Ride for the Roses 2017 naar Lansingerland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ride for the Roses 2017 naar Lansingerland"

Transcriptie

1

2 Ride for the Roses 2017 naar Lansingerland Haarlem, 25 oktober 2016 De Ride for the Roses komt in 2017 naar het Lansingerland! Vandaag werd dit heugelijke nieuws met veel enthousiasme bekendgemaakt door de Stichting, gastgemeente Lansingerland en start- en finishlocatie Royal Lemkes. Niet eerder was de Ride te gast in deze gemeente. Desondanks is in de regio een grote Ride vertegenwoordiging aanwezig door de uitstekende fietsvoorzieningen in en rond de gemeente. Deze aankomende editie is niet alleen speciaal vanwege de prachtige groene omgeving. De Ride for the Roses viert ook haar jubileum: het evenement wordt voor de 20 e keer verreden. Ook Lansingerland viert feest; de gemeente bestaat in 2017 tien jaar! Op 3 september 2017 vindt de 20e editie van de Ride for the Roses in de gemeente Lansingerland plaats. Dit bijzondere fietsevenement kent een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Deelnemers kunnen in 2017 genieten van het prachtige Rottemerengebied met water, bos en fraaie vergezichten. De start- en finishlocatie is Royal Lemkes, een modern en innovatief exportbedrijf in sierteelt-producten. Mogelijk is er in 2017 een vervolg op de succesvolle MTB-tochten, zoals die in 2016 voor het eerst werden georganiseerd. Ride for the Roses Het evenement is een begrip in Nederland. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met zo'n fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd een vuist maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Mede met de opbrengst van de Ride for the Roses kan KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting financieren als wapens in de strijd voor minder kanker, meer kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten. Jubileumeditie De aankomende editie van de Ride is een heuse jubileumeditie: het is de 20 e keer dat hij plaatsvindt. Daarmee is de Ride for the Roses één van de langst bestaande fondsenwervende evenementen in ons land. In 1998 werd het evenement voor het eerst verreden in Amsterdam. Vervolgens is de start jaarlijks vanuit een andere locatie geweest en werden daarbij enkele gemeenten zelfs meerdere keren aangedaan. Zo was de Ride te gast in Landgraaf, Groningen, Utrecht, is het Westland meerdere malen het prachtige decor geweest en werd de Ride ook in Zeeland, Aalsmeer, Ede en Twente warm ontvangen.

3 Voor deze 20e jubileumeditie heeft de stichting leuke acties en ideeën in gedachten. Natuurlijk komt er een speciaal jubileum Ride (wieler)shirt. Gastgemeente Lansingerland Het is de eerste keer dat de Ride de gemeente Lansingerland aandoet. Burgemeester Pieter van de Stadt is verheugd dat het bekende evenement voor Lansingerland heeft gekozen.,,wij laten al die duizenden deelnemers graag zien hoe mooi onze gemeente is. Bij ons kun je heerlijk fietsen door de kernen Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek en in een prachtige groene omgeving, zegt de burgemeester.,,net als de Ride, heeft ook Lansingerland volgend jaar wat te vieren. Onze gemeente bestaat volgend jaar tien jaar. Dat vieren wij graag samen met de deelnemers aan de Ride for the Roses. Royal Lemkes verbindt zich aan de Ride for the Roses Al jaren draagt Royal Lemkes het KWF en het fietsevenement Ride for the Roses haar groene hart toe. We zijn dan ook trots dat we in 2017 de start- en finishlocatie mogen zijn van dit geweldige evenement, aldus Managing Director Michiel de Haan. Royal Lemkes is in 1882 gestart als kwekerij en uitgegroeid tot een koninklijk bedrijf. Royal Lemkes is Europees marktleider in het beleveren van planten aan grootschalige Retail uit diverse segmenten. Michiel de Haan:,,Samen met onze collega s en relaties maken wij een vuist in de strijd tegen kanker en gaan fietsen om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Alles draait om tijd. Tijd is leven. Met de donaties die hieruit volgen, komen we steeds dichterbij. Dichterbij nog meer kennis, nieuwe successen, betere behandelingen en uiteindelijk meer tijd voor mensen met kanker. Samen bewegen we naar de dag dat niemand meer overlijdt aan kanker. Doe mee! Op zondag 3 september 2017 stappen weer zo n mensen op de fiets voor de Ride for the Roses. In 19 jaar is meer dan 14 miljoen euro bij elkaar gefietst. In Lansingerland gaat men weer voor een prachtig bedrag om door te gaan met de strijd tegen kanker. Want dat is hard nodig! Doe jij daarom mee? Fiets mee, word sponsor, vrijwilliger of fan! Kijk voor meer informatie en inschrijven op Volg ons ook op Twitter (@RFTRnl) en facebook (Ridefortheroses.nl)

4 Ride for the Roses Het doel van de Ride for the Roses is met een unieke fietstocht een vuist maken in de strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De Ride staat voor: het werven van fondsen voor KWF Kankerbestrijding; het bespreekbaar maken van de ziekte kanker; het promoten van een gezonde levensstijl, waarin voldoende beweging en gezonde voeding centraal staan. Kanker is een groot maatschappelijk probleem. Het treft één op de drie Nederlanders. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Het raakt ons allemaal. De Ride for the Roses is een begrip binnen de Nederlandse wielerwereld. Iedereen kan meedoen aan dit bijzondere wielerevenement. Er zijn verschillende mogelijkheden: een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Deelnemers van de cycletour fietsen in het grootste peloton van de wereld! Duizenden wielrenners fietsen als een aaneengesloten groep met een gemiddelde snelheid van 28 tot 30 km/u. Dit onder volledige politiebegeleiding over een afgezette weg. De deelnemers aan de 25 en 50 kilometer tocht fietsen geheel op eigen gelegenheid en eigen tempo een prachtige uitgepijlde tocht. Het is dus voor iedereen mogelijk om mee te doen aan dit unieke fietsevenement. Rode Roos Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd iets doen tegen kanker. De Ride for the Roses is geen wedstrijd, maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een rode roos. Een roos die symbool staat voor een morgen voor iedereen. Een jaarlijks terugkerende fietstocht De Ride for the Roses wordt jaarlijks verreden vanuit verschillende gastgemeenten. Amsterdam (1998 en 1999), Westland (2000, 2001 en 2005), Landgraaf (2002), Waalwijk (2003), Twente (2004, 2016), Utrecht (2006), Groningen (2007), Goes (2008), Lingewaard (2009), Venlo (2010), Aalsmeer (2011), Westland (2012), Ede (2013), Goes (2014) en Aalsmeer (2015). De afgelopen 19 edities is er al zo n 14 miljoen euro bij elkaar gefietst. Waarom? Om bij te dragen aan goed wetenschappelijk onderzoek, komt de opbrengst van de Ride for the Roses elk jaar ten goede aan onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. De onderzoeken zijn bedoeld om de kennis over kanker te vergroten, kanker sneller te kunnen opsporen, behandelingen effectiever te maken en ervoor te zorgen dat meer mensen kanker overleven. Meer informatie over de onderzoeken die de afgelopen jaren zijn gefinancierd met de opbrengst van de Ride for the Roses vind je hier:

5 Bestuur De stichting Ride for the Roses kent een vijfkoppig landelijk bestuur. Kijk voor meer informatie op Organisatie Het bestuur heeft de landelijke (operationele) organisatie van de Ride for the Roses uitbesteed aan: Radiante Sport ( Projectteam: Gert-Jan Pruijn, Linda Griët, Wim van der Zwaag, Jacques van Oortmerssen, Lotte Rolink, Pieter Heinis en Martijn van Dijk. Kijk voor meer informatie op

6 Gericht geven met opbrengst jubileumeditie Ride for the Roses 2017 De opbrengst van de Ride for the Roses komt jaarlijks ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Tijdens de jubileumeditie van 2017 is gekozen voor niet één, maar zelfs voor twéé wetenschappelijk onderzoeken naar kanker. Het eerste onderzoek wordt uitgevoerd door Sandra Beijer (IKNL) naar de gevolgen van beweging en voeding op de bijwerkingen na behandeling prostaatkanker. Het tweede onderzoek gaat over het afweersysteem activeren tegen borstkanker. Deze twee onderzoeken richten zich op de twee meest voorkomende vormen van kanker bij mannen en vrouwen. Gevolgen van beweging en voeding op bijwerkingen na behandeling prostaatkanker - Sandra Beijer Mannen met uitgezaaide prostaatkanker worden vaak behandeld met hormonale therapie al dan niet in combinatie met chemotherapie. Voordeel is dat de ziekte vaak lang onder controle kan de productie van mannelijke geslachtshormonen, wat een enorme impact heeft op zowel het seksueel functioneren als de lichaamssamenstelling van de patiënt. En daarmee de kwaliteit van leven. Onderzoeker Sandra Beijer (IKNL) wil hier iets aan doen. Mannen krijgen na hormonale therapie vaak meer vetweefsel. Tegelijkertijd vermindert hun spiermassa sterk, weet Beijer. Ik heb in het voortraject van dit onderzoek mannen met prostaatkanker geïnterviewd. Doordat de vetmassa toeneemt, met name rondom de buik, krijgen deze mannen een meer vrouwelijke lichaamssamenstelling. Dat merken ze ook aan hun kracht, waardoor ze soms hun werk of hobby s niet meer kunnen uitvoeren zoals ze willen. Dat vinden ze heel erg. En vergeet niet: ondanks dat de ziekte uitgezaaid is, gaat het om mannen die vaak nog een lang leven voor de boeg hebben met hormonale therapie. Het idee dat beweging en voeding invloed hebben op het lichaam is niet nieuw, maar dat bijwerkingen van kankerbehandeling er mee voorkomen of verminderd kunnen worden is waardevolle informatie voor de ontwikkeling van richtlijnen voor behandeling en nazorg van deze patiënten. Het afweersysteem activeren tegen borstkanker - Reineke van de Ven Door de jaren heen is het aantal behandelmogelijkheden voor borstkanker flink gegroeid. Mede daardoor is de 5-jaarsoverleving in 60 jaar tijd gestegen van gemiddeld 52% naar 87% anno nu. Toch zijn er nog altijd vormen van borstkanker die slecht reageren op de huidige behandelmethoden. Een veelbelovende nieuwe behandelvorm is immunotherapie. Bij immunotherapie bekijken onderzoekers hoe ze het afweersysteem van de patiënt kunnen helpen om de tumorcellen in het lichaam te bestrijden. Want hoewel het afweersysteem goed werkt tegen lichaamsvreemde indringers als bacteriën en virussen, is kanker een ander verhaal. Dat komt omdat tumoren allerlei trucjes hebben die ervoor zorgen dat er geen afweerreactie tegen de tumor op gang komt. De onderzoekers gaan in dit project proberen om op te helderen van wat voor trucjes tumorcellen zich bedienen, en of er vervolgens manieren zijn om die trucjes weer te omzeilen en alles te herstellen zoals het zou moeten zijn. Meer informatie over de onderzoeken die de afgelopen jaren zijn gefinancierd met de opbrengst van de Ride for the Roses vind je hier:

7 KWF Kankerbestrijding Samen komen we steeds dichterbij KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ons ideaal is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Ons doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dit te bereiken werven we fondsen waarmee we onderzoek naar kanker financieren en begeleiden. Onderzoek toont aan dat ongezonde leefgewoonten een belangrijke oorzaak zijn van kanker. Daarom beschermen we specifiek de jeugd tegen de schadelijke gevolgen van roken en geven we voorlichting over verstandig zonnen. Op het platform kanker.nl ondersteunen we patiënten en hun naasten met betrouwbare en actuele informatie, forums van lotgenoten en lopende onderzoeken. Daarnaast gebruiken we onze positie en ons netwerk om de effectiviteit van kankerbestrijding te vergroten. Om dat te realiseren proberen we het beleid van overheid, zorgsector en bedrijfsleven te beïnvloeden. Samen met wetenschap, zorgsector, overheid en bedrijfsleven én met onze vrijwilligers en één miljoen donateurs, groot en klein, zorgen we ervoor dat er een dag komt dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Samen komen we steeds dichterbij. Onze doelen Minder kanker De strijd tegen de ziekte kanker begint met preventie: voorkomen dat mensen kanker krijgen. Het ontstaan van kanker is vaak het gevolg van niet te beïnvloeden factoren als genetische aanleg en ouderdom. Maar voor ongeveer 35% (dit verschilt per kankersoort) is het ontstaan van kanker wél te beïnvloeden door blootstelling aan risicofactoren te beperken. Roken is de grootste beïnvloedbare risicofactor van kanker. Onze ambitie is een rookvrij Nederland. Voor het bereiken van deze ambitie werken we intensief samen in de Alliantie Nederland Rookvrij. Daarnaast stellen we kennis beschikbaar voor de risicofactoren zonnen, voeding, bewegen, overgewicht en alcohol. En financieren en faciliteren we kansrijke ontwikkelingen in het preventieonderzoek. Meer genezing De afgelopen jaren is er veel winst geboekt bij het verhogen van de kans om op langer leven met kanker, of het overleven van kanker. Toch is de harde realiteit dat nog steeds bijna 40% van de patiënten sterft binnen vijf jaar na diagnose. Dit kunnen en willen we niet accepteren: dit sterftecijfer moet omlaag. De behandeling van patiënten en de resultaten van de behandeling moeten fors verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek, gericht op (vroege) ontdekking, diagnose, therapie, palliatieve zorg en nazorg, is van essentieel belang om voor alle kankersoorten goede behandelingen te kunnen realiseren. Het grootste deel van de bestedingen van KWF is gericht op onderzoek. Onze prioriteit hierin is om onderzoeksresultaten zo snel mogelijk door te vertalen naar de patiënt. Dit vraagt naast onderzoek ook beleidsbeïnvloeding van partijen als de overheid, onderzoeksfinanciers en verzekeraars. Betere kwaliteit van leven De groep mensen die kanker overleeft of doorleeft met de ziekte groeit snel. Op dit moment zijn dat in Nederland zo n mensen. Juist nu behandelingen intensiever zijn, wordt de balans tussen langer leven en kwaliteit van leven voor patiënten en survivors steeds belangrijker. De gevolgen van de ziekte en de behandeling krijgen de komende jaren dan ook onze volle aandacht. We maken onderzoek mogelijk naar de lichamelijke en psychosociale gevolgen van de ziekte en de behandeling. We zetten ons in voor het zo snel mogelijk toe kunnen passen van onderzoeksresultaten. We maken ons bijvoorbeeld hard om bewezen effectieve interventies in de psychosociale zorg beschikbaar en toegankelijk te krijgen voor iedere patiënt die daar behoefte aan heeft.

8 Routes De Ride is voor iedereen! Jong en oud, getrainde en minder actieve fietsers; iedereen kan deelnemen aan de Ride for the Roses. Men kan individueel deelnemen aan een van de drie routes, maar ook met het gezin, vrienden, of bijvoorbeeld het bedrijf. De 100 km is een unieke beleving voor ervaren, getrainde fietsers. Men ervaart het heuse Tour-gevoel. Met het grootste peloton van de wereld fiets je over een volledig afgezet parcours. De twee toertochten van 25 en 50 km voeren langs de mooiste plekjes en worden in eigen tempo afgelegd waarbij de deelnemers zich dienen te houden aan de verkeersregels. Kijk voor meer informatie over de routes op: Let op: onder voorbehoud van wijzigingen. Cycletour 100 km Kijk voor een preview van de 100 km route op; De betrokken gemeenten zijn: 1. Gemeente Lansingerland 2. Zuidplas; 3. Rotterdam; 4. Gouda; 5. Krimpenerwaard; 6. Oudewater; 7. Montfoort; 8. Woerden; 9. Alphen aan de Rijn; 10. Bdegraven; 11. Waddinxveen.

9 Toertocht 25 km De betrokken gemeenten zijn; Gemeente Lansingerland; Gemeente Zevenhuizen; en mogelijk Gemeente Rotterdam Routeomschrijving De 25 km route gaat langs de Rottemeren naar Zevenhuizen welke sinds 2010 tot de gemeente Zuidplas behoord. Dan fietst men langs de Willem Alexander roeibaan welke gelegen is in de Eendragtspolder. Deze doet tevens dienst als waterberging bij hevige regenval. Vervolgens om de Zeverhuizenplas welke ontstaan is door zandwinning. Tenslotte vervolgt met de weg langs de Noordzijde van de Rotte door het dorp Bleiswijk terug naar de veiling.

10 Toertocht 50 km De betrokken gemeenten zijn: Gemeente Lansingerland; Gemeente Pijnacker-Nootdorp; Gemeente Stompwijk; Gemeente Zoeterwoude; Gemeente Zoetermeer; Gemeente Benthuizen; Gemeente Moerkapelle. Routeomschrijving De route gaat langs het Bentwoud. 800 hectare nieuwe natuur in de Randstad. Vervolgens fietsen de deelnemers om Zoetermeer langs recreatieplas noord Aa naar Stompwijk. Daarna richting Nootdorp door het Balijbos naar de Dobbeplas. 1 van de hotspots waar van een versnapering genoten kan worden is Restaurant Buytenhout. Tenslotte fietst men bij Delfgauw de polder in om door Berkel weer richting de finish in Bleiswijk te gaan.

11 Lansingerland: het groene hart in stedelijk gebied Net als de Ride for the Roses heeft ook Lansingerland wat te vieren. Dit jaar bestaat Lansingerland 10 jaar! In 2007 fuseerden de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk en ontstond de gemeente Lansingerland. Lansingerland werd daarmee in één klap de innovatiefste en op één na grootste glastuinbouwgemeente van Nederland. Economisch en infrastructureel is Lansingerland de scharniergemeente van de regio Rotterdam Den Haag. Lansingerland groeit en bloeit. Inmiddels heeft Lansingerland meer dan inwoners en is het een van de snelst groeiende, jongste en aantrekkelijkste woongemeenten van Nederland. Lansingerland heeft veel te bieden. Naast een aangenaam woon- en leefklimaat met veel groen en ruimte, zijn in Lansingerland ook veel innovatieve ondernemers actief. Met name op het gebied van de glastuinbouw vindt in Lansingerland veel innovatie plaats en wordt gewerkt aan kennisontwikkeling. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de economie van de regio, maar tevens ook aan toonaangevende duurzaamheid. In Lansingerland zijn bijvoorbeeld meerdere aardwarmtebronnen die de glastuinbouw voorzien van energie en warmte, maar ook warmtenetwerken die restwarmte vanuit de industrie benutten voor de teelt. Lansingerland staat niet voor niets al enkele jaren in de Top 10 van economisch best presterende gemeentes van Nederland. Wonen in het groen Lansingerland bestaat uit drie kernen, elk met zijn eigen sfeer en uitstraling. Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk bieden wonen in het groen, veel mogelijkheden om te recreëren, goede verbindingen en werkgelegenheid in en nabij de gemeente. Met de Randstadrail ben je binnen twintig minuten in het centrum van Den Haag of Rotterdam. Met onder andere de Skiberg, Outdoor Valley, het Lage- en Hoge Bergse Bos, het Elysium en natuurgebied De Rottemeren zijn er binnen de gemeente volop mogelijkheden om te recreëren. Natuurlijk ook op de fiets. Doe dus mee aan de Ride for the Roses en ontdek Lansingerland.

12 Overige informatie Online is meer informatie te vinden over de Ride for the Roses. Informatie stichting Ride en KWF ( de onderwerpen op dit tabblad geven een goed beeld van: o het doel o de organisatie o geschiedenis o bestemming gelden o sponsormogelijkheden Filmpjes Op ons YouTube kanaal tref je onder andere: Twente Aalsmeer Aalsmeer 2015 (Impressie via Lotto Jumbo ploeg)- Goes Westland Foto s Foto s van de Ride zijn te vinden via: De Ride is ook te vinden op Website Ride for the Roses #RFTRnl ridefortheroses2020

SPONSORBROCHURE RIDE FOR THE ROSES STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD!

SPONSORBROCHURE RIDE FOR THE ROSES STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD! RIDE FOR THE ROSES 6 SEPTEMBER 2015 AALSMEER SPONSORBROCHURE STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD! Partners WWW.RIDEFORTHEROSES.NL Hoofdsponsors Media Partner Suppliers

Nadere informatie

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina en De persoonlijke Mijn Ride pagina geeft je de mogelijkheid om jouw verhaal te doen en mensen in jouw omgeving op te roepen om ook mee te strijden door middel van het doen van een donatie via jouw persoonlijke

Nadere informatie

RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016

RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 1998 Amsterdam 1999 Amsterdam 2000 Westland 2001 Westland 2002 Landgraaf 2003 Waalwijk 2004 Oldenzaal 2005 Westland 2006 Utrecht

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief. GS brief over Ride for the Roses Zeeland Naam voorstel

Griffier van de Staten. Geleidebrief. GS brief over Ride for the Roses Zeeland Naam voorstel Griffier van de Staten Geleidebrief Naam voorstel 14004586 GS brief over Ride for the Roses Zeeland 2014 Betreft vergadering Provinciale Staten van 25 april 2014 Te verzenden aan Statenbreed Verzenddatum

Nadere informatie

THE ROSES DOEL RIDE FOR THE ROSES

THE ROSES DOEL RIDE FOR THE ROSES DOEL RIDE FOR Het doel van de Ride for the Roses is met een unieke fietstocht een vuist maken in de strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De Ride for the Roses is een

Nadere informatie

Beleidsvisie KWF Kankerbestrijding 2015 tot 2019

Beleidsvisie KWF Kankerbestrijding 2015 tot 2019 Beleidsvisie KWF Kankerbestrijding 2015 tot 2019 Kanker raakt ons allemaal 100.000 Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn leven kanker, per jaar zijn dat ruim honderdduizend mensen. Kanker is

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Gebruik KWF-logo en schrijftips. Hoe schrijf je fondsenwervende teksten?

Gebruik KWF-logo en schrijftips. Hoe schrijf je fondsenwervende teksten? Gebruik KWF-logo en schrijftips Hoe schrijf je fondsenwervende teksten? Gebruik logo KWF Kankerbestrijding Kom je in actie voor KWF? Gebruik dan het in actie voor -logo. Het is belangrijk om het logo op

Nadere informatie

SPONSORMANUAL ROTTEMEREN STICHTING DKT

SPONSORMANUAL ROTTEMEREN STICHTING DKT STICHTING DKT SPONSORMANUAL ROTTEMEREN WELKOM BIJ HET ROTTEMEREN MIDSUMMER EVENT De Rotte beweegt je! Niet zomaar een openingszin. De Rotte beweegt je! staat voor dynamiek, lef en voor ondernemerschap.

Nadere informatie

SPONSORBOEK TEAM 68 WGDW 2017

SPONSORBOEK TEAM 68 WGDW 2017 SPONSORBOEK TEAM 68 WGDW 2017 Voor KWF werft team 68 supporters en sponsoren Kanker raakt ons allemaal. Niets is pijnlijker dan iemand te zien aan het einde van zijn leven als gevolg van kanker. Eén op

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Loop mee en sta stil bij kanker

SamenLoop voor Hoop Loop mee en sta stil bij kanker Presentatie 28 oktober 2013 SamenLoop voor Hoop Wat is SamenLoop voor Hoop? 24-uur lang Estafette-vorm met teams Survivors staan centraal 3 ceremonies (opening, kaarsen, slot) Beleven, meeleven en doorleven

Nadere informatie

Samen komen we steeds dichterbij

Samen komen we steeds dichterbij Samen komen we steeds dichterbij Informatie over KWF Kankerbestrijding voor actievoerders. IN ACTIE VOOR KWF Kankerbestrijding gelooft in de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker Die dag die

Nadere informatie

Minder kans op kanker

Minder kans op kanker Georgie Dom Minder kans op kanker Informatie & preventie 1 e druk, augustus 2012 Copyright 2012 Consumentenbond, Den Haag Auteursrechten op tekst, tabellen en illustraties voorbehouden Inlichtingen Consumentenbond

Nadere informatie

DEELNEMERSINFO RIDE FOR THE ROSES 3 SEPTEMBER 2017 LANSINGERLAND STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER. editie

DEELNEMERSINFO RIDE FOR THE ROSES 3 SEPTEMBER 2017 LANSINGERLAND  STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER. editie RIDE FOR THE ROSES 3 SEPTEMBER 2017 LANSINGERLAND STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER DEELNEMERSINFO 100 KM CYCLETOUR 25 & 50 KM TOERTOCHTEN WWW..NL Partner Gastgemeente Locatiepartner Hoofdsponsors Suppliers

Nadere informatie

100 jaar Antoni van Leeuwenhoek

100 jaar Antoni van Leeuwenhoek 100 jaar Antoni van Leeuwenhoek Onze toekomstdroom Het Antoni van Leeuwenhoek koos 100 jaar geleden al voor de grensverleggende weg door onderzoek en specialistische zorg samen te voegen met één scherp

Nadere informatie

STRATEGIE. maagleverdarmstichting.nl

STRATEGIE. maagleverdarmstichting.nl maagleverdarmstichting.nl NIEUWE UITDAGINGEN De Nederlandse gezondheidszorg is volop in verandering. Gezondheid is niet langer de afwezigheid van ziekte, maar het vermogen van mensen om met de fysieke,

Nadere informatie

Ka nke r, hoe we meer kunnen bereiken in de strijd ertegen. met het door jouw opgehaalde geld. Dr. Jeanine Boesen-de Cock, MBA

Ka nke r, hoe we meer kunnen bereiken in de strijd ertegen. met het door jouw opgehaalde geld. Dr. Jeanine Boesen-de Cock, MBA Ka nke r, 21 november 2015 hoe we meer kunnen bereiken in de strijd ertegen met het door jouw opgehaalde geld Dr. Jeanine Boesen-de Cock, MBA Het team Geldbesteding Dr. Maaike Alderliesten Onderzoekscoördinator

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

Het verhaal van Ventoux3 Is het verhaal van Simone

Het verhaal van Ventoux3 Is het verhaal van Simone 7 SEPTEMBER 2018 Het verhaal van Ventoux3 Is het verhaal van Simone Simone was 33 toen ze de diagnose hersentumor kreeg. Ze was toen in verwachting van haar tweede kindje: Rosalie. Al heel snel was duidelijk

Nadere informatie

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker Stichting tegen Kanker en het lokale Levensloop vrijwilligerscomité organiseren LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker VIEREN HERINNEREN STRIJDEN STK008_Levensloop_Broch_NL_03.indd 1 26/04/13 12:14 Levensloop,

Nadere informatie

neemt in 2017 voor de zevende maal deel aan

neemt in 2017 voor de zevende maal deel aan voor KOM OP TEGEN KANKER neemt in 2017 voor de zevende maal deel aan www.komoptegenkanker.be www.1000km.be En U kan KOM OP TEGEN KANKER steunen door het Malinwa Cycling Team te SPONSOREN! De 1000 KM VOOR

Nadere informatie

15 september Informatiepakket

15 september Informatiepakket 15 september 2013 Informatiepakket L.S., Alvast bedankt voor uw tijd! Nu willen wij nog uw enthousiasme wekken. Graag informeren wij u over de derde Christa Mensert Memorial Ride die op 15 september 2013

Nadere informatie

meer bewegen minder kans op kanker

meer bewegen minder kans op kanker meer bewegen minder kans op kanker Inhoud Voor wie is deze brochure? pagina 3 Oorzaken en risicofactoren van kanker pagina 4 Relatie tussen bewegen en kanker pagina 6 Wat is gezond bewegen? pagina 8 Meer

Nadere informatie

Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging te nemen om te sponsoren en/of deel te nemen.

Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging te nemen om te sponsoren en/of deel te nemen. Sponsormap 2012 Algemeen Lions Tour Rally, 9 en 10 juni 2012 Geachte ondernemer / Geachte sponsor, Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Print route Fietsersbond Routeplanner

Print route Fietsersbond Routeplanner Fietsroute van via Tuinenlaan in Leidschendam (Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland) 83, Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland, knooppunt 83 84, Voorschoten, Zuid-Holland, knooppunt 84 88, Voorschoten, Zuid-Holland,

Nadere informatie

BAUKE MOLLEMA TOCHT 2015. sponsorbrochure

BAUKE MOLLEMA TOCHT 2015. sponsorbrochure BAUKE MOLLEMA TOCHT 2015 sponsorbrochure 1 Zondag 9 augustus 2015 vindt in Groningen de 3e editie van de Bauke Mollema Tocht plaats. De tocht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Le Champion

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Sponsordossier. Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga. Fietsevenement Never falling down

Sponsordossier. Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga. Fietsevenement Never falling down Vlaamse Liga tegen Epilepsie Martelaarslaan 204B 9000 Gent Tel: 09.235.74.89 ww.epilepsieliga.be Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga Sponsordossier Fietsevenement Never

Nadere informatie

27 maart 2019, 18:15 (CET) - PERSBERICHT - Van der Weijden doet nieuwe poging Elfstedentocht

27 maart 2019, 18:15 (CET) - PERSBERICHT - Van der Weijden doet nieuwe poging Elfstedentocht 27 maart 2019, 18:15 (CET) - PERSBERICHT - Van der Weijden doet nieuwe poging Elfstedentocht Amsterdam, 27 maart 2019 Maarten van der Weijden zal eind juni een nieuwe poging doen om de Elfstedentocht te

Nadere informatie

If at first an idea is not absurd, there is no hope for it Albert Einstein March, April,

If at first an idea is not absurd, there is no hope for it Albert Einstein March, April, If at first an idea is not absurd, there is no hope for it Albert Einstein March, 14 1879 April, 18 1955 1 Team AD6 Tweets Ook wij fietsen tegen de onmacht die kanker heet! 2 Fietsen met een dierbare op

Nadere informatie

STICHTING RONDE VAN DE KROON

STICHTING RONDE VAN DE KROON STICHTING RONDE VAN DE KROON DOELSTELLING EN PROFIEL VAN DE STICHTING 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 2 RESULTATENREKENING 4 BALANS 5 RESULTAATBESTEMMING 5 SLOTWOORD & CONTACTGEGEVENS 5 Doelstelling van

Nadere informatie

Niet teveel BTW betalen (2) Teamavond 23 januari SamenLoop voor Hoop Zaanstad 2018

Niet teveel BTW betalen (2) Teamavond 23 januari SamenLoop voor Hoop Zaanstad 2018 Niet teveel BTW betalen (2) Teamavond 23 januari 2018 SamenLoop voor Hoop Zaanstad 2018 Agenda Informatie over: - Het KWF - De SamenLoop in het algemeen - SamenLoop voor Hoop Zaanstad 2018 - Vragen? Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief DEPRESSIEKLACHTEN BIJ VROUWEN MET EEN VOORSTADIUM VAN BORSTKANKER. EERSTE PATIËNTENDAG VAN HET UMBRELLA COHORT WIE ZIJN DE DEELNEMERS?

Nieuwsbrief DEPRESSIEKLACHTEN BIJ VROUWEN MET EEN VOORSTADIUM VAN BORSTKANKER. EERSTE PATIËNTENDAG VAN HET UMBRELLA COHORT WIE ZIJN DE DEELNEMERS? Nieuwsbrief November 2017 NR. 4 DEPRESSIEKLACHTEN BIJ VROUWEN MET EEN VOORSTADIUM VAN BORSTKANKER. EERSTE PATIËNTENDAG VAN HET UMBRELLA COHORT WIE ZIJN DE DEELNEMERS? Universitair Medisch Centrum Utrecht

Nadere informatie

Bereik effectief de regio Zuid-Holland

Bereik effectief de regio Zuid-Holland Bereik effectief de regio Zuid-Holland Combineer de media van Omroep West via West ReclameAdvies Belangrijkste nieuwsbron Regionale betrokkenheid 2 miljoen bereik in de regio Multimediaal aanbod 24 uur

Nadere informatie

Subsidiebesteding wetenschappelijk onderzoek

Subsidiebesteding wetenschappelijk onderzoek Subsidiebesteding wetenschappelijk onderzoek Informatie voor onderzoekers en andere betrokkenen Aids Fonds Keizersgracht 392 1016 GB Amsterdam Contactpersoon Marein de Jong, Irene Keizer Titel Beleidsadvies

Nadere informatie

VOORWOORD. colofon. Beste deelnemer, sponsor, relatie,

VOORWOORD. colofon. Beste deelnemer, sponsor, relatie, 7 SEPTEMBER 2013 7 SEPTEMBER 2013 VOORWOORD colofon Beste deelnemer, sponsor, relatie, Voor u ligt het fotoboek van de Tour de Mestreech 2013. Wij zijn bijzonder trots u dit te mogen presenteren, niet

Nadere informatie

KWF SamenLoop-team. Loop mee en sta stil bij kanker. Productmanager Paul Feldbrugge. Midden Zuid Evelien de Ruiter & Bart Hellendoor n

KWF SamenLoop-team. Loop mee en sta stil bij kanker. Productmanager Paul Feldbrugge. Midden Zuid Evelien de Ruiter & Bart Hellendoor n Dagindeling 11.30 12.00 uur Inloop 12.00 12.45 uur Lunch 12.45 13.45 uur Welkom + update door relatiemanager Presentatie over KWF: waar staan we voor en hoe besteden we het geld? 13.45 15.15 uur Workshopronde

Nadere informatie

Feiten en Fabels. over risicofactoren voor kanker. Dr.ir. A. Pijpe, epidemioloog Afd. Psychosociaal onderzoek en Epidemiologie

Feiten en Fabels. over risicofactoren voor kanker. Dr.ir. A. Pijpe, epidemioloog Afd. Psychosociaal onderzoek en Epidemiologie Feiten en Fabels over risicofactoren voor kanker Dr.ir. A. Pijpe, epidemioloog Afd. Psychosociaal onderzoek en Epidemiologie (tevens werkzaam bij de Gezondheidsraad, Den Haag) 15 oktober 2015 Voorkomen

Nadere informatie

10 jaar Ride for the Roses

10 jaar Ride for the Roses 10 jaar Ride for the Roses, 1000 kilometer kankerbestrijding 10 jaar Ride for the Roses De hoofdsponsoren van de Ride for the Roses in de afgelopen jaren: Giant, PrintPartners Ipskamp, Shimano, Trek en

Nadere informatie

30 DAGEN OM FIT TE WORDEN

30 DAGEN OM FIT TE WORDEN 30 DAGEN OM FIT TE WORDEN HOE VOLG IK MIJN TRAINING? Start met My Walking Challenge en word weer fit in 4 weken met powerwalking. Deze eenvoudige en doeltreffende sport biedt je tal van voordelen. ONTDEK

Nadere informatie

Veelbelovend onderzoek van de afdeling Hematologie

Veelbelovend onderzoek van de afdeling Hematologie NIEUWE PERSPECTIEVEN Veelbelovend onderzoek van de afdeling Hematologie De diagnose leukemie, lymfklierkanker of multipel myeloom heeft een enorme impact op het leven van patiënten en hun omgeving. Vaak

Nadere informatie

The best protection is early detection.

The best protection is early detection. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. 1 Inleiding Blz. 2 Historie van de organisatie Blz. 3 Informatie over de organisatie Blz. 4 Helden in de organisatie Blz. 5 Verdere informatie over de organisatie Blz.

Nadere informatie

sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl

sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl programma Twee weken lang staat Emmen in het teken van de wielersport. Alle Nederlandse kampioenschappen

Nadere informatie

Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013

Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013 Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013 HET PROJECT In mei 2013 gaat een groep van 12 Friezen (10 jongeren tussen 18 en 25 jaar en twee oudere jongeren ) op een Stepperbike door Nederland.

Nadere informatie

Dewi Segaar. 26 april Manager Samenwerkingen Alliantie Nederland Rookvrij

Dewi Segaar. 26 april Manager Samenwerkingen Alliantie Nederland Rookvrij Dewi Segaar 26 april 2018 Manager Samenwerkingen Alliantie Nederland Rookvrij INHOUD Hoe het begon: de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) - wat en waarom? Wat is de aanpak van ANR? Wat is het resultaat?

Nadere informatie

Veel aanmoediging voor monsteruitdaging Maarten van der Weijden

Veel aanmoediging voor monsteruitdaging Maarten van der Weijden 11stedenzwemtocht Veel aanmoediging voor monsteruitdaging Maarten van der Weijden Balk, 18 augustus - Na bijna 15 uur zwemmen is Maarten op weg naar Stavoren. Vandaag is hij onder andere door Sneek, IJlst,

Nadere informatie

BELEIDSVISIE

BELEIDSVISIE BELEIDSVISIE 2017 2019 EEN WERELD ZONDER KANKER, DAT IS ONZE DROOM VOOR- WOORD Een wereld zonder kanker. Dat is onze droom en ambitie. Elke dag werken wij aan het realiseren van die droom en ambitie, met

Nadere informatie

Geven voor kwaliteit van leven. STEUN UROLOGISCH ONDERZOEK IN HET LUMC cc

Geven voor kwaliteit van leven. STEUN UROLOGISCH ONDERZOEK IN HET LUMC cc Geven voor kwaliteit van leven STEUN UROLOGISCH ONDERZOEK IN HET LUMC cc Het Doelfonds Urologie van de Bontius Stichting De afdeling Urologie van het Leids Universitair Medisch Centrum zoekt naar nieuwe

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! SPONSORING RUN FOR KIKA Kinderen en kanker, twee woorden die we liever niet in één adem noemen. Kinderen horen vrolijk en gezond te zijn met een lange toekomst

Nadere informatie

IRun2BFit. Mijn lijfstijl, mijn keuze.

IRun2BFit. Mijn lijfstijl, mijn keuze. IRun2BFit Informatie bijeenkomst ouders 27 november 2013 Presentatie IRun2BFit Praktische gang van zaken op school Vragen en discussie IRun2BFit Actief sinds 2006, idee Gerard Nijboer 2012/2013: deelname

Nadere informatie

STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI. Beleidsplan 2017

STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI. Beleidsplan 2017 STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI Beleidsplan 2017 VOORWOORD In juli 2016 werd in het kader van de Giro d Italia een straatfeest georganiseerd op de Diedenweg, te Bennekom. Aan dit straatfeest werd

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

belangrijke cijfers over blaaskanker

belangrijke cijfers over blaaskanker belangrijke cijfers over blaaskanker Een overzicht van het voorkomen, de behandeling en overleving van blaaskanker, gebaseerd op cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie blaaskanker in Nederland Deze

Nadere informatie

Rosmalen. Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september. Informatie voor sponsoren. Rosmalen leeft mee

Rosmalen. Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september. Informatie voor sponsoren. Rosmalen leeft mee Rosmalen Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september Informatie voor sponsoren Rosmalen leeft mee. SamenLoop voor Hoop Rosmalen 2019 Rosmalen organiseert een SamenLoop voor Hoop op 31 augustus en 1 september

Nadere informatie

behandelingen-bij-borstkanker/

behandelingen-bij-borstkanker/ https://www.isala.nl/patientenfolders/6682-borstkanker-pid-h3- behandelingen-bij-borstkanker/ Borstkanker (PID): H3 Behandelingen bij borstkanker Als borstkanker is vastgesteld, bespreekt een team van

Nadere informatie

C. 1. Hormoonbehandeling

C. 1. Hormoonbehandeling C. 1. Hormoonbehandeling Heeft u een hormoongevoelige tumor? Dan krijgt u in overleg met uw oncoloog zo nodig een hormoonbehandeling. Een hormoonbehandeling is de behandeling van kanker met hormonen. Dit

Nadere informatie

Beste volgers, Lustrum editie. Laatste week voor vertrek. Help ons de berg op

Beste volgers, Lustrum editie. Laatste week voor vertrek. Help ons de berg op Nieuwsbrief nummer 4, 8 september 2016. Beste volgers, Voor u ligt onze 4 e nieuwsbrief van ons avontuur. Nog 8 dagen te gaan en dan gaan Dennis en Moniek van Berkel het avontuur aan om de Mont Ventoux

Nadere informatie

Een logische keuze! 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie. Logistiek centraal gelegen in de Randstad

Een logische keuze! 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie. Logistiek centraal gelegen in de Randstad 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie Logistiek centraal gelegen in de Randstad Direct aan de afslag A12 - A20 Rotterdam - Den Haag - Utrecht 60% van de Nederlandse consument

Nadere informatie

37 Luxe huur eengezinswoningen in Den Hoorn

37 Luxe huur eengezinswoningen in Den Hoorn huren in 37 Luxe huur eengezinswoningen in Overal dichtbij, stad en platteland. N206 Zoetermeerseplas N207 Benthuizen N455 N211 Den Haag 7,5 km 5 km A4 Nootdorp Randstadrail Buytenpark Westerpark Zoetermeer

Nadere informatie

Sponsormap ROPARUN TEAM OPWIJK Wij lopen elk 65 km tegen kanker, en ú loopt mee in de kijker!

Sponsormap ROPARUN TEAM OPWIJK Wij lopen elk 65 km tegen kanker, en ú loopt mee in de kijker! Sponsormap 2015 www.roparunteamopwijk.net ROPARUN TEAM OPWIJK Wij lopen elk 65 km tegen kanker, en ú loopt mee in de kijker! Wat is de Roparun? De Roparun is de grootste estafetteloop ter wereld. Dit sportief

Nadere informatie

WAT IS THE BATTLE OF THE MOUNTAIN? SPORTIEVE UITDAGING

WAT IS THE BATTLE OF THE MOUNTAIN? SPORTIEVE UITDAGING WAT IS THE BATTLE OF THE MOUNTAIN? Battle of the Mountain is een charity cycling challenge met als doel donaties te realiseren voor project MinE. Project MinE is een groots mondiaal wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Verkozen tot. Breda Sport Event. editie 7 OKTOBER 2012 AMGEN SINGELLOOP BREDA

Verkozen tot. Breda Sport Event. editie 7 OKTOBER 2012 AMGEN SINGELLOOP BREDA Verkozen tot Breda Sport Event 2011 27 e editie 2012 7 OKTOBER 2012 AMGEN SINGELLOOP BREDA AMGEN SINGELLOOP BREDA, 27e De Amgen Singelloop Breda: waar sport en gezelligheid hand in hand gaan! PROGRAMMA

Nadere informatie

Colofon Dit is een uitgave van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder toestemming

Colofon Dit is een uitgave van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder toestemming Samen Kanker Voorkomen Beleidsvisie 2014-2016 Colofon Dit is een uitgave van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder toestemming van het

Nadere informatie

Westland Oostland. Greenport. Samen werken aan unieke kansen voor een uniek cluster. Greenport Westland-Oostland

Westland Oostland. Greenport. Samen werken aan unieke kansen voor een uniek cluster. Greenport Westland-Oostland Greenport Westland-Oostland Greenport 3B-gemeenten: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk (vanaf 1 januari 2007: gemeente Lansingerland) Leidschendam-Voorburg Midden-Delfland Nieuwerkerk aan den

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Olijf

Beleidsplan Stichting Olijf Beleidsplan Stichting Olijf 2015-2017 Beleidsplan Stichting Olijf 2015-2017 Visie Olijf: Olijf biedt als netwerk steun en informatie aan vrouwen die gynaecologische kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc Beleidsplan Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc 2015 2019 Aanleiding Alzheimer is de epidemie van de toekomst: het aantal patiënten groeit razendsnel. De ziekte is dramatisch voor de patiënt én voor

Nadere informatie

In ieder geval zullen een aantal deelnemers van Rennen voor Twee terugkeren als individueel atleet, veel fans van hen willen starten als trio.

In ieder geval zullen een aantal deelnemers van Rennen voor Twee terugkeren als individueel atleet, veel fans van hen willen starten als trio. Oud Gastel, November 2015 Geachte relatie, Triathlon Oud Gastel 2016 wordt opnieuw een groots triathlon evenement. De 31e editie van de triathlon van Oud Gastel (2015) was een hele speciale editie. In

Nadere informatie

OKTOBERMAAND BORSTKANKERMAAND SAMEN STERK TEGEN BORSTKANKER

OKTOBERMAAND BORSTKANKERMAAND SAMEN STERK TEGEN BORSTKANKER MAAND VERZIN N LEUKE ACTIE! DOE MEE! IS DE MEEST VOORKOMENDE SOORT KANKER. IN NEDERLAND KRIJGEN ELK JAAR RUIM 14.000 VROUWEN EN ± 100 MANNEN DE DIAGNOSE. MAAR LIEFST ÉÉN OP DE ZEVEN À ACHT VROUWEN KRIJGT

Nadere informatie

Kanker en Voeding. een Alpe D HuZes/KWF leerstoel. Ellen Kampman, 14 mei 2014

Kanker en Voeding. een Alpe D HuZes/KWF leerstoel. Ellen Kampman, 14 mei 2014 Kanker en Voeding een Alpe D HuZes/KWF leerstoel Ellen Kampman, 14 mei 2014 Wat is gezonde voeding? Koffie verhoogt het risico op kanker Koffie verhoogt het risico op kanker Wat moet je eten als je kanker

Nadere informatie

Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week Dutch Agri Food Week Over Dutch Agri Food Week 2 e editie van 12-25 oktober 2016 Events en activiteiten in regio s verspreid over NL Doelen Helder en open zijn als sector, deuren openen en maatschappelijke

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling maatschappelijke dialoog april 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de maatschappelijke

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation

Cover Page. The handle  holds various files of this Leiden University dissertation Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/38737 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Goeij, Bart E.C.G. de Title: Antibody-drug conjugates in cancer Issue Date: 2016-04-13

Nadere informatie

Flessenhalzen A4 en A12

Flessenhalzen A4 en A12 Flessenhalzen A4 en A12 Doel De regio s Amsterdam-Den Haag/Rotterdam-Utrecht beter met elkaar te verbinden en de doorstroming op de A4 en de A12 te verhogen via de aanleg van extra rijstroken op die delen

Nadere informatie

STICHTING CROWD FOR CURE

STICHTING CROWD FOR CURE STICHTING CROWD FOR CURE Hoofdlijnen meerjarenplan 2016-2019 1. INLEIDING 1.1. AANLEIDING De farmaceutische industrie heeft gezorgd voor veel nieuwe medicijnen, waarmee steeds meer aandoeningen goed kunnen

Nadere informatie

En dan.? De rol van de huisarts. Marjolein Berger, afdeling huisartsgeneeskunde UMCG

En dan.? De rol van de huisarts. Marjolein Berger, afdeling huisartsgeneeskunde UMCG En dan.? De rol van de huisarts Marjolein Berger, afdeling huisartsgeneeskunde UMCG Kanker in Nederland tot 2020 Trends en prognoses KWF Kankerbestrijding Kanker in Nederland tot 2040 De bevolking zal

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Move for MS 2012-2017. Mei 2012 Versie 1.0.

Beleidsplan Stichting Move for MS 2012-2017. Mei 2012 Versie 1.0. Beleidsplan Stichting Move for MS 2012-2017 Beleidsplan Stichting Move for MS Mei 2012 Versie 1.0. VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Move

Nadere informatie

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN NTFU JAARPLAN 2015 BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS MARKTPOSITIE BELANGENBEHARTIGING VOORWAARDEN STERKE BONDSORGANISATIE INNOVATIEF HANDELEN NAAMSBEKENDHEID

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

Drachten loopt mee en staat stil bij kanker

Drachten loopt mee en staat stil bij kanker 24-uurswandelestafette Doe je mee? Drachten loopt mee en staat stil bij kanker Wanneer: vrijdag 25 september 2015, start 17.00 uur zaterdag 26 september 2015, einde 17.00 uur Waar: Skeelerbaan Sportcomplex

Nadere informatie

KENNIS ALS FUNDAMENT

KENNIS ALS FUNDAMENT Ingeborg Verhoek, Cas, Erin en Lars Visser: Bob, mijn man en onze vader, is overleden aan darmkanker. Wij willen dat geen kind meer een ouder verliest aan deze ernstige ziekte. BELEIDSVISIE 2012 2015 MAAG

Nadere informatie

KWF Kankerbestrijding voor werkgemeenschap Psychosociale Oncologie. Merel Hoozemans, 14 april 2015

KWF Kankerbestrijding voor werkgemeenschap Psychosociale Oncologie. Merel Hoozemans, 14 april 2015 KWF Kankerbestrijding voor werkgemeenschap Psychosociale Oncologie Merel Hoozemans, 14 april 2015 Wie zijn we KWF Kankerbestrijding Opgericht in 1949 Initiatief van Koningin Wilhelmina Prinses Beatrix

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Slachtoffers maken van hun leed geen show.

Slachtoffers maken van hun leed geen show. Slachtoffers maken van hun leed geen show. UITNODIGING UNIEKE DINNERSHOW TEN BATE VAN FONDS SLACHTOFFERHULP Het Twentse bedrijfsleven beleeft de Top in culinair en muzikaal genieten! Maar de opbrengst

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

Zorg voor kankerpatiënten Sarah Stemgée, regiocoördinator - Katlijn Sanctorum, projectmanager

Zorg voor kankerpatiënten Sarah Stemgée, regiocoördinator - Katlijn Sanctorum, projectmanager Zorg voor kankerpatiënten Sarah Stemgée, regiocoördinator - Katlijn Sanctorum, projectmanager De Stichting tegen Kanker 1924 1925 1950 1983 1999 2004 Nationale Liga tegen Kanker Nationale Kankerstichting

Nadere informatie

JAARPLAN 2018 STRUCTUUR

JAARPLAN 2018 STRUCTUUR JAARPLAN 2018 JAARPLAN 2018 STRUCTUUR De ambities die de NTFU zichzelf heeft gesteld in het meerjarenbeleidplan 2017/2020 vormen de basis voor het Jaarplan 2018. We beschreven in het meerjarenplan 5 aandachtsgebieden

Nadere informatie

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Den Haag Reactietijden politie Eenheid Den Haag Alphen aan den Rijn Bodegraven-Reeuwijk Delft Gouda Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpenerwaard Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse

Nadere informatie

www.kimkotk.be www.facebook.com/kimkomtoptegenkanker http://www.1000km.be/team/kim-co-komen-op-tegen-kanker 1000 km? Tijdens het hemelvaartweekend (10 tot 13 mei 2018) vindt de negende editie van de 1000

Nadere informatie

Wachtdienstregeling Bel 148 GEZONDHEIDS TIP : EET BEWUSTER. Verbouwing APOTHEEK SOMA

Wachtdienstregeling Bel 148 GEZONDHEIDS TIP : EET BEWUSTER. Verbouwing APOTHEEK SOMA GEZONDHEIDS TIP : EET BEWUSTER Gedachtenloos eten voor tv of computer kan leiden tot dwangmatig te veel voedselinname. Hoe eet je bewuster? Voordat je begint met eten, adem je enkele keren diep in en uit.

Nadere informatie

Beste volgers, Wat is ColSensation? Bijeenkomsten. Help ons de berg op

Beste volgers, Wat is ColSensation? Bijeenkomsten. Help ons de berg op Nieuwsbrief nummer 2, 12 juli 2016. Beste volgers, Alweer de 2 e nieuwsbrief van ons nieuw avontuur. Op 16 september gaan Dennis en Moniek van Berkel het avontuur aan om de Mount Ventoux te beklimmen.

Nadere informatie

Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen

Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen In de afgelopen maanden heeft de Stichting Groene Hart samen met IVAM en Grontmij hard gewerkt aan het verduurzamen van vier bedrijfsterreinen ITC, gemeente Alphen

Nadere informatie

JONGEREN IN GELDERLAND OVER

JONGEREN IN GELDERLAND OVER JONGEREN IN GELDERLAND OVER een sterk bestuur en hun gemeente Aanleiding De provincie Gelderland werkt samen met VNG Gelderland aan het project Sterk Bestuur Gelderland (SBG). In het project wordt het

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie

Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport, verbindt en creëert de juiste randvoorwaarden zodat iedere Nederlander

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Groningen Swim Challenge

Financieel Jaarverslag Groningen Swim Challenge 2015 Financieel Jaarverslag Groningen Swim Challenge Financieel beleid Doelstelling De donaties voor zwemmers volledig ten behoeve van het goede doel; Dekking voor operationele kosten door fondsenwerving

Nadere informatie

6 SEPTEMBER 100 KM CYCLETOUR 25 & 50 KM TOERTOCHTEN

6 SEPTEMBER 100 KM CYCLETOUR 25 & 50 KM TOERTOCHTEN 6 SEPTEMBER 100 KM CYCLETOUR 25 & 50 KM TOERTOCHTEN WWW..NL 5061 PB Oisterwijk Tel. +31 13 5239393 info@almedeon.com passende oplossingen. 2 2014 BESTE DEELNEMER AAN DE RIDE FOR THE ROSES, Wat geweldig

Nadere informatie