High Impact Leadership & Growth XL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "High Impact Leadership & Growth XL"

Transcriptie

1 High Impact Leadership & Growth XL Stop met overleven, Begin te Excelleren! Met Passie, Overtuiging en Kracht Excelleren in uitdagende tijden The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and convenience, but where he stands at times of challenge and controversy Martin Luther King Drs. J. Maureen Tardjopawiro Drs. J. Marvin Sutherland

2 Ondernemend leiderschap, nu meer dan ooit belangrijk De markt verandert. Klanten willen meer, beter, efficiënter en sneller. Je kunt je als organisatie of als team niet permitteren om stil te staan. Continue verbetering om nog flexibeler, effectiever, daadkrachtiger en klantgerichter te worden is geen optie, maar noodzaak. Of je nu een MKB-bedrijf bent, een afdeling, een sales team of een adviesbureau, je kunt niet slechts je best te doen. Versneld doorgroeien en excelleren, is cruciaal voor jouw succes. Als ondernemer merk ik zelf dat mijn oude, vertrouwde manier van denken, handelen en ondernemen, die in het verleden succes heeft gebracht, niet altijd toereikend is. Herken je jezelf in de volgende punten? Ø Ø Ø Ø Ø Je wilt vernieuwen en verbeteren, maar dit verloopt stroperig en teveel mensen komen moeizaam vooruit. Je hebt als team te weinig inspiratie, creativiteit en enthousiasme om nieuwe klanten binnen te halen en je huidige klanten te blijven verrassen en blij te houden. Je wilt met focus en enthousiasme nieuwe uitdagingen aan, maar het lijkt alsof je team murw geslagen is door de zoveelste verandering. Je merkt dat je afdeling sneller moet vernieuwen, anders missen jullie de boot. Je ontdekt dat je tegenwoordig meer twijfels hebt en soms je daadkracht en inspiratie van vroeger mist, om door te pakken. Als je een of meer van deze signalen herkent, is het tijd voor een omslag. Waardoor je met hernieuwd enthousiasme, energie en een laserscherpe focus, jouw uitdagingen weer aangaat. Alleen deze omslag begint bij jou. Als ondernemer, directeur, afdelingshoofd, manager of (team)leider.

3 Focus op datgene wat cruciaal is voor jouw succes Zonder groei van jouw leiderschap, blijft groei van je team, afdeling of bedrijf uit. Hoe breng je het vliegwiel in werking? Waar focus je je op? Ondernemend leiderschap richt zich op drie focuspunten (zie figuur) 1. Focus op je klant (Why) Formuleer een inspirerende en gewaagde toekomstvisie richting je klant. Dit uitdagende punt aan de horizon geeft richting, motivatie en inspiratie. Je visie op klanten en jouw team geeft antwoord op de Big Why Een ondernemend en empowered team (Who) Alle teamleden weten wat zij moeten doen om bijzondere toegevoegde waarde te leveren (What). Zij durven initiatief te nemen. Zij zetten alles op alles, tot hun klus geklaard is en de klant blij is. 3. Inspirerend leiderschap (Me) Leiderschap betekent: mensen inspireren, uitdagen en ondersteunen om het allerbeste uit zichzelf te halen en hun grenzen te verleggen. Om het bijzondere verschil te maken voor hun klanten. In onderstaand figuur zijn deze drie focuspunten weergeven. 1 Start with Why, Simon Sinek

4 Maar hoe begin je en waar? Vernieuwing op elk focuspunt heeft een vliegwieleffect op andere punten. Als je nog meer toegevoegde waarde wilt voor klanten, heb je een ondernemende team van sterspelers nodig. Je uitdaging is dan om een topteam sterspelers te creëren. Waar sta je nu? Loop alle drie focuspunt langs en evalueer of je goed zit of snel moet schakelen. Focuspunt 1. Focus op je klant (Why) Een inspirerend, gewaagd en uitdagend toekomstbeeld is cruciaal om richting te geven en om mensen te inspireren door te zetten. Vooral bij tegenvallende resultaten of als succes uitblijft. Deze visie geeft uitdrukking aan the Big Why: Waarom bestaat jouw team? Wat is jouw bestaansrecht? Waarom doe je wat je doet? Hoe maak jij een bijzonder verschil voor jouw klanten? Hoe scoor je op focus op klanten? Geef elke stelling een cijfer van 1 tot 10. Waarbij 1 betekent dat je zwaar onder de maat scoort en 10 dat je excellent bent, er valt niets meer te verbeteren. Focus op klanten 1. We weten precies wat onze belangrijkste klanten het allerbelangrijkste vinden in onze dienstverlening en hoe we op deze aspecten scoren. 2. Iedereen binnen je bedrijf, afdeling of team, kent de The Why; waarom doen we wat we doen? Jullie reden van bestaan, waarom klanten met jullie zaken doen (en niet met iemand anders). 3. Iedereen kent datgene wat het allerbelangrijkste is in het werk en het samenwerken: jullie kernwaarden. 4. Klanten zijn super enthousiast over jullie en peinzen er niet over om weg te gaan (als zij de kans daartoe hebben). 5. Klanten bevelen jullie uit eigen beweging aan bij andere bedrijven. Geef jezelf op elke stelling een cijfer tussen de 1 en 10. Deel dit totaal door 5. Dit is je rapportcijfer op focus op klanten. Hoe scoor je op focus op de klant? - Hoe sterk is The Why verankerd in hart en ziel van je team? - Welke invloed hebben de kernwaarden op het gedrag van jullie team? - Wat zijn de belangrijkste ontwikkelpunten voor je visie?

5 Focuspunt 2. Ondernemende topteam van professionals Continu doorgroeien en excelleren begint bij de juiste mensen. Net als bij voetbal, basketbal of bij een toneel- of muziekuitvoering, heb je sterspelers nodig; de juiste mensen, op de juiste plek op het juiste moment. Sterspelers motiveren zichzelf (willen) en durven dat extra s te doen (The What) om hun klanten blij en enthousiast te maken (The Why). Uit ervaring weten we dat ruim 80% van een team, een sterspeler is. Een sterspeler die vanuit zijn unieke kwaliteiten, talenten en kracht, dat extra s durft te doen. Hoe scoort jouw team? Geef elke stelling een cijfer van 1 tot 10. Waarbij 1 betekent dat je zwaar onder de maat scoort en 10 dat je excellent bent, er valt niets meer te verbeteren. 1. Stel dat je de kans krijgt om een nieuw team samen te stellen. Zou je weer vol overtuiging voor dezelfde teamleden kiezen? Dus alle teamleden weer vragen om in jouw team te werken? 2. Alle teamleden doen werk waar zij heel goed in zijn en waar zij plezier uit putten. 3. Het team pakt zelfstandig problemen op en gaat uitdagingen aan. Je hoeft als leiding nauwelijks in te grijpen. 4. Elk teamlid zet alles op alles - uit eigen beweging, om hun klanten blij te maken. 5. We geven in het team elkaar open, direct en met respect opbouwende feedback. Iedereen ontvangt feedback op een professionele manier: open, zonder zichzelf te verdedigen en de ander aan te vallen. Geef jezelf op elke stelling een cijfer tussen de 1 en 10. Deel dit totaal door 5. Dit is je rapportcijfer op focus op team. Hoe scoort jouw team? Waar blinkt je team in uit; wat zijn de belangrijkste ontwikkelpunten?

6 Focuspunt 3. Ondernemend Leiderschap Jouw focus, overtuigingskracht en mindset maken het verschil tussen een redelijk goed en een excellerend en zelfsturend team. Inspirerend en ondernemend leiderschap is cruciaal om je eigen drama s en tegenslagen te overstijgen. Door jezelf continu uit te dagen en te inspireren om het allerbeste uit jezelf te halen. As a leader, you can t have a bad day, on a bad day. Hoe scoor je op ondernemend leiderschap? Geef elke stelling een cijfer van 1 tot 10. Waarbij 1 betekent dat je zwaar onder de maat scoort en 10 dat je excellent bent, er valt niets meer te verbeteren. 1. Ik draag continu en enthousiast uit, waar we voor gaan en waar we voor staan als bedrijf, team of afdeling. Iedereen kent onze Why. 2. Ik weet precies wat onze klanten nodig hebben om blij en enthousiast te zijn. Ik draag dit op verschillende manieren uit aan ons team. 3. Ik inspireer, ondersten en daag teamleden uit om door te groeien, professioneel, persoonlijk en als team. Ik draag continu verbeteren en vernieuwen actief uit. 4. Ik help mijn team focussen op wat daadwerkelijk belangrijk is en er toe doet. Wij evalueren regelmatig om te zien of iedereen de juiste dingen doet. 5. Ik neem regelmatig tijd om mezelf op te laden en mijn focus, mijn passie en daadkracht te versterken. Geef jezelf op elke stelling een cijfer tussen de 1 en 10. Deel dit totaal door 5. Dit is je rapportcijfer op leiderschap. Hoe scoort je op leiderschap? Waar blinkt je in uit; wat zijn jouw belangrijkste belangrijkste ontwikkelpunten? Tip! Laat een paar mensen uit je team en een paar collega leidinggevenden, deze quick scan op deze 3 focuspunten maken. Vergelijk hun resultaten met die van jou. - Waar blink je in uit? - Wat zijn jouw belangrijkste ontwikkelpunten?

7 Tijd voor actie! De snel veranderende (markt)omstandigheden vergen dat je je continu blijft verbeteren en vernieuwen. Deze quick scan helpt je duidelijker te krijgen of je manier van denken, doen, leidinggeven en ondernemen, die je in het verleden succes heeft gebracht, nog toereikend is. Vaak blijven we te lang hangen in het oude vertrouwde. Omdat veranderen ongemak, twijfels of onzekerheid oplevert. Of simpelweg omdat je gewend bent om te blijven denken en te doen, hoe je altijd al hebt gedaan. Je blijft dan teveel hangen in je comfortzone, terwijl nieuwe oplossingen, klanten, kansen en vernieuwing, heel vaak buiten je comfortzone liggen. Ongemak Where the Magic happens Oncomfortabel Onzeker Oplossingen Kansen Mogelijkheden Groei Succes Angst Ongeloof Twijfels Jouw comfortzone Onbekend (blinde vlek) Stretch jezelf en neem grensverleggende acties! Welke actie ga je nemen buiten je comfortabele en veilige zone? Vraag jezelf af: - wat zou je doen, als je er 100% van overtuigd bent dat je uiteindelijk succesvol zal zijn? - wat zou je doen, als je absoluut zeker wist dat je niet kon falen?

8 Wat staat mij te doen? Ondernemend Leiderschap betekent de harde realiteit onder ogen te durven zien, zónder het vertrouwen te verliezen, dat het uiteindelijk goed komt. Neem je uitdagingen en kracht onder de loep.. Als je jezelf vandaag vergelijkt met een jaar geleden.. - Ben je vol enthousiasme, passie en energie bezig met werk waar je van houdt? Of slokt dit vaak energie op? - Ben je dichterbij jouw ideale toekomst, qua klanten, je team of bedrijf? Ga je vooruit, sta je stil of ga je zelfs achteruit? - Ben je daadwerkelijk bezig met zaken die er toe doen? Rem je jezelf af? Schrijf het eerste op wat je te binnen schiet, zonder jezelf te veroordelen. De belangrijkste reden waarom ik nu stil sta op dit punt in werk (leven) of niet vooruit ga is Wat mij afremt om acties buiten mijn comfortzone te nemen is. Twijfels of onzekerheden die mij tegenhouden, om iets nieuws, iets anders of een gedurfd te ondernemen zijn Wat inspireert je om grenzen te verleggen? De momenten dat ik volledig in mijn kracht staat, ne mij het gevoel geeft dat ik de wereld aankan zijn Wanneer ben ik zo positief en enthousiast dat ik niet alleen mezelf, maar ook anderen inspireer om grensverleggende en gedurfde acties te nemen? Wat kan ik verliezen, als ik niet doorgroei, of mezelf niet ontwikkel? Als ik iets meer vertrouwen of moed heb, dan zou ik

9 Verleg je grenzen; neem Bold Steps Bold steps zijn grensverleggende acties, die uitdagend en gewaagd zijn. Waarbij je tegelijkertijd ongemakkelijk voelt, maar enthousiast en opgewonden, om dat deze je passie en innerlijke kracht laat oplaaien. Met deze acties groei je door als ondernemende leider, en inspireer je anderen om hetzelfde te doen. Vragen die je jezelf stelt bij Bold Steps - Welke acties neem je, ook zie je er tegenop. Omdat deze uitdrukking geven aan wie je werkelijk bent, waar je voor gaat en waar je voor staat? - Welke acties vervullen je met ongemak, maar geven (achteraf) een stevige boost aan je zelfvertrouwen? - Welke situaties ga je nu uit de weg? Terwijl je weet dat deze belangrijk zijn om te overwinnen! - Wat doe je nu nog niet, maar hebben een enorm positief effect op jezelf, je team of je klanten? Voorbeelden Bold Steps Ik verzorg met veel plezier, passie en overtuiging presentaties voor een groep (50+) potentiele klanten. Deelnemers zijn zo enthousiast, dan zij vervolgstappen nemen. Ik ga uitdagende gesprekken met lastige klanten aan. Ik ga een lastige feedback gesprek aan, die ik steeds ontloop. Elke maand onderneem ik iets spannends. - That scares the Hell out of me! -

10 De oplossing is dichterbij dan dat je denkt! Zoek je naar een topper, die... - al alles in zich heeft, om succesvol te zijn, - de grootste denkbare tegenslagen in het verleden heeft overwonnen, - veerkracht heeft, om door te zetten, vooral als het moeilijker wordt, - 10 keer is gevallen, maar de 11 e keer is opgestaan, - het toonbeeld van leiderschap is, - ondernemerschap in zijn DNA heeft, - die een bijzonder verschil kan maken, op zijn eigen vierkante meter, - die zoveel passie, enthousiasme en plezier heeft dat zijn enthousiasme aanstekelijk is, - die alles in zich heeft, om zijn grootste uitdagingen te overwinnen, - alles in zich heeft, om nu al succesvol te zijn? Zoek niet verder Kijk dan in de spiegel. Jij bent je beste Rolmodel

11 Hoe verder? Heb je jouw situatie geanalyseerd en er met anderen over gesproken? Mooi. Je kunt nog veel langer wikken en wegen. Maar wil je wel verder? Prima! Oké, wat nu? Investeer in een strategisch klankbordgesprek Investeer in een strategisch klankbordgesprek en ontdek hoe je de belangrijkste ontwikkelpunten voor jezelf en je team het beste kunt aanpakken. Evalueer achteraf of onze aanpak jou aanspreekt, en vooral: ervaar of het klikt. Want met wie je dan ook samenwerkt, het is belangrijk dat het klikt, dat je elkaar verstaat en vertrouwt. Want je gaat jouw vraagstuk aan een ander toevertrouwen. Je kunt vervolgens een weloverwogen keuze maken: a. Analyseer je sterke punten en ontwikkelpunten vanuit leiderschap We analyseren welke drijfveren en kwaliteiten jou van binnenuit drijven om te excelleren, en wat je afremt (Profile Dynamics ). Je weet dan wat je in huis hebt en wat je nog nodig hebt om verbetering en vernieuwing in te zetten en door te zetten. Meer informatie hierover vind je hier b. Leadership Boost Camp Samen ontdekken we in deze actieve, interactieve en uitdagende workshop, waar je meest prangende uitdaging zit, en belangrijker: hoe je deze aanpakt. Je verscherpt je focus en ontdekt je hoe je door overtuiging, passie en vertrouwen in jezelf, je grenzen verlegt. Met deze succeservaring en concrete handvatten, ga je meteen de volgende dag aan de slag. Inschrijven kan hier c. Even niets doen Waar je ook voor kiest, niets doen en alles bij het oude laten, is geen optie. Stilstaan betekent in deze snel veranderende wereld, achteruitgaan. Wat je ook doet, neem geen genoegen met minder als je weet dat het veel beter kan. Je hoeft uiteraard niet met ons verder te gaan na ons eerste gesprek. Je hebt dan in ieder geval je vraagstuk besproken, en een goed afgewogen keuze kunnen maken. It is in your moments of decision that your destiny is shaped. Tony Robbins

12 Verder praten? Bel voor een kosteloos strategisch gesprek, zonder verkooppraatje. We willen graag samen met jou zaken doen, maar alleen als jij en ik er van overtuigd zijn, dat we samen versneld succes gaan creëren. Mijn nummer is of stuur een Maureen Tardjopawiro Expertisegebieden Ø Psychologie Succesvolle Ondernemer Ø Profile Dynamics: waardoor excelleer je als ondernemer; wat remt je af? Ø Ø Ø Linkedin. maureentardjopawiro Marvin Sutherland Expertisegebieden Ø Groeiversneller van je bedrijf: Growth XL Ø Psychologie van top prestatie: hoe coach je jezelf om je grenzen te verleggen Ø Ø Ø Linkedin: marvinsutherland Aanbevolen literatuur The Rockefeller habits, Verne Harnish Jim Collins: Good to Great Stephen Covey: 7 Habits of Highly Effective People Deepak Chopra: The Seven Spiritual Laws of Success Robert Dilts: Visionary Leadership Skills Carol Dweck: Mindset, the Psychology of Success Drew Morgen: Selling with Integrity Anthony Robbins: Unlimited Power. The New Science of Personal Achievement

Hoe combineer je Mindfullness, Passie en Power (onderscheidend) om een

Hoe combineer je Mindfullness, Passie en Power (onderscheidend) om een Hi Paul, Robin, Bram, Jan, Wat ik wil voorstellen om bij de launch, waarom we samenwerken en wat we gaan doen, ook een (link naar) Ebook mee te geven met - ons onderscheidend vermogen en een tip van de

Nadere informatie

Profile Dynamics. Werken vanuit je unieke kwaliteiten en kracht. De impact van je drijfveren op werk, samenwerking en groei Versie 1.

Profile Dynamics. Werken vanuit je unieke kwaliteiten en kracht. De impact van je drijfveren op werk, samenwerking en groei Versie 1. 0 Profile Dynamics Werken vanuit je unieke kwaliteiten en kracht De impact van je drijfveren op werk, samenwerking en groei Versie 1.0 1 Inhoud Pagina 0. Inhoud.1 1. De impact van drijfveren op je gedrag

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een 4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL Dez e t r a i n i n g i s e c h t een a a n r a d er o m t e l ere n m e n s e n e c h t t e b e t re k k e n e n t e r a k e n m e t j o u w v er h a a l.

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Jij als leider!

Hoofdstuk 3: Jij als leider! Kijk eens in de spiegel Hoofdstuk 3: Jij als leider Elke dag als je opstaat, sta je waarschijnlijk een moment voor de spiegel. Misschien let je er niet meer bewust op, maar als je voor de spiegel staat

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

P e r s o n a l C a r e e r P l a n

P e r s o n a l C a r e e r P l a n P e r s o n a l C a r e e r P l a n If you can dream it, you can do it. Walt Disney First comes thought; then organization of that thought, into ideas and plans; then transformation of those plans into

Nadere informatie

Communiceren is teamwork

Communiceren is teamwork Communiceren is teamwork Je werkt vaak zelfstandig, maar blijft altijd onderdeel van je team. Samen met je collega s zorg je zo goed mogelijk voor jullie cliënten. Samenwerken vereist veel communicatie.

Nadere informatie

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever?

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever? Dat is de vraag! Natuurlijk is werk nog steeds vanzelfsprekend voor mensen maar het is niet meer zo vanzelfsprekend om voor de duur van het leven die ene baas te kiezen. Mensen maken enorm veel keuzes.

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Receiving the Day Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Dag 1 Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen We gaan helder krijgen wat voor jou belangrijk is. Dit is de eerste stap in

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Pen en papier? Verkopen Als je niet bereid bent om te verkopen dan kun je nu beter stoppen Dat is heftig Je bent

Nadere informatie

ZET JEZELF IN DE ETALAGE

ZET JEZELF IN DE ETALAGE ZET JEZELF IN DE ETALAGE EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 INTRO IN LAWAAI MAKEN Zonder opscheppen onder de aandacht brengen ' waar je voor gaat en staat '. De achtergrond van het programma "Was er maar

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

14-7-2012. Carol Dweck. Wat is Intelligentie?

14-7-2012. Carol Dweck. Wat is Intelligentie? Carol Dweck Wat is Intelligentie? 1 Wat is Intelligentie? Wat is Intelligentie? Meervoudige Intelligentie - Gardner 2 Voorlopige conclusie In aanleg aanwezig potentieel (50% erfelijk bepaald) Domeinspecifiek

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven.

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven. Het GROW-model Een ontwikkelingsgesprek is het meest effectief als je de vragen in een bepaalde structuur stelt. Het GROW-model biedt deze structuur. (Whitmore, 1995) Het GROW model bestaat uit de volgende

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Motivatie: presteren? Of toch maar leren?

Motivatie: presteren? Of toch maar leren? Arjan van Dam Motivatie: presteren? Of toch maar leren? Een van de lastigste opgaven van managers is werken met medewerkers die niet gemotiveerd zijn. Op zoek naar de oorzaken van het gebrek aan motivatie,

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door specifieke intenties te zetten helpt het je op naar de weg waar je naar toe wilt. Wanneer de intentie niet

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen Redactie: Marieke Haitsma en Corrie van Dam Eindredactie: afdeling communicatie

Nadere informatie

Kennis. Behoefte. Carrièrebeurs 2012

Kennis. Behoefte. Carrièrebeurs 2012 Carrièrebeurs 2012 Excuses voor Provocatie Anarchisme Chargeren Cynisme Zwart/Wit Doelstelling Jullie. Bewuster maken Slimmer maken Aanzetten tot actie Een kadootje geven Eric van Paridon (51 jaar) Vader

Nadere informatie

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015 Direct MEER impact met je uitstraling Marlie Franssen Color Connect 2015 Dit is ie! Je E-book voor meer impact met je uitstraling. Veel vrouwen worstelen met het probleem hoe ze zichzelf kunnen laten zien.

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

WORKSHOP JONGEREN MOTIVEREN

WORKSHOP JONGEREN MOTIVEREN WORKSHOP JONGEREN MOTIVEREN Onderwijssymposium ANAI Alkmaar Michiel Stadhouders 13 januari 2014 Programmavoorstel 60 minuten In tweetallen: wat is motivatie voor jou? 1. Jongeren & motivatie 2. Kijken

Nadere informatie

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan?

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Jolanda gaat op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Jolanda (33) werkt als hypotheekadviseur in het bankwezen.

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

De POSITIEVE organisatie

De POSITIEVE organisatie De POSITIEVE organisatie Uitwerking van de workshops: Hoe krijg je meer energie in je team? Onze omgeving verandert steeds sneller en ingrijpender. Positieve organisaties spelen hier beter op in en creëren

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E S p r a n k e l p l a n I N H O U D S O P G A V E VOORDAT JE BEGINT... SPRANKELDOELEN VASTSTELLEN VISUALISEER JOUW SPRANKELJAAR VRAGEN DIE PIJN DOEN ZORG DAT JIJ ÉCHT GAAT SPRANKELEN! PLANNEN MAAR! OVER

Nadere informatie

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes Geschreven door: Heleen Elfrink Heleen Elfrink helpt ondernemers hun innerlijke belemmeringen aan de kant te zetten zodat ze zakelijk succesvol worden

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

Inspireren met Rik & Jouke

Inspireren met Rik & Jouke Inspireren met Rik & Jouke Tijdspad Onderwerp Hoe? Lengte? Wie? 11.05 Jouke introductie Tijd Jouke 10.45 11.05 Visie delen Hart, Mensen meekrijgen in een grotere visie Delen visie, Woord, Hart van AIA

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Stop met vergelijken. Je bent uniek

Stop met vergelijken. Je bent uniek Stop met vergelijken. Je bent uniek Deze week schrijft Tineke Franssen, een van de wandelcoaches van Het Coach Bureau, het artikel. Vlak voor de zomer rondt zij het wandelcoachtraject af met Hanneke (43).

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK Succesvol zijn wie je bent Monique Dekker, juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Waarom dit e-book?... 2 Wie ben ik?... 2 2. Weet wie je bent en waar je voor staat....

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je?

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je? LOOPBAAN-ANKERTEST Welke baan past bij je? Waarom werk je? Welke aspecten motiveren je in jouw werk? Welke inhoudelijke zaken moet je werk bevatten zodat je het naar je zin hebt en met plezier en resultaat

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

LEIDING GEVEN. met IMPACT. Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team. Hoofdstuk. Bene Bailleul

LEIDING GEVEN. met IMPACT. Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team. Hoofdstuk. Bene Bailleul LEIDING GEVEN met IMPACT Haal nu écht het beste uit jezelf en jouw team Hoofdstuk 3 Bene Bailleul 3 Ik als leider Binnen beginnen, buiten winnen. Kijk eens in de spiegel! Elke dag als je opstaat, sta je

Nadere informatie

MAG I E I N J E BROCHURE. Je da c ht dat je een goed. d a t é c h t a n d ers e n é c h t g o e d. 4 - daagse podiumtraining

MAG I E I N J E BROCHURE. Je da c ht dat je een goed. d a t é c h t a n d ers e n é c h t g o e d. 4 - daagse podiumtraining MAG I E I N J E CO M M U N I C ATI E BROCHURE 4 - daagse podiumtraining T a k i n g t h e s ta g e Je da c ht dat je een goed v er h a a l h a d, m a a r h i er w o r d t d a t é c h t a n d ers e n é

Nadere informatie

Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn?

Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn? Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn? Laatste dag. Kom je ook bij de Geld is Liefde Community? (En alle redenen om lid te worden.) Wat is de mindset van waaruit je moeiteloos

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

copyright www.candocoaching.nl 1

copyright www.candocoaching.nl 1 1 De Gids voor jouw succes en jouw uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door het zetten van specifieke intenties wordt je geholpen op de weg waar je naar toe wilt. Wanneer

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

De TalentenCoach, centrum voor mobiliteit en ontwikkeling

De TalentenCoach, centrum voor mobiliteit en ontwikkeling Het beste uit jezelf halen en met plezier werken De TalentenCoach, centrum voor mobiliteit en ontwikkeling Tekst: Fenny Brandsma / Fotografie: Kees Winkelman Wat zijn je talenten en hoe zet je ze effectief

Nadere informatie

High Impact Leadership

High Impact Leadership High Impact Leadership Met Passie, Overtuiging en Kracht Excelleren in uitdagende tijden Deel 1. Evalueer: waar sta je nu? The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and

Nadere informatie

Lorem Ipsum. Ben je in de leeftijd van. Win actie. 15 tot 18. Win een coachtraject t.w.v. 1000,00,- jaar?

Lorem Ipsum. Ben je in de leeftijd van. Win actie. 15 tot 18. Win een coachtraject t.w.v. 1000,00,- jaar? Ben je in de leeftijd van 15 tot 18 jaar? Win actie Win een coachtraject t.w.v. 1000,00,- 2 We vragen 100% toewijding Ben je er klaar voor om je eetstoornis te verslaan? Wil jij je 100% inzetten? En wil

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!!

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!! Personal ARROW Van: Next Arrow Coachdiensten De positieve benadering richting gewenst resultaat!! De Personal Arrow van Next Arrow Next Arrow staat voor coachende begeleiding bij je volgende actie richting

Nadere informatie

In 2016 komt mijn boek uit: Leidinggeven is een werkwoord! Hoe creëer je (meer) ruimte voor jezelf?

In 2016 komt mijn boek uit: Leidinggeven is een werkwoord! Hoe creëer je (meer) ruimte voor jezelf? In 2016 komt mijn boek uit: Leidinggeven is een werkwoord! Hoe creëer je (meer) ruimte voor jezelf? Het gaat om doen, om zichtbaar en hoorbaar gedrag. Gedrag is waar de omgeving op reageert en wat aanspreekt,

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

Waarom?... Als je het lastig vindt om te zeggen wat je wilt of denkt op je werk en daar wat aan

Waarom?... Als je het lastig vindt om te zeggen wat je wilt of denkt op je werk en daar wat aan MEER DURF EN ZELFVERTROUWEN IN JE WERK! MET DE WORKSHOP CREËER MEER ZELFVERTROUWEN een uitdagende en verdiepende workshop & coachserie voor jou die draait om de vraag: hoe krijg ik meer vertrouwen in mijzelf?

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Weet jij in welke opzichten jij en je partner een prima relatie hebben en in welke opzichten je nog wat kunt verbeteren? Na het doen van de test en het lezen van de resultaten,

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

MONTAGETOOL MONTAGETOOL. voor docenten. voor studenten. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het mbo. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het mbo

MONTAGETOOL MONTAGETOOL. voor docenten. voor studenten. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het mbo. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het mbo MONTAGETOOL voor docenten voor studenten Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het mbo MONTAGETOOL Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het mbo Fig. 08 Docenten Montagetool Bouw ook samen met je medestudenten

Nadere informatie