Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord"

Transcriptie

1 Centrale Cliëntenraad Zonnehuisgroep Noord Zuidhorn, 20 februari 2014

2 2 Voorwoord De Centrale Cliëntenraad (CCR) van de Zonnehuisgroep Noord heeft nu het tweede volledige jaar sinds de installatie eind 2011 gefunctioneerd. Ging in de beginperiode er nog veel tijd en energie zitten in organisatorische zaken, in het jaar 2013 was de inzet volledig gericht op inhoudelijke zaken voor de cliënten. Er zijn verschillende adviesvragen voorgelegd aan de CCR, o.a. op gebied van privacy, camerabeleid en benoeming Cliëntvertrouwenspersoon. In de toekomst zullen als gevolg van gewijzigd Rijksbeleid veel wijzigingen plaatsvinden waar de cliënten de gevolgen van zullen voelen. Bij de scheiding van wonen zorg zullen bijvoorbeeld aan cliënten keuzes worden voorgelegd waar kostenplaatjes aan verbonden zijn. Om zich op de toekomst voor te bereiden heeft de Raad van Bestuur onder meer een meerjarenbegroting opgesteld, een Strategisch Personeelsplan en een Strategisch Huisvestingsplan. Het Strategisch Huisvestingplan is voorgelegd aan de CCR, het is een dynamisch plan met aannames die kunnen wijzigen. Pas als het op de uitvoering aan komt zal de CCR hierover een advies uitbrengen. De CCR heeft de indruk dat tijdens alle formele en informele contacten met de Raad van Bestuur actuele informatie gedeeld wordt. Omdat de CCR van mening is dat de lokale Cliëntenraden ook optimaal geïnformeerd dienen te zijn heeft de CCR een cliëntenradendag georganiseerd waar o.a. de directeur/bestuurder een uitgebreide inleiding heeft gehouden om de aanwezigen op de hoogte te stellen van de ontwikkeling als gevolg van gewijzigd Rijksbeleid. De grote opkomst voor deze dag getuigt van een grote betrokkenheid van de cliëntenvertegenwoordigers. Het jaar 2014 zal in het teken staan van het begin van grote veranderingen waarbij die betrokkenheid van de medezeggenschap onontbeerlijk zal zijn. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de Cliëntenraden van de Zonnehuisgroep Noord, mede door de informatievoorziening door de Raad van Bestuur, hun rol opnieuw waar kunnen maken ten dienste van de cliënten. Bert Peters, voorzitter

3 3 De leden van de CCR Zonnehuisgroep Noord zijn gekozen vertegenwoordigers vanuit de afzonderlijke lokale raden. Per locatie is er één afgevaardigde en bij een aantal raden één vervanger. Op 31 december 2013 was de samenstelling als volgt: Lokale Raad Afgevaardigde Vervanger Zonnehuis Solwerd Mevr. T. Geuze Dhr. J.E. Fokkens Zonnehuis BetingaStaete Mevr. A. Oosting-Venema Zonnehuis Menterne Mevr. T. Dallinga Dhr. J.H. Menninga Zonnehuis Wiemersheerd Dhr. H. Noordhof Dhr. F.J. Wassenaar Zonnehuis Ufkenshuis Mevr. A. Visscher Zonnehuis Gockingaheem Dhr. P. Boven Zonnehuis Olderloug Mevr. M.J. Scheidema-Stadman Mevr. J. Waijer-Doornbos Zonnehuis Hippolytushoes Mevr. G. Ritzema Mevr. T. Rietema-Aikema Zonnehuis St. Joseph Dhr. D. Hundt Zonnehuis Oostergast Dhr. H. Meijering Zuidhorn Zonnehuis De Marne Dhr. M. Halsema Zonnehuis t Olde Heem Dhr. M. Halsema Zonnehuis De Wierde Geen afvaardiging Zonnehuis Zonnehuis WRO Mevr. T. de Poel Zonnehuis De Hoorn Mevr. L. v.d. Streek De Woonhavens Mevr. W. Louwes Zonnehuis Luingaborg De lokale cliëntenraad van Zonnehuis Luingaborg is in 2012 opgeheven. Het is de organisatie nog niet gelukt een nieuwe lokale cliëntenraad in te stellen. Zonnehuis Wilhelmina Rustoord (WRO) Mevr. T. de Poel heeft de plaats van dhr. W. de Lange ingenomen als afgevaardigde van de CR Zonnehuis WRO. Zonnehuis Oostergast De CCR heeft dhr. H. Meijering mogen verwelkomen als vaste afgevaardigde van de CR Zonnehuis Oostergast Zonnehuis De Wierde De CR Zonnehuis De Wierde heeft geen afvaardiging in de Centrale Cliëntenraad. Zonnehuis Thuis Zonnehuis Thuis heeft nog geen cliëntenraad. De CCR is samen met de Raad van Bestuur nog op zoek naar een vorm waarin de belangen van deze groep cliënten het beste tot hun recht komen. De CCR zal vooralsnog optreden als gesprekspartner wat betreft de medezeggenschap van de cliënten van Zonnehuis Thuis.

4 4 Dagelijks Bestuur Het Dagelijks Bestuur van Centrale Cliëntenraad bestaat uit de volgende personen: Dagelijks Bestuur Dhr. A.G.H. Peters Mevr. T. Geuze Dhr. H. Noordhof Mevr. E. Zuidhof-Doornbos Functie Voorzitter Vicevoorzitter/Penningmeester Secretaris Ambtelijk Secretaris Informeel overleg Het Dagelijks Bestuur heeft voorafgaand aan iedere vergadering overleg met de Raad van Bestuur. Dit informeel overleg heeft in 2013 vijf keer plaats gevonden. Het is ingesteld om onderwerpen voor te bereiden, agenda s af te stemmen en onderwerpen en beleid te sonderen. CCR-overleg De CCR heeft in totaal negen keer vergaderd waarvan vier overlegvergaderingen met de Raad van Bestuur. Binnen de CCR zijn in 2013 twee commissies werkzaam geweest nl. een financiële commissie en een commissie die zich heeft beziggehouden met het wasbeleid. Financiële commissie In 2013 bestond de financiële commissie uit de heer A.G.H. Peters, de heer H. Noordhof en mevrouw T. Geuze. Zij hebben overleg gehad betreffende de jaarrekening over 2012, de financiële resultaten over 2013 en de begroting voor Waskostencommissie De commissie die zich in 2013 heeft beziggehouden met het wasbeleid bestond uit de volgende personen: mevrouw A. Oosting, mevrouw L. v.d. Streek en de heren M. Halsema en A.G.H. Peters. Deze commissie heeft met de manager en medewerkers van de afdeling Facilitair overleg gehad over verlenging van het contract met de huidige leverancier en over een enquête met betrekking tot de wasvoorziening. Activiteiten In 2013 kwamen in de CCR de ontwikkelingen en de thema s, die voor de hele organisatie relevant waren, aan de orde. In de lokale raden kwamen vooral zaken aan de orde die betrekking hadden op de desbetreffende locatie. De CCR is in 2013 gevraagd en ongevraagd actief betrokken geweest bij het beleid van Zonnehuisgroep Noord en leverde zo een bijdrage aan de beleidsvoorstellen en besluitvorming. De Raad van Bestuur informeerde bij elke overlegvergadering met een memo over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de organisatie. Adviezen In 2013 is aan de CCR advies gevraagd over de volgende onderwerpen: - Het Strategisch Huisvestingsplan - De Benoeming Cliëntvertrouwenspersoon (verzwaard advies) - Het Hernieuwde Reanimatiebeleid

5 5 - Het Privacybeleid - Het Camerabeleid - Het beleid rond Automatische incasso - De begroting 2014 De CCR heeft positief advies gegeven over: - Benoeming Cliëntvertrouwenspersoon - Het Hernieuwd Reanimatiebeleid - Het Privacybeleid - Het Camerabeleid (met opmerkingen) - Het beleid rond automatische incasso De CCR heeft geen advies gegeven over het Strategisch Huisvestingplan. Veel zaken moeten nog worden uitgewerkt. Pas bij uitvoering is dit plan adviesplichtig voor de CCR. In 2013 is in de CCR een grote diversiteit aan onderwerpen besproken namelijk: - Het waarborgen van de medezeggenschap van de cliënten van alle locaties - De medezeggenschap van thuiszorgcliënten - Veranderingen in het kader van scheiden van wonen en zorg - Communicatie tussen zeggenschap en medezeggenschap - Het zorggemeenschapsmodel - De collectieve verzekeringen - Het wasbeleid en de wasenquête - Het pedicurebeleid - Het tarievenboek - Huisregels rond aanname en oplevering van appartementen - Internet op locatie - De collectieve verzekeringen - Het Jaarverslag 2012 CVP - Het Cliënttevredenheidsonderzoek - De intensiveringgelden - Beleid rond preventie en behandeling van cliënten bij influenza - Het uitbraakplan infectieziekten - Medisch beleid VPH en VZH - Verslagen CVP - Het maatschappelijk jaardocument De RI&E - Het Medewerkersbevlogenheidsonderzoek - Het lidmaatschap van het LOC - De begroting 2014 Voor het komende jaar zijn nog een aantal agendapunten blijven staan nl.: - Meldcode Huiselijk Geweld - Medezeggenschap Thuiszorg - Dashboard kwaliteit - De informatie over medezeggenschap op de website van Zonnehuisgroep Noord Andere activiteiten in 2013: Het DB van de CCR is aanwezig geweest bij de Middenkaderdag en bij een vergadering van het managementteam. In maart is gesproken met de relatiebeheerder van het LOC over het lidmaatschap van de CCR en de locale raden. Het DB heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de cliëntenraad van St. Josef en een overleg gehad met de portefeuillehouder en hoofden Thuiszorg.

6 6 In het kader van het wel of niet verlengen van het wascontract met Rentex heeft de CCR een enquête gehouden onder de cliënten. In het kader van het Zorggemeenschapsmodel is er door het DB gebrainstormd met de bestuurder en de projectmanager zorggemeenschap. Op 11 juni zijn de leden van de CCR een dag met elkaar op stap geweest. Dit om elkaar ook buiten de vergaderingen om beter te leren kennen. Op 7 oktober heeft het DB een cliëntenradendag georganiseerd voor alle leden van de locale cliëntenraden. Naast onderlinge contacten heeft de bestuurder iedereen bijgepraat over de ontwikkelingen in de zorg en de gevolgen hiervan voor de organisatie. Raad van Toezicht In het kader van de toezichthoudende taak van de Raad van Toezicht brachten voorzitter de heer P. de Bruine en mevrouw S. Bouman op 5 november 2013 een bezoek aan het Dagelijks Bestuur van de CCR. Daar vond een uitgebreide gedachtewisseling plaats over de medezeggenschap van de cliënten binnen Zonnehuisgroep Noord in deze tijd van veranderingen als gevolg van het gewijzigde overheidsbeleid. Regiomanagers De CCR is betrokken geweest bij de invulling van de vacature voor twee regiomanagers. Ontwikkelingen medezeggenschap De cliëntenraden zorgen er voor dat het kennisniveau van hun leden op peil blijft voor een goede kwaliteit van het overleg. De CCR is verheugd dat ook de organisatie energie steekt in het kennisniveau van haar medewerkers die namens de organisatie deelnemen aan het overleg met de medezeggenschapsorganen.

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord Centrale Cliëntenraad Zonnehuisgroep Noord Zuidhorn, 10 februari 2015 2 Voorwoord Ook het jaar 2014 is een jaar geweest met veel dynamiek. Voorgenomen gewijzigde wetgeving, waarvan de gevolgen voor de

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord Centrale Cliëntenraad Zonnehuisgroep Noord Zuidhorn, 16 februari 2016 2 Voorwoord Het jaar 2015 is in veel opzichten een jaar van verandering geweest. In bestuurlijk opzicht was er het vertrek van de directeur-bestuurder

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord Centrale Cliëntenraad Zonnehuisgroep Noord Zuidhorn, 27 januari 2017 2 Voorwoord Ook het jaar 2016 was opnieuw een jaar met veel dynamiek. Nadat in 2015 in bestuurlijk, organisatorisch en financieel opzicht

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad. Zonnehuisgroep Noord Centrale Cliëntenraad Zonnehuisgroep Noord Zuidhorn, 14 februari 2018 2 Voorwoord Het jaar 2017 was voor de Centrale Cliëntenraad, evenals voor de Zonnehuisgroep Noord, een jaar met veel dynamiek. De organisatie

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus 2017 Voorwoord Hierbij presenteer ik u het Jaarverslag 2017 van de Centrale Cliëntenraad (CCR) van Bartiméus. Bij Bartiméus staat de cliënt centraal. Door goed

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Bartiméus Inhoudsopgave blz. Voorwoord 3 Samenstelling van de Centrale Cliëntenraad 4 Jaarplan Centrale Cliëntenraad 5 Commissie 5 Vergaderingen van de Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad pag. 4 3. Bevoegdheden van de cliëntenraad pag. 5 4. Activiteiten 4.1 Vergaderingen

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg St. Elisabeth De Hessegracht Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Nadere informatie

Jaardocument 2013. Maatschappelijk verslag

Jaardocument 2013. Maatschappelijk verslag Jaardocument 2013 Maatschappelijk verslag 19 maart 2014 Inhoudsopgave 1 Uitgangspunten van de verslaggeving... 1 2 Profiel van de organisatie... 2 2.1 Algemene identificatiegegevens... 2 2.2 Structuur

Nadere informatie

JAARVERSLAG Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort Tel.

JAARVERSLAG Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort Tel. Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort ClientenraadVerpleeghuisDeLichtenberg@beweging3.nl Tel. 033-4692585 JAARVERSLAG 2015 Locatiecliëntenraad Verpleeghuis De Lichtenberg Beweging

Nadere informatie

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad 1. Communicatie met de achterban van start. 2. Besproken onderwerpen. 5 7 3. Onderwerpen nader toegelicht. 4. Uitgebrachte adviezen 8

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad (CCR)

Centrale Cliëntenraad (CCR) Jaarplan Centrale Cliëntenraad Charim 2018 1. Inleiding De Centrale Cliëntenraad van Zorggroep Charim heeft, volgens art. 17 van het Convenant tussen lokale cliëntenraden, centrale cliëntenraad en raad

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2018 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 19 maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 3 a.

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 CCR. JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad

Jaarverslag 2018 CCR. JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad Februari 2019 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad 3. Reguliere overleggen van de Centrale Cliëntenraad 4. Overige overleggen 5. Scholing/presentaties

Nadere informatie

Cliëntenraad RijnWaal Zorggroep. Jaarverslag 2016

Cliëntenraad RijnWaal Zorggroep. Jaarverslag 2016 Cliëntenraad RijnWaal Zorggroep Jaarverslag 2016 Woordje van de voorzitter Het eerste jaar van samenwerking na de fusie is voorbij. In het begin van het jaar hebben wij uitgebreid stil gestaan bij de verschillen

Nadere informatie

MARKENHEEM CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG

MARKENHEEM CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 6-2-2018 MARKENHEEM CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Doelstellingen CCR 3 3. Samenstelling en werkwijze 3 4. Vergaderingen en overige activiteiten 4 5. Behandelde

Nadere informatie

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl Mailadres clientenraad@liemerije.nl 1 Inleiding In dit jaarverslag

Nadere informatie

Reglement versie oktober 2016

Reglement versie oktober 2016 Reglement Cliëntenraad Lumens Artikel 1. Doel cliëntenraad De cliëntenraad behartigt de collectieve belangen van de klanten van Lumens en brengt - gevraagd en ongevraagd- advies uit over onderwerpen die

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Kernteam Alliade

Jaarverslag 2015 Kernteam Alliade Jaarverslag 2015 Kernteam Alliade Mei 2016 Inleiding Voor u ligt het 1 e jaarverslag van Kernteam Alliade, medezeggenschapsraad voor cliënten en verwanten in Alliade. Kernteam Alliade is in 2013 ingesteld

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Dieren

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Dieren Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Dieren Intermezzo Hofstaete Beverode De Oude Plataan Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Nadere informatie

CENTRALE CLIËNTENRAAD

CENTRALE CLIËNTENRAAD CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2015 en JAARPLAN 2016 Nieuw Rijsenburgh Ebbe en Vloed Geldershof de Vliedberg Thuiszorg en Behandeling Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Instelling, contact en samenstelling...

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIËNTENRAAD. Stichting De Goede Zorg

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIËNTENRAAD. Stichting De Goede Zorg JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIËNTENRAAD 2017 Stichting De Goede Zorg Cliëntenraad Stichting De Goede Zorg p/a Loolaan 1 7314AA Apeldoorn e-mail: clientenraad@degoedezorg.nl INHOUD: 1. Medezeggenschap.

Nadere informatie

Versie voor cliënten, april 2017

Versie voor cliënten, april 2017 Jaarverslag 2016, CCR SDW. De CCR wil jullie laten weten wat wij in 2016 hebben gedaan en wat er is bereikt. Speerpunten: Uit de cliënt tevredenheidsmeting heeft de CCR zaken gehaald welke jullie belangrijk

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG. Beweging 3.0 jaarverslag DCRT

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG. Beweging 3.0 jaarverslag DCRT JAARVERSLAG 2013 DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG Beweging 3.0 jaarverslag DCRT INHOUDSOPGAVE BLZ. 1.VOORWOORD 3 2. FUNCTIONEREN VAN DE CLIËNTENRAAD 4 2.1. Cliëntenraad 2.1.1. Samenstelling cliëntenraad 4

Nadere informatie

CENTRALE CLIËNTENRAAD. Magentazorg JAARVERSLAG Pagina 1

CENTRALE CLIËNTENRAAD. Magentazorg JAARVERSLAG Pagina 1 CENTRALE CLIËNTENRAAD Magentazorg JAARVERSLAG 2018 Pagina 1 Pagina 2 Inhoud Inleiding, wat is een cliëntenraad 4 Samenstelling centrale cliëntenraad 5 Onderwerpen op de agenda van de centrale cliëntenraad

Nadere informatie

Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl

Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl Voor u ligt het 7 e jaarverslag van de Ondernemingsraad van de gemeente Bronckhorst over het jaar 2011. Dit verslag is om u op

Nadere informatie

Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli

Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli 2016.................................................................. INHOUD INHOUD... 2 Inleiding... 3 1. Samenstelling cliëntenraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING. Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING. Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB JAARVERSLAG 2013 DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB INHOUDSOPGAVE BLZ. VOORWOORD 3 1. SAMENSTELLING DIVISIECLIÉNTENRAAD 4 2. VERGADERINGEN 4 3. ONDERWERPEN

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Februari 2017 Cliëntenraad In maart 1999 is in Revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

Jaarverslag van de cliëntenraad DZS 2013 Diabetes Zorgsysteem West-Friesland

Jaarverslag van de cliëntenraad DZS 2013 Diabetes Zorgsysteem West-Friesland Jaarverslag van de cliëntenraad DZS 2013 Diabetes Zorgsysteem West-Friesland Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Cliëntenraad 4 3. Bevoegdheden van de cliëntenraad 5 4. Activiteiten in 2013 6 5. Adviezen 7

Nadere informatie

Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016

Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016 Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016 Naam en adres: Centrale Cliëntenraad van Stichting Rivas Zorggroep,

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp

Jaarverslag Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp Jaarverslag 2012 Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp JAARVERSLAG 2012 VAN DE CLIËNTENRAAD EXTRAMURALE ZORG EN DE FRIESE WOUDEN HUISHOUDELIJKE HULP Cliëntenraad

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Vorming Centrale

Nadere informatie

JAARVERSLAG CENTRALE CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2013 CENTRALE CLIËNTENRAAD de heren A.P. Traa en C. Boshuizen Beweging 3.0 - jaarverslag CCR INHOUDSOPGAVE BLZ. 1.VOORWOORD 3 2. WERKGROEPEN 4 2.1 Werkgroep Voeding 4 2.2 Werkgroep Publiciteit

Nadere informatie

Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie

Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie Programma Cliëntenraden: Waar zitten ze? Wat doen ze? Kansen voor u en hen? Samenwerking, hoe pakt u dat aan? Waar zitten

Nadere informatie

Adviezen Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland. De cliëntenraad

Adviezen Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland. De cliëntenraad Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland De cliëntenraad MEE Noordwest-Holland kent grote waarde toe aan een goed functionerende cliëntenraad. Om de cliëntenraad in haar adviserende en signalerende

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad 2013

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad 2013 Jaarverslag Centrale Cliëntenraad 2013 Augustus 2014 Woord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van de Centrale Cliëntenraad 2013. Bij het aanbieden van het jaarverslag 2012 werd al gewezen op

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2016 Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Inhoud Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE...

Nadere informatie

Cliëntenraad. Jaarverslag 2015

Cliëntenraad. Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Jaarverslag 2015 Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl Mailadres clientenraad@liemerije.nl 1 Inleiding In dit jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden Rhederhof De Boomgaard Kastanjehof Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0 Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2015 Medezeggenschap 2.0 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE... 4 2.2 WERKGEBIED VAN DE CLIËNTENRAAD... 4 2.3 INVULLING VAN

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD. Stichting Zorgboeren Zuid Holland

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD. Stichting Zorgboeren Zuid Holland HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD Stichting Zorgboeren Zuid Holland Doel van de CR: Meedenken, meepraten en adviseren over zaken die met de zorg/ begeleiding te maken hebben. Taken van de CR: Vergaderen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 Van de Cliëntenraad Thuiszorg West - Brabant

JAARVERSLAG 2013 Van de Cliëntenraad Thuiszorg West - Brabant JAARVERSLAG 2013 Van de Cliëntenraad Thuiszorg West - Brabant Correspondentieadres: T.a.v. secretariaat cliëntenraad Postadres: Postbus 1116 4700 BC ROOSENDAAL 088-56 02 00 clientenraad@twb.nl Inhoud 1.

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

*Dhr. Jan Luesink nieuw Lid Thuiszorg algemeen 1 e termijn eindigt mei 2021 Mw. Wilma Radstake Ambtelijk Secretaris Ondersteunend

*Dhr. Jan Luesink nieuw Lid Thuiszorg algemeen 1 e termijn eindigt mei 2021 Mw. Wilma Radstake Ambtelijk Secretaris Ondersteunend MARKENHEEM CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2018 1. Voorwoord De Centrale Cliëntenraad van Stichting Markenheem (hierna te noemen de CCR ) legt in dit jaarverslag verantwoording af over haar activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad SVRZ locatie De Molenhof te Zaamslag.

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad SVRZ locatie De Molenhof te Zaamslag. Jaarverslag 2016 Cliëntenraad SVRZ locatie De Molenhof te Zaamslag. Leden van de Cliëntenraad op 1 januari 2016. Dhr. Piet Jansen - voorzitter Dhr. Jaap Meertens - vice-voorzitter Mevr. Joke Franse - penningmeester

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

Cliëntenraad Liemerije. Jaarverslag 2014

Cliëntenraad Liemerije. Jaarverslag 2014 Cliëntenraad Liemerije Jaarverslag 2014 Liemerije deskundige zorg voor ouderen Bezoekadres Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012

Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012 Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012 2 Voorwoord De cliëntenraad heeft zich het afgelopen jaar volop ingezet voor de cliënten van de Stichting u kunt meer over onze werkzaamheden lezen

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Juvent 2015

Jaarverslag Cliëntenraad Juvent 2015 Jaarverslag Cliëntenraad Juvent 2015 November 2016 Voorwoord Hierbij bieden wij u het jaarverslag 2015 van de Cliëntenraad Juvent aan (verder te noemen Cliëntenraad). Het jaarverslag geeft een overzicht

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0. Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0. Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2017 Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Inhoud Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE...

Nadere informatie

Jaarverslag. Cliëntenraad

Jaarverslag. Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Cliëntenraad Ommelander Ziekenhuis Groningen Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Algemene informatie over de Cliëntenraad 3 3. Samenstelling en functieverdeling Cliëntenraad

Nadere informatie

Uitspraak Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden

Uitspraak Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden Uitspraak Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden Uitspraaknr. : 09-02 Datum : 24 juni 2009 Partijen : (de zorgaanbieder), vertegenwoordigd door de secretaris van de raad van bestuur, de heer (naam),

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

Samenstelling cliëntenraad RijnWaal Zorggroep op 31 december 2017:

Samenstelling cliëntenraad RijnWaal Zorggroep op 31 december 2017: Inleiding Vanuit cliëntenperspectief denkt en praat de cliëntenraad van de RijnWaal Zorggroep mee over het beleid waar RijnWaal voor staat. Via de cliëntenraad kunnen de cliënten van een zorginstelling

Nadere informatie

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2015 Het is een goed gebruik om jaarlijks openbaar verslag te doen van de werkzaamheden van de Cliëntenraad. Dat is ook in ons huishoudelijk reglement vastgelegd.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2009 CENTRALE CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2009 CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2009 CENTRALE CLIËNTENRAAD STICHTING ZUIDWESTER (versie 6 maart 2010 Inhoudsopgave: Pagina: 1. Algemeen 2 2. Commissie vertrouwenslieden 2 3. Centrale cliëntenraad 2 3.1 Samenstelling 2 3.2

Nadere informatie

Model Reglement voor een Cliëntenraad van Rivas Zorggroep

Model Reglement voor een Cliëntenraad van Rivas Zorggroep Model Reglement voor een Cliëntenraad van Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Centrale Cliëntenraad en Raad van Bestuur 21 december 2016 Positionering: Rivas Zorggroep kent een aantal

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CENTRALE CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CENTRALE CLIËNTENRAAD STICHTING ZUIDWESTER Inhoudsopgave: Pagina: 1. Algemeen 2 2. Commissie vertrouwenslieden 2 3 Samenstelling 2 4 Overleg 3 5 Besproken onderwerpen 3 6 Uitgebrachte

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Adviezen.. pag

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen..

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen.. Cliëntenraad Wezep Jaarverslag 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave pag 3 Samenstelling en mutaties pag 4 Vergaderingen.pag 4 Wat doet de Cliëntenraad pag 4 Scholing Cliëntenraad pag 5 Onderwerpen..pag 5

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide

Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide Voskuilenweg 12 6416 AK Heerlen Tel. 045-5741515 info@verpleeghuisbergweide.nl www.verpleeghuisbergweide.nl Verpleeghuis Bergweide 1 Inhoud 1.Inleiding...

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Proteion Welzijn, Zorg en Wonen: uw belang, onze inzet.

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Proteion Welzijn, Zorg en Wonen: uw belang, onze inzet. Jaarverslag 2017................................................................ Centrale Cliëntenraad Proteion Welzijn, Zorg en Wonen: uw belang, onze inzet. Voorwoord Voor u ligt het tweede jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revalidatie en Sport Heliomare

Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revalidatie en Sport Heliomare Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revaatie en Sport Heliomare Jaarverslag 2016 CRR 1 Voorwoord De Cliënten Raad Revaatie & Sport ( CRR) biedt u hierbij haar jaarverslag 2016 aan. Hiermee doen wij in het kort

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Adviezen... pag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 CENTRALE CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2013 CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2013 CENTRALE CLIËNTENRAAD STICHTING ZUIDWESTER Inhoudsopgave: Pagina: 1. Algemeen 2 2. Commissie vertrouwenslieden 2 3 Samenstelling 2 4 Overleg 3 5 Besproken onderwerpen 3 6 Uitgebrachte

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 1 Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 Preambule Vrijwillig medewerkers in zorg en welzijn verrichten onbetaald en vrijwillig werkzaamheden in georganiseerd verband. Zij doen

Nadere informatie

De cliëntenraad. Uw mening horen wij graag!

De cliëntenraad. Uw mening horen wij graag! Zorgcentrum Horizon De cliëntenraad Uw mening horen wij graag! De cliëntenraad Inhoud Uw mening horen wij graag Uw mening 4 Wat is een cliëntenraad 4 Lid worden van de cliëntenraad? 5 Wat doet een cliëntenraad?

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2014 INHOUDSOPGAVE Voorwoord...3 1. Cliëntenraad...4 2. Activiteiten...5 3. Adviezen...6 4. De financiële verantwoording...6 5. Plannen 2015...7 6. Nawoord...7 2 VOORWOORD In het

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 Jaarverslag Cliëntenraad Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 INHOUDSOPGAVE BLZ. Voorwoord 3 Algemene informatie over de Cliëntenraad 4 Samenstelling van de Cliëntenraad 5 Behandelde adviesaanvragen

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad van Careyn 2012

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad van Careyn 2012 Jaarverslag Centrale Cliëntenraad van Careyn 2012 Februari 2013 Inhoudsopgave Voorwoord. pagina 2 Vergaderingen/overleggen pagina 3 Gezamenlijke bijeenkomst pagina 3 Adviezen CCR.. pagina 3 Besproken (beleids)onderwerpen...pagina

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 In deze nieuwsbrief: Samenstelling van de cliëntenraad... - 1 - Vacature vertegenwoordiger het Grotenhuis... - 2 - Informatievoorziening... - 2 - Terugblik op 2016...

Nadere informatie

WZH beleid dialoog met belanghebbenden

WZH beleid dialoog met belanghebbenden WZH beleid dialoog met belanghebbenden Status document Versie 1.0 Ingangsdatum 01 juli 2015 Evaluatiedatum 30 juni 2017 Auteur Verantwoordelijk Bestuurssecretaris Bestuurder Locatie exemplaren Website:

Nadere informatie

Cliëntenraad. Elkerliek ziekenhuis

Cliëntenraad. Elkerliek ziekenhuis Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2016 Zoals ieder jaar publiceert de Cliëntenraad van het Elkerliek ziekenhuis een beknopt verslag van zijn

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad

Jaarverslag Cliëntenraad Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Inhoudsopgave 1. Voorwoord door de voorzitter 3 2. Samenstelling Cliëntenraad 2015 4 3. Visie Cliëntenraad 5 4. Doelstelling Cliëntenraad 6 5. Werkwijze/Bevoegdheden 6 6.

Nadere informatie

JAARVERSLAG BELANGENBEHARTIGING CLIËNTEN CLIËNTENRAAD. Stichting De Goede Zorg

JAARVERSLAG BELANGENBEHARTIGING CLIËNTEN CLIËNTENRAAD. Stichting De Goede Zorg JAARVERSLAG BELANGENBEHARTIGING CLIËNTEN CLIËNTENRAAD 2016 Stichting De Goede Zorg Cliëntenraad Stichting De Goede Zorg p/a. Loolaan 1 7314AA Apeldoorn e-mail: clientenraad@degoedezorg.nl INHOUD: 1. Het

Nadere informatie

JAARVERSLAG Cliëntenraad 2016

JAARVERSLAG Cliëntenraad 2016 JAARVERSLAG Cliëntenraad 2016 Naam document: Jaarverslag 2016 Document beheerder: Coördinator Communicatie Status document: definitief Vastgesteld door: cr 30-3-2017 en 22-5-2017 Versie: 1 Goedgekeurd

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 JAARVERSLAG Cliëntenraad BJZ Groningen 1

Jaarverslag 2014 JAARVERSLAG Cliëntenraad BJZ Groningen 1 JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad BJZ Groningen 1 Inleiding 2014 was een intensief jaar voor de Cliëntenraad van Bureau Jeugdzorg Groningen. De overheveling van taken naar de Groninger gemeenten moest in dit

Nadere informatie

Cliëntenraad. Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant

Cliëntenraad. Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant Cliëntenraad Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant Doel folder Deze folder is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in het werk van de Cliëntenraad. De folder geeft

Nadere informatie

Medezeggenschap. Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Medezeggenschap. Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Medezeggenschap Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Praat mee! De Amarant Groep vindt medezeggenschap van cliënten en cliëntvertegenwoordigers erg belangrijk. Binnen de afzonderlijke

Nadere informatie

Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL)

Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 09-03-2004, Herziene versie vastgesteld op 14 november

Nadere informatie

Cliëntenraad. Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016

Cliëntenraad. Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016 Cliëntenraad Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016 Cliëntenraad Jaarverslag 2016 1 Inhoud Cliëntenraad (CR)... 3 De taak van de cliëntenraad... 3 Bevoegdheden... 3 Samenstelling cliëntenraad...

Nadere informatie

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad & CENTRALE CLIËNTENRAAD 2018 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Centrale Cliëntenraad. Hierin lees je wat wij in 2018 hebben gedaan. Veel

Nadere informatie

Reglement beroepenveldcommissies HZ. Stichting HZ. Het college van bestuur van de Stichting HZ University of Applied Sciences;

Reglement beroepenveldcommissies HZ. Stichting HZ. Het college van bestuur van de Stichting HZ University of Applied Sciences; Reglement beroepenveldcommissies HZ Stichting HZ Het college van bestuur van de Stichting HZ University of Applied Sciences; Stelt het hierna volgende reglement beroepenveldcommissies HZ vast. 1 Reglement

Nadere informatie

Groenbuifsen. Jaarverslag 2018 en werkplan Cliëntenraad Heidestede. Centrum voor Wonen & Zorg. Handtekening voorzitter cliëntenraad

Groenbuifsen. Jaarverslag 2018 en werkplan Cliëntenraad Heidestede. Centrum voor Wonen & Zorg. Handtekening voorzitter cliëntenraad Groenbuifsen Centrum voor Wonen & Zorg Jaarverslag 2018 en werkplan 2019 Cliëntenraad Heidestede Documentstatus Status Auteur Datum Versie verslag Christine Konings management Ter kennisgeving Definitief

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST Augustus 2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Taak 2 Leden 2 Mutaties 2 Samenstelling Cliëntenraad 3 Resultaten 3 Contact met de achterban Adviezen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement lokale cliëntenraad van De Tien

Huishoudelijk reglement lokale cliëntenraad van De Tien Huishoudelijk reglement lokale cliëntenraad van De Tien Gemeenten. Paragraaf 1 Artikel 1 begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Instelling een instelling in de zin van de wet Toelating

Nadere informatie

Reglement Centrale Cliëntenraad

Reglement Centrale Cliëntenraad Reglement Inhoud Begripsbepaling... 3 Doelstelling reglement... 4 Doelstelling (hierna CCR)... 4 De overlegvergadering... 4 Afspraken over het omgaan met informatie... 5 Bevoegdheden van de CCR... 6 Procedure

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2014. Medezeggenschap 2.0 Van Medezeggenschap naar Partnerschap

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2014. Medezeggenschap 2.0 Van Medezeggenschap naar Partnerschap Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2014 Medezeggenschap 2.0 Van Medezeggenschap naar Partnerschap Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. BELEIDSPLAN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE... 4 2.2 VAN MEDEZEGGENSCHAP

Nadere informatie

Dialoog belanghebbenden. Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum:

Dialoog belanghebbenden. Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum: Document Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum: Dialoog belanghebbenden Inleiding De belanghebbenden van SGL zijn op centraal niveau

Nadere informatie

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D Belangenbehartiging voor u C L I Ë NTE N R A A D Cliëntenraad Als u ouder wordt en u krijgt te maken met beperkingen, wilt u het liefste in uw eigen woning en omgeving blijven. Helaas is dat niet voor

Nadere informatie

CENTRALE CLIËNTENRAAD

CENTRALE CLIËNTENRAAD Jaarverslag 2015 CENTRALE CLIËNTENRAAD Voorwoord Het afgelopen jaar was een druk en veelbewogen jaar voor Van Neynsel én voor de Centrale cliëntenraad. De reorganisatie die is ingezet in 2014 heeft in

Nadere informatie

Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT

Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT 2014 Eduard Venema (cliënt ambulant Veenendaal) Voorzitter CCR Edwin van Bergenhenegouwen (cliënt ambulant Den Haag) (van links naar rechts)

Nadere informatie

Cliëntenraad. De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp

Cliëntenraad. De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp Cliëntenraad De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Huishoudelijke Hulp Kwadrantgroep B.V. Burgemeester Wuiteweg 31C 9203 KA Drachten Tel: 088-5120072 E-mailadres: clientenraad@kghh.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Ondernemingsraad Zuidwester 2017 (verslag t.b.v. directie verslag) Inleiding

Jaarverslag Ondernemingsraad Zuidwester 2017 (verslag t.b.v. directie verslag) Inleiding Jaarverslag Ondernemingsraad Zuidwester 2017 (verslag t.b.v. directie verslag) Inleiding Hieronder worden de werkzaamheden van de ondernemingsraad (OR) van Zuidwester in 2017 op hoofdlijn weergegeven.

Nadere informatie