Zondag 18 juni 2017, 09:30 uur Thema: Arm of rijk? Orgelspel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 18 juni 2017, 09:30 uur Thema: Arm of rijk? Orgelspel"

Transcriptie

1 Zondag 18 juni 2017, 09:30 uur Thema: Arm of rijk? Orgelspel OM TE BEGINNEN Woord van welkom De twee kaarsen van Woord en Wereld worden aangestoken. Stilte In de stilte bereidt ieder zich voor op de dienst. In de consistorie bidt de ouderling om een zegen over deze dienst. De gemeente gaat staan onder het voorspel van het aanvangslied. Aanvangslied Lied 286 Bemoediging en drempelgebed v: Onze hulp is de Naam van de Heer g: DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v: Hoor ons aan, eeuwige God. g: HOOR NAAR ONS BIDDEN. v: U, die ons kent en onze diepten peilt, g: BLIJF ONS NIET VERBORGEN. v: Wij zagen U niet, wij zochten onszelf: g: HEER, VERGEEF ONS. v: Doe ons herleven en maak weer nieuw, g: WEES ONS GENADIG. v: Breng ons in het reine met U en met elkaar; g: ZEGEN ONS MET VREDE EN LAAT LICHTEN UW AANGEZICHT. AMEN. De gemeente gaat zitten. Kyriegebed Glorialied Lied 706: 1, 3 en 4 (lied van de maand) Groet v: De Heer zal bij u zijn! g: DE HEER ZAL U BEWAREN! Gebed om het licht van de geest Kinderlied Lied 683: 2 en 3 De kinderen komen naar voren om naar de kindernevendienst te gaan. RONDOM HET WOORD Schriftlezing Jesaja 5: (BGT) Zingen Lied (psalm) 146: 4 en 5 Schriftlezing Lucas 16: (NBV) Zingen Lied 859 allen: 1 en 4; vrouwen: 2; mannen: 3 Preek

2 Meditatieve muziek Zingen Lied 1005; allen: 1, 3 en 5; vrouwen: 2; mannen: 4 Tijdens het naspel komen de kinderen terug GEBEDEN EN GAVEN Diaconale en pastorale mededelingen Gebeden Dankgebed en voorbeden, telkens zingend beantwoord met Lied 368g Stil gebed Onze Vader Inzameling van de gaven 1 ste rondgang: het werk van de diaconie 2 de rondgang: de voortgang van het kerkelijk leven Tijdens de collecten kunnen de kinderen uit de crèche worden opgehaald. ZENDING EN ZEGEN Slotlied (staande) Lied 718 Zending en zegen zingend beantwoord met lied 431b: Uitgangscollecte zondag 18 juni: Diaconale noodhulp Helaas komt de diaconie steeds meer mensen tegen die niet meer in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. In 2016 is de diaconie in contact gekomen met zo n 70 personen of huishoudens die geen geld meer hadden voor het dagelijks levensonderhoud. Het diaconaal noodfonds kon in zo n geval bijspringen. Met een bijdrage wordt rust gecreëerd in een heftige situatie. Het biedt tevens de mogelijkheid om naar een goede en duurzame oplossing te zoeken. De diaconie kan dan ook tegelijkertijd werken aan een meer structurele aanpak van armoede, samen met andere organisaties. Tientallen Zwollenaren hebben zo weer perspectief in het leven en zien de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Uitgangscollecte zondag 25 juni: Wijkkas Elke wijkgemeente kent eigen activiteiten en initiatieven, waardoor het kerkenwerk herkenbaar en levendig blijft. Vanuit de wijkkas wordt er van alles gefinancierd zoals: drukwerk van liturgieën, jaarboekjes, wijkbladen en kerkgroeten, kindernevendienst, clubs en ander jeugdwerk, vorming en toerusting, bloemen, kerkkaarsen enzovoort. Om met dit onmisbare kerkenwerk door te kunnen blijven gaan is uw bijdrage niet alleen hard nodig maar bovenal zeer welkom! Alvast hartelijk dank. Na afloop van de dienst is iedereen van harte welkom in zaal 2 om elkaar te ontmoeten en samen koffie/thee/limonade te drinken.

3 - 3 - MEDEDELINGEN Zie ook Zondag 18 juni :30 uur Voorganger ds. Hans Tissink Ouderlingen Attie Valkenburg / Herman Klaseboer Diaken Anna Oldenkamp Organist Kees Kuiper Koster 09:30 uur Er is geen JEUGD: XL/XXL GROTE of SINT MICHAËLSKERK alle Michaëlsvieringen beginnen in juni tot september om uur Thema: Weg van leven 19:00 uur GROTE of SINT MICHAËLSKERK - Michaëlsviering, vesper Liturg ds. Harm Bousema en Christa van Stappen Zondag 25 juni 2017 (zie mededeling 9) 09:30 uur Ochtendgebed Voorganger ds. Hans Tissink 10:30 uur Openluchtdienst, Kleine Veerweg 7 Voorganger ds. Hans Tissink 10:30 uur JEUGD: XL/XXL 19:00 uur GROTE of SINT MICHAËLSKERK Michaëlsviering, Roze Zondag Liturg ds. Mariska van Beusichem 1. Pastorale mededelingen Zieken Op internet worden geen namen en adressen vermeld. Huwelijk Op internet worden geen namen en adressen vermeld. 2. Bloemengroet Op internet worden geen namen en adressen vermeld. 3. Ds. Nelleke Eygenraam niet beschikbaar Ds. Nelleke Eygenraam is tot en met 9 juli niet beschikbaar. Voor dringende zaken kan contact worden opgenomen met ds. Hans Tissink. 4. Vaderdag, zondag 18 juni kom en maak een verrassing! Na de dienst op zondag 18 juni is er gemeenteberaad maar deze zondag is het ook Vaderdag. Tijdens het gemeenteberaad kunnen kinderen in zaal 9 onder leiding van Ton Kamphuis een verassing maken voor hun vader, opa of iemand anders die ze willen verrassen.

4 Uitnodiging voor gemeenteberaad, straks na de dienst De kerkenraad nodigt u uit voor overleg op zondag 18 juni, na de dienst in zaal 2. We willen u dan informeren over de voortgang rond de samenwerking met de Oosterkerk. Zoals u wel weet werken we al enige tijd samen, maar voor de predikanten is er formeel nog niets geregeld. Hier is nieuws over te melden, waarin we u graag laten delen. Achterin de kerkzaal ligt nadere informatie. Als tweede onderwerp willen we met u de laatste stand delen rond streaming video. Eerder dit jaar zijn daar tijdens een gemeenteberaad vragen over gesteld en na verder overleg kunnen we u informeren wat de laatste stand van zaken is en hoe we dit verder gaan uitwerken. 6. Nieuwe voorzitter Pastorale Raad De kerkenraad is blij u te kunnen meedelen dat in de kerkenraadsvergadering van 29 mei 2017 de heer Anne Feima tot ouderling met speciale opdracht is verkozen. Hij zal het voorzitterschap van de Pastorale Raad op zich nemen. Mocht u bezwaren hebben tegen de gevolgde verkiezingsprocedure of tegen de bevestiging, dan kunt u dit kenbaar maken vóór eind juni Eventuele bezwaren kunt u schriftelijk versturen naar Peter Izeboud (scriba van de kerkenraad), via het -adres scriba@adventskerk.nl Wanneer geen bezwaren binnenkomen, zal de heer Anne Feima op zondag 23 juli 2017 door ds. Nelleke Eygenraam in het ambt bevestigd worden. 7. Wandelen met de Kievitsbloem Op verzoek heb ik voor deze zomer weer een seizoensplan gemaakt om op zondagmiddagen met bewoners van de Kievitsbloem te gaan wandelen. We verzamelen om u bij de Kievitsbloem en wandelen tot ongeveer uur. Voor wie zin heeft is er daarna thee, koffie en cake. De volgende zondagen wordt er gewandeld: - 25 juni, 16 juli, 13 augustus, 24 september. Zin om mee te wandelen? Graag opgeven bij een van de diakenen of via nelleke.de.vries@hccnet.nl (I.v.m. werk ben ik zondag 18 juni niet in de kerk) Nelleke de Vries.

5 FANCY FAIR JAMBO KENIA (DOLLE ZATERDAG 24 juni 2017) Zaterdag 24 juni organiseren wij - Jambo Kenia - een Fancy Fair. Onze slotactie! De laatste alweer voordat onze vrijwilligersreis daadwerkelijk gaat beginnen. Waar? In en rondom SIO (Talmaplein 1, Zwolle-Zuid) Hoe laat? Van uur tot uur Het programma voor die dag? Onder andere: Een autowas Kleedjesmarkt voor kinderen Eén van de onderdelen op onze Fancy Fair, is een rommelmarkt voor en door kinderen. Voor slechts 5 euro huur je een kleedje daarmee sponsor je ons goede doel. De verdere opbrengt mag je (zoon of dochter) natuurlijk lekker zelf houden! Opgeven kan door een mail te sturen naar jambokenia2017@gmail.com. Boekenmarkt Enveloppetrekking Knutselmarkt Een echte djembégroep zorgt er voor dat het festijn op knallende en feestelijke wijze wordt geopend. Dat wil je niet missen! Kijk voor meer informatie op 9. Zondag 25 juni: Openluchtdienst. Op de eerste zondag van de zomer, 25 juni 2017, zal de kerkdienst om 10:30 uur in de open lucht plaats vinden. Plaats: het erf van de familie Ter Avest, Kleine Veerweg 7 Inloop: vanaf uuur, de viering begint om uur Thema: Dans mee met.. Voorganger: ds. Hans Tissink Vocale medewerking: Oosterwind, een projectkoor uit de Oosterkerk Verder: twee uitzwaaimomenten Per voet of op de fiets is de Kleine Veerweg goed bereikbaar. Voor automobilisten is er de mogelijkheid bij zuivelboerderij De Huppe te parkeren. Er zullen stoelen zijn, maar als u in de gelegenheid bent een klapstoeltje mee te nemen..graag. En ja.bij regenval zal de dienst in de kerk gehouden worden. Voor hen die graag onderdak kerken, is er in de Adventskerk om 9.30 uur een ochtendgebed. Voorbereidingsgroep. 10. Uitzending JamboKeniagroep tijdens Openluchtdienst Volgende week zondag 25 juni wordt tijdens de Openluchtdienst de groep jongeren die deze zomer een werkvakantie hebben in Kenia uitgezonden. De reis vindt plaats van 29 juli tot 18 augustus. Het gaat om een project in Noord Kenia in het Mersabitdistrict.

6 Gezellig samen eten op vrijdag 14 juli 2017 De Diaconale Raad nodigt gemeenteleden weer uit voor een gezellig samen eten. Als u het leuk vindt om anderen te ontmoeten en een keer niet alleen aan tafel te zitten, dan is deze avond misschien iets voor u en nodigen wij u/jou van harte uit om u aan te melden voor een Barbecue op vrijdag 14 juli 2017 om uur in de tuin van de familie ter Avest aan de Kleine Veerweg 7. Opgeven bij één van de diakenen en per mail bij annaoldenkamp@home.nl, tel (Vervoer kan geregeld worden). De Diaconale Raad Gecorrigeerde tip van vorige week: Meten is weten: Meet het verbruik en ontdek waar de besparingen te halen zijn! Een eenvoudige meter is te koop bij (o.a.) de HEMA!

Zondag 11 juni :30 uur in de Adventskerk Zondag Trinitatis - zondag van de Drievuldigheid Afscheid en bevestiging van ambtsdragers

Zondag 11 juni :30 uur in de Adventskerk Zondag Trinitatis - zondag van de Drievuldigheid Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Zondag 11 juni 2017 09:30 uur in de Adventskerk Zondag Trinitatis - zondag van de Drievuldigheid Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

Zondag 21 mei 2017 in de Adventskerk zesde zondag van Pasen Rogate Vraag! Dienst van Schrift en Tafel

Zondag 21 mei 2017 in de Adventskerk zesde zondag van Pasen Rogate Vraag! Dienst van Schrift en Tafel Zondag 21 mei 2017 in de Adventskerk zesde zondag van Pasen Rogate Vraag! Dienst van Schrift en Tafel Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst OM TE BEGINNEN De twee kaarsen op tafel die

Nadere informatie

Adventskerk Zondag 6 maart 2016 Vierde zondag van de Veertigdagentijd Laetare = Verheugt u! / Klein Pasen

Adventskerk Zondag 6 maart 2016 Vierde zondag van de Veertigdagentijd Laetare = Verheugt u! / Klein Pasen Orgelspel Woord van welkom Adventskerk Zondag 6 maart 2016 Vierde zondag van de Veertigdagentijd Laetare = Verheugt u! / Klein Pasen VOORBEREIDING Een kind ontsteekt de kaarsen op tafel met licht van de

Nadere informatie

Zondag 18 september :30 uur Vredeszondag

Zondag 18 september :30 uur Vredeszondag Zondag 18 september 2016 09:30 uur Vredeszondag Orgelspel Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte waarin de kaarsen worden ontstoken De gemeente gaat staan tijdens het voorspel voor het aanvangslied

Nadere informatie

Trinitatis 2019 Zondag Drie-eenheid 16 juni 2019, 9:30 uur Thema: Levenslange geboorte Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst

Trinitatis 2019 Zondag Drie-eenheid 16 juni 2019, 9:30 uur Thema: Levenslange geboorte Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst Trinitatis 2019 Zondag Drie-eenheid 16 juni 2019, 9:30 uur Thema: Levenslange geboorte Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst OM TE BEGINNEN De twee kaarsen op tafel, die Woord en Wereld

Nadere informatie

Zondag 1 oktober 2017

Zondag 1 oktober 2017 Zondag 1 oktober 2017 Israëlzondag Orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING Woord van welkom Een kind ontsteekt de kaarsen op de tafel die Woord en Wereld symboliseren met licht van de Paaskaars Stilte In

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op de Avondmaalstafel die verwijzen naar Woord en Wereld worden aangestoken met licht van de Paaskaars.

DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op de Avondmaalstafel die verwijzen naar Woord en Wereld worden aangestoken met licht van de Paaskaars. Zondag 22 oktober 2017, 09:30 uur Thema: Wie ben ik? Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op de Avondmaalstafel die verwijzen naar Woord en

Nadere informatie

Trinitatis 2016 Zondag 22 mei 2016, 9:30 uur Thema: Dans mee met Vader, Zoon en Geest.

Trinitatis 2016 Zondag 22 mei 2016, 9:30 uur Thema: Dans mee met Vader, Zoon en Geest. Trinitatis 2016 Zondag 22 mei 2016, 9:30 uur Thema: Dans mee met Vader, Zoon en Geest. Orgelspel Oefening van een nieuw lied Lied 706: 1 Woord van welkom OM TE BEGINNEN Een kind steekt de kaarsen op tafel

Nadere informatie

Zondag 19 juni 2016, 09:30 uur?

Zondag 19 juni 2016, 09:30 uur? Zondag 19 juni 2016, 09:30 uur? Orgelspel OM TE BEGINNEN Woord van welkom Een kind steekt de kaarsen aan op tafel met licht van de Paaskaars Stilte In de stilte bereidt ieder zich voor op de dienst. In

Nadere informatie

Zondag 10 juni 2018, 09:30 uur Tweede zondag na Trinitatis Viering van Schrift en Tafel Thema: Verdriet en troost

Zondag 10 juni 2018, 09:30 uur Tweede zondag na Trinitatis Viering van Schrift en Tafel Thema: Verdriet en troost Zondag 10 juni 2018, 09:30 uur Tweede zondag na Trinitatis Viering van Schrift en Tafel Thema: Verdriet en troost Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst DIENST VAN DE VOORBEREIDING De

Nadere informatie

Zondag 13 november 2016, 09:30 uur Oogstdienst m.m.v. de Adventuriers o.l.v. Anna Grooters

Zondag 13 november 2016, 09:30 uur Oogstdienst m.m.v. de Adventuriers o.l.v. Anna Grooters Zondag 13 november 2016, 09:30 uur Oogstdienst m.m.v. de Adventuriers o.l.v. Anna Grooters Voorafgaand aan deze oogstdienst worden de meegenomen producten voor de Voedselbank verzameld. Met hartelijke

Nadere informatie

Zondag 23 april 09:30 uur Tweede Paaszondag Beloken Pasen

Zondag 23 april 09:30 uur Tweede Paaszondag Beloken Pasen Orgelspel Woord van welkom Zondag 23 april 09:30 uur Tweede Paaszondag Beloken Pasen DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte waarin de kaarsen worden ontstoken De gemeente gaat staan tijdens het voorspel voor

Nadere informatie

Viering van de Doop Paralleldienst met de Petrusgemeinde te Schwerin

Viering van de Doop Paralleldienst met de Petrusgemeinde te Schwerin Zondag 14 oktober 2018, 9.30 uur Viering van de Doop Paralleldienst met de Petrusgemeinde te Schwerin Orgelspel Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op de tafel worden aangestoken

Nadere informatie

Zondag 19 mei 2019, 09:30 uur Zondag Cantate (Zingt!) Viering van Schrift en Tafel

Zondag 19 mei 2019, 09:30 uur Zondag Cantate (Zingt!) Viering van Schrift en Tafel Zondag 19 mei 2019, 09:30 uur Zondag Cantate (Zingt!) Viering van Schrift en Tafel Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op de Avondmaalstafel

Nadere informatie

Zondag 3 februari 2019, 9:30 uur Thema: In zak en as. Wat helpt in tijden van rouw?

Zondag 3 februari 2019, 9:30 uur Thema: In zak en as. Wat helpt in tijden van rouw? Zondag 3 februari 2019, 9:30 uur Thema: In zak en as. Wat helpt in tijden van rouw? Orgelspel OM TE BEGINNEN Woord van welkom De twee kaarsen op tafel, die Woord en Wereld symboliseren, worden aangestoken

Nadere informatie

Zondag 19 maart 2017 Derde van de Veertigdagentijd Oculi mijn ogen zijn gericht op de Heer (Ps 25:15)

Zondag 19 maart 2017 Derde van de Veertigdagentijd Oculi mijn ogen zijn gericht op de Heer (Ps 25:15) Zondag 19 maart 2017 Derde van de Veertigdagentijd Oculi mijn ogen zijn gericht op de Heer (Ps 25:15) Orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING Woord van welkom Een kind ontsteekt de kaarsen op de tafel met

Nadere informatie

Orgelspel Woord van welkom

Orgelspel Woord van welkom Adventskerk Zondag 12 maart 2017 Tweede zondag van de Veertigdagentijd Viering van Schrift en Tafel Thema: Met wie leef je? m.m.v. de cantorij o.l.v. Johannes Dijkstra Orgelspel Woord van welkom VOORBEREIDING

Nadere informatie

Zondag 17 juni 2018, 09:30 uur Derde zondag na Trinitatis

Zondag 17 juni 2018, 09:30 uur Derde zondag na Trinitatis Zondag 17 juni 2018, 09:30 uur Derde zondag na Trinitatis Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op de Avondmaalstafel die verwijzen naar Woord

Nadere informatie

Zondag 14 juni 2015 09:30 uur Viering van de maaltijd van de Heer m.m.v. kinderkoor De Adventuriers

Zondag 14 juni 2015 09:30 uur Viering van de maaltijd van de Heer m.m.v. kinderkoor De Adventuriers Zondag 14 juni 2015 09:30 uur Viering van de maaltijd van de Heer m.m.v. kinderkoor De Adventuriers Orgelspel Woord van welkom OP DE DREMPEL Een kind ontsteekt de kaarsen op tafel met licht van de Paaskaars

Nadere informatie

Wind in de zeilendienst 30 april :30 uur Thema: Beelden in de kerk

Wind in de zeilendienst 30 april :30 uur Thema: Beelden in de kerk Wind in de zeilendienst 30 april 2017 09:30 uur Thema: Beelden in de kerk VOORBEREIDING Orgelspel Woord van welkom De kaarsen op de avondmaalstafel worden aangestoken aan de Paaskaars. Alle kaarsen verbeelden

Nadere informatie

Adventskerk zondag 5 mei :30 uur, de derde zondag van Pasen Misericordia Domini - De barmhartigheid van de Heer

Adventskerk zondag 5 mei :30 uur, de derde zondag van Pasen Misericordia Domini - De barmhartigheid van de Heer Adventskerk zondag 5 mei 2019 9:30 uur, de derde zondag van Pasen Misericordia Domini - De barmhartigheid van de Heer DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel Woord van welkom De twee kaarsen op de tafel

Nadere informatie

Aanvangslied Lied 283: 1 en 2 Bemoediging en groet Zingen Lied 283: 4 en 5 Iedereen gaat weer zitten

Aanvangslied Lied 283: 1 en 2 Bemoediging en groet Zingen Lied 283: 4 en 5 Iedereen gaat weer zitten Zondag 7 mei 2017 9:30 uur Vierde zondag van Pasen/Jubilate Thema: Zwolse mystiek Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst OM TE BEGINNEN De twee kaarsen op tafel die Woord en Wereld symboliseren,

Nadere informatie

Orde van de protestantse eredienst voor zondag 17 december 2017, Voorbereid door de Werkgroep Eredienst en de ambtsdragers

Orde van de protestantse eredienst voor zondag 17 december 2017, Voorbereid door de Werkgroep Eredienst en de ambtsdragers DE DRIE STROMEN Orde van de protestantse eredienst voor zondag 17 december 2017, Voorbereid door de Werkgroep Eredienst en de ambtsdragers Aan deze dienst werken onder anderen mee: ouderling: Osei Bonsu

Nadere informatie

Zondag, 3 december 2017; 09:30 uur Eerste Advent

Zondag, 3 december 2017; 09:30 uur Eerste Advent Zondag, 3 december 2017; 09:30 uur Eerste Advent Orgelspel Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op tafel die verwijzen naar Woord en Wereld worden aangestoken met licht van de Paaskaars

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie

Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie Voorganger Organist Lector Ontvangst Gert Scholten Hanneke Muntjewerf Sonja Bastiaan Ineke van der Woude Orgelspel Gemeente gaat staan na het aansteken van

Nadere informatie

Adventskerk Zwolle Zuid derde zondag van Advent, 16 december 2018, 09:30 uur

Adventskerk Zwolle Zuid derde zondag van Advent, 16 december 2018, 09:30 uur Adventskerk Zwolle Zuid derde zondag van Advent, 16 december 2018, 09:30 uur Orgelspel Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op de tafel die verwijzen naar het Woord in de Wereld

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Zondag 2 oktober 2016, 9.30 uur. Israëlzondag

Zondag 2 oktober 2016, 9.30 uur. Israëlzondag Zondag 2 oktober 2016, 9.30 uur Israëlzondag Orgelspel Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte waarin de kaarsen worden ontstoken De gemeente gaat staan tijdens het voorspel voor het aanvangslied

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING m.m.v Eeuwigheidszondag, 22 november 2015 Gedachtenis van de overledenen Thema: Tussen verdriet en troost de Adventskerkcantorij o.l.v. Johannes Dijkstra Kees Kuiper, organist Orgelspel Oefenen van een

Nadere informatie

Zondag 6 december 2015, 2e zondag van Advent Thema: Tijd voor Advent

Zondag 6 december 2015, 2e zondag van Advent Thema: Tijd voor Advent OM TE BEGINNEN Woord van welkom Zondag 6 december 2015, 2e zondag van Advent Thema: Tijd voor Advent Marloes Beek steekt de kaarsen op tafel aan met licht van de Paaskaars Stilte In de stilte bereidt ieder

Nadere informatie

Adventskerk Zondag 9 juli 2017, 09:30 uur Derde zondag van de zomer Viering van Schrift en Tafel Thema: Sabbatsrust?

Adventskerk Zondag 9 juli 2017, 09:30 uur Derde zondag van de zomer Viering van Schrift en Tafel Thema: Sabbatsrust? Orgelspel Woord van welkom Adventskerk Zondag 9 juli 2017, 09:30 uur Derde zondag van de zomer Viering van Schrift en Tafel Thema: Sabbatsrust? VOORBEREIDING De kaarsen op tafel die Woord en Wereld symboliseren

Nadere informatie

Zondag 15 oktober 2017, 9.30 uur Vierde zondag van de herfst

Zondag 15 oktober 2017, 9.30 uur Vierde zondag van de herfst Zondag 15 oktober 2017, 9.30 uur Vierde zondag van de herfst Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst DIENST VAN DE VOORBEREIDING De twee kaarsen op de Avondmaalstafel die verwijzen naar

Nadere informatie

PGSchagen 18 september Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester

PGSchagen 18 september Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester PGSchagen 18 september 2016 Voorganger Dhr. J. Prij Jr, Organist Hanneke Muntjewerf Lector Janny de Visser, Koster Evert Meijer, Gastvrouw Nel Dantuma Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester

Nadere informatie

Zondag 23 juli :30 uur in de Adventskerk (Her)bevestiging van ambtsdragers en van de notuliste van de Pastorale Raad

Zondag 23 juli :30 uur in de Adventskerk (Her)bevestiging van ambtsdragers en van de notuliste van de Pastorale Raad Zondag 23 juli 2017 09:30 uur in de Adventskerk (Her)bevestiging van ambtsdragers en van de notuliste van de Pastorale Raad Er is tijdens de zondagen in de zomervakantie (dus tot en met zondag 27 augustus)

Nadere informatie

Zondag 5 maart 2017 eerste van de Veertigdagentijd Invocabit - roept hij Mij aan (Ps 91:15)

Zondag 5 maart 2017 eerste van de Veertigdagentijd Invocabit - roept hij Mij aan (Ps 91:15) Zondag 5 maart 2017 eerste van de Veertigdagentijd Invocabit - roept hij Mij aan (Ps 91:15) Orgelspel Doornemen van het lied van de maand maart (Lied 329) en van het projectlied DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: ds. Anke Dekker uit Brielle Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Koster: Ko Dees Video Wall: Finie Herrebout Crèche:

Nadere informatie

Thema: DANS MEE MET? welkom met koffie, thee, limo en iets lekkers van de Jambo/Keniajongeren vanaf uur muziek en zang

Thema: DANS MEE MET? welkom met koffie, thee, limo en iets lekkers van de Jambo/Keniajongeren vanaf uur muziek en zang OPENLUCHTDIENST Adventskerk in the open air op het erf van de familie ter Avest op 25 juni 2017 om 10.30 uur m.m.v. koorbizniz Oosterwind uit de Oosterkerk Thema: DANS MEE MET? welkom met koffie, thee,

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Adventskerk zondag 1 april :30 uur de viering van PASEN

Adventskerk zondag 1 april :30 uur de viering van PASEN Adventskerk zondag 1 april 2018 9:30 uur de viering van PASEN De video-opnamen van deze dienst zijn te bekijken door gemeenteleden die de dienst niet bij kunnen wonen. Als u niet in beeld wilt komen, willen

Nadere informatie

Zondag 8 april 2018, 9.30 uur Tweede zondag van Pasen, Doopdienst Orgelspel OM TE BEGINNEN Woord van welkom Stilte Aanvangslied

Zondag 8 april 2018, 9.30 uur Tweede zondag van Pasen, Doopdienst Orgelspel OM TE BEGINNEN Woord van welkom Stilte Aanvangslied Zondag 8 april 2018, 9.30 uur Tweede zondag van Pasen, Doopdienst Thema: Wandelen met God De video-opnamen van deze dienst zijn te bekijken door gemeenteleden die de dienst niet bij kunnen wonen. Als u

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Adventskerk, zondag 8 mei 2016 Zevende Paaszondag Exaudi = Hoor mij, Heer, als ik tot U roep (Psalm 27: 7)

Adventskerk, zondag 8 mei 2016 Zevende Paaszondag Exaudi = Hoor mij, Heer, als ik tot U roep (Psalm 27: 7) Adventskerk, zondag 8 mei 2016 Zevende Paaszondag Exaudi = Hoor mij, Heer, als ik tot U roep (Psalm 27: 7) Orgelspel Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING Een kind ontsteekt de kaarsen op tafel

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli Zondagsbrief en Orde van Dienst voor Zondag 14 juli Dorpskerk Eelde-Paterwolde Zondagsbrief voor zondag 14 juli 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling:

Nadere informatie

m.m.v. ad hoc zanggroep en Chris Stegeman (gitaar), organist: Jeroen van der Scheer DEZE DIENST VOLGT DE STRUCTUUR VAN ENKELE KLOOSTER GEBEDSTIJDEN

m.m.v. ad hoc zanggroep en Chris Stegeman (gitaar), organist: Jeroen van der Scheer DEZE DIENST VOLGT DE STRUCTUUR VAN ENKELE KLOOSTER GEBEDSTIJDEN ZwZ Zondag 28 mei 2017, 9.30 uur Wind-in-de-Zeilen / kloosterdienst Thema: Waarom? Met impressies uit een klooster m.m.v. ad hoc zanggroep en Chris Stegeman (gitaar), organist: Jeroen van der Scheer Orgelspel

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 6 augustus 2017 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. M.A. de Hoog, Doorn Organist:

Nadere informatie

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 Voorganger: ouderling van dienst: diaken van dienst: organist: Ds. C. M. Schreuder;

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 28 juli 2019 om 9.30 uur in het Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager orgel: Sebastian van Hove 1 e ouderling:

Nadere informatie

Zondag 16 juli 2017, 9.30 uur Doopdienst Orgelspel Oefenen van een nieuw lied OM TE BEGINNEN Woord van welkom Stilte Aanvangslied

Zondag 16 juli 2017, 9.30 uur Doopdienst Orgelspel Oefenen van een nieuw lied OM TE BEGINNEN Woord van welkom Stilte Aanvangslied Zondag 16 juli 2017, 9.30 uur Vierde zondag van de zomer. Doopdienst Thema: Een vis die vissen kan M.m.v. ad hoc mannenkwartet Orgelspel Oefenen van een nieuw lied Lied 532: 1 OM TE BEGINNEN Woord van

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout. Duinzichtkerk

Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout. Duinzichtkerk Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Duinzichtkerk Zondag 31 augustus 2014 orgelspel DE INTREDE - de klok wordt geluid - stilte, ruimte voor gebed in kerk en consistorie - de dienstdoende ambtsdragers komen

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: dhr. Klaas Bos uit Goes Ada Dieleman Joke de Putter Ko Dees Joris Vasse Aan alle kinderen in

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp Zondagsbrief voor zondag 24 maart 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Wichard Bouma

Nadere informatie

1 e zondag van de zomer

1 e zondag van de zomer 1 e zondag van de zomer Dienst van Schrift en Tafel 2 juli 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Fulco de Vries Bouwstra Organist: Arthur Vos 2 VOORBEREIDING Welkom aan allen, ook die voor het eerst of sinds

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade.

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 april 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

Zondag 9 november 2014 09:30 uur Oogstdienst Thema: Talenten delen mmv kinderkoor Adventuriers en de verbeeldingsgroep

Zondag 9 november 2014 09:30 uur Oogstdienst Thema: Talenten delen mmv kinderkoor Adventuriers en de verbeeldingsgroep Zondag 9 november 2014 09:30 uur Oogstdienst Thema: Talenten delen mmv kinderkoor Adventuriers en de verbeeldingsgroep Vooraf aan deze Oogstdienst worden de meegenomen producten voor pakketten van de Voedselbank

Nadere informatie

Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Voorganger Organist : ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 10 februari 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Marike Hoekstra Diaken: Liesbeth

Nadere informatie

Zondag 28 januari 2018, 9.30 uur Wind-in-de-Zeilendienst. Thema: Ik geloof geloof ik leden van de raad Eredienst Marjette Zomer Kees Kuiper

Zondag 28 januari 2018, 9.30 uur Wind-in-de-Zeilendienst. Thema: Ik geloof geloof ik leden van de raad Eredienst Marjette Zomer Kees Kuiper Orgelspel Zondag 28 januari 2018, 9.30 uur Wind-in-de-Zeilendienst M.m.v., Solozang: Organist/pianist: Thema: Ik geloof geloof ik leden van de raad Eredienst Marjette Zomer Kees Kuiper OM TE BEGINNEN Woord

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014

DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014 DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014 orgelspel DE INTREDE - de klok wordt geluid - stilte, ruimte voor gebed in kerk en consistorie - de dienstdoende ambtsdragers komen de kerk binnen - woord van welkom Orgelspel

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Zondag 28 februari :30 uur Wind in de zeilen dienst rond Psalm 25

Zondag 28 februari :30 uur Wind in de zeilen dienst rond Psalm 25 Orgelspel Zondag 28 februari 2016 09:30 uur Wind in de zeilen dienst rond Psalm 25 Derde zondag van de veertigdagentijd Oculi = mijn ogen zijn gericht op de Heer (Psalm 25) Muzikale voorbereiding Lied

Nadere informatie

Zondag 9 juni 2019 om 09:30 uur Pinksterfeest en Geloofsbelijdenis Thema: De Geest krijgen Orgelspel OM TE BEGINNEN Woord van welkom Stilte

Zondag 9 juni 2019 om 09:30 uur Pinksterfeest en Geloofsbelijdenis Thema: De Geest krijgen Orgelspel OM TE BEGINNEN Woord van welkom Stilte Orgelspel Zondag 9 juni 2019 om 09:30 uur Pinksterfeest en Geloofsbelijdenis Thema: De Geest krijgen m.m.v. verbeeldingsgroep, cantorij o.l.v. Johannes Dijkstra, zanggroep BLaFF, organist Jeroen van der

Nadere informatie

Wind in de zeilen dienst 28 april :30 muur, voorbereid door de 30+ groep Thema Hij gaat met ons mee

Wind in de zeilen dienst 28 april :30 muur, voorbereid door de 30+ groep Thema Hij gaat met ons mee Orgelspel Wind in de zeilen dienst 28 april 2019 09:30 muur, voorbereid door de 30+ groep Thema Hij gaat met ons mee Woord van welkom De twee kaarsen op tafel die verwijzen naar het Gods woord in de wereld

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Maranathakerk. Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur. Afscheid van de Maranathakerk

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Maranathakerk. Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur. Afscheid van de Maranathakerk PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Maranathakerk Zondag 30 december 2018 Aanvang: 10.00 uur Afscheid van de Maranathakerk Protestantse Kerk Castricum Maranathakerk Orgelspel Mededelingen Op de drempel Gemeente

Nadere informatie

Zondag 22 januari 2017, 9.30 uur Derde zondag na Epifanie

Zondag 22 januari 2017, 9.30 uur Derde zondag na Epifanie Zondag 22 januari 2017, 9.30 uur Derde zondag na Epifanie Orgelspel Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte waarin de kaarsen worden ontstoken De gemeente gaat staan tijdens het voorspel voor

Nadere informatie

Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde.

Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde. Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde. DUINZICHTKERK, zondag 11 september 2016 13e zondag van de zomer Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

Nadere informatie

Adventskerk, zondag 5 november 2017, Zevende zondag van de herfst

Adventskerk, zondag 5 november 2017, Zevende zondag van de herfst Adventskerk, zondag 5 november 2017, Zevende zondag van de herfst Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst OM TE BEGINNEN De twee kaarsen op tafel die verwijzen naar Woord en Wereld, worden

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Pieter Overduin uit Hulst Henk Siersema Joke de

Nadere informatie

Aanvangslied Lied 280, allen: 1, 6 en 7, cantorij: 2 en 5, kanselkant: 3, orgelkant: 4

Aanvangslied Lied 280, allen: 1, 6 en 7, cantorij: 2 en 5, kanselkant: 3, orgelkant: 4 Zondag 29 januari 2017, 9.30 uur Wind-in-de-Zeilendienst met na afloop de diaconale markt Thema: Ora et Labora (Bid en werk) M.m.v. leden van de gebedskring, de verbeeldingsgroep, de cantorij o.l.v. Johannes

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 18 augustus 2013 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn, Groningen Ouderling: Els Beelen Diaken: Joke

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 24 juli 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de hoop, van het groen in de natuur dat met leven te maken heeft. Liturgisch gezien is groen

Nadere informatie

Zondag 19 februari :30 uur Zondag Sexagesima

Zondag 19 februari :30 uur Zondag Sexagesima Zondag 19 februari 2017 09:30 uur Zondag Sexagesima Orgelspel Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING Een kind ontsteekt de kaarsen op tafel met licht van de Paaskaars Stilte In de stilte bereidt

Nadere informatie

Orde van dienst op de 16 e zondag na Pinksteren 26 september anno Domini 2017

Orde van dienst op de 16 e zondag na Pinksteren 26 september anno Domini 2017 Orde van dienst op de 16 e zondag na Pinksteren 26 september anno Domini 2017 Voorbereiding Inleidend orgelspel Binnenkomst ambtsdragers Welkom Lied tijdens het aansteken van de kaars: Nr. 280: 1, 4 en

Nadere informatie

Kinderen komen naar voren voor een kort verhaal voor ze naar de kindernevendienst

Kinderen komen naar voren voor een kort verhaal voor ze naar de kindernevendienst \ Zondag 3 september 2017 9.u30 Orgelspel Woord van welkom 12 de zondag na Trinitatis DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte waarin de kaarsen worden ontstoken Aanvangslied: Psalm 105 : 1, 2, 3 Bemoediging

Nadere informatie

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 2 juni 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Adventskerk Zwolle Zuid zondag 6 mei :30 uur Zondag Rogate

Adventskerk Zwolle Zuid zondag 6 mei :30 uur Zondag Rogate Adventskerk Zwolle Zuid zondag 6 mei 2018 09:30 uur Zondag Rogate De video-opnamen van deze dienst zijn te bekijken door gemeenteleden die de dienst niet bij kunnen wonen. Als u niet in beeld wilt komen,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jobsteen in Skeikh Sa`ad, Syrië voorganger orgel : ds. Marjo C.A. Korpel : Guus Korpershoek 2

Nadere informatie

de vijfde zondag van de zomer Kleur groen groen is de kleur van hoop, verwachting en toekomst Bij deze zondag: Kindernevendienst Leiding groep

de vijfde zondag van de zomer Kleur groen groen is de kleur van hoop, verwachting en toekomst Bij deze zondag: Kindernevendienst Leiding groep Datum: 21 juli 2013 22 e jaargang nr. 29 de vijfde zondag van de zomer Kleur groen groen is de kleur van hoop, verwachting en toekomst In deze dienst neemt de nevendienst afscheid van de kinderen van groep

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 4 februari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in het Borchkwartier. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan

Nadere informatie

Adventskerk, zondag 4 maart :30 uur De derde zondag van de Veertigdagentijd Oculi - Mijn ogen zijn gericht op de Heer

Adventskerk, zondag 4 maart :30 uur De derde zondag van de Veertigdagentijd Oculi - Mijn ogen zijn gericht op de Heer Adventskerk, zondag 4 maart 2018 09:30 uur De derde zondag van de Veertigdagentijd Oculi - Mijn ogen zijn gericht op de Heer De video-opnamen van deze dienst zijn te bekijken door gemeenteleden die de

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Ada Mooij 25 jaar koster Kees van den Berg 25 jaar organist voorganger orgel : ds. Guus A.V.

Nadere informatie

Vredeszondag 16 september 201, 9:30 uur EREDIENST met afscheid en (her-)bevestiging van ambtsdragers Thema: Geloven in Vrede

Vredeszondag 16 september 201, 9:30 uur EREDIENST met afscheid en (her-)bevestiging van ambtsdragers Thema: Geloven in Vrede Vredeszondag 16 september 201, 9:30 uur EREDIENST met afscheid en (her-)bevestiging van ambtsdragers Thema: Geloven in Vrede Orgelspel OM TE BEGINNEN Woord van welkom De twee kaarsen van Woord en Wereld

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen Voorganger Organist : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost (Protestantse Gemeente In wording) Ichthuskerk 21 juli 2019 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist: dhr. Nico van Reenen Ouderling:

Nadere informatie

De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015

De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015 De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015 12 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger(ds.(corrie(van(duinen;(ouderling(van(dienst:( Alie(Kortleve;(diaken(van(dienst:(Tineke(van(Bommel;(

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk

Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk Protestants Kralingen Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk abraham en sara chagall orgelspel Valet will ich dir geben (melodie lied 803) G.F. Kaufmann / J.S. Bach verwelkoming

Nadere informatie

Adventskerk, zondag 5 februari 2017, 09:30 uur Vijfde zondag na Epifanie

Adventskerk, zondag 5 februari 2017, 09:30 uur Vijfde zondag na Epifanie Adventskerk, zondag 5 februari 2017, 09:30 uur Vijfde zondag na Epifanie Muzikale voorbereiding Lied van de maand: 220: 1 en 4 Woord van welkom DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte In de stilte bereidt ieder

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 9 december

DUINZICHTKERK zondag 9 december Advent 2012 DUINZICHTKERK zondag 9 december PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: G. Wubs diaken van dienst: H.J. Laméris; organist: Gert

Nadere informatie