Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede week oktober 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede week 42 15 oktober 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede week oktober 2015 Volg ons op twitter: twitter.com/obsroombeek Volg ons op Facebook: Openbare-Basisschool-Roombeek Algemeen nieuws Even voorstellen Graag wil ik mij aan u voorstellen: ik ben Gerda Zeijlstra en voor het derde jaar help ik in groep 3 en soms in groep 4 bij lezen en taal. Ik ben een oma van (bijna) 6 kleinkinderen (0-11 jaar) en sinds mijn pensioen, vind ik het fijn en zinvol om iets voor deze goede en gezellige school te doen. Zelf vind ik lezen en voorlezen ontzettend leuk en we weten allemaal hoe belangrijk het is voor je ontwikkeling. De kinderen die een beetje moeite hebben met die lastige letters, mogen bij mij wat extra oefenen in kleine groepjes. Natuurlijk moet er dan hard gewerkt worden, maar het zijn ook altijd gezellige momenten. Ik kom wekelijks op de dinsdag en mocht u iets willen weten: hartelijk welkom. Facebook We hebben inmiddels al 160 likes op facebook. Bij 200 verloten we weer een heerlijke taart. Rookvrij plein Zoals bekend is het plein rondom Prismare een zogenaamde rookvrije zone. Om hier nog meer bekendheid aan te geven, gaat de kinderraad na de herfstvakantie een plan maken waarbij kinderen, team en ouders gezamenlijk activiteiten gaan uitvoeren. We houden u op de hoogte! Kinderboekenweek 2015: RAARMAARWAAR In alle groepen krijgt de Kinderboekenweek veel aandacht. Het is fantastisch om te zien hoe creatief kinderen zijn in het bedenken van allerlei oplossingen van vraagstukjes. TETEM heeft ook dit jaar weer in alle groepen een workshop verzorgd. Foto s ervan heeft u vast en zeker al op Facebook gezien. Open dag Om alvast te noteren: op woensdag 11 november hebben we een open dag. Iedereen is dan in school welkom om in de groepen te kijken. Nationaal schoolontbijt Nog een datum voor uw agenda: vrijdag 13 november doen we mee aan het nationaal schoolontbijt. Meer informatie volgt na de herfstvakantie. De medewerkers van TETEM zijn enthousiast over de positieve, vrolijke houding van de kinderen van onze school. Fijn om te horen!

2 Aanmeldingen nieuwe leerlingen Het aantal leerlingen in groep 1r groeit. We houden goed in de gaten of het nodig is om groep 1/2r ook de middagen te splitsen. Het is voor ons belangrijk om te weten of er nog meer nieuwe leerlingen aangemeld gaan worden. Kent u mensen die een school zoeken voor hun zoon/dochter, neem ze mee naar binnen! Berichten uit de groepen Deppenbroek groep 1/2 D De afgelopen week was alles een beetje raar maar waar. Zoals u inmiddels wel weet, was dit het thema van de kinderboek dit jaar. We hebben veel vreemde dingen gezien. Proefjes, maar ook goocheltrucs. Wat gebeurt er met een kaars als er geen lucht bij komt. Wat gaat de vuilniszak doen als je m vol warme lucht blaast en nog veel meer grappige verrassingen. We hebben een TETEM les gevolgd over huizen en de juffen vonden dat de kinderen al veel wisten over het bouwen en inrichten van huizen. Deppenbroek groep 3/4 D Overstap groep 3 Gisteren is de eerste ouderbijeenkomst geweest van Overstap. De opkomst was groot en de ouders erg enthousiast. In de nieuwsbrief wordt vermeld wanneer de materialen weer moeten worden ingeleverd en wanneer de nieuwe materialen worden meegegeven. Veel succes en samen vooral veel leesplezier! Kinderboekenweek: raar maar waar Afgelopen maandag zijn we met de bus naar het muziekcentrum geweest. Daar hebben we naar de voorstelling Daar komen de dieren. gekeken. De kinderen vonden het heel leuk, maar de busreis was het allerleukst. TETEM Vorige week maandag hebben we een workshop gehad van TETEM: de ideeën-fabriek. De kinderen mochten hun eigen speeltoestel ontwerpen van kosteloos materiaal. Deze week hebben we liedjes gezongen over de Kinderboekenweek. We hebben met thematisch werken gewerkt over de Kinderboekenweek en we hebben de boeken van de thematafel erg veel gelezen. Juf heeft voorgelezen uit het kinderboek dat we cadeau hebben gekregen Keepvogel De uitvinding. De leerlingen van groep 3 en groep 4 hebben een themaboekje gekregen over het thema raar maar waar.

3 Mededelingen Groep 4: de leerlingen kunnen de tafels van 1, 10,5 en 2 thuis oefenen. Volgende bezoek biebbus is op dinsdag 3 november. Elke maandag muziekles van juf Astrid om uur. ons boekencadeau Keepvogel De uitvinding Deppenbroek groep 5/6 D Bij de Kinderboekenweek hoort elk jaar een liedje met een daarbij behorend dansje. Voor die week en in die week oefenen we dat dansje. Op het digibord wordt het voorgedaan en al snel kennen de kinderen de danspassen uit het hoofd. ontwerp speeltuin Tetem eerste bijeenkomst Overstap Een vogelnestje in de herfst? Ja hoor, maar niet van een vogel maar van een kind uit groep 5/6. En wel aan de ringen. Doe het maar eens na. Ook klimmen en klauteren stond op het programma.

4 We hebben een TETEM-les gehad. Het gaat dan over kunst, wetenschap of techniek. Het past goed bij het thema van de Kinderboekenweek. We hebben de techniek van de fiets bekeken aan de hand van een checklist. De kinderen weten nu waaraan een goede fiets moet voldoen en ook hebben ze hun ideale fiets op de computer getekend. Deze week is het thema Waar woon ik afgelopen. We eindigen altijd met de 5 vragen. De antwoorden op die vragen zijn in de klas uitgebreid behandeld, dus elk kind kan daar een prima resultaat mee behalen. We hebben ook geoefend met de atlas en dat deden de kinderen met veel plezier. Na de vakantie zit voor groep 5 de tafel van 9 in de huiswerkmap. Daarna moeten alle kinderen alle tafels uit het hoofd kennen. Dus ook thuis de tafels regelmatig blijven oefenen.

5 De negen weken na de zomervakantie zitten erop. We gaan volgende week genieten van een week rust. Daarna gaan we er weer met veel energie tegenaan. Dat moet in groep 5/6 lukken want het is een stel hardwerkende positivo s. Roombeek groep 3R TETEM Afgelopen maandag hebben de kinderen van groep 3 bezoek gehad van TETEM. We hebben gewerkt met kosteloos materiaal. Daarvan mochten we speeltoestellen maken. We hebben geleerd dat als je de driehoek uitvinding gebruikt, je een stevig speeltoestel kan maken. Overstap Wilt u ervoor zorgen dat maandag na de vakantie de overstap spullen weer terugkomen op school? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat de tasjes gevuld worden met nieuwe materialen. Gymspullen Het komt nog regelmatig voor dat kinderen op maandag of dinsdag hun gymspullen vergeten. Tot nu toe mochten ze in eigen kleding meedoen. Na de vakantie geldt de regel, als kinderen hun gymspullen vergeten zijn, kunnen ze de gymles niet meedoen en blijven ze in de klas. Wilt u erop letten dat de gymspullen meegenomen worden? Binnenkomen Na de herfstvakantie gaan de kinderen van groep 3 dezelfde tijd naar binnen als de leerlingen van groep 4 tot en met 8. Ze blijven dus tot 8.25 uur op het schoolplein en gaan pas naar binnen als de bel is gegaan. Roombeek groep 5R Taal/Spelling Er is wat onduidelijkheid over wanneer de toetsen plaatsvinden. De taaltoets is altijd aan het einde van week 3. Hierin komen de woordjes van week 1 tot en met 3 in voor. Ook de opdrachten van week 1 tot en met 3 wordt getoetst. Voor spelling geldt het volgende: Aan het eind van week 3 hebben we een woorddictee en aan het eind van week 4 een zinnendictee. Deze volgorde geldt het gehele jaar en ook in andere groepen. TETEM Afgelopen maandag zijn er mensen van TETEM in de klas geweest. Eerst moesten ze een fiets onderzoeken. Vervolgens gingen ze hierover praten. Wat zie je allemaal op een fiets? Met deze kennis moesten ze zelf op de computer een fiets voor de toekomst ontwerpen.

6 Erg leuk en leerzaam is ook het Red Engineers project. Een groep kinderen uit de bovenbouw gaan een zonneenergie auto bouwen. Zaterdag 21 november strijden 40 basisscholen tegen elkaar om wie de snelste, meest innovatieve Solar wagen van LEGO heeft gebouwd Op de internetsite kunt u alle informatie lezen! We hopen natuurlijk te winnen Klokkijken/delen Met rekenen zijn we begonnen met de digitale tijd. Ze moeten zelf de digitale tijd kunnen aflezen en dan de wijzers in de klok tekenen. Het is belangrijk dit veel te automatiseren! Ook zijn we begonnen met de deelsommen. De deelsommen kunnen alleen gemaakt worden, wanneer de tafels volledig beheerst worden. Roombeek groep 6R De leerlingen van groep 6 hebben afgelopen dinsdag een hele boeiende workshop gehad met de leuke naam: "De ontdek-fabriek". Deze workshop werd gegeven door TETEM en stond in het teken van de Kinderboekenweek. Alle kinderen gingen fietsen bestuderen en moesten daarna lastige vragen beantwoorden! Het was leuk en leerzaam. Afgelopen woensdag hebben de kinderen een interessante raar maar waar quiz gemaakt: content/uploads/2015/09/raar-maar-waar- Kinderboekenweek-Quiz.pdf Ook leuk om thuis te doen! Inmiddels zijn alle leerlingen goed gewend geraakt met het huiswerk op de computer (Bloon spelling). Het is goed om te horen dat veel ouders hun kinderen elke week begeleiden bij het oefenen. De kinderen hebben er veel baat bij! Roombeek groep 7R Workshop TETEM Afgelopen maandag was TETEM in de klas voor een workshop. De kinderen moesten een robot maken van kosteloos materiaal. Een onderdeel van de robot moest bewegen door middel van luchtdruk. De groepjes hebben keihard gewerkt om de robot af te krijgen. Aan het eind van de les moesten ze presenteren wat voor een robot ze hadden gemaakt.

7 Red Engineers Challenge Roos en Sejla doen dit jaar mee met de Red Engineers Challenge. Samen met andere leerlingen uit groep 6 en 8 gaan ze auto s van zonne-energie bouwen. Wij wensen Roos en Sejla heel veel succes met deze spannende uitdaging! Thematisch werken Vrijdag is alweer de laatste les van het thema West- Nederland. Vrijdag hebben de leerlingen de topo toets van Zuid-Holland. Na de vakantie starten we weer met een nieuw thema. Zwemmen Het fietsen naar het zwembad gaat al steeds beter! Nu het steeds donkerder wordt moeten de kinderen zorgen dat zij goede verlichting hebben op de fiets. Wilt u thuis in de gaten houden of de verlichting nog goed werkt? Woensdag 28 oktober kan de moeder van Roos helaas niet meefietsen. Wie kan de moeder van Roos deze keer vervangen? Graag even melden bij juf Leoni. Agenda Vrijdag 16 oktober toets Zuid-Holland Verjaardagen Lidewij groep Munisah groep Jayton groep Rahi groep Demyan groep 8 Agenda Start herfstvakantie Weer naar school minutengesprekken minutengesprekken Open Dag Roombeek- Deppenbroektheater De volgende nieuwsbrief verschijnt op 29 oktober aanstaande.

8 Beste ouders, Taal en rekenen, de basis die elk kind nodig heeft om zijn toekomst op te bouwen. Op school wordt aan deze vakken heel veel aandacht besteed. Maar wat als ondanks die inspanning de resultaten van de leerling achterblijven? Wanneer we spreken van ernstige taal- of rekenproblemen? Op dinsdag 27 oktober a.s. organiseren wij over dit thema een bijeenkomst voor de gemeente Enschede. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders die meer willen weten over de zorg op het gebied van lezen, spelling en rekenen. In deze bijeenkomst willen wij aandacht besteden aan het diagnostisch onderzoek om de ernst van taalproblemen (dyslexie) en rekenproblemen (dyscalculie) vast te stellen. Daarnaast vertellen wij wat mogelijkheden voor behandeling zijn, en hoe de behandeling er in de praktijk uitziet. Wij gaan in op mogelijkheden voor ouders om hun kind te helpen, en welke ondersteuning de bibliotheek daarin kan bieden. Uiteraard is er ruimte om uw vragen te stellen. De bijeenkomst vindt plaats: Datum: dinsdag 27 oktober 2015 Tijd: uur Plaats: Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, 7511 GM Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos, maar aanmelding vooraf via is noodzakelijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met Johanna Jager: johanna.jager@expertis.nl Graag tot ziens op 27 oktober! Teams van Bibliotheek Enschede en DCTwente.

9

10 Meer informatie, foto s en voorgaande nieuwsbrieven vindt u op Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via nieuwsbriefdigitaal@roombeek.nl

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Agenda deze week. Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op!

Agenda deze week. Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op! Nieuwsbrief 9 maandag 12 vrijdag 16 oktober Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op! 9 Juf Hennie neemt, na heel veel jaren, komende week afscheid van onze

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 1 Datum: 24-08-15 Algemeen Belangrijke data: 24 Augustus Eerste schooldag 24 Augustus Luizencontrole 07 September Start project Kunst (alle groepen)

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept.

Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept. Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept. Bijbelvertellingen deze periode: kijk ook eens op www.kindopmaandag.nl Week 36: 31 augustus t/m 3 september 2015 Het paradijs, Genesis 2:8-25 De slang, Genesis

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Datum: donderdag 1 oktober 2015

Datum: donderdag 1 oktober 2015 Datum: donderdag 1 oktober 2015 Populierenblaadje Algemeen: Kalender: De kalender ligt bij de drukker en we gaan ervanuit dat we u volgende week de papieren versie van kalender met leerlinglijsten kunnen

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013

Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013 Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013 Agenda: Wo 02-10 Start Kinderboekenweek met schoolontbijt Wo 09-10 Onze school ontvangt collega s van Agora Ma 14-10 Ouderraad Jaarvergadering Di 15-10 Herfstwandeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuwsbrief Oktober 2015 Nieuwsbrief Oktober 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 7

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen Weekbrief 9 november 2015 Algemene mededelingen Vakantierooster schooljaar 2016-2017 Herfstvakantie Zaterdag 15-10-2016 t/m zondag 23-10-2016 Kerstvakantie Zaterdag 24-12-2016 t/m zondag 08-01-2017 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven.

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven. Nieuwsbrief 2 oktober 2015 Driejarigen groep Driesprong Even voor de zomervakantie heb ik u verteld over de ontwikkelingen rond een Driesprong op de Ceder. Een stap naar het integreren van onderwijs en

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 september Kinderboekenweek 2016

Nieuwsbrief 23 september Kinderboekenweek 2016 Openbare Basisschool Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 23 september 2016 Kinderboekenweek 2016 Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa s en oma s centraal onder

Nadere informatie

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 6-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De toetsweken zijn achter de rug en morgen zullen we met het gehele team de opbrengsten analyseren. Volgende week krijgen alle kinderen op vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81 Agenda Van de schoolraad: 24 september 2015 Personeels vergadering 28 september Viering met ouders in de kerk te Surhuisterveen. Startvergadering

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede Schooljaar week oktober 2018

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede Schooljaar week oktober 2018 Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede Schooljaar 2018-2019 week 42 18 oktober 2018 Volg ons op twitter: twitter.com/obsroombeek Volg ons op Facebook: Openbare-Basisschool-Roombeek

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwtjes uit groep 6A

Nieuwtjes uit groep 6A Nieuwtjes uit groep 6A Sylvana Ik wil vertellen over het theater. Ik was de moeder van roodkapje. Jan was de wolf. Jasmine was roodkapje en Charissa was de oma van roodkapje. De rest van de kinderen hadden

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Roggeveenstraat 14 9 oktober 2015 1013 PV Amsterdam www.bredeschooldezeeheld.nl

NIEUWSBRIEF Roggeveenstraat 14 9 oktober 2015 1013 PV Amsterdam www.bredeschooldezeeheld.nl AGENDA Oktober 14-10 Workshop techniek groep 3 16-10 Studiemiddag, de kinderen zijn vanaf 11.45 uur vrij 19-10 Herfstvakantie t/m 23-10 26-10 Deze week zijn de 10 minutengesprekken 26-10 Bezoek Veemtheater

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 17-10-2017 04 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Voorleeswedstrijd De voorleeswedstrijd is gewonnen door Tessa Schepen uit groep 7B, gefeliciteerd! Heel knap gedaan Tessa! Zij zal binnenkort gaan strijden

Nadere informatie

Informatiebrief oktober groep 3!

Informatiebrief oktober groep 3! Techniek: Informatiebrief oktober groep 3! De eerste periode zit erop! De kop is eraf: de eerste periode van het schooljaar zit erop. We hebben alle kinderen leren kennen en natuurlijk een start gemaakt

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede week 19 12 mei 2016

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede week 19 12 mei 2016 Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers met een kind op OBS Roombeek in Enschede week 19 12 mei 2016 Volg ons op twitter: twitter.com/obsroombeek Volg ons op Facebook: Openbare-Basisschool-Roombeek Algemeen

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.6 26-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Vervanging groep 7 en 8 Tot de herfstvakantie zal juf Margreeth op maandag t/m donderdag lesgeven in groep 7/8. Op vrijdag staat meester

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

INFOS. Schooljaar , Infos nummer 1 week De volgende Infos verschijnt 3 september

INFOS. Schooljaar , Infos nummer 1 week De volgende Infos verschijnt 3 september INFOS Facebook: Nicolaasschool.Schoonebeek Schooljaar 2015-2016, Infos nummer 1 week 34 2015 De volgende Infos verschijnt 3 september Twitter: Nicolaasschool_ Berichten van de schoolleiding -Alweer de

Nadere informatie

Bernardusschool. Weekbrief 2 t/m 9 oktober 2015. Agenda. Website. Hutspot eten. Nieuwsbrief ouderraad

Bernardusschool. Weekbrief 2 t/m 9 oktober 2015. Agenda. Website. Hutspot eten. Nieuwsbrief ouderraad Weekbrief 2 t/m 9 oktober 2015 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Website Wellicht is het u al opgevallen; de website van de Bernardusschool

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 OVERZICHT Algemeen Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot In de afgelopen maand hebben we 2 ouderavonden georganiseerd die druk bezocht zijn en daar zijn

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het

De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het T6 De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het programma. Op 23 september zijn we gestart met het voetbalproject

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Start school 2015-2016

Start school 2015-2016 24-06- 15 n ummer 20 Inhoud - - Start school 2015-2016 Begin van het nieuwe schooljaar starten we met de nadruk op de groepsdynamiek. Daarom zullen we o.a. in de eerste week nog niet starten met IPC, maar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2014

Nieuwsbrief Januari 2014 Obs J.H. Isings Emperweg 70 7399 AG Empe 0575-502078 Nieuwsbrief Januari 2014 Algemeen Nieuwe rekenmethode. Na de zomervakantie zijn we in de groepen 3 tot en met 8 gestart met een nieuwe rekenmethode.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

12 september- Arne groep 4. Van harte gefeliciteerd! Agenda MR vergadering 8 september 15 Locatie: teamkamer obs De Plaats Aanvang: 19.

12 september- Arne groep 4. Van harte gefeliciteerd! Agenda MR vergadering 8 september 15 Locatie: teamkamer obs De Plaats Aanvang: 19. Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Dinsdag 8 september Vrijdag 4 september 2015 MR vergadering Hoera! Verjaardagen 12 september- Arne groep 4 Van harte gefeliciteerd!

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 In deze editie: Kalender Kinderboekenweek Scharrelen bij

Nadere informatie

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5.

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. Nieuwsbrief groep 3 -November- Rekenen: Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. De volgende doelen komen hier aan de orde: Tellen tot 20 met huppen

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De Heer verschijnt op de Sinai, Exodus 19 De tien geboden, Exodus 20:1-17 Twee stenen tafelen, Exodus 20:18-21 + Ex 21-31 + Ex

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten.

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Groep 1b/2b Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Wat hebben we allemaal in de afgelopen maanden gedaan: In september zijn we begonnen

Nadere informatie

Als iemand zegt STOP, dan houd je op! Agenda: Schooljaar 2015-2016 Nr. 7

Als iemand zegt STOP, dan houd je op! Agenda: Schooljaar 2015-2016 Nr. 7 Schooljaar 2015-2016 Nr. 7 Wie wil de ouders van de luizencontrole komen ondersteunen? Na elke vakantie is een groep ouders actief bij de luizencontrole. Dankzij deze controle komt er bijna geen hoofdluis

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders,

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders, Nieuwsbrief 5 Vrijdag 7 oktober 2016 Beste ouders, Een volle nieuwsbrief dit keer. Wij zijn inmiddels zes weken aan de gang en klaar met onze gouden weken waarin we ons met de groepsvorming hebben bezig

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2015

Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de groep. Mist u iets in deze nieuwsbrief dan horen we dit graag.

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 14 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 25 okt. 2016 no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK De boekenmarkt was een succes! We kunnen weer lekker lezen. Volgende week woensdag is het dankdag. We gaan

Nadere informatie