Kostenoverzicht niveau 3 eerste leerjaar algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kostenoverzicht niveau 3 eerste leerjaar algemeen"

Transcriptie

1 Sport & Bewegen Kostenoverzicht niveau 3 eerste leerjaar algemeen De studiekosten voor het komend schooljaar zijn hieronder beschreven. Let op, deze kosten moeten aan verschillende instanties worden voldaan. 1 Sport medisch adviescentrum Het Albeda College beveelt de student nadrukkelijk aan om voorafgaand aan de opleiding een sportmedische keuring te ondergaan. Het ondergaan van deze test is weliswaar niet verplicht, maar kan lichamelijke risico s doen voorkomen gedurende de opleiding. De opleiding kent namelijk een aanzienlijke fysieke belasting en het is daarom van groot belang om vooraf op de hoogte te zijn van eventuele (verborgen) lichamelijke gebreken en de daaraan verbonden risico s in het licht van de opleiding. Het Albeda College kan daar dan gedurende de opleiding zoveel als mogelijk rekening mee houden. Een keuring kan bij een SMA (sport medisch adviescentrum) worden afgelegd. Het SMA Rotterdam ( T: ) rekent 130,- voor een complete medische keuring. Dit bedrag dient bij de keuring ter plekke voldaan te worden. Een keuring mag ook bij een ander SMA worden afgelegd. Indien u een aanvullende zorgkostenverzekering heeft afsloten bestaat de mogelijkheid dat deze kosten worden vergoed. 2 Sportkleding Omdat er tijdens een week veelvuldig wordt gesport en op buitenschoolse locaties wordt lesgegeven, is er een kledingpakket samengesteld. Sportkleding is werkkleding en behoort, ook vanuit hygiënisch oogpunt, tot de uitrusting van een student sport en bewegen. De student wordt hierom eigenaar van de sportkleding. De opleiding Sport en Bewegen stelt een compleet kledingpakket van degelijke kwaliteit voor. De prijs hiervan bedraagt 202,- Tijdens de intake op school wordt een overzicht van benodigde kleding verstrekt. Het benodigde kledingpakket kan bij elke leverancier worden afgenomen en kan ook tweede hands zijn. Desgewenst kan kleding (ook voor het inzien onderdelen en kleurstelling) op school worden gepast en de bestelprocedure worden toegelicht. 3 Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) Iedere student die op 1 augustus van het eerste schooljaar 18 jaar of ouder is en een voltijd BOL-opleiding volgt, betaalt lesgeld. Het lesgeld voor het schooljaar bedraagt 1137,-

2 Studenten van 18 jaar en ouder komen indien aan de voorwaarden wordt voldaan in aanmerking voor studiefinanciering. Per 1 januari 2017 kunnen ook mbo ers onder de 18 het studentenreisproduct krijgen. ( ). Studenten die op 1 augustus nog geen 18 jaar zijn, hoeven geen lesgeld te betalen. Ouders kunnen misschien een kindgebonden budget krijgen, een bijdrage in de kosten voor kinderen tot 18 jaar. Die krijgt u als ouder naast de kinderbijslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen, hoeveel kinderen u hebt en hun leeftijd. Is uw vermogen te hoog? Dan krijgt u geen kindgebonden budget. Kindgebonden budget hoeft u meestal niet aan te vragen. U krijgt vanzelf bericht als u er volgens de belastingdienst recht op hebt. n_budget/ 4 Leermiddelen/boeken De student wordt geacht bij aanvang van het schooljaar studieboeken in zijn/haar bezit te hebben. Studieboeken mogen bij elke leverancier worden betrokken en kunnen ook tweedehands zijn. Evenwel, vanwege het specialistisch karakter van bepaalde boeken heeft de opleiding met boekhandel Kettenis ( afspraken gemaakt voor het leveren van het pakket aan studieboeken (circa 285,-). Een overzicht van benodigde studieboeken wordt bij de intake verstrekt. Voor wie gebruik wil maken van bestelling via Kettenis wordt de bestelprocedure tijdens de intake toegelicht. 5 Leermiddelen geleverd door de school Via het Albeda College kunnen de verplichte en vrijwillige bijdrage voor andere leermiddelen en faciliteiten worden afgenomen (zie ook bijgevoegde overeenkomst vrijwillige bijdrage). De verplichte bijdrage voor leermiddelen betreft readers ( 37,-) en digitale leermiddelen (persoonlijke licenties, circa 55,-). Dit zijn onderwijsbenodigdheden die noodzakelijk zijn om de opleiding succesvol te kunnen volgen. Bij de intake wordt hiervan een specificatie verstrekt. Bij de start van het schooljaar ontvangt u, of bij meerderjarigheid uw zoon of dochter, een accept- van het Albeda College voor het overmaken van de in rekening gebrachte kosten. De vrijwillige bijdrage extra faciliteiten bedraagt 205,- en 40,-. Het betreft de bijdrage voor het kamp vorming in Schoorl en de week buitensportactiviteiten bij Outdoor Valley. Scholen mogen ouders/verzorgers of studenten vragen mee te betalen aan bepaalde activiteiten of voorzieningen. Wij vragen dan een zogenaamde ouderbijdrage. Deze is bedoeld voor zaken die niet door de overheid worden vergoed. De ouderbijdrage is een vrijwillige bijdrage, dat wil zeggen dat ouder(s)/verzorger(s) of studenten kunnen kiezen of ze wel of niet betalen voor een bepaalde activiteit of voorziening.

3 De opleiding sport en bewegen kiest er voor om de bovengenoemde leeractiviteiten te organiseren omdat deze bijdragen aan de ontwikkeling van competenties voor het beroep. Het merendeel van de kosten neemt de opleiding voor haar rekening. Indien een student de vrijwillige bijdrage niet betaalt, kan hij of zij geen gebruik maken van de genoemde activiteiten. De student krijgt in dit geval een alternatief programma aangeboden. Het totaal aan kosten van de leermiddelen en extra faciliteiten bedraagt (verplicht en vrijwillig) ongeveer 947,- (excl. lesgeld indien de student 18 jaar of ouder is).

4 Overeenkomst Vrijwillige bijdrage 2017/2018 Ondergetekenden: 1. Stichting voor Interconfessioneel Beroeps- en Algemeen Vormend Onderwijs en Volwasseneneducatie voor Rotterdam en omstreken, gevestigd te Rotterdam, in dit geval rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer R. Kooren, in de functie van voorzitter van het College van Bestuur, hierna te noemen de instelling en 2. Student, wonende te, geboren op, geboren te., studentnummer , BSN-nummer.., hierna te noemen de student In overweging nemende dat: Er binnen het MBO drie soorten schoolkosten zijn. Studenten in het MBO van 18 jaar en ouder wettelijk verplicht zijn les- en/of cursusgeld te betalen. Er daarnaast kosten zijn voor de aanschaf van onderwijsbenodigdheden waarvan het redelijk is dat de student erover beschikt en die noodzakelijk zijn om de opleiding succesvol te kunnen volgen. Voor de aanschaf hiervan draagt de student zelf de verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan kosten voor de aanschaf van schoolboeken/licenties, readers, persoonlijke hulpmiddelen voor de praktijk. Het Albeda College jaarlijks een aantal extra faciliteiten aanbiedt zoals excursies, maaltijden, printfaciliteiten. Deze zijn in beginsel niet noodzakelijk voor het volgen van het verplichte onderwijsprogramma en het behalen van het diploma. Indien studenten van deze faciliteiten gebruik wensen te maken, zij hiervoor een bijdrage dienen te betalen, te weten de vrijwillige bijdrage. Indien de student geen gebruik wenst te maken van deze extra faciliteiten, wordt er in het geval van activiteiten voortkomend uit het curriculum, een vervangend programma aangeboden. Komen overeen als volgt: Artikel 1: Inhoud overeenkomst Door ondertekening van deze overeenkomst geeft de student aan dit schooljaar gebruik te willen maken van onderstaande aangekruiste extra faciliteiten/activiteiten. Deze kosten vallen onder de vrijwillige bijdrage en zijn niet verplicht.

5 Faciliteit/activiteit Kosten Gebruikmaken ja/nee? Schoolkamp Schoorl 205,- Week buitensportactiviteiten Outdoor Valley 40,- Artikel 2: Betaling vrijwillige bijdrage 1. De student is verplicht het totaalbedrag van de in artikel 1 genoemde kosten die verbonden zijn aan de aangekruiste faciliteiten/activiteiten binnen de op de factuur gestelde betalingstermijn te voldoen. 2. Indien de student niet tijdig betaalt, wordt deze van deelname aan de extra faciliteiten/activiteiten uitgesloten. 3. In geval van minderjarigheid van de student ondertekent zijn/haar ouder/ wettelijke vertegenwoordiger deze overeenkomst ook. Hiermee verbindt de ouder/wettelijke vertegenwoordiger zich aan de uitvoering van artikel 2, lid 1. Aldus overeengekomen in Rotterdam op en ondertekend door: Student Namens Albeda College Naam en functie Ouder/verzorger (in het geval van minderjarigheid)

De studiekosten voor het komend schooljaar zijn hieronder beschreven. Let op, deze kosten moeten aan verschillende instanties worden voldaan.

De studiekosten voor het komend schooljaar zijn hieronder beschreven. Let op, deze kosten moeten aan verschillende instanties worden voldaan. Kostenoverzicht 2016-2017 niveau 2 eerste leerjaar Sport & Bewegen De studiekosten voor het komend schooljaar zijn hieronder beschreven. Let op, deze kosten moeten aan verschillende instanties worden voldaan.

Nadere informatie

De overheid vindt het belangrijk dat kinderen in het voortgezet onderwijs goed opgeleid worden en neemt de meeste kosten hiervoor voor haar rekening.

De overheid vindt het belangrijk dat kinderen in het voortgezet onderwijs goed opgeleid worden en neemt de meeste kosten hiervoor voor haar rekening. Geachte ouders/ verzorgers, De overheid vindt het belangrijk dat kinderen in het voortgezet onderwijs goed opgeleid worden en neemt de meeste kosten hiervoor voor haar rekening. Boeken De leerboeken, werkboeken

Nadere informatie

Status: Concept Datum: 27 februari 2018 Opgesteld door: Linda Biersteker Afdeling: Finance & Control. Regeling opleidingskosten mbo

Status: Concept Datum: 27 februari 2018 Opgesteld door: Linda Biersteker Afdeling: Finance & Control. Regeling opleidingskosten mbo Status: Concept Datum: 27 februari 2018 Opgesteld door: Linda Biersteker Afdeling: Finance & Control Regeling opleidingskosten mbo 2018-2019 1. Waarom deze regeling?... 2 2. Algemene informatie... 2 2.1.1

Nadere informatie

Regeling studentengelden 2015-2016

Regeling studentengelden 2015-2016 Regeling studentengelden Versie Datum Omschrijving 1.1 2.1 3.1 09-07-2013 28-06-2014 04-06-2015 Definitief vastgesteld Definitief vastgesteld Definitief vastgesteld Pagina: 2 van 14 Inhoud 1. Kosten voor

Nadere informatie

Handboek Student & Financiën

Handboek Student & Financiën Handboek Student & Financiën Colofon Uitgave: vs. 1.0 Vastgesteld door het College van Bestuur op: Instemming Studentenraad: Opgesteld door: Kenmerk: Inhoud Inleiding... 3 1. Studiefinanciering... 4 1.1

Nadere informatie

THINK GLOBAL ACT LOCAL florijn.nl

THINK GLOBAL ACT LOCAL florijn.nl INFORMATIE SCHOOLKOSTEN Schooljaar 2014-2015 THINK GLOBAL ACT LOCAL florijn.nl Voorwoord In deze brochure vind je alles over de kosten, regelingen en betalingen van de schoolkosten. Er wordt een zo compleet

Nadere informatie

2..., wonende te, als ouder(s) en/of verzorger(s) van de leerling..., hierna te noemen: de ouders

2..., wonende te, als ouder(s) en/of verzorger(s) van de leerling..., hierna te noemen: de ouders Overeenkomst Vrijwillige Ouderbijdrage 2014-2015 Partijen 1. Het bevoegd gezag van het Sint-Maartenscollege, locatie HAVO, Atheneum, Gymnasium, gevestigd te Maastricht, vertegenwoordigd door de locatiedirecteur,

Nadere informatie

Handboek Student & Financiën

Handboek Student & Financiën Handboek Student & Financiën Colofon Uitgave : vs. 1.0 Vastgesteld door het College van Bestuur op : 05-09-2017 Instemming Studentenraad : 05-09-2017 Opgesteld door : dienst Studentzaken Kenmerk : 2017/000784

Nadere informatie

Schoolkosten MIT Motorvoertuigen en Logistiek KW Eerste Autotechnicus BBL

Schoolkosten MIT Motorvoertuigen en Logistiek KW Eerste Autotechnicus BBL KW Eerste Autotechnicus BBL Leerweg BBL Leerjaar 1 van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent moet cursusgeld betaald worden. De rekening voor het cursusgeld ontvang je via Scalda. Heb je een werkgever die

Nadere informatie

Informatie Schoolkosten Schooljaar

Informatie Schoolkosten Schooljaar Informatie Schoolkosten Schooljaar 2016-2017 Voorwoord In deze brochure vind je alles over de kosten, regelingen en betalingen van de schoolkosten. Er wordt een zo compleet mogelijk overzicht gegeven.

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging Junior kapper/kapper Niveau 2/3 Crebo nr. 95120 en 91182 BOL Leerjaar 1 Kao1abe, Kao1bbe, Kao1cvl Jaarlijks wordt het les of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Nadere informatie

Menso Alting schoolkosten cohort 2015

Menso Alting schoolkosten cohort 2015 93500 Onderwijsassistent OL Menso lting Zwolle 015016 Jaarlijks wordt het lesgeld voor OL opleidingen en het cursusgeld voor Lopleidingen door het ministerie van OC&W vastgesteld. Studenten die op 1 augustus

Nadere informatie

Regeling studentengelden MBO

Regeling studentengelden MBO Regeling studentengelden MBO Schooljaar 2016-2017 Deze regeling studentengelden is van toepassing op: - studenten van het Summa College die gedurende het schooljaar 2016-2017 een MBO opleiding volgen -

Nadere informatie

Schoolkosten MIT Motorvoertuigen en Logistiek KW Technisch Specialist Personenauto's BBL

Schoolkosten MIT Motorvoertuigen en Logistiek KW Technisch Specialist Personenauto's BBL KW Technisch Specialist Personenauto's BBL Leerweg BBL Leerjaar 1 van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent moet cursusgeld betaald worden. De rekening voor het cursusgeld ontvang je via Scalda. Heb je

Nadere informatie

bijlage schoolgids 2012 conceptbrief ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van: Betreft: vrijwillige ouderbijdrage vanaf 2012/2013 Gorredijk,

bijlage schoolgids 2012 conceptbrief ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van: Betreft: vrijwillige ouderbijdrage vanaf 2012/2013 Gorredijk, bijlage schoolgids 2012 conceptbrief ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van:... Kenmerk: JdB/HL/PSK Betreft: vrijwillige ouderbijdrage vanaf 2012/2013 Gorredijk, Geachte ouders/verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar 2015-2016

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar 2015-2016 Brochure Boeken en financiële zaken Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar 2015-2016 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Algemeen... 4 1. Boeken... 5 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 5 1.2 Boekenfondsreglement...

Nadere informatie

Regeling Leermiddelen, Schoolkosten en Financiën

Regeling Leermiddelen, Schoolkosten en Financiën Regeling Leermiddelen, Schoolkosten en Financiën Colofon Uitgave: vs. 1.0 Vastgesteld door het College van Bestuur op: 20-06-2018 Instemming Studentenraad: 20-06-2018 Opgesteld door: Dienst Studentzaken

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2013 2014

Schoolkosten schooljaar 2013 2014 BOL Leerjaar 1 Goes en Terneuzen (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld. Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder

Nadere informatie

Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2014/2015

Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2014/2015 Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2014/2015 Nadere uitwerking en beschrijving van de financiële regels en afspraken voor deelnemers van ROC Leeuwenborgh, op basis van de regels in artikel

Nadere informatie

Regeling studentengelden 2013-2014

Regeling studentengelden 2013-2014 2013-2014 Versie Datum Omschrijving Door 1.1 09-07-2013 Definitief vastgesteld Directeur Financiën Pagina: 2 van 15 Inhoud 1. Inleiding 5 1.1. Wettelijk lesgeld of cursusgeld 5 1.2. Vrijstelling lesgeld

Nadere informatie

Voorbeeldbrieven betreffende vrijwillige ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van: Kenmerk : JdB/HL/AvdH

Voorbeeldbrieven betreffende vrijwillige ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van: Kenmerk : JdB/HL/AvdH Voorbeeldbrieven betreffende vrijwillige ouderbijdrage 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers van: Kenmerk : JdB/HL/AvdH Betreft : vrijwillige ouderbijdrage klas 1 2015/2016 Gorredijk,.. Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Overeenkomst Vrijwillige Ouderbijdrage

BIJLAGE 1. Overeenkomst Vrijwillige Ouderbijdrage BIJLAGE 1 Overeenkomst Vrijwillige Ouderbijdrage 2016-2017 PARTIJEN 1) het bevoegd gezag van het Bonnefanten College, locatie Bernard Lievegoed School, gevestigd te Maastricht, vertegenwoordigd door mevr.

Nadere informatie

1. SCHOOLKOSTENBELEID MBO

1. SCHOOLKOSTENBELEID MBO 1. SCHOOLKOSTENBELEID MBO Inleiding Studeren aan het mbo brengt kosten met zich mee. Een belangrijk uitgangspunt bij het bepalen van de schoolkosten is dat studenten in het mbo, na betaling van het wettelijke

Nadere informatie

Overtref jezelf, Verbaas jezelf. Geachte ouder/verzorger, Fijn dat u voor Veenoord heeft gekozen. Een goede keus, daar zijn we van overtuigd!

Overtref jezelf, Verbaas jezelf. Geachte ouder/verzorger, Fijn dat u voor Veenoord heeft gekozen. Een goede keus, daar zijn we van overtuigd! Overtref jezelf, Verbaas jezelf Geachte ouder/verzorger, Fijn dat u voor Veenoord heeft gekozen. Een goede keus, daar zijn we van overtuigd! Om het contact tussen school en ouders/ verzorgers zo soepel

Nadere informatie

Les- en cursusreglement ROC Tilburg 2015-2016

Les- en cursusreglement ROC Tilburg 2015-2016 Les- en cursusreglement ROC Tilburg 2015-2016 De informatie in dit reglement is onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen. Aan de inhoud van dit reglement kunt u geen rechten ontlenen. Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Financieel Reglement

Financieel Reglement Financieel Reglement 2019-2020 Financieel Reglement 2019-2020 Artikel 1 Kosten van het onderwijs 1.1 Les- en cursusgeld De regelingen rondom het les- en cursusgeld zijn wettelijk vastgelegd. Ook de hoogte

Nadere informatie

Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2014/2015

Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2014/2015 Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2014/2015 Nadere uitwerking en beschrijving van de financiële regels en afspraken voor deelnemers van ROC Leeuwenborgh, op basis van de regels in artikel

Nadere informatie

Financieel Reglement : MBO Amersfoort

Financieel Reglement : MBO Amersfoort Financieel Reglement 2018-2019 MBO Amersfoort Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Vastgesteld College van Bestuur : 10-07-2018 Kenmerk CvB vastgesteld : MBOA-15-3183 Afkomstig van : afdeling Financiën Inhoud

Nadere informatie

Schoolkostenbeleid. Aventus

Schoolkostenbeleid. Aventus Schoolkostenbeleid Aventus Het schoolkostenbeleid geeft inzicht in welke kosten voor rekening van de student zijn en welke kosten voor rekening van Aventus. Zo weet jij waar je aan toe bent als je start

Nadere informatie

Kaderregeling Schoolkosten Wellantcollege

Kaderregeling Schoolkosten Wellantcollege Kaderregeling Schoolkosten Wellantcollege Doel... 2 1.1. Aansluiting bij wettelijk kader... 2 Schoolkosten... 2 1.2. Extra voorzieningen en activiteiten... 2 1.2.1. Uitgangspunten vrijwillige bijdrage

Nadere informatie

Kaderregeling Schoolkosten Wellantcollege

Kaderregeling Schoolkosten Wellantcollege Kaderregeling Schoolkosten Wellantcollege 1. Doel... 2 1.1. Aansluiting bij wettelijk kader... 2 2. Schoolkosten... 2 2.1. Extra voorzieningen en activiteiten... 2 2.1.1. Uitgangspunten vrijwillige bijdrage

Nadere informatie

Regeling Leermiddelen, Schoolkosten en Financiën

Regeling Leermiddelen, Schoolkosten en Financiën Regeling Leermiddelen, Schoolkosten en Financiën Colofon Uitgave: juni 2019 Vastgesteld door het College van Bestuur op: 27 juni 2019 Instemming Studentenraad: 27 juni 2019 Opgesteld door: Kenmerk: dienst

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2013 2014

Schoolkosten schooljaar 2013 2014 BOL Leerjaar 1 Lesmateriaal Huishoudkunde (4) 5,00 via Scalda Lesmateriaal Reader ADL vaardigheden BPV werkboek 193,40 via leverancier totaal Onderwijsbenodigdheden 259,40 Gebruik kluisje 15,00 via Scalda

Nadere informatie

Regeling school- en bijkomende opleidingskosten

Regeling school- en bijkomende opleidingskosten Regeling school- en bijkomende opleidingskosten Regeling school- en bijkomende opleidingskosten Pagina 1 van 7 Artikel 1 Categorieën 1. De regeling schoolkosten en bijkomende opleidingskosten is een uitwerking

Nadere informatie

Regeling school- en bijkomende opleidingskosten

Regeling school- en bijkomende opleidingskosten Regeling school- en bijkomende opleidingskosten Artikel 1 Categorieën 1. De regeling schoolkosten en bijkomende opleidingskosten is een uitwerking van art. 1.2. van het Financieel Reglement. 2. De kosten

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar College voor Techniek en Design College voor en Design Leerjaar 1 PTB31A, PTC31A Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2013 2014

Schoolkosten schooljaar 2013 2014 Niveau 4 ZDO41DVL locatie Middelburg Via Scalda kunnen onderwijsbenodigdheden worden aangeschaft. Indien de leerling ervoor kiest zelf zaken aan te schaffen zorg dan dat juiste versies/ types, indien van

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2013-2014

Schoolkosten schooljaar 2013-2014 Leerjaar 1 Lesgeld (voor -opleiding >18 jaar) Testjeleefstijl 3,00 via Scalda Materialenpakket (zie aparte bestellijst) begin schooljaar 520,00 via leverancier Materialenpakket (zie aparte bestellijst)

Nadere informatie

Schoolkosten ZW Assisterenden gezondheidszorg KW Doktersassistent BOL

Schoolkosten ZW Assisterenden gezondheidszorg KW Doktersassistent BOL KW Doktersassistent BOL Leerweg BOL Leerjaar 1 een BOL opleiding volgt en jonger bent dan 18 jaar, betaal je geen lesgeld. Als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent, moet je lesgeld

Nadere informatie

Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2013-2014

Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2013-2014 Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2013-2014 Nadere uitwerking en beschrijving van de financiële regels en afspraken voor deelnemers van ROC Leeuwenborgh, op basis van de regels in artikel

Nadere informatie

Regeling schoolkosten en studiebijdragen. Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland

Regeling schoolkosten en studiebijdragen. Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland Regeling schoolkosten en studiebijdragen Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR 9-7-2019 Inhoudsopgave Inleiding 1 Schoolkosten bij het

Nadere informatie

Hier alvast een aantal belangrijke data voor het nieuwe schooljaar 2015-2016.

Hier alvast een aantal belangrijke data voor het nieuwe schooljaar 2015-2016. Zaandijk, 17 juni 2015 Aan de ouder(s) / verzorger(s) van «Roepnaam» «Tussenv» «Achternaam» «Adres» «Postcode» «Woonplaats» «Klas» Betreft: Belangrijke data Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste «Roepnaam»,

Nadere informatie

Menso Alting schoolkosten cohort 2016

Menso Alting schoolkosten cohort 2016 Menso lting schoolkosten cohort 2016 25484 Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Menso lting Zwolle Jaarlijks wordt het lesgeld voor opleidingen en het cursusgeld voor BBLopleidingen door het ministerie

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2014-2015

Schoolkosten schooljaar 2014-2015 BOL 1 (Goes en Terneuzen) Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger

Nadere informatie

Kaders Ouderbijdrage het Bouwens per 1-8-2014

Kaders Ouderbijdrage het Bouwens per 1-8-2014 Kaders Ouderbijdrage het Bouwens per 1-8-2014 Vastgesteld door: het ouderdeel van de Medezeggenschapsraad Vastgesteld in de vergadering van 24 april 2014 Kernpunten van de wet 1. Toelating tot het onderwijs

Nadere informatie

Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2012/2013

Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2012/2013 Financieel Reglement ROC Leeuwenborgh studiejaar 2012/2013 Nadere uitwerking en beschrijving van de financiële regels en afspraken voor deelnemers van ROC Leeuwenborgh, op basis van de regels in artikel

Nadere informatie

Regeling schoolkosten en studiebijdragen. Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland

Regeling schoolkosten en studiebijdragen. Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland Regeling schoolkosten en studiebijdragen Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR 30-10-2017 REGELING SCHOOLKOSTEN EN STUDIEBIJDRAGEN Inhoudsopgave

Nadere informatie

Uw kind gaat naar het mbo

Uw kind gaat naar het mbo Uw kind gaat naar het mbo De overstap naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND Inhoud 1 Uw kind gaat naar het mbo p3 De overstap naar het mbo 2 Een beroep leren op het Horizon

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hofplein Rotterdam juni 2014

Algemene voorwaarden Hofplein Rotterdam juni 2014 Algemene voorwaarden Hofplein Rotterdam juni 2014 Tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen gelden in alle gevallen waarbij gebruik wordt gemaakt van de diensten van Hofplein Rotterdam

Nadere informatie

Financiële regelingen voor jongeren tot 18 jaar.

Financiële regelingen voor jongeren tot 18 jaar. Financiële regelingen voor jongeren tot 18 jaar. Informatiekaart geldzaken Financiële ondersteuning in de opvoeding Het hebben van kinderen brengt kosten met zich mee. Voor de gebruikelijke dagelijkse

Nadere informatie

Financieel Reglement MBO Amersfoort

Financieel Reglement MBO Amersfoort Financieel Reglement 2013 INHOUD Financieel Reglement Schooljaar 2013 2014 INHOUD... 1 1. Wettelijk les- en cursusgeld*... 2 1.1 Wettelijk lesgeld Beroepsopleidende leerweg (BOL) (DUO int deze bedragen)....

Nadere informatie

Informatieboekje. voor de start van het cursusjaar voor studenten Laboratoriumonderwijs

Informatieboekje. voor de start van het cursusjaar voor studenten Laboratoriumonderwijs Informatieboekje voor de start van het cursusjaar 2017-2018 voor studenten Laboratoriumonderwijs INHOUD: pagina 1. Informatie voor alle 1 e jaars studenten 2 Start 2 Boeken- en leermiddelenpakket 2 Laptop

Nadere informatie

Financieel Reglement

Financieel Reglement Financieel Reglement ROC Menso Alting 2016-2017 Vastgesteld juni 2016 De informatie in dit reglement is onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen. Aan de inhoud van dit reglement zijn geen rechten te

Nadere informatie

Financieel Reglement

Financieel Reglement Financieel Reglement 2018-2019 Financieel Reglement 2018-2019 Artikel 1 Kosten van het onderwijs 1.1 Les- en cursusgeld De regelingen rondom het les- en cursusgeld zijn wettelijk vastgelegd. Ook de hoogte

Nadere informatie

Financieel Reglement : MBO Amersfoort

Financieel Reglement : MBO Amersfoort Financieel Reglement 2017-2018 MBO Amersfoort Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Vastgesteld College van Bestuur : 18 juli 2017 Kenmerk CvB vastgesteld : MBOA-15-2697 Afkomstig van : afdeling Financiën Inhoud

Nadere informatie

10 Financiële zaken. Boeken en leermiddelen. Ouderbijdrage. Kluisjes

10 Financiële zaken. Boeken en leermiddelen. Ouderbijdrage. Kluisjes SCHOOLGIDS 2015-2016 10 Financiële zaken Boeken en leermiddelen De school verstrekt de volgende boeken en leermiddelen gratis aan de leerlingen: leerboeken, werkboeken, project- en tabellenboeken, eigen

Nadere informatie

Student & Financiën 2014-2015

Student & Financiën 2014-2015 Student & Financiën 2014-2015 Colofon Uitgave : 5 december 2014 Vastgesteld door het College van Bestuur op : 9 januari 2015 Instemming Studentenraad : 9 januari 2015 Kenmerk : U15.00055-DE99 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Verzorgende-IG BOL/BBL

Verzorgende-IG BOL/BBL Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verzorgende-IG BOL/BBL Studierichting Medische zorg Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Zorg & Welzijn

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Hotelmanagement en Gastronomie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Hotelmanagement en Gastronomie Zelstandig werkend kok Leerjaar 1 HOZK1, HOZK1F Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een opleiding

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar Brochure Boeken en financiële zaken Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 1. Boeken... 4 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 4 1.2 Boekenfondsreglement...

Nadere informatie

Student & Financiën. Student & financiën MBO Utrecht versie 10 30 september 2013 Pagina 1

Student & Financiën. Student & financiën MBO Utrecht versie 10 30 september 2013 Pagina 1 Student & Financiën Student & financiën MBO Utrecht versie 10 30 september 2013 Pagina 1 Inhoudsopgave. 1. Schoolkosten bij MBO Utrecht 3 2. Wettelijk les- en cursusgeld 2013-2014 4 3. Opleiding gebonden

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Welzijn

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Welzijn medewerker maatschappelijke zorg BOL Leerjaar 1 MZO1BE, MZO1VL Kostenplaats 6040 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl).

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 1 schooljaar

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 1 schooljaar Brochure Boeken en financiële zaken Klas 1 schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 1. Boeken... 4 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 4 1.2 Boekenfondsreglement... 5 1.3

Nadere informatie

Regeling tegemoetkoming schoolkosten

Regeling tegemoetkoming schoolkosten Regeling tegemoetkoming schoolkosten Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland 2016-2017 BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR 24-1-2017 REGELING TEGEMOETKOMING SCHOOLKOSTEN

Nadere informatie

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg)

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Studierichting Entreeopleidingen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design College voor en Design BOL Leerjaar 1 RDO21A Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als u op 1 augustus een BOL opleiding

Nadere informatie

Financieel Reglement Arcus College

Financieel Reglement Arcus College Arcus College Nadere uitwerking en beschrijving van de financiële regels en afspraken voor deelnemers van het Arcus College, op basis van de regels in artikel 18 van de Onderwijsovereenkomst Datum : 20

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst MBO Stichting STC Group. Onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en beroepsonderwijs

Onderwijsovereenkomst MBO Stichting STC Group. Onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en beroepsonderwijs Onderwijsovereenkomst MBO Stichting STC Group Onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel 8.1.3. van de Wet educatie en beroepsonderwijs Ondergetekenden: 1. De onderwijsinstelling: Stichting STC Group

Nadere informatie

2. Schoolkosten MBO Amersfoort.. 3 2.1 De factuur voor schoolkosten.. 3 2.2 Aanvullende programmaonderdelen en faciliteiten.. 3

2. Schoolkosten MBO Amersfoort.. 3 2.1 De factuur voor schoolkosten.. 3 2.2 Aanvullende programmaonderdelen en faciliteiten.. 3 Financieel Reglement MBO Amersfoort 2014-2015 Colofon Uitgave Kenmerk Afkomstig van : MBO Amersfoort : MBOA-15-447 : Afdeling Financiën INHOUD 1. Wettelijk les- en cursusgeld*.... 2 1.1 Wettelijk lesgeld

Nadere informatie

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Metselaar Studierichting Bouwkunde Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau

Nadere informatie

Minimaregelingen gemeente Emmen

Minimaregelingen gemeente Emmen Minimaregelingen Heeft u een bijstandsuitkering of heeft u maximaal 110% (of 120%) van de bijstandsnorm? Dan komt u misschien in aanmerking voor extra ondersteuning. Voor sommige regelingen geldt een inkomen

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2014-2015

Schoolkosten schooljaar 2014-2015 Leerjaar 1 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Lesgeld (voor BOL-opleiding >18 jaar) TNT, Taalniveautest (ISBN 978-94-90998-264)

Nadere informatie

Geld voor school en studie

Geld voor school en studie Geld voor school en studie Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. We voeren verschillende onderwijswetten en -regelingen uit, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en

Nadere informatie

Financieel Reglement

Financieel Reglement Financieel Reglement 2017-2018 Financieel Reglement 2017-2018 Artikel 1 Kosten van het onderwijs 1.1 Les- en cursusgeld De regelingen rondom het les- en cursusgeld zijn wettelijk vastgelegd. Ook de hoogte

Nadere informatie

Boeken en ouderbijdragen

Boeken en ouderbijdragen Boeken en ouderbijdragen 2016 2017 1 Profielbijdrage Thorbecke VO ziet talentherkenning en talentontwikkeling als een belangrijke opdracht. Dat doen we uiteraard in ons reguliere programma, maar daar bovenop

Nadere informatie

Tegemoetkoming ouders voor kinderen jonger dan 18 jaar 2013-2014

Tegemoetkoming ouders voor kinderen jonger dan 18 jaar 2013-2014 Regelingen en voorzieningen CODE 8.3.3.31 Tegemoetkoming ouders voor kinderen jonger dan 18 jaar 2013-2014 brochure bronnen www.duo.nl, juli 2013 Op de basisschool en in het voortgezet onderwijs (vo) krijgt

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design Middenkader Engineering Technicus Leerjaar 1 WMO1A, WMO1B, WMO1C Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op

Nadere informatie

ROC Da Vinci College. Financieel Reglement MBO 2015-2016. Alles wat je moet weten over de kosten van jouw opleiding

ROC Da Vinci College. Financieel Reglement MBO 2015-2016. Alles wat je moet weten over de kosten van jouw opleiding ROC Da Vinci College Financieel Reglement MBO 2015-2016 Alles wat je moet weten over de kosten van jouw opleiding Deze informatie is onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken;

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken; Tijdelijke regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 12 september 2016, nr. MBO/1051808, houdende regels voor het verstrekken van aanvullende middelen ten behoeve van een voorziening

Nadere informatie

Financieel Reglement 2015-2016

Financieel Reglement 2015-2016 Financieel Reglement 2015-2016 Financieel Reglement 2015-2016 Artikel 1 Kosten van het onderwijs 1.1 Les- en cursusgeld De regelingen rondom het les- en cursusgeld zijn wettelijk vastgelegd. Ook de hoogte

Nadere informatie

Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer Studierichting Hout- en meubeltechniek Locatie Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 VMBO schooljaar

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 VMBO schooljaar Brochure Boeken en financiële zaken Klas 3 VMBO schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 1. Boeken... 4 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 4 1.2 Boekenfondsreglement...

Nadere informatie

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start januari 2017 BOL studenten van de afdeling Verzorging 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom bij het eerste jaar van

Nadere informatie

Financieel Reglement. ROC Menso Alting

Financieel Reglement. ROC Menso Alting Financieel Reglement 2019-2020 Instemming op de vaststelling van dit financieel reglement is verkregen van de Studentenraad op 26 maart 2019. Dit financieel reglement is vastgesteld door het bevoegd gezag

Nadere informatie

OVERZICHT OUDERBIJDRAGE HILFERTSHEEM 2015-2016

OVERZICHT OUDERBIJDRAGE HILFERTSHEEM 2015-2016 OVERZICHT OUDERBIJDRAGE HILFERTSHEEM 2015-2016 Op Hilfertsheem vragen wij aan iedere ouder/verzorger een vrijwillige bijdrage voor algemene schoolkosten van 45,- per cursusjaar. Hiervan werden in 2014-2015

Nadere informatie

School voor ICT en Mediatechnologie

School voor ICT en Mediatechnologie infovoor ouders verzorgers School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een

Nadere informatie

na de zomervakantie en in januari

na de zomervakantie en in januari Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoper Studierichting Retail Locatie Roermond - Bredeweg Niveau 2 Leerweg bbl Sector Economie Duur 2 jaar Start na de zomervakantie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 31 293 Primair Onderwijs 31 289 Voortgezet Onderwijs Nr. 450 BRIEF VAN DE MINISTERS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP EN VOOR BASIS- EN VOORTGEZET

Nadere informatie

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround timmerman Studierichting Bouwtechniek Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau

Nadere informatie

Salon manager (Kapper)

Salon manager (Kapper) Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Salon manager (Kapper) Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Sport en Bewegingscoördinator Leisure & Outdoor

Sport en Bewegingscoördinator Leisure & Outdoor Voorlopig kostenoverzicht schooljaar 2015-2016 Sport en Bewegingscoördinator Leisure & Outdoor niveau 4 / bol / 4 jaar Leerjaar 2 Soort kosten Prijsindicatie Leverancier Waar betalen? Lesgeld 1.131,00

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging BOL 1 (Goes en Terneuzen) Kostenplaats VZO1ABE, VZO1BBE, VZO1CVL 7050 Jaarlijks wordt het les of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind

Nadere informatie

Financieel administratief

Financieel administratief Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Financieel administratief medewerker Studierichting Financieel administratief Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg

Nadere informatie

Uw kind gaat naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND

Uw kind gaat naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND Uw kind gaat naar het mbo Inhoud 1 Uw kind gaat naar het mbo p3 - De overstap naar het mbo 2 Een beroep leren op het Horizon College p4 - Uw kind

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (Recreatie) Studierichting Recreatie Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Verkoper. Iets voor jou? Wat moet je kunnen?

Verkoper. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoper Studierichting Retail Economie Breed Niveau 2 Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Metselaar Studierichting Bouwtechniek Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau

Nadere informatie

Algemene voorwaarden 2014/2015

Algemene voorwaarden 2014/2015 Algemene voorwaarden 2014/2015 PEP coach Coaching, begeleiding en advies in het onderwijs Website: www.pepcoachsusan.nl E-mail: info@pepcoachsusan.nl Telefoon: 06-12713919 Dit document hoeft niet ondertekend

Nadere informatie

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 2

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 2 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Metselaar Studierichting Bouwtechniek Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 2 Leerweg

Nadere informatie