De 3 toekomst modellen heten: In het zicht, Wauw en Van onderen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 3 toekomst modellen heten: In het zicht, Wauw en Van onderen."

Transcriptie

1 Bis nummer: 13/ 568 Bijlage 1: Drie visies voor een jachthaven in Rhenen De 3 toekomst modellen heten: In het zicht, Wauw en Van onderen. In het zicht Vanuit de gemeente blijft de wens dat er een haven komt. Dus maken ze een plan waarbij gehoopt wordt dat er het minste weerstand tegen komt. De locatie onder de brug lijkt dan een mooie plek, verder van het centrum, dus minder overlast of verandering van het zicht op Rhenen. Dit is echter ook een waardevolle plek voor de natuur. Om de haven te creëren moet er dus compensatie natuur komen. Het eiland wat ontstaat door het maken van de haven wordt natuur, dit zal een hogere natuurlijke waarde hebben dan het veld dat er nu ligt. (Figuur) Door uitgebreide tegenwerking vanuit Rhenen richting de 3 bedrijven in de Middelwaard komt er nu ook tegenstand van deze bedrijven tegen deze plezier haven. Het ligplaatsenbeleid van Rijkswaterstaat geeft aan dat er niet zomaar een haven bij mag komen, en voor de veiligheid hebben de bedrijven in de Middelwaard dit liever ook niet. Het is dus de vraag of het allemaal wel uitgevoerd zal worden. De gemeente heeft weinig interesse in het grotere geheel van het landschap. Het richt zich vooral op het realiseren van een haven. Hierdoor wordt een verbinding met de overkant volledig gemist, omdat er vooral binnen de gemeentelijke grenzen wordt gedacht. Ook wordt er geen aandacht gegeven aan eventuele lokale initiatieven. Echter er is wel een grote kans dat het pontje door middel van subsidie weer zal gaan varen. Natuur Natuur is belangrijk binnen dit model. Door het vormen van een natuurlijk eiland onder de brug ontstaan er meer broedplaatsen voor vissen. Dit eiland heeft meer natuurlijke waarde voor veelal kleinere organismen. De corridor functie van de uiterwaarden voor groter wild

2 wordt alleen wel enigszins belemmerd. Grootwild zou nu 2 keer een nevengeul over moeten of naar de overkant moeten zwemmen om hun weg te vervolgen. Bedrijven De bedrijven in de Middelwaard zitten momenteel verwikkeld in rechtszaken vanwege uitbreidingsplannen. Comité Middelwaard- West is een georganiseerde groep mensen die zich tegen de ontwikkelingen in de Middelwaard verzetten. Zij hebben tegen de bestemmingsplanwijzigingen die de uitbereidingen mogelijk maken meerdere malen protest aangetekend. De rechtszaken die hier uit volgden zullen nog vaker terug komen. Na zeer lang procederen zullen de bedrijven in de Middelwaard uiteindelijk winnen. Hierna zal er doorgegaan worden met de bouw van een 60m hoog gebouw door Agruniek Rijnvallei en zal K3 klasseer installaties voor grind en zand plaatsen. Binnen dit plan zal het MKB weinig voordelen ervaren. Door de klein haven en ligging verder van de stad zullen niet veel extra mensen de stad in gaan. Een gespecialiseerd bedrijf verbonden aan de haven profiteert het meeste, met ligplaatsen verhuur en bijvoorbeeld een haven winkel. Recreatie De recreatie in het gebied krijgt een extra haven erbij. Deze is vooral aantrekkelijk voor mensen met een bootje, en het vormt een mooie plek om langs te lopen, maar het zal niet een grote trekpleister worden. Ook is de verbinding met de rest van de recreatieve plekken minimaal en wordt er weinig gebruikt gemaakt van het omliggende landschap. Haven De haven is in de vorm van een meestromende nevengeul. met een aanleg kade. Deze haven heeft beperkte voorzieningen. Wauw Het prachtige landschap wordt door een aantal grote recreatieve bedrijven gezien, alle mogelijkheden worden duidelijk. Hier kan dit bedrijf een interessante plek van maken om geld aan te verdienen. Vele mogelijkheden zijn er voor allerlei soorten recreatie. (Figuur 4) Natuur Met de introductie van een aantal grote recreatieve bedrijven komt er veel geld vrij. Niet alleen voor recreatie maar ook voor de natuur. De recreant is aangetrokken door de natuur, een recreatief bedrijf heeft er zelf baat bij wanneer hij zou investeren in de natuurlijke verbinden.

3 Bedrijven De bedrijven in de Middelwaard staan op de plek waar de recreatieve bedrijven hun centrum willen hebben. Met het geld dat deze bedrijven betalen kunnen de 3 bedrijven die zich nu in de Middelwaard bevinden verplaatst worden naar Remmerden en de Tollewaard. De recreatie bedrijven zullen veel profijt hebben van dit plan. De lokale recreatieve bedrijven hebben de kans dat ze er uitgeconcurreerd worden. Maar restaurantjes en winkels in Rhenen en de dorpen aan de rand van de Marspolder zullen profijt ondervinden van de nieuwe recreanten. Recreatie Door de Bedrijven ontstaat er een nieuwe recreatieve as. Deze as is een landschapspretpark en daarom beter zichtbaar met behulp van een pretpark kaart (Figuur 5). Hierop is te zien hoe de attracties verbonden zijn met elkaar. Zo is er een parkeer mogelijkheid in Lienden waar je een fiets kan huren om vervolgens naar de Drosseplas te fietsen waar gezwommen kan worden. Daarna kom je bij het recreatieve centrum in de Middelwaard. Hier kan gezwommen worden en zijn er boten te huur, alles met mooi uitzicht op Rhenen. Hier kan geslapen worden op de camping om de volgende dag langs de Blauwe Kamer, het hoornwerk, de dierentuin, de utrechtse heuvelrug en natuurlijk het oude centrum van Rhenen te gaan. Een goede pontverbinding zal de Middelwaard met Rhenen verbinden.

4 Haven Met de komst van een aantal grote recreatie bedrijven zal er ook een grote haven komen in de Middelwaard. In deze haven is veel plek en kunnen ook bootjes verhuurd worden. Bij de nog te bouwen wijk Vogelenzang is ook ruimte voor een haven. Dit geeft een impuls aan de verkoop van woningen, en het creëert een luxe haven dicht tegen Rhenen aan. Van onderen Door goede samenwerking zal er een vruchtbaar plan ontstaan voor een groot gebied. Dit kan volgens het Tollewaard model. Voor de Tollewaard heeft ruimte voor de rivieren een plan gemaakt, dit plan kreeg tegenstand van de bedrijven die daar zaten. Een van de bedrijven heeft een nieuw ontwerp proces opgestart en door samenwerking met de andere belanghebbende kwam er al snel een nieuw plan uit. Dit is ook het plan wat uitgevoerd gaat worden. Overal worden recreatieve voorzieningen gerealiseerd door de lokale bewoners die op deze manier ook wat extra bij kunnen verdienen. Ook lokale bedrijven kunnen recreatieve verbindingen opwaarderen om zo de recreant aan te trekken. Een nieuwe haven wordt door de gemeente gerealiseerd. Hierbij wordt de ronde vorm die Rhenen heeft, gebruikt. En op de plek waar de grindhandel is uitgekocht komen huizen die de gemeente, door de nabijheid van de haven, veel zullen opbrengen. (Figuur 6)

5 Natuur De natuur zal deels door de gemeente maar ook deels door de burgers worden opgewaardeerd. Wanneer een landbezitter zijn land volgens bepaalde afspraken aanpast zodat het beter is voor de natuur staat er iets tegenover, bijvoorbeeld de toestemming om een uitbouw van het huis te realiseren. Bedrijven De bedrijven in de Middelwaard krijgen de mogelijkheid om uit te breiden. Dit vindt echter wel plaats na goed overleg met de gemeente Rhenen en andere belanghebbende. Hierdoor zal de uitbreiding niet meer 60m hoog zijn maar 30m hoog. Ook zal de kleur worden aangepast van wit naar antraciet zodat het minder opvalt. Door strategisch geplaatste bomen kan het zicht grotendeels ontnomen worden op de Middelwaard. De lokale MKB zal ook bijdragen aan de haven en na realisatie zullen ze hier ook veel profijt van hebben, doordat de kern van Rhenen interessanter wordt zal het meer recreanten aantrekken. Recreatie Het pontje zal met behulp van de lokale bedrijvigheid weer gaan varen, en in de Marspolder zullen meerdere toeristen komen. Die kunnen hier kamperen bij de boer, of zwemmen van een van de strandjes langs de Drosseplas. In de Boomgaarden kan na een mooi stuk fietsen gerust worden, waar de boer dan de mogelijkheid heeft zijn producten te verkopen. Haven De stad Rhenen wordt eindelijk echt naar de Rijn toegetrokken. Een nieuw balkon wordt gemaakt, dit wordt een zeer interessante plek waar mensen over de haven en de uiterwaarden kunnen uitkijken. In Rhenen zijn sinds de oorlog al meerdere groene balkonnen gerealiseerd door Pouderoyen in het kader van Rhenen herbouwen na de tweede wereld oorlog, dit balkon bouwt voort op deze traditie.

6 De Ontwerpen Vanuit de toekomstmodellen zijn 3 verschillende ontwerpen gemaakt. In het zicht Doorsnede 1 is gemaakt van de Cuneratoren via de voormalige grindhandel naar de Middelwaard. In deze doorsnede is zichtbaar hoe de ontwikkelingen door zullen gaan in de Middelwaard. In de Middelwaard is nu een gebouw zichtbaar van 60 meter hoog. Relatief aan de Cunera toren van 83m is dit een zeer grote ingreep. Doorsnede 2 is genomen vanaf de Cuneralaan naar de Middelwaard. Hierin is het nieuwe natuurlijke eiland zichtbaar en de nevengeul waarin de haven komt. De haven is zichtbaar op Figuur 7 Waar duidelijk is dat het onder de brug ligt, tegen de nieuwe wijk Vogelenzang aan. In de vogelvlucht van figuur 8 en figuur 9 zijn de grillige vormen van het nieuwe eiland zichtbaar. De opgaande beplanting die erop wordt geplaatst staat in het verlengde van de brugpeilers. Op deze manier zal de stroming van de rivier wanneer die buiten zijn oever treed minder weerstand ondervinden. In figuur 10 zijn de gebouwen in de Middelwaard zichtbaar. Het kleinere gebouw rechts van het grote gebouw is wat er op het moment staat. Maar, wanneer u later langs Rhenen zeilt (Figuur 11) is het nog maar de vraag of er wel echt zo een haven komt. Door juridische procedures van allerlei partijen en het tekort aan samenwerking is het mogelijk dat er geen ontwikkelingen plaats vinden.

7

8

9 Wauw In het model wauw ontstaat er in de toekomst een landschapspretpark, in de vorm van een historie sample park. In dit historie sample park worden allerlei verschillende historische elementen opgepakt en weer terug geplaatst in het landschap. Op deze manier wordt het verhaal en de historie van het landschap verteld wanneer er doorheen loopt. Op doorsnede 3 is zichtbaar wat de verhoudingen zullen zijn tussen het nieuwe recreatieve centrum in de Middelwaard en de Cuneratoren aan de Rhenense kant. De brug De brug die Rhenen met de overkant verbindt heeft een zeer interessant historisch verhaal. Zo is die al 3 keer opgeblazen. Helaas is het verhaal van de brug tegenwoordig onzichtbaar. Door het terugbrengen van bomkraters in de grond onder de brug komt dit verhaal weer naar boven. Ook is dit een mooi aanknopingspunt voor nieuwe natuurlijke poelen. De brug die nu alleen als een verbinding gezien wordt krijgt weer een eigen identiteit. Een van deze kraters wordt zo groot dat het ook een haven kan huisvesten aan de rand van Vogelenzang. (Figuur 13 en 16) Het hoornwerk Op het moment is het hoornwerk niet toegankelijk en slecht zichtbaar. Dit is een gemiste kans. Het hoornwerk wordt weer gereconstrueerd en aangezet met beplanting en toegankelijk gemaakt. (Figuur 15) Op deze manier wordt de geschiedenis van de Grebbelinie weer beleefbaar. Drosseplas In de jaren 90 is er in de Marspolder zand afgegraven, hierdoor ontstond een plas, de Drosseplas. Van dit schone water wordt gebruik gemaakt en er komt een zwemplas. De kleedhokjes en eventueel restaurant komt in de vorm van een zandverwerkingsbedrijf. (Figuur 14) Hierdoor ontstaat een unieke zwemlocatie die het verhaal van het landschap verteld. Middelwaard Het grote recreatieve centrum komt in de Middelwaard. (figuur 12) Door het geld wat hierbij vrijkomt zijn de bedrijven die daar nu zitten verplaatst naar de Tollewaard en Remmerden.

10 Als centraal gebouw komt hier een steenfabriek. Deze steenfabriek zal een industrieel uiterlijk hebben, maar een recreatieve functie krijgen, zoals een restaurant of een verhuur bedrijf etc. De schoorsteen die bij deze steenfabriek hoort zal een landmark vormen, zo is hij zichtbaar over een groot gebied. (Figuur 17 en 19) Aan de fabriek komen de steigers te liggen van een grote haven. Ook is hier plek voor een camping en is er een groot strand (Figuur 18). In de vroege middeleeuwen stroomde de rivier nog niet in de bedding waar die nu stroomt, het zou kunnen dat in die tijd Rhenen ook bebouwing had verder naar het zuiden. Om dit zichtbaar te maken wordt er ook een middeleeuws uitziende toren gebouwd. Dit is ook een mooie plek om over de Rijn en Rhenen uit te kijken. In de tijd toen de Romeinen nog een groot rijk hadden lag de grens hiervan bij de Rijn, de Limes. Ook dit is een stuk geschiedenis wat wordt terug gebracht in de vorm van een Romeinse brug. Deze brug zal natuurlijk wel open moeten kunnen om boten door te laten. De pont wordt verplaatst van de huidige veerstoep naar de Romeinse brug. Hierdoor komt er een goede connectie tussen het recreatie gebied en Rhenen. Ook zal de pont niet meer aanmeren bij tante Loes maar bij de Rijnstraat en een directe verbinding met het centrum vormen (Figuur 20) Figuur 21 is een compleet overzicht.

11

12

13

14

15 Van onderen Van onderen staat voor medewerking van de gemeente aan de burgers. Waarbij een stadshaven gaat functioneren als trekpleister voor het levendige landschap. Middelwaard Op doorsnede 4 zijn de verhoudingen zichtbaar tussen de Cunera toren en de bedrijven in de Middelwaard. De bedrijven zijn wel doorgegroeid maar ze groeien niet de hoogte in. Hierdoor is de visuele impact voor Rhenen stukken kleiner dan bij een hoge toren. Het zicht van Rhenen op de Middelwaard (Figuur 22) wordt verbeterd door bomen zo te plaatsen dat het de bedrijven kan verbergen. Ook zal de kleur van de bedrijven antraciet zijn waardoor ze minder opvallen. Omdat de Middelwaard zelf ook een interessante plek is, en een poort tot de Marspolder is, is het van belang dat het opvalt. Hiervoor kan land-art gebruikt worden (Figuur 23). Op dagen dat het waait is het maar moeilijk zichtbaar, wat die vormen aan de overkant betekenen, wanneer de wind gaat liggen en in de avond is er vlak water wordt ineens duidelijk zichtbaar dat er Middelwaard staat. Hierdoor wordt er bij de mensen aan de kant van Rhenen interesse opgewekt wat dat is aan de overkant. Marspolder In de marspolder komt er ruimte voor verschillende initiatieven van de burgers. Zo krijgen boeren die land hebben aan de Drosseplas de mogelijkheid om strandjes te maken. Deze kleine strandjes aan het mooie meer zorgen ervoor dat het landschap ten volste beleefd kan worden. Hier kunnen de boeren hun producten verkopen aan de bezoekers, en op deze manier wat bijverdienen. Langs de dijk komen er Rembrandt wilgen (Figuur 24). Deze wilgen geven een rustplek aan. Hier is een mooi uitzicht over de Rijn en zijn er bankjes waarop gerust kan worden. Deze plekken worden door particuliere initiatieven gemaakt, waarna zij worden gecompenseerd door de gemeente. (zie LOP Buren) Stadshaven De haven komt in dit model tegen de stad aan te liggen. De haven bouwt voort op de ronde vormen die zichtbaar zijn in de structuren van de oude binnenstad van Rhenen. Aan de Buitenomme komt de haven te liggen. De nieuwe wijk die op de plek van de voormalige grindhandel wordt gebouwd, wordt goed verbonden aan de haven. Hierdoor ontstaat er een zeer interessante wijk. (Figuur 25)

16 De ronde vorm van de haven is ook zichtbaar in een balkon. Dit balkon wordt een trekpleister binnen Rhenen, aan de rand van de stad met een prachtig uitzicht over de haven. (Figuur 26) In de ruimte onder het balkon is ook mogelijkheid om te parkeren. Op deze manier is er genoeg parkeer ruimte maar geen storende auto s in het beeld. Vanuit de nieuwe wijk kan je op het balkon en in de haven komen door een poort door de nieuwe dijkwoningen. (Figuur 27) De toegang via de Rijnstraat krijgt een poort (Figuur 28 en 29 ) Op deze plek stond vroeger de Rijnpoort, deze poort is ook nog geschilderd door Rembrandt. De nieuwe poort wordt gebouwd in een stijl die inspiratie verleent uit de oude poort en de schilderingen van Rembrandt. Op het balkon komt een terras waar een lekker drankje gedronken kan worden met een prachtig uitzicht over de haven, uiterwaarden en Middelwaard. (Figuur 30)

17

18

19

20

21

22

23

Rhenen en zijn Buren. Vele keren ben ik heen en weer gevaren, ik hoorde alles wat er gebeurde in de stad en iedereen kende mij.

Rhenen en zijn Buren. Vele keren ben ik heen en weer gevaren, ik hoorde alles wat er gebeurde in de stad en iedereen kende mij. Rhenen en zijn Buren Hallo ik ben Janus, misschien kennen jullie mij nog. Vroeger toen de brug er nog niet was zorgde ik ervoor dat iedereen over de Rijn kwam met mijn pont. Vele keren ben ik heen en weer

Nadere informatie

Dit is het gebied! Naam: Doorwerth Oosterbeek. Grens:

Dit is het gebied! Naam: Doorwerth Oosterbeek. Grens: Dit is het gebied! Naam: Doorwerth Oosterbeek Grens: Noord: Utrechtseweg Oosterbeek/Doorwerth Zuid: Rijn Oosterbeek/Doorwerth Oost: van Borsselenweg Oosterbeek West: A50 Doorwerth Oppervlakte: (inschatting)

Nadere informatie

Holwert oan See. Annabel van de Sande Dirk Hogewoning Mia Rosa Hupkens Niels Langeveld Sjoerd de Boer. 13/06/2017, Delft

Holwert oan See. Annabel van de Sande Dirk Hogewoning Mia Rosa Hupkens Niels Langeveld Sjoerd de Boer. 13/06/2017, Delft Holwert oan See Annabel van de Sande Dirk Hogewoning Mia Rosa Hupkens Niels Langeveld Sjoerd de Boer 13/06/2017, Delft Visie Holwerd aan Zee, het begin van de perfecte vakantie naar Ameland. Laat je geheel

Nadere informatie

Koudasfaltlocatie Gouda. eb en vloed. Burgersinitiatief 2. Stedenbouwkundig structuurplan. 23 september 2015. BDP.khandekar

Koudasfaltlocatie Gouda. eb en vloed. Burgersinitiatief 2. Stedenbouwkundig structuurplan. 23 september 2015. BDP.khandekar Koudasfaltlocatie Gouda eb en vloed Stedenbouwkundig structuurplan 23 september 2015 BDP.khandekar Koudasfaltlocatie Gouda Hans Convent, Jan Smit, Dick de Wit inleiding - Dick de Wit (gespreksleider) stedenbouwkundig

Nadere informatie

TE KOOP. Raadhuisstraat ong 2406 AC Alphen Aan Den Rijn v.o.n.

TE KOOP. Raadhuisstraat ong 2406 AC Alphen Aan Den Rijn v.o.n. TE KOOP Raadhuisstraat ong 2406 AC Alphen Aan Den Rijn 599.000 v.o.n. KENMERKEN Prijs 599.000 v.o.n. Postcode 2406 AC Ligging Aan water, Aan rustige weg, In centrum Woningtype Portiekflat Garage Garage,

Nadere informatie

De Oude Weg Elst. Wonen in de Amerongse Bovenpolder. 3 Royale kavels met luxe vrijstaande villa s

De Oude Weg Elst. Wonen in de Amerongse Bovenpolder. 3 Royale kavels met luxe vrijstaande villa s De Oude Weg Elst Wonen in de Amerongse Bovenpolder 3 Royale kavels met luxe vrijstaande villa s Riant WOnen Tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de uiterwaarden van de Nederrijn ligt het sfeervolle

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Wonen in één van de 22 luxe huurappartementen in de parel van Leidsche Rijn: de poort van terwijde

Wonen in één van de 22 luxe huurappartementen in de parel van Leidsche Rijn: de poort van terwijde TE HUUR Wonen in één van de 22 luxe huurappartementen in de parel van Leidsche Rijn: de poort van terwijde Kiest u voor wonen in een gebied met veel water, groen en voorzieningen? Wonen in de Poort van

Nadere informatie

Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn

Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn Nieuwsbrief Jaargang 1 Nummer 1 Maart 2010 Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn Beste bewoner, Alstublieft. We bieden u de eerste nieuwsbrief aan over rivierverruiming in de uiterwaarden van de Neder-Rijn.

Nadere informatie

Koudasfaltlocatie Gouda. Verbinding. Burgersinitiatief. Stedenbouwkundig structuurplan. 23 september BDP.khandekar

Koudasfaltlocatie Gouda. Verbinding. Burgersinitiatief. Stedenbouwkundig structuurplan. 23 september BDP.khandekar Koudasfaltlocatie Gouda De Verbinding Stedenbouwkundig structuurplan Burgersinitiatief 23 september 2015 BDP.khandekar Koudasfaltlocatie Gouda De Verbinding Burgersinitiatief Hans Convent, Jan Smit, Dick

Nadere informatie

Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014

Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014 Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014 Programma Welkom en toelichting opzet Lagerhuisdebat door Theo Dohle, gespreksleider Toelichting komend proces door Esther Koelemeij, projectleider Vier rondes Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 28-08-2017 - Voorburg Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Aan de werksessie op 28 augustus 2017 deden ongeveer 20 inwoners mee. De bijeenkomst vond

Nadere informatie

4 Groenstructuur 4 GROENSTRUCTUUR

4 Groenstructuur 4 GROENSTRUCTUUR 4 GROENSTRUCTUUR 4 Groenstructuur In dit hoofdstuk is de gewenste groenstructuur binnen de wijken van de gemeente Naarden vastgelegd. Hierbij zijn drie niveaus te onderscheiden, Stadsstructuur, Wijkstructuur

Nadere informatie

Bijlandse Waard. Herinrichting voor veiligheid, natuur en beleving

Bijlandse Waard. Herinrichting voor veiligheid, natuur en beleving Bijlandse Waard Herinrichting voor veiligheid, natuur en beleving Mogelijkheden voor recreatie Het centrale deel van de Bijlandse Waard wordt een stil gebied om flora en fauna te beschermen. De randen

Nadere informatie

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017 Kust Almere haven Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst 7 juli 2017 1 1. Gemengd wonen & recreëren 2 Context 1. Veel belangstelling voor informatiedag Op vrijdag 7 juli vond, tussen

Nadere informatie

RECREATIEPARK EN JACHTHAVEN

RECREATIEPARK EN JACHTHAVEN RECREATIEPARK EN JACHTHAVEN Ontspannen, genieten en actief bezig zijn op Rhederlaagse Meren Op recreatiepark Rhederlaagse Meren is er voor jong en oud genoeg te beleven. Heerlijk zwemmen in de Rhederlaag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING

NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING 2016 JOHANNAPOLDER DE GROENE LOPER KOP VAN DE HAVEN BESTE BEWONER, GEINTERESSEERDE, Het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde is gestart met een kwaliteitsimpuls van de Johannapolder,

Nadere informatie

Uitnodiging Babel. Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam, zie bijgaande uitnodiging.

Uitnodiging Babel. Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam, zie bijgaande uitnodiging. gemeente Zaanstad Uitnodiging AAN Raad DATUM 11 maart 2016 ONDERWERP Uitnodiging Babel Geachte leden van de raad c.s, Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam,

Nadere informatie

Lesbrief DUURZAAM BOUWEN OPDRACHT 1 - WAT IS DAT, DUURZAAMHEID?

Lesbrief DUURZAAM BOUWEN OPDRACHT 1 - WAT IS DAT, DUURZAAMHEID? Lesbrief Primair onderwijs - BOVENBOUW DUURZAAM BOUWEN De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

Grachtengordel Amsterdam

Grachtengordel Amsterdam Grachtengordel Amsterdam Door AnnaRosa Klaver, Dorian Rijsdijk, Isaac Blom en Yvonne Dijksterghuis, 2B Klas van mr. Van Montfoort Veel van de Amsterdamse grachtenpanden zijn gebouwd in of na de 17e eeuw,

Nadere informatie

TASTBARE TIJD, LEIDSCHE RIJN

TASTBARE TIJD, LEIDSCHE RIJN TASTBARE TIJD, LEIDSCHE RIJN WERKBLAD Tijdlaag tot 1000 Thema: verdwenen rivieren en de Limes 1. Ligt landgoed De Haar binnen het projectgebied? o ja o nee 2. Wat is zavel? 3. Zet de woorden zand, zavel

Nadere informatie

Zeedijk 2 UITDAM. Vraagprijs ,00 kosten koper. De BTW is verrekenbaar als de woning zakelijk gekocht wordt.

Zeedijk 2 UITDAM. Vraagprijs ,00 kosten koper. De BTW is verrekenbaar als de woning zakelijk gekocht wordt. Zeedijk 2 UITDAM Vraagprijs 545.000,00 kosten koper Top vakantiehuis uit 2017 met 4 slaapkamers. De woning is gelegen in het fraaie resort, genaamd "Poort van Amsterdam" in Uitdam. Bijzonder is dat het

Nadere informatie

Voorbeelduitwerkingen. 108 Leidraad openbare ruimte Binnenstad Groningen 109

Voorbeelduitwerkingen. 108 Leidraad openbare ruimte Binnenstad Groningen 109 H7 Voorbeelduitwerkingen 108 Leidraad openbare ruimte Binnenstad Groningen 109 Voorbeelduitwerking Diepenring Speciale stadsruimte In de toekomst kunnen de Diepenring en het Gedempte Zuiderdiep worden

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein

Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein Natuurzones T58-Boschkens Goirle-Tilburg Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein Natuurzones T58-Boschkens Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

HANDREIKING RUIMTELIJKE KWALITEIT DIJKEN IN DE MAASVALLEI

HANDREIKING RUIMTELIJKE KWALITEIT DIJKEN IN DE MAASVALLEI 21 september 2016 H+N+S Landschapsarchitecten HANDREIKING RUIMTELIJKE KWALITEIT DIJKEN IN DE MAASVALLEI EERSTE ATELIER - BAARLO, BLERICK-GROOT BOLLER, VENLO-VELDEN INHOUD PRESENTATIE + Wie zijn wij en

Nadere informatie

3 exclusieve driekapwoningen type c

3 exclusieve driekapwoningen type c 3 exclusieve driekapwoningen type c De 3 drie-onder-een-kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen dus perfect in het

Nadere informatie

op de Hollandse Plassen

op de Hollandse Plassen op In deze presentatie: 2 Het gebied van kent een uniek netwerk van vaarwegen: het sloepennetwerk, een praktisch en overzichtelijk netwerk van knooppunten. Door het aan elkaar knopen van vaarwegen en plassen

Nadere informatie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Groene randen Gezien de ligging van het zonneveld is gekozen voor een open uitstraling, de randen worden verzacht met een groen blauwe structuur. Royale watergangen

Nadere informatie

KRAANBOLWERK 8011 Zwolle

KRAANBOLWERK 8011 Zwolle KRAANBOLWERK 8011 Zwolle Het industriële verleden is de inspiratiebron voor een nieuwe toekomst KRAANBOLWERK 8011 Zwolle Kraanbolwerk toen, nu en straks De Zwolse binnenstad is een heel bijzondere plek

Nadere informatie

Gebruik en waardering van het open water in Leiden. Uitkomsten peiling LeidenPanel

Gebruik en waardering van het open water in Leiden. Uitkomsten peiling LeidenPanel Gebruik en waardering van het open water in Leiden Uitkomsten peiling LeidenPanel Colofon Serie Statistiek 2012 / 11 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) Postbus

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV. 18 september 2017

Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV. 18 september 2017 ust Almere haven Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV 18 september 2017 Tijdlijn Informatiebijeenkomst I Participatiebijeenkomst I Participatiebijeenkomst II Informatiebijeenkomst II Participatiebijeenkomst

Nadere informatie

Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer

Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer AGENDA 1. Stand van zaken omgevingsvisie 2. Wat is er ingebracht vanuit de samenleving? a. Terugkoppeling waarden uitwerking

Nadere informatie

Eijsden. Economische activiteit

Eijsden. Economische activiteit Eijsden Eijsden Eijsden is met ruim 8000 inwoners de grootste kern van de Limburgse gemeente Eijsden-Margraten. Deze fusiegemeente, die in 2011 ontstond, bestaat verder uit 14 andere kernen, en 25 gehuchten

Nadere informatie

Singelwoningen. Helpermaar, Groningen-Zuid. Ervaar het lichte, luchtige leven -

Singelwoningen. Helpermaar, Groningen-Zuid. Ervaar het lichte, luchtige leven - Singelwoningen Helpermaar, Groningen-Zuid Ervaar het lichte, luchtige leven - www.singelwoningen.nl SINGELWONINGEN - 3 Welkom in uw nieuwe thuis Kom binnen en voel u direct thuis in Helpermaar, dé groene

Nadere informatie

De haven van Willemstad. Belangen van WillemSTAD

De haven van Willemstad. Belangen van WillemSTAD De haven van Willemstad Belangen van WillemSTAD Blue Progress BV, 3 april 2017 Specialist Havens en watersport 23 jaar ervaring Veelal in opdracht van gemeenten en provincies Vaak raakvlakken met andere

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

3059XD Rotterdam. 663,48 p/mnd. 47,71 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3059XD Rotterdam. 663,48 p/mnd. 47,71 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Kristal Korfoepad 307 3059XD Rotterdam Netto huur 663,48 p/mnd Servicekosten 47,71 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving Wonen met allure zoals u het wilt. De gebouwen onderscheiden zich vaak door een

Nadere informatie

Recreëren in Alblasserdam

Recreëren in Alblasserdam Recreëren in Alblasserdam Uitkomsten Bewonerspanel Alblasserdam Inhoud Deze factsheet biedt ten eerste inzicht in het gebruik en de waardering van recreatiemogelijkheden en voorzieningen in Alblasserdam

Nadere informatie

Structuurvisie Middengebied Noordwijk

Structuurvisie Middengebied Noordwijk Structuurvisie Middengebied Noordwijk Deze folder is een korte samenvatting van de structuurvisie Middengebied Noordwijk, zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 20 april 2005. De zone van het oorspronkelijke

Nadere informatie

Omgevingsvisie De Fryske Marren Onderdeel waarden

Omgevingsvisie De Fryske Marren Onderdeel waarden Omgevingsvisie De Fryske Marren Onderdeel waarden WAARDEN DIE ZIJN INGEBRACHT BASIS VOOR AFWEGING PLANINITIATIEVEN UITGEWERKT IN ID KAART ID kaart JOURE LANGWEER OUDEHASKE ST. JOHANNESGA BALK BAKHUIZEN

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Recreatiegebied Rhederlaag

Recreatiegebied Rhederlaag Recreatiegebied Rhederlaag Samen naar een nieuw plan voor versterking van recreatie en natuur Juli 2018 RHEDERLAAG Naar een nieuw plan voor het Rhederlaag Na een intensief en interessant overlegtraject

Nadere informatie

3059XD Rotterdam. 672,44 p/mnd. 47,71 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3059XD Rotterdam. 672,44 p/mnd. 47,71 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Kristal Korfoepad 243 3059XD Rotterdam Netto huur Servicekosten 672,44 p/mnd 47,71 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving Wonen met allure zoals u het wilt. De gebouwen onderscheiden zich vaak door een

Nadere informatie

LEIDSESTRAATWEG 89 WOERDEN

LEIDSESTRAATWEG 89 WOERDEN LEIDSESTRAATWEG 89 WOERDEN Kenmerken & specificaties Inhoud woning: 330 m³ Woonoppervlakte: 105 m² Perceeloppervlakte: 280 m² Bouwjaar: 1933 Leidsestraatweg 89 Magnifiek wonen direct aan de Oude Rijn!

Nadere informatie

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Plangebied 21,17 ha Wat willen we bereiken? Een heldere ruimtelijke en economische visie en een uitvoeringstrategie hoe er te komen. Samen

Nadere informatie

Drie aardkundige monumenten

Drie aardkundige monumenten 10 Drie aardkundige monumenten Aardkundige monumenten geven iets weer van de ontstaansgeschiedenis van ons landschap. Een geschiedenis die ons honderden, duizenden of zelfs miljoenen jaren terugvoert in

Nadere informatie

Onderwerp: Vervangen van een botenhuis door een woonboot op het perceel Zijldijk 11 te Warmond - Besluitvormend

Onderwerp: Vervangen van een botenhuis door een woonboot op het perceel Zijldijk 11 te Warmond - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00663 Onderwerp: Vervangen van een botenhuis door een woonboot op het perceel Zijldijk 11 te Warmond - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

Tuinstraat 8A 3901RB Veenendaal 735,- p.m. Appartement Per direct beschikbaar. In het centrum van Veenendaal is complex Het Stempel gebouwd. Onderdeel hiervan is het appartement aan Tuinstraat 8A. U

Nadere informatie

Heijplaat. Ondernemend wonen in een stadshaven

Heijplaat. Ondernemend wonen in een stadshaven Heijplaat Ondernemend wonen in een stadshaven EEN DORP IN DE STAD AAN DE HAVEN Grotendeels omgeven door water, midden in de haven ligt Heijplaat, meer een dorp dan een wijk. Rond 1914 kwamen er de eerste

Nadere informatie

architecten ETCETERA VISIE SCHEVENINGEN HAVEN

architecten ETCETERA VISIE SCHEVENINGEN HAVEN VISIE SCHEVENINGEN HAVEN BINT architecten is gevestigd aan de Dr.Lelykade te Scheveningen. Planvorming voor Scheveningen haven gaat dus over ons toekomstig uitzicht waar we straks dagelijks mee te maken

Nadere informatie

HET BOVENPARK. Purmerend, Gedempte Where 1 Op uitnodiging van Snippe Projecten B.V.

HET BOVENPARK. Purmerend, Gedempte Where 1 Op uitnodiging van Snippe Projecten B.V. HET BOVENPARK Purmerend, Gedempte Where 1 Op uitnodiging van Snippe Projecten B.V. Het Bovenpark Een balkon aan het water, een heerlijke plek voor inwoners van Purmerend. Slot Purmersteijn Amsterdamsche

Nadere informatie

HOOFDSTUK TITEL. Herontwikkeling plas Caron. Versterking van natuur en recreatie door zandwinning en verondieping

HOOFDSTUK TITEL. Herontwikkeling plas Caron. Versterking van natuur en recreatie door zandwinning en verondieping Herontwikkeling plas Caron Versterking van natuur en recreatie door zandwinning en verondieping OVER PLAS CARON De voormalige zandwinplas plas Caron is een begrip in de omgeving. Vissers, wandelaars en

Nadere informatie

Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door

Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Jolien Schroot en Herman Stikkel Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Jolien Schroot en Herman Stikkel 1 Fietsen in je eigen

Nadere informatie

De haven van Willemstad. Belangen van WillemSTAD

De haven van Willemstad. Belangen van WillemSTAD De haven van Willemstad Belangen van WillemSTAD Blue Progress BV, 13 juni 2017 Opdracht gemeente Moerdijk Onderzoek welke mogelijkheden er zijn om de werkzaamheden en / of exploitatie van de haven van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

Visie op de Twellose Beek

Visie op de Twellose Beek Visie op de Twellose Beek Verantwoording Colofon Titel Visie op de Twellose Beek Opdrachtgever Waterschap Veluwe Projectleider Theo van der Horn Auteur(s) Annemieke Helder-Feijen Annemarijne van Nieuwenhuijzen

Nadere informatie

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan.

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan. Programma's en Projecten bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft internet www.delft.nl Telefoon 14015 Verslag Datum 31-10-2017 Ons kenmerk Opsteller

Nadere informatie

De Rietvelden 1.1 VLEUTERWEIDE (VLEUTEN)

De Rietvelden 1.1 VLEUTERWEIDE (VLEUTEN) De Rietvelden 1.1 VLEUTERWEIDE (VLEUTEN) Mattenbieslaan Dwergbieslaan Huurprijzen van 825,- tot 1025,- per maand De Rietvelden 1.1 te Vleuterweide (VLEUTEN) Leidsche Rijn Wonen in Leidsche Rijn Utrecht

Nadere informatie

Omschrijving. Strandweg Nes. Makelaars zijn er in overvloed maar bij Koudijs Makelaardij Ameland vindt u nét dat beetje extra.

Omschrijving. Strandweg Nes. Makelaars zijn er in overvloed maar bij Koudijs Makelaardij Ameland vindt u nét dat beetje extra. Strandweg 51-14 - Nes Vraagprijs: 177.500 k.k. Omschrijving Je kunt de zee hier horen! Aan de rand van het prachtige duingebied staat appartementencomplex Ameland state, bouwjaar 1993. Dit strakke en frisse

Nadere informatie

CentreNL. = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie

CentreNL. = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie CentreNL entre NL 3 CentreNL = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie spectaculair uitzicht op de Viaanse oversteek en de plaatsen Vianen, Vreeswijk en IJsselstein

Nadere informatie

Duiven. Introductie. Bron:

Duiven. Introductie. Bron: Duiven Duiven Introductie Duiven is een levendige gemeente, bestaande uit het dorp Duiven en de kleinere kernen Groessen en Loo, respectievelijk ten zuidoosten en zuidwesten van het dorp Duiven. De gemeente

Nadere informatie

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst Het huis van je leven Het Bosje Nieuwe levensloopbestendige woningen in het hart van Elst Een leven lang lekker wonen Een levensloopbestendig huis ziet er op het oog niet zo heel anders uit als een traditionele

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Simon Vestdijkstraat 21, Utrecht

Simon Vestdijkstraat 21, Utrecht Simon Vestdijkstraat 21, Utrecht Kenmerken Overdracht Vraagprijs 274.500 k.k. Aangeboden sinds 16-06-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

Handboek openbare ruimte. Gemeente Urk, december 2014

Handboek openbare ruimte. Gemeente Urk, december 2014 BIJLAGE 2 Handboek openbare ruimte Gemeente Urk, december 2014 Handboek openbare ruimte Documenttitel Gemeente Urk, Arjan Selles 15 december 2014 9Y3927 Opdrachtgever Datum Referentie Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid.

Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid. Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid. Natuur, wonen & meer Meerstad staat voor de opvatting over hoe mensen vandaag de dag willen wonen, leven én recreëren: vrij en ongebonden in de ruimtelijkheid

Nadere informatie

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST 3 OKTOBER 2013. Gesprekspunten groep Kornwerderzand-Friese Kust

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST 3 OKTOBER 2013. Gesprekspunten groep Kornwerderzand-Friese Kust . STAKEHOLDERSBIJEENKOMST 3 OKTOBER 2013 Gesprekspunten groep Kornwerderzand-Friese Kust 1. Vismigratierivier Er wordt verschillend gedacht over de modellen van de vismigratierivier die zijn getoond. Sommigen

Nadere informatie

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval Huizen vanhendriks Karperstraat 121, 6833 EB Arnhem Uitgebouwde hoekwoning met garage Jaren 30 Zonnige achtertuin met privacy Kindvriendelijke wijk Prettige lichtinval H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Natuur- en recreatieplan Westfriesland

Natuur- en recreatieplan Westfriesland Natuur- en recreatieplan Westfriesland Ondertitel Regionale Projectgroep 10 september 2015 Waar staan we in het proces? 2 Vijf werkblokken Blok 1: Het leggen van de basis Blok 2: Evaluatie Blok 3: Actualisatie

Nadere informatie

Toerisme en Recreatie

Toerisme en Recreatie Toerisme en Recreatie Wat speelt er? De vraagstukken over toerisme en recreatie zijn divers. Er zijn vraagstukken met betrekking tot de routestructuur, de kwaliteiten in het gebied en nieuwe functies.

Nadere informatie

Zand en klei 1. Van veen tot weiland 2. Blad 1. Heide Een lage plant met paarse bloemen.

Zand en klei 1. Van veen tot weiland 2. Blad 1. Heide Een lage plant met paarse bloemen. 5 Lastige woorden Blad Zand en klei Heide Een lage plant met paarse bloemen. Voedingsstoffen Voedsel dat planten nodig hebben om te groeien. Boomgaard Een stuk land met fruitbomen. Greppel Een kleine droge

Nadere informatie

Project: Horecavoorzieningen Noord Aa Datum: 13 oktober 2011 Betreft: keuze bouwstenen uit advies Lola

Project: Horecavoorzieningen Noord Aa Datum: 13 oktober 2011 Betreft: keuze bouwstenen uit advies Lola 1. UITGANGSSITUATIE Een veelhoekig gebouw, gesitueerd op het noorden, tussen de weg en de oever van de plas. Reactie: Dit advies betreft alleen de inpassing van het gebouw in het openbaar gebied. Het gebouw

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

HORECA PAVILJOEN ZANDRAK

HORECA PAVILJOEN ZANDRAK HORECA PAVILJOEN ZANDRAK PAGINA 4 DE LOCATIE ZANDRAK CAPELLE A/D IJSSEL De locatie Het paviljoen is gelegen op een beeldbepalende locatie aan de Hollandsche IJssel. Een markant punt aan de rivier met een

Nadere informatie

Te Koop Padangstraat 51, Utrecht

Te Koop Padangstraat 51, Utrecht Te Koop Padangstraat 51, Utrecht Padangstraat 51, Utrecht Vraagprijs : 449.500,-- k.k. Kadastrale gegevens : Gemeente Catharijne, sectie C, nummer 3948 Erfpacht eeuwigdurend afgekocht (AV1989)

Nadere informatie

Zuiderdiepstraatweg 28 te Stellendam Code: PEKL 14.024

Zuiderdiepstraatweg 28 te Stellendam Code: PEKL 14.024 Klaassen Horecamakelaardij B.V. Graafsebaan 111, 5248 NL Rosmalen Telefoon: 073-521 61 66 Internet: www.klaassenbv.nl E-mail: info@klaassenbv.nl Horecamakelaar: Peter Klaassen Telefoon: 06-53 14 89 02

Nadere informatie

wat hebben we bereikt? Zutphen ontwikkeling plangebied Helbergen

wat hebben we bereikt? Zutphen ontwikkeling plangebied Helbergen wat hebben we bereikt? Zutphen ontwikkeling plangebied Helbergen participatieproces 3 coalities: - groen - wonen - tijdelijke invulling foto s bewonersavonden participatieproces IJssel gemaal Berkel

Nadere informatie

Stoommachinemuseum met op de achtergrond De Kleine Vliet (Bron:

Stoommachinemuseum met op de achtergrond De Kleine Vliet (Bron: Medemblik Medemblik Introductie De stad Medemblik maakt deel uit van de Noord-Hollandse gemeente met dezelfde naam. De gemeente Medemblik bestaat uit 15 kernen met in totaal 43.000 inwoners. Wervershoof

Nadere informatie

ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan

ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan 2 schiereiland de Hemmes (Wijde Zaan) Unieke locaties aan de oever van de Zaan De Metropoolregio Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op mensen

Nadere informatie

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com LOCATIE OPTIES IN UTRECHT www.metelkaar.com INLEIDING Waar zouden jullie met elkaar aan de slag willen gaan, maar vooral: waar zouden jullie met elkaar willen wonen? Een belangrijke stap in het waarmaken

Nadere informatie

Omschrijving. Koudenburgweg 5 Hollum - Hollum. Makelaars zijn er in overvloed maar bij Koudijs Makelaardij Ameland vindt u nét dat beetje extra.

Omschrijving. Koudenburgweg 5 Hollum - Hollum. Makelaars zijn er in overvloed maar bij Koudijs Makelaardij Ameland vindt u nét dat beetje extra. Koudenburgweg 5 Hollum - Hollum Vraagprijs: 295.000 k.k. Omschrijving Op een kleinschalig park gelegen (Koudenburg) ruime geschakelde 6-persoons recreatiebungalow op ca. 390 m2 eigen grond. Deze bungalow

Nadere informatie

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007)

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007) Sliedrecht Sliedrecht Sliedrecht is een zelfstandige gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het dorp telt 24.000 inwoners en vormt met de plaatsen Alblasserdam, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem

Nadere informatie

Gebied 3 Uiterwaarden

Gebied 3 Uiterwaarden Gebied 3 Uiterwaarden het gebied is roodgekleurd op de kaart Gebiedsbeschrijving Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 3 Uiterwaarden 69 Structuur Langs de rivieren Rijn en Waal liggen buitendijks uiterwaarden.

Nadere informatie

Uw tweede (t)huis in Brabant. voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen

Uw tweede (t)huis in Brabant. voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen Uw tweede (t)huis in Brabant voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen Het genieten kan beginnen! Vakantiepark Duinlust start met de verkoop van villapark De Loonse Hoeve. Een luxe uitbreiding van ons park met 43

Nadere informatie

Van huidige naar gewenste situatie Projectbureau Vrolijks, Breda

Van huidige naar gewenste situatie Projectbureau Vrolijks, Breda Bijeenkomst Watersportverbond Regio Vecht en Plassen Van huidige naar gewenste situatie Projectbureau Vrolijks, Breda Vergrijzing van onze sector is het kernprobleem! 2 bootgebruik 25.000 verweesde schepen

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan t Natuurlijk Huus

Landschappelijk inpassingsplan t Natuurlijk Huus Landschappelijk inpassingsplan t Natuurlijk Huus Inpassingsplan t Natuurlijk Huus, fase 1 t Natuurlijk Huus is bezig met een optimale landschappelijke inpassing van het erf, in verband met de toekomstige

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

3059XA Rotterdam. 672,44 p/mnd. 47,71 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3059XA Rotterdam. 672,44 p/mnd. 47,71 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Kristal Cypruslaan 222 3059XA Rotterdam Netto huur 672,44 p/mnd Servicekosten 47,71 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving De Kristal is een opvallend woongebouw met mediterrane uitstraling, gelegen nabij

Nadere informatie

3059XA Rotterdam. 797,38 p/mnd. 45,86 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3059XA Rotterdam. 797,38 p/mnd. 45,86 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Kristal Cypruslaan 376 3059XA Rotterdam Netto huur 797,38 p/mnd Servicekosten 45,86 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving De Kristal is een opvallend woongebouw met mediterrane uitstraling, gelegen nabij

Nadere informatie

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Driehuizen Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam romantische hollandse parel Driehuizerweg prachtig kappenspel achter de Schermerringvaart bebouwing dicht

Nadere informatie

Jongerengemeenteraad

Jongerengemeenteraad Verslag Ruimte, Economie en Duurzaamheid Verslag van Jongerengemeenteraad Vergaderdatum 3 juli 2019 Aanwezig Jongerengemeenteraad, ambassadeur raadsleden, ambtelijke ondersteuning Afwezig Verslaglegging

Nadere informatie

3059XA Rotterdam. 710,68 p/mnd. 46,57 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3059XA Rotterdam. 710,68 p/mnd. 46,57 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Kristal Cypruslaan 202 3059XA Rotterdam Netto huur 710,68 p/mnd Servicekosten 46,57 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving In Rotterdam Nesselande geniet u op een bankje aan de boulevard van een heerlijk

Nadere informatie

Streefkerk: de brede dijk als kans

Streefkerk: de brede dijk als kans Streefkerk: de brede dijk als kans Symposium De Brede Dijk; Veilig leven in de toekomst Jantsje M. van Loon-Steensma 9 december 2010 Kennis voor Klimaat studie: de Klimaatdijk in de Praktijk Gebiedsspecifiek

Nadere informatie

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Musicians Round House - (Griekenland Corfu Vatos) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

De Vlinder gaard 28 appartementen plattegronden en technisch beschrijving, degaarden-uden.nl

De Vlinder gaard 28 appartementen plattegronden en technisch beschrijving, degaarden-uden.nl De Vlinder gaard 28 appartementen plattegronden en technisch beschrijving, degaarden-uden.nl Een fijne woning in een vertrouwde en veilige omgeving Inhoudsopgave Welkom in De Gaarden Een buurt met karakter

Nadere informatie

15 BADHOEVEDORP HISTORIE

15 BADHOEVEDORP HISTORIE 02. historie. "Dit tuindorp, met de Burgemeester Amersfoordtlaan en de Pa Verkuyllaan, heeft alles in zich van die tijdgeest; slingerende bomenlanen, een groene opzet en ruime kavels met daarop woningbouw

Nadere informatie