ambitieuze werknemers in het bedrijfsleven en bij de overheid die belangstelling hebben voor bedrijfskunde, management en ICT en die opgeleid willen worden tot volledig Bachelor. Ervaren professionals op het gebied van management, bedrijfskunde en ICT, die verder carrière willen maken en op strategisch niveau werkzaam willen zijn in een management- of adviesfunctie. Docenten uit het vakgebied Het docentenkorps voor deze opleiding bestaat uit een keur van ervaren docenten, die hun sporen hebben verdiend op het gebied van Bedrijfskunde, ICT en Management en allen in het dagelijks leven werkzaam zijn op hun specifieke vakgebieden. Enkele van de docenten zijn: Ton Pijpers MBA, B Ec (docent/coördinator ICT Management vakkenpakket) Ing. Urwin W. Staphorst Mct (docent/ coördinator technisch vakkenpakket) Yuro Dipotaroeno MSc (Onderwijskundige en Coördinator Methoden & Technieken) Drs. Vanessa Yngard (Arbeids & Organisatie Psycholoog) Drs. Marino Starke (Econoom) Malvin Renfrum Mcse Mcitp (Database specialist), Jules J. De Rijp MPA BA ( ICT Strateeg en E-Governance Expert ) Ir. Ariënne van der Hilst (Specialist Innovation Management) Drs. Arienne Ortet, MA (Organisatie Specialist)

3 3 Vakken Zoals al aangegeven bestaat deze opleiding uit een mix van 27 vakken op bedrijfskundig, organisatorisch, management en technische niveau. Naast de puur technische ICT vakken doorloopt u in het 1e jaar een modulair programma, waarin u aan de slag gaat met de kernvakken van de opleiding: bedrijfskunde, business processen, information management. In het 2e studiejaar volgt u een verdiepingsprogramma op het gebied van management en bedrijfseconomische aspecten. Het 3e studiejaar vormt het sluitstuk van de opleiding. In deze fase wordt diepgaand aandacht besteed aan uw professionele communicatie- en adviesvaardigheden. Dit zijn essentiële vaardigheden voor een bedrijfskundig specialist of (ICT-)manager of -adviseur. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht waarmee verworven kennis en vaardigheden moeten worden toegepast in de praktijk. Alle vakken zijn in onderstaand schema opgesomd. De vakken worden onderwezen gedurende 3 tot 5 (avond) lessen per week (3 uur per les) gedurende c.a. 46 weken per studiejaar. 1 e Studiejaar-Technology 2 e Studiejaar-Business 3 e studiejaar- Management Trends in Business & IT PRINCE2 Rapportage & Presentatie Technieken ITIL Computer Network Infrastructure-1 Bedrijfskundige Algemeen Implementatie ICT Project (ITP1, 2) Bedrijfsinformatiesystemen IT Migratie Computer Network Infrastructure-2 Database Management LINUX Fundamentals Business Proces Management Innovation Management BISL Bedrijfseconomie ASL International Business Management Informatiserings Economie Bedrijfsinformatiesystemen E-Government & E-Business essentials Microsoft Sharepoint Server emarketing & Communicatie Verandermanagement ICT Security Management Infrastructure (ITP3) Logistiek Management Onderzoekskunde Implementatie ICT Project - Loopbaanbegeleiding Werkervaring/Stage Wijziging voorbehouden Vrijstellingen Voor deelnemers die reeds in het bezit zijn van diploma s/certificaten/ getuigschriften voor de vakken op technisch/bedrijfskundig/management en operationeel niveau bestaat de mogelijkheid tot vrijstelling. Afstudeeropdracht Eindopdracht: In de eindopdracht voor de bachelor-titel wordt zoveel mogelijk input uit alle bestuurskundige, technische en management-vakken gebruikt om het theoretisch en praktisch kader zoals aangereikt tijdens de vakken, te vertalen naar de eigen werksituatie. Dit integraal werkstuk/scriptie is gericht op integratie van business en ICT ( alignment ) ofwel business information management en omvat minimaal 35 A4-tjes.

4 4 Resultaatgericht en interactief onderwijs De didactische werkmethode is niet gericht op het eindeloos absorberen van theoretische kennis (wat nog vaak gebeurt), maar vooral op het toepassen van kennis, resultaatgericht onderwijs. Elke les start met een probleem. De studenten worden gestimuleerd om dit probleem zelf te analyseren en op te lossen. De lesstof van deze HBOopleiding wordt zoveel mogelijk op interactieve wijze op de studenten overgebracht. De studenten werken veelal in groepen. Hierdoor zijn zij uitstekend in staat via voorbeelden en cases de stof concreet te maken. Daarnaast wordt uiteraard gebruik gemaakt van de praktijk van de studenten zelf. Elk vak wordt afgesloten met een paper, tentamen en/of presentatie door de student voor de groep van medestudenten. In de paper en/of presentatie dient de lesstof te worden vertaald naar de dagelijkse praktijk. Kwaliteitseisen Door specifieke maatregelen kunnen wij garanderen dat deze HBO-opleiding aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Zoals reeds aangegeven maken wij gebruik van zeer ervaren en gediplomeerde docenten die hun sporen op ICT-gebied hebben verdiend. Door elk vak af te sluiten met een paper/presentatie wordt de verworven kennis en vaardigheden getoetst. Deze opleiding gemonitord door het Ministerie van Onderwijs. Verder maken wij gebruik van internationale standaards, bijvoorbeeld ECTS voor de studielastberekening. Zoals elk ander opleidingsinstituut in Suriname heeft ook IMIT de accreditatieprocedure bij het Nationaal Orgaan Voor Accreditatie (NOVA) ingezet. Inmiddels is er een NOVA commissie c.q. Raad aangesteld die de audits gaan doen binnen de instituten en IMIT is één daarvan. Alle procedures en protocollen met betrekking tot het onderwijsproces zijn reeds omschreven. De omschrijving en vastlegging van onderwijsprocessen zorgt voor de nodige transparantie binnen het instituut, zodat studenten weten waar ze aan toe zijn. Ook het begeleiden van studenten tijdens de collegeperiode is een prioriteit van IMIT waarbij Quality Assurance hoog in het vaandel staat. Het gaat hierbij vooral om coaching en studieloopbaanbegeleiding van de student. Belangrijkste competenties Kunnen verbinden en innoveren. U moet de missie, visie en strategische doelstellingen van organisaties kunnen begrijpen en deze kunnen vertalen naar de inrichting én besturing van bedrijfsprocessen - zowel de primaire processen als de ondersteunende (waaronder ICT-)processen - en uiteindelijk naar de geautomatiseerde ondersteuning van die processen. U moet de bedrijfsvoering van een onderneming kunnen analyseren en nieuwe bedrijfsstrategieën met behulp van innovatieve technieken (helpen) ontwikkelen. Daarnaast heeft u zonodig ook de rol van change manager: door uw kennis van veranderingsprocessen bent u in staat te luisteren naar de betrokken personen, draagvlak te creëren voor de verandering en alle stakeholders mee te nemen met de noodzakelijke verandering. U moet uitleg kunnen geven over verschillende organisatievraagstukken en knelpunten in bedrijfsprocessen. In heldere presentaties verpakt u adviezen aan het management. U moet dan ook beschikken over goede mondelinge presentatie- en communicatievaardigheden, maar daarnaast moet u ook kunnen analyseren en duidelijk en overzichtelijk schriftelijk kunnen rapporteren. U moet het management niet alleen kunnen adviseren over bedrijfskundig-technische zaken, maar ook wat betreft e-marketing en informatie technologie. Als (change) manager moet u ook kunnen plannen, organiseren en delegeren.

5 5 Collegeruimten IMIT beschikt over multifunctionele trainings- en studiecentra waar docenten gebruik kunnen maken van de meest recente multimedia technieken terwijl studenten de beschikking hebben over een volledig geoutilleerde computernetwerk infrastructuur met onbeperkt toegang tot internet. Het centrum beschikt ook over compleet virtueel netwerk. Met name de eerste jaars studenten zullen daar veelvuldig gebruik van maken. Toelating Met elke belangstellende voor deze opleiding wordt een intakegesprek gevoerd. Studenten die over het vereiste opleidingsniveau beschikken kunnen direct worden toegelaten. Met diegenen die niet over het vereiste opleidingsniveau beschikken, wordt bekeken of het werk- en denkniveau op het juiste niveau is voor deze HBOopleiding. Een instaptoets kan deel zijn van de eisen. Investering Het collegegeld voor de driejarige opleiding bedraagt USD 3.000,- per studiejaar (inclusief studiemateriaal ). De kosten van het verkort traject voor ICT Professionals is maximaal 10 % van de totale studiekosten. Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig USD 150. IMIT kan ondersteunend zijn bij een aanvraag voor financiering van deze opleiding. Betaling in SRD is toegestaan. Contactadres: IMIT, Zinniastraat 18 (2e verdieping Liberty gebouw) Paramaribo IMIT Secretariaat: (Tel , , , ) info@imitsuriname.com / secretariaat@imitsuriname.com Website: Facebook: Paramaribo, 2 juli 2013 Institute of Management & Information Technology Studiecoördinator Ing Urwin W. Staphorst Collegeruimten Wijziging voorbehouden

FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING

FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING 1 BUSINESS ICT MANAGEMENT STUDIES FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING BUSINESS ICT MANAGEMENT DÉ VERBINDING TUSSEN BUSINESS PROCESSEN EN ICT In de maanden october en maart gaan wij van start met de praktijkgerichte

Nadere informatie

Microsoft Certified Solutions Associate

Microsoft Certified Solutions Associate 1 BUSINESS ICT MANAGEMENT STUDIES. FACTSHEET MASTERCLASS DEEL HBO-ICT OPLEIDING Microsoft Certified Solutions Associate INCLUDED CURSUS DATA MANAGEMENT INFRASTRUCTURE LINUX SQL ASP NET EXCHANGESERVER 2010

Nadere informatie

FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING

FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING 1 BUSINESS ICT MANAGEMENT STUDIES FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING BUSINESS ICT MANAGEMENT DÉ VERBINDING TUSSEN BUSINESS PROCESSEN EN ICT De maanden oktober en maart zijn startmomenten voor onze praktijkgerichte

Nadere informatie

FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING

FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING 1 BUSINESS ICT MANAGEMENT STUDIES FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING BUSINESS ICT MANAGEMENT DÉ VERBINDING TUSSEN BUSINESS PROCESSEN EN ICT De maanden oktober en maart zijn startmomenten voor onze praktijkgerichte

Nadere informatie

FACTSHEET MCSA SERVER 2012 Plus Microsoft Certified Solutions Associate

FACTSHEET MCSA SERVER 2012 Plus Microsoft Certified Solutions Associate 1 BUSINESS ICT MANAGEMENT STUDIES. FACTSHEET MCSA SERVER 2012 Plus Microsoft Certified Solutions Associate INCLUDED DATA CABLING AND WIRELESS NETWORKING LINUX SQL PHP CISCO - Hyper V - CLOUD Unieke opleiding

Nadere informatie

FACTSHEET HBO-OPLEIDING:

FACTSHEET HBO-OPLEIDING: 1 FACTSHEET HBO-OPLEIDING: BACHELOR OF ICT - COMPUTER INFRASTRUCTURE AND MANAGEMENT Unieke opleiding In de tweede week van mei 2013 zal wederom de praktijkgerichte HBO-opleiding voor ICT-professionals

Nadere informatie

FACTSHEET HBO-OPLEIDING:

FACTSHEET HBO-OPLEIDING: 1 FACTSHEET HBO-OPLEIDING: BACHELOR OF ICT - COMPUTER INFRASTRUCTURE AND MANAGEMENT Unieke opleiding In de derde week van oktober 2011 zal een nieuwe praktijkgerichte HBO-opleiding voor ICT-professionals

Nadere informatie

FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING

FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING 1 BUSINESS ICT MANAGEMENT STUDIES FACTSHEET HBO- BACHELOR OPLEIDING BUSINESS ICT MANAGEMENT DÉ VERBINDING TUSSEN BUSINESS PROCESSEN EN ICT De maanden oktober en maart zijn startmomenten voor onze praktijkgerichte

Nadere informatie

S T U D I E G I D S 2016-2017

S T U D I E G I D S 2016-2017 1 S T U D I E G I D S 2016-2017 Institute of Management and Information Technology IMIT 3-year Bachelor s Degree HBO-OPLEIDING IMIT is op 31 oktober 2011 opgericht en heeft zich de afgelopen jaren gestadigd

Nadere informatie

Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S WERKGROEP ACCREDITATIE IMIT S T U D I E G I D S

Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S WERKGROEP ACCREDITATIE IMIT S T U D I E G I D S 1 Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S 2016-2017 WERKGROEP ACCREDITATIE COPYRIGHT IMIT 2017 2 S T U D I E G I D S 2016-2017 Institute of Management and Information Technology

Nadere informatie

Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S

Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S 1 Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S 2018-2019 COPYRIGHT IMIT 2018 2 S T U D I E G I D S 2018-2019 Institute of Management and Information Technology IMIT 3-year Bachelor

Nadere informatie

PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3

PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3 INSTITUTE OF MANAGEMENT & INFORMATION TECHNOLOGY R E A D E R PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3 MODEL STRUCTUUR EN INDELING VAN DE ITP3 PAPER VERSIE 3.0 PARAMARIBO 21 OKTOBER 2016 BY MCT

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD HBO-ICT INFORMATICA BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 2014-2015 LEERROUTES: BUSINESS IT & MANAGEMENT, SOFTWARE ENGINEERING, SYSTEM AND NETWORK ENGINEERING CREATING TOMORROW HBO-ICT DE VIERJARIGE DEELTIJDOPLEIDING

Nadere informatie

Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S

Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S 1 Institute of Management and Information Technology S T U D I E G I D S 2019-2020 COPYRIGHT IMIT 2019 2 S T U D I E G I D S 2019-2020 Institute of Management and Information Technology IMIT 3-year Bachelor

Nadere informatie

S T U D I E G I D S 2016-2017

S T U D I E G I D S 2016-2017 1 S T U D I E G I D S 2016-2017 Institute of Management and Information Technology IMIT 3-year Bachelor s Degree HBO-OPLEIDING IMIT is in 2011 opgericht en heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld

Nadere informatie

HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA)

HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA) HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA) HBO Bedrijfskunde Academie Mercuur en AdviCo verzorgen in samenwerking met Hogeschool SDO de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde. Het programma

Nadere informatie

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK CREaTINg TOmORROw 2013 2014 TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE Hva TECHNIEK HVA TECHNIEK TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE 2013-2014 Technische Bedrijfskunde: méér dan bedrijfskunde, méér dan techniek Bij de opleiding Technische

Nadere informatie

creating tomorrow Logistiek en economie Hva techniek

creating tomorrow Logistiek en economie Hva techniek creating tomorrow 2013 2014 Logistiek en economie Hva techniek HVA TECHNIEK Logistiek en Economie 2013-2014 Het muziekfestival staat op de kalender, de artiesten zijn geboekt. Maar hoe komen al die onderdelen

Nadere informatie

ITP 3 VOORBEELDEN PROBLEEMSTELLING HOOFD-CENTRALEVRAAG DEELVRAGEN ONDERZOEKSOPZET METHODEN

ITP 3 VOORBEELDEN PROBLEEMSTELLING HOOFD-CENTRALEVRAAG DEELVRAGEN ONDERZOEKSOPZET METHODEN ITP 3 VOORBEELDEN PROBLEEMSTELLING HOOFD-CENTRALEVRAAG DEELVRAGEN ONDERZOEKSOPZET METHODEN Collegejaar: 2016-2017 BRON: IMIT Student Technical Papers Docent: Ing. Urwin W. Staphorst MBA Paramaribo, 7 november

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

IT-management. Postgraduaat

IT-management. Postgraduaat IT- Postgraduaat 2017 2018 Geef je IT - carrière een boost! Het unieke postgraduaat IT- bezorgt je de noodzakelijke competenties en vaardigheden om informatica projecten te begeleiden en IT functies op

Nadere informatie

Paramaribo, 30 juni 2012

Paramaribo, 30 juni 2012 Paramaribo, 30 juni 2012 1 Visie en missie FHR The vision of FHR (2000) is to be a center of excellence in post graduate education to midterm professionals in management, governance and legal practice

Nadere informatie

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma MASTER IN DE toegepaste economische wetenschappen: HANDELSINGENIEUR IN DE WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica studieduur

Nadere informatie

Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen:

Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen: 1 Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen: Praktijkdiploma Assistent Controller HBO Associate Degree Financieel Management

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

BEDRIJFSKUNDE MER 2015-2016

BEDRIJFSKUNDE MER 2015-2016 BEDRIJFSKUNDE MER 2015-2016 PROGRAMMA De opleiding Bedrijfskunde MER Wat kun je met Bedrijfskunde MER? Na je opleiding Je profiel Studieprogramma Onderwijsvisie Bedrijfskunde MER Toelatingseisen Studiekeuzeproces

Nadere informatie

BASISGEGEVENS. Naam. Contactpersoon. Dr. E.W.M. Gielen. Portfoliomanager & Organisatieontwikkeling Adacademies. Functie

BASISGEGEVENS. Naam. Contactpersoon. Dr. E.W.M. Gielen. Portfoliomanager & Organisatieontwikkeling Adacademies. Functie 1 BASISGEGEVENS Soort aanvraag: Nieuwe opleiding De startdatum van de Ad opleiding is gepland per 1 september 2018. Hiermee is te verwachten dat deze nieuwe opleiding valt onder de nieuwe wetgeving rond

Nadere informatie

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de Wat je zeker moet Weten: diploma master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de studieduur 2 jaar =

Nadere informatie

Bachelor of Business Administration (MER opleiding)

Bachelor of Business Administration (MER opleiding) Bachelor of Business Administration (MER opleiding) voor decentrale overheden Het Onderwijs De Bachelor of Business Administration voor decentrale overheden (Management, Economie & Recht, MER) wordt aangeboden

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Lean- & Proces Management De cursus Lean & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller.

NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller. NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller 1 HOFAM Dé praktijkgerichte opleiding tot Business Controller (QC) De controllersfunctie brengt veel verantwoordelijkheden

Nadere informatie

HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016

HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 LEERROUTES: BUSINESS IT & MANAGEMENT, SOFTWARE ENGINEERING EN SYSTEM AND NETWORK ENGINEERING CREATING TOMORROW HBO-ICT DEELTIJD NAAST JE WERK LEG JE MET EEN

Nadere informatie

Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen Inleiding

Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen Inleiding Overlegorgaan van HBO-scholen met een accountancyopleiding Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen 2016 Inleiding Op 15 december 2015 zijn door de CEA de eindtermen 2016 en kaderregelingen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

Curriculum Vitae Ishak Atak. www.ishakatak.nl. Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak. Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983

Curriculum Vitae Ishak Atak. www.ishakatak.nl. Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak. Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983 Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983 Tel. : +316-46 17 76 00 Beschikbaar : Full time December 2015 Email: : contact@ishakatak.nl Datum CV : November 2015

Nadere informatie

Rotary & Nyenrode. Cursus voor Surinaamse ondernemers

Rotary & Nyenrode. Cursus voor Surinaamse ondernemers Rotary & Nyenrode Cursus voor Surinaamse ondernemers Nieuwsbrief, februari 2011 een training gericht op professionalisering van (beginnende) Surinaamse ondernemers Gesprekspartners Rotary Interland Commissie

Nadere informatie

& control. opleiding

& control. opleiding VU post- GRADUATE school of accounting & control opleiding Controlling (RC/EMFC) De VU-opleiding tot Executive Master of Finance and Control (RC) Allround Controller bedrijfseconomisch geweten en adviseur

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

ICT training centrum is een onderdeel van:

ICT training centrum is een onderdeel van: ICT is net als gas, licht en water eigenlijk een basisbehoefte geworden. Want valt de ICT uit in een organisatie, dan vallen in onze moderne wereld de werkzaamheden direct zo goed als stil. Het is daarom

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Verandermanagement & Leadership De Post HBO opleiding Verandermanagement & leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO IT & Process Management De Post HBO opleiding IT & Process Management duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Samenvatting aanvraag

Samenvatting aanvraag Samenvatting aanvraag Algemeen Soort aanvraag (kruis aan wat van toepassing is): Naam instelling Contactpersoon/contactpersonen Contactgegevens Nieuwe opleiding Nieuw Ad programma Nieuwe hbo master Nieuwe

Nadere informatie

MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW

MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW De publieke

Nadere informatie

PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3

PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3 INSTITUTE OF MANAGEMENT & INFORMATION TECHNOLOGY LEERWIJZER VERSIE 1.4 PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3 Collegejaar: 2016-2017 Vakcode ITP3 Docent: Ing. Urwin W. Staphorst MBA Microsoft

Nadere informatie

MASTER ONDERWIJSKUNDE

MASTER ONDERWIJSKUNDE ANTON DE KOM UNIVERSITEIT VAN SURINAME INSTITUTE FOR GRADUATE STUDIES AND RESEARCH (IGSR) MASTER ONDERWIJSKUNDE LEREN EN INNOVEREN Met de Master Onderwijskunde: Leren en Innoveren ontwikkelt u de competenties

Nadere informatie

PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3

PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3 INSTITUTE OF MANAGEMENT & INFORMATION TECHNOLOGY LEERWIJZER VERSIE 1.2 PAPER IMPLEMENTATIE ICT INFRASTRUCTURE PROJECT 3 Collegejaar: 2016-2017 Vakcode ITP3 Docent: Ing. Urwin W. Staphorst MBA Microsoft

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Development & Innovatie De Post HBO opleiding Development & Innovatie duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Verandermanagement & Leadership De cursus Verandermanagement & Leadership duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR

Nadere informatie

UNIVERSITY OF INFINITE AMBITIONS. MASTER OF SCIENCE SCIENCE EDUCATION AND COMMUNICATION

UNIVERSITY OF INFINITE AMBITIONS. MASTER OF SCIENCE SCIENCE EDUCATION AND COMMUNICATION UNIVERSITY OF INFINITE AMBITIONS. MASTER OF SCIENCE SCIENCE EDUCATION AND COMMUNICATION LERARENOPLEIDING NATUURKUNDE, WISKUNDE, SCHEIKUNDE, INFORMATICA EN ONTWERPEN Heb jij een technische bachelor gevolgd

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Business Development & Leiderschap De cursus Business Development & Leiderschap duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Opleiding Studiejaar Start Comakership/praktijkopdracht Korte omschrijving Bedrijfseconomie Comakership

Nadere informatie

CONTROLLING (RC/EMFC)

CONTROLLING (RC/EMFC) VU POST- GRADUATE SCHOOL OF ACCOUNTING OPLEIDING CONTROLLING (RC/EMFC) DE VU-OPLEIDING TOT EXECUTIVE MASTER OF FINANCE AND CONTROL (RC) ALLROUND CONTROLLER BEDRIJFSECONOMISCH GEWETEN EN ADVISEUR Je richt

Nadere informatie

Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI

Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI Gunstige financiering en subsidies voor HBO IT-opleidingen Tot 10.000,- subsidie op HBO Bacheloropleidingen Vanaf 1.250,- voordeel op korte HBO-programma s Maatwerk

Nadere informatie

Functiebeschrijving Technische Architect

Functiebeschrijving Technische Architect Functiebeschrijving 1. Algemene Gegevens Organisatie Functienaam Versie Auteur : [naam organisatie] : : 1.0 concept : Ad Paauwe a. Plaats in de organisatie De rapporteert aan de manager van het architectuurteam.

Nadere informatie

Word strategisch business partner via de CPM-Academy.

Word strategisch business partner via de CPM-Academy. UNIEKE LEERGANG VOOR MANAGERS EN HR PROFESSIONALS Word strategisch business partner via de CPM-Academy. LEERGANG 2015-2016 Powered by: Word strategisch business partner via de CPM-Academy EEN UNIEKE LEERGANG

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS. For every situation, there is a suitable line from a song

EEN VAN ONZE EXPERTS. For every situation, there is a suitable line from a song EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren

Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren Bastiaan Heeren Master Software Engineering (60 ec) Thema Vakken EC Software architecture - Design patterns -

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Module Verandermanagement 6. Module Leadership 7. Module Ethiek 8. Rooster 9. Docenten 9. Opleidingskosten 10

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Module Verandermanagement 6. Module Leadership 7. Module Ethiek 8. Rooster 9. Docenten 9. Opleidingskosten 10 Inhoudsopgave Inleiding 4 Module Verandermanagement 6 Module Leadership 7 Module Ethiek 8 Rooster 9 Docenten 9 Opleidingskosten 10 Netherlands Business Academy Postbus 6546 4802 HM Breda T. +31 (0)76-82

Nadere informatie

Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI

Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI Gunstige financiering en subsidies voor HBO-techniekopleidingen Tot 10.000,- subsidie op HBO Bacheloropleidingen Vanaf 1.250,- voordeel op korte HBO-programma

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

MASTER ONDERWIJSKUNDE

MASTER ONDERWIJSKUNDE ANTON DE KOM UNIVERSITEIT VAN SURINAME INSTITUTE FOR GRADUATE STUDIES AND RESEARCH (IGSR) MASTER ONDERWIJSKUNDE LEREN EN INNOVEREN Met de Master Onderwijskunde: Leren en Innoveren ontwikkelt u de competenties

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Associate degree Human Resource Management (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Mensen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

MINOR SOFTWARE KWALITEIT EN TESTEN. 15 mei 2019 Maurice van Haperen

MINOR SOFTWARE KWALITEIT EN TESTEN. 15 mei 2019 Maurice van Haperen MINOR SOFTWARE KWALITEIT EN TESTEN 15 mei 2019 Maurice van Haperen Agenda Introductie Aanleiding, ontwikkeltraject Programma en toetsing Ervaringen Hoe verder Discussie / vragen en (eventueel) een bijdrage

Nadere informatie

Carrière maken in ICT? Verzilver uw kennis met iexa -diploma's. ICT-diploma's op hbo-niveau internationaal herkenbaar onafhankelijke examinering

Carrière maken in ICT? Verzilver uw kennis met iexa -diploma's. ICT-diploma's op hbo-niveau internationaal herkenbaar onafhankelijke examinering Carrière maken in ICT? Verzilver uw kennis met iexa -diploma's ICT-diploma's op hbo-niveau internationaal herkenbaar onafhankelijke examinering iexa : ICT-diploma's op hbo-niveau Werkt u als ICT-professional

Nadere informatie

Toelating en vrijstelling 2013-2014

Toelating en vrijstelling 2013-2014 Toelating en vrijstelling 2013-2014 Toelating tot een van de masteropleidingen Met een afgeronde volledige (CROHO 1 -geregistreerde) hbo- of wo-opleiding 2 bent u toelaatbaar tot de MSc-opleidingen Management

Nadere informatie

flexibel Je gedrag kunnen veranderen als de situatie verandert of als dit nodig is om een doel te bereiken. computervaardigheden

flexibel Je gedrag kunnen veranderen als de situatie verandert of als dit nodig is om een doel te bereiken. computervaardigheden Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl ICT-beheerder Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4 Leerweg bol Sector Economie

Nadere informatie

Trends en Ontwikkelingen in HBO Onderwijs

Trends en Ontwikkelingen in HBO Onderwijs Trends en Ontwikkelingen in HBO Onderwijs Saxion Security Management Apeldoorn Rob van Nuland MSec Ontwerp, kwaliteit, continuïteit Waarom Security? De overheid trekt zich steeds meer terug. Bedrijven

Nadere informatie

Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding)

Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding) Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding) Waarde leveren voor de klant en de organisatie door de klant centraal te stellen CRM staat voor Customer Relationship Management, kort

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Maak van je passie voor sport je beroep Open Dagen www.hanze.nl/opendag

Nadere informatie

FINANCE & CONTROL (VOORHEEN BEDRIJFSECONOMIE)

FINANCE & CONTROL (VOORHEEN BEDRIJFSECONOMIE) FINANCE & CONTROL (VOORHEEN BEDRIJFSECONOMIE) 2018-2019 1 PROGRAMMA Jouw profiel Studiejaren Beroepsprofiel Studieprogramma Studievereniging BE Adam Financiële opleidingen HvA Na je opleiding Wat biedt

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling bij de Onderwijs- en examenregeling 2014-2015 wo masteropleiding Computer Science

Uitvoeringsregeling bij de Onderwijs- en examenregeling 2014-2015 wo masteropleiding Computer Science 1 Faculteit Management, Science and Technology Uitvoeringsregeling bij de Onderwijs- en examenregeling 2014-2015 wo masteropleiding Computer Science U2014/02464 De uitvoeringsregeling treedt in werking

Nadere informatie

BOKS HBO-ICT NIOC 2013 5 APRIL 2013 MISCHA BECKERS

BOKS HBO-ICT NIOC 2013 5 APRIL 2013 MISCHA BECKERS BOKS HBO-ICT NIOC 2013 5 APRIL 2013 MISCHA BECKERS INHOUD Body of knowledge and skills (BoKS) HBO-i domeinbeschrijving Curriculumontwikkeling 3 BODY OF KNOWLEDGE AND SKILLS verantwoording veel hogescholen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Human Resources Management & Leadership De Post HBO opleiding Human Resources Management & Leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

De Haagse Hogeschool. Hogeschool Rotterdam. HBO-Nederland

De Haagse Hogeschool. Hogeschool Rotterdam. HBO-Nederland HBO-Nederland De Haagse Rotterdam Utrecht INHOLLAND van Amsterdam Leiden aantal respondenten 195507 10139 14384 13180 9102 17584 4193 Je studie in het algemeen 3,88 3,83 3,81 3,79 3,70 3,83 3,98 De inhoud

Nadere informatie

Praktijkopleider agrotechniek

Praktijkopleider agrotechniek Associate degree Deeltijd 2018-2019 Praktijkopleider agrotechniek Ontwikkel uw vaardigheden als praktijkopleider in de agrotechnische sector met deze tweejarige opleiding 2 De agrarische sector is continu

Nadere informatie

Leer/werk trajecten voor ICT professionals

Leer/werk trajecten voor ICT professionals Leer/werk trajecten voor ICT professionals Baanrecord De leer/werk trajecten zijn gericht op de huidige vraag in de ICT naar hoogwaardige professionals. In het huidige arbeidsklimaat is het noodzakelijk

Nadere informatie

Mijn interesse zijn al eerder naar deze studierichtingen gegaan, maar nu kan ik ze dus beter onderzoeken.

Mijn interesse zijn al eerder naar deze studierichtingen gegaan, maar nu kan ik ze dus beter onderzoeken. Werkstuk door een scholier 3335 woorden 12 juni 2002 4,8 30 keer beoordeeld Vak LOB Inleiding Het lijkt mij erg leuk om in de toekomst iets met economie te gaan doen. Ik vind dit dus ook een leuke opdracht

Nadere informatie

Bachelorproject (15 EC), BSK. Docent: MSc, Drs. C. Nagtegaal

Bachelorproject (15 EC), BSK. Docent: MSc, Drs. C. Nagtegaal Vakbeschrijvingen derde jaar EBM: In het derde jaar volg je enkele verdiepende vakken, schrijf je de bachelorscriptie en heb je een vrije keuzeruimte. Je kunt deze ruimte invullen met keuzevakken (o.a.

Nadere informatie

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Opleiding Studiejaar Start Comakership/praktijkopdracht Korte omschrijving 2 sept 2015 Comakership

Nadere informatie

r ipboek voor ouders over studiekeuze

r ipboek voor ouders over studiekeuze s t r ipboek voor ouders over studiekeuze Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen? Studeren Werken Eigen Bedrijf Start Index Uw kind gaat kiezen. Wat kunt u doen als ouder? Hebt u vragen? Mail of bel mij.

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Opleidingsmonitor 2014-2015. Door: NIDAP, in samenwerking met Springest

Opleidingsmonitor 2014-2015. Door: NIDAP, in samenwerking met Springest Opleidingsmonitor 2014-2015 Door: NIDAP, in samenwerking met Springest Introductie Dit is de tweede editie van het NIDAP B2C onderzoek gebaseerd op meer dan 3000 interviews met professionals [18+] die

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Persoonlijk intakegesprek master 5. Programma 5. Module Verandermanagement 6. Module Leadership 7.

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Persoonlijk intakegesprek master 5. Programma 5. Module Verandermanagement 6. Module Leadership 7. 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Persoonlijk intakegesprek master 5 Programma 5 Module Verandermanagement 6 Module Leadership 7 Module Ethiek 8 Rooster 9 Masterclass Verandermanagement 9 Opleidingskosten 10

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Master Leiderschap wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Durf uzelf (verder) te ontwikkelen tot de inspirerende leider met

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Inkoopmanagement & Procurement De Post HBO opleiding Inkoopmanagement & Procurement duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel 2014

Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel 2014 J uni 2016 SAMENVATTING Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel 2014 Basisgegevens Soort aanvraag (kruis aan wat van toepassing is): X Nieuwe opleiding Nieuw Ad programma

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Marketing en Management HBO Bacheloropleiding

Marketing en Management HBO Bacheloropleiding Stichting opleidingen en Onderzoek in Suriname (SOOS) Page 1 INFORMATIEBROCHURE Marketing en Management HBO Bacheloropleiding Volledig afgestemd op de Surinaamse praktijk Titel van Bachelor of Business

Nadere informatie