Leiderschap/Invloed. De impact van leiders op het succes van een organisatie in beeld. Vertrouwelijk Feedback Rapport. Voorbeeld, Jan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leiderschap/Invloed. De impact van leiders op het succes van een organisatie in beeld. Vertrouwelijk Feedback Rapport. Voorbeeld, Jan."

Transcriptie

1 Leiderschap/Invloed De impact van leiders op het succes van een organisatie in beeld mei Vertrouwelijk Feedback Rapport Onderzoek en ontwikkeling:: Robert A. Cooke, Ph.D. Leadership/Impact is een geregistreerd handelsmerk. Copyright 997 by, Plymouth, MI. Alle rechten voorbehouden. Niets hieruit mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, meganisch, het zij door fotokopieën, of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. While we re not vengeful, we are provokable.

2 INTRODUCTIE EFFECTIVITEIT HET PLANNEN VAN ONTWIKKELING 8 INVLOED OP ANDEREN De Invloed van Leiders Constructieve invloed Passief/Defensieve Invloed Aggressief/Defensieve Invloed Invloed (Beschrijving door Anderen) Ideale Invloed (Zelfbeschrijving) 7 Invloed op Anderen versus Ideale Invloed Invloed op anderen vs. Ideale invloed: 6 Feedback Feedback per item LEIDERSCHAPSSTRATEGIEËN 7 Richtinggevende versus Afbakenende Strategieën 7 De Theorie Achter Richtinggevend Leiderschap 8 Leiderschaps activiteiten Leiderschapsstrategieën Feedback op Strategieën Leiderschapsdomeinen: Resultaten Richtinggevend versus Afbakenend 5 Na de staafdiagrammen op de volgende pagina, vindt u meer gedetailleerde resultaten voor elk van de tien leiderschapsdomeinen.samenvatting van Strategieën 5 Samenvatting van Strategieën 6 Leiderschapsdomeinen: Gedetailleerde Resultaten 7 DE VERVOLGSTAPPEN 68 Stap : Gewenste Veranderingen in Uw Invloed Identificeren 69 Stap : Het Identificeren van Relevante Veranderingen in Uw Leiderschapsstrategieën 7 Stap : Het Identificeren van Middelen en Steun 7 AANBEVOLEN LITERATUUR 75 Version -98.

3 INTRODUCTIE INTRODUCTIE Hoewel leiderschap is gedefinieerd op vele verschillende manieren, richten de meeste hedendaagse definities zich direct of indirect op de impact die leiders hebben op de organisatie en de mensen daarin. Leiderschap is bijvoorbeeld recentelijk omschreven als: dat proces waarbij één persoon het doel of de richting aangeeft voor één of meer ander personen en hen samen met hem of haar op competente wijze en met volledige overtuiging stappen in dezelfde richting laat zetten. (Jaques en Clement, Executive Leiderschap)...de kunst van het mobiliseren van anderen om zich in te willen spannen voor gedeelde ambities (Kouzes en Posner, The Leiderschap Challenge)...mensen in staat stellen hun eigen initiatieven en ervaringen te gebruiken in plaats van... hun ervaringen en acties te ontkennen of te forceren. (Bennis en Nanus, Leaders) In het licht van dergelijke definities kunnen managers niet geacht worden te leiden (bijvoorbeeld richting te geven of te sturen) zonder dat ze op een bepaalde manier de organisatorische context van de leden en de manieren waarop zij hun werk benaderen en in wisselwerking treden met elkaar, veranderen, vormen of beïnvloeden. De effectiviteit van een leider hangt daarom af van de grootte en de richting van die impact alsmede van de strategieën die worden gebruikt om die impact te verkrijgen. Leiderschap/Invloed is een nieuwe inventarisatie die is ontworpen om mensen zoals u feedback, die op een andere manier niet beschikbaar is, te geven op uw invloed op anderen en op de strategieën en technieken die ten grondslag liggen aan deze invloed. Op basis van deze inventarisatie, richt dit feedbackrapport zich op drie belangrijke onderwerpen: Effectiviteit uw huidige prestaties op het gebied van zowel persoonlijke als organisatorische criteria. Invloed op Anderen de mate waarin u anderen motiveert of stuurt om zich op een constructieve dan wel defensieve manier te gedragen. Leiderschapsstrategieën de mate waarin u persoonlijk handelt op een richtinggevende of afbakenende manier. Er zijn twee formulieren van de Leiderschap/Invloed inventaristatie uitgereikt om de gegevens te verkrijgen die in dit rapport worden gepresenteerd: Beschrijving door Anderen uitgereikt aan ongeveer vier tot acht mensen die u heeft geselecteerd, om de door u gebruikte leiderschapsstrategieën, de impact die u op dit moment heeft op hun gedrag en de effectiviteit van uw leiderschap in het algemeen te beschrijven. Zelfbeschrijving ingevuld door uzelf om uw perceptie van uw leiderschap in kaart te brengen en om na te gaan welke impact u in het ideale geval zou willen hebben op het gedrag van anderen. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

4 INTRODUCTIE Op deze manier maakt dit feedbackrapport het u in de eerste plaats mogelijk beoordelingen van uw huidige effectiviteit als een leider te bekijken. Vervolgens stelt het u in staat de impact die u momenteel heeft op mensen in verhouding tot de impact die u in het ideale geval zou willen hebben, te analyseren. Tenslotte geeft het rapport u de mogelijkheid uw eigen indruk van uw leiderschapsstrategieën te vergelijken met uw strategieën zoals beschreven door anderen. Deze resultaten stellen u in staat te begrijpen hoe uw huidige leiderschapsstrategieën het gedrag en de prestaties van anderen vormen en daarnaast strategieën en technieken te identificeren en te gaan gebruiken, die een grotere kans hebben om de impact te bereiken die u wenst. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

5 EFFECTIVITEIT EFFECTIVITEIT Vraag uzelf af, vóórdat u de resultaten van het Leiderschap/Invloed onderzoek bekijkt, hoe u zou willen dat anderen uw prestaties als leider beoordelen, een jaar na vandaag. Meer specifiek: lees de volgende uitspraken die betrekking hebben op organisatorische en persoonlijke effectiviteit van leiders. Geef voor elke set uitspraken op de volgende pagina met een x ( tot 7) aan in hoeverre de reactie omschrijft hoe u door anderen wilt worden gezien. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

6 EFFECTIVITEIT Een manager die alledaags en traditioneel is Organisatorische Effectiviteit Een leider die visionair en op de toekomst gericht is Vermindert de productiviteit van anderen Geeft mensen het gevoel dat zij op details worden aangestuurd Vergroot de productiviteit van anderen Geeft mensen een empowered ofwel sterk gevoel Brengt het slechtste in mensen naar boven Brengt het beste in mensen naar boven Legt de nadruk op prestaties op korte termijn Legt de nadruk op langetermijneffectiviteit Versterkt de starheid van de organisatie Bevordert het aanpassingsvermorgen van de een organisatie Persoonlijke effectiviteit Gespannen en gestressed Ontspannen en op zijn/haar gemak Op dit moment niet klaar voor promotie Reageert defensief op feedback Niet geïnteresseerd in zelfontwikkeling Overgewaardeerd door de organisatie Heeft meer gezag dan hij/zij verdient Heeft zijn/haar eigen succes bevorderd Balans Klaar voor promotie naar een hoger niveau Accepteert feedback constructief Geïnteresseerd in zelfontwikkeling Ondergewaardeerd door de organisatie Verdient meer gezag dan hem/haar gegeven is Heeft het succes van de organisatie bevorderd Ga verder naar de volgende pagina nadat u uw antwoorden heeft gegeven. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

7 EFFECTIVITEIT Als leiders wordt gevraagd aan dit onderzoek deel te nemen, kiezen ze "6" en "7" voor de onderdelen Organisatorische effectiviteit en Persoonlijke effectiviteit en geven ze gemiddelde antwoorden (gewoonlijk "") voor het onderdeel Balans. Met betrekking tot Organisatorische effectiviteit, willen leiders door de mensen om hen heen graag gezien worden als toekomstgerichte visionairs, die empowerment en productiviteit stimuleren, het beste uit mensen naar voren halen en gericht zijn op lange termijn prestaties. Vergelijkbaar willen leiders met betrekking tot Persoonlijke effectiviteit worden gezien als ontspannen en op hun gemak, klaar voor promotie naar een hoger niveau, feedback accepterend en geïnteresseerd in zelfontwikkeling. In termen van Balans, geeft de typische leider er de voorkeur aan gezien te worden als goed gewaardeerd door de organisatie (in het midden tussen onder- en overgewaardeerd) en met een gepaste hoeveelheid gezag (in het midden tussen te veel of te weinig gezag hebbend). Ook willen leiders gezien worden als personen die op zijn minst zoveel aan het succes van de organisatie hebben bijgedragen, als aan hun eigen succes. Degenen die de Leiderschap/Invloed vragenlijst voor u hebben ingevuld, zijn ook gevraagd te reageren op de zelfde effectiviteitskenmerken die u zelf zojuist hebt bekeken. Hun gemiddelde beoordeling van deze kenmerken wordt weergegeven op de volgende twee pagina's. Bij het bekijken van deze resultaten moet u bedenken dat de effectiviteits"cijfers" die verreweg de meeste leiders krijgen, niet zo positief zijn als ze zouden willen. Bedenk daarbij dat de weergave van deze resultaten niet is bedoeld als een bron van frustratie of teleurstelling. De bedoeling ervan is juist verandering en ontwikkeling te stimuleren door te laten zien dat er een kloof is tussen iemands huidige effectiviteit en zijn/haar gewenste niveau van effectiviteit. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 5

8 EFFECTIVITEIT Organisatorische effectiviteit Een manager die alledaags en traditioneel is Vermindert de productiviteit van anderen Geeft mensen het gevoel dat zij op details worden aangestuurd Een leider die visionair en op de toekomst gericht is Verhoogt de productiviteit van anderen Geeft mensen een empowered ofwel sterk gevoel Brengt het slechtste in mensen naar boven Brengt het beste in mensen naar boven Legt de nadruk op prestaties op korte termijn Versterkt de starheid van de organisatie Persoonlijke Effectiviteit Gespannen en gestressed Legt de nadruk op langetermijneffectiviteit Bevordert het aanpassingsvermorgen van de een organisatie Ontspannen en op zijn/haar gemak Op dit moment niet klaar voor promotie Reageert defensief op feedback Niet geïnteresseerd in zelfontwikkeling Overgewaardeerd door de organisatie Heeft meer gezag dan hij/zij verdient Heeft zijn/haar eigen succes bevorderd Balans Klaar voor promotie naar een hoger niveau Accepteert feedback constructief Geïnteresseerd in zelfontwikkeling Ondergewaardeerd door de organisatie Verdient meer gezag dan hem/haar gegeven is Heeft het succes van de organisatie bevorderd Sleutel: Gemiddelde van alle antwoorden van Anderen (d.w.z. Beschrijvingen door Anderen) Standaarddeviatie van alle antwoorden van Anderen. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 6

9 EFFECTIVITEIT Antwoorden van: Alle Anderen Organisatorische Effectiviteit GEMIDDELD DEVIATIE Een leider die visionair en op de toekomst gericht is...,8, Vergroot de productiviteit van anderen... 5,,5 Geeft mensen een empowered ofwel sterk gevoel... 5,8,8 Brengt het beste in mensen naar boven... 5,8, Legt de nadruk op langetermijneffectiviteit... 5,,8 Bevordert het aanpassingsvermogen van de organisatie... 6,,8 Antwoorden van: Alle Anderen Persoonlijke Effectiviteit GEMIDDELD DEVIATIE Ontspannen en op zijn/haar gemak... 5,, Klaar voor promotie...,,9 Accepteert feedback constructief... 6,,9 Geïnteresseerd in zelfontwikkeling... 6,6,5 Antwoorden van: Alle Anderen Balans * GEMIDDELD STANDAARD- STANDAARD- STANDAARD- DEVIATIE Overgewaardeerd/ondergewaardeerd door de organisatie...,, Geniet/verdient meer gezag...,8,8 Heeft het eigen succes/succes van de organisatie bevorderd... 5,6,8 * Voor de Balanskenmerken zijn resultaten rond het midden van de schaal (.) wenselijk. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 7

10 PLANNING HET PLANNEN VAN ONTWIKKELING Managers hebben in potentieel ontelbare instrumenten ter beschikking om hun effectiviteit te vergroten. De meest belangrijke instrumenten hebben te maken met de strategieën, vaardigheden en gedragskenmerken waarvan is aangetoond door onderzoek dat ze gerelateerd zijn aan het meten van leiderschapsprestaties. Ons onderzoek heeft aangetoond dat tenminste twee belangrijke sets van factoren leiderschapseffectiviteit bepalen: Leiderschapsstrategieën en Invloed op Anderen. Het restant van dit rapport is ontwikkeld om u informatie te verschaffen over uw Leiderschapsstrategieën en uw Invloed op Anderen. Op het meest algemene niveau vertoont u waarschijnlijk een combinatie van twee verschillende Leiderschapsstrategieën richtinggevend en afbakenend. Richtinggevende strategieën zijn die technieken die activiteiten en gedrag begeleiden of sturen in de richting van doelen, mogelijkheden en methoden om taken te vervullen. Afbakenende strategieën zijn technieken die activiteiten en gedrag met betrekking tot doelen, mogelijkheden en methoden afdwingen of verbieden. Richtinggevende strategieën zijn over het algemeen effectiever dan afbakenende strategieën. Dit komt deels doordat de eerste dienen om een richting aan het systeem te geven, structuren voor organisatieleren en verandering op te zetten en processen te ondersteunen voor probleemoplossing de integratie van organisatieonderdelen. Mogelijk het belangrijkste is echter, dat richtinggevende strategieën van de kant van de leiders een organisatiecultuur creëren en bekrachtigen, die constructieve normen en verwachtingen aan de leden communiceert. Hoewel concepten als cultuur en constructieve normen enigszins abstract zijn, kunnen ze worden vertaald in meer concrete zaken zoals de invloed van leiders op het gedrag en de prestaties van anderen in de organsatie of subunits. Deze Invloed op anderen kan constructief of defensief zijn. Leiders met een constructieve invloed motioveren mensen om te denken en zich te gedragen op een prestatiegerichte en coöperative manier die groei en ontwikkeling benadrukt. Daarentegen zetten leiders met en defensieveve invloed mensen aan zich te gedragen en te denken op een agressieve of passieve manier om hun status en positie te beschermen. Constructief gedrag leidt niet alleen tot betere prestaties dan defensief gedrag, het resulteert ook in meer persoonlijke voldoening en minder stress. Onze studies naar leiders hebben laten zien dat degenen die richtinggevende strategieën benadrukken een constructieve impact hebben, en degenen die afbakenende strategieën gebruiken een defensieve impact. Gegeven het feit dat de prestaties van leiders uiteindelijk afhangen van de prestaties van de mensen om hen heen, zijn richtinggevende leiders effectiever dan afbakenend leiders. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 8

11 PLANNING Deze relaties tussen leiderschapsstrategieën, invloed op anderen, en persoonlijke en organisatorische effectiviteit worden hieronder geïllustreerd. De effectiviteit van uw leiderschap kunt u dus vergroten door een meer constructieve en minder defensieve invloed op het gedrag van anderen te hebben. Een meer constructieve en minder defensieve invloed kunt u bereiken door richtinggevende leiderschaps-strategieën de voorkeur te geven boven afbakenende. De meeste leiders zijn zich echter niet volledig bewust van de invloed die zij op dit moment op anderen hebben. Ook is het voor velen moeilijk om onderscheid te maken tussen richtinggevende en afbakenende strategieën en om in te schatten in welke mate ze op deze alternatieve aanpakken leunen. Het vervolg van dit raport geeft u inzicht in uw invloed op anderen en de strategieën die aan deze invloed ten grondslag liggen.. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 9

12 IMPACT INVLOED OP ANDEREN De Invloed van Leiders Per definitie heeft een leider een significante impact op het denken, het gedrag en de prestaties van de mensen om hem of haar heen. Opzettelijk of onopzettelijk, direct of indirect: leiders motiveren en sturen mensen zich op een bepaalde manier te gedragen. Deze impact, positief danwel negatief, is over het algemeen sterk genoeg om waarneembaar en meetbaar te zijn. Leiderschap/Invloed meet de impact van leiders met betrekking tot constructief gedrag en twee soorten defensief gedrag: Constructief Gedrag: Een leider kan anderen aanmoedigen en motiveren om zich in anderen te verplaatsen en hun werk te benaderen op een manier die bijdraagt aan hun persoonlijke groei en voldoening. Specifiek constructief gedrag dat door leiders gestimuleerd kan worden is: prestatie-motivatie, zelfactualisatie, mensgericht/stimulerend en relatiegericht. Passief/Defensief Gedrag: Een leider kan anderen sturen en aanmoedigen om op de mensen om hen heen te reageren op een zelfbeschermende manier die hun eigen veiligheid niet in gevaar brengt. De specifieke passief/defensieve gedragskenmerken zijn: goedkeuring, conventioneel, afhankelijk en vermijdend. Aggressief/Defensief Gedrag: Een leider kan anderen sturen en motiveren om hun taakgerelateerde activiteiten op een dwingende manier te benaderen om hun eigen status en veiligheid te beschermen. De specifieke agressief/defensieve gedragskenmerken die leiders kunnen bevorderen zijn: oppositioneel, macht, competitief en perfectionistisch. Zoals u ziet in het profiel Invloed op Anderen, kunnen deze drie soorten gedragskenmerken in een circumplex of cirkeldiagram worden getoond, om te laten zien welke invloed de leider op anderen heeft. De twaalf specifieke soorten gedrag worden in het cirkeldiagram geplaatst op basis van gelijksoortigheid (waarbij relatief gelijksoortige gedragingen dicht bij elkaar worden getoond). Gedrag dat mensgeoriënteerd is, is geplaatst aan de rechterkant van het diagram; gedrag dat meer taakgeoriënteerd is, staat aan de linkerkant. Gedrag dat geassocieerd wordt met persoonlijke ontwikkeling en voldoening is aan de bovenkant van het diagram weergegeven en behoefte aan veiligheid aan de onderzijde. Meer gedetailleerde beschrijvingen van Constructief, Passief/Defensief en Agressief/Defensief gedrag vindt u op de volgende pagina s. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

13 IMPACT Constructieve invloed De invloed van bepaalde leiders op anderen is voornamelijk Constructief. Hun leiderschapsstrategieën bedreigen de veiligheid van anderen niet onnodig, creëren geen ambiguïteit of bezorgdheid en roepen geen defensieve of dwingende reacties op. In plaats daarvan creëren zij een omgeving die de behoeften aan groei en prestaties stimuleert en mensen aanzet na te denken en zich te gedragen op een manier die hen in staat stelt die behoeften te bevredigen. Dit gedrag reflecteert een evenwichtige zorg voor mensen en taken, gericht op het bereiken van persoonlijke en organisatiedoelen, en een toewijding om die doelen te bereiken door gezamenlijke inspanningen. Dit specifieke gedrag dat wordt geassosiceerd met Constructieve invloed stelt mensen in staat om hun behoeften aan voldoening te bevredigen door zowel de manier waarop ze hun taken benaderen als door hun interactie met mensen. Prestatie-motivatie: De leider motiveert en moedigt anderen aan om uitdagende maar realistische doelen te stellen, plannen te formuleren om die doelen te bereiken en ze met enthousiasme na te streven. Zelfactualisatie: De leider motiveert en moedigt anderen aan om plezier uit hun werk te halen, zichzelf professioneel te ontwikkelen en problemen te benaderen met interesse, creativiteit en integriteit. Mensgericht/Stimulerend: De leider motiveert en moedigt anderen aan om mensen te ondersteunen, degenen om hen heen te helpen in hun groei en ontwikkeling en anderen positieve feedback te geven. Relatiegericht: De leider motiveert en moedigt anderen aan om mensen te behandelen als lid van het team, gevoelig te zijn voor de behoeften van anderen en op een vriendelijke en coöperatieve manier te communiceren. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

14 IMPACT Passief/Defensieve Invloed De invloed op anderen van een ander soort leider is overheersend Passief/Defensief. Mogelijk onopzettelijk, nemen deze leiders strategieën aan die maken dat anderen zich onzeker of ongerust voelen, gecontroleerd en beperkt en ongemakkelijk over interpersoonlijke relaties binnen de organisatie. In het extreme geval creëren zulke leiders een omgeving die de behoefte aan veiligheid bij mensen benadrukt en hen aanzet om deze behoeften te bevredigen door anderen op een behoedzame en verdedigende manier te benaderen. Dit gedrag weerspiegelt meer een zorg voor mensen dan voor taken, een tendens om zichzelf ondergeschikt te maken aan de organisatie en, paradoxaal genoeg, het gevoel dat het meer gepast is om het veilig te spelen dan om acceptabele risico's te nemen die in het belang van de organisatie zijn.v Dit specifieke gedrag dat wordt geassocieerd met Passieve/Defensieve invloed vereist zodoende dat mensen in hun behoefte aan veiligheid voorzien door specifieke interactie met anderen: Goedkeuring: De leider motiveert en vereist van anderen dat zij de goedkeuring van degenen om hen heen verkrijgen, mee lopen met mensen en oppervlakkig prettige, interpersoonlijke relaties onderhouden. Conventioneel: De leider motiveert en vereist van anderen om zich te conformeren, te voldoen aan de standaard procedures, en regels en beleid te volgen. Afhankelijk: De leider motiveert en vereist van anderen om alleen te doen wat hen wordt gezegd, alle beslissingen te overleggen met superieuren en degenen met gezag te behagen. Vermijdend: De leider motiveert en vereist van anderen om elke kans om schuldig te worden bevonden aan een fout te vermijden, verantwoordelijkheid door te schuiven naar anderen en zich op de achtergrond te houden. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

15 IMPACT Aggressief/Defensieve Invloed De invloed van weer andere leiders is voornamelijk Agressief/Defensief. Direct of indirect, deze leiders gebruiken strategieën die anderen onzeker maken over hun status en invloed, zich zorgen laten maken over hoe zij het doen ten opzichte van anderen en gefixeerd zijn op (soms irrelevante) korte termijn prestatie criteria. In het extreme geval creëren deze leiders een omgeving die die de behoefte aan status bij mensen benadrukt en hen aanzet om deze behoefte te bevredigen door hun activiteiten op een agressieve en dwingende manier uit te voeren. Dit gedrag geeft aan dat het belang van taken ten koste van mensen gaat, dat er een tendens is het eigenbelang boven dat van de organisatie te plaatsen en dat persoonlijke doelen agressief worden nagestreefd ten opzichte van die van andere mensen en units. Dit specifieke gedrag dat wordt geassosiceerd met Agressieve/Defensieve invloed vereist daarom dat mensen hun behoefte aan status en veiligheid beschermen door de manier waarop ze hun taken benaderen: Oppositioneel: De leider motiveert en zet anderen aan tot het aanduiden van fouten, het verkrijgen van status door kritisch te zijn en het afwijzen van zelfs goede ideeën ten gevolge van kleine foutjes. Macht: De leider motiveert en zet anderen aan tot dwingend en agressief gedrag, het overheersen van de mensen om hen heen en het vergroten van hun machtspositie. Competitief: De leider motiveert en zet anderen aan om te opereren in een win/verlies situatie, beter te presteren dan hun gelijken en er alles aan te doen wat noodzakelijk is om goed over te komen. Perfectionistisch: De leider motiveert en zet anderen aan om onrealistisch hoge doelen te stellen, bovenop elk detail te zitten en lang en hard te werken om zorgvuldig gedefinieerde doelstellingen te behalen. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

16 IMPACT Invloed (Beschrijving door Anderen) Uw Invloed op Anderen profiel geeft een grafische voorstelling van de impact die u heeft op degenen met wie u contact heeft. Dit profiel is gebaseerd op de gecombineerde antwoorden van de anderen die u heeft geselecteerd om uw impact en leiderschapsstrategieën te beschrijven. De lengte van elke score (het ingevulde gebied) in elke sector van het cirkeldiagram, weerspiegelt de belangrijkheid van uw impact met betrekking tot de twaalf eerder besproken gedragskenmerken. Een lang vlak bij een soort gedrag betekent dat u mensen sterk motiveert om dat gedrag te vertonen; een kort vlak betekent dat u mensen niet stimuleert of stuurt om zich op die manier te gedragen en zo te denken. Uw resultaten zijn afgezet tegen de resultaten van ongeveer 5 managers. Met andere woorden, uw ruwe scores op elk van de twaalf invloedsectoren zijn omgezet naar percentiel of genormeerde scores. De vijf concentrische cirkels in het profiel vertegenwoordigen respectievelijk het e, 5 e, 5 e, 75 e en 9 e percentiel. Het centrum van de cirkel geeft het percentiel weer en de buitenste ring het 99 e percentiel. Als het vlak bij Relatiegericht bijvoorbeeld de e concentrische cirkel bereikt, is uw invloed op die stijl groter dan die van ongeveer 75% van de leiders van wie gegevens beschikbaar zijn. Evenzo is uw invloed als het vlak van Macht tot de tweede cirkel komt, voor deze stijl groter dan die van ongeveer 5% (en kleiner dan die van 75%) van de leiders in de vergelijkingsgegevens. Als een resultaat van dit normeringsproces, merken veel managers dat ze een relatief grote impact hebben op verschillende soorten gedrag, waaronder sommige defensieve stijlen. Bij het interpreteren van de resultaten is het daarom belangrijk te onthouden dat het gaat om relatieve impact ten opzichte van anderen in leiderschapsposities. Daarom is er per definitie een gelijke kans dat de impact van een manager op een van de twaalf gedragskenmerken boven of onder de mediaan (dat is de e cirkel die het 5 e procentiel weergeeft) valt. Aanvullend op uw Invloed op Anderen profiel, zijn er tabellen die de percentielscores, ruwe scores en standaarddeviaties voor elk van de twaalf gedragskenmerken weergeven. De percentielscores zijn de scores die in kaart zijn gebracht in uw profiel en de ruwe scores zijn uw niet-aangepaste invloedscores (gebaseerd op de gemiddelde score van de mensen die uw invloed hebben beschreven). De standaarddeviatie geeft de mate van (in)consistentie weer in de antwoorden van de mensen die u hebben beschreven. Als de standaarddeviatie klein is (bijvoorbeeld lager dan ), zijn de mensen die u beschrijven het over het algemeen eens over uw impact met betrekking tot gedrag. Is de standaarddeviatie groot (bijvoorbeeld hoger dan 6), dan is er een zekere mate van inconsistentie onder de respondenten over het gedrag in kwestie. Bij het interpreteren van uw resultaten moet u meer belang hechten aan de profielvlakken en de percentielscores dan aan de ruwe scores. Zo zijn ook de profielvlakken en percentielscores belangrijker dan de standaarddeviaties. Maar als uw standaarddeviatie op een bepaalde gedragsstijl vrij groot is (bijvoorbeeld hoger dan 6 of 7), dan is het goed te beseffen dat respondenten het oneens zijn over de mate waarin u dit gedrag motiveert. Deze inconsistentie kan een weergave zijn van de verschillen tussen de respondenten onderling en hun behoeften, verwachtingen en waarnemingen. Het is echter ook mogelijk dat u anders reageert op verschillende mensen, of verwachtingen niet consistent communiceert naar alle mensen. In dit geval kunt u uw gemiddelde invloed in de Constructieve stijlen vergroten (of uw gemiddelde invloed in de Defensieve stijlen verkleinen) door op een consistentere manier met anderen te communiceren. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

17 IMPACT Invloed op Anderen Antwoorden door: Alle Anderen N = 5 De Sterkste Algemene Invloed op Anderen is Constructief Met betrekking tot de twaalf gemeten gedragskenmerken is uw Primaire invloed op gedrag Mensgericht/stimulerend Meer specifiek leidt u mensen om: Secundaire invloed op gedrag Zelfactualisatie Meer specifiek leidt u mensen om: nieuwe mensen te trainen anderen actief te ondersteunen bij hun groei en de ontwikkeling van hun carrière anderen te helpen bij het oplossen van aan het werk gerelateerde problemen hun vaardigheden en bekwaamheden uit te breiden hun integriteit en persoonlijke waarden te behouden zich bezig te houden met interessante projecten en kansen Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 5

18 IMPACT Invloed op Anderen Antwoorden door: Alle Anderen N = 5 Constructief Gedrag PERCENTIEL SCORE RUWE SCORE STANDAARD DEVIATIE Mensgericht/Stimulerend 8%,,7 Relatiegericht 55%,6 5,9 Prestatie 6%, 5, Zelfactualisatie 7%,6, Passief/Defensief Gedrag PERCENTIEL SCORE RUWE SCORE STANDAARD DEVIATIE Goedkeuring %,, Conventioneel 7% 5,,5 Afhankelijk %,,5 Vermijdend %,8,8 Agressief/Defensief Gedrag PERCENTIEL SCORE RUWE SCORE STANDAARD DEVIATIE Oppositioneel 7%,,7 Macht % 5,, Competitief 8%,,7 Perfectionistisch %,,7 Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 6

19 IMPACT Ideale Invloed (Zelfbeschrijving) Het volgende profiel beschrijft uw zelfbeschreven Ideale Invloed op anderen. Een extra tabel is toegevoegd met uw percentielscore en ruwe scores per gedragsstijl. Dit ideale profiel is uitsluitend gebaseerd op uw eigen antwoorden in de sectie van Leiderschap/Invloed waar u werd gevraagd om het gedrag te beschrijven dat u zou willen stimuleren bij de mensen met wie u werkt. Met deze antwoorden werd u gevraagd te denken in termen van gedrag dat de individuele prestaties zou maximaliseren en de effectiviteit van de organisatie op lange termijn zou vergroten. In het algemeen laten ideale invloedprofielen grote scores zien bij de vier soorten Constructief gedrag en relatief kleine scores bij Passief/Defensief en Agressief/Defensief gedrag. In de meeste gevallen zijn de scores bij Passief/Defensief minimaal of afwezig - dit geeft aan dat leiders dit gedrag zien als niet gepast om te stimuleren. Ideale scores aan de Aggressief/Defensieve kant hebben de neiging bijna zo zwak te zijn als, ten hoogste, gemiddelde scores bij mogelijk de sectoren Competitief of Macht. Deze ideaalprofielen, met enorme scores bij de Constructieve gedragskenmerken, zijn logisch en betekenisvol in de context van de meeste Westerse, postindustriële maatschappijen. In de eerste plaats zijn, ook al bestaan er verschillen tussen landen onderling, de Constructieve gedragsstijlen consistent met de culturele waarden (bijvoorbeeld onafhankelijkheid, gelijke kansen) en hogere behoeften (bijvoorbeeld prestatie en zelfontplooiing) zoals gerapporteerd door organisatieleden in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Australië, Nieuw Zeeland en een aantal andere bestudeerde landen. Gezien de consistentie met deze behoeften en waarden heeft Constructief gedrag een veel groter motivatiepotentieel dan Defensief gedrag. Ten tweede heeft onderzoek aangetoond dat, op individueel niveau, constructieve gedachtengangen en gedragingen positief geassocieerd worden met resultaten als individueel welzijn, beoordeling van prestaties en de kwaliteit van interpersoonlijke relaties. Daarentegen wordt passief/defensief gedrag geassocieerd met lagere effectiviteit en agressief/defensief gedrag met spanning en minder bevredigende werkrelaties. Ten derde heeft onderzoek naar organisatieculturen uitgewezen dat normen en verwachtingen van constructief gedrag in relatie staan tot samenwerking en teamwork, effectieve probleemoplossing en hoge servicekwaliteit. Als zodanig is het begrijpelijk dat managers constructief gedrag benadrukken als zij de invloed omschrijven die zijn idealiter zouden willen hebben op de mensen om hen heen. Voor de meeste managers zijn er significante verschillen of kloven tussen hun Ideale Invloedprofiel en het profiel dat hun huidige invloed op anderen weergeeft. In feite krijgen relatief weinig managers feedback die aangeeft dat hun huidige invloed zo constructief is als hun geprefereerde invloed en voor andere managers is de kloof tussen huidige en ideale situatie te groot om volledig te overbruggen. Desalniettemin geeft het ideaalprofiel een betekenisvolle doelstelling waar mensen hun pogingen tot het ontwikkelen van hun leiderschapskwaliteiten op kunnen richten. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 7

20 IMPACT Ideale Invloed Antwoorden door: Zelf De Sterkste Algemene Ideale Invloed is Constructief Met betrekking tot de twaalf gemeten gedragskenmerken is uw Primaire ideale invloed Mensgericht/stimulerend Meer specifiek zou u mensen willen leiden om: Secundaire ideale invloed Relatiegericht Meer specifiek zou u mensen willen leiden om: anderen actief te ondersteunen bij hun groei en de ontwikkeling van hun carrière beslissingen te bespreken met degenen die erdoor geraakt zullen worden anderen te helpen bij het oplossen van aan het werk gerelateerde problemen sociale vaardigheden goed te gebruiken de nadruk te leggen op het belang van het team problemen en kwesties op een open en vriendelijke manier te bespreken Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 8

21 IMPACT Ideale Invloed Antwoorden door: Zelf Constructief Gedrag PERCENTIEL SCORE RUWE SCORE Mensgericht/Stimulerend 99%, Relatiegericht 99%, Prestatie 99% 8, Zelfactualisatie 99% 9, Passief/Defensief Gedrag PERCENTIEL SCORE RUWE SCORE Goedkeuring %, Conventioneel %, Afhankelijk %, Vermijdend %, Agressief/Defensief Gedrag PERCENTIEL SCORE RUWE SCORE Oppositioneel %, Macht %, Competitief 8%, Perfectionistisch 8% 6, Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 9

22 IMPACT Invloed op Anderen versus Ideale Invloed Vervolgens is uw Invloed op Anderen-profiel gemaakt, naast uw Ideale Invloed-profiel, om de verschillen of kloven tussen uw huidige en gewenste invloed in kaart te brengen. Onder de profielen zijn samengevat: de algemene set van gedragskenmerken waar de gemiddelde kloof het grootst is; de twee specifieke gedragsstijlen waar de gemiddelde kloof het grootst is; en de onderzoeksonderwerpen die geassocieerd worden met dit specifieke gedrag. Direct na de twee profielen zijn tabellen opgenomen die het volgende samenvatten: uw huidige invloedspercentage, uw ideale invloedspercentage en de percentagekloof" in elk van de twaalf gedragsstijlen. De score voor de percentagekloof voor elke stijl is berekend door de ideale invloedsscore af te trekken van de huidige invloedsscore. Voor de constructieve stijlen geeft een negatieve (-) kloof aan dat uw huidige invloed zwakker is dan u zou willen. Een score van nul () betekent dat uw invloed op het gedrag even sterk als of sterker dan uw ideaal is. Voor de defensieve stijlen geeft een positieve (+) kloof aan dat uw huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul () geeft aan dat uw invloed met betrekking tot het gedrag even zwak als of zwakker dan uw ideaal is. Tenslotte, als u de 6 Feedback heeft aangevraagd, worden aparte Invloed op Anderen - profielen gemaakt voor uw direct ondergeschikten, uw gelijken en uw manager(s). (Deze profielen zijn niet toegevoegd als ze niet zijn aangevraagd, of als het aantal respondenten te klein was om de vetrouwelijkheid van degenen die de informatie geven te waarborgen.) N.B. Direct Ondergeschikten zijn die respondenten die u hebben genoemd als hun direct leidinggevende, als een manager aan wie hun leidinggevende rapporteert, als een andere hoger geplaatste manager of als hun projectmanager. Gelijken zijn degenen die u hebben beschreven als een gelijke of een collega op gelijk niveau. Ook degenen die 'anders' hebben ingevuld bij de beschrijving van hun relatie met u vallen hieronder. Uw Manager(s) zijn degenen die u hebben omschreven als iemand die rechtstreeks aan hen rapporteert. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

23 IMPACT Invloed op Anderen versus Ideale Invloed Invloed op Anderen Ideale Invloed Antwoorden van: Alle Anderen Antwoorden van: Uzelf Over het algemeen zitten de grootste kloven tussen uw Invloed op Anderen en uw Ideale Invloed profielen in het Constructief gedrag. Met betrekking tot de twaalf gemeten gedragskenmerken... Is de grootste kloof Relatiegericht Meer specifiek zou u de mate willen veranderen waarin u mensen motiveert om te: de nadruk te leggen op het belang van het team plezierige relaties met anderen te onderhouden ondanks verschillen van mening problemen en kwesties op een open en vriendelijke manier te bespreken Is de op één na grootste kloof Prestatie-motivatie Meer specifiek zou u de mate willen veranderen waarin u mensen motiveert om te: prioriteiten te stellen en tijd te besteden in overeenstemming met een langetermijnplan redelijke risico s te lopen om betere resultaten te bereiken persoonlijke doelen te stellen die in overeenstemming zijn met de visie van de organisatie Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

24 IMPACT Invloed op Anderen versus Ideale Invloed Constructief Gedrag INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED PERCENTAGE KLOOF Mensgericht/Stimulerend 8% 99% -7% Relatiegericht 55% 99% -% Prestatie 6% 99% -6% Zelfactualisatie 7% 99% -8% Passief/Defensief Gedrag INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED PERCENTAGE KLOOF Goedkeuring % % +% Conventioneel 7% % +5% Afhankelijk % % % Vermijdend % % % Agressief/Defensief Gedrag INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED PERCENTAGE KLOOF Oppositioneel 7% % +5% Macht % % +% Competitief 8% 8% % Perfectionistisch % 8% % Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed - kloof geeft aan dat uw huidige invloed zwakker is dan u zou willen + kloof geeft aan dat uw huidige invloed sterker is dan u zou willen kloof geeft aan dat uw huidige invloed gelijk is aan of groter is dan uw ideaal Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

25 IMPACT Invloed op anderen vs. Ideale invloed: 6 Feedback Uw resultaten voor Invloed op Anderen worden hieronder weergegeven voor de verschillende groepen die u hebben beschreven in het Leiderschap/Invloed onderzoek. Uw zelf aangegeven Ideale Invloed is ook weergegeven om te kunnen vergelijken. Zelf N = Direct ondergeschikte N = Collega op gelijk niveau N = Hoger geplaatste manager N = 9 Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

26 IMPACT Feedback per item De Leiderschap/Invloed inventarisatie is gebaseerd op acht items om uw invloed te meten in relatie tot elk van de twaalf gedragskenmerken. U krijgt feedback per item voor elk van deze gedragskenmerken in termen van uw Invloed op Anderen (de gemiddelde ruwe score van alle respondenten), uw Ideale Invloed (gebaseerd op uw zelfbeschrijving) en uw Anderen/Ideaal-kloof (het verschil tussen uw huidige en gewenste invloed). Deze feedback per item stelt u in staat elk soort gedrag te bekijken en te identificeren bij welke items de kloof het grootst is. Nogmaals, als de kloof negatief is (-), dan is uw huidige invloed niet zo groot als uw gewenste invloed met betrekking tot het Constructief gedrag in kwestie. Is de kloof positief (+) dan is uw huidige invloed met betrekking tot Defensief gedrag groter dan vindt dat het zou moeten zijn. Een kloof van nul geeft aan dat uw invloed gelijk aan of zelfs beter is dan uw ideaalsituatie. De positieve en negatieve kloofscores zijn nuttig om specifieke veranderingsdoelen te identificeren. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

27 IMPACT Impact : Constructief () Mensgericht/stimulerend INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF goede prestaties van anderen onder de aandacht te brengen en te belonen beslissingen te bespreken met degenen die erdoor geraakt zullen worden anderen te helpen bij het oplossen van aan het werk gerelateerde problemen ideeën met collega s uit te wisselen om hen te helpen hun prestaties te verbeteren,6, -,,, -,,, -,,, -, geloof en vertrouwen in hun collega s en medewerkers te tonen,, -, anderen actief te ondersteunen bij hun groei en de ontwikkeling van hun carrière,, -,8 nieuwe mensen te trainen,, -,6 interesse voor de behoeften van anderen te tonen bij het oplossen van conflicten,8, -, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een negatieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed zwakker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even sterk als of zelfs sterker dan uw ideaal is.. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 5

28 IMPACT Impact : Constructief () Relatiegericht INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF de nadruk te leggen op het belang van het team,8, -, plezierige relaties met anderen te onderhouden ondanks verschillen van mening problemen en kwesties op een open en vriendelijke manier te bespreken,, -,,, -, sociale vaardigheden goed te gebruiken,, -, communicatie open, informeel en onbelemmerd te houden,, -,8 met anderen samen te werken,, -,8 de verschillende achtergronden en gezichtspunten van mensen te respecteren goede persoonlijke relaties met anderen (binnen de organisatie) op te bouwen,6, -,,8, -, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een negatieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed zwakker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even sterk als of zelfs sterker dan uw ideaal is.. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 6

29 IMPACT Impact : Passief/Defensief () Goedkeuring INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF te proberen geaccepteerd te worden en deel uit te maken van de groep die in is,8,,8 geen controversiele of impopulaire acties te ondernemen,6,,6 alleen ideeen en suggesties naar voren te brengen die anderen waarschijnlijk op prijs stellen,6,,6 zich zorgen te maken of zij als lid van de groep geaccepteerd worden,,, met de kudde mee te lopen,,, alleen dingen te zeggen waardoor zij bij anderen in de gunst komen,,, zelfs geen opbouwende kritiek uit te oefenen (om anderen niet te ergeren),,, dingen te doen om goedkeuring van anderen te krijgen,,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een positieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even zwak als of zelfs zwakker dan uw ideaal is. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 7

30 IMPACT Impact : Passief/Defensief () Conventioneel INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF zich strikt aan beleid en standaardprocedures te houden,8,,8 op regels en procedures terug te grijpen om hun acties te rechtvaardigen,6,,6 de nadruk te leggen op procedures in plaats van op resultaten,6,,6 de status quo te accepteren,,, de schijn te wekken dat zij zich aanpassen (zelfs als zij iets nieuws proberen),,, dingen te doen op de manier waarop ze altijd zijn gedaan,,, nieuwe ideeen als niet relevant of afwijkend af te wijzen,,, zich aan te passen,,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een positieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even zwak als of zelfs zwakker dan uw ideaal is. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 8

31 IMPACT Impact : Passief/Defensief (5) Afhankelijk INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF het ondernemen van acties uit te stellen totdat het groene licht of goedkeuring verkregen is hun werk te onderbreken om op veranderende prioriteiten van superieuren te reageren toestemming te verkrijgen alvorens de manier te veranderen waarop ze hun tijd/hulpmiddelen besteden,6,,6,6,,6,6,,6 meer reactief te zijn dan proactief,,, eenvoudig te doen wat hen gezegd wordt,,, bevelen op te volgen, ook als zij zelf een beter idee hebben,,, volgzaam te zijn,,, superieuren niet tegen te spreken of uit te dagen,,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een positieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even zwak als of zelfs zwakker dan uw ideaal is. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 9

32 IMPACT Impact : Passief/Defensief (6) Vermijdend INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF zich uit conflicten en onenigheid tussen personen terug te trekken,,, terughoudend te zijn en te wachten tot anderen tot actie overgaan,,, zich op een afstand te houden van collega s die problemen hebben,,, zich bezorgd en onzeker voelen te over hun positie en autoriteit,,, kansen niet vaak aan te grijpen,,, moeilijke situaties te vermijden die een slechte indruk van hen kunnen geven,,, hun mening en ideeen voor zich te houden,,, communicatie en contact met hem of haar tot een minimum te beperken,,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een positieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even zwak als of zelfs zwakker dan uw ideaal is. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

33 IMPACT Impact : Aggressief/Defensief (7) Oppositioneel INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF met anderen te argumenteren in plaats van redelijke oplossingen te zoeken door anderen genomen beslissingen nauwgezet te bekijken en de juistheid ervan in twijfel te trekken,6,,6,,, praktijken te bekritiseren om hun ideeën geaccepteerd te krijgen,,, indirect dingen tegen te werken,,, zelfs goede oplossingen af te wijzen op grond van onbelangrijke zwakke punten zich op het negatieve (bv. fouten) in plaats van het positieve (bv. succes) te richten bij onbevredigende prestaties andere mensen of werkgroepen de schuld te geven,,,,,,,,, kritisch te zijn en niet gemakkelijk onder de indruk te raken,8,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een positieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even zwak als of zelfs zwakker dan uw ideaal is. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

34 IMPACT Impact : Aggressief/Defensief (8) Macht INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF de mensen voor wie en acties waarvoor zij verantwoordelijk zijn onder strikte controle te houden,,, anderen alleen die informatie te geven die zij minimaal nodig hebben,8,,8 politieke spelletjes te spelen om invloed te verkrijgen,6,,6 hun machtsbasis te beschermen en hun autoriteit te handhaven,,, vaak in het offensief te zijn,,, agressief voor zichzelf op te komen,,, de indruk te wekken hard en onverzettelijk te zijn en de zaak onder controle te hebben,,, krachtig op te treden,,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een positieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even zwak als of zelfs zwakker dan uw ideaal is. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

35 IMPACT Impact : Aggressief/Defensief (9) Competitief INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF zich voortdurend met hun collega s te vergelijken,,, hun activiteiten te beperken tot die dingen die een goede indruk achterlaten,,, een overdreven voorstelling te geven van hun prestaties en resultaten,,, de successen van anderen als persoonlijke nederlagen te beschouwen,,, te slagen zelfs als dat ten koste van anderen gaat,,, situaties te manipuleren om hun eigen positie te verbeteren,,, het werk in een wedstrijd te veranderen,,, dingen doen om gezien en opgemerkt te worden,,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een positieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even zwak als of zelfs zwakker dan uw ideaal is. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

36 IMPACT Impact : Aggressief/Defensief () Perfectionistisch INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF zich met veel details en onnodige precisie bezig te houden,6,,6 lang en hard te werken,6,,6 hun prestaties als gebrekkig te beschouwen, tenzij het resultaat perfect is de indruk te geven dat zij altijd het juiste antwoord of de nodige informatie hebben,,,,,, te voelen dat zij zich moeten bewijzen,6,, gevoelens buiten beschouwing te laten en zich op hun taak te richten,,, onrealistische hoge doelen na te streven,,, het werk als het allerbelangrijkste te beschouwen,6,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een positieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed sterker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even zwak als of zelfs zwakker dan uw ideaal is. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden.

37 IMPACT Impact : Constructief () Prestatie-motivatie INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF prioriteiten te stellen en tijd te besteden in overeenstemming met een langetermijnplan,6, -, redelijke risico s te lopen om betere resultaten te bereiken,8, -, persoonlijke doelen te stellen die in overeenstemming zijn met de visie van de organisatie,8, -, het initiatief te nemen als de gelegenheid zich voordoet,, -, verantwoordelijkheid te nemen voor beslissingen en acties,, -,8 uitdagende taken vol zelfvertrouwen op zich te nemen,, -,8 alternatieven te onderzoeken alvorens te handelen,6, -, uitmuntendheid na te streven,8,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een negatieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed zwakker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even sterk als of zelfs sterker dan uw ideaal is.. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 5

38 IMPACT Impact : Constructief () Zelfactualisatie INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED Mate waarin uw leiderschap anderen motiveert en aanzet tot: INVLOED OP ANDEREN IDEALE INVLOED KLOOF op een unieke en onafhankelijke manier te denken,, -,6 met innovatieve oplossingen voor problemen te experimenteren,, -,6 fouten te accepteren en ervan te leren,8, -, hun integriteit en persoonlijke waarden te behouden,, -,8 zich bezig te houden met interessante projecten en kansen,, -,8 hun vaardigheden en bekwaamheden uit te breiden,, -,6 plezier te hebben in het goed uitvoeren van zelfs eenvoudige taken,8, -, hun werk met creativiteit te benaderen zelfs als dat extra tijd in beslag neemt,,, Sleutel: = helemaal niet = in zeer sterke mate GA = Geen antwoord Kloof = Invloed op Anderen Ideale Invloed Een negatieve (-) kloof geeft aan dat de huidige invloed zwakker is dan u zou willen. Een kloof van nul (.) geeft aan dat de huidige invloed even sterk als of zelfs sterker dan uw ideaal is.. Copyright 8 Alle rechten voorbehouden. 6

"The significant problems we have can not be solved at the level of thinking we were at when we created them."

The significant problems we have can not be solved at the level of thinking we were at when we created them. Levens Stijlen Inventarisatie De Levens Stijlen Inventarisatie (LSI) is een instrument waarmee mensen hun persoonlijke effectiviteit blijvend kunnen verbeteren. "The significant problems we have can not

Nadere informatie

Appraisal. Datum:

Appraisal. Datum: Appraisal Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

Competency Check. Datum:

Competency Check. Datum: Competency Check Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

Profiles Performance Indicator TM Persoonlijk rapport

Profiles Performance Indicator TM Persoonlijk rapport PPI Rapport is bestemd voor Profiles Performance Indicator TM Onderzoek dat is afgelegd op: 03/26/2010 Afgedrukt: 05/25/2014 VERTROUWELIJK Profiles International, the Netherlands b.v. Beysterveld 275 Amsterdam,

Nadere informatie

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI)

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het zelfbeoordelingsformulier Het doel van deze evaluatie is om u te helpen bij het bepalen van de belangrijkste aandachtsvelden van uw leidinggevende

Nadere informatie

Rapport Docent i360. Test Kandidaat

Rapport Docent i360. Test Kandidaat Rapport Docent i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

EQ - emotionele intelligentie in kaart

EQ - emotionele intelligentie in kaart EQ - emotionele intelligentie in kaart 24-3-2014 BASISPROFIEL Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Het EQ rapport brengt iemands emotionele intelligentie in kaart. Dit is het vermogen

Nadere informatie

Rapport Sales 360. Test Kandidaat

Rapport Sales 360. Test Kandidaat Rapport Sales 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het rapport

Nadere informatie

Communicatiestijlen Rapport

Communicatiestijlen Rapport GITP Datum Deelnemer Beoordelen en Ontwikkelen > 04 092007 > Voorbeeldpersoon www.gitp.nl Communicatiestijlen Rapport Project Voorbeeldproject Deelnemer Voorbeeldpersoon Pakket Voorbeeld-V-486 Rapport

Nadere informatie

Rapport Docent i360. Angela Rondhuis

Rapport Docent i360. Angela Rondhuis Rapport Docent i360 Naam Angela Rondhuis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

Inhoud. Aristoteles. Quotes over emotionele intelligentie. Rianne van de Ven Coaching & Consulting 1

Inhoud. Aristoteles. Quotes over emotionele intelligentie. Rianne van de Ven Coaching & Consulting 1 Hoogbegaafdheid en Emotionele Intelligentie WUR 23-04-2018 Inhoud Wat is emotionele intelligentie? Relatie met IQ Waarom speciaal voor HB? Het EQi-2.0 model De vaardigheden www.riannevdven.nl Quotes over

Nadere informatie

Rapport Management i360. Test Kandidaat

Rapport Management i360. Test Kandidaat Rapport Management i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1

VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1 VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1 Onderstaande diagnostische vragenlijst bestaat uit 12 items. De score geeft weer in welke mate uw organisatie reactief, responsief, pro-actief

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Rapport 360 Graden Voorbeeld Vragenlijst. Ingrid Brons

Rapport 360 Graden Voorbeeld Vragenlijst. Ingrid Brons Rapport 360 Graden Voorbeeld Vragenlijst Naam Adviseur Ingrid Brons Ingrid Brons Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Detail overzicht

Nadere informatie

CRE-W. Instrument over creatief denken in organisaties. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport

CRE-W. Instrument over creatief denken in organisaties. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport CRE-W Instrument over creatief denken in organisaties HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Basisrapport INLEIDING CRE-W 2/7 Inleiding De CRE-W is een vragenlijst die de mate van creatief denken van

Nadere informatie

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Introductie Met de REQUEST methode wordt getracht de participatie van het individu in hun eigen mobiliteit te vergroten. Hiervoor moet het individu voldoende

Nadere informatie

Situationeel leiding geven. Dr. Paul Hersey (Center for Leadership Studies, California, USA)

Situationeel leiding geven. Dr. Paul Hersey (Center for Leadership Studies, California, USA) Vraag vooraf: wat is je (natuurlijke) stijl van leiding geven? Door wie of wat wordt deze bepaald? Vragenlijst leiderschapsstijlen De effectiviteit van de leider is afhankelijk van de wisselwerking tussen

Nadere informatie

Rapport Team Competenties i360. Test Kandidaat

Rapport Team Competenties i360. Test Kandidaat Rapport Team Competenties i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor

Nadere informatie

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage Rapport Voorbeeld adviseur Naam Adviseur Voorbeeld adviseur2 voorbeeld Rapportage Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Detail overzicht

Nadere informatie

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Persoonlijkheid wordt beschouwd als een consistente interne structuur die bestaat uit disposities die het gedrag richting geven. 1. Dominantie Deze personen houden

Nadere informatie

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Dit is een korte vragenlijst die bedoeld is om een aantal van je denkbeelden, attitudes en gedrag in werksituaties in kaart te brengen. Wees zo eerlijk mogelijk

Nadere informatie

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING Inleiding De door leidinggevenden gehanteerde stijlen van beïnvloeding kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld, te weten profileren en respecteren. Er zijn twee profilerende

Nadere informatie

Reddin s 3D Leiderschap Model

Reddin s 3D Leiderschap Model Reddin s 3D Leiderschap Model stijl van leidinggeven situatie effectiviteit Input actieplan Output effectiviteitsgebieden effectiviteitsmaatstaven doelstellingen W.J.Reddin & Associates Nederland BV 1

Nadere informatie

Motieven en persoonlijkheid. Waarom doen mensen de dingen die ze doen?

Motieven en persoonlijkheid. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Motieven en persoonlijkheid Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Motivatie psychologen vragen: Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Motivatiepsychologen zoeken naar de motieven, de drijfveren

Nadere informatie

Handleiding bij het invullen

Handleiding bij het invullen O L A 4243 North Sherry Drive Marion, IN 46952 jlaub@indwes.edu (765) 677-2520 Organizational Leadership Assessment Beoordeling van Leiderschap in Organisaties Handleiding bij het invullen Het doel van

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 www.picompany.nl servicedesk@picompany.nl

Nadere informatie

Performance Improvement Plan

Performance Improvement Plan Performance Improvement Plan Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55

Nadere informatie

TSI TriMetrix. Victor Voorbeeld. 23 Persoonlijke Talenten

TSI TriMetrix. Victor Voorbeeld. 23 Persoonlijke Talenten TSI TriMetrix 23 Persoonlijke Talenten Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Onderzoek heeft uitgewezen dat er een directe relatie bestaat tussen de mate waarin iemand voldoening

Nadere informatie

MOTIVES, VALUES, PREFERENCES INVENTORY OVERZICHT

MOTIVES, VALUES, PREFERENCES INVENTORY OVERZICHT MOTIVES, VALUES, PREFERENCES INVENTORY OVERZICHT INTRODUCTIE De Motives, Values, Preferences Inventory () is een persoonlijkheidstest die de kernwaarden, doelen en interesses van een persoon in kaart brengt.

Nadere informatie

WERKBLAD LEIDERSCHAPSSTIJL

WERKBLAD LEIDERSCHAPSSTIJL WERKBLAD LEIDERSCHAPSSTIJL In dit document vind je 12 situaties waarop je verschillend kunt reageren. Omcirkel de aanpak die voor jou het meest voor de hand ligt. Situaties 1. De laatste tijd gaat het

Nadere informatie

2 Situationeel leidinggeven

2 Situationeel leidinggeven 2 Situationeel leidinggeven Inleiding 3 Stijlen 3 Taxeren 4 Taken 5 Vragenlijst 6 Maturity-schaal 7 Leidinggevende stijl 10 Analyse stijl-maturity 15 1 2 Situationeel leidinggeven Inleiding Situationeel

Nadere informatie

VERTROUWELIJK. Rapport 360 -feedback Voorbeeldrapport

VERTROUWELIJK. Rapport 360 -feedback Voorbeeldrapport VERTROUWELIJK Rapport 36 -feedback Voorbeeldrapport 7-2-215 www.talentfactor.nl Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Sterkte / zwakte analyse... 4 3 Score top 5... 6 4 Verschil eigen score en omgevingsscore...

Nadere informatie

RAPPORT CARRIEREWAARDEN I

RAPPORT CARRIEREWAARDEN I RAPPORT CARRIEREWAARDEN I Van: B Steerneman Administratienummer: Datum: 31 Aug 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant Orga Prepublish 1. Inleiding Carrièrewaarden zijn persoonlijke kenmerken die maken

Nadere informatie

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Introductie In het EQUAL Request project wordt getracht de participatie van het individu in het eigen reïntegratietraject te vergroten. Hiervoor moet het individu

Nadere informatie

Situationeel leidinggeven

Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven Inleiding Situationeel leidinggeven wil zeggen dat leidinggeven dat de manager zijn/haar stijl moet aanpassen aan de eisen van de situatie. Inschattingsvermogen en flexibiliteit

Nadere informatie

Zelftest managementrollen (Quinn)

Zelftest managementrollen (Quinn) pag.: 1 van 10 Zelftest managementrollen (Quinn) Bron: Persoonlijk meesterschap in management, voorbij rationeel management Auteur: R.E. Quinn Uitgever: Academic Service (1998) Hierachter vindt u een vragenlijst

Nadere informatie

Mijn Natuurlijke Werk Stijl (NWS)

Mijn Natuurlijke Werk Stijl (NWS) Mijn Natuurlijke Werk Stijl (NWS) Gegevens van de referentiegroep: Uw unieke logincode: Bewaar deze code goed, u kan ze gebruiken voor het aanvragen van bijkomende rapporten. Copyright 2011-2013 Pontis

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A4 December 2009 LEIDINGGEVEND A4 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Wendbaarheid: een inleiding

Wendbaarheid: een inleiding Wendbaarheid: een inleiding Rollen en functies veranderen snel. Dit vraagt dat medewerkers zich voortdurend moeten kunnen aanpassen. Wendbaarheid is de manier waarmee iemand kan omgaan met veranderende

Nadere informatie

Beroepsmatige instelling Bij beroepsmatige instelling wordt gekeken naar wat u motiveert en welke doelstellingen u op werkgebied heeft.

Beroepsmatige instelling Bij beroepsmatige instelling wordt gekeken naar wat u motiveert en welke doelstellingen u op werkgebied heeft. Pagina 1 van 21 BIP-werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst Dit rapport geeft een overzicht van uw positie op de vier persoonlijkheidsdimensies die relevant zijn voor het functioneren in een werkomgeving:

Nadere informatie

Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon 1 / 5

Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon 1 / 5 Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon Mijn eigenschappen en kwaliteiten Mijn ondernemersdenkstijlen 1 / 5 Mijn eigenschappen en kwaliteiten Vergeleken met de feedback

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 2 van 17 Naam: Maarten de Boer Afnamedatum: 16.12.2011 09:28 Normgroep: Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 3 van 17 NEO-PI-R Uitgebreide interpretatie van de resultaten

Nadere informatie

360 FEEDBACK 15/06/2012. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Thomas Voorbeeld. Persoonlijk & Vertrouwelijk

360 FEEDBACK 15/06/2012. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Thomas Voorbeeld. Persoonlijk & Vertrouwelijk 360 FEEDBACK 15/06/2012 Thomas Leiderschap Vragenlijst Thomas Voorbeeld Persoonlijk & Vertrouwelijk S Hamilton-Gill & Thomas International Limited 1998-2013 http://www.thomasinternational.net 1 Inhoud

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Persoonlijke rapportage van B. Smit www.picompany.biz Gegevens deelnemer Naam Organisatie Functie B. Smit PiMedia intern Manager Gegevens Career Values Datum

Nadere informatie

Thomas Voorbeeld. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Persoonlijk & Vertrouwelijk

Thomas Voorbeeld. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Persoonlijk & Vertrouwelijk 360-rapport Thomas Voorbeeld Thomas Leiderschap Vragenlijst Persoonlijk & Vertrouwelijk Inhoud Inleiding Toelichting bij het 360-rapport Gemiddelde per competentie Weergave van de 5 hoogste en 5 laagste

Nadere informatie

QuickSift > Profiel. Naam: De heer Regio Talent

QuickSift > Profiel. Naam: De heer Regio Talent QuickSift > Profiel Naam: De heer Regio Talent Vergelijkingsgroepen: NED Quicksift norm Datum: 9 mei 2011 QUICKSIFT PROFIEL De competentie scores worden weergegeven als Sten scores (1-10). Hoge scores

Nadere informatie

Hoe word ik een succesvolle schoolleider van morgen?

Hoe word ik een succesvolle schoolleider van morgen? Hoe word ik een succesvolle schoolleider van morgen? Workshop AVS-congres 14 maart 2014 Carine Hulscher-Slot Leeuwendaal Onderwijs BV 11 maart 2014 INDEX 1 Leiderschap 4 2 Transformatie 8 3 Persoonlijke

Nadere informatie

Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep

Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep (versie mei 2012) FUNCTIONERINGSGESPREK leraar basisonderwijs (LA) Naam: Geboortedatum: Huidige school: Leidinggevende: Huidige functie: Datum vorig gesprek:

Nadere informatie

Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360. Test Kandidaat

Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360. Test Kandidaat Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding

Nadere informatie

Antreum RAPPORT PF. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011. de heer Consultant

Antreum RAPPORT PF. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011. de heer Consultant RAPPORT PF Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding Persoonlijke flexibiliteit is uw vermogen om met grote uitdagingen en veranderingen

Nadere informatie

Nederlandse Samenvatting. (Dutch Summary)

Nederlandse Samenvatting. (Dutch Summary) Nederlandse Samenvatting (Dutch Summary) Het aantal oudere mensen in onze maatschappij groeit en de komende jaren zal dit alleen nog maar meer toenemen. De verwachting is dat het aantal mensen dat 65 jaar

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Rapportage Drijfveren 2 Inleiding Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor

Nadere informatie

Leren/coachen van meisjes - Dingen om bij stil te staan

Leren/coachen van meisjes - Dingen om bij stil te staan De ontwikkeling van vrouwen en meisjes in het rugby heeft de afgelopen jaren flink aan momentum gewonnen en de beslissing om zowel heren als dames uit te laten komen op het sevenstoernooi van de Olympische

Nadere informatie

360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co

360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co 360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co 11 februari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Totaaloverzicht 2 3 Analyse per competentie 3 3.1 Analyseren 3 3.2 Doel- & resultaatgericht

Nadere informatie

Training met persolog profielen

Training met persolog profielen Training met persolog profielen Verkrijg de beste resultaten op het werk en in uw dagelijks leven Ontdek een praktische manier om uw persoonlijkheid te ontwikkelen: U leert verschillende gedragstendensen

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A2 December 2009 LEIDINGGEVEND A2 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider A1 December 2009 PROJECTLEIDER A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider

Nadere informatie

Leiderschapsdimensies op hoofdlijnen

Leiderschapsdimensies op hoofdlijnen Test naam LeiderschapsTest Kets de Datum 31-10-2012 Vries Team dkj Context Zakelijk: afdelingen en teams op het werk Deelnames 3/3 Resultaten over Peter Jansen Leiderschapsdimensies op hoofdlijnen Visies

Nadere informatie

De sociale psychologie van waargenomen rechtvaardigheid en de rol van onzekerheid

De sociale psychologie van waargenomen rechtvaardigheid en de rol van onzekerheid Kees van den Bos De sociale psychologie van waargenomen rechtvaardigheid en de rol van onzekerheid In deze bijdrage wordt sociaal-psychologisch onderzoek naar sociale rechtvaardigheid besproken. Sociaal-psychologen

Nadere informatie

Rapport Docent i360. Angela Rondhuis

Rapport Docent i360. Angela Rondhuis Rapport Docent i360 Naam Angela Rondhuis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor je ligt het

Nadere informatie

TH-SCI Sales Capability Indicator. Best Peter Sales Representative

TH-SCI Sales Capability Indicator. Best Peter Sales Representative Best Peter Sales Representative TH-SCI Sales Capability Indicator Dit rapport werd gegenereerd op 03-09-2013 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data dateren van 24-07-2013. OVER DE SALES

Nadere informatie

Thermometer. Selectie 1: (Deelnemers in selectie: 3) Geslacht Vrouw. Ensize Marketing Ensize Marketing

Thermometer. Selectie 1: (Deelnemers in selectie: 3) Geslacht Vrouw. Ensize Marketing Ensize Marketing Thermometer Selectie 1: (Deelnemers in selectie: 3) Geslacht Vrouw 5 van 5 hebben de analyse afgerond (100 %) Datum analyse: 7-3-2018 Datum van afdrukken: 8-3-2018 - - - Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Overzicht

Nadere informatie

Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable?

Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable? Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable? Niet alle competenties zijn even gemakkelijk te trainen. Ook zijn ze niet allemaal op dezelfde wijze

Nadere informatie

TH-PI Performance Indicator. Best Peter Assistant

TH-PI Performance Indicator. Best Peter Assistant Best Peter Assistant TH-PI Performance Indicator Dit rapport werd gegenereerd op 11-11-2015 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data dateren van 10-03-2015. OVER DE PERFORMANCE INDICATOR

Nadere informatie

TSCYC. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Ouderversie

TSCYC. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Ouderversie TSCYC Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen HTS Report ID 15890-3156 Datum 18.07.2017 Ouderversie Informant: Jeroen de Vries Vader INLEIDING TSCYC 2/8 Inleiding De TSCYC is een vragenlijst

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

TH-LPI Lean Performance Indicator. Best Peter Manager Brainwave Ltd.

TH-LPI Lean Performance Indicator. Best Peter Manager Brainwave Ltd. Best Peter Manager Brainwave Ltd. TH-LPI Lean Performance Indicator Dit rapport werd gegenereerd op 11-11-2015 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data dateren van 10-03-2015. OVER DE

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Antreum RAPPORT TALENTENSPECTRUM. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011. de heer Consultant

Antreum RAPPORT TALENTENSPECTRUM. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011. de heer Consultant RAPPORT TALENTENSPECTRUM Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding Dit rapport is bedoeld om u te helpen analyseren op welk vlak uw talenten

Nadere informatie

Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans

Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans LEADERSHIP IN PROJECT-BASED ORGANIZATIONS Dealing with complex and paradoxical demands Leiderschap

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus pag.: 1 van 5 Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus Ieder mens heeft een persoonlijke stijl van beïnvloeden. De een is meer gericht op het opbouwen

Nadere informatie

Werknemervertrouwen in Nederland 2010

Werknemervertrouwen in Nederland 2010 Werknemervertrouwen in Nederland 2010 - onderzoek naar vertrouwen, trots en plezier onder Werkend Nederland - Eindrapport Amersfoort, 8 april 2010 Great Place To Work Institute Nederland Postbus 1775 3800

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A1 December 2009 LEIDINGGEVEND A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

OPQ Profiel CCSQ. Persoonlijk Rapport. Naam Dhr. Sample Candidate. Datum 31 oktober

OPQ Profiel CCSQ. Persoonlijk Rapport. Naam Dhr. Sample Candidate. Datum 31 oktober OPQ Profiel CCSQ Persoonlijk Rapport Naam Dhr. Sample Candidate Datum 31 oktober 2013 www.ceb.shl.com CCSQ profiel 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 Overtuigend RELATIES MET MENSEN 7 6 4 2 Terughoudend Zorgzaam Bescheiden

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Coöperatie en communicatie:

Coöperatie en communicatie: Nederlandse Samenvatting (summary in Dutch) 135 Coöperatie en communicatie: Veranderlijke doelen en sociale rollen Waarom werken mensen samen? Op het eerste gezicht lijkt het antwoord op deze vraag vrij

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider B December 2009 PROJECTLEIDER B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider B

Nadere informatie

Management Potentieel Index (MPI)

Management Potentieel Index (MPI) (MPI) deelnemer opdrachtgever HFM 07-11-2014 Dit rapport is gegenereerd met het HFMtalentindex Online Assessmentsysteem. De gegevens in dit rapport zijn gebaseerd op de antwoorden die de deelnemer op één

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! George Washington Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Quickscan...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

MOTIVES, VALUES, PREFERENCES INVENTORY

MOTIVES, VALUES, PREFERENCES INVENTORY MOTIVES, VALUES, PREFERENCES INVENTORY O V E R Z I C H T INTRODUCTIE De Motives, Values, Preferences Inventory () is een persoonlijkheidstest die de kernwaarden, doelen en interesses van een persoon meet.

Nadere informatie

Leiderschap en leiderschapsstijlen. Bestaat Leiderschapsstijl? Definitie. Voorkeursgedrag dat overheerst in verschillende situaties

Leiderschap en leiderschapsstijlen. Bestaat Leiderschapsstijl? Definitie. Voorkeursgedrag dat overheerst in verschillende situaties Leiderschap en leiderschapsstijlen Eigen stijl van leidinggeven. Is van grote invloed op de cultuur van de school. Van invloed op primaire-, sturings en sociale proces Welke stijl kiest u? Bestaat Leiderschapsstijl?

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert C December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT C 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Ondersteunend/Epert

Nadere informatie