Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan"

Transcriptie

1 Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning Een handig stappenplan

2 Als u wilt bouwen of verbouwen, moet u met heel wat aspecten rekening houden. Eén daarvan is de administratieve kant van (ver)bouwen. Deze brochure illustreert met een eenvoudig stappenplan hoe u uw aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning moet voorbereiden en indienen.

3 Beste kandidaat-bouwer of -verbouwer, Het is belangrijk om goed voorbereid aan uw (ver)bouwproject te beginnen. Moet u met een architect werken? Voldoen uw plannen aan de stedenbouwkundige voorschriften? Voor een antwoord op de meeste vragen kunt u terecht bij het Loket Stedenbouw en Openbaar Domein in uw buurt. Ook als architect of ontwikkelaar kunt u er terecht. Sommige, complexere, dossiers bespreekt u het best vooraf met de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Afdeling Vergunningen. Deze brochure leert u meer over de procedure bij bouwen en verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Voor bepaalde kleinere werkzaamheden moet u geen vergunning aanvragen, maar hebt u wel meldingsplicht. Daarover vindt u meer informatie in een aparte folder, Bouwen of verbouwen met een melding. Die kunt u verkrijgen bij het Loket Stedenbouw en Openbaar Domein of downloaden op Ik wens u alvast veel succes met uw (ver)bouwproject. Tom Balthazar Schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Openbaar Groen Juni 2014

4 1. U vraagt informatie bij het Loket Stedenbouw en Openbaar Domein Voor u aan een belangrijk project zoals bouwen of verbouwen begint, informeert u zich beter goed. In Gent kunt u dat bij een Loket Stedenbouw en Openbaar Domein in uw buurt. U vindt de contactgegevens achteraan in deze brochure of op Bij het Loket krijgt u meteen een antwoord op de volgende vragen: Wat is de bestemming van het perceel waarop u wilt (ver)bouwen: wonen, economie, landbouw? Hebt u een stedenbouwkundige vergunning nodig voor de werkzaamheden die u wilt uitvoeren? Volstaat een melding of zijn de werkzaamheden vrijgesteld? Moet u een architect aanspreken voor uw (ver)bouwplannen? Hoe moet u uw dossier samenstellen en welke formulieren hebt u nodig? In hoeveel exemplaren moet u het dossier indienen? Welke regelgeving is voor u van belang? Aan welke voorschriften moet u voldoen volgens het Algemeen Bouwreglement, bij een verkaveling, volgens het Gewestplan, volgens een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Ook op de website van de Stad Gent bouwen-en-verbouwen/vergunningen/bouwvoorschriften en op de website van Ruimte Vlaanderen vindt u heel wat informatie. Hebt u vragen over (eventuele) bestaande vergunningen voor het pand dat u wilt verbouwen? Of wilt u weten of er stedenbouwkundige misdrijven bekend zijn? Neem dan contact op met de Afdeling Bouw- en Woontoezicht. U vindt de contactgegevens achteraan in deze brochure of op be/ openingsuren-adressen/dienst-administratie-afdeling-bouw-en-woontoezicht.

5 2. U maakt een plan Als u een architect moet inschakelen voor uw (ver)bouwplannen, neemt u contact op met een architect. Hij of zij maakt een plan op volgens de geldende voorschriften. Als u geen architect nodig hebt, mag uzelf (of iemand anders) de plannen tekenen.

6 3. U kunt uw project vooraf bespreken In bepaalde gevallen kan het Loket u doorverwijzen naar de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Afdeling Stedenbouwkundige Vergunningen voor een voorbespreking. Dat gebeurt vooral bij complexere projecten. Een voorbespreking gebeurt enkel op afspraak, op vaste weekdagen per deelgebied van Gent. U kunt die afspraak telefonisch of via mail vastleggen bij de Afdeling Stedenbouwkundige Vergunningen. U vindt de contactgegevens achter in deze brochure of op Wat kunt u verwachten van een voorbespreking? Een voorbespreking helpt u om in te schatten of het ontwerp kans maakt op een stedenbouwkundige vergunning. De sectorverantwoordelijke zal de bouwvoorschriften en de stedenbouwkundige randvoorwaarden verder toelichten. Hiervoor baseert hij of zij zich op de informatie die u als bouwheer, architect of promotor hebt meegebracht. Het is niet mogelijk de plannen tot in detail te bespreken of na te meten. Houd er dus rekening mee dat u hier geen definitief standpunt krijgt. Dat volgt pas tijdens de officiële vergunningsprocedure. Het is ook mogelijk dat u nog wordt doorverwezen naar andere diensten, zoals de brandweer of de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen.

7 Wat verwachten wij van u? Om een vlotte eerste screening mogelijk te maken vragen we u om de voorbespreking goed voor te bereiden en het volgende mee te brengen: een schetsmatig uitgewerkt voorstel met een duidelijke weergave van de bestaande en nieuwe toestand. Duid daarop de belangrijkste afmetingen aan: de bouwdiepte, -breedte en hoogte, de afstand van de perceelsgrenzen, de bruto- en netto-oppervlakte van het pand, eventuele geplande wijzigingen ter hoogte van de perceelsgrenzen foto s van de straat- en tuinzijde Mocht uw voorstel om bepaalde redenen toch afwijken van de geldende voorschriften, geef dat dan duidelijk aan. Bent u architect of ontwikkelaar? Stuur of mail uw plannen dan minstens één week voor de afspraakdatum naar de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Afdeling Stedenbouwkundige Vergunningen. Op die manier kunnen wij de voorbespreking voorbereiden en inschatten of er advies nodig is van andere stadsdiensten. Uit uw plannen kan ook blijken dat een voorbespreking toch niet nodig is. In dat geval zal de sectorverantwoordelijke u telefonisch antwoord geven op uw vragen. Stedenbouwkundig attest De voorbespreking maakt geen deel uit van de officiële vergunningsprocedure en heeft dus geen juridische waarde. Een stedenbouwkundig attest heeft dat wel. U kunt zo n attest aanvragen als u zekerheid wilt over: de bouwmogelijkheid van een bepaald project de verkaveling van een stuk grond Een stedenbouwkundig attest geeft aan of uw project voor vergunning in aanmerking komt. Het blijft twee jaar geldig en biedt u de zekerheid dat het college binnen die twee jaar over hetzelfde project op dezelfde manier zal beslissen, tenzij intussen de regelgeving wijzigt of er een ruimtelijk uitvoeringsplan voor de omgeving van het perceel komt. Het stadsbestuur zal het attest binnen 75 kalenderdagen afleveren. Hoe u zo n attest aanvraagt, kunt u navragen bij het Loket Stedenbouw en Openbaar Domein of lezen op vergunningen/stedenbouwkundige-attesten.

8 4. U stelt uw dossier samen Bij uw bezoek aan het Loket Stedenbouw en Openbaar Domein kreeg u een aanstiplijst bij de aanvraagformulieren. Dat is een handig hulpmiddel bij het samenstellen van uw dossier: de lijst bevat alle documenten die u nodig hebt voor een volledig dossier. U vindt deze documenten ook op 5. U dient uw dossier in U kunt uw dossier op twee manieren indienen: U stuurt het dossier aangetekend op naar: het college van burgemeester en schepenen Botermarkt 1, 9000 Gent OF U overhandigt het dossier aan een medewerker van het Loket Stedenbouw en Openbaar Domein. Die controleert eerst uw dossier en geeft u dan een ontvangstbewijs.

9 6. De Stad Gent bepaalt of uw dossier volledig en ontvankelijk is De gemeentelijke stedenbouwkundig ambtenaar kijkt na of uw aanvraagdossier volledig en ontvankelijk is. Er zijn twee mogelijkheden: Uw aanvraagdossier is volledig en ontvankelijk: u krijgt een volledigheidsbewijs toegestuurd binnen veertien kalenderdagen nadat u het dossier hebt ingediend. Dat bewijs vermeldt ook of er een openbaar onderzoek komt. Op de datum die op het volledigheidsbewijs staat, begint de beslissingstermijn van het college van burgemeester en schepenen. Als u geen volledigheidsbewijs krijgt, gaat de beslissingstermijn in dertig kalenderdagen nadat u het dossier hebt ingediend. Uw aanvraagdossier is niet volledig en/of niet ontvankelijk: u krijgt uiterlijk dertig kalenderdagen nadat u het dossier hebt ingediend een brief. Daarmee wordt de vergunningsprocedure stopgezet. volledig niet volledig

10 7. De Stad Gent onderzoekt uw dossier De gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar zal uw dossier grondig onderzoeken om het te kunnen beoordelen. Deze ambtenaar vraagt de noodzakelijke adviezen zorgt ervoor dat het openbaar onderzoek - als dat nodig is tijdens de procedure - correct verloopt geeft een stedenbouwkundig advies aan het college vraagt aan het college om een beslissing te nemen in uw dossier 8. Eventueel komt er een openbaar onderzoek Bij sommige projecten die een impact hebben op de omgeving, is een openbaar onderzoek nodig. Om extra kosten te vermijden laat u best de aanpalende eigenaars de plannen mee ondertekenen. Als er voor uw project een openbaar onderzoek nodig is, zal de gemeentelijke stedenbouwkundig ambtenaar u dat laten weten. In sommige gevallen moet u een gele affiche ophangen aan de straatkant van het bouwterrein om uw aanvraag bekend te maken. Tijdens de periode van het openbaar onderzoek kan iedereen opmerkingen en bezwaren tegen uw project indienen.

11 9. Het college van burgemeester en schepenen beslist over uw dossier Nadat uw volledigheidsbewijs is afgeleverd, moet het college van burgemeester en schepenen binnen wettelijk vastgelegde termijnen over uw aanvraag beslissen: Een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning moet binnen 75 kalenderdagen afgerond zijn. Komt er een openbaar onderzoek, dan bedraagt de termijn 105 kalenderdagen. Over een verkavelingsaanvraag moet het college binnen 150 kalenderdagen beslissen. Binnen die beslissingstermijnen verleent of weigert het college een vergunning. Neemt het binnen de vervaltermijn geen beslissing, dan is dat een stilzwijgende beslissing. In dat geval wordt de aanvraag beschouwd als afgewezen. Zo n stilzwijgende beslissing komt maar zelden voor. Binnen tien kalenderdagen nadat het college beslist heeft, ontvangt u aangetekend ofwel het afschrift van de vergunning of weigering ofwel de melding van de stilzwijgende weigering.

12 10. Wat als u niet akkoord gaat met de beslissing? Als u een (stilzwijgende) weigering krijgt of als u het niet eens bent met de voorwaarden van de vergunning, kunt u daartegen beroep aantekenen. Hoe u beroep aantekent staat uitgebreid beschreven in de beslissing. Meer informatie vindt u ook op de website van de provincie Oost-Vlaanderen: ruimtelijke_ordening/vergunningen/bouwvergunningen 11. U hangt de mededeling van de vergunning op (aanplakking) Als het college van burgemeester en schepenen een positieve beslissing heeft genomen en u een vergunning heeft verleend, dan moet u de mededeling van uw vergunning ophangen ( aanplakken ) op het bouwterrein. De mededeling vindt u als bijlage bij uw vergunning. U moet de mededeling uithangen aan de straatkant van het bouwterrein, op een goed zichtbare plaats. U moet de Stad Gent op de hoogte brengen dat u de mededeling hebt opgehangen. Hoe u dat doet, vindt u bij de vergunning. De aanplakking moet dertig kalenderdagen blijven hangen. Een ambtenaar controleert de aanplakking.

13 Iedereen kan tijdens deze periode beroep aantekenen tegen uw vergunning bij de deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen. U mag dus nog niet beginnen met de werkzaamheden. 12. Wanneer mag u met de werkzaamheden beginnen? Hebt u binnen 35 kalenderdagen na de eerste dag van de aanplakking geen melding gekregen dat iemand een beroep heeft ingediend, dan is de vergunning uitvoerbaar en mag u met de werkzaamheden beginnen. We vragen wel om de startdatum van de werkzaamheden vooraf mee te delen aan het stadsbestuur. Tijdens de werkzaamheden moeten de vergunning en de goedgekeurde plannen op het bouwterrein aanwezig zijn. Als u twee jaar nadat u met de werken mocht beginnen, nog geen werken hebt uitgevoerd, vervalt de vergunning.

14

15 13. Meer informatie i Loket Stedenbouw en Openbaar Domein Gent-Centrum Administratief Centrum Zuid Woodrow Wilsonplein Gent Tel Fax loketsod.gent@gent.be Openingsuren: maandag tot en met vrijdag van 8 tot 13 uur en op woensdag ook van 14 tot 18 uur. Voor een loket in uw buurt, kijk op loketten-stedenbouw-en-openbaar-domein. Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Afdeling Stedenbouwkundige Vergunningen Administratief Centrum Zuid Woodrow Wilsonplein Gent Tel (maandag tot vrijdag van 8.30 tot uur en van tot 17 uur) stedenbouwkundigevergunningen@gent.be Openingsuren: enkel na afspraak Dienst Administratie Afdeling Bouw- en Woontoezicht Administratief Centrum Zuid Woodrow Wilsonplein Gent Tel Fax bouwenwoontoezicht@gent.be Openingsuren: enkel na afspraak

16 COLOFON Dit is een uitgave van de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Afdeling Stedenbouwkundige Vergunningen en van de Dienst Administratie Departement Ruimtelijke Planning, Mobiliteit en Openbaar Domein Verantwoordelijke uitgever: Paul Teerlinck stadssecretaris - Stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent Redactie: Debbie De Spiegeleire en Els Depuydt Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Eindredactie: Annelies de hertogh Vormgeving: Kathy De Man Dienst Communicatie Stad Gent Wettelijk depotnummer: D/2014/0341/7 Datum van uitgave: september

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning Een handig stappenplan U GAAT (VER)BOUWEN Als u gaat (ver)bouwen, moet u met heel

Nadere informatie

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een melding. Een handig stappenplan

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een melding. Een handig stappenplan DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN Bouwen of verbouwen met een melding Een handig stappenplan STEDENBOUWKUNDIGE VERGUNNING VERSUS MELDINGSPLICHT Als u gaat (ver)bouwen, moet

Nadere informatie

FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING

FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING 1. Gegevens van de aanvrager Voorna(a)m(en) Achterna(a)m(en) Organisatie Adres Tel/GSM E-mail 2. Gegevens van het project Adres Kadastrale ligging (indien gekend) Algemene,

Nadere informatie

Regelgeving over zorgwonen in GENT

Regelgeving over zorgwonen in GENT ZORGEN voor een THUIS Regelgeving over zorgwonen in GENT Beste lezer, Wilt u uw zorgbehoevende moeder en/of vader in huis nemen, maar toch voor elk een eigen thuis creëren? Wilt u uw andersvalide kind

Nadere informatie

ZORGEN. voor een. THUIS regelgeving over zorgwonen in GENT

ZORGEN. voor een. THUIS regelgeving over zorgwonen in GENT ZORGEN voor een THUIS regelgeving over zorgwonen in GENT Beste lezer, Wilt u uw zorgbehoevende moeder en/of vader in huis nemen, maar toch voor elk een eigen thuis creëren? Wilt u uw andersvalide kind

Nadere informatie

Hoe kan ik een melding indienen?

Hoe kan ik een melding indienen? Waarom een stedenbouwkundige vergunning? Hoe kan ik een eenvoudig dossier indienen? Hoe kan ik een melding indienen? Wat is de procedure van een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning? Met welke termijnen

Nadere informatie

PLAATSEN VAN (VERLICHTE) RECLAME SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

PLAATSEN VAN (VERLICHTE) RECLAME SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER PLAATSEN VAN (VERLICHTE) RECLAME SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp

Nadere informatie

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur Nero Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent Openbaar onderzoek van 9 januari tot 8

Nadere informatie

PLAATSEN VAN EEN CARPORT SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

PLAATSEN VAN EEN CARPORT SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER PLAATSEN VAN EEN CARPORT SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp van

Nadere informatie

VERNIEUWEN VAN DE VOORGEVEL SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

VERNIEUWEN VAN DE VOORGEVEL SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER VERNIEUWEN VAN DE VOORGEVEL SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp

Nadere informatie

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN VOLG DIT HANDIG STAPPENPLAN. #eenvoudig, #minderpapier #altijdopdehoogte

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN VOLG DIT HANDIG STAPPENPLAN. #eenvoudig, #minderpapier #altijdopdehoogte VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN VOLG DIT HANDIG STAPPENPLAN #eenvoudig, #minderpapier #altijdopdehoogte INHOUD WAT IS EEN OMGEVINGSVERGUNNING?... 3 WAAROM DIGITAAL AANVRAGEN?... 3 WELKE STAPPEN

Nadere informatie

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN. Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN. Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte INHOUD WAT IS EEN OMGEVINGSVERGUNNING?...3 WAAROM DIGITAAL AANVRAGEN?...3 WELKE STAPPEN

Nadere informatie

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN. Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN. Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte INHOUD WAT IS EEN OMGEVINGSVERGUNNING?...3 WAAROM DIGITAAL AANVRAGEN?...3 WELKE STAPPEN

Nadere informatie

Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat

Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat Om een deel van de Antwerpsesteenweg beter in te richten, maakt de Stad Gent een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op. Voor het ontwerp

Nadere informatie

BESTEMMINGSWIJZIGING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

BESTEMMINGSWIJZIGING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER BESTEMMINGSWIJZIGING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp van de

Nadere informatie

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad VOORBEELDDOSSIER Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad VOORBEELDDOSSIER Beste bewoner, De wetgeving inzake ruimtelijke

Nadere informatie

Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen

Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP 167 Stedelijk Wonen. Met dit RUP wil

Nadere informatie

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Dienst Administratie, Afdeling bouw en woontoezicht Bezoekadres Dienst Wonen Woodrow

Nadere informatie

Stedenbouwkundige inlichtingen

Stedenbouwkundige inlichtingen Hoe een stedenbouwkundige vergunning aanvragen Samenstellen van een proefaanvraag U hoeft niet steeds een volledig uitgewerkt plan op te stellen om na te gaan of de werken die u in uw hoofd hebt een kans

Nadere informatie

PLAATSEN VAN EEN TUINHUIS SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

PLAATSEN VAN EEN TUINHUIS SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER PLAATSEN VAN EEN TUINHUIS SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp

Nadere informatie

NERO. Het stadsbestuur heeft plannen voor uw buurt! Ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 135 Oude Dokken

NERO. Het stadsbestuur heeft plannen voor uw buurt! Ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 135 Oude Dokken NERO Het stadsbestuur heeft plannen voor uw buurt! Ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 135 Oude Dokken Openbaar onderzoek van 10 mei 2010 tot 8 juli 2010 Waarover gaat deze folder? Het stadsbestuur van Gent

Nadere informatie

Gent wil toonaangevend zijn voor nieuwe woonvormen. Door hospitawonen mogelijk te maken, zetten we alvast een stap in de goede richting.

Gent wil toonaangevend zijn voor nieuwe woonvormen. Door hospitawonen mogelijk te maken, zetten we alvast een stap in de goede richting. HOSPITAWONEN Beste Gentenaar, Gent wil toonaangevend zijn voor nieuwe woonvormen. Door hospitawonen mogelijk te maken, zetten we alvast een stap in de goede richting. Hospitawonen betekent dat iemand met

Nadere informatie

Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen

Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Groen. Dit RUP wil de bestaande groengebieden

Nadere informatie

zelf werken aan een waterloop een machtiging aanvragen

zelf werken aan een waterloop een machtiging aanvragen zelf werken aan een waterloop een machtiging aanvragen Zelf werken aan een waterloop een machtiging aanvragen Als je zelf werken aan een gerangschikte waterloop wil uitvoeren is het belangrijk dat je je

Nadere informatie

Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site

Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site Om de Portus-site, het gebied rond het vroegere Belgacomgebouw in de Keizer Karelstraat, te kunnen herontwikkelen, maakt de Stad Gent een ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 5 MEI 2000. - Besluit van de Vlaamse regering betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning en verkavelingsaanvragen De Vlaamse

Nadere informatie

UITBREIDEN VAN DE WONING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

UITBREIDEN VAN DE WONING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER UITBREIDEN VAN DE WONING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp van

Nadere informatie

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Toelichting van de inspraakprocedure voor de realisatie van de projectgebieden van het Sigmaplan. weg van water uitvoeringsplan.indd 1 15/06/2009

Nadere informatie

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN.

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN. STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN KOTEN WIJZER VERHUREN? 14 juni 2014 Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Inhoud 1. Stedenbouwkundige vergunningsplicht 2. Geldende

Nadere informatie

De digitale Omgevingsvergunning verkavelingen en bijstellingen verkavelingen

De digitale Omgevingsvergunning verkavelingen en bijstellingen verkavelingen De digitale Omgevingsvergunning verkavelingen en bijstellingen verkavelingen April 2018 Agenda Regelgeving De omgevingsvergunning Aanvragen nieuwe verkaveling Bijstelling verkaveling Regelgeving Decreet

Nadere informatie

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraag:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de renovatie

Nadere informatie

VELLEN VAN BOMEN SAMENSTELLEN VAN DE OMGEVINGSAANVRAAG

VELLEN VAN BOMEN SAMENSTELLEN VAN DE OMGEVINGSAANVRAAG VELLEN VAN BOMEN SAMENSTELLEN VAN DE OMGEVINGSAANVRAAG CONTACTGEGEVENS Met deze brochure willen we via een stappenplan een handleiding aanbieden voor het opstellen van een omgevingsaanvraag voor het vellen

Nadere informatie

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraagdatum:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING Referentie omgevingsloket: OMV_2018151007 Door de heer David Van Ballaert werd een aanvraag ingediend voor exploitatie van een ingedeelde inrichting. Kort omschreven

Nadere informatie

Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat

Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat Het stadsbestuur maakt voor het Technologiepark Ardoyen een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Daaraan gekoppeld

Nadere informatie

Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig

Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig dossier is al een goede start van je bouwproject. De dossierbehandelaar krijgt hierdoor een

Nadere informatie

BELANGRIJKE OPMERKING:

BELANGRIJKE OPMERKING: Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je bouwdossier. Een goed samengesteld en volledig dossier is al een goede start van je bouwproject. De dossierbehandelaar krijgt hierdoor

Nadere informatie

PAARDEN EN RUIMTELIJKE ORDENING

PAARDEN EN RUIMTELIJKE ORDENING PAARDEN EN RUIMTELIJKE ORDENING TOELICHTING BIJ DE VLAAMSE CODEX RUIMTELIJKE ORDENING EN DE UITVOERINGSBESLUITEN Veerle Strosse en Tom Van Rensbergen Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend

Nadere informatie

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een tuinhuis

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een tuinhuis VOORBEELDDOSSIER Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een tuinhuis Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een tuinhuis VOORBEELDDOSSIER Beste bewoner, De wetgeving inzake

Nadere informatie

Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling d

Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling d Aan CARL MARIEN B.V.B.A Liersesteenweg 394 2800 Mechelen Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling d5775 20171154 29.05.2017 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Concept RUP STEDELIJK WONEN Deelgebied Sint-Amandsberg. 3 oktober Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning

Concept RUP STEDELIJK WONEN Deelgebied Sint-Amandsberg. 3 oktober Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Concept RUP STEDELIJK WONEN Deelgebied Sint-Amandsberg 3 oktober 2013 Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Verloop van de avond Algemene toelichting RUP Stedelijk Wonen schepen Tom Balthazar

Nadere informatie

Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig

Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig dossier is al een goede start van je bouwproject. De dossierbehandelaar krijgt hierdoor een

Nadere informatie

Het planologisch attest

Het planologisch attest Het planologisch attest Een brochure van het Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed en het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO) Stel: Uw bedrijf is deels of volledig zonevreemd

Nadere informatie

BEKENDMAKING AKTENAME MELDING

BEKENDMAKING AKTENAME MELDING BEKENDMAKING AKTENAME MELDING Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging Contactpersoon OMV/2019/00167 OMV_2019047468 bouwen van een garage tegen de linker zijgevel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG EN OPENBAAR ONDERZOEK

BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG EN OPENBAAR ONDERZOEK Dossiernummer 12730/E/3/RV BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG EN OPENBAAR ONDERZOEK door de Stad Gent Gegevens van de bevoegde overheid de deputatie van de provincieraad Gegevens over de aanvrager/exploitant

Nadere informatie

Aanvraag subsidie wijk in de steigers

Aanvraag subsidie wijk in de steigers Aanvraag subsidie wijk in de steigers Meer info Opsturen Persoonlijk afgeven tel.: 09 266 76 40 wonen@stad.gent t.a.v. Dienst Wonen Botermarkt 1 9000 Gent Woodrow Wilsonplein 1. 9000 Gent elke werkdag

Nadere informatie

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) 19 3150 Haacht Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 3160- Leermarkt 2 20181809 04.09.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00025 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning - nummer 2015/01150 - Bijzondere Procedure - nieuwe

Nadere informatie

MILIEUVERGUNNINGEN IN BRUSSEL :

MILIEUVERGUNNINGEN IN BRUSSEL : TOOL OM LOKAAL TE REAGEREN 2Bx MILIEUVERGUNNINGEN IN BRUSSEL : OPENBAAR ONDERZOEK, GEMENGD PROJECT, OVERLEGCOMMISSIE 1 MILIEUVERGUNNINGEN IN BRUSSEL U STELT HET VOLGENDE VAST IN BRUSSEL : een rode affiche,

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging Contactpersoon O2018-00019ME OMV_2018069896 melding zorgwonen

Nadere informatie

Gent wil toonaangevend zijn voor nieuwe woonvormen. Door hospitawonen mogelijk te maken, zetten we alvast een stap in de goede richting.

Gent wil toonaangevend zijn voor nieuwe woonvormen. Door hospitawonen mogelijk te maken, zetten we alvast een stap in de goede richting. HOSPITAWONEN Beste Gentenaar, Gent wil toonaangevend zijn voor nieuwe woonvormen. Door hospitawonen mogelijk te maken, zetten we alvast een stap in de goede richting. Hospitawonen betekent dat iemand met

Nadere informatie

De milieuvergunnings- en meldingsplicht

De milieuvergunnings- en meldingsplicht De milieuvergunnings- en meldingsplicht 03 3.1. Administratieve verplichtingen Scholen hebben stookinstallaties, slaan schadelijke producten op voor de verwarming, voor de laboratoria en voor werkplaatsen

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014 VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014 1. Vanaf wanneer kan ik een dossier bij het Rampenfonds indienen? U kan een dossier indienen vanaf de publicatie van de erkenning in het Belgisch

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE algemeen directeur burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging 2018/00008/ME OMV_2018033046 Carport Borrestraat 9 te 1602

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00029 Onderwerp: Definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan RUP nr. 164 Wonen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2015/0029 van 24 maart 2015 in de zaak 1213/0772/SA/3/0732 In zake: 1. de stad TIELT, vertegenwoordigd door het college

Nadere informatie

VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid

VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid De Vlaamse Regering, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 26/04/2016 bl-bahceli /05/2016

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 26/04/2016 bl-bahceli /05/2016 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Dirk Cuypers Jan Van Rijswijcklaan 34 2018 ANTWERPEN uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2010/0033 van 20 oktober 2010 in de zaak 2010/0309/A/3/0291 In zake:... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Geert AMPE kantoor houdende te 8400

Nadere informatie

Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) Haacht

Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) Haacht Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) 19 3150 Haacht Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 3100 Nauwstraat 14 20180855 16.04.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL VOORWOORD 3

INHOUDSTAFEL VOORWOORD 3 HOSPITAWONEN Uitgave augustus 2016 INHOUDSTAFEL VOORWOORD 3 1. WAT IS HOSPITAWONEN? 4 2. VOOR WIE IS HOSPITAWONEN? 4 3. WAARMEE HOUDT U REKENING? 4 4. VRAAG UW VERGUNNING AAN 5 5. REKEN OP MODELHUURCONTRACTEN

Nadere informatie

Ruimtelijk uitvoeringsplan Groenas 4 - Bovenschelde Concept-RUP. Infomoment 9 januari Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning

Ruimtelijk uitvoeringsplan Groenas 4 - Bovenschelde Concept-RUP. Infomoment 9 januari Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Ruimtelijk uitvoeringsplan Groenas 4 - Bovenschelde Concept-RUP Infomoment 9 januari 2014 Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Verloop van de avond Algemene toelichting groenassen en RUP

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. S/2011/00007 van 9 februari 2011 in de zaak 2010/0401/SA/3/0363 In zake: 1.... 2.... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat

Nadere informatie

Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem. Aanwezig:

Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem. Aanwezig: Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem Aanwezig: Marc Penxten, burgemeester André Vanhex, schepen ruimtelijke ordening Barbara Ceuleers, dienst communicatie

Nadere informatie

Functiebeschrijving. A. Functie. B. Plaats in de organisatie. C. Doel van de functie. Functietitel Administratief medewerker omgevingsdienst Graad

Functiebeschrijving. A. Functie. B. Plaats in de organisatie. C. Doel van de functie. Functietitel Administratief medewerker omgevingsdienst Graad Functiebeschrijving A. Functie Functietitel Administratief medewerker omgevingsdienst Graad Administratief medewerker Niveau van de functie C Rang Cv Salarisschaal C1-C2-C3 Dienst Omgevingsdienst Prestaties

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit Ministerieel besluit van 12 juni 2001 houdende vaststelling van de procedure tot het verlenen, het verlengen, het weigeren of het intrekken van een principieel akkoord, een erkenning en subsidiëring van

Nadere informatie

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning RENO AANVRAAG-01-151127 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aan DomoXim C.V.B.A. Leuvensesteenweg Boortmeerbeek

Aan DomoXim C.V.B.A. Leuvensesteenweg Boortmeerbeek Aan DomoXim C.V.B.A. Leuvensesteenweg 215 3190 Boortmeerbeek Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid BMB173 20181216 31.05.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2011/0206 van 19 december 2011 in de zaak 1011/0503/A/1/0428 In zake: de GEWESTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE AMBTENAAR van het Agentschap Ruimte en Erfgoed, afdeling

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE. Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur;

DE BEROEPSINSTANTIE. Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Beroepsinstantie inzake de openbaarheid van bestuur Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement coördinatie Administratie Kanselarij en Voorlichting Boudewijnlaan 30 1000 Brussel tel. secretariaat:

Nadere informatie

Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken

Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 juni 2018 Bekendgemaakt op 28 juni 2018 Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen...

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de burgemeester de algemeen directeur Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00033ME OMV_2018119040 plaatsen van een terrasoverkapping

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de algemeen directeur de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging MEL/2019/00016/XM OMV_2019039357 uitbreiding / aangebouwd

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00015ME OMV_2018058435 Plaatsen van twee dakramen Zelemsebaan

Nadere informatie

BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG EN OPENBAAR ONDERZOEK

BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG EN OPENBAAR ONDERZOEK Dossiernummer 14415/E/1/RV BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG EN OPENBAAR ONDERZOEK door de Stad Gent Gegevens van de bevoegde overheid Gegevens over de aanvrager/exploitant voornaam en achternaam

Nadere informatie

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus 398 1000 Brussel Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 12025/62 20181048 16.05.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2013/0615 van 22 oktober 2013 in de zaak 1112/0615/A/4/0620 In zake: mevrouw..., wonende te... verzoekende partij tegen: de deputatie van de provincieraad

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

bladnummer 3 Advies van de gecoro

bladnummer 3 Advies van de gecoro bladnummer 3 Advies van de gecoro I Voorschriften inzake rulmtelllke ordening Gewestplan RUP GGR-K101 Kerkhof en omgeving deel 1, goedgekeurd op 25-08-2005 Bestemming(en): Tuinen, Landbouwgebied, Halfopen

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

Omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten. Stap voor stap

Omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten. Stap voor stap Omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten Stap voor stap Kleinhandelsvergunning Definitie Een omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten is de schriftelijke toelating tot het voeren van

Nadere informatie

Tweede aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning uitdovend stelsel 2015

Tweede aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning uitdovend stelsel 2015 Tweede aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning uitdovend stelsel 2015 RENO_15 AANVRAAG-01-010219 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag voor ondersteuning via het Stadsmarketingfonds

Aanvraag voor ondersteuning via het Stadsmarketingfonds Aanvraag voor ondersteuning via het Stadsmarketingfonds Dienst Stedenbeleid en Positionering Stadsmarketing Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Keizer Karelstraat 1 9000 Gent tel.: 0476 46

Nadere informatie

TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN

TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN RUP Peerlaarstraat en RUP Eertberglei gemeente Bonheiden, informatieavond 10 februari 2015 13004_PT_006_informatieavond relevante begrippen gewestplan, plan van

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0287 van 22 april 2014 in de zaak 1213/0576/A/1/0539 In zake: mevrouw Martine VAN BOCXLAER, wonende te 9940 Evergem, Langerbrugsestraat 36 verzoekende

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00007ME OMV_2018041862 plaatsen van een gesloten overkapping

Nadere informatie