Wijzigingsverordening Maatregelenverordening Dantumadiel Programma : Zorgzaam Dantumadiel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijzigingsverordening Maatregelenverordening Dantumadiel Programma : Zorgzaam Dantumadiel"

Transcriptie

1 RAADSVOORSTEL Vergadering van : 26 januari 2010 Agendanummer : 10 Onderwerp : Wijzigingsverordening Maatregelenverordening Dantumadiel Programma : Zorgzaam Dantumadiel Voorstel Instemmen met en vaststellen van de Wijzigingsverordening Maatregelenverordening Dantumadiel. Vraag, probleemstelling Omdat de huidige maatregelen(afstemmingsverordening WWB niet meer geheel actueel is, is deze opnieuw geëvalueerd. Naar aanleiding hiervan wordt voorgesteld om de verordening op enkele punten aan te passen. Mandaat Sociale Verzekeringsbank (SVB) Er dient een artikel te worden opgenomen met betrekking tot de doelgroep WWB 65+ die middels de WWB een aanvulling op de AOW ontvangen. De gemeente heeft de uitvoering van de Wet werk en bijstand voor personen van 65 jaar en ouder gemandateerd aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB), voor deze groep geldt (met ingang van 1 augustus 2008) het maatregelenbeleid van de SVB. Doublures in te tekst (verordening) Omdat er sprake is van veel doublures in de tekst van de verordening zijn waar mogelijk artikelen samengevoegd of is overbodige tekst verwijderd. Verhoging maatregelen Uit praktijkervaring blijkt dat het geven van een lage maatregel meestal weinig tot geen effect heeft, de cliënt voelt deze financiële korting onvoldoende waardoor de opgelegde maatregel niet het gewenste effect van gedragsverandering met zich meebrengt. De gedraging waar niet naar vermogen getracht wordt om algemeen geaccepteerd arbeid te verkrijgen of te aanvaarden staat niet in verhouding met een maatregel van 10%. Immers het uitgangspunt van de WWB, is nog sterker dan in de Abw, werk boven inkomen (werk boven uitkering). Naar aanleiding van bovenstaande wordt gekozen tot het verhogen van de maatregelen. Met het verhogen van de maatregelen is de zwaarte van de gedraging in samenhang met de doelstelling van de Wet werk en bijstand leidend geweest. In het IWI-rapport, verkennende studie naar het verrichten van maatwerk bij de toepassing van handhavinginstrumenten, wordt door meerdere gemeenten aangegeven dat zeker als de maatregel hoog genoeg is (in verhouding met de gedraging) dit zijn uitwerking op de klant heeft.(maatwerk bij handhaving van re-integratieafspraken april 2009 Inspectie Werk en Inkomen).

2 - 2 - Maatregelen zijn in 4 categorieën verdeeld: Categorie I: hoogte is 5% (van de norm) wordt verhoogd naar 10% - niet tijdig laten registreren/verlengen inschrijving UWV. - niet tijdig (binnen termijn) verstrekken van informatie die van invloed is op arbeidsinschakeling of recht op voortzetting uitkering. - niet (willen) ondertekenen van arbeidsplan. Categorie II: hoogte is nu 10% (van de norm) wordt verhoogd naar 25% - niet naar vermogen arbeid te verkrijgen. - niet voldoende meewerken aan onderzoek naar de mogelijkheden voor arbeidsinschakeling. Categorie III: hoogte is nu 20% (van de norm) wordt verhoogd naar 50% - gedragingen die inschakeling in arbeid belemmeren. - niet of onvoldoende gebruikmaken van de aangeboden re-integratie voorzieningen, waaronder ook sociale activering. Categorie IV: hoogte is 100% en blijft 100% - niet aanvaarden van algemeen geaccepteerde arbeid Cumulatie van maatregelen tot maximaal 100% wordt losgelaten. Wanneer er sprake is van meerdere maatregelwaardige gedragingen op het zelfde moment en het totaal is hoger dan 100% (bijvoorbeeld 50%+50%+20%) dan kan de eerstvolgende maand een maatregel van 100% opgelegd en de maand daarop nog eens 20%. Bij tekortschietendbesef van verantwoordelijkheid wordt in de huidige verordening geen hoogte genoemd dan alleen de maatregel af te stemmen op de ernst van de gedraging. Voorgesteld wordt om een percentage en duur van de maatregel te benoemen als richtlijn. De hoogte bedraagt 25% en de duur is afhankelijk van de periode dat betrokkene een beroep had kunnen doen op een voorliggende voorziening bijvoorbeeld de WW. De duur kan oplopen tot maximaal 6 maanden. Bij zeer ernstige misdragingen wordt in de huidige verordening de hoogte van 20% gedurende 1 maand genoemd. Voorgesteld wordt om een percentage te geven afhankelijk van de ernst van de misdraging, hierbij gaat het om: verbaal geweld 10% 1 maand; vernieling 25% 1 maand; bedreiging 50% 1 maand; mishandeling 100% 1 maand. De wijzigingen zijn opgenomen in de Wijzigingsverordening Maatregelenverordening Dantumadiel en is als bijlage 1 toegevoegd. Let wel: Omdat niet alle aanpassingen in de verordening een inhoudelijke wijziging met zich meebrengen (b.v. het verplaatsen van een lid naar een ander artikel) worden in de Wijzigingsverordening alleen de inhoudelijke wijzigingen vetgedrukt weergegeven. Op deze wijze is direct te zien wat de daadwerkelijke wijzigingen in de verordening zijn.

3 - 3 - Argumenten, beoogd maatschappelijk effect en de relatie tot het gemeentelijk beleid Het maatregelenbeleid dient in nauwe samenhang gezien te worden met het handhavings- en re-integratiebeleid. Handhaving is een vertaling van formele rechten en plichten naar zowel de gemeente als de cliënt, waarbij de gemeente met maximale openheid en op een zakelijke en resultaat gerichte wijze zowel de dienstverlening aan cliënten als de rechtmatigheid van de bijstandsverstrekking garandeert. Een belangrijk instrument bij het informeren op maat is de informatiemap die aan alle nieuwe cliënten wordt uitgereikt. De cliënt kan in de informatiemap nalezen wat zijn of haar rechten en plichten zijn op grond van de WWB en aanverwante wet- en regelgeving. In het re-integratiebeleid is vastgelegd hoe aan de cliënten ondersteuning wordt geboden bij de arbeidsinschakeling en hoe zij omgaan met het aanbieden van voorzieningen gericht op arbeidsinschakeling. In beginsel wordt aan iedere cliënt de arbeidsverplichting opgelegd. De algemene verplichting staat in de wet genoemd. Gemeenten kunnen deze verplichting echter ook nader specificeren (invullen met specifieke voorzieningen) en de specificaties in de beschikking vastleggen. Indien een cliënt de verplichtingen niet nakomt, leidt dit in beginsel tot een maatregel, waarvoor de basis is gelegd in de maatregelenverordening. Financiële toelichting Budget De invoering van de Wijzigingsverordening van de Maatregelenverordening brengt geen consequenties met zich mee wat betreft, inzet van (extra) budget, formatie, subsidie e.d. Beleid De voorgestelde wijzigingsverordening brengt geen consequenties met zich mee wat betreft de uitvoering/werkwijze van het maatregelenbeleid. Het betreft alleen wijzigingen in de hoogte van de maatregelen met daarnaast tekstuele aanpassingen. De verordening moet worden gezien als leidraad, indien nodig kan er worden afgeweken van de genoemde hoogte en duur van de maatregel, mits dit gemotiveerd wordt. In die zin blijft het altijd maatwerk. Planning en evaluatie Niet van toepassing. Communicatie en interactiviteit De wijzigingsverordening Maatregelenverordening Dantumadiel dient door de Raad te worden vastgesteld op grond van artikel 8, eerste lid, onderdeel b en artikel 18 van de wet werk en bijstand (WWB). Cliëntenraad Dantumadiel: op19 november 2009 heeft er met betrekking tot de wijzigingen in de maatregelenverordening een gesprek plaats gevonden tussen de cliëntenraad Dantumadiel en de beleidsadviseur (opsteller advies) van de productgroep Werk Inkomen Zorg. De cliëntenraad is akkoord gegaan met de Wijzigingsverordening op de Maatregelenverordening. (zie schrijven Cliëntenraad Dantumadiel).

4 - 4 - Behandeling presidium Het presidium heeft op 12 januari 2010 besloten het punt besluitvormend te behandelen. Damwâld, 15 december Burgemeester en wethouders van Dantumadiel, A. Aalberts, burgemeester. A.J.H.M. Stierhout, secretaris.

5 RAADSBESLUIT Vergadering van : 26 januari 2010 Agendanummer : 10 Onderwerp : Wijzigingsverordening Maatregelenverordening Dantumadiel Programma : Zorgzaam Dantumadiel De raad van de gemeente DANTUMADIEL; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 12 januari 2010; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2009; Besluit: Stemt in met de Wijzigingsverordening Maatregelenverordening Dantumadiel en stelt deze vast. Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad der gemeente Dantumadiel, gehouden in het gemeentehuis te Damwâld op 26 januari De r a a d voornoemd,, voorzitter., griffier.

Vergadering van : 16 februari 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Verordeningen Wet investeren in jongeren. Programma : Zorgzaam Dantumadiel

Vergadering van : 16 februari 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Verordeningen Wet investeren in jongeren. Programma : Zorgzaam Dantumadiel RAADSVOORSTEL Vergadering van : 16 februari 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Verordeningen Wet investeren in jongeren. Programma : Zorgzaam Dantumadiel Voorstel Vaststellen vijf verordeningen op grond

Nadere informatie

Maatregelenverordening WWB Dantumadiel 2009 e.v (*)

Maatregelenverordening WWB Dantumadiel 2009 e.v (*) CVDR Officiële uitgave van Dantumadiel. Nr. CVDR75602_1 12 juni 2018 Maatregelenverordening WWB Dantumadiel 2009 e.v (*) HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving 1. In deze verordening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 27 april 2010 Agendanummer : 8 Onderwerp : Wijziging Toeslagenverordening WWB Programma : Zorgzaam Dantumadiel

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 27 april 2010 Agendanummer : 8 Onderwerp : Wijziging Toeslagenverordening WWB Programma : Zorgzaam Dantumadiel RAADSVOORSTEL Vergadering van : 27 april 2010 Agendanummer : 8 Onderwerp : Wijziging Toeslagenverordening WWB Programma : Zorgzaam Dantumadiel Voorstel De gewijzigde Toeslagenverordening WWB vaststellen.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2008, voorstelnummer 180;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2008, voorstelnummer 180; CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR57328_2 1 juni 2016 Maatregelenverordening Wet werk en bijstand De raad van de gemeente Leek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november

Nadere informatie

Vergadering van : 25 mei 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Herziening tarieventabel legesverordening 2010 Programma : Ruimte om te leven

Vergadering van : 25 mei 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Herziening tarieventabel legesverordening 2010 Programma : Ruimte om te leven RAADSVOORSTEL Vergadering van : 25 mei 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Herziening tarieventabel legesverordening 2010 Programma : Ruimte om te leven Voorstel Gewijzigd vast te stellen de tarieventabel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 30 juni 2009 Agendanummer : 7 Onderwerp : Langdurigheidstoeslag WWB Programma : Zorgzaam Dantumadiel

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 30 juni 2009 Agendanummer : 7 Onderwerp : Langdurigheidstoeslag WWB Programma : Zorgzaam Dantumadiel RAADSVOORSTEL Vergadering van : 30 juni 2009 Agendanummer : 7 Onderwerp : Langdurigheidstoeslag WWB Programma : Zorgzaam Dantumadiel Voorstel: 1. Vaststellen van de Verordening Langdurigheidstoeslag WWB

Nadere informatie

Voorstel De Maatregelverordening Ioaw en Ioaz gemeente Dantumadiel 2010 vast te stellen.

Voorstel De Maatregelverordening Ioaw en Ioaz gemeente Dantumadiel 2010 vast te stellen. Raadsvoorstel Vergadering van : 14 december 2010 Agendanummer : 5 Onderwerp : Maatregelverordening Ioaw en Ioaz Programma : Met elkaar voor elkaar / M. Hofs Voorstel De Maatregelverordening Ioaw en Ioaz

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering van : 19 juli Agendanummer : 6. Actualisatie programma s , uitvoering motie nummer 5.

Raadsvoorstel. Vergadering van : 19 juli Agendanummer : 6. Actualisatie programma s , uitvoering motie nummer 5. Raadsvoorstel Vergadering van : 19 juli 2011 Agendanummer : 6 Onderwerp : Programma : Met elkaar voor elkaar Actualisatie programma s 2012-2015, uitvoering motie nummer 5 Voorstel 1. Doelstelling 3.4 van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 augustus 2013;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 augustus 2013; DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 augustus 2013; gelet op artikel 8, eerste lid, onderdelen b en h, en artikel 18 eerste, tweede en derde lid van

Nadere informatie

Onderwerp : Verordening afstemmingsbeleid WWB

Onderwerp : Verordening afstemmingsbeleid WWB Aan de Gemeenteraad Raad Status 5 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Verordening afstemmingsbeleid WWB Punt no. 7 Korte toelichting In verband met de nieuwe Aanwijzing Sociale Zekerheidsfraude moet artikel

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heemskerk Officiële naam regeling Maatregelenverordening Wet werk en bijstand 2008 Citeertitel Maatregelenverordening Wet

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 36 Burgerzaken 19 augustus 2009

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 36 Burgerzaken 19 augustus 2009 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI 36 Burgerzaken 19 augustus 2009 onderwerp Verordeningen en beleidsregels Kompas Inleiding Bij brief van 24 april jl. verzoekt het bestuur van Kompas het

Nadere informatie

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 19 december 2012 Registratienummer: TB 12.3407403 Agendapunt: 8 Onderwerp: Voorstel: Toelichting: Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : StadThuis

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : StadThuis RAADSVOORSTEL Onderwerp : Wijziging Afstemmingsverordening WWB in verband met de Wet tot bundeling van uitkeringen inkomensvoorziening aan gemeenten (BUIG) Raadsvergadering : 7 juli 2010 Politieke markt

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Deurne 2018

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Deurne 2018 CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR612889_1 28 september 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Deurne

Nadere informatie

Onderwerp : Herziening tarieventabel 2012 Legesverordening Vast te stellen de volgende wijzigingsverordening op de Legesverordening 2010

Onderwerp : Herziening tarieventabel 2012 Legesverordening Vast te stellen de volgende wijzigingsverordening op de Legesverordening 2010 Raadsvoorstel Vergadering van : 21 februari 2012 Agendanummer : 8 Onderwerp : Herziening tarieventabel 2012 Legesverordening 2010 Programma : Ruimte om te leven Voorstel Vast te stellen de volgende wijzigingsverordening

Nadere informatie

Maatregelverordening Wet werk en bijstand gemeente Gennep 2013

Maatregelverordening Wet werk en bijstand gemeente Gennep 2013 CVDR Officiële uitgave van Gennep. Nr. CVDR305167_1 21 maart 2017 Maatregelverordening Wet werk en bijstand gemeente Gennep 2013 Maatregelen verordening Wet werk en bijstand gemeente Gennep 2013 De Raad

Nadere informatie

Vergadering van : 29 juni 2010 Agendanummer : 5 Onderwerp : Verordening VROM starterlening gemeente Dantumadiel Programma : Ruimte om te leven

Vergadering van : 29 juni 2010 Agendanummer : 5 Onderwerp : Verordening VROM starterlening gemeente Dantumadiel Programma : Ruimte om te leven RAADSVOORSTEL Vergadering van : 29 juni 2010 Agendanummer : 5 Onderwerp : Verordening VROM starterlening gemeente Dantumadiel Programma : Ruimte om te leven Voorstel 1. De "Verordening Stimuleringsfonds

Nadere informatie

Afstemmingsverordening Wet werk en bijstand

Afstemmingsverordening Wet werk en bijstand Afstemmingsverordening Wet werk en bijstand Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen 1 Alle begrippen die in deze verordening worden gebruikt en die niet nader worden omschreven hebben dezelfde

Nadere informatie

Foech ried/kolleezje: De vaststelling van verordeningen als bedoeld in artikel 8 en artikel 35 IOAW dient door de gemeenteraad te gebeuren.

Foech ried/kolleezje: De vaststelling van verordeningen als bedoeld in artikel 8 en artikel 35 IOAW dient door de gemeenteraad te gebeuren. Riedsútstel Ried : 14 februari 2013 Status : Besluitvormend Agindapunt : 6 Eardere behandeling : Informerend: 10 januari 2013 Opiniërend: 24 januari 2013 Portefúljehâlder : K. Antuma Amtner : Mw. R. Schievink-de

Nadere informatie

vast te stellen: de volgende Maatregelenverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012-A gemeente Heerde.

vast te stellen: de volgende Maatregelenverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012-A gemeente Heerde. Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 14 augustus 2012; gelet op artikel 8, lid 1 onderdelen b en h, artikel 9a, lid 12 en artikel 18, lid 1, 2 en 3 van

Nadere informatie

Maatregelenverordening Wet werk en bijstand.

Maatregelenverordening Wet werk en bijstand. Nr. XIII / 6 De raad van de gemeente DE WOLDEN; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 mei 2004, nr. 4B, inzake vaststelling van de Reïntegratieverordening en de Maatregelenverordening;

Nadere informatie

MAATREGELENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2010

MAATREGELENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2010 MAATREGELENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2010 Pag.i/5 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Definities 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet: de Wet werk en bijstand (WWB); b. belanghebbende:

Nadere informatie

Verordening maatregelen Wet Werk en Bijstand 2005

Verordening maatregelen Wet Werk en Bijstand 2005 Verordening maatregelen Wet Werk en Bijstand 2005 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Verordening maatregelen Wet Werk en Bijstand

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Beschut werk Participatiewet. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Beschut werk Participatiewet. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Beschut werk Participatiewet Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. beschut werk als bedoeld in de Participatiewet open te stellen voor

Nadere informatie

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d.

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. De raad van de gemeente Lemsterland; gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 6 december 2010; gelet op de artikelen 7, 8,

Nadere informatie

Afstemmingsverordening WWB

Afstemmingsverordening WWB Afstemmingsverordening WWB Midden-Delfland, juli 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004, nr 2004-10-11;

Nadere informatie

Nr Houten, 17 november Onderwerp: Verordeningen Wet Investeren in Jongeren (Wet WIJ)

Nr Houten, 17 november Onderwerp: Verordeningen Wet Investeren in Jongeren (Wet WIJ) Raadsvoorstel BARCODE STICKER Nr. 2009-061 Houten, 17 november 2009 Onderwerp: Verordeningen Wet Investeren in Jongeren (Wet WIJ) Beslispunten: De onder 1 tot en met 5 vermelde verordeningen vast te stellen:

Nadere informatie

gelet op artikel 147, eerste lid Gemeentewet, en de artikelen 12, eerste lid, onderdeel b en 41, eerste lid, van de Wet investeren in jongeren;

gelet op artikel 147, eerste lid Gemeentewet, en de artikelen 12, eerste lid, onderdeel b en 41, eerste lid, van de Wet investeren in jongeren; De Raad van de gemeente Tiel; gezien het advies van de Commissie Samenleving; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Tiel d.d....; gelet op artikel 147, eerste lid Gemeentewet, en de artikelen

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2010;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2010; CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR63088_1 11 oktober 2016 Re-integratieverordening 2010 De raad van de gemeente Eemsmond; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeenteraad 29 mei 2012 Gemeenteblad

Gemeenteraad 29 mei 2012 Gemeenteblad Jaar: 2012 Nummer: 39 Besluit: Gemeenteraad 29 mei 2012 Gemeenteblad 6 E WIJZIGING MAATREGELENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE HELMOND De raad van de gemeente Helmond; gezien het voorstel van

Nadere informatie

*Z C* Beslispunten 1. Aan u wordt voorgesteld de Reintegratieverordening Goeree-Overflakkee met ingang van 1 januari 2013 vast te stellen.

*Z C* Beslispunten 1. Aan u wordt voorgesteld de Reintegratieverordening Goeree-Overflakkee met ingang van 1 januari 2013 vast te stellen. Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z010136663C* Registratienummer : Z -13-03423/417 Agendanummer : Portefeuillehouder :Ter behandeling bij Raadsvergadering : 21 maart opsteller

Nadere informatie

Raadsvoorstel OP.09A

Raadsvoorstel OP.09A Raadsvoorstel OP.09A Vergadering: : 20 december 2016 Agendanummer : Opiniërende vergadering : 6 december 2016 Portefeuillehouder : C.J. Schreuders Onderwerp : aanpassen Eigen bijdragen Wmo Aan de raad,

Nadere informatie

Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico's:

Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico's: Interne post C3 HOOJ 11 *H.08.00774* l HOOGEVEEN. argemeester en wethouders Onderwerp: Wijziging van de Verordening Cliëntenparticipatie WWB; intrekken van de Verordening Cliëntenparticipatie Wsw. Voorgesteld

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening.

Onderwerp: Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening. Vergadering: 16 mei 2006 Agendanummer: 11 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Verordening

Nadere informatie

WET INVESTEREN IN JONGEREN (WIJ): VERORDENINGEN

WET INVESTEREN IN JONGEREN (WIJ): VERORDENINGEN BOB 10/012 WET INVESTEREN IN JONGEREN (WIJ): VERORDENINGEN Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Op 1 oktober 2009 is de Wet investeren in jongeren (WIJ) in werking getreden. De wet verplicht gemeenten

Nadere informatie

OPENBAAR Adviseur: G. Seuren (WSO, tst. 744) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte ADVIESNOTA. Politieke Ronde d.d.

OPENBAAR Adviseur: G. Seuren (WSO, tst. 744) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte ADVIESNOTA. Politieke Ronde d.d. OPENBAAR Adviseur: G. Seuren (WSO, tst. 744) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte 09.06232 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. 29 juni 2009 Raadsvergadering d.d. 9 juli 2009 Voorstel nr. Programma

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4 Voor raadsvergadering d.d.: 13-01-2015 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

Maatregelenverordening Wet Investeren in Jongeren gemeente Aa en Hunze

Maatregelenverordening Wet Investeren in Jongeren gemeente Aa en Hunze No.: 03 De raad der gemeente Aa en Hunze; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze, d.d. 11 januari 2010, nummer 2010/03; gelet op artikel 147, eerste lid Gemeentewet,

Nadere informatie

Voorstel 1. De Verordening Handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 vast te stellen.

Voorstel 1. De Verordening Handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 vast te stellen. Datum: Onderwerp Verordening Handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Status Besluitvormend Voorstel 1. De Verordening Handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 vast te stellen. Inleiding Met

Nadere informatie

ARTIKEL I: WIJZIGINGEN

ARTIKEL I: WIJZIGINGEN De raad van de gemeente Renkum; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 januari 2015; Gezien het advies van de Commissie Inwoners van 9 februari 2015; Gelet op artikel 8, eerste lid,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/64

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/64 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-9-2012 Nummer voorstel: 2012/64 Voor raadsvergadering d.d.: 18-09-2012 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers gemeente Leiden. Dienst : SOZA SOZA SWMG

Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers gemeente Leiden. Dienst : SOZA SOZA SWMG Aanbiedingsformulier Onderwerp Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers gemeente Leiden In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning B&W Nr: 04.1274/09-11- 2004 Agenda Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zeewolde

Raadsvoorstel Zeewolde Datum Agendapunt Documentnummer 14 R06S008 Onderwerp Verordeningen Participatiewet Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De gemeente heeft een verantwoordelijkheid met betrekking tot de invulling van de

Nadere informatie

Casenr: Onderwerp:

Casenr: Onderwerp: Aan de Raad Made, 16 februari 2012 Agendapuntnummer: 8 Raadsvergadering 22 maart 2012 Registratienummer: 12int00645 Casenr: 12.00232 Onderwerp: Wijziging verordeningen sociale zekerheid nav wijziging Wet

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/45

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/45 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 6-6-2013 Nummer voorstel: 2013/45 Voor raadsvergadering d.d.: 18-06-2013 Agendapunt: 21 Onderwerp:

Nadere informatie

Maatregelverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Renkum 2012

Maatregelverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Renkum 2012 CVDR Officiële uitgave van Renkum. Nr. CVDR131167_2 5 december 2017 Maatregelverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Renkum 2012 De raad van de gemeente Renkum, Gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2010/16

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2010/16 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 2-2-2010 Nummer voorstel: 2010/16 Voor raadsvergadering d.d.: 16-02-2010 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Afstemmingsverordening WWB, IOAW, IOAZ en Bbz gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 maart 2013;

Afstemmingsverordening WWB, IOAW, IOAZ en Bbz gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 maart 2013; CVDR Officiële uitgave van Gemert-Bakel. Nr. CVDR309242_1 1 mei 2018 Afstemmingsverordening WWB, IOAW, IOAZ en Bbz 2013 De raad van de gemeente Gemert-Bakel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. Maatregelenverordening IOAW en IOAZ Asten februari

RAADSBESLUIT. Maatregelenverordening IOAW en IOAZ Asten februari RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: nummer: Maatregelenverordening IOAW en IOAZ Asten 2010 1 februari 2011.. De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

C. Hoofdstuk 2 van titel 1 van de bij de Legesverordening 2014 behorende tarieventabel wordt vervangen door:

C. Hoofdstuk 2 van titel 1 van de bij de Legesverordening 2014 behorende tarieventabel wordt vervangen door: Raadsvoorstel Vergadering van : Februari 2014 Agendanummer : 5 Onderwerp : Wijziging Legesverordening 2014 inzake reisdocumenten Programma : - Voorstel In de wijziging van de Paspoortwet (Kamerstukken

Nadere informatie

Maatregelenverordening IOAW en IOAZ 2013 gemeente Velsen

Maatregelenverordening IOAW en IOAZ 2013 gemeente Velsen Maatregelenverordening IOAW en IOAZ 2013 gemeente Velsen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begrippen 1.In deze verordening wordt verstaan onder: a. IOAW: de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering van : Februari Agendanummer : Onderwerp : Wijziging Legesverordening 2014 inzake reisdocumenten.

Raadsvoorstel. Vergadering van : Februari Agendanummer : Onderwerp : Wijziging Legesverordening 2014 inzake reisdocumenten. Raadsvoorstel Vergadering van : Februari 2014 Agendanummer : Onderwerp : Wijziging Legesverordening 2014 inzake reisdocumenten Programma : Voorstel In de wijziging van de Paspoortwet (Kamerstukken 30440

Nadere informatie

Vergadering van : 14 september 2010 Agendanummer : 8 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Foarstrjitte 7a Programma : Ruimte om te leven

Vergadering van : 14 september 2010 Agendanummer : 8 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Foarstrjitte 7a Programma : Ruimte om te leven RAADSVOORSTEL Vergadering van : 14 september 2010 Agendanummer : 8 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Foarstrjitte 7a Programma : Ruimte om te leven Voorstel De navolgende ingediende schriftelijke

Nadere informatie

MAATREGELENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND. Algemene toelichting

MAATREGELENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND. Algemene toelichting MAATREGELENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND Algemene toelichting 1. Inleiding In de Wet werk en bijstand (WWB) wordt de gemeenteraad opgedragen een aantal verordeningen vast te stellen. Dit zijn een reïntegratieverordening,

Nadere informatie

Nr Houten, 17 augustus 2010

Nr Houten, 17 augustus 2010 Raadsvoorstel Nr. 2010-030 Houten, 17 augustus 2010 Onderwerp: Diverse verordeningen sociale zaken Beslispunten: 1. De wijzigingsverordening Afstemmingsverordening WIJ vast te stellen 2. De navolgende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aanleiding. Datum

Raadsvoorstel. Aanleiding. Datum Raadsvoorstel Datum 10 december 2014 Agenda nr.: (in te vullen door griffie) raadsvergadering: Portefeuillehouder: Hans Verbraak Registratiecode: (in te vullen door griffie) Onderwerp: Aan de raad van

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- Burgerzaken 21 april 2010

agendanummer afdeling Simpelveld VI- Burgerzaken 21 april 2010 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI Burgerzaken 21 april 2010 onderwerp Verordeningen Kompas Inleiding Op 1 april jl. ontvingen wij van Kompas de volgende documenten: Jaarverslag en jaarrekening

Nadere informatie

Titel Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Echt-Susteren 2019

Titel Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Echt-Susteren 2019 Terinzagelegging Titel Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Echt-Susteren 2019 Gepubliceerd in Elektronisch gemeenteblad (GVOP) Overheid.nl (CVDR) Publicatiedatum 27 december 2018 Inzagetermijn

Nadere informatie

Wijzigingsverordening Wet werk en bijstand gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d.

Wijzigingsverordening Wet werk en bijstand gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. Wijzigingsverordening Wet werk en bijstand 2009 De raad van de gemeente Oosterhout; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2009 gelet op artikel 8 van de Wet werk

Nadere informatie

B&W 21 december 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B044 OVERZICHT HOOGTE VERLAGINGEN

B&W 21 december 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B044 OVERZICHT HOOGTE VERLAGINGEN Jaar: 2010 Nummer: 118 Besluit: B&W 21 december 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B044 OVERZICHT HOOGTE VERLAGINGEN Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 8,

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake wijziging Maatregelenverordening Wet werk en bijstand.

Voorstel van het college inzake wijziging Maatregelenverordening Wet werk en bijstand. rv 209 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten BSW/06/533 RIS 141875_2-jan-2007 Gemeente Den Haag Voorstel van het college inzake wijziging Maatregelenverordening Wet werk en bijstand. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsregel algemeen geaccepteerde arbeid en ontheffing van de plicht tot arbeidsinschakeling Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Beleidsregel algemeen geaccepteerde arbeid en ontheffing van de plicht tot arbeidsinschakeling Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Beleidsregel algemeen geaccepteerde arbeid en ontheffing van de plicht tot arbeidsinschakeling Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft; - Houdt

Nadere informatie

MAATREGELENVERORDENING IOAW EN IOAZ 2010

MAATREGELENVERORDENING IOAW EN IOAZ 2010 Pag.1/5 HOOFDSTUK 1ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Definities 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. IOAW: de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers;

Nadere informatie

Gezien het voorstel inzake Gewijzigde WWB-verordeningen na aanscherping WWB (Gem. blad Afd. A 2012, no. );

Gezien het voorstel inzake Gewijzigde WWB-verordeningen na aanscherping WWB (Gem. blad Afd. A 2012, no. ); 2012, no. < no. > De Raad der gemeente Stein; Gezien het voorstel inzake Gewijzigde WWB-verordeningen na aanscherping WWB (Gem. blad Afd. A 2012, no. ); Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

BBM gemeente Steenbergen

BBM gemeente Steenbergen De raad van de gemeente Steenbergen; BBM1400783 gemeente Steenbergen overwegende dat de Handhavings- en maatregelenverordening inkomensvoorzieningen 2013 aanpassing behoeft; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Afstemmingsverordening gemeente Arnhem 2015

Afstemmingsverordening gemeente Arnhem 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Arnhem. Nr. 19431 22 februari 2016 Afstemmingsverordening gemeente Arnhem 2015 Op 15 december 2014 heeft de gemeenteraad de 'Afstemmingsverordening gemeente

Nadere informatie

1 10% 10% 5% 10% 10% 2 20% 30% 20% 30% 20% 3 50% 100% 50% 100% 50%

1 10% 10% 5% 10% 10% 2 20% 30% 20% 30% 20% 3 50% 100% 50% 100% 50% PvdA Vergelijking met andere gemeenten Daarnaast hadden wij nog gevraagd naar een vergelijking met andere gemeenten, waarbij wij specifiek gevraagd hebben naar de kortingspercentages in Utrecht, als buurgemeente

Nadere informatie

: Tijdelijke regels aanscherping Wet werk en bijstand

: Tijdelijke regels aanscherping Wet werk en bijstand Nummer : 10-13.2011 Onderwerp : Tijdelijke regels aanscherping Wet werk en bijstand Korte inhoud : Voorgesteld wordt om, middels tijdelijke regels, de noodzakelijke aanpassingen aan het gemeentelijk beleid

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 februari 2012, nr. 2012/3532;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 februari 2012, nr. 2012/3532; CVDR Officiële uitgave van Beverwijk. Nr. CVDR40330_2 29 januari 2019 Verordening Maatregelen Wet werk en bijstand 2012 De raad van de gemeente Beverwijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1983 B.17.1983 Landgraaf, 8 november 2017 ONDERWERP: Wijzigingen verordeningen Participatiewet Raadsvoorstelnummer: 83 PROGRAMMA

Nadere informatie

gezien het advies van het Platform Werk en Inkomen d.d. 14 november 2012;

gezien het advies van het Platform Werk en Inkomen d.d. 14 november 2012; MINUT.C Agendapunt: 8 Nr.: 2012/5658A De raad van de gemeente Slochteren; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012; gezien het advies van het Platform Werk

Nadere informatie

Agendanr.: 9 Voorstelnr.: RB Onderwerp: Aanpassingen Verordeningen in het kader van de Participatiewet Programma: Programma 4

Agendanr.: 9 Voorstelnr.: RB Onderwerp: Aanpassingen Verordeningen in het kader van de Participatiewet Programma: Programma 4 Raadsvergadering: 17 okt 2017 Besluit: Unaniem Aangenomen Agendanr.: 9 Voorstelnr.: RB2017086 Onderwerp: Aanpassingen Verordeningen in het kader van de Participatiewet Programma: Programma 4 Reden van

Nadere informatie

Wetswijzigingen per 1 januari Hier komt tekst De Participatiewet Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Wetswijzigingen per 1 januari Hier komt tekst De Participatiewet Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Wetswijzigingen per 1 januari 2015 Hier komt tekst De Participatiewet Hier komt ook tekst Per 1 januari 2015 De Participatiewet De Participatiewet vervangt en vult de WWB aan. Vanaf 1 januari ontvangt

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 16 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 16 ONDERWERP Zweypfenning, Erwin WIZ S2 RAD: RAD130626 2013-06-26T00:00:00+02:00 BW: BW130521 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 26 juni 2013 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld.

Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld. Nummer : 10-01.2015 Onderwerp : Verordeningen Participatiewet Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld. Uithuizen, 18 december 2014. AAN DE RAAD.

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heemskerk Officiële naam regeling Re-integratieverordening Wet werk en

Nadere informatie

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Schouwen- Duiveland 2015

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Schouwen- Duiveland 2015 Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Schouwen- Duiveland 2015 De raad van de gemeente Schouwen-Duiveland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 september 2014;

Nadere informatie

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ Werk en Inkomen Nieuwegein 2018

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ Werk en Inkomen Nieuwegein 2018 CVDR Officiële uitgave van Nieuwegein. Nr. CVDR486442_1 22 mei 2018 Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ Werk en Inkomen Nieuwegein 2018 De gemeenteraad van Nieuwegein heeft op 22 februari

Nadere informatie

: Voorstel tot vaststelling van de Handhavingsverordening Participatiewet,

: Voorstel tot vaststelling van de Handhavingsverordening Participatiewet, Raadsbesluit Raadsvergadering d.d. : 20 oktober 2014 Besluit nummer Onderwerp IOAW en IOAZ : RB14.0119 : Voorstel tot vaststelling van de Handhavingsverordening Participatiewet, De raad van de gemeente

Nadere informatie

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR352018_2 8 november 2016 Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 De raad van de gemeente Losser, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

TOELICHTING VERORDENINGEN WERK EN INKOMEN GEMEENTE HATTEM Bijlage bij raadsvoorstel

TOELICHTING VERORDENINGEN WERK EN INKOMEN GEMEENTE HATTEM Bijlage bij raadsvoorstel TOELICHTING VERORDENINGEN WERK EN INKOMEN GEMEENTE HATTEM Bijlage bij raadsvoorstel OVERZICHT VERORDENINGEN Huidig Toeslagenverordening WWB 2010; 1. Toeslagenverordening WWB 2012; Maatregelenverordening

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Er wordt voorgesteld om geen doelgroepenbeleid te voeren

Argumenten 1.1 Er wordt voorgesteld om geen doelgroepenbeleid te voeren Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Verordening Participatiewet (deel 2) Datum voorstel: 28 april 2015 Vergaderdatum: 23 juni 2015 Registratienr.: Opsteller: Jantine Meeuwisse Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Nr Houten, 7 februari 2012

Nr Houten, 7 februari 2012 Raadsvoorstel Nr. 2012-010 Houten, 7 februari 2012 Onderwerp: Verordeningen Wet werk en bijstand aangepast op de wet aanscherping WWB Beslispunten: 1. De vier gewijzigde verordeningen en de nieuwe verordening

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/6

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/6 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 22-1-2013 Nummer voorstel: 2013/6 Voor raadsvergadering d.d.: 05-02-2013 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07 Ag nr. : 9 Onderwerp Aanpassing Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Voorstel 1. Artikel 16 van de Re-integratieverordening gemeente Boxtel, zoals vastgesteld op 15-12-2005 onder nummer 0510742

Nadere informatie

Verordening handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Lingewaard 2015

Verordening handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Lingewaard 2015 Verordening handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Lingewaard 2015 Raadsbesluit 4 december 2014 Naam opsteller M. Huberts Datum vaststelling 4 december 2014 Afdeling Dienstverlening Vastgesteld

Nadere informatie

Effectrapportage sancties

Effectrapportage sancties Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Effectrapportage sancties Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting We hebben de raad toegezegd informatie te verstrekken over

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering van : Agendanummer : Onderwerp : Wmo Beleidsvisie Programma : Met elkaar voor elkaar

Raadsvoorstel. Vergadering van : Agendanummer : Onderwerp : Wmo Beleidsvisie Programma : Met elkaar voor elkaar Raadsvoorstel Vergadering van : Agendanummer : Onderwerp : Wmo Beleidsvisie 2013-2016 Programma : Met elkaar voor elkaar Voorstel De Wmo Beleidsvisie 2013-2016 Samen Sterk! vaststellen. Voorstel in het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Zaaknummer 13-12-2018 18-107 Onderwerp: Belastingverordeningen 2019 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 Gevraagde beslissing 1. Vast te stellen: f. De Legesverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering : 18 december Agendapunt : 10 : Besluitvormend Programma : (8) Werk & Bijstand Portefeuillehouder : Houkje Rijpstra

Raadsvoorstel. Vergadering : 18 december Agendapunt : 10 : Besluitvormend Programma : (8) Werk & Bijstand Portefeuillehouder : Houkje Rijpstra Raadsvoorstel Vergadering : 18 december 2014 Agendapunt : 10 Status : Besluitvormend Programma : (8) Werk & Bijstand Portefeuillehouder : Houkje Rijpstra Behandelend ambt. : Chris Koopmans E-mail : ckoopmans@t-diel.nl

Nadere informatie

De gewijzigde verordeningen vervangen de Tijdelijke regels aanscherping WWB die in december door uw raad zijn vastgesteld.

De gewijzigde verordeningen vervangen de Tijdelijke regels aanscherping WWB die in december door uw raad zijn vastgesteld. Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/05525 Datum : 28 februari 2012 Programma : Economie, Werk en Inkomen Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

03.0. Verordeningen Wet werk en bijstand aangepast op de wet aanscherping WWB

03.0. Verordeningen Wet werk en bijstand aangepast op de wet aanscherping WWB 03.0. Verordeningen Wet werk en bijstand aangepast op de wet aanscherping WWB Inhoudsopgave 03.0. Verordeningen Wet werk en bijstand aangepast op de wet aanscherping WWB... 2 Raadsvoorstel Verordeningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt: 9. Onderwerp: WWB Portefeuillehouder: wethouder I.T.J.M. Wolsing

Raadsvoorstel. Agendapunt: 9. Onderwerp: WWB Portefeuillehouder: wethouder I.T.J.M. Wolsing Raadsvoorstel Agendapunt: 9 Onderwerp: WWB Portefeuillehouder: wethouder I.T.J.M. Wolsing Samenvatting: Per 1 januari is de WWB aangescherpt en is de Wet investeren in jongeren (WIJ) komen ter vervallen.

Nadere informatie

INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG HILVERSUM Behorende bij Verzamelverordening inkomensvoorzieningen Hilversum 2016 en artikel 36 Participatiewet

INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG HILVERSUM Behorende bij Verzamelverordening inkomensvoorzieningen Hilversum 2016 en artikel 36 Participatiewet GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hilversum. Nr. 136820 5 oktober 2016 INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG HILVERSUM 2016 BELEIDSREGELS GEMEENTE HILVERSUM Behorende bij Verzamelverordening inkomensvoorzieningen

Nadere informatie

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT Gemeenteblad nr. 170, 11 december 2014 Nr..a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014, nr. ; gehoord de commissie Samenleving d.d. 26 november

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Onderwerp Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr. 2012-004 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel 23 december 2011 Opiniërende raad 31

Nadere informatie

Toelichting op de Maatregelenverordening WWB, BBZ 2004, IOAW, IOAZ 2013

Toelichting op de Maatregelenverordening WWB, BBZ 2004, IOAW, IOAZ 2013 Toelichting op de Maatregelenverordening WWB, BBZ 2004, IOAW, IOAZ 2013 Paragraaf 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen Hierbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de begripsbepalingen

Nadere informatie

Wet WIJ: ook de cliënten die gebruik maken van de wet WIJ zullen worden vertegenwoordigd in de cliëntenraad DanDon (art. 12 Wet WIJ).

Wet WIJ: ook de cliënten die gebruik maken van de wet WIJ zullen worden vertegenwoordigd in de cliëntenraad DanDon (art. 12 Wet WIJ). Raadsvoorstel Vergadering van : 1 november 2011 Agendanummer : 6 Onderwerp : Programma : Met elkaar voor elkaar Samenvoeging clientenraden WWB, WIJ, IOAW, IOAZ en minima voor de gemeenten Dantumadiel en

Nadere informatie

De Participatieraad heeft kennis genomen van beide verordeningen en kan zich verenigen met de inhoud ervan.

De Participatieraad heeft kennis genomen van beide verordeningen en kan zich verenigen met de inhoud ervan. Haarlem Raadsstuk Onderwerp: Raadsvoorstel: Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Haarlem en Eerste wijzigingsverordening verordeningen Participatiewet gemeente Haarlem. BBV nr: 2015/136644

Nadere informatie