Invallers informatie Kinderopvang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Invallers informatie Kinderopvang"

Transcriptie

1 Invallers informatie Kinderopvang Informatie voor invalkrachten in de kinderopvang

2 Welkom! SLIM Personeelsbemiddeling is een bemiddelingsbureau voor Basisonderwijs en nu ook voor kinderopvang. Als invaller heb je meestal niet één vaste werkgever en geen vast contactpersoon. Aangezien SLIM wordt ingezet voor het beheer van vele invallerspools, zullen wij voortaan ook deze plek opvullen. SLIM is geen uitzendbureau en wordt niet jouw werkgever. Maar wel willen we jouw vragen beantwoorden, onduidelijkheden met je bespreken en hulp bieden wanneer dat nodig is en waar wij dat kunnen. SLIM neemt de taak op zich om je zo goed mogelijk te informeren over alles wat met invalwerk te maken heeft. Denk hierbij aan het informeren over de pool, het aanleveren van gegevens en opbouw van rechten en de verplichtingen die daar tegenover staan. Ook bieden we je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen door de aangeboden workshops, maar bovenal zullen we je invalwerk aanbieden. SLIM is jouw contactpersoon voor al je invalwerk, vragen en al het overige. We denken met je mee en gaan samen met jou op zoek naar de beste mogelijkheden. Wij willen je graag veel succes wensen en hopen op een fijne samenwerking. Het SLIM-Team!

3 Voorbereiding Een aantal voorwaarden om jou te kunnen inzetten: Je hebt een intakegesprek gehad; Je bereidt je goed voor; Jouw persoonsdossier is volledig aangevuld; Je houdt je persoonsdossier actueel; Je gaat akkoord met de spelregels die verderop in dit blad zijn genoemd; Je houdt je beschikbaarheid goed bij via de site; Je neemt je telefoon op; Je doet je uiterste best! In dit blad vind je alles wat je moet weten en vind je alle voorwaarden terug. Na het intakegesprek ontvang je jouw inloggegevens voor mijnbeschikbaarheid. Dit zijn alle opties op dit inlog gedeelte speciaal voor onze SLIMme invallers: Gaan snel naar en kies voor mijnbeschikbaarheid voor de volgende mogelijkheden: - Wijzigen beschikbaarheid - Vacature overzicht - Overzicht ingeplande werkzaamheden - Wijzigen van eigen gegevens - Kinderopvang overzicht - Informatie - Workshop informatie Wanneer je non-actief bent, kun je niet inloggen! Neem hiervoor contact met ons op.

4 Aan het werk! We bellen je s ochtends vroeg (tenzij anders besproken), tussen de middag of buiten werktijd, op zondag en de avonden. We bespreken de aanvraag met je en jij geeft aan of je beschikbaar bent. Zodra je akkoord geeft, word jij hiervoor ingepland. Per mail krijg je meteen een bevestiging van de aanvraag. Deze informatie vind je ook op mijnbeschikbaarheid. Invallerspool Per kinderopvangorganisatie is er per halfjaar een beschikbare pool met in te zetten invallers. De periodes lopen van januari tot juni en juni tot januari. Voorbereidingen voor de pool vinden plaats in de maanden voor de start van de nieuwe periode. Afhankelijk van het moment van je inschrijven, bespreken we met je of je meteen in een pool kunt toetreden of nog even op de wachtlijst komt. Mocht het zo zijn dat binnen een periode de pool te klein is, dan is de kans aanwezig dat je tussentijds kunt gaan deelnemen in de pool. Zodra je ben geselecteerd voor de pool, krijg je van ons het verzoek je persoonsdossier compleet te maken. Ook wordt er voor deelname in de pool een 0-uren contract opgesteld door de administratie van het bestuur. Soms wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd, hiervoor word je dan uitgenodigd. Losse invalwerkzaamheden Er zijn mogelijkheden dat er werkzaamheden, buiten een invallerspool, beschikbaar zijn en aan jou worden aangeboden (als je bijvoorbeeld ook als onderwijsassistent staat ingeschreven). Hiervoor is het belangrijk dat een aantal basisbescheiden in je persoonsdossier bij ons aanwezig zijn. Ontbrekende stukken zullen we dan nog bij je opvragen en deze dien je zo snel mogelijk aan te leveren.

5 Overeenkomst/ salaris Arbeidsovereenkomst Voor je werkzaamheden krijg je standaard een 0-uren contact. Wanneer er voor een bepaalde periode vaste uren worden afgesproken, kan je hiervoor een min-max contract aangeboden krijgen. In dit contract kom je de vaste uren overeen en de mogelijkheid eventueel extra te kunnen werken. De kinderopvangorganisatie is in de meeste gevallen jouw werkgever. Eventueel zou het kunnen zijn dat hiervoor een payrollorganisatie wordt ingezet. Hierover word je dan uiteraard geïnformeerd. Bevestigingsmail Van SLIM krijg je een bevestigingsmail voor het ingeplande invalwerk. Deze mail somt de afspraken voor invalwerk tussen de opvang, SLIM en jou op. Het is mogelijk dat je in werkelijkheid (en overleg) meer of minder moet werken dan vooraf is afgesproken. Aan de bevestigingsmail kan je geen rechten ontlenen. Uren declareren Wanneer je hebt gewerkt, moet je een urenbriefje invullen. Urenbriefjes ontvang je via de bevestigingsmail, maar vind je ook op mijnbeschikbaarheid. Per maand kun je op 1 briefje alle gewerkte uren invullen. Lever het briefje volledig goed ingevuld aan voor de sluitingsdatum van de betreffende organisatie. Op mijnbeschikbaarheid staat ook waar je de urenbriefjes naar toe moet sturen per kinderopvangorganisatie. Let op: Lever je geen urenbriefje aan, krijg je ook geen uren uitbetaald! Salaris Loonuitbetaling vindt meestal rond de 25e van de maand plaats. Hierbij moet het aantal uren wel voor de sluitingdatum (meestal tussen de 10e en 16e van de maand) doorgegeven zijn. Wanneer dit wordt doorgegeven, dan ontvang je het loon de maand erop. Het vakantiegeld bedraagt 8% van je bruto loon. Bij invalwerk krijg je dit meestal meteen met je salaris aan het einde van de maand uitgekeerd. De eindejaarsuitkering bestaat uit 3,5% van het feitelijke salaris en de vakantietoeslag.

6 Salaris Salarisschalen (CAO Kinderopvang) Salarisschalen Pegagogisch medewerkers (schaal 6) Per 1 December 2014 Nummer Bruto maandloon Nummer Bruto maandloon , , , , , , , , , , , , ,00 Berekenen uurloon Het uurloon bereken je door het bruto maandloon als eerst terug te rekenen naar een week. Deel het bruto maandloon door 4,35. Vervolgens deel je de uitkomst door het aantal uren per week (36).

7 Declaraties Reiskostendeclaratie In sommige gevallen heeft een organisatie hiervoor een beleid opgesteld. Mocht dit niet het geval zijn, dan geldt het volgende: Woon-werkverkeer: 0,11 per km met eigen vervoer of volledige vergoeding van gebruik openbaarvervoer. In geval van een gebroken dienst worden de extra gemaakte kilometers boven het normale woon-werkverkeer vergoedt tegen 0,21 per km. Een gebroken dienst is een dienst volgens rooster op 1 of meer locaties, bestaande uit 2 of meer dienstdelen, waar een onbetaalde onderbreking van meer dan 1 uur tussen zit. Het declareren van de reiskosten doe je door middel van het reiskostendeclaratieformulier (zie bevestigingsmail en/of mijnbeschikbaarheid). Het formulier moet je invullen en laten ondertekenen door de leidinggevende. Afhankelijk van de kinderopvangorganisatie, stuur je het formulier als scan naar administratie@slim-online.nl of per post naar het betreffende administratiekantoor. Zie hiervoor het overzicht op mijnbeschikbaarheid. Declareren Verklaring Omtrent Gedrag Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet je via ons regelen. Voor het aanvragen ontvang je van ons een link waardoor je via je DigiD een VOG kunt aanvragen. De kosten van de VOG betaal je eerst zelf. Declareren doe je door het formulier in te vullen en deze samen met het betaalbewijs naar onze administratie te mailen. SLIM verzamelt alles en stuur het door naar de kinderopvangorganisatie. De declaratie wordt samen met je loon aan je overgemaakt. Urendeclaratie Declareer dus ook je eigen uren!!

8 Salaris Geen loonuitbetaling gehad? Hou goed bij welke invaldagen uitbetaald zijn en welke nog niet. De uren worden meestal een maand later uitbetaald. Je uren worden niet uitbetaald wanneer je geen urenbriefje hebt aangeleverd! Mocht je dit wel goed hebben gedaan en er is een maand verstreken, neem hierover dan even contact met ons op. Zorg er wel voor dat je tijdig aan de bel trekt! Na 3 maanden neemt SLIM het niet meer in behandeling en is er kans dat de werkgever niet meer tot uitbetaling overgaat. Niet ingeschaald in de juiste loonschaal? Neem contact op met SLIM op en laat weten in welke schaal je zou moeten komen. Zorg ervoor dat je alle nodige bewijzen aanlevert, dit doe je door middel van een salarisstrook, akte van benoemingen, alles wat bewijst dat je 60 dagen of meer hebt gewerkt. Wanneer je in een lagere loonschaal bent uitbetaald, geef dan meteen (maximaal binnen 3 maanden) door dat dit gewijzigd moeten worden. Wanneer je hiermee langer dan 3 maanden wacht, heb je kans dat de werkgever je voor de al reeds uitbetaalde dagen, niet meer wil uitbetalen in de hogere schaal. Administratie SLIM Wij kunnen geen kijkje nemen in de administratiesystemen van de administratiekantoren, waardoor we je soms moeten doorsturen naar het administratiekantoor en we je niet helemaal zelf van dienst kunnen zijn. SLIM probeert je zo goed mogelijk te informeren en zodra het nodig is zoeken we dingen voor je uit. We hebben goed contact met alle administratiekantoren en we weten welke voorwaren en regels ze hanteren.

9 Dossier Alles wat je moet weten over het aanleveren en actueel houden van je dossier, vind je via deze link: Adres wijziging Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je jouw gegevens wijzigt op mijnbeschikbaarheid. Wij krijgen hiervan een melding en sturen je nieuwe gegevens door naar het administratiekantoor. Ook hebben we dan een nieuw persoonsformulier van je nodig, deze vind je ook terug op mijnbeschikbaarheid. Gegevens actualiseren Het is mogelijk dat je per periode een aantal gegevens moet actualiseren. Hierover krijg je van ons bericht. Mocht je losse werkzaamheden verrichten buiten een pool, dat is het goed mogelijk dat je daarvoor ook gegevens moet actualiseren. Je krijgt hierover dan bericht van ons. Wanneer je opgevraagde gegevens niet op tijd aanlevert, is het soms niet mogelijk om tot uitbetaling over te gaan. Ook is het mogelijk dat je dan niet wordt opgenomen in een invallerspool. IBAN Zorg ervoor dat je jouw IBAN invult, in plaats van alleen het rekeningnummer. Met alleen het laatste, zal het administratiekantoor jouw loon niet over kunnen maken.

10 Gedragsregels Als invaller is het belangrijk dat jij je in ieder geval aan de volgende gedragsregels houdt. Deze regels zijn algemeen en het is goed mogelijk dat er per opvang andere regels worden gehanteerd. Het is goed om dit vooraf duidelijk met de leidinggevende te bespreken. Als invaller ben je verplicht alle door of namens de leidinggevende opgedragen werkzaamheden die tot het vervangingswerk behoren en welke redelijkerwijs kunnen worden verlangd, met interesse, respect, verantwoordelijkheidsgevoel en beste kunnen uit te voeren. Je bent verplicht je tijdens het invalwerk, maar ook daarna, te houden aan geheimhouding tot alle zaken voortvloeiende uit de werkzaamheden. Als invaller dien je er tijdens het werk altijd verzorgd en representatief uit te zien. Je dient onder normale omstandigheden, tijdig voor aanvang van de werktijd op de desbetreffende opvang aanwezig te zijn. Als invaller meld jij je bij aankomst bij je leidinggevende, stel je jezelf voor, geeft de reden van je komst aan en informeer je naar relevante informatie m.b.t. de vervanging. Als invaller verwijs je ouders met vragen over hun kind naar je leidinggevende. Indien ouders aandringen op een gesprek met jou als invalkracht dan zal dit in aanwezigheid van de leidinggevende plaatsvinden. Als invaller mag je tegenover ouders/verzorgers geen uitspraken doen over kinderen of situaties anders dan tijdens en in relatie tot de opvang. Er worden door jou als invaller ten opzichte van ouders of verzorgers geen meningen geuit over de gang van zaken op de betreffende opvang. Als invaller zorg je voor een goede overdracht van belangrijke informatie voor de vaste leidster en/ of leidinggevende. Als invaller laat je de opvangruimte zoals aangetroffen achter. Meld je voor vertrek af bij je leidinggevende. Als invaller dien je altijd de veiligheidsvoorschriften op de desbetreffende werkplek in acht te nemen. Bij calamiteiten zoals brand moeten de richtlijnen en aanwijzingen van de op de desbetreffende opvang aanwezige verantwoordelijke leidinggevende direct worden opgevolgd. Roken is alleen toegestaan in de pauzes. Als invalkracht rook je alleen op een voor de opvang aanvaardbare en toegestane locatie. Tijdens het werk zijn alcohol en drugs verboden. Telefoon- en internetgebruik voor privédoeleinden is, uitsluitend na toestemming van de directie, in de pauzes of na werkijd, toegestaan. Het gebruik van je eigen mobiele telefoon is tijdens het werk niet toegestaan. Alle eigendommen waarmee wordt gewerkt, zijn en blijven eigendom van de opvang waar wordt vervangen. Als invaller dien je eventuele afzeggingen tijdig bij de opvang en bij SLIM, door te geven. Kinderopvang gerelateerde, inhoudelijke zaken waarmee je als invaller te maken hebt, worden besproken met de leidinggevende. Klachten, ontevredenheden of andere negatieve zaken met betrekking tot de opvang, kun je met SLIM bespreken.

11 SLIM Voorwaarden Bij het accepteren van invalwerk, ga je akkoord met de, na het intakegesprek verstrekte voorwaarden: SLIM is en wordt geen werkgever; Dit blad is opgesteld ter informatie en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend; Je stemt in kennis te hebben genomen van alle informatie die via dit blad wordt aangeboden, inclusief de gedragsregels op de 10e pagina van dit blad; SLIM kan niet aansprakelijk worden gehouden voor werkgeversverplichtingen en risico s die voortvloeien uit de wet dan wel de aanstelling tussen de opvang en de invaller; SLIM kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade opgedaan door reistijd, bemiddeld door SLIM; Wanneer een organisatie niet over wil gaan tot betaling, zal SLIM dit in geen geval compenseren; Er kunnen geen rechten worden ontleend aan verstuurde bevestigingsmails door SLIM; Salaris van ingeplande invaldagen die door een opvang worden geannuleerd, worden niet door SLIM gecompenseerd; Schade opgelopen door miscommunicatie door de opvang of organisatie, zal niet door SLIM worden vergoed.

12 Contactgegevens Openingstijden: Zondag: uur tot uur Maandag t/m donderdag: 7.00 uur tot uur Vrijdag 7.00 uur tot uur Bezoektijden: Elke werkdag van 9.30 uur tot Vakantieopeningstijden: Zondag: gesloten Maandag t/m vrijdag: 9.30 uur tot uur Kijk voor de openingstijden per vakantie op onze website Contactgegevens: Website: Telefoon: algemeen: administratie: Post- en bezoekersadres: Zuiderkuipen HR Groningen Het SLIM-team: Check de website

13 SLIM Personeelsbemiddeling Groningen, 1 december 2014 Opgesteld door B. van der Veen

Invallers informatie. Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs

Invallers informatie. Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs Invallers informatie Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs Welkom! SLIM Personeelsbemiddeling is een bemiddelingsbureau specifiek voor

Nadere informatie

Invallersinformatie. Informatie voor inval-leerkrachten en inval-onderwijsassistenten in het basisonderwijs.

Invallersinformatie. Informatie voor inval-leerkrachten en inval-onderwijsassistenten in het basisonderwijs. Invallersinformatie Informatie voor inval-leerkrachten en inval-onderwijsassistenten in het basisonderwijs. 1 Welkom! SLIM Personeelsbemiddeling (hierna: SLIM) is de bemiddelaar in het basisonderwijs die

Nadere informatie

Informa e voor poolmedewerkers in de Vaste Pool van Samenwerkende besturen SLIM met Akorda

Informa e voor poolmedewerkers in de Vaste Pool van Samenwerkende besturen SLIM met Akorda Informa e voor poolmedewerkers in de Vaste Pool van Samenwerkende besturen SLIM met Akorda Welkom! Verschillende Christelijke besturen in de regio Zuid Drenthe en Overijssel hebben een samenwerking gestart

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

Informatie dienstverlening SLIM Personeelsbemiddeling

Informatie dienstverlening SLIM Personeelsbemiddeling Informatie dienstverlening SLIM Personeelsbemiddeling Zuiderkuipen 8 9711 HR Groningen 050-2103536 info@slim-online.nl www.slim-online.nl Kvk: 51421216 Rabobank: NL45 RABO 0158 8815 59 De dienstverlening

Nadere informatie

Werkwijzer. STC Groep BV

Werkwijzer. STC Groep BV Werkwijzer STC Groep BV Inhoudsopgave 1. Welkom bij STC Groep BV 2. Persoonlijke gegevens 3. De sollicitatieprocedure 4. Urendeclaraties & uitbetaling 5. Vakantiegeld & doorbetalingen bij vakantie / kort

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

Werkwijzer. Werkwijzer

Werkwijzer. Werkwijzer 1 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Accord 2 2. Persoonlijke gegevens 2 3. De sollicitatieprocedure 2. Urendeclaraties & uitbetaling 3. Vakantiegeld & doorbetaling bij vakantie/kort verzuim 3. Doorbetaling op

Nadere informatie

n nee n ja Dan plaatst de budgethouder voor akkoord voor deze machtiging zijn/haar handtekening in het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2.

n nee n ja Dan plaatst de budgethouder voor akkoord voor deze machtiging zijn/haar handtekening in het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2. Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB arbeidsovereenkomst Dit is een zorgovereenkomst die u samen met uw zorgverlener invult. U kunt bij het invullen de brochure Uw Persoonsgebonden budget en de Sociale

Nadere informatie

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt!

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! 1 Flexwerk_brochure-a.indd 1 HWW Zorg Flexwerk Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) afdeling Flexwerk is opgericht om, waar nodig, binnen HWW Zorg extra handen

Nadere informatie

Spelregels. Voor de vervangers van RTC De Beurs.

Spelregels. Voor de vervangers van RTC De Beurs. Spelregels Voor de vervangers van RTC De Beurs. Welkom! Beste vervanger, Van harte welkom bij RTC De Beurs. In het Regionaal Transfer Centrum De Beurs regelen wij als schoolbesturen in de regio Zuid-Kennemerland

Nadere informatie

Handleiding Mijn Timing

Handleiding Mijn Timing Handleiding Mijn Timing Flexkrachten 1 Op timing.nl kun je via het volgende icoontje persoonlijke pagina: Mijn Timing. (rechts bovenin het scherm) inloggen op jouw eigen In Mijn Timing kun je je contactgegevens,

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

FAQ S ZORGVERVOER. Chauffeurs

FAQ S ZORGVERVOER. Chauffeurs FAQ S ZORGVERVOER Chauffeurs VEELGESTELDE VRAGEN Hier kun je terecht voor al je vragen. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende drie categorieën: Opleiding Aan het werk Uitbetaling Het kan natuurlijk

Nadere informatie

Opmerkingen over de situatie van Lennie zijn in blauwe vlakken tussen de tekst geplaatst. het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2.

Opmerkingen over de situatie van Lennie zijn in blauwe vlakken tussen de tekst geplaatst. het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2. Zorgovereenkomst arbeidsovereenkomst Dit is een zorgovereenkomst die u samen met uw zorgverlener invult. U kunt bij het invullen de brochure Uw Persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank als

Nadere informatie

Handleiding. Uren declareren (online) Versie 1.1 6-1-2016

Handleiding. Uren declareren (online) Versie 1.1 6-1-2016 Handleiding Uren declareren (online) Versie 1.1 6-1-2016 In deze handleiding lees je meer over: Eerste keer inloggen Persoonlijke pagina Uren declareren Aankoopbewijzen Mijn administratie Vragen? Elke

Nadere informatie

met een partner of inwonend familielid

met een partner of inwonend familielid Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een partner of inwonend familielid Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: - de budgethouder is de opdrachtgever. - de zorgverlener is de

Nadere informatie

Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd

Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd 1. Inloggen 2. Inloggen lukt niet 3. Overzicht dashboard 4. Verzoek van de medewerker en mutatieformulier goedkeuren 5. Rapporten

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE WERKBRIEFJES EN BESCHIKBAARHEID. Voor uitzendkrachten

HANDLEIDING ONLINE WERKBRIEFJES EN BESCHIKBAARHEID. Voor uitzendkrachten HANDLEIDING ONLINE WERKBRIEFJES EN BESCHIKBAARHEID Voor uitzendkrachten INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Inloggen... 4 Navigeren naar overzicht... 4 Aanbieden werkbriefjes... 5 Procedures en uitbetaling...

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar.

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar. WERKWIJZER Hoe werkt het? Welkom bij Flexion Uitzendbureau. In dit boekje behandelen we de meest gestelde vragen die voorkomen wanneer je voor het eerst via ons aan het werk gaat. Mocht je na het lezen

Nadere informatie

Zorgovereenkomst met een partner of familielid

Zorgovereenkomst met een partner of familielid vink aan ja vink aan ja, vink aan ja, vink aan nee vink aan voogd vink aan bewindvoerder aan curator aan man Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst met een partner of familielid Dit is een zorgovereenkomst

Nadere informatie

Zorgovereenkomst met een partner of familielid

Zorgovereenkomst met een partner of familielid vink aan ja vink aan ja, vink aan ja, vink aan nee vink aan voogd vink aan bewindvoerder aan curator aan man Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst met een partner of familielid Dit is een zorgovereenkomst

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN LOONOPGAVE

VEEL GESTELDE VRAGEN LOONOPGAVE VEEL GESTELDE VRAGEN LOONOPGAVE Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Downloaden lijst 3. Gegevens op de loonopgave download 4. Gegevens aanlevering 5. Uploaden 6. Verschillenlijst 7. Eindafrekening 8. Correcties

Nadere informatie

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7 www.accord.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Welkom bij Accord Payroll Services 3 Inschrijfprocedure 3 Goed voorbereid aan het werk 4 Uitleg fasensysteem 4 De ABU CAO 5 Urendeclaraties

Nadere informatie

Personeelshandboek. el&p Payrolling

Personeelshandboek. el&p Payrolling Personeelshandboek el&p Payrolling Maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemene Beschrijving Organisatie... 3 3. Indiensttreding:... 3 4. Salaris:... 3 1. Salaris:... 3 2. Onkostenvergoeding:... 3 3.

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013 TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS Datum: 9 oktober 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Payrolling... 3 1.2 Online- People... 3 2. Rechten en plichten... 4 2.1 Opbouw van je rechten... 4 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Handleiding Multicraft Online Inhoudsopgave Deel I Handleiding Multicraft Online voor werknemers 1 Handleiding Multicraft

Nadere informatie

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq.

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Werkwijzer Innotiq VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Deze werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de bevestiging en de CAO voor Uitzendkrachten de basis van

Nadere informatie

Informatie voor Flexwerkers

Informatie voor Flexwerkers techniek logistiek productie Informatie voor Flexwerkers www.manschap.nl Welkom Welkom bij Manschap. Wij vinden het fijn om jou als collega te mogen begroeten. Manschap is een uitzendbureau dat zich richt

Nadere informatie

Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal

Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal Medewerkershandleiding Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal infacilities 13 maart 2012 medewerkershandleiding urenregistratieportaal / DM / AV / JK / MM INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 AFSPRAKEN... 3

Nadere informatie

Informatie voor Uitzendkrachten Accountemps en Officeteam

Informatie voor Uitzendkrachten Accountemps en Officeteam Informatie voor Uitzendkrachten Accountemps en Officeteam Contact gegevens Amsterdam Accountemps 020-420 32 30 OfficeTeam 020-346 34 82 Accountemps / OfficeTeam Antwoordnummer 46729 1060 VL Amsterdam Rotterdam

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie okt 2012 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin van

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING

TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Payrolling... 2 1.2 Wat is Pay-People?... 2 2. Rechten en plichten... 3 2.1 Opbouw van je rechten... 3 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP

HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP 1 Inhoudsopgave: 1. Aanmelding bij portal King Arthur Groep 3 2. Inloggen en wijzigen AFAS portaal 5 3. Uploaden van documenten AFAS portaal 7 4. Contactgegevens

Nadere informatie

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging 5) Laat jouw stem horen

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging 5) Laat jouw stem horen Wat betekent het onderhandelaarsakkoord over de nieuwe cao voor het primair onderwijs voor invallers? Op 27 april hebben werknemers (CNV Onderwijs en andere bonden) en werkgevers (de PO-Raad) een onderhandelaarsakkoord

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL FlexwerkerFydalo Flexwerkers pagina 1

HANDLEIDING URENPORTAAL FlexwerkerFydalo Flexwerkers pagina 1 HANDLEIDING URENPORTAAL FlexwerkerFydalo Flexwerkers pagina 1 Urendeclaraties. Declareren van de gewerkte uren doe je online via www.fydalo.nl Deze korte handleiding gaat over het juist invoeren van de

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

Informatie voor Flexwerkers

Informatie voor Flexwerkers techniek logistiek productie Informatie voor Flexwerkers www.manschap.nl Welkom Welkom bij Manschap. Wij vinden het fijn om jou als collega te mogen begroeten. Manschap is een uitzendbureau dat zich richt

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie september 2013 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

ALGEMEEN INFORMATIEBESTAND

ALGEMEEN INFORMATIEBESTAND ALGEMEEN INFORMATIEBESTAND INHOUD Algemene gegevens... 2 Ons team... 3 Vertrouwenspersoon... 4 Over ons... 5 Procedure planning... 6 Beschikbaarheid opgeven:... 6 Inplannen diensten:... 6 Annuleren diensten:...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Maart 2017 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 2 1.2 Contactgegevens 2 H2. Starten

Nadere informatie

Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase B in?...3

Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase B in?...3 Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase A in?...3 Wat houdt fase B in?...3 Wat houdt face C in?...3 Rechtspositie VPO-arbeidsvoorwaardenregeling...4 Wat houdt de VPO-arbeidsvoorwaardenregeling in?...4

Nadere informatie

Vakantie en verlof Iedereen die werkt, heeft vrije dagen en vakantie nodig. In sommige gevallen is dit wettelijk geregeld.

Vakantie en verlof Iedereen die werkt, heeft vrije dagen en vakantie nodig. In sommige gevallen is dit wettelijk geregeld. SVB Omschrijving Ontvangt u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan krijgt u op verschillende momenten met de SVB te maken. Hieronder leest u meer over deze momenten. Trekkingsrecht Regelt u zelf zorg thuis

Nadere informatie

Handleiding voor leerling-werknemers

Handleiding voor leerling-werknemers Handleiding voor leerling-werknemers Uren declareren (online) Versie 1.3 15-1-2016 In deze handleiding lees je meer over: Eerste keer inloggen pag. 4 Persoonlijke pagina pag. 5 Uren declareren pag. 6 9

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

Bijlage I. als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013. Benoemde voorzieningen:

Bijlage I. als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013. Benoemde voorzieningen: Bijlage I als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013 Benoemde voorzieningen: douchezitje wegnemen van binnendrempels bediening van raamsluitingen

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Ga naar

Ga naar Handleiding invullen uren Flexportal Wees tijdig met het invullen van de uren! Doe dat vrijdag gelijk na het werk of, als dat niet kan, in het weekend. Let op! Heb je je uren, op maandag, niet ingevuld,

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Werken bij Innotiq. Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS

Werken bij Innotiq. Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS Werken bij Innotiq Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS Voorwoord Voorwoord Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq Onderwijs. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst,

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS)

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS) JUS Jaarurensystematiek een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg JaarUrenSystematiek (JUS) Inleiding In de CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 (CAO) is opgenomen dat per 1 januari

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener vink aan het ag vink aan dinsdag vink aan woensdag vink aan donderdag vink aan vrijdag vink aan zaterdag vink aan zondag Servicecentrum PGB Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier

Nadere informatie

techniek logistiek productie Informatie

techniek logistiek productie Informatie techniek logistiek productie Informatie www.manschap.nl Welkom Welkom bij Manschap. Wij vinden het fijn om jou als collega te mogen begroeten. Manschap is een uitzendbureau dat zich richt op de technische

Nadere informatie

Werkwijzer voor uitzendkrachten DjopzZ v2.3

Werkwijzer voor uitzendkrachten DjopzZ v2.3 Werkwijzer voor uitzendkrachten DjopzZ v2.3 DEZE WERKWIJZER IS BEDOELD VOOR MEDEWERKERS VAN DJOPZZ. Deze werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de uitzendbevestiging en de ABU CAO voor Uitzendkrachten

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Lid 1 De medewerker dient bereikbaar te zijn door middel van een door de werkgever ter beschikking gestelde mobiele telefoon.

Lid 1 De medewerker dient bereikbaar te zijn door middel van een door de werkgever ter beschikking gestelde mobiele telefoon. Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee Overwegende, dat ter uitvoering van artikel 20 van de Bezoldigingsregeling gemeente Goeree-Overflakkee nadere regels gesteld zijn met betrekking tot consignatie;

Nadere informatie

Informatie voor Medewerkers

Informatie voor Medewerkers Informatie voor Medewerkers Wanneer u deze informatie ontvangt, gaat u een contract sluiten met P-services en werken voor één van onze opdrachtgevers. Zodra u de formulieren die u heeft ingevuld en getekend

Nadere informatie

Werken bij Djopzz. Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS

Werken bij Djopzz. Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS Werken bij Djopzz Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS Voorwoord Voorwoord Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Djopzz Onderwijs. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een

Nadere informatie

Informatie voor Flexwerkers

Informatie voor Flexwerkers techniek logistiek productie Informatie voor Flexwerkers www.manschap.nl Welkom Welkom bij Manschap. Wij vinden het fijn om jou als collega te mogen begroeten. Manschap is een uitzendbureau dat zich richt

Nadere informatie

HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID

HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID Handleiding EPIC uitzendkrachten 2017 INLOGGEN OP DE WEBSITE Log in op je persoonlijke pagina op http://epic.youngcapital.nl/inloggen. DASHBOARD

Nadere informatie

Handleiding. invoeren werkbriefje

Handleiding. invoeren werkbriefje Handleiding invoeren werkbriefje Waar kun je een werkbriefje invoeren Nadat je bent ingelogd in my.tentoo ga je naar Werkbriefjes en klik je op Invoeren. Je krijgt dan het onderstaande scherm te zien.

Nadere informatie

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de AXS Techniek payroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de verloning van uw personeel voordelig en eenvoudig uitbesteden. Wij nemen het werkgeverschap van u over, in de zin

Nadere informatie

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Op het Serviceplein van Zorggroep vind je informatie over de Werkkostenregeling. Wat is de werkkostenregeling (WKR) De WKR vervangt alle verschillende regels

Nadere informatie

Stap voor Stap handleiding declaraties

Stap voor Stap handleiding declaraties Stap voor Stap handleiding declaraties Algemeen Om de gemaakte kosten op een snelle en correcte wijze uitbetaald te krijgen, dienen de declaraties aan bepaalde voorwaarden en regels te voldoen. Wanneer

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

W E R K W I J Z E R. Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying

W E R K W I J Z E R. Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying W E R K W I J Z E R Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying Dutchman @Work Het is belangrijk dat je als medewerker van TFD@WORK goed wordt geïnformeerd hoe zaken zijn geregeld. Voordat je

Nadere informatie

Korte handleiding ouderlogin

Korte handleiding ouderlogin 1 Korte handleiding ouderlogin Inloggen - Ga naar http://www.kchetgroenehuis.nl en kies rechtsboven voor de ouderlogin de groene button. - Er kan standaard worden ingelogd met uw mailadres en het wachtwoord:

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto

Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto 1. De Budgethouder Lennie Stappers 03-11-1981 Vrouw Straatstraat 12 1234 AA Hilversum BSN: 123456789 Telefoon: 035-1234567 SMS: 06-12345678 lenniestappersatgmail.com

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep

Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep Welkom bij Parnassia Groep In deze folder tref je belangrijke informatie over het starten als vrijwilliger bij Parnassia Groep. De meerwaarde die je als vrijwilliger

Nadere informatie

PGB Special nov Goed voorbereid op weg naar 2018

PGB Special nov Goed voorbereid op weg naar 2018 PGB Special nov 2017 Goed voorbereid op weg naar 2018 Samen met u werken we graag aan een goede overgang naar 2018. Het jaar 2017 is immers al weer bijna voorbij. De SVB treft voor u de nodige voorbereidingen

Nadere informatie

Model. Arbeidsovereenkomst cao Dierhouderij. Versie 6 maart 2013

Model. Arbeidsovereenkomst cao Dierhouderij. Versie 6 maart 2013 Model Arbeidsovereenkomst cao Dierhouderij Versie 6 maart 2013 Deze voorbeeld arbeidsovereenkomst cao Dierhouderij is met veel zorgvuldigheid samengesteld door LTO Nederland. Desondanks kan LTO Nederland

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Bijvoorbeeld als het aantal uren

Nadere informatie

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom zou ik deelnemen? Wie betaalt mijn extra salaris en pensioenopbouw? Ik houd minder vrije dagen over, hoe zit dat? Nu deelnemen of later? Mag ik

Nadere informatie

Handleiding urenregistatie flexmedewerkers ASA Campus

Handleiding urenregistatie flexmedewerkers ASA Campus Handleiding urenregistatie flexmedewerkers ASA Campus De stappen Inlognaam Account beheren Neem contact met ons op Onderhoud Uitloggen Berichten Mededeling Informatie Te Ondertekenen Ondertekent Declaraties

Nadere informatie

De kenmerken van het T&E concept zijn:

De kenmerken van het T&E concept zijn: T&E Studenten Uitzendbureau Bosscherweg 173 A 6219 AA Maastricht Tel: 043-3101072 Fax: 043-3101073 Mail: Maastricht@TenE.nl Website: www.tene.nl Welkom bij T&E Studenten Uitzendbureau! In 2000 zijn Tijmen

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging Wat betekent het onderhandelaarsakkoord over de nieuwe cao voor het primair onderwijs voor invallers? Op 27 april hebben werknemers (CNV Onderwijs en andere bonden) en werkgevers (de PO-Raad) een onderhandelaarsakkoord

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

PERSONEELSHANDBOEK. september 2015 - versie 1.6

PERSONEELSHANDBOEK. september 2015 - versie 1.6 PERSONEELSHANDBOEK september 2015 - versie 1.6 INHOUDSOPGAVE 1. ARBEIDSVOORWAARDEN 2. BEDRIJFSREGELINGEN 3. HUISREGELS EN CONTRACTEN OVER DIT HANDBOEK Dit handboek is geschreven omdat Student4Care haar

Nadere informatie

Beste medewerker, Als je nog vragen hebt, bijvoorbeeld over het invullen van de inschrijfset, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Beste medewerker, Als je nog vragen hebt, bijvoorbeeld over het invullen van de inschrijfset, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Beste medewerker, Om jou als uitzendkracht in te kunnen schrijven hebben we informatie van je nodig. Hieronder staat een overzicht van alle formulieren die je moet invullen en/of ondertekenen. Inschrijfformulier;

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

MKB Salarisadministratie. Aanleveren mutaties op vaste dag per maand. Starten met Tentoo HR. Gegevens naar Belastingdienst

MKB Salarisadministratie. Aanleveren mutaties op vaste dag per maand. Starten met Tentoo HR. Gegevens naar Belastingdienst Werkwijze Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo HR zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. Professionals

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Welkom bij Payrollplaats

Welkom bij Payrollplaats Welkom bij Payrollplaats Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Je gaat bij het bedrijf of instelling van één van onze opdrachtgevers aan het werk. Dit kan rechtstreeks via Payrollplaats, maar ook via één van

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3. 2. Opvragen en afdrukken salarisoutput...

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3. 2. Opvragen en afdrukken salarisoutput... Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 2. Opvragen en afdrukken salarisoutput... 5 3. Aangifte loonheffingen controleren en bevestigen...

Nadere informatie

Er is sprake van een arbeidsovereenkomst wanneer aan de volgende drie voorwaarden is voldaan:

Er is sprake van een arbeidsovereenkomst wanneer aan de volgende drie voorwaarden is voldaan: Arbeidsovereenkomst Na het arbeidsvoorwaardengesprek stelt een werkgever meestal een arbeidsovereenkomst op. Klakkeloos ondertekenen is niet verstandig. Wat houdt een arbeidsovereenkomst in en wat hoort

Nadere informatie

Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar

Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar Jouw Persoonsgebonden Budget (PGB) verpleging en verzorging Wat verandert er in 2015? De overheid wil de langdurige zorg toegankelijk, goed en betaalbaar

Nadere informatie

Goed voorbeeld van een voorovereenkomst (oproepcontract)

Goed voorbeeld van een voorovereenkomst (oproepcontract) Goed voorbeeld van een voorovereenkomst (oproepcontract) Handig om van te leren en om te knippen en plakken voor een echte voorovereenkomst. Laat de definitieve versie altijd checken door een arbeidsjurist

Nadere informatie

CAO à la Carte Regeling Vergoeding kosten van vakbondscontributie en lidmaatschappen van beroeps- of vakverenigingen

CAO à la Carte Regeling Vergoeding kosten van vakbondscontributie en lidmaatschappen van beroeps- of vakverenigingen CAO à la Carte Regeling Vergoeding kosten van vakbondscontributie en lidmaatschappen van beroeps- of vakverenigingen Inleiding Een keuzemenu arbeidsvoorwaarden? De CAO à la Carte is een ruilsysteem. U

Nadere informatie

Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014. Inhoudsopgave

Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014. Inhoudsopgave Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. De werkzaamheden... (pagina 1) 1.1 Aard en omvang. (pagina 1) 1.2 Tijdstippen, regeling en uitvoering.. (pagina 1) 1.3 Rol en verplichtingen

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie e-uur WERKNEMER

Handleiding urenregistratie e-uur WERKNEMER Handleiding urenregistratie e-uur WERKNEMER - Inloggen Via de per e-mail ontvangen inloggegevens kun je hier inloggen in het urenregistratiesysteem van Innotiq/ Djopzz. Door op de meegestuurde link te

Nadere informatie

Personeelsreglement Bijlescontact

Personeelsreglement Bijlescontact Personeelsreglement Bijlescontact Inleiding Welkom bij Bijlescontact! Wij zien onze medewerkers als het belangrijkste element binnen onze onderneming. Om er voor te zorgen dat een ieder met plezier en

Nadere informatie

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom deelnemen? Wie betaalt de regeling? Klopt het dat de bovenwettelijke vakantieuren vervallen als mijn medewerker meedoet met de vitaliteitsregeling?

Nadere informatie