Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg"

Transcriptie

1 Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie versie 2.0 januari Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting Motivational Paper Effectiviteitstraject Fysiotherapie 2016 Het Effectiviteitstraject Fysiotherapie Aan het SKMZ Effectiviteitstraject Fysiotherapie (ETF) nemen praktijken deel die minimaal 2 maal aan een gesloten het Plus auditcertificaat hebben behaald. In het ETF wordt continue kwaliteitsverbetering gestimuleerd en biedt het fysiotherapiepraktijken de kans zich verder te ontwikkelen. Het SKMZ EffectiviteitsTraject is gebaseerd op een aantal kernwaarden: Meer wederzijds vertrouwen; Minder administratieve werkdruk; Meer nadruk op de inhoud; Meer inzicht in de uitkomsten van zorg. De fysiotherapiepraktijk neemt zelf het initiatief tot deelname aan het ETF. Inhoud Effectiviteitstraject Fysiotherapie Het ETF bestrijkt een periode van 2 jaar. Eerst wordt een Effectiviteitsaudit (incl. Motivational Paper) uitgevoerd. Daarna vindt twee keer een Effectiviteitsscan plaats. De uitkomst van de Effectiviteitsaudit heeft een bindend karakter. Het Motivational Paper is onderdeel van de Effectiviteitsaudit.

2 Wat is een Motivational Paper? Een Motivational Paper (MP) is een schriftelijke vragenlijst, die voorafgaand aan de audit ingevuld dient te worden. Met het MP wordt inzicht gegeven of de fysiotherapiepraktijk (auditee) voldoet aan de aanvullende voorwaarden die zorgverzekeraars aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg (CZ, Menzis, De Friesland en Zilveren Kruis) stellen aan de fysiotherapiepraktijk. Dit document bestaat uit een algemeen deel en 4 bijlagen (1 per zorgverzekeraar) waarin de zorgverzekeraar een aantal verzekeraar-specifieke vragen stelt. De antwoorden op de verzekeraarspecifieke vragen worden door het auditbureau alleen gedeeld met de betreffende verzekeraar. Wij verzoeken u vriendelijk deze vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden en, indien relevant, bijlagen mee te zenden. Met behulp van deze vragen zal het auditbureau van uw keuze een advies uitbrengen in relatie tot de Effectiviteits audit. Dit advies zal worden verstrekt aan de praktijk (auditee) en de desbetreffende verzekeraar(s). Minder administratieve werkdruk Indien de praktijk de 2 voorgaande Plus auditcertificaten heeft behaald bij hetzelfde auditbureau als waar het ETF wordt afgenomen, dan kan voor een aantal vragen bij een ongewijzigde situatie in de praktijk, dit worden aangegeven op het MP en hoeft de vraag niet opnieuw onderbouwd te worden. Bij de vragen waar dit van toepassing is staat aangegeven: Indien de praktijksituatie niet is gewijzigd kunt u dit aangeven en behoeft dit geen verdere Werkwijze 2016 Het Motivational Paper 2016 zal op inhoudelijke wijze beoordeeld worden door het door u gekozen auditbureau. Zij zullen de uitkomsten gebruiken ter voorbereiding van de later uit te voeren Effectiviteits audit. Voorafgaand aan deze geplande audit zal het auditbureau u informeren over de uitkomsten en de toegekende beoordeling. De zorgverzekeraars hebben het recht voorbehouden om aan het gegeven advies een bindend karakter te verbinden. Beoordeling Wanneer het MP positief wordt beoordeeld kunt u de Effectiviteits audit uit laten voeren. Wanneer u een negatief advies heeft op basis van het algemene deel dan zult u geen Auditcertificaat ontvangen. Wanneer u een negatief advies heeft op basis van een zorgverzekeraar specifieke rubriek dan zult u alleen geen Auditcertificaat voor die zorgverzekeraar ontvangen. Wij adviseren u in dat geval in overleg te treden met de betreffende verzekeraar. Tenslotte Wij verwachten dat u het Motivational Paper 2016 naar waarheid zult invullen. Tijdens de Effectiviteits audit zal de auditor ingaan op de door u verstrekte informatie uit het MP en zijn bevindingen terugkoppelen aan de zorgverzekeraar(s) door middel van het auditrapport.

3 Algemeen deel Algemene rubrieken rubriek 1 Toegang tot SKMZ Effectiviteitstraject Fysiotherapie Het SKMZ Effectiviteitstraject Fysiotherapie is toegankelijk voor Fysiotherapiepraktijken die twee of meer opeenvolgende keren de Plus audit met positief resultaat hebben doorlopen. Wilt u de Plus auditcertificaten van de positief doorlopen audit toevoegen. rubriek 2 Contractbeheer 1. Heeft u voor 2016 een overeenkomst gesloten met de volgende verzekeraars: Zilveren Kruis 0 nee 0 ja Bij ja: 0 Standaardovereenkomst 0 Basisovereenkomst 0 Plusovereenkomst CZ 0 nee 0 ja Bij ja: 0 Overeenkomst A 0 Overeenkomst B 0 Overeenkomst C Menzis 0 nee 0 ja Bij ja: 0 Profiel 1 0 Profiel 2 0 Profiel 3 De Friesland 0 nee 0 ja Bij ja: 0 Overeenkomst Fysiotherapie 0 3*Plusovereenkomst rubriek 3 Motivatie 1. Wat is voor u de motivatie om in te stappen in het Effectiviteitstraject Fysiotherapie? rubriek 4 Beschrijving van de praktijk en de praktijkorganisatie 1. Kunt u een overzicht geven van de bij u werkzame werknemers en/of medemaatschapsleden? Neem in het overzicht de volgende items op: Namen Persoonlijke AGB-codes CKR-registratie / Keurmerk Fysiotherapie registratie Specialisaties (geregistreerd bij een Beroepsinhoudelijke vereniging) Aantal uren per week dat de collegae gedurende de laatste 6 maanden besteed hebben aan de directe patiëntenzorg* *Indien u op dit item totaal minder dan 3 FTE invult, vragen wij u een beschrijving te geven van uw fysiotherapeutisch samenwerkingsnetwerk

4 2. Kunt u een beschrijving geven van uw praktijk door de onderstaande vragen te beantwoorden? Wilt u een overzicht van de hoofd- en nevenvestigingen* geven en daarbij aangeven welke AGB-codes deze vestigingen dragen? * onder een nevenvestiging wordt verstaan: iedere locatie waarbij u of uw collegae fysiotherapeutische werkzaamheden verrichten die verzekerbaar is en waarvan u de kosten ter declaratie indient bij de verzekeraar van uw patiënten. Vanuit welke AGB-code declareert u? Bent u voornemens om uw praktijk uit te breiden binnen twee jaar?* * zie auditreglement voor consequenties voor de nieuwe locaties. Hoeveel behandelruimtes heeft u? Wat is de grootte van de ruimtes (in aantal m²)? Bieden deze ruimtes visueel en auditief voldoende privacy? Is er wel/geen aparte oefenruimte aanwezig? Wanneer deze er niet is, wilt u dit dan motiveren. Wat is de grootte van de oefenruimte in m²? Kunt u een omschrijving geven van de oefenruimte incl. apparatuur en beschikbaar oefenmateriaal? Hangt er in de wachtkamer een duidelijk zichtbare, actuele prijslijst? 3. Maakt u gebruik van ICT i.r.t. patiëntenbeheer? Welk programma gebruikt u voor uw financieel economische administratie? Welk programma gebruikt u voor de verslaglegging en sinds wanneer? Op hoeveel computers kunt u de elektronische fysiotherapeutische verslaglegging benaderen en gegevens invoeren? Indien de praktijk meerdere locaties heeft, hoe hebt u de uitwisselbaarheid van de dossiers geregeld? 4. Website en consumenten informatie? Heeft u een eigen website, zo ja wat is het websiteadres? Heeft u een eigen website met daarop vermeld uw NAW gegevens en openingstijden? Heeft u een patiëntenfolder, zo ja, wanneer is deze voor het laatst geactualiseerd? En kunt u een exemplaar meezenden? 5. Openingstijden, toegankelijkheid en bereikbaarheid Wat zijn de openingstijden van de praktijk? Heeft u een avond en/of weekendopenstelling?

5 o Zo ja, kunt u een overzicht van deze tijden geven? o Zo nee, waarom niet? Wat is het aantal toegankelijke parkeerplaatsen binnen een straal van 100 meter? Is er een lift aanwezig als de praktijk gevestigd is in een gebouw met meerdere verdiepingen? rubriek 4 de Patiëntenpopulatie, Behandeloverzicht en Gepaste zorg 1. Kunt u een beschrijving geven van uw patiëntenpopulatie? Kunt u een overzicht geven van patiëntencategorieën waarbij u een praktijk-specifiek protocol gebruikt? Welke praktijk-specifieke protocollen worden bij u het meest frequent ingezet t.b.v. de patiëntenpopulatie? rubriek 5 HKZ 1. HKZ - certificering Is de praktijk HKZ-gecertificeerd? Zo ja, vanaf wanneer? Wanneer heeft de laatste certificering plaatsgevonden? Kunt u ons in een samenvatting informeren over de uitkomsten van de laatste HKZ-audit?

6 Zorgverzekeraar-specifieke bijlagen Bijlage CZ 1. Juridisch Bent u de afgelopen twee jaar betrokken geweest bij juridische geschillen (faillissementen, fraude, etc.) bij CZ/Delta Lloyd/OHRA? Is uw praktijk bij CZ opgenomen in de Beheersmodel procedure? o Ja, per wanneer? o Nee 2. Behandelindex Voldoet uw praktijk aan de door CZ/Delta Lloyd/OHRA gestelde norm behandelindex over het meest recente volledige kalenderjaar? Zo ja, stuur dan het door CZ/Delta Lloyd/OHRA aan u verstrekte certificaat* mee. *Indien u niet in het bezit bent van het certificaat kunt u deze opvragen via: inkoopparamedischezorg@cz.nl 3. Wachttijd Wat is de tijd tussen het moment dat een patiënt zich in uw praktijk meldt voor het maken van een afspraak en het moment van de eerste behandeling/onderzoek? 4. Afspraken maken Is het mogelijk voor de patiënt om gedurende de volledige openingstijden van de praktijk een afspraak te maken? Beschrijf concreet hoe de praktijk de (telefonische) bereikbaarheid van de praktijk, o.a. voor het proces maken van een afspraak, heeft gewaarborgd?

7 Bijlage De Friesland Zorgverzekeraar 1. Juridisch Bent u de afgelopen twee jaar betrokken geweest bij juridische geschillen (faillissementen, fraude, etc.) bij De Friesland? Is uw praktijk bij De Friesland opgenomen in de Beheersmodel procedure? o Ja, per wanneer? o Nee 2. Inrichtingseisen Voldoet de praktijk aan de (inrichtings)eisen zoals die door De Friesland zijn vastgesteld en is de praktijk voor alle verzekerden goed bereikbaar en toegankelijk?* Hangt er in de wachtkamer een duidelijk zichtbare, actuele prijslijst? *Zie voor de (Inrichtings)eisen Paramedische zorg van De Friesland: 3. Patiënttevredenheid/klantervaringen (PTO/KEO) Heeft u in 2015 een patiënttevredenheids-/klantervaringsonderzoek uitgevoerd? Van welk onderzoek heeft u gebruik gemaakt en welke onderdelen zijn daarbij aan de orde gekomen? Wat zijn de uitkomsten in relatie tot de patiënttevredenheid? Heeft u de uitkomsten schriftelijk vastgelegd? Heeft u naar aanleiding van de uitkomsten verbetermogelijkheden vastgesteld? Heeft u de verbetermogelijkheden schriftelijk vastgelegd? Welke acties zijn/worden op de verbetermogelijkheden ondernomen? Heeft u schriftelijk vastgelegd welke acties zijn/worden ondernomen? (Wilt u de desbetreffende informatie meesturen, waaruit dit alles blijkt?) 4. Monodisciplinaire samenwerking Heeft u structurele samenwerkingsafspraken met verbijzonderde (collega-)fysiotherapeuten binnen en/of buiten uw praktijk? Zo ja, met wie? Waar bestaan deze afspraken uit? Op welke wijze heeft u dit geformaliseerd en vastgelegd? (Wilt u de desbetreffende informatie meesturen, waaruit dit alles blijkt?) 5. Multidisciplinaire samenwerking Heeft u structurele samenwerkingsafspraken met beroepsbeoefenaren van andere zorgdisciplines? Zo ja, met wie en welke zorgdisciplines vertegenwoordigen zij? Waar bestaan deze afspraken uit? Op welke wijze heeft u dit geformaliseerd en vastgelegd? (Wilt u de desbetreffende informatie meesturen, waaruit dit alles blijkt?)

8 6. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) Heeft u schriftelijk in een jaarverslag voor zover van toepassing en voor zover niet van toepassing in een andersoortig document vastgelegd op welke wijze u vorm geeft aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen, met daarin opgenomen: Hoe u verantwoordelijkheid neemt voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Hoe u zich inspant om positieve effecten te creëren op sociaal (people), ecologisch (planet) en economisch (prosperity) gebied? Zo ja, betreft het uw jaarverslag of een andersoortig document? (Wilt u de desbetreffende informatie meesturen, waaruit dit alles blijkt?)

9 Bijlage Menzis 1. Contractbeheer Hoe lang heeft de praktijk een aaneengesloten contractuele relatie met Menzis? 2. Juridisch Bent u de afgelopen twee jaar betrokken geweest bij juridische geschillen (faillissementen, fraude, etc.) bij Menzis? Is uw praktijk bij Menzis opgenomen in de Beheersmodel procedure? o Ja, per wanneer? o Nee 3. Patiënt Ervaring Onderzoek Voert u een patiëntervaring onderzoek (KEO) uit? Zo ja, wanneer is het laatste KEO uitgevoerd? Van welk KEO heeft u gebruik gemaakt? Wat zijn de uitkomsten i.r.t. patiënt tevredenheid? 4. Samenwerking Mono- en multidisciplinair Heeft u structurele en schriftelijk vastgelegde samenwerkingsafspraken met andere zorgaanbieder? Met betrekking tot informatie uitwisseling? Op inhoudelijk gebied i.r.t. behandelingen?

10 Bijlage Zilveren Kruis 1. Contractbeheer Zijn er op de locatie(s) waar u uw praktijkwerkzaamheden uitvoert, andere fysiotherapeuten en/of fysiotherapiepraktijken gevestigd? - Zo ja, kunt u aangeven welke? - Onder welke AGB-code staat deze fysiotherapeut/fysiotherapiepraktijk geregistreerd? 2. Juridisch Bent u de afgelopen twee jaar betrokken geweest bij juridische geschillen (faillissementen, fraude, etc.) bij Zilveren Kruis? Is uw praktijk bij Zilveren Kruis opgenomen in de Beheersmodel procedure? o Ja, per wanneer? o Nee 3. EPD Maakt u gebruik van een EPD leverancier welke is opgenomen in het document Overzicht EPD leveranciers? De meest actuele versie is te vinden op 4. Groepsbehandelingen curatief en zorg gerelateerd aan addendum Biedt u zorggerelateerde groepsbehandelingen aan (gelijktijdige behandeling van meer dan 1 patiënt)? (bijv. orthopedie, neurologie of chronische indicaties) Zijn de groepen homogeen of heterogeen? 5. (Preventieve) Beweegprogramma s Biedt u preventieve beweegprogramma s conform de voorwaarden beweegprogramma aan? Zo ja, heeft u hiervoor een overeenkomst met Zilveren Kruis afgesloten? Voor welke doelgroep(en)? Heeft u of een van uw medewerkers een geaccrediteerde opleiding gevolgd voor deze programma s? Zo ja, welke opleiding is gevolgd? 6. Multidisciplinaire samenwerkingsafspraken Bij de beantwoording van deze vraag verzoeken wij u een kritische reflectie te maken op uw eigen activiteiten, inspanningen en rol welke u hierbinnen speelt en inzicht te geven in de taken en verantwoordelijkheden welke u binnen deze samenwerking op zich genomen heeft. Heeft u de afgelopen 2 jaar samenwerkingsafspraken met collegae of andere disciplines geformaliseerd voor de zorg van uw patiënten? Zo ja, met welke disciplines werkt u samen en waar bestaan deze uit? 1. Op gebied van doorverwijzing 2. Met betrekking tot informatie-uitwisseling 3. Behandelen van specifieke patiëntenpopulatie (inhoudelijk gebied)

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 2.1 april 2016-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 2.1 april 2016- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie 2016 -versie 2.1 april 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting De

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 1.0 september 2016-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 1.0 september 2016- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie 2017 -versie 1.0 september 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg -versie 1.0 september 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting Motivational Paper Effectiviteitstraject Fysiotherapie

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg -versie 1.0 november 2017- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting Motivational Paper Effectiviteitstraject Fysiotherapie

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie versie 1.0 april 2015-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie versie 1.0 april 2015- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015 -versie 1.0 april 2015- datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code:

Nadere informatie

De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP)

De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP) De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP) Overeenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder Fysiotherapie (Vrijgevestigden) dan wel (Instelling) 2015 Zorgaanbieders/fysiotherapiepraktijken

Nadere informatie

Motivational Paper Echo Netwerk Twente 2017

Motivational Paper Echo Netwerk Twente 2017 Motivational Paper Echo Netwerk Twente 2017 Datum: Naam praktijk: Naam Kandidaat Gebdatum m/v Correspondentieadres: AGB-code: Toelichting bij het ENT Motivational Paper 2017 Wat is de werkwijze in 2017?

Nadere informatie

REGLEMENT PLUS AUDIT 2015

REGLEMENT PLUS AUDIT 2015 REGLEMENT PLUS AUDIT 2015 Reglement Plus audit 2015 Inleiding Dit reglement is bedoeld om een overzicht te geven van de verschillende criteria en procedures die van toepassing zijn ten aanzien van de Plus

Nadere informatie

Versie 1.0 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014

Versie 1.0 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014 Reglement Plus audit fysiotherapie 2014 Inleiding Dit auditreglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht te geven van de verschillende criteria en procedures

Nadere informatie

Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015. Inleiding

Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015. Inleiding REGLEMENT SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015 Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015 Inleiding Dit auditreglement is bedoeld om een overzicht te geven van de te maken afspraken,

Nadere informatie

TOP-audit Auditreglement

TOP-audit Auditreglement TOP-audit Auditreglement 1 Inleiding Zorgverzekeraars zijn richting haar verzekerden verantwoordelijk voor het inkopen van kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg. Een manier om het begrip kwalitatief

Nadere informatie

Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie Inleiding

Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie Inleiding REGLEMENT SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2016 Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2016 Inleiding Dit auditreglement is bedoeld om een overzicht te geven van de te maken afspraken,

Nadere informatie

Voorwaarden CQ-index en EPD Fysiotherapie 2016

Voorwaarden CQ-index en EPD Fysiotherapie 2016 Inleiding meting klantervaringen (CQI) wil dat iedere verzekerde kan vertrouwen op de beste zorg. Om deze reden stimuleren wij zorgaanbieders om de geleverde zorg en dienstverlening continu te verbeteren.

Nadere informatie

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee

Nadere informatie

REGLEMENT PLUS AUDIT 2016

REGLEMENT PLUS AUDIT 2016 REGLEMENT PLUS AUDIT 2016 Reglement Plus audit 2016 Inleiding Dit reglement is bedoeld om een overzicht te geven van de te maken afspraken, de verschillende criteria en de procedures die van toepassing

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

AUDITPRODUCTEN Fysiotherapie t.b.v. De Friesland Zorgverzekeraar december 2011 versie 3.0

AUDITPRODUCTEN Fysiotherapie t.b.v. De Friesland Zorgverzekeraar december 2011 versie 3.0 Boerhaavelaan 32 A 2035 RC Haarlem 023 545 23 60 hca@healthcareauditing.nl AUDITPRODUCTEN Fysiotherapie t.b.v. De Friesland Zorgverzekeraar december 2011 versie 3.0 1. Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Wat

Nadere informatie

Beheersmodel Fysiotherapie en Oefentherapie

Beheersmodel Fysiotherapie en Oefentherapie 2017-2018 Artikel 1 Inleiding 1. Inleiding Zilveren Kruis hanteert een Beheersmodel waarbij de richtlijnen van de beroepsgroep uitgangspunt zijn en handelen tevens getoetst worden op transparantie, kwaliteit,

Nadere informatie

Hoe moet ik in 2019 de Patient Reported Experience Measures (Prem) uitzetten volgens de overeenkomsten zorgverzekeraars?

Hoe moet ik in 2019 de Patient Reported Experience Measures (Prem) uitzetten volgens de overeenkomsten zorgverzekeraars? Hoe moet ik in 2019 de Patient Reported Experience Measures (Prem) uitzetten volgens de overeenkomsten zorgverzekeraars? In het inkoopbeleid 2019 van verschillende zorgverzekeraars staat dat zodra de Prem

Nadere informatie

Contractering. fysiotherapie 2013

Contractering. fysiotherapie 2013 Contractering fysiotherapie 2013 Inzet contractering 2012 ONDERWERPEN OVK eerder Info vzvzn 1850/1860 1 zitting DTF beperking gecontracteerd Spiegel- informatie Debiteurenrisico Afspraken beheersaudit

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2016

Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2016 Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2016 versie 1.1 juni 2015 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel Achmea Voor

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling Hierna gezamenlijk te noemen

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

Stichting Keurmerk Fysiotherapie Entree visitatie criteria 2019

Stichting Keurmerk Fysiotherapie Entree visitatie criteria 2019 Stichting Keurmerk Fysiotherapie Entree visitatie criteria 2019 Rubriek 1 Algemeen Vraag 1. Kunt u aangeven waarom u zich als praktijk wilt aansluiten bij de Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF)? Rubriek

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alleen doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie -

EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie - Haarlem, 1 juni 2016 Betr.: uitbreiding van ons dienstenpakket Beste klant, EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie - De kwaliteitsmarkt is in beweging en hoe! Ongetwijfeld heeft u recent

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2016 en (versie 1.0 september 2016)

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2016 en (versie 1.0 september 2016) REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2016 en 2017 (versie 1.0 september 2016) 1. Reglement Kwaliteitstoets logopedie 2016 en 2017 Inleiding Dit reglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

1. Plus audit 2. Motivational Paper 3. Reguliere Plus audit Fysiotherapie 4. Verkorte Plus audit Fysiotherapie 5. Reguliere Plus audit Oefentherapie

1. Plus audit 2. Motivational Paper 3. Reguliere Plus audit Fysiotherapie 4. Verkorte Plus audit Fysiotherapie 5. Reguliere Plus audit Oefentherapie 1. Plus audit 2. Motivational Paper 3. Reguliere Plus audit Fysiotherapie 4. Verkorte Plus audit Fysiotherapie 5. Reguliere Plus audit Oefentherapie Auditproducten 2013 versie 1.6 20 november 2012 - All

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2016

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2016 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2016 versie 1.1 juni 2015 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel Achmea

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2015

Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2014 Vrijwillige toets. (Versie 1.0 okt 2013)

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2014 Vrijwillige toets. (Versie 1.0 okt 2013) REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2014 Vrijwillige toets (Versie 1.0 okt 2013) 1. Reglement Kwaliteitstoets logopedie 2014 Vrijwillige toets Inleiding Dit reglement is bedoeld om een volledig en uniform

Nadere informatie

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE. (versie 1.0 november 2017)

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE. (versie 1.0 november 2017) REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2018 (versie 1.0 november 2017) 1. Reglement Kwaliteitstoets logopedie 2018 Inleiding Dit reglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht te geven van het

Nadere informatie

Fysiotherapeutische zorg ONVZ

Fysiotherapeutische zorg ONVZ Fysiotherapeutische zorg ONVZ 19 maart 2019 1 Zorginkoopbeleid 2020 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg... 4 2.3 Voorwaarden...

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2016

Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Beleid zorgverzekeraars 2012. 9 maart 2011

Beleid zorgverzekeraars 2012. 9 maart 2011 Beleid zorgverzekeraars 2012 9 maart 2011 Beleid zorgverzekeraars 2012 Welkom 9 maart 2011 Beleid zorgverzekeraars 2012 MN 2 Beleid zorgverzekeraars 2012 Gastheer namens RGF:voorzitter Maurits Vuister

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2013

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2013 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2013 versie 1.6 5 februari 2013 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Uit het Motivational Paper zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen,

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie

Overeenkomst Fysiotherapie Overeenkomst Fysiotherapie Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen:

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019

Zorginkoopbeleid 2019 Zorginkoopbeleid 2019 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Samengesteld op 29 juni 2018 1 Zorginkoopbeleid 2019 Fysiotherapie ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg...

Nadere informatie

Eno. Aanvulling Zorginkoopbeleid 2020 Paramedische zorg

Eno. Aanvulling Zorginkoopbeleid 2020 Paramedische zorg Eno Aanvulling Zorginkoopbeleid 2020 Paramedische zorg Eno Zorgverzekeraar Juli 2019 1 Aanvulling zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2020 Voor u ligt de aanvulling op het eerder gepubliceerde zorginkoopbeleid

Nadere informatie

Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie

Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie 1 Uitgangspunten beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke logopedische zorg vergoedt. In dit kader hanteren partijen

Nadere informatie

- april Beste lezer,

- april Beste lezer, - april 2018 - Beste lezer, Waarschijnlijk heeft u wel vernomen dat de zorgverzekeraars 1 april j.l. hun inkoopvoorwaarden voor 2019 bekend hebben gemaakt. Er zal in 2019 het nodige veranderen op audit

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2014

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2014 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2014 versie 1.0 juni 2013 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Uit het Motivational Paper (MP) zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen,

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedische zorg Samengesteld op 14 juli 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedische zorg Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Minimumeisen... 2 2.1.1 Generieke minimumeisen

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019 Paramedische zorg

Zorginkoopbeleid 2019 Paramedische zorg Zorginkoopbeleid 2019 Paramedische zorg Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 3 2.1 Minimumeisen... 3 2.1.1 Aanvullende minimumeisen en bijzonderheden per beroepsgroep... 4 2.2 Tariefdifferentiatie

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedie Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedie Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Minimumeisen... 2 2.1.1 Generieke minimumeisen voor alle paramedische

Nadere informatie

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2015 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - fysiotherapie binnengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2016

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2016 Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2016 versie 1.2 juni 2015 Criterium 1 Kwaliteitsregistratie Fysiotherapie Score 1.1 Staan alle in de praktijk werkzame fysiotherapeuten ingeschreven in het

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling

Nadere informatie

FAQ na Webinar Beheers-Plus 27 februari 2015

FAQ na Webinar Beheers-Plus 27 februari 2015 FAQ na Webinar Beheers-Plus 27 februari 2015 Waar bevindt de HKZ audit zich v.w.b. de dossiers. Beheers of Plus? HKZ eist de Basisgegevens van de verslaglegging + de eisen betreffende wet- en regelgeving.

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2014

Overeenkomst Logopedie 2014 Overeenkomst Logopedie 2014 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2017

Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2017 Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2017 versie 1.2 augustus 2016 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel VGZ Voor

Nadere informatie

Masterplan MKIB Bijeenkomst EPD leveranciers

Masterplan MKIB Bijeenkomst EPD leveranciers Masterplan MKIB Bijeenkomst EPD leveranciers 18 februari 2015 Welkom! Welkom en voorstelronde Agenda Korte introductie door bestuur KNGF Informeren herijking en Masterplan MKiB Tijdsplanning Wederzijdse

Nadere informatie

Visitatie: 6 indicatoren Feedbackformulier Kwaliteit praktijkvoering

Visitatie: 6 indicatoren Feedbackformulier Kwaliteit praktijkvoering Visitatie: 6 indicatoren Feedbackformulier Kwaliteit praktijkvoering Indicator 1 Criterium 1 2 3 4 Toelichting op score Kwaliteitsbeleid De praktijk voert een actief beleid, consistent met het kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2013

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2013 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2013 versie 1.6 5 februari 2013 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Uit het Motivational Paper zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen,

Nadere informatie

Verzekeraar: Rapportage bevindingen TOP-audit

Verzekeraar: Rapportage bevindingen TOP-audit Rapportage bevindingen TOP-audit Versie 1.6 19 juni 2012 - pagina 1 van 9 Rapportage bevindingen TOP*-audit *Transparantie over praktijkvoering. Geachte praktijkhouder, Voor u ligt de rapportage met betrekking

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie...

Nadere informatie

Zorgovereenkomst fysiotherapie

Zorgovereenkomst fysiotherapie Overzicht vragen en antwoorden Zorgovereenkomst fysiotherapie 2017-2018 Coöperatie VGZ (cvgz) heeft een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden voor u opgesteld. Heeft u na het inzien van het

Nadere informatie

Overeenkomst 2013 (regiomodel) Eno Praktijk voor Fysiotherapie. Uw bewaarexemplaar

Overeenkomst 2013 (regiomodel) Eno Praktijk voor Fysiotherapie. Uw bewaarexemplaar vereenkomst 2013 (regiomodel) Eno Praktijk voor Fysiotherapie Uw bewaarexemplaar Uw bewaarexemplaar «PRAKTIJKNAAM» «PRAKTIJKADRES» «PC» «PLAATS» «PRN» vereenkomst Eno Praktijk voor Fysiotherapie 2013 (regio)

Nadere informatie

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2019 1. Inleiding Reglement Kwaliteitstoets logopedie 2019 Dit reglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht te geven van het proces van de Kwaliteitstoets,

Nadere informatie

Onderwerp: overeenkomst eerstelijns fysiotherapie Tilburg, :05

Onderwerp: overeenkomst eerstelijns fysiotherapie Tilburg, :05 Postbus 5130 5004 EC TILBURG www.cz.nl/zorgaanbieder Behandeld door : Relatiebeheer Zorgverleners E-mail : rz.paramedischezorg@cz.nl Zorgverlenersnr. : 04002096 Onderwerp: overeenkomst eerstelijns fysiotherapie

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Menzis N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Tarieven 2013. Dordrecht. www.vitaliz.info

Tarieven 2013. Dordrecht. www.vitaliz.info Dordrecht www.vitaliz.info Binnen Vitaliz werken uitsluitend fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van de ouder wordende mens. In deze brochure leest u over de algemene

Nadere informatie

Handleiding kwaliteitseisen. ZK Plusprogramma

Handleiding kwaliteitseisen. ZK Plusprogramma Handleiding kwaliteitseisen ZK Plusprogramma 2019 2020 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Onderdelen ZK Plusprogramma... 4 3 Aanmeldronde... 5 4 Kandidaatsperiode... 9 5 Deelnameperiode ZK Plusprogramma

Nadere informatie

Auditcriteria HER Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2017

Auditcriteria HER Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2017 Auditcriteria HER Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2017 versie 1.1 sept 2016 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel

Nadere informatie

Webinar Beheers- en Plusaudit 2015. René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO 9001-2008

Webinar Beheers- en Plusaudit 2015. René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO 9001-2008 Webinar Beheers- en Plusaudit 2015 René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO 9001-2008 Programma - Het doel en verwachtingen van deze webinar -

Nadere informatie

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Even voorstellen... Opening Criteria kwaliteitstoets 2017

Nadere informatie

Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie. versie juli 2017

Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie. versie juli 2017 Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie versie 1.0 19 juli 2017 Uniformiteit berekening behandelindex en spiegelinformatie Eind 2015 hebben zorgverzekeraars het initiatief genomen

Nadere informatie

PLUSAUDIT JA OF NEE. Laat zien wat je doet! ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT. kwaliteitsconferentie

PLUSAUDIT JA OF NEE. Laat zien wat je doet! ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT. kwaliteitsconferentie PLUSAUDIT JA OF NEE ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT Laat zien wat je doet PLUSAUDIT WAT IS DAT -De plus audit heeft als doel inzicht te geven in de kwaliteit van processen, producten en diensten van de

Nadere informatie

PREM Fysiotherapie. Wat zijn de kosten? Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat is de PREM Fysiotherapie?

PREM Fysiotherapie. Wat zijn de kosten? Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat is de PREM Fysiotherapie? PREM Fysiotherapie Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt U wilt de ervaringen van uw patiënten meten met de PREM Fysiotherapie. Dat doen wij graag voor u. Maar wat komt daar allemaal bij

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie 2015

Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie 2015 Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie 2015 versie 4.9 maart 2015 Criterium 1 Kwaliteitsregister Paramedici Score 1.1 Zijn alle in de praktijk werkzame oefentherapeuten kwaliteitsgeregistreerd

Nadere informatie

Auditcriteria Plus Heraudit Fysiotherapie reguliere versie 2016

Auditcriteria Plus Heraudit Fysiotherapie reguliere versie 2016 Auditcriteria Plus Heraudit Fysiotherapie reguliere versie 2016 versie 1.1 juni 2015 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel

Nadere informatie

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016 Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016 Door middel van deze handleiding nemen we u stapsgewijs mee in het vullen van uw digitale overeenkomst. Neem de handleiding goed door tijdens uw voorbereiding,

Nadere informatie

Contracteerbeleid Medisch Specialistische Zorg

Contracteerbeleid Medisch Specialistische Zorg Contractering 2019 DSW Zorgverzekeraar (DSW) en Ziektekosten () contracteren vanaf 2018 namens elkaar een aantal zorgaanbieders voor Medisch Specialistische Zorg (MSZ). Onder MSZ verstaan wij: Ziekenhuizen;

Nadere informatie

Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen:

Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen: Bijlage 4 Beheersmodel Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen: 1. Toetsing via audit De Zorgverzekeraar hanteert het Beheersmodel,

Nadere informatie

WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie

WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie 1 QDNA Portal en App Versie. 1.0 Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, verhuurd of verkocht zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. De auteur

Nadere informatie

Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard

Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard Instructie Dit formulier is bestemd voor zelfevaluatie van de kwaliteit van de praktijkvoering en wordt door de visiteurs gebruikt voor

Nadere informatie

Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie. versie 1.1 oktober 2017

Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie. versie 1.1 oktober 2017 Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie versie 1.1 oktober 2017 Uniformiteit berekening behandelindex en spiegelinformatie Eind 2015 hebben zorgverzekeraars het initiatief genomen

Nadere informatie

PREM Oefentherapie. Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat zijn de kosten? Wat is de PREM Oefentherapie?

PREM Oefentherapie. Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat zijn de kosten? Wat is de PREM Oefentherapie? PREM Oefentherapie Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt U wilt de ervaringen van uw patiënten meten met de PREM Oefentherapie. Dat doen wij graag voor u. Maar wat komt daar allemaal bij

Nadere informatie

PRAKTIJK REGLEMENT Fysiotherapie Amsterdam Oost in Oost, West en IJburg

PRAKTIJK REGLEMENT Fysiotherapie Amsterdam Oost in Oost, West en IJburg PRAKTIJK REGLEMENT Fysiotherapie Amsterdam Oost in Oost, West en IJburg Fysiotherapie Amsterdam Oost in Oost, West en IJburg gaat uit van het volgende: Bij het geven van de akkoordverklaring behandeling

Nadere informatie

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer:

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2017

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2017 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2017 versie 1.1 sept 2016 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel CZ-Delta

Nadere informatie

Toelichting op de variabelen in de kosten 2012 Kwaliteit

Toelichting op de variabelen in de kosten 2012 Kwaliteit Toelichting op de variabelen in de kosten 2012 Kwaliteit Kwaliteitsindicatoren Kwaliteit in Beweging Uitgangspunt hierbij is dat de beroepsgroep zelf bepaalt wat kwaliteit is en dat we het landelijk uniforme

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden

FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden FysioGroepTwente September 2010 Voorgeschiedenis: Stand van zaken Fysiotherapie in Twente medio 2009 Onvoldoende kennis kansen/ bedreigingen integrale

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie tot

Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie tot Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie tot 1-7-2016 versie 1.0 juni 2015 Criterium 1 Kwaliteitsregister Paramedici Score C NC 1.1 Zijn alle in de praktijk werkzame oefentherapeuten kwaliteitsgeregistreerd

Nadere informatie

HANDLEIDING Agenda sidebar update 5.2. Handleiding Agenda sidebar Versie 5.2 Juli 2015

HANDLEIDING Agenda sidebar update 5.2. Handleiding Agenda sidebar Versie 5.2 Juli 2015 HANDLEIDING Agenda sidebar update 5.2 Handleiding Agenda sidebar Versie 5.2 Juli 2015 1 SIDEBAR BIJ INDIVIDUELE AFSPRAAK 1.1 Indicatie 1.2 Behandeling 1.3 Vergoeding uit AV (2015) 1.4 Afspraak 2 OPTIES

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé

Nadere informatie

NZA Zilveren Kruis CZ / Delta Lloyd / Ohra De Friesland DSW Menzis Multizorg ENO 2017 Standaard- Vrijwillige kwaliteits-toets behaald en

NZA Zilveren Kruis CZ / Delta Lloyd / Ohra De Friesland DSW Menzis Multizorg ENO 2017 Standaard- Vrijwillige kwaliteits-toets behaald en NZA Zorgverzekeraar prestaties Zilveren Kruis CZ / Delta Lloyd / Ohra De Friesland DSW Menzis Multizorg ENO 2017 Standaard- Basis- Basis Xtra Regulier Standaard Toets Profiel 1 Profiel 2 Overeen Regiomodel

Nadere informatie

Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing

Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing Overzicht 2015 aan huis behandelingen chronische aandoeningen niet-dchronische aandoeningen wachttijd Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing verwijzing

Nadere informatie

Klachtenbeleid Medische Centra en Zorg in Houten

Klachtenbeleid Medische Centra en Zorg in Houten Klachtenbeleid Medische Centra en Zorg in Houten Versie 2017 Contact Stichting Zorg in Houten Adres Prins Bernhardweg 69 3991 DE Houten Telefoon 030-634 36 51 Fax 030-634 36 52 Website www.zorginhouten.nl

Nadere informatie

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014 Vraag Is er sprake van een chronische aandoening die voorkomt op de lijst van chronische ziekten 2015 zoals deze door het Ministerie van VWS is opgesteld? Uw fysiotherapeut kan u aangeven of dit in 2015

Nadere informatie

REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie november 2015

REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie november 2015 REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie november 2015 1. Aanleiding tot ontstaan en ontwikkeling van het netwerk Na invoering van het groepsprotocol COPD en astma in de eerste lijn

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019

ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019 ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code 7085)

Nadere informatie

Consument Een zorgvrager, patiënt, een potentiële patiënt of degene die namens een patiënt informeert.

Consument Een zorgvrager, patiënt, een potentiële patiënt of degene die namens een patiënt informeert. REGELING Regeling paramedische zorg Gelet op artikel 35, 36, 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd tot het stellen van regels op het gebied

Nadere informatie

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016 Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016 Door middel van deze handleiding nemen we u stapsgewijs mee in het vullen van uw digitale overeenkomst. Neem de handleiding goed door tijdens uw voorbereiding,

Nadere informatie

2012 ParkinsonNet congres

2012 ParkinsonNet congres Mariëtta Eimers Martijn van der Eijk Kwaliteitsmanager Coördinator patiëntgerichte zorg Programma 1) Wat zijn kenmerken van excellente fysiotherapeuten? Visie patiënt (Masja van het Hoofd) ParkinsonNet-fysiotherapeut

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018 ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie