FAQ - BSD - Projectoproepen Wettelijke context

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ - BSD - Projectoproepen Wettelijke context"

Transcriptie

1 FAQ - BSD - Projectoproepen Vraag Antwoord Wettelijke context Mogen lokale partners zoals PWA's, OCMW's, gemeentelijke tewerkstellingsdiensten deelnemen aan de projectoproep? Wat is de huidige opdracht van Actiris wat de controle op de beschikbaarheid van werklozen betreft? Wat betekent de opschorting van de procedure van de controle op de actieve beschikbaarheid waarover sprake is in het Koninklijk Besluit? Ja, zolang ze werkzoekenden (WZ) uit heel Brussel kunnen verwelkomen en zich dus niet beperken tot het publiek uit de gemeente. Actiris voert deze opdracht momenteel uit op basis van het vorige normatief kader. Vanaf 2017 zal Actiris het nieuw federaal normatief kader toepassen aangezien de bevoegdheid naar het gewest is overgeheveld. Hiervoor werd een nieuwe directie opgericht. Het Koninklijk Besluit biedt de werkzoekenden (werklozen) die omwille van een combinatie van psycho-medisch-sociale factoren van de arbeidsmarkt verwijderd zijn, de mogelijkheid om vrijgesteld te worden van de actieve zoektocht naar werk tijdens de periode waarin de werkloze een specifiek begeleidingsparcours volgt. Tijdens deze periode moeten ze dus niet bewijzen dat ze actief naar werk zoeken en worden ze niet voor werkaanbiedingen uitgenodigd, enz. Het aanbod Hoeveel BSD-partners wenst Actiris? Actiris beschikt over een vast budget voor deze projectoproep. Er werd vooraf geen minimum- of maximumaantal partners vastgelegd. Het aantal zal afhangen van de kwaliteit van de dossiers en van het totaal aantal ontvangen dossiers. Doelgroep Welk statuut mogen de deelnemers aan de projecten hebben? De deelnemers moeten als niet-werkende werkzoekende bij Actiris zijn ingeschreven. Dit betekent dat ze niet (voltijds of halftijds) tewerkgesteld mogen zijn en geen opleiding mogen volgen (> 20 u./week). Ze mogen werkloosheidsuitkeringen, inkomensvervangende tegemoetkomingen (gehandicapte personen) of een leefloon (OCMW) ontvangen. Een persoon die invaliditeitsuitkeringen ontvangt, komt echter niet in aanmerking.

2 Moet de persoon vanaf het begin van het traject bij Actiris ingeschreven zijn? Is het mogelijk om een BSD-traject te combineren met een opleiding? Wat verstaat u onder laaggeletterde? Wat zijn de na te leven minimumvoorwaarden om een persoon zonder vast domicilie bij Actiris in te schrijven? Heeft een project dat de begeleiding van verschillende subgroepen van de doelgroep beoogt, meer kans om geselecteerd te worden dan een ander? Zal Actiris controleren of een deelnemer werkelijk laaggeletterd is, matige of ernstige medische problemen heeft? Zal de hele doelgroep onthaald door de toekomstige BSD-partners opgeschort worden van de procedure omtrent de controle op de actieve beschikbaarheid? Hoe zal het publiek naar de partners worden doorverwezen? Ja. Enkel de ingeschreven personen komen in aanmerking voor een subsidie. Nee, deze mogelijkheid valt buiten het kader van het lastenboek BSD, dat zich richt op de WZ zonder kwalificerende opleiding (> 20u./week). De opleidingen die minder dan 20 u. per week duren, zijn wel verenigbaar. Een persoon die in geen enkele taal / in geen enkel alfabet over de basisvaardigheden en -kennis op het vlak van lezen en/of schrijven beschikt om op de arbeidsmarkt te kunnen worden ingeschakeld.. Iemand die kan lezen en schrijven in het Arabisch, maar noch Frans noch Nederlands spreekt, is dus niet laaggeletterd, maar behoort tot de doelgroep van NT2 of FVT-lessen (Frans als vreemde taal). De persoon dient ten minste over een referentieadres te beschikken bij een persoon gedomicilieerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of bij een Brussels OCMW. Neen. Het belangrijkste is de overeenstemming van de aangeboden begeleiding met de behoeften van de subgroep en van de expertise van de operator met deze subgroep. Het is dus aan te raden om zich te focussen op een subgroep die uw organisatie goed kent of een nuttige samenwerking op poten te zetten. Neen. Actiris laat de partner zelf zijn doelgroep identificeren op basis van zijn eigen expertise en met zijn eigen middelen. Wat de personen betreft die van de opschorting van controle gebruik willen maken, is Actiris echter als enige bevoegd om de eindbeslissing te nemen (op basis van het advies van de partners). Neen, het zal enkel gaan over het deel van het publiek dat aan de criteria beantwoordt en dat van deze opschorting gebruik wil maken. De partners zullen ook werkzoekenden verwelkomen die niet van deze opschorting gebruik zullen maken. De geselecteerde partners zullen hierover extra informatie krijgen. Het publiek kan naar de partners komen via Actiris, via andere partners, via het netwerk van de partner of kan zich spontaan aanmelden. Actiris zal niet

3 automatisch een vast aantal personen naar de partners doorverwijzen. Het te organiseren parcours (voortraject en traject) Kan men een dossier indienen dat enkel de organisatie van voortrajecten beoogt? Kan een werkzoekende het voortraject bij één partner volgen en nadien het traject bij een andere partner? Wat verwacht u van de partners inzake de sociale en gezondheidsacties? Kunnen korte opleidingen deel uitmaken van de trajecten? Kunnen er stages tijdens de trajecten worden georganiseerd? Kunnen de activiteiten in groep plaatsvinden? Na een onderbreking van hoelang kan een WZ opnieuw bij een partner worden opgevolgd? Als de werkzoekende sinds geruime tijd geen contact meer heeft met zijn partner, sluit Actiris dan automatisch zijn dossier in Neen. Elk dossier moet de organisatie van trajecten bevatten. De voortrajecten zijn optioneel. Een operator die expertise heeft op vlak van voortrajecten maar niet op vlak van trajecten, kan wel een partnership aangaan met een operator die de trajecten zal organiseren. De twee operatoren dienen samen een kandidaatsdossier in met als projectleider de operator van het traject. (zie punt B.6 van het lastenboek). Ja. Er zijn twee opties. Ofwel beschikt de partner intern over de expertise of diensten die de WZ hierbij kan helpen, ofwel vormt de partner een netwerk dat hij kan activeren wanneer de WZ er nood aan heeft. Er wordt van de partner verwacht dat hij de activiteiten voorgesteld aan de WZ coördineert, dat hij nagaat of ze plaatsvinden en dat hij de evolutie van de WZ volgt. Deze activiteit inzake de opvolging is voorzien in het lastenboek en wordt door de subsidie gedekt. Ja, als ze minder dan 20 u./week duren. Ja, maar de persoon moet het statuut van nietwerkende werkzoekende behouden. Opgelet! Het gaat bijgevolg niet om opleidingsstages noch om instapstages. Ja. Iedereen is vrij om zijn methodologie te kiezen. De begeleidingen kunnen in groep plaatsvinden, individueel of gemengd zijn. De operator moet in zijn kandidaatsdossier de relevantie van de gekozen methode aantonen. Deze modaliteiten worden op dit ogenblik beslist. Deze modaliteiten worden op dit ogenblik beslist.

4 het NWP? (tool waar de partner zijn activiteiten met de WZ invoert en dat gelinkt is aan het dossier van de WZ bij Actiris). Zullen de afspraken waar de WZ op afwezig was ook worden vermeld? Informatie over PMS Moet elke WZ eerst bij het comité PMS langsgaan? Moet de partner wachten op de beslissing van het comité alvorens met zijn begeleiding te starten? Wie kan de opschorting vragen? Alle BSDdoelgroepen? Is het mogelijk dat een WZ die geen PMSstatuut krijgt in de controleprocedure wordt bestraft? Hoe zal Actiris erop toezien dat de (medische) privé-gegevens van de personen niet voor andere doeleinden worden gebruikt? Als hij binnen de vereiste criteria valt wel. Het is wel het dossier dat naar het comité gaat, niet de persoon zelf, tenzij bij twijfel. Neen. De begeleiding kan al beginnen terwijl men op de beslissing wacht. Deze beslissing valt ten laatste een maand na de overdracht van het dossier aan het comité. Indien het antwoord negatief is, wordt de begeleiding voortgezet maar zal de persoon niet van de opschorting gebruik kunnen maken. Ja. Alle BSD-subgroepen vermeld in het lastenboek mogen van de opschorting genieten MAAR bepaalde administratieve categorieën worden uitgesloten: die zonder werkloosheidsuitkeringen en de personen die vrij ingeschreven zijn. Hij kan worden gecontroleerd en de controle zal gebeuren volgens de nieuwe evaluatiemodaliteiten vastgelegd door Actiris. De geselecteerde partners zullen hierover later extra informatie krijgen. Actiris zal in het IBIS-dossier geen specifieke problematieken vermelden. De medische attesten zullen niet worden toegevoegd aan het adviesdossier. Subsidie Wie betaalt de medische afspraken, de verplaatsingskosten enz. voor de WZ? Het effectieve bedrag van de subsidie wordt berekend op basis van een financiering a.d.h.v. een vast percentage. Wat betekent dit? Actiris voorziet hiervoor geen budget. Ook de partner is niet verplicht om dit voor zijn rekening te nemen. o De personeelskosten die worden erkend door Actiris zijn : Bruto salaris Vakantiegeld Eindejaarspremie of 13 de maand Werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid Verplaatsingskosten voor het werk- en woontraject Deze kosten moeten worden bewezen.

5 o 40% van deze rechtstreekse loonkosten van het personeel teneinde de andere rechtstreekse en onrechtstreekse kosten te dekken. Met het oog op administratieve vereenvoudiging. Met andere woorden, de partner zal niet de aanwending van dit percentage moeten bewijzen. Hij zal eveneens dit bedrag vrij kunnen aanwenden in het kader van de uitvoering van de BSD-acties. OPGELET : De Geco-premies en andere subsdidies worden afgetrokken van het effectieve subsidiebedrag. VOORBEELD 2 VTE waarvan 1 VTE Geco Aantal parcours : 45 x 2 = 90 te realiseren parcours Geaccepteerde kosten : Directe personeelskosten (D1) Forfaitair tarief 40% (D2) Totaal van de uitgaven (D1 + D2) : 0.5 VTE «Anna» : 0.5 VTE «Ben» : 1 VTE ACS «Louis» ( * 0.4) = Ontvangsten : Ontvangen geco subsidies voor de directe personeelskosten die in rekening zijn genomen voor de subsidie (R1) Andere ontvangen subsidies met betrekking op de directe personeelskosten die in rekening zijn Directiepost is Geco Geco-premie voor 1 VTE :

6 genomen voor de subsidie (R2) Totaal aan ontvangsten (R1 + R2) Bedrag aanvaard voor de subsidie : Totaal van de uitgaven totaal van de ontvangsten (S1) = Maximumbedrag indien optie 1 : per VTE Maximumbedrag (M1) 2 ETP x = Effectief bedrag minimum van (S1 en M1) = Montant maximal indien optie 2 : Budget beargumenteerd door de kandidaat Maximumbedrag: Estimation max dépenses (M2) Raming uitgaven= Effectief bedrag minimum van (S1 en M2) = In beide gevallen ontvangt de partner hetzelfde bedrag, aangezien de Geco-ontvangsten dienen afgetrokken te worden. Bij optie 2 kan aan de partner (of aan een andere partner) een bijkomende 0,5 VTE worden toegekend aangezien er meer budget beschikbaar is voor de maatregel : wordt vrijgemaakt in dit voorbeeld hier door de Geco-premie, en kan dus worden herverdeeld onder de partners. Bij optie 1 wordt een budgetoverschot van voorbehouden voor de partner, maar dit bedrag zal niet gebruikt worden in het kader van BSD (de partner zal het teveel ontvangen bedrag moeten terugbetalen).

7 Hoe dient u het aantal VTE te berekenen volgens optie 1 of 2 van het kandidaatsdossier? Zal de partner zich moeten houden aan de voortrajecten en trajecten die hij van plan is te organiseren in zijn kandidaatsdossier? Een VTE moet 45 parcours per jaar organiseren of zijn het 45 WZ per jaar? In beide gevallen, dient u de gepresteerde tijd van de VTE die de BSD-acties realiseren te berekenen, ongeacht of het om geco s gaat of niet. Indien bijvoorbeeld u 2 VTE wenst waarvan 1 VTE Geco, zal u 2 VTE moeten invullen, zelfs al zal het maximum gevraagde bedrag (optie 2) lager zijn dan na aftrek van de Geco-subsidie. De partner zal een overeenkomst hebben voor een bepaald aantal VTE's. Elke VTE zal 45 parcours per jaar moeten organiseren. De partner zal zich moeten houden aan deze 45 parcours * het aantal VTE's om zijn volledige subsidie te ontvangen. Het cijfer dat hij in zijn kandidaatsdossier vermeldt over de verdeling van de voortrajecten en trajecten is echter enkel indicatief en mag dus verschillen van de werkelijkheid naargelang de behoeften van de WZ. Een VTE verwezenlijkt jaarlijks 45 parcours. Dit betekent dat er jaarlijks 45 parcours open moeten staan. Het kan dus een parcours zijn met een persoon die in jaar n is gestart en in jaar n+1 verder doet. Dit parcours zal geteld worden voor jaar n en voor jaar n+1. Als een persoon eerst een voortraject volgt en nadien een traject, zullen er twee parcours worden geteld. Kan een VTE onder verschillende personen worden verdeeld? Moeten de regels inzake het in mededinging stellen worden nageleefd om de indirecte kosten uit te geven. Mag er een verschillende subsidie worden gevraagd naargelang het jaar? De subsidie is verbonden met de verwezenlijkingsindicatoren. Welke manoeuvreerruimte heeft de partner als de indicatoren niet werden bereikt? Ja. Het aantal personen ingezet voor het project moet echter in het kandidaatsdossier worden verduidelijkt, net zoals hun expertise. Ja. De Belgische regels inzake het in mededinging stellen, moeten worden nageleefd. Aangezien de bedragen vrij hoog zijn, zullen deze regels maar zelden moeten worden toegepast. Nee. Het budget ligt vast. De partner zal een vaste jaarlijkse subsidie ontvangen voor de hele duur van zijn overeenkomst. Als de partner goed werk levert en hij goede argumenten heeft die verklaren waarom het moeilijk is om de verwezenlijkingsindicatoren te bereiken, kunnen de partnershipbeheerders er rekening mee houden bij de beslissing over de vereffening van de subsidie. De eindbeslissing wordt door de directie van het Departement Partnerships en Netwerk genomen.

8 Verbeteringen in het lastenboek Punt 16 (enkel NL versie), p. 30 Jaarverslag in te dienen voor 31/3 ipv 31/1 Punt , p , dubbelzinnige Het vertrouwelijkheidsprincipe is ook van formulering : Als er voor het goede verloop toepassing tussen de leden van het netwerk: ze van de begeleiding een samenwerking nodig mogen deze vertrouwelijke informatie niet is, kan de inhoud van de zorgacties onderling uitwisselen. vertrouwelijk blijven tussen de partners van het netwerk, en dit met het oog op het medisch beroepsgeheim en het respect voor de persoonlijke levenssfeer.» Planning Wanneer valt de beslissing over de selectie van de projecten? De operatoren zullen in november 2016 worden gecontacteerd.

Projectoproep NEET * VRAAG EN ANTWOORD INHOUDSTAFEL

Projectoproep NEET * VRAAG EN ANTWOORD INHOUDSTAFEL NEET * VRAAG EN ANTWOORD INHOUDSTAFEL 1 Kan ik op de projectoproep antwoorden?... 1 2 Wat is het verschil tussen een projectleider en een partner?... 1 3 Heeft mijn kandidatuur meer kans op slagen als

Nadere informatie

Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten

Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten 1 Algemeen Als gevolg van de Zesde Staatshervorming werd de bevoegdheid van de controle van de beschikbaarheid

Nadere informatie

FINANCIELE GIDS. Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Departement Partnerships en Netwerk

FINANCIELE GIDS. Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Departement Partnerships en Netwerk FINANCIELE GIDS Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder Departement Partnerships en Netwerk INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMENE PRINCIPES... 4 A. Het subsidiebedrag... 4 B. De

Nadere informatie

Wat houdt een cofinanciering door het Europees Sociaal Fonds in?

Wat houdt een cofinanciering door het Europees Sociaal Fonds in? Vragen Antwoorden Wat houdt een cofinanciering door het Europees Sociaal Fonds in? Een cofinanciering door het Europees Sociaal Fonds houdt in dat de in het kader van het operationeel programma ESF 2014-2020

Nadere informatie

PROJECTOPROEP. Projectoproep PO 2/2013 - ALT. ( Alternering )

PROJECTOPROEP. Projectoproep PO 2/2013 - ALT. ( Alternering ) PROJECTOPROEP TEWERKSTELLINGSBEGELEIDING VAN WERKZOEKENDEN INGESCHREVEN IN EEN BRUSSELS NEDERLANDSTALIG CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS/CENTRUM VOOR VORMING VAN ZELFSTANDIGEN EN KLEINE EN MIDDELGROTE

Nadere informatie

FINANCIËLE GIDS FINANCIER

FINANCIËLE GIDS FINANCIER FINANCIER Financiële gids ESF Kinderopvang Financiering volgens forfaitair tarief Departement Partnerships en Netwerk INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING...3 2. ALGEMENE PRINCIPES...4 A. De ESF-verordeningen...

Nadere informatie

Ontdek het inschakelingscontract

Ontdek het inschakelingscontract Ontdek het inschakelingscontract De nieuwe maatregel van de Brusselse regering om jongeren aan het werk te zetten 29 februari 2016 Inhoudsopgave 1. Context 2. Doelstellingen van de maatregel 3. Toelatingsvoorwaarden

Nadere informatie

FINANCIËLE GIDS ACTIES BEGELEIDING BIJ DE CREATIE VAN EEN EIGEN TEWERKSTELLING. Standaardschalen van eenheidskosten

FINANCIËLE GIDS ACTIES BEGELEIDING BIJ DE CREATIE VAN EEN EIGEN TEWERKSTELLING. Standaardschalen van eenheidskosten FINANCIËLE GIDS ACTIES BEGELEIDING BIJ DE CREATIE VAN EEN EIGEN TEWERKSTELLING Standaardschalen van eenheidskosten Departement Partnerships en Netwerk INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING...3 2. ALGEMENE PRINCIPES...4

Nadere informatie

2 Doelstelling: tewerkstelling in een onderneming: wat wil dat zeggen?

2 Doelstelling: tewerkstelling in een onderneming: wat wil dat zeggen? K.B. 500 euro Surf ook naar http://trinicom.miis.be/(s(fuqgcyfn0d2va345xuvefvmg))/direct.aspx?t=nl&cl=0 voor de faq van de POD MI over K.B. 500 euro. 1 Cumulmogelijkheden - ESF federaal - Art.60 7 OCMW-wet

Nadere informatie

Projectoproep "Een jong en levendig gewest" Seizoen

Projectoproep Een jong en levendig gewest Seizoen Projectoproep "Een jong en levendig gewest" Seizoen 2018-2019 Wettelijke bepalingen betreffende de toekenning, het gebruik en de verantwoording van de subsidie Fases voor de toekenning van de subsidie

Nadere informatie

INLICHTINGENBLAD (voor de werkgevers behalve de administraties)

INLICHTINGENBLAD (voor de werkgevers behalve de administraties) ACTIRIS Terug te sturen naar : ACTIRIS Dienst GECO Anspachlaan 65 1000 BRUSSEL AANVRAAGFORMULIER VOOR GESUBSIDIEERDE CONTRACTUELEN (GECO) PROGRAMMAWET VAN 30.12.1988 Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/109 BERAADSLAGING NR. 17/048 VAN 6 JUNI 2017 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN

Nadere informatie

BRUPART : nieuwe producten

BRUPART : nieuwe producten BRUPART : nieuwe producten I. Inleiding Als gevolg van de zesde staatshervorming is het federale Participatiefonds sinds 01 juli 2014 in vereffening. In het kader van een overeenkomst van gedelegeerde

Nadere informatie

PROJECTOPROEP TEWERKSTELLINGSBEGELEIDING VAN WERKZOEKENDEN. voor deeltijds onderwijs ) ( Alternering ) Projectoproep 1/ ALT PO 1/ ALT 1

PROJECTOPROEP TEWERKSTELLINGSBEGELEIDING VAN WERKZOEKENDEN. voor deeltijds onderwijs ) ( Alternering ) Projectoproep 1/ ALT PO 1/ ALT 1 PROJECTOPROEP TEWERKSTELLINGSBEGELEIDING VAN WERKZOEKENDEN INGESCHREVEN IN EEN BRUSSELS NEDERLANDSTALIG CDO(Centrum voor deeltijds onderwijs ) ( Alternering ) 2012 2013 Projectoproep 1/2012 - ALT PO 1/2012

Nadere informatie

TOEGESTANE EVOLUTIE VAN DE LOONKOST VOOR 2015-2016. I. Geen loonsverhoging voor 2015, maar beperkte mogelijkheden voor 2016

TOEGESTANE EVOLUTIE VAN DE LOONKOST VOOR 2015-2016. I. Geen loonsverhoging voor 2015, maar beperkte mogelijkheden voor 2016 1/6 TOEGESTANE EVOLUTIE VAN DE LOONKOST VOOR 2015-2016 I. Geen loonsverhoging voor 2015, maar beperkte mogelijkheden voor 2016 Het ontwerp van interprofessioneel akkoord dat werd voorgesteld door de Regering

Nadere informatie

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2015

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2015 Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2015 Deze inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen is een momentopname van een regelgeving die onderhevig is aan wijzigingen.

Nadere informatie

PROJECTOPROEP ACTIES TER BEGELEIDING VAN SPECIFIEKE DOELGROEPEN 2012-2015

PROJECTOPROEP ACTIES TER BEGELEIDING VAN SPECIFIEKE DOELGROEPEN 2012-2015 PROJECTOPROEP ACTIES TER BEGELEIDING VAN SPECIFIEKE DOELGROEPEN 2012-2015 Projectoproep nr. PO 2/2012 BSD PO 2/2012 BSD 1 Inhoudstafel 1. Context en voorwerp van de projectoproep...3 2. Toekenning van

Nadere informatie

FINANCIËLE GIDS FINANCIER

FINANCIËLE GIDS FINANCIER FINANCIER Financiële gids ESF Ateliers voor het Actief Zoeken naar Werk Financiering volgens forfaitair tarief INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMENE PRINCIPES... 4 A. De ESF-verordeningen... 4 B.

Nadere informatie

Kinderen in armoede aan het woord

Kinderen in armoede aan het woord Kinderen in armoede aan het woord INHOUD VAN HET KANDIDAATSDOSSIER ON LINE IN TE DIENEN De velden met een * moet u verplicht invullen. Enkele vragen over uw organisatie Contactgegevens Uw organisatie:

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING VOORONTWERP VAN DECREET HOUDENDE WIJZIGING VAN ARTIKEL 339 VAN DE PROGRAMMAWET (I) VAN 24 DECEMBER 2002 MEMORIE VAN TOELICHTING A. Algemene toelichting 1. Samenvatting Het decreet van 4 maart 2016 houdende

Nadere informatie

FINANCIËLE GIDS ALTERNERING. Departement Partnerships en Netwerk

FINANCIËLE GIDS ALTERNERING. Departement Partnerships en Netwerk ALTERNERING INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING...3 2. ALGEMENE PRINCIPES...4 A. Het subsidiebedrag...4 B. De boekhoudkundige aanrekening van de subsidie...4 C. Het principe van niet-dubbele financiering...4 D.

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING IN HET KADER VAN EEN OVEREENKOMST ALS KANDIDAAT-ONDERNEMER MET EEN ACTIVITEITENCOÖPERATIE

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING IN HET KADER VAN EEN OVEREENKOMST ALS KANDIDAAT-ONDERNEMER MET EEN ACTIVITEITENCOÖPERATIE AANVRAAG TOT VRIJSTELLING IN HET KADER VAN EEN OVEREENKOMST ALS KANDIDAAT-ONDERNEMER MET EEN ACTIVITEITENCOÖPERATIE Naar aanleiding van de zesde staatshervorming, is deze bevoegdheid overgedragen aan de

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

ADVIES. Uitgebracht door de Raad van Bestuur van. 1 april 2019

ADVIES. Uitgebracht door de Raad van Bestuur van. 1 april 2019 ADVIES Ontwerpbesluit 2019/570 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie tot wijziging van het besluit 2013/129 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 19 december 2013 betreffende

Nadere informatie

Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018)

Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018) Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018) Deze richtlijn is opgemaakt met als doel de (aangepaste) controle op de loontoelage te verduidelijken naar de OCMW s toe. Daarnaast geeft

Nadere informatie

VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE

VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE PROJECTOPROEP 2019 - VERENIGINGEN VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE KANDIDATUURDOSSIER Het kandidatuurdossier moet, naar behoren ingevuld en ondertekend,

Nadere informatie

De focus ligt in beide Gewesten op 3 doelgroepen, namelijk de jongeren, de ouderen en de personen met een arbeidsbeperking.

De focus ligt in beide Gewesten op 3 doelgroepen, namelijk de jongeren, de ouderen en de personen met een arbeidsbeperking. B R U S S E L S E E N V L A A M S E DOELG R O E P V E R M I N D E R I N G EN I N F O F I C H E A L G E M E E N Met de 6 de staatshervorming zijn de gewesten bevoegd geworden voor de doelgroepverminderingen.

Nadere informatie

Betreft : Maatregelen ten voordele van de vorming en opleiding van risicogroepen in 2015-2016.

Betreft : Maatregelen ten voordele van de vorming en opleiding van risicogroepen in 2015-2016. AAN ALLE LEDEN VAN HET SOCIAAL FONDS LOMPEN MVB/G/WINW/CIRCULAIRES FONDS//SOCIALES 2016/ CHIFFONS/CHIFFONS 001 NL RISICOGROEPEN Brussel, 20 januari 2016 Mijne heren, Betreft : Maatregelen ten voordele

Nadere informatie

Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016

Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016 Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016 In het kader van de zesde staatshervorming heeft het Vlaamse Gewest een nieuw doelgroepenbeleid uitgewerkt, dat zich vanaf 1 juli 2016 focust op drie

Nadere informatie

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden AANVRAAGFORMULIER te voegen bij het PROGRAMMA van de opieidingen voorgelegd voor erkenning in het kader van het Betaald Educatief Verlof door het Aanvullend paritair comité voor de non-profitsector (PC

Nadere informatie

BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010

BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010 ONDERRICHTING AAN DE WERKGEVERS 2010-2 BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010 Ingevolge het K.B. van 29/03/2010 B.S. 31/03/2010 tot uitvoering van het

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Halftijds brugpensioen

Halftijds brugpensioen Halftijds brugpensioen //dossier Eindeloopbaan Inhoud Wat verstaat men onder halftijds brugpensioen?... 01 Onder welke voorwaarden krijgt men toegang tot het halftijds brugpensioen?... 01 Welke procedure

Nadere informatie

DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225)

DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225) DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225) Contact: Algemeen: eindejaarspremie@sectorvrijonderwijs.be Hans De Becker: hans.debecker@vsko.be, 02 507 08 39 Rudi Warson: rudi.warson@vsko.be Magda

Nadere informatie

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Beslissing van Vlaamse regering in 2014. Behouden wat goed is en verbeteren waar kan. VDAB is verantwoordelijk en steden en gemeenten vullen

Nadere informatie

ADVIES. 21 september 2017

ADVIES. 21 september 2017 ADVIES Voorontwerp van besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de vrijstellingen van beschikbaarheid op de arbeidsmarkt wegens studies, beroepsopleidingen of stages 21 september 2017

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Ravels Dreef 19 2381 Ravels Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI RAVELS/STOF-PSA-SFGE/2018 3 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN!

HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN! PERSDOSSIER PRIMEUR: EEN JOB VOOR 12 MAANDEN VOOR DE MEEST KWETSBARE BRUSSELSE JONGEREN HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN! KABINET VAN MINISTER GOSUIN 13/07/2016 Inhoud

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING ONTWERP VAN DECREET HOUDENDE WIJZIGING VAN ARTIKEL 339 VAN DE PROGRAMMAWET (I) VAN 24 DECEMBER 2002 MEMORIE VAN TOELICHTING A. Algemene toelichting 1. Samenvatting Het decreet van 4 maart 2016 houdende

Nadere informatie

FINANCIËLE GIDS FINANCIER

FINANCIËLE GIDS FINANCIER FINANCIER Financiële gids ESF OCMW Standaardschalen van eenheidskosten Departement Partnerships en Netwerk INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING...3 2. ALGEMENE PRINCIPES...4 A. De ESF-verordeningen... 4 B. Verplichtingen

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Oudenburg Ettelgemsestraat 18 8460 Oudenburg Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/RMID- SCP /2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

FINANCIËLE GIDS IOT 4. Departement Partnerships en Netwerk

FINANCIËLE GIDS IOT 4. Departement Partnerships en Netwerk IOT 4 Departement Partnerships en Netwerk INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING...3 2. ALGEMENE PRINCIPES...4 A. Het effectieve subsidiebedrag (cf. artikel 10 van de overeenkomst)...4 B. De boekhoudkundige aanrekening

Nadere informatie

Projectoproep Overkop Huizen voor Jongeren Infosessie 17/1/2017

Projectoproep Overkop Huizen voor Jongeren Infosessie 17/1/2017 Huisstijl Projectoproep Overkop Huizen voor Jongeren Infosessie 17/1/2017 Medialaan wil de mediakracht ter beschikking stellen van het publiek om jongeren te helpen de weg te vinden naar hulp. Hoe zal

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/067 BERAADSLAGING NR. 16/033 VAN 5 APRIL 2016 MET BETREKKING TOT DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Poperinge Veurnestraat 22 8970 Poperinge Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/STOF-SCP/2018 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

FORMULIER DV94D. Waarom deze vrijstelling?

FORMULIER DV94D. Waarom deze vrijstelling? AANVRAAG TOT VRIJSTELLING OM EEN OPLEIDING VIA TEWERKSTELLING TE VOLGEN IN EEN ONDERNEMING VOOR VORMING DOOR ARBEID (CSPI, EX-EFT: ENTREPRISE DE FORMATION PAR LE TRAVAIL) OF EEN ATELIER VOOR VORMING DOOR

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013

PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013 PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013 REGLEMENT VOOR DE INDIENING VAN PROJECTEN 2013/2014 Doelstelling van het programma Artikel 1 De

Nadere informatie

Leeftijdsbewust Personeelsbeleid. Iris Tolpe Manager Legal Dpt, Information & Know How Sociaal Secretariaat Securex

Leeftijdsbewust Personeelsbeleid. Iris Tolpe Manager Legal Dpt, Information & Know How Sociaal Secretariaat Securex Leeftijdsbewust Personeelsbeleid Iris Tolpe Manager Legal Dpt, Information & Know How Sociaal Secretariaat Securex Leeftijdsbewust personeelsbeleid Overzicht Tewerkstellingsmaatregelen: doel Federale tewerkstellingsmaatregelen

Nadere informatie

Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel...

Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel... 3100000 Paritair Comité voor de banken Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel... 4 De hierna vermelde CAO

Nadere informatie

PROJECTOPROEP MODULE. Voor werkzoekenden tussen 18 en 30 jaar. September 2012 december 2014 "GEDRAGSCODES OP HET WERK" Projectoproep nr.

PROJECTOPROEP MODULE. Voor werkzoekenden tussen 18 en 30 jaar. September 2012 december 2014 GEDRAGSCODES OP HET WERK Projectoproep nr. PROJECTOPROEP MODULE "GEDRAGSCODES OP HET WERK" Voor werkzoekenden tussen 18 en 30 jaar September 2012 december 2014 Projectoproep nr. 1 PO 1/2012 GCW 1 Inhoudstafel 1. Context en voorwerp van de projectoproep...

Nadere informatie

INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR

INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR 3 1 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 Bijkomende informatie... 10 28/02/2013 Administratieve instructies - Werkloosheid

Nadere informatie

Onder de beste voorwaarden genieten van activa.brussels, maak gebruik van Select Actiris om personeel aan te werven.

Onder de beste voorwaarden genieten van activa.brussels, maak gebruik van Select Actiris om personeel aan te werven. activa.brussels Bijgewerkt op 01/08/2019 Waarover gaat het? Rekruteren zonder uw loonkosten de hoogte in te jagen? Dat kan! activa.brussels helpt u om de stap te zetten naar een extra aanwerving... tegen

Nadere informatie

Jaarlijks dossier. Boekjaar (jaar n) 2012. Naam van de partner: Ondernemingsnummer. Sociale zetel: Uitbatingszetel (indien verschillend):

Jaarlijks dossier. Boekjaar (jaar n) 2012. Naam van de partner: Ondernemingsnummer. Sociale zetel: Uitbatingszetel (indien verschillend): Jaarlijks dossier Boekjaar (jaar n) 2012 Naam van de partner: Ondernemingsnummer Sociale zetel: Uitbatingszetel (indien verschillend): Vertegenwoordigd door: Functie: Rekeningnummer van de partner: Naam

Nadere informatie

1. Hoeveel dienstenchequebedrijven telt Vlaanderen op dit moment? Graag ook cijfers voor de laatste vijf jaar, per maand en per provincie.

1. Hoeveel dienstenchequebedrijven telt Vlaanderen op dit moment? Graag ook cijfers voor de laatste vijf jaar, per maand en per provincie. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 326 van PETER VAN ROMPUY datum: 5 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstenchequebedrijven - Stand van zaken Door de zesde

Nadere informatie

Verschillende soorten convenant in Vlaams-Brabant/Brussel

Verschillende soorten convenant in Vlaams-Brabant/Brussel Verschillende soorten convenant in Vlaams-Brabant/Brussel Een aanvraag bij een regionale prioriteitencommissie dient te gebeuren bij de RPC 1 van de provincie waar de zorgvrager gedomicilieerd is. Hierop

Nadere informatie

Paritair Fonds ten voordele van de Risicogroepen voor de Apotheken en de Tariferingsdiensten

Paritair Fonds ten voordele van de Risicogroepen voor de Apotheken en de Tariferingsdiensten "FONDS 313" Paritair Fonds ten voordele van de Risicogroepen voor de Apotheken en de Tariferingsdiensten 1 Aan de werknemers en werkgevers in de apotheken en tariferingsdiensten1 Bij CAO van 9 juni 1997

Nadere informatie

Het PWA van Watermaal- Bosvoorde, oplossingen binnen handbereik!

Het PWA van Watermaal- Bosvoorde, oplossingen binnen handbereik! Het PWA van Watermaal- Bosvoorde, oplossingen binnen handbereik! Binnen de bevolking bestaat een ruime vraag naar buurt- en nabijheiddiensten waar het reguliere arbeidscircuit geen oplossingen voor biedt.

Nadere informatie

PROJECTOPROEP ACTIES TER BEGELEIDING VAN DE UITWERKING VAN EEN BEROEPSPROJECT

PROJECTOPROEP ACTIES TER BEGELEIDING VAN DE UITWERKING VAN EEN BEROEPSPROJECT PROJECTOPROEP ACTIES TER BEGELEIDING VAN DE UITWERKING VAN EEN BEROEPSPROJECT 2012-2015 Projectoproep nr. PO 2/2012 BUBP AP 2/2012 - AEPP Inhoudstafel 1. Context en voorwerp van de projectoproep...3 2.

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/011 BERAADSLAGING NR. 18/005 VAN 9 JANUARI 2018 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Geschenken, geschenkcheques en premies

Geschenken, geschenkcheques en premies CLAEYS & ENGELS Advocaten Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 Geschenken, geschenkcheques en premies info@claeysengels.be www.claeysengels.be www.iuslaboris.com De werkgever

Nadere informatie

Informatiebrochure Sociaal Fonds N

Informatiebrochure Sociaal Fonds N CSC Informatiebrochure Sociaal Fonds N 202.01 Belgische Confederatie van de Broodbakkerij - Banketbakkerij - Chocoladebewerking - IJsbereiding (B.B.C.I.) v.z.w. Confédération belge de la Boulangerie -

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201

Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201 CSC Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201 Belgische Confederatie van de Broodbakkerij - Banketbakkerij - Chocoladebewerking - IJsbereiding (B.B.C.I.) v.z.w. Confédération belge de la Boulangerie - Pâtisserie

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van MESEN Markt 1 8957 Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MESEN/RMID-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

Oproep 284 Voortrajecten kwetsbare groepen FAQ

Oproep 284 Voortrajecten kwetsbare groepen FAQ Oproep 284 Voortrajecten kwetsbare groepen FAQ Voor sommige deelnemers is het doel van de oproep onduidelijk. Enerzijds legt het een strakke caseload op van 60 deelnemers per begeleider, anderzijds geeft

Nadere informatie

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken):

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken): REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR DE VERFRAAIING OF DE RENOVATIE VAN GEVELS VAN GEBOUWEN IN DE CENTRUMLANEN EN DE BEURS Artikel 1: Onder voorbehoud van de naleving van

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van 19 december

A D V I E S Nr Zitting van 19 december A D V I E S Nr. 2.066 ------------------------------ Zitting van 19 december 2017 ------------------------------------------ - Outplacement - Uitvoering akkoord van de sociale partners van 14 oktober 2015

Nadere informatie

Energietransitiefonds (ETF) Oproep FAQ Veelgestelde vragen. Toepassingsgebied ETF. Klopt.

Energietransitiefonds (ETF) Oproep FAQ Veelgestelde vragen. Toepassingsgebied ETF. Klopt. Energietransitiefonds (ETF) Oproep 30.06.2017 FAQ Veelgestelde vragen Toepassingsgebied ETF 1. We veronderstellen dat een consortium van verschillende partners een project kan voorstellen. Kunt u dit bevestigen

Nadere informatie

Nr januari 2016

Nr januari 2016 Nr. 216 14 januari 2016 Belgisch Staatsblad Wijzigingen betaald educatief verlof in Vlaanderen Naar aanleiding van de zesde staatshervorming werden heel wat bevoegdheden van de federale overheid overgeheveld

Nadere informatie

Dossier steunpunt handicap & arbeid: De Vlaamse ondersteuningspremie (VOP)

Dossier steunpunt handicap & arbeid: De Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) Vop Dossier steunpunt handicap & arbeid: De Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) De Vlaamse Ondersteuningspremie is een bijzondere tewerkstellingsondersteunende maatregel voor personen met een arbeidshandicap.

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht?

Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht? Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht? Wanneer bent u een deeltijdse werknemer? U bent een "deeltijdse werknemer" wanneer: u volgens uw contract per week minder uren moet werken

Nadere informatie

Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer?

Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer? Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer? Wat is een activiteitencoöperatie? Indien u behoort tot

Nadere informatie

FAQ. Sleutelwoorden Vragen Antwoord A. ALGEMEEN

FAQ. Sleutelwoorden Vragen Antwoord A. ALGEMEEN FAQ Algemene uitvoeringsbepalingen van de maatregelen ten gunste van de tewerkstelling van jongeren in sociaal profitsector voortspruitend uit de wet van 23 december 2005 betreffende het generatiepact

Nadere informatie

De autoriteiten van het OCMW hebben beslist over te gaan tot een projectoproep voorbehouden aan de Molenbeekse spelers.

De autoriteiten van het OCMW hebben beslist over te gaan tot een projectoproep voorbehouden aan de Molenbeekse spelers. Projectoproep 2016 betreffende het fonds voor promotie van participatie en sociale activering van gebruikers van het OCMW van Molenbeek, met inbegrip van hun kind(eren) Het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek

Nadere informatie

Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats

Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats Inleiding 1 - Inleiding Door deze aangifte maakt u maandelijks aan de sector werkloosheid de gegevens

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZG/15/050 BERAADSLAGING NR. 15/022 VAN 7 APRIL 2015 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN DE

Nadere informatie

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: Vanaf 1 oktober belangrijke wijzigingen voor tienduizenden werkzoekenden!

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: Vanaf 1 oktober belangrijke wijzigingen voor tienduizenden werkzoekenden! Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: Vanaf 1 oktober belangrijke wijzigingen voor tienduizenden werkzoekenden! A. INLEIDING Met de zesde staatshervorming heeft het Brussels Gewest nieuwe bevoegdheden

Nadere informatie

Studentenarbeid. Weerslag op de belastingtoestand van de student en die van zijn ouders - Inkomstenjaren 2011 en 2012 -

Studentenarbeid. Weerslag op de belastingtoestand van de student en die van zijn ouders - Inkomstenjaren 2011 en 2012 - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Studentenarbeid Weerslag op de belastingtoestand van de student en die van zijn ouders - Inkomstenjaren 2011 en 2012 - Ik heb gewerkt als student.

Nadere informatie

ADVIES. Voorontwerp van ordonnantie betreffende de stages voor werkzoekenden. 16 juni 2015

ADVIES. Voorontwerp van ordonnantie betreffende de stages voor werkzoekenden. 16 juni 2015 ADVIES Voorontwerp van ordonnantie betreffende de stages voor werkzoekenden 16 juni 2015 Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bischoffsheimlaan 26 1000 Brussel Tel : 02 205

Nadere informatie

BETREFT: PAB en CAO 26 of Vlaamse inschakelingspremie (VIP)

BETREFT: PAB en CAO 26 of Vlaamse inschakelingspremie (VIP) 1/2 Brussel, 25 maart 2005 Kenmerk: 50/sjp/mededeling11 Vragen naar: medewerker van de PAB-cel Telefoon: 0800/97.907 Fax: 02/225.84.05 t.a.v. de PAB-cel E-mail: pab@vlafobe Bijlagen: 4 BETREFT: PAB en

Nadere informatie

Wil je meer weten? Meer uitgebreide informatie kan je vinden in onze Sociale Gids

Wil je meer weten? Meer uitgebreide informatie kan je vinden in onze Sociale Gids JANUARI 2019 Wil je meer weten? Meer uitgebreide informatie kan je vinden in onze Sociale Gids 1 Openbare autobusdiensten 1.1 Uurlonen chauffeurs (Vlaamse privé-exploitanten) Vanaf 01.11.2018) Anciënniteit

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

U werd niet vóór 30/09/2017 aangeworven en u bent in het bezit van een Activakaart die op deze datum nog geldig is?

U werd niet vóór 30/09/2017 aangeworven en u bent in het bezit van een Activakaart die op deze datum nog geldig is? activa.brussels Waarover gaat het? Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft de toegangsvoorwaarden van het Activa-plan vereenvoudigd om de Brusselse werkzoekenden nog meer kansen te bieden. U wilt opnieuw

Nadere informatie

PROGRAMMA 2014 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ

PROGRAMMA 2014 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ PROGRAMMA 2014 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ Vragen Antwoorden Statuut van de begunstigden Wat is het statuut van de personen

Nadere informatie

Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen. Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie

Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen. Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie Deel I Subsidies 1. Een subsidie verkrijgen De subsidies worden toegekend binnen de grenzen

Nadere informatie

Geïntegreerde zorg voor

Geïntegreerde zorg voor Geïntegreerde zorg voor een betere gezondheid Toelichting KB geïntegreerde zorg financiering pilootprojecten Plenaire Sessie Pilootprojecten - 10 februari 2017 Ontwerp KB pilootprojecten geïntegreerde

Nadere informatie

Het belastingvoordeel dat verbonden is aan een hypotheeklening, noemt men in Vlaanderen de woonbonus.

Het belastingvoordeel dat verbonden is aan een hypotheeklening, noemt men in Vlaanderen de woonbonus. Gepubliceerd op Wikifin (https://www.wikifin.be) Wat is de woonbonus? Wie een hypothecaire lening afsluit om een woning te kopen of bouwen, kan vaak genieten van bepaalde belastingvoordelen gekoppeld aan

Nadere informatie

Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ. Selectiecriteria

Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ. Selectiecriteria Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ 1. Kandidaten Kan een feitelijke vereniging zich kandidaat stellen? Kan een coöperatieve die werkt met de waarden van de sociale economie

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/110 BERAADSLAGING NR. 17/049 VAN 6 JUNI 2017 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN

Nadere informatie

Studies. De Plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen. Beschrijvende analyse

Studies. De Plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen. Beschrijvende analyse Studies De Plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen Beschrijvende analyse van 1995 tot 1999 Inleiding Deze analyse heeft tot doel na 5 jaar een balans op te maken van het stelsel van de Plaatselijke

Nadere informatie

Infoblad - werknemers U bent een werkloze van 50 jaar of ouder?

Infoblad - werknemers U bent een werkloze van 50 jaar of ouder? Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Voor meer inlichtingen neem contact op met de plaatselijke RVA (werkloosheidsbureau). De adressen kunt u vinden in het telefoonboek of op de site : www.rva.be Infoblad

Nadere informatie

FAQ TWE OCMW - Financiële opvolging versie 22/08/2017 vragen en opmerkingen:

FAQ TWE OCMW - Financiële opvolging versie 22/08/2017 vragen en opmerkingen: FAQ TWE OCMW - Financiële opvolging versie 22/08/2017 vragen en opmerkingen: regie+twe@vdab.be Disclaimer: VDAB behoudt het recht om de inhoud van dit document ten allen tijden te wijzigen. Bovendien dient

Nadere informatie

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: 255 miljoen euro voor de Brusselaars

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: 255 miljoen euro voor de Brusselaars Persdossier 7 juni 2017 : 255 miljoen euro voor de Brusselaars Didier Gosuin Brussels Minister van Economie, Tewerkstelling en Beroepsopleiding 1 Het Brussels Gewest vereenvoudigt de tewerkstellingssteun

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/180 BERAADSLAGING NR 08/064 VAN 4 NOVEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING VOOR EEN ZELFSTANDIG BEROEP

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING VOOR EEN ZELFSTANDIG BEROEP AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING VOOR EEN ZELFSTANDIG BEROEP Naar aanleiding van de zesde staatshervorming, is deze bevoegdheid overgedragen aan de gewesten. Voor het Brussels

Nadere informatie

Lastenboek PROJECTOPROEP: Begeleiding van kunstenaars

Lastenboek PROJECTOPROEP: Begeleiding van kunstenaars Lastenboek PROJECTOPROEP: Begeleiding van kunstenaars 2019-2022 Het kandidaatsdossier en zijn bijlagen moeten absoluut via het platform Mijn Actiris Partners (MAP) (https://partners.actiris.brussels) worden

Nadere informatie

GEEF JE WIJK EEN NIEUWE ADEM DE PROJECTOPROEP VAN DE COLLECTIEVE EN DUURZAME INITIATIEVEN VAN BURGERS

GEEF JE WIJK EEN NIEUWE ADEM DE PROJECTOPROEP VAN DE COLLECTIEVE EN DUURZAME INITIATIEVEN VAN BURGERS KANDIDAATSFORMULIER 2016 GEEF JE WIJK EEN NIEUWE ADEM DE PROJECTOPROEP VAN DE COLLECTIEVE EN DUURZAME INITIATIEVEN VAN BURGERS OPTIE 4 : EEN 'GOOD FOOD-PROJECT' OPZETTEN DUUZAME VOEDING De kandidaatsdossiers

Nadere informatie

Belangrijke informatie i.v.m. het budget

Belangrijke informatie i.v.m. het budget Belangrijke informatie i.v.m. het budget 1. Betoelaagd bedrag De gevraagde toelage en de verdeling ervan dient in overeenstemming te zijn met de reële kosten in relatie tot de duur, de aard, de benodigde

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/049 BERAADSLAGING NR. 08/016 VAN 4 MAART 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VERVAT IN

Nadere informatie