Februari Veldweg 1A 7973KH Darp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Februari Veldweg 1A 7973KH Darp"

Transcriptie

1 Februari 2017 Nieuwsbrief Veldweg 1A 7973KH Darp Agenda 1 en 2 februari Open dag Vo Eekeringe (groep 8) 3 februari Juf Karin afwezig ivm studiemorgen. Groep 3 en 4 geen gym. 3 februari Heide werkochtend groep 6/7/ februari Adviesgesprekken groep 8 13 februari Ouderavond Trompmeesters (groep 8) 14 februari 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 15 februari Schoolfotograaf 17 februari Geen gym ivm toneel 17 februari Rapporten mee 20 t/m 24 februari Voorjaarsvakantie 1 maart Groep 1/2 bezoek Havelter Molen ( uur) 3 maart Oud papier 10 maart Groep 5/6 bezoek Koloniehof in Frederiksoord Overige data kunt u vinden op de website en in het ouderportaal bij activiteiten. Fietsen op school Veel leerlingen komen op de fiets naar school. Om uur en om uur is het druk op het schoolplein. Leerlingen fietsen naar huis en ouders halen hun kinderen op. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen, vragen wij de leerlingen rechtstreeks naar huis te fietsen en niet via de parkeerplaats te fietsen en/of niet te blijven crossen op het schoolplein. We hebben dit ook besproken met de leerlingen. 10 minutengesprekken Op 14 februari vinden de 10 minutengesprekken van groep 1 t/m 7 plaats. Juf Wilhelmina houdt ook gesprekken op de maandagmiddag. Tijdens deze (verplichte) 10 minuten gesprekken willen wij graag de vorderingen van uw kind(eren) bespreken. Ook lichten we het rapport en de CITO-toetsen toe. In week 6 zijn de eindgesprekken voor de leerlingen van groep 8. Tijdens dit gesprek, waarbij de leerling zelf ook aanwezig mag zijn, worden de vorderingen van de leerling besproken en ook de verwijzing naar het middelbaar onderwijs.

2 De intekenlijsten zullen 7 februari bij de klaslokalen worden opgehangen. Heidemorgen groep 6/7/8 Op vrijdagmorgen 3 februari (als het weer meezit) gaat groep 6,7 en 8 op de fiets naar een heidegebied omgeving Darp/Havelte waar we jong opschot gaan afzetten. Dennetjes en berken die anders de heide veranderen in bos gaan ze weghalen. De exacte tijd en locatie is nu nog niet bekend. Voor deze activiteit zijn we op zoek naar ouders die willen meefietsen en helpen bij de begeleiding. Graag opgeven bij juf Gerla. Het is verstandig om de kinderen oude, warme kleren aan te trekken en stevige schoenen of laarzen aan te doen. Nieuws van de OR Ophaaldata oud papier maart september april oktober mei november juli januari 2018 Het oud papier goed verpakt of gebundeld voor uur aan de weg zetten. Geen oud papier verpakken in plastic zakken of sinaasappelkistjes. Oud papier in dozen. Met de flappen naar buiten en dicht vouwen. Niet té zware dozen aanbieden. Bij voorbaat dank voor uw medewerking! Met vriendelijke groet, Stichting Ouderraad OBS Darp Doe mee aan duurzaamheid! Verzamel het oud papier en gooi het niet in de grijze kliko. Het papier dat in de grijze kliko verdwijnt moet duur worden verwerkt bij een afvalverwerkingsbedrijf. Wanneer het papier wordt verzameld en wordt opgehaald door onze school levert dit de gemeente een besparing aan afvalverwerkingskosten en de school extra financiële middelen op. SOVA/Weerbaarheidstraining Graag willen we u via deze nieuwsbrief informeren over een sociale vaardigheid training die wij willen starten op donderdag 2 maart 15:30 in Havelte. Deze training zal zijn voor kinderen van de basisschool va groep 5 t/m 8. In deze groep komen verschillende thema s aan de orde, we

3 hebben het over stevig staan, zelfvertrouwen, grenzen stellen en aanvoelen, maar ook over hoe maak ik vrienden en hoe hou ik ze ook. We starten vooraf aan het begin van de training met intakegesprekken met ouder(s)/ verzorger(s) en kind. Hierin horen we ook welke thema s er voor hem/haar spelen. Aan de hand van de intakes kunnen we onze training aanpassen aan de behoeftes van de kinderen. De training zal bestaan uit 8 bijeenkomsten, deze zijn in Havelte. De training is gratis. In een groep kunnen max 10 kinderen meedoen. Als er te veel aanmeldingen zijn zal ook naar leeftijd gekeken worden. U kunt uw kind aanmelden via de mail: e.dekker@welzijnmw.nl / m.denkers@welzijnmw.nl KIES (Kinderen in echtscheidingssituaties Op vrijdag 3 maart 2017 starten we een KIES groep in Diever. Een Kiesgroep is een lotgenotengroep voor kinderen die gescheiden ouders hebben. In deze groep praten we, maar doen we ook opdrachten en spelletjes. De groep vindt plaats onder schooltijd, we doen dit bewust, zodat kinderen niet na school nog tijd moeten inleveren voor Kies ipv spelen met vrienden of sporten. We merken aan de kinderen die mee hebben gedaan met de groep dat het hen heeft opgelucht om er eens over te hebben met lotgenoten, soms begrijpen ze de situatie beter en voelen ze zich meer begrepen. Het kan zijn dat een leerkracht u benadert over Kies, omdat hij/zij inschat dat dit fijn zou kunnen zijn voor uw kind. Ook kunt u als ouders zelf uw kind aanmelden. Belangrijk is dat, indien beide ouders gezag hebben, beide ouders akkoord gaan. Als extra bijlage bij deze nieuwsbrief is er een Flyer te vinden van KIES, hierin staat meer informatie. Heeft u vragen over Kies, of wilt u uw kind aanmelden, dat kan bij de trainers: Mara Denkers (m.denkers@welzijnmw.nl) of Ellen Dekker (e.dekker@welzijnmw.nl). U kunt ook altijd de schoolmaatschappelijk werker van uw school benaderen voor vragen.

4 Overige informatie uit Darp, Havelte e.o. (nieuws vanuit verenigingen en organisaties) DORPSGEMEENSCHAP DARP / HAVELTERBERG / BUSSELTE Jeugd fietscrossbaan. In een eerdere nieuwbrief hebben we opgeroepen om met ideeën voor de fietscrossbaan te komen die we naast de school willen aanleggen. Van de ingezonden plannen zijn er 2 uitgekozen. Samen met deze mannen (Jarno en Andy) zijn we naar Emmen geweest om het plan te presenteren bij Kern met Pit. Via deze organisatie hebben we een bijdrage gekregen voor het realiseren van de crossbaan. Na een interessante, maar voor de jeugd lange ochtend, mochten we aansluitend Wildlands bezoeken. Hier hebben een rit door de savannen gemaakt, oog in oog gestaan met leeuwen en over een wilde rivier gevaren. Ook troffen we Jim aan, een neergestorte piloot, die in het oerwoud op zoek blijft naar de super vogel. Jarno vond het voeren van de vogels het allermooist, ze landen gewoon op je hoofd om dan een graantje mee te pikken. Ook nog even door de speeltuin en dan met (bijna) natte voeten weer naar huis. En nu aan de slag om de crossbaan te maken. We willen in februari/maart aan de slag met snoeien, grondverzet een aanleg. Wil je helpen dan kun je je aanmelden bij Berry Buitelaar of Hennie Schans.

5 Toneelvereniging t Olde Bessien speelt Pantoffelhelden. Op vrijdag 17 februari 2017 speelt toneelvereniging t Olde Bessien uit Darp de try-out van het stuk Pantoffelhelden. Wij nodigen hiervoor de jeugd t/m 15 jaar uit Darp en Havelte uit om te komen kijken. We beginnen om uur in dorpshuis "De Stobbe" in Darp. De entree is gratis. De première vindt plaats in De Stobbe in Darp op zaterdagavond 18 februari. Op zaterdag 25 februari wordt gespeeld in ontmoetingscentrum de Veldkei in Havelte. Beide voorstellingen beginnen om uur. Gedurende de avond wordt er een verloting gehouden. In Darp wordt afgesloten met gezellige live-muziek. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de diverse sponsoren. Kaarten zijn verkrijgbaar voorafgaand aan de voorstelling aan de zaal. De entree bedraagt 8,00 p.p. Korte samenvatting van het stuk: Willem en zijn vrienden, Frits en Peter, zijn weliswaar in hun beroep belangrijke mannen, bij hun echtgenotes hebben ze echter weinig te vertellen. Koken, wassen, strijken en de rest van de huishouding komt allemaal op hun schouders terecht, terwijl de vrouwen zich bezighouden met hun lievelingsbezigheid: het opvoeden van hun echtgenoten. Desondanks nemen de vrienden elke gelegenheid waar, om nachtclub Esmee met een bezoek te vereren, waar de charmante Carmen achter de bar staat. Pijnlijk wordt het voor Willem als Carmen zich bij hem thuis aandient en hem mededeelt dat zij een tijdje bij Willem komt wonen, aangezien haar eigen woning wordt gerenoveerd. Het is voor Willem des te pijnlijker omdat hij Carmen heeft verteld dat hij vrijgezel is. De vrouwenversierder Rik komt uitgerekend op dat moment met een trainingsprogramma, dat de drie vrienden moet helpen om onder de knoet van hun vrouwen uit te komen. Wij hopen u/jullie te mogen begroeten op één van bovengenoemde data.

6 Spel- en praatgroep KIES (Kinderen in echtscheiding) Voor wie is de spel- en praatgroep KIES bedoeld? Deze groep is bedoeld voor alle kinderen van de basisscholen in Westerveld groep 4 t/m 8, die een echtscheiding hebben meegemaakt. Belangrijk is dat de scheiding minimaal een half jaar geleden is Wat is het doel van de groep? Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn. Kinderen en jongeren die een scheiding hebben meegemaakt kunnen in de groep: beter leren omgaan met gedachten en gevoelens over de scheiding - praten over wat ze moeilijk vinden aan de scheiding en herkenning vinden - hun hart luchten en elkaar helpen met oplossingen - de scheiding beter leren verwerken waardoor problemen zich minder stapelen en er minder hinder wordt ondervonden in het dagelijkse leven Wat doen we in de groep? We komen 8x bij elkaar gedurende een uur onder schooltijd met maximaal 8 kinderen. We gebruiken verschillende manieren zoals een spel, vragenkaartjes, werkbladen, tekenen om onderwerpen die met scheiding te maken hebben aan bod te laten komen. En de ouders? Voordat de groep start vindt er een ouderavond plaats. Op deze avond kunnen de ouders kennismaken met de KIES-coaches (getrainde begeleiders van KIES-groepen) en geven we informatie over de inhoud van de groep. We besteden aandacht aan privacy en beantwoorden vragen. Aan het einde van de KIES-groep wordt er een afsluitende ouderavond gehouden voor de ouders. Wanneer, waar en kosten Opgave kan via de schoolmaatschappelijk werker op de school van uw kind. U kunt dan een aanmeldingsformulier invullen (van beide ouders is toestemming nodig). Of via m.denkers@welzijnmw.nl / e.dekker@welzijnmw.nl Het hele jaar door kan er worden aangemeld en de groep kan starten als er voldoende aanmeldingen zijn binnen gekomen. Is de groep vol, dan komt uw kind op de wachtlijst voor de volgende groep. Tijdens de schoolvakanties liggen de groepen stil. Er zijn geen kosten aan verbonden. Met vriendelijke groeten, KIES-coaches Meppel-Westerveld Ellen Dekker en Mara Denkers

7 Informatie van Schoolmaatschappelijk werk Kindermishandeling...hoe ga je hier mee om Wat doen we als omgeving met signalen van kindermishandeling? Als een buurkind of jongere toch wel erg vaak onder de blauwe plekken zit of in de winkel wordt afgetuigd door de ouder, kan dat vermoedens van kindermishandeling opleveren. Maar wat doe je dan als omstander bij kindermishandeling? Het kind helpen wil iedereen wel, maar het is niet duidelijk of het alleen een vermoeden is. En wat gebeurt er als er wel wordt gemeld? Kortom wat doe je als je kindermishandeling constateert? Veilig Thuis om kindermishandeling te melden Mensen die vermoeden dat een kind in hun omgeving wordt mishandeld, kunnen bellen met Veilig Thuis in hun omgeving (Veilig thuis Drenthe: ) Wie belt met zo n instantie krijgt een gesprek met een medewerker die een heel lijstje met vragen heeft voor degene die belt ook wel melder genoemd. Iedereen kan overigens bellen. Van de leerkracht op school tot de buurman of buurvrouw tot familieleden en de maatschappelijk werker. Meldingen van professionals over kindermishandeling zijn niet anoniem Voor mensen die bijvoorbeeld hulpverlener of leerkracht zijn is het wellicht wel moeilijker om kindermishandeling te melden. Zij kunnen namelijk niet anoniem bellen, maar moeten zich bekend maken en aangeven waarom bij hen het vermoeden bestaat. Bovendien moeten zij met het gezin gesproken hebben over het probleem. Hulpverleners zitten ook vaak in een soort spagaat, want zij hebben vaak te maken met de ouders die mogelijk mishandelen. Soms is dat een ouder die zelf helemaal vast is gelopen of iemand die psychisch ziek is en onder behandeling is. De hulpverlener is in dat geval aangesteld voor de ouder, maar kan nog wel kindermishandeling signaleren. Moeilijk, maar in het belang van het kind wel cruciaal. Dit gaat volgens de meldcode, welke sinds 2013 verplicht is Wat is kindermishandeling? Kindermishandeling is niet alleen een situatie waarbij een kind geslagen wordt. In tegendeel. Er zijn ook kinderen die nooit met een vinger worden aangeraakt, maar die psychisch zo slecht worden behandeld dat dit hen een trauma voor het leven op kan leveren. Ook seksueel misbruik is kindermishandeling. De meeste ouders of verzorgers mishandelen hun kind niet met opzet. Vaak kunnen zij de zorg voor hun kind door eigen problemen niet (meer) aan of weten niet goed wat hun kind nodig heeft. Kindermishandeling vindt meestal binnen de huiselijke kring plaats. We noemen dat huiselijk geweld. Kinderen kunnen ook op andere plekken mishandeld of misbruikt worden, bijvoorbeeld in het kinderdagverblijf, op school of op de sportclub. Maar het kan ook gebeuren op andere plekken, bijvoorbeeld in het kinderdagverblijf, op school of op de sportclub. Vormen van kindermishandeling: Lichamelijke mishandeling: alle vormen van lichamelijk geweld, zoals schoppen en slaan. Emotionele of geestelijke mishandeling: een volwassene scheldt het kind vaak uit, doet afwijzend en vijandig tegen het kind of maakt het opzettelijk bang. Lichamelijke verwaarlozing: het kind krijgt niet de zorg die het nodig heeft. Emotionele of geestelijke verwaarlozing: het kind krijgt te weinig positieve aandacht. De ouders of verzorgers negeren de behoefte van het kind aan liefde, warmte en geborgenheid. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer een kind getuige is van geweld tussen ouders. Seksueel misbruik: de volwassene raakt het kind op een seksuele manier aan. Bellen over kindermishandeling Mensen die kindermishandeling vermoeden en daar graag met iemand over willen praten of een melding willen maken kunnen bellen met het landelijk nummer Veilig Thuis op: (gratis en 24/7 bereikbaar) Praten helpt echt, want het zet iets in gang. Je kunt praten met een ander, of met degene waar je je zorgen over maakt. Het kan moeilijk zijn om erover te praten. Maar bedenk wel: als je niks doet, verandert er zeker niks. Je hoeft dit niet alleen te doen. Er zijn goeie hulpverleners die gespecialiseerd zijn in huiselijk geweld. Zij weten waar je terecht kunt voor alle hulp en advies die je nodig hebt. Wilt u meer weten over kindermishandeling neem dan contact op met Veilig thuis, de IB-er op de school van uw kind, een (school) maatschappelijk werker, of iemand anders wie u vertrouwd.

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel:

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: Februari 2017 Nieuwsbrief Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: 0521-349171 e-mail: bosrank@talentwesterveld.nl Agenda 1 februari Vergadering MR 3 februari Groep 6 heide werkochtend 3 februari

Nadere informatie

november 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp

november 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp november 2015 Nieuwsbrief 38 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 2 november Zakelijke Ouderavond 3 november 13.30 Voostelling De Wenteltoren voor groep 3/4/5 in Havelte

Nadere informatie

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 5

Nadere informatie

Oktober Veldweg 1A 7973KH Darp Knieperties bakken voor de rommelmarkt

Oktober Veldweg 1A 7973KH Darp Knieperties bakken voor de rommelmarkt Oktober 2016 Nieuwsbrief Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 4 oktober 10 minuten gesprek 5 oktober Schoolkorfbal 5 oktober Zakelijke Ouderavond 5 16 oktober Kinderboekenweek

Nadere informatie

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel:

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: Oktober 2016 Nieuwsbrief Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: 0521-349171 e-mail: bosrank@talentwesterveld.nl Agenda 4 oktober Oud papier 5 oktober Korfbaltoernooi in Wapserveen 3-7 oktober 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 3 september 2014

Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Engelgaarde 33, 7943 LD Meppel - 0522 260651 - www.detolter.nl - directie@detolter.nl Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Agenda Donderdag 04 september informatieavond groep 3 en 7 Maandag 08 september informatieavond

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Niet apart, maar samen. Niet apart, maar samen. Persoonlijk onderwijs start vanuit talent

Niet apart, maar samen. Niet apart, maar samen. Persoonlijk onderwijs start vanuit talent Oktober 2018 Beste ouder, verzorger, De herfst is begonnen. We hebben al wat herfstdagen erop zitten qua weer, maar gelukkig laat het weer ons er geleidelijk aan wennen. Afgelopen weekend en komend weekend

Nadere informatie

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl september 2015 Nieuwsbrief 36 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 1 september Informatieavonden groep 3/4/5 (19.00) en groep 6/7/8 (19.30) 2 september Informatieavond

Nadere informatie

Veldweg 1A 7973KH Darp

Veldweg 1A 7973KH Darp juli 2016 Nieuwsbrief 44 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl www.develdwikke.nl Agenda 27 t/m 30 juni Intekenen oudergesprekken 29 t/m 30 juni Kamp groep 5/6 Camping Starnbosch

Nadere informatie

Protocol meldcode. Huiselijk geweld en kindermishandeling. OBS Prins Claus

Protocol meldcode. Huiselijk geweld en kindermishandeling. OBS Prins Claus Protocol meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling OBS Prins Claus Linschoten januari 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Leerkrachten... 3 Intern begeleider/directrice... 3 Verwijsindex...

Nadere informatie

Cijfers huiselijk geweld en kindermishandeling

Cijfers huiselijk geweld en kindermishandeling Cijfers huiselijk geweld en kindermishandeling In Nederland heeft 40% van de bevolking ooit te maken gehad met huiselijk geweld Jaarlijks 200.000 mensen in Nederland slachtoffer van huiselijk geweld In

Nadere informatie

Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten

Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten Een scheiding is ingrijpend. Voor ouders én voor kinderen. CJG Zutphen heeft daarom samen met de

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Soms zit je met vragen of problemen in je dagelijks leven waar je niet helemaal

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017 Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

maart 2016 Veldweg 1A 7973KH Darp

maart 2016 Veldweg 1A 7973KH Darp maart 2016 Nieuwsbrief 41 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 29-02 t/m 04-03 Voorjaarsvakantie 08-03 Dag van de Techniek groep 6/7/8 10-03 Meester Allard afwezig, meester

Nadere informatie

Protocol. Meldcode. Huiselijk geweld en kindermishandeling

Protocol. Meldcode. Huiselijk geweld en kindermishandeling Protocol Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling RKBS De Spinmolen 7-10-2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Context... 2 Route leerkrachten meldcode... 2 Verantwoordelijkheden RKBS De Spinmolen...

Nadere informatie

Agenda. Contact. Oktober Beste ouder, verzorger,

Agenda. Contact. Oktober Beste ouder, verzorger, Oktober 2018 Beste ouder, verzorger, De herfst is begonnen. We hebben al wat herfstdagen erop zitten qua weer, maar gelukkig laat het weer ons er geleidelijk aan wennen. Afgelopen weekend en komend weekend

Nadere informatie

Januari Veldweg 1A 7973KH Darp

Januari Veldweg 1A 7973KH Darp Januari 2017 Nieuwsbrief Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 24 december t/m Kerstvakantie 8 januari 11 januari Koffiemorgen op 13 januari Screening gym Xtra groep 1

Nadere informatie

Veldweg 1A 7973KH Darp

Veldweg 1A 7973KH Darp Juni 2017 Nieuwsbrief Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 5 juni Tweede Pinksterdag. Leerlingen vrij. 6 juni Leerlingen vrij ivm Talentdag. 9 juni Feest op school. Meester

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

Inleiding. De makers van dit boekje : Marc de Kleijn, Dennis Kramer, Darius Kuiper, Iris Brinkhuis, Keanu Lawalata, Aron Hofman.

Inleiding. De makers van dit boekje : Marc de Kleijn, Dennis Kramer, Darius Kuiper, Iris Brinkhuis, Keanu Lawalata, Aron Hofman. Inleiding De makers van dit boekje : Marc de Kleijn, Dennis Kramer, Darius Kuiper, Iris Brinkhuis, Keanu Lawalata, Aron Hofman. Waarom wij dit doen : Wij vinden het belangrijk om iets te doen tegen kindermishandeling,

Nadere informatie

oktober 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp

oktober 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp oktober 2015 Nieuwsbrief 37 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 28 september Groep 7/8: Democracity 30 september Voorstelling De Kikkerprins groep 1/2 in Havelte 2 oktober

Nadere informatie

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op )

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) (Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 15-04-2019) SCHOOLKALENDER Klik hier voor de kalender op de website GOED GEDAAN! In les 13 van Goed gedaan! staat het onderwerp eerlijk waar? centraal. Er wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderpostzegels. Schoolreis. AVG op school. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderpostzegels. Schoolreis. AVG op school. In dit nummer: 12 september 2017 Nieuwsbrief Kinderpostzegels Woensdag 26 september a.s. start de verkoop van Kinderpostzegels. De kinderen van de groepen 7 en 8 mogen dan om 12.00 uur van school om te starten met de

Nadere informatie

Informatie voor gezinnen

Informatie voor gezinnen Informatie voor gezinnen Wat is Jeugdbescherming? Jeugdbescherming Regio Amsterdam draagt bij aan de bescherming van kinderen en daardoor aan een blijvend veilige ontwikkeling van kinderen. Kinderen hebben

Nadere informatie

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling Versie februari 2012 Je huilde Logisch, je was nog zo klein En wat kon je anders Wanneer er niemand voor je kon zijn? Ik heb het geprobeerd Maar ik was

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

September Veldweg 1A 7973KH Darp

September Veldweg 1A 7973KH Darp September 2016 Nieuwsbrief Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 14 september Ouderavonden 21 september Studie onderwijsteam leerlingen zijn vrij 5 oktober Zakelijke ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Meldcode Meldcode/Richtlijn

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Meldcode Meldcode/Richtlijn Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Wat is misbruik en mishandeling? 3 Wat is huiselijk geweld? 4 Meldcode 5 Meldcode/Richtlijn 6 Wie gaat het gesprek voeren? 6 Mogelijke gevolgen Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Schoolfotograaf Donderdag 6 oktober komt schoolfotograaf Petra Nieuwenhuis. Dit jaar zijn alleen de groepsfoto s.

Schoolfotograaf Donderdag 6 oktober komt schoolfotograaf Petra Nieuwenhuis. Dit jaar zijn alleen de groepsfoto s. Jaargang 18, no. 3, 22 september 2016 Agenda 24-09 Oud papier 27-09 Kinderpostzegels 30-09 Natuurpad groep 6,7 en 8 04-10 Dierendag vieren 05-10 Schoolkorfbaltoernooi, s middags 05-10 Start kinderboekenweek

Nadere informatie

Praten met kinderen!!

Praten met kinderen!! Praten met kinderen!! over (intiem) geweld www.seksueelmisbruikbijkinderenvoorkomen.nl Kindermishandeling moet stoppen Wie ben ik? Petra van der Pool Oprichter COB Laat je horen! Maatschappelijk werkster

Nadere informatie

DINSDAG 20 SEPTEMBER WOENSDAG 21 SEPTEMBER DONDERDAG 22 SEPTEMBER VRIJDAG 23 SEPTEMBER

DINSDAG 20 SEPTEMBER WOENSDAG 21 SEPTEMBER DONDERDAG 22 SEPTEMBER VRIJDAG 23 SEPTEMBER WEEKKAART 19-23 september 2016 www.prinsesirene.nl MAANDAG 19 SEPTEMBER De schoolfotograaf komt deze ochtend. DINSDAG 20 SEPTEMBER WOENSDAG 21 SEPTEMBER DONDERDAG 22 SEPTEMBER VRIJDAG 23 SEPTEMBER Zat.

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Veilig Thuis. Advies- en meldpunt voor Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Veilig Thuis. Advies- en meldpunt voor Huiselijk geweld en Kindermishandeling Veilig Thuis Advies- en meldpunt voor Huiselijk geweld en Kindermishandeling Veilig Thuis Huiselijk geweld en kindermishandeling komen vaak voor, op alle leeftijden en in alle culturen. Vaak gaat het om

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-02 21 augustus 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Swim2Play gr. 3, 4C en 6 Vrijdag

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Geachte ouders, Nieuwsbrief 8 6 oktober 2015 Deze week: * Zendingsproject * Schoolfotograaf * Opa en omadagen * Doppen-spaar-actie * Kies traject Een paar weken geleden heeft u in de bijlage van de nieuwsbrief

Nadere informatie

MELDCODE HUISHOUDELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING

MELDCODE HUISHOUDELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING MELDCODE HUISHOUDELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING Inhoud Inhoud... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Voorwoord... 2 Enkele begrippen... 3 Stappenplan bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling...

Nadere informatie

INFORMATIE APRIL 2018

INFORMATIE APRIL 2018 INFORMATIE APRIL 2018 Admiraal W.G. van Nesstraat 12 7951 AL Staphorst Tel: 0522 461616 info@kwastaphorst.nl Staphorst, 05 april 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Het voorjaar laat nog een beetje op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari Agenda. Het team wenst u. Overige data kunt u vinden op de website en in het ouderportaal bij activiteiten.

Nieuwsbrief. Januari Agenda. Het team wenst u. Overige data kunt u vinden op de website en in het ouderportaal bij activiteiten. Januari 2017 Nieuwsbrief Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: 0521-349171 e-mail: bosrank@talentwesterveld.nl Agenda 23 december 8 Kerstvakantie januari 10 januari Oud papier 9 tot 16 januari

Nadere informatie

Dr. Xavier M.H. Moonen

Dr. Xavier M.H. Moonen Dr. Xavier M.H. Moonen Orthopedagoog/GZ-psycholoog Bijzonder lector inclusie van mensen met een verstandelijke beperking Zuyd Hogeschool Docent en onderzoeker UvA in het bijzonder voor het vakgebied zorg

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

Veldweg 1A 7973KH Darp

Veldweg 1A 7973KH Darp Juli 2017 Nieuwsbrief Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 3 t/m 7 juli Rapportgesprekken (facultatief). 6 en 7 juli Schoolkamp groep 5/6 7 juli Rapporten mee 13 juli

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 10 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 10 schooljaar Kerstmarkt 20 december 2018 We kijken met veel enthousiasme en trots terug op de Kerstmarkt. Het was een gezellig samenzijn van ouders, leerlingen, leerkrachten, familieleden en dorpsbewoners. Jong en

Nadere informatie

Samen opvoeden in de buurt.

Samen opvoeden in de buurt. Samen opvoeden in de buurt. Praktische trainingen voor speeltuinvrijwilligers. 0035 NUSO A5 brochure Folder Opvoeden (3).indd 1 24-02-12 10:07 0035 NUSO A5 brochure Folder Opvoeden (3).indd 2 24-02-12

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het Speelgoedhuis. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Het Speelgoedhuis. In dit nummer: 18 oktober 2018 Nieuwsbrief Juf Wilma met pensioen Op 1 januari 2019 gaat juf Wilma Luijendijk met pensioen. Na een prachtige onderwijscarrière van 44 jaar op de St. Leonardusschool gaat de juf het werkende

Nadere informatie

Studiedag! Donderdag 5 februari hebben de leerkrachten een studiedag. Alle kinderen zijn dan vrij!!

Studiedag! Donderdag 5 februari hebben de leerkrachten een studiedag. Alle kinderen zijn dan vrij!! Info week 05 29-01-2015 Overblijf enquête Vandaag heeft uw oudste kind een envelop meegekregen met daarin een brief en 2 enquête formulieren per gezin. De enquête betreft de manier van overblijven op onze

Nadere informatie

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Het bevoegd gezag van Avila coaching Overwegende dat Avila coaching verantwoordelijk is voor een goede kwaliteit van de dienstverlening

Nadere informatie

CURSUSSEN & TRAININGEN VOOR KINDEREN EN OUDERS

CURSUSSEN & TRAININGEN VOOR KINDEREN EN OUDERS 2018 / 2019 CURSUSSEN & TRAININGEN VOOR KINDEREN EN OUDERS Dit is een document over het cursusaanbod van het Sociaal Pedagogisch Werk van Partners in Welzijn. Het is opgedeeld in cursussen voor kinderen,

Nadere informatie

Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat.

Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat. Naam: 1 Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat. Het is een leuke website die over minder leuke dingen gaat. Die minder leuke dingen zijn: - huiselijk geweld

Nadere informatie

Start het gesprek en voorkom seksueel kindermisbruik *Ook voor naasten en professionals/publieke instanties

Start het gesprek en voorkom seksueel kindermisbruik *Ook voor naasten en professionals/publieke instanties Wil je stoppen met het kijken naar kinderporno? Wil je stoppen met seksueel kindermisbruik? Start het gesprek en voorkom seksueel kindermisbruik *Ook voor naasten en professionals/publieke instanties Voor

Nadere informatie

Februari Kübra Ozisik. Frans Oldersma.

Februari Kübra Ozisik. Frans Oldersma. Kübra Ozisik Februari 2018 Frans Oldersma www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud... 1 1. Inleiding... 2 2. Resultaten... 3 2.1 Respons... 3 2.2 Definitie kindermishandeling... 3 2.3 Campagne

Nadere informatie

Protocol Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Protocol Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Protocol Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Voorlopige vaststelling 17/9/2018 Proces/document G. Kolker directeur/bestuurder eigenaar MR: 27/9/2018 Versienummer 1.0 Personeelsgeleding instemming

Nadere informatie

Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming

Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming Wat is Jeugdbescherming? Jeugdbescherming heette vroeger Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Wij dragen bij aan de bescherming van kinderen en daardoor

Nadere informatie

bij ons thuis ging het eerst heel anders...

bij ons thuis ging het eerst heel anders... bij ons thuis ging het eerst heel anders... stop huiselijk geweld, kindermishandeling en overlast bel 0800 2000 (gratis) een veilig thuis, dat doen we samen! www.veiligthuiszuidhollandzuid.nl 1 Een veilig

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Inhoudsopgave Overeenkomst meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 2 Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 3 Toelichting meldcode huiselijk

Nadere informatie

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen In Het Openbaar Obs De Boogerd Maurik Basis voor Groei en Bloei Maurik, 14 januari 2016 Dinsdag 12 januari Woensdag 27 jan. t/m 6 febr. Woensdag 27 januari MR vergadering Nationale Voorleesdagen voor de

Nadere informatie

Hulp bij huiselijk geweld

Hulp bij huiselijk geweld Hulp bij huiselijk geweld Beter voor elkaar 2 Huiselijk geweld Wat is huiselijk geweld? Bij huiselijk geweld denk je al gauw aan een man die zijn vrouw of zijn kinderen slaat. Maar er zijn veel meer soorten

Nadere informatie

-dat de Pionier in deze code ook vastlegt op welke wijze zij de beroepskrachten bij deze stappen ondersteunt;

-dat de Pionier in deze code ook vastlegt op welke wijze zij de beroepskrachten bij deze stappen ondersteunt; Protocol meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling kindermishandeling aan het Steunpunt Huiselijk Geweld. De directie van de Pionier Locatie: OBS de Duinroos Floraronde 293, te Velserbroek + OBS

Nadere informatie

Agenda: Jarigen en diploma s start Vastenactie Luizenpluis. Donderdag 17 maart Palmpasenstokken versieren Palmpasenoptocht 14.

Agenda: Jarigen en diploma s start Vastenactie Luizenpluis. Donderdag 17 maart Palmpasenstokken versieren Palmpasenoptocht 14. Nieuwsbrief 26 9 maart 2016 Groote Veen 89 www.mariaschool-paterswolde.nl 9761 DG, Eelde-Paterswolde mariaschool@primenius.nl Tel: 050-3093460 http://facebook.com/mariapaterswolde http://twitter.com/mariaeelde

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief 2017 OBS De Pipegaal Weer naar Iedereen nog een fijn toegewenst! school!!!!!! nieuw jaar In deze nieuwsbrief Nieuwe leerlingen Verlof juf Sietske Even voorstellen voorleesontbijt Filmweekend

Nadere informatie

Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! SCHOOLKALENDER

Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! SCHOOLKALENDER Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 8-10-2018) Deze keer geen stukje Goed Gedaan! GOED GEDAAN! Klik hier voor de kalender op de website SCHOOLKALENDER WIJZIGING GEGEVENS? Heeft u een wijziging in uw

Nadere informatie

Volg ons ook op twitter en Schooljaar nummer 8. Vanuit de directie

Volg ons ook op twitter en Schooljaar nummer 8. Vanuit de directie Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal Schooljaar 2018-2019 nummer 8 Vanuit de directie Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Vanaf 1 januari 2019 is de wet Meldcode huiselijk geweld

Nadere informatie

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8)

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) NIEUWSBRIEF Maart 2018 AGENDA ma 25 februari t/m vr 02 maart - voorjaarsvakantie ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) do 29 maart

Nadere informatie

Registratie van kinderletsel in het ziekenhuis

Registratie van kinderletsel in het ziekenhuis Algemeen i Registratie van kinderletsel in het ziekenhuis Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Alle kinderen die worden opgenomen in het Slingeland Ziekenhuis of de Spoedeisende Hulp bezoeken,

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Datum vaststelling : 12-11-2007 Eigenaar : Beleidsmedewerker Vastgesteld door : MT Datum aanpassingen aan : 20-01-2015 Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Doel meldcode Begeleiders een stappenplan

Nadere informatie

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Reusel, 16 oktober 2018 Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Het bevoegd gezag van basisschool de Leilinde overwegende dat basisschool de Leilinde verantwoordelijk is voor een

Nadere informatie

Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015

Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015 Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015 Mijn naam is Edith van den Tempel. Ik ben werkzaam bij Vitras. Ik ben als schoolmaatschappelijk werker verbonden aan de Meander. Als schoolmaatschappelijk werker geef

Nadere informatie

Kindermishandeling. Voor de minderjarige bedreigende of gewelddadige interactievan fysieke, psychische of seksuele aard,

Kindermishandeling. Voor de minderjarige bedreigende of gewelddadige interactievan fysieke, psychische of seksuele aard, Presentatie Kindermishandeling Is elke vorm van: Voor de minderjarige bedreigende of gewelddadige interactievan fysieke, psychische of seksuele aard, die de ouders of andere personen ten opzichte van wie

Nadere informatie

Het Jozef Journaal datum: 4 april Nr 28. Jaargang 28

Het Jozef Journaal  datum: 4 april Nr 28. Jaargang 28 Het Jozef Journaal www.sintjozefschoolmoordrecht.nl datum: 4 april 2017 Nr 28 Jaargang 28 Van de directie Op weg naar Pasen Palmpasen Zondag a.s. is het Palmzondag waar tijdens de viering in de kerk de

Nadere informatie

Meldcode/Werkwijze bij (vermoedens van) huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling bij SZZ

Meldcode/Werkwijze bij (vermoedens van) huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling bij SZZ Meldcode/Werkwijze bij (vermoedens van) huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling bij SZZ Doel Richtlijn voor handelen bij (vermoedens van) huiselijk geweld, ouderenmishandeling of kindermishandeling.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Advies en steun voor uw kind en uzelf

Advies en steun voor uw kind en uzelf Advies en steun voor uw kind en uzelf Voor advies en steun aan ouders en hun kinderen Informatie advies cursussen Als u of uw kind psychische klachten heeft of problemen ervaart met alcohol of drugs, heeft

Nadere informatie

MELD DIT! EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND?

MELD DIT! EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND? EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND? MELD DIT! Informatiefolder over: Hoe te handelen? Bij wie kunt u terecht? Welke regelingen

Nadere informatie

Collectief aanbod Jeugd Houten

Collectief aanbod Jeugd Houten Collectief aanbod Jeugd Houten Groepsmaatschappelijk werk Santé Partners in Houten 2018-2019 1 Inhoud Blz. Training Sterk staan 9-12.... 3 Zomertraining Plezier op School (aankomende brugklassers). 4 Assertiviteitstraining

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Voedselbank. Cito toetsen met nieuwe normering en verslagen. Kerstinzameling voor de Voedselbank, een groot succes!

Het Praatpaaltje. Voedselbank. Cito toetsen met nieuwe normering en verslagen. Kerstinzameling voor de Voedselbank, een groot succes! Voedselbank Kerstinzameling voor de Voedselbank, een groot succes! Het was hartverwarmend om te zien hoe er weer massaal kerstspullen voor de Voedselbank werden ingebracht door jong en oud! Met hulp van

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor de besturen en scholen die vallen onder het SWV 25.05 primair onderwijs

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor de besturen en scholen die vallen onder het SWV 25.05 primair onderwijs Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor de besturen en scholen die vallen onder het SWV 25.05 primair onderwijs 2012 M E L D C O D E H U I S E L I J K G E W E L D E N K I N D E R M I S H A

Nadere informatie

Stappenplan Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld o.b.s. Lokhorstschool Deil

Stappenplan Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld o.b.s. Lokhorstschool Deil Stappenplan Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld o.b.s. Lokhorstschool Deil stap Wat? Wie? Hoe? 1 In kaart brengen van de signalen observeren signaleren begeleiden Groepsleraar en Groepsleraar

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

Bulletin Kath Basisschool De Triangel

Bulletin Kath Basisschool De Triangel Bulletin Kath Basisschool De Triangel Datum: 5 december 2016 Bijlages: KIES info nieuwsbrief kinderen, KIES info nieuwsbrief ouders, Blanco toestemmingsformulier Maandag 5 december Sinterklaas Dinsdag

Nadere informatie

Programma 0900-1231230 050-3180011. Advies & Meldpunt kindermishandeling. Hoe Wie Tijd. Gevolgen van kindermishandeling Power point Anne 20 min

Programma 0900-1231230 050-3180011. Advies & Meldpunt kindermishandeling. Hoe Wie Tijd. Gevolgen van kindermishandeling Power point Anne 20 min 050-3180011 Programma Voorstellen Hoe Wie Tijd Anne Vogt (AMK) Advies & Meldpunt kindermishandeling 0900-1231230 Gevolgen van kindermishandeling Power point Anne 20 min Voorstellen Karen Jelier (SHG) Wat

Nadere informatie

Basisschool de Bukehof, Oudenbosch

Basisschool de Bukehof, Oudenbosch Basisschool de Bukehof, Oudenbosch 2015-2016 0 Het bevoegd gezag van basisschool de Bukehof Overwegende dat de school verantwoordelijk is voor een goede kwaliteit van de dienstverlening aan haar leerlingen

Nadere informatie

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen?

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? In deze folder vind je een antwoord, en lees je ook bij wie je terecht kan als je over mishandeling of verwaarlozing

Nadere informatie

Hier is de nieuwsbrief van januari Lees deze informatie even goed door.

Hier is de nieuwsbrief van januari Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van januari 2018. Lees deze informatie even goed door. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt ik, jij,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 9 april 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl s Middags Koningsspelen Koningsdag Kinderen vrij Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.: 0341-701110 Vrijdag

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling april 2016 Inhoud Kindermishandeling...... 2 Definitie... 2 Vormen van kindermishandeling.... 2 Herkenning..... 2 Risicofactoren... 2 Aanwijzingen bij het

Nadere informatie

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel:

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: Mei 2017 Nieuwsbrief Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: 0521-227521 e-mail: bosrank@talentwesterveld.nl Agenda 2 mei Tentoonstelling project WO2 3 mei Herdenking bij de kazerne groep 8 5 mei

Nadere informatie

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel:

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel: In deze nieuwsbrief Regel van de week Agenda Hand geven in de groepen 1 tot en met 8 Pesten Nieuws van de intern begeleiders: dyslexie Op handen en voeten Schoolfruit Digiduif: contact opnemen met school

Nadere informatie

REGEL VAN DE MAAND OKTOBER: Wanneer we samen spelen, gaan we samen delen.

REGEL VAN DE MAAND OKTOBER: Wanneer we samen spelen, gaan we samen delen. Jaargang 21, Nummer 8, 7-10-2014 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 13 t/m 19 oktober Herfstvakantie Dinsdag

Nadere informatie

Controlegroepen fase 1

Controlegroepen fase 1 Controlegroepen fase 1 Testgroep kinderen

Nadere informatie

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Het bevoegd gezag van Met het Hart, overwegende dat Met het Hart verantwoordelijk is voor een goede kwaliteit van de dienstverlening aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maart: Jarig in maart: Jaargang 22, nummer 7, 18 februari 2016. Schoolmaatschappelijk Werk (SMW)

Nieuwsbrief. Maart: Jarig in maart: Jaargang 22, nummer 7, 18 februari 2016. Schoolmaatschappelijk Werk (SMW) Nieuwsbrief Jaargang 22, nummer 7, 18 februari 2016 Maart: 2 maart: luizencontrole. inzameling voedselbank. 4 maart: studiedag voor het team, alle leerlingen vrij. 7 t/m 11 maart: verkeersweek. 29, 30

Nadere informatie

Stroomschema s drie routes

Stroomschema s drie routes Stroomschema s drie routes behorende bij de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld Kinderdagverblijf, Peuteropvang, BSO en TSO (M3) april 2016 Naam locatie: Naam leidinggevende: Tel. leidinggevende:

Nadere informatie

Geweld in huis raakt kinderen. Informatie en advies voor ouders

Geweld in huis raakt kinderen. Informatie en advies voor ouders Geweld in huis raakt kinderen Informatie en advies voor ouders Bij huiselijk geweld tussen (ex) partners worden KINDEREN vaak over het hoofd gezien. Toch hebben zij meer in de gaten dan u denkt. Dit kan

Nadere informatie

Januari 2015 JANUARI 2015

Januari 2015 JANUARI 2015 Spectrum Nieuwsbrief van Samenwerkingsschool De Regenboog Graaf Florisstraat 6 4121EL Everdingen 0347351252 E-mail: regenboog@deregenboogeverdingen.nl www.deregenboogschooleverdingen.nl Januari 2015 JANUARI

Nadere informatie