Hospitalisatieverzekering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hospitalisatieverzekering"

Transcriptie

1 Hospitalisatieverzekering Een realisatie van ACLVB Colruyt Voor wie is deze info: voor alle werknemers van Colruyt Group (behalve Spar, Alvocol, Davytrans, Foodlines en E-Logistics). Wat is een hospitalisatieverzekering? Een opname in het ziekenhuis brengt in vele gevallen een hoop kosten met zich mee. Sommige kosten worden terugbetaald door de mutualiteit, andere niet. Heb je een hospitalisatieverzekering dan betaalt de verzekering, mits naleving van een aantal voorwaarden, die kosten terug die niet terugbetaald worden door de mutualiteit. Wie kan er aansluiten: Iedereen kan zich vanaf de aanwerving aansluiten voor 7,41 /maand. Na drie jaar anciënniteit bij Colruyt Group word je automatisch aangesloten bij hun hospitalisatieverzekering. Colruyt Group betaalt jouw premie. U kan ook uw (volledig) gezin aansluiten: Wat verstaan we onder gezinsleden? De leden van het gezin kunnen zijn: je echtgenoot of echtgenote, de partner waarmee je samenwoont en je kinderen (jonger dan 25 jaar) waarvoor er recht is op kinderbijslag, ongeacht aan wie deze uitbetaald wordt. Opmerking: Wanneer je kiest voor aansluiting van je gezin, moet je wel het HELE gezin aansluiten, behalve wanneer je partner elders verplicht verzekerd is. In dit laatste geval moet er een attest van deze aansluiting voorgelegd worden. Wanneer aansluiten? Wil je je partner/kinderen aansluiten, dan moet je ervoor zorgen dat je hen aansluit UITERLIJK: - ofwel binnen de 2 maanden na je indiensttreding (periode interim, IBO/PFI telt niet mee) - ofwel binnen de 2 maanden nadat jullie officieel gaan samenwonen of huwen (attest van de gemeente) - ofwel binnen de 2 maanden na de geboorte van je kind Wens je je gezinsleden aan te sluiten maar vergeet je dit te doen binnen de 2 maanden dan is de verzekeringsmaatschappij onverbiddelijk: je zal een wachttijd van 10 maanden moeten respecteren en ook een medische vragenlijst moeten invullen, zaken die je bespaard blijven als je op tijd aansluit! Hoe aansluiten? Neem contact op met de functionele groep E8X Hoeveel bedraagt de premie? voor een volwassene jonger dan 65 jaar: 7,41 euro/maand voor een kind jonger dan 25 jaar: 2,94 euro/maand

2 De bedragen van deze premies gelden van 1 mei 2013 tem 30 april De premie wordt maandelijks automatisch afgehouden van je loon. Je vindt deze afhouding terug onder looncode 653 op je loonstaat. De aansluiting van jezelf of je gezinsleden wordt eveneens vermeld op de 2 de blz. van je loonstaat. Indien geen vermelding, is er geen aansluiting. Zijn er medische formaliteiten of wachttijden? 1/ Wachttijd bij tijdige aansluiting Bij tijdige aansluiting, d.i. binnen de 2 maanden vanaf aansluitbaarheid, is er geen wachttijd, zijn er geen uitsluitingen en zijn er geen medische formaliteiten te vervullen. 2/Wachttijd bij laattijdige aansluiting Bij laattijdige aansluiting, dit is na meer dan 2 maanden na indiensttreding of voor de gezinsleden, na het ogenblik dat de werknemer zelf werd aangesloten, is er een wachttijd en een medische vragenlijst in die zin dat: De wachttijd bedraagt 10 maanden, vanaf datum aansluiting. Tijdens deze periode is er geen enkele dekking, ook niet voor ongeval en acute ziekte. Tijdens deze wachttijd dient er geen premie betaald te worden. Aandoeningen en ziekten die reeds bestonden voor je aansluiting, komen mogelijks niet voor dekking in aanmerking. De hospitalisatieverzekering zal vragen om een medische vragenlijst in te vullen. Na aanvraag tot laattijdige aansluiting zal je van de maatschappij een brief ontvangen met de begindatum van je aansluiting/dekking indien ze akkoord zijn met je aanvraag. Indien ze niet akkoord gaan met de aanvraag zal je eveneens een brief ontvangen. Voor welke kosten komt de verzekering tussen? De hospitalisatieverzekering komt tussen voor de kosten die de mutualiteit niet terugbetaalt ingeval jijzelf of je aangesloten gezinsleden opgenomen worden in het ziekenhuis. Volgende kosten worden terugbetaald: 1/ In het ziekenhuis - verblijfskosten - erelonen - geneesmiddelen - onderzoeken - behandelingen - kosten voor dringend noodzakelijk vervoer (beperkt tot 620 euro per verzekeringsjaar) - dag opnames, indien het ziekenhuis een verblijfsvergoeding aanrekent - verblijfskosten voor één ouder bij hospitalisatie van zijn/haar kind jonger dan 8 jaar, max. 5 nachten.

3 - wiegendoodtest - prothesen en orthopedische apparaten, per prestatie beperkt tot 3x wettelijke tussenkomst, voor zover de prothese erkend wordt door het RIZIV. - overnachting voor slaaptesten. 2/Buiten het ziekenhuis - De polis dekt de kosten die rechtstreeks in verband staan met de ziekenhuisopname, binnen 1 maand voor en 3 maanden na de opname. - Ook de kosten van een aantal ernstige ziekten zijn gedekt, zelfs als er geen opname in het ziekenhuis gebeurt. Het gaat dan om één van de 30 ernstige ziektes opgenomen op een door de verzekering bepaalde lijst: Aids, amyotrofe scelerose, brucellose, cerebrospinale meningitis, cholera, diabetes, difterie, encefalitis, kanker, leukemie, malaria, miltvuur, mucovisidose, muliple scelerose, nieraandoening behandeld met dialyse, paratyfus, pokken, poliomyelitis, progressieve spierdystrofieën, tetanus, tuberculose, tyfus, virale hepatitis, vlektyfus, ziekte van Alzheimer, ziekte van Creutzfeldt Jakbob, ziekte van Crohn, ziekte van Hodgkin, ziekte van Parkinson en ziekte van Pompe. - De polis dekt ook tandprothesen, indien deze geneeskundig gemotiveerd zijn door ziekte of ongeval. 3/Buitenland De hospitalisatieverzekering komt tussen in geval van hospitalisatie in het buitenland: - wanneer er sprake is van een dringende en onvoorziene opname of een opname na voorafgaandelijk akkoord van de mutualiteit, en - wanneer er een wettelijke tussenkomst is. De dekking is in deze gevallen wereldwijd. De verzekering komt niet tussen in de kosten verbonden aan repatriëring. In welke kosten komt de verzekering NIET tussen? De verzekering komt niet tussen in volgende gevallen: - thuisbevalling, - kraamhulp, - kosten verbonden aan aankoop/huur van medisch materiaal - palliatieve verzorging, - esthetische zorgen of behandeling, of zorgen met esthetisch oogmerk, met of zonder functionele stoornissen, behoudens voorafgaand akkoord van de adviserend arts van de verzekeraar, - kuurbehandelingen, bv. termalisme, thalassotherapie, hygiëno-dieetkuur, - bijstand, oppas of onderhoud, - anticonceptiebehandelingen (zoals sterilisatie) en medisch ondersteunende vruchtbaarheidsbehandelingen (zoals invitrofertilisatie, kunstmatige inseminatie), - check-ups, preventieve opsporingsonderzoeken of raadplegingen voor zuigelingen.

4 De verzekering komt slechts tussen na voorafgaandelijk akkoord van de adviserend arts van de verzekeraar en mits voorlegging van het medisch verslag dat de noodzaak van de ingreep aantoont, de gebruikte techniek en het bestek in volgende gevallen: - borstreconstructie, - behandelingen van de mandibulae of kaaksbeenderen, - bariatrische chirurgie. Voor welk bedrag komt de verzekering tussen? Voor het deel van de kosten gemaakt in het ziekenhuis of tijdens de periode van 1 maand voor en 3 maanden na de ziekenhuisopname die niet gedekt zijn door de mutualiteit, komt de verzekering onbeperkt tussen. Voor de kosten van ernstige ziekten, gemaakt buiten het ziekenhuis, is er eveneens een onbeperkte tussenkomst Franchise Er is een franchise van 125 euro per verzekeringsjaar en per verzekerde. D.w.z. dat je de eerste 125 euro van de kosten die de mutualiteit niet terugbetaalt zelf moet betalen. Het verzekeringsjaar loopt van 1 mei tot 30 april. Wordt een van je gezinsleden gehospitaliseerd en kiest hij/zij voor een eenpersoonskamer dan bedraagt de franchise 250 euro. Wat moet ik doen bij opname in het ziekenhuis? Bij opname in het ziekenhuis, vul je het aangifteformulier in. Dit formulier kan je terugvinden op doc Je kan ook contact opnemen met de functionele groep E8X Wat moet ik doen om mijn kosten te recupereren van de verzekering? Hiervoor ga je als volgt te werk: 1/ Wanneer je je ziekenhuisfactuur ontvangt, betaal je deze factuur zelf. Ook de andere kosten die je n.a.v. of ten gevolge van je ziekenhuisopname maakt, betaal je zelf. 2/ Vervolgens stuur je volgende zaken naar onze hospitalisatieverzekering: a/ het formulier schademelding + formulier aanvraag tot terugbetaling van medische kosten. b/ de originele ziekenhuisfactuur + originele bewijzen van eventueel elders gemaakte kosten (apotheek enz.). 3/ Onze verzekeringsmaatschappij zal de door jou gemaakte kosten storten op je rekening. Hou wel rekening met de franchise. 4/ Adres hospitalisatieverzekering: We zijn aangesloten bij de hospitalisatieverzekering van AG Insurance te 1000 Brussel, E. Jacqmainlaan 53.

5 Contactpersonen AG Insurance: 02/ (schadedossiers). Stopt mijn hospitalisatieverzekering wanneer ik met pensioen ga? Wanneer je met pensioen gaat, kan je de hospitalisatieverzekering gewoon laten verder lopen. 1. Je persoonlijke aansluiting Je moet voortaan je premie wel volledig zelf betalen. De premie bedraagt voor: jonger dan 65 jaar: 104,34 euro jaarpremie ouder dan 65 jaar: 279,64 euro jaarpremie vanaf 70 jaar: 368,34 euro jaarpremie premie voor een kind: 51,32 euro jaarpremie De aansluiting van je gezinsleden Ook je gezinsleden kunnen aangesloten blijven. Ook bij je overlijden kunnen de gezinsleden aangesloten blijven. 3/ De betaling van de premie De betaling van de premie gebeurt rechtstreeks via de verzekeringsmaatschappij: contactpersoon, formaliteiten enz. Wat gebeurt er wanneer ik met brugpensioen ga? Wanneer je met brugpensioen gaat, krijg je een brief toegestuurd met daarin de vraag of je en/of je gezinsleden, collectief aangesloten wensen te blijven. Wens je verder aangesloten te blijven, dan is het enige verschil dat je vanaf de ingangsdatum van je brugpensioen de maandelijkse premie volledig zelf dient te betalen. Kan ik mijn hospitalisatieverzekering opzeggen? Wanneer je drie jaar anciënniteit hebt, sluiten we je automatisch aan bij onze hospitalisatieverzekering. Deze hospitalisatieverzekering kan je niet opzeggen, ook niet als je elders reeds verzekerd bent. Het spreekt voor zich dat wanneer je beroep wil doen op de hospitalisatieverzekering en je hebt twee hospitalisatieverzekeringen, je wel een van beide zal moeten kiezen. De hospitalisatieverzekering voor je gezinsleden, die je ook zelf betaalt, kan je wel opzeggen zonder motivatie op het einde van het verzekeringsjaar, d.w.z. per 30/04. Deze opzegging moet ten laatste op 30/04 gemeld worden via mail aan de functionele groep E8X. Tijdens het verzekeringsjaar kan in sommige gevallen de stopzetting ook aangevraagd worden via mail met vermelding van de reden van opzegging (bv. kind geen recht meer op kinderbijslag, echtscheiding, aansluiting bij een andere verzekering,...). In dit geval kan afhankelijk van de situatie een bijkomend attest opgevraagd worden, bv. i.g.v. aansluiting bij een andere maatschappij. De stopzetting gaat pas in op het einde van de maand van ontvangst van het desbetreffende attest.

6 Bij 1 jaar voltijds tijdskrediet, wat gebeurt er met mijn hospitalisatieverzekering? In het eerste jaar voltijds tijdskrediet blijven het personeelslid en de eventueel aangesloten gezinsleden verzekerd. Vanaf het tweede jaar wordt de collectieve aansluiting stopgezet. De hospitalisatieverzekering kan wel individueel worden verdergezet via AG Insurance. Als het personeelslid nadien terug actief aan het werk is, treedt de collectieve dekking terug in voege. Ik verlaat de firma, wat gebeurt er met mijn hospitalisatieverzekering? Wanneer je de firma verlaat, wordt je hospitalisatieverzekering automatisch stopgezet op je laatste werkdag. Indien je dit wenst, kan je zelf wel je verzekering individueel verderzetten. De loondienst stuurt je een brief omtrent de stopzetting van je aansluiting bij de collectieve verzekering. Bij deze brief zit een formulier dat je moet invullen en naar AG Insurance moet versturen indien je de verzekering individueel wenst verder te zetten. Al de contactgegevens staan vermeld op deze brief bronvermelding: U kan de volledige uitleg vinden op portal in doc

HOSPITALISATIEVERZEKERING

HOSPITALISATIEVERZEKERING HUMAN RESOURCES Mei 2010 HOSPITALISATIEVERZEKERING LANXESS NV heeft voor al haar medewerkers een hospitalisatieverzekering onderschreven via AG Insurance. Wat te doen in geval van schade? Wanneer u een

Nadere informatie

Leliegaarde Zellik INFORMA TIEBROCHURE HOSPITALISATIEVERZEKERING. Polis nr. M025

Leliegaarde Zellik INFORMA TIEBROCHURE HOSPITALISATIEVERZEKERING. Polis nr. M025 Leliegaarde 22 1731 Zellik INFORMA TIEBROCHURE HOSPITALISATIEVERZEKERING Polis nr. M025 Inhoud Wie sluit de polis af? p.1 Wie is verzekerd? p.1 Wie wordt niet verzekerd? p.1 Wat is verzekerd? p.1-3 Hoe

Nadere informatie

Leliegaarde Zellik INFORMATIEBROCHURE. HOSPITALISATIEVERZEKERING arbeiders P.C Polis nr. M025

Leliegaarde Zellik INFORMATIEBROCHURE. HOSPITALISATIEVERZEKERING arbeiders P.C Polis nr. M025 Leliegaarde 22 1731 Zellik INFORMATIEBROCHURE HOSPITALISATIEVERZEKERING arbeiders P.C. 109 Polis nr. M025 Inhoud Wie sluit de polis af? p.1 Wie is verzekerd? p.1 Wie wordt niet verzekerd? p.1 Wat is verzekerd?

Nadere informatie

Leliegaarde Zellik INFORMATIEBROCHURE. HOSPITALISATIEVERZEKERING arbeiders P.C Polis nr. M025

Leliegaarde Zellik INFORMATIEBROCHURE. HOSPITALISATIEVERZEKERING arbeiders P.C Polis nr. M025 Leliegaarde 22 1731 Zellik INFORMATIEBROCHURE HOSPITALISATIEVERZEKERING arbeiders P.C. 109 Polis nr. M025 Inhoud Wie sluit de polis af? p.1 Wie is verzekerd? p.1 Wie wordt niet verzekerd? p.1 Wat is verzekerd?

Nadere informatie

AG Employee Benefits Wilt u ook een voordelige hospitalisatieverzekering?

AG Employee Benefits Wilt u ook een voordelige hospitalisatieverzekering? AG Employee Benefits Wilt u ook een voordelige hospitalisatieverzekering? Informatiefolder over de collectieve hospitalisatieverzekering van de FOD Hospitalisatieverzekering Wist u al dat uw werkgever,

Nadere informatie

Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf.

Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf. DKV KMO PACKAGE Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf. Hospitalisatieverzekering Ambulante kosten

Nadere informatie

Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf.

Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf. DKV KMO PACKAGE Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf. DKV speelt in op deze behoefte. DKV KMO

Nadere informatie

POLIS GEZONDHEIDSZORGEN AFGESLOTEN DOOR AZ ALMA

POLIS GEZONDHEIDSZORGEN AFGESLOTEN DOOR AZ ALMA Datum van opmaak : Juni 2012 In het kader van uw arbeidsovereenkomst geniet u een collectieve verzekering gezondheidszorgen. Hierna vindt u : De belangrijkste kenmerken van deze dekking Een dokument dat

Nadere informatie

HOSPITALISATIEVERZEKERING voor gezinsleden van bouwvakarbeiders

HOSPITALISATIEVERZEKERING voor gezinsleden van bouwvakarbeiders HOSPITALISATIEVERZEKERING voor gezinsleden van bouwvakarbeiders 1 INHOUDSTAFEL De hospitalisatieverzekering voor gezinsleden, wat is dat?...3 Gezinsleden, wie zijn dat?...3 Gezinsleden aansluiten, hoe

Nadere informatie

Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf.

Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf. DKV KMO PACKAGE Als bedrijfsleider van een KMO * weet u dat extralegale voordelen in belangrijke mate bijdragen tot tevreden werknemers en een succesvol bedrijf. DKV speelt in op deze behoefte. DKV KMO

Nadere informatie

Collectieve verzekering gezondheidszorgen voor Federale Openbare diensten - nieuw contract vanaf 01/01/2012

Collectieve verzekering gezondheidszorgen voor Federale Openbare diensten - nieuw contract vanaf 01/01/2012 Collectieve verzekering gezondheidszorgen voor Federale Openbare diensten - nieuw contract vanaf 01/01/2012 Het huidige collectief contract voor de hospitalisatieverzekering tussen de Federale Overheid

Nadere informatie

Offerte Hospi 4ever. Individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie. Opgemaakt op: * Aanvangsdatum: *

Offerte Hospi 4ever. Individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie. Opgemaakt op: * Aanvangsdatum: * (Product 4) Offerte Hospi 4ever Individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie Deze offerte wordt opgesteld voor : * De verzekeringsmaatschappij is AXA Belgium. Deze offerte is geldig

Nadere informatie

HOSPITALISATIEVERZEKERING. voor gezinsleden van bouwvakarbeiders

HOSPITALISATIEVERZEKERING. voor gezinsleden van bouwvakarbeiders HOSPITALISATIEVERZEKERING voor gezinsleden van bouwvakarbeiders INHOUDSTAFEL Wat is de hospitalisatieverzekering voor gezinsleden?... Wie wordt als gezinslid beschouwd?... Hoe kunnen mijn gezinsleden aansluiten

Nadere informatie

HOSPITALISATIEVERZEKERING. voor gezinsleden van bouwvakarbeiders

HOSPITALISATIEVERZEKERING. voor gezinsleden van bouwvakarbeiders HOSPITALISATIEVERZEKERING 2018 voor gezinsleden van bouwvakarbeiders 1 INHOUDSTAFEL De hospitalisatieverzekering voor gezinsleden, wat is dat?... Gezinsleden, wie zijn dat?... Gezinsleden aansluiten, hoe

Nadere informatie

Hospitalisatie- VERZEKERING Plus. Opname in een ziekenhuis

Hospitalisatie- VERZEKERING Plus. Opname in een ziekenhuis Hospitalisatie- VERZEKERING Plus Opname in een ziekenhuis Waarom zo'n verzekering Omdat een opname in het ziekenhuis ook financieel een pijnlijke zaak is Elk jaar krijgt één gezin op drie te maken met

Nadere informatie

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA VERZEKERINGEN o.v. Algemene Mutualiteit voor Medische Assuranties onderlinge verzekeringsonderneming vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke

Nadere informatie

Deze versie is geldig vanaf 1/1/2014.

Deze versie is geldig vanaf 1/1/2014. Verzekeringnemer: BAYER ANTWERPEN NV Polisnummers: 85.700.800 85.700.805 85.700.810 85.700.811 85.700.812 Toelichting bij de beroepsgebonden ziekteverzekeringsovereenkomst GEZONDHEIDSZORGEN Deze versie

Nadere informatie

Hospitalisatieverzekering vanaf 2011 (Dexia Verzekeringen 49/12.309)

Hospitalisatieverzekering vanaf 2011 (Dexia Verzekeringen 49/12.309) 10 december 2010 Hospitalisatieverzekering vanaf 2011 (Dexia Verzekeringen 49/12.309) Beste collega Binnenkort ontvang je een overzicht van je verzekeringspakket 2011 via vzw Lijnwerk. Daarop staat vermeld

Nadere informatie

COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING FEDERALE OPENBARE DIENSTEN FORCMS-AV-046 INFORMATIE BROCHURE

COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING FEDERALE OPENBARE DIENSTEN FORCMS-AV-046 INFORMATIE BROCHURE INFORMATIE BROCHURE 1. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE VERZEKERING? De Federale Overheid heeft beslist om vanaf 1 januari 2012 een nieuwe hospitalisatieverzekering aan te bieden aan haar personeelsleden

Nadere informatie

Dekking & bijstand in het buitenland

Dekking & bijstand in het buitenland Hospitalisatie FABU informatiefiche, Uit welke waarborgen bestaat een goed hospitalisatiecontract? Terugbetaling van medische kosten in geval van hospitalisatie (inclusief dagziekenhuis), waaronder: Verblijf,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden 2010 L

Algemene Voorwaarden 2010 L Algemene Voorwaarden 2010 L Verzekering AG Care Hospitalisatie 0079-2207909N-18092010 @ AG Insurance nv - RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849 - www.aginsurance.be E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel Contact:

Nadere informatie

1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING

1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING 1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING De Wet Verwilghen In 2007 heeft de wetgever verschillende bepalingen in het kader van hospitalisatieverzekeringen ten voordele van de verzekerden

Nadere informatie

Deze versie is geldig vanaf 1/1/2017.

Deze versie is geldig vanaf 1/1/2017. Verzekeringnemer: ETEX GROUP Toelichting bij het hospitalisatieplan Deze versie is geldig vanaf 1/1/2017. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE VERZEKERING? In geval van hospitalisatie of ernstige ziekte biedt

Nadere informatie

UW HOSPITALISATIEVERZEKERING OCMW BRUGGE

UW HOSPITALISATIEVERZEKERING OCMW BRUGGE UW HOSPITALISATIEVERZEKERING OCMW BRUGGE 07 1922 Deze versie is geldig vanaf 1 januari 2018. Wat zijn de voordelen van deze verzekering? OCMW Brugge heeft in uw voordeel een collectieve hospitalisatieverzekering

Nadere informatie

Toelichting bij de collectieve hospitalisatieverzekering

Toelichting bij de collectieve hospitalisatieverzekering Vlaamse Radio- en Televisieomroep directie HR Toelichting bij de collectieve hospitalisatieverzekering voor de personeelsleden en gepensioneerden van de VRT en hun gezinsleden Versie november 2010 Hospitalisatieverzekering

Nadere informatie

Deze versie is geldig vanaf 1/1/2014.

Deze versie is geldig vanaf 1/1/2014. Verzekeringnemer: CEPA Toelichting bij de beroepsgebonden ziekteverzekeringsovereenkomst GEZONDHEIDSZORGEN Deze versie is geldig vanaf 1/1/2014. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE VERZEKERING? In geval van

Nadere informatie

Deze versie is geldig vanaf 1/01/2017.

Deze versie is geldig vanaf 1/01/2017. Verzekeringnemer: GENERAL MOTORS BELGI UM Toelichting bij het hospitalisatieplan Deze versie is geldig vanaf 1/01/2017. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE VERZEKERING? In geval van hospitalisatie of ernstige

Nadere informatie

Toelichting bij het hospitalisatieplan

Toelichting bij het hospitalisatieplan Polisnummers: 07/2793.01 07/2793.03 Toelichting bij het hospitalisatieplan Deze versie is geldig vanaf 1/10/2016. Deze collectieve verzekeringsovereenkomst, door VUB in het voordeel van haar personeel

Nadere informatie

COLLECTIEVE POLIS GEZONDHEIDSZORG TEN VOORDELE VAN DE PERSONEELSLEDEN VAN. PROVIDENTIA cv

COLLECTIEVE POLIS GEZONDHEIDSZORG TEN VOORDELE VAN DE PERSONEELSLEDEN VAN. PROVIDENTIA cv COLLECTIEVE POLIS GEZONDHEIDSZORG TEN VOORDELE VAN DE PERSONEELSLEDEN VAN PROVIDENTIA cv Dienst polissen: 49@belins.be 02/286.65.75 Dienst schade: 491@ belins.be 02/286.60.30 Fax: 02/286.74.76 te Brussel

Nadere informatie

Hospitalisatieverzekeringen mutualiteiten: Dekking voorafbestaande aandoening of ziekte

Hospitalisatieverzekeringen mutualiteiten: Dekking voorafbestaande aandoening of ziekte Hospitalisatieverzekeringen mutualiteiten: Dekking voorafbestaande aandoening of ziekte De hospitalisatieverzekeringen van mutualiteiten bieden in tegenstelling tot de hospitalisatieverzekeringen van private

Nadere informatie

Hospitalisatieverzekering vzw CISO

Hospitalisatieverzekering vzw CISO Hospitalisatieverzekering vzw CISO Beste collega s Hierbij vinden jullie bijkomende toelichting bij de hospitalisatieverzekering die vzw CISO heeft afgesloten bij Ethias. Deze verzekering waarborgt bij

Nadere informatie

AXA ASSISTANCE. Houd deze papieren zeker bij. Ze bevatten informatie die je bij een eventuele hospitalisatie nodig kunt hebben.

AXA ASSISTANCE. Houd deze papieren zeker bij. Ze bevatten informatie die je bij een eventuele hospitalisatie nodig kunt hebben. De Lijn personeelsbrochure 21-11-2007 21:56 Pagina 1 Tip! AXA ASSISTANCE Houd deze papieren zeker bij. Ze bevatten informatie die je bij een eventuele hospitalisatie nodig kunt hebben. Deze samenvatting

Nadere informatie

Hospitalisatie verzekeringen DE BESTE ZORGEN. LEVENSLANG.

Hospitalisatie verzekeringen DE BESTE ZORGEN. LEVENSLANG. Hospitalisatie verzekeringen DE BESTE ZORGEN. LEVENSLANG. WIST JE DAT DE BELGISCHE GENEESKUNDE ÉÉN VAN DE BESTE TER WERELD IS? DKV MAAKT ZE TOEGANKELIJK. KIEZEN VOOR EEN HOSPITALISATIEVERZEKERING VAN DKV,

Nadere informatie

Verzekeringen België. Belangrijk. Infobrochure. Hospitalisatieverzekering 49/12.309 Dexia Verzekeringen

Verzekeringen België. Belangrijk. Infobrochure. Hospitalisatieverzekering 49/12.309 Dexia Verzekeringen Belangrijk Infobrochure Hospitalisatieverzekering 49/12.309 Dexia Verzekeringen Tip! Houd deze papieren zeker bij. Ze bevatten informatie die je bij een eventuele hospitalisatie nodig kunt hebben. Deze

Nadere informatie

Offerte. Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie. Opgemaakt op: *

Offerte. Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie. Opgemaakt op: * (Product 4) Offerte Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie Deze offerte wordt opgesteld voor: * De verzekeringsmaatschappij is AXA Belgium. Deze offerte

Nadere informatie

Hospitalisatieverzekering

Hospitalisatieverzekering Groep Ongeveer 4 miljoen Belgen hebben een collectieve hospitalisatieverzekering. 3 personen op 4 genieten het voordeel van een groepsverzekering hospitalisatie die hun werkgever hen aanbiedt. Het beste

Nadere informatie

Hospitalisatieverzekering

Hospitalisatieverzekering Groep 137 Ongeveer 4 miljoen Belgen hebben een collectieve hospitalisatieverzekering. 3 personen op 4 genieten het voordeel van een groepsverzekering hospitalisatie die hun werkgever hen aanbiedt. Het

Nadere informatie

COLLECTIEVE VERZEKERING DER GEZONDHEIDSZORG GEMEENTE JABBEKE

COLLECTIEVE VERZEKERING DER GEZONDHEIDSZORG GEMEENTE JABBEKE COLLECTIEVE VERZEKERING DER GEZONDHEIDSZORG GEMEENTE JABBEKE DOEL VAN DE VERZEKERING COLLECTIEVE VERZEKERING DER GEZONDHEIDSZORG Deze verzekering waarborgt bij hospitalisatie of bij ernstige ziekte, een

Nadere informatie

HOSPITALISATIEVERZEKERING AG Insurance

HOSPITALISATIEVERZEKERING AG Insurance INFOBROCHURE HOSPITALISATIEVERZEKERING 50937 AG Insurance Tip! Houd deze papieren zeker bij. Ze bevatten informatie die je bij een eventuele hospitalisatie nodig kunt hebben. Deze samenvatting bevat informatie

Nadere informatie

DKV Belgium N.V. Bischoffsheimlaan 1-8 1000 Brussel Tel.: +32 (0)2 287 64 11 www.dkv.be. Rekeningnummer: ING BE54 3101 0027 0097 / BBRUBEBB

DKV Belgium N.V. Bischoffsheimlaan 1-8 1000 Brussel Tel.: +32 (0)2 287 64 11 www.dkv.be. Rekeningnummer: ING BE54 3101 0027 0097 / BBRUBEBB 2016 DKV Belgium N.V. Bischoffsheimlaan 1-8 1000 Brussel Tel.: +32 (0)2 287 64 11 www.dkv.be Rekeningnummer: ING BE54 3101 0027 0097 / BBRUBEBB R.P.R. 0414858607 Onderneming toegelaten onder nr. 739 Document

Nadere informatie

Deze versie is geldig vanaf 1/01/2016.

Deze versie is geldig vanaf 1/01/2016. Verzekeringnemer: ALGEMEEN STEDELIJK Z IEKENHUIS AALST Polisnummer: 780 Toelichting bij het hospitalisatieplan Deze versie is geldig vanaf 1/01/2016. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE VERZEKERING? In geval

Nadere informatie

MEDI-HOUT. De hospitalisatiepolis met een

MEDI-HOUT. De hospitalisatiepolis met een MEDI-HOUT De hospitalisatiepolis met een Wie kan aansluiten? p.3 Wanneer begint uw aansluiting? p.4 Wachttijd p.4 Wanneer en hoe eindigt uw aansluiting? p.5 Wat als uw werksituatie verandert? p.6 Waarborgen

Nadere informatie

I. omschrijving van de verzekering

I. omschrijving van de verzekering Algemene voorwaarden blz. 1 I. omschrijving van de verzekering Waarborgen a. waarborg hospitalisatie De verzekeraar waarborgt de terugbetaling van de kosten die tijdens een hospitalisatie van de aangeslotene

Nadere informatie

Hospitalia Continuïteit. Om verder de voordelen van een hospitalisatieverzekering tegen een uitstekende prijs te genieten als de groepsverzekering

Hospitalia Continuïteit. Om verder de voordelen van een hospitalisatieverzekering tegen een uitstekende prijs te genieten als de groepsverzekering Hoe zit het met uw hospitalisatieverzekering wanneer u uw werkgever verlaat? Hospitalia Continuïteit. Om verder de voordelen van een hospitalisatieverzekering tegen een uitstekende prijs te genieten als

Nadere informatie

Hospitalisatie verzekeringen DE BESTE ZORGEN. LEVENSLANG.

Hospitalisatie verzekeringen DE BESTE ZORGEN. LEVENSLANG. Hospitalisatie verzekeringen DE BESTE ZORGEN. LEVENSLANG. Wist je dat de Belgische geneeskunde één van de beste ter wereld is? DKV maakt ze toegankelijk. Kiezen voor een hospitalisatieverzekering van DKV,

Nadere informatie

Ziekenhuisopname? Met HospiPlan of HospiPlus teken je voor veiligheid!

Ziekenhuisopname? Met HospiPlan of HospiPlus teken je voor veiligheid! Ziekenhuisopname? Met HospiPlan of HospiPlus teken je voor veiligheid! www.nzvl.be HospiPlan Maximale globale terugbetaling 17.500 Uitgezonderd (kinder)neuropsychiatrie, dien max. 1.000 HospiPluskaart

Nadere informatie

CONCURRENTIEVERGELIJKING : AG CARE DELTA VS CM-HOSPITAALPLAN

CONCURRENTIEVERGELIJKING : AG CARE DELTA VS CM-HOSPITAALPLAN CONCURRENTIEVERGELIJKING : AG CARE DELTA VS -HOSPITAALPLAN Fortis AG Omvang van het Plan onbeperkt Hospi : plafond 13.000 EUR/j/verzekerde (inclusief pré& postperiode) + Ambulante Zorgen : plafond 7.000

Nadere informatie

HET STADSBESTUUR BRUGGE

HET STADSBESTUUR BRUGGE COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING ten behoeve van het personeel en hun naaste verwanten van HET STADSBESTUUR BRUGGE polisnummer : 07/1921 De wet op de bescherming van de persoonsgegevens is bij deze

Nadere informatie

Deze tarificatie is een algemeen overzicht, enkel de algemene, tarifaire verzekeringsvoorwaarden en bijzondere polisvoorwaarden zijn bindend.

Deze tarificatie is een algemeen overzicht, enkel de algemene, tarifaire verzekeringsvoorwaarden en bijzondere polisvoorwaarden zijn bindend. DKV Belgium N.V. Bischoffsheimlaan 1-8 1000 Brussel Tel.: +32 (0)2 287 64 11 Fax.: +32 (0)2 287 64 12 www.dkv.be Rekeningnummer: ING BE54 3101 0027 0097 / BBRUBEBB R.P.R. 0414858607 Rbkh Brussel Onderneming

Nadere informatie

COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING

COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING 1. Begripsomschrijvingen 2 2. Omschrijving van de verzekering 3 2.1 Waarborg hospitalisatie 3 2.2 Waarborg pre- en posthospitalisatie 4 2.3 Waarborg medische en paramedische

Nadere informatie

SCHADEPROCEDURE. 1. Geplande ziekenhuisopname. 2. Spoedopname

SCHADEPROCEDURE. 1. Geplande ziekenhuisopname. 2. Spoedopname SCHADEPROCEDURE Evonik Degussa Antwerpen NV Collectieve verzekering "gezondheidszorgen" maatschappij KBC Verzekeringen NV - makelaar Vanbreda Risk & Benefits Dankzij Medi-Link zal in de meeste gevallen:

Nadere informatie

Hospitalisatieverzekering

Hospitalisatieverzekering Hospitalisatieverzekering 1. Definities Medisch Plan Arbeiders ressorterend onder het paritaire subcomité 140.05 van de Sector Verhuisondernemingen Geldig vanaf 01/01/2012 1.1. Reglement Medisch Plan Het

Nadere informatie

HOSPIMUT Hospitalisatieverzekeringen op maat van uw behoeften

HOSPIMUT Hospitalisatieverzekeringen op maat van uw behoeften HOSPIMUT Hospitalisatieverzekeringen op maat van uw behoeften HOSPIMUT BESCHERMT U TEGEN HOGE ZIEKENHUISKOSTEN Een ziekenhuisopname kan duur zijn en de ziekteverzekering dekt niet alle kosten. De hospitalisatieverzekeringen

Nadere informatie

het O.C.M.W. Brugge COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING ten behoeve van het personeel en hun naaste verwanten van de

het O.C.M.W. Brugge COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING ten behoeve van het personeel en hun naaste verwanten van de Openbare Sector (22/02/2007) COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING ten behoeve van het personeel en hun naaste verwanten van de het O.C.M.W. Brugge Openbare Sector (22/02/2007) Bijzondere Voorwaarden van

Nadere informatie

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA VERZEKERINGEN o.v. Algemene Mutualiteit voor Medische Assuranties onderlinge verzekeringsonderneming vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke

Nadere informatie

Medisch Plan Gezondheidszorgen Vlaamse Balies Reglement

Medisch Plan Gezondheidszorgen Vlaamse Balies Reglement Medisch Plan Gezondheidszorgen Vlaamse Balies Reglement 1. Definities 1.1. Medisch plan Gezondheidszorgen OVB Het Medisch plan Gezondheidszorgen OVB (verder genoemd het plan) wordt bepaald door onderhavig

Nadere informatie

collectieve verzekering gezondheidszorg CISO vzw (versie 2011)

collectieve verzekering gezondheidszorg CISO vzw (versie 2011) EEN WOORDJE UITLEG collectieve verzekering gezondheidszorg (versie 2011) Doel van de verzekering Deze verzekering waarborgt bij hospitalisatie of bij ernstige ziekte, een aanvullende terugbetaling van

Nadere informatie

Medisch Plan Arbeiders Bus & Car Reglement

Medisch Plan Arbeiders Bus & Car Reglement Medisch Plan Arbeiders Bus & Car Reglement Geldig vanaf 01/04/2010 1. Definities 1.1 Reglement Medisch Plan Het reglement Medisch Plan Arbeiders Bus & Car (verder genoemd het Medisch Plan) wordt gevormd

Nadere informatie

COLLECTIEVE VERZEKERING DER

COLLECTIEVE VERZEKERING DER TOELICHTING COLLECTIEVE VERZEKERING DER GEZONDHEIDSZORG Doel van de Verzekering Deze verzekering waarborgt bij hospitalisatie of bij ernstige ziekte, een aanvullende terugbetaling van de kosten die, na

Nadere informatie

collectieve verzekering gezondheidszorg Assurnat nv - Buiten Pakket

collectieve verzekering gezondheidszorg Assurnat nv - Buiten Pakket EEN WOORDJE UITLEG collectieve verzekering gezondheidszorg Assurnat nv - Buiten Pakket Ethias Gemeen Recht - Onderlinge verzekeringsvereniging, toegelaten onder nr. 0165, voor de volgende verzekeringsverrichtingen:

Nadere informatie

Een reden te meer om te lachen

Een reden te meer om te lachen Een reden te meer om te lachen Dentimut First & Dentimut Plus: toegankelijke tandverzekeringen voor iedereen! OM KWALITEITSVOLLE TANDZORG VOOR IEDEREEN TOEGANKELIK TE MAKEN, HEEFT DE SOCIALISTISCHE MUTUALITEIT

Nadere informatie

1. De individuele verderzetting van de collectieve hospitalisatieverzekering van Defensie

1. De individuele verderzetting van de collectieve hospitalisatieverzekering van Defensie Informatie m.b.t. de individuele verderzetting van de collectieve hospitalisatieverzekering van Defensie en met betrekking tot de mogelijkheid tot voorfinanciering ervan. De wet van 20 juli 2007 (Wet VERWILGHEN)

Nadere informatie

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA VERZEKERINGEN o.v. Algemene Mutualiteit voor Medische Assuranties onderlinge verzekeringsonderneming vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke

Nadere informatie

INFO REISVERZEKERINGEN & DIENSTEN REISBIJSTAND: BELEID VOORAFBESTAANDE ZIEKTES EN AANDOENINGEN

INFO REISVERZEKERINGEN & DIENSTEN REISBIJSTAND: BELEID VOORAFBESTAANDE ZIEKTES EN AANDOENINGEN INFO REISVERZEKERINGEN & DIENSTEN REISBIJSTAND: BELEID VOORAFBESTAANDE ZIEKTES EN AANDOENINGEN HEVERLEE, 31 JULI 2017 Auteur Datum laatste aanpassing Status Kristien Dierckx 31 juli 2017 Finale versie

Nadere informatie

Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE

Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE Plotseling is het zover... U bent het slachtoffer van een arbeidsongeval of een arbeidswegongeval. Deze brochure wil u wegwijs

Nadere informatie

INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN

INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN KOLLEKTIEVE VERZEKERINGEN REVISOREN " ONGEVALLEN " " GEWAARBORGD INKOMEN " " GEZONDHEIDSZORGEN " INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN E. Jacqmainlaan 135/1-1000 BRUSSEL Tel. 02 / 512.51.36 FAX 02 / 512.78.86

Nadere informatie

Collectieve gezondheidsverzekering - verzekerde. Ik ontdek mijn gezondheidsverzekering!

Collectieve gezondheidsverzekering - verzekerde. Ik ontdek mijn gezondheidsverzekering! Collectieve gezondheidsverzekering - verzekerde Ik ontdek mijn gezondheidsverzekering! Proficiat! Uw werkgever heeft bij AXA een collectieve gezondheidsverzekering voor zijn werknemers afgesloten en als

Nadere informatie

Deze tarificatie is een algemeen overzicht, enkel de algemene, tarifaire verzekeringsvoorwaarden en bijzondere polisvoorwaarden zijn bindend.

Deze tarificatie is een algemeen overzicht, enkel de algemene, tarifaire verzekeringsvoorwaarden en bijzondere polisvoorwaarden zijn bindend. DKV Belgium N.V. Bischoffsheimlaan 1-8 1000 Brussel Tel.: +32 (0)2 287 64 11 Fax.: +32 (0)2 287 64 12 www.dkv.be Rekeningnummer: ING BE54 3101 0027 0097 / BBRUBEBB R.P.R. 0414858607 Rbkh Brussel Onderneming

Nadere informatie

Hospitaal-Plus maak je geen zorgen over

Hospitaal-Plus maak je geen zorgen over 2016 De hospitalisatieverzekering van de Liberale Mutualiteit Hospitaal-Plus maak je geen zorgen over je ziekenhuisfactuur Hospitaal-Plus Inhoud I. Een hospitalisatieverzekering, heb ik dat wel nodig?

Nadere informatie

COLLECTIEVE VERZEKERING GENEESKUNDIGE VERZORGING HOSPITALISATIE

COLLECTIEVE VERZEKERING GENEESKUNDIGE VERZORGING HOSPITALISATIE COLLECTIEVE VERZEKERING GENEESKUNDIGE VERZORGING HOSPITALISATIE Informatiebrochure Uw bemiddelaar: WILLEMOT NV COUPURE 228 9000 GENT Uitgiftedatum 01/12/2007 1 Inhoudstafel 1. De verzekeraar 2. De verzekeringnemer

Nadere informatie

De hospitalisatieverzekering. Jullie ontvingen een brief.

De hospitalisatieverzekering. Jullie ontvingen een brief. De hospitalisatieverzekering Jullie ontvingen een brief. 2 1 Waarom wordt de mogelijkheid om over te stappen naar een individueel contract nu aangeboden? 3 Agenda 1. Gewijzigd beleid 2. Keuzemogelijkheden

Nadere informatie

AHV. De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN

AHV. De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN AHV De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN 01/2013 1 1. Definities 1.1. Verzekerde De verzekeringsnemer

Nadere informatie

Info-sessie: Plan ambulante zorgen

Info-sessie: Plan ambulante zorgen Info-sessie: Plan ambulante zorgen Greet Lambaerts Michaël Asma covestro.com Situering ambulante kosten Medische kosten Hospitalisatie Ambulante kosten Privé ongevallen 2 Algemeen Ingangsdatum: 1/1/2018

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE "HOSPI-XL"

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE HOSPI-XL POLIS HOSPI-XL ALAU2 1 ALGEMENE VOORWAARDEN HOSPITALISATIEVERZEKERING "HOSPI-XL" M044993.N 1 Wie is wie in uw 'Hospi-XL'? 2 Wie verzekeren wij? 3 Welke hospitalisaties waarborgen wij? 4 Welke prestaties

Nadere informatie

Hospitalisatieplan General Motors

Hospitalisatieplan General Motors Hospitalisatieplan General Motors Reglement Geldig vanaf 01.01.2007 1. DEFINITIES 1.1. Reglement Hospitalisatieplan Het reglement Hospitalisatieplan General Motors wordt gevormd door onderhavige voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HOSPITALISATIEVERZEKERING "HOSPI-XL" ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE "HOSPI-XL" 1 Wie is wie in uw 'Hospi-XL'? 2 Wie verzekeren wij?

ALGEMENE VOORWAARDEN HOSPITALISATIEVERZEKERING HOSPI-XL ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE HOSPI-XL 1 Wie is wie in uw 'Hospi-XL'? 2 Wie verzekeren wij? Algemene voorwaarden BLZ 1 ALGEMENE VOORWAARDEN HOSPITALISATIEVERZEKERING "HOSPI-XL" M044993.N 1 Wie is wie in uw 'Hospi-XL'? 2 Wie verzekeren wij? 3 Welke hospitalisaties waarborgen wij? 4 Welke prestaties

Nadere informatie

Medisch Plan Water-link o.v. Reglement

Medisch Plan Water-link o.v. Reglement Medisch Plan Water-link o.v. Reglement 1. Definities 1.1. Medisch Plan Water-link o.v. Het medisch plan, onderschreven door Water-link o.v. (verder genoemd het plan) bestaat uit de beroepsgebonden ziekteverzekeringsovereenkomst

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van uw ziekenhuisopname. Deze keuzes maakt u aan de hand van

Nadere informatie

COLLECTIEVE POLIS GEZONDHEIDSZORG

COLLECTIEVE POLIS GEZONDHEIDSZORG COLLECTIEVE POLIS nr. 53150057 editie 002 SCHOLENGROEP SINT-REMBERT KBC Verzekeringen, NV met maatschappelijke zetel in België, Waaistraat 6, 3000 Leuven. H.R. 121. Bankrekening 730-0042006-01. Onderneming

Nadere informatie

Tarieven en kenmerken 2011

Tarieven en kenmerken 2011 Tarieven en kenmerken 2011 41001_NL_35_201101 Inhoudstafel Bladzijde Wie is DKV? 5 Wat bieden wij? 7 Combinatiemogelijkheden 9 Onze webportals 11 Praktische tips voor 13 17 Hospitalisatie 13 Ambulante

Nadere informatie

Een reden te meer om te lachen. Dentimut First & Dentimut Plus: toegankelijke tandverzekeringen voor iedereen!

Een reden te meer om te lachen. Dentimut First & Dentimut Plus: toegankelijke tandverzekeringen voor iedereen! Een reden te meer om te lachen Dentimut First & Dentimut Plus: toegankelijke tandverzekeringen voor iedereen! Gids Dentimut First & Dentimut Plus Informatiegids uitgegeven door de Verzekeringsmaatschappij

Nadere informatie

Hospitaal-Plus. Algemene voorwaarden. Hospitaal-Plus 100. Hospitaal-Plus 200. Hospitaal-Plus Franchise

Hospitaal-Plus. Algemene voorwaarden. Hospitaal-Plus 100. Hospitaal-Plus 200. Hospitaal-Plus Franchise 2018 Hospitaal-Plus Algemene voorwaarden Hospitaal-Plus 100 Hospitaal-Plus 200 Hospitaal-Plus Franchise INHOUD Begrippen en definities 3 Toetredingsvoorwaarden 5 3. Aanvang, duur en einde van het contract

Nadere informatie

collectieve hospitalisatieverzekering Geïntegreerde Politie (versie 01/01/2011)

collectieve hospitalisatieverzekering Geïntegreerde Politie (versie 01/01/2011) EEN WOORDJE UITLEG collectieve hospitalisatieverzekering (versie 01/01/2011) Ethias nv rue des Croisiers 24 4000 Luik www.ethias.be info@ethias.be Verzekeringsonderneming toegelaten onder het nr. 0196

Nadere informatie

EEN WOORDJE UITLEG. collectieve verzekering gezondheidszorg

EEN WOORDJE UITLEG. collectieve verzekering gezondheidszorg EEN WOORDJE UITLEG collectieve verzekering gezondheidszorg - Versie 01/01/2011 Ethias nv rue des Croisiers 24 4000 Luik www.ethias.be info@ethias.be Verzekeringsonderneming toegelaten onder het nr. 0196

Nadere informatie

Doel van de verzekering. Begripsomschrijvingen. 1 Verzekerden. 2 Waarborg ALGEMENE VOORWAARDEN POLIS HOSPITALISATIEVERZEKERING BLZ.

Doel van de verzekering. Begripsomschrijvingen. 1 Verzekerden. 2 Waarborg ALGEMENE VOORWAARDEN POLIS HOSPITALISATIEVERZEKERING BLZ. POLIS HOSPITALISATIEVERZEKERING BLZ. 1 Doel van de verzekering Bij hospitalisatie wegens ziekte, ongeval, bevalling of zwangerschapscomplicatie voorziet deze verzekering, onder de hierna bepaalde voorwaarden,

Nadere informatie

Verzekeringen. Schuldsaldoverzekering. Hypotheeklening. In geval van tegenspoed bent u beschermd!

Verzekeringen. Schuldsaldoverzekering. Hypotheeklening. In geval van tegenspoed bent u beschermd! Verzekeringen Schuldsaldoverzekering Hypotheeklening In geval van tegenspoed bent u beschermd! De schuldsaldoverzekering biedt u de zekerheid dat uw hypotheeklening geheel of gedeeltelijk wordt terugbetaald

Nadere informatie

Opname in het ziekenhuis

Opname in het ziekenhuis Opname in het ziekenhuis Wat je moet weten www.cm.be Uitgave 2014 Inhoud Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Keuze van het ziekenhuis en van je kamer... 3 Aangifte van je arbeidsongeschiktheid... 4 Je ziekenhuisrekening...

Nadere informatie

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER?

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! 3 Wij zijn echt met je gezondheid bezig! Wie komt in aanmerking voor deze tegemoetkoming? Alle leden die al 6 maanden bijdragen

Nadere informatie

AHV. De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN

AHV. De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN AHV De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN De VMOBB Verzekeringsmaatschappij van Onderlinge Bijstand van

Nadere informatie

HOSPITALISATIEVERZEKERINGEN VAN MUTUALITEITEN 2016: DEKKING VOORAFBESTAANDE AANDOENING OF ZIEKTE

HOSPITALISATIEVERZEKERINGEN VAN MUTUALITEITEN 2016: DEKKING VOORAFBESTAANDE AANDOENING OF ZIEKTE HOSPITALISATIEVERZEKERINGEN VAN MUTUALITEITEN 2016: DEKKING VOORAFBESTAANDE AANDOENING OF ZIEKTE Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Dekking voorafbestaande aandoening of ziekte bij hospitalisatie... 3 2.1. Op

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring HHZH/OPN/040.14(0509) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03 491 23 45 fax 03 491 23 46 www.hhzhlier.be Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken

Nadere informatie

Welkom bij DKV. De Belgische geneeskunde is één van de beste ter wereld. DKV maakt ze toegankelijk.

Welkom bij DKV. De Belgische geneeskunde is één van de beste ter wereld. DKV maakt ze toegankelijk. Welkom bij DKV De Belgische geneeskunde is één van de beste ter wereld. DKV maakt ze toegankelijk. WELKOM BIJ DKV EN BEDANKT OM TE KIEZEN VOOR ONZE PRODUCTEN. Wist je dat de Belgische geneeskunde één van

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis PC Sint-Amandus Reigerlostraat, 10 8730 Beernem RIZIV 72089219000 Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband

Nadere informatie

NELOS.be. Handleiding. arena. Duiksport ook voor jou! Wat te doen bij een duikongeval YOUR COACH IN SPORTS INSURANCE

NELOS.be. Handleiding. arena. Duiksport ook voor jou! Wat te doen bij een duikongeval YOUR COACH IN SPORTS INSURANCE NELOS.be Duiksport ook voor jou! arena YOUR COACH IN SPORTS INSURANCE Handleiding Wat te doen bij een duikongeval 2 CERTIFICATION INTERNATIONAL arena YOUR COACH IN SPORTS INSURANCE Algemene info Ongevalsaangifte

Nadere informatie

Overleg mdt en ouders Timing

Overleg mdt en ouders Timing Mariska Waldukat Sociaal werker Patiëntenbegeleiding Overleg mdt en ouders Timing Wat nu? Aanvraagprocedure Rechten? Indienen van de aanvraag Medisch onderzoek Beslissing 1 Contact kinderbijslagfonds Bedienden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HOSPITALISATIEVERZEKERING "HOSPI-XL" ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE "HOSPI-XL"

ALGEMENE VOORWAARDEN HOSPITALISATIEVERZEKERING HOSPI-XL ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE HOSPI-XL POLIS HOSPI-XL ALJH8 1 ALGEMENE VOORWAARDEN HOSPITALISATIEVERZEKERING "HOSPI-XL" M044993.N 1 Wie is wie in uw 'Hospi-XL'? 2 Wie verzekeren wij? 3 Welke hospitalisaties waarborgen wij? 4 Welke prestaties

Nadere informatie

HOSPITALISATIEVERZEKERINGEN VAN MUTUALITEITEN 2017: DEKKING VOORAFBESTAANDE AANDOENING OF ZIEKTE

HOSPITALISATIEVERZEKERINGEN VAN MUTUALITEITEN 2017: DEKKING VOORAFBESTAANDE AANDOENING OF ZIEKTE HOSPITALISATIEVERZEKERINGEN VAN MUTUALITEITEN 2017: DEKKING VOORAFBESTAANDE AANDOENING OF ZIEKTE Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Dekking voorafbestaande aandoening of ziekte bij hospitalisatie... 3 2.1. Op

Nadere informatie

collectieve verzekering gezondheidszorg Assurnat nv - Pakket

collectieve verzekering gezondheidszorg Assurnat nv - Pakket EEN WOORDJE UITLEG collectieve verzekering gezondheidszorg Assurnat nv - Pakket Doel van de verzekering Deze verzekering waarborgt bij hospitalisatie of bij ernstige ziekte, een aanvullende terugbetaling

Nadere informatie