Tegeltapijt terugnameprogramma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tegeltapijt terugnameprogramma"

Transcriptie

1 1 Tegeltapijt terugnameprogramma

2 De volledige levenscyclus Interface startte in 1994 met het duurzaamheidsbeleid onder de naam Mission Zero, met als doel onze impact op het milieu uiterlijk in 2020 te elimineren. Dit betekende dat wij veel verder moesten gaan dan de gangbare normen die voor alle bedrijven gelden, en dat we de grenzen aan wat mogelijk werd geacht moesten verleggen. Onze benadering van duurzaamheid omvat de volledige levenscyclus van onze tapijttegels, dus ook wat er met de tegels gebeurt nadat de levensduur is verstreken. Recycling Ons uiteindelijke doel is dat alle tapijttegels worden vervaardigd in een gesloten productiecyclus. De tapijttegels worden dan gemaakt van volledig gerecyclede materialen, en oude tapijttegels worden omgezet in grondstoffen voor nieuw tegeltapijt. Dankzij duurzame innovatie, technologische vorderingen en creatieve partnerschappen hebben wij significant vooruitgang geboekt. 3. Gesloten natuurlijke 2. Recycling (gesloten productiecyclus) cyclus door biologisch a) ReEntry 2.0 : Nagenoeg één op één recycling afbreekbare materialen b) Downcycling 3 Winning en bewerking van grondstoffen Interface productie 2 Product 4 1 Gebruik en onderhoud Herwinning van energie 1. ReUse: Hergebruik Einde van de levensduur Vuilstortplaats

3 Herwinnen van waardevolle materialen Elke dag worden er tonnen waardevolle grondstoffen in de vorm van afgedankt tapijt bij het vuil gezet. Een groot deel daarvan belandt helaas op de vuilstortplaats. Alleen al in Europa wordt elk jaar naar schatting 30 miljoen vierkante meter aan tapijttegels afgevoerd naar stortplaatsen of verbrandingsovens. Dit is zowel uit financieel als uit milieuoogpunt onaanvaardbaar. ReEntry is het terugnameprogramma van Interface voor gebruikt tapijt. Het biedt onze klanten de milieuvriendelijkste opties voor oude tapijttegels. Met dit programma willen wij zoveel mogelijk gebruikte tapijttegels recyclen en de materialen herwinnen. Wij garanderen dat het teruggenomen tapijt middels de meest duurzame methode zal worden verwerkt. In 2011 heeft ons ReEntry programma wereldwijd meer dan ton tapijt en restmateriaal van de stortplaats gered.

4 Een hiërarchie van opties Er zijn verschillende manieren om met gebruikt tapijt om te gaan en sommige zijn verstandiger dan andere. Het Interface ReEntry programma in Europa biedt de volgende opties: ReUse wij verlengen de levensduur van het tapijt door het in zijn bestaande vorm te hergebruiken, daarbij werken wij samen met partners in sociaal ondernemen. Meest gewenste optie De afval hiërarchie Voorkoming en minimalisatie Hergebruik Recycling ReEntry 2.0 recycling wij voeren recycling uit door middel van een proces dat de hoofdbestanddelen van tapijttegels, het garen en de backing, van elkaar scheidt, zodat deze tot grondstof voor nieuw garen en backing kunnen worden omgezet. Energy recovery als het tapijt niet geschikt is voor recycling wordt het verbrand in een afvalenergie-installatie of gebruikt als brandstof in cementovens. Wat na de verbranding overblijft wordt in het cement verwerkt. Minst gewenste optie Downcycling Herwinning Verwijdering Maximale bescherming van hulpbronnen

5 ReUse verlenging van de levensduur Veel tapijttegels worden vervangen voordat ze technisch versleten zijn, terwijl ze langer mee zouden kunnen gaan. Afhankelijk van de staat waarin ze verkeren, kunnen de meeste daarvan op andere plaatsen en voor andere doeleinden worden hergebruikt. Zo wordt de levensduur van de tegels verlengd. Wat betreft hergebruik van tapijttegels werken wij samen met sociale ondernemingen en recyclingorganisaties in heel Europa. Dat levert meer dan alleen milieuvoordelen op. Veel van onze ReUse partners bieden hun lokale gemeenschappen ook sociale voordelen, zoals werk voor kwetsbare en kansarme mensen, opleidingsmogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben en het schenken van tapijttegels aan liefdadigheidsinstellingen. Ons ReUse programma heeft ook geleid tot de ontdekking van geheel nieuwe en creatieve gebruiksvormen voor tapijttegels, zoals geluids- en warmte-isolatie, dakbedekking voor tuinhuisjes en kunstprojecten. (ReUse is nog niet overal in Europa mogelijk)

6 ReEntry 2.0 recycling Het ReEntry 2.0 recyclingproces in onze fabriek in Scherpenzeel is een doorbraak in de tapijtindustrie. Het maakt recycling van tapijttegels mogelijk, zowel van onze eigen tegels als van tegels van andere fabrikanten. Bij het recyclingproces wordt gebruik gemaakt van een zeer efficiënte technologie, die het garen van de backing scheidt, waardoor er slechts een fractie restmateriaal overblijft. Door de hoge zuiverheid is elk bestanddeel bruikbaar in nieuwe producten met een vergelijkbare waarde. Dit is vooral van belang bij het recyclen van nylon garen, het onderdeel van het tapijt dat de meeste koolstof bevat. Ook kunnen wij herwonnen backingmateriaal weer gebruiken in ons productieproces. Met ReEntry 2.0 kunnen wij op dit moment de meeste gebruikte tapijttegels op de Europese markt recyclen. Het proces heeft een hoge capaciteit van vierkante meter per jaar en deze capaciteit kunnen we in de toekomst nog verder vergroten. ReEntry 2.0 is een nieuwe generatie tapijtrecycling. Het systeem brengt Interface een belangrijke stap dichter bij een gesloten productiecyclus in Europa, waarbij we helemaal geen nieuwe grondstoffen meer nodig hebben.

7 ReEntry 2.0 hoe het werkt Wij zetten de pallets met tapijttegels op de transportband (1), waar ze langs een metaaldetector (2) worden geleid. Vervolgens worden de hoofdbestanddelen (garen en backing) van elkaar gescheiden (3-5). De herwonnen backing gebruiken wij in de fabriek voor de productie van nieuwe backing (6). Het nylon (7) gaat naar onze partners die er chips (8) van maken en het extruderen als post-consumer gerecycled nylon voor de productie van nieuwe tapijttegels (9).

8 Herwinning van energie Bij gebruikt kamerbreed tapijt en tapijttegels die niet geschikt zijn voor recycling met ons ReEntry 2.0 systeem maken wij energieherwinning mogelijk door het tapijt te verbranden in een afvalenergie-installatie, of door het te gebruiken als brandstof en grondstof in de cementindustrie. Wij werken samen met het toonaangevende afvalbeheersbedrijf SITA om zodoende gebruik te kunnen maken van de meest verantwoorde en efficiënte methoden.

9 Waardevolle materialen behouden Het maakt verschil wat u met uw gebruikte tapijttegels doet; niet alleen op het gebied van CO2 uitstoot en energieverbuik, maar ook met betrekking tot het behouden van waardevolle materialen. Wij werken al vele jaren nauw samen met onze garenleveranciers om het aandeel van gerecyclede materialen in nieuwe producten te verhogen. Met ons nieuwe ReEntry 2.0 proces in Europa, en een soortgelijk systeem in de Verenigde Staten, dragen wij direct bij aan een verhoging van de hoeveelheid postconsumer gerecycled garen dat beschikbaar is voor nieuwe producten. Dit betekent dat we de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen voor de productie van tapijt voortdurend verminderen.

10 De waarde van goed partnerschap Wij weten dat samenwerking met partners buiten onze eigen organisatie essentieel is om onze Mission Zero doelstelling te halen. Recycling kan complex zijn en een deskundige en verantwoorde behandeling van wat normaal gesproken als afval wordt beschouwd vereist de nodige kennis. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met SITA, een vooraanstaand Europees afvalbeheersbedrijf. Wij profiteren van de grote ervaring van SITA op het gebied van recycling en reverse logistics. Wij werken ook nauw samen met vloerbedrijven om het verwijderen van het tapijt zo vlot mogelijk te laten verlopen zonder hinder voor de gebruikers. Het gebruik van ons lijmvrije systeem TacTiles voor de installatie van nieuwe tegels moet worden gestimuleerd om recycling in de toekomst nog gemakkelijker te maken. Want wat is het nut van recyclebaar tapijt als het aan de vloer vastzit? 19

11 Verstandig omgaan met gebruikt tapijt Samen met onze vertrouwde partners maken wij het vervangen van tapijt zo eenvoudig mogelijk en bieden wij de milieuvriendelijkste alternatieven aan. Onze ReEntry coördinatoren beoordelen uw gebruikte tapijt en kiezen de beste optie waarbij ze houden rekening met uw behoeften en planning. Als wij met het werk klaar zijn ontvangt u een certificaat waarop vermeld staat hoe wij uw gebruikte tapijt hebben verwerkt. Als u meer informatie wenst over de ReEntry opties voor uw gebruikte tapijt, dan kunt u een sturen naar reentry.nl@interface.com 20 21

12 Condities ReEntry 2.0: Herwinning van energie: Alleen tapijttegels met een gemodificeerde bitumen backing zijn momenteel geschikt voor recycling met ReEntry 2.0. De tegels moeten op pallets gestapeld worden met de tapijtkant naar boven, tot een hoogte tussen de 1,1 en 1,5 meter en in plastic gewikkeld zijn. Verschillende kleuren kunnen worden gemengd mits de tapijtstijl identiek is. Tapijtresten moeten verpakt worden in bigbags en mogen geen ander afval bevatten. Bigbags zijn op aanvraag als onderdeel van onze service beschikbaar. Wij accepteren zowel kamerbreed tapijt als tapijttegels zonder pvc. Kleine resten van lijm, cement of beton zijn acceptabel, maar het materiaal mag geen zware metalen of gevaarlijke chemicaliën bevatten. De backing van de tegels mag geen zware ondervloer of residuen bevatten. Wij kunnen geen tegels accepteren waarvan een deel met de tapijtkant naar boven ligt en een deel met de tapijtkant naar beneden. Wij kunnen geen pallets accepteren die ook ander afval bevatten. De tegels kunnen worden aangeleverd op houten pallets, opgestapeld tot een hoogte tussen 1,1 en 1,5 meter en gewikkeld in plastic. De tegels kunnen ook worden aangeleverd in een bulkcontainer die voor een afgesproken periode beschikbaar wordt gesteld. De container mag alleen kamerbreed tapijt en tapijttegels bevatten.

13 Europe, Middle East, Africa, India A AE BA BE BG BY CH / CS CZ DE DK ES FR HR HU IE IL IN /54 IT KZ MK NL NO PL +48 (0) PT RO /42/43/44 RS RU SA SE SI SK TR UA +38(044) UK +44 (0) ZA

Fotosfera. www.interface.com. Europe, Middle East, Africa, India

Fotosfera. www.interface.com. Europe, Middle East, Africa, India Europe, Middle East, Africa, India AE +971 4 399 6934 A +41 44.913.68.00 BA +387 33 522 534 BE +32 2 475 27 27 BG +359 2 808 303 BY +375 17 226 75 14 CH +41 44/9136800 CS +381 11 212 95 79 CZ +42 0 233

Nadere informatie

Onbegrensde mogelijkheden

Onbegrensde mogelijkheden Skinny Planks Onbegrensde mogelijkheden Onze 25 x 100 cm Skinny Planks introduceren een nieuwe schaal en vorm van tapijttegels, waarmee ze de installatiemogelijkheden aanzienlijk vergroten. De vierkante

Nadere informatie

TacTiles. Plaats uw tapijttegels snel en eenvoudig, zónder lijm

TacTiles. Plaats uw tapijttegels snel en eenvoudig, zónder lijm TacTiles Plaats uw tapijttegels snel en eenvoudig, zónder lijm Interface is voortdurend op zoek naar nieuwe en slimmere producten. Geïnspireerd door de natuur en door de gekko, die ogenschijnlijk aan oppervlakken

Nadere informatie

Lijmvrij installatiesysteem. TacTiles

Lijmvrij installatiesysteem. TacTiles Lijmvrij installatiesysteem TacTiles Lijmvrij installatiesysteem We hebben TacTiles voor een project van 4000 vierkante meter in ons expositiecentrum gebruikt. Ze liggen er nu al bijna 2 jaar en ik ben

Nadere informatie

TacTiles. Installeer uw modulaire vloer snel en eenvoudig, zónder lijm

TacTiles. Installeer uw modulaire vloer snel en eenvoudig, zónder lijm TacTiles Installeer uw modulaire vloer snel en eenvoudig, zónder lijm Interface is voortdurend op zoek naar nieuwe en slimmere producten. Geïnspireerd door de natuur en door de gekko, die ogenschijnlijk

Nadere informatie

Service voor CO 2. - neutraal tegeltapijt

Service voor CO 2. - neutraal tegeltapijt Service voor CO 2 neutraal tegeltapijt CO 2 compenseren Voor de sceptici onder ons als het gaat om CO 2 compensatie heb ik maar één vraag: als u alles al hebt gedaan wat binnen uw macht ligt om uw eigen

Nadere informatie

Level Set Collection LVT. QuickShip Delivery Guide

Level Set Collection LVT. QuickShip Delivery Guide Level Set Collection LVT QuickShip Delivery Guide Interface heeft in het QuickShip -programma ruim 500 modulaire vloerproducten beschikbaar voor verzending binnen 24 uur*. Deze brochure weergeeft de servicelevels

Nadere informatie

Backings. Hoogwaardige backings voor modulaire vloeren

Backings. Hoogwaardige backings voor modulaire vloeren Backings Hoogwaardige backings voor modulaire vloeren Hoogwaardige backings voor modulaire vloeren Onder het oppervlak kijken Bent u op zoek naar een vloer, dan denkt u waarschijnlijk na over de kleur,

Nadere informatie

Interlay. Meer comfort, geluid gereduceerd. Europe, Middle East, Africa, India

Interlay. Meer comfort, geluid gereduceerd. Europe, Middle East, Africa, India Europe, Middle East, Africa, India AE AT BA BE BG BY CH CS CZ DE DK ES FR HR HU IE IL IN IT KZ NL MK NO PL PT RO RS RU SA SE SK SI TR UA UK ZA +971 4 399 6934 +41 44.913.68.00 +387 33 522 534 +32 2 475

Nadere informatie

Biosfera 100 % Gerecycled Polyamide. Europe, Middle East, Africa, India

Biosfera 100 %  Gerecycled Polyamide. Europe, Middle East, Africa, India 100 % Gerecycled Polyamide Europe, Middle East, Africa, India AE +971 4 399 6934 AT +41 44 913 68 00 BA +387 33 522 534 BE +32 2 475 27 27 BG +359 2 808 303 BY +375 17 226 75 14 CH +41 44 913 68 00 CS

Nadere informatie

Europese feestdagen 2019

Europese feestdagen 2019 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 01-02

Nadere informatie

Europese feestdagen 2018

Europese feestdagen 2018 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03

Nadere informatie

Europese feestdagen 2017

Europese feestdagen 2017 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03 Denemarken

Nadere informatie

Alleen de feiten over de backing van tapijttegels

Alleen de feiten over de backing van tapijttegels 1 Alleen de feiten over de backing van tapijttegels Een document met technische informatie over de backings van tapijttegels en de bijbehorende milieueffecten 2 3 Inhoud Bij Interface begrijpen we dat

Nadere informatie

Actuele winterbandenverplichting in Europa

Actuele winterbandenverplichting in Europa Actuele winterbandenverplichting in Europa De regelgeving over de verplichting van winterbanden en sneeuwkettingen in Europa verandert continu. Om uzelf goed voor te bereiden op een veilige reis, vindt

Nadere informatie

ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN

ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN EEN TRADITIE VAN INNOVATIE Het verhaal van Interface begint in 1973, wanneer oprichter Ray Anderson ziet dat de kantooromgeving ingrijpend aan het veranderen is en behoefte

Nadere informatie

EEN NIEUWE MANIER VAN DENKEN

EEN NIEUWE MANIER VAN DENKEN EEN NIEUWE MANIER VAN DENKEN EEN NIEUW VLOERCONCEPT Interface Hospitality ontwerpt en fabriceert unieke vloeroplossingen. We dagen u uit om out of the box te denken en tradities te vergeten. Sta open

Nadere informatie

Ketenanalyse Ketenanalyse Asbestverwijdering

Ketenanalyse Ketenanalyse Asbestverwijdering Ketenanalyse Ketenanalyse Asbestverwijdering Datum: 7-9-2015 Status: definitief Door: QSN, Gea Helms Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 1.1 Scope... 3 1.2 Metaalrecycling... 4 1.3 Asbest... 4 2. Keten asbestverwijdering...

Nadere informatie

Duurzame innovatie met de natuur als mentor - de circulaire economie in de praktijk - Rijks Innovatie Lab 2013

Duurzame innovatie met de natuur als mentor - de circulaire economie in de praktijk - Rijks Innovatie Lab 2013 Duurzame innovatie met de natuur als mentor - de circulaire economie in de praktijk - Rijks Innovatie Lab 2013 Introductie van het bedrijf Uitvinder van de Heuga tapijttegel Omzet $ 1 miljard 3500 medewerkers

Nadere informatie

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren Recycling is niet iets wat we erbij doen Het is waar we ons op baseren Recycling het zit in ons DNA Tegenwoordig heeft iedereen het over afval als hulpbron. Maar bij DS Smith Recycling is het dat ook echt.

Nadere informatie

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren Recycling is niet iets wat we erbij doen Het is waar we ons op baseren Recycling het zit in ons DNA We beheren meer dan 5 miljoen ton aan recyclebaar materiaal en Tegenwoordig heeft iedereen het over afval

Nadere informatie

van Nice v1.1, 20 februari 2014

van Nice v1.1, 20 februari 2014 Gemeenschappelijke mededeling over de gemeenschappelijke praktijk inzake de algemene benamingen van de hoofdklassen van de classificatie 1 van Nice v1.1, 20 februari 2014 Op 19 juni 2012 deed het Hof uitspraak

Nadere informatie

Pan-Europese opiniepeiling over beroepsveiligheid en -gezondheid

Pan-Europese opiniepeiling over beroepsveiligheid en -gezondheid Pan-Europese opiniepeiling over beroepsveiligheid en -gezondheid Resultaten in Europa en Nederland - Mei 2013 Representatieve resultaten in 31 deelnemende Europese landen voor het Europees Agentschap voor

Nadere informatie

ERUTAN. Een nieuw business concept ontwerp voor tapijten van natuurlijke vezels met een 100% gesloten biologische cirkel

ERUTAN. Een nieuw business concept ontwerp voor tapijten van natuurlijke vezels met een 100% gesloten biologische cirkel ERUTAN Een nieuw business concept ontwerp voor tapijten van natuurlijke vezels met een 100% gesloten biologische cirkel Terug naar de natuur ERUTAN: een project ontwikkeld door het ERUTAN Consortium, bestaande

Nadere informatie

Convergentie. Vaak gestelde vragen (FAQ) over de gemeenschappelijke praktijk CP4 Mate van bescherming van zwart-witmerken

Convergentie. Vaak gestelde vragen (FAQ) over de gemeenschappelijke praktijk CP4 Mate van bescherming van zwart-witmerken EN NL Convergentie Vaak gestelde vragen (FAQ) over de gemeenschappelijke praktijk CP4 Mate van bescherming van zwart-witmerken 1. Als de merken niet gelijk (identiek) zijn, kunnen zij dan niettemin met

Nadere informatie

Open Data laten stromen Nederland in Europees perspectief

Open Data laten stromen Nederland in Europees perspectief Open Data laten stromen Nederland in Europees perspectief Sem Enzerink (Capgemini Consulting) Gebruikersbijeenkomst data.overheid.nl, 16 maart 2018, Den Haag Wij zijn de open data vindplaats van publieke

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

Prioriteiten op energiegebied voor Europa Presentatie door de heer J.M. Barroso,

Prioriteiten op energiegebied voor Europa Presentatie door de heer J.M. Barroso, Prioriteiten op energiegebied voor Europa Presentatie door de heer J.M. Barroso, Voorzitter van de Europese Commissie, voor de Europese Raad van 22 mei 2013 Nieuwe omstandigheden op de wereldwijde energiemarkt

Nadere informatie

LVT QuickShip. Delivery Guide

LVT QuickShip. Delivery Guide LVT QuickShip Delivery Guide Interface heeft in het QuickShip -programma ruim 500 modulaire vloerproducten beschikbaar voor verzending binnen 24 uur*. Deze brochure weergeeft de servicelevels voor de

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

De ONBEKENDE KANT van PLASTIC. Waarom worden zoveel. producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt?

De ONBEKENDE KANT van PLASTIC. Waarom worden zoveel. producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt? De ONBEKENDE KANT van PLASTIC Waarom worden zoveel producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt? PLASTIC IS WAARDEVOL Tijdens de productie en gebruik EEN

Nadere informatie

van Nice v1.2, 28 oktober 2015

van Nice v1.2, 28 oktober 2015 Gemeenschappelijke mededeling over de gemeenschappelijke praktijk inzake de algemene benamingen van de hoofdklassen van de classificatie 1 van Nice v1.2, 28 oktober 2015 Op 19 juni 2012 deed het Hof uitspraak

Nadere informatie

Zeg ook JA tegen afval scheiden.

Zeg ook JA tegen afval scheiden. Zeg ook JA tegen afval scheiden. Elkaar iets beloven. Voor een betere toekomst. Zonder het onnodig verbruiken en weggooien van grondstoffen. Om dat te kunnen realiseren moeten we met elkaar JA zeggen tegen

Nadere informatie

Activiteiten. Duurzaam ondernemen. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels. R. Ramlotstraat 89 B-9200 Dendermonde.

Activiteiten. Duurzaam ondernemen. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels. R. Ramlotstraat 89 B-9200 Dendermonde. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels Activiteiten Adres De geschiedenis van DESSO begon toen in 1930 een Belgische fabrikant in het Nederlandse Oss geweven tapijten ging maken. Momenteel

Nadere informatie

Circulaire draagconstructies bouwen met Skellet

Circulaire draagconstructies bouwen met Skellet Circulaire draagconstructies bouwen met Skellet De cirkel A = Lineaire economie Ontginning van grondstoffen Produceren van bouwmaterialen Bouwen Slopen Afval storten B = Circulair door recyclen Ontginning

Nadere informatie

zonweringsdoeken gemaakt van planten THE FIRST SUNSCREEN FABRIC IN THE WORLD WITH CRADLE TO CRADLE CERTIFIED GOLD

zonweringsdoeken gemaakt van planten THE FIRST SUNSCREEN FABRIC IN THE WORLD WITH CRADLE TO CRADLE CERTIFIED GOLD zonweringsdoeken gemaakt van planten THE FIRST SUNSCREEN FABRIC IN THE WORLD WITH CRADLE TO CRADLE CERTIFIED GOLD M + N PROJECTEN ONTWIKKELDE EEN NIEUWE GENERATIE ZONWERINGSDOEKEN, DIE DE HUIDIGE MATERIALEN

Nadere informatie

Basis gegevens tender

Basis gegevens tender Geachte heer / mevrouw, Graag maken wij gebruik van de mogelijkheid om u te bedanken voor het verkregen vertrouwen. In dit rapport worden de resultaten weergegeven van de hierboven genoemde tender. Uw

Nadere informatie

Let s Clear be. Laten we duidelijk zijn over tapijttegels, milieuclaims, producttransparantie en werkelijke vooruitgang richting duurzaamheid.

Let s Clear be. Laten we duidelijk zijn over tapijttegels, milieuclaims, producttransparantie en werkelijke vooruitgang richting duurzaamheid. Let s Clear be Laten we duidelijk zijn over tapijttegels, milieuclaims, producttransparantie en werkelijke vooruitgang richting duurzaamheid. www.interface.com/gobeyond Een rijke Geschiedenis Mijlpalen

Nadere informatie

Onze systemen, uw vooruitgang! Tapijt recycling - InterfaceFLOR

Onze systemen, uw vooruitgang! Tapijt recycling - InterfaceFLOR Tapijt recycling - InterfaceFLOR Tapijttegel recycling Afgekeurde en gebruikte tegels worden door deze installatie gerecycled. Dit houdt in dat de bitumen van de tegel gescheiden wordt en wordt hergebruikt.

Nadere informatie

Afvalcontainers in de Circulaire Economie

Afvalcontainers in de Circulaire Economie Afvalcontainers in de Circulaire Economie SSI Schafer B.V. ing. H.P. Gijzen Circulaire Economie MVO Nederland: "Onder circulariteit verstaan wij het hoogwaardig hergebruik van grondstoffen, materialen

Nadere informatie

Minder afval, minder CO2, minder kosten

Minder afval, minder CO2, minder kosten Minder afval, minder CO2, minder kosten Nog maar dertig jaar geleden kostte het storten van een ton ongesorteerd afval hooguit iets meer dan 4 euro. Nu is dat bijna vijftig keer zo veel: 200 euro. Het

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

HOE BETAALT U? HOE ZOU U WILLEN BETALEN?

HOE BETAALT U? HOE ZOU U WILLEN BETALEN? HOE BETAALT U? HOE ZOU U WILLEN BETALEN? 2/09/2008-22/10/2008 Er zijn 329 antwoorden op 329 die voldoen aan uw criteria DEELNAME Land DE - Duitsland 55 (16.7%) PL - Polen 41 (12.5%) DK - Denemarken 20

Nadere informatie

Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte.

Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte. Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte. De duurzame sanitaire ruimte van CWS Met Ecoilet bent u zuinig met natuurlijke grondstoffen en met uw portemonnee. De introductie van Ecoilet vergt geen extra investeringen,

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop.

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong-plafonds.nl www.armstrongplafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

Milieu is een belangrijk aspect voor de bouw, hergebruik en gebruik van recyclet materiaal speelt hierin een hoofdrol; ook voor uw project.

Milieu is een belangrijk aspect voor de bouw, hergebruik en gebruik van recyclet materiaal speelt hierin een hoofdrol; ook voor uw project. Aanbod marlin contract voor specifieke projecten Milieu is een belangrijk aspect voor de bouw, hergebruik en gebruik van recyclet materiaal speelt hierin een hoofdrol; ook voor uw project. Wij zijn hier

Nadere informatie

Op 19 juni 2012 deed het Hof uitspraak in zaak C-307/10 IP Translator en gaf daarbij de volgende antwoorden op de prejudiciële vragen:

Op 19 juni 2012 deed het Hof uitspraak in zaak C-307/10 IP Translator en gaf daarbij de volgende antwoorden op de prejudiciële vragen: Gemeenschappelijke mededeling over de tenuitvoerlegging van IP Translator v1.2, 20 februari 2014 1 Op 19 juni 2012 deed het Hof uitspraak in zaak C-307/10 IP Translator en gaf daarbij de volgende antwoorden

Nadere informatie

De toekomst van de welvaartsstaat. Frank Vandenbroucke Kortrijk 18 maart 2015

De toekomst van de welvaartsstaat. Frank Vandenbroucke Kortrijk 18 maart 2015 De toekomst van de welvaartsstaat Frank Vandenbroucke Kortrijk 18 maart 2015 De actieve welvaartsstaat herbekeken De duurzaamheid van het succes van de welvaartsstaat Investeren in kinderen Beleidsuitdagingen

Nadere informatie

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt van 17 mei 2017 met betrekking tot de aanvraag van Remeha NV voor de classificatie van de elektriciteitsproductie-eenheid als opkomende

Nadere informatie

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST BESLISSING (BRUGEL-Beslissing-20170518-52) betreffende de aanvraag van SenerTec GmbH voor de de classificatie van de elektriciteitsproductie-eenheid

Nadere informatie

overheidsgebouwen inrichting in visie op Een nieuwe

overheidsgebouwen inrichting in visie op Een nieuwe Een nieuwe visie op inrichting in overheidsgebouwen Een nieuwe visie op inrichting in overheidsgebouwen InterfaceFLOR is een mondiale leider op het gebied van het ontwerpen en produceren van hoogwaardige,

Nadere informatie

Grensoverschrijdende aftrek van fiscale verliezen

Grensoverschrijdende aftrek van fiscale verliezen Grensoverschrijdende aftrek van fiscale verliezen 20.01.2006-20.02.2006 220 antwoorden. Geef aan op welk gebied uw hoofdactiviteit ligt D - Industrie 58 26,4% G - Groothandel en kleinhandel; reparatie

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op kunststof en rubber. Feiten & cijfers

Een nieuwe kijk op kunststof en rubber. Feiten & cijfers Een nieuwe kijk op kunststof en rubber Feiten & cijfers PRODUCTIE & PROCES -40% Economie NL 2014 bedrijven werknemers jaaromzet Innovaties en optimalisaties van de productieprocessen, hebben er in de afgelopen

Nadere informatie

KAS BANK. Klant: KAS BANK. Locatie: Amsterdam, Nederland. Product: Common Ground, Monochrome. Aantal m2: 9.563 m2

KAS BANK. Klant: KAS BANK. Locatie: Amsterdam, Nederland. Product: Common Ground, Monochrome. Aantal m2: 9.563 m2 KAS BANK Klant: KAS BANK Locatie: Amsterdam, Nederland Product: Common Ground, Monochrome Aantal m2: 9.563 m2 Toegevoegde services: ReEntry TacTilesTM KAS BANK, een nieuw begin KAS BANK, opgericht in

Nadere informatie

Circulair met E-Waste

Circulair met E-Waste Circulair met E-Waste Gemakkelijk Elektronica Recyclen Ernest de Weert Sims Metal Management Werelds grootste metaal recycler Beursgenoteerd in Australië 8,7 miljoen ton jaarlijks Wereldwijd beschikbaar

Nadere informatie

Cradle to Cradle update

Cradle to Cradle update Cradle to Cradle update Schema Biologische cirkel DESSO Een Cradle to Cradle-bedrijf Biologische cirkel DESSO doet onderzoek naar prototypen tapijt en tapijttegels met grondstoffen uit de biologische

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op kunststof en rubber. Feiten & cijfers

Een nieuwe kijk op kunststof en rubber. Feiten & cijfers Een nieuwe kijk op kunststof en rubber Feiten & cijfers PRODUCTIE & PROCES -40% Economie NL 2016 bedrijven werknemers jaaromzet Innovaties en optimalisaties van de productieprocessen, hebben er in de afgelopen

Nadere informatie

We houden van de natuur. Dat is altijd al zo geweest!

We houden van de natuur. Dat is altijd al zo geweest! rh environment Nature our passion We streven er altijd naar dat onze stoelen even ergonomisch voor het lichaam als vriendelijk voor het milieu zijn. Al onze stoelen kunnen voor 100 procent gerecycled worden

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL 01/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden de

Nadere informatie

Interieurs verbeteren en nadelige milieueffecten verminderen

Interieurs verbeteren en nadelige milieueffecten verminderen Interieurs verbeteren en nadelige milieueffecten verminderen een eerste vereiste voor vloeren Als u uw ideale bedrijfsvloer zou mogen samenstellen, hoe zou die er dan uitzien? Een ideale bedrijfsvloer

Nadere informatie

Missies. Achtergrond. M01 - Gerecycled materiaal gebruiken

Missies. Achtergrond. M01 - Gerecycled materiaal gebruiken Missies Achtergrond De TRASH TREK SM Challenge gaat over wat er gebeurt met spullen wanneer we denken dat we er klaar mee zijn of wanneer we denken dat ze niet meer bruikbaar zijn. Met een beetje fantasie

Nadere informatie

Simplicity. Werking van het product. Den Bosch, 2015

Simplicity. Werking van het product. Den Bosch, 2015 Simplicity Werking van het product Den Bosch, 2015 Agenda 1 Risico s in de MKB Markt 2 Simplicity: Innovatief en eenvoudig 3 Vooraf een vaste prijs, geen verrassingen 4 De werking van de verzekering 5

Nadere informatie

RH en duurzaam ondernemen

RH en duurzaam ondernemen RH en duurzaam ondernemen Milieubeleid Zoals het een Scandinavisch bedrijf betaamt, werkt RH volgens een strikt milieubeleid. Onze vooruitstrevende mening is dat bedrijven behalve winst maken nog een andere

Nadere informatie

BIJLAGE I LIJST MET NAMEN, FARMACEUTISCHE VORM, STERKTE VAN HET GENEESMIDDEL, TOEDIENINGSWEG, AANVRAGERS IN DE LIDSTATEN

BIJLAGE I LIJST MET NAMEN, FARMACEUTISCHE VORM, STERKTE VAN HET GENEESMIDDEL, TOEDIENINGSWEG, AANVRAGERS IN DE LIDSTATEN BIJLAGE I LIJST MET NAMEN, FARMACEUTISCHE VORM, STERKTE VAN HET GENEESMIDDEL, TOEDIENINGSWEG, AANVRAGERS IN DE LIDSTATEN 1 AT - Oostenrijk Flutiform 50 Mikrogramm/5 Mikrogramm pro Sprühstoß Druckgasinhalation

Nadere informatie

van duurzaam tot circulair

van duurzaam tot circulair van duurzaam tot circulair van duurzaam tot circulair In gebouwen die ontmanteld moeten worden zijn veel materialen aanwezig die een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen, zoals staal, aluminium, vloerbedekking,

Nadere informatie

Duurzame Industrie. De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt

Duurzame Industrie. De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt Duurzame Industrie De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt De verduurzaming van Nederland en van de industrie vraagt onder andere

Nadere informatie

Een herstellende bijdrage leveren aan milieu en maatschappij. - met de natuur als mentor -

Een herstellende bijdrage leveren aan milieu en maatschappij. - met de natuur als mentor - Een herstellende bijdrage leveren aan milieu en maatschappij - met de natuur als mentor - KIVI 23 september 2014 Inclusief en circulair innoveren en co-creëren door te inspireren Geanne van Arkel Sustainable

Nadere informatie

Trends in levenslang leren

Trends in levenslang leren Trends in levenslang leren Wim Herremans, Steunpunt Werk Infosessie opleidingsincentives, 18/04/2016 Overzicht 1. Toenemende scholarisatie 2. Levenslang leren 3. Bedrijven en sectoren 1. Toenemende scholarisatie

Nadere informatie

Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop SILVER. Plafond&Wand SYSTEMEN.

Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop SILVER. Plafond&Wand SYSTEMEN. Plafond&Wand SYSTEMEN Samen van idee tot werkelijkheid SILVER Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle

Nadere informatie

Om een of meerdere pakketten te laten afhalen door UPS, kunt u een afhaalopdracht inplannen op www.ups.com. Kies vervolgens:

Om een of meerdere pakketten te laten afhalen door UPS, kunt u een afhaalopdracht inplannen op www.ups.com. Kies vervolgens: Collectie van uw pakketten Het zelf inleveren of laten afhalen van uw pakketten Om een of meerdere pakketten te laten afhalen door UPS, kunt u een afhaalopdracht inplannen op www.ups.com. Kies vervolgens:

Nadere informatie

Op weg naar herstel: het cohesiepakket. Vragen en antwoorden over de bijdrage van het cohesiebeleid aan het Europese economische herstelplan

Op weg naar herstel: het cohesiepakket. Vragen en antwoorden over de bijdrage van het cohesiebeleid aan het Europese economische herstelplan MEMO/08/740 Brussel, 26 november 2008 Op weg naar herstel: het cohesiepakket. Vragen en antwoorden over de bijdrage van het cohesiebeleid aan het Europese economische herstelplan Wat is de rol van het

Nadere informatie

Material Value Circle

Material Value Circle Material Value Circle Meerwaarde in de circulaire waarde keten Lonneke de Graaff Materials 2014 l.graaff@dpivalucentre.nl Inhoud DPI Value Centre Wat is de Value Circle? Waarom kijken naar de Value Circle?

Nadere informatie

Een document met technische informatie over de backings van tapijttegels en de bijbehorende milieueffecten

Een document met technische informatie over de backings van tapijttegels en de bijbehorende milieueffecten ALLEEN DE FEITEN OVER DE BACKING VAN TAPIJTTEGELS Een document met technische informatie over de backings van tapijttegels en de bijbehorende milieueffecten Bij InterfaceFLOR begrijpen we dat klanten,

Nadere informatie

Onderzoek naar e-gezondheidszorg in Europa: artsen moeten meer gebruik maken van ICT

Onderzoek naar e-gezondheidszorg in Europa: artsen moeten meer gebruik maken van ICT IP/08/641 Brussel, 25 april 2008 Onderzoek naar e-gezondheidszorg in Europa: artsen moeten meer gebruik maken van ICT De Europese Commissie heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een pan-europees

Nadere informatie

Klimaatbeleid en hernieuwbare energie: het EU pakket voor Ger Klaassen DG Milieu Europese Commissie

Klimaatbeleid en hernieuwbare energie: het EU pakket voor Ger Klaassen DG Milieu Europese Commissie Klimaatbeleid en hernieuwbare energie: het EU pakket voor 22 Ger Klaassen DG Milieu Europese Commissie Overzicht Lange termijn visie en doelstellingen 22 Het EU pakket voor 22 Gevolgen van het pakket Lange

Nadere informatie

Pan-Europese opiniepeiling over beroepsveiligheid en - gezondheid

Pan-Europese opiniepeiling over beroepsveiligheid en - gezondheid Pan-Europese opiniepeiling over beroepsveiligheid en - gezondheid Representatieve resultaten in de 2 lidstaten van de Europese Unie Pakket bevat de resultaten van de EU2 én van België Ontwerp Opiniepeiling

Nadere informatie

VAL-I-PAC en het belang van Materiaalrecyclage

VAL-I-PAC en het belang van Materiaalrecyclage VAL-I-PAC en het belang van Materiaalrecyclage 1. Recyclage / energetische valorisatie verpakkings afval 2. Afvalhout als bron van groene energie 3. Afval als brandstof (RDF) 4. Vraag naar afval door verbrandingsovens

Nadere informatie

Barometer van de informatiemaatschappij (2017) Juli Barometer van de informatiemaatschappij

Barometer van de informatiemaatschappij (2017) Juli Barometer van de informatiemaatschappij Barometer van de informatiemaatschappij INHOUD 1. Pijlers van het plan Digital Belgium 2. Hoofdstukken van de barometer 3. Indicatoren (5 pijlers) 4. Sterk stijgende indicatoren 5. Besluit FOD Economie,

Nadere informatie

CIRCULAIRE ENERGY BOOSTER

CIRCULAIRE ENERGY BOOSTER CIRCULAIRE ENERGY BOOSTER Sander Hakkennes Creatieve project inrichter Realiseren van duurzame en inspirerende werkomgevingen. CIRCULAIR INRICHTEN REDEFINE YOUR OFFICE KANTOOR IN DE BUITENLUCHT BUROOTJE

Nadere informatie

FIAT RADIONAV - Europe. SD 2012

FIAT RADIONAV - Europe. SD 2012 3URGXFWGDWDVKHHW +,*+/,*+76 FIAT RADIONAV - Europe. SD 2012 Beschikbaarheid: 04/2011 Merk Fiat Systeem Instant NAV Onderdeelnummer klant 51900429 Onderdeelnummer NAVTEQ T1000-17913 Dekkingsoverzicht Inclusief

Nadere informatie

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer ELEKTRISCH RIJDEN ZONNEPANELEN DE ENERGIE-EXPERT 64 39 26 Steeds meer Kosten, opbrengst & Nul-op-de-meter in betaalbare modellen salderingsregeling een jaren 80-woning NIEUW! Lodewijk Hoekstra WOONT ENERGIE

Nadere informatie

Kinderhulp. Juli 2014. Geroepen om te dienen

Kinderhulp. Juli 2014. Geroepen om te dienen Kinderhulp Juli 2014 Geroepen om te dienen Inleiding NO Roma, bekend als een zigeunergroep, zijn een minderheid in vooral het oosten van Europa. Wereldwijd zijn er naar schatting 8 10 miljoen Roma. Ze

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE 13.12.2013 Publicatieblad van de Europese Unie L 334/37 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 11 december 2013 tot wijziging van Besluit 2012/226/EU betreffende de tweede reeks gemeenschappelijke veiligheidsdoelen

Nadere informatie

OVER LANO MARKTSEGMENTEN LANO LANO LANDSCAPING LANO SPORTS MILIEU VEILIGHEID. Marc Vanslambrouck SHEQ Manager Prebes 10 december 2013

OVER LANO MARKTSEGMENTEN LANO LANO LANDSCAPING LANO SPORTS MILIEU VEILIGHEID. Marc Vanslambrouck SHEQ Manager Prebes 10 december 2013 OVER LANO MARKTSEGMENTEN LANO LANO LANDSCAPING LANO SPORTS MILIEU VEILIGHEID Marc Vanslambrouck SHEQ Manager Prebes 10 december 2013 GESCHIEDENIS De huidige structuur van Lano dateert uit 1970 toen drie

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

Duik eens in uw afval en ontdek de grond stoffen van de toekomst

Duik eens in uw afval en ontdek de grond stoffen van de toekomst Duik eens in uw afval en ontdek de grond stoffen van de toekomst Bedrijfsafval: een waardevolle grondstof Onze natuurlijke bronnen worden schaarser en duurder. Gelukkig groeit het besef dat we zuiniger

Nadere informatie

Recyclingindustrie. Duurzame FIBCverpakkingsoplossingen.

Recyclingindustrie. Duurzame FIBCverpakkingsoplossingen. Recyclingindustrie Duurzame FIBCverpakkingsoplossingen www.lcpackaging.com Uitstekende kwaliteit, 100% recyclebaar 02 Toonaangevende FIBC-expert voor de recyclingindustrie Bij LC Packaging begrijpen we

Nadere informatie

Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw

Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw Handleiding registratie losbeweging bij invoer of laadbeweging bij uitvoer pluimvee en konijnen Het is de pluimvee- of konijnenhouder van het beslag van aankomst, respectievelijk vertrek, die verantwoordelijk

Nadere informatie

madera Natuurlijk Spelen, een Trend Duurzaamheid met RVS De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS.

madera Natuurlijk Spelen, een Trend Duurzaamheid met RVS De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS. madera N atuurlijk RVS 4 7 Natuurlijk Spelen, een Trend De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS. Duurzaamheid met RVS Hernieuwbaar en sluit aan op de oneindige kringloop van Cradle to Cradle.

Nadere informatie

Langer plezier van karton en papier

Langer plezier van karton en papier Langer plezier van karton en papier Stichting Papier Recycling Nederland PERSEN DROGEN GLADSTRIJKEN SNIJDEN BEDRUKKEN GEBRUIKEN KRANT KARTON RECLAME KRANT 1 6 5 2 VAN OUD NAAR NIEUW 3 4 PULP WEKEN ONTINKTEN

Nadere informatie

Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte

Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte De duurzame sanitaire ruimte van CWS Met Ecoilet bent u zuinig met natuurlijke grondstoffen en met uw portemonnee. De introductie van Ecoilet vergt geen extra investeringen,

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 02/2016 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

verkoop & verhuur van nieuwe & gebruikte trailers (semi)diepladers - vlakke opleggers - modules - trekkers www.nooteboomtrading.

verkoop & verhuur van nieuwe & gebruikte trailers (semi)diepladers - vlakke opleggers - modules - trekkers www.nooteboomtrading. verkoop & verhuur van nieuwe & gebruikte trailers (semi)diepladers - vlakke opleggers - modules - trekkers Over Nooteboom Trading Nooteboom Trading in Zeewolde Nooteboom Trading in Zeewolde importeert

Nadere informatie

Duurzame Industrie. De overgang naar een circulaire en een CO2-vrije industrie

Duurzame Industrie. De overgang naar een circulaire en een CO2-vrije industrie Duurzame Industrie De overgang naar een circulaire en een CO2-vrije industrie De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt De verduurzaming van Nederland en van de industrie vraagt onder andere

Nadere informatie

.bedomeinnamen. onder de loep 2011

.bedomeinnamen. onder de loep 2011 1.bedomeinnamen onder de loep 2011 2 Aantal nieuwe.be-registraties Evolutie van de.be-domeinnamen 471.453 602.607 736.498 859.474 977.998 1.101.668 1.219.935 131.588 147.022 193.659 222.919 232.746 257.637

Nadere informatie

B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING

B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING Kies voor ons als leverancier van accu s en profiteer van de kracht van samenwerking. Maak gebruik van het grootste gespecialiseerde

Nadere informatie

"Plastic verpakkingen die bomen redden!"

Plastic verpakkingen die bomen redden! "Plastic verpakkingen die bomen redden!" 5 wijzen waarop onze luchtkussenverpakkingen milieuvriendelijk zijn. De Pitney Bowes Parcel Shipping Index stelde aan het einde van 2016 dat het versturen van pakjes

Nadere informatie

Product naam: MM00156

Product naam: MM00156 Product naam: MM00156 Specificaties MM00156: Levensduur: 10000u Wattage: 23.00W Kleur: 2700K (warmwit) Lumen: 1371 lu RA: 82 Lamp soort: Globe Lampvoet: E27 Lengte: Diameter: Gewicht: Spanning: Beschermingsklasse:

Nadere informatie

FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV

FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV MINUTE GRILL FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV MINUTGRIL-0680_MINUTGRIL-0680 5/0/0 :9 Page 5 CLIC 6 7 0 5-0 mn.. 5 6 7 MINUTGRIL-0680_MINUTGRIL-0680

Nadere informatie