1 Transportmogelijkheden auto

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Transportmogelijkheden auto"

Transcriptie

1 1 Transportmogelijkheden auto Er zijn twee mogelijkheden voor transport van een auto op eigen kosten: container en RoRo (roll on roll off) 1.1 RoRo RoRo transport vindt plaats vanaf Baltimore en wordt over het algemeen aangeboden door verschepers vanuit de VS. Het transport is goedkoper dan het transport per container, maar het risico van beschadigingen is ook groter. De kosten van het transport bedragen circa $1250, hierbij komt nog de verzekering (1,5-2,5%) en de kosten van het lossen in Nederland (geschatte kosten variëren euro) Aanbieders Export shipping co: Prijs transport: $1225, afhandeling NL 340, verzekering 2% nieuwwaarde. Ship Overseas: Prijs transport $1250, afhandeling NL 125, verzekering 1,5% (eigen risico 1,5%) of 2,5% (eigen risico 500) van de nieuwwaarde. Let op de prijs van de afhandeling in NL is een inschatting van de transporteur en biedt geen enkele garantie. Nadeel is dat bij schade zaken wordt gedaan met een bedrijf in de VS en een verzekeringsmaatschappij in de VS. Door tussenkomst van De Jong assurantiën in Den Helder kan bij Fortis een verzekering worden afgesloten voor 1% van de nieuwwaarde met een eigen risico van 1000, zie bijlage A. POC Johan Dorsman: 1.2 Container Nederlands verschepers bieden over het algemeen transport per container aan. De berekening van de kosten van het verschepen per container bestaat uit de sommering van een groot aantal posten. Zie ook onze rekening in bijlage C. Hierbij komen nog de kosten van de verzekering Aanbieders Nedvan/Khz: Prijs 3409, verzekering 1,2% van de nieuwwaarde, eigen risico? Embassy Freight: Prijs 2556, verzekering 1% van de nieuwwaarde, eigen risico: 250 Export shipping co: Prijs 1778 ($2667), afhandeling NL: 1120, verzekering 2%, eigen risico: $500

2 1.3 Let op Een transportverzekering dekt alleen het daadwerkelijk transport. Wanneer de auto op de parkeerplaats van de transporteur staat wordt dat niet gedekt door de transportverzekering. Je moet je huidige verzekering dus niet te vroeg stop zetten en de verzekering in NL tijdig activeren. 1.4 Conclusie In de meeste gevallen was Ship Overseas per RoRo het voordeligst. Dit wordt oa veroorzaakt de lage inschatting van de afhandelingskosten in Nederland. Ik verwacht dat deze inschatting niet correct is. Een goede tweede was Embassy Freight, voordeel van Embassy was dat zij verschepen per container. Voor een overzicht zie bijlage H.

3 2 Neem nou mijn geval 2.1 Algemeen Wij hebben de auto s laten verschepen door Embassy Freight, omdat hun offerte beduidend lager was dan de offerte van KHZ. Helaas kwamen er in de praktijk nog wat kosten bij. 1. Hogere transportkosten $300 vanwege prijsverhoging bij de transporteur. 2. Lossingskosten aan de loods, die waren vergeten: Aangezien de inklaring door de douane van de gehele verhuisboedel niet tijdig was uitgevoerd inklaring en opslag in de loods: 220. Uiteindelijk bleef de prijs onder de offerte van KHZ, maar het verschil was beduidend kleiner dan ik had verwacht. Contactpersonen: Mark Jansen en Irma van der Weijden 2.2 Proces Alle afspraken met Embassy zijn per gemaakt. Embassy heeft een kantoor in Alpharetta Georgia: Rich Arrington en Vince Landy Embassy maakte gebruik van Schneider Logistics in Norfolk voor de aanname en het laden van de auto s. Stap 1. is het aangetekend toesturen van de titles. Stap 2. het ondertekenen en retourneren van een Power of Attorney, zie bijlage D. Stap 3. bij het invullen van de aanvraag vrijstelling verhuisgoederen moet je ook de informatie van de auto s invullen, zie bijlage E. KHZ/de douane rekent voor de verwerking 75 per auto. Stap 4. Stap 4 het afleveren van de auto s. De auto s moeten vanwege de uitvoer uiterlijk een week voor de verscheping zijn afgeleverd; in ons geval bleek dat nog tekort te zijn waardoor de geplande boot niet werd gehaald. Wij moesten de auto s afleveren bij Schneider logistics (Linda Flectcher: Schneider kan ook het hele transport verzorgen en het is misschien de moeite waard om hen een offerte te vragen. Daar werden foto s van de auto s gemaakt en het inspectierapport (zie bijlage F) opgemaakt. De tank moet bijna leeg zijn bij aflevering. Stap 5. Nadat de douane formaliteiten uitgevoerd zijn, krijg je van de douane vergunning vrijstelling. Hiermee kunnen de auto s, na betaling, worden afgehaald. Denk erom dat de auto wel verzekerd moet zijn wanneer je hem afhaalt. Het contact met Embassy Nederland verliep over het algemeen erg prettig. Bij Embassy Amerika was het wat meer duwen en trekken om de gewenste ondersteuning te krijgen. Je kunt merken dat ze wel vaker auto s verschepen, maar het is zeker geen dagelijks werk.

4 2.3 Na het transport Je hebt ongeveer 3 maanden om de auto te laten keuren bij de RDW en in te laten schrijven in Nederland (schijn je op te kunnen rekken tot 1 jaar). Door de RDW werd mij geadviseerd de auto APK te laten keuren voor je ze ter keuring bij de RDW aanbiedt; als het goed is komen alle tekortkomingen dan te voorschijn. De kosten voor de keuring bedragen circa 110 Meest voorkomende zaken: Lichtbeeld koplampen. Is waarschijnlijk op te lossen door andere lampen/reflectoren, was in ons geval geen probleem. Mistachterlamp. In NL dienen de auto s voorzien te zijn van een mistachterlicht, is in de meeste gevallen niet het geval. Kosten voor installatie circa 300. Richtingaanwijzers aan de zijkant van de auto. Kosten voor installatie circa 250. Wanneer de NL nummerplaten niet passen, mag je Amerikaans formaat (18.2) voeren. Voor de keuring bij de RDW maak je telefonisch een afspraak. De keuring zelf stelt niet zoveel voor en lijkt erg afhankelijk van de keurmeester. Na de keuring ga je met de vrijstellingspapieren langs bij de douane (zelfde gebouw). Na een paar dagen krijg je papieren waaruit blijkt dat de douane geen bezwaar heeft tegen registratie en nog een paar dagen later krijg je het kenteken van de RDW. Vervolgens mag je ook wegenbelasting gaan betalen.

5 3 Nabranders Of we het transport van een auto door defensie vergoed krijgen, is nog niet duidelijk. Helaas hadden we wat schade aan een van de auto s. Nadat Embassy de verzekering had gemasseerd, hebben we de schade minus eigen risico ( 250) vergoed gekregen. Nederlandse nummerplaten kun je bestellen bij Brezan voor ongeveer 34. In Nederland krijg je iets meer dan 500 vergoed voor het huren van een auto. We hebben een auto vanaf Schiphol gehuurd: Controleer bij het afhalen van de auto s of de accu goed is aangesloten; de accu wordt namelijk losgekoppeld bij het transport.

6 Goedendag Hugo, Bijlage A Indien ook het wegvervoer per container (voorafgaand aan de zeereis) en het natransport over de weg per container verzekerd dienen te zijn, zal het risico eindigen na lossing uit de container op de uiteindelijke plaats van bestemming. Graag zie ik de onderstaande vragen nog even beantwoord: - de naam en het volledige adres van de verzekeringnemer - de vertrekdatum - de naam van het zeeschip - de chassisnrs. van de auto's - de plaats waar het transport gaat aanvangen (laden in de container) - de plaats waar het transportrisico eindigt (lossing uit de container) Met vriendelijke groet, De Jong Assurantiën C.V. Johan Dorsman Adviseur particulieren Telefoon (0223) de-jong.nl Van: Hugo Verwijs Verzonden: dinsdag 27 mei :34 Aan: Johan Dorsman Onderwerp: Re: Offerte aflopende verzekering Johan bedankt voor de informatie. De aangeboden verzekering lijkt te zijn gebaseerd op transport per RoRo (roll on, roll off) en minder op het transport per containerschip. Immers bij het transport per containerschip moet ook het transport van de container naar het schip en het transport van de container naar de plaats waar hij wordt gelost worden verzekerd; de auto's moeten verzekerd zijn vanaf het moment van laden in de container tot het moment dat zij zijn gelost. Zou je dit op willen nemen met Fortis? Ik verwacht deze week de laatste offertes van de transporteurs. We hopen eind deze week een beslissing over het transport te kunnen nemen. Hartelijk dank voor de moeite. Hugo Verwijs Original Message From: Johan Dorsman To: Hugo Verwijs Sent: Monday, May 26, :55 AM Subject: Offerte aflopende verzekering Goedendag Hugo, Hieronder een indicatie van de premie. Hopende dat jullie hier voldoende aan hebben en mochten jullie tot afsluiten van onderstaande over willen gaan dan verneem ik dat graag.

7 Bijlage A Met vriendelijke groet, De Jong Assurantiën C.V. Johan Dorsman Adviseur particulieren Telefoon (0223) de-jong.nl Geachte heer Dorsman, Offertenummer: Wij kunnen een uitgebreide dekking verzorgen op basis van de bijgevoegde voorwaarden All Risks G.13: <<G pdf. Clausules: Risico ingaande op het moment waarop de verzekerde zaken in zeeschip worden geladen en eindigende na lossing uit het zeeschip in de haven van bestemming. Als bij een gedekte schade vervanging van één of meer onderdelen alleen kan plaatsvinden door deze onderdelen speciaal te maken omdat deze onderdelen niet meer beschikbaar zijn bij de fabrikant en importeur, zal Fortis ASR met betrekking tot deze onderdelen niet meer vergoeden dan het bedrag, dat vereist zou zijn bij levering uit voorraad. Eigen risico: 1.000,-- per gebeurtenis. Premie: De premie bedraagt 1,00% over de verzekerde waarde per vervoermiddel, nog te vermeerderen met 9,-- poliskosten) 1. Suzuki Grand Vitara ,-- = 400,-- (excl. 9,-- poliskosten) 2. Suzuki Grand Vitara ,-- = 400,-- (excl. 9,-- poliskosten) 3. Volvo c ,-- = 500,-- (excl. 9,-- poliskosten) 4. Volkaswagen Passat ,-- = 350,00 (excl. 9,-- poliskosten) 5. Volkswagen Golf/rabbit x = 350,00 per auto (excl. 9,-- poliskosten) Indien akkoord, dan vernemen wij nog van u: - de naam en het volledige adres van de verzekeringnemer - de vertrekdatum - de naam van het zeeschip - de chassisnrs. van de auto's - de havenplaats waar het transport gaat aanvangen - de plaats waar het transportrisico eindigt (Rotterdam of Amsterdam)

8 Irma goede morgen Bijlage B Bedankt voor alle moeite. Wij hebben de afgelopen week alles rustig op een rijtje gezet. Zoals gezegd vertrekken er deze zomer drie gezinnen vanuit Virginia Beach naar Nederland. Ik heb de informatie doorgegeven aan de fam Bank en de fam Sleurink en ik verwacht dat zij jou binnenkort benaderen voor het transport van hun auto's. We willen in principe graag gebruik maken van onderstaande offerte voor het transport van onze auto's: 1. Suzuki Grand Vitara 2006 (2.7l uitvoering), kenteken JVV-4577, identificatienummer (VIN) JS3TD Suzuki Grand Vitara 2007 (2.7l uitvoering), kenteken JWR-6720, identificatienummer (VIN) JS3TD We willen beide auto's graag verzekeren tegen een nieuwwaarde van euro We willen de auto's graag laten verschepen op of omstreeks 22 juli vanuit Norfolk, Virginia - Verenigde Staten. Graag horen van jou wat de mogelijkheden zijn. De auto's maken deel uit van een verhuisboedel en voldoen aan de voorwaarden door de doane gesteld voor vrijstelling van belasting bij invoer. De aanvraag voor een vrijstellingsvergunning wordt door de verhuizer van onze inboedel verzorgd. Kun je mij vertellen welke papieren benodigd zijn bij het afleveren van de auto's? Kun je mij vertellen welke papieren benodigd zijn bij het afhalen van de auto's? Ik neem aan dat het voor-opname rapport wordt ingevuld bij het afleveren van de auto's, is dit correct? Ik begrijp dat we af moeten rekenen voor vrijgave van de auto's. Geldt dit voor alle kosten, of moeten we een deel afrekenen bij het afleveren van de auto's? Waar moeten we afrekenen? Kan dat op de dag dat we de auto's afhalen in Vlaardingen? Op welke manieren kunnen we afrekenen (credit card, contant etc)? Krijgen we van jullie een formeel contract, informatie over de verzekeraar en de verzekeringsvoorwaarden? NAW: H.P. Verwijs 909 Queen Elizabeth dr Virginia Beach, VA23452 tel: (het is hier 6 uur vroeger dan in Nederland). Toekomstig adres: Malzwin XA Den Helder

9 Bijlage B Mocht je nog meer informatie van ons nodig hebben, dan horen wij het graag. We zijn van juni op vakantie, maar zullen proberen regelmatig de te lezen om eea zo spoedig mogelijk te regelen. Met vriendelijke groet Hugo Verwijs Original Message From: "Irma van der Weijden" To: Cc: "sales Embassy Freight Rotterdam" Sent: Thursday, May 29, :06 AM Subject: RE: zeevracht > Beste Hugo, > > Sorry voor de late reactie, we waren in afwachting van een reactie van de > verzekeringsmaatschappij. De premie zou zijn : > > 1% over de waarde met en minimum van 75 per auto en een eigen risico > van 250 per auto. > > Voor-opname rapport dient aanwezig te zodat bestaande schade zijn > geregistreerd (deze zijn uiteraard uitgesloten) > > In de bijlage sturen wij u een kopie van zo'n voor-opname rapport. > > Met vriendelijke groeten, > Irma vd Weijden > > Embassy Freight Rotterdam BV > George Stephensonweg 25 > 3133 KJ Vlaardingen > tel : > fax : > > > -----Oorspronkelijk bericht----- > Van: > Verzonden: donderdag 22 mei :47 > Aan: Irma van der Weijden > Onderwerp: RE: zeevracht > > Irma >

10 > Het gaat om auto's de we nieuw gekocht hebben. > > De nieuwwaarde in Nederland van de te transporteren auto's is ongeveer als > volgt: > 1/2. Grand Vitara euro (2 stuks); > 3. Volvo C euro; > 4. Volkswagen passat euro; > 5/6. Volkswagen Golf GTI euro; (2 stuks) > > Bedankt voor je assistentie. > Hugo Verwijs > Beste heer Verwijs, Kunt u mij nog even opgeven of het hier om 2e hands auto's gaat of om nieuwe? Gr Irma Embassy Freight Rotterdam BV George Stephensonweg KJ Vlaardingen tel : fax : Oorspronkelijk bericht----- Van: Hugo Verwijs Verzonden: donderdag 22 mei :47 Aan: Irma van der Weijden Onderwerp: Re: zeevracht Irma Bedankt voor de uitgebreide informatie. Kun je ons vertellen hoeveel de verzekeringspremie bedraagt bij opname in jullie doorlopende transportverzekering? Bij voorbaat dank Hugo Verwijs Original Message From: "Irma van der Weijden" To: "sales Embassy Freight Rotterdam" Cc: "sales Embassy Freight Rotterdam" Sent: Thursday, May 22, :34 AM Subject: RE: zeevracht Bijlage B

11 Beste heer Verwijs, Het heeft even geduurd maar onderstaand treft u de kosten aan voor verscheping van uw goederen vanaf Virginia Beach naar Rotterdam. De kosten zijn gebaseerd op rederij in onze keuze en op basis van beschikbaarheid equipment. Verscheping vindt plaats in containers, dit ivm beperking van schade. Aanname auto, inladen in container en vastzetten Usd 240,=/auto Truckingkosten Norfolk (loods) naar Norfolk terminal Usd 325,=/ctr. Dieseltoeslag (variabel) 30% Zeevrachtkosten Norfolk - R'dam Usd 1525,=/40ft HC BAF (variabel) Usd 100,=/40ft ISPS Usd 35,=/ctr. AMS Filing Usd 25,=/bl Opmaken export documentatie Usd 125,=/kent. Bewijs THC Rotterdam Eur 156,=/ctr. ISPS Eur 15,=/ctr. Laat Volgen Eur 35,=/ctr. Administratiekosten Eur 25,=/bl Inklaringskosten Eur 75,=/auto Transportkosten R'dam - Vlaardingen (loods voor lossing) Eur 210,=/ctr. Dieseltoeslag (variabel) 15% U dient zelf zorg te dragen voor aanmelding van de auto's bij het RDW zie ook : Wekelijkse afvaarten Transittijd : +/- 12 dagen (port - port) Tarief is geldig t/m De prijsopgave is exclusief transport goederen verzekering. Goederen dienen door uzelf te worden verzekerd. na schriftelijke instructie kunnen wij de goederen voor u opnemen in onze doorlopende transportverzekering. - Vreemde valuta worden tegen de geldende bootkoers omgerekend naar euro's. - Betalingscondities : voor vrijgave van de goederen Wij vertrouwen u hiermee een passende aanbieding te hebben gedaan en zien uw reactie met belangstelling tegemoet. Van toepassing zijn de Nederlandse Expeditievoorwaarden gedeponeerd door de FENEX ter griffie van de arrondissementrechtbank te Rotterdam, laatste versie. In de bijlage treft u hiervan een kopie aan. Bijlage B

12 Met vriendelijke groeten, Irma vd Weijden Embassy Freight Rotterdam BV George Stephensonweg KJ Vlaardingen tel : fax : Oorspronkelijk bericht----- Van: Verzonden: zondag 18 mei :49 Aan: sales Embassy Freight Rotterdam Onderwerp: zeevracht Beste Irma, Deze zomer verhuizen 3 Nederlandse families van Virginia Beach - Verenigde Staten naar Nederland. Totaal willen we graag 8 auto's transporteren: 1. Suzuki Grand Vitara Suzuki Grand Vitara Volco C Volkswagen passat /6. Volkswagen rabbit/golf GTI 2007 (2x) 7. BMW 335i 2007 Kunt u het transport voor ons verzorgen? Zo ja, dan krijg ik graag antwoord op de volgende vragen: 1. Verzorgt u transport per container, RoRo of beide? 2. Waar moeten de auto's worden afgeleverd? 3. Hoeveel kost het transport? 4. Hoeveel bedragen de overige kosten (afhandeling, douane, verzekering enz)? 5. Hoelang duurt het transport? Bij voorbaat dank Hugo Verwijs Bijlage B

13 Bijlage C

14 Bijlage D

15 Bijlage D

16 Bijlage E

17 Bijlage E

18 Bijlage E

19 Bijlage E

20 Bijlage E

21 Bijlage F

22 Bijlage G

23 Bijlage G

24 Bijlage G

25 Bijlage G

26 Bijlage H Export shipping co RoRo Prijs per auto Suzuki Volvo VW passat VW Golf BMW Verzekering Waarde Transport Afhandeling NL Verzekering ,0% Totaal Ship Overseas RoRo Prijs per auto Suzuki Volvo VW passat VW Golf BMW Verzekering Waarde Transport Afhandeling NL Verzekering ,5% Totaal Export shipping container Prijs per auto Suzuki Volvo VW passat VW Golf BMW Verzekering Waarde Transport Afhandeling NL Verzekering ,0% Totaal Embassy Freight container Prijs per auto Suzuki Volvo VW passat VW Golf BMW Verzekering Waarde Transport Afhandeling NL Verzekering ,0% Totaal Nedvan/Khz container Prijs per auto Suzuki Volvo VW passat VW Golf BMW Verzekering Waarde Transport Afhandeling NL Verzekering ,2% Totaal Prijs per familie Export RoRo Ship Roro Export cont Embasssy Nedvan Bank Sleurink Verwijs Goedkoopst -> Duurst

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl + van De Clinic is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Daarmee staan we je toe om dit werk te kopiëren, distribueren, vertonen, en op te voeren, en

Nadere informatie

Wilmink & Muijs Master Financieel Planner

Wilmink & Muijs Master Financieel Planner Wilmink & Muijs Master Financieel Planner E E N A N D E R E K I J K O P G E L D Z A K E N HARTELIJK WELKOM BIJ WILMINK & MUIJS! Geachte cliënt, U bent van plan de zorg voor bepaalde voorzieningen toe te

Nadere informatie

RAB Dienstverleningsdocument/Dienstenwijzer/A.V.

RAB Dienstverleningsdocument/Dienstenwijzer/A.V. Algemeen Introductie Vanaf 1 juli 2009 moeten adviseurs en bemiddelaars aan hun klanten een dienstverleningsdocument overhandigen bij complexe producten en hypotheken. Het dienstverleningsdocument is een

Nadere informatie

Onze kerngegevens: Naam: Netto Direct.nl, onderdeel van Valckenstaete Financiële Diensten BV

Onze kerngegevens: Naam: Netto Direct.nl, onderdeel van Valckenstaete Financiële Diensten BV Onze kerngegevens: Naam: Netto Direct.nl, onderdeel van Valckenstaete Financiële Diensten BV Bezoekadres: Postadres: Steenweg 61 Postbus 44 4181 AK Waardenburg 4180 BA Waardenburg Telefoon: 0418-65 10

Nadere informatie

SFZ Dienstverleningsdocument

SFZ Dienstverleningsdocument SFZ Dienstverleningsdocument Duidelijkheid over de dienstverlening SFZ, vindt het belangrijk dat u goed inzicht heeft in de dienstverlening die wij u bieden. Deze dienstenwijzer richt zich met name op

Nadere informatie

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

HET GEBRUIK VAN ALGEMENE VOORWAARDEN

HET GEBRUIK VAN ALGEMENE VOORWAARDEN HET GEBRUIK VAN ALGEMENE VOORWAARDEN Inleiding 2 1. Wat zijn algemene voorwaarden? 3 2. Eisen voor toepasselijkheid 4 3. Uitzonderingen 6 3.1 Grote ondernemingen 6 3.2 Wederpartij gebruikt (nagenoeg) dezelfde

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering 2012 Inleiding Deze inleiding hoort zelf niet bij de voorwaarden. De voorwaarden beginnen dus bij de inhoudsopgave. Waarvoor zijn deze voorwaarden? U hebt

Nadere informatie

18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1

18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1 18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1 Inhoudsopgave: 1. Algemene informatie: Help mijn kind wordt 18! 2. DigiD aanvragen 3. Wajong aanvragen 4. Andere

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Deze algemene voorwaarden worden u aangeboden door uw Erkende Verhuizer.

ALGEMENE VOORWAARDEN Deze algemene voorwaarden worden u aangeboden door uw Erkende Verhuizer. ALGEMENE VOORWAARDEN Deze algemene voorwaarden worden u aangeboden door uw Erkende Verhuizer. Algemene voorwaarden 2006 versie 2012 Binnenkort gaat u verhuizen Binnenkort gaat u verhuizen en natuurlijk

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zelf Uitvaartverzekering Z.UITV.Z 15.01

Algemene voorwaarden Zelf Uitvaartverzekering Z.UITV.Z 15.01 Algemene voorwaarden Zelf Uitvaartverzekering Z.UITV.Z 15.01 Algemene voorwaarden Zelf Uitvaartverzekering Z.UITV.Z 15.01 Wat houdt de Zelf Uitvaartverzekering in? De Zelf Uitvaartverzekering geeft recht

Nadere informatie

Aegon Autoverzekering. Polisvoorwaarden. nr. 1412

Aegon Autoverzekering. Polisvoorwaarden. nr. 1412 Aegon Autoverzekering Polisvoorwaarden nr. 1412 S 42471 a augustus 2014 Inhoudsopgave pagina Algemene Voorwaarden 4 1 Wat mag u van ons verwachten? 4 2 Wat verwachten wij van u? 4 3 Wie zijn er verzekerd?

Nadere informatie

Ontslag, en nu? werk.nl uwv.nl. Wat u moet weten als u ontslag krijgt. Wilt u meer weten?

Ontslag, en nu? werk.nl uwv.nl. Wat u moet weten als u ontslag krijgt. Wilt u meer weten? werk.nl uwv.nl Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u weten wat voor u in uw situatie geldt? Kijk dan op werk.nl. Als u

Nadere informatie

De vrachtbrief. Direct duidelijk

De vrachtbrief. Direct duidelijk De vrachtbrief Direct duidelijk Inhoudsopgave Voorwoord Het zakenverkeer is gebaat bij duidelijkheid. Afspraken tussen zakenpartners moeten dus goed worden vastgelegd. De snelste methode van vastlegging

Nadere informatie

Vormingspakket Energie

Vormingspakket Energie De Leverancier De leverancier verkoopt aardgas en elektriciteit. Vóór de vrijmaking stond de intercommunale in voor zowel de distributie als voor de levering van elektriciteit en aardgas. Sinds 1 juli

Nadere informatie

Inhoudsopgave. InterBank, de juiste keuze voor uw lening! 2. Waarom deze brochure 3. InterBank BetaalGarantie 9. Zakelijk Krediet 12

Inhoudsopgave. InterBank, de juiste keuze voor uw lening! 2. Waarom deze brochure 3. InterBank BetaalGarantie 9. Zakelijk Krediet 12 Inhoudsopgave pag. InterBank, de juiste keuze voor uw lening! 2 Waarom deze brochure 3 Doorlopend Krediet 4 Persoonlijke Lening 7 Huurkoop 7 Particuliere Lease 8 Seniorenlening 8 InterBank BetaalGarantie

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering (Verzekeringsoverzicht)

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering (Verzekeringsoverzicht) POLISVOORWAARDEN Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Delta Lloyd Schadeverzekering NV Arnhem MODEL RE 03.2.13 D INHOUD Algemene voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Pagina Artikel 1 Waar is deze

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014 Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014 Beste onna-onna klant, Dit zijn de voorwaarden van je onna-onna autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen krijg je heel veel voorwaarden. Bij deze

Nadere informatie

Zwartboek 124 meldingen van extra kosten naast collegegeld

Zwartboek 124 meldingen van extra kosten naast collegegeld Zwartboek 124 meldingen van extra kosten naast collegegeld Maart 2014 Geachte lezer, Het ISO heeft in het begin van 2014 een meldpunt 1 geopend waar studenten een melding konden doen wanneer zij van mening

Nadere informatie

Overstappen. Waarom overstappen?

Overstappen. Waarom overstappen? Overstappen Waarom overstappen? De meeste mensen stappen over naar een andere leverancier omdat zij hier flink wat geld mee kunnen besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen in energietarieven van

Nadere informatie

Paul Vonk nieuw bestuurslid van de Onderlinge Zegveld

Paul Vonk nieuw bestuurslid van de Onderlinge Zegveld 1 jaar Onderlinge Zegveld Verzekeringsinfo Najaar 2011 Postbus 9 / 3474 ZG Zegveld Middenweg 7 / 3474 KC Zegveld Tel. 0348-691777 E-mail: info@ovmzegveld.nl Internet: www.ovmzegveld.nl Paul Vonk nieuw

Nadere informatie

Analyse glasvezel in de buurtschappen

Analyse glasvezel in de buurtschappen Analyse glasvezel in de buurtschappen De enquête is verstuurd naar + 2.500 adressen. Hiervan zijn 1.125 enquêtes teruggekomen. Deze enquêtes zijn door bedrijven en particulieren. Bij het verwerken kwam

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1 Verkopen via bol.com Handleiding voor zakelijke verkopers Versie 3.1 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereikt u op eenvoudige wijze miljoenen mogelijke klanten. U kunt nieuwe en unieke artikelen

Nadere informatie

Informatiebundel over energie voor hulpverleners en intermediairen. Minder betalen voor elektriciteit en aardgas

Informatiebundel over energie voor hulpverleners en intermediairen. Minder betalen voor elektriciteit en aardgas Informatiebundel over energie voor hulpverleners en intermediairen Minder betalen voor elektriciteit en aardgas 2 In deze bundel vindt u het antwoord op veel vragen over energie. P 05 P 09 P 14 P 17 P

Nadere informatie

Het provisieverbod in de praktijk Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant

Het provisieverbod in de praktijk Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant Wie: LiBro BV Waar: Lelystad Sinds: 1972 Medewerkers: 4 Relaties: 3000 Door een dwarsdoorsnede te maken van onze klantportefeuille, bekijken we wie we kunnen

Nadere informatie

Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een WGA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com Latravia assistent Copyright Latravia 2010 Emigreren of een tweede huis in Frankrijk Frankrijk is een populaire bestemming om naar te emigreren of voor het kopen van een tweede huis. Behalve dat de emigratie

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Klaverblad Verzekeringen Arbeidsongeschiktheidsverzekering Polisvoorwaarden nr. AO 14 sinds 1850 Afrikaweg 2 Postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer Bedankt voor uw keuze voor Klaverblad Verzekeringen. Bij ons

Nadere informatie