Analyse overeenkomst VGZ 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Analyse overeenkomst VGZ 2016"

Transcriptie

1 Highlights: Analyse overeenkomst VGZ 2016 Contract voor 1 jaar: 2016 met stilzwijgende verlenging van een jaar en een opzegtermijn van drie maanden. Tekenen voor 1 november om per 15 november 2015 op website VGZ te staan. Later tekenen, betekent later vermelding op site VGZ, maar onduidelijk is hoeveel later. Algemene inkoopvoorwaarden zijn vernieuwd. De bepaling over het verbod om de naam, merk en logo van VGZ te gebruiken is afgezwakt, maar nog steeds zijn enkele onwenselijke bepalingen gehandhaafd. Tarieven ongewijzigd t.o.v Tarief reguliere zitting is 29,49. Directe toegang onder voorwaarden. Dat geldt namelijk niet voor Chronische aandoeningen (bijlage 1 Besluit Zorgverzekering), daarvoor is voorafgaande toestemming VGZ vereist. Inschrijving in CKR of een door VGZ erkend keurmerk vereist voor overeenkomst. VGZ bepaalt dat voor declareren verbijzonderde fysiotherapie, naast registratie in deelregister CKR, ook door VGZ erkend keurmerk toegestaan is. Dit is in strijd met prestatiebeschrijving. Wij hebben VGZ er op gewezen dat dit niet is toegestaan. Klantervaringsonderzoek d.m.v. CQi-vragenlijsten bij geaccrediteerd meetbureau met scope A, B- schriftelijk en B-online. Data worden anoniem doorgeven aan A+ geaccrediteerd bureau (stichting Miletus) t.b.v. landelijke benchmark. Meting betreft niet alleen VGZ-verzekerden. Eis is: minstens 25 vragenlijsten uitzetten en minimaal10 ingevulde CQ-vragenlijsten per praktijk retour krijgen. Toeslag uitbehandeling- en inrichtingstoeslag alleen in geval van medische noodzaak, die alleen kan worden aangetoond door verwijzing van huisarts of specialist. Onvoldoende meewerken aan controle kan einde contract betekenen. KNGF vindt dit te ver gaan. Selectieve inkoop van Parkinson. Per saldo betekent dit dat u geen nieuwe Parkinsonpatiënten mag behandelen vanaf 1 januari 2016 en voor bestaande patiënten mag u nog 2 jaar blijven behandelen. KNGF is van mening dat dit een beperking van de keuzevrijheid van de patiënt is en overweegt deze beperking juridisch te toetsen.

2 2 Het KNGF vindt de aangeboden tarieven geen redelijke vergoeding voor de geleverde dienst en het daarvoor vereiste opleidingsniveau. Het KNGF heeft eerder reeds een voorbeeld kostprijsberekening op de website (zie ook Kennisplein onder Zorgmarkt/ Zorgverzekeraars N-Z/ downloads) gezet, waarmee een reële kostprijs berekend kan worden. Het KNGF is van mening dat de aangeboden tarieven onvoldoende rekening houden met de werkelijke kosten en het KNGF blijft zich binnen haar wettelijke mogelijkheden hard maken voor aanpassing van deze tarieven. Duur overeenkomst en tekentermijn De overeenkomst wordt aangeboden voor 1 jaar en loopt van 1 januari 2016 tot en met 31 december De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd voor een jaar, tenzij één van de/beide partijen de overeenkomst ten minste 3 maanden voor het einde schriftelijk heeft opgezegd. Vorig jaar stond deze bepaling ook in de overeenkomst. VGZ heeft in haar aanbiedingsbrief evenwel de bestaande overeenkomst opgezegd, zodat het voor u niet mogelijk is om de overeenkomst 2015 in 2016 te laten doorlopen. De uiterste datum voor ondertekening is 31 oktober Tekent u na deze datum maar voor 1 januari 2016, dan gaat de overeenkomst in op 1 januari Wanneer u de overeenkomst na 1 januari 2016 ondertekent, gaat deze in op de eerste dag van de maand volgend op de datum van ondertekening. U wordt dan ook later in de Vergelijk en Kies opgenomen. De aangeboden overeenkomst geldt voor zowel de basisverzekering als voor de aanvullende verzekeringen. De overeenkomst geldt voor labels en volmachten: Zorgverzekeraar Merk/volma Label Uzovi cht N.V. Univé Zorg Merk Univé 0101 N.V. Univé Zorg Merk Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht 0212 (SZVK) N.V. Univé Zorg Merk ZEKUR 0101 N.V. Univé Zorg Merk Zorgzaam Verzekerd 0101 VGZ Zorverzekeraar N.V. Merk VGZ 7095 VGZ Zorverzekeraar N.V. Merk IZA Cura 7095 VGZ Zorverzekeraar N.V. Merk Bewuzt 7095 VGZ Zorverzekeraar N.V. Merk MVJP 7095 VGZ Zorverzekeraar N.V. Volmacht IAK Verzekeringen BV 8972 VGZ Zorverzekeraar N.V. Volmacht Caresco BV 8695 VGZ Zorverzekeraar N.V. Volmacht Turien & Co Assuradeuren 3341 VGZ Zorverzekeraar N.V. Volmacht Aevitae 8956 IZZ Zorgverzekeraar N.V. Merk IZZ 9015 IZA Zorgverzekeraar N.V. Merk IZA Zorgverzekeraar NV 3334 N.V. Zorgverzekeraar UMC Merk UMC 0736 Zorgverzekeraar N.V. VGZ Cares Volmacht Aevitae (NV VGZ Cares) 3330 Zorgverzekeraar N.V. VGZ Cares Volmacht Caresco (NV VGZ Cares) 8995

3 3 Wijzigingen in bovenstaande tabel ten opzichte van vorig jaar is de toevoeging van het merk MVJP van VGZ Zorgverzekeraar N.V. en het vervallen van VNG IZA Gezondsamen. Wijze van ondertekenen De overeenkomst wordt digitaal aangeboden. U moet daarvoor de link in de aanbiedingsbrief volgen om in VECOZO bij de aangeboden overeenkomst te komen. Voor digitale ondertekening is een Vecozo-certificaat vereist! Indien u geen Vecozo-certificaat heeft, moet u dit alsnog zo snel mogelijk regelen, anders kunt u geen overeenkomst sluiten. Tarieven VGZ hanteert in 2016 dezelfde tarieven als in Het tarief voor een reguliere zitting blijft dus 29,49. VGZ indexeert de tarieven dus niet, ook wordt geen inflatiecorrectie toegepast. VGZ heeft aangegeven na de verhogingen van het tarief in de afgelopen 2 jaar, een nu meer dan marktconform tarief te hanteren en daarom het tarief te bevriezen. KNGF is van mening dat de tarieven nog altijd achter lopen bij de reële kostprijs en minimaal jaarlijks geïndexeerd horen te worden. De tarieven voor groepszittingen zijn tarieven voor 60 minuten, maar deze moet u declareren in tijdseenheden van 15, 30, 45 of 60 minuten. Volgens artikel 1.b.1.d moet de groepsbehandeling minimaal 1 uur duren. Volgens de toelichting bij de tarievenlijst wordt maximaal 1 uur vergoed. Onduidelijk is waarom in deze toelichting andere tijdseenheden worden vermeld om te declareren. KNGF heeft VGZ hierover om opheldering gevraagd. Psychosomatische fysiotherapie wordt enkel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De inrichtingstoeslag en de uittoeslag mogen alleen gedeclareerd worden als daarvoor een medische noodzaak is en mogen in ieder geval niet in rekening gebracht worden bij fysiotherapeutische zorg op school en bij groepsbehandelingen. De medische noodzaak kan alleen worden aangetoond met een verwijzing van een huisarts of specialist. De eis dat een verwijzing nodig is, is ook opgenomen in de nieuwe prestatiebeschrijving van De verwijzing is maximaal 3 maanden geldig. De zorgverlening moet binnen deze termijn zijn gestart. VGZ geeft aan een aanzienlijke toename in het toepassen van een inrichtingstoeslag en uittoeslag geconstateerd te hebben en heeft aangegeven deze trend kritisch te zullen volgen en hierop te gaan controleren. De nieuwe prestatie Screening en intake & onderzoek staat niet opgenomen in de tarievenlijst. Deze prestatie wordt niet door VGZ ingekocht. Ondanks aandringen door het KNGF houdt VGZ vast aan uitsluitend de inkoop van de afzonderlijke prestaties screening en intake & onderzoek na screening. VGZ hanteert diverse sommenpolissen (maximaal verzekerd bedrag), waarin volgens VGZ deze werkwijze geen invloed heeft op de aanspraak van hun verzekerden. Voor de polissen waarbij maximum aantallen gelden, zullen de afzonderlijke prestaties voor 2 tikken worden geteld.

4 4 Het KNGF heeft erop aangedrongen dit te wijzigen, maar VGZ heeft aangegeven niet bereid te zijn hiertoe over te gaan. Het KNGF vindt dit een consument-onvriendelijke clausule. Wanneer de zorgverzekeraar vast blijft houden aan twee tikken voor screening en intake & onderzoek na screening dan zal het KNGF hier actie op ondernemen. De behandelingen moeten voldoen aan de stand van wetenschap en praktijk. Vervolgens noemt VGZ een aantal typen behandeling die niet voor vergoeding in aanmerking komen die VGZ kennelijk niet ziet als naar de stand van wetenschap en praktijk: behandelprogramma s ter verbetering van conditie (medische trainingstherapie, medische fitness, running therapie en bewegen voor ouderen) en ter verbetering van leefstijl ter vermindering van risico op ziekte, preventieve trainingen, groepszittingen van meer dan 10 personen. Opmerkelijk is dat in hetzelfde artikel ook andere situaties zijn opgenomen die geen betrekking hebben op een discussie naar de stand van wetenschap en praktijk, maar op overlap tussen financieringsstromen. Het gaat daarbij om fysiotherapeutische zorg voor de indicaties diabetes, COPD en CVRM, voor zover deze in een keten-dbc zit. Let u er dus op dat u bij een dergelijke patiënt nagaat of dit het geval is. Een soortgelijke regeling geldt voor een verzekerde indien deze voor een bepaalde indicatie behandeld wordt vanuit de WLZ, WMO of Zorgverzekeringswet door een tweedelijns therapeut. Het is niet duidelijk hoe u dit moet weten en het is dan ook raadzaam ook dit na te gaan bij de betreffende patiënt. Wij hebben VGZ gevraagd te bevestigen dat indien: - navraag is gedaan bij de patiënt, - dit uit het dossier blijkt en - de patiënt deze informatie niet heeft verstrekt de kosten alsnog bij de patiënt in rekening mogen worden gebracht. VGZ heeft hierop geantwoord dat zij niet in haar afspraken met gecontracteerden regelt in hoeverre kosten doorberekend kunnen worden aan haar klanten. Kennelijk is dat dus niet uitgesloten. Belangrijk is in ieder geval dat de zorgaanbieder dit voor aanvang duidelijk uitlegt aan de patiënt. Voor groepsbehandelingen gelden aanvullende voorwaarden (artikel 1b) waaronder: - medische noodzakelijkheid voor groepsbehandeling, - een groepsbehandelplan naast het individuele behandelplan met daarin in- en exclusiecriteria van de doelgroep en het gebruik van valide meetinstrumenten en/of testmethodes bij intake en evaluatie, - minimale behandelduur van een uur, - geen gelijktijdige individuele therapie (behoudens individuele zittingen in groepsplan).

5 5 Aan deze voorwaarden is toegevoegd dat groepsbehandelingen niet als individuele zitting mogen worden gedeclareerd. Let u er op dat u ook moet toezien op de homogeniteit van de groep. Voor de behandeling van aandoeningen die voorkomen op Bijlage 1 van het Besluit Zorgverzekering is vooraf toestemming vereist van VGZ (behoudens de uitzonderingen die hierna besproken worden). Beoordeling door VGZ vindt in principe binnen 11 dagen plaats. Pas na akkoord van VGZ mag u de behandeling starten. Enkel de zorg die geleverd wordt met de indicatie waarvoor een machtiging is afgegeven, kan op deze machtiging gedeclareerd worden. Het KNGF is van mening dat een machtigingsprocedure een onnodige verzwaring van de administratieve lasten met zich mee brengt en is daarom tegen het hanteren van een toestemmingsprocedure. Daarbij werkt de procedure vertragend waardoor u niet aan de Treeknormen voor wachttijd (maximaal 1 week) kunt voldoen. En dat is niet in het belang van de patiënt. Het is overigens niet duidelijk of u indien de verzekerde niet aanvullend is verzekerd en de eerste 20 behandelingen toch zelf moet betalen wel alvast kunt starten met de zorg of dat u moet wachten op de machtiging. VGZ heeft hierop als volgt geantwoord: bij een chronische indicatie wordt het debiteurenrisico overgenomen, na de eerste 20 behandelingen kan er op de basisverzekering gedeclareerd worden. Zodoende moet voor aanvang de machtiging worden afgegeven. Deze procedure verloopt volgens VGZ snel wanneer de zorgaanbieder hier proactief mee omgaat. Geen voorafgaande toestemming is vereist voor: behandeling van postoperatieve indicaties en conservatief behandelde fracturen, status na CVA, M.Parkinson, MS/ALS/spinale spieratrofie en dwarslaesie. Hiervoor geldt wel een aparte procedure. U moet binnen 3 maanden na ontslagdatum starten met de therapie. Verder moet u de verwijzing van de arts bewaren. VGZ zal steekproefsgewijs verwijzingen ter controle opvragen. Indien de verwijzing ontbreekt, wordt de declaratie verrekend met de aanspraak van de verzekerde onder diens aanvullende verzekering. Indien de aanvullende verzekering ontoereikend is of niet is afgesloten, worden de kosten met u verrekend. Dat betekent dat u opdraait voor de kosten. Dit laatste vinden wij raar, want in die situatie zouden de kosten normaliter door de verzekerde zelf betaald moeten worden. Gelet op de in de overeenkomst opgenomen cessie van uw vorderingsrecht op de verzekerde als VGZ heeft betaald, is het onduidelijk of u in deze situatie nog wel aanspraak kunt maken op betaling van de verzekerde zelf indien VGZ wel eerst heeft uitbetaald, maar later terugvordert. Het lijkt ons redelijk dat in die situatie wordt geoordeeld dat de cessie niet

6 6 heeft plaatsgevonden, omdat VGZ per saldo niet heeft betaald en u de kosten alsnog bij de verzekerde in rekening kunt brengen. Gelet op de mededeling van VGZ dat zij niet in haar afspraken met gecontracteerden regelt in hoeverre kosten doorberekend kunnen worden, gaan wij er vanuit dat VGZ er in deze situatie geen bezwaar tegen heeft als u de kosten alsnog bij de verzekerde in rekening brengt, zolang u de verzekerde maar voorafgaande aan het leveren van de zorg er op heeft gewezen dat dit een mogelijk gevolg is. Declaratievoorwaarden, - termijnen en betaaltermijnen U moet voor het aangaan van de behandelrelatie vaststellen dat verzekerde en patiënt dezelfde persoon zijn. Ook moet u zowel voorafgaand van de behandeling als voorafgaand aan de declaratie controleren of de verzekerde verzekerd is bij VGZ en aanspraak kan maken op vergoeding. Artikel 10 van de algemene inkoopvoorwaarden noemt een aantal omstandigheden op grond waarvan u geen recht heeft op betaling. De formulering van deze bepaling is wat onhandig, aangezien er staat dat u geen recht heeft op betaling terwijl daar natuurlijk moet staan dat u in die situaties geen recht heeft op betaling van de zorgverzekeraar. Dat dit bedoeld is, volgt indirect uit de daarna genoemde voorbeelden, zoals het niet hebben van een recht op vergoeding door de verzekerde. Een strikte uitleg van deze bepaling zou betekenen dat u geen onverzekerde zorg zou mogen verrichten en dat is onwaarschijnlijk. VGZ geeft aan dat het hier om een overeenkomst tussen zorgverzekeraar en zorgaanbieder gaat die zaken regelt op gebied van kwaliteit, vergoedingen en declaraties. De formulering is in dat licht geschreven. Declaraties moeten één keer per maand worden ingediend conform de Vektis EI standaard PM304/305. Indien u met meerdere praktijkeigenaren in een samenwerkingsverband werkzaam bent, wordt er uitgegaan van één declaratie-eenheid. Praktijkmedewerkers mogen enkel onder hun eigen AGB-code declareren. Bij zorg geleverd door een waarnemer moet dat herleidbaar zijn in het declaratieverkeer. Voorheen diende dit herkenbaar te zijn. Het lijkt alsof deze eis dus iets is afgezwakt. Het indienen van declaraties moet in ieder geval binnen 12 maanden, daarna vervalt het recht op vergoeding. Dit betekent dat als u te laat bent, u de kosten ook niet meer in rekening mag brengen bij de verzekerde. Indien u voor zorgverlening een derde (niet-personeel in loondienst) inschakelt, moet u ervoor zorgen dat de kosten niet bij de verzekerde in rekening worden gebracht. Als dat toch gebeurt, bent u een direct opeisbare boete verschuldigd ter hoogte van het bij de verzekerde gedeclareerde bedrag. Leg in afspraken met derden daarom vast dat u een eventuele boete die u verschuldigd bent uit hoofde van deze overeenkomst, kunt verhalen op deze derde. Deze boetebepaling heeft alleen betrekking op verzekerde zorg.

7 7 VGZ hanteert een contractuele betaaltermijn van 30 dagen na ontvangst van de declaratie. In een Nieuwsbrief is gecommuniceerd, dat VGZ streeft naar een betaaltermijn van 15 dagen. Aan deze streefdatum kan VGZ niet worden gehouden, 30 dagen is de contractuele voorwaarde. Positief is dat VGZ een voorschot verstrekt, wanneer zij niet aan de termijn van 30 dagen kan voldoen. Dit voorschot is 90% van het declaratiebedrag. Het KNGF heeft een voorkeur voor een voorschot van 100%, zeker als het niet tijdig kunnen betalen in de risicosfeer van de verzekeraar ligt. VGZ mag al haar vorderingen verrekenen met hetgeen VGZ aan u moet betalen. Deze bepaling is ongewenst als de vordering nog ter discussie staat. Administratief zou het de voorkeur van het KNGF hebben dat VGZ een rekening stuurt voor het (terug) te betalen bedrag en de fysiotherapeut kan kiezen om deze te voldoen of te laten verrekenen met een volgende declaratie. VGZ neemt het debiteurenrisico van u over (bijlage 4). Daartoe kunt u kennelijk de vordering die u op de verzekerde heeft middels cessie overdragen, zodat VGZ de vordering kan incasseren. Desgevraagd heeft VGZ bevestigd dat er geen verplichting bestaat over te gaan tot cessie van de vordering. Bijlage 4 hoeft niet ondertekend te worden, maar dan neemt VGZ het debiteurenrisico niet over. Als u kiest voor overdracht, dan moet u er voor instaan dat uw vordering niet aantastbaar is en niet is verpand. Dit laatste kan wel het geval zijn als gevolg van financieringscondities (bijvoorbeeld lening) van uw bank, let u daar dus op. Wat de consequentie is als een vordering toch aantastbaar blijkt of verpand is, is niet duidelijk. Declaraties die zijn afgewezen omdat de kosten niet onder de dekking van de verzekering vallen, mag u bij de verzekerde in rekening brengen. U moet de verzekerde dan wel vooraf informeren dat hij de declaratie niet bij VGZ in moet dienen maar zelf moet betalen. Overigens moet u de verzekerde altijd vooraf informeren als de verzekerde zelf iets verschuldigd is, zoals eigen risico, eigen bijdrage of andere betalingen. Hoe e.e.a. zich verhoudt met een door u getekende akte van cessie waarmee u de vordering heeft overgedragen, is niet duidelijk. Wij gaan er vanuit dat indien VGZ een declaratie afkeurt omdat het gaat om niet-verzekerde zorg, de daarmee corresponderende vordering geacht moet worden ook niet te zijn overgedragen aan VGZ en u dus wel betaling bij de verzekerde kunt vragen. Controle De bepalingen in de Algemene Voorwaarden Zorginkoop VGZ 2016 ter zake van het uitvoeren van controles, zijn gelijk gebleven. De enige toevoeging is dat VGZ zich bij een materiële controle aan het Protocol Materiële Controle houdt, maar dat is niet meer dan een bevestiging in de overeenkomst van iets waartoe VGZ zondermeer al gehouden was. VGZ is bevoegd om een controle uit te voeren op uw administratie en declaraties. Deze controle moet gestart worden uiterlijk binnen 36 maanden na het jaar waarin een declaratie is ingediend. Als start van een controle kan worden aangemerkt het

8 8 moment waarop de controle en het doel van de controle aan u bekend zijn gemaakt. Dit betekent dat VGZ in december 2019 nog kan aankondigen dat zij terug wil komen op declaraties uit januari 2016 en dat het dus ook toegestaan is dat de resultaten van de controle eerst medio / eind 2020 of nog later bekend zijn. Dat is ons inziens een veel te lange periode van onzekerheid, die ook niet noodzakelijk is. Indien VGZ constateert dat er sprake is van: - onterechte of foutieve declaraties, - u verkeerde of onvolledige informatie heeft verstrekt - u informatie heeft verzwegen over zorg of in rekening gebrachte tarieven of daaraan heeft meegewerkt, mag VGZ de onterecht betaalde bedragen inclusief wettelijke rente terugvorderen. De terminologie constateren is ongelukkig, want dat duidt op een visie en niet een objectieve vaststelling. U heeft slechts 30 kalenderdagen de tijd om aan te tonen dat de declaratie wel terecht is ingediend. Dit is ons inziens een onredelijke korte termijn gelet op de lange controletermijn van VGZ. VGZ is tevens bevoegd om declaraties te controleren aan de hand van de benchmark die uit declaraties van zorgaanbieders volgt. De benchmark is gebaseerd op het gemiddeld aantal behandelingen dan wel kosten of andere eenheden die de prestatie definiëren per verzekerde per type behandeling. Deze algemene benchmark is opgenomen in de algemene voorwaarden en staat los en is aanvullend op de specifieke benchmark van artikel 4.5b van de overeenkomst. Daarin is opgenomen dat wanneer de kosten meer dan 20% afwijken, uitleg gegeven moet worden. Op deze specifieke benchmark komen we onder het kopje Kwaliteitsbeleid nog terug. Onderstaande heeft betrekking op de benchmarkbepaling volgens de algemene inkoopvoorwaarden die VGZ bij iedere zorgsoort hanteert. Bij afwijking van de benchmark groter dan 75% zal VGZ om een verklaring vragen, die u binnen 30 kalenderdagen gemotiveerd moet geven. Als VGZ uw toelichting onvoldoende acht, krijgt u nogmaals de gelegenheid om binnen 14 kalenderdagen een aanvullende toelichting te geven. Wanneer er sprake is van onvoldoende toelichting, is onduidelijk. Bijzonder is de overigens vorig jaar ook al opgenomen en door ons bekritiseerde bepaling dat VGZ bij een afwijking van meer dan 75% altijd aanspraak kan maken op onverschuldigde betaling. Dus enkel de omstandigheid dat VGZ de aanvullende toelichting niet afdoende vindt, kan daartoe aanleiding zijn. U komt dus feitelijk overeen dat VGZ het recht heeft om u te korten indien u meer dan 75% afwijkt, ook al zijn daar goede redenen voor, maar VGZ daar niet van overtuigd is.

9 9 De grondslag voor de benchmark is niet duidelijk geformuleerd of geclausuleerd en het is voor VGZ mogelijk om uitsluitend te kijken of u op een bepaald element afwijkt. Dit heeft een inherent risico in zich dat een bepaalde selectie wordt genomen die een niet representatief beeld geeft van de praktijk als geheel. Daarnaast kunnen deze afwijkingen zich gemakkelijker voordoen als VGZ voor u een relatief kleine verzekeraar is. Indien deze bepaling zodanig gelezen moet worden dat uitsluitend gekeken wordt naar alle behandelingen van de praktijk als geheel, dan kan deze benchmark feitelijk gezien worden als een vorm van behandelindex, met dien verstande dat u dan in beginsel gehouden bent bij een behandelindex hoger dan 175 het meerdere terug te betalen. VGZ stelt toe te zien op de inzet van zinnige en zuinige zorg. Het controleren op doelmatige inzet van fysiotherapeutische zorg maakt hier een onderdeel van uit. Er kan sprake zijn van een terugvordering bij een dergelijke afwijking op de benchmark, wanneer de fysiotherapeut in de ogen van VGZ deze afwijking onvoldoende kan verklaren. De formulering van de bepaling is evenwel zodanig opgesteld dat als u het niet eens bent met VGZ, maar VGZ wel voet bij stuk houdt, u aan het kortste eind trekt. Het KNGF vindt het uiterst onwenselijk dat de zorgverzekeraar op deze wijze eenzijdig de norm kan bepalen. U houdt nog wel 3 maanden na opeising van de vordering door VGZ de gelegenheid om aan te tonen dat de afwijking van de benchmark doelmatig was en er dus geen sprake van onverschuldigde betaling door VGZ, zodat u de bedragen ook niet terug hoeft te betalen. Hoe u dit moet doen, is onduidelijk en het is in ieder geval een omkering van de bewijslast. Kwaliteitsbeleid De kwaliteitseisen zijn grotendeels ongewijzigd gebleven ten opzichte van Er gelden standaard kwaliteitseisen: registratie in Centraal Kwaliteitsregister (hierna: CKR ) of een door de zorgverzekeraar erkend keurmerk (welke dit zijn is onduidelijk) en voor verbijzonderingen in het betreffende deelregister. De optie van een door de zorgverzekeraar erkend keurmerk is nieuw. Deze bepaling is voor verbijzonderingen niet in overeenstemming met de prestatiebeschrijving van de NZa waarin melding wordt gemaakt van een door KNGF en ZN aangewezen register. Het KNGF heeft VGZ daar meerdere keren op gewezen. Een verbijzondering mag alleen worden ingezet/gedeclareerd wanneer de verbijzonderde behandeling voor die indicatie ook medisch noodzakelijk is. Voor een stagiaire of andere derde die wordt ingeschakeld voor de zorgverlening, blijft u verantwoordelijk en wordt het beschouwd als handelingen verricht door de gecontracteerd zorgaanbieder. Een waarnemer kan alleen prestaties declareren waarvoor hij in het CKR of een door de zorgverzekeraar erkend keurmerk geregistreerd is. Voor waarneming van 3 maanden of korter is

10 10 geen goedkeuring van VGZ vereist. Per saldo betekent dit dus dat u voor regulier zwangerschapsverlof van 4 maanden wel goedkeuring van VGZ moet vragen. Zorg moet worden verleend met inachtneming van de toepasselijke richtlijnen, standaarden en protocollen, tenzij afwijking daarvan in het kader van goede patiëntenzorg noodzakelijk is. Ook moet u handelen overeenkomstig de Zorgbrede Governancecode. U moet alle relevante gegevens met betrekking tot de behandeling conform de vigerende eisen van het KNGF registreren en u moet daarbij gebruikmaken van een elektronisch EPD. Dat is een nieuwe eis in de overeenkomst maar in lijn met wat de KNGF al jarenlang aangeeft. VGZ voert jaarlijks een doelmatigheidstoets uit. Uitgangspunt vormen de gemiddelde behandelkosten per verzekerde over een bepaalde periode van het lopende contractjaar. Deze zijn bepaald aan de hand van het totaal aantal declaraties zoals door VGZ gehonoreerd met een onderscheid in chronische en niet-chronische aandoeningen. Hoewel in de aanhef wordt gesproken over een toets op over- en ondergebruik van zorg, volgt uit de rest van de bepaling dat VGZ u een verklaring kan vragen als de behandelkosten per verzekerde per praktijk > 20% hoger liggen dan de gemiddelde behandelkosten per verzekerde bij VGZ. Kennelijk speelt dit niet als de gemiddelde kosten > 20% lager liggen. De bepalingen omtrent het klantervaringsonderzoek zijn enigszins gewijzigd. U moet in de periode van 1 januari t/m 31 december 2016 continu een patiëntenervaringsonderzoek laten uitvoeren met behulp van de meest recente CQ-index. Om de resultaten van de index te kunnen publiceren, is een minimum responsaantal van 10 volledig ingevulde CQ-vragenlijsten per praktijk nodig. VGZ gaat uit van een respons van 40%. Ditzou neerkomen op het uitzetten van de CQ-index Fysiotherapie bij tenminste 25 patiënten, ongeacht of deze verzekerden van VGZ zijn. VGZ stelt dat deze lijst bij voorkeur wordt uitgezet onder VGZ-verzekerden. De verplichting tot het uitzetten van CQ-vragenlijsten is geformuleerd als resultaatsverplichting voor het uitzetten bij patiënten. Wij maken uit de tekst op dat u ook als de respons lager is dan 40% - wel moet beschikken over tenminste 10 ingevulde vragenlijsten. U moet de CQ-index uitvoeren door het laten invullen van een CQi-vragenlijst Fysiotherapie, waarbij u het onderzoek moet uit laten voeren door een CIIO CQ geaccrediteerd meetbureau met een scope A, B-schriftelijk en B-online. Let op, dit is een strengere eis dan vorig jaar ( B-Online ). De geaccrediteerde organisaties kunt u vinden op: Let op, niet ieder meetbureau dat is vermeld in dit overzicht voldoet aan de genoemde eisen. De meest bekende bureaus zijn Mediquest en Qualizorg, maar u bent vrij een ander bureau te kiezen uit de lijst op de site. De kosten voor het uitzetten van de CQ-index zijn voor u. De data worden

11 11 geanonimiseerd aangeleverd. Het KNGF vindt dit een voorbeeld van toename van kosten zonder dat de tariefstelling hierop wordt aangepast. Om een landelijke benchmark te kunnen creëren worden de data anoniem doorgegeven aan een A+ geaccrediteerd onderzoeksbureau (Stichting Miletus). Deze zorgt voor een juiste casemixcorrectie en stelt de benchmark vervolgens op. U geeft de meetorganisatie akkoord voor het doorgeven van de gegevens aan het onderzoeksbureau (Stichting Miletus). De meetorganisatie zorgt ervoor dat dit alles conform de privacyregelgeving plaatsvindt. VGZ is gerechtigd om resultaten van het klantervaringsonderzoek op fysiotherapiepraktijkniveau te publiceren of via onafhankelijke derden te communiceren naar haar verzekerden. VGZ is bevoegd relevante NAW-gegevens, telefoonnummer en adres van u, gegevens over de medisch inhoudelijke kwaliteit van door u geleverde zorg, ervaringen van verzekerden ten aanzien van door u geleverde zorg e.d., geheel of gedeeltelijk openbaar te maken.,bijvoorbeeld op de website van VGZ nadat u hierover bent geïnformeerd door VGZ. Let wel, informeren betekent eenzijdige berichtgeving. U kunt geen bezwaar meer maken tegen deze openbaarmaking omdat u daarmee op voorhand heeft ingestemd op grond van deze bepaling. De inrichtingseisen zijn gelijk aan die van vorig jaar: de praktijk (en andere behandellocaties) moeten voldoen aan de inrichtingseisen van het KNGF en moeten minimaal vier dagdelen per week geopend zijn. Ook moet u de identiteit van uw medewerkers vaststellen en een Verklaring omtrent gedrag van hen verlangen. Dit laatste vinden we ver gaan. Voor zover ons bekend is, eist de verzekeraar dit niet van andere (para)medische beroepsbeoefenaren. Ook van andere verzekeraars kennen we dit soort bepalingen niet. Dit gaan we nog na. VGZ start dit jaar met de selectieve inkoop voor Parkinsonzorg. Op grond van de overeenkomst mag u vanaf 2016 alleen nieuwe verzekerden behandelen indien u aangesloten bent bij ParkinsonNet. Bestaande patiënten mag u in het kader van een overgangsperiode nog wel tot 1 januari 2018 blijven behandelen. Wat u daarna mag, is onduidelijk. VGZ heeft desgevraagd aangegeven deze selectieve inkoop ook op te gaan nemen in de polisvoorwaarden. Wanneer dat het geval is, is er feitelijk sprake van het beperken van de keuzevrijheid van de patiënt zonder dat deze daar kennis van kan nemen. Dit staat haaks op de door Minister Schippers gewenste transparantie. Indien deze vorm van selectieve inkoop niet duidelijk in de polisvoorwaarden van VGZ is opgenomen, is niet uitgesloten dat VGZ toch gehouden is ook voor nieuwe patiënten de behandeling (aan de patiënt) te blijven vergoeden.

12 12 Het KNGF toetst nog juridisch of u in 2016 nieuwe Parkinsonpatiënten die bij VGZ verzekerd zijn, zelf mag laten betalen en of de verzekerde dan aanspraak kan maken op een restitutievergoeding wanneer u niet bent ingeschreven bij ParkinsonNet. VGZ is van mening dat de fysiotherapeut die niet is aangesloten bij ParkinsonNet de kosten ook niet aan de verzekerde zelf in rekening mag brengen en dat een fysiotherapeut die dat wel doet, handelt in strijd met de overeenkomst. Het KNGF acht deze beperking onwenselijk en onderzoekt of dit standpunt juridisch klopt. Het antwoord op deze vraag kan afhankelijk zijn van wat in de polisvoorwaarden staat. VGZ behoudt zich het recht voor ten aanzien van Parkinson behandelingen betaalde bedragen terug te vorderen / te verrekenen indien de zitting onterecht blijkt te zijn gedeclareerd. Tevens heeft VGZ dan de mogelijkheid de overeenkomst per direct schriftelijk te beëindigen zonder tot schadevergoeding gehouden te zijn. Deze bepaling gaat verder dan de algemene bepalingen die stellen dat VGZ de overeenkomst kan beëindigen zonder schadevergoeding te hoeven betalen in het geval de zorgaanbieder naar het oordeel van VGZ ook na een waarschuwing niet of onvoldoende meewerkt aan controles. Afwijkende behandellocaties Fysiotherapie op scholen (en brede scholen, centra voor jeugd en gezin, dagbehandelcentra, consultatiebureaus en multifunctionele verzamelgebouwen, buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven) komt voor vergoeding in aanmerking, mits u aan de voorwaarden voldoet. Het protocol Paramedische zorg op scholen (bijlage 5) geldt voor 2016 en is grotendeels gelijk gebleven in vergelijking tot het protocol van vorig jaar. VGZ zal als beheersmaatregel toetsen op de naleving van de gestelde voorwaarden. U moet hieraan medewerking verlenen. VGZ kan bij herhaald misbruik of verkeerde interpretatie van het protocol, de overeenkomst beëindigen. VGZ geeft aan voor 2016 ernaar te streven om met koepelorganisaties tot heldere en goed hanteerbare protocollen te komen. Dat was vorig jaar ook reeds het geval, maar is nog niet gelukt. VGZ eist o.a. ouderparticipatie die ook in het dossier moet worden vastgelegd. Directe toegang is niet toegestaan, tenzij u een volwaardige praktijk binnen de schoollocatie hebt en er op initiatief van de ouders bij u wordt aangeklopt. Verder moet de behandellocatie voldoen aan de inrichtingseisen van de KNGF. Ook moet u tijdens schoolvakanties geopend zijn en moet de praktijk van buitenaf herkenbaar zijn als een fysiotherapiepraktijk. De praktijk moet toegankelijk zijn voor niet-leerlingen. Van belang is dat de voorwaarden niet langer voorschrijven dat de schoollocatie of nevenvestiging/dependance als praktijkadres geregistreerd staan in Vektis. Beweegprogramma s VGZ vergoedt geen beweegprogramma s.

13 13 Informatieplicht VGZ heeft nog altijd een bepaling in de overeenkomst die u verbiedt zonder toestemming van VGZ gebruik te maken van de naam, logo of merk van VGZ. Op overtreding van deze bepaling staat niet langer een boete, maar VGZ kan nog wel op basis van overtreding van deze bepaling de overeenkomst met u proberen te ontbinden. Overigens mag u wel de naam van VGZ gebruiken om te melden dat u een overeenkomst met VGZ heeft gesloten. VGZ heeft aangegeven dat er bij verschil van inzicht eerst een gesprek met VGZ zou moeten plaats vinden. Bij een blijvend geschil kan de fysiotherapeut hierover ook naar buiten treden. Het KNGF vindt bepalingen waarin de vrijheid voor de zorgaanbieder om met de verzekerde te communiceren over een verzekeraar onwenselijk. Er kunnen namelijk heel goede redenen zijn op grond waarvan het van belang is dat de zorgaanbieder wijst op de voor- en nadelen van een bepaalde verzekeraar. Zeker nu de polisvoorwaarden nog niet bekend zijn, kan niet uitgesloten worden dat dat ook ten aanzien van VGZ wenselijk is. VGZ heeft aangekondigd u o.a. over het contracteerproces te zullen informeren middels nieuwsbrieven. VGZ gaat daarbij uit van het adres dat bij Vektis staat geregistreerd. Indien dit niet juist is, moet u dit wel tijdig aanpassen, anders loopt u mogelijk relevante informatie mis. Indien een tuchtrechtelijke maatregel aan een van uw medewerkers is opgelegd, moet u dit direct melden aan VGZ. Voor een direct ingetreden schorsing e.d. kan dat logisch zijn, maar voor een waarschuwing of berisping is dat niet het geval en schendt u mogelijk zelfs de privacy van uw werknemer als u dat wel doet. Einde overeenkomst VGZ kan de overeenkomst met onmiddellijke ingang en zonder tot vergoeding van schade gehouden te zijn, opzeggen onder andere wanneer u volgens VGZ ook na een waarschuwing onvoldoende meewerkt aan controles. Dat is een subjectief, en daarmee ongewenst, criterium. Zeker gelet op de druk die door een individuele zorgaanbieder zondermeer ervaren wordt bij controles. Daarnaast gelden voor controles strikte regels en is het onwenselijk indien u teneinde te verifiëren of de verzekeraar zich wel aan deze regels houdt vragen stelt aan de verzekeraar. Hiermee loopt u het risico dat de verzekeraar dit uitlegt als onvoldoende meewerken en vervolgens dreigt de overeenkomst te beëindigen. Volgens VGZ staat het iedere zorgaanbieder vrij om bezwaar aan te tekenen tegen dit besluit en/of ter toetsing voor te leggen aan een rechtbank. VGZ past in alle gevallen hoor en wederhoor toe en handelt conform de afspraken uit de overeenkomst op een redelijke en billijke wijze. Naar de rechter gaan, ziet het KNGF evenwel als een zware en voor de fysiotherapeut in kwestie zeer vergaande stap. Zeker ook gelet op de daarmee gepaard gaande kosten. Het KNGF acht de mededeling dat u bezwaar kunt aantekenen en naar de rechter kunt gaan dan ook onvoldoende en zal zich hard blijven maken tegen het opnemen van dergelijke bepalingen in de overeenkomst.

14 14 Daarnaast is het vreemd dat de bepaling die betrekking heeft op de mogelijkheid van beëindiging van de overeenkomst, in beginsel alleen VGZ die mogelijkheid geeft. Het is ten slotte ook wenselijk dat u de overeenkomst tussentijds kunt beëindigen indien VGZ failliet gaat of samengaat met een andere verzekeraar. Het is ons inziens wenselijk dat deze bepalingen wederkerig worden. VGZ kan de algemene voorwaarden wijzigen. U wordt geïnformeerd over een wijziging en het tijdstip waarop de wijziging ingaat. U kunt de overeenkomst dan opzeggen tegen de dag waarop de wijziging ingaat en in ieder geval gedurende een maand nadat de wijziging aan u is medegedeeld. Ingevolge de overeenkomst geldt dat u gehouden bent de verzekerde die op het moment van beëindiging van de overeenkomst bij u onder behandeling is, te blijven behandelen als ware de overeenkomst niet geëindigd. VGZ vergoedt in dat geval het tarief dat zou gelden indien de overeenkomst ongewijzigd zou zijn doorgezet. Hoewel het in dit geval gaat om ongecontracteerde zorg en u derhalve vrij zou moeten zijn om een tarief vast te stellen, is deze regeling wel conform hetgeen de rechter heeft bepaald in een procedure tussen de NVLF en Achmea. Daarin werd geoordeeld dat het tarief vergoed moet worden wat gold volgens de laatste overeenkomst tussen partijen

Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017

Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017 Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V.

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Oefentherapie Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats>

Zorgovereenkomst Oefentherapie Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> Zorgovereenkomst Oefentherapie 2017 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Generiek B

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Generiek B Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Generiek B De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg

Nadere informatie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg fysiotherapie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg fysiotherapie Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg fysiotherapie 2018-2019 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2018 Start

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2018 Start De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Zowel elk

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé

Nadere informatie

Zorgovereenkomst VGZ Logopedie 2017

Zorgovereenkomst VGZ Logopedie 2017 Zorgovereenkomst VGZ Logopedie 2017 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ

Nadere informatie

Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016

Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016 Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: Verder aangeduid als: de Zorgverzekeraar VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2017 Verbetertraject

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2017 Verbetertraject Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2017 Verbetertraject De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2014

Overeenkomst Kraamzorg 2014 Overeenkomst Kraamzorg 2014 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC Zorgverzekeraar Cares Gouda NV N.V. Univé

Nadere informatie

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer>

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer> De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Verder

Nadere informatie

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2015 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - fysiotherapie binnengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - fysiotherapie binnengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN GEAUTOMATISEERD DECLAREREN VAN TANDHEELKUNDIGE VERRICHTINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN GEAUTOMATISEERD DECLAREREN VAN TANDHEELKUNDIGE VERRICHTINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN GEAUTOMATISEERD DECLAREREN VAN TANDHEELKUNDIGE VERRICHTINGEN Voor alle bij de Univé-VGZ-IZA-Trias aangesloten verzekerden met een Basisverzekering al dan niet met een Aanvullende Verzekering.

Nadere informatie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg oefentherapie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg oefentherapie A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Zowel elk afzonderlijk als tezamen

Nadere informatie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg ergotherapie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg ergotherapie Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg ergotherapie 2018-2019 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

DEEL I: Organisatiegebonden Deel Zorgovereenkomst

DEEL I: Organisatiegebonden Deel Zorgovereenkomst DEEL I: Organisatiegebonden Deel Zorgovereenkomst De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) oefentherapie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) oefentherapie OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Deze overeenkomst heeft betrekking op paramedische zorg zoals deze

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst fysiotherapie 2014 aan voor de bij Multizorg VRZ B.V. aangesloten zorgverzekeraars.

Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst fysiotherapie 2014 aan voor de bij Multizorg VRZ B.V. aangesloten zorgverzekeraars. Contractbeheer 030 68 69 177 M\MW\1308094 19 september 2013 Zorgovereenkomst fysiotherapie 2014 AGB-code: Geachte heer, mevrouw, Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst fysiotherapie 2014 aan voor

Nadere informatie

Contractmanagement Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats>

Contractmanagement Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Zowel elk

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016

Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016 Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC NV VGZ Cares NV Univé Zorg

Nadere informatie

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit:

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit: De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Verder

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2016 Vrijgevestigd

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2016 Vrijgevestigd Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2016 Vrijgevestigd De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: Verder aangeduid als: de Zorgverzekeraar VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V.

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - logopedie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - logopedie OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - logopedie DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2015

Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities Artikel

Nadere informatie

Basisovereenkomst Paramedische zorg 2016 Persoonlijk deel

Basisovereenkomst Paramedische zorg 2016 Persoonlijk deel Partijen A. DE ZORGVERZEKERAAR De zorgverzekeraars die de Zorgverzekeringswet uitvoeren: - Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V., statutair gevestigd te Utrecht (inclusief ProLife) (3311); - OZF Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2015

Overeenkomst Kraamzorg 2015 Overeenkomst Kraamzorg 2015 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg Zowel

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling Hierna gezamenlijk te noemen

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2020

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2020 Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2020 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2020 de inkoop voor de zorgverzekeraars iptiq en EUCARE: Zorgverzekeraar Labels Verwerking door UZOVI-code iptiq Promovendum National

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee

Nadere informatie

Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing

Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing Overzicht 2015 aan huis behandelingen chronische aandoeningen niet-dchronische aandoeningen wachttijd Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing verwijzing

Nadere informatie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg diëtetiek

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg diëtetiek Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg diëtetiek 2018-2019 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Op alle zorg zoals beschreven in deze overeenkomst zijn te allen tijde de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Menzis N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019 Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2018

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2018 Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2018 1 Inleiding Caresq zal als inkooporganisatie vanaf 2018 de inkoop verzorgen voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2018 Verbetertraject

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2018 Verbetertraject De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Zowel elk

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019

ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019 ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code 7085)

Nadere informatie

Contractbeheer briefnummer datum Zorgovereenkomst eerstelijns paramedische zorg voor instellingen

Contractbeheer briefnummer datum Zorgovereenkomst eerstelijns paramedische zorg voor instellingen Contractbeheer 030 68 69 177 briefnummer datum Zorgovereenkomst eerstelijns paramedische zorg voor instellingen AGB-code: Geachte heer, mevrouw, Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst eerstelijns

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie

Overeenkomst Fysiotherapie Overeenkomst Fysiotherapie Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen:

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019 Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie...

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Deze overeenkomst heeft betrekking op paramedische zorg zoals deze

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Deze overeenkomst heeft betrekking op paramedische zorg zoals deze

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2016

Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-17150

BELEIDSREGEL BR/REG-17150 BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen voor logopedie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST LOGOPEDIE 2018 KwaliteitZorg

ZORGOVEREENKOMST LOGOPEDIE 2018 KwaliteitZorg ZORGOVEREENKOMST LOGOPEDIE 2018 KwaliteitZorg Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2014

Overeenkomst Logopedie 2014 Overeenkomst Logopedie 2014 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Zorgovereenkomst fysiotherapie

Zorgovereenkomst fysiotherapie Overzicht vragen en antwoorden Zorgovereenkomst fysiotherapie 2017-2018 Coöperatie VGZ (cvgz) heeft een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden voor u opgesteld. Heeft u na het inzien van het

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2017

Overeenkomst Kraamzorg 2017 Overeenkomst Kraamzorg 2017 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg Zowel

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2015

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2015 OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2015 DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Deze overeenkomst heeft betrekking op paramedische zorg zoals deze

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Fysio2015

Nadere informatie

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit:

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit: Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2015 Instellingen De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: Verder aangeduid als: de Zorgverzekeraar VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V.

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2018

Overeenkomst Kraamzorg 2018 Overeenkomst Kraamzorg 2018 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg Zowel

Nadere informatie

: ZinZ Juridisch Advies Betreft : opmerkingen t.b.v. matrix overeenkomst Zorg en Zekerheid 2017 Datum : 24 oktober 2016

: ZinZ Juridisch Advies Betreft : opmerkingen t.b.v. matrix overeenkomst Zorg en Zekerheid 2017 Datum : 24 oktober 2016 MEMO Aan : NVLF Van : ZinZ Juridisch Advies Betreft : opmerkingen t.b.v. matrix overeenkomst Zorg en Zekerheid 2017 Datum : 24 oktober 2016 Toelichting De overeenkomst die Zorg en Zekerheid voor 2017 aan

Nadere informatie

Tarieven 2013. Dordrecht. www.vitaliz.info

Tarieven 2013. Dordrecht. www.vitaliz.info Dordrecht www.vitaliz.info Binnen Vitaliz werken uitsluitend fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van de ouder wordende mens. In deze brochure leest u over de algemene

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST DIËTETIEK 2018

ZORGOVEREENKOMST DIËTETIEK 2018 ZORGOVEREENKOMST DIËTETIEK 2018 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code 7085)

Nadere informatie

Onatal handleiding declareren integrale geboortezorg 2016

Onatal handleiding declareren integrale geboortezorg 2016 Onatal handleiding declareren integrale geboortezorg 2016 Voor het declareren van de module integrale geboortezorg 2016 zijn 3 opties: A. Aan de hand van een rapport via mijn data met alle inschrijvingen

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alleen doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST LOGOPEDIE 2019 KwaliteitZorg

ZORGOVEREENKOMST LOGOPEDIE 2019 KwaliteitZorg ZORGOVEREENKOMST LOGOPEDIE 2019 KwaliteitZorg Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CV

BELEIDSREGEL CV BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie Gelet op het bepaalde in artikel 59 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) heeft de Nederlandse Zorgautoriteit de volgende beleidsregel vastgesteld.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU 7167

BELEIDSREGEL BR/CU 7167 BELEIDSREGEL BR/CU 7167 Prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet Kenmerk marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2016 Vrijgevestigd

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2016 Vrijgevestigd Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2016 Vrijgevestigd De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Contracteerbeleid Medisch Specialistische Zorg

Contracteerbeleid Medisch Specialistische Zorg Contractering 2019 DSW Zorgverzekeraar (DSW) en Ziektekosten () contracteren vanaf 2018 namens elkaar een aantal zorgaanbieders voor Medisch Specialistische Zorg (MSZ). Onder MSZ verstaan wij: Ziekenhuizen;

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling

Nadere informatie

Zorgovereenkomst eerstelijns paramedische zorg in ziekenhuizen 2014 20142014instellingen 2014

Zorgovereenkomst eerstelijns paramedische zorg in ziekenhuizen 2014 20142014instellingen 2014 Contractbeheer 030 68 69 177 AGB-code: Zorgovereenkomst eerstelijns paramedische zorg in ziekenhuizen 2014 20142014instellingen 2014 Geachte heer, mevrouw, Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst

Nadere informatie

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit:

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit: Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2014 Vrijgevestigd De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV N.V. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit:

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit: Zorgovereenkomst Paramedische zorg 2018 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC

Nadere informatie

Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2020

Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2020 Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2020 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2020 de inkoop voor de zorgverzekeraars iptiq en EUCARE: Zorgverzekeraar Labels Verwerking door UZOVI-code iptiq Promovendum

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ Artikel 1 Toepasselijkheid Deze inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de zorgovereenkomsten tussen zorgaanbieders en de zorgverzekeraars die bij het aangaan

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (multidisciplinair) - buitengebied

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (multidisciplinair) - buitengebied OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (multidisciplinair) - buitengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde contractanten met een AGB-code beginnend met 17 - buitengebied

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde contractanten met een AGB-code beginnend met 17 - buitengebied OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde contractanten met een AGB-code beginnend met 17 - buitengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2019

Overeenkomst Kraamzorg 2019 Overeenkomst Kraamzorg 2019 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg Zowel elk afzonderlijk

Nadere informatie

Overzicht meest gestelde vragen

Overzicht meest gestelde vragen In deze toelichting staan de meest gestelde vragen verbonden aan de spiegelinformatie van coöperatie VGZ (cvgz). Aan het einde vindt u een weergave van de spiegelinformatie en een daarbij behorende toelichting.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-17106

BELEIDSREGEL BR/REG-17106 BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen voor logopedie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Voorwaarden CQ-index en EPD Fysiotherapie 2016

Voorwaarden CQ-index en EPD Fysiotherapie 2016 Inleiding meting klantervaringen (CQI) wil dat iedere verzekerde kan vertrouwen op de beste zorg. Om deze reden stimuleren wij zorgaanbieders om de geleverde zorg en dienstverlening continu te verbeteren.

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST OEFENTHERAPIE 2018

ZORGOVEREENKOMST OEFENTHERAPIE 2018 ZORGOVEREENKOMST OEFENTHERAPIE 2018 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovicode 7085)

Nadere informatie

Handleiding Declareren Z-codes Basis plus module Versie 5.3 December 2015. HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module

Handleiding Declareren Z-codes Basis plus module Versie 5.3 December 2015. HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module 1 PRESTATIECODES TBV BASIS PLUS MODULE Onderstaande prestatiecodes zijn door ons tijdens de update aan de software toegevoegd. Betreffende prestatiecodes

Nadere informatie

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit:

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit: Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2014 Instellingen De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV N.V. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 Versie Juli Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie...

Nadere informatie

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer:

Nadere informatie

Datum 13 november 2017 Betreft Kamervragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over toestemmingsvereisten zorgverzekeraars

Datum 13 november 2017 Betreft Kamervragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over toestemmingsvereisten zorgverzekeraars > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Declaratieprotocol Mondzorg 2015

Declaratieprotocol Mondzorg 2015 Declaratieprotocol Mondzorg 2015 Behorend bij de Overeenkomst 2015 Achmea - Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Definities Betaalbaarstelling Onder betaalbaarstelling wordt verstaan het daadwerkelijk

Nadere informatie

Overeenkomst 2013 (regiomodel) Eno Praktijk voor Fysiotherapie. Uw bewaarexemplaar

Overeenkomst 2013 (regiomodel) Eno Praktijk voor Fysiotherapie. Uw bewaarexemplaar vereenkomst 2013 (regiomodel) Eno Praktijk voor Fysiotherapie Uw bewaarexemplaar Uw bewaarexemplaar «PRAKTIJKNAAM» «PRAKTIJKADRES» «PC» «PLAATS» «PRN» vereenkomst Eno Praktijk voor Fysiotherapie 2013 (regio)

Nadere informatie

Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten

Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder Datum beschikbaarstelling retourinformatie

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedie Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedie Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Minimumeisen... 2 2.1.1 Generieke minimumeisen voor alle paramedische

Nadere informatie

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014 Vraag Is er sprake van een chronische aandoening die voorkomt op de lijst van chronische ziekten 2015 zoals deze door het Ministerie van VWS is opgesteld? Uw fysiotherapeut kan u aangeven of dit in 2015

Nadere informatie

Algemene. Zorginkoop VGZ 2014

Algemene. Zorginkoop VGZ 2014 Algemene Voorwaarden Zorginkoop VGZ 2014 Geachte lezer, Voor u liggen de Algemene Voorwaarden van Coöperatie VGZ. Ze gelden voor alle zorgaanbieders waarmee wij een relatie aangaan, en ze vormen een onmisbaar

Nadere informatie

PRESTATIELIJST VOOR FYSIOTHERAPIE. Bijlage bij beschikking TB/CU-7132-01 van 15 juli 2015

PRESTATIELIJST VOOR FYSIOTHERAPIE. Bijlage bij beschikking TB/CU-7132-01 van 15 juli 2015 PRESTATIELIJST VOOR FYSIOTHERAPIE Bijlage bij beschikking TB/CU-7132-01 van 15 juli 2015 Prestaties die door zorgaanbieders die paramedische zorg leveren zoals fysiotherapeuten die bieden in rekening kunnen

Nadere informatie

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit:

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit: Zorgovereenkomst Huidtherapie 2014 Vrijgevestigd De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV N.V. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU 7160

BELEIDSREGEL BR/CU 7160 BELEIDSREGEL BR/CU 7160 Prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet Kenmerk marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Overeenkomst Diëtist en PreventZorg 2012

Overeenkomst Diëtist en PreventZorg 2012 De ondergetekenden: En Overeenkomst Diëtist en PreventZorg 2012 1. Huisartsen Coöperatie PreventZorg U.A., statutair gevestigd te Hilversum, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J.M. van

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019

Zorginkoopbeleid 2019 Zorginkoopbeleid 2019 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Samengesteld op 29 juni 2018 1 Zorginkoopbeleid 2019 Fysiotherapie ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg...

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-18126

BELEIDSREGEL BR/REG-18126 BELEIDSREGEL Beleidsregel prestatiebeschrijvingen voor ergotherapie Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Fysiotherapeutische zorg ONVZ

Fysiotherapeutische zorg ONVZ Fysiotherapeutische zorg ONVZ 19 maart 2019 1 Zorginkoopbeleid 2020 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg... 4 2.3 Voorwaarden...

Nadere informatie