RTV Stichtse Vecht. Jaarverslag 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RTV Stichtse Vecht. Jaarverslag 2015"

Transcriptie

1

2 Voorwoord Als bestuur kijken we terug op het jaar 2015 als een jaar van storm en zwaar weer. Maar ook een jaar van overleven, overwinnen en verder bouwen aan een missie; is een lokale media-instelling die er toe doet! Bewondering en waardering voor al die mensen - vrijwilligers - die geholpen hebben om de omroep in leven te houden en die vele uren van hun tijd beschikbaar hebben gesteld om op alle terreinen de omroep door een moeilijke periode te helpen. Deze vrijwilligers hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorstart van de omroep waarin de buitenwacht haast geen notie heeft gehad van alle problematiek die er bij een doorstart en verhuizing komt kijken. Daar zal menig bedrijf of organisatie jaloers op zijn. In het eerste kwartaal van 2015 leek alles nog goed te komen met de omroep. Uiteraard moest er met de gemeente nog wat overleg worden gevoerd, maar ons ambitieplan en de daarbij behorende subsidie stond op de politieke agenda en na wat overleg kon dit bijna niet meer mis gaan. Zoals wel vaker bleek de werkelijkheid iets weerbarstiger dan het woord. En dan breekt een periode aan waarbij er ineens een heleboel moet gebeuren. Het pand aan de gaslaan wordt opgezegd door de gemeente, er moet een nieuwe bestemming komen en we staan op een kruispunt qua voortbestaan, Stoppen we of gaan we de schouders eronder zetten en gaan we door. Trots ben ik op alle mensen die geholpen hebben. Het was niet makkelijk en het duurde zeker langer dan velen dachten of gehoopt hadden. Maar aan het einde van 2015 konden we vaststellen dat we weer alle apparatuur op elkaar aangesloten hadden met hier en daar een forse verbetering. Hulde aan alle technische mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Radio, TV en Internet hebben in deze periode zeker niet stilgestaan. Soms met wat aanpassingen vanwege de techniek, maar uiteindelijk voor alle inwoners van Stichtse Vecht! En daar doen we het voor. Dank aan alle content-makers die gezorgd hebben dat de inwoners van Stichtse Vecht constant op de hoogte waren van alle nieuws in onze gemeente. Met de afsluiting van 2015 sluit een boek van overleven en van doorstarten. Het jaar 2016 is het begin van een nieuw boek. Een boek waarin we verder bouwen, ontwikkelen en professionaliseren op basis van een visie die in stand is gebleven. Ook in het lokale omroeplandschap is voldoende beweging en reuring om ons in 2016 op te richten. We noemen alleen maar de vorming van een streekomroep. Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de stichting waarin we verslag doen van inhoud, techniek, mensen en financiële middelen van de omroep. Het bestuur wenst u veel leesplezier. 2/13 (pagina)

3 Inhoudsopgave Voorwoord...2 Programma Beleidsbepalend Orgaan...4 Redactie...5 Internet...5 TV...5 Radio...6 Diversen...6 Techniek...7 Verhuizing naar nieuw onderkomen...7 Visual radio...7 Aansluiting MediaHub & verbreding bereik...7 RTV SV App for Android...7 Bereik...8 Rapportcijfer en Verbeterpunten...8 Marketing en Reclame...9 Crowdfunding...9 Mensen...10 Vergoedingen...10 Vrijwilligers...10 Bestuur...10 Exploitatierekening...11 Balans per 31 december Colofon /13 (pagina)

4 Programma Beleidsbepalend Orgaan Het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO) is in 2015 een drietal keer bijeen geweest. Het PBO besloeg in 2015 een zevental leden welke uit diverse geledingen van de samenleving kwamen. Voor wat betreft 2016 is er geen wijziging voorzien in de samenstelling van het PBO. Vanwege het aftreden van zowel het voltallig bestuur als ook de hoofdredacteur is er in de PBO-vergadering van juni 2015 een voordracht van een nieuwe hoofdredacteur aan bod gekomen. Deze hoofdredacteur is door het PBO met algemene stemming aangenomen. Het PBO zal in 2016 mede advies geven aan de gemeente in verband met de vernieuwing van de aanwijzing lokale publieke media-instelling voor. 4/13 (pagina)

5 Redactie - de lokale omroep van de gemeente Stichtse Vecht - is in 2015 actief geweest op internet, radio en televisie. De redactie van RTV Stichte Vecht heeft zich in 2015 bezig gehouden met onderwerpen op het gebied van nieuws, samenleving, cultuur en sport. Onderwerpen op het gebied van die vier vlakken worden op diverse manieren in losse items belicht via internet, radio en televisie. Internet Het eind 2012 gelanceerde platform van heeft zich in 2015 verder ontwikkeld. Artikelen, reportages in bewegende beelden en audioreportages worden via het platform verspreid. Het betreft eigen content gemaakt door vrijwilligers van de lokale omroep. Gemiddeld worden per week zo n 50 tot 100 items gepubliceerd. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Het bereik van het platform laat een vergelijkende ontwikkeling zien. In 2015 werden meer dan lokale items via het platform bekeken. Naast eigen content is de lokale relevantie van de omroep in 2015 verder gestegen. Het aantal ontvangen persberichten van verenigingen, stichtingen en organisaties uit Stichtse Vecht is gestegen. De lokale relevante berichten zijn gepubliceerd op onze website. Gecombineerd met de eigen gemaakte items van de redactieleden is het platform van de lokale omroep gegroeid tot een belangrijk informatiekanaal voor de inwoners van Stichtse Vecht. In 2015 hebben we non-profit organisaties aangeboden gebruik te maken van ons platform door middel van een gratis partnership. Met behulp van eigen inlogcodes kunnen zij eigen gemaakte lokale relevante content via het platform van RTV Stichtse Vecht lanceren. Het platform van de lokale omroep is daarmee ook faciliterend van aard. In 2015 hebben net zoals in 2014 tientallen organisaties uit gemeente Stichtse Vecht van deze kosteloze dienst gebruikt gemaakt. Doordat de huur van de gehuurde locatie door de gemeente werd opgezegd, is door vrijwilligers veel tijd gestoken in het verhuizen en aansluiten van de noodzakelijke apparatuur. TV De items in bewegend beeld die op het platform in 2015 werden gepubliceerd werden op het digitale televisiekanaal uitgezonden. Daarnaast werd op het digitale televisiekanaal het wekelijkse programma Het café uitgezonden. Een TVprogramma over tal van onderwerpen binnen Stichtse Vecht. Na de verhuizing naar de nieuwe locatie is dit omgezet in het programma Studio Stichtse Vecht. Daarnaast werd op het digitale televisiekanaal de kabelkrant uitgezonden. De kabelkrant van is actueel en biedt lokaal nieuws op de gebieden nieuws, sport, cultuur en samenleving. Het digitale kanaal is te zien op Ziggo kanaal 44 en op 5/13 (pagina)

6 kanaal 12 via Caiway in Loenen aan de Vecht. Iedere zondag wordt de mis van de Heilige Hart Kerk op het digitale televisiekanaal uitgezonden. is daarbij faciliterend. De productie wordt verzorgd door de kerk zelf. RTV Stichtse Vecht zorgt voor doorgifte en uitzending. In 2015 zijn het aantal missen uitgebreid. Met name rondom feestdagen worden alle missen die in deze kerk worden gehouden, uitgezonden via dit kanaal. Radio Het radiokanaal van behelst naast een non-stop station met easy listening muziek een aantal radioprogramma s Was dan ook het jaar waarin lokale relevantie als leidraad voor programma s verder gestalte heeft gekregen. Radio wordt met name gebruikt om de ouderen binnen de gemeente Stichtse Vecht te bereiken. Diversen In 2015 heeft van jongeren een speerpunt gemaakt. Zo wordt intensief samengewerkt met de Rientjes Mavo en wordt binnen de lessen van mediawijsheid een verslaggevingsteam van de school begeleid. Ook biedt RTV Stichtse Vecht jongeren een maatschappelijke stage aan. Deze stage plekken zijn met name aanwezig in het tv-team dat het programma Studio Stichtse Vecht produceert. 6/13 (pagina)

7 Techniek Het techniek team binnen zorgt ervoor dat alle apparatuur voor zowel Radio, TV als Internet werkt en bereikbaar is. Daarnaast zijn zij een belangrijke factor voor zowel de studio als de locatie uitzendingen die we verzorgen. Extra verbindingen, koppelingen met andere systemen worden door hun verzorgt. Verhuizing naar nieuw onderkomen Heel veel werk is gestopt in het afbreken van de oude studio en verhuizen naar ons nieuwe onderkomen. In de loop der jaren is er in de oude studio een tweetal radio en een tweetal TV studio's ontstaan waarbij de hoeveelheid kabel en apparatuur zeer groot was. Door verhuizing naar een bescheidener onderkomen moesten we van een radio en een TV studio afscheid nemen en is er door deze afdeling hard gewerkt aan het in orde krijgen in het nieuwe onderkomen van de apparatuur. Visual radio Eind 2015 is ook weer begonnen met Visual Radio. Deze methode van radio maken sluit tegenwoordig veel beter aan bij het publiek. Je kunt dan direct zien wat er gebeurt in de studio en de communicatie met de studio is ook groter op deze manier. Om visual radio weer werkend te krijgen is er een nieuw systeem opgetuigd en zijn de camera's eind 2015 weer aangesloten. De geheime zender was het eerste radio programma wat hiervan heeft geprofiteerd en waar we direct hele goede feedback kregen. In de start van 2016 zullen ook alle andere radioprogramma s bij RTV Stichtse Vecht voorzien worden van visual radio. Aansluiting MediaHub & verbreding bereik In 2015 heeft de OLON een stap naar professionalisering genomen door op het mediapark in Hilversum een centrale gelegenheid te bieden om radio en tv-kanalen te ontvangen en door te sturen naar alle Nederlandse aanbieders van radio en tv (KPN, Ziggo, Caiway, Tele2, etc.). Ook wij hebben hieraan meegedaan en de afdeling techniek heeft actief met de OLON samengewerkt om dit mogelijk te maken. Hierdoor wordt ons bereik in Stichtse Vecht vergroot omdat niet alleen de mensen met een Ziggo of Caiway abonnement ons kunnen ontvangen maar ook die mensen die via KPN of Tele2 kijken. RTV SV App for Android Daarnaast is er in 2015 een app gecreeerd voor android gebruikers om RTV Stichtse Vecht via de telefoon te ontvangen. Deze app zal verder worden uitgebreid in 2016 met live radio en TV. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of een soortgelijke app ook gemaakt kan worden voor de Apple gebruikers. 7/13 (pagina)

8 Bereik In 2015 is er door de gemeente Stichtse Vecht een bereikbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de diverse media kanalen van. Gedurende een vergadering in juli is de uitkomst van het onderzoek toegelicht. De doelstelling van het onderzoek vanuit de gemeente ging voornamelijk over de vraag wat het bereik is van vanuit haar positie (financiële) beslissingen kan nemen. Het onderzoek betrof zowel het bereik als de waardering voor de lokale omroep. Bekendheid De bekendheid van is groter onder 55 plussers: 79% voor TV en 32% voor radio. Voor de website lopen de bekendheidscijfers minder uiteen en zijn het de 35 tot 54 jarigen die de website met 32% aangeven te kennen. Van alle ondervraagden heeft 26% het afgelopen jaar naar RTV SV gekeken. De 55 plussers kijken (41%) jaarlijks het meest naar RTV SV.8% van de ondervraagden kijkt wel eens TV via het internet. Onder de 55 plussers, die het meest naar RTV SV kijken, is dit aantal met 4% het laagst. Jongeren tot 34 jaar kijken met 18% gemiddeld het vaakst televisie via het internet. Rapportcijfer en Verbeterpunten Onder diegene die bekend zijn met de zender krijgt RTV SV een 6,6. Overigens hadden van de 150 ondervraagden 60 geen mening over het rapportcijfer. De meeste ondervraagden weten niet te benoemen welke typen programma s ze vaker zouden willen zien. De website is het afgelopen jaar door jongeren onder de 35 jaar meer dan gemiddeld bezocht. Lokaal nieuws is de belangrijkste beweegreden om de website te bezoeken. Meer dan de helft van de respondenten gebruikt online bronnen voor nieuws. Onder de respondenten die jonger dan 35 jaar zijn ligt dit aantal zelfs op 77%. De helft van de respondenten vindt het een goed idee dat RTV SV een platform biedt voor informatie uit de gemeente. Met name informatie over evenementen en werkzaamheden zou op prijs worden gesteld. 8/13 (pagina)

9 Marketing en Reclame Voor een groot deel van de inkomsten is afhankelijk van de gemeentelijke subsidie welke jaarlijks verstrekt wordt. Daarnaast komt een deel van onze inkomsten uit donaties van luisteraars en bedrijven. Door de beursvloer een plek waar lokale ondernemers en vrijwilligersorganisaties elkaar vinden om onderling afspraken ( matches) te maken die voor beide partijen een meerwaarde hebben hebben wij een wagen van de firma van Ekris mogen gebruiken zodat onze locatie opnames doorgang konden vinden. Hiervoor hebben wij voor de firma van Ekris een aantal reclamefilmpjes gemaakt en hebben we media uitingen verzorgt. Daarnaast komt een deel van onze inkomsten uit het daadwerkelijk verkopen van reclame-zendtijd. Echter dit is niet meer dan 8% van onze totale inkomsten. Wanneer we dit afzetten tegen de grote regionale omroepen dan zien we dat we nog iets te winnen hebben hier (RTV Utrecht krijgt ongeveer 12% aan reclame inkomsten). Crowdfunding Een van de aandachtsgebieden bij de doorstart in 2015 was het opzetten van een crowdfundingsactie. Hoewel deze actie niet hele grote hoeveelheden geld heeft binnengebracht is er toch een kleine euro gedoneerd door mensen uit Stichtse Vecht. Een van de lessen die we hebben geleerd is dat er nog meer naamsbekendheid moet zijn voor onze omroep alvorens we meer inkomsten uit crowdfunding kunnen genereren. Dit wil niet zeggen dat we hiermee stoppen. Ook in 2016 zullen we proberen middels zo'n crowdfunding om gelden voor de omroep te genereren. 9/13 (pagina)

10 Mensen Onze omroep wordt gevormd door onze vrijwilligers. Tijdens de verhuizing hebben zij veel werk verzet om de nieuwe locatie geschikt te maken en de oude locatie leeg te maken. Met grote waardering kijk ik terug op al het werk dat er verzet is in Vergoedingen Om de continuïteit te waarborgen zijn er een aantal vrijwilligers welke een vergoeding ontvangen. heeft een drietal mensen welke zo'n vergoeding ontvangen. Aan de technische kant een (voor continuïteit platform) en twee aan de redactionele kant (de hoofdredacteur en de politiek redacteur). Aan het einde van 2015 hebben we helaas afscheid genomen van de vrijwilliger aan de techniek zijde. Deze functie wordt op dit moment ingevuld door onbezoldigde vrijwilligers. Vrijwilligers Het aantal vrijwilligers binnen de omroep is afgenomen ten opzichte van Een aantal van deze meestal jonge vrijwilligers is gaan studeren of verhuizen waardoor de binding met Stichtse 70 Vecht wat minder is. Daarnaast hebben we gelukkig aan het einde van 60 het jaar via de Hogeschool Utrecht 50 afdeling journalistiek weer een aantal 40 nieuwe vrijwilligers aan kunnen 30 trekken. 20 In deze aantallen zijn niet de jongeren 10 meegenomen die we via een maat0 schappelijke stage een aantal weken jan jan jan aan ons verbonden zien. Deze jonafbeelding 1: Aantallen vrijwilligers geren zijn na die stage meestal weer vertrokken. Echter in 2015 hebben we bij het programma Studio Stichtse Vecht nu toch een aantal jongeren aan ons kunnen binden na de maatschappelijke stage. Bestuur Het bestuur van de omroep wordt gevormd door een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Gedurende het jaar 2015 is er een bestuurswissel geweest. Na de raadsvergadering van 31 maart waarin het besluit genomen werd om de ambitieplannen van de omroep niet te ondersteunen met Positie Naam Sinds aanvullende subsidie is Voorzitter Eric Loman 1 juli 2015 het voltallige bestuur afgetreden inclusief de Penningmeester Corinne van den Berg 1 juli 2015 hoofdredacteur. Vanaf 1 juli is een nieuw bestuur Secretaris Wieteke Wagenvoorde 1 juli 2015 aangetreden inclusief Hoofdredacteur Robert Oelp 1 juli 2015 een nieuwe hoofdredacteur. Tabel 1: Samenstelling bestuur per 31 december /13 (pagina)

11 Exploitatierekening In de exploitatierekening is zichtbaar het bedrag aan huisvesting dat niet in 2014 maar in 2015 is betaald. 11/13 (pagina)

12 Balans per 31 december 2015 De balans is opgemaakt door de penningmeester volgens het model van het Commissariaat van de Media. Activa Vorderingen: subsidie debiteuren Liquide middelen: rabobank RTVSV Passiva Eigen vermogen: stichtingsvermogen Voorzieningen: reserveringen RTV SV - algemeen reserveringen RTV SV - huur /13 (pagina)

13 Colofon Dit jaarverslag is een uitgave van: Postadres: Burg. Huydecoperhof CC Maarssen Bezoekadres: Harmonieplein 48 (links van Bonhof bloemen) Tel: (telefoonnummer studio) Tel: (telefoonnummer bestuur) mail: bestuur@rtvstichtsevecht.nl Redacti Voor persberichten redactie@rtvstichtsevecht.nl PBO Het PBO heeft een eigen mail adres: pbo@rtvstichtsevecht.nl Alle foto's zijn eigendom van April /13 (pagina)

RTV Stichtse Vecht. Jaarverslag 2016

RTV Stichtse Vecht. Jaarverslag 2016 Voorwoord In 2016 is er een hoop gebeurd binnen de lokale omroep. Vanuit de OLON/NLPO onze is er gestreefd om nu eindelijk te komen tot de vorming van een streekomroep. Dit heeft geresulteerd in diverse

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht

Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht BRAND REALITY Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht April 2015 Ronald Jansen - Leon Pouwels Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website Resultaten extra vragen

Nadere informatie

Bestuursverslag Organisatie. Redactioneel. April 2018

Bestuursverslag Organisatie. Redactioneel. April 2018 Organisatie Bij besluit van het Commissariaat van de Media d.d. 11 juni 2013 is de Stichting Omroeporganisatie Bollenstreekomroep aangewezen als lokale publieke media-instelling in de gemeenten Noordwijk,

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

Samenvatting. Doel. Uitvoering. Achtergrond. Vraag. Belofte

Samenvatting. Doel. Uitvoering. Achtergrond. Vraag. Belofte Samenvatting De Stichting Lokale Omroep Hoorn en de Stichting Lokale Omroep Oostelijk West-Friesland, in samenwerking met een initiatiefgroep uit de gemeente Medemblik zijn een nieuwe omroep gestart: Stichting

Nadere informatie

Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek

Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek BRAND REALITY Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek Juli 2017 Ralph Sluis & Marjolein de boer Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten social media overige informatiebronnen

Nadere informatie

Opgesteld door: Stichting Lokale Omroep Midden Nederland B.V. (hierna: Midland FM) Molenstraat 35 B

Opgesteld door: Stichting Lokale Omroep Midden Nederland B.V. (hierna: Midland FM) Molenstraat 35 B MISSIE EN VISIE 2013-2015 CONTACTGEGEVENS Opgesteld door: Organisatie: Stichting Lokale Omroep Midden Nederland B.V. (hierna: Midland FM) Adres: Molenstraat 35 B Postcode, Plaats: 3927 AC RENSWOUDE Telefoonnummer:

Nadere informatie

Schagen FM / Schagen TV

Schagen FM / Schagen TV Schagen FM / Schagen TV Toekomstplan 2016 2021 1. Schagen FM nu 2. Bereik Schagen FM/TV 3. Verandering medialandschap 4. Inspelen op verandering medialandschap 5. Samenwerking omroepen: Geschiedenis Toekomst

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder

Jaarverslag. Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder Jaarverslag Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder 2012 Nijenbeek 4A Postbus 105 8303 ZA Emmeloord 8300 AC Emmeloord Telefoon: 0527-610000 Internet: www.radionop.nl Mail: Bestuur@radionop.nl Pagina 1

Nadere informatie

Begroting en toelichting

Begroting en toelichting Begroting en toelichting 2017 2018 2019 2020 2021 Inkomsten Gemeentelijke Bijdragen 1 Gemeente Veenendaal 34.712,60 34.712,60 34.712,60 34.712,60 34.712,60 Gemeente Renswoude 2.450,50 2.450,50 2.450,50

Nadere informatie

RTV Borne. Jaarverslag 2016

RTV Borne. Jaarverslag 2016 Inhoud Missie en werkwijze... 1 Bestuur en organisatie... 1 Activiteiten... 1 Het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) en het programmavoorschrift... 3 Bereikscijfers... 4 Missie en werkwijze De missie

Nadere informatie

Bestuursverslag Lokale Omroep Volendam - Edam

Bestuursverslag Lokale Omroep Volendam - Edam Bestuursverslag Lokale Omroep Volendam - Edam 2016 Voorwoord Het bestuur kijkt graag met u terug op boekjaar 2016. Verschillende onderwerpen komen hierbij aan bod. In het bestuursverslag zal ingegaan worden

Nadere informatie

Stichting Regionaal Media Centrum Twente 1

Stichting Regionaal Media Centrum Twente 1 Inhoud Missie en werkwijze... 1 Wat doen we regionaal en wat doen we lokaal... 2 Organisatie... 2 Uitgangspunten van de organisatie: bestuurlijk organigram... 3 Personeelsbeleid... 3 Redactioneel: Realisatie

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Radio en TV BES K.v.K Postbus AC Egmond aan Zee

Jaarrekening Stichting Radio en TV BES K.v.K Postbus AC Egmond aan Zee Jaarrekening 2012 Stichting Radio en TV BES K.v.K. 412441983 Postbus 133 1930 AC Egmond aan Zee Inhoudsopgave Balans per 31 december 2012 Staat van baten en lasten over 2012 Waarderingsgrondslagen Toelichting

Nadere informatie

Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO

Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO 21 januari 2014 Co-creatieteams bezoeken NPO Op 21 januari 2014 bezochten leden van de co-creatieteams de NPO (nederlandse Publieke Omroep) met een programma

Nadere informatie

S P O N S O R P A K K E T T E N

S P O N S O R P A K K E T T E N S P O N S O R P A K K E T T E N WORDT UW ORGANISATIE OOK: VRIEND VAN DE LOS OVER DE LOS De Lokale Omroep Spakenburg is al sinds 1991 bezig met het maken van radio. In 1993 kwam hier ook televisie bij.

Nadere informatie

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen?

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Marjolein Kolstein Juli 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting 2 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek

Nadere informatie

Onderzoek Seaport RTV

Onderzoek Seaport RTV Rapportage Onderzoek Seaport RTV In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Edwin van t Hart Utrecht, juni 2013 DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Drs. Marjan den Ouden Postbus 681 3500 AR Utrecht

Nadere informatie

RTV SLOGO de lokale omroep voor Goeree Overflakkee!

RTV SLOGO de lokale omroep voor Goeree Overflakkee! RTV SLOGO de lokale omroep voor Goeree Overflakkee! Agenda: - Opening - Even voorstellen - Missie, Visie, Taken en Doelen - Media afdelingen - Financiën - Algemene informatie - Vragen stellen Even voorstellen.

Nadere informatie

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl OOG TV en Radio Marjolein Kolstein Laura de Jong Mei 2016 Kübra Ozisik www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud 1 Samenvatting 3 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding van het onderzoek 5 1.2 Doel van

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Christelijke Evenementen Tilburg

Jaarverslag Stichting Christelijke Evenementen Tilburg Jaarverslag 2018 Stichting Christelijke Evenementen Tilburg Stichting Christelijke Evenementen Tilburg Domein 36, 5046PZ te Tilburg 06-46055297 bestuur@stichtingcet.nl 1 - Jaarverslag Stichting Christelijke

Nadere informatie

Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30. Algemeen

Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30. Algemeen Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30 Algemeen De Stichting Lokale Omrop stelt zich ten doel : a. een omroepprogramma te verzorgen dat is gericht op de bevrediging van de in de gemeenten Tytsjerksteradiel

Nadere informatie

Introductie. Televisie. Samenvatting

Introductie. Televisie. Samenvatting 011 - 3. Introductie 5. Radio 7. Televisie 10. Website 12. Samenvatting 2. Kijkcijfers zijn erg belangrijk voor mediaomroepen. Programma formats, die intern bedacht worden kunnen door een kijkonderzoek

Nadere informatie

Media-aanbodbeleid 2015

Media-aanbodbeleid 2015 Omroep Ede algemeen 0318 811 999 e-mail redactie@omroepede.nl post Postbus 4242 6710 EE Ede bezoek Cultura, Molenstraat 45, Ede ingang rode deur aan de telefoonweg Stichting Omroep Ede - PBO (VERSIE 02)

Nadere informatie

CONVENANT GEMEENTE STEIN STICHTING LOKALE OMROEP STEIN

CONVENANT GEMEENTE STEIN STICHTING LOKALE OMROEP STEIN CONVENANT GEMEENTE STEIN STICHTING LOKALE OMROEP STEIN 2015 t/m 2018 C O N V E N A N T tussen de gemeente Stein en de Stichting Lokale Omroep Stein met betrekking tot voortzetting van het op 23 september

Nadere informatie

Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum.

Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum. Raadsvergadering 26 november 2018 Nr.: 15 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum. Portefeuillehouder: Wethouder drs. R.A.C. Slager. Ter inzage

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Lokale Omroep De Bilt

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Lokale Omroep De Bilt FINANCIEEL VERSLAG 2017 Stichting Lokale Omroep De Bilt Te De Bilt Bilthoven, 24 april 2018. blad 1 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING 4 Balans per

Nadere informatie

In dit plan wordt kort en bondig beschreven welke richting Drtv uitgaat met daarbij het uiteindelijke financiële plaatje.

In dit plan wordt kort en bondig beschreven welke richting Drtv uitgaat met daarbij het uiteindelijke financiële plaatje. Drtv 2014-2016 Inleiding Drtv 2014 2016 is een kort en krachtig businessplan waarin de contouren en het nieuwe elan van de lokale omroep van Deventer wordt beschreven. Een kleine, zelfstandige publieke

Nadere informatie

RTV Goeree-Overflakkee

RTV Goeree-Overflakkee RTV Goeree-Overflakkee Plan van aanpak april 2013 Een gezamenlijk initiatief van Stichting Radio Superstar en Stichting Regionaal mediaplatform Goeree-Overflakkee Inleiding De samensmelting van de 4 gemeenten

Nadere informatie

rtv noordoost twente twentefm accentfm twentetv jouw keuze in Twente de leukste piratenmix hier zie je de streek

rtv noordoost twente twentefm accentfm twentetv jouw keuze in Twente de leukste piratenmix hier zie je de streek rtv noordoost twente twentefm jouw keuze in Twente accentfm de leukste piratenmix twentetv hier zie je de streek tarieven 2015 twentefm jouw keuze in Twente Twente FM is hét station voor Noordoost Twente.

Nadere informatie

Medio 2008 is de omroep verhuisd naar een gehuurde ruimte aan de Molenwerf 42 in Koog aan de Zaan.

Medio 2008 is de omroep verhuisd naar een gehuurde ruimte aan de Molenwerf 42 in Koog aan de Zaan. Algemeen Stichting De Stichting Omroep Zaanstreek is opgericht op 20 juni 1983 en heeft haar statutaire zetel te Zaanstad. De stichting is ingeschreven in het stichtingenregister onder nummer 41231512.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Neerijnen

Raadsvoorstel. Neerijnen Raadsvoorstel Aan : De gemeenteraad Datum vergadering : 5 februari 2015 Agenda nummer : 2015-1-18283 Portefeuillehouder : Burgemeester L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen Onderwerp : Aanwijzen Stichting Regio

Nadere informatie

Goed voor Gennep. Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1

Goed voor Gennep. Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1 Goed voor Gennep 4 oktober 2007 Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1 Welkom op onze infoavond! Stichting Multimediale Omroep Gennep (SMOG) 4 oktober 2007 Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Heerhugowaard a Life

Jaarverslag 2014. Heerhugowaard a Life Jaarverslag 2014 Heerhugowaard a Life Inleiding Ook dit jaar ligt er weer een jaarverslag over Heerhugowaard A Life vóór u. In dit verslag kunt u lezen hoe het de omroep en onze verschillende afdelingen

Nadere informatie

Stichting Streekomroep Weert

Stichting Streekomroep Weert Stichting Streekomroep Weert Jaarverslag 2015 Colofon Dit document geeft een impressie van de activiteiten van de Stichting Streekomroep Weert. Voor financiële details wordt verwezen naar het financieel

Nadere informatie

Coöperatie Bergen BreedBand u.a. Financieel Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave. KvK: 59428287

Coöperatie Bergen BreedBand u.a. Financieel Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave. KvK: 59428287 Coöperatie Bergen BreedBand u.a. KvK: 59428287 Financieel Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Algemeen... 2 Balans per 31 december 2014... 3 Resultaten over 2014... 4 Begroting 2015... 5 Vooruitzichten... 6

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

Info + voorwaarden lokaal bereiksonderzoek OLON DVJ Insights

Info + voorwaarden lokaal bereiksonderzoek OLON DVJ Insights Info + voorwaarden lokaal bereiksonderzoek DVJ Insights INHOUD Inleiding 2 DVJ Insights 2 Doelstelling bereiksonderzoek 3 Doelgroep 3 Steekproef omvang 3 Media en onderzoeksmodules 3 Vragenlijst en vergelijkbaarheid

Nadere informatie

Vragenlijst redactieonderzoek 2015

Vragenlijst redactieonderzoek 2015 Vragenlijst redactieonderzoek 2015 In 2006 heeft het Commissariaat voor de Media een vragenlijst uitgezet onder hoofdredacteuren van nieuwsmedia. Ter vergelijking willen we dit onderzoek herhalen. Dit

Nadere informatie

Resultaten Burgerpanel

Resultaten Burgerpanel Resultaten Burgerpanel Onderzoek RTV Seaport In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Velsen Edwin van t Hart Utrecht, januari 2018 Postbus 681 3500 AR Utrecht Telefoon: 030 263 10 80 e-mail: info@duomarketresearch.nl

Nadere informatie

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op.

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op. Adverteren bij Radio Reimerswaal biedt perspectief. Radio is een ideaal reclamemedium om snel naamsbekendheid op te bouwen of om aandacht te vragen voor een speciale actie. Radio biedt de kracht van herhaling.

Nadere informatie

Jaarverslag Organisatie en structuur. Blz. 1

Jaarverslag Organisatie en structuur. Blz. 1 Jaarverslag 2016 INHOUD: 1. Organisatie en structuur 2. Bestuur 3. Programmabeleid Bepalend Orgaan 4. Programmabeleid 5. Verslag van activiteiten 6. Met het oog op de toekomst 7. Bijlagen A. Jaarrekening

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Stichting Anoiksis Beheer JAARVERSLAG 2015/2016

Stichting Anoiksis Beheer JAARVERSLAG 2015/2016 Stichting Anoiksis Beheer JAARVERSLAG 2015/2016 Stichting Anoiksis Beheer Academisch Ziekenhuis Utrecht Kamer B.01.2.23 Heidelberglaan 100 3584CX Utrecht www.anoiksis.nl KvK 30147466 Utrecht, Maart 2017

Nadere informatie

Stichting Regionaal Media Centrum Twente www.rmc-twente.nl

Stichting Regionaal Media Centrum Twente www.rmc-twente.nl Welkom Welkom bij de eerste officiële nieuwsbrief van het Regionaal Media Centrum Twente, kortweg RMC Twente. Wij, Janneke Derckx en Lidewij Peters zijn twee enthousiaste studenten aan de Universiteit

Nadere informatie

document Doorlopende subsidie aanvraag, 2015 Verzoek definitieve subsidievaststelling 2013

document Doorlopende subsidie aanvraag, 2015 Verzoek definitieve subsidievaststelling 2013 BTW 802529987 B 01 website: www.merweradio.nl KvK 41120687 e-mail : merwertv@hotmail.com E-Mail document Doorlopende subsidie aanvraag, 2015 Verzoek definitieve subsidievaststelling 2013 Aan: B&W, de leden

Nadere informatie

Media-aanbodbeleid 2016

Media-aanbodbeleid 2016 Pbo van Stichting Omroep Ede telefoon 0318-811 999 tst. 109 e-mail bestuur@omroepede.nl bezoek Molenstraat 45 (ingang Telefoonweg) 6711 AW Ede Media-aanbodbeleid 2016 ALGEMEEN Doelstellingen media-aanbodbeleid

Nadere informatie

Stichting Boek en Troost. Jaarverslag 2017

Stichting Boek en Troost. Jaarverslag 2017 Stichting Boek en Troost Jaarverslag 2017 Opgericht 11 december 2013 KvK 59422386 Inhoud. 1. Secretarieel jaarverslag 1.1. Algemeen 1.2. Activiteiten 1.3. PR 2. Toelichting op het financiële jaarverslag

Nadere informatie

Omroep 527. Reclametarieven Lokale omroep 527 (2016)

Omroep 527. Reclametarieven Lokale omroep 527 (2016) Omroep 527 Reclametarieven Lokale omroep 527 (2016) De omroep verzorgt programma's met een lokaal karakter in de gemeente Noordoostpolder. De Radio en Tekst TV / Kabelkrant programma s en Tv bevatten activiteiten

Nadere informatie

Rapportage evaluatieonderzoek RTV Zwolle FM

Rapportage evaluatieonderzoek RTV Zwolle FM Rapportage evaluatieonderzoek RTV Zwolle FM Right Marktonderzoek en Advies B.V. Telefoon : 038-4212185 Projectleider : de heer H. Homma Projectnummer : 915-44 Opdrachtgever : Gemeente Zwolle Contactpersoon

Nadere informatie

Projectplan Lokale Mediavoorziening Gemeente Beesel

Projectplan Lokale Mediavoorziening Gemeente Beesel Projectplan Lokale Mediavoorziening Gemeente Beesel Colofon T.b.v. Auteur Gemeente Beesel Tanja Clercx / Jan Mooren Datum Versie 1.01 Rechten RTV Roermond 2014 Status Definitief Aantal Pagina s Projectplan

Nadere informatie

Criteria: W=wettelijk, A= aanvullend Omroep Maasduinen GennepNews. + Rechtsvorm: stichting

Criteria: W=wettelijk, A= aanvullend Omroep Maasduinen GennepNews. + Rechtsvorm: stichting Afwegingstabel criteria lokale omroep Criteria: W=wettelijk, A= aanvullend Omroep Maasduinen GennepNews W1 W2 W3 De lokale omroep is een rechtspersoon met volledige rechtsbevoegdheid. De doelstelling is

Nadere informatie

*Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706

*Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706 *Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706 Raadsvoorstel Onderwerp : Advies aan Commissariaat voor de Media inzake aanvragen voor aanwijzing lokale omroep Datum college : 31 mei 2016

Nadere informatie

STICHTING OMROEP LEUDAL-MAASGOUW STATIONSSTRAAT 32-A 6093 BL HEYTHUYSEN JAARVERSLAG 2017

STICHTING OMROEP LEUDAL-MAASGOUW STATIONSSTRAAT 32-A 6093 BL HEYTHUYSEN JAARVERSLAG 2017 STICHTING OMROEP LEUDAL-MAASGOUW STATIONSSTRAAT 32-A 6093 BL HEYTHUYSEN JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Winst-en-verliesrekening over 2017 Algemene toelichting Toelichting

Nadere informatie

Goed voor Gennep SAMENWERKINGSVOORSTEL LOGO & SMOG 2.0 STICHTING MULTIMEDIALE OMROEP GENNEP

Goed voor Gennep SAMENWERKINGSVOORSTEL LOGO & SMOG 2.0 STICHTING MULTIMEDIALE OMROEP GENNEP Goed voor Gennep SAMENWERKINGSVOORSTEL LOGO & SMOG 2.0 STICHTING MULTIMEDIALE OMROEP GENNEP De voornaamste doelstelling van de SMOG is om de lokale omroep in onze gemeente een kwaliteitsimpuls te geven,

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Stichting RTVI Zaanstreek

Meerjarenbeleidsplan Stichting RTVI Zaanstreek Meerjarenbeleidsplan Stichting RTVI Zaanstreek 2016-2020 Studio: Molenwerf 42,1541 WR Koog aan de Zaan Telefoon: 075 6706106 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. De producten van RTVI Zaanstreek...

Nadere informatie

BIJLAGE 2 DEELNAME FORMULIER 6

BIJLAGE 2 DEELNAME FORMULIER 6 Info + voorwaarden lokaal bereiksonderzoek DVJ Insights INHOUD Inleiding 2 DVJ Insights 2 Doelstelling bereiksonderzoek 3 Doelgroep 3 Steekproef omvang 3 Media en onderzoeksmodules 3 Vragenlijst en vergelijkbaarheid

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal I Vergaderjaar 2016-2017 34 264 Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met het toekomstbestendig maken van de publieke mediadienst W BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN

Nadere informatie

RECLAME MOGELIJKHEDEN

RECLAME MOGELIJKHEDEN RECLAME MOGELIJKHEDEN Versie 1.0 Gijsbert Schrijvers g.schrijvers@rtvkatwijk.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 MEDIA BIJ RTV KATWIJK... 4 Kabelkrant... 4 Mogelijkheden op Kabelkrant... 4 Under en overscan berekeningen...

Nadere informatie

DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA

DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA LINQ MEDIA Adverteren via de streekomroep LINQ MEDIA Een radioadvertentie verdwijnt niet in de afvalbak of kattenbak, adverteer op LINQ MEDIA voor méér exposure

Nadere informatie

MEDIABELEID Bestuur Stichting Lokale Omroep Stein

MEDIABELEID Bestuur Stichting Lokale Omroep Stein MEDIABELEID Bestuur Stichting Lokale Omroep Stein BELEID BESTUUR LOKALE OMROEP STEIN PAGINA 1 TAAK / DOEL LOKALE OMROEPEN INSTANTIE WET TAAK/DOEL A. het op lokaal niveau uitvoeren van de publieke mediaopdracht

Nadere informatie

1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod

1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod voor medewerkers van gemeenten & gemeenteambtenaren Algemeen 1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod verzorgt. 2. Wat

Nadere informatie

Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1mburg

Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1mburg Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg: snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk en maatschappelijk relevant.

Nadere informatie

Evaluatie lokale omroep 2018

Evaluatie lokale omroep 2018 Evaluatie lokale omroep 2018 Gemeente s-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2019 1. Inleiding Aanleiding en doel Het Commissariaat voor de Media heeft Dtv Den Bosch als zendgemachtigde

Nadere informatie

De voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG. Datum 23 november 2016 Lokale publieke omroep. 1.

De voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG. Datum 23 november 2016 Lokale publieke omroep. 1. >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA..DEN HAAG Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

RTV Amstelveen. Een onderzoek naar de bekendheid en waardering van RTVA

RTV Amstelveen. Een onderzoek naar de bekendheid en waardering van RTVA Een onderzoek naar de bekendheid en waardering van RTVA In opdracht van: Gemeente Amstelveen Projectnummer: 15202 Merel van der Wouden MSc drs. Josca Boers Bezoekadres: Oudezijds Voorburgwal 300 Telefoon

Nadere informatie

-7- Omroep Houten DEF. CONCEPT. Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente. Projectnummer Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas

-7- Omroep Houten DEF. CONCEPT. Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente. Projectnummer Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas -7- Omroep Houten DEF. CONCEPT Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente Houten Projectnummer 20121 Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas Inhoudsopgave Achtergrond Conclusies en overwegingen

Nadere informatie

Reclametarieven Lokale omroep Eijsden-Margraten (2012) Radio Tarieven Radio Reclame Aantal commercials (op jaarbasis) Tarief per spot

Reclametarieven Lokale omroep Eijsden-Margraten (2012) Radio Tarieven Radio Reclame Aantal commercials (op jaarbasis) Tarief per spot 1 Reclametarieven Lokale omroep Eijsden-Margraten (2012) De omroep verzorgt programma's met een lokaal karakter in de gemeente Eijsden- Margraten. De Radio- en Tekst-TV / Kabelkrant programma s en Tv bevatten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Omroep Logos

Beleidsplan Stichting Omroep Logos Beleidsplan Stichting Omroep Logos Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Omroep Logos voor de komende drie jaar. Al geruime tijd wordt er binnen het bestuur van Omroep Logos nagedacht over

Nadere informatie

Veluwe Centraal Visie en Missie Internetversie. Veluwe Centraal - Visie en Missie 2016 / samenvatting 1

Veluwe Centraal Visie en Missie Internetversie. Veluwe Centraal - Visie en Missie 2016 / samenvatting 1 Veluwe Centraal Visie en Missie 2016-2021 Internetversie Veluwe Centraal - Visie en Missie 2016 / 2021 - samenvatting 1 Veluwe Centraal Een lokale mediaorganisatie met een regionaal hart Veluwe Centraal

Nadere informatie

1. Presentatie OLON MediaHub - Huidige mogelijkheden - Binnenkort beschikbaar - In ontwikkeling. 2. Live distributie via OLON MediaHub

1. Presentatie OLON MediaHub - Huidige mogelijkheden - Binnenkort beschikbaar - In ontwikkeling. 2. Live distributie via OLON MediaHub AGENDA 1. Presentatie OLON MediaHub - Huidige mogelijkheden - Binnenkort beschikbaar - In ontwikkeling 2. Live distributie via OLON MediaHub 3. Demo OLON MediaHub 4. Mediahub in de praktijk (hands-on training)*

Nadere informatie

Communicatie, lokale media en samenwerking 2015

Communicatie, lokale media en samenwerking 2015 Communicatie, lokale media en samenwerking 2015 Gemeente Amersfoort Dymphna Meijneken April 2016 De Stadsberichten, een aantal pagina s in het lokale blad Amersfoort Nu, is al jaren de meest benutte bron

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 22 februari januari Middelen

RAADSVOORSTEL. 22 februari januari Middelen RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 februari 2018 454713 16 januari 2018 Afdeling Middelen Onderwerp Programma Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale publieke media-instelling

Nadere informatie

Enschede-panel over informatievoorziening

Enschede-panel over informatievoorziening Enschede-panel over informatievoorziening Driekwart van de panelleden leest Enschede Centraal. De infopagina s in Huis aan Huis zijn de vaakst gebruikte gemeentelijke informatiebron. Kabelkrant en digitale

Nadere informatie

Inleiding. Ontwikkelingen nationaal en lokaal,

Inleiding. Ontwikkelingen nationaal en lokaal, Jaarplan 2015 1 Inleiding Ontwikkelingen nationaal en lokaal, Door de kortingen op de rijkssubsidie zijn publieke omroepen - nationaal, regionaal en lokaal - veel bezig met het zoeken naar allerhande bezuinigingen.

Nadere informatie

Informatie Klokradio. Commissariaat voor de Media Postbus BK HILVERSUM. Nieuw-Lekkerland, 23 mei 2017

Informatie Klokradio. Commissariaat voor de Media Postbus BK HILVERSUM. Nieuw-Lekkerland, 23 mei 2017 Klipperstraat 2a 2957 EM Nieuw-Lekkerland Tel: 0184 68 24 22 email: info@klokradio.nl www.klokradio.nl Rabobank NL98 RABO 036 17 42 428 KvK nummer 41120414 BTW nr. NL 8023.20.946.B01 Commissariaat voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 www.stichtingomroepscheveningen.nl Adresgegevens organisatie Schoutendreef 163 (postadres) 2542 LE Den Haag bestuur@omroepscheveningen.nl 070 73 700 68 Inhoud Voorwoord van de voorzitter...

Nadere informatie

Financieel verslag over 2018 en begroting voor 2019

Financieel verslag over 2018 en begroting voor 2019 1 Financieel verslag over 2018 en begroting voor 2019 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl Resultaat 2018 en vergelijking met de begroting: De WLO sluit in 2018 met

Nadere informatie

De NOS in cijfers 2017

De NOS in cijfers 2017 1 De NOS in cijfers 2017 FORMATIECIJFERS OVER 2017 Personeelsbestand Ultimo Aantal FTE 720 652 Aantal medewerkers 763 694 Verdeling voltijd/deeltijd Man Vrouw Totaal Man Vrouw Totaal Aantal voltijd contracten

Nadere informatie

Stichting Freedom Emmen. Jaarverslag 2017

Stichting Freedom Emmen. Jaarverslag 2017 Stichting Freedom Emmen Jaarverslag 2017 Over de stichting Stichting Freedom Emmen heeft als uitgangspunt dat het evangelie van Jezus Christus Gods reddende kracht is voor iedereen die gelooft. We willen

Nadere informatie

JAARVERSLAG December Spoorstraat 15 Postbus ED Bodegraven 2410 AD RSIN

JAARVERSLAG December Spoorstraat 15 Postbus ED Bodegraven 2410 AD RSIN JAARVERSLAG 2012 December 2013 Spoorstraat 15 Postbus 165 2411 ED Bodegraven 2410 AD RSIN 823081175 1 Inhoudsopgave Bestuur en organisatie... 3 Activiteiten... 3 Beleidsplan... 4 Inleiding... 4 Geschiedenis,

Nadere informatie

1. Wat is de OLON MediaHub - Functie/Mogelijkheden - Voordelen. 2. Ontwikkelingen OLON MediaHub - Planning

1. Wat is de OLON MediaHub - Functie/Mogelijkheden - Voordelen. 2. Ontwikkelingen OLON MediaHub - Planning AGENDA 1. Wat is de OLON MediaHub - Functie/Mogelijkheden - Voordelen 2. Ontwikkelingen OLON MediaHub - Planning 3. Centrale distributie OLON MediaHub (lineair) 4. Workshops OLON Mediahub* - Workshop 1:

Nadere informatie

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht RTV Papendrecht Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht Inhoud: RTV Papendrecht is de lokale radio- en televisiezender van Papendrecht. Het aanbod bestaat uit radio-uitzendingen op Papendrecht

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN JAARVERSLAG 2014 Stichting Voedselbank Dronten Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN 12-3-2015 In 2014 is er veel gebeurd. Het belangrijkste is dat we onze visie hebben aangepast. Kenmerkend daarvoor is dat

Nadere informatie

Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010

Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010 Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Activiteiten... 4 Publiciteit... 5 Externe Contacten... 5 Interne Organisatie... 5 Conclusies en aanbevelingen... 6 Stichting SQPN - Jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Heerhugowaard A Life

Jaarverslag Heerhugowaard A Life 2015 Jaarverslag Heerhugowaard A Life Heerhugowaard A Life 1-6-2016 Inleiding Ook dit jaar ligt er weer een jaarverslag over Heerhugowaard A Life vóór u. In dit verslag kunt u lezen hoe het de omroep en

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

JAARVERSLAG. VeraVitaal Foundation. Onze doelgroep is nog steeds leidend. Dat wil zeggen dat wij trachten invulling te geven aan hun behoeften.

JAARVERSLAG. VeraVitaal Foundation. Onze doelgroep is nog steeds leidend. Dat wil zeggen dat wij trachten invulling te geven aan hun behoeften. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 Onze doelgroep is nog steeds leidend. Dat wil zeggen dat wij trachten invulling te geven aan hun behoeften. VeraVitaal Foundation Tel +31654732361 NSIR nr. 853527507 Kruisstraat

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2016 2017 34 264 Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met het toekomstbestendig maken van de publieke mediadienst W BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN

Nadere informatie

Media-aanbodbeleid 2017 (concept)

Media-aanbodbeleid 2017 (concept) Pbo van Stichting Omroep Ede telefoon 0318-811 999 tst. 109 e-mail bestuur@omroepede.nl bezoek Molenstraat 45 (ingang Telefoonweg) 6711 AW Ede Media-aanbodbeleid 2017 (concept) ALGEMEEN Doelstellingen

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Burgemeester A. Callewaert - de Groot Onderwerp : Fusie BLOS-Kempen TV Betreffend onderdeel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Lokale media-instelling Datum: 5 juni 2019 Agendapunt: 6 Behandeling: Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp: Lokale media-instelling Datum: 5 juni 2019 Agendapunt: 6 Behandeling: Besluitvormend Raadsvoorstel Onderwerp: Lokale media-instelling Datum: 5 juni 2019 Agendapunt: 6 Behandeling: Besluitvormend Portefeuillehouder(s): Wethouder Dijkhuis Steller: Rixt Vellenga r.vellenga@hethogeland.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool

Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool Inhoudsopgave Voorwoord 1. Lekstroom School s cool in het kort 2. Aantallen en resultaten 3. Ontwikkelingen vrijwilligers 4. Verbreden in de regio 5. 2017 Financieel

Nadere informatie

Begroting Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting. Algemeen

Begroting Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting. Algemeen Begroting Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting Algemeen Bij het opstellen van deze begroting heeft de Stichting Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting, hierna te noemen ORTS, onderscheid moeten

Nadere informatie

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad Overdracht College-Raad Datum 25 januari 2018 onderwerp Evaluatie RTVZoo portefeuillehouder Jan Brink informant Tuinman, Anton (2460) medeopstellers afdeling bijlagen Maatschappelijke Ontwikkeling Voorstel:

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie