TARIEFREGLEMENT DRINKWATER, VAST RECHT EN SANERINGSBIJDRAGE GOEDGEKEURD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR VAN AGSO KNOKKE-HEIST IN ZITTING VAN 2 februari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TARIEFREGLEMENT DRINKWATER, VAST RECHT EN SANERINGSBIJDRAGE GOEDGEKEURD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR VAN AGSO KNOKKE-HEIST IN ZITTING VAN 2 februari 2016"

Transcriptie

1 TARIEFREGLEMENT DRINKWATER, VAST RECHT EN SANERINGSBIJDRAGE GOEDGEKEURD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR VAN AGSO KNOKKE-HEIST IN ZITTING VAN 2 februari 2016 DE RAAD VAN BESTUUR: Gelet op het gemeentedecreet, inzonderheid artikel en 242 4; Gelet op de beheersovereenkomst afgesloten op 3 februari 2015 tussen de gemeente en AGSO Knokke-Heist, inzonderheid artikel 20; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering 8 april 2011 houdende bepalingen van rechten en plichten van de exploitanten van een openbaar waterdistributienetwerk en hun klanten met betrekking tot de levering van water bestemd voor menselijke consumptie, de uitvoering van de saneringsverplichting en het algemeen waterverkoopreglement Gelet op het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending, zoals laatst gewijzigd bij decreet 19 juli 2013 en rekening houdende met de wijzigingen zoals deze door de plenaire vergadering van het Vlaamse parlement goedgekeurd werden op 9 december 2015 Gelet op het Vlaams regeerakkoord afgesloten op 23 juli 2014 waarin voorzien wordt om onder meer de gratis m³ water af te schaffen en een vaste vergoeding in te voeren voor de saneringscomponenten Gelet op het Besluit van de Vlaamse regering van 5 februari 2016 houdende tariefregulering van de integrale drinkwaterfactuur Overwegende dat de nieuwe tariefstructuur voortvloeit uit voornoemd Vlaamse regeerakkoord en het Besluit van de Vlaamse regering Gelet op het advies van de economisch toezichthouder van 14 december 2015, de Vlaamse Milieumaatschappij, tot het bepalen van de eenheidstarieven voor de bovengemeentelijke bijdrage op het water verbruikt in 2016 bepaald op maximum volgende tarieven voor niet-gv-heffingsplichtigen: Vlak tarief : 1,0547 /m³ Basistarief 0,9309 /m³ Comforttarief 1,8618 /m³ Hetzij, 51,48 /VE voor gv-heffingsplichtigen en voor de collectieve gemeentelijke vergoeding en bijdrage op maximum volgende tarieven voor gvheffingsplichtigen: Vlak tarief : 1,4766 /m³ Basistarief : 1,3033 /m³

2 Comforttarief : 2,6066 /m³ En maximum : 1,8018 /m³ voor de gv-heffingsplichtigen Overwegende dat de tarieven en het vast recht voor de aansluiting op het lokaal en bovenlokaal rioleringsnet door de Vlaamse Overheid worden vastgesteld; Overwegende dat het gemeentedecreet voorziet dat het autonoom gemeentebedrijf de tarieven en de tariefstructuren voor de door het bedrijf geleverde prestaties vaststelt binnen de grenzen van de in de beheersovereenkomst bepaalde grondregelen inzake tarifering; dat ten deze artikel 20 van de beheersovereenkomst voorziet dat voor zover de gemeente geen bezwaar aantekent, de tarieven van kracht worden met ingang van de in het reglement voorziene datum: en dat het College bij 8 januari 2016 te kennen heeft gegeven in te stemmen met de door de waterregulator vastgelegde tarieven; BESLUIT: ARTIKEL 1: TOEPASSINGSMODALITEITEN De in dit reglement vastgestelde tarieven zijn van toepassing per 1 januari De tarieven zijn exclusief BTW. De tarieven van het vastrecht en de variabele prijs die van kracht zijn op het moment van het verbruik, worden toegepast op basis van de periode waarop de verbruiksfactuur of de eindfactuur betrekking heeft ARTIKEL 2: AANSLUITRECHT OP HET DRINKWATERNET Het vast recht bestaat per 1/1/2016 uit drie delen: drinkwater, gemeentelijke en bovengemeentelijke sanering. Het is een jaarlijks vast bedrag onafhankelijk van het waterverbruik van de klant en wordt aangerekend per wooneenheid en per watermeter indien er geen wooneenheden zijn. Het vast recht wordt verminderd met een jaarlijks vast bedrag per gedomicilieerde. - Het vastrecht voor drinkwater: 50 euro per wooneenheid en een korting 1 van 10 euro per gedomicilieerde. - Het vastrecht voor afvoer van afvalwater: 30 euro per wooneenheid en een korting 1 van 6 euro per gedomicilieerde. - Het vastrecht voor zuivering van afvalwater: 20 euro per wooneenheid en een korting 1 van 4 euro per gedomicilieerde. 1 Er kunnen maximum 5 gedomicilieerden per wooneenheid in rekening worden gebracht.

3 Het vastrecht wordt voor sanering (afvoer en zuivering) niet ingevoerd voor de grootverbruikers bedrijven. Het bedrag dat aangerekend wordt voor de zuivering via de waterfactuur is immers rechtstreeks gekoppeld aan de heffing op de waterverontreiniging. aansluitingen diameter groter dan 20 (k > 20 ø) Voor watermeters met een afwijkende diameter wordt een capaciteitsvergoeding aangerekend. Deze capaciteitsvergoeding wordt aangerekend door het vast recht te vermenigvuldigen met de bedieningsfactor (coëfficiënt) van de teller verminderd met 1 x het vast recht gezien deze laatste apart wordt aangerekend: bedieningsfactor 2016 diam 30 mm 4 150,00 diam 40 mm 7 300,00 diam 50 mm ,00 diam 60 mm ,00 diam 65 mm ,00 diam 80 mm ,00 diam 100 mm ,00 diam 150 mm ,00 diam 200 mm ,00 ARTIKEL 3: TARIEVEN DRINKWATER 3.1 HUISHOUDELIJKE KLANTEN Voor klanten waarvan het betreffende onroerend goed één of meerdere wooneenheden heeft, wordt conform 16ter van het decreet van 24 mei 2002, een progressieve tariefstructuur toegepast met twee schijven om de variabele prijs te bepalen. De schijfgrens ligt op een verbruik van 30 m³ per wooneenheid per jaar, vermeerderd met 30 m³ per gedomicilieerde 2 per wooneenheid per jaar. Het verbruik in de tweede schijf wordt aangerekend tegen het dubbel van het tarief van de eerste schijf, uitgedrukt in euro per vervuilingseenheid. eerste schijf (basistarief): - 1,2315 euro/m³ tweede schijf (comforttarief): - 2,4630 euro/m³; 3.2 NIET HUISHOUDELIJKE KLANTEN Voor klanten waarvan het betreffende onroerend goed geen wooneenheden heeft, wordt, conform artikel 16ter van het decreet van 24 mei 2002, een vlakke tariefstructuur toegepast, uitgedrukt in euro per vervuilingseenheid tot een verbruik van 1.000m³. Alle verbruik boven 1000m³ volgt een degressieve tariefstructuur. 2 Het aantal gedomicilieerde personen is het aantal gedomicilieerden van de wooneenheid op 1 november van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin de verbruiksfactuur of eindfactuur wordt verstuurd of op de datum van verklaring van keuze van woonplaats bij het gemeentebestuur voor abonnees die aansluiten op het openbare waterdistributienetwerk na 1 november van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin de verbruiksfactuur of eindfactuur wordt verstuurd.

4 eerste schijf (vlak tarief): verbruik tot 1000 m³: - 1,6559 euro/m³ tweede schijf: groot verbruik vanaf 1001 m³: - 1,2530 euro/m³; Van de indeling, vermeld in punt 3.1 en 3.2 kan afgeweken worden als de klant of AGSO Knokke-Heist kan aantonen dat de klant op basis van het al dan niet aanwezig zijn van huishoudelijke of bedrijfsactiviteiten tot de ene dan wel de andere groep behoort. AGSO Knokke-Heist kan zich hiervoor onder meer baseren op de aanwezigheid van een onderneming. ARTIKEL 4: TARIEVEN GEMEENTELIJKE EN BOVENLOKALE SANERINGSBIJDRAGE De gemeentelijke saneringsbijdrage voor niet-gv-heffingsplichtigen wordt vastgesteld op 1,4 maal het bedrag van de van toepassing zijnde bovenlokale saneringsbijdrage. De tarieven voor de gemeentelijke en bovenlokale saneringsbijdrage worden jaarlijks aangepast aan de door de Economisch Toezichthouder voorgestelde tarieven. De tarieven voor sanering worden met ingang van 1 januari 2016 vastgesteld als volgt: Bovengemeentelijke bijdrage: Niet gv-heffingsplichtingen: Vlak tarief : 1,0547 /m³ Basistarief 0,9309 /m³ Comforttarief 1,8618 /m³ Gv-heffingsplichtingen:, 51,48 /VE Gemeentelijke vergoeding en bijdrage Niet gv-heffingsplichtingen: Vlak tarief : 1,4766 /m³ Basistarief 1,3033 /m³ Comforttarief 2,6066 /m³ Gv-heffingsplichtingen: maximum 1,8018 /m³ ARTIKEL 5: SOCIALE KORTING Sociale klanten, zoals gedefinieerd in het algemeen waterverkoopreglement, bekomen een korting van 80 % op het globale factuurbedrag (waterverbruik, bovengemeentelijke en gemeentelijke bijdrage). De 3 extra categorieën sociale klanten waarvoor het waterbedrijf Knokke-Heist vroeger voorzag in een tegemoetkoming, bekomen een korting van 80% op hun totale factuurbedrag met uitzondering van de bovengemeentelijke bijdrage en vast recht bovengemeentelijke bijdrage. ARTIKEL 6: VERKOOPSVOORWAARDEN Alle waterverbruik wordt opgetekend door een watermeter. Het verbruik wordt 1 maal per jaar ter plaatse opgemeten en nadien gefactureerd. Tussen twee opnames in worden twee tussentijdse facturen opgemaakt op basis van het geraamd waterverbruik; deze facturen komen in mindering op de jaarlijkse afrekening. Het bestaand tarief is eenvormig voor elk verbruik, zonder verplichte minimumafname en zonder voorafbetaling.

5 ARTIKEL 7: INDEXATIE Onder voorbehoud van goedkeuring door de daartoe bevoegde voogdij-overheid of Economisch toezichthouder voor het ogenblik de Minister van Economie - kunnen de in artikel 2 en 3 bepaalde tarieven jaarlijks en zonder voorafgaand advies van de gemeenteraad worden geïndexeerd. De in artikel 4 bepaalde tarieven worden jaarlijks en zonder voorafgaand advies van de gemeenteraad aangepast overeenkomstig het advies van de Economisch Toezichthouder, de Vlaamse Milieumaatschappij. Het College van Burgemeester en Schepenen ontvangt jaarlijks en voorafgaand kennisgeving van deze prijsaanpassingen. ARTIKEL 7: OPHEFFINGSBEPALING Huidig reglement vervangt integraal het tariefreglement drinkwater en saneringsbijdrage van 5 februari 2013 en geldt met ingang van 1 januari 2016.

Gemeente 2300 Turnhout

Gemeente 2300 Turnhout Huishoudelijke tarieven in euro van 01 01 2015 tot 31 12 2015 2 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2016 3 Niet huishoudelijke tarieven in euro van 01 01 2015 tot 31 12 2015 4 Niet huishoudelijke

Nadere informatie

Gemeente 2440 Geel. Huishoudelijke tarieven in euro vanaf Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf

Gemeente 2440 Geel. Huishoudelijke tarieven in euro vanaf Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2016 2 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2017 3 Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2016 4 Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf

Nadere informatie

Gemeente 2860 Sint Katelijne Waver

Gemeente 2860 Sint Katelijne Waver Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2016 2 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2017 3 Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2016 4 Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID [C 2016/35294] 5 FEBRUARI 2016. Besluit van de Vlaamse Regering houdende tariefregulering van de integrale drinkwaterfactuur De Vlaamse Regering, Gelet op artikel 20 van de bijzondere

Nadere informatie

De tariefstructuur voor water

De tariefstructuur voor water De tariefstructuur voor water HUISHOUDELIJKE KLANTEN Onder huishoudelijke klanten verstaan wij gezinnen of klanten met een wooneenheid 1. VASTRECHT MET KORTING Wij rekenen een vastrecht voor zowel: de

Nadere informatie

Gemeente 2220 Heist o/d berg

Gemeente 2220 Heist o/d berg Huishoudelijke tarieven in euro van 01-01-2015 tot 31-12-2015 2 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01-01-2016 3 Niet-huishoudelijke tarieven in euro van 01-01-2015 tot 31-12-2015 4 Niet-huishoudelijke

Nadere informatie

Gemeente 2630 Aartselaar

Gemeente 2630 Aartselaar Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01-01-2016 2 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01-01-2017 3 Niet-huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01-01-2016 4 Niet-huishoudelijke tarieven in euro vanaf

Nadere informatie

Een nieuwe waterfactuur

Een nieuwe waterfactuur Een nieuwe waterfactuur Een nieuwe waterfactuur 1. Nieuwe tariefstructuur 2. Tariefregulering 1. Nieuwe tariefstructuur Integrale waterfactuur sinds 2005 Alle waterkosten op één factuur: Productie en levering

Nadere informatie

VLAAMSE OVERHEID. 5 FEBRUARI 2016. - Besluit van de Vlaamse Regering houdende tariefregulering van de integrale drinkwaterfactuur

VLAAMSE OVERHEID. 5 FEBRUARI 2016. - Besluit van de Vlaamse Regering houdende tariefregulering van de integrale drinkwaterfactuur VLAAMSE OVERHEID 5 FEBRUARI 2016. - Besluit van de Vlaamse Regering houdende tariefregulering van de integrale drinkwaterfactuur De Vlaamse Regering, Gelet op artikel 20 van de bijzondere wet van 8 augustus

Nadere informatie

Gemeente 2220 Heist o/d berg

Gemeente 2220 Heist o/d berg Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2019 2 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2018 3 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2017 4 Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01

Nadere informatie

Gemeente 2400 Mol. Huishoudelijke tarieven in euro vanaf Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf

Gemeente 2400 Mol. Huishoudelijke tarieven in euro vanaf Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2016 2 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2017 3 Huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01 2018 4 Niet huishoudelijke tarieven in euro vanaf 01 01

Nadere informatie

Een nieuwe tariefstructuur voor water

Een nieuwe tariefstructuur voor water Een nieuwe tariefstructuur voor water De Vlaamse regering voert op 1 januari 2016 een nieuwe tariefstructuur in voor heel Vlaanderen. In het overgangsjaar 2016 zie je op je factuur zowel het oude tarief

Nadere informatie

WELKOM. AquaFlanders Desguinlei 250, 2018 Antwerpen Tel

WELKOM. AquaFlanders Desguinlei 250, 2018 Antwerpen Tel WELKOM Nieuwe tariefstructuur en -regulering 1. Nieuwe tariefstructuur 2. Tariefregulering 3. Overgangsregeling 4. Conclusies 1. Nieuwe tariefstructuur Beslissingen Vlaamse Regering (12 juni, 17 juli en

Nadere informatie

In eerste lezing door de commissie aangenomen artikelen* van het ontwerp van decreet

In eerste lezing door de commissie aangenomen artikelen* van het ontwerp van decreet ingediend op 562 (2015-2016) Nr. 4 24 november 2015 (2015-2016) In eerste lezing door de commissie aangenomen artikelen* van het ontwerp van decreet tot wijziging van de wet van 26 maart 1971 op de bescherming

Nadere informatie

WaterRegulator. Vlaanderen is milieu. Modaliteiten budgetneutrale tarieven drinkwatercomponent van de integrale waterfactuur 2016 (deel 1)

WaterRegulator. Vlaanderen is milieu. Modaliteiten budgetneutrale tarieven drinkwatercomponent van de integrale waterfactuur 2016 (deel 1) Vlaanderen is milieu WaterRegulator Modaliteiten budgetneutrale tarieven drinkwatercomponent van de integrale waterfactuur 2016 (deel 1) januari 2018 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ www.vmm.be INHOUD 1 Doel...

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE. Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE. Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17 Provincie LIMBURG Stad BILZEN UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17 AANWEZIG: Onderwerp: Referte: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda

Nadere informatie

Toelichting financierende heffing WELKOM. AquaFlanders Desguinlei 250, 2018 Antwerpen Tel

Toelichting financierende heffing WELKOM. AquaFlanders Desguinlei 250, 2018 Antwerpen Tel Toelichting financierende heffing WELKOM toelichting financierende heffing Brasschaat 21 mei 2014 Overzicht 1. Geschiedenis 2. Oppervlaktelozers 3. Terminologie en factuur 4. Financierende heffing algemeen

Nadere informatie

WaterRegulator. Vlaanderen is milieu. Vaststellingen over budgetneutraliteit drinkwatercomponent van de integrale waterfactuur 2016.

WaterRegulator. Vlaanderen is milieu. Vaststellingen over budgetneutraliteit drinkwatercomponent van de integrale waterfactuur 2016. Vlaanderen is milieu WaterRegulator Vaststellingen over budgetneutraliteit drinkwatercomponent van de integrale waterfactuur 2016 april 2018 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ www.vmm.be INHOUD 1 Doel...3 2 Situering...3

Nadere informatie

betreffende de garantie dat drinkwater een basisrecht is voor elke Vlaming

betreffende de garantie dat drinkwater een basisrecht is voor elke Vlaming ingediend op 1388 (2017-2018) Nr. 1 27 november 2017 (2017-2018) Voorstel van resolutie van Rob Beenders, Tine Soens, Bart Van Malderen en Joris Vandenbroucke betreffende de garantie dat drinkwater een

Nadere informatie

FACTUUR VAN 1 JUNI 2017

FACTUUR VAN 1 JUNI 2017 Water-link schakelt over naar een nieuw softwareplatform. Daarom is uw klantnummer gewijzigd en ziet uw factuur er anders uit. De tarieven blijven ongewijzigd. Meer info op www.water-link.be/tarieven-en-facturatie

Nadere informatie

Historiek wetgeving i.v.m. de geïntegreerde waterfactuur, reorganisatie van de watersector en de contractuele sanering bedrijfsafvalwater op een RWZI

Historiek wetgeving i.v.m. de geïntegreerde waterfactuur, reorganisatie van de watersector en de contractuele sanering bedrijfsafvalwater op een RWZI geactualiseerd op 13.01.2016 Historiek wetgeving i.v.m. de geïntegreerde waterfactuur, reorganisatie van de watersector en de contractuele sanering bedrijfsafvalwater op een RWZI A) DECRETEN Datum Belgisch

Nadere informatie

FACTUUR VAN 1 JUNI 2017

FACTUUR VAN 1 JUNI 2017 Water-link schakelt over naar een nieuw softwareplatform. Daarom is uw klantnummer gewijzigd en ziet uw factuur er anders uit. De tarieven blijven ongewijzigd. Meer info op www.water-link.be/tarieven-en-facturatie

Nadere informatie

SLOTFACTUUR VAN 1 JUNI 2017

SLOTFACTUUR VAN 1 JUNI 2017 Water-link schakelt over naar een nieuw softwareplatform. Daarom is uw klantnummer gewijzigd en ziet uw factuur er anders uit. De tarieven blijven ongewijzigd. Meer info op www.water-link.be/tarieven-en-facturatie

Nadere informatie

Historiek wetgeving i.v.m. de geïntegreerde waterfactuur, reorganisatie van de watersector en de contractuele sanering bedrijfsafvalwater op een RWZI

Historiek wetgeving i.v.m. de geïntegreerde waterfactuur, reorganisatie van de watersector en de contractuele sanering bedrijfsafvalwater op een RWZI geactualiseerd op 24.10.2017 Historiek wetgeving i.v.m. de geïntegreerde waterfactuur, reorganisatie van de watersector en de contractuele sanering bedrijfsafvalwater op een RWZI A) DECRETEN Datum Belgisch

Nadere informatie

Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende tariefregulering van de integrale drinkwaterfactuur

Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende tariefregulering van de integrale drinkwaterfactuur \\\\\\ Advies WaterRegulator Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende tariefregulering van de integrale drinkwaterfactuur 4 september 2015 \\\\\\ 1 INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Advies... 3

Nadere informatie

Algemeen Waterverkoopreglement. Kris Van den Belt

Algemeen Waterverkoopreglement. Kris Van den Belt Algemeen Waterverkoopreglement Kris Van den Belt Organisatie watervoorziening / lokaal rioleringbeleid Gemeenten / Intercommunales Vlaams wettelijke kader Kwaliteit geleverde water Dienstverlening Wie

Nadere informatie

Uw factuur stap voor stap. Hoe is uw waterfactuur opgebouwd? Uw factuur stap voor stap

Uw factuur stap voor stap. Hoe is uw waterfactuur opgebouwd? Uw factuur stap voor stap U bent hier: Home > Drinkwater > Tarieven en facturatie > Uw factuur stap voor stap Uw factuur stap voor stap Tarieven en facturatie Tarieven Nieuwe waterfactuur Uw factuur stap voor stap Meterstand doorgeven

Nadere informatie

houdende wijziging van het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending, wat de strijd tegen waterarmoede betreft

houdende wijziging van het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending, wat de strijd tegen waterarmoede betreft ingediend op 588 (2015-2016) Nr. 1 30 november 2015 (2015-2016) Voorstel van decreet van Rob Beenders en Bart Van Malderen houdende wijziging van het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor

Nadere informatie

De integrale waterfactuur van de drinkwatermaatschappijen... de effecten van het nieuwe waterbeleid worden zichtbaar

De integrale waterfactuur van de drinkwatermaatschappijen... de effecten van het nieuwe waterbeleid worden zichtbaar Bart Gille 1/5 De integrale waterfactuur van de drinkwatermaatschappijen... de effecten van het nieuwe waterbeleid worden zichtbaar 1. INLEIDING Door de reorganisatie van de watersector in December 2004

Nadere informatie

%"$!%+!%+#!'#%#!#'!)!&*%&&"%*&"#% %"(!!&$'!#)&"!/!')!1

%$!%+!%+#!'#%#!#'!)!&*%&&%*&#% %(!!&$'!#)&!/!')!1 Klantrekening: D010036169 Toegangscode: RZPAO9FF Contractnummer: W002063843 Factuurnummer: FAK172797566 Factuurdatum: 14/07/2017 De Watergroep Limburg Willekensmolenstraat 122 3500 Hasselt Tel: 02 238

Nadere informatie

Drinkwatertarief in jouw gemeente

Drinkwatertarief in jouw gemeente Drinkwatertarief in jouw gemeente Hoe is het opgebouwd? IWVA, 17 oktober 2017 Programma 9.00u: Onthaal 9.30u: Welkomstwoord en inleiding 9.40u: Tariefregulering drinkwater 10.20u: Kosten, opbrengsten en

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 19726 BELGISCH STAATSBLAD 22.03.2016 MONITEUR BELGE GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

562 (2015-2016) Nr. 1 30 oktober 2015 (2015-2016) ingediend op. Ontwerp van decreet

562 (2015-2016) Nr. 1 30 oktober 2015 (2015-2016) ingediend op. Ontwerp van decreet ingediend op 562 (2015-2016) Nr. 1 30 oktober 2015 (2015-2016) Ontwerp van decreet tot wijziging van de wet van 26 maart 1971 op de bescherming van oppervlaktewateren tegen verontreiniging en het decreet

Nadere informatie

VOORWAARDEN OM IN AANMERKING TE KOMEN:

VOORWAARDEN OM IN AANMERKING TE KOMEN: Solidariteitsfonds WAT IS HET SOLIDARITEITSFONDS? Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog waterverbruik, conform artikel 19 van het AWVR. 1 Heb je een abnormaal hoog verbruik

Nadere informatie

Water een levensnoodzakelijk goed! 21 maart 2017

Water een levensnoodzakelijk goed! 21 maart 2017 III. Nazorg en intervisie Water een levensnoodzakelijk goed! 21 maart 2017 I. Wetenschappelijke uiteenzetting over de waterproblematiek door professor dr. emeritus Marc Van Molle II. Praktische informatie:

Nadere informatie

Drinkwatertarief in jouw gemeente

Drinkwatertarief in jouw gemeente Drinkwatertarief in jouw gemeente Hoe is het opgebouwd? De Watergroep, 7 & 9 november 2017 Programma 9.00u: Onthaal 9.30u: Welkomstwoord en inleiding 9.40u: Tariefregulering drinkwater 10.20u: Kosten,

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN MONITEUR BELGE 22.12.2015 BELGISCH STAATSBLAD 76951 GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Drinkwatertarief in jouw gemeente

Drinkwatertarief in jouw gemeente Drinkwatertarief in jouw gemeente Hoe is het opgebouwd? FARYS, 19 oktober 2017 Programma 9.00u: Onthaal 9.30u: Welkomstwoord en inleiding 9.40u: Tariefregulering drinkwater 10.20u: Kosten, opbrengsten

Nadere informatie

Drinkwatertarief in jouw gemeente

Drinkwatertarief in jouw gemeente Drinkwatertarief in jouw gemeente Hoe is het opgebouwd? water-link, 6 november 2017 Programma 9.00u: Onthaal 9.30u: Welkomstwoord en inleiding 9.40u: Tariefregulering drinkwater 10.20u: Kosten, opbrengsten

Nadere informatie

van Caroline Gennez en Rob Beenders

van Caroline Gennez en Rob Beenders ingediend op 1112 (2016-2017) Nr. 1 17 maart 2017 (2016-2017) Voorstel van decreet van Caroline Gennez en Rob Beenders houdende wijziging van het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor

Nadere informatie

Keuring prive-riolering

Keuring prive-riolering Keuring prive-riolering Het luik sanering van het Waterverkoopreglement: wat betekent dit voor de gemeente Wetgeving Het ontwerp van besluit kadert in het decreet water bestemd voor menselijke aanwending

Nadere informatie

Nieuwe sociale maatregelen. Adelheid Vanhille 7 november 2013

Nieuwe sociale maatregelen. Adelheid Vanhille 7 november 2013 Nieuwe sociale maatregelen Adelheid Vanhille 7 november 2013 Opbouw Algemeen Waterverkoopreglement Sociale openbare dienstverplichtingen Abnormaal hoog verbruik minnelijke schikking 2 Algemeen waterverkoopreglement

Nadere informatie

VOORBEELD DRAAIBOEK INTERNE WERKING

VOORBEELD DRAAIBOEK INTERNE WERKING \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ VOORBEELD DRAAIBOEK INTERNE WERKING \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw; BESLUIT: Ontwerp van decreet tot wijziging van de wet van 26 maart 1971 op de bescherming van de oppervlaktewateren tegen verontreiniging, het decreet van 24 januari 1984 houdende maatregelen inzake het grondwaterbeheer

Nadere informatie

Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending

Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending Datum 24/05/2002 INHOUDSTAFEL 1. HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN 2. HOOFDSTUK II BEPALINGEN INZAKE KWALITEIT EN LEVERING VAN WATER BESTEMD VOOR

Nadere informatie

Vergelijking van de kostprijs van water/afvalwater/hemelwater voor de gebruikers

Vergelijking van de kostprijs van water/afvalwater/hemelwater voor de gebruikers Pagina 1 van 342 Imagine the result Vergelijking van de kostprijs van water/afvalwater/hemelwater voor de gebruikers in verschillende Europese landen Landenfiches 06/12/2012 Projectnummer BE0112.000615

Nadere informatie

Algemeen Waterverkoopreglement

Algemeen Waterverkoopreglement Algemeen Waterverkoopreglement Kris van den Belt Toezicht Drinkwater VMM toezichtdrinkwater@vmm.be AWVR Vastgelegd door de Vlaamse Regering Legt de rechten en plichten vast van de watermaatschappijen en

Nadere informatie

Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog verbruik van leidingwater, conform artikel 22 van het AWVR. 1

Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog verbruik van leidingwater, conform artikel 22 van het AWVR. 1 Solidariteitsfonds WAT IS HET SOLIDARITEITSFONDS? Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog verbruik van leidingwater, conform artikel 22 van het AWVR. 1 VOORWAARDEN OM IN AANMERKING

Nadere informatie

Sociale maatregelen drinkwater 28 maart 2012

Sociale maatregelen drinkwater 28 maart 2012 i. inleiding Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

Tarieven zoals van toepassing vanaf 1/1/2017

Tarieven zoals van toepassing vanaf 1/1/2017 Tarieven zoals van toepassing vanaf 1/1/2017 U vindt de tarieven op de volgende blz van jaarlijks vastrecht variabel tarief - progressief tarief: tarief per gemeente variabel tarief intergrale - vlak tarief:

Nadere informatie

Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog waterverbruik, conform artikel 22 van het AWVR. 1

Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog waterverbruik, conform artikel 22 van het AWVR. 1 Solidariteitsfonds WAT IS HET SOLIDARITEITSFONDS? Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog waterverbruik, conform artikel 22 van het AWVR. 1 Heb je een abnormaal hoog verbruik

Nadere informatie

Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog waterverbruik, conform artikel 22 van het AWVR. 1

Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog waterverbruik, conform artikel 22 van het AWVR. 1 Solidariteitsfonds WAT IS HET SOLIDARITEITSFONDS? Het solidariteitsfonds is de minnelijke schikking bij abnormaal hoog waterverbruik, conform artikel 22 van het AWVR. 1 Heb je een abnormaal hoog verbruik

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL Inleiding... 5 Leidingwaterbalans Conclusies...18

INHOUDSTAFEL Inleiding... 5 Leidingwaterbalans Conclusies...18 Leidingwaterbalans voor 2011 INHOUDSTAFEL 1 Inleiding... 5 2 Leidingwaterbalans 2011... 8 2.1 Waterbalans... 8 2.2 Ruwwater... 9 2.2.1 Winning van ruwwater... 9 2.2.2 Inkoop en verkoop van ruwwater...

Nadere informatie

Zicht op je facturen

Zicht op je facturen Zicht op je facturen GEEF JAARLIJKS JE METERSTAND DOOR Wij rekenen je waterverbruik aan per facturatieperiode. Deze periode duurt ongeveer één jaar en begint en eindigt met het doorgeven van de meterstand.

Nadere informatie

DOCUMENTBESCHRIJVING. Titel Drinkwaterbalans voor Vlaanderen jaar 2013

DOCUMENTBESCHRIJVING. Titel Drinkwaterbalans voor Vlaanderen jaar 2013 Drinkwaterbalans voor Vlaanderen 2013 DOCUMENTBESCHRIJVING Titel Drinkwaterbalans voor Vlaanderen jaar 2013 Samenstellers Afdeling Operationeel Waterbeheer, VMM Dienst Lokaal Waterbeheer, Team Watervoorziening

Nadere informatie

Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending

Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending pagina 1 van 19 Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending Datum 24/05/2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1. Dit decreet regelt

Nadere informatie

2 de uitwerking en uitvoering van de in artikel 8 bedoelde openbare dienstverplichtingen

2 de uitwerking en uitvoering van de in artikel 8 bedoelde openbare dienstverplichtingen Advies van de WaterRegulator met betrekking tot het ontwerp Ministerieel besluit houdende nadere regels tot uitvoering van artikel 27/3 van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 april 2011 houdende

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Nota aan de leden van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Nota aan de leden van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Nota aan de leden van de Vlaamse Regering Betreft: voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepalingen omtrent het algemeen waterverkoopreglement.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Situering. 3 Advies. 3.1 Algemeen

1 Inleiding. 2 Situering. 3 Advies. 3.1 Algemeen Advies van de reguleringsinstantie met betrekking tot het voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepalingen over het algemeen waterverkoopreglement 2010-1 1/6 1 Inleiding De Vlaamse Regering

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming van de instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming van de instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering houdende bepalingen van rechten en plichten van de exploitanten van een openbaar waterdistributienetwerk en hun klanten met betrekking tot de levering van water bestemd

Nadere informatie

SCENARIO S VOOR UNIFORME SOCIALE CORRECTIE VAN DE DRINKWATERCOMPONENT VAN DE INTEGRALE WATERFACTUUR IN VLAANDEREN 2011-1

SCENARIO S VOOR UNIFORME SOCIALE CORRECTIE VAN DE DRINKWATERCOMPONENT VAN DE INTEGRALE WATERFACTUUR IN VLAANDEREN 2011-1 SCENARIO S VOOR UNIFORME SOCIALE CORRECTIE VAN DE DRINKWATERCOMPONENT VAN DE INTEGRALE WATERFACTUUR IN VLAANDEREN 2011-1 1 Inleiding... 3 2 Situering... 3 2.1 Evolutie drinkwatercomponent waterfactuur...

Nadere informatie

INTERCOMMUNALES. Bijzonder waterverkoopreglement (BWVR) van Pidpa.

INTERCOMMUNALES. Bijzonder waterverkoopreglement (BWVR) van Pidpa. 408 INTERCOMMUNALES Bijzonder waterverkoopreglement (BWVR) van Pidpa. Bijzonder waterverkoopreglement (BWVR) van Pidpa - goedgekeurd bij M.B. 27 januari 2017 - gepubliceerd in het B.S. 16 maart 2017 -

Nadere informatie

1036 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

1036 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 1036 BELGISCH STAATSBLAD 10.01.2014 MONITEUR BELGE VLAAMSE OVERHEID [C 2013/36228] 6 DECEMBER 2013. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE

FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE N. 2004 2055 FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE [C 2004/11240] 13 MEI 2004. Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 12 december 2001 houdende

Nadere informatie

Vlaanderen is milieu ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT. 1 juli tot 31 december 2019 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ.

Vlaanderen is milieu ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT. 1 juli tot 31 december 2019 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ. Vlaanderen is milieu ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT 1 juli tot 31 december 2019 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ www.vmm.be LEESWIJZER De voorziening van leidingwater en de opvang, afvoer en zuivering van afvalwater

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Bestuursorgaan: Infrax West Raad van Bestuur Datum vergadering: 14-12-2015 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1 Goedkeuring notulen Raad van

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 54.996/1 van 5 februari 2014 over een ontwerp van ministerieel besluit houdende nadere regels tot uitvoering van artikel 27/3 van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Nieuwe afsluitreglementering. Kris Van den Belt 7 november 2013

Nieuwe afsluitreglementering. Kris Van den Belt 7 november 2013 Nieuwe afsluitreglementering Kris Van den Belt 7 november 2013 Inhoud 1. Aanleiding en motivatie 2. Uitgangspunten voor de herziening 3. Aanpassingen LAC-decreet 4. Aanpassingen Drinkwaterdecreet 5. Aanpassingen

Nadere informatie

Algemene Administratie van de Fiscaliteit Operationele Expertise en Ondersteuning Dienst BTW Belasting over de toegevoegde waarde

Algemene Administratie van de Fiscaliteit Operationele Expertise en Ondersteuning Dienst BTW Belasting over de toegevoegde waarde Algemene Administratie van de Fiscaliteit Operationele Expertise en Ondersteuning Dienst BTW Belasting over de toegevoegde waarde Beslissing BTW nr. E.T.128.691 d.d. 17.08.2015 Elektriciteit Btw-tarief

Nadere informatie

34200 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

34200 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 34200 MONITEUR BELGE 10.06.2011 BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID N. 2011 1500 [C 2011/35447] 8 APRIL 2011. Besluit van de Vlaamse Regering houdende bepalingen van rechten en plichten van de exploitanten

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, artikel 36, artikel 50;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, artikel 36, artikel 50; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 september 1997 betreffende de samenstelling en de werking van de lokale adviescommissie omtrent de minimale

Nadere informatie

ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT

ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT 1 januari 2014 Inhoudsopgave Leeswijzer Deel I Deel II Deel III Deel IV Algemeen waterverkoopreglement en bijlagen Informatiedocument 'Duiding bij het algemeen waterverkoopreglement'

Nadere informatie

Bijzonder waterverkoopreglement. bwvr. aanvulling op het Algemeen waterverkoopreglement.

Bijzonder waterverkoopreglement. bwvr. aanvulling op het Algemeen waterverkoopreglement. Bijzonder waterverkoopreglement bwvr aanvulling op het Algemeen waterverkoopreglement www.pidpa.be Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 bijkomende definities van toepassing in dit BWVR Voor de toepassing van

Nadere informatie

Vlaanderen is milieu. WaterRegulator. Analyse capaciteitsvergoeding De Watergroep. november 2016 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ.

Vlaanderen is milieu. WaterRegulator. Analyse capaciteitsvergoeding De Watergroep. november 2016 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ. Vlaanderen is milieu WaterRegulator Analyse capaciteitsvergoeding 2016 - De Watergroep november 2016 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ www.vmm.be INHOUD 1 Doel... 3 2 Situering Capaciteitsvergoeding... 4 2.1

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de vzw Aqua Flanders, ontvangen op 22/12/2014;

Gelet op de aanvraag van de vzw Aqua Flanders, ontvangen op 22/12/2014; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 14/2015 van 25 maart 2015 Betreft: aanvraag van de vzw Aqua Flanders tot uitbreiding van de machtiging verleend bij beraadslaging RR nr. 53/2005,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 11 6 augustus 2015

Nieuwsbrief nr. 11 6 augustus 2015 1. Studiedag en infosessie keurders 2. Digitale keuringen 3. Nieuwe CEO water-link 4. Samenwerking met VEWIN 5. Vrijstelling waterheffing in Vlaanderen 6. Putwaterproblematiek 7. Nieuwe tariefstructuur

Nadere informatie

Advies van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 7 oktober 2003

Advies van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 7 oktober 2003 Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt North Plaza B Koning Albert II-laan 7 B-1210 Brussel Tel. +32 2 553 13 53 Fax +32 2 553 13 50 Email: info@vreg.be Web: www.vreg.be Advies

Nadere informatie

De saneringsbijdragen correct aangerekend?

De saneringsbijdragen correct aangerekend? Vlaanderen is milieu De saneringsbijdragen correct aangerekend? een onderzoek door de economisch Toezichthouder Vlaamse MilieuMaatschappij www.vmm.be Titel De saneringsbijdragen correct aangerekend? Resultaten

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 mei 2017 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/13 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PIDPA.

Nadere informatie

ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT

ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT ALGEMEEN WATERVERKOOPREGLEMENT 1 juli 2011 Inhoudsopgave Leeswijzer Deel I Deel II Deel III Deel IV Algemeen Waterverkoopreglement en bijlagen Informatiedocument 'Duiding bij het Algemeen Waterverkoopreglement'

Nadere informatie

VR DOC.0636/1BIS

VR DOC.0636/1BIS VR 2018 1506 DOC.0636/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 21.06.2019 BELGISCH STAATSBLAD 64337 VLAAMSE OVERHEID [C 2019/13252] 24 MEI 2019. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 september 1997

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/003 BERAADSLAGING NR 06/003 VAN 17 JANUARI 2006, GEWIJZIGD OP 7 MAART 2006, OP 3 JULI 2007 EN OP 15 JANUARI

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Bestuursorgaan: Infrax West Uitvoerend Comité Datum vergadering: 07-12-2015 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1 Bespreking agenda HOC-BOC Toelichting

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Definities. Art. 1. (BS 10 juni 2011) VORIGE VERSIE(S)

Hoofdstuk 1. Definities. Art. 1.  (BS 10 juni 2011) VORIGE VERSIE(S) pagina 1 van 34 Besluit van de Vlaamse Regering van 8 april 2011 houdende bepalingen van rechten en plichten van de exploitanten van een openbaar waterdistributienetwerk en hun klanten met betrekking tot

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de vzw Samenwerking Vlaams Water van 25 november 2005;

Gelet op de aanvraag van de vzw Samenwerking Vlaams Water van 25 november 2005; SCSZ/06/039 1 BERAADSLAGING NR 06/003 VAN 17 JANUARI 2006, GEWIJZIGD OP 7 MAART 2006, M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN DE VLAAMSE DRINKWATERMAATSCHAPPIJEN, VIA DE VZW SAMENWERKING VLAAMS WATER,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_01010 Onderwerp: Sluiten van een overeenkomst met betrekking tot het beschikbaar stellen van het gebouw Kuipke,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP N. 2004 4836 [C 2004/36907] 24 DECEMBER 2004. Decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2005

Nadere informatie

24 Mei 2002 Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending

24 Mei 2002 Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending (versie 15/01/2014) MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 24 Mei 2002 Decreet betreffende water bestemd voor menselijke aanwending HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen Artikel 1. Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Nadere informatie

ONTWERPTEKST BIJZONDER WATERVERKOOPREGLEMENT VIVAQUA

ONTWERPTEKST BIJZONDER WATERVERKOOPREGLEMENT VIVAQUA ONTWERPTEKST BIJZONDER WATERVERKOOPREGLEMENT VIVAQUA (Aanvulling op het Algemeen Waterverkoopreglement) ONTWERPTEKST BIJZONDER WATERVERKOOPREGLEMENT 1 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen 2 Art.1 Bevoegdheid

Nadere informatie

BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Art. 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Definities De volgende

Nadere informatie

2 de uitwerking en uitvoering van de in artikel 8 bedoelde openbare dienstverplichtingen

2 de uitwerking en uitvoering van de in artikel 8 bedoelde openbare dienstverplichtingen Advies van de WaterRegulator met betrekking tot het besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 september 1997 betreffende de samenstelling

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni 2016 Dagorde 01 Verslagen 02 Jaarrekening 2015. Goedkeuring 03 Prijssubsidiereglement voor sport- en culturele infrastructuren. Goedkeuring 04 Reglement en tarieven jeugdlokalen

Nadere informatie

1. Klantnummer Indien u contact opneemt met Luminus, gelieve dit nummer steeds bij de hand te houden. Zo kunnen wij u snel verder helpen.

1. Klantnummer Indien u contact opneemt met Luminus, gelieve dit nummer steeds bij de hand te houden. Zo kunnen wij u snel verder helpen. . Klantnummer Indien u contact opneemt met Luminus, gelieve dit nummer steeds bij de hand te houden. Zo kunnen wij u snel verder helpen.. Klantendienst Wenst u contact op te nemen met onze klantendienst?

Nadere informatie

VR DOC.0834/4BIS

VR DOC.0834/4BIS VR 2018 2007 DOC.0834/4BIS Bijlage 3 Besluit van de Vlaamse Regering houdende sommige maatregelen tot harmonisatie van de toelagen en presentiegelden aan commissarissen, gemachtigden van financiën, afgevaardigden

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

Toezicht op dienstverlening en klachtenbehandeling. Barbara Vael

Toezicht op dienstverlening en klachtenbehandeling. Barbara Vael Toezicht op dienstverlening en klachtenbehandeling Barbara Vael Organisatie watervoorziening / lokaal rioleringbeleid Gemeenten / Intercommunales Toezicht Vlaams wettelijke kader Kwaliteit geleverde water

Nadere informatie

Bijzonder waterverkoopreglement

Bijzonder waterverkoopreglement Bijzonder waterverkoopreglement Het bijzonder waterverkoopreglement is een aanvulling op het algemeen waterverkoopreglement, zoals vermeld in het artikel 23 van het Besluit van de Vlaamse Regering van

Nadere informatie