Time for some action!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Time for some action!"

Transcriptie

1

2 Time for some action! Oké, je hebt net de tourperformance gezien. Nu is het tijd voor actie! Om je op weg te helpen, hebben wij wat tips op een rij gezet en laten we zien hoe je een goed act4life plan kunt maken. Wat ook van pas kan komen: het sponsorformulier en de dance4life flyers om mogelijke sponsors binnen te koppen. Aan de slag dan maar! Wat kun je doen om geld in te zamelen? Eigenlijk alles! Het belangrijkste is dat je doet waar je goed in bent. Dan maak je het jezelf ook nog makkelijk. Zet jouw eigen talent in, want of je nou goed bent in knutselen, dansen, voetballen, grappig zijn, blokfluit spelen, hardlopen of appelflappen bakken: op een of andere manier is er echt wel geld mee te verdienen. Je kunt denken aan een veiling, rommelmarkt of dansmarathon. Maar het kan ook een modeshow, thema-schoolfeest, straatconcert of een uitdaging voor een docent (kaal scheren voor een bepaalde opbrengst!) zijn. Weet je nog niet precies wat je wilt doen? Vraag dan het organisatie team (OT) om hulp Of ga naar de activate pagina op voor meer tips en ideeën Gooi je mobieltje in de strijd! Dit jaar is er een speciale actie. Op je school komt een box te staan waar oude mobiele telefoons ingeleverd kunnen worden. Bij minimaal 20 ingeleverde mobiele telefoons ontvang je een ticket voor het dance4life event! Ga naar de activate pagina op voor meer informatie.

3 Handige tips voor actievoerders Zorg dat je op tijd begint met de voorbereidingen. Probeer tenminste 1 grote actie te organiseren met de hele klas of school. Met z n allen krijg je meer voor elkaar! Om over de gezelligheid nog maar niet te spreken natuurlijk. Haal je mogelijke sponsors over met jouw eigen verhaal en een beetje hulp van de dance4life flyer (in het midden van deze brochure). Als je een actie op een openbare plek organiseert kan het zijn dat je een vergunning van de gemeente nodig hebt. Vaak zijn gemeentes heel enthousiast over dit soort acties, maar je moet het wel op tijd bij ze aanvragen! Betrek lokale bedrijven en verenigingen bij je acties. Wie weet willen zij je sponsoren of helpen met het opzetten van je actie. Kijk hiervoor goed binnen je eigen netwerk zoals buren, ooms, tantes en vrienden van je ouders. Zet je geplande actie(s) op de act4life landkaart op Op deze kaart van Nederland kunnen alle bezoekers van de dance4life website zien welke acties er door schools4life deelnemers georganiseerd worden. En wie weet besluiten ze wel om JOUW actie te sponsoren! Via de online act4life tool kun je in een keer je hele netwerk van bijvoorbeeld Hyves, Facebook of Hotmail vertellen over je acties voor dance4life en ze oproepen om jou te steunen (zie uitleg verderop in deze brochure). Probeer aandacht voor je actie te krijgen bij de regionale media! Het persbericht vind je op de activate pagina op Flyers printen waarop je de actie aankondigt werkt altijd goed. Verspreid deze bijvoorbeeld bij een grote flat in de buurt: zo bereik je snel een heleboel mensen! Wil je promotiemateriaal maken? Check dan de website van dance4life voor de juiste dance4life logo s. Het is dus niet nodig om op zoek te gaan naar logo s; we hebben het allemaal voor jullie! Zo weet je tenminste ook zeker dat je het juiste logo gebruikt. Alle downloads zijn te vinden op de activate pagina op Gebruik de dance4life vlaggen bij acties zodat iedereen goed kan zien dat er iets spannends aan de gang is. Deze vlag kan je bij het OT opvragen. En vergeet niet om foto s te maken van je acties en die naar act@dance4life.nl te mailen!

4 Competities schools4life In actie komen is leuk en belangrijk, en je kunt er ook nog vette prijzen mee winnen! Blog van de week Van 12 september t/m 25 november Log regelmatig in op om te bloggen! Schrijf in je blogs over de acties of andere dingen die je graag met je mede-dance4lifers wilt delen. Elke week kiezen wij de leukste blog uit, de schrijver of schrijfster in de dop wint een halfjaarabonnement op Hitkrant! Beste movie Van 12 september t/m 18 november Wil jij graag een vette movie maken, die door jouw en alle andere scholen wordt gezien? Maak dan een gave compilatie die laat zien wat dance4life voor jou is, met daarin de dance4life drill en acties op je school. Plaats deze op youtube en stuur ons de link door, dan komt het filmpje op de dance4life website. De maker van de meest opvallende, spectaculaire, spannende of grappige movie wint een radio 538 limousine lunch samen met 7 vrienden! Actie van de week Van 12 september t/m 25 november In heel Nederland organiseren scholieren natuurlijk acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor aidsbestrijdingsprojecten van STOP AIDS NOW! en dance4life programma s in het buitenland. Elke week wordt de beste actie beloond met een mooie prijs. Als jij ons foto s mailt van je actie met een verhaaltje erbij, maak je kans op die vette prijs, zoals kaarten voor Walibi World, een ABN AMRO Chesterfield bank en meer! Mail naar act@dance4ife.nl of schrijf een blog op onze site. Meeste mobiele telefoons Van 12 september t/m 25 november Als jij de meeste telefoons weet te verzamelen voor de mobieltjes inzamelingsactie dan win je een dance4life smartphone van Vodafone. We mogen 3 winnaars blij maken met deze limited edition!

5 Event competities Van 12 september t/m 11 november Heb jij een talent voor zingen, rappen, dansen of draaien? Droom je al je hele leven van een carrière op het podium? Doe dan mee aan de event competities! En maak kans om in de spotlight te staan bij het dance4life event, voor duizenden schreeuwende leeftijdgenoten, met JOUW eigen optreden! Vanaf half september kun je je opgeven voor: 1. ZANG/RAP Ben jij de nieuwe Rihanna of de opvolger van Ali B? Plaats dan snel jouw fragment op de website. Met je eigen vette nummer (misschien wel op bestaande melodie) maak je veel kans, zeker als het ook nog eens over dance4life gaat! 2. DANS Laat ons jouw beste moves zien! In een groep of alleen, alles kan. 3. DJ Spin jij de platen net als Don Diablo? Stuur jouw beste mix naar dance4life en laat ons dansen! Hoe pak je het aan? Plaats een filmpje met jouw act op youtube, de link naar en wij zetten deze op onze website. Op alle ingezonden filmpjes en fragmenten kan gestemd worden door bezoekers van de dance4life website. Op 11 november sluit het stemmen en bekijkt dance4life per categorie welke 3 filmpjes of geluidsfragmenten de meeste stemmen hebben. Dus 3 zang/rap acts, 3 dans acts en 3 DJ acts. Daaruit wordt door een jury, die bestaat uit Jan Kooijman, Barry Paf, The Partysquad en medewerkers van dance4life, per categorie een winnende act geselecteerd. Deze winnaars treden allemaal op bij het dance4life event! Dus... trek alles uit de kast en zorg ervoor dat JIJ op 1 december met jouw act op het podium staat voor duizenden jongeren en misschien rijd jij dan wel naar huis op een van de 3 fietsen van de Nationale Postcode Loterij!! Beste organisatie team Van 12 september t/m 25 november Tijdens het dance4life event wordt het beste organisatie team bekend gemaakt! Er wordt gekeken naar hoe de ontvangst was op jullie school, hoe de school in zijn totaal heeft gepresteerd, hoe de samenwerking was en wat voor acties jullie hebben georganiseerd. Dus zit jij in het organisatie team? Doe dan extra je best om de coole koptelefoons van Aerial7 Phoenix te winnen! Aangeboden door Bax-shop.nl. Check voor meer info over de competities & prijzen!

6 Act4life plan Nu is het tijd om plannen te maken! Schrijf duidelijk op hoe jouw actie eruit gaat zien. Gebruik dit plan als basis voor je actie. Achternaam: Klas: Met wie ga je jouw actie doen? (vermeld als de actie met de hele klas of school is) Wat ga je doen? Wanneer kom je in actie? Waar gaat je actie plaatsvinden? (denk aan een vergunning) Het is handig om van tevoren te bedenken wie wat doet, de taakverdeling dus: zorgt ervoor dat: zorgt ervoor dat: zorgt ervoor dat: zorgt ervoor dat: Welke materialen heb je nodig voor deze actie? Hoeveel geld gaat deze actie kosten? Hoeveel geld hoop je op te halen? Hoe zorg je voor aandacht bij de actie? (zoek kranten, regionale tv of het radiostation bij jou in de buurt) Heb je sponsors gezocht? (denk aan familie en vrienden maar ook aan de winkel waar je wel eens komt)

7 dance4life inspireert jongeren wereldwijd om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. En dat is hard nodig! Er leven wereldwijd ruim 33 miljoen mensen met hiv en elke dag raken meer dan mensen geïnfecteerd, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Tijd voor jongeren om in actie te komen dus! dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Het is bijna niet te geloven maar in sommige landen wordt gedacht dat het hiv-virus s nachts slaapt en je dan dus onbeschermde seks kunt hebben je van hiv geneest door seks te hebben met een maagd je hiv kunt krijgen via een toiletbril, mug of door het drinken uit andermans glas je geen gezonde kinderen kunt krijgen als je zelf met hiv geïnfecteerd bent hiv iets is dat alleen homoseksuele mannen en drugsgebruikers kunnen krijgen U weet vast dat dit klinkklare onzin is, maar helaas zijn er nog zoveel fabels die ontkracht moeten worden.

8 Het is tijd voor actie! In september, oktober en november 2011 komen tienduizenden Nederlandse middelbare scholieren voor dance4life in actie. De deelnemende jongeren verdiepen zich tijdens de lesprogramma s van dance4life in de problematiek van hiv en aids. Vervolgens zullen scholieren van bijna 30 middelbare scholen verspreid door heel Nederland, acties organiseren voor dance4life. Hiermee vragen ze op verschillende manieren aandacht voor de hiv- en aidsproblematiek, en zamelen geld in voor projecten van STOP AIDS NOW! en dance4life programma s in het buitenland. Deze actieperiode wordt afgesloten op 1 december (Wereld Aids Dag) met een groot event. Uw bijdrage wordt goed besteed Het geld dat ingezameld wordt gaat rechtstreeks naar een van de dance4life programma s, dit zijn scholenprogramma s die net als de Nederlandse versie zorgen voor bekendheid over en bewustwording van hiv en aids. Tegelijkertijd ondersteunen we aidsbestrijdingsprojecten van STOP AIDS NOW!. Twee voorbeelden van STOP AIDS NOW! projecten zijn: Positive Vibes Positive Vibes gelooft dat de mensen die met hiv leven, zelf het verhaal het beste kunnen vertellen aan hun omgeving. In Namibië, waar 13 procent van de bevolking aids heeft, leert deze organisatie taboes over aids te doorbreken. Via workshops helpt Positive Vibes kinderen hun gevoelens te uiten en te verwerken. RAPADO (Rural Aids Prevention and Development Organization) RAPADO zet zich in voor aidswezen in de Keniase gebieden Migori en Kuria. Ruim 800 kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids krijgen van RAPADO ondersteuning. Er wordt gezorgd dat ze hun opleiding afmaken, maar krijgen ook voedsel, kleding en medische of juridische hulp. Bij de Kind-tot-Kind-club ondersteunen lotgenootjes elkaar door verhalen te vertellen en werken ze samen in een groentetuin. Met de verkoop van groenten helpen ze weer andere kinderen.

9 De act4life tool, stap voor stap! Het geld dat je inzamelt voor dance4life kan maar op een manier bij dance4life terecht komen, namelijk via de online act4life tool. Hoe werkt dit precies? Inloggen Maak eerst je eigen profiel aan! Dit doe je hier: Daar word je gevraagd je schoolcode in te vullen. De code voor jouw school kan je vragen aan het OT of aan dance4life; stuur dan een naar om de code op te vragen. Op het registratiescherm kun je vervolgens jouw persoonlijke gegevens invullen en een gebruikersnaam + wachtwoord opgeven. Deze sturen we daarna per aan je op zodat jij die goed kunt bewaren. De volgende keer kun je op inloggen met je gebruikersnaam + wachtwoord. Nu kom je automatisch op je eigen dashboard, dat is jouw profielpagina. Boven de oranje balk met je naam zie je de volgende dingen staan: Home Hiermee ga je naar de startpagina van de act4life tool, waar je ziet welke scholen er allemaal mee doen en wat de tussenstand is van de schools4life opbrengst. Mijn dashboard Op je dashboard staan je persoonlijke gegevens, deze kun je natuurlijk zelf wijzigen. Hier is ook de shoutbox van je school te vinden; een forum waar je je klas en school op de hoogte kunt houden van jouw actie. Op je dashboard kun je ook kijken hoe je publieke profiel eruit ziet (hoe anderen jouw profiel dus zien) en hoeveel geld jij en je school al hebben ingezameld. Maar het allerbelangrijkste: Vanaf je dashboard kun je sponsors die al hebben toegezegd benaderen en nieuwe sponsors zoeken!

10 3. Nodig sponsors uit Als je op het tweede grijze balkje klikt, kun je van iemand die al heeft toegezegd jou te sponsoren de naam, het adres en een bedrag invullen. Als je vervolgens op versturen klikt, gaat er automatisch een naar je sponsor. Via een link in dat mailtje kan de sponsor rechtstreeks doorklikken naar jouw pagina binnen de act4life tool. Daar kan je sponsor dan kiezen uit drie betalingsmogelijkheden, en het (beloofde) bedrag overmaken. Social networks Zet je Hyves, Hotmail, Twitter, Gmail en Facebook in om sponsors te zoeken! Als je bijvoorbeeld op het Hyves icoontje klikt, kun je vrienden vragen om je te steunen bij jouw acties voor dance4life! Je kunt zelf de mensen aanvinken naar wie je een bericht wilt sturen. Helemaal onderaan staan twee vakken waar je zelf invult waarom je in actie komt voor dance4life en wat voor actie je gaat organiseren. Denk dus na over een slimme tekst die mensen over de streep trekt! Je bericht komt in de persoonlijke inbox (dus niet als krabbel) terecht van je vrienden. Via een automatische link in het bericht kunnen je vrienden rechtstreeks doorklikken naar jouw pagina binnen de act4life tool. Daar kunnen ze meteen een donatie doen. 4. TIP Je kunt ook de volledige adresbalk van je actiepagina kopiëren en plakken in een mail naar vrienden en familie. Act4life landkaart Op zie je links in het menu, onder schools4life acties in jouw regio staan. Als je daarop klikt krijg je een kaart van Nederland te zien. Op deze kaart staan kleine dance4life viertjes. Klik je daarop met je muis, dan zie je dat het viertje staat voor een actie die daar plaats zal vinden. Zorg dat jouw actie erbij staat, want bezoekers van de dance4life website kunnen hier donaties doen aan acties die ze leuk vinden! > Je kunt dat op de act4life landkaart doen door op de foto rechts bovenaan te klikken. > Of je doet het via je dashboard bij jouw actie op de act4life landkaart zetten. In beide gevallen kun je dan een foto uploaden en de naam, datum en locatie van je actie invullen.

11 De betalingsmogelijkheden Je sponsors kunnen kiezen om te doneren via het betalingssysteem IDEAL, een online overboeking, of een eenmalige machtiging. Nadat zij de betaling afgerond hebben, en het geld ook echt van hun rekening is afgeschreven, wordt het bedrag automatisch bij jouw totaal opgeteld. Je moet zelf in de gaten houden of het beloofde bedrag inderdaad gestort is. Als het te lang duurt, kun je jouw sponsor natuurlijk even bellen! Wat moet ik doen met cash geld? Als je een gezamenlijke actie hebt georganiseerd met bijvoorbeeld de hele klas of een deel van de school, dan kan het zijn dat je cash geld hebt opgehaald. Het handigst is als de OT-docent in dat geval via de act4life tool een groepsdonatie doet. De OT-docent kan het totale bedrag dan precies verdelen over de leerlingen die ook echt hebben meegeholpen. Je OT-docent weet hoe dit werkt, dus check het bij hem of haar. Als je zelf toch cash geld hebt opgehaald omdat het niet anders kon, dan kun je bijvoorbeeld aan je ouders vragen of zij het geld op hun rekening willen storten. Ze kunnen het bedrag dan via de act4life tool aan jou doneren. Tot wanneer werkt de act4life tool? De act4life tool werkt tot en met eind december. Maar half november wordt gekeken wie er naar het dance4life event mogen en welke 2 scholen het meeste geld hebben ingezameld. Zorg dus dat je dan al je donaties binnen hebt! Hulp nodig? Als je er echt niet uitkomt, en je OT-docent kan je ook niet verder helpen, dan kun je natuurlijk contact opnemen met dance4life. Bel tijdens kantooruren naar: Of stuur een met je vraag naar act@dance4life.nl

12 Met het sponsorformulier kun je de sponsors die jouw actie steunen vastleggen. Voor je actie kun je sponsors zoeken onder je familie, buren, of zelfs lokale bedrijven! Dit kun je van tevoren doen maar ook nog tijdens je actie. Zorg dat je altijd een sponsorformulier bij de hand hebt want ook mensen die je niet kennen willen misschien wel sponsoren. Vertel je sponsors waarom je de actie organiseert en geef ze bijvoorbeeld een dance4life flyer. Er zitten er vier in het midden van deze brochure en je kunt ze downloaden op de activate pagina van Zodra je ze hebt overtuigd, werkt het als volgt: Laat je sponsors hun gegevens invullen op de andere kant van dit formulier. Vervolgens voer jij hun gegevens in op jouw account in de act4life tool. Hoe dit precies werkt heb je eerder gelezen. Je sponsors krijgen dan automatisch een met een link naar jouw pagina binnen de act4life tool. Het is de bedoeling dat je sponsors naar jouw pagina gaan en daar een keuze maken uit de betalingsmogelijkheden. Cash geld doneren is dus niet mogelijk! Zodra je sponsors de betaling hebben voltooid wordt het bedrag bijgeteld op je account. Zo simpel is het! Hoe meer sponsors jij zoekt, hoe meer geld er gaat naar aidsbestrijdingsprojecten van STOP AIDS NOW! en onze dance4life programma's in het buitenland. Dus... zet hem op! De Wet Bescherming Persoonsgegevens is van toepassing. De gegevens van de sponsors worden door dance4life niet aan derden doorgegeven.

13

14 Met zelfgemaakte dive4life shirtjes deden leerlingen van Montessori College Aerdenhout mee aan een gesponsorde nieuwjaarsduik. De 12-jarige Jens Deden van het OSG Sevenwolden in Heerenveen liep de Jouster Merke Loop in Friesland (1250 meter) in 3 minuten en 44 seconden en haalde hiermee 71 euro op. Door een dapper telefoontje van een leerling van het Wolfert van Borselen naar het boekingskantoor van The Partysquad kwamen zij optreden op het benefietfeest van de school. dance4life Nederland Spuistraat VP Amsterdam T I Hulplijnen Kijk voor al je vragen eerst even of je het antwoord in deze brochure of op kunt vinden. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het organisatie team van jouw school, mail naar act@dance4life.nl, krabbel ons op check facebook.com/dance4life of bel tijdens kantooruren naar: en vraag naar Karima, Annelieke, Jeanice of Judith. 52 taarten bakken voor 400 euro. Dat lukte vier leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Goed voor zoetekauwen én dance4life.

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Tell Me and I Will Forget Show Me and I May Remember Involve Me and I Will Understand

Tell Me and I Will Forget Show Me and I May Remember Involve Me and I Will Understand Tell Me and I Will Forget Show Me and I May Remember Involve Me and I Will Understand Confucius Wat doet dance4life? Informeren en activeren! Een wereld zonder hiv en aids is mogelijk. Voor de oplossingen

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG SCHOOLS4LIFE HANDBOEK DOCENTEN AAN DE MET SCHOOLS4LIFE

DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG SCHOOLS4LIFE HANDBOEK DOCENTEN AAN DE MET SCHOOLS4LIFE HANDBOEK 2019 HANDBOEK DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG MET DOCENTEN AAN DE SLAG MET Dance4Life werkt wereldwijd aan een gezonde seksuele toekomst voor jongeren. scholenactie.dance4life.nl HANDBOEK 2019 BETROKKENHEID

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een sponoractie? Super dat jij een actie met jouw school wil starten! Wij zien een wereld voor ons waarin mensen zichzelf

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje!

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! Proloog Week van de Mediawijsheid: Week van de Mediawijsheid: 23-30 november 2012. Doe mee! Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! 2-12 jaar Iedereen van 2 tot

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu.

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu. Lets t Gooi HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met het programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je knikkers overschrijven. Het is een geweldige

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Improving peoples lives!

Improving peoples lives! Improving peoples lives! Opdrachtomschrijving zie ook http://philips.braintrigger.nl Improving peoples lives betekent verbeter het leven van mensen. Daar gaat deze opdracht ook over. Maar meer specifiek:

Nadere informatie

Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl

Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Opbouw van de website... 4 3. Registreren... 6 4. Aan-/Afmelden... 10 5. Forum... 11 6. Reageren

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

Werkbladen Groep 7 & 8

Werkbladen Groep 7 & 8 Werkbladen Groep 7 & 8 H1: Werkblad Sociale media Weet jij wat sociale media zijn? Zoek op internet wat je kunt vinden over sociale media. Bekijk onderstaande logo s en omcirkel de logo s waarvan jij denkt

Nadere informatie

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop Handleiding actieplatform Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop (versie 1.0) Elk team kan een eigen actie starten, wist je dat je deze actie ook online kunt aanmaken op het actieplatform? Je

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf?

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Zet je met je collega s in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jullie bedrijf in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Handleiding: hoe start ik een actie?

Handleiding: hoe start ik een actie? Handleiding: hoe start ik een actie? Zet je in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jij in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals die van jou zijn heel belangrijk, want met jouw

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Jouw digitale wereld safe & social

Jouw digitale wereld safe & social HANDLEIDING BIJ DE DIGITALE LES Jouw digitale wereld safe & social Wat is slim en wat kun je beter niet doen online? In de digitale les Jouw digitale wereld safe & social maken leerlingen kennis met de

Nadere informatie

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Lieve Gastouder, Opvang bieden is fantastisch. Je doet je werk met plezier en krijgt knuffels van je gastkinderen en complimenten van de ouders.

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt.

eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt. eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt. Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Handleiding online leeromgeving. opdrachten.menea.nl

Handleiding online leeromgeving. opdrachten.menea.nl Handleiding online leeromgeving Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Profiel aanpassen... 4 Je weg vinden in de online leeromgeving... 5 Fases... 5 Onderdelen... 6 Opdrachten... 6 Help, waar ben

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Uitgebreide versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Het Pluryn Plein Ben je clint van Pluryn? Dan is het belangrijk dat je alle informatie

Nadere informatie

Handleiding Vraagelkaar

Handleiding Vraagelkaar Handleiding Vraagelkaar Vraagelkaar, gewoon doen! Inhoud Registreren en inloggen... 4 Nieuw op Vraagelkaar?... 4 Inloggen via Sociaal Netwerk... 5 Registeren voor een e-mailaccount... 5 Inloggen lukt niet

Nadere informatie

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede

Nadere informatie

schools4life informatie voor docenten

schools4life informatie voor docenten Meer informatie kunt u vinden op www.dance4life.nl Vragen kunt u mailen naar act@dance4life.nl Of bel tijdens kantooruren 020 4205755 schools4life informatie voor docenten dance4life in het kort dance4life

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Teken een architect. Lees het volgende verhaal:

Teken een architect. Lees het volgende verhaal: Teken een architect Lees het volgende verhaal: Een architect heeft een hele dag nagedacht over een nieuwe brug die gebouwd moet worden. Via de brug moet het verkeer, ook zware vrachtwagens, over een brede

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal?

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? In deze folder vind je een stap-voor-stap uitleg over het inloggen in Schoolwise

Nadere informatie

De Bibliotheek op school. Leerlingen

De Bibliotheek op school. Leerlingen De Bibliotheek op school Leerlingen Inhoud SchoolWise... 2 Homepagina... 2 Zoekmachine... 3 Kijk in de kast... 7 Snuffelen... 8 Aanmelden... 9 Mijn gegevens... 11 Boek gelezen, zet hem in je leeslog!...

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet. De bibliotheek helpt u daar

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Werkbladen Groep 5 & 6

Werkbladen Groep 5 & 6 Werkbladen Groep 5 & 6 e-mail? H1: Werkblad Leuk op internet Veel kinderen hebben een favoriete website. De één kletst met vriendinnen in een chatprogramma, de andere gaat naar Facebook. Ook spelen veel

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

Lesbrief verslaving aan games of sociale media

Lesbrief verslaving aan games of sociale media Lesbrief verslaving aan games of sociale media Tijd: 45 55 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Introduceer het onderwerp kort: gamen en actief zijn op sociale media zijn superleuk. Hoe komt dat eigenlijk?

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 In fase 1 heb je geoefend met het schrijven van teksten. Je hebt ook geleerd

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

Teken een architect. Lees het volgende verhaal:

Teken een architect. Lees het volgende verhaal: Teken een architect Lees het volgende verhaal: Een architect heeft een hele dag nagedacht over een nieuwe brug die gebouwd moet worden. Via de brug moet het verkeer, ook zware vrachtwagens, over een brede

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz

Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz Dit document geeft een beschrijving van je als bedrijf jezelf kunt presenteren op MindYourBizniz Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz Handleiding voor bedrijven U-Approach v1 november 2014 Inhoud Aanmelden...

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Inhoud van deze lesbrief - Thema s in het boek - Lesopzet - Doel van de les - Uitwerking - Bijlage: opdrachtenblad Thema s

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Bekijkjetoekomstnu.nl

Bekijkjetoekomstnu.nl Bekijkjetoekomstnu.nl Vandaag gaan we aan de slag met Lesbrief 1: Beroepen Naam: Klas: School: VMBO: BL KL TL (omcirkel) Heb jij een droomberoep? En wil je weten welke beroepen er nog meer zijn? Op www.bekijkjetoekomstnu.nl

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING Waarom Milieudefensie? Milieudefensie zet zich in voor gezond en eerlijk voedsel, slimme vervoersoplossingen en duurzaam consumeren. Ons streven is om de aarde eerlijk

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

WeHelpen handleiding 1. Inleiding

WeHelpen handleiding 1. Inleiding WeHelpen handleiding 1. Inleiding Op www.wehelpen.nl kun je om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die jenog niet kent. Ook kun je wehelpen.nl gebruiken

Nadere informatie

I. Algemeen deel: blog vs. Privacy

I. Algemeen deel: blog vs. Privacy Werken met een blog maandag 29 september 2014 Werken met een blog I. Algemeen deel: blog vs. Privacy We willen eerst enkele aandachtspunten bespreken i.v.m. privacy. Alle ouders gaven tot nu toe toestemming

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR Help de Dierenbescherming Pimp de lespakketten voor de basisschool Vernieuwen en aanpassen van de lespakketten van de Dierenbescherming en leuke interactieve dingen bedenken om de lessen leuker te maken.

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Je hebt de test op de website van Nibud gedaan: http://service.nibud.nl/geldtypetest/ Welk geldtype ben je? Vind je dit zelf ook? Motiveer je antwoord. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action PLANNING Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Hoe werkt de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. + 31 (0) 30 214 5950

Nadere informatie

Webinar 30 januari 2019

Webinar 30 januari 2019 De webinar start om 19.30 uur. Tot zo! Webinar 30 januari 2019 Even voorstellen Kim Cocu - Kim Cocu - Run for KiKa Marathon Even voorstellen. - Run for KiKa Marathon Emolife Events Inge Tishauser Instructies

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL Inhoudsopgave Contents... 1 AANMELDEN... 2 Welkom op onze site!... 2 Mijn Profiel... 3 Basis gegevens:... 3 Profiel

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Spreker: Wendy Roos 15 november 2014 Uitgangspunten Sponsorwerving is leuk Vertel vanuit je passie je eigen verhaal Het is onze droom dat niemand meer doodgaat

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie