Stilte vooraf. Uitleg vooraf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stilte vooraf. Uitleg vooraf"

Transcriptie

1 Stil moment 11 maart 2016 Judica Stilte vooraf Uitleg vooraf Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor : Ik ga! Zet een stap naar de ander Want we geloven dat God ons veel geschonken heeft om te delen met de ander. En er is zoveel te delen! Een glimlach, een uurtje tijd, aandacht of geld. Een klein gebaar doet soms grote wonderen. We hebben elkaar zo nodig! Daarbij mogen we vanavond weten, dat ik het niet alleen hoef te doen! Deze week is het thema: Ik ga maar niet meer ik! Ik ga wordt: Wij gaan! We nemen 7 momenten in deze 40 dagentijd om te ontdekken hoe we verrijkende stappen kunnen zetten op onze levensweg. Aanstaande zondag is het de vijfde zondag van de veertigdagentijd in 2016 Zondag Judica. Dat betekent: Verschaf mij recht o God. Voor de dichter van Psalm 43, de Psalm voor deze zondag, is er nog maar één toevlucht: Zijn rechtvaardige God, temidden van alle onrechtvaardigheid en ongerijmdheid in zijn leven. Temidden van de onrechtvaardigheid die wij ervaren in eigen leven en in deze wereld is het geweldig om dat te mogen weten; dat we toevlucht kunnen zoeken bij God. Hij is ons nabij op de weg die we gaan, ook als we de stap naar de ander maken! Uitleg bij de bloemen: Schoenen aan om met hem op weg te gaan die ons voorgaat naar de ander ons voorgaat naar leven spot sluit af de roep om ontferming opent de hemel God ontferm U Aansteken van de kaarsen Bemoediging Wij delen ver weg, we delen dichtbij, Eén kerk, één wereld, één God. Vijf broden, twee vissen, de Heer die het brak. En niemand kwam iets tekort. Dat wonder voltrekt zich nog iedere dag, Als delen een deel van ons wordt. Zingen door EL SHADDAI: Votum en groet. Onze hulp en onze verwachting Is van God onze Heer

2 Hij die alles maakte Laat niet los wat hij begon Genade en vrede Van God de vader Door jezus zijn zoon Immanuel Hij woont met zijn geest in ons Halleluja halleluja Amen Halleluja halleluja Amen. Drempelgebed Gij die ons leven ten goede wilt keren LEID ONS IN DIT UUR NAAR HET KRUIS om U te leren kennen, dienen en volgen. SCHEP IN ONS EEN ZUIVER HART uw verbond met ons in Jezus, uw Zoon, DEZE VEERTIG DAGEN EN HEEL ONS LEVEN. Gij, die mensen bevrijdt, SCHENK ONS DE LEVENSKRACHT VAN UW ZOON die als een graankorrel in de aarde viel om de wereld te maken tot een plaats van uitzicht op eeuwig leven. waar het kruis ons de weg naar de vrede wijst, IN DEZE VEERTIG DAGEN EN HEEL ONS LEVEN. Zingen: Liedboek der kerken 19 vers 1, 2 en 3 Uit angst en nood stijgt mijn gebed. O Heer, wil naar mij horen! Wanneer Gij op ons falen let, zijn wij, o God verloren. Maar in uw eindeloos geduld delgt Gij de menselijke schuld en zegent die U vrezen. Ik hoop op God de Heer en wacht het woord dat Hij zal spreken. Al loopt het naar de middernacht, ik volg zijn heilig teken. Mijn hart is in d donkerheid een wachter die het licht verbeidt, een wachter op de morgen.

3 Hoop, Israël, op God de Heer die rijk is aan genade. Want Hij verlaat u nimmermeer, al kiest gij ook ten kwade. Hij leidt u door de woestenij en maakt gans Israël eens vrij van ongerechtigheden. Psalmengebed Geef mij toch antwoord als ik U aanroep, God. O Here God, kom mij bevrijden, zend mij uw waarheid en uw licht Psalmlezing 43 1 Verschaf mij recht, o God, vecht voor mijn zaak. Bescherm mij tegen een liefdeloos volk, vol list en bedrog. 2 U bent toch mijn God, mijn toevlucht, waarom wijst u mij af, waarom ga ik gehuld in het zwart, door de vijand geplaagd? 3 Zend uw licht en uw waarheid, laten zij mij geleiden en brengen naar uw heilige berg, naar de plaats waar u woont. 4 Dan zal ik naderen tot het altaar van God, tot God, mijn hoogste vreugde. Dan zal ik u loven bij de lier, God, mijn God. 5 Wat ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij. Vestig je hoop op God, eens zal ik hem weer loven, mijn God die mij ziet en redt. Zingen Psalm 43 : 1, 3 en 5 O God, kom mijn geding beslechten, Verlos mij van wie U versmaadt. Boosdoeners willen met mij rechten, Die niet aan trouw en waarheid hechten. Doe mij ontkomen aan hun haat, O Heer, mijn toeverlaat. O Here God, kom mij bevrijden Zend mij uw waarheid en uw licht.

4 Die naar uw heil ge berg mij leiden, Waar Gij mij woning wilt bereiden. Geef dat ik door U opgericht Kom voor uw aangezicht. Mijn ziel hoe zijt gij zo verslagen Mijn hart, wat kwelt gij u zozeer? Vertrouw op s Heren welbehagen. Hij doet weldra de morgen dagen. Ja, ik zal zingen tot zijn eer: Mijn redder is de Heer. Schriftlezing uit Lucas 23:38-43 Boven Jezus hoofd hing een bordje. Daarop stond: Dit is de koning der Joden. Eén van de twee misdadigers die naast Jezus hingen, begon hem te beledigen. Hij zei tegen Jezus: Jij bent toch de Messias? Red dan jezelf en ook ons! Maar de andere misdadiger zei: Houd toch je mond! Ook jij hangt aan een kruis, ook jij zult snel dood zijn. Ben je niet bang voor God? Wij zijn misdadigers en hebben onze straf verdiend. Maar Jezus heeft niets verkeerds gedaan. En tegen Jezus zei hij: Wilt u aan mij denken wanneer u koning bent in de hemel? Jezus antwoordde: Luister goed naar mijn woorden: Vandaag nog zul jij bij mij in de hemel zijn. Schriftlezing uit Hebreeën 9:15 Wij hebben ons niet gehouden aan Gods oude afspraak met ons. Maar Christus is gestorven om ons te bevrijden van alles wat we verkeerd gedaan hebben. Doordat hij zichzelf geofferd heeft, geldt nu Gods nieuwe afspraak. En daarom kunnen wij, die door God uitgekozen zijn, voor eeuwig gered worden. Dat heeft God zelf beloofd. Tekst ter overdenking Ik ga.maar behoef dat niet alleen te doen! Muziek EL SHADDAI: Bless the lord my soul And bless gods holy name Bless the lord my soul And lead me into live.

5 Opwekking 518 Heer U doorgrondt en kent mij. Heer U doorgrondt en kent mij, Mijn zitten en mijn staan. En U kent mijn gedachten, Mijn liggen en mijn gaan. De woorden van mijn mond O Heer die zijn voor U bekend. En waar ik ook naartoe zou gaan, Ik weet dat U daar bent. Elke dag. Heer U doorgrondt en kent mij, Want in de moederschoot. Ben ik door U geweven, U bent oneindig groot! Ik dank U voor dit wonder heer, Dat u mijn leven kent. En wat er ook gebeuren zal, Dat U steeds bij mij bent! Elke dag!

6 Gebeden om aan de oorlog een eind te maken want wij weten dat U de wereld zo gemaakt hebt dat de mens zijn eigen weg naar de vrede moet vinden bij zichzelf en bij zijn naaste. Help ons om vol van vrede op weg te gaan naar de ander Zo bidden wij: ( Zingend ): HEER ONTFERM U, HEER ONTFERM U, HEER ONTFERM U. om een eind te maken aan de hongersnood want U hebt ons de middelen gegeven om de hele wereld van voedsel te voorzien als we maar een wijs gebruik van maken. om een eind te maken aan ziekten want U hebt ons al een geweldig verstand gegeven waarmee we geneesmiddelen en therapieën kunnen uitdenken als we er maar een constructief gebruik van maken. Leer ons om stappen te zetten naar eerlijke verdeling en constructief gebruik van alle middelen door U aan ons gegeven Zo bidden wij: ( Zingend ): HEER ONTFERM U, HEER ONTFERM U, HEER ONTFERM U. om vooroordelen uit te roeien want U hebt ons al ogen gegeven om in ieder mens het goede te zien als we er maar juist gebruik van maken om een einde te maken aan de wanhoop want U hebt ons de macht gegeven om sloppenwijken op te ruimen en weer hoop te schenken als we die macht maar rechtvaardig gebruiken. Geef dat uw Geest onze harten opent om positief ingesteld de stap naar de ander te kunnen zetten Zo bidden wij: ( Zingend ): HEER ONTFERM U, HEER ONTFERM U, HEER ONTFERM U. Daarom bidden we U in plaats daarvan, o God om kracht, vastberadenheid en een sterke wil om te doen, in plaats van alleen maar te bidden

7 om te zijn, in plaats van te willen hebben. Om te gaan.. Naar de ander In stilte willen we tot u zeggen, waarvoor woorden vaak te kort schieten: Stil gebed We willen afsluiten met het gebed dat onze Heer ons heeft geleerd: ONZE VADER DIE IN DE HEMELEN ZIJ. AMEN Zegenbede Als wij van hier gaan, weten we dat we gezegende mensen zijn, gezegend met een God die rechtvaardig is én liefdevol tegelijk, voor wie het een onlosmakelijk met het ander is verbonden en die juist zo met ons mee kan gaan en ons tot zegen kan zijn, ook in deze tijd. Moge de Christus die wandelt op doorboorde voeten MET ONS WANDELEN OP ONZE WEG moge de Christus die dient met doorboorde handen ONZE HANDEN UITSTREKKEN OM TE DIENEN Moge de Christus die liefheeft met een doorboord hart ONZE HARTEN OPENEN OM LIEF TE HEBBEN. DAT WIJ HET GELAAT VAN CHRISTUS MOGEN ZIEN IN IEDER DIE WIJ ONTMOETEN en dat een ieder die jou ontmoeten zal het gelaat van Christus in jou zien zal. AMEN Doven van de kaarsen Afsluiting Collecte bij de uitgang De collecte is dit jaar bestemd voor stichting KOEN: Kinderwerk Oost Europa Nederland met als missie: volwassenen in Oost-Europa inspireren en motiveren om de Bijbelse boodschap uit te leggen aan kinderen. De volgende Stille Momenten worden gehouden op de vrijdag 18 maart en op witte donderdag 24 maart Op de Stille zaterdag (26 maart 2016) wordt u uitgenodigd voor de wandeling. Deze Wandeling als vorm voor bezinning is zo oud als de Bijbel. Het is een goede manier om ergens bij stil te staan. Een ideale bezigheid voor de 40-dagentijd dus. Op 26 maart a.s. op Stille Zaterdag gaan we tussen en uur +/- 6 km wandelen en combineren dit met bezinning en verstilling. Tevens nemen we de tijd voor muziek, ontmoeting en gesprek.

Stil moment 20 maart 2015 We zijn stil voor de ontmoeting met God. Uitleg vooraf

Stil moment 20 maart 2015 We zijn stil voor de ontmoeting met God. Uitleg vooraf Stil moment 20 maart 2015 We zijn stil voor de ontmoeting met God. Uitleg vooraf Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor : Open je handen Want we geloven dat God onze handen steeds opnieuw

Nadere informatie

Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart Stilte vooraf. Uitleg vooraf

Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart Stilte vooraf. Uitleg vooraf Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart 2018 Stilte vooraf Uitleg vooraf Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor: onvoorwaardelijke liefde. Deze week gaat het over Nieuw Leven; de graankorrel

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Stil moment 4 maart Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn. Uitleg vooraf

Stil moment 4 maart Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn. Uitleg vooraf Stil moment 4 maart 2016 Stilte vooraf -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn. Uitleg vooraf De vierde zondag in de veertig-dagen-tijd heet Laetare: Verheugt u. Dit komt uit psalm 122 die bij deze

Nadere informatie

Gedicht Winterstilte, Jacqueline van der Waals met Gerts bewerking van Des pas sur la neige

Gedicht Winterstilte, Jacqueline van der Waals met Gerts bewerking van Des pas sur la neige Locatie Wilhelminakerk Zondagsbrief 25 febr. 2018 Voorganger: drs. Leen Lievaart Ambtsdrager: Elly Roorda en Fréderique Lucas Lector: Loes Paul-Visser Organist: Gert Muts Vooraf: Fantasia in C - J. Pzn.

Nadere informatie

Deze week is het thema: Wil je opstaan en mij volgen?

Deze week is het thema: Wil je opstaan en mij volgen? Stilte vooraf Uitleg vooraf We hebben: Ik ga.zet een stap naar de ander als thema gekozen voor deze 40 dagentijd. We willen een stap zetten om daarmee dichter bij het volgen van Jezus te komen. Ook willen

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN. zondag 17 juli e zondag van de zomer

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN. zondag 17 juli e zondag van de zomer PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN zondag 17 juli 2016-5e zondag van de zomer Voorgangers: Mw. Bettie Woord (proponent, Ens) Organist : Herman Schimmel ********************** 2 DE V O O R B E R E I D I

Nadere informatie

Het verhaal van de verheerlijking op de berg wil je raken. Er wordt je alvast een blik gegund op de eeuwigheid. Jezus gaat door op de moeilijke weg.

Het verhaal van de verheerlijking op de berg wil je raken. Er wordt je alvast een blik gegund op de eeuwigheid. Jezus gaat door op de moeilijke weg. Liturgie Stil Moment 15 maart 2019 Stilte vooraf Uitleg vooraf Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor Een nieuw begin. Zondag Reminiscere ( Latijn voor Gedenk uw barmhartigheden ) de

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Liturgie opbouwavond Zondag 30 oktober Thema Maarten Luther ( )

Liturgie opbouwavond Zondag 30 oktober Thema Maarten Luther ( ) Liturgie opbouwavond Zondag 30 oktober 2016 Thema Maarten Luther (1483 1546) Algemene leiding Organist : Marco van t Hoff : Samiel Deurloo Welkom Zingen: Psalm 46 : 1 en 2 1. God is een toevlucht t' allen

Nadere informatie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Welkom in de Horizon Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Stil gebed Votum/zegengroet Z. LvK 119: 1-3 Lezing van de Wet Z. Ps. 130: 1-4 L.

Nadere informatie

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag Protestants Kralingen Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag de afdaling naar sodom marc chagall, 1931 orgelspel verwelkoming door de ouderling [allen gaan staan] stilte bemoediging: Liedboek

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 26 augustus Muziek: Spiritus Domini - G. Verschraegen. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 26 augustus Muziek: Spiritus Domini - G. Verschraegen. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 26 augustus 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: drs. Leen Lievaart Wijgert Teeuw, Denise Smit Janny Mook Gert Muts Muziek: Spiritus Domini - G. Verschraegen OM

Nadere informatie

Stilte vooraf. Inleiding Uitleg vooraf. Symboliek bij de bloemen Kaars aansteken

Stilte vooraf. Inleiding Uitleg vooraf. Symboliek bij de bloemen Kaars aansteken Stilte vooraf. Stil moment 20 februari 2015 -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor : Open je handen. Want we geloven dat God onze

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding

Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding Stilte vooraf -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor: Open je handen. Want we geloven dat God onze handen steeds opnieuw vult.

Nadere informatie

Eredienst 12 maart uur Voorganger: ds Maurits Oldenhuis

Eredienst 12 maart uur Voorganger: ds Maurits Oldenhuis Eredienst 12 maart 10.00 uur Voorganger: ds Maurits Oldenhuis Intochtslied: U maakt ons één Mededelingen en welkom Votum/groet Sela Gebed Opwekking 237 Jezus wij verhogen U Kaarsen doven Psalm Project

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur.

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur. Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Zingen: gezang 389: 1, 2 1. Nu is de dag ten einde,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten orgel : Kees van den Berg 2 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3 Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 6 vers 1 t/m 13 Romeinen 11 vers 11 t/m 24 Gezang 124 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Liedboek) Psalm 146 vers 3 (Schoolpsalm) Gezang 125

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen

Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Psalm 87: 1, 3 en 4 (DNP) Wet Psalm 42: 3, 43: 3, 42: 3 en 43: 4 Gebed Kindermoment Lezen: Markus

Nadere informatie

Tienduizenden redenen tot dankbaarheid Opwekking 733

Tienduizenden redenen tot dankbaarheid Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen als de avond valt. Zondag 7 april CGK Onstwedde Voorganger:

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Marcus 10 : 13-16 Psalm 90 : 1 en 8 Mijn Toevlucht (Sela) Dooplied (Sela) GK 160 LB 886 LB 425 Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zaterdag 31 december 2016 19:30 uur Ds H D Bondt 19:30 uur 31-dec Ds H D Bondt Ps 93 : 1, 2, 3 Gen 16 : NwPsB 95 : 1, 2, 3 NLB 730 : 2, 3 Gez 168 : Psalm 95 (denieuwepsalmberijming.nl) 1. Kom,

Nadere informatie

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur De Stille Week 2017 Voorafgaand aan de Drie dagen van Pasen zijn er in de Stille Week vier vespers. In korte, ingetogen avondgebeden bereiden we ons voor op de gang van Jezus, een weg van kruis en opstanding,

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING We nemen onze plaatsen in en blijven gedurende de gehele dienst zitten. Bij het slotlied gaan wij staan!

DE VOORBEREIDING We nemen onze plaatsen in en blijven gedurende de gehele dienst zitten. Bij het slotlied gaan wij staan! STILLE ZATERDAG - 31 maart 2018 kerk te Midwolde - 19.30 uur In de Joodse en Bijbelse tijdberekening begint de dag met de avond: zo begint de zondag op zaterdagavond. Bij zonsondergang Stille Zaterdag

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 NLB 554 Lied 328 NLB 25d Psalm 63 : 2 en 3 Psalm 146 : 3, 4 en 5 NLB 342 Lied 477 : 1 en 2 Nieuw Liedboek 554: 1, 2, 3 en 4 Intochtslied

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Liturgie Stil Moment op vrijdag 5 april. Stilte vooraf. Uitleg vooraf.

Liturgie Stil Moment op vrijdag 5 april. Stilte vooraf. Uitleg vooraf. Liturgie Stil Moment op vrijdag 5 april Stilte vooraf. Uitleg vooraf. Een nieuw begin, wat zouden we soms graag iets overnieuw willen doen! We hebben allemaal ons verleden. Gebeurtenissen hebben je gevormd

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Leen Lievaart Lector: Gerda Masselink Organist: Jan Meurs OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Allen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Psalm 67 Lied 276 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 130 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 9 (Nieuwe Psalmberijming) Lied

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Opwekking van Lazarus (detail), Emmanuel Fokas 1436/37 kerk van de heilige Georgios in Embaros (Kreta) 5 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Doe mij recht" (ps. 43)

Nadere informatie

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin Voorganger ds. Harry Gijsen Organist: Kees Heinen Welkom en

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Liturgie Stil Moment op vrijdag 9 maart Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding

Liturgie Stil Moment op vrijdag 9 maart Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding Liturgie Stil Moment op vrijdag 9 maart 2018. Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor Onvoorwaardelijke

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Stil Moment vrijdag 8 maart 2019 Een Nieuw Begin. Stilte vooraf. Inleiding:

Stil Moment vrijdag 8 maart 2019 Een Nieuw Begin. Stilte vooraf. Inleiding: Stil Moment vrijdag 8 maart 2019 Een Nieuw Begin Stilte vooraf Inleiding: De 40 dagen voor Pasen vormen een periode van bezinning, van ernst en van ootmoed. Maar op z`n aller diepst mogen wij juist in

Nadere informatie

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog)

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) 30 september 2018 10.00 uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) Themadienst: Wandelen met God - Hoe doe je dat? Voor de dienst zal er een playlist aangezet

Nadere informatie

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN 8 april 2018 9.00 & 10.30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Gea van Maanen / Fennie vd Broek Organist: Wieger Jan Schaap Koster: Harry Hoorn

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen oorbereiding Orgelspel Welkom anroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 otum en Groet Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID v: voorganger a: allen v God roept ons tot eenheid. Keren wij met onze gedachten,

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

Stille week 2014 levend water

Stille week 2014 levend water Stille week 2014 levend water Stille week 2014 Dit jaar is er voor de stille week gekozen voor het thema water. De verbeelding in het midden van de kerk laat dit duidelijk zien. Iedere dag van de stille

Nadere informatie

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139 Orde van dienst 19 maart 2017 10.00 uur Protestantse Kerk Heinkenszand Voorganger: dhr Geert de Boo uit Leiden Organist: Danny de Feijter M.m.v: Koorgroep de Vlis-singers Welkom / mededelingen Ontsteken

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Witte Donderdag 18 april 2019 avondgebed om 19.30 uur Sadao Watanabe: De voetwassing voorbereid door de Werkgroep Liturgie van onze gemeente voorganger: lector:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Lezen : Psalm 124 Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 176a : 1 en 2 Gezang 176a : 12 en 13 Psalm 65 : 1 en 3 Psalm 124 Gezang 145 Welkom in de Hoeksteen

Nadere informatie

Axel, 19 juli Protestantse Kerk

Axel, 19 juli Protestantse Kerk Axel, 19 juli Protestantse Kerk Voorganger deze zondag is Ds. Overduin uit Hulst. Organist is de heer Ed van Essen. Vandaag lezen we: Jeremia 23: 1 8 Markus 6: 30-44 De uitgangscollecte is bestemd voor

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein 25 februari 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK psalm 40: 1 = LB 40:1 Kinderen: Vis. LB 935 = Opwekking

Nadere informatie

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Eredienst 3 juni 2018 16:30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1 Psalm 43: 3 en 4 Gebed Lezen: Daniël 3: 15-30 Kinderopwekking 40 Preek Psalm 93 (levensliederen) Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 150 : 1 en 2 Nieuwe Liedboek 1a 1b 1a 1b Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 1

Nadere informatie

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal De morgendienst in de Hoeksteen op 16 december 2018 Lied voor de dienst, van ds. Jaap Zijlstra (melodie van Gezang 429, Liedboek voor de kerken, Wie maar de goede God laat zorgen) Dit is mijn troost, ik

Nadere informatie

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit)

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) O N T M O E T E N D Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) Intochtslied NLB 150: 1, 2 staande 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid

Nadere informatie

Biddag 2019 Wat vraag jij?

Biddag 2019 Wat vraag jij? Biddag 2019 Wat vraag jij? Voorganger: Dhr. Treur Koster: van der Leede Orgel: Mw. Veenstra - Piano: Wilbert Baelde - Dwarsfluit: Maria van Dijk Welkom! Fijn dat je er bent! We zingen: Als je bidt Refrein:

Nadere informatie

JAN KLAAS NIESWAAG. Orde van dienst voorafgaande aan de begrafenis van. Geboren: 14 februari 1938 overleden: 23 december 2016

JAN KLAAS NIESWAAG. Orde van dienst voorafgaande aan de begrafenis van. Geboren: 14 februari 1938 overleden: 23 december 2016 Orde van dienst voorafgaande aan de begrafenis van JAN KLAAS NIESWAAG Geboren: 14 februari 1938 overleden: 23 december 2016 op vrijdag 30 december 2016 in Hervormde kerk te Sellingen. Aanvang 13.30 uur

Nadere informatie

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Eredienst 18 december 2016 16.30u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 428 Genade zo oneindig groot Gebed Schriftlezing Zondag 38 Kolossenzen 2: 16 3: 17 Psalm 119: 63,

Nadere informatie

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Stille Zaterdag gedenken we dat de Heer heeft gerust in het graf. Stil heet deze zevende dag, deze sabbat, die ons in

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. J. Plug

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. J. Plug Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. J. Plug Lezen : Filippenzen 3:7-17 (BGT) Opwekking 488 Gezang 171 : 1 en 2 Psalm 62 : 1 en 4 (NPB) Psalm 62 : 5 en 6 (NPB) Gezang 261 Uitleg over Givt Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Nada te turbe Laudate Omnes gentes

Nada te turbe Laudate Omnes gentes Gebedsviering Ten Bos op zondag 19 juni 2011 VOORAF INSTRUMENTAAL Nada te turbe Laudate Omnes gentes INLEIDING Le. 1 Welkom op deze eerste zondag na Pinksteren waarop we het feest van de Drievuldigheid

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal).

ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal). ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal). Voorbereiding: In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. amen. Onze hulp is in de naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Heer, vergeef ons

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST De Kern 14 oktober om uur 4e Zondag van de herfst

ORDE VAN DIENST De Kern 14 oktober om uur 4e Zondag van de herfst De rijke jongeling door Leo Merckx 2011 Voorganger: Organist: Lied 816 Thema: Gewetensvraag ds. Harry Gijsen Adrie van de Padt 1 Dat wij onszelf gewonnen geven aan het bevrijdende bestaan, aan wat ons

Nadere informatie

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Psalm 146 : 1 en 4 Psalm 51 : 1 Psalm 25 : 7 Psalm 68 : 8 Lied 465 : 1, 4 en 5 Gezang 141 : 3 (GK 35) Opwekking 672 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Joël & Dagmar Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Trouwdienst Joël en Dagmar Predikant: ds. H. de Bruijne Muziek: Gitaar: André Louw Piano: Hester Louw Binnenkomst bruidspaar Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Organist: Anton van Driel

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Organist: Anton van Driel Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Organist: Anton van Driel ============================================================================================

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > God, die was en is en komt, leg een lied in onze mond, dat de hele wereld hoort, want nabij ons is uw woord. Ontferm U, Heer.

Nadere informatie