DE GIPSVLUCHTEN REPATRIËREN VANDAAG 60 PERSONEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE GIPSVLUCHTEN REPATRIËREN VANDAAG 60 PERSONEN"

Transcriptie

1 PERSBERICHT KROKUSVAKANTIE 2015: EUROP ASSISTANCE MELDT 35% MEER ONGEVALLEN OP DE SNEEUWPISTES DAN VORIG JAAR. BIJNA DE HELFT VAN DE GEWONDEN IS JONGER DAN 20 JAAR DE GIPSVLUCHTEN REPATRIËREN VANDAAG 60 PERSONEN De voorbije krokusvakantie ontving Europ Assistance 6000 oproepen, met een (traditionele) piek op maandag: 904 oproepen op maandag 16 februari. Ondanks de overwegend goede kwaliteit van de sneeuw in de Alpen, nam het aantal geopende medische skidossiers dit jaar gevoelig toe (237, hetzij 35% meer dan in 2014 en +13% t.o.v. 2013), dit deels door de grote drukte op de sneeuwpistes. 18% van de dossiers resulteerde in een ziekenhuisopname (t.o.v. 13% in 2014). Knie- (32%), schouder- (14%), been- (12%) en polsblessures (9%) komen zoals elk jaar het vaakst voor. Het aantal geblesseerden met een hoofdletsel bleef zoals vorig jaar op 5%. 41% van de geblesseerde wintersporters is jonger dan 20 jaar. Stijging van het aantal technische interventies naar de skigebieden (+14% t.o.v. 2014) met moeilijkere verkeersomstandigheden op de wegen naar de Alpen en in de skigebieden zelf op de vertrekdata. Europ Assistance repatrieert vandaag, 21 februari, 60 personen naar België aan boord van haar twee Gipsvluchten. Krokusvakantie 2015: dagelijks gemiddeld 750 oproepen bij Europ Assistance Zoals elk jaar is de krokusvakantie voor de Belgen de gelegenheid bij uitstek om massaal naar de sneeuw te trekken. Voor Europ Assistance breekt dan telkens opnieuw een bijzonder drukke periode aan. Een skivakantie brengt namelijk ook heel wat risico s met zich mee, zowel op de piste als op de weg. Dit jaar waren de verkeersomstandigheden op de wegen naar de Alpen op de vertrekdagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 februari) wat moeilijker dan in De skiomstandigheden waren dan weer overwegend goed, ondanks een hoog lawinegevaar, vooral in de Zuidelijke Alpen. Zo ontving de bijstandsverlener 6000 oproepen (van vrijdag 13 februari tot en met vrijdag 20 februari), met een piek van 904 oproepen op maandag 16 februari.

2 Overwegend goede sneeuw, maar drukte door samenvallende vakanties De sneeuw in de meeste skioorden is dit jaar van goede kwaliteit, op enkele Oostenrijkse skistations na in lager gelegen gebieden en waar soms sneeuwkanons zijn ingezet. De temperatuurschommelingen en de regelmatige sneeuwbuien van de laatste weken in sommige hoger gelegen Alpengebieden (vooral in het Zuiden) zorgden er wel voor een verhoogd risico op lawines. Dit jaar konden de skioorden rekenen op een grote drukte, doordat onze krokusvakantie samenviel met de schoolvakanties in Frankrijk, Nederland en delen van Duitsland. Een grotere drukte op de piste en de goede sneeuwkwaliteit liggen meestal aan de basis van een hoger aantal botsingen en roekeloos gedrag. De verschillen tussen Franstaligen en Nederlandstaligen wat de keuze van de wintersportbestemming betreft, blijven ongewijzigd: Franstaligen geven overwegend de voorkeur aan Frankrijk en Zwitserland, terwijl Nederlandstaligen hun bestemming vaker spreiden over Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Ongevallenbalans: 237 medische skidossiers en 42 ziekenhuisopnames Van vrijdag 13 februari tot en met vrijdag 20 februari opende Europ Assistance 237 medische skidossiers. Dit betekent een stijging van 35% t.o.v en is 13% meer dan in Naar jaarlijkse gewoonte stelt Europ Assistance een piek van ongelukken vast in het midden van de week. Skiërs voelen zich dan al wat meer zelfzeker op de piste, hun alertheid vermindert en de (spier)vermoeidheid duikt op. Dit jaar moest 18% van de gekwetsten in het ziekenhuis worden opgenomen (t.o.v. 13% in 2014 en 20% in 2013). De skiongelukken deden zich hoofdzakelijk voor in: 1. Frankrijk (44%, vs. 47% in 2014) 2. Oostenrijk (29%, vs. 30% in 2014) 3. Zwitserland (13%, idem 2014) 4. Italië (13%, vs. 10% in 2014). Er werden dit jaar ook enkele skidossiers geopend in de Tsjechische Republiek. De laatste jaren stelt Europ Assistance vast dat wintersporters beter skimateriaal gebruiken, dat hen meer bescherming biedt. Ook de uitrustingen evolueren. Een helm wordt meer en meer gedragen (meer dan 60% van de skiërs draagt een helm en vermindert hiermee voor een derde het risico op een hoofdletsel) en ook aan de infrastructuur van de drukst bezochte skistations wordt vaker gewerkt. Maar er is natuurlijk ook een keerzijde aan de medaille, zoals de grotere snelheid van de skiërs op de pistes, soms in combinatie met roekeloosheid (sommige filmen zichzelf en delen de beelden op de sociale media, met een actiecamera zoals van het populaire type GoPro). Daarnaast is er ook de neiging om te skiën buiten de druk bezochte pistes en is er een gebrek aan ervaring of fysieke voorbereiding.

3 Aard van de wintersportblessures Snowboardblessures doen zich vooral voor bij de jongeren, skiblessures vooral bij de ouderen Europ Assistance stelt vast dat, net zoals de vorige jaren, iets minder dan 1 op 2 skislachtoffers (41%) jonger is dan 20 jaar (tussen 0 en 20 jaar). Het betreft hier een publiek dat traditioneel heel talrijk is tijdens de schoolvakanties: De allerjongsten (jonger dan 10 jaar) begeven zich steeds talrijker op de piste. Dit jaar vertegenwoordigen zij een derde van het aantal gekwetsten. De meest voorkomende letsels in deze leeftijdscategorie zijn been- (22%), arm- (17%) en knieblessures (13%). Goed nieuws is dat het aantal hoofdblessures in deze leeftijdscategorie stabiel blijft (8% dit jaar en in 2014, maar meer dan 10% de jaren ervoor). De verplichting in de skischolen en in sommige landen 1 om een helm te dragen en de grotere bewustwording van het nut van de skihelm bij de ouders heeft zeker bijgedragen tot deze resultaten. In de leeftijdscategorie van 11 tot 20 liepen de jongeren vooral knie- (29%), schouder- (25%) en hand- of polsblessures (15%) op, een gevolg van het blijvend succes van het snowboarden. In deze categorie stellen we eveneens een stabilisatie van het aantal hoofdletsels vast (5% dit jaar en in 2014, maar 10% en meer de jaren voordien). De jarigen lopen grotendeels gelijkaardige blessures op en vertonen dus ook meestal kwetsuren die gelinkt zijn aan het snowboarden (knie (43%), pols (25%) en schouder (18%)). Daar waar jonge kinderen en tieners vaker het slachtoffer worden van een ongeluk tijdens het snowboarden, worden jarigen en jarigen vaker getroffen door skiongelukken. Hetzelfde stellen we vast bij de jarigen. De meest voorkomende blessures bij de jarigen zijn de traditionele skiblessures: knie (47%), schouder (11%) en been (8%). Ook bij de jarigen staan knieblessures op nr. 1 (39%), gevolgd door schouder- (17%) en beenblessures (12%). 1 Nota: het dragen van een skihelm voor kinderen is verplicht in de skischolen in Frankrijk, in Zwitserland en in de Tsjechische Republiek. De helm is verplicht voor kinderen jonger dan 14 jaar in Italië, Kroatië, Slovenië en Spanje, voor kinderen t.e.m. 15 jaar in Oostenrijk (behalve in Tirol en Vorarlberg waar de verplichting niet geldt).

4 Leeftijd van de slachtoffers Aard van de skiletsels (alle leeftijden) 32% 5% 2% 14% 4% 4% 5% 9% 4% 3% 12% 6%

5 Technische problemen: lichte stijging van het aantal technische interventies naar de skioorden omwille van het winterse weer op de vertrekdata Tijdens de krokusvakantie werden in totaal 1864 dossiers geopend voor technische interventies. In België steeg het aantal technische interventies met 6% t.o.v. vorig jaar (1660). Naar de skioorden toe, tekende Europ Assistance een stijging op (+14%), vooral gedurende de vertrekdata (vrijdag 13 tot zondag 15 februari), dagen waarop de weersomstandigheden een winters karakter hadden in de Alpen. Voor deze gezinsvakanties, heeft Europ Assistance monovolumes naar de Franse Alpen gestuurd zodat gestrande reizigers veilig en wel met hun bagage naar huis konden terugkeren. De Gipsvluchten van Europ Assistance in 2015: 188 repatriëringsdossiers tijdens de vakantie, en 60 gerepatrieerde personen aan boord van de Gipsvluchten Europ Assistance organiseert traditiegetrouw een collectieve repatriëring om de onfortuinlijke vakantiegangers in alle veiligheid en comfort terug naar België te brengen. Een indrukwekkende operatie met een maandenlange voorbereiding die de bijstandsverlener als enige in België al sinds 1978 opzet! Deze week repatrieerde Europ Assistance reeds meer dan 480 geblesseerde wintersporters en hun familie, dit ofwel om medische redenen, ofwel op vraag van het slachtoffer. Personen met blessures die geen dringende repatriëring vereisten of die bij hun familie ter plaatse wensten te blijven, worden op het einde van de krokusvakantie door Europ Assistance naar huis gebracht aan boord van haar Gipsvluchten. Dit jaar worden op deze manier in totaal 60 onfortuinlijke vakantiegangers naar België gevlogen. De specialist in bijstandverlening chartert hiervoor twee vliegtuigen, één met bestemming Grenoble en één met bestemming Innsbruck. Zo kunnen zowel de pechvogels uit de Franse en Zwitserse skigebieden, als de geblesseerden uit de Oostenrijkse en Duitse skistations gerepatrieerd worden. Deze grootschalige actie wordt in goede banen geleid door een groep van 30 Europ Assistance professionals, waaronder artsen, verplegers, brancardiers, assistenten, Aan boord komt zorg steeds op de eerste plaats en alles wordt in het werk gesteld om het de slachtoffers zo comfortabel mogelijk te maken. Zo worden de vliegtuigen speciaal uitgerust naargelang de aard van de skiblessure. Zwaar gekwetste personen worden liggend vervoerd. Wie een lichtere blessure heeft, beschikt over een speciaal aangepaste zetel om het been of de arm in alle comfort te laten rusten. De overige slachtoffers kunnen een standaardzitplaats innemen. Ook aan de gezinsleden wordt gedacht, want zij kunnen eveneens plaatsnemen in een van de Gipsvluchten van Europ Assistance. Een niet onbelangrijk punt, aangezien iets minder dan de helft van de gekwetsten jonger dan 20 jaar is.

6 De verre zonbestemmingen tijdens de krokusvakantie Heel wat Belgische vakantiegangers trokken tijdens de krokusvakantie naar verre zonbestemmingen: 45% van de dossiers gaan over medische problemen die plaatsvonden op deze bestemmingen. Ze deden zich vooral voor in Spanje en de Canarische eilanden (14%), Frankrijk (13%) en Italië (6%). De Verenigde Staten zijn goed voor 6% van de medische oproepen vanuit verre bestemmingen, samen met Thailand en Marokko (elk 4%). De meest voorkomende blessures bij deze zonvakanties zijn breuken en/of kneuzingen (29%), gevolgd door infecties (14%), problemen met het maagdarmsysteem (13%) en ademhalingsaandoeningen (8%). De krokusvakantie 2015 bij Europ Assistance in enkele cijfers Algemene cijfers Aantal ontvangen oproepen: 6000 (+11%) Aantal geopende dossiers: 4307 (+11%) Totaal aantal medische dossiers (ski & zon): 428 (+19%) Totaal aantal technische interventies (België en buitenland): 1864 (+6% in België, +17% in het buitenland (waarvan +14% naar skibestemmingen)) Overzicht per Alpenland (Vergelijking in % met de krokusvakantie 2014 ) Spreiding medische dossiers: Frankrijk (44%), Oostenrijk (29%), Zwitserland (13%), Italië (13%) Spreiding technische interventies: Frankrijk (56%), Zwitserland (7%), Duitsland (16%), Oostenrijk (15%), Italië (7%) Info: De foto s van de Gipsvlucht 2015 zijn beschikbaar op de site persluik (ten laatste op zondagochtend 22 februari). Europ Assistance Belgium N.V. Xavier Van Caneghem PR & Market Analyst Tel: 0473/ Mail : xavier.van.caneghem@europ-assistance.be Persinfo Interel Ellen De Wilde Tel: 02/ Mail: ellen.dewilde@interelgroup.com

KROKUSVAKANTIE 2014 EUROP ASSISTANCE MELDT MINDER ONGEVALLEN EN INTERVENTIES DANKZIJ GOEDE SKICONDITIES

KROKUSVAKANTIE 2014 EUROP ASSISTANCE MELDT MINDER ONGEVALLEN EN INTERVENTIES DANKZIJ GOEDE SKICONDITIES KROKUSVAKANTIE 2014 PERSBERICHT EUROP ASSISTANCE MELDT MINDER ONGEVALLEN EN INTERVENTIES DANKZIJ GOEDE SKICONDITIES De voorbije krokusvakantie ontving Europ Assistance 5418 oproepen, met een (traditionele)

Nadere informatie

BALANS KROKUSVAKANTIE 2013

BALANS KROKUSVAKANTIE 2013 BALANS KROKUSVAKANTIE 2013 Persbericht EUROP ASSISTANCE REPATRIEERT OP ZATERDAG 16 FEBRUARI 76 PERSONEN NAAR BELGIË MET TWEE GIPSVLUCHTEN: ONDANKS GOEDE SNEEUWKWALITEIT STIJGT HET AANTAL ONGELUKKEN HEEL

Nadere informatie

EUROP ASSISTANCE REPATRIEERT OP ZATERDAG 12 MAART 70 PERSONEN NAAR BELGIE MET TWEE GIPSVLUCHTEN

EUROP ASSISTANCE REPATRIEERT OP ZATERDAG 12 MAART 70 PERSONEN NAAR BELGIE MET TWEE GIPSVLUCHTEN EUROP ASSISTANCE REPATRIEERT OP ZATERDAG 12 MAART 70 PERSONEN NAAR BELGIE MET TWEE GIPSVLUCHTEN Krokusvakantie 2011: Bijzonder forse toename (+74%) van het aantal medische skidossiers door valpartijen

Nadere informatie

14 de VAKANTIEBAROMETER VAN EUROP ASSISTANCE: LICHTE STIJGING VAN HET VAKANTIEBUDGET VAN DE BELGEN, MAAR AANTAL BELGISCHE REISLUSTIGEN NEEMT AF

14 de VAKANTIEBAROMETER VAN EUROP ASSISTANCE: LICHTE STIJGING VAN HET VAKANTIEBUDGET VAN DE BELGEN, MAAR AANTAL BELGISCHE REISLUSTIGEN NEEMT AF 14 de VAKANTIEBAROMETER VAN EUROP ASSISTANCE: LICHTE STIJGING VAN HET VAKANTIEBUDGET VAN DE BELGEN, MAAR AANTAL BELGISCHE REISLUSTIGEN NEEMT AF De jaarlijkse Europese Vakantiebarometer van Europ Assistance

Nadere informatie

PERSDOSSIER Dinsdag 30 mei De Belgen zullen dit jaar talrijker op reis vertrekken, maar met een kleiner reisbudget en voor kortere vakanties

PERSDOSSIER Dinsdag 30 mei De Belgen zullen dit jaar talrijker op reis vertrekken, maar met een kleiner reisbudget en voor kortere vakanties PERSDOSSIER 17 de VAKANTIEBAROMETER VAN EUROP ASSISTANCE: De Belgen zullen dit jaar talrijker op reis vertrekken, maar met een kleiner reisbudget en voor kortere vakanties De resultaten van de Europese

Nadere informatie

PAASVAKANTIE: PROGNOSE VERKEERSDRUKTE EN TIPS VAN EUROP ASSISTANCE VOOR EEN ZORGELOZE REIS EN EEN AANGENAAM VERBLIJF

PAASVAKANTIE: PROGNOSE VERKEERSDRUKTE EN TIPS VAN EUROP ASSISTANCE VOOR EEN ZORGELOZE REIS EN EEN AANGENAAM VERBLIJF PAASVAKANTIE: PROGNOSE VERKEERSDRUKTE EN TIPS VAN EUROP ASSISTANCE VOOR EEN ZORGELOZE REIS EN EEN AANGENAAM VERBLIJF Voor heel wat Belgen is de paasvakantie een gelegenheid om een laatste keer de sneeuwpistes

Nadere informatie

De economische crisis heeft minder invloed op de vakantie van de Europeanen

De economische crisis heeft minder invloed op de vakantie van de Europeanen EUROP ASSISTANCE VIERT DE 10 DE EDITIE VAN DE EUROPESE VAKANTIEBAROMETER De economische crisis heeft minder invloed op de vakantie van de Europeanen Dit jaar vertrekken de Belgen vooral op vakantie om

Nadere informatie

overal en altijd... 2

overal en altijd... 2 Gerust op reis 2 overal en altijd... Overal en altijd... Wat er ook gebeurt, Inter Partner Assistance staat u bij met raad en daad, waar u ook bent, de klok rond, het jaar rond. Thuis, op reis of onderweg,

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

Treski, dé skitrein naar Oostenrijk

Treski, dé skitrein naar Oostenrijk Treski, dé skitrein naar Oostenrijk vanaf 99 euro heen en terug goedkoop reizen naar Tirol is meer genieten in Tirol winteraanbod 2005-2006 Treski brengt je in alle veiligheid naar Tirol. Geen files, tol

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN 8-daagse skivakantie Oostenrijk van 22-12-2012 tot 30-03-2013 Aanvang op zaterdag Hartelijk dank

Nadere informatie

Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015

Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015 Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015 Belang van de Belgische markt Reisverkeer vanuit België naar Nederland Vakanties (4n+) (2012): 328.000 Korte vakanties (1-3n) (2012):

Nadere informatie

Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 2012

Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 2012 Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 212 NA KRIMP IN FEBRUARI STOKT EXPORT BLOEMEN EN PLANTEN OP KRAPPE PLUS VAN 1% TOT 915 MILJOEN In februari is de exportwaarde van bloemen en planten vanuit

Nadere informatie

Veiligheidsrichtlijnen. (mei 2013)

Veiligheidsrichtlijnen. (mei 2013) Veiligheidsrichtlijnen (mei 2013) VERENIGING VAN GEHANDICAPTEN WINTERSPORTERS Deze notitie geeft een overzicht van de veiligheidsrichtlijnen tijdens skiactiviteiten van de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

Nadere informatie

Duitsland. België In de bebouwde kom. A: gewone wegen Buiten de bebouwde kom. B: gewone wegen. D: snelwesen: wesen met minimum 2x2 riistrc ken met

Duitsland. België In de bebouwde kom. A: gewone wegen Buiten de bebouwde kom. B: gewone wegen. D: snelwesen: wesen met minimum 2x2 riistrc ken met België C: wegen met minimum 2x2 rijstroken, gescheiden door wegmarkeringen wesen: wesen met minimum 2x2 riistrc ken met Auto's 50 90 90 t20 Autocars 50 75 90 90 Autocars met aanhangwagen 50 75 90 90 Duitsland

Nadere informatie

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

Nadere informatie

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Naar aanleiding van een Europese maatregel, worden ook bij Orange vanaf 11 juni 2017 de kosten voor mobiele roaming in de EU afgeschaft. Dit betekent

Nadere informatie

Frankrijk wordt skitopper winter 2007-2008

Frankrijk wordt skitopper winter 2007-2008 Persbericht de mooiste tijd van het jaar Andorra, 20 september 2007 Belgische krokus- en paasvakantie 2008 vallen niet samen met Franse vakanties Belg kiest al aan de basis voor sneeuwzekerheid van hooggelegen

Nadere informatie

De positie van de autocar op de Belgische reismarkt

De positie van de autocar op de Belgische reismarkt De positie van de autocar op de Belgische reismarkt September 215 Inhoud Marktevoluties inzake het gebruik van de autocar als transportmiddel bij: 1. lange vakanties 2. korte vakanties 3. enkele reisproducten

Nadere informatie

Iedereen West-Vlaams!

Iedereen West-Vlaams! Iedereen West-Vlaams! / start: 2009 / West-Vlaamse identiteit + trots op eigen regio / - campagne met niet-west-vlamingen - verkiezing West-Vlaams woord en West-Vlaamse uitdrukking die niet mogen verdwijnen

Nadere informatie

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg Werkblad Meander Thema 1: Onderweg 1.1 Vakantiebestemmingen Schrijf 1, 2, 3, 4, 5, en 6 1. De reis start in Nederland 2. België is klein, dat gaat snel 3. Frankrijk is groot, pffff.wat duurt het lang!!

Nadere informatie

ASSISTANCE Algemeen. Bereikbaarheid

ASSISTANCE Algemeen. Bereikbaarheid ASSISTANCE Algemeen Teneinde uw rechten inzake dienstverlening en terugbetaling van veroorzaakte kosten te doen gelden tegenover AXUS nv bent u verplicht beroep te doen op DE BIJSTAND. Bereikbaarheid DE

Nadere informatie

Verkeersveiligheid: aantal verkeersdoden in de EU nog nooit zo laag - Europa maakt nu ook werk van een strategie voor gewonden in het verkeer

Verkeersveiligheid: aantal verkeersdoden in de EU nog nooit zo laag - Europa maakt nu ook werk van een strategie voor gewonden in het verkeer EUROPESE COMMISSIE PERSBERICHT Brussel, 19 maart 2013 Verkeersveiligheid: aantal verkeersdoden in de EU nog nooit zo laag - Europa maakt nu ook werk van een strategie voor gewonden in het verkeer Het aantal

Nadere informatie

2.2. EUROPESE UNIE Droogte remt groei melkaanvoer af. Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) % 18/17

2.2. EUROPESE UNIE Droogte remt groei melkaanvoer af. Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) % 18/17 2.2. EUROPESE UNIE 2.2.1. Droogte remt groei melkaanvoer af Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) 2005 2015 2017 2018 % 18/17 België 3 022 3 988 4 025 4 190 4,1 Denemarken 4 451 5 278 5

Nadere informatie

De buitenlandse handel van België - 2009 -

De buitenlandse handel van België - 2009 - De buitenlandse handel van België - 2009 - De buitenlandse handel van België in 2009 (Bron: NBB communautair concept*) Analyse van de cijfers van 2009 Zoals lang gevreesd, werden in 2009 de gevolgen van

Nadere informatie

Samenvatting door D woorden 30 mei keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Op vakantie Groei en aard van het toerisme.

Samenvatting door D woorden 30 mei keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Op vakantie Groei en aard van het toerisme. Samenvatting door D. 1364 woorden 30 mei 2013 7 11 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde BuiteNLand Op vakantie Groei en aard van het toerisme. Vakantiegedrag van Nederlanders vanaf 1945. Na 1945

Nadere informatie

Europese Regelgeving voor Winter uitrusting op vrachtwagens en bussen. Winter 2013/2014

Europese Regelgeving voor Winter uitrusting op vrachtwagens en bussen. Winter 2013/2014 ALBANIË Sneeuwkettingen voor de aandrijfas dienen aan boord te zijn. Hun gebruik wordt BELGIË Geen plicht. Er wordt symmetrie vereist bij uitrusting met M+S of BOSNIË HERZEGOVINA Winterbandenplicht van

Nadere informatie

Winter 2013-2014. Sneeuw- Naar de Franse Alpen vanuit België THALYS.COM

Winter 2013-2014. Sneeuw- Naar de Franse Alpen vanuit België THALYS.COM Winter 2013-2014 Sneeuw- Bestemmingen THALYS.COM Naar de Franse Alpen vanuit België THALYS SNEEUW Bestemmingen & Dienstregeling GA AAN BOORD ALVORENS DE PISTES AF TE DALEN. THALYS BRENGT U NAAR DE VOET

Nadere informatie

regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing

regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing De positie van de autocar op de Belgische reismarkt September 2011 Inhoud Marktevoluties inzake het gebruik van de

Nadere informatie

LeasePlan Assistance. Praktische gids voor de perfecte assistentie

LeasePlan Assistance. Praktische gids voor de perfecte assistentie LeasePlan Assistance Praktische gids voor de perfecte assistentie 0 1 LeasePlan Assistance: uw mobiliteitsgarantie! 1.1 Praktisch Staat u met panne of een lekke band bij u thuis, op uw werk of langs de

Nadere informatie

Op het moment van schrijven zit ik vlak voor mijn vakantie en kan helaas de wedstrijden van Gemengd1 de laatste thuiswedstrijd niet meemaken.

Op het moment van schrijven zit ik vlak voor mijn vakantie en kan helaas de wedstrijden van Gemengd1 de laatste thuiswedstrijd niet meemaken. Van de voorzitter Op het moment van schrijven zit ik vlak voor mijn vakantie en kan helaas de wedstrijden van Gemengd1 de laatste thuiswedstrijd niet meemaken. Ik ga er vanuit dat heel veel leden hen zal

Nadere informatie

Enquête over de informatie aan de HZIV-leden: resultaten

Enquête over de informatie aan de HZIV-leden: resultaten Enquête over de informatie aan de HZIV-leden: resultaten 1. Doelstelling Ter uitvoering van de verplichtingen van de bestuursovereenkomst hield de HZIV tijdens de maanden juni, juli en augustus 2004 een

Nadere informatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14 Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten

Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten Januari 2010 Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten Januari 2010 Exportwaarde bloemen en planten blijft onder nulpunt Winters weer bemoeilijkt afzet in januari

Nadere informatie

Geleidelijk ontstane sportblessures

Geleidelijk ontstane sportblessures Geleidelijk ontstane sportblessures in Nederland Blessurecijfers Samenvatting In 2013 liepen sporters 1,4 miljoen blessures op die geleidelijk ontstonden. Dat is bijna een derde (31%) van de 4,5 miljoen

Nadere informatie

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz)

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Lees ter voorbereiding de volgende teksten en bekijk de vragen en antwoorden van de quiz. De juiste antwoorden zijn vetgedrukt. Wat wil en doet

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2014. Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371

JAARVERSLAG 2014. Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2014. Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2014 Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371 2 De bezoekers Met een top aantal bezoekers, een spectaculair vormgegeven

Nadere informatie

Bijkomende informatie:

Bijkomende informatie: Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be Beheerscomité dierlijke producten 18 januari 2018 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Vallen (privé en sport)

Vallen (privé en sport) Vallen (privé en sport) Ongevalscijfers 0 tot en met 12 jaar Samenvatting Een val is de belangrijkste oorzaak van letsel bij kinderen. In 2013 zijn 67.000 kinderen van 0 tot en met 12 jaar op een SEH-afdeling

Nadere informatie

Alpe d'huez la Sarenne

Alpe d'huez la Sarenne Alpe d'huez la Sarenne Frankrijk Isère - L'Alpe d'huez la Sarenne Alpe d'huez ligt in de Franse Alpen en biedt voor iedere wintersporter volop mogelijkheden Resort highlights Bezwijk voor de charme van

Nadere informatie

Wintersportkamp. Jugendgästehaus Köckenhof en/of Jugendgästehaus Hansingerhof

Wintersportkamp. Jugendgästehaus Köckenhof en/of Jugendgästehaus Hansingerhof Wintersportkamp Dinsdag 26 t/m Zondag 31 december 2017 Jugendgästehaus Köckenhof en/of Jugendgästehaus Hansingerhof Snowbreaks Ledeboerstraat 68 B 5048 AD TILBURG Tel. : 0031-134684070 Fax. : 0031-134690461

Nadere informatie

Skilessen op voorhand boeken bij Thomas Cook

Skilessen op voorhand boeken bij Thomas Cook Skilessen op voorhand boeken bij Thomas Cook Omdat we er bij Thomas Cook naar streven om een volledig pakket te bieden, hebben we ook deze winter skilessen vooraf boekbaar in Frankrijk (Arc 1800, Arc 1950,

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Skiën Inhoud De geschiedenis van het skiën Inleiding Benodigdheden Sturen en vallen + aan en uit doen van de ski s Skiles Skiliften Verschillende sneeuwsporten Wedstrijd skiën Dingen die handig zijn om

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

Onderzoek gunstige prijsligging.

Onderzoek gunstige prijsligging. Onderzoek gunstige prijsligging. BMW 3 Serie Model 320D. 22 Eu-Lidstaten. Jordy Reijers Marketing/Onderzoek P van. Prijs 1 Inhoud Opgave Onderzoek informatie over Eu landen Welke landen hanteren de euro?

Nadere informatie

Blessures 26.000 Spoedeisende Hulp behandelingen 3.800 Ziekenhuisopnamen na SEH-behandeling 910 Doden 8

Blessures 26.000 Spoedeisende Hulp behandelingen 3.800 Ziekenhuisopnamen na SEH-behandeling 910 Doden 8 Wielerblessures Ongevalscijfers Samenvatting Jaarlijks raken er naar schatting 26.000 wielrenners geblesseerd. Het risico een wielerblessure op te lopen is kleiner dan bij veel andere sporten, maar als

Nadere informatie

PERSBERICHT CIM 22/04/2015

PERSBERICHT CIM 22/04/2015 PERSBERICHT CIM 22/04/2015 Nieuwe CIM studie over kijkgedrag op nieuwe schermen Belgen keken nooit eerder zoveel naar TV-content Het CIM, verantwoordelijk voor kijkcijferstudies in België, volgt sinds

Nadere informatie

Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland

Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland 2015-2016 1 DOELSTELLING Overnachtingen in DALPERIODE stimuleren MERK Meetjesland, maak het mee! SAMENWERKING met en tussen logies verhogen ONLINE boekbaarheid

Nadere informatie

Châtel Winter 2009-2010

Châtel Winter 2009-2010 Wintersport in Frankrijk Frankrijk is het land van de uitgestrekte skigebieden. Het Mekka voor de echte ski- en snowboardliefhebbers. De single wintersport in Frankrijk staat voor sneeuwzekerheid en eindeloze

Nadere informatie

De expatriate Health Insurance. Wereldwijd verzekerd van de beste zorg

De expatriate Health Insurance. Wereldwijd verzekerd van de beste zorg De expatriate Health Insurance Wereldwijd verzekerd van de beste zorg Wereldwijde vergoeding van medische hulp Zorgverzekering speciaal voor Nederlanders die in het buitenland wonen en/of werken Bent u

Nadere informatie

Deze formule is uitstekend geschikt voor de jonge studenten om zich voor te bereiden op school of een examen.

Deze formule is uitstekend geschikt voor de jonge studenten om zich voor te bereiden op school of een examen. EASY LANGUAGES Verblijf bij een privéleraar - Taalbad U wilt graag een taalprogramma volgen en een verbluffend resultaat behalen? Een verblijf bij een privé leraar is ideaal om binnen een korte tijd een

Nadere informatie

Europese feestdagen 2017

Europese feestdagen 2017 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03 Denemarken

Nadere informatie

Europese feestdagen 2019

Europese feestdagen 2019 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 01-02

Nadere informatie

9,1. Boekverslag door een scholier 1166 woorden 31 juli keer beoordeeld

9,1. Boekverslag door een scholier 1166 woorden 31 juli keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 1166 woorden 31 juli 2016 9,1 11 keer beoordeeld Auteur Genre Suzanne Vermeer Thriller & Detective, Reisverhaal Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands Titel: Après ski Deel A

Nadere informatie

I. DE VAKANTIES IN DE VOORBIJE ZOMER

I. DE VAKANTIES IN DE VOORBIJE ZOMER Zaventem, 14 december 2012 ABTO Panel Research RESULTATEN ZOMER 2012 (april-oktober) RESULTATEN VOORBIJE JAAR (november 2011-oktober 2012) EERSTE TENDENSEN WINTER 2012/2013 (boekingen 21oktober 2012-20

Nadere informatie

Europese feestdagen 2018

Europese feestdagen 2018 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Inleiding. Ligging hotel. Skigebied.

Inleiding. Ligging hotel. Skigebied. Inleiding. De tweede Skinfo van dit seizoen. De beslommeringen van het Eifelweekend liggen achter ons en nu is er dus tijd en gelegenheid om weer vooruit te kijken naar onze volgende activiteit. We zullen

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in november 2015

De arbeidsmarkt in november 2015 De arbeidsmarkt in november 2015 Datum: 7 december 2015 Van: Stad Antwerpen Ondernemen en Stadsmarketing Business en innovatie Betreft: Arbeidsmarktfiche november 2015 In deze arbeidsmarktfiche zien we

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in december 2014

De arbeidsmarkt in december 2014 De arbeidsmarkt in december 2014 Datum: 14 januari 2015 Van: Stad Antwerpen Ondernemen & stadsmarketing Werk en Economie Betreft: Arbeidsmarktfiche december 2014 In deze arbeidsmarktfiche zien we 1. dat

Nadere informatie

Zwitserland. 27 Vanaf 38, p.p.p.n. Mooi panoramazicht op de bergen. Skigebied op loopafstand. CH1884.840.2

Zwitserland. 27 Vanaf 38, p.p.p.n. Mooi panoramazicht op de bergen. Skigebied op loopafstand. CH1884.840.2 Zwitserland Zwitserland Wallis **** Vakantiehuis met 7 kamers voor 14 personen Zwitserland Villars **** Appartement met 3 kamers voor 4 personen Vanaf 27, p.p.p.n. Chalet met mooi panoramazicht. Wifi en

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in juli 2014

De arbeidsmarkt in juli 2014 De arbeidsmarkt in juli 2014 Datum: 13 augustus 2014 Van: Stad Antwerpen Ondernemen & stadsmarketing Werk en Economie Betreft: Arbeidsmarktfiche juli 2014 In deze arbeidsmarktfiche zien we 1. dat Antwerpen

Nadere informatie

Is de fietser kwetsbaar?

Is de fietser kwetsbaar? Is de fietser kwetsbaar? Jorrit Harbers Traumachirurg UMCG 19 februari 2014, pag. 2 ACHTERGROND FIETSONGELUKKEN Chirurgen zien een stijging van het aantal letsels door fietsongelukken. De overheid moet

Nadere informatie

Oriënteringssessie Op Erasmus gaan: een vlag met vele ladingen. International Days 2015

Oriënteringssessie Op Erasmus gaan: een vlag met vele ladingen. International Days 2015 Oriënteringssessie Op Erasmus gaan: een vlag met vele ladingen International Days 2015 Op Erasmus gaan: wereldwijde mogelijkheden Binnen Europa: 32 landen: 28 EU landen, Turkije, IJsland, Noorwegen, FYROM

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

BA Max XL. Iedereen optimaal beschermd, wereldwijd!

BA Max XL. Iedereen optimaal beschermd, wereldwijd! BA Max XL Iedereen optimaal beschermd, wereldwijd! BA Max in het kort 1. De BA Max wordt voor het leven aangeboden aan goede bestuurders Met een contract B.A. Auto aan BM -2 bij AG Insurance. Automatisch

Nadere informatie

* In welke land ben je de afgelopen vijf jaar op vakantie geweest?

* In welke land ben je de afgelopen vijf jaar op vakantie geweest? * In welke land ben je de afgelopen vijf jaar op vakantie geweest? 1 Frankrijk 11 Denmark 21 Cyprus 2 België 12 Tsjechië 22 Slowakije 3 Duitsland 13 Zweden 23 Letland 4 Spanje 14 Ierland 24 Estland 5 Italië

Nadere informatie

Country factsheet - November 2014. Zweed

Country factsheet - November 2014. Zweed Country factsheet - November 2014 Zweed Wie Zweden zegt, zegt digitaal. En wie digitaal zegt, zegt e-commerce. Inderdaad, e-commerce maakt gewoonweg deel uit van de dagelijkse routine van de Zweed. De

Nadere informatie

Art. 1 Naam - De vereniging wordt PURE ALPVENTURE V.Z.W. genoemd.

Art. 1 Naam - De vereniging wordt PURE ALPVENTURE V.Z.W. genoemd. PURE ALPVENTURE V.Z.W. Adolf Reydamslaan 47 2400 Mol Gerechtelijk Arrondissement: Turnhout HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art. 1 Naam De vereniging wordt PURE ALPVENTURE V.Z.W. genoemd. Art. 2 Adres De zetel

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in oktober 2013

De arbeidsmarkt in oktober 2013 De arbeidsmarkt in oktober 2013 Datum: 8 november 2013 Van: Stad Antwerpen Actieve stad Werk en Economie Betreft: Arbeidsmarktfiche oktober 2013 In deze arbeidsmarktfiche zien we 1. dat Antwerpen eind

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012

PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012 PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012 Verkeersongevallen in België 2011 De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie publiceert vandaag de meest recente cijfers over verkeersongevallen. Het

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Samenwerking in Europa

Hoofdstuk 7 Samenwerking in Europa Hoofdstuk 7 Samenwerking in Europa Vroeger voerden Europese landen vaak oorlog met elkaar. De laatste keer was dat met de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Er zijn in die oorlog veel mensen gedood en er

Nadere informatie

Oostenrijk. Lermoos. Ehrwald. Arena. Arena

Oostenrijk. Lermoos. Ehrwald. Arena. Arena Oostenrijk Oostenrijk Ehrwald Skigebied Minimale hoogte 1000 Maximale hoogte 2118 Skiën beginners *** Skiën gevorderden *** Snowboarden ** Langlaufen ***** Wandelen **** Aprés-ski ** Tiroler Zugspitze

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Cijfers 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding?

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Cijfers 8 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding

Nadere informatie

Staten Generaal 2013 Kennisintro

Staten Generaal 2013 Kennisintro Staten Generaal 2013 Kennisintro Vincent Nijs @centnijs inhoud Kwantitatief wereld - Europa Vlaanderen 7 miljoen buitenlandse aankomsten in 2015? Kwalitatief: tevredenheid van onze klanten? tellen is vertellen

Nadere informatie

Houd de. bergen plezierig MEMENTO. PREVENTIE voor de WINTER. sports.gouv.fr/preventionhiver facebook.com/sports.gouv.

Houd de. bergen plezierig MEMENTO. PREVENTIE voor de WINTER. sports.gouv.fr/preventionhiver facebook.com/sports.gouv. Houd de bergen plezierig sports.gouv.fr/preventionhiver facebook.com/sports.gouv.fr @Sports_gouv Adviezen voordat u de skipistes opgaat Bereid u voor op de inspanning Doe een geschikte helm op en laat

Nadere informatie

voor commerciële doeleinden. gebonden 128 pagina s 9,95 per deel

voor commerciële doeleinden. gebonden 128 pagina s 9,95 per deel - Kleurplaten en spelletjes mogen gekopieerd worden voor gebruik in de klas, niet voor commerciële doeleinden. - Het is verboden de lesbrieven op internet te zetten of door te verkopen. - Wilt u de nieuwsbrief

Nadere informatie

Eindexamen aardrijkskunde vmbo gl/tl II

Eindexamen aardrijkskunde vmbo gl/tl II Meerkeuzevragen Schrijf alleen de hoofdletter van het goede antwoord op. Open vragen Geef niet meer antwoorden (redenen, voorbeelden e.d.) dan er worden gevraagd. Als er bijvoorbeeld twee redenen worden

Nadere informatie

Dienst Voogdij. Hoe zal deze dienst je helpen?

Dienst Voogdij. Hoe zal deze dienst je helpen? Dienst Voogdij Hoe zal deze dienst je helpen? Aankomst in België Je bent nog geen 18 en in België aangekomen zonder je vader of moeder. Je zoekt hulp of opvang, of je werd door de politie onderschept.

Nadere informatie

Thema 4: Toeristische landschappen: Toerisme in Europa en België LWB p1-19

Thema 4: Toeristische landschappen: Toerisme in Europa en België LWB p1-19 Thema 4: Toeristische landschappen: Toerisme in Europa en België LWB p1-19 1. Toerisme in Europa 1.1 Aantrekkingsfactoren p6-7 Menselijke aantrekkingsfactoren Cultuurfactoren Begeleidende factoren Natuurlijke

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in oktober 2015

De arbeidsmarkt in oktober 2015 De arbeidsmarkt in oktober 2015 Datum: 9 november 2015 Van: Stad Antwerpen Ondernemen en Stadsmarketing Business en innovatie Betreft: Arbeidsmarktfiche oktober 2015 In deze arbeidsmarktfiche zien we dat

Nadere informatie

Bizz Flex en Bizz Flex+

Bizz Flex en Bizz Flex+ Vorige tarieven Bizz Flex en Bizz Flex+ Bizz Fusion Bizz Happy Work en Max Bizz Mobile, Bizz Mobile+ en Bizz Mobile XL Bizz Mobile No Limit Bizz Mobile Team, Bizz Mobile Team+ en Bizz Mobile Team XL Bizz

Nadere informatie

Valentijnsdag 2010. 5 februari 2010

Valentijnsdag 2010. 5 februari 2010 Valentijnsdag 5 februari Verantwoording Het Valentijnsdagonderzoek is uitgevoerd van 28 januari tot en met 3 februari. In totaal hebben ruim 1.350 Nederlanders aan het onderzoek deelgenomen. Alle resultaten

Nadere informatie

Actief & Avontuurplein. (Hal 2) Suriname, kleurrijke grond! Verre Reizen is voor iedereen! (FOX) Tips & Trucks voor betere vakantiefoto s (Canon)

Actief & Avontuurplein. (Hal 2) Suriname, kleurrijke grond! Verre Reizen is voor iedereen! (FOX) Tips & Trucks voor betere vakantiefoto s (Canon) woensdag 9 januari Hong Landelijk Toerisme en wandelen in Gran Canaria Ruzie met een neushoorn in Zuid-Afrika Schotland per trein Verre Reizen is voor iedereen! Fietsavontuur Europa met kinderen (Europa

Nadere informatie

Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli Nationaal

Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli Nationaal Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli 2013 Je kan niet meer naar dit tariefplan overstappen. Nationaal Bellen in Nederland Prijs in Euro Duur * Vaste net Kruidvat Mobiel 0,05 Per minuut mobiel van andere

Nadere informatie

Samenstelling van het Europees Parlement met het oog op de verkiezingen van 2014

Samenstelling van het Europees Parlement met het oog op de verkiezingen van 2014 P7_TA(2013)0082 Samenstelling van het Europees Parlement met het oog op de verkiezingen van 2014 Resolutie van het Europees Parlement van 13 maart 2013 over de samenstelling van het Europees Parlement

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in maart 2017

De arbeidsmarkt in maart 2017 De arbeidsmarkt in maart 2017 Datum: 12 april 2017 Van: Stad Antwerpen Ondernemen en Stadsmarketing Business en innovatie Betreft: Arbeidsmarktfiche maart 2017 In deze arbeidsmarktfiche zien we dat 1.

Nadere informatie

De Belgische reismarkt. www.wes.be

De Belgische reismarkt. www.wes.be De Belgische reismarkt www.wes.be 3 De Belgische reismarkt in 212 13,9 miljoen commerciële reizen 7,3 miljard euro 4,2,8 9,7 6,5 in België buitenland in België buitenland 4 De touringcar is het transportmiddel

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in juni 2014

De arbeidsmarkt in juni 2014 De arbeidsmarkt in juni 2014 Datum: 17 juli 2014 Van: Stad Antwerpen Ondernemen & stadsmarketing Werk en Economie Betreft: Arbeidsmarktfiche juni 2014 In deze arbeidsmarktfiche zien we 1. dat Antwerpen

Nadere informatie

Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli Nationaal

Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli Nationaal Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli 2013 Je kan gratis naar dit tariefplan overstappen. Nationaal Bellen in Nederland Prijs in Euro Duur * Vaste net Kruidvat Mobiel 0,05 Per minuut mobiel van andere

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in mei 2017

De arbeidsmarkt in mei 2017 De arbeidsmarkt in mei 2017 Datum: 6 juni 2017 Van: Stad Antwerpen Ondernemen en Stadsmarketing Business en innovatie Betreft: Arbeidsmarktfiche mei 2017 In deze arbeidsmarktfiche zien we dat 1. Antwerpen

Nadere informatie

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis Tarievenkaart Starttarieven Doel Incl. btw Mobiel Nederland 0,10 0,10 Internationaal 0,10 0,10 Tarieven bellen binnen Nederland tarieven in euro/ minuut (doorberekend per hele minuut) Bestemming Incl.

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Winterbandenwetgeving

Winterbandenwetgeving Winterbandenwetgeving Oostenrijk Voor personenwagens, bussen met maximaal 8 zitplaatsen, lichte bedrijfsvoertuigen met een maximum toegestaan totaalgewicht t/m 3.500 kg en campers, geldt dat de voertuigen

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in april 2015

De arbeidsmarkt in april 2015 De arbeidsmarkt in april 2015 Datum: 12 mei 2015 Van: Stad Antwerpen Ondernemen & stadsmarketing Business en innovatie Betreft: Arbeidsmarktfiche april 2015 In deze arbeidsmarktfiche zien we 1. dat Antwerpen

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in april 2017

De arbeidsmarkt in april 2017 De arbeidsmarkt in april 2017 Datum: 10 mei 2017 Van: Stad Antwerpen Ondernemen en Stadsmarketing Business en innovatie Betreft: Arbeidsmarktfiche april 2017 In deze arbeidsmarktfiche zien we dat 1. Antwerpen

Nadere informatie