Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp 2010 Februari 2010 Marjolein Nijhof 22635

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp 2010 Februari 2010 Marjolein Nijhof 22635"

Transcriptie

1 Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp 2010 Februari 2010 Marjolein Nijhof 22635

2 Inhoudsopgave 1 Inleiding en onderzoeksdoel 2 Onderzoeksopzet 3 Conclusies 4 Resultaten

3 1 Inleiding en onderzoeksdoel

4 Inleiding en onderzoeksdoel Inleiding Om zijn dienstverlening zo optimaal mogelijk op de wensen en behoeften van klanten te laten (blijven) aansluiten, laat het Bureau Wsnp periodiek de klanttevredenheid meten. Het laatste klanttevredenheidsonderzoek (KTO) is in 2006 uitgevoerd door Intomart GfK. Dit rapport betreft de herhaalmeting van dit onderzoek in 2009, welke voor een deel identiek is aan de meting van Daar waar de vraagstelling tussen beide metingen is aangepast of de antwoordcategorieën verschillen, is geen vergelijking opgenomen aangezien eventuele verschillen dan wellicht veroorzaakt worden door deze veranderingen in vraagstelling en niet door veranderingen in de resultaten zelf. 4 Onderzoeksdoel Doel van het KTO 2010 is het verkrijgen van inzicht in de huidige mate van tevredenheid van bewindvoerders, arrondissementsrechtbanken, gemeenten/ gemandateerden en websitebezoekers (specifiek beroepsmatig betrokkenen, schuldeisers en particulieren) over de dienstverlening van (en samenwerking met) Bureau Wsnp. Tevens heeft het onderzoek tot doel om inzicht te krijgen in eventuele veranderingen in hierin in de tijd.

5 2 Onderzoeksopzet en -verantwoording

6 Onderzoeksopzet en-verantwoording Methode en vragenlijst Net als bij de voorgaande meting is het KTO online (CAWI) uitgevoerd. Naast de vergelijkbaarheid qua methode als de voorgaande meting, biedt deze CAWI-benadering het voordeel dat het doorlopen van de vragenlijst automatisch wordt geregeld. Op deze manier zijn er tevens mogelijkheden opgenomen om de vragenlijst te controleren op interne consistentie. 6 Websitebezoekers zijn via een pop-up op de website uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Bewindvoerders, arrondissementsrechtbanken, gemeenten/ gemandateerden kregen via een uitnodiging voor het onderzoek. In de of de pop-up was een link opgenomen naar de vragenlijst. Door op de link te klikken opende het onderzoek automatisch en kon de respondent zelf via de computer de vragenlijst invullen op het moment dat het hen het beste schikt, waarbij het mogelijk was het invullen van de vragenlijst tussentijds te onderbreken. De vragenlijst is in nauw overleg met de opdrachtgever tot stand gekomen.

7 Onderzoeksopzet en-verantwoording Veldwerk Het veldwerk voor dit onderzoek is uitgevoerd in de periode 1 december 2009 t/m 20 januari Voor het veldwerk was eerst een periode van 2-3 weken gepland, maar ter bevordering van de respons is besloten de veldwerkperiode te verlengen. De gemiddelde invulduur van de vragenlijst bedroeg 15 minuten. Tijdens het veldwerk is tweemaal een herinnering uitgestuurd aan bewindvoerders, arrondissementsrechtbanken, gemeenten/ gemandateerden om de respons te stimuleren. Aan websitebezoekers kon geen herinnering worden gestuurd aangezien zij via een pop-up mee konden doen en hun adres dus niet op voorhand bekend was. Om de respons bij de websitebezoekers te stimuleren is extra aandacht besteed op de website aan het belang van deelname aan het onderzoek. 7

8 Onderzoeksopzet en-verantwoording Steekproef 8 De steekproef is deels aangeleverd door de opdrachtgever. Deze bestond uit: adressen van gemeenten; adressen van bewindvoerders advocaten (Adv); adressen van bewindvoerders niet-advocaten (Bwv); adressen van personen werkzaam bij rechtbanken (RB). Het andere gedeelte van de steekproef is via de website van Wsnp gegenereerd. Hier werden bezoekers middels een pop-up gevraagd of zij (een relevant deel van) de vragenlijst wilden invullen.

9 Onderzoeksopzet en-verantwoording Responsverantwoording Aantal uitgestuurde uitnodigingen steekproef WSNP 934 Vragenlijst niet afgemaakt 80 Vragenlijst niet geopend Resteert: aantal ingevulde vragenlijsten Adv 9 aantal ingevulde vragenlijsten Bwv 94 aantal ingevulde vragenlijsten RB 5 aantal ingevulde vragenlijsten beroepsmatig betrokken 17 Aanvullend: aantal ingevulde vragenlijst via website Wsnp 227 Totaal 352

10 Onderzoeksopzet en-verantwoording Rapportage 10 De rapportage bestaat uit een grafische rapportage van alle gestelde vragen. Hieraan vooraf gaat een beknopte samenvatting van de resultaten. De vragenlijst bevatte een aantal open vragen, waarbij de respondent het gegeven antwoord letterlijk ingetypt. Deze antwoorden zijn in een aparte Excel - bijlage opgenomen. De bijlagen omvatten tevens Excel-tabellenboek met alle resultaten en de gehanteerde vragenlijst. Daar waar de som van de resultaten niet precies op 100% uitkomt, wordt dit veroorzaakt door afrondingsverschillen of was meer dan één antwoord toegestaan. Certificering Het onderzoek is uitgevoerd door Intomart GfK volgens het kwaliteitssysteem van Intomart GfK, dat is gecertificeerd volgens de normen van NEN-EN-ISO 9001, ISO en ISO Daarnaast onderschrijft Intomart GfK de gedragsregels van E.S.O.M.A.R. ICC (European Society for Opinion and Market Research), is Intomart GfK lid van de MOA, de MarktOnderzoek Associatie en beschikt zij over de CKZ (Centrum Klantervaring Zorg) accreditatie. Het is toegestaan de uitkomsten van onderzoek extern te publiceren. Wel dient in dat geval bij de onderzoeksresultaten als bron "Intomart GfK februari 2010 vermeld te worden. Exclusiviteit van verzamelde gegevens is gebaseerd op de Gedragscode van de MOA, art. 9 (zie

11 3 Conclusies

12 Conclusies Achtergrondkenmerken respondenten Het merendeel van de respondenten is boven de 35 jaar (61%); de gemiddelde leeftijd is 41 jaar en 60% is vrouw. De bewindvoerders hebben gemiddeld 5,8 jaar ervaring met schuldproblematiek (ten opzichte van gemiddeld 4 jaar in 2006). Het aantal Wsnp-zaken waartoe de rechtbank deze bewindvoerders heeft benoemd is gemiddeld 219 (in 2006 was dit 119). De verdeling bij bewindsvoeders tussen Wsnp taken en overige taken is respectievelijk 65% en 35%. 12 De Juridische Helpdesk Eén op de vijf respondenten (19%) van alle respondenten maakt gebruik van de Juridische Helpdesk. Het grootste gedeelte hiervan doet dit minder dan 1 keer per maand (82%). De totale tevredenheid over de Helpdesk onder de gebruikers is hoog (87% is (zeer) tevreden). Het meest tevreden zijn gebruikers van de Juridische Helpdesk over de vriendelijkheid van medewerkers (87% is (zeer) tevreden). Zij zijn relatief het minst tevreden over de bereikbaarheid (72%) en de respons snelheid bij (73%), maar ook deze percentages getuigen van tevredenheid bij de ruime meerderheid van de respondenten die gebruikmaken van de Juridische Helpdesk.

13 Conclusies Landelijk Register Schuldsanering Iets meer dan helft van alle respondenten (57%) maakt gebruikt van het LRS. Onder de LRSgebruikers is 70 procent (zeer) tevreden daarover. Het meest tevreden zijn ze over de snelheid (75%) en de toegankelijkheid (74%). Over de volledigheid (63%) en de mogelijke zoekcriteria (57%) zijn zij relatief het minst tevreden. 13 Bewindvoerderregister De helft van de bewindvoeders (51%) is (zeer) tevreden over het register. Daarnaast heeft bijna de helft een neutrale houding of geen mening (47%), slechts 2% is ontevreden. De tevredenheid over de inschrijvingsprocedure is significant gestegen ten opzichte van 2006 (van 42% naar 55% nu).

14 Conclusies Financieel/administratieve processen De tevredenheid van bewindvoerders over de financieel/administratieve processen is zowel op overall niveau als op een aantal specifieke aspecten fors toegenomen ten opzichte van de laatste meting. Het totaaloordeel is gestegen van 37% naar 53%. 14 Daarnaast is de tevredenheid op de volgende aspecten aanzienlijk toegenomen: - de duidelijkheid van rekening-courantoverzichten (van 46% naar 58%); - de snelheid uitbetaling eindsubsidie (van 23% naar 51%); - de procedure aanpassen zaaksoorten (van 32% naar 44%); - de procedure declareren reiskosten (van 12% naar 21%).

15 Conclusies Permanente Educatie De tevredenheid over de Permanente Educatie (dat sinds 1 januari 2008 is ingevoerd) laat een verscheidenheid aan meningen zien. Het meest ontevreden zijn de bewindvoerders over de duidelijkheid van het toekennen van punten (37% is hierover (zeer) ontevreden). 15 Het meest tevreden zijn bewindvoerders over het benodigde aantal punten (48% is (zeer) tevreden). Wat betreft het totaaloordeel, is de groep die (zeer) tevreden is (35%) groter dan de groep die (zeer) ontevreden is (26%), waarbij de groep die ontevreden is wel aanzienlijk is. Meer dan de helft van de bewindvoerders mist in het aanbod van scholing bepaalde onderwerpen (zoals een verdieping van de faillissementswet of meer variatie in de onderwerpen die aan bod komen). De keuze voor een bepaalde scholing wordt in de meeste gevallen gebaseerd op het onderwerp ervan en/of het aantal toegekende punten.

16 Conclusies Nieuwsbrief Update Zes op de tien van alle respondenten lezen de nieuwsbrief. Hiervan heeft twee derde ook een abonnement. Sinds 2006 heeft de digitale versie aan populariteit gewonnen. In 2006 las 58 procent alleen de papieren versie, nu is dat gedaald naar 39 procent. 16 Aan mensen die zowel de digitale als de papieren versie lezen is ook naar de voorkeur gevraagd. De papieren versie geniet dan de meeste voorkeur: 43% geeft de voorkeur aan de papieren versie, 22% aan de digitale versie en 35% is het om het even. De totale tevredenheid over de Nieuwsbrief is hoog. Driekwart van de mensen is (zeer) tevreden. Dit is onveranderd ten opzichte van Wel sterk gestegen is de tevredenheid over de hoeveelheid informatie in de brief (van 55% naar 68%) en het navigatiegemak van de digitale versie (van 37% naar 57%). De meerderheid van de lezers (86%) gebruikt de nieuwsbrief ook voor andere doeleinden dan de eigen kennis, zoals deskundigheidsbevordering bij collega s.

17 Conclusies De website Alle respondenten bezoeken de website en drie op de tien doen dat wekelijks of vaker. 17 De algemene tevredenheid over de website is gestegen. 71 procent is momenteel (zeer) tevreden t.o.v. 62 procent in Ook de actualiteit en volledigheid van de informatie alsmede de links die worden aangeboden zijn in waardering gestegen. Acht op de tien gebruikers van de site gebruiken het ook voor andere doeleinden dan de eigen kennis. Folder Wsnp Vier op de tien respondenten lezen de papieren folder wel eens. Daarvan is de meerderheid (zeer) tevreden (70%). De folder is volgens de respondenten verzorgd, duidelijk, overzichtelijk en relevant. Ook voor een leek is de inhoud goed te begrijpen.

18 Conclusies Samenvattend Cliënten zijn over het algeheel genomen te spreken over de dienstverlening van en samenwerking met Bureau WSNP. 18 Wat in positieve zin opvalt is dat de tevredenheid vrijwel nergens is gedaald ten opzichte van Als er sprake is van verandering is dit uitsluitend significant positief. Het meest tevreden zijn de respondenten over de Juridische Helpdesk en dan met name over de vriendelijkheid van de medewerkers. De Permanente Educatie krijgt de meeste kritiek, waarbij bewindvoerders het minst te spreken zijn over de duidelijkheid van de criteria waar de puntentoekenning van afhangt. Met het oog op de klanttevredenheid is de Permanente Educatie dan ook een relevant aandachtspunt om verbeteracties op in te zetten.

19 4 Resultaten

20 Gebruik Juridische Helpdesk Eén op de vijf maakt gebruik van de Helpdesk 20 Gebruik Juridische Helpdesk 2010 Frequentie gebruik Juridische Helpdesk % 4% 13% Wekelijks 81% Ja Nee 82% 1 á 2 keer per maand Minder dan 1 keer per maand Website bezoekers: schuldeisers maken minder gebruik van de Helpdesk (98%) dan beroepsmatig betrokkenen (72%) V8: Maakt u gebruik van de Juridische Helpdesk? V9: Hoe vaak maakt u gebruik van de Juridische Helpdesk? V8: Totaal; n=352 V9: gebruikt Juridische Helpdesk; n=67

21 Tevredenheid Juridische Helpdesk onder gebruikers Helpdesk is met name vriendelijk, bereikbaarheid scoort het minst hoog 21 Tevredenheid Juridische Helpdesk 2010 Totaal oordeel Juridische Helpdesk 13% 73% 4% 4% 4% 87% Vriendelijkheid 30% 57% 6% 1% 6% 87% Klantvriendelijkheid algemeen 22% 61% 9% 1% 6% 84% Deskundigheid 16% 67% 9% 1% 6% 84% Nakomen afspraken 18% 66% 3% 13% 9% 84% respons snelheid 25% 48% 12% 3% 12% 73% Bereikbaarheid 15% 57% 16% 3% 1 7% 72% % 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening gebruikt Juridische Helpdesk; n=67 V10: Hoe tevreden bent u over de volgende aspecten m.b.t. de juridische helpdesk?

22 Gebruik Landelijke Register Schuldsanering (LRS) Meer dan helft maakt gebruik van het LRS (57%) 22 Gebruik Landelijk Register Schuldsanering 2010 Binnen de steekproef maken meer vrouwen (62%) dan mannen (50%) gebruik van het LRS Onder websitebezoekers is het gebruik onder particulieren (19%) beduidend lager dan beroepsmatig betrokkenen (65%) en schuldeisers (73%) 43% 57% Ja Nee V12: Maakt u wel eens gebruik van het LRS (Landelijk Register Schuldsanering?) Totaal; n=352

23 Algemene tevredenheid over aspecten LRS Bijna 70 procent is (zeer) tevreden over LRS, snelheid scoort het hoogst Tevredenheid Landelijk Register Schuldsanering 2010 Totaaloordeel LRS 7% 62% 23% 4% 22% 69% Snelheid 11% 64% 4% 75% Toegankelijkheid 13% 61% 19% 5% 1% 74% Actualiteit 8% 60% 23% 5% 1% 68% Volledigheid 6% 57% 25% 9% 1 63% Mogelijke zoekcriteria 7% 50% 26% 14% 2% 57% % 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening V13: Hoe tevreden bent u over de volgende aspecten mbt het LRS? Gebruikt LRS; n=202

24 Algemene tevredenheid bewindvoerderregister De helft van de bewindvoerders is (zeer) tevreden Tevredenheid Bewindvoerderrigister Totaal oordeel Bewindvoerderregister 4% 48% 30% 2% 17% 51% Inschrijvingsprocedure 6% 50% 22% 2% 55% 42% Procedure wijzigen gegevens 4% 43% 24% 5% 24% 47% 37% % 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal Ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening = significante stijging t.o.v V15: Hoe tevreden bent u over de volgende aspecten mbt het bewindvoerderregister? Bwv/Adv; n=103

25 Tevredenheid financieel/administratieve aspecten bewindvoerders meest tevreden over 2 e betaling na 18 maanden Tevredenheid financieel/ administratieve processen Totaaloordeel financieel/administratieve processen 3% 50% 39% 3% 5% 53% 37% 2e betaling na 18 maanden 4% 63% 2% 11% 67% Snelheid uitbetalen voorschotten 6% 55% 29% 3% 7% 61% 51% Duidelijkheid rekeningcourantoverzichten 3% 55% 27% 6% 1% 8% 58% 46% Volledigheid rekeningcourantoverzichten 3% 52% 29% 7% 1% 8% 55% 48% Huidige verdeling subsidie 4% 49% 31% 7% 3% 7% 52% 43% Snelheid uitbetaling eindsubsidie 4% 48% 29% 7% 13% 51% 23% Procedure aanpassen zaaksoorten Administratieve belasting verkrijgen vergoeding 5% 3% 39% 36% 33% 29% 7% 1% 16% 9% 1% 22% 44% 39% 32% 29% Procedure te crediteren bedragen 2% 30% 32% 2% 34% 32% Procedure declareren reiskosten 1% 26% 9% 3% 41% 21% 12% = significante stijging % 40% 60% 80% 100% t.o.v Zeer tevreden Tevreden Neutraal Ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening Bwv/Adv; n=103 V17: Hoe tevreden bent u over de volgende financieel/administratieve aspecten?

26 Vier van de vijf contactpersonen bij de rechtbank vindt het nuttig om voor de audit de eerdere ervaringen te horen Is het informeren van Wsnp bij rechtbank voor een audit nuttig? Waarom vinden de respondenten dit nuttig: Omdat de rb objectief is en regelmatig contact onderhoudt. Bevindingen van rb zijn belangrijk. Volledigheidshalve. O.a. rechtbanken maken gebruik van diensten bureau Wsnp dus deel van de aangewezen instellingen om mening te vragen. 80% Ja Nee * * Let op! Zeer lage n V19: Alvorens een audit plaatsvindt informeert het Bureau Wsnp bij de rechtbank over hun ervaringen met de desbetreffende organisatie. Beschouwt u dit als nuttig? 20a. Kunt u toelichten waarom u dit nuttig vindt? : RB; n=5

27 Tevredenheid audits bewindvoerders die hun mening uitspreken zijn over het algemeen tevreden Tevredenheid audit 2010 Totaaloordeel over de audits 2% 40% 27% 1% 30% 43% Snelheid van de levering van het auditverslag 4% 41% 23% 31% 46% De inhoud van de rapportage 1% 43% 21% 3% 31% 44% Benadering van de auditor 3% 39% 26% 1% 30% 43% Kwaliteit van het auditverslag 3% 37% 26% 2% 31% 40% Werkwijze van de auditor 4% 35% 27% 3% 30% 39% Processen waarop geaudit wordt 3% 26% 33% 7% 1% 30% 29% 0% 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening Bwv; n=94 V21: Hoe tevreden bent u over de volgende aspecten van de audits?

28 Tevredenheid Permanente Educatie (PE) Meningen over PE zijn verdeeld totaaloordeel Permanente Eduacatie 1% Benodigde aantal punten 4% Duidelijkheid overzicht scholing 1% met toegekende punten website Duidelijkheid procedure aanvragen 2% Formulieren voor registratie van 3% punten via de website Verdeling juridische en nietjuridische punten 2% Duidelijkheid criteria 3% puntentoekenning Frequentie van bijeenkomsten 1% adviescommissie PE 19% 34% 34% 33% 28% Tevredenheid systeem Permanente Educatie % 38% 44% 27% 39% 37% 32% 34% 36% 36% 34% 15% 28% 13% 27% 5% 24% 15% 17% 2% 6% 3% 40% 3% 5% 40% 4% 10% 35% 1% 48% 37% 3% 3% 35% 10% 5% 31% (zeer) ontevreden omdat: Criteria toekennen punten onduidelijk of niet correct Geen punten voor bewindsvoeders nietadvocaten Cursus aanbod is beperkt Hoge kosten (zeer) tevreden omdat: Het houdt je scherp en up to date Een terechte eis om je taak goed uit te kunnen voeren Het geeft altijd extra verdieping 0% 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening V23: Per 1 januari 2008 is het systeem van Permanente Educatie (PE) ingevoerd. Hoe tevreden bent u over.. 24a. Kunt u uw mening toelichten? Bwv; n=94

29 Volledigheid scholing aanbod Permanente educatie Bijna de helft van de bewindvoerders niet advocaat mist bepaalde zaken Volledigheid scholing aanbod PE Zaken die gemist worden zijn zeer divers, onder andere genoemd: Verdieping van de faillisementswet Diverser (juridsch) aanbod/ meer variatie in onderwerpen 45% 55% Ja Nee V25: Mist u in het aanbod van scholing in het kader van PE bepaalde onderwerpen? Bwv; n=94

30 Factoren die scholingkeuze beïnvloeden Onderwerp van de scholing en aantal toegekende punten van meest doorslaggevende betekenis Factoren scholing keuze Het onderwerp van de scholing Het aantal toegekende punten van de scholing De reistijd naar de locatie waar de scholing plaatsvindt 48% 74% 94% De kosten van de scholing 34% De aanbieder van de scholing De datum waarop een scholing plaatsvindt 18% Anders, namelijk.. 1% Weet niet % 40% 60% 80% 100% V26: Op grond van welke factoren kiest u uw scholing? (u kunt hier MAXIMAAL 3 antwoorden aankruisen) Bwv; n=94

31 Tevredenheid bewindvoerderaanbod Er heerst geen ontevredenheid over het aanbod Tevredenheid bewindvoerderaanbod 2010 * 2006 ** Totaaloordeel bewindvoerderaanbod 40% 40% 40% 17% Actualiteit bewindvoerdergegevens 60% 40% 60% 33% Omvang bewindvoerderaanbod 60% 60% Kwaliteit bewindvoerderaanbod 40% 40% 40% 17% Beschikbaarheid bewindvoerdersgegevens via Wsnp 40% 40% 83% Wijze waarop Wsnp optreedt bij problemen met bewindvoerders 60% 50% 0% 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening V27: Hoe tevreden bent u over de volgende aspecten van het bewindvoerderaanbod? * Let op! zeer lage n ** Let op! zeer lage n=6 Verschillen zijn puur indicatief RB; n=5

32 Leesfrequentie Nieuwsbrief Update 60 procent leest nieuwsbrief soms tot vaak Frequentie lezen nieuwsbrief 2010 Abonnee nieuwsbrief 2010 Doelgroep website: beroepsmatig betrokkenen lezen de nieuwsbrief vaker (27%) dan particulieren (11%) en schuldeisers (7%) 40% 40% Vaak Soms Nooit 34% 66% Ja Nee Door gewijzigde antwoordcategorieën is de vergelijking met 2006 niet mogelijk V29: Hoe vaak leest u de nieuwsbrief Update? V30: Bent u geabbonneerd op de Nieuwsbrief Update? V29: Totaal; n=352 V30: Leest de nieuwsbrief \n=210

33 Verschijningsvorm Nieuwsbrief Update Digitale versie wint aan populariteit Papieren of digitale nieuwsbrief 2010 Papieren of digitale nieuwsbrief % 39% Papier Digitaal 22% Beiden 58% Papier Digitaal Beiden 33% leest de nieuwsbrief; n=210 V31: Leest u de papieren en/of de digitale versie?

34 Voorkeur verschijningsvorm Nieuwsbrief Update Papieren versie geniet voorkeur Voorkeur versie nieuwsbrief % 43% Papier Digitaal Geen voorkeur 22% V32: Aan welke versie geeft u de voorkeur? Leest zowel de papieren als de digitale nieuwsbrief; n=49

35 Tevredenheid Nieuwsbrief Update Driekwart van de Nieuwsbrief Update lezers is (zeer) tevreden Nieuwsbrief Update Totaaloordeel Nieuwsbrief Update 6% 69% 21% 2% 2% 75% 74% Kwaliteit van de informatie 5% 75% 17% 1% 2% 80% 76% Helderheid van de teksten 8% 71% 18% 1% 2% 79% 73% Actualiteit van de informatie 7% 67% 22% 2% 2% 74% 73% relevantie van informatie 5% 67% 24% 2% 2% 72% 77% Hoeveelheid informatie 4% 64% 27% 2% 2% 68% 55% Lay-out 5% 60% 28% 3% 3% 65% 60% Aantal uitgave per jaar 2% 61% 26% 6% 2% 4% 63% 58% Navigatiegemak digitale versie 1% 56% 32% 4% 1% 5% 57% 37% 0% 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening = significante stijging t.o.v V33: Hoe tevreden bent u over de volgende aspecten van de Nieuwsbrief Update? Is klant & leest de nieuwsbrief vaak/soms; n=123

36 Doeleinden gebruik Nieuwsbrief Update Groot gedeelte gebruikt Nieuwsbrief voor andere doeleinden dan eigen kennis Gebruik nieuwsbrief anders dan eigen kennis % Doeleinden die genoemd worden: Deskundigheidsbevorde ring collega s Bespreken met collega s Items als agendapunt gebruiken Ja Nee 86% V35: Gebruikt u de artikelen in de nieuwsbrief wel eens voor andere doeleinden dan uw eigen kennis? Leest de nieuwsbrief vaak/soms; n=210

37 Gebruik website Wsnp Penetratie van 100 procent binnen de doelgroep in Bezoek website Wsnp 2010 Bezoek website Wsnp 2006 Alle respondenten geven aan de website te bezoeken. 3% Ja Nee 97% V36: Bezoekt u wel eens de website van het Bureau Wsnp? Totaal; 352

38 Frequentie website bezoek vijf procent komt dagelijks op de site Frequentie bezoek website Minder dan 1 keer per maand 41% 37% 1 á 2 keer per maand Wekelijks 26% 25% 34% Dagelijks 5% 12% 0% 10% 30% 40% 50% V38: Hoe vaak bezoekt u de website van het Bureau Wsnp? Bezoekt website; n=352

39 Algemene tevredenheid website In 2010 is het totaaloordeel positief gestegen tov Tevredenheid website Totaaloordeel website Wsnp 8% 63% 19% 3% 7% 71% 62% kwaliteit informatie 10% 59% 19% 3% 8% 69% 67% Relevantie van informatie 10% 59% 21% 2% 8% 69% 68% Toegankelijkheid 13% 55% 4% 7% 68% 67% Actualiteit informatie 9% 56% 6% 8% 65% 54% Volledigheid informatie 10% 53% 22% 5% 9% 63% 55% De links die worden aangeboden 9% 49% 24% 5% 12% 58% 44% 0% 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening = significante stijging t.o.v V39A: Hoe tevreden bent u over de volgende aspecten van de website? Bezoekt website; n=352

40 Doeleinden gebruik informatie op website Groot gedeelte gebruikt website voor andere doeleinden dan eigen kennis Gebruik website anders dan eigen kennis % Doeleinden die genoemd worden: Doorverwijzen (potentiële) saniet Webiste wordt gebruikt om derden naar toe te sturen voor informatie Ja Nee 83% V41: Gebruikt u de informatie op de website wel eens voor andere doeleinden dan uw eigen kennis? Totaal; 352

41 Folders Wsnp Vier op de tien leest folder Lezen papieren folders Wsnp % 40% Ja Nee V42S: Leest u de papieren folders van het Wsnp wel eens? Totaal; 352

42 Oordeel folder Wsnp Ruim twee derde van de folderlezers is (zeer) tevreden 42 Positief omdat: Verzorgd uiterlijk Duidelijk, begrijpelijk en overzichtelijk Relevante informatie Ook voor leken goed te begrijpen Totaaloordeel folder 5% Tevredenheid folder % 19% 1% 1% 10% 70% % * 42 Duidelijkheid van de informatie 7% 64% 18% 1% 1% 9% 71% 47% Helderheid van de teksten 7% 63% 1% 1% 8% 70% 45% Presentatie van de folders 7% 62% 19% 1% 1% 10% 69% 49% Kwaliteit van de informatie 6% 62% 21% 1% 1% 8% 68% 47% Relevantie van informatie 7% 61% 21% 1% 1% 8% 68% 48% Hoeveelheid informatie 6% 59% 22% 2% 1% 10% 65% 44% Actualiteit van de informaite 5% 59% 25% 1% 1% 10% 64% 44% Snelheid van de verzending 15% 47% 16% 1% 1% 62% 37% Bestelprocedure op internet 8% 52% 1% 1% 17% 61% 34% 0% 40% 60% 80% 100% Zeer tevreden Tevreden Neutraal Ontevreden Zeer ontevreden Geen Mening V42: Hoe tevreden bent u over de volgende aspecten van deze folders? * Verschillen met 2006 gaan niet op omdat er in 2006 geen selectie op de vraag zat Leest papieren folders; n=142

Resultaat Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp ook in 2009 zeer positief!

Resultaat Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp ook in 2009 zeer positief! Resultaat Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp ook in 2009 zeer positief! Doel klanttevredenheidsonderzoek Om de dienstverlening van het Bureau Wsnp zo optimaal mogelijk op de wensen en behoeften van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp 2006

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp 2006 Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wsnp 2006 November 2006 Stefan Peters & Carolien van Ees 14162 Inhoudsopgave 1. Inleiding en onderzoeksdoel 2. Onderzoeksopzet 3. Conclusies 4. Resultaten Inleiding en

Nadere informatie

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK OVAL 2014. December 2014 Marij Tillmanns 36683 GfK 2014 CTO Oval December 2014

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK OVAL 2014. December 2014 Marij Tillmanns 36683 GfK 2014 CTO Oval December 2014 CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK OVAL December Marij Tillmanns 36683 1 Inhoud 1. Management Summary 2. Resultaten Algemeen Overall tevredenheid Bedrijfsarts Casemanager Achtergrondkenmerken 3. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Voorbeeldcase RAB RADAR

Voorbeeldcase RAB RADAR Voorbeeldcase RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Private Banking (19725) Inhoud 2 Inleiding Resultaten - Spontane en geholpen merkbekendheid - Spontane en geholpen reclamebekendheid - Herkenning radiocommercial

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 2015

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 2015 Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 1 Juni 1 Doel van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de huidige mate van tevredenheid van tolken en vertalers, afnemers van tolk- en vertaaldiensten

Nadere informatie

Hoe gaat Nederland met pensioen?

Hoe gaat Nederland met pensioen? Hoe gaat Nederland met pensioen? Een onderzoek over het pensioensbewustzijn van Nederland op verschillende thema s, waaronder duurzame inzetbaarheid In opdracht van GfK Intomart 2014 Hoe gaat Nederland

Nadere informatie

Hoe gaat Nederland met pensioen?

Hoe gaat Nederland met pensioen? Hoe gaat Nederland met pensioen? Een onderzoek over hoe bewust werknemers zich voorbereiden op hun pensioen op verschillende thema s, waaronder aanpak werkgevers bij langer doorwerken. In opdracht van

Nadere informatie

Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen?

Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen? Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen? Een onderzoek over het pensioensbewustzijn van Nederland op verschillende thema s. In opdracht van. GfK Intomart 2014 Hoe gaat Nederland met pensioen? Januari

Nadere informatie

Hoe gaat Nederland met pensioen?

Hoe gaat Nederland met pensioen? Hoe gaat Nederland met pensioen? Een onderzoek over het pensioensbewustzijn van Nederland op verschillende thema s, waaronder pensioenleeftijdsverwachting. In opdracht van GfK Intomart 2013 33213 Delta

Nadere informatie

Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen?

Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen? Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen? Een onderzoek over hoe bewust werknemers zich voorbereiden op hun pensioen op verschillende thema s, waaronder aanpak werkgevers bij langer doorwerken opdracht

Nadere informatie

WAKKER DIER: (ON)WETENDHEID OVER JONG DIER OP BORD

WAKKER DIER: (ON)WETENDHEID OVER JONG DIER OP BORD WAKKER DIER: (ON)WETENDHEID OVER JONG DIER OP BORD De perceptie van jonge dieren volgens de Nederlandse consument Judith de Roij van Zuijdewijn Karin Ursem 31369 Intomart GfK 2012 Wakker Dier Jonge dieren

Nadere informatie

GfK Group Media RAB Radar- Voorbeeldpresentatie Merk X fmcg. Februari 2008 RAB RADAR. Radio AD Awareness & Respons. Voorbeeldpresentatie Merk X

GfK Group Media RAB Radar- Voorbeeldpresentatie Merk X fmcg. Februari 2008 RAB RADAR. Radio AD Awareness & Respons. Voorbeeldpresentatie Merk X RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Voorbeeldpresentatie Inhoud 1 Inleiding 2 Resultaten - Spontane en geholpen bekendheid - Herkenning radiocommercial en rapportcijfer - Teruggespeelde boodschap -

Nadere informatie

Hoe gaat Nederland met pensioen?

Hoe gaat Nederland met pensioen? Hoe gaat Nederland met pensioen? Een onderzoek over het pensioensbewustzijn van Nederland op verschillende thema s, waaronder duurzame inzetbaarheid In opdracht van. GfK Intomart 2014 Hoe gaat Nederland

Nadere informatie

DELTA LLOYD Hoe gaat NL met pensioen? - Landenvergelijking. September 2015

DELTA LLOYD Hoe gaat NL met pensioen? - Landenvergelijking. September 2015 DELTA LLOYD Hoe gaat NL met pensioen? - Landenvergelijking September 2015 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Management Summary 3. Resultaten BIJLAGEN Onderzoeksverantwoording Certificering Contact 2 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden DGA Onderzoek Risicobeheersing en mogelijkheden voor pensioenopbouw Juli 2011 Judith de Roij van Zuijdewijn 27555 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Managementsamenvatting 3 Resultaten Pensioen

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL BUSSUM PEILING 1 2013 DE GEMEENTELIJKE WEBSITE WWW.BUSSUM.NL. GEMEENTE BUSSUM Januari 2013

RAPPORT BURGERPANEL BUSSUM PEILING 1 2013 DE GEMEENTELIJKE WEBSITE WWW.BUSSUM.NL. GEMEENTE BUSSUM Januari 2013 RAPPORT BURGERPANEL BUSSUM PEILING 1 2013 DE GEMEENTELIJKE WEBSITE WWW.BUSSUM.NL GEMEENTE BUSSUM Januari 2013 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Noorderweg 2 1221 AA Bussum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Onderzoek belang mensenrechten voor bancair product

Onderzoek belang mensenrechten voor bancair product Onderzoek belang mensenrechten voor bancair product December 2011 (28437) Conclusies 2 85% Van de Nederlanders heeft niet gelet op het investeringsbeleid bij afsluiten rekening Van de Nederlanders vindt

Nadere informatie

Hilversum, februari 2001 67362/EC

Hilversum, februari 2001 67362/EC KLANTTEVREDENHEID WSNP Een onderzoek in opdracht van de Raad voor Rechtsbijstand s-hertogenbosch Uitgevoerd door: Intomart bv Hilversum, februari 2001 67362/EC INHOUD Pagina HOOFDSTUK 1. INLEIDING 4 1.1

Nadere informatie

Boekenbranche. Kwalitatief onderzoek naar lees- en aankoopgedrag van boeken. juni 2007 Stefan Peters Ewout Witte (15658)

Boekenbranche. Kwalitatief onderzoek naar lees- en aankoopgedrag van boeken. juni 2007 Stefan Peters Ewout Witte (15658) Boekenbranche Kwalitatief onderzoek naar lees- en aankoopgedrag van boeken juni 2007 Stefan Peters Ewout Witte (15658) Inhoudsopgave 1. Inleiding en onderzoeksdoel 2. Onderzoeksopzet 3. Conclusies 4. Resultaten

Nadere informatie

BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD

BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD Gemeente Eemnes Juni/Juli 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER

ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER GEMEENTE HILVERSUM MAART/APRIL 2011 20110114.01 Maart/April 2011 1 Inhoudsopgave Onderzoeksopzet en -verantwoording Blz. 3 2 Resultaten Blz. 6 2.1 Deelname aan het verkeer

Nadere informatie

CO2 opslag Mei 2010. Een internet onderzoek in opdracht van Gemeente Barendrecht. Uitgevoerd door: Intomart GfK bv

CO2 opslag Mei 2010. Een internet onderzoek in opdracht van Gemeente Barendrecht. Uitgevoerd door: Intomart GfK bv CO2 opslag Mei 2010 Een internet onderzoek in opdracht van Gemeente Barendrecht Uitgevoerd door: Intomart GfK bv Uw contact: Tom van Dijk Tel.: +31 (0)35-6258411 / Fax: +31 (0)35-6246532 E-mail: Tom.van.Dijk@GfK.com

Nadere informatie

SZVK KTO Klanttevredenheidsonderzoek in opdracht van VGZ. November 2018 GfK November 2018 SZVK KTO

SZVK KTO Klanttevredenheidsonderzoek in opdracht van VGZ. November 2018 GfK November 2018 SZVK KTO SZVK KTO 2018 Klanttevredenheidsonderzoek in opdracht van VGZ November 2018 1 Inhoudsopgave KTO SZVK 2018 1 2 3 4 Management summary Leeswijzer Resultaten - 1. Algemene tevredenheid - 2. Productkenmerken

Nadere informatie

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Oktober 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Klantgerichtheidmonitor UWV 1 e meting 2014

Klantgerichtheidmonitor UWV 1 e meting 2014 Uitkeringsgerechtigden Verantwoording Respons % aantal Totaal uitkeringsgerechtigden 9 5.037 Uitvoering i. steekproef: representatieve steekproef uit populatie uitkeringsgerechtigden van de diverse doelgroepen,

Nadere informatie

MONITOR WERK Meting maart 2014. 34993 Maart 2014 Francette Broekman

MONITOR WERK Meting maart 2014. 34993 Maart 2014 Francette Broekman MONITOR WERK Meting maart 2014 34993 Maart 2014 Francette Broekman GfK Intomart 2014 34993 Achmea Volgens Nederland Werk Maart 2014 1 Inleiding GfK Intomart 2014 34993 Achmea Volgens Nederland Werk Maart

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

Klantgerichtheidmonitor UWV 2 e meting 2014

Klantgerichtheidmonitor UWV 2 e meting 2014 Uitkeringsgerechtigden Verantwoording Respons % aantal Totaal uitkeringsgerechtigden 11 7.075 Uitvoering i. steekproef: representatieve steekproef uit populatie uitkeringsgerechtigden van de diverse doelgroepen,

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 3 2013 WINKELEN EN BOODSCHAPPEN. GEMEENTE HUIZEN December 2013/Januari 2014

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 3 2013 WINKELEN EN BOODSCHAPPEN. GEMEENTE HUIZEN December 2013/Januari 2014 RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 3 2013 WINKELEN EN BOODSCHAPPEN GEMEENTE HUIZEN December 2013/Januari 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27

Nadere informatie

Consumentenbond Onderzoek Financiële Toezichthouders

Consumentenbond Onderzoek Financiële Toezichthouders Consumentenbond Onderzoek Financiële Toezichthouders Inleiding De Consumentenbond heeft onderzoek uitgevoerd naar de bekendheid en beoordeling van twee financieel toezichthouders in Nederland: De Autoriteit

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012 RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Noorderweg 2 1221 AA Hilversum Tel: (035) 623 27 89

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEID WWB. Gemeente Veenendaal Februari/Maart 2014

KLANTTEVREDENHEID WWB. Gemeente Veenendaal Februari/Maart 2014 KLANTTEVREDENHEID WWB Gemeente Veenendaal Februari/Maart 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

Tevredenheid nieuwsbrief gestegen

Tevredenheid nieuwsbrief gestegen KTO Bureau Wbtv Mei 2016 Tevredenheid nieuwsbrief gestegen In maart 2016 is door DESAN een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder tolken en vertalers van bureau Wbtv. In totaal hebben 518 tolken

Nadere informatie

Gemeente Breda. Onderzoek en Informatie. Klanttevredenheidsonderzoek WSNP 2012

Gemeente Breda. Onderzoek en Informatie. Klanttevredenheidsonderzoek WSNP 2012 Gemeente Breda Onderzoek en Informatie Klanttevredenheidsonderzoek WSNP 2012 Publicatienummer: 1715 Datum: Februari 2013 In opdracht van: Gemeente Breda Kredietbank West-Brabant Uitgave: Gemeente Breda

Nadere informatie

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2014 COMMUNICATIE

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2014 COMMUNICATIE BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2014 COMMUNICATIE Gemeente Oirschot November/December 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Aandacht voor Radio Reclame

Aandacht voor Radio Reclame Aandacht voor Radio Reclame Onderzoek naar de effectiviteit van radio februari 2011 Jim Boor (25563 en 26374) Management summary (1) De herkenning van de radio die zijn in een live radioprogramma terwijl

Nadere informatie

NV schade is goed beoordeeld in 2014 Samenvatting KTO NV schade 2014 24 maart 2015

NV schade is goed beoordeeld in 2014 Samenvatting KTO NV schade 2014 24 maart 2015 NV schade is goed beoordeeld in 2014 Samenvatting KTO NV schade 2014 24 maart 2015 Situatie en centrale vraagstelling Onderzoek naar de tevredenheid en loyaliteit van werkgevers en werknemers NV schade

Nadere informatie

Conceptrapportage Klantenonderzoek radiozendamateurs Agentschap Telecom

Conceptrapportage Klantenonderzoek radiozendamateurs Agentschap Telecom Conceptrapportage Klantenonderzoek radiozendamateurs Agentschap Telecom In opdracht van: Contactpersonen: Agentschap Telecom mevrouw Y. Veenstra, de heer A. Ballast Utrecht, april 2013 DUO MARKET RESEARCH

Nadere informatie

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg Proces klachtbehandeling 2011................................................................... Antidiscriminatievoorziening Limburg Mei 2012...................................................................

Nadere informatie

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 26 juni 2017 DATUM 26 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING WEBSITE

BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING WEBSITE BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 1 2016 WEBSITE Gemeente Wijdemeren Juni/juli 2016 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012 Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 0/0 Stichting Personeelspensioenfonds Cordares (PPF) Astrid Currie, communicatieadviseur Maart 0 versie.0 Pagina versie.0 Inleiding Op initiatief

Nadere informatie

Awareness plasklachten in Nederland

Awareness plasklachten in Nederland Awareness plasklachten in Nederland In opdracht van Porter Novelli Carlijn Ritzen Suzanne van Strien 393378 Juli 2016 1 Inhoudsopgave 1 Achtergrond en doelstelling 2 3 Resultaten in detail Plasklachten

Nadere informatie

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK ARBODIENSTEN

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK ARBODIENSTEN CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK ARBODIENSTEN Benchmarkmeting 2013 Marij Tillmanns December 2013 GfK Intomart 2013 Benchmark Arbodiensten 2013 december 2013 1 Inhoud 1. Management Summary 2. Resultaten Algemeen

Nadere informatie

INWONERSPANEL CUIJK PEILING 1 2015 PARKEERBELEID CENTRUM

INWONERSPANEL CUIJK PEILING 1 2015 PARKEERBELEID CENTRUM INWONERSPANEL CUIJK PEILING 1 2015 PARKEERBELEID CENTRUM Gemeente Cuijk Juli/Augustus/September 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Monitoring gebruikerstevredenheid invoering 130 km/h

Monitoring gebruikerstevredenheid invoering 130 km/h TNS Nipo Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam t 020 5225 444 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Rapport Monitoring gebruikerstevredenheid invoering 130 km/h Rick Heldoorn & Matthijs de Gier H1630

Nadere informatie

EFFECTIVITEITSONDERZOEK PROFESSIONAL ORGANIZING. NBPO Oktober 2012- Oktober 2014

EFFECTIVITEITSONDERZOEK PROFESSIONAL ORGANIZING. NBPO Oktober 2012- Oktober 2014 EFFECTIVITEITSONDERZOEK PROFESSIONAL ORGANIZING NBPO Oktober 2012- Oktober 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE HUIZEN OKTOBER 2012

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE HUIZEN OKTOBER 2012 RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 1 2012 DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE HUIZEN OKTOBER 2012 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Noorderweg 2 1221 AA Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond

Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond In januari 2012 is de nieuwe gemeentelijke website de lucht ingegaan. Maanden van voorbereiding en tests gingen daaraan vooraf. Daarbij is bij de projectgroep

Nadere informatie

NOORDZEE EN ZEELEVEN. 2-meting Noordzee-campagne. Februari 2015. GfK 2015 Noordzee en zeeleven Stichting Greenpeace Februari 2015

NOORDZEE EN ZEELEVEN. 2-meting Noordzee-campagne. Februari 2015. GfK 2015 Noordzee en zeeleven Stichting Greenpeace Februari 2015 NOORDZEE EN ZEELEVEN 2-meting Noordzee-campagne Februari 2015 1 Inhoudsopgave 1. Samenvatting 2. Onderzoeksverantwoording 3. Onderzoeksresultaten 4. Contact 2 1. Samenvatting 3 Samenvatting Houding t.a.v.

Nadere informatie

Derde meting Kennis over de AOWpartnertoeslag. Een internetonderzoek in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Derde meting Kennis over de AOWpartnertoeslag. Een internetonderzoek in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Derde meting Kennis over de AOWpartnertoeslag Een internetonderzoek in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitgevoerd door: Intomart GfK bv Uw contact: Carlijn Ritzen Tel.:035-6258411

Nadere informatie

Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V.

Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V. Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V. T 023 557 41 92 info@alympus.nl www.alympus.nl Samenvatting resultaten KTO 2007 Rapportcijfers: Alympus als bureau 7,8 0,3 t.o.v. 2005

Nadere informatie

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 20 juni 2017 DATUM 20 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

Moerdük. ge meente. o 80% ervaart de geboden ondersteuning als nuttig RAADSINFORMAT EBRIEF

Moerdük. ge meente. o 80% ervaart de geboden ondersteuning als nuttig RAADSINFORMAT EBRIEF ge meente Moerdük RAADSINFORMAT EBRIEF Van Col van en wethouders Aan de leden van de qemeenteraad Onderuverp Nummer griffie Zaaknummer Documentnummer 7 g ð69 v2q 3q3 Cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke

Nadere informatie

DE VOLGENS NEDERLAND MONITOR GEZONDHEID

DE VOLGENS NEDERLAND MONITOR GEZONDHEID DE VOLGENS NEDERLAND MONITOR GEZONDHEID INHOUD Inleiding 1 2 Management Summary Resultaten De Achmea Stemmingsindex van Nederland Special: gezondheid Onderzoeksverantwoording INLEIDING INLEIDING Achtergrond

Nadere informatie

BURGERPANEL HILVERSUM PEILING 2 2015 CENTRUM HILVERSUM

BURGERPANEL HILVERSUM PEILING 2 2015 CENTRUM HILVERSUM BURGERPANEL HILVERSUM PEILING 2 2015 CENTRUM HILVERSUM Gemeente Hilversum Juni/juli 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Samenvatting resultaten klanttevredenheidsonderzoek In 2017 is NV schade goed beoordeeld door werkgevers en werknemers

Samenvatting resultaten klanttevredenheidsonderzoek In 2017 is NV schade goed beoordeeld door werkgevers en werknemers Samenvatting resultaten klanttevredenheidsonderzoek 2017 In 2017 is NV schade goed beoordeeld door werkgevers en werknemers 3 mei 2018 1 Inleiding Wij willen onze dienstverlening steeds blijven verbeteren,

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek onder bijstandsgerechtigden

Klanttevredenheidsonderzoek onder bijstandsgerechtigden Klanttevredenheidsonderzoek onder bijstandsgerechtigden Eindverslag Maart 2016 Inhoudsopgave Opdrachtgever Slide nr. Henk Teussink 1 Aanleiding onderzoek en werkwijze 3 E: h.teussink@enschede.nl T: 06

Nadere informatie

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017 Gemeente Nederweert Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 30 juni 2017 DATUM 30 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl

Nadere informatie

Ziekenhuis Bethesda. Patiënttevredenheidsonderzoek. December 2008

Ziekenhuis Bethesda. Patiënttevredenheidsonderzoek. December 2008 Ziekenhuis Bethesda Patiënttevredenheidsonderzoek December 2008 Soort onderzoek : Patiënttevredenheidsonderzoek Uitgevoerd door : Right Marktonderzoek en Advies B.V. Datum : 11 december 2008 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Klanttevredenheid Wmo over 2013. 31 juli 2014

Gemeente Woerden. Klanttevredenheid Wmo over 2013. 31 juli 2014 Gemeente Woerden Klanttevredenheid Wmo over 2013 31 juli 2014 DATUM 31 juli 2014 TITEL Klanttevredenheid Wmo over 2013 ONDERTITEL OPDRACHTGEVER Gemeente Woerden Boulevard Heuvelink 104 6828 KT Arnhem Postbus

Nadere informatie

In 2015 is NV schade opnieuw goed beoordeeld door werknemers en werkgevers

In 2015 is NV schade opnieuw goed beoordeeld door werknemers en werkgevers In 2015 is NV schade opnieuw goed beoordeeld door werknemers en werkgevers Samenvatting KTO NV schade 2015 31 maart 2016 Situatie en centrale vraagstelling Onderzoek naar de tevredenheid en loyaliteit

Nadere informatie

MONITOR WERK Meting mei 2013

MONITOR WERK Meting mei 2013 MONITOR WERK Meting mei 2013 32663 Mei 2013 Peter Mulder Tim Vermeire Intomart GfK 2013 32663 Achmea Volgens Nederland Werk Mei 2013 1 Inhoud 1. Management summary 2. Resultaten De Achmea Stemmingsindex

Nadere informatie

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2015 DE GROENE CORRIDOR

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2015 DE GROENE CORRIDOR BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2015 DE GROENE CORRIDOR Gemeente Oirschot Maart 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Boekenbranche Themameting e-boeken en e-readers

Boekenbranche Themameting e-boeken en e-readers Boekenbranche Themameting e-boeken en e-readers November 2010 (25442) Ewout Witte INTOMART Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Conclusies 3 Resultaten 3.1 Het lezen van e-boeken 3.2 Het kopen van e-boeken 3.3

Nadere informatie

AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK. GfK 2015 NLO Distributieonderzoek 11 augustus 2015

AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK. GfK 2015 NLO Distributieonderzoek 11 augustus 2015 AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK 37339 2015 1 Inhoudsopgave 1 2 3 Aanleiding, onderzoeksdoelstelling en opzet Onderzoeksresultaten Bezit en gebruik apparaten Radio via internet Gebruik online muziekdiensten

Nadere informatie

Dienstverlening Amsterdam-Noord

Dienstverlening Amsterdam-Noord Dienstverlening Amsterdam-Noord tweede meting bewonerspanel Projectnummer: 9151 In opdracht van stadsdeel Amsterdam-Noord Rogier van der Groep Esther Jakobs Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012 GL

Nadere informatie

BURGERPANEL EEMNES PEILING 3 2014 AFVALBELEID

BURGERPANEL EEMNES PEILING 3 2014 AFVALBELEID BURGERPANEL EEMNES PEILING 3 2014 AFVALBELEID Gemeente Eemnes November 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

RAPPORTAGE SPORT EN GELUK

RAPPORTAGE SPORT EN GELUK RAPPORTAGE SPORT EN GELUK Extra vragen Sportdeelname Index Februari 2015 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Management Summary 3 Onderzoeksresultaten 4 Onderzoeksverantwoording 5 Contact 2 1. Inleiding 3 Inleiding

Nadere informatie

AFM Consumentenmonitor

AFM Consumentenmonitor AFM Consumentenmonitor Provisie en schadeverzekeringen Voorjaar 2018 GfK April 2018 1 Recente sluiters over betaling bij schadeverzekeringen 2 Twee derde sluiters van schadeverzekeringen weet niet hoe

Nadere informatie

Samenwerkende gemeenten West- Brabant: gemeente Moerdijk

Samenwerkende gemeenten West- Brabant: gemeente Moerdijk Samenwerkende gemeenten West- Brabant: gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2015 Definitieve rapportage 4 augustus 2016 DATUM 4 augustus 2016 TITEL Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2015 ONDERTITEL

Nadere informatie

Analyse Klanttevredenheidsonderzoek juni 2007

Analyse Klanttevredenheidsonderzoek juni 2007 Analyse Klanttevredenheidsonderzoek juni 2007 Infopunt Veiligheid scoort goed in eerste onderzoek Eén jaar na oprichting heeft Infopunt Veiligheid in juni 2007 onder 582 geregistreerde vragenstellers een

Nadere informatie

Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren Stichting toetsing verzekeraars Datum: 8 februari 2016 Projectnummer: 2015522 Auteur: Marit Koelman Inhoud 1 Achtergrond onderzoek 3 2

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015)

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) In het voorjaar van 2015 is een tevredenheidsonderzoek onder de particuliere klanten van Warmtenet Hengelo gehouden. Aan alle particuliere klanten van Warmtenet

Nadere informatie

Belevingsonderzoek Inspectie Jeugdzorg. Onderzoek onder geïnspecteerden naar de beleving van het contact met Inspectie Jeugdzorg

Belevingsonderzoek Inspectie Jeugdzorg. Onderzoek onder geïnspecteerden naar de beleving van het contact met Inspectie Jeugdzorg Belevingsonderzoek Inspectie Jeugdzorg Onderzoek onder geïnspecteerden naar de beleving van het contact met Inspectie Jeugdzorg Maart 2012 F968 Colofon In 2008 heeft de Inspectieraad aan het programma

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Dienstverlening team Werk en Inkomen, gemeente Olst-Wijhe

Klanttevredenheidsonderzoek. Dienstverlening team Werk en Inkomen, gemeente Olst-Wijhe Klanttevredenheidsonderzoek Dienstverlening team Werk en Inkomen, gemeente Olst-Wijhe Aanleiding, methode en respons Aanleiding Gedurende de afgelopen jaren heeft de gemeente Olst-Wijhe meerdere onderzoeken

Nadere informatie

Tevredenheid voorlichting onder darmkankerpatiënten In opdracht van Darmkanker Nederland Oktober 2013

Tevredenheid voorlichting onder darmkankerpatiënten In opdracht van Darmkanker Nederland Oktober 2013 Tevredenheid voorlichting onder darmkankerpatiënten In opdracht van Darmkanker Nederland Oktober 2013 Project 33240 Rinda Vreven GfK Health GfK Intomart 2013 33240 Darmkanker stichting Oktober 2013 1 Inhoud

Nadere informatie

INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING 1 2015 TOEKOMSTVISIE 2025. Gemeente Mill en Sint Hubert Juli/Augustus/September 2015

INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING 1 2015 TOEKOMSTVISIE 2025. Gemeente Mill en Sint Hubert Juli/Augustus/September 2015 INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING 1 2015 TOEKOMSTVISIE 2025 Gemeente Mill en Sint Hubert Juli/Augustus/September 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 (meetjaar 2015) Aan De Slag Mei 2016

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 (meetjaar 2015) Aan De Slag Mei 2016 Klanttevredenheidsonderzoek 2016 (meetjaar 2015) Aan De Slag Mei 2016 Onderzoeker : Dr Frans Marcelissen Telefoon : 040 7630487 E-mail : frans.marcelissen@digipsy.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2.

Nadere informatie

GFK SOCIAL MEDIA METER

GFK SOCIAL MEDIA METER GFK SOCIAL MEDIA METER 2012 INTOMART GFK Peter Mulder Mervin van Veen Bastiaan van Nood 28169 Mei 2012 Intomart GfK 2012 GfK Social Media Meter Mei 2012 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Typering Social

Nadere informatie

Evaluatie Jaarboek- Rotterdam Port Information

Evaluatie Jaarboek- Rotterdam Port Information Meetbaar en stuurbaar maken van organisatieprestaties. Advies en verbetermanagement. Evaluatie Jaarboek- Rotterdam Port Information Datum: April 2013 Contactpersonen: Rogier Jongejan Benjamin de Mooij

Nadere informatie

ONDERZOEK WAARDERING PRESTATIES OLYMPIC TEAMNL SOCHI In opdracht van NOC*NSF

ONDERZOEK WAARDERING PRESTATIES OLYMPIC TEAMNL SOCHI In opdracht van NOC*NSF ONDERZOEK WAARDERING PRESTATIES OLYMPIC TEAMNL SOCHI 2014 In opdracht van NOC*NSF GfK 2014 Evaluatie Sochi 2014 maart Maart 2014 1 Inleiding GfK voert maandelijks in opdracht van NOC*NSF de Sportdeelname

Nadere informatie

Gemeentelijke Dienstverlening. Omnibus 2009

Gemeentelijke Dienstverlening. Omnibus 2009 Gemeentelijke Dienstverlening Omnibus 2009 Afdeling O&S Februari 2009 2 Samenvatting Inwoners vinden dat de gemeente haar dienstverlening heeft verbeterd De inwoners van s-hertogenbosch beoordelen de gemeentelijke

Nadere informatie

Evaluatie-onderzoek Arbeidsinspectie

Evaluatie-onderzoek Arbeidsinspectie Evaluatie-onderzoek Onderzoek onder geïnspecteerden naar de beleving van het contact met Rijksinspecties. Hoofdrapport September 2011 G1911 Colofon In 2008 heeft de Inspectieraad aan het programma InternetSpiegel

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013)

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Inhoudsopgave Verslag Samenvatting resultaten Bijlage - Vragenlijst Cohesie Cure and Care Hagerhofweg 2 5912 PN VENLO +31 (77) 3203736

Nadere informatie

2011 Radioplatforms en Radio via internet. Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet

2011 Radioplatforms en Radio via internet. Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet 2011 Radioplatforms en Radio via internet Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Resultaten Bezit en gebruik platforms Beoordeling en

Nadere informatie

Boekenbranche. Kwalitatief onderzoek naar lees- en aankoopgedrag van boeken (4e meting november 2007)

Boekenbranche. Kwalitatief onderzoek naar lees- en aankoopgedrag van boeken (4e meting november 2007) Boekenbranche Kwalitatief onderzoek naar lees- en aankoopgedrag van boeken (4e meting november 2007) november 2007 Stefan Peters Ewout Witte (15658-4) Inhoudsopgave 1. Inleiding en onderzoeksdoel 2. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

RAPPORT PEILING WONEN IN EEN GEMENGD COMPLEX VAN GROOT NAAR BETER. Ymere Oktober 2018

RAPPORT PEILING WONEN IN EEN GEMENGD COMPLEX VAN GROOT NAAR BETER. Ymere Oktober 2018 RAPPORT PEILING 2 2018 WONEN IN EEN GEMENGD COMPLEX VAN GROOT NAAR BETER Ymere Oktober 2018 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolvenl

Nadere informatie

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 1. Inleiding Vanaf 2015 verandert het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (vanaf

Nadere informatie

Pensioenverdeling. Onderzoek over de verdeling van het pensioen na een scheiding

Pensioenverdeling. Onderzoek over de verdeling van het pensioen na een scheiding Pensioenverdeling Onderzoek over de verdeling van het pensioen na een scheiding 1 Onderzoeksresultaten 2 Ruim de helft heeft het formulier ingevuld en opgestuurd. 31% van de niet-gebruikers heeft geen

Nadere informatie

CABA 09-04-2013 Agendapunt: 8 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN

CABA 09-04-2013 Agendapunt: 8 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN CABA 09-04-2013 Agendapunt: 8 Sittard, 5 maart 2013 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN Onderwerp: Klanttevredenheidsonderzoek watertoetsloket Inleiding Voor het werkveld watertoets

Nadere informatie

Onderzoek onder geïnspecteerden naar de beleving van het contact met Rijksinspecties Hoofdrapportage

Onderzoek onder geïnspecteerden naar de beleving van het contact met Rijksinspecties Hoofdrapportage Evaluatieonderzoek VROM Inspectie (VI) Onderzoek onder geïnspecteerden naar de beleving van het contact met Rijksinspecties Hoofdrapportage Oktober 2011 G20 Colofon In 2008 heeft de Inspectieraad aan het

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Van: J. Ragetlie Aan: de leden van de Gemeenteraad Onderwerp: Klanttevredenheidsonderzoek naar het functioneren van het CVV (Wmo) 2011 Steller: N.Vintcent Datum: 18 september 2012

Nadere informatie

DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 5

DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 5 DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 5 Onderwerp Klanttevredenheidsonderzoek watertoetsloket Portefeuillehouder(s) L.H. Dohmen / J.H.J. van der Linden Afdeling Beheer Bestuursprogramma Niet van toepassing

Nadere informatie

Aanbevelingen, conclusies en verbeteracties gebaseerd op resultaten van het Klanttevredenheidsonderzoek NV Schade 2012/ 2013

Aanbevelingen, conclusies en verbeteracties gebaseerd op resultaten van het Klanttevredenheidsonderzoek NV Schade 2012/ 2013 Aanbevelingen, conclusies en verbeteracties gebaseerd op resultaten van het Klanttevredenheidsonderzoek NV Schade 2012/ 2013 November 2013 Aanbevelingen, conclusies en verbeteracties Het Klanttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Klanttevredenheid WMO vervoer Haren 2013

Klanttevredenheid WMO vervoer Haren 2013 Klanttevredenheid WMO vervoer Haren 2013 Colofon "Klanttevredenheid WMO vervoer Haren 2013" Klanttevredenheidsonderzoek naar het WMO vervoer in de gemeente Haren. Uitgave Deze publicatie is een uitgave

Nadere informatie

BURGERPANEL VEENENDAAL PEILING 1 2015 WMO

BURGERPANEL VEENENDAAL PEILING 1 2015 WMO BURGERPANEL VEENENDAAL PEILING 1 2015 WMO Gemeente Veenendaal Juli 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 44 t/m Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers.

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 44 t/m Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers. Rapport monitor Opvang asielzoekers week 44 t/m 47 2015 Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers 23 november 2015 Projectnummer: 20645 Inhoudsopgave Voorwoord Samenvatting

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 2011. Dienst inburgeren Studiecentrum Talen Eindhoven bv

Tevredenheidsonderzoek 2011. Dienst inburgeren Studiecentrum Talen Eindhoven bv Tevredenheidsonderzoek 2011 Dienst inburgeren Studiecentrum Talen Eindhoven bv Zoetermeer, zaterdag 4 februari 2012 In opdracht van Studiecentrum Talen Eindhoven bv De verantwoordelijkheid voor de inhoud

Nadere informatie