MASTER BURN-OUT COACH

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MASTER BURN-OUT COACH"

Transcriptie

1 MASTER BURN-OUT COACH preventief en curatief burn-out en bore-out begeleiden Centrum Open Mind Bredestraat Lovendegem (Gent)

2 Master Burn-Out Bore-Out Coach Adviseur Meer en meer mensen hebben met burn-out te kampen. Sommige hebben werkelijk een burn-out, anderen misbruiken de ziekte. Ook artsen zitten met de handen in het haar want er is nog steeds geen eenduidige en objectieve diagnose. Bloedanalyses en ziektepatronen geven indicaties maar zijn zo verschillend van persoon tot persoon dat moeilijk een norm kan gesteld worden. Binnen Open Mind zijn Sofie en Sabin als kinesist - psycholoog reeds 20 jaar met deze mensen aan de slag. Toen kreeg je van de dokter een voorschrift voor relaxatie. Burn-out is natuurlijk meer dan dat! Ondertussen is iedereen burn-out coach. Vaak vanuit eigen ervaring wat een gevaarlijke ontwikkeling is. Mensen coachen en begeleiden die geen reserves meer hebben, is een vak apart. Dit pak je niet zomaar aan door hen te zeggen wat ze moeten doen. Ze kunnen immers niet meer! Wij hebben ondervonden dat de bron van de burn-out totaal verschillend kan zijn van persoon tot persoon. Iedereen over dezelfde kam scheren is voor ons not done. Onze unieke benadering In ons team zitten verschillende psychologen, kinesisten, artsen, coachen en therapeuten. Samen hebben we een benadering van burn-out uitgewerkt waar iedereen zich kan in vinden. Voor een correcte begeleiding van burn-out dienen deze disciplines samen te werken! De psycholoog kan snel de bron detecteren en aanpakken. De kinesist kan de fysieke behandeling ondersteunen met correct advies. De arts kan het onderscheid maken tussen burn-out en depressie en weet of medicatie al dan niet zal helpen. De coach kan een stappenplan gebruiken en de therapeut kan gericht therapie geven zonder onnodig te graven.

3 De technieken In de meeste gevallen wordt burn-out vastgesteld aan de hand van een vragenlijst. Deze is voor iedereen gelijk en bevraagt verschillende aspecten van het denken en functioneren van de klant. Burn-out is voor ons geen ja-neen verhaal, maar een gradueel proces. Een stevige burn-out is het resultaat van een jarenlang gedrag met diverse fysieke gevolgen als resultaat. De oplossing ligt dan ook in de detectie van het gedrag dat aan de bron van burn-out ligt en dit bij te sturen. Het gedrag bijsturen is een verhaal van de psycholoog, coach of therapeut. De fysieke gevolgen en ziektebeelden aanpakken is voor de arts en kinesist. Onze aanpak In een eerste fase leer je onderscheid te maken tussen burn-out en depressie. Een belangrijke stap want het behandelpad is totaal verschillend! Aan de hand van een lijst met herkenbare gedragspatronen brengen we in kaart in welke mate je burn-out of bore-out hebt en welke van de 4 vaak voorkomende bronnen aan de oorzaak ligt. Deze lijst is zeer uniek en binnen Open Mind ontwikkeld in samenspraak met gans het team vanuit verschillende disciplines. In deze lijst zijn de inzichten verwerkt van psychotherapie, systeemwerk en traumahealing. Uniek is dat wij ook bore-out behandelen. Je kan immers een burn-out hebben door dingen te moeten doen die je niet graag doet en tegelijk een bore-out omdat je je kwaliteiten niet kan inzetten. Voor wie? Voor HR mensen, burn-out adviseurs en coaches. Ben je coach, arts, psycholoog, therapeut, kinesist of HR medewerker, je komt af en toe in de situatie dat je een eenvoudige diagnose dient te kunnen stellen ivm burn-out. Soms is dit voldoende om correct door te verwijzen, soms om zelf mee aan de slag te gaan. In onze groepen hebben we dan ook een bonte mix van begeleiders en dit maakt het heel boeiend om iedereen zijn invalshoek te leren respecteren. Ben je binnen een bedrijf aangesteld als burn-out adviseur, dan voldoet deze opleiding aan de normen gesteld door FOD volksgezondheid en kan je advies geven aan het bedrijf en aan de persoon.

4 Is deze Master voor Jou? Het toepassingsgebied Deze opleiding heeft een ruim toepassingsgebied. Omdat een burn-out een complex verhaal is, komen ook veel personen in aanmerking voor inzichten en begeleiding rond burn-out. Ons programma is dan ook voor een ruime doelgroep zeer relevant. Als begeleider van personen met een burn-out Als adviseur binnen een organisatie Als HR voor begeleiding en reïntegratie Als coach - trainer voor preventieprogramma s in bedrijven Als leidinggevende voor preventieve inzichten Voor verwerking van je eigen burn-out Als welzijnsadviseur voor een klare kijk op burn-out Het Programma We hebben ons programma afgestemd op de richtlijnen van FOD volksgezondheid. Dit houdt in dat een deel van de opleiding gaat over psychosociale risico analyse, burn-out in dit geval, en een deel aandacht zal besteed worden aan het coachen en begeleiden van mensen. Het programma is ook uitgebreid naar 6 dagen om te voldoen aan de norm. Detectie Burn-out Bore-out Voor je kan beginnen coachen is het belangrijk een correcte detectie te maken van burn-out. Soms komen mensen op eigen initiatief, soms zijn ze doorverwezen door de arts, soms komen ze op advies van de HRafdeling maar er is helaas geen éénduidige manier om burn-out vast te stellen. - verschil tussen depressie en burn-out - de plek van de arts en medicatie - de verschillende fases in burn-out of bore-out - wanneer doorverwijzen - 4 basisoorzaken van burn-out - Open Mind gedragspatronen detectie

5 Bronnen van burn-out Aan de hand van de eenvoudige detectielijst krijg je snel een overzicht of iemand kan gecoacht worden of niet, op welk niveau coaching nodig is en of je dient door te sturen naar een arts of psycholoog. Wat zeggen de mensen... Burn-out Systemisch en Cyclisch Burn-out is een complex gegeven. In deze dag onderzoeken we hoe de interactie tussen persoon en context burn-out kan veroorzaken en hoe een eenzijdige hechting een onbalans creëert met burn-out tot gevolg. Groepsformat Als preventiemaatregel is een groepsformat uitgewerkt die mensen inzichten geeft in hun patronen en zelf laat bijsturen. Burn-out wordt aangepakt door 4 stappen te doorlopen - leren doseren - leren de toplading ontladen - leren bewegen no-go zones opnieuw claimen - leren vernieuwen transformeren Wettelijk kader In deze dag krijg je een overzicht van het actief wettelijk kader van burn-out. De verschillen met de ons omringende landen en de te verwachten ontwikkelingen voor de toekomst. De werkgever In deze dag krijg je alle informatie nodig om een burnout audit te doen bij een bedrijf. Praktische tips voor preventie en reïntegratie voor coaches, consultants en burn-out adviseurs. Bruikbaar Deze opleiding heeft me inzichten gegeven, net als het verschil tussen depressie en burn out, en is de perfecte handleiding om met mensen aan de slag te gaan. To the point Als huisarts zocht ik een antwoord op de vraag waarom een briefje schrijven om wat uit te rusten geen oplossing biedt en dit is heel duidelijk beantwoord tijdens de opleiding. Simplicity Deze opleiding brengt verschillende theorieën, modellen samen op een zeer simpele en direct toepasbare wijze. Top! Zeer leerrijk Een aantal sterke punten van deze opleiding zijn de ruimte voor interactie, de professionaliteit, het aanzetten tot transformatie, de nadruk op het doen en de veilige, open sfeer. Perfecte mix De opleiding is zeer dicht bij de ervaring, in een aangename accommodatie, met creatieve toepassingen en lesgevers, die zeer gul zijn met informatie en lesmateriaal.

6 Praktische informatie De Burn-Out Master wordt in 6 dagen gegeven. Deze opleiding wordt meerdere malen per jaar gegeven op verschillende locaties. Informeer je via de website voor concrete gegevens over data en prijzen. De extra s Leerplatform Alle lesmateriaal, inclusief video s en documenten komen op ons leerplatform: Het platform is ook een online forum voor het ontmoeten van medecursisten, het stellen van vragen en het organiseren van samenkomsten of oefengroepen. Documenten Via ons leerplatform kan je heel veel documenten downloaden voor jezelf of om aan je klanten mee te geven. Tal van tests, inspiratielijsten, vragenlijsten, informatieve documenten en veel meer. Word burn-out adviseur In het kader van de wettelijke norm van psychosociale risicoanalyse dienen bedrijven te beschikken over een aanspreekpunt voor burn-out. Volg deze opleiding en je bent in regel met de wetgeving. Leerplatform: Cursusmateriaal, video s en support is via het online leerplatform beschikbaar. Certificaat: Na de reeks krijg je een certificaat van deelname met vermelding van de aangeleerde technieken en benaderingsmethodes. 40% korting: via de KMO-portefeuille Volg gratis onze burn-out reeks In het kader van ondersteuning van mensen met burnout in loopbaanbegeleiding geven wij een reeks van 8 avonden of namiddagen op diverse locaties. Volg deze opleiding en neem gratis deel aan de reeks als inspiratie voor het zelf geven van workshops en trainingen in open vorm of voor bedrijven. Info en Registratie:

7 Wat zal deze opleiding jou brengen? Onze referenties Je zal in staat zijn om een correcte diagnose te maken van burn-out Je krijgt een duidelijk plan van aanpak Je leert hoe coachen anders is bij burn-out Je krijgt zicht op de drijfveren van burn-out Je krijgt een duidelijk kader wanneer door te verwijzen, wat je wel kan en waar je best af blijft Wij ondersteunen jou met tal van formats die je via ons leerplatform steeds kan downloaden Door je frisse aanpak heb je tevreden klanten wat de beste garantie is om je praktijk te laten groeien Wij bieden onze groepsformats aan voor je klanten ter ondersteuning van hun traject Je krijgt toegang tot ons trainers-lesmateriaal wat permanent bijgewerkt wordt Werk je als HR, dan zal je heel wat tools krijgen om op een andere manier naar burn-out te kijken Je kan een succesvol reïntegratiebeleid voeren Je bekomt inzichten over burn-out en HSP Open Mind heeft een klantenbestand van meer dan personen en bedrijven. Het steeds toenemend aantal klanten, samen met een ISO9001 zijn onze beste referenties en uw garantie. Serge heeft meer dan vlieguren als trainer voor groepen en geeft reeds 20 jaar privé begeleiding. Open Mind is door de VDAB erkend als loopbaanbegeleider en door de Vlaamse Overheid als opleidingsinstituut. Op aanvraag stellen wij U graag in contact met personen uit onze referentielijst. Enkele van onze troeven. De samenwerking van Open Mind met meerdere mensen en organisaties geeft een breed draagvlak Wij dragen het ISO 9001 kwaliteitslabel dat we ook écht waarmaken Een team van meer dan 30 mensen zorgt voor zekerheid in begeleiding en expertise op vele vlakken In ons team zitten tal van hoger opgeleide mensen gaande van psychologen tot ingenieurs Naast de mentale (gekende) formats gebruiken wij vernieuwende en zeer efficiënte technieken die in huis ontwikkeld zijn

8 Wie is Open Mind bvba? Open Mind is opgericht door Serge Van Gampelaere en Sofie De Vos in Serge is ingenieur electronica van opleiding, Sofie kinesist en manueel therapeut. Serge heeft een eigen bedrijf in alarmsystemen opgericht dat hij na 14 jaar verkocht bij het starten van Open Mind. Zijn ervaring met medewerkers en klanten gebruikt hij nog steeds. Sofie heeft als kine-relaxatie gewerkt in USA, daarna meegewerkt in het alarmbedrijf van Serge om zich dan toe te spitsen op Open Mind, eerst als kine, daarna als trainer. Open Mind is dan ook een mix van denken (ingenieur) en voelen (kine). Net in de ontmoeting van deze twee werelden ontstaat een krachtig groeipotentieel voor beiden. Dit is dan ook de drive achter Open Mind. Onze formats zijn voor beide soorten mensen toegankelijk en zijn daarin bijzonder uniek. Open Mind bvba Bredestraat Lovendegem info@centrumopenmind.be BE ISO 9001 certified Door de Vlaamse Overheid erkend opleidingsinstituut onder nr DV.O ISO 9001: 2008 Met een team van meer dan 30 trainers, coaches, psychologen, consultants en therapeuten staan wij ondertussen op meerdere locaties voor U klaar om onze ervaring te delen. De Homebase is in Lovendegem (bij Gent). Onze klanten komen uit Vlaanderen en Nederland, persoonlijk of via bedrijven. DIENSTVERLENER VOOR DE

MASTER LOOPBAAN COACH

MASTER LOOPBAAN COACH MASTER LOOPBAAN COACH begeleid mensen naar zinvol werken en leven Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.be www.openmindbusiness.be Master Loopbaan Coach Loopbaanbegeleiding

Nadere informatie

MASTER LOOPBAAN COACH

MASTER LOOPBAAN COACH MASTER LOOPBAAN COACH begeleid mensen naar zinvol werken en leven Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.be Master Loopbaan Coach Loopbaanbegeleiding is hip. Via

Nadere informatie

SYSTEMISCHE COACH. familie- organisatie- systeem- opsteller. Centrum Open Mind Bredestraat Lovendegem (Gent)

SYSTEMISCHE COACH. familie- organisatie- systeem- opsteller. Centrum Open Mind Bredestraat Lovendegem (Gent) SYSTEMISCHE COACH familie- organisatie- systeem- opsteller Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.be Wat is systemische coaching Systemische coaching verschilt van

Nadere informatie

SYSTEMISCHE COACH. familie- organisatie- systeem- opsteller. Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.

SYSTEMISCHE COACH. familie- organisatie- systeem- opsteller. Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind. SYSTEMISCHE COACH familie- organisatie- systeem- opsteller Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.be Wat is systemische coaching Systemische coaching verschilt van

Nadere informatie

BLOSSOM BURN-OUT PREVENTIE COACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN?

BLOSSOM BURN-OUT PREVENTIE COACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN? BLOSSOM BURN-OUT PREVENTIE COACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN? IK BEN NIET BANG VOOR STORMEN. ZE LEREN ME NET HOE IK BEST MET MIJN ZEILBOOT VAAR. Louise

Nadere informatie

BLOSSOM WELZIJNS- & VITALITEITSCOACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN?

BLOSSOM WELZIJNS- & VITALITEITSCOACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN? BLOSSOM WELZIJNS- & VITALITEITSCOACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN? IK BEN NIET BANG VOOR STORMEN. ZE LEREN ME NET HOE IK BEST MET MIJN ZEILBOOT VAAR. Louise

Nadere informatie

Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen)

Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen) KWALITEITSCHARTER Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen) Bij AanZet kiezen we voor individuele coaching op maat, zodat we echt kunnen spreken

Nadere informatie

INTEGRALE COACHING. vakmanschap in coaching voor persoon en zaak. Centrum Open Mind Bredestraat Lovendegem (Gent)

INTEGRALE COACHING. vakmanschap in coaching voor persoon en zaak. Centrum Open Mind Bredestraat Lovendegem (Gent) INTEGRALE COACHING vakmanschap in coaching voor persoon en zaak Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.be Over Integrale Coaching Deze coachopleiding bestaat ondertussen

Nadere informatie

OPEN MIND COACH. coachen vanuit het verhaal van het lichaam. Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.

OPEN MIND COACH. coachen vanuit het verhaal van het lichaam. Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind. OPEN MIND COACH coachen vanuit het verhaal van het lichaam Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.be Open mind Coach Deze opleiding is ontstaan uit tal van eerdere

Nadere informatie

Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen)

Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen) KWALITEITSCHARTER Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen) In je coachingstraject staan jouw vragen centraal. AanZet kiest voor individuele

Nadere informatie

OPEN MIND COACH. coachen naar zinvolle groei en verandering. Centrum Open Mind Bredestraat Lovendegem (Gent)

OPEN MIND COACH. coachen naar zinvolle groei en verandering. Centrum Open Mind Bredestraat Lovendegem (Gent) OPEN MIND COACH coachen naar zinvolle groei en verandering Centrum Open Mind Bredestraat 11-13 9920 Lovendegem (Gent) www.centrumopenmind.be Open mind Coach Open Mind is ontstaan uit de groei en verandering

Nadere informatie

Certificeer jezelf als professionele Life Coach

Certificeer jezelf als professionele Life Coach Certificeer jezelf als professionele Life Coach Introductie XPAND ALS PARTNER VOOR JOUW LICENTIERING xpand heeft een veelvoud aan betekenissen: vooruitgang, groeien, rijpen, horizon verbreden, kennis verspreiden

Nadere informatie

Online Life Coaching Opleiding

Online Life Coaching Opleiding Online Life Coaching Opleiding De Life Coaching Opleiding laat je in 2 maanden ongelooflijk veel groeien en alle kennis verzamelen die je nodig hebt als Life Coach om jezelf en anderen succesvol te begeleiden

Nadere informatie

De Online Life Coaching Opleiding

De Online Life Coaching Opleiding De Online Life Coaching Opleiding Het beste uit jezelf en anderen naar boven halen Wat vliegt de tijd voorbij en wat kun je veel creëren, c.q. beleven in 25 jaar. Trots ben ik om 25 jaar actief te zijn

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Naar een optimale relatie tussen mens en werk

Naar een optimale relatie tussen mens en werk Naar een optimale relatie tussen mens en werk Wij optimaliseren de mens-werkrelatie In een veranderende omgeving kan uw bedrijf of organisatie niet achterblijven. Meer dan ooit wordt u uitgedaagd om de

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Burn-out preventie op de werkvloer

Burn-out preventie op de werkvloer Burn-out preventie op de werkvloer Burn-out = steeds werkgerelateerd! Relevant cijfermateriaal Op vijf jaar tijd is uitval door depressie en burn-out in België toegenomen met 32% Tussen 2005 en 2015 is

Nadere informatie

BLOSSOM BURN-OUT & VITALITEITSCOACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN?

BLOSSOM BURN-OUT & VITALITEITSCOACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN? BLOSSOM BURN-OUT & VITALITEITSCOACHING KIEZEN VOOR VEERKRACHT EN VITALITEIT OF STRESS EN BURN-OUT IN STAND HOUDEN? IK BEN NIET BANG VOOR STORMEN. ZE LEREN ME NET HOE IK BEST MET MIJN ZEILBOOT VAAR. Louise

Nadere informatie

Beleidsplan ter bevordering van welzijn en welbevinden in onderwijsinstellingen

Beleidsplan ter bevordering van welzijn en welbevinden in onderwijsinstellingen Beleidsplan ter bevordering van welzijn en welbevinden in onderwijsinstellingen Van wettelijke verplichtingen voor personeel naar globaal beleid voor iedereen Voorstelling in Kinepolis Brussel, 24 oktober

Nadere informatie

B R O C H U R E V O O R D E P R O F E S S I O N A L BURN-OUT BEGELEIDING INZAKE

B R O C H U R E V O O R D E P R O F E S S I O N A L BURN-OUT BEGELEIDING INZAKE B R O C H U R E V O O R D E P R O F E S S I O N A L BURN-OUT PILOOTPROJECT IN SAMENWERKING MET DE BANK -& ZIEKENHUISSECTOR BEGELEIDING INZAKE BURN-OUT BURN-OUT INHOUD 4 Burn-out: een hedendaags fenomeen

Nadere informatie

PROPEL ENGINEER CAREER SERVICES

PROPEL ENGINEER CAREER SERVICES PROPEL ENGINEER CAREER SERVICES BUSINESS BROCHURE FOR MANAGEMENT AND HR WWW.PROPEL.BE EEN ANDERE MANIER Lage drempel OM VOOR UW INGENIEURS TE ZORGEN Ingenieurs worden goed voorbereid op het technische

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding

Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding Aan het einde van het laatste trainingswebinar, heb ik de deelnemers een paar vragen gesteld en om feedback gevraagd. Bij deze hun ervaringen en

Nadere informatie

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT Training en ondersteuning in mentaal fit werken 2 Gezond Werken Gezonde werknemers gaan met plezier naar het werk. Ze zijn geestelijk fit en blijven fit. Gezonde werkdruk biedt

Nadere informatie

Re-integratie op de (eigen) werkvloer na burn-out

Re-integratie op de (eigen) werkvloer na burn-out 1 Re-integratie op de (eigen) werkvloer na burn-out Voorwaarden en kanttekeningen Centrum voor Loopbaanontwikkeling LBC-NVK Saskia De Bondt Vaststelling 2 Herstellen van burn-out is mogelijk Re-integratie

Nadere informatie

Burn-out. Alles wat u wou weten maar nog nooit durfde te vragen. Bart Vriesacker, preventiedeskundige psychosociale aspecten

Burn-out. Alles wat u wou weten maar nog nooit durfde te vragen. Bart Vriesacker, preventiedeskundige psychosociale aspecten Burn-out Alles wat u wou weten maar nog nooit durfde te vragen Bart Vriesacker, preventiedeskundige psychosociale aspecten Bart Vriesacker Psychosociaal preventiedeskundige CONTACT bart.vriesacker@mensura.be

Nadere informatie

Focus Workshop 2 daagse

Focus Workshop 2 daagse Focus Workshop 2 daagse Doelstelling Het is onze passie om bedrijven te ondersteunen in hun groei en andere ondernemers te helpen hun dromen te realiseren. HaRvest is ontstaan van uit onze overtuiging

Nadere informatie

LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS?

LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS? LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS? LEER STRESS EENVOUDIG TE OVERWINNEN REALISEER EEN DOORBRAAK NAAR EEN STRESSVRIJ LEVEN WORKSHOP STRESS OVERWINNEN stress effectief voorkomen zelf-ontdekken en zelf-beleven

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

GRIJP IN VOOR DE BOM BARST!

GRIJP IN VOOR DE BOM BARST! GRIJP IN VOOR DE BOM BARST! Lees alles over EAP op www.securex.be/eap Employee Assistance Program (EAP) Professionele begeleiding bij traumatische gebeurtenissen. GRIJP IN VOOR DE BOM BARST! Lees alles

Nadere informatie

KAM Consultants- workshops

KAM Consultants- workshops KAM Consultants- workshops Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. Workshop Continue Verbetering Workshop Procesmanagement Workshop Risicomanagement Waar kun je onze trainingen volgen?

Nadere informatie

Workshop 19-2-2016 Gezond Werken en Het Nieuwe Bewustzijn. De stress de baas, Iden-ty Free Space Bert Schmitz Tjeu Scholtes

Workshop 19-2-2016 Gezond Werken en Het Nieuwe Bewustzijn. De stress de baas, Iden-ty Free Space Bert Schmitz Tjeu Scholtes Workshop 19-2-2016 Gezond Werken en Het Nieuwe Bewustzijn De stress de baas, Iden-ty Free Space Bert Schmitz Tjeu Scholtes De 1 daagse workshop `Gezond werken en het nieuwe bewustzijn` is bedoeld voor

Nadere informatie

BURNOUT ASSESSMENT TOOL

BURNOUT ASSESSMENT TOOL BURNOUT ASSESSMENT TOOL Wat is de BAT? De eigenschappen en sterktes van de nieuwe meting Woensdag 20 maart 2019 Inhoud 1- Hoe betrouwbaar & valide is de BAT? 2- Hoe gebruik je de BAT? 3- Hoeveel werkenden

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

E-business event. Jan Sap. ICT-COACH - 4 oktober Gent 11 oktober - Laakdal. Directeur Generaal UNIZO Secretaris-Generaal FVIB

E-business event. Jan Sap. ICT-COACH - 4 oktober Gent 11 oktober - Laakdal. Directeur Generaal UNIZO Secretaris-Generaal FVIB ICT-COACH - 4 oktober Gent 11 oktober - Laakdal Jan Sap Directeur Generaal UNIZO Secretaris-Generaal FVIB 1 E-commerce in de KMO s Resultaten UNIZO e-commerce onderzoek juni 2010 KMO s KOPEN VIA INTERNET

Nadere informatie

Eindelijk heeft mijn hoofd een goed gesprek met mijn lijf

Eindelijk heeft mijn hoofd een goed gesprek met mijn lijf Het Lijf Lab www.hetlijflab.nl Marianne Landman Coach & Trainer M: 06 55717163 marianne@hetlijflab.nl Berna van der Heide Coach & Trainer M: 06 57215632 berna@hetlijflab.nl Werken: Levenslang of Lang Leve

Nadere informatie

Ik zal je vol liefde, oordeelloos en warmte coachen. En ik ondersteun je graag mee in deze prachtige reis.

Ik zal je vol liefde, oordeelloos en warmte coachen. En ik ondersteun je graag mee in deze prachtige reis. Bevestiging Inschrijving Yes2me for Business Women WELKOM Wat TOP dat je erbij zal zijn. Dit is een investering in je professioneel en privé leven waar je onmiddelijk resultaten van ondervindt. Je krijgt

Nadere informatie

OPLEIDINGEN

OPLEIDINGEN OPLEIDINGEN 2018-2019 Ponjee Advies Opleidingen Ponjee Advies Opleidingen is een CRKBO erkend opleidingsinstituut en biedt een tweetal leergangen aan met als basis de karakterstructuren van Reich. De leergang

Nadere informatie

JOBCENTRUM vzw. GOB = centrum voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling Aanbod:

JOBCENTRUM vzw. GOB = centrum voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling Aanbod: JOBCENTRUM vzw GOB = centrum voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling Aanbod: Werkzoekenden met een arbeidsbeperking Werkenden & Zelfstandigen (loopbaanbegeleiding) Werkgevers Projecten,

Nadere informatie

TRAINING LIFE CHANGING COACH

TRAINING LIFE CHANGING COACH TRAINING LIFE CHANGING COACH Infobrochure Eva Storm - Lazuli Training Ben jij klaar voor een Life Changing Experience? Gun je dat ook volwassenen, jong-volwassenen, jongeren deze experience? Dan is de

Nadere informatie

OPLEIDINGSDAG. Vrijdag 11 januari Wil jij ook een held van de werkvloer worden?

OPLEIDINGSDAG. Vrijdag 11 januari Wil jij ook een held van de werkvloer worden? OPLEIDINGSDAG Vrijdag 11 januari 2019 Wil jij ook een held van de werkvloer worden? Neem deel aan onze gratis workshops over veiligheid en gezondheid! Ontdek ze in deze brochure of op www.opleidingsdag.be

Nadere informatie

Leer trefzeker beïnvloeden! www.learyacademy.nl

Leer trefzeker beïnvloeden! www.learyacademy.nl EA-Design EA-Design Leer trefzeker beïnvloeden! Welkom! Trefzeker beïnvloeden van communicatie met anderen leer je bij de Learyacademy. Lees over onze workshops, trainingen, ook online, opleidingen, boeken

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen OHSAS 18001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job OHSAS 18001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

T.O.P. Leidinggeven aan een team

T.O.P. Leidinggeven aan een team Compleet programma, inclusief online leeromgeving Effectief leidinggeven als Topmanager Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inleiding Goede leiders zijn de managers die

Nadere informatie

ICT met zorg op maat

ICT met zorg op maat ICT met zorg op maat 1. MAATWERK ONDERZOEK VIA INTERNET Advies- en onderzoeksbureaus maken steeds meer gebruik van onderzoeken via het internet. Een snelle en doelgerichte respons, makkelijke distributie

Nadere informatie

MASCHA MOOY VINDT JE HET BELANGRIJK OM INZICHT TE KRIJGEN IN DE WERKDRUK & STRESS OP JE AFDELING?

MASCHA MOOY VINDT JE HET BELANGRIJK OM INZICHT TE KRIJGEN IN DE WERKDRUK & STRESS OP JE AFDELING? DOWNLOADABLE BEDRIJFSAPK VINDT JE HET BELANGRIJK OM INZICHT TE KRIJGEN IN DE WERKDRUK & STRESS OP JE AFDELING? Met een korte scan krijgt zowel de medewerker als leidinggevende inzicht in de werkdruk MASCHA

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

OPLEIDING BUSINESS COACH

OPLEIDING BUSINESS COACH Anders OPLEIDINGEN OPLEIDING BUSINESS COACH MAAK MEE HET VERSCHIL IN HET BEDRIJFSLEVEN! Powered by Anders Opleidingen & Coaching Klaterstraat 35-2830 Willebroek www.anders-opleidingen.be Het bedrijfsleven

Nadere informatie

Beter in balans met. de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app

Beter in balans met. de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app Beter in balans met de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app De kracht en het ontstaan van SAM Uit onderzoek blijkt dat je zelf veel invloed kunt uitoefenen op je gevoel van welzijn.

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

TRAINING ERICKSONIAANSE HYPNOSE

TRAINING ERICKSONIAANSE HYPNOSE TRAINING ERICKSONIAANSE HYPNOSE Infobrochure Eva Storm - Lazuli Training Ericksoniaanse hypnose, ook wel communicatieve hypnose genoemd, is ontwikkeld door de Amerikaanse psychiater Milton Erickson, grondlegger

Nadere informatie

WERKSTRESS EN BURN-OUT WORKSHOP ALUMNI EUROPEES INSTITUUT ANDERZVERDER LEONA AARSEN 8 NOVEMBER 2014

WERKSTRESS EN BURN-OUT WORKSHOP ALUMNI EUROPEES INSTITUUT ANDERZVERDER LEONA AARSEN 8 NOVEMBER 2014 WERKSTRESS EN BURN-OUT WORKSHOP ALUMNI EUROPEES INSTITUUT ANDERZVERDER LEONA AARSEN 8 NOVEMBER 2014 1 PROGRAMMA Voorstellen / intro Deel 1: (h)erken stress Deel 2: visie op burn-out Deel 3: aanpak Borrel

Nadere informatie

Evaluatie vormingen welzijn op het werk

Evaluatie vormingen welzijn op het werk Evaluatie vormingen welzijn op het werk Context evaluatie Opdracht gever: FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Directie humanisering van de arbeid Uitvoering: Engender vzw www.engender.eu Bronnen

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH ERKENDE REGISTER POST-HBO OPLEIDING OPLEIDING POST-HBO LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH MOTIVERENDE TEKST Geaccrediteerd door: WELKOM BIJ DE LEEFSTIJLCOACH ACADEMY Wil je mensen helpen bij het maken van gezonde

Nadere informatie

www.brainbrightness.eu Ban de burn-out en de bore-out!

www.brainbrightness.eu Ban de burn-out en de bore-out! www.brainbrightness.eu Ban de burn-out en de bore-out! Het welzijn van medewerkers Stress en burn-out lijken goed op weg om dé professionele kwalen van de 21ste eeuw te worden. Recente onderzoeken wijzen

Nadere informatie

MYMINDWORKS Quick Scan

MYMINDWORKS Quick Scan MYMINDWORKS Quick Scan MINDWORKS QUICK SCAN MEET DE MENTALE GEZONDHEID VAN JE MEDEWERKER, TEAM EN ORGANISATIE De MindWorks Quick Scan meet de mentale gezondheid van je medewerkers, je team en organisatie.

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

360-sporter in beeld: Geert De Saegher

360-sporter in beeld: Geert De Saegher 360-Sports Flash Augustus 2018 360-sporter in beeld: Geert De Saegher Een Vitality programma ook voor jouw bedrijf? 360-coaching voor business leaders - Teambuilding voor bedrijven: ook voor jouw team?

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

VERKLARENDE BROCHURE

VERKLARENDE BROCHURE VERKLARENDE BROCHURE VOOR DE OUTPLACEMENT KANDIDAAT Geachte, U leert ons kennen op een belangrijk keerpunt in uw loopbaan. Het wordt een intense periode met veel emoties, ontgoocheling, opluchting, verwarring,

Nadere informatie

NextStep Loopbaanbegeleiding

NextStep Loopbaanbegeleiding NextStep Loopbaanbegeleiding een stap of een reuzensprong voorstelling Mie Baert Verpleegkundige licentiaat Stress- en burnoutcoach (lid van de VESB) Loopbaancoach Natuurcoach (agentschap Natuur en Bos)

Nadere informatie

Gerrickens training & advies www.kwaliteitenspel.nl 073-6427411 Wij helpen mensen bij het ontdekken en ontwikkelen van wie ze in wezen zijn. Daartoe geven wij kaartspellen en boeken uit en verzorgen wij

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

DETECTIE EN BEHANDELING VAN SUÏCIDAAL GEDRAG DE ONTWIKKELING VAN EEN MULTIDISCIPLINAIRE RICHTLIJN Saskia Aerts en Eva Dumon

DETECTIE EN BEHANDELING VAN SUÏCIDAAL GEDRAG DE ONTWIKKELING VAN EEN MULTIDISCIPLINAIRE RICHTLIJN Saskia Aerts en Eva Dumon DETECTIE EN BEHANDELING VAN SUÏCIDAAL GEDRAG DE ONTWIKKELING VAN EEN MULTIDISCIPLINAIRE RICHTLIJN Saskia Aerts en Eva Dumon Studiedag VVP 10 november 2015 Programma Introductie Ontwikkeling en planning

Nadere informatie

MAAK WERK VAN WERKBAAR WERK!

MAAK WERK VAN WERKBAAR WERK! MAAK WERK VAN WERKBAAR WERK! Roadshow West4work, 26 juni 2017 Vokans WERKBAAR WERK?????????????????? WERKBAAR WERK Werkbaar werk is werk dat: Geen overmatige stress oplevert Motiverend is Voldoende leerkansen

Nadere informatie

Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever

Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever MAAK NU KENNIS MET STRESS-ALERT-SYSTEM (SAS) Met het coachabonnement van Stress-Alert-System voegt u op eenvoudige wijze stresspreventie toe aan uw praktijk.

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je stuurt een kleine groep medewerkers aan terwijl je zelf actief

Nadere informatie

Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

Aeffort retraining. Succesvol management, werken en ondernemen. naar authentiek leiderschap

Aeffort retraining. Succesvol management, werken en ondernemen. naar authentiek leiderschap Aeffort retraining Succesvol management, werken en ondernemen naar authentiek leiderschap Aeffort retraining Wat is een retraining? Een retraining combineert een korte periode van afzondering/bezinning

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Nieuwe serie Workshops! met het Co-Creatie-Wiel. Succesvol innoveren. Drie workshops Najaar 2018

Nieuwe serie Workshops! met het Co-Creatie-Wiel. Succesvol innoveren. Drie workshops Najaar 2018 Nieuwe serie Workshops! Succesvol innoveren met het Co-Creatie-Wiel Drie workshops Najaar 2018 Met de ontwerper van het Co-Creatie-Wiel dr. Corry Ehlen 2 Succesvol innoveren! Een hele uitdaging! In de

Nadere informatie

Caycediaanse Sofrologie VBOV 06 mei 2019

Caycediaanse Sofrologie VBOV 06 mei 2019 Caycediaanse Sofrologie VBOV 06 mei 2019 Sofronisch bewustzijn = verworven bewustzijn Bewustzijnstoestanden Verkrampt bewustzijn Dagelijks bewustzijn Sofronisch/ verbonden bewustzijn Waken Isocay bewustzijn

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

Socioprofessionele reïntegratie. Conny Daens, GTB

Socioprofessionele reïntegratie. Conny Daens, GTB Socioprofessionele reïntegratie Conny Daens, GTB GTB - dienst, vzw die vanuit de werkwinkels heel nauw samenwerkt met VDAB binnen een samenwerkingsakkoord voor personen met een werkvraag. - Onderscheidt

Nadere informatie

Hermes Coaching Academy

Hermes Coaching Academy Mensen zijn voortdurend in evolutie, zowel persoonlijk als professioneel. Door ondersteuning te bieden helpt de coach mensen in hun zoektocht naar hun persoonlijk scenario en begeleidt hen in hun optimale

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Gitaar Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30 Maak

Nadere informatie

Mindful Management eenjarige opleiding

Mindful Management eenjarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Is dit herkenbaar? Huidige organisaties hebben met permanente verandering te maken. Dat levert bij medewerkers en het management veel stress en gevoelens van onveiligheid

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Bedrijven

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Bedrijven Werken aan effectief en doelgericht herstel Bedrijven BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg Gezonde en vitale medewerkers zijn productiever, verzuimen minder en zijn beter

Nadere informatie

Behandeling van burn-out

Behandeling van burn-out Behandeling van burn-out The Human Link Marieke Impens Burnout assesment tool: 20 maart 2019 The Human Link Gedragstherapeutisch expertisecentrum: Stress Nadruk op PREVENTIE op niveau van organisaties,

Nadere informatie

Afwezig? Naar wie schuift u de Zwarte Piet door?

Afwezig? Naar wie schuift u de Zwarte Piet door? Afwezig? Naar wie schuift u de Zwarte Piet door? 5 december 2013 Emilie Dequeker +32 479 66 04 66 emilie.dequeker@securex.be Guy Verbrugghe +32 477 79 50 43 guy.verbrugghe@securex.be Frederik Librecht

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Stressmanagement, stress de baas Een beetje stress kan geen kwaad. Sterker nog, soms presteer je zelfs beter onder een beetje druk. Maar wat als stress een constante factor is

Nadere informatie

Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever

Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever Met het coachabonnement van Stress-Alert-System voegt u op eenvoudige wijze stresspreventie toe aan uw praktijk. U krijgt: Halfjaarlijks inzicht in de stressontwikkeling

Nadere informatie

Hoe creëert u vooruitgang?

Hoe creëert u vooruitgang? Hoe creëert u vooruitgang? advies & interim training & coaching opleiding & loopbaan assessments Erkende kwaliteit Advance Groep maakt zich sinds haar oprichting sterk voor de kwaliteit van haar consultants,

Nadere informatie

Burn out bij patiënt / bij (student) arts

Burn out bij patiënt / bij (student) arts Burn out bij patiënt / bij (student) arts prof. dr. Nele Michels faculteit Geneeskunde & Gezondheidswetenschappen - Centrum voor Huisartsgeneeskunde / ICHO / Skills Lab - EURACT 1 Hakuin Ekaku (1685-1768)

Nadere informatie

MAATWERK? EEN UNDERSTATEMENT!

MAATWERK? EEN UNDERSTATEMENT! Drie redenen om te kiezen voor K-onsult: EXPERTISE & ERVARING In een landschap vol coaches, trainers en therapeuten, kiest Karine Van Oosterbos van K-onsult ervoor om zich te onderscheiden door zowel het

Nadere informatie

Van. inzicht. naar. uitzicht. Loopbaanbegeleiding & coaching

Van. inzicht. naar. uitzicht. Loopbaanbegeleiding & coaching Van inzicht naar uitzicht Loopbaanbegeleiding & coaching La Vuelta is Spaans voor keerpunt. Een loopbaanbegeleidings- of coaching s- traject is vaak een keerpunt in je leven, door stil te staan bij jezelf,

Nadere informatie

Stad Gent wil Gentenaars met verhoogd gezondheidsrisico meer laten bewegen

Stad Gent wil Gentenaars met verhoogd gezondheidsrisico meer laten bewegen Stad Gent wil Gentenaars met verhoogd gezondheidsrisico meer laten bewegen De Stad Gent wil inwoners met een verhoogd gezondheidsrisico aansporen om meer te bewegen. Sinds kort loopt in de gemeenten Gent,

Nadere informatie

Komt een dokter bij de coach. Medical coaching in Nederland Drs. Anouk Bogers 16 november 2017

Komt een dokter bij de coach. Medical coaching in Nederland Drs. Anouk Bogers 16 november 2017 Komt een dokter bij de coach Medical coaching in Nederland Drs. Anouk Bogers 16 november 2017 Opbouw Voorstellen: Anouk Bogers Bezieling in de zorg 2017 Terugblik? Energie Coaching artsen in Nederland

Nadere informatie

VZW LOOPBAANCENTRUM. Tevreden. met je huidige. werksituatie?

VZW LOOPBAANCENTRUM. Tevreden. met je huidige. werksituatie? VZW LOOPBAANCENTRUM Tevreden met je huidige werksituatie? Kompas loopbaancentrum: een kwarteeuw aan ervaring met diverse loopbaanvragen, coaching op maat van de klant. Kompas is erkend door de Vlaamse

Nadere informatie

Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services

Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services COOKIE COMPLIANT Managed Services Mirabeau helpt u de cookiewetgeving op de juiste manier te implementeren. Zo geven we uw online omgeving een betrouwbare uitstraling

Nadere informatie

Loyalis Academie 2009

Loyalis Academie 2009 Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Loyalis Academie 2009 Effectieve trainingen op het gebied van active aging, personeelsbeleid en sociale zekerheid. Speciaal voor werkgevers en werknemers

Nadere informatie