Nieuwsbrief nr.10 ECOSTARS Rotterdam eo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nr.10 ECOSTARS Rotterdam eo"

Transcriptie

1 ECOSTARS reikt 100e certificaat uit Tijdens het logistieke event in de Markthal op donderdag 28 mei, georganiseerd door de Verkeersonderneming en gemeente Rotterdam werden de resultaten op het gebied van een duurzamer vervoersysteem: schoner, stiller, zuiniger en bereikbaarder gepresenteerd. Binnen het Europese programma ECOSTARS waar Rotterdam aan mee doet, hebben drie ECOSTARS-leden het certificaat uitgereikt gekregen: Jan Schut Verhuizingen, Gouweloos Elektrotechniek en ABC Logistics, waarmee het aantal op 100 uitgereikte certificaten komt. Foto: overhandiging certificaat aan de heer van Bruggen, ABC Logistics, fotograaf Mladen Pikulic Ik ben zeer verheugd om aan de nieuwe ECOSTARS-leden hun certificaat te mogen uitreiken, aldus Hugo de Bruijn, programmamanager Schoon op Weg stadsregio Rotterdam, Deze bedrijven zijn zich zeer bewust van hun invloed op een schonere luchtkwaliteit in de regio Rotterdam. Met het uitreiken van dit certificaat ontvangen deze bedrijven de erkenning voor hun inspanningen op het gebied van schoon en duurzaam vervoer. De snelheid waarmee het aantal ECOSTARS-leden in twee jaar tijd is gegroeid laat zien dat zowel de regionale overheden als het bedrijfsleven het met elkaar belangrijk vinden om regio Rotterdam schoner en aantrekkelijker te maken. De afgelopen drie maanden zijn al 25 bedrijven gecertificeerd en is het 100 e CERTIFICAAT een feit.

2 Heraudit van Lensveld Transport van 4 **** naar 5 ***** Lensveld Transport heeft de promotie van 4 naar 5 sterren gerealiseerd door een verdere investering in schone trucks (het wagenpark bestaat nu alleen nog uit euro 5 en 6 trucks) en door een continue monitoring en bijsturing van het rijgedrag en het verbruik van de chauffeurs, op basis van wetenschappelijk bepaalde normeringen. Alle telematica gegevens die uit het wagenpark komt, wordt nauwkeurig geanalyseerd en daar waar nodig wordt de mentor chauffeur ingezet om het rijdgedrag bij te sturen. Lensveld Transport maakt om dit te bewerkstelligen bewust gebruik van kwaliteitchauffeurs. Ook ondersteunt Lensveld Transport haar distributieklanten bij het aanpassen van processen om het tonnage per distributierit te maximaliseren, waardoor minder verkeersbewegingen noodzakelijk zijn en de planning kan worden geoptimaliseerd. Lensveld Transport is onderdeel van de LV Shipping & Transport Groep. Voor LV Shipping & Transport is kwaliteit, gezondheid, milieu en veiligheid van groot belang. Deze visie wordt ondersteunt door behaalde certificeringen, waaronder de ECOSTARS certificering. In 2013 kreeg het bedrijf vier sterren voor het wagenpark en milieubeleid. Sinds 2014 is Lensveld Transport in het bezit van het hoogst haalbare aantal sterren.

3 Terugblik Logistiek Event 28 mei 2015 Op 28 mei 2015 organiseerden De Verkeersonderneming en ECOSTARS samen een feestelijk event. Tijdens dit event staan behaalde resultaten én de toekomst centraal. Behaalde Resultaten: Beter Benutten ( is een platform van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, met diverse mobiliteitsprojecten wordt getracht om het wegennet in Nederland efficiënter te gebruiken. Ook Rotterdam doet hier aan mee. Het programma Beter Benutten loopt vanaf 2011 en heeft inmiddels tot spitsmijdingen geleid, waarvan 900 door vrachtwagens. Een van de projecten is gericht op het voorkomen van incidenten op de snelwegen: de pilot gratis bandenspanning meten. Ongelukken en pechgevallen die door problemen met de banden worden veroorzaakt worden hiermee voorkomen. Betere bandenspanning scheelt ook CO2-uitstoot en brandstofgebruik. De pilot loopt nog. Als het goed blijkt te werken worden op meerdere plekken in het havengebied meetsystemen neergezet. Om de resultaten van Beter Benutten te delen verschijnt er een speciale bijlage bij het Nieuwsblad Transport met daarin bedrijven die aan de slag gingen met efficiëntere logistiek. De eerste exemplaren zijn overhandigd door Aernout van der Bend directeur van De Verkeersonderneming aan de heren Jos Benders (oud havenman van het jaar), Arthur Snel (Den Hartogh Logistics), Jan Gouwentak (Port of Rotterdam), Ruud Egas, regiobestuurder TLN en directeur Zwatra transport. Binnen het Europese programma ECOSTARS ( ) waar Rotterdam aan mee doet, hebben drie nieuwe Ecostars-leden het certificaat uitgereikt gekregen. ECOSTARS is een Europese erkenningsregeling voor duurzame vervoerders. De bedrijven die hieraan meedoen worden beoordeeld en krijgen één tot vijf sterren voor hun duurzaamheidsinspanningen. De nieuwe leden zijn aan de slag gegaan met onder meer bandenspanning, rijstijl van de chauffeur of hebben geïnvesteerd in IT (boordcomputers) om meer inzicht te krijgen in hun ritten.

4 Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek De gemeente Rotterdam onderzoekt de mogelijkheden om de deelnemende bedrijven te belonen met privileges als ruimere venstertijden, voordelen bij aanbestedingen, publiciteit en de mogelijkheid om mee te denken in een gemeentelijke denktank. Een van de programma s voortkomend uit de denktank is Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek met als doel de belevering van de binnenstad in 2020 zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen te realiseren. De koplopers willen dit samen met TNO en de gemeente Rotterdam door intensieve samenwerking behalen. Meer informatie: ECOSTARS Aansluitend gaf Esra Broekhof, projectleider ECOSTARS een presentatie met aansprekende voorbeelden van ECOSTARS-leden. Zoals de pilot Eco Tail van TNT en was Evides Waterbedrijf aanwezig. Evides heeft als eerste in Nederland een Renault Kangoo op waterstof in gebruik genomen. Deze gaat rijden op waterstof van Evides eigen industriewater.

5 Paneldiscussie Tijdens de paneldiscussie kwamen een aantal punten naar voren. Gerard Eijkelenboom van de Verkeersonderneming: Logistiek is van het bedrijfsleven. Wij zijn als Verkeersonderneming de buitenboordmotor en helpen een handje door bedrijven en koepelorganisaties als EVO en TLN te prikkelen. Jeroen de Veth van verladersorganisatie EVO : Schonere lucht, efficiëntere stadsdistributie en zorgen om de chauffeursmarkt dit bereik je alleen met ketensamenwerking, waarin hij aangeeft dat het wel degelijk draait om samenwerking. Gebiedsregisseur Cees Vingerling: Het mkb wil wel mee doen, maar als de klant belt gaat dat voor. Ze komen vaak niet toe aan innovaties. De Veth: Bedrijven willen wel veranderen, maar er niet teveel last van hebben. Om bedrijven tijd te besparen heeft de Verkeersonderneming de Marktplaats voor Logistiek in het leven geroepen. Vraag en aanbod komen hier bij elkaar zodat logistieke vraagstukken gezamenlijk worden opgelost. Vanaf september 2015 kunnen verladers en vervoerders gebruik maken van dit digitale platform. Een case kan dan aan andere partijen worden voorgelegd. Denken zonder grenzen Coureur Tom Coronel sloot de middag af met een motivatiespeech. Coronel is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij zoekt daarbij de limiet op en probeert het publiek daarin mee te nemen en te prikkelen met voorbeelden. Zo werkt hij samen met zijn raceconcurrent Tiago Monteiro (WTCC) door analyses van races op elkaar te leggen om van te leren. Coronel is niet alleen succesvol binnen de autosport, maar ook als ondernemer op het internet. Hij is de bedenker van de social media deal : zijn klanten kregen 50 euro korting op een tv als ze hun aankoop deelden op Facebook. De boodschap van topcoureur: Technisch is alles mogelijk, doe het anders dan anderen, heb de drang om te winnen, wees niet bang voor trial & error en maak gebruik van social media.

6 Save the Date!!!! Award-meeting ECOSTARS 17 september uur Tijdens deze bijeenkomst wordt aan nieuwe Ecostars-leden het certificaat uitgereikt. Deze bijeenkomst is tevens een mooie ontmoetingsplaats voor alle ondernemers die Ecostars-lid zijn en de gemeente. Informatie uitwisselen in een bijzondere ambiance, de locatie is De Rotterdam, 40e etage. Het programma is kort en informatief. Naast de uitreiking van de nieuwe certificaten, wordt u bijgepraat over de stand van zaken omtrent ECOSTARS en activiteiten uit de denktank, waaronder Green Deal Zero Emission Stadslogistiek en geven we een ECOSTARS-lid het podium, om toe te lichten wat zij doen om een MVO-bewuste onderneming te zijn. Door dit compacte programma is er voldoende ruimte om te netwerken en om uw collega ECOSTARS-leden te ontmoeten. Deze Award-meeting is alleen voor ECOSTARS-leden. U kunt zich nu alvast aanmelden via: ecostars@rotterdam.nl De stand van zaken in regio Rotterdam ECOSTARS wordt in Rotterdam en omgeving steeds bekender. ECOSTARS-deelnemers, die sinds de certificering adviezen hebben opgevolgd en de voertuigen hebben verbeterd, kunnen zich aanmelden voor een herziene beoordeling, om zodoende vast te stellen of het aantal sterren kan worden opgehoogd. Onze consultants Robin Kuiper van WEL Mobiliteit ( ) en Paul van den Hurk ( ) staan voor u klaar. Al meer dan 100 bedrijven zijn gecertificeerd. Kijk voor een overzicht van de gecertificeerde bedrijven: Europees project ECOSTARS bestaat sinds 2009 en is actief in zeven Europese steden en regio s, waaronder South Yorkshire (Engeland), Cantabria (Spanje) en Parma (Italië). De deelnemende steden en regio s ontvingen financiële ondersteuning van de Europese Commissie. Het Europese project is in mei 2014 afgelopen en wordt nu met ondersteuning van de stadsregio Rotterdam en gemeente Rotterdam voortgezet. Meer informatie over ECOSTARS is te vinden op

Elektrische distributie in NL 'N Update & pilot resultaten

Elektrische distributie in NL 'N Update & pilot resultaten Elektrische distributie in NL 'N Update & pilot resultaten Laundry Experience Event 17 March 2017 Content 1. Elektrificatie in NL 2. Visie overheid en de G4 3. Uitkomsten pilots 1. Geschikte marktsegmenten

Nadere informatie

Convenant Stedelijke distributie Den Haag

Convenant Stedelijke distributie Den Haag Convenant Stedelijke distributie Den Haag Samen voor een leefbare stad maart 2018 Den Haag wil de luchtkwaliteit verder verbeteren. Ook wil Den Haag in 2040 klimaatneutraal zijn. De groei van de stad,

Nadere informatie

DUURZAME MOBILITEIT IN TERMEN VAN CO2

DUURZAME MOBILITEIT IN TERMEN VAN CO2 DUURZAME MOBILITEIT IN TERMEN VAN CO2 2013 2014 2015 2017 / 2018 10-pagers functionaliteiten: - beleidsverkenning INEK: integraal nationaal energie en klimaat plan - bestuurlijk stuk (TK) - alle lidstaten

Nadere informatie

Lean and Green Personal Mobility

Lean and Green Personal Mobility Lean and Green Personal Mobility Connekt heeft in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu het programma Lean and Green ontwikkeld voor duurzame mobiliteit. Sinds de introductie in

Nadere informatie

Actieplanning ontwikkelingsproject Witte afvalwagens

Actieplanning ontwikkelingsproject Witte afvalwagens Actieplanning ontwikkelingsproject Witte afvalwagens Renewi Netherlands Holding b.v. Voortgang december 2018 INHOUD 1 Inleiding... 3 1.1 Maatregel... 3 1.2 Voorgenomen activiteiten... 3 1.3 Doelgroep...

Nadere informatie

Gebr de Jongh Transportbedrijf Fleet Roadmap

Gebr de Jongh Transportbedrijf Fleet Roadmap G g Gebr de Jongh Transportbedrijf Fleet Roadmap Uitgevoerd door Auditor Datum Website : Het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum : Paul van den Hurk : 13 juni 2014 : www.ecostars- rotterdam.nl 1 Geachte

Nadere informatie

Wagenparkscan. Schoon op Weg. Bewust rijden met groene energie. bouwen aan samenhang

Wagenparkscan. Schoon op Weg. Bewust rijden met groene energie. bouwen aan samenhang Wagenparkscan Schoon op Weg Bewust rijden met groene energie bouwen aan samenhang Schoon op Weg > Vrijblijvende wagenparkscan Stadsregio Rotterdam werkt onder de noemer Schoon op Weg aan een betere luchtkwaliteit

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan. 24 september 2015

Energiemanagement actieplan. 24 september 2015 Energiemanagement actieplan 24 september 2015 Energie Management Actieplan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Bedrijfsdoelstelling 4 2.2 Scope 1 4 2.3 Scope 2 4 2.4 Scope

Nadere informatie

Vervoer in de wet EED. Wm (2%) Zorgplicht: voorkom de negatieve milieueffecten van vervoer van goederen en personen van en naar de inrichting

Vervoer in de wet EED. Wm (2%) Zorgplicht: voorkom de negatieve milieueffecten van vervoer van goederen en personen van en naar de inrichting Vervoer in de wet 2015 EED verplichte audit Zorgplicht: voorkom de negatieve milieueffecten van vervoer van goederen en personen van en naar de inrichting 2008 1993 Vervoer: artikel 2.16Ab Energie: artikel

Nadere informatie

CO 2 -prestatieladder. Inventarisatie sector en keteninitiatieven. Alsema B.V. Versie 1.1 Datum 12-06-2014 Status Definitief.

CO 2 -prestatieladder. Inventarisatie sector en keteninitiatieven. Alsema B.V. Versie 1.1 Datum 12-06-2014 Status Definitief. Pagina 1 van 7 CO 2 -prestatieladder Inventarisatie sector en keteninitiatieven Alsema B.V. Pagina 2 van 7 Aangepast rijgedrag bespaart brandstof Spreek chauffeurs aan op rijgedrag en bespaar brandstof!

Nadere informatie

Rotterdam- Alexander. Bereikbaarheid in. Bereikbaarheid en verbetering leefomgeving! Samen aanpakken. Meedenken?

Rotterdam- Alexander. Bereikbaarheid in. Bereikbaarheid en verbetering leefomgeving! Samen aanpakken. Meedenken? Bereikbaarheid in Rotterdam- Alexander Het belang van een goede bereikbaarheid in het gebied Bereikbaarheid en verbetering leefomgeving! Opkomende ontwikkelingen Samen aanpakken Meedenken? Een goede bereikbaarheid

Nadere informatie

Hoe gaan we Slim en Schoon door de Stad? Stimuleren en faciliteren vanuit de overheid

Hoe gaan we Slim en Schoon door de Stad? Stimuleren en faciliteren vanuit de overheid Hoe gaan we Slim en Schoon door de Stad? Stimuleren en faciliteren vanuit de overheid Carin Biegnolé C O N V E R S I O N P L AT F O R M S V O O R K O P L O P E R S U Hogeschool Utrecht Hogeschool van Amsterdam

Nadere informatie

3B1 CO2 reductiedoelstellingen

3B1 CO2 reductiedoelstellingen 3B1 CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO 2-prestatieladder 3.0 Versie: april 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4 2.1. Subdoelstelling kantoren 4

Nadere informatie

Duurzame stedelijke distributie

Duurzame stedelijke distributie Dagrand Distributie Duurzame stedelijke distributie PIEK Inhoud Aanleiding/ beleid Problematiek Doelstellingen Aanpak 1 proces 2 onderzoek 3 projecten > dagranddistributie 2 Rotterdam Rotterdam 582.000

Nadere informatie

Model Stedelijke Distributie voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case

Model Stedelijke Distributie voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars Beschrijving & case 18 mei 2011 Inhoud Inhoud beschrijving Model Stedelijke Distributie Kern van de tool Aanpak Mensen & middelen Resultaat Case beschrijving

Nadere informatie

Green Tender voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case

Green Tender voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars Beschrijving & case 18 mei 2011 Inhoud Inhoud beschrijving Kern van de tool Aanpak Mensen & middelen Resultaat Case beschrijving / best practice Toepassing

Nadere informatie

3B1 CO2 reductiedoelstellingen

3B1 CO2 reductiedoelstellingen 3B1 CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0 Versie: april 2019 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4 2.1. Subdoelstelling kantoren 4

Nadere informatie

Waar ligt uw MVO uitdaging?

Waar ligt uw MVO uitdaging? welkom Waar ligt uw MVO uitdaging? Verbeteren imago transportbranche Bijdrage Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Inzage en reductie CO2 uitstoot Reductie brandstof kosten Reductie, banden, schades

Nadere informatie

Schone logistiek voor de circulaire economie. Een visie als opmaat naar een green deal

Schone logistiek voor de circulaire economie. Een visie als opmaat naar een green deal Schone logistiek voor de circulaire economie Een visie als opmaat naar een green deal 2 SCHONE LOGISTIEK VOOR DE CIRCULAIRE ECONOMIE Wij, de deelmarkt afvalstoffentransport van Transport en Logistiek Nederland,

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder

Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder L Ortye Transportbedrijf B.V. T.b.v. certificering CO₂-Prestatieladder (3.D.1) L Ortye Transportbedrijf B.V. Kvk 14025427 DOC3D1, Versie 3.0 1. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Rotterdam Centrum. Bereikbaarheid in. Je bereikt meer met fiets en OV. Samen aanpakken. Meedenken?

Rotterdam Centrum. Bereikbaarheid in. Je bereikt meer met fiets en OV. Samen aanpakken. Meedenken? Bereikbaarheid in Rotterdam Centrum Het belang van een goede bereikbaarheid in het gebied Je bereikt meer met fiets en OV Opkomende ontwikkelingen Samen aanpakken Meedenken? Een goede bereikbaarheid Van

Nadere informatie

BEGELEIDINGSFORMULIER VOOR INSCHRIJVERS

BEGELEIDINGSFORMULIER VOOR INSCHRIJVERS BEGELEIDINGSFORMULIER VOOR INSCHRIJVERS ECOSTARS Fleet Recognition Scheme Het ECOSTARS Fleet Recognition Scheme is ontwikkeld om erkenng, begeleidg en advies te geven aan beheerders van goederenvoertuigen,

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van Zwatra B.V. Auteur(s): R. Egas, directie & CO 2-functionaris,

Nadere informatie

Drechtsteden en de BARgemeenten

Drechtsteden en de BARgemeenten Bereikbaarheid in Drechtsteden en de BARgemeenten Het belang van een goede bereikbaarheid in het gebied Samen werken aan slimmer reizen! Opkomende ontwikkelingen Samen aanpakken Meedenken? Een goede bereikbaarheid

Nadere informatie

Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015. Versie 2.0 (summary)

Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015. Versie 2.0 (summary) Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015 Versie 2.0 (summary) Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Februari 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue verbetering...

Nadere informatie

Goevaers Consultancy. Geluid Trillingen en luchtkwaliteit Wat kan de Green Deal aanpak doen? 9 november 2016

Goevaers Consultancy. Geluid Trillingen en luchtkwaliteit Wat kan de Green Deal aanpak doen? 9 november 2016 GC Goevaers Consultancy Geluid Trillingen en luchtkwaliteit Wat kan de Green Deal aanpak doen? 9 november 2016 Onderwerpen Wie ben ik? Wat is een Green Deal? Wat is duurzame logistiek? Duurzaam vrachtvervoer

Nadere informatie

VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka. Duurzame mobiliteit

VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka. Duurzame mobiliteit VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka Duurzame mobiliteit Bereikbaar Haaglanden en Rijnland overheden samenwerken aan duurzame bereikbaarheid aanbieders producten Kernwoorden: Gedragsverandering en vraagbeïnvloeding

Nadere informatie

Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft

Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft 06-03-2018 Algemeen Waarom is er in de binnenstad een logistieke zone voor zwaar vrachtverkeer ingevoerd? De gemeente Delft wil minder zwaar verkeer

Nadere informatie

Convenant duurzame stadslogistiek Groningen. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Convenant duurzame stadslogistiek Groningen. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Convenant duurzame stadslogistiek Groningen Sjouke van der Vlugt De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 3678167 1 7028405 - Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren we u over

Nadere informatie

Haven, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee

Haven, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee Bereikbaarheid in Haven, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee Het belang van een goede bereikbaarheid in het gebied Opkomende ontwikkelingen Alles staat of valt met een goede ontsluiting en bereikbaarheid

Nadere informatie

In de serie impactverhalen van SmartPort; aanjager van haveninnovatie

In de serie impactverhalen van SmartPort; aanjager van haveninnovatie Truck Platooning In de serie impactverhalen van SmartPort; aanjager van haveninnovatie Rotterdams bedrijfsleven omarmt truck platooning Vanaf 2022 moeten er 100 truck platoons per dag uit de Rotterdamse

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Peek Bouw & Infra B.V. Versie: 27 februari Jaarplan CO februari 2019

Jaarplan 2019 Peek Bouw & Infra B.V. Versie: 27 februari Jaarplan CO februari 2019 Jaarplan CO2 2019 27 februari 2019 Inhoud 1. Reductiedoelstellingen... 3 Bedrijfsdoelstelling... 3 Scope 1... 3 Scope 2... 3 Scope 3... 3 2. Maatregelen en initiatieven... 4 2.1 Maatregelen... 4 2.2. Afwijkingen,

Nadere informatie

Kwantitatieve reductiedoelstelling

Kwantitatieve reductiedoelstelling CO 2 Prestatieladder Kwantitatieve reductiedoelstelling Auteur: Dhr. A.J. van Doornmalen Aspect(en): 3.B.1, 3.B.2, 4.B.1, 1.D.1 Vrijgegeven: Dhr. A.J. van der Heul Datum: 18 april 2014 Inhoudsopgave 1.0

Nadere informatie

Inleiding Ab van Marrewijk, directeur Wematrans

Inleiding Ab van Marrewijk, directeur Wematrans Inleiding Ab van Marrewijk, directeur Wematrans Mij is gevraagd iets te vertellen over onze pogingen om rendement in de bedrijfsvoering te verbinden met duurzaamheid. Dat is vooral een kwestie om met boerenverstand

Nadere informatie

Verduurzamen bedrijventerrein Kagerweg Oost. samen sterk, samen duurzaam

Verduurzamen bedrijventerrein Kagerweg Oost. samen sterk, samen duurzaam Verduurzamen bedrijventerrein Kagerweg Oost samen sterk, samen duurzaam Wie Stichting GreenBiz Beverwijk Jan Boudesteijn (voorzitter) Boudesteijn Groep "Biodiesel, groengas of elektrisch vervoer, de keuze

Nadere informatie

SMART MOBILITY: INNOVATIES IN STEDELIJKE MOBILITEIT. ir. Bart Vuijk

SMART MOBILITY: INNOVATIES IN STEDELIJKE MOBILITEIT. ir. Bart Vuijk SMART MOBILITY: INNOVATIES IN STEDELIJKE MOBILITEIT ir. Bart Vuijk TNO: MISSIE TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving

Nadere informatie

Keurmerk Transport & Logistiek, voor een duurzame én rendabele toekomst. Vernieuwend ondernemen. www.keurmerktenl.nl

Keurmerk Transport & Logistiek, voor een duurzame én rendabele toekomst. Vernieuwend ondernemen. www.keurmerktenl.nl Keurmerk Transport & Logistiek, voor een duurzame én rendabele toekomst. Vernieuwend ondernemen. www.keurmerktenl.nl Het keurmerk waarmee u verder komt. Het Keurmerk Transport & Logistiek is een overkoepelend

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd en door het hebben en

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Stedelijke logistiek Sjouke van der Vlugt De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 3678167 0 6653847 - Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren we u over de opgaven van de stedelijke

Nadere informatie

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF. Opvolgen Quick Start model

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF. Opvolgen Quick Start model CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF Opvolgen Quick Start model 80% VAN DE UITKOMSTEN WORDT VEROORZAAKT DOOR 20% VAN DE OORZAKEN VILFREDO PARETO

Nadere informatie

Naar een schoner wagenpark. Auto voor Auto

Naar een schoner wagenpark. Auto voor Auto Naar een schoner wagenpark Auto voor Auto Gestart in 2010 234.000 auto s in 2013 besparen 258.000 ton CO 2 -emissie, 82 mio liters brandstof en 129 mio euro Die wij niet hoeven te betalen Cleaner Car Contracts

Nadere informatie

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Beknopte gebruiksaanwijzing Algemene versie 07-2014 Introductie Het duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Veel bedrijven zijn verplicht CO 2 -doelstellingen

Nadere informatie

OWERING TECHNOLOGY. Presentatie inhoud. Wie is Trimble?

OWERING TECHNOLOGY. Presentatie inhoud. Wie is Trimble? Win-Win oplossing 1. Meer orders met minder trucks, trailers en chauffeurs 2. Lager dieselverbruik 3. Minder CO2 uitstoot 4. Minder ongevallen 5. Lagere kosten reparatie, onderhoud en banden 6. Besparing

Nadere informatie

Gehlen Schols Logistics

Gehlen Schols Logistics Winner 2011 Vestigingen: NL - Kerkrade (hoofdkantoor) DE - Düren BE - Grâce Hollogne SK - Bratislava Logistieke diensten: Internationaal Transport en Expeditie Dagelijks: Duitsland, Zwitserland, Benelux

Nadere informatie

Safety Deal LNG. Ministerie Infrastructuur & Milieu en Nationaal LNG Platform. Den Haag - 10 februari 2015

Safety Deal LNG. Ministerie Infrastructuur & Milieu en Nationaal LNG Platform. Den Haag - 10 februari 2015 Safety Deal LNG Ministerie Infrastructuur & Milieu en Nationaal LNG Platform Den Haag - 10 februari 2015 Thema s platform 1. Toelichting Nationaal LNG Platform Ulco Vermeulen 2. Toelichting Nationaal LNG

Nadere informatie

ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN

ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 BEOORDELING METING EN JUISTHEID VAN INZICHT... 2 2. REFLECTIE DOELSTELLINGEN VOORGAAND JAAR... 2 3. REDUCTIEDOELSTELLINGEN... 3 BETREKKING DOELSTELLINGEN OP PROJECT(EN)

Nadere informatie

ENERGIEMANAGEMENTACTIEPLAN mateco b.v. Pittsburghstraat BL Rotterdam

ENERGIEMANAGEMENTACTIEPLAN mateco b.v. Pittsburghstraat BL Rotterdam mateco b.v. Pittsburghstraat 1 3047 BL Rotterdam Nevenvestigingen: Eiffelstraat 11, 8013 RT, Zwolle Vlothavenweg 8, 1013 BJ, Amsterdam Doornhoek 3724, 5465 TA, Veghel Scottweg 12, 4462 GS, Goes Nusterweg

Nadere informatie

Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s

Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s In Nederlandse stedelijke gebieden bestaan problemen voor wat betreft de luchtkwaliteit. Overheden hebben de verplichting om de lokale luchtkwaliteit

Nadere informatie

Protocol Logistiek Delft

Protocol Logistiek Delft Protocol Logistiek Delft Peter Colon Jeroen Meijer 20 juni 2016, update 29 juni Buck Consultants International Postbus 11717 2502 AS Den Haag Telnr : 070 335 2227 Mobiel : 06 2241 3921 Fax : 070 335 2228

Nadere informatie

ENERGIE AUDIT VERSLAG 2015 ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN 2015-2016

ENERGIE AUDIT VERSLAG 2015 ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN 2015-2016 ENERGIE AUDIT VERSLAG 2015 ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN 2015-2016 Inhoud 1. INLEIDING... 2 2. BEDRIJF... 3 3. ENERGIEVERBRUIK EN ENERGIEGEBRUIKERS... 4 4. GEBIEDEN MET SIGNIFICANT ENERGIEVERBRUIK... 6

Nadere informatie

SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken

SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken Case study ProRail Maart 2014 SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken Pagina 2/5 SharePoint helpt ProRail het treinverkeer

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder

Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder L Ortye Transportbedrijf B.V. T.b.v. certificering CO₂-Prestatieladder (3.D.1) L Ortye Transportbedrijf B.V. Kvk 14025427 DOC3C1, Versie 2.0 Pagina 1 van

Nadere informatie

: Gebr de Jongh. Transportbedrijf Fleet Roadmap

: Gebr de Jongh. Transportbedrijf Fleet Roadmap G g Gebr de Jongh Transportbedrijf Fleet Roadmap Organisatie : Gebr de Jongh Contactpersoon : Dhr. R. de Jongh Adres : Van Riemsdijkweg 58-60 3088 HD Rotterdam Telefoonnummer : 010-4296700 Emailadres :

Nadere informatie

Duurzame stedelijke distributie kent vele aspecten

Duurzame stedelijke distributie kent vele aspecten Duurzame stedelijke distributie kent vele aspecten Visie aan de hand van ontwikkelingen en beproevingen met menukaart oplossingen Klimaat, Luchtkwaliteit en Geluid Hardenberg, 27 maart 2019 Peter Leegstraten,

Nadere informatie

CO 2 reductiedoelstellingen 2015. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1

CO 2 reductiedoelstellingen 2015. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 CO 2 reductiedoelstellingen 2015 Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1. Doelstellingen... 3 2 Subdoelstellingen... 4 2.1. Subdoelstelling uitstoot/verbruik

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder

Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder Sector- en keteninitiatieven CO₂-Prestatieladder L Ortye Transportbedrijf B.V. T.b.v. certificering CO₂-Prestatieladder (3.D.1) L Ortye Transportbedrijf B.V. Kvk 14025427 Haven Stein B.V. Kvk 14039634

Nadere informatie

Brandstofbesparing met het Gezond Boeren Verstand

Brandstofbesparing met het Gezond Boeren Verstand Brandstofbesparing met het Gezond Boeren Verstand Het brandstofverbruik van inkoop tot uitlaatpijp volledig beheersbaar Kees Harrewijn - 19 november 2015 Brandstofbesparing Gewichtsbesparing Snelheidsbegrenzer

Nadere informatie

De standaard voor de digitale vrachtbrief

De standaard voor de digitale vrachtbrief De standaard voor de digitale vrachtbrief Onjuiste en onvolledige informatie in de logistieke keten leidt tot vertraging, extra werk en niet-afgeleverde goederen. Bij 5% van alle zendingen gaat bij de

Nadere informatie

3.B.2 Energie Management Programma

3.B.2 Energie Management Programma 3.B.2 Energie Management Programma 2017-2020 Classificatie: Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Realisatie reductiedoelstelling 2012 2016... 4 3 Reductiedoelstellingen 2017-2020... 5 4 Reductiemaatregelen...

Nadere informatie

Integratie is groen! Lean & Green 2.0

Integratie is groen! Lean & Green 2.0 Integratie is groen! Lean & Green 2.0 Integratie als randvoorwaarde voor grip op logistieke proces in keten Frank Erftemeijer 03-10-2013 Agenda Introductie Yellowstar Lean & Grean trends Overheid Verladers

Nadere informatie

DUURZAME INITIATIEVEN

DUURZAME INITIATIEVEN DUURZAME INITIATIEVEN Onder duurzame initiatieven verstaat Arcadis technische innovaties die direct of indirect leiden tot energiebesparende oplossingen. Daarnaast initiatieven die de maatschappelijke

Nadere informatie

1.B.1, 2.B.1, 3.B.1, 3.B.2 Energie actieplan

1.B.1, 2.B.1, 3.B.1, 3.B.2 Energie actieplan 1.B.1, 2.B.1, 3.B.1, 3.B.2 Energie actieplan Struijk Groep Autorisatie Nummer/versie Datum Opsteller Goedgekeurd directie 01 25 maart 2015 Naam: E. Struijk, F. van Doorn Datum: 25 maart 2015 Plaats: Krimpen

Nadere informatie

3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen

3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen Document 3.B.1-1 CO2 reductiedoelstellingen Auteur Loon & Verhuurbedrijf De West C.V Datum 02-01-2018 3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen Inleiding In dit document worden de scope 1 & 2 CO 2 reductiedoelstelling

Nadere informatie

Gas geven voor duurzame energie

Gas geven voor duurzame energie Gas geven voor duurzame energie Programma Programma Thema Thema Workshops Workshops Lokatie Lokatie Gelders Gelders netwerk netwerk voor voor duurzame duurzame energie energie Uitnodiging Netwerkbijeenkomst

Nadere informatie

SCHADELIJKE EMISSIES VAN DIESELVOERTUIGEN. TNO - Willar Vonk 4 juni 2015 Louwman Museum Bron: rapportnummer TNO 2015 R10733

SCHADELIJKE EMISSIES VAN DIESELVOERTUIGEN. TNO - Willar Vonk 4 juni 2015 Louwman Museum Bron: rapportnummer TNO 2015 R10733 SCHADELIJKE EMISSIES VAN DIESELVOERTUIGEN TNO - Willar Vonk 4 juni 2015 Louwman Museum Bron: rapportnummer TNO 2015 R10733 TNO MEET SINDS 1986 EMISSIES In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0

CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0 CO2 reductiedoelstellingen 2020 Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4 2.1. Subdoelstelling bedrijfsmiddelen 4 2.2. Subdoelstelling

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Binnenstadslogistiek Steller Jeroen Berends De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678307 Bijlage(n) Ons kenmerk 5681740 Datum Uw brief van Uw kenmerk Geachte

Nadere informatie

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan Datum: April 2015 versie 3 Pagina 1 van 8 3.B.1_1 CO 2 reductiedoelstellingen 2017 V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan te Nijkerk Datum: April 2015 versie 3 Pagina 2 van 8 Inhoud 1 Doelstellingen 3 1.1.

Nadere informatie

Co2 uitstoot reductie: De grootste besparingspotentie zit tussen de oren

Co2 uitstoot reductie: De grootste besparingspotentie zit tussen de oren Co2 uitstoot reductie: De grootste besparingspotentie zit tussen de oren Besparen door gedragsverandering Kees Harrewijn www.harrewijnfuel.nl - 18 juni 2014 Presentatie van 10 minuten 1. Harrewijn brandstofmanagement

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van Zwatra B.V. Auteur(s): Dhr. Ruud Egas, Directeur & CO

Nadere informatie

Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN?

Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN? Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN? Wie wij zijn. De Pieter Smit Groep richt zicht op logistieke en aanverwante diensten ten behoeve van

Nadere informatie

Energie Audit verslag 2014 Energie Management Actieplan 2014 20 juni 2014

Energie Audit verslag 2014 Energie Management Actieplan 2014 20 juni 2014 Energie Audit verslag 2014 Energie Management Actieplan 2014 20 juni 2014 Energie Audit Verslag 2013/Energie Management Actieplan 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 3. Energieverbruik en

Nadere informatie

Papierloos transport krijgt vorm 28 april 2014 367 keer bekeken

Papierloos transport krijgt vorm 28 april 2014 367 keer bekeken Artikel Papierloos transport krijgt vorm 28 april 2014 367 keer bekeken Onder de noemer Papierloos transport startte TLN het afgelopen jaar diverse projecten om het gebruik van ICT in de transportsector

Nadere informatie

Praktijkemissies zware bedrijfswagens

Praktijkemissies zware bedrijfswagens Praktijkemissies zware bedrijfswagens Steekproefcontroleprogramma heavy-duty voor het Ministerie van Infrastructuur & Milieu Nationale stakeholderbijeenkomst, 3 februari 2014, Helmond Robin Vermeulen 2

Nadere informatie

Duurzaam transport voor nu en de toekomst

Duurzaam transport voor nu en de toekomst Duurzaam transport voor nu en de toekomst CO2 reductie met heavy duty voertuigen Hans Binnendijk Product manager Scania Benelux 2 6/29/2016 Info class internal Department / Name / Subject Vier drijfveren

Nadere informatie

Op weg naar. Doetinchem, 8 maart 2018

Op weg naar. Doetinchem, 8 maart 2018 Op weg naar Doetinchem, 8 maart 2018 Agenda VDL Pieter Bastiaansen Mogelijkheden en ontwikkelingen batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch Suez Edwin Kramer Batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

Green Care Transport voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case

Green Care Transport voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case Green Care Transport voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars Beschrijving & case 18 mei 2011 Inhoud Inhoud beschrijving GREEN CARE TRANSPORT Kern van de tool Aanpak Instrumenten Mensen & middelen

Nadere informatie

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan Datum: Oktober 2015 versie 4 Pagina 1 van 10 3.B.1_1 CO 2 reductiedoelstellingen 2017 V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan te Nijkerk Datum: Oktober 2015 versie 4 Pagina 2 van 10 Inhoud 1 Doelstellingen

Nadere informatie

Beter Benutten. Slim en vlot van deur tot deur

Beter Benutten. Slim en vlot van deur tot deur Beter Benutten Slim en vlot van deur tot deur Slim en vlot van deur tot deur Omdat er, zeker in de stad, nog maar weinig mogelijkheden zijn om de infrastructuur uit te breiden, is juist daar een wereld

Nadere informatie

Green Order voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case

Green Order voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars Beschrijving & case 18 mei 2011 Inhoud Inhoud beschrijving Kern van de tool Aanpak Mensen & middelen Resultaat Case beschrijving / best practice Toepassing

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie

Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie Cable Partners B.V. Venneveld 34 4705 RR ROOSENDAAL tel. 0031 165 523 000 fax 0031 165 520 033 www.cablepartners.nl Opgesteld d.d.: Mei 2014 Revisie:

Nadere informatie

Van incident naar beleid

Van incident naar beleid Van incident naar beleid Roger Versluis Directeur Fleet & Logistics SITA Nederland 23-05-2012 Inhoud Aanleiding Veiligheid in Nederland Project Veilig Rijden Veiligheidssessies Invloeden op veilig rijden

Nadere informatie

Green Deal Zero Emission Stadslogistiek

Green Deal Zero Emission Stadslogistiek Green Deal Zero Emission Stadslogistiek Leefbare stad De stad is tegenwoordig het hart van de economie, en dat zal alleen maar toenemen de komende jaren. Het grootste deel van het bruto binnenlands product

Nadere informatie

Blik op. Let s drive business. Marktonderzoek: een onderzoek naar zakelijk rijgedrag.

Blik op. Let s drive business. Marktonderzoek: een onderzoek naar zakelijk rijgedrag. Blik op de weg Marktonderzoek: een onderzoek naar zakelijk rijgedrag Marktonderzoek: De weg die voor ons ligt: een onderzoek naar het rijgedrag van de zakelijke bestuurder Rijgedrag kan een belangrijke

Nadere informatie

31 januari 2018 agendapunt 4.4. Aan de bestuurscommissie Vervoersautoriteit,

31 januari 2018 agendapunt 4.4. Aan de bestuurscommissie Vervoersautoriteit, 31 januari 2018 agendapunt 4.4. Onderwerp: 30% CO 2 -reductie door verkeer in de MRDH Portefeuille: Datum: Strategie en beleid 31 januari 2018 Contactpersoon: Maya Weirauch Telefoonnummer: 088 5445 606

Nadere informatie

ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN

ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 BEOORDELING METING EN JUISTHEID VAN INZICHT... 2 2. REFLECTIE DOELSTELLINGEN VOORGAAND JAAR... 2 3. REDUCTIEDOELSTELLINGEN... 3 BETREKKING DOELSTELLINGEN OP PROJECT(EN)

Nadere informatie

Voortgangsrapportage dossier Goederenvervoer

Voortgangsrapportage dossier Goederenvervoer Westersingel 12 Postbus 21012 3001 AA Rotterdam Telefoon 088 5445 100 E-mail: informatie@mrdh.nl Internet: w ww.mrdh.nl Bankrekeningnummer: NL96 BNGH 0285 1651 43 M E M O KvK nummer:62288024 Aan Bestuurscommissie

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

Lean and Green Award. Plan van Aanpak [NAAM BEDRIJF]

Lean and Green Award. Plan van Aanpak [NAAM BEDRIJF] Versie 30-05-2011 Voeg hier uw bedrijfslogo in Lean and Green Award Plan van Aanpak [NAAM BEDRIJF] Opgesteld door: Versie: Voorwoord Dit is het format voor het Plan van Aanpak dat nodig is voor het behalen

Nadere informatie

Een methode om het vracht- en bestelverkeer veiliger te maken Begeleidingstraject Safety Culture

Een methode om het vracht- en bestelverkeer veiliger te maken Begeleidingstraject Safety Culture Een methode om het vracht- en bestelverkeer veiliger te maken Begeleidingstraject Safety Culture Samenvatting Het ROV Zuid-Holland heeft samen met TLN en EVO een begeleidingstraject Safety Culture opgezet

Nadere informatie

Laatste update:: 19 mei 2016

Laatste update:: 19 mei 2016 Page 1 of 6 Laatste update:: 19 mei 2016 Page 2 of 6 Goederenwegvervoer In het binnenlands vervoer, heeft het wegvervoer een dominante positie. In het internationale vervoer concurreert het wegvervoer

Nadere informatie

CONVENANT verbetering verkeersveiligheid bestelverkeer

CONVENANT verbetering verkeersveiligheid bestelverkeer CONVENANT verbetering verkeersveiligheid bestelverkeer De Minister van Verkeer en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister, en De Ondernemersorganisatie voor Logistiek en

Nadere informatie

De CO2-footprint is weer bekend!

De CO2-footprint is weer bekend! De CO2-footprint is weer bekend! Energiebeleid In het eerste half jaar van 2018 is Gebr. van der Lee ook weer actief bezig om hun CO2- footprint in kaart te brengen. Hierbij wordt opnieuw gebruik gemaakt

Nadere informatie

Deelnemers van Duurzame Leverancier streven naar een CO2-reductie van 20% in het jaar 2020 (t.o.v. 2010)

Deelnemers van Duurzame Leverancier streven naar een CO2-reductie van 20% in het jaar 2020 (t.o.v. 2010) Actieve deelname aan initiatieven Dit document beschrijft de actieve deelname van Pilkes aan het initiatief Duurzame Leverancier, Nederland CO2 neutraal en het initiatief van SKAO (CO2-Prestatieladder).

Nadere informatie

Voeg hier uw bedrijfslogo in. Lean and Green Award. Plan van Aanpak [NAAM BEDRIJF]

Voeg hier uw bedrijfslogo in. Lean and Green Award. Plan van Aanpak [NAAM BEDRIJF] Voeg hier uw bedrijfslogo in Lean and Green Award Plan van Aanpak [NAAM BEDRIJF] Opgesteld door: Versie: Voorwoord Dit is het format voor het Plan van Aanpak dat nodig is voor het behalen van de Lean &

Nadere informatie

Het Certificeringsproces van Xplor Nederland

Het Certificeringsproces van Xplor Nederland Het Certificeringsproces van Xplor Nederland Hans Dickerscheid Dutch EDP Commissioner Datum: 11-03-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 EDA... 3 EDP... 3 M-EDP... 4 Het EDP certificeringsprogramma in Nederland...

Nadere informatie

Van Beek Infra Groep Rapportage Maatregellijst CO2-Prestatieladder 2016

Van Beek Infra Groep Rapportage Maatregellijst CO2-Prestatieladder 2016 Van Beek Infra Groep Rapportage Maatregellijst CO2-Prestatieladder 2016 Globale maat CO₂ uitstoot, scope 1 en 2 307 ton Omzet 3,9 miljoen Euro 78,72 ton/miljoen Euro Personeelsleden 31 FTE 9,9 ton/fte

Nadere informatie

AANKONDIGING IN GEVAL VAN VRIJWILLIGE TRANSPARANTIE VOORAF

AANKONDIGING IN GEVAL VAN VRIJWILLIGE TRANSPARANTIE VOORAF Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING IN GEVAL VAN VRIJWILLIGE TRANSPARANTIE VOORAF Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST/INSTANTIE I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Stichting Connekt Nationale

Nadere informatie