2017_GR_ Woontoezicht - Reglement op de afgifte van een kotlabel - Goedkeuring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2017_GR_ Woontoezicht - Reglement op de afgifte van een kotlabel - Goedkeuring"

Transcriptie

1 Gemeenteraad zitting van 20 februari 2017 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Bouwen, Wonen en Milieu Besluit Goedgekeurd 2017_GR_ Woontoezicht - Reglement op de afgifte van een kotlabel - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig: de heer Louis Tobback, burgemeester-voorzitter; de heer Carl Devlies, schepen; de heer Dirk Robbeets, schepen; de heer Dirk Vansina, schepen; mevrouw Denise Vandevoort, schepen; mevrouw Myriam Fannes, schepen; de heer Mohamed Ridouani, schepen; de heer Erik Vanderheiden, schepen; mevrouw Bieke Verlinden, schepen; de heer Herwig Beckers, schepen; mevrouw Christiane Vanneck, raadslid; de heer David Dessers, raadslid; de heer Etienne Bruggemans, raadslid; mevrouw Eva Platteau, raadslid; mevrouw Eveline Madrid, raadslid; mevrouw Fatiha Dahmani, raadslid; de heer Fons Laeremans, raadslid; de heer Fred Debrun, raadslid; mevrouw Frieda Aerts, raadslid; mevrouw Griet Valgaeren, raadslid; de heer Gunther Rens, raadslid; de heer Hagen Goyvaerts, raadslid; mevrouw Hilde Van Wichelen, raadslid; de heer Jaak Brepoels, raadslid; de heer Johan Geleyns, raadslid; mevrouw Karen Van Herck, raadslid; mevrouw Karin Brouwers, raadslid; mevrouw Katelijne Dedeurwaerder, raadslid; mevrouw Lalynn Wadera, raadslid; mevrouw Lies Corneillie, raadslid; mevrouw Liesbet Stevens, raadslid; mevrouw Lothe Ramakers, raadslid; de heer Luc Ponsaerts, raadslid; de heer Mich De Winter, raadslid; mevrouw Mieke Wellens, raadslid; de heer Pierre Neefs, raadslid; de heer Saïd El Khadraoui, raadslid; de heer Thomas Van Oppens, raadslid; mevrouw Tine Eerlingen, raadslid; de heer Toon Toelen, raadslid; de heer Zeger Debyser, raadslid de heer Gust Vriens, stadssecretaris Afwezig: de heer Rik Daems, raadslid; mevrouw Sabine Bovendaerde, raadslid Verontschuldigd: mevrouw Els Van Hoof, raadslid; mevrouw Renate Hufkens, raadslid Status Goedgekeurd met unanimiteit Beschrijving Beknopte samenvatting Het reglement op de afgifte van een kotlabel kadert in de werking van de nieuwe dienst woontoezicht. Het reglement beschrijft de belangrijkste regels omtrent de afgifte van een kotlabel. Regelgeving: bevoegdheid - de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Juridische grond De gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel 42 van het gemeentedecreet. Argumentatie Het college keurde in zitting van 30 oktober 2015 de werking en de aanpak van de dienst woontoezicht goed. Ondertussen zijn alle medewerkers op de dienst gestart en opgeleid. Sinds november 2016 voert de dienst onderzoeken uit in studentenhuisvesting met het oog op het afleveren van een kotlabel.

2 Het kotlabel beoogt het kwaliteitslabel te worden voor alle studentenhuisvesting in Leuven. De dienst heeft een reglement op de afgifte van dit kotlabel voorbereid. Het reglement beschrijft de belangrijkste regels omtrent de afgifte van een kotlabel. Tijdens een plaatsbezoek wordt elke woongelegenheid gecontroleerd op de regelgeving inzake woonkwaliteit, brandveiligheid, stedenbouwkundige vergunning, binnennummering, fiets- en parkeerverordening, belasting tweede verblijven en het EPC. De eindbeoordeling van het kotlabel zal afhankelijk zijn van de beoordeling van de deelaspecten. Bij de beoordeling zijn de volgende kleuren van toepassing: geel = met opmerkingen; rood = niet in orde; groen = in orde. Een voorlopig verslag, dat het resultaat is van de vaststellingen van een eerste controle, is altijd rood of groen, hierbij worden geen gele labels gebruikt. In het definitieve kotlabel kunnen bepaalde deelaspecten geel zijn maar ook hier is het algemene kotlabel slechts groen of rood. De dienst stelt de volgende werkwijze voor: Beoordeling deelaspect Woonkwaliteit ROOD Woonkwaliteit Brandveiligheid ROOD Brandveiligheid Vergunningsprobleem opdeling ROOD Vergunningsprobleem andere GEEL Binnennummering ROOD Binnennummering GEEL Binnennummering Fiets- en parkeerverordening ROOD Fiets- en parkeerverordening GEEL Fiets- en parkeerverordening Belasting tweede verblijven niet in orde GEEL Belasting tweede verblijven in orde EPC niet aanwezig ROOD EPC aanwezig Algemeen kotlabel ROOD ROOD ROOD De dienst streeft naar de afgifte van een groen label voor alle deelaspecten alsook een algemeen groen label. De medewerkers proberen zo veel mogelijk verhuurders te overtuigen om spontaan mee te werken en zoeken actief mee naar oplossingen voor mogelijke problemen. De dienst contacteert de verhuurders zelf en is gestart bij eigenaars van de oudste gebouwen (gebouwd voor 1873). Een verhuurder hoeft dus zelf niets aan te vragen. Wanneer een verhuurder toch zelf een kotlabel wil aanvragen, ontvangt hij een 'in aanvraag' label. Een aantal voorbeelden van mogelijke kotlabels zijn als bijlage toegevoegd. Het reglement dat de afgifte van het kotlabel beschrijft, is toegevoegd als bijlage. De dienst heeft een folder gemaakt die bij eigenaars kan verspreid worden. De folder over het kotlabel is eveneens toegevoegd als bijlage.

3 Besluit Artikel 1 Het reglement op de afgifte van het kotlabel, zoals toegevoegd als bijlage, goed te keuren. Artikel 2 De werkwijze zoals deze wordt beschreven, goed te keuren. Bijlagen 1. Definitief_KOTLABEL_test_geel_1.pdf 2. Definitief_KOTLABEL_test_rood_1.pdf 3. Definitief_KOTLABEL_test_in_aanvraag.pdf 4. Microsoft Word _kotlabel.docx.pdf Aldus beslist in bovenvermelde zitting, Op last van de raad: de stadssecretaris de voorzitter Gust Vriens Louis Tobback

4 Reglement op de afgifte van een kotlabel Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1. Kamer: een niet-zelfstandige woning waarin één of meer van de volgende voorzieningen ontbreken: wc, bad of douche, kookgelegenheid en waarvan de bewoners voor deze voorzieningen afhankelijk zijn van de gemeenschappelijke ruimten in of aansluitend bij het gebouw waarvan de woning deel uitmaakt; 2. Kotlabel: een door de burgemeester afgeleverd document dat volgende aspecten van het gebouw en de woongelegenheid omvat: de conformiteit inzake woonkwaliteit, brandveiligheid, binnennummering, stedenbouwkundige en milieuvergunning / omgevingsvergunning, de aanwezigheid van parkeer- en fietsplaatsen, belasting tweede verblijf en de aanwezigheid van een energieprestatiecertificaat (EPC); Het kotlabel bevat volgende informatie: een unieke code per woongelegenheid ; het volledige adres van de woongelegenheid (inclusief binnennummer); de beschrijving van de woongelegenheid; een beoordeling voor elk van de onderzochte elementen zoals omschreven in artikel 3; 3. Studio: een zelfstandige woning die niet beschikt over een aparte slaapkamer; 4. Verhuurder: elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die als eigenaar, medeeigenaar, vruchtgebruiker, erfpachter, opstalhouder of lasthebber een woonentiteit verhuurt, ter beschikking stelt, nieuw laat optrekken of die aan een bestaand gebouw verbouwingen aanbrengt of een bestemmingswijziging vraagt waarvoor een bouwvergunning noodzakelijk is met het oogmerk deze woonentiteit(en) ter beschikking te stellen; 5. Woonentiteit: een zelfstandige woning met een maximale netto-vloeroppervlakte van 60m² en bewoond door een student, of een kamer; 6. Woongelegenheid: elk gebouw of deel van een gebouw, dat bestaat uit één of meer te huur gestelde, ter beschikking gestelde of verhuurde woonentiteiten; 7. Zelfstandige woning: woning die hoofdzakelijk bestemd is voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande. Een zelfstandige woning beschikt steeds over een kookfunctie, toiletfunctie en een bad- of douchefunctie. Deze definities komen overeen met de definities uit rubriek 1.6. brandveiligheid in woongelegenheden in het gecoördineerd politiereglement

5 Artikel 2 Opstart van de procedure voor de afgifte van een kotlabel Elke verhuurder die één of meerdere kamers en/of studio s verhuurt of ter beschikking stelt, zal worden gecontacteerd door stad Leuven om een onderzoek in te plannen. Dit onderzoek zal leiden tot de toekenning van een kotlabel. De stad Leuven zal de verhuurders van de oudste gebouwen eerst contacteren. - Voor 1 januari 2020 voor alle verhuurde woonentiteiten in een pand dat werd gebouwd voor 1874; - Voor 1 januari 2023 voor alle verhuurde woonentiteiten in een pand dat werd gebouwd tussen 1874 en voor 1900; - Voor 1 januari 2026 voor alle verhuurde woonentiteiten in een pand dat werd gebouwd tussen 1900 en voor 1963; - Voor 1 januari 2028 voor alle verhuurde woonentiteiten in een pand dat werd gebouwd na Artikel 3 - Procedure Om een kotlabel toe te kennen, wordt een onderzoek opgestart dat volgende deelaspecten omvat: een brandveiligheidsonderzoek: controle op de conformiteit met de voorschriften inzake brandveiligheid zoals bepaald in het gecoördineerd politiereglement, rubriek 1.6.brandveiligheid en de hogere wetgeving hieromtrent; een binnennummeringsonderzoek: controle op de conformiteit met de voorschriften inzake binnennummering zoals bepaald in het gecoördineerd politiereglement, rubriek Nummering van huizen en gebouwen; een stedenbouwkundig en milieuonderzoek: controle op de conformiteit van het gebouw met de geldende bepalingen inzake stedenbouw, milieuvergunning en omgevingsvergunning, hetzij van gemeentelijke, hetzij van hogere regelgeving; een woonkwaliteitsonderzoek: controle op de conformiteit met de normen zoals deze zijn bepaald in het decreet van 14 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode en het decreet van 29 maart 2013 houdende wijzigingen van diverse decreten wat de woonkwaliteitsbewaking betreft, alsook de latere wijzigingen; een controle op de conformiteit met de stedenbouwkundige verordening op het aanleggen van parkeerplaatsen en fietsenstallingen buiten de openbare weg; een controle van de aangifte van de tweede verblijfsbelasting; een controle op de aanwezigheid van een energieprestatiecertificaat (EPC).

6 De verhuurder verleent toegang tot het gebouw aan de burgemeester en de gevolmachtigd ambtenaren. De verhuurder bewijst dat de voorschriften van alle onderzochte elementen worden nageleefd. De attesten voor de installaties die in het politiereglement rond brandveiligheid van kamers en studio s zijn opgenomen en waarvoor een periodieke controle verplicht is (artikel 164), moeten steeds op eenvoudig verzoek beschikbaar gesteld worden. De attesten bevatten minstens de data van deze controleonderzoeken en de dan verrichtte vaststellingen. Indien niet alle deelaspecten conform blijken te zijn, beschikt de verhuurder over een bepaalde, vastgelegde termijn om eventuele gebreken in orde te brengen. De conformiteit kan alsnog worden aangetoond binnen deze termijn. Voor het aspect woonkwaliteit zal er een conformiteitsattest worden afgeleverd, dit is betalend. Op uitdrukkelijke vraag van de verhuurder kan een voorlopig kotlabel worden afgeleverd. Dit voorlopig kotlabel geeft de status in aanvraag weer, zonder zich inhoudelijk uit te spreken over de conformiteit van elk deelaspect. Een definitief kotlabel geeft een globale score weer, alsook een beoordeling van elk deelaspect. De afgifte van het kotlabel gebeurt door de burgemeester. Voor de afgifte van een kotlabel zal een plaatsbezoek gebeuren. Indien de verhuurder alle nodige documenten, attesten en bewijzen kan voorleggen waaruit blijkt dat het pand conform is met alle deelaspecten van het kotlabel, dient er geen plaatsbezoek te gebeuren. Artikel 4 Geldigheidsduur Het kotlabel is maximaal 10 jaar geldig. Ongeacht de maximale termijn van geldigheid die op het kotlabel vermeld staat, vervalt het label wanneer verbouwingen, herschikkingen, omvormingen of bestemmingswijzigingen in het pand worden uitgevoerd. Het kotlabel vervalt onder meer ook bij de aanvraag van een nieuwe vergunning, wanneer het pand ongeschikt of onbewoonbaar verklaard wordt, wanneer uit een recenter verslag van de brandweer of de gevolmachtigd ambtenaar blijkt dat het pand niet (meer) voldoet aan het politiereglement, rubriek 1.6. brandveiligheid of wanneer de hogere regelgeving wijzigt. Hierna moet een nieuw kotlabel worden afgeleverd. Indien een kotlabel zonder plaatsbezoek, maar enkel op basis van documenten, attesten en bewijzen door de verhuurder wordt uitgereikt, is de geldigheid van het kotlabel beperkt tot de geldigheidsduur van de voorgelegde documenten, attesten en bewijzen.

7 Artikel 5 Bekendmaking van het kotlabel Het kotlabel wordt door de verhuurder aangebracht aan het pand, zichtbaar van op het openbaar domein. Het kotlabel zal ook online raadpleegbaar zijn.

2015_GR_ Aanpassing toewijzingsreglement - Sociale huurwoningen - Goedkeuring

2015_GR_ Aanpassing toewijzingsreglement - Sociale huurwoningen - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 31 augustus 2015 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Bouwen, Wonen en Milieu Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00340 - Aanpassing toewijzingsreglement - Sociale huurwoningen - Goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

2015_GR_ Inrichten fietsenstalling in parking De Bond - Addendum bij de concessieovereenkomst - Goedkeuring

2015_GR_ Inrichten fietsenstalling in parking De Bond - Addendum bij de concessieovereenkomst - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 27 april 2015 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Ruimtelijk en Duurzaamheidsbeleid Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00175 - Inrichten fietsenstalling in parking De Bond - Addendum bij de concessieovereenkomst

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2014

Gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2014 Gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2014 Voorstel tot beslissing POINTDECISION.TREATED Samenstelling: Aanwezig: De heer Louis Tobback, voorzitter De heer Carl Devlies, schepen; de heer Dirk Robbeets, schepen;

Nadere informatie

2015_GR_ Renovatiepremie - Extra budget Goedkeuring

2015_GR_ Renovatiepremie - Extra budget Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 28 september 2015 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Economie en Handel Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00409 - Renovatiepremie - Extra budget 2016 - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig: de heer

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 27 juni 2016 SOCIALE ZAKEN Jeugd Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00267 - Nominatieve toelage 2016 - Vzw Arktos Vlaams-Brabant - Werkingstoelage en huurtoelage - Addendum bij meerjarenovereenkomst

Nadere informatie

Verontschuldigd: mevrouw Myriam Fannes, schepen; mevrouw Karen Van Herck, raadslid; de heer Rik Daems, raadslid

Verontschuldigd: mevrouw Myriam Fannes, schepen; mevrouw Karen Van Herck, raadslid; de heer Rik Daems, raadslid Gemeenteraad zitting van 26 januari 2015 FINANCIËN Belastingen en ontvangsten Besluit Goedgekeurd Samenstelling: Aanwezig: de heer Louis Tobback, burgemeester-voorzitter; de heer Carl Devlies, schepen;

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 29 september 2014

Gemeenteraad Zitting van 29 september 2014 Gemeenteraad Zitting van 29 september 2014 Besluit GOEDGEKEURD Data- en facilitair beheer Samenstelling: Aanwezig: De heer Louis Tobback, voorzitter De heer Carl Devlies, schepen; de heer Dirk Robbeets,

Nadere informatie

Gemeenteraad. zitting van 27 april SOCIALE ZAKEN Kinderopvang en Preventieve Gezinsondersteuning

Gemeenteraad. zitting van 27 april SOCIALE ZAKEN Kinderopvang en Preventieve Gezinsondersteuning Gemeenteraad zitting van 27 april 2015 SOCIALE ZAKEN Kinderopvang en Preventieve Gezinsondersteuning Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00181 - Toelagereglement ter ondersteuning van kinderopvang - Wijziging

Nadere informatie

Gemeenteraad. Goedgekeurd

Gemeenteraad. Goedgekeurd Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00500 - Belastingreglement - Niet afkoppelen van hemelwater, sluikaansluitingen en niet plaatsen

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 28 augustus 2017 PERSONEEL Staf Besluit Goedgekeurd Organisatie stad Leuven - Organisatiestructuur 2017: wijzigingen in het organogram van de directie Data- en Facilitair Beheer

Nadere informatie

Gemeenteraad. zitting van 22 juni SOCIALE ZAKEN Algemeen Sociaal Beleid en Staf

Gemeenteraad. zitting van 22 juni SOCIALE ZAKEN Algemeen Sociaal Beleid en Staf Gemeenteraad zitting van 22 juni 2015 SOCIALE ZAKEN Algemeen Sociaal Beleid en Staf Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00275 - Minder Mobielen Centrale Leuven - Addendum 2015-2018 bij meerjarenovereenkomst 2014-2018

Nadere informatie

2015_GR_ Toelagedossier - Verdelen van afvalkalenders in de deelgemeenten door jeugdverenigingen - Goedkeuring

2015_GR_ Toelagedossier - Verdelen van afvalkalenders in de deelgemeenten door jeugdverenigingen - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 14 december 2015 OPENBAAR DOMEIN Afvalbeheer en Stadsreiniging Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00492 - Toelagedossier - Verdelen van afvalkalenders in de deelgemeenten door jeugdverenigingen

Nadere informatie

2016_GR_ Leuven Bears - Renteloze lening - Goedkeuring

2016_GR_ Leuven Bears - Renteloze lening - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 25 januari 2016 SPORT Staf Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00025 - Leuven Bears - Renteloze lening - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig: de heer Louis Tobback, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

2015_GR_ Actualisering overeenkomst - Filiaal gemeente Bierbeek - Goedkeuring

2015_GR_ Actualisering overeenkomst - Filiaal gemeente Bierbeek - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 14 december 2015 SOCIALE ZAKEN SLAC / Academie Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00513 - Actualisering overeenkomst - Filiaal gemeente Bierbeek - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

2016_GR_ Retributiereglement - Parkeren en verdwijnpalen - Goedkeuring

2016_GR_ Retributiereglement - Parkeren en verdwijnpalen - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00476 - Retributiereglement - Parkeren en verdwijnpalen - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 19 december 2016 PERSONEEL Staf Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00566 - Arbeidsreglement voor het personeel van de stad Leuven - Wijzigingen aan arbeidsroosters - Wijziging Mensura

Nadere informatie

2015_GR_ Programma trottoirs 2014 lot / Meerwerk 3 - Goedkeuring

2015_GR_ Programma trottoirs 2014 lot / Meerwerk 3 - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 23 maart 2015 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Studiedienst Weg- en Waterbeheer Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00098 - Programma trottoirs 2014 lot 2-14.020/865.12 - Meerwerk 3 - Goedkeuring

Nadere informatie

2015_GR_ Samenwerking Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven - Overeenkomst vrijetijdstoerisme - Goedkeuring

2015_GR_ Samenwerking Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven - Overeenkomst vrijetijdstoerisme - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 27 april 2015 COMMUNICATIE & STADSMARKETING Stadsmarketing Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00160 - Samenwerking Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven - Overeenkomst vrijetijdstoerisme

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 26 juni 2017 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Mobiliteit Besluit Goedgekeurd Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Clean Power for Taxi's - Samenwerkingsovereenkomst tussen stad Leuven

Nadere informatie

Toelagereglement - Tussenkomst kosten (kader)vorming voor jeugdwerkers - Wijziging (2018_GR_00189)

Toelagereglement - Tussenkomst kosten (kader)vorming voor jeugdwerkers - Wijziging (2018_GR_00189) Gemeenteraad zitting van 24 april 2018 SAMENLEVING Jeugd Besluit Goedgekeurd Toelagereglement - Tussenkomst kosten (kader)vorming voor jeugdwerkers - Wijziging (2018_GR_00189) Samenstelling Aanwezig: de

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 20 februari 2017 DATA- EN FACILITAIR BEHEER Studiedienst Gebouwen Besluit Goedgekeurd 2017_GR_00078 - Gunningswijze en -voorwaarden - Raamcontract (met meerdere opdrachtnemers)

Nadere informatie

Toelagereglement - Toekenning stedelijke energiepremie - Goedkeuring (2017_GR_00291)

Toelagereglement - Toekenning stedelijke energiepremie - Goedkeuring (2017_GR_00291) Gemeenteraad zitting van 26 juni 2017 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Ruimtelijk en Duurzaamheidsbeleid Besluit Goedgekeurd Toelagereglement - Toekenning stedelijke energiepremie - Goedkeuring (2017_GR_00291)

Nadere informatie

Verontschuldigd: mevrouw Myriam Fannes, schepen; mevrouw Karen Van Herck, raadslid; de heer Rik Daems, raadslid

Verontschuldigd: mevrouw Myriam Fannes, schepen; mevrouw Karen Van Herck, raadslid; de heer Rik Daems, raadslid Gemeenteraad zitting van 26 januari 2015 FINANCIËN Belastingen en ontvangsten Besluit Goedgekeurd Samenstelling: Aanwezig: de heer Louis Tobback, burgemeester-voorzitter; de heer Carl Devlies, schepen;

Nadere informatie

2016_GR_ Filmwerking Leuven - Vierpartijenovereenkomst rond de huur van de Filmhuisinfrastructuur in de Vesaliussite - Goedkeuring

2016_GR_ Filmwerking Leuven - Vierpartijenovereenkomst rond de huur van de Filmhuisinfrastructuur in de Vesaliussite - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 CULTUUR Staf Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00471 - Filmwerking Leuven - Vierpartijenovereenkomst rond de huur van de Filmhuisinfrastructuur in de Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

2015_GR_ /GC008 - Aankoop van mobiele toestellen en software ter optimalisering van de fietsafhandelcentrale - Goedkeuring

2015_GR_ /GC008 - Aankoop van mobiele toestellen en software ter optimalisering van de fietsafhandelcentrale - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 31 augustus 2015 PZ LEUVEN Financiën en Logistiek Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00356-2015/GC008 - Aankoop van mobiele toestellen en software ter optimalisering van de Samenstelling

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 19 december 2016 SOCIALE ZAKEN Jeugd Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00547 - Toelage met samenwerkingsovereenkomst - Speelpleinwerking Sporty Creactief - Goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

2015_GR_ Toelagereglement ter ondersteuning van initiatieven en projecten voor personen met een functiebeperking - Wijziging - Goedkeuring

2015_GR_ Toelagereglement ter ondersteuning van initiatieven en projecten voor personen met een functiebeperking - Wijziging - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 22 juni 2015 SOCIALE ZAKEN Diversiteit, Gelijke Kansen en Noord-Zuid Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00277 - Toelagereglement ter ondersteuning van initiatieven en projecten voor personen

Nadere informatie

2015_GR_ Aankoop - Informaticamaterieel - Goedkeuring

2015_GR_ Aankoop - Informaticamaterieel - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 26 oktober 2015 PZ LEUVEN Financiën en Logistiek Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00430 - Aankoop - Informaticamaterieel - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig: de heer Louis Tobback,

Nadere informatie

2016_GR_ Toelagereglement ondersteuning etnisch diverse organisaties en interculturele samenwerking - Aanpassing - Goedkeuring

2016_GR_ Toelagereglement ondersteuning etnisch diverse organisaties en interculturele samenwerking - Aanpassing - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 26 april 2016 SOCIALE ZAKEN Diversiteit, Gelijke Kansen en Noord-Zuid Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00147 - Toelagereglement ondersteuning etnisch diverse organisaties en interculturele

Nadere informatie

2015_GR_ Gunning - Aankoop van 285 handradio's /GC015 - Goedkeuring

2015_GR_ Gunning - Aankoop van 285 handradio's /GC015 - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 23 november 2015 PZ LEUVEN Financiën en Logistiek Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00477 - Gunning - Aankoop van 285 handradio's - 2015/GC015 - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig: de

Nadere informatie

Gemeenteraad. Goedgekeurd

Gemeenteraad. Goedgekeurd Gemeenteraad zitting van 30 mei 2016 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00181 - Retributiereglementen - Ophalen van huisvuil, grofvuil, groente-, fruit- en tuinafval (gft),

Nadere informatie

2015_GR_ GAS - Protocol procureur des Konings - Bekrachtiging

2015_GR_ GAS - Protocol procureur des Konings - Bekrachtiging Gemeenteraad zitting van 23 maart 2015 ALGEMENE ZAKEN Staf Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00108 - GAS - Protocol procureur des Konings - Bekrachtiging Samenstelling Aanwezig: de heer Louis Tobback, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Staf Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00505 - Derdebetalersovereenkomst - Exploitatie pendelbussen wetenschapspark Arenberg - Stadscentrum

Nadere informatie

2017_GR_ Stedelijke sporthallen - Intern reglement - Wijziging

2017_GR_ Stedelijke sporthallen - Intern reglement - Wijziging Gemeenteraad zitting van 20 februari 2017 SPORT Sportbeheer Besluit Goedgekeurd 2017_GR_00044 - Stedelijke sporthallen - Intern reglement - Wijziging Samenstelling Aanwezig: de heer Louis Tobback, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

Retributiereglement - Ter beschikking stellen van stadslokalen door directie Data- en Facilitair Beheer - Goedkeuring (2018_GR_00289)

Retributiereglement - Ter beschikking stellen van stadslokalen door directie Data- en Facilitair Beheer - Goedkeuring (2018_GR_00289) Gemeenteraad zitting van 25 juni 2018 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd Retributiereglement - Ter beschikking stellen van stadslokalen door directie Data- en Facilitair Beheer -

Nadere informatie

Retributiereglementen - Ophalen en brengen van huishoudelijke afvalstoffen - Goedkeuring (2017_GR_00460)

Retributiereglementen - Ophalen en brengen van huishoudelijke afvalstoffen - Goedkeuring (2017_GR_00460) Gemeenteraad zitting van 23 oktober 2017 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd Retributiereglementen - Ophalen en brengen van huishoudelijke afvalstoffen - Goedkeuring (2017_GR_00460)

Nadere informatie

2016_GR_ Liefst Leuven vzw - Samenwerkingsovereenkomst in het kader van de financiering van het Handelsdistrict Leuven Centrum - Goedkeuring

2016_GR_ Liefst Leuven vzw - Samenwerkingsovereenkomst in het kader van de financiering van het Handelsdistrict Leuven Centrum - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 25 januari 2016 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Economie en Handel Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00006 - Liefst Leuven vzw - Samenwerkingsovereenkomst in het kader van de financiering van

Nadere informatie

2016_GR_ Politieverordening betreffende de openbare orde, rust en veiligheid - Countdown 2016 op 31 december Goedkeuring

2016_GR_ Politieverordening betreffende de openbare orde, rust en veiligheid - Countdown 2016 op 31 december Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 19 december 2016 PZ LEUVEN Evenementen Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00533 - Politieverordening betreffende de openbare orde, rust en veiligheid - Countdown 2016 op 31 Samenstelling

Nadere informatie

Gemeenteraad. zitting van 29 februari OPENBAAR DOMEIN Groenbeheer

Gemeenteraad. zitting van 29 februari OPENBAAR DOMEIN Groenbeheer Gemeenteraad zitting van 29 februari 2016 OPENBAAR DOMEIN Groenbeheer Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00043 - Gunningswijze en -voorwaarden - Aankoop van een grote werktuigdrager uitgerust met een afneembare

Nadere informatie

2016_GR_ Project voor tijdelijk gebruik van handelspanden - Leegstand bestrijden / Ondernemerschap stimuleren - Goedkeuring

2016_GR_ Project voor tijdelijk gebruik van handelspanden - Leegstand bestrijden / Ondernemerschap stimuleren - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Economie en Handel Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00503 - Project voor tijdelijk gebruik van handelspanden - Leegstand bestrijden / Ondernemerschap

Nadere informatie

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 14 oktober Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Aanwezig:

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 14 oktober Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Aanwezig: STAD LEUVEN Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad Openbare zitting van 14 oktober 2013 Aanwezig: burgemeester-voorzitter Louis Tobback; de schepenen CarI Devlies, Dirk Robbeets, Dirk Vansina,

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 17 december 2018 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd Belastingreglement - Voor het publiek toegankelijke ruimten van commerciële vestigingen, gelegen in het

Nadere informatie

Dienst woontoezicht. Dienst Woontoezicht. Dienst woontoezicht. Dienst woontoezicht. Dienst woontoezicht. Dienst woontoezicht 26/10/2015

Dienst woontoezicht. Dienst Woontoezicht. Dienst woontoezicht. Dienst woontoezicht. Dienst woontoezicht. Dienst woontoezicht 26/10/2015 Dienst Woontoezicht Aanleiding oprichting dienst WAT nieuw team controle op basis van ouderdom gebouwen op 10 jaar controle alle studentenhuisvesting WAT CONTROLEREN woontypes waar studenten kunnen wonen

Nadere informatie

Gemeenteraad. zitting van 28 november RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Studiedienst Weg- en Waterbeheer

Gemeenteraad. zitting van 28 november RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Studiedienst Weg- en Waterbeheer Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Studiedienst Weg- en Waterbeheer Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00508 - Gemeentelijke verordening betreffende de lozing van huishoudelijk

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 29 september 2014

Gemeenteraad Zitting van 29 september 2014 Gemeenteraad Zitting van 29 september 2014 Besluit GOEDGEKEURD PZ Leuven Samenstelling: Aanwezig: De heer Louis Tobback, voorzitter De heer Carl Devlies, schepen; de heer Dirk Robbeets, schepen; de heer

Nadere informatie

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 17 december Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Aanwezig;

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 17 december Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Aanwezig; STAD LEUVEN Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad Openbare zitting van 17 december 2013 Aanwezig; burgemeestervoorzitter Louis Tobback; de schepenen Ga4De4, Dirk Robbeets, Dirk Vansina, Denise

Nadere informatie

Gemeenteraad. zitting van 28 november COMMUNICATIE & STADSMARKETING Stadsmarketing

Gemeenteraad. zitting van 28 november COMMUNICATIE & STADSMARKETING Stadsmarketing Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 COMMUNICATIE & STADSMARKETING Stadsmarketing Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00496 - Exploitatie De Bibliotheektoren - Samenwerkingsovereenkomst met de KU Leuven inzake

Nadere informatie

Goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomsten met het Huis van het Kind over de projecten Kirikou en de Museumspelstraat.

Goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomsten met het Huis van het Kind over de projecten Kirikou en de Museumspelstraat. Gemeenteraad zitting van 19 december 2016 SOCIALE ZAKEN Kinderopvang en Preventieve Gezinsondersteuning Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00564 - Toelagedossier - Uitbetaling nominatieve toelage - Vzw Huis van

Nadere informatie

Politieverordening - Het Groot Verlof - Beleuvenissen - Goedkeuring (2017_GR_00246)

Politieverordening - Het Groot Verlof - Beleuvenissen - Goedkeuring (2017_GR_00246) Gemeenteraad zitting van 26 juni 2017 PZ LEUVEN Evenementen Besluit Goedgekeurd Politieverordening - Het Groot Verlof - Beleuvenissen - Goedkeuring (2017_GR_00246) Samenstelling Aanwezig: de heer Louis

Nadere informatie

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 14 oktober Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. zi:

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 14 oktober Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. zi: STAD LEUVEN Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad Openbare zitting van 14 oktober 2013 zi: burgemeester-voorzitter Louis Tobback; de schepenen Cari Devlies, Dirk Robbeets, Dirk Vansina, Denise

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 25 augustus 2014

Gemeenteraad Zitting van 25 augustus 2014 Gemeenteraad Zitting van 25 augustus 2014 Besluit GOEDGEKEURD Ruimtelijke ontwikkeling Samenstelling: Aanwezig: De heer Louis Tobback De heer Carl Devlies; de heer Dirk Robbeets; de heer Dirk Vansina;

Nadere informatie

2015_GR_ Politieverordening - Het Groot Verlof - Beleuvenissen - Goedkeuring

2015_GR_ Politieverordening - Het Groot Verlof - Beleuvenissen - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 22 juni 2015 PZ LEUVEN Evenementen Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00286 - Politieverordening - Het Groot Verlof - Beleuvenissen - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig: de heer Louis

Nadere informatie

2016_GR_ Reglement - Opname in de stedelijke database stimuleren ondernemerschap door tijdelijk gebruik van een handelspand - Goedkeuring

2016_GR_ Reglement - Opname in de stedelijke database stimuleren ondernemerschap door tijdelijk gebruik van een handelspand - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Economie en Handel Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00502 - Reglement - Opname in de stedelijke database stimuleren ondernemerschap door tijdelijk

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 28 augustus 2017 VASTGOEDZAKEN Vastgoed Besluit Goedgekeurd Janseniushof - Onderhandse overeenkomst tot vestiging van een erfdienstbaarheid houdende een kosteloos recht van openbare

Nadere informatie

2016_GR_ / Aanleg Hoornplein - Samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Leuven en VMSW - Goedkeuring

2016_GR_ / Aanleg Hoornplein - Samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Leuven en VMSW - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 25 april 2016 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Studiedienst Weg- en Waterbeheer Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00145-13.045/865.11 - Aanleg Hoornplein - Samenwerkingsovereenkomst tussen de

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 25 januari 2016 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00002 - Belastingreglementen - Belastingreglement op de voor het publiek toegankelijke ruimten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Voor het afleveren van een conformiteitsattest voor huur- en kamerwoningen en voor controle op de kwaliteitsnorm in kader van een uitbatingsvergunning voor kamerwoningen en studentenkamers

Nadere informatie

Stad Leuven jaarverslag 2016

Stad Leuven jaarverslag 2016 Stad Leuven jaarverslag 2016 STAD LEUVEN JAARVERSLAG 2016 VERSLAG OVER HET BESTUUR EN DE TOESTAND VAN DE STADSZAKEN TIJDENS HET DIENSTJAAR 2016 Voorgelegd door het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

Gemeenteraad. zitting van 29 februari SPORT Staf. 2016_GR_ OHL - Renteloze lening - Goedkeuring

Gemeenteraad. zitting van 29 februari SPORT Staf. 2016_GR_ OHL - Renteloze lening - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 29 februari 2016 SPORT Staf Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00075 - OHL - Renteloze lening - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig: de heer Louis Tobback, burgemeester-voorzitter; de

Nadere informatie

2015_GR_ /GC006 - Project mobiel ISLP - Goedkeuring

2015_GR_ /GC006 - Project mobiel ISLP - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 31 augustus 2015 PZ LEUVEN Financiën en Logistiek Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00338-2015/GC006 - Project mobiel ISLP - Goedkeuring Samenstelling Aanwezig: de heer Louis Tobback,

Nadere informatie

2016_GR_ Samenwerkingsovereenkomst 2017 tussen de stad Leuven en Cultuurconnect vzw - Open Vlacc - Goedkeuring

2016_GR_ Samenwerkingsovereenkomst 2017 tussen de stad Leuven en Cultuurconnect vzw - Open Vlacc - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 28 november 2016 CULTUUR Bibliotheek Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00415 - Samenwerkingsovereenkomst 2017 tussen de stad Leuven en Cultuurconnect vzw - Open Vlacc - Samenstelling

Nadere informatie

Een kotlabel in Leuven

Een kotlabel in Leuven Een kotlabel in Leuven Een kotlabel in Leuven een initiatief van dienst Woontoezicht stad Leuven, de Huisvestingsdienst KU Leuven voor alle hoger onderwijsinstellingen in Leuven en LOKO 2 waarom een kotlabel?

Nadere informatie

Stad Leuven jaarverslag 2017

Stad Leuven jaarverslag 2017 Stad Leuven jaarverslag 2017 STAD LEUVEN JAARVERSLAG 2017 VERSLAG OVER HET BESTUUR EN DE TOESTAND VAN DE STADSZAKEN TIJDENS HET DIENSTJAAR 2017 Voorgelegd door het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 19 december 2016 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00528 - Belastingreglement - Woningen, gebouwen of kamers die beschouwd worden als onbewoonbaar,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen zitting van 2 december 2016 PZ LEUVEN Verkeer Besluit Goedgekeurd 2016_CBS_07542 - Aanvullend reglement houdende verkeersmaatregelen - Justus Lipisusstraat - Goedkeuring

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen zitting van 4 augustus 2017 PZ LEUVEN Verkeer Besluit Goedgekeurd Aanvullend reglement houdende verkeersmaatregelen - Mechelsestraat - Goedkeuring (2017_CBS_04860)

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen zitting van 6 oktober 2017 PZ LEUVEN Verkeer Besluit Goedgekeurd Aanvullend reglement houdende verkeersmaatregelen op een gemeenteweg - Parkstraat - Goedkeuring (2017_CBS_06300)

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen zitting van 6 maart 208 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Mobiliteit Besluit Goedgekeurd Borstelsstraat - Kortrijksestraat - Aanpassen verkeerscirculatie - Goedkeuring (208_CBS_067)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OCKIER & PARTNERS FEBRUARI 2015. de aankoop van een studentenkamer: juridische aspecten waarmee rekening te houden

NIEUWSBRIEF OCKIER & PARTNERS FEBRUARI 2015. de aankoop van een studentenkamer: juridische aspecten waarmee rekening te houden NIEUWSBRIEF OCKIER & PARTNERS FEBRUARI 2015 de aankoop van een studentenkamer: juridische aspecten waarmee rekening te houden Meer en meer ouders overwegen om een kot te kopen voor hun studerende kinderen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen zitting van 10 juni 2016 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd 2016_CBS_03495 - Retributiereglementen - Verkoop van toeristische promotieproducten

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 19 december 2016 SOCIALE ZAKEN Algemeen Sociaal Beleid en Staf Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00542 - Interlokale vereniging 'Kenniscentrum Vlaamse Steden' - Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Verslag raadscommissie ruimtelijke ordening en monumentenzorg

Verslag raadscommissie ruimtelijke ordening en monumentenzorg Verslag raadscommissie ruimtelijke ordening en monumentenzorg zitting van 13 mei 2015 Aanwezig Carl Devlies, schepen Karin Brouwers, voorzitter Jaak Brepoels, Mich De Winter, Gunther Rens, Tine Eerlingen,

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente.

Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente. Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente. Voorgelegd aan de Gewestelijke Stedenbouwkundige Ambtenaar op 28/01/2010 Voorgelegd aan de GECORO in zitting

Nadere informatie

Geïntegreerde regelgeving studentenhuisvesting en domiciliekamers stad Mechelen

Geïntegreerde regelgeving studentenhuisvesting en domiciliekamers stad Mechelen Geïntegreerde regelgeving studentenhuisvesting en domiciliekamers stad Mechelen De stad Mechelen wil er zeker van zijn dat de studenten die voor een opleiding en verblijf kiezen in de stad, een kwalitatieve

Nadere informatie

2015_GR_ Samenwerkingsovereenkomst 2016 tussen de stad Leuven en Bibnet vzw - Open Vlacc - Goedkeuring

2015_GR_ Samenwerkingsovereenkomst 2016 tussen de stad Leuven en Bibnet vzw - Open Vlacc - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 14 december 2015 CULTUUR Bibliotheek Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00504 - Samenwerkingsovereenkomst 2016 tussen de stad Leuven en Bibnet vzw - Open Vlacc - Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

2015_GR_ Rechtspositieregeling voor het personeel van de stad Leuven - Wijzigingen zomer Goedkeuring

2015_GR_ Rechtspositieregeling voor het personeel van de stad Leuven - Wijzigingen zomer Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 31 augustus 2015 PERSONEEL Staf Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00363 - Rechtspositieregeling voor het personeel van de stad Leuven - Wijzigingen zomer 2015 - Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 25 april 2016 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Studiedienst Weg- en Waterbeheer Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00146 - Ontsluiting HSC Gasthuisberg fase 3 (westelijke toegang E314) - Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Provincie LIMBURG Arrondissement HASSELT Stadsbestuur GENK Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad

Provincie LIMBURG Arrondissement HASSELT Stadsbestuur GENK Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad Provincie LIMBURG Arrondissement HASSELT Stadsbestuur GENK Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad Vergadering van 16 december 2015 Aanwezig: de heren Dullers, voorzitter; Dries,

Nadere informatie

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 27 juni Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Goedkeuring

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 27 juni Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Goedkeuring Aanwezig Openbare zitting van 27 juni 2011 Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad Overwegende dat het belangrijk is dat degene die zich op het verblijfadres kan inschrijven dit effectief doet,

Nadere informatie

Raadscommissie Leefmilieu, Openbaar Groen, Begraafplaatsen en Stadsreiniging

Raadscommissie Leefmilieu, Openbaar Groen, Begraafplaatsen en Stadsreiniging Raadscommissie Leefmilieu, Openbaar Groen, Begraafplaatsen en Stadsreiniging Verslag Raadscommissie 13 augustus 2014 Aanwezig: Bevoegde schepenen: Mohamed Ridouani Effectieve leden: Jaak Brepoels (vervangend

Nadere informatie

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN.

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN. STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN KOTEN WIJZER VERHUREN? 14 juni 2014 Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Inhoud 1. Stedenbouwkundige vergunningsplicht 2. Geldende

Nadere informatie

Gemeenteraad. zitting van 19 december ALGEMENE ZAKEN Staf

Gemeenteraad. zitting van 19 december ALGEMENE ZAKEN Staf Gemeenteraad zitting van 19 december 2016 ALGEMENE ZAKEN Staf Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00559 - Gecoördineerd politiereglement - Rubrieken 3.1.1 en 3.1.6 - Terrassen, uitstallingen en inname van het

Nadere informatie

2016_GR_ Gecoördineerd politiereglement - Rubriek 6 Provinciedomein Kessel-Lo: Reglement van orde - Wijziging - Goedkeuring

2016_GR_ Gecoördineerd politiereglement - Rubriek 6 Provinciedomein Kessel-Lo: Reglement van orde - Wijziging - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 27 juni 2016 ALGEMENE ZAKEN Staf Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00253 - Gecoördineerd politiereglement - Rubriek 6 Provinciedomein Kessel-Lo: Reglement van orde - Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Limburg Arrondissement Hasselt Gemeente Zutendaal UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van : 28 januari 2016 Aanwezig: Robben Martens - voorzitter Jef Bobbaers - burgemeester

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT DECREET. houdende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor kamers en studentenkamers TITEL I. Algemene bepalingen.

VLAAMS PARLEMENT DECREET. houdende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor kamers en studentenkamers TITEL I. Algemene bepalingen. VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor kamers en studentenkamers TITEL I Algemene bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid. Artikel 2 In dit

Nadere informatie

2.1 HET CONFORMITEITSATTEST UITREIKEN

2.1 HET CONFORMITEITSATTEST UITREIKEN 20 WAT MOET U DOEN ROND WONINGKWALITEIT? 2.1 HET CONFORMITEITSATTEST UITREIKEN 2.1.1 Stap 1: Aanvraag conformiteitsattest Voor welke woningen? Woningen verhuurd als hoofdverblijf of voor de huisvesting

Nadere informatie

Verontschuldigd: mevrouw Myriam Fannes, schepen; mevrouw Karen Van Herck, raadslid ; de heer Rik Daems, raadslid

Verontschuldigd: mevrouw Myriam Fannes, schepen; mevrouw Karen Van Herck, raadslid ; de heer Rik Daems, raadslid Gemeenteraad zitting van 26 januari 2015 I,I. IIIII I Jlllllt I I II,,... :''"' 11111 II 11 11,,,... " ill,11 11111 11 1 111 ~1 11 lfllll Ill lui LEUVEN EEUWENOUD SPRINGLEVEND FINANCIEN Belastingen en

Nadere informatie

Gemeenteraad. zitting van 26 april DATA- EN FACILITAIR BEHEER Studiedienst Gebouwen

Gemeenteraad. zitting van 26 april DATA- EN FACILITAIR BEHEER Studiedienst Gebouwen Gemeenteraad zitting van 26 april 2016 DATA- EN FACILITAIR BEHEER Studiedienst Gebouwen Besluit Goedgekeurd 2016_GR_00151 - Nieuwe zwembadsite Wilsele -14.056861.63 - Samenwerkingsovereenkomst - Goedkeuring

Nadere informatie

Gemeentelijke reglementering conformiteitsattesten

Gemeentelijke reglementering conformiteitsattesten Gemeentelijke reglementering conformiteitsattesten een woordje uitleg 2 Inhoudstafel Wat is een conformiteitsattest 4 Voordelen van het conformiteitsattest 4 Conformiteitsattest om je woning te verhuren

Nadere informatie

2015_GR_ Gecoördineerd Politiereglement - Rubriek 6 Provinciedomein Kessel-Lo: Reglement van orde - Wijziging - Goedkeuring

2015_GR_ Gecoördineerd Politiereglement - Rubriek 6 Provinciedomein Kessel-Lo: Reglement van orde - Wijziging - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 22 juni 2015 ALGEMENE ZAKEN Staf Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00259 - Gecoördineerd Politiereglement - Rubriek 6 Provinciedomein Kessel-Lo: Reglement van orde - Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

2017_GR_ Gecoördineerd politiereglement - Rubriek 5 Taxistandplaatsen en Rubriek 1.3 Openbare overlast - Wijzigingen - Goedkeuring

2017_GR_ Gecoördineerd politiereglement - Rubriek 5 Taxistandplaatsen en Rubriek 1.3 Openbare overlast - Wijzigingen - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 20 februari 2017 ALGEMENE ZAKEN Staf Besluit Goedgekeurd 2017_GR_00073 - Gecoördineerd politiereglement - Rubriek 5 Taxistandplaatsen en Rubriek 1.3 Openbare overlast - Wijzigingen

Nadere informatie

STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT

STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT Definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 29 mei 2018 Gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 3 augustus 2018 Artikel 1 DOEL

Nadere informatie

Gemeenteraad Openbare zitting Definitieve beslissing 19 december 2008

Gemeenteraad Openbare zitting Definitieve beslissing 19 december 2008 Gemeenteraad Openbare zitting Definitieve beslissing 19 december 2008 16. Huisvesting: verordening houdende vaststelling van een stedelijke premie wonen boven winkels: wijziging De raad, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN DECREET. van de heren Marc Olivier, Jacques Timmermans en Carl Decaluwé c.s.

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN DECREET. van de heren Marc Olivier, Jacques Timmermans en Carl Decaluwé c.s. Stuk 437 (1996-1997) Nr. 2 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1996-1997 6 november 1996 VOORSTEL VAN DECREET van de heren Marc Olivier, Jacques Timmermans en Carl Decaluwé c.s. houdende de kwaliteits- en veiligheidsnormen

Nadere informatie

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet

- de gemeenteraad is bevoegd op basis van artikel van het gemeentedecreet Gemeenteraad zitting van 27 maart 2017 FINANCIËN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd 2017_GR_00116 - Belastingreglement - Woningen, gebouwen of kamers die beschouwd worden als onbewoonbaar,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 25 juni 2018 Omgeving - Ruimtelijke ordening

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 25 juni 2018 Omgeving - Ruimtelijke ordening Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 25 juni 2018 Omgeving - Ruimtelijke ordening 1 2018_GR_00172 Wonen - Retributiereglement op de afgifte van conformiteitsattesten - Vernieuwing - Goedkeuring

Nadere informatie

Aanvraag conformiteitsattest

Aanvraag conformiteitsattest Aanvraag conformiteitsattest Een conformiteitsattest toont aan dat de woning die u verhuurt minstens voldoet aan de Vlaamse woonkwaliteitsnormen. Het conformiteitsattest is een officiële verklaring dat

Nadere informatie

I ALGEMENE BEPALINGEN

I ALGEMENE BEPALINGEN Opschrift: Decreet houdende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor kamers en studentenkamers Datum: 04/02/1997 Pagina B.S.: 5007 Publicatiedatum: 07/03/1997 Datum inwerkingtreding: 01/09/1998 TITEL I

Nadere informatie

2015_GR_ Belasting- en retributiereglementen- Retributiereglement op het gebruik van de culturele infrastructuur - Goedkeuring

2015_GR_ Belasting- en retributiereglementen- Retributiereglement op het gebruik van de culturele infrastructuur - Goedkeuring Gemeenteraad zitting van 31 augustus 2015 FINANCIEN Belastingen en Ontvangsten Besluit Goedgekeurd 2015_GR_00374- Belasting- en retributiereglementen- Retributiereglement op het gebruik van de culturele

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. inzake oppervlaktenormen voor meergezinswoningen. Vrijheid 29 B-2370 Arendonk

Stedenbouwkundige verordening. inzake oppervlaktenormen voor meergezinswoningen.  Vrijheid 29 B-2370 Arendonk Stedenbouwkundige verordening inzake oppervlaktenormen voor meergezinswoningen Versie: 0.4 Datum: 18 juni 2015 www.arendonk.be Vrijheid 29 B-2370 Arendonk COLOFON Contact: Gemeentebestuur van Arendonk

Nadere informatie