SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL. Montessorischool De Wildzang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL. Montessorischool De Wildzang"

Transcriptie

1 O SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Montessorischool De Wildzang Kamp HA Lelystad T: I: E: Brinnummer: 15NX00 Maart 2017

2 Inleiding In het schoolondersteuningsprofiel ( SOP) beschrijven we welke ondersteuning en begeleiding de school momenteel kan bieden en hoe deze ondersteuning is georganiseerd. De medezeggenschapsraad heeft in haar vergadering d.d. xx-xx-2017 een positief advies gegeven over ons schoolondersteuningsprofiel. Het uitgangspunt voor onze school is dat we voor al onze leerlingen een passend onderwijsaanbod realiseren. Daarom stellen we ons steeds met u als ouder 1 de vraag: Wat heeft het kind, van u als ouder en van ons als school, nodig om zich optimaal, naar eigen vermogen te kunnen ontwikkelen?. In de meeste situaties kunnen we dat met ons eigen team, soms zullen we daarbij gebruik maken van externe expertise en in uitzonderlijke situaties constateren we dat een leerling meer ondersteuning nodig heeft dan we op onze school nu kunnen realiseren. In dat laatste geval gaan we, in overleg met u en met hulp van andere deskundigen, op zoek naar een school die wel de ondersteuning kan bieden die uw kind op dit moment nodig heeft. De belangrijkste functie van het schoolondersteuningsprofiel is gericht op het realiseren van Passend Onderwijs conform de Wet Passend Onderwijs en binnen de financiële mogelijkheden van Monton en het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Lelystad- Dronten. Het schoolondersteuningsprofiel is het sturingsinstrument om leerlingen op basis van hun ondersteuningsbehoefte op de juiste school te plaatsen. De juiste school is de school die voor de betreffende leerlingen Passend Onderwijs kan en gaat verzorgen. Het SOP is voor de school de basis voor de communicatie met ouders en anderen. Het document beschrijft de onderwijskwaliteit die de school realiseert en de maatregelen die de school neemt om deze kwaliteit te kunnen inzetten. Voor ouders geeft dit een duidelijk beeld van wat de school te bieden heeft. Ouders hebben een beeld van de ontwikkelingsbehoeften van hun kind en de ondersteuning die daarbij nodig is. Op basis van het profiel van de school, hun eigen verwachtingen en mogelijkheden, kunnen ze hun keuze bepalen en hun kind aanmelden. Het SOP helpt het team om beredeneerde keuzes te maken ten aanzien van de verdere ontwikkeling van de school. Het schoolondersteuningsprofiel geeft het schoolbestuur inzicht in de mate waarin voldaan wordt aan de zorgplicht en geeft het bestuur van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs informatie over hun opdracht te zorgen voor een dekkend onderwijsaanbod in de regio. 1 We schrijven ouder en bedoelen dan de ouders, de verzorger en wettelijk vertegenwoordiger van het kind

3 1. Het onderwijsconcept. Wij werken vanuit de visie van Maria Montessori Leer mij het zelf te doen

4 Om ons onderwijs vorm te geven werken wij vanuit 4 dimensies: Maatschappelijke dimensie Wij leren kinderen een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving, vanuit kosmisch perspectief. Wij betrekken ouders actief bij onze school/ons onderwijs Pedagogische dimensie Wij leren kinderen verantwoordelijkheid te nemen, kritisch zelfstandig te handelen, weerbaar en zelfredzaam te zijn. Wij geven ieder kind het vertrouwen en de ruimte om zich naar eigen vermogen te ontwikkelen, gericht op de 21e eeuwse vaardigheden, uitgaande van de Montessori ontwikkelingslijnen. Didactische dimensie Wij bieden uitdagend onderwijs waarin ieder kind wordt geprikkeld zichzelf te ontwikkelen. Wij leren kinderen leren en oplossingsgericht te denken. Professionele dimensie Wij leren van en met elkaar door het benutten van ieders competenties/talenten. Wij zijn betrokken professionals die hoogstaand onderwijs bieden.

5 2. Kengetallen van de leerling-populatie Het aantal leerlingen schommelt over de verschillende leerjaren. Dit kan te maken hebben met de tussentijdse in- en uitstroom van leerlingen. Er zijn elk jaar leerlingen die overstappen naar een andere basisschool of van een andere basisschool komen. Vanaf schooljaar is er sprake van een daling van het leerlingaantal doordat er een grote uitstroom van groep 8 leerlingen was. In dit schooljaar telde de school 107 leerlingen (55 jongens en 52 meisjes). In schooljaar waren dit 90 leerlingen (48 jongens en 42 meisjes). Schooljaar telde de school 88 leerlingen (48 jongens en 40 meisjes). Dit schooljaar is de school gestart met 86 leerlingen, waarvan 42 jongens en 44 meisjes. Verwijzingen: In schooljaar is 1 van de 107 leerlingen verwezen naar een school voor speciaal onderwijs.. In het schooljaar zijn 4 van de 90 leerlingen verwezen. 1 Leerling is naar het SBO gegaan, 2 leerlingen naar een school voor speciaal onderwijs en 1 leerling naar een groep voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. In het schooljaar is 1 van de 88 leerlingen verwezen naar het speciaal onderwijs. PAB: Preventieve ambulante begeleiding (PAB) is begeleiding van de leerkracht en/ of de leerling vanuit het speciaal onderwijs. Deze begeleiding is bedoeld om de uitstroom richting het speciaal onderwijs te voorkomen. De afgelopen schooljaren heeft de school een aantal malen gebruik gemaakt van deze vorm van begeleiding. In het schooljaar zijn 2 leerlingen begeleid, in het schooljaar leerling en vorig schooljaar ( ) is er ook 1 leerling begeleid. OPP: Een ontwikkelingsperspectief (OPP) is een document dat de school opstelt, in samenspraak met de ouder(s)/ verzorger(s) voor leerlingen met een ontwikkelingsachterstand van 10 onderwijsmaanden of meer. Hierin worden de handelingsplannen voor het kind opgenomen en het uitstroomperspectief onderbouwd. De school kende vorig schooljaar 4 leerlingen met een ontwikkelingsperspectief. Het verwijzingspercentage is de afgelopen jaren wisselend. De school slaagt erin om op zorgniveau 1 (onderwijs in de klas), 2 (extra zorg in de klas) en 3 (extra zorg buiten de klas) adequate zorg te verlenen, op zorgniveau 4 (diagnostiek en behandeling) is dat een probleem. Kinderen met gedragsstoornissen die m.n. externaliserend gedrag laten zien, maakt de school handelingsverlegen.

6 Uitstroom: De afgelopen jaren zijn onze leerlingen na groep 8 uitgestroomd naar de volgende niveaus van voortgezet onderwijs: Schooltype VSO/PRO VMBO BL/KL VMBO TL HAVO VWO Totaal Wij zijn trots op het feit dat na 3 jaar voortgezet onderwijs onze leerlingen het nog steeds geadviseerde niveau van vervolg onderwijs volgen. Er hebben geen leerlingen vroegtijdig de school verlaten of zijn uitgevallen.

7 3. De basisondersteuning 3.1 De basiskwaliteit volgens de inspectie. De inspectie heeft de basiskwaliteit van onze school tijdens haar laatste bezoek zwak bevonden (zie rapportage d.d. xx-xx-2017 op de website van de school). Dit betekent dat onze school voldoet aan haar wettelijke verplichting, maar dat de normindicatoren volgens de inspectie nog niet allemaal op orde zijn. Het pedagogisch klimaat op de Wildzang werd positief ervaren. De inspectie heeft tevens uitgesproken dat zij tevreden is over de reeds ingezette verbeteringen van de afgelopen jaren en er vertrouwen in heeft dat de school dit succesvol zal borgen. Begin 2018 wordt onze school opnieuw beoordeeld. De kwaliteit van de school om goed onderwijs te verzorgen en de leerlingen, passend bij hun onderwijs- en ondersteuningsbehoeften te begeleiden, brengen we in beeld aan de hand van de onderstaande tabellen en doelstellingen. Onderdelen die we voldoende ontwikkeld hebben: 3.2 Planmatig werken vanuit de basiskwaliteit, het referentiekader en aanvullende aspecten De school werkt met effectieve methoden en aanpakken. Het personeel is handelingsbekwaam en competent. Voor leerlingen die extra ondersteuning krijgen op het niveau van het samenwerkingsverband is een ondersteuningsarrangement vastgesteld. Bij plaatsing en overdracht van leerlingen is de school in het belang van kind en ouders zeer zorgvuldig. 3.3 Preventieve en licht curatieve interventies De school biedt passend onderwijs aan leerlingen met ondersteuningsbehoeften op het gebied van sociale veiligheid en gedrag. 3.4 Ondersteuningsstructuur De leerkrachten bezitten ondersteuningsdeskundigheid. De leerkrachten zijn in staat om vroegtijdig te signaleren welke leerlingen extra ondersteuning nodig hebben. De leerkrachten zijn in staat om adequate plannen op te stellen voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. De school heeft een effectief zorgteam

8 Onderdelen die in ontwikkeling zijn: 3.2 Planmatig werken vanuit de basiskwaliteit, het referentiekader en aanvullende aspecten De school draagt met haar opbrengsten voldoende bij aan het realiseren van opbrengstgericht en passend onderwijs in de wijk/het dorp, conform de ambitie van het samenwerkingsverband. De school voert een helder beleid op het terrein van de begeleiding en ondersteuning van de leerlingen. De school bepaalt jaarlijks de effectiviteit van de begeleiding en ondersteuning van de leerlingen en past het beleid zo nodig aan. De school heeft continu zicht op de ontwikkeling van de leerlingen. De school werkt opbrengst- en handelingsgericht aan het realiseren van de onderwijszorgarrangementen. Ouders (en leerlingen) zijn nauw betrokken bij de school en de zorg. 3.3 Preventieve en licht curatieve interventies De school biedt passend onderwijs aan leerlingen met ondersteuningsbehoeften op het gebied van rekenen. De school biedt passend onderwijs aan leerlingen met ondersteuningsbehoeften op het gebied van lezen. De school biedt passend onderwijs aan leerlingen met ondersteuningsbehoeften op het gebied van meer- en hoogbegaafdheid. 3.4 Ondersteuningsstructuur De leerkrachten beschikken over voldoende analysevaardigheden om de juiste ondersteuning voor een kind te bepalen. De leerkrachten zijn in staat om een ontwikkelingsperspectief op te stellen.

9 4. Extra ondersteuning voor leerlingen met specifieke onderwijs behoeften Deskundigheid Aandacht en tijd Specifieke materialen en voorzieningen Gebouw Samenwerking Deskundigheid Aandacht en tijd Specifieke materialen en voorzieningen Gebouw Samenwerking Cognitief Leescoördinator. Alle leerkrachten zijn Montessori gediplomeerd. Differentiatie in tempo en niveau. Persoonlijke aandacht. Er wordt gebruik gemaakt van Snappet (tablet) bij het rekenonderwijs. Er zijn ruimtes om leerlingen coöperatief te laten werken. Samenwerking met Zien in de Klas op gebied van leerlingbegeleiding. Fysiek en medisch Toilet is aangepast voor minder validen. Gebouw kent geen drempels. Sociaal-emotioneel en gedrag Kanjercoördinator Alle leerkrachten zijn gecertificeerd voor de kanjertraining. D.m.v. wekelijkse lessen/ vragenlijsten LVS Kanvas. Kanjertraining methode en het sociaal veiligheidsplan. Samenkomen/eten in de middenruimte bij feesten en maandsluitingen. Samenwerkingsverband met GGD, MDF. Omgevingscontext Ondersteuningsteam: medisch verpleegkundige, Schoolmaatschappelijk werk, orthopedagoog. Cultuurcoördinator. Ons schoolplein is een groen plein met een wijkfunctie. Kind centrum is in het gebouw gevestigd. Montessori kind centrum

10 5. Bijzonderheden en aanvullingen Vorig schooljaar ( ) is de Wildzang een verbeteringstraject opgestart via De Betere Basisschool (DBB) waarin we het onderwijs en de zorg naar een hoger plan trekken en verankeren in ons schoolbeleid. De school wordt hierbij begeleid door de CED groep. De Betere Basisschool verhoogt de opbrengsten en verbetert duurzaam de kwaliteit van de school. De prestaties van de kinderen worden beter en de school wordt effectiever. Dit wordt gerealiseerd door de school op basis van verantwoord verandermanagement zo planmatig te laten werken dat onderwijsvernieuwingen die we aanbrengen goed geïmplementeerd worden Door de inrichting van een ander organisatiemodel zal onze kleine school tijd en ruimte creëren om kinderen met speciale behoeften adequaat te blijven begeleiden.

Format schoolondersteuningsprofiel

Format schoolondersteuningsprofiel Format schoolondersteuningsprofiel Naam van de school: St. Theresia Adres: Ransdalerstraat 62 6312AJ te Ransdaal Telefoon: 043-4591682 Brinnummer: 11KB Schoolbestuur: Innovo Inleiding In het schoolondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11WU00 Mariaschool

Schoolondersteuningsprofiel. 11WU00 Mariaschool Schoolondersteuningsprofiel 11WU00 Mariaschool Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool De Arnhorst. Velp

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool De Arnhorst. Velp SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool De Arnhorst Velp 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Arnhorst in Velp. Iedere school stelt een

Nadere informatie

Uittreksel van het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Basisschool Pius X, Bergschenhoek

Uittreksel van het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Basisschool Pius X, Bergschenhoek Uittreksel van het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Basisschool Pius X, Bergschenhoek Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 17IQ00 School voor Speciaal Basisonderwijs De Verrekijker

Schoolondersteuningsprofiel. 17IQ00 School voor Speciaal Basisonderwijs De Verrekijker Schoolondersteuningsprofiel 17IQ00 School voor Speciaal Basisonderwijs De Verrekijker Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11BF00 De Mienskip

Schoolondersteuningsprofiel. 11BF00 De Mienskip Schoolondersteuningsprofiel 11BF00 De Mienskip Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 4 DEEL I INVENTARISATIE... 7 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 8 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

INDICATOREN BASISONDERSTEUNING

INDICATOREN BASISONDERSTEUNING INDICATOREN BASISONDERSTEUNING (ofwel de kwaliteit van de basisondersteuning binnen het schoolondersteuningsprofiel van de basisscholen in het samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven) Een werkgroep

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2016-2017 Naam school: De Fontein Leerlingaantal: 251 Klassendeler: 27 Brinnummer: 24 DX De Fontein is een Christelijke basisschool. We lezen en werken

Nadere informatie

SWV Driegang heeft haar ambitie gelegd bij PO-kwaliteit. Wij willen daar in twee stappen komen;

SWV Driegang heeft haar ambitie gelegd bij PO-kwaliteit. Wij willen daar in twee stappen komen; Schoolondersteuningsprofiel 2016-2017 1 Inleiding Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van obs Het Mozaïek In dit plan staat beschreven welke zorg en ondersteuning wij onze leerlingen kunnen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 09KQ00 Basisschool Het Venster

Schoolondersteuningsprofiel. 09KQ00 Basisschool Het Venster Schoolondersteuningsprofiel 09KQ00 Basisschool Het Venster Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2018 Onderwijs Op De Regenboog werken we in iedere groep op verschillende niveaus door te differentiëren in tempo, instructie, hoeveelheid en moeilijkheidsgraad. Daarbij blijven

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen

Schoolondersteuningsprofiel. 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen Schoolondersteuningsprofiel 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 10XU00 CBS Het Baken

Schoolondersteuningsprofiel. 10XU00 CBS Het Baken Schoolondersteuningsprofiel 10XU00 CBS Het Baken Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 03JH00 Basisschool Jeroen Bosch

Schoolondersteuningsprofiel. 03JH00 Basisschool Jeroen Bosch Schoolondersteuningsprofiel 03JH00 Basisschool Jeroen Bosch Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11KM00 Basissch Insp J. Cryns

Schoolondersteuningsprofiel. 11KM00 Basissch Insp J. Cryns Schoolondersteuningsprofiel 11KM00 Basissch Insp J. Cryns Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 07MG00 Chr Basissch Eben Haezer

Schoolondersteuningsprofiel. 07MG00 Chr Basissch Eben Haezer Schoolondersteuningsprofiel 07MG00 Chr Basissch Eben Haezer Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel De Startbaan - 2 oktober 2014

School Ondersteuningsprofiel De Startbaan - 2 oktober 2014 De Startbaan - 2 oktober 214 1B. Onderwijskundig concept van de school Onderwijskundig concept van de school Onze school zet de laatste jaren in op kwaliteitsgericht coachen. Daarbij gaan we uit van de

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 03XI00 CBS De Opdracht

Schoolondersteuningsprofiel. 03XI00 CBS De Opdracht Schoolondersteuningsprofiel 03XI00 CBS De Opdracht Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 24CT00 RK Basisschool De Floriant

Schoolondersteuningsprofiel. 24CT00 RK Basisschool De Floriant Schoolondersteuningsprofiel 24CT00 RK Basisschool De Floriant 1 Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23RY00 OBS de Bundel

Schoolondersteuningsprofiel. 23RY00 OBS de Bundel Schoolondersteuningsprofiel 23RY00 OBS de Bundel Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden. Ook geven wij aan welke

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 14QN00 IBS De Twamester

Schoolondersteuningsprofiel. 14QN00 IBS De Twamester Schoolondersteuningsprofiel 14QN00 IBS De Twamester Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 15QG00 Horizon

Schoolondersteuningsprofiel. 15QG00 Horizon Schoolondersteuningsprofiel 15QG00 Horizon Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

Bijlage 2. Basisondersteuning binnen SWV Groningen Ommelanden

Bijlage 2. Basisondersteuning binnen SWV Groningen Ommelanden Bijlage 2. Basisondersteuning binnen SWV Inleiding Het samenwerkingsverband dient te bepalen wat het niveau van de basisondersteuning is. Hiermee wordt bedoeld wat elke school tenminste in huis dient te

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel EBS De Parel - 18 mei 2015

Schoolondersteuningsprofiel EBS De Parel - 18 mei 2015 Contactgegevens school Naam EBS De Parel Straat + huisnummer Zuiderkruis 4 Plaats Amersfoort Postcode 3813 VA Land Nederland Brinnummer 30FP Telefoon (033)737-0305 E-mailadres deparel@haal.nl 1B. Onderwijskundig

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Anne Frankschool Ellecom 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool Ellecom. Iedere school stelt een SOP op,

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 08PJ00 J.J. Anspachschool

Schoolondersteuningsprofiel. 08PJ00 J.J. Anspachschool Schoolondersteuningsprofiel 08PJ00 J.J. Anspachschool Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 02UV03 Gereformeerde Scholengemeenschap voor Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo

Schoolondersteuningsprofiel. 02UV03 Gereformeerde Scholengemeenschap voor Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo Schoolondersteuningsprofiel 02UV03 Gereformeerde Scholengemeenschap voor Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 15GV00 R.K. Pastoor Galamabasisschool De Bongerd 22 7041 GL s-heerenberg De Pastoor Galamaschool maakt deel uit van Stichting Primair Onderwijs Achterhoek Inhoudsopgave Inhoud

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 04TL00 Chr Basissch It Twaspan

Schoolondersteuningsprofiel. 04TL00 Chr Basissch It Twaspan Schoolondersteuningsprofiel 04TL00 Chr Basissch It Twaspan Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 17EQ00 PC Basisschool De Fakkel

Schoolondersteuningsprofiel. 17EQ00 PC Basisschool De Fakkel Schoolondersteuningsprofiel 17EQ00 PC Basisschool De Fakkel Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden. Ook geven

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 08VK00 Prins W Alexanderschool

Schoolondersteuningsprofiel. 08VK00 Prins W Alexanderschool Schoolondersteuningsprofiel 08VK00 Prins W Alexanderschool Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 03TR00 06SX00 Basisschool St. Augustinus Basisschool St. Martinus Met ingang van 1-8-2017: 00TR00 Basisschool Gaanderwijs Pelgrimstraat 59c 7011 BJ Gaanderen Basisschool Gaanderwijs

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 20OW00 Basisschool t Einder

Schoolondersteuningsprofiel. 20OW00 Basisschool t Einder Schoolondersteuningsprofiel 20OW00 Basisschool t Einder Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...

Nadere informatie

Samenvatting. Totalen

Samenvatting. Totalen MONITOR BASISONDERSTEUNING ANNE FRANKSCHOOL ARNHEM Ingevuld door: Julia van Broeckhuijsen J. Burema Samenvatting Totalen Leerlingen ontwikkelen zich in een veilige omgeving.. De school heeft inzicht in

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 08ZG00 Basissch 'T Otterke

Schoolondersteuningsprofiel. 08ZG00 Basissch 'T Otterke Schoolondersteuningsprofiel 08ZG00 Basissch 'T Otterke Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel De Griftschool - 14 oktober 2014

Schoolondersteuningsprofiel De Griftschool - 14 oktober 2014 Contactgegevens school Naam De Griftschool Straat + huisnummer Van Speijklaan 3 Plaats Woudenberg Postcode 3931 AB Land Nederland Brinnummer 1SO Telefoon (33)286-2295 E-mailadres info@griftschool.nl 1B.

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 18UV00 OBS De Westhoek

Schoolondersteuningsprofiel. 18UV00 OBS De Westhoek Schoolondersteuningsprofiel 18UV00 OBS De Westhoek Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 12ZQ00 De Bongerd

Schoolondersteuningsprofiel. 12ZQ00 De Bongerd Schoolondersteuningsprofiel 12ZQ00 De Bongerd Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 14GF00 De Zeester

Schoolondersteuningsprofiel. 14GF00 De Zeester Schoolondersteuningsprofiel 14GF00 De Zeester Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 09CH00 Van Haersma Buma School

Schoolondersteuningsprofiel. 09CH00 Van Haersma Buma School Schoolondersteuningsprofiel 09CH00 Van Haersma Buma School Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 07PR00 RK Basisschool St Jozef

Schoolondersteuningsprofiel. 07PR00 RK Basisschool St Jozef Schoolondersteuningsprofiel 07PR00 RK Basisschool St Jozef Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van CBS Juliana

Ondersteuningsprofiel van CBS Juliana Ondersteuningsprofiel van CBS Juliana schooljaar 2017-2018 Meer- en minder begaafdheid Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op taal/lees/rekengebied bieden wij waar nodig ondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 17TW00 De Kosmos

Schoolondersteuningsprofiel. 17TW00 De Kosmos Schoolondersteuningsprofiel 17TW00 De Kosmos Geactualiseerd op 15 januari 2015 Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen

Nadere informatie

Minister Marga Klompéschool

Minister Marga Klompéschool 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Minister Marga Klompéschool Algemene gegevens School Minister Marga Klompéschool BRIN 17RX Directeur R. van der Veer Adres Robert Kochplaats 346-348 Telefoon

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 09AY00 Rooms Katholieke Basisschool De Brembocht

Schoolondersteuningsprofiel. 09AY00 Rooms Katholieke Basisschool De Brembocht Schoolondersteuningsprofiel 09AY00 Rooms Katholieke Basisschool De Brembocht Inhoudsopgave Toelichting 3 DEEL I INVENTARISATIE 6 1 Typering van de school.7 2 Kwaliteit basisondersteuning 7 3 Basisondersteuning

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het SchoolOndersteuningsProfiel (SOP) van basisschool de Arnhorst in Velp Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 12TE00 De Esch Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

School Ondersteunings Profiel (SOP)

School Ondersteunings Profiel (SOP) School Ondersteunings Profiel (SOP) april 2016 1 Schoolondersteuningsprofiel: Is onze school de passende plek voor uw kind? Wat is het schoolondersteuningsprofiel en waar dient het voor? Het schoolondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016 Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016 Naam school: De Fontein Leerlingaantal: 270 Klassendeler: 25 Brinnummer: 24 DX De Fontein is een groeiende, moderne, Christelijke basisschool.

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel afdeling SO. 26LD00 Openbaar ZML-School Leeuwarden-Franeker It Twaluk

Schoolondersteuningsprofiel afdeling SO. 26LD00 Openbaar ZML-School Leeuwarden-Franeker It Twaluk Schoolondersteuningsprofiel afdeling SO 26LD00 Openbaar ZML-School Leeuwarden-Franeker It Twaluk Schoolondersteuningsprofiel IT Twalûk versie 2013-2014 afdeling SO Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 12AQ00 St Cornelius Basisschool

Schoolondersteuningsprofiel. 12AQ00 St Cornelius Basisschool Schoolondersteuningsprofiel 12AQ00 St Cornelius Basisschool Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 21NI00 GBS De Fontein

Schoolondersteuningsprofiel. 21NI00 GBS De Fontein Schoolondersteuningsprofiel 21NI00 GBS De Fontein Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Noachschool

Ondersteuningsprofiel van de Noachschool Ondersteuningsprofiel van de Noachschool Meer- en minder begaafdheid Voor leerlingen met een leerachterstand bieden we begeleiding bij de Remedial Teacher. Voor meerbegaafde leerlingen is er elke week

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel VSO. 26LD00 Openbaar ZML-School Leeuwarden-Franeker It Twaluk

Schoolondersteuningsprofiel VSO. 26LD00 Openbaar ZML-School Leeuwarden-Franeker It Twaluk Schoolondersteuningsprofiel VSO 26LD00 Openbaar ZML-School Leeuwarden-Franeker It Twaluk Schoolondersteuningsprofiel It Twalûk versie 2013-2014 afdeling VSO Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 3 DEEL I

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 05LC00 De Korendrager

Schoolondersteuningsprofiel. 05LC00 De Korendrager Schoolondersteuningsprofiel 05LC00 De Korendrager Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4

Nadere informatie

Uw schoolondersteuningsprofiel

Uw schoolondersteuningsprofiel Uw schoolondersteuningsprofiel Moment van opstellen 2012/08/01 1 e tussenevaluatie 2014 11 18 Typering van onze school De Klankhof/ 't Kofschip zijn twee kleine, sfeervolle locaties met een veilige sfeer

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 06RQ00 RK Basisschool De Kabas

Schoolondersteuningsprofiel. 06RQ00 RK Basisschool De Kabas Schoolondersteuningsprofiel 06RQ00 RK Basisschool De Kabas Inhoud Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM staat aangegeven:

ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM staat aangegeven: ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM 2016-2017 INLEIDING Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO 20.01. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 't Kruisrak - 30 oktober 2014

Schoolondersteuningsprofiel 't Kruisrak - 30 oktober 2014 Contactgegevens school Naam 't Kruisrak Straat + huisnummer Vogelpad 3 Plaats Bunschoten Postcode 3752 KV Land Nederland Brinnummer 08EN Telefoon (033)298-4260 E-mailadres admin@kruisrak.nl 1B. Onderwijskundig

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL. Daltonschool Leiden en De Sleutelbloem Boshuizerkade 119 Kennedylaan TZ leiden 2324ER Leiden

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL. Daltonschool Leiden en De Sleutelbloem Boshuizerkade 119 Kennedylaan TZ leiden 2324ER Leiden SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Daltonschool Leiden en De Sleutelbloem Boshuizerkade 119 Kennedylaan 1 2321TZ leiden 2324ER Leiden 071-5722141 0715763314 Daltonschool Leiden en de Sleutelbloem zijn twee locaties

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Versie januari TJ00 OBS De Reiziger

Schoolondersteuningsprofiel Versie januari TJ00 OBS De Reiziger Schoolondersteuningsprofiel Versie januari 2015 17TJ00 OBS De Reiziger Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden.

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van CBS de Tamboerijn

Ondersteuningsprofiel van CBS de Tamboerijn Ondersteuningsprofiel van CBS de Tamboerijn 2018-2022 Meer- en minder begaafdheid Voor minderbegaafde leerlingen maken wij gebruik van een eigen leerlijn en de inzet van de onderwijsassistent. Gedragsproblematiek

Nadere informatie

Uw schoolondersteuningsprofiel

Uw schoolondersteuningsprofiel Uw schoolondersteuningsprofiel Moment van opstellen 2012/08/01 1 e tussenevaluatie 2014011018 Typering van onze school De incent van oghschool (11XL) is een pc-school van ongeveer 200 lln en valt samen

Nadere informatie

CDBS Ichthus Baflo 1

CDBS Ichthus Baflo 1 CDBS Ichthus Baflo 1 Vastgesteld op: 26-09-2017 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 1. Algemene gegevens van de school 4 2. Missie en Visie van de school 4 3. Basis- en extra ondersteuning binnen (naam bestuur)

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Sunte Werfert. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke verplichting.

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 12LJ00 OBS De Regenboog

Schoolondersteuningsprofiel. 12LJ00 OBS De Regenboog Schoolondersteuningsprofiel 12LJ00 OBS De Regenboog Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 4 DEEL I INVENTARISATIE... 7 1 Typering van de school... 8 2 Kwaliteit basisondersteuning... 9 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Jenaplan Christelijke Basisschool De Troubadour Elden

Jenaplan Christelijke Basisschool De Troubadour Elden SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Jenaplan Christelijke Basisschool De Troubadour Elden 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van : Jenaplan Christelijke Basisschool

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 17FA Willem Van Oranje

Schoolondersteuningsprofiel. 17FA Willem Van Oranje Schoolondersteuningsprofiel 17FA Willem Van Oranje Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 4 DEEL I INVENTARISATIE... 7 1 Typering van de school... 8 2 Kwaliteit basisondersteuning... 9 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Basisondersteuning Samenwerkingsverband Stromenland

Basisondersteuning Samenwerkingsverband Stromenland Basisondersteuning Samenwerkingsverband Stromenland Inleiding Binnen het samenwerkingsverband Stromenland is met diverse gremia gezamenlijk gekomen tot deze notitie basisondersteuning. De procesgang is

Nadere informatie

CBS De Borgstee Nesweg AV Spijk Tel.nr.:

CBS De Borgstee Nesweg AV Spijk Tel.nr.: CBS De Borgstee Nesweg 19 9909 AV Spijk Tel.nr.: 0596-592006 www.cbsdeborgstee.nl E-mail: directie.borgstee@noordkwartier.nl 1 Vastgesteld op: concept 170302 Inhoudsopgave Pagina Inleiding x 1. Algemene

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 12TV00 Daltonschool Ees

Schoolondersteuningsprofiel. 12TV00 Daltonschool Ees Schoolondersteuningsprofiel 12TV00 Daltonschool Ees Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8

Nadere informatie

Borgshof CS Farmsum

Borgshof CS Farmsum Borgshof 20 9936 CS Farmsum 0596-614118 1 Vastgesteld op: datum Inhoudsopgave Pagina Inleiding x 1. Algemene gegevens van de school x 2. Missie en Visie van de school x 3. Basis- en extra ondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 15TG00 OBS De TWA Fisken

Schoolondersteuningsprofiel. 15TG00 OBS De TWA Fisken Schoolondersteuningsprofiel 15TG00 OBS De TWA Fisken Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

12OT00 Berglarenschool GEMERT. Schoolondersteuningsprofiel

12OT00 Berglarenschool GEMERT. Schoolondersteuningsprofiel 12OT00 Berglarenschool GEMERT Schoolondersteuningsprofiel Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11WC00 Mr Iven-School

Schoolondersteuningsprofiel. 11WC00 Mr Iven-School Schoolondersteuningsprofiel 11WC00 Mr Iven-School Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4

Nadere informatie

Merwedeschool. Stg. Openbaar Verenigd Onderwijs in Gorinchem en regio. School Ondersteunings Profiel 2018

Merwedeschool. Stg. Openbaar Verenigd Onderwijs in Gorinchem en regio. School Ondersteunings Profiel 2018 Schoolondersteuningsprofiel Merwedeschool 2017 2018 Stg. Openbaar Verenigd Onderwijs in Gorinchem en regio 1 Inleiding Het schoolondersteuningsprofiel Het school-ondersteuningsprofiel (SOP) brengt onze

Nadere informatie

CBS Oranje Nassauschool Meidoornstraat VX Stadskanaal

CBS Oranje Nassauschool Meidoornstraat VX Stadskanaal CBS Oranje Nassauschool Meidoornstraat 9 9501 VX Stadskanaal 0599-651572 05TL 1 Vastgesteld op: datum Inhoudsopgave Pagina Inleiding x 1. Algemene gegevens van de school x 2. Missie en Visie van de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van CBS de Fakkel

Ondersteuningsprofiel van CBS de Fakkel Ondersteuningsprofiel van CBS de Fakkel Meer- en minder begaafdheid Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op taal/lees/rekengebied hebben we 25 uur een onderwijsassistent. Voor meer- en

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Inhoudsopgave Schoolondersteuningsprofiel 04NS00 Christelijke Montessorischool Toelichting... 3! DEEL I! INVENTARISATIE... 6! 1! Typering van de school... 7! 2! Kwaliteit basisondersteuning... 7! 3! Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 16DK00 De Weide

Schoolondersteuningsprofiel. 16DK00 De Weide Schoolondersteuningsprofiel 16DK00 De Weide Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 8 3 Basisondersteuning... 9

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 1. Basisondersteuning In vergelijking met de gemiddelde scores van het SWV scoren we lager op de volgende aspecten: - Planmatig werken - Deskundigheid - Evaluatie leerling ondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. De Poolster

Schoolondersteuningsprofiel. De Poolster Schoolondersteuningsprofiel De Poolster Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Basisondersteuning... 8 3 Deskundigheid voor ondersteuning... 9 4 Ondersteuningsvoorzieningen...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind?

Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind? Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind? Wat is het schoolondersteuningsprofiel en waar dient het voor? Het schoolondersteuningsprofiel beschrijft welke ondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11LK00 'n Esch

Schoolondersteuningsprofiel. 11LK00 'n Esch Schoolondersteuningsprofiel 11LK00 'n Esch Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Basisschool Kampus

Schoolondersteuningsprofiel Basisschool Kampus Schoolondersteuningsprofiel 2016-2017 Basisschool Kampus BS KAMPUS DE GILDEKAMP 6016 6545 LX Nijmegen TEL. 024-3777961 3.1 Onderwijs Per ondersteuningsgebied is steeds aangegeven in welke mate dit binnen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. PC Basissch De Regenboog

Schoolondersteuningsprofiel. PC Basissch De Regenboog Schoolondersteuningsprofiel PC Basissch De Regenboog Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Basisondersteuning... 8 3 Deskundigheid voor ondersteuning...

Nadere informatie

Concept Ondersteuningsprofiel

Concept Ondersteuningsprofiel Concept Ondersteuningsprofiel 1. Inleiding 2. Algemene gegevens l 2a. Contact en vaststellingsgegevens l Naam: Adres: Naam school Brin: Telefoon: E- mail: Opgesteld namens Datum directie en team Directeur

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van Het Fundament Nieuwland Verduinstraat 8, 4243JZ Nieuwland

Ondersteuningsprofiel van Het Fundament Nieuwland Verduinstraat 8, 4243JZ Nieuwland Ondersteuningsprofiel van Het Fundament Nieuwland Verduinstraat 8, 4243JZ Nieuwland Meer- en minder begaafdheid Voor kinderen met een leerachterstand hebben we gepaste hulp. Voor meerbegaafden is er de

Nadere informatie

School Ondersteunings Profiel

School Ondersteunings Profiel School Ondersteunings Profiel 2016-2020 1 SOP Profi Pendi Inhoud 1. Algemene gegevens... 3 1.1 Contactgegevens school... 3 2. Visie van de school (kort) en type school... 4 3. Kengetallen leerlingen...

Nadere informatie

Floraschool

Floraschool Floraschool 6AZ 218-219 Specifieke kennis en kunde Aantoonbare specifieke deskundigheid Etra ondersteuning ism eterne partners SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL Etra ondersteuning binnen de school Basisondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) format swv ZOUT

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) format swv ZOUT Schoolondersteuningsprofiel (SOP) format swv ZOUT Zakelijke gegevens Naam school Obs Piet de Springer Straat Prinsenplein 1 3947PG Langbroek Telefoon 0343562303 Mailadres info@obspietdespringer.nl Website

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Prof. Dr. Leo Kanner College Leiden. Schoolondersteuningsprofielen 2018

Schoolondersteuningsprofiel Prof. Dr. Leo Kanner College Leiden. Schoolondersteuningsprofielen 2018 Schoolondersteuningsprofiel Prof. Dr. Leo Kanner College Leiden Schoolondersteuningsprofielen 2018 SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Dit is het schoolondersteuningsprofiel (of schoolprofiel) van Prof. Dr. Leo

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool Pius X

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool Pius X SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool Pius X 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Pius X. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 17YV00 OBS De Marke

Schoolondersteuningsprofiel. 17YV00 OBS De Marke Schoolondersteuningsprofiel 17YV00 OBS De Marke Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden. Ook geven wij aan welke

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel De Horizon - 28 oktober 2014

Schoolondersteuningsprofiel De Horizon - 28 oktober 2014 De Horizon - 28 oktober 214 Contactgegevens school Naam De Horizon Straat + huisnummer Sportlaan 14 Plaats Hoogland Postcode 3828AZ Land Nederland Brinnummer 24AR Telefoon (33)48-9347 E-mailadres dehorizon@haal.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 27XE00 OBS Het Woudhuis

Schoolondersteuningsprofiel. 27XE00 OBS Het Woudhuis Schoolondersteuningsprofiel 27XE00 OBS Het Woudhuis Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden. Ook geven wij aan

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod

Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod Naam school: Montessorischool Nieuwerkerk Leerlingaantal: 225 lln. per 1 oktober 2016 Gemiddeld aantal leerlingen per groep: 28 lln per

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 13KR00 De Wendakker

Schoolondersteuningsprofiel. 13KR00 De Wendakker Schoolondersteuningsprofiel 13KR00 De Wendakker Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie