Regeling Stimulering Bètatechniek. Veelgestelde vragen & antwoorden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regeling Stimulering Bètatechniek. Veelgestelde vragen & antwoorden"

Transcriptie

1 Regeling Stimulering Bètatechniek Veelgestelde vragen & antwoorden

2 Doel, doelgroep & hoogte van subsidie Waarvoor is de subsidie bedoeld? De subsidie is bedoeld om bestaande en nieuwe bèta-technieknetwerken te ondersteunen. Het is de bedoeling dat de bèta-technieknetwerken op termijn zelfstandig kunnen voortbestaan zonder subsidie vanuit OCW. De subsidie wordt dan ook alleen verstrekt aan bèta-technieknetwerken die erkend zijn door OCW. Zie ook: Bijlage I: Lijst met erkende bèta-technieknetwerken Mag er subsidie worden aangevraagd voor activiteiten die het bèta-technieknetwerk al verricht? Ja, de subsidie is niet alleen bedoeld voor nieuwe activiteiten die de netwerken verrichten. Terugkerende / doorlopende activiteiten komen ook in aanmerking voor de subsidie. De activiteiten moeten wel binnen de subsidieperiode worden uitgevoerd. De subsidie wordt niet met terugwerkende kracht toegekend voor activiteiten die in het verleden zijn verricht. Welke netwerken zijn er? Er zijn drie soorten bèta/technieknetwerken: Regionale po-schoolbestuurdersnetwerken Vo-ho-netwerken Toptechniek in Bedrijf (TiB) netwerken tussen vmbo-scholen en mbo-instellingen Er is nog ruimte voor maximaal zeven nieuwe bèta-technieknetwerken in de categorie TiB netwerken. Als u betrokken bent bij een nieuw samenwerkingsverband en daarvoor geen subsidie ontvangt, dan is het mogelijk om de samenwerking te laten erkennen. Zie ook: Aanvraag erkenning nieuwe TiB netwerken: voor wanneer, hoe & wat nodig? Hoeveel subsidie is er beschikbaar? 2017: : : Het maximale subsidiebedrag is verdeeld over alle netwerken binnen de drie categorieën. Er is een vast maximaal bedrag voor elk netwerk (zie onderstaande bedragen). Het kan echter zijn dat netwerken minder subsidie aanvragen of minder subsidie toegekend krijgen wegens hun geplande activiteiten.

3 Verdeling van de subsidie Regionale PO netwerken Maximale subsidie 2017 Regio Gelderland ,76 Regio Noord ,34 Regio Noord-Holland /Flevoland ,81 Regio Oost ,86 Regio Midden-Nederland ,10 Regio Zuid ,57 Regio Zeeland ,40 Regio Zuid-Holland ,16 De subsidiebedragen voor 2018 en 2019 worden later bekend gemaakt in De Staatscourant. VO-HO netwerken Maximale subsidie Bestaande TiB netwerken Maximale subsidie Nieuwe TiB netwerken Maximale subsidie Als er aan minder dan 7 nieuwe TiB netwerken subsidie wordt verleend, dan wordt het resterende bedrag evenredig verdeeld over de andere aanvragen van TiB netwerken.

4 Aanvragen bestaande netwerken: voor wanneer, door wie en hoe? Voor wanneer kan er subsidie worden aangevraagd? Voor het jaar 2017 kan er van 15 juni tot en met 1 augustus 2017 een aanvraag worden ingediend. Voor de jaren 2018, 2019 en 2020 loopt de aanvraagtermijn van 1 januari tot en met 31 maart. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor activiteiten die in het schooljaar na de aanvraag plaatsvinden. Dit betekent dat in 2017 de subsidie wordt aangevraagd voor schooljaar , in 2018 wordt dit aangevraagd voor en in 2019 voor het schooljaar Wie van het bèta-technieknetwerk kan een aanvraag indienen? Als een erkend netwerk een subsidieaanvraag wil indienen, dan wijst het netwerk een penvoerder aan. De penvoerder is één van de bevoegde gezagen van de scholen of instellingen die deelnemen aan het betreffende netwerk. Bedrijven kunnen niet optreden als penvoerder. De penvoerder dient de subsidieaanvraag in. Kan iemand vanwege vakantie worden gemachtigd om de aanvraag in te vullen en te ondertekenen namens het bevoegd gezag? Ja, dat is mogelijk. Een bestuurder kan een medewerker of (extern) projectleider machtigen om in zijn afwezigheid de aanvraag in te dienen en te ondertekenen. Op het aanvraagformulier is (via een link) een voorbeeld te vinden van een machtigingsformulier. Hoe kan de penvoerder een subsidie aanvragen? De aanvraag kan worden ingediend met het aanvraagformulier op de site van DUS-I. Is het mogelijk om het aanvraagformulier tussentijds op te slaan? Ja, u kunt tijdelijk stoppen met het invullen van de aanvraag. De gegevens worden dan opgeslagen. U ontvangt een mail met een hyperlink naar uw formulier. Kan het aanvraagformulier worden gedeeld met de netwerkpartners? Ja, de aanvrager kan de link naar zijn aanvraagformulier doorsturen naar iemand anders. Die kan alle gegevens bewerken en opslaan. Let op: De eerder opgeslagen versie van het formulier wordt dan overschreven. Als de aanvrager niet wil dat de netwerkpartner de aanvraag kan bewerken, dan kan hij bijvoorbeeld een PDF van het formulier sturen. (Hiervoor kan hij bij de stap 'Controleren' een print maken van zijn ingevulde aanvraagformulier.)

5 Zijn er nog aanvullende documenten nodig bij de aanvraag? Bij de aanvraag kunt u ook een regiovisiedocument, beleidsplan en/of activiteitenplan voegen, maar het is niet verplicht. (Deze documenten mogen samen niet meer dan 20 pagina s bevatten.) Met verschillende stukken kan worden aangetoond dat er sprake is van samenwerking. U kunt bijvoorbeeld een samenwerkingsovereenkomst bijvoegen, maar dit is niet verplicht. De aanvullende documenten vormen een toelichting op wat in het aanvraagformulier staat. Dit houdt in dat alles wat in de bijlage staat ook in het aanvraagformulier moet staan. Zie ook: Bijlage II: Toelichting aanvullende documenten. Aan welke voorwaarden moet een nieuw TiB netwerk voldoen om te worden erkend? Een netwerk bestaat uit minimaal één mbo-instelling, drie vmbo-instellingen en twee vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Dit kunnen bedrijven zijn of branche-vertegenwoordigers. Uiteraard mogen er ook andere partijen meedoen zoals; po-instellingen, ho-instellingen, gemeente(n) en provincie. Het netwerk moet aantoonbaar nieuw zijn. Het netwerk richt zich op steden / regio s die nog niet deelnemen in een bestaand TiB netwerk. De deelnemende onderwijsinstellingen van een nieuw netwerk zijn niet aangesloten bij een bestaand TiB netwerk, omdat de locatie van de verschillende instellingen ongunstig is voor een regionale samenwerking.

6 Beslissing & betaling bestaande netwerken Wanneer wordt een beslissing genomen op de aanvraag? Voor het jaar 2017 wordt uiterlijk 31 september 2017 een beslissing genomen over de subsidieaanvraag. Als de aanvraag onvolledig is dan kunnen de ontbrekende gegevens nog binnen 10 werkdagen worden aangeleverd. De datum waarop de aanvraag compleet is, is ook de ontvangstdatum van de aanvraag. Wanneer wordt de subsidie betaald? OCW betaalt het subsidiebedrag uiterlijk in de maand oktober in één keer uit. Voor 2017 gelden voor nieuwe TiB bèta-technieknetwerken andere betaaltermijnen. In de daarop volgende jaren wordt uiterlijk 31 mei een beslissing genomen op subsidieaanvragen voor alle netwerken. De subsidie wordt uit uiterlijk in juni van dat jaar uitbetaald. Dus een subsidieaanvraag die is ingediend in 2019 wordt uiterlijk in juni 2019 uitbetaald. Als de activiteiten zijn afgerond, wat gebeurt er dan met het resterende subsidiebedrag? Als de activiteiten volledig zijn uitgevoerd en aan alle subsidieverplichtingen is voldaan, dan kan het netwerk de rest van de subsidie gebruiken voor andere activiteiten in het onderwijs.

7 Aanvraag erkenning nieuwe TiB netwerken: voor wanneer, hoe en wat is er nodig? Voor wanneer moet er een aanvraag worden ingediend voor de erkenning van een nieuw TiB netwerk? Voor het jaar 2017 loopt de aanvraagperiode voor erkenning van nieuwe TiB netwerken van 15 juni 2017 tot 1 oktober Hoe moet er een aanvraag worden ingediend voor de erkenning van een nieuw TiB netwerk? De aanvraag voor de erkenning kan worden ingediend met hetzelfde aanvraagformulier waarmee een subsidie wordt aangevraagd, samen met deze bijlagen: plan van aanpak activiteitenplan begroting Voor wanneer moet er een subsidie worden aangevraagd, als er ook een aanvraag is ingediend voor de erkenning van een nieuw bèta-technieknetwerk? Voor nieuwe TiB netwerken sluit de aanvraagperiode voor een subsidie op 1 oktober In de jaren na 2017 loopt de aanvraagtermijn van 1 januari tot en met 31 maart. In 2018 kan dus van 1 januari tot en met 31 maart 2018 een aanvraag worden ingediend. Mogen er ook aanvragen worden ingediend voor de erkenning van nieuwe TiB netwerken die zich niet in Nederland bevinden? Nieuwe TiB netwerken uit Caribisch Nederland kunnen ook een aanvraag indienen voor een erkenning. Voor subsidieaanvragers uit Bonaire, Sint-Eustatius en Saba gelden exact dezelfde voorwaarden en aanvraagprocedure. Wel wordt het subsidiebedrag in USD in plaats van in Euro s wordt vastgesteld en verstrekt. Daarbij wordt de vaste wisselkoers gehanteerd: 1,00 = USD 1,06. Maximale subsidiebedragen in USD Nieuwe vmbo-mbo-toptechniek in Bedrijfnetwerken $ $ $

8 Beslissing & betaling nieuwe netwerken Wanneer wordt de beslissing genomen op nieuwe TiB netwerken en wanneer wordt de subsidie uitbetaald? DUS-I stelt de subsidie voor mogelijke nieuwe netwerken op uiterlijk 30 november 2017 vast. Voor het jaar 2017 wordt het subsidiebedrag uiterlijk in de maand december uitbetaald.

9 Bestaande & nieuwe netwerken: Na de subsidieaanvraag Wat gebeurt er na de toekenning van de aanvraag? De penvoerder toont in een jaarverslag aan dat voldaan is aan de subsidieverplichtingen. De vorm hangt van het subsidiebedrag af. Voor zover het subsidie tot betreft, geschiedt de verantwoording overeenkomstig de Regeling jaarverslaggeving onderwijs in de jaarverslaggeving. Voor zover het subsidie van of meer betreft, geschiedt de verantwoording overeenkomstig de Regeling jaarverslaggeving onderwijs in de jaarverslaggeving. Ook toont de subsidieontvanger aan de hand van het activiteitenverslag aan dat de activiteiten waarvoor de subsidie is verstrekt, zijn verricht en dat is voldaan aan de aan de subsidie verbonden verplichtingen. Hiervoor is binnenkort een format beschikbaar op de website van DUS-I. Verstuur het ingevulde format binnen 10 weken na de subsidieperiode naar DUS-I. Is het noodzakelijk om een urenstaat bij te houden als het aangevraagde bedrag op ingezette/in te zetten uren is gebaseerd? Het is voor de subsidieregeling Bèta-technieknetwerken niet verplicht om een urenregistratie bij te houden. Voor deze subsidieregeling is de gebruikelijke verantwoording in het jaarverslag vereist, conform de Regeling jaarverslaggeving onderwijs. Bij subsidies van meer dan ,00 zal ook gevraagd worden naar uitgevoerde activiteiten en opbrengsten (inhoudelijk), maar niet financieel of in uren. Zie hiervoor ook kopje 7. Vaststelling, betaling en besteding en verantwoording van het Beleidskader. De penvoerder moet wel voor de eigen financiële administratie (en de accountant) aannemelijk kunnen maken dat de activiteiten zijn uitgevoerd en dat daar een zekere inzet van medewerkers en middelen tegenover heeft gestaan. Dit kan o.a. met planningen, verslagen, presentielijsten bij bijeenkomsten, facturen van externen etc. Deze informatie is nodig voor de verantwoording in het jaarverslag. Wanneer moeten de activiteiten waarvoor subsidie is toegekend zijn gestart en afgerond? De activiteiten moeten worden gestart en afgerond in het schooljaar waarvoor de subsidie is aangevraagd. Als de subsidieaanvraag in 2017 is toegekend, dan geldt de aanvraag voor het schooljaar De activiteiten moeten dan plaatsvinden in dat schooljaar.

10 Bijlage I: Lijst met erkende bèta-techniek netwerken Regionale netwerken primair onderwijs De subsidie is bedoeld om samenwerking tussen basisscholen te stimuleren die erop gericht is op structurele aandacht voor wetenschap en technologie in de klas. Regionaal netwerk Bètapunt Noord Kenniscentrum wetenschap en techniek Oost (KWTO) Expertisecentrum Wetenschap en Techniek Noord-Holland/Flevoland Kenniscentrum Talentontwikkeling, Wetenschap en Techniek Utrecht (KTWT) Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland (KWTG) Regionetwerk Wetenschap, Techniek en Excellentie Zuid (WTE) Expertisecentrum Wetenschap en Technologie Zuid-Holland Regionetwerk Talent in Zicht (Zeeland) VO-HO netwerken De subsidie is bedoeld om de samenwerking rondom de doorlopende leerlijn tussen havo-hbo en vwo-wo te stimuleren. Het gaat erom dat er meer en hoger opgeleide bètatechniekstudenten zijn. De samenwerking vindt plaats tussen het voortgezet en het hoger onderwijs, het bedrijfsleven en de maatschappelijke instellingen via regionale platforms. Netwerk Amsterdam (Bètapartners/Its Acadamy) Netwerk Brabant i.o. Netwerk Leiden (Regionaal Steunpunt Leiden) Netwerk Limburg (Schoolmeetspractice) Netwerk Arnhem-Nijmegen (Technology / Radboud Pre-Universty College of Science) Netwerk Noord (Science LinX) Netwerk Oost (Bètasteunpunt OOst) Netwerk Utrecht (U-Talent) Netwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland) Netwerk Wageningen (Food Valley Netwerk VO-HO) TiB netwerken De subsidie is bedoeld om samenwerking te stimuleren die gericht is op een betere aansluiting van het technische beroepsonderwijs op de regionale arbeidsmarkt. Daarvoor is enerzijds een goed aanbod van techniekonderwijs in de regio (macrodoelmatigheid) nodig. Anderzijds is het belangrijk dat er afstemming is tussen het vmbo, het mbo en het bedrijfsleven (voor onder andere doorlopende leerlijnen).

11 Noord-West (voorheen Noordvleugel) Amsterdam Flevoland Gooi en Vechtstreek Utrecht Zuidwest Drechtsteden en Gorinchem e.o. Haaglanden Holland Rijnland Rijnmond West-Brabant Zeeland Noord Drenthe Friesland Groningen Zuid Oost Groningen Oost Gelderse steden Twente Zwolle Zuidoost Brainport (Zuidoost-Brabant) Noordoost-Brabant Noord- en Midden-Limburg Zuid-Limburg

12 Bijlage II: Toelichting aanvullende documenten Wat moet er in de regionale visie staan? De regionale visie bevat in een korte geschiedenis over de samenwerking, de doelstellingen en de verwachte resultaten voor de periode De regionale visie draagt bij aan de realisatie van de doelstellingen van het Techniekpact Deze doelstellingen zijn Specifiek, Meetbaar, Accuraat en Tijdsgebonden (SMART) geformuleerd. De basis voor deze visie ligt reeds in bestaande businessplannen en al gerealiseerde opbrengsten van de technieknetwerken. Verder is in de regionale visie aangegeven hoe de doelstellingen bijdragen aan verduurzaming van het netwerk oftewel het voortbestaan van de samenwerking. Hoe moet de samenwerking en draagvlak worden aangetoond? Als het netwerk niet is gewijzigd, dan hoeft de penvoerder voor de rest niets te doen. Als de samenstelling van de bestaande samenwerking wel is gewijzigd, dan moet de penvoerder aantonen welke belangen de verschillende partners hebben. Verder moet blijken op welke wijze het samenwerkingsverband voorziet in deze belangen. Ook moet uit de aanvraag blijken dat na deze wijziging nog steeds sprake is van gedeeld eigenaarschap. Het gedeeld eigenaarschap en al het overige kan bijvoorbeeld met een samenwerkingsovereenkomst worden aangetoond. Hoe moeten de activiteiten van het netwerk worden weergeven? De penvoerder geeft in de aanvraag aan op welke activiteit(en) het netwerk zich gaat richten in het jaar waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. Dit betreft een uitwerking van één of meerdere onderdelen uit het beleidsplan/masterplan van het huidige netwerk, met speciale aandacht voor verduurzaming. Activiteiten kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op: het voortzetten van doorlopende leerlijnen, de inzet en professionalisering van docenten en projectleiders of het intensiveren of bestendigen van het netwerk. Hoe moet de financiering worden opgenomen in de aanvraag? In het aanvraagformulier is een overzicht opgenomen waarin de penvoerder de kosten en de baten kan invullen van de activiteit(en), waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. De kosten moeten zijn gesplitst in de volgende posten: interne en externe loonkosten en materiaalkosten/kosten aan faciliteiten. Cofinanciering is ook mogelijk, maar het is niet verplicht.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 73827 27 december 2017 Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Minister voor Basis- en Voortgezet

Nadere informatie

Subsidieregeling ontwikkeling en uitvoering doorstroomprogramma s. Veelgestelde vragen & antwoorden

Subsidieregeling ontwikkeling en uitvoering doorstroomprogramma s. Veelgestelde vragen & antwoorden Subsidieregeling ontwikkeling en uitvoering doorstroomprogramma s po-vo Veelgestelde vragen & antwoorden Algemeen Wat is de aanleiding van deze subsidieregeling? De Inspectie van Onderwijs constateert

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18468 13 april 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 4 april 2016, 2016-0000091001,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen

Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen HO&S/116459 Bijlage Aanvraagformulier als bedoeld in artikel 12 van de Subsidieregeling Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen Voor toelichting bij het aanvraagformulier: - websites: www.senternovem.nl

Nadere informatie

FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015

FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015 FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015 Deze FAQ s richten zich alleen op de uitbreiding van het aantal bekostigde opleidingsscholen en niet op de verlenging en/of

Nadere informatie

Regionale subsidieregeling jongeren onderwijs-arbeidsmarkt 2019

Regionale subsidieregeling jongeren onderwijs-arbeidsmarkt 2019 Regionale subsidieregeling jongeren onderwijs-arbeidsmarkt 2019 De regionale subsidieregeling jongeren onderwijs-arbeidsmarkt is onderdeel van het regionale arbeidsmarktprogramma Agrifood Capital werkt!

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus LV Den Haag Parnassusplein 5 T

Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus LV Den Haag Parnassusplein 5 T > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333 44 44 www.rijksoverheid.nl Contactpersoon dhr. drs.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8942 14 juni 2010 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 juni 2010, nr. R&P/RA/2010/11430,

Nadere informatie

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018 Basisscholen in krimpgebieden in 2017/2018 In welke provincies sluiten de meeste basisscholen? Aan het begin van 2017/2018 zijn in Groningen, Zeeland, Limburg en Flevoland rond 2% van de basisscholen gesloten

Nadere informatie

Resultaten nulmeting banenafspraak 18 december 2014

Resultaten nulmeting banenafspraak 18 december 2014 Resultaten nulmeting banenafspraak 18 december 2014 Aanleiding Zoals toegezegd in de indicatieve meting levert UWV in december 2014 de nulmeting banenafspraak op. Samenvattende tabel De onderstaande tabel

Nadere informatie

Regionaal Investeringsfonds mbo

Regionaal Investeringsfonds mbo Regionaal Investeringsfonds mbo 2019-2022 Subsidieregeling voor publiekprivate samenwerking in het beroepsonderwijs 11 oktober 2018 NDC Den Hommel 16:45 17:30 Nieuwe regeling RIF Liesbeth vd Berg & Eeuwout

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5953 9 februari 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 31 januari 2016, nr. IB/882759,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 77 2 januari 2018 Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 15 december 2017, nr. 1276903,

Nadere informatie

1. Algemene informatie Beleidskader subsidies doorstroomprogramma s vmbo-mbo en vmbo-havo

1. Algemene informatie Beleidskader subsidies doorstroomprogramma s vmbo-mbo en vmbo-havo 1. Algemene informatie Beleidskader subsidies doorstroomprogramma s vmbo-mbo en vmbo-havo Wat is aanleiding voor dit beleidskader? Met het besluit waarmee het beleidskader is vastgesteld wordt een motie

Nadere informatie

Regeling impuls beroepsonderwijs voor landelijke organen 2000

Regeling impuls beroepsonderwijs voor landelijke organen 2000 OCenW-Regelingen Regeling impuls beroepsonderwijs voor landelijke organen Bestemd voor: landelijke organen en de Vereniging Colo Algemeen verbindend voorschrift Datum: 14 augustus Kenmerk: BVE/B/-29879

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT

SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT Artikel 1. Begripsbepalingen In deze regeling en de daarop rustende bepalingen wordt (mede) verstaan onder: aanvraag: ingediend verzoek

Nadere informatie

Regionaal Investeringsfonds mbo

Regionaal Investeringsfonds mbo Regionaal Investeringsfonds mbo Subsidieregeling voor publiekprivate samenwerking in het beroepsonderwijs Jonne Groot 19 mei Jaarconferentie Techniekpact Wat is het investeringsfonds? Subsidieregeling

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Eerste kwartaal Publicatie juli 2019

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Eerste kwartaal Publicatie juli 2019 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Eerste 2019 Publicatie juli 2019 Regionale trendrapportage banenafspraak: eerste 2019 UWV brengt op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Kiezen voor technologie. Roadmap 2015-2016. Expertisecentrum Wetenschap&Technologie Regio Noord-Holland/Flevoland

Kiezen voor technologie. Roadmap 2015-2016. Expertisecentrum Wetenschap&Technologie Regio Noord-Holland/Flevoland Kiezen voor technologie Roadmap 2015-2016 Expertisecentrum Wetenschap&Technologie Regio Noord-Holland/Flevoland December 2014 1. Inleiding Voor het primair onderwijs is een nieuw actieplan Kiezen voor

Nadere informatie

Subsidieregeling SamenDOOR! voor muziekverenigingen in samenwerking met onderwijs PO en VO schooljaar

Subsidieregeling SamenDOOR! voor muziekverenigingen in samenwerking met onderwijs PO en VO schooljaar Subsidieregeling SamenDOOR! voor muziekverenigingen in samenwerking met onderwijs PO en VO schooljaar 2018-2019 1. Inleiding Op 27 juni 2018 hebben partijen uit de gouden driehoek: onderwijs, culturele

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Derde kwartaal Publicatie januari 2018

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Derde kwartaal Publicatie januari 2018 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Derde 2017 Publicatie januari 2018 Regionale trendrapportage banenafspraak: derde 2017 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Derde kwartaal Publicatie januari 2019

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Derde kwartaal Publicatie januari 2019 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Derde 2018 Publicatie januari 2019 Regionale trendrapportage banenafspraak: derde 2018 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 62002 1 november 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 24 oktober 2017, nr. PO/1237137,

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Tweede kwartaal Publicatie oktober 2018

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Tweede kwartaal Publicatie oktober 2018 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Tweede 2018 Publicatie oktober 2018 Regionale trendrapportage banenafspraak: tweede 2018 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Eerste kwartaal Publicatie juli 2018

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Eerste kwartaal Publicatie juli 2018 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Eerste 2018 Publicatie juli 2018 Regionale trendrapportage banenafspraak: eerste 2018 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Regeling versterking cultuureducatie in het primair onderwijs 2007-2008

Regeling versterking cultuureducatie in het primair onderwijs 2007-2008 Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Regeling versterking cultuureducatie in het primair onderwijs 2007-2008 Bestemd voor

Nadere informatie

Stand van zaken toepassing standaarden en voorzieningen i-sd, per jeugdregio. 1 juli 2017

Stand van zaken toepassing standaarden en voorzieningen i-sd, per jeugdregio. 1 juli 2017 Stand van zaken toepassing standaarden en voorzieningen i-sd, per jeugdregio 1 juli 2017 Landelijk beeld Jeugdregio s 1 juli 2017 Mate van consistente toepassing standaarden en voorzieningen, gemiddeld

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Januari 2013

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Januari 2013 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Januari 2013 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Niet-werkende werkzoekenden geregistreerd bij UWV WERKbedrijf 4 Ingediende vacatures UWV 5 Ingediende ontslagaanvragen en verleende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds gelet op artikel 10, vierde lid van de Wet op het specifiek cultuurbeleid;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds gelet op artikel 10, vierde lid van de Wet op het specifiek cultuurbeleid; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 2416 18 januari 2018 Regeling versterking Cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018 2020 Het bestuur

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 53557 28 september 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Staatssecretaris van Onderwijs,

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Vierde kwartaal Publicatie april 2018

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Vierde kwartaal Publicatie april 2018 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Vierde 2017 Publicatie april 2018 Regionale trendrapportage banenafspraak: vierde 2017 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Regionaal Investeringsfonds mbo

Regionaal Investeringsfonds mbo Regionaal Investeringsfonds mbo Concept Subsidieregeling voor publiek-private samenwerking in het beroepsonderwijs Amsterdam, 23 januari 2014 Jonne Groot Iris Binken Nb. Aan deze tekst kunnen geen rechten

Nadere informatie

Regionale trendrapportage banenafspraak: stand 3 e kwartaal 2015

Regionale trendrapportage banenafspraak: stand 3 e kwartaal 2015 Regionale trendrapportage afspraak: stand 3 e kwartaal 2015 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Werkkamer vanaf 2016 elk kwartaal een regionale trendrapportage

Nadere informatie

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Veelgestelde vragen LEF 6 nov 2015 Waarom een Lokaal Economisch Fonds? De gemeente stimuleert de economie en werkgelegenheid in Utrecht. Het Lokaal Economische Fonds, met een budget van 8 miljoen euro,

Nadere informatie

Criterium Deelaspecten Minimale vereisten Scoring (techniekarm) Dekkend en doelmatig technisch

Criterium Deelaspecten Minimale vereisten Scoring (techniekarm) Dekkend en doelmatig technisch BIJLAGE 2: BEOORDELINGSKADER NB: De kolom Scoring speelt alleen een rol bij de aanvragen van techniekarme regio s, omdat daar sprake kan zijn van overschrijding van het subsidieplafond en dus van de noodzaak

Nadere informatie

Financieringsvoorwaarden ondersteuning Samenwerkingsafspraken energiebesparing bij bedrijven

Financieringsvoorwaarden ondersteuning Samenwerkingsafspraken energiebesparing bij bedrijven Financieringsvoorwaarden ondersteuning Samenwerkingsafspraken energiebesparing bij bedrijven Inleiding In september 2013 is door een groot aantal partijen, waaronder de rijksoverheid, werkgevers- en werknemersorganisaties,

Nadere informatie

Subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs

Subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs Subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden Regelgeving: Subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleider primair onderwijs

Nadere informatie

UW IDEE. Aanvraagformulier eenmalige subsidie Thema: diversiteit en inclusie

UW IDEE. Aanvraagformulier eenmalige subsidie Thema: diversiteit en inclusie Aanvraagformulier eenmalige subsidie Thema: diversiteit en inclusie Wie kan aanvragen? U bent een vrijwilligersorganisatie of buurtnetwerk in Maastricht (met KVK-nummer) en voert hier activiteiten uit.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17043 28 maart 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 9 maart 2017, nr. PO/1141024,

Nadere informatie

Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs

Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs PROVINCIAAL BLAD Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Onderwerp: Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs Nadere

Nadere informatie

Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen

Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen Bestemd voor bevoegde

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Maart 2013

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Maart 2013 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Maart 2013 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Niet-werkende werkzoekenden geregistreerd bij UWV WERKbedrijf 4 Ingediende vacatures UWV 5 Ingediende ontslagaanvragen en verleende ontslagvergunningen

Nadere informatie

Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2013

Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2013 ACHTERHOEK Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs leerlingen 29- -9, leerlingen 214-217 -11,1 2.6 2.44 2.28 2.12 1.96 1.8 1.64 1.48 1.32 1.16 1. 28 29 21 211 214 215 216 217 instellingsniveau

Nadere informatie

Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden

Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden Versie 4, juni 2017 Inhoudsopgave 1. ALGEMENE INFORMATIE SUBSIDIEREGELING TEAMBEURS PO... 3 - Wat is de doelstelling van de

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds gelet op artikel 10, vierde lid van de Wet op het specifiek cultuurbeleid;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds gelet op artikel 10, vierde lid van de Wet op het specifiek cultuurbeleid; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 2417 18 januari 2018 Regeling Mediakunst- en Erfgoededucatie Het bestuur van stichting Fonds voor Cultuurparticipatie,

Nadere informatie

Factsheet. Ledenonderzoek Krapte op de arbeidsmarkt 2017

Factsheet. Ledenonderzoek Krapte op de arbeidsmarkt 2017 Factsheet 22-11-2017 EW Ledenonderzoek Krapte op de arbeidsmarkt 2017 De werkloosheid daalt en steeds meer mensen vinden een baan. Bijna dagelijks lezen we krantenkoppen met krapte op de arbeidsmarkt neemt

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort;

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort; besluit vast te stellen de volgende regeling:

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 17: Voorziening Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 17: Voorziening Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 Bijlage 17: Voorziening Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt

Nadere informatie

Totaal geleverde zorg per zorgkantoor. DWH Bijgewerkt: 28 juli 2006

Totaal geleverde zorg per zorgkantoor. DWH Bijgewerkt: 28 juli 2006 Totaal geleverde zorg per zorgkantoor ** Het totaal aantal unieke personen wat in de eerste vijf periodes van het zorgjaar zorg heeft ontvangen. code Zorgkantoor 2004* 2005* 2006* Groei 2005 501 Zorgkantoor

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Derde kwartaal Publicatie januari 2017

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Derde kwartaal Publicatie januari 2017 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Derde 2016 Publicatie januari 2017 Regionale trendrapportage banenafspraak: derde 2016 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Datum Uitnodiging subsidieaanvraag Regeling versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen

Datum Uitnodiging subsidieaanvraag Regeling versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Aan: penvoerders opleidingsscholen en contactpersonen lerarenopleidingen Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Onze

Nadere informatie

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo. mei 2017

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo. mei 2017 Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo mei 2017 Mea-Neelke Andréa (OCW) Ronald Reus (DUS-I) Er komt een subsidiekader dat uiterlijk 31 mei 2017 wordt gepubliceerd in de Staatscourant

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid voortgezet onderwijs.

Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid voortgezet onderwijs. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 26958 20 februari 2017 Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

AFREKENFORMULIER STRUCTURELE SUBSIDIE 2018

AFREKENFORMULIER STRUCTURELE SUBSIDIE 2018 Pagina1 NAW-gegevens en overige gegevens van uw organisatie Naam organisatie (statutair) : Postadres : Postcode en plaats : Contactpersoon Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : naam telefoon e-mailadres

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Tweede kwartaal Publicatie oktober 2017

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Tweede kwartaal Publicatie oktober 2017 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Tweede 2017 Publicatie oktober 2017 Regionale trendrapportage banenafspraak: tweede 2017 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Workshop. Regionaal Investeringsfonds. mbo. Eeuwout Bauer Ministerie van OCW, directie MBO. Laura van der Weij DUS-I

Workshop. Regionaal Investeringsfonds. mbo. Eeuwout Bauer Ministerie van OCW, directie MBO. Laura van der Weij DUS-I Workshop Regionaal Investeringsfonds mbo 11 oktober 2018 Utrecht Starters subsidie Eeuwout Bauer Ministerie van OCW, directie MBO Laura van der Weij DUS-I Inhoud workshop Beoordelingskader starters subsidie:

Nadere informatie

- 1 - De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

- 1 - De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, - 1 - Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 3 augustus 2012, nr. JOZ/378065, houdende regels voor het verstrekken van aanvullende bekostiging ten behoeve van het stimuleren

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Vierde kwartaal Publicatie april 2017

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Vierde kwartaal Publicatie april 2017 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Vierde 2016 Publicatie april 2017 Regionale trendrapportage banenafspraak: vierde 2016 UWV brengt op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Aanvraagformulier Urban Arts

Aanvraagformulier Urban Arts Aanvraagformulier Urban Arts 1. Toelichting en basisvoorwaarden 1.1 Aanvraag Het nummer van uw aanvraag: Het ontwikkeltraject van: Naam organisatie: 1.2 Basisvoorwaarden Om in aanmerking te komen voor

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijsachterstanden

Subsidieregeling Onderwijsachterstanden Subsidieregeling Onderwijsachterstanden 2020-2022 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder e, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal;

Nadere informatie

POP3 Regeling Uitvoering van LEADER projecten Overijssel Zuidwest Twente 2017

POP3 Regeling Uitvoering van LEADER projecten Overijssel Zuidwest Twente 2017 POP3 Regeling Uitvoering van LEADER projecten Overijssel Zuidwest Twente 2017 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Mandemaat3 Assen Postbus 40225 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 Het Plattelandsontwikkelingsprogramma

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

Toptechniek in bedrijf

Toptechniek in bedrijf Toptechniek in bedrijf Het ministerie van OCW heeft begin 2012, samen met de ministeries van EL&I en SZW het Platform Bèta Techniek de opdracht gegeven een programmaopzet uit te werken die bewerkstelligt

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Toptechniek in Bedrijf Noordoost-Brabant

Samenwerkingsovereenkomst Toptechniek in Bedrijf Noordoost-Brabant Samenwerkingsovereenkomst Toptechniek in Bedrijf Noordoost-Brabant Samenwerkingsovereenkomst tussen ROC Koning Willem I College, ROC De Leijgraaf, Baanderherencollege, Bossche Vakschool, Cambium College,

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Behandeling Behandeling Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van houdende wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Juli 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Juli 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Juli 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 3 Toelichting WW 22 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de voorafgaande

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Oktober 2013

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Oktober 2013 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Oktober 2013 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Ingediende vacatures UWV 4 Ingediende ontslagaanvragen en verleende ontslagvergunningen 5 Statistische bijlage 6 Toelichting NWW/WW/WBB

Nadere informatie

Bijlage 4a bij circulaire

Bijlage 4a bij circulaire Bijlage 4a bij circulaire 2010-399096 Asielbudget 2010 asielbudget loon- en prijs bijstelling 2010 Asielbudget 2010 Afroming asielbudget tbv Toedeling cf. V05H03/07- frictie compensatie asielbudget totaal

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Augustus 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Augustus 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Augustus 2017 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Ingediende ontslagaanvragen en verleende ontslagvergunningen 6 Statistische bijlage 7 Toelichting WW 15 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Systeemversterking Human Capital Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland

AANVRAAGFORMULIER Systeemversterking Human Capital Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier op de webportal van Stimulus Programmamanagement

Nadere informatie

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alsmede de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alsmede de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 8 mei 2017, nr. HO&S/1130225 houdende wijziging van de Regeling tegemoetkoming kosten opleidingsscholen in verband met de toelating van

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken;

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken; Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van nr. IB/1159407 houdende regels voor het verstrekken van subsidie voor internationalisering in het primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

JAAROVERZICHT. Deelnemers. Projecten Referaten. Financiën

JAAROVERZICHT. Deelnemers. Projecten Referaten. Financiën JAAROVERZICHT Projecten 2017 Financiën Referaten Deelnemers GGD Gelderland-Midden GGD Gelderland Zuid GGD Noord Oost Gelderland GGD IJsselland GGD Twente GGD Fryslân GGD Drenthe GGD Groningen GGD Regio

Nadere informatie

Stand van zaken Implementatie standaarden en voorzieningen

Stand van zaken Implementatie standaarden en voorzieningen Stand van zaken Implementatie standaarden en voorzieningen 2 mei 2018 Stand van zaken Implementatie i-sd standaarden Jeugdwet per regio Peildatum maart 2018 Verdeling Jeugdregio s per maart 2018 Mate van

Nadere informatie

RIF. 7 Zuidwest. 2 Noordvleugel. Regionaal investeringsfonds mbo Factsheet toekenningen Heel Nederland. Noord. Oost.

RIF. 7 Zuidwest. 2 Noordvleugel. Regionaal investeringsfonds mbo Factsheet toekenningen Heel Nederland. Noord. Oost. RIF Regionaal investeringsfonds mbo Factsheet toekenningen 2015 Aanvragers hebben aangegeven voor welk landsdeel hun aanvraag geldt. Totaal: 29 Heel Nederland 2 3 Noord 2 Noordvleugel Oost 7 7 Zuidwest

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. September 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. September 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt September 2017 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Ingediende ontslagaanvragen en verleende ontslagvergunningen 6 Statistische bijlage 7 Toelichting WW 15 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Voor welke activiteiten kan ik subsidie aanvragen? Wat verstaat de commissie onder subsidiabele activiteiten?

Voor welke activiteiten kan ik subsidie aanvragen? Wat verstaat de commissie onder subsidiabele activiteiten? Algemeen Wat is het doel van de subsidieverstrekking? Het doel van de subsidieverstrekking is het stimuleren van activiteiten die het publieke debat in Nederland over een aan een referendum onderworpen

Nadere informatie

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda; gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

ONDERZOEKSBERICHT. Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties (globale analyse)

ONDERZOEKSBERICHT. Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties (globale analyse) Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 26-214 (globale analyse) Hoeveel mbo-studenten staan er dit schooljaar ingeschreven in Kenteqkwalificaties? En hoe ontwikkelt het aantal mbo-deelnemers zich sinds

Nadere informatie

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's po-vo. mei 2017

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's po-vo. mei 2017 Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's po-vo mei 2017 Bert Ouwens OCW Probleem Leerlingen met lager opgeleide ouder blijken, ondanks gelijke cognitieve capaciteiten, minder ver te komen

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Oktober 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Oktober 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Oktober 2017 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Ingediende ontslagaanvragen en verleende ontslagvergunningen 6 Statistische bijlage 7 Toelichting WW 15 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Mei 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Mei 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Mei 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 3 Toelichting WW 22 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de voorafgaande

Nadere informatie

Besluit vaststelling beleidskader subsidies korte opleidingstrajecten vmbo-leraren 2017

Besluit vaststelling beleidskader subsidies korte opleidingstrajecten vmbo-leraren 2017 Besluit vaststelling beleidskader subsidies korte opleidingstrajecten vmbo-leraren 2017 Veelgestelde vragen & antwoorden Versie 2, april 2017 Regelgeving - Besluit vaststelling beleidskader subsidies korte

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3714 25 januari 2017 Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie Het bestuur van stichting Fonds

Nadere informatie

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag CA-ICT T.a.v... Postbus 177 4200AD GORINCHEM 4200AD177 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. December 2012

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. December 2012 Nieuwsflits Arbeidsmarkt December 2012 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Niet-werkende werkzoekenden geregistreerd bij UWV WERKbedrijf 4 Ingediende vacatures UWV 5 Ingediende ontslagaanvragen en verleende

Nadere informatie

Samen werken aan technisch vmbo in Noord-Holland

Samen werken aan technisch vmbo in Noord-Holland Samen werken aan technisch vmbo in Noord-Holland Programma 17.30 uur Opening 17:35 Toelichting op de subsidieregeling en het ondersteuningsaanbod 18.00 uur Aan de slag met Sterk Techniekonderwijs in verschillende

Nadere informatie

Factsheet Groenvoederdrogerijen 2016

Factsheet Groenvoederdrogerijen 2016 Factsheet Groenvoederdrogerijen 2016 Ontwikkelingen in de sector op basis van de administratie van Colland Arbeidsmarkt in 2015 Colland Bestuursbureau, 28 oktober 2016 1609-0455 Pagina 2 33 Inhoudsopgave

Nadere informatie

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Eerstelijns verblijf

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Eerstelijns verblijf De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Eerstelijns verblijf 15 juli Agenda Indicatiestelling subsidieregeling ELV Toetsing achteraf indicatiebesluiten ELV Resultaten toetsing Conclusies en blik

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017

SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017 Provinciaal Blad van Zuid-Holland SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2017 VOOR ORGANISATIES

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2017 VOOR ORGANISATIES Het aanvraagformulier tijdig, volledig ingevuld en ondertekend opsturen naar: Gemeente Westland Cluster Beleid / Innovatiefonds Postbus 150 2670 AD Naaldwijk ACTIVITEIT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling

Nadere informatie

Juli 2012 Bijna WW-uitkeringen Meer werkzoekenden (NWW) dan een jaar geleden

Juli 2012 Bijna WW-uitkeringen Meer werkzoekenden (NWW) dan een jaar geleden Juli 2012 Bijna 300.000 WW-uitkeringen - 298.000 lopende WW-uitkeringen - Aantal WW-uitkeringen gestegen ten opzichte van voorgaande maand (2,5%) - Ruim de helft meer WW-uitkeringen voor jongeren dan in

Nadere informatie

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Eerste kwartaal Publicatie juli 2017

REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK. Eerste kwartaal Publicatie juli 2017 REGIONALE TRENDRAPPORTAGE BANENAFSPRAAK Eerste 2017 Publicatie juli 2017 Regionale trendrapportage banenafspraak: eerste 2017 UWV brengt op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Sectorplannen zorgsector

Sectorplannen zorgsector Sectorplannen zorgsector Tussen 6 mei en 9 september 2014 hebben de zorgsectoren/-regio s de beschikking van SZW ontvangen voor de uitvoering van hun landelijke en regionale sectorplannen. Al in april

Nadere informatie

Gedeputeerde staten van Drenthe, Fryslân en Groningen. gelet op de ASV SNN 2016;

Gedeputeerde staten van Drenthe, Fryslân en Groningen. gelet op de ASV SNN 2016; Subsidieregeling van 20 december 2016 houdende regels betreffende de subsidiering van kennisontwikkeling in het midden- en kleinbedrijf in de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Gedeputeerde staten

Nadere informatie

Mei 2012 Minder niet-werkende werkzoekenden (NWW) Aantal WW-uitkeringen iets afgenomen

Mei 2012 Minder niet-werkende werkzoekenden (NWW) Aantal WW-uitkeringen iets afgenomen Mei 2012 Minder niet-werkende werkzoekenden (NWW) - 465.000 werkzoekenden geregistreerd bij UWV WERKbedrijf - Aantal jonge werkzoekenden met 5,6 procent afgenomen - Vooral daling werkzoekenden met korte

Nadere informatie