Afspraken Eureka-onderwijs Julianadorp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afspraken Eureka-onderwijs Julianadorp"

Transcriptie

1 Afspraken Eureka-onderwijs Julianadorp

2 Inhoud 1. Voorwoord 2. Schoolwerk en huiswerk 3. Regels in de klas 4. Proefplaatsingen 5. Diversen

3 Voorwoord Het Eureka onderwijs (Middelzand,Julianadorp) biedt onderwijs voor hoogbegaafde kinderen, wiens onderwijsbehoeften dusdanig specifiek zijn dat zij binnen het regulier basisonderwijs onvoldoende tot ontwikkeling kunnen komen. Als de basisschool onvoldoende kan aansluiten bij de onderwijsbehoeften van deze kinderen, biedt Eureka vanaf groep 4 voltijds passend onderwijs. Naast het behalen van de kerndoelen van het primair onderwijs richt de school zich op leren leren, leren denken en leren leven. Primair staat het bieden van goed en eigentijds onderwijs aan de leerlingen. De kerndoelen voor het primair onderwijs zijn leidend voor het onderwijsaanbod en voor de te behalen onderwijsresultaten. Daarnaast krijgen kinderen volop de gelegenheid voor verrijking van kennis en vaardigheden. Kinderen leren om beter met hun bijzondere talenten en/of valkuilen om te gaan en deze op een positieve manier te vertalen naar mogelijkheden binnen hun eigen ontwikkeling. In deze brochure willen we u meer duidelijkheid geven over de verwachtingen en eisen die er gesteld worden aan leerlingen die plaatsnemen in een Eurekaklas.

4 2. Schoolwerk en huiswerk 2.1 Schoolwerk Binnen het Eureka-onderwijs wordt er uiteraard rekening gehouden met de einddoelen die er gesteld worden aan het primair onderwijs. Dat houdt in dat er allereerst gezorgd moet worden voor een invulling van de basisvakken, te weten: Rekenen Taal/Spelling Begrijpend lezen Technisch lezen Wereldoriëntatie Engels Schrijven Bewegingsonderwijs Kunstzinnige vorming Daarnaast worden er meer uitdagende vakken aangeboden, waarbij de kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen. Hierbij valt te denken aan: Spaans Techniek Dammen / schaken Verrijkende materialen als Rekentijgers, Topklassers, Slimpuls Mindsetlessen Filosofielessen Projectlessen rond een thema De Uitdaging; dit zijn lessen die een beroep doen op het praktisch, analytisch en creatief denken middels samenwerkingsopdrachten.

5 Met name deze extra vakken zijn een goede basis voor het leren leren. Zowel de basisvakken als de verrijkende vakken worden vertaald naar opdrachten op de werktaak. Van de kinderen in de Eurekagroep wordt verwacht dat ze na een korte instructie zelfstandig aan deze taken kunnen werken. Dit alles om ze goed voor te bereiden op de zelfstandigheid die ze in het voortgezet onderwijs moeten hebben. U kunt er vanuit gaan dat de kinderen in de klas voldoende tijd krijgen om deze taken af te ronden. Uiteraard zal het wel eens gebeuren dat een kind zijn werk niet afkrijgt. Hierover hebben wij de volgende afspraak binnen Eureka: Werk dat op het gestelde moment niet af is, gaat mee naar huis! 2.2 Huiswerk Leren kun je leren. Wanneer kinderen onvoldoende uitgedaagd worden door het lesprogramma op de basisschool, zullen ze geen studievaardigheden ontwikkelen: ze hoeven zich nooit in te zetten om zich de lesstof eigen te maken. In het voortgezet onderwijs kan dit problemen opleveren: opeens moeten ze wel huiswerk maken en lesstof oefenen voor een proefwerk. De meeste Eurekaleerlingen zullen hoger uitstromen dan de gemiddelde kinderen op een reguliere basisschool. Dat betekent dat ze ook meteen in het diepe worden gegooid qua zelfstandigheid en hoeveelheid werk. Om de kinderen hier op voor te bereiden wordt er huiswerk gegeven. De kinderen wennen allereerst aan de regelmaat van taken die thuis gemaakt moeten worden. Die moeten ze inplannen om de thuis al aanwezige structuren heen; rekening houdend met sport, ontspanning en onverwachte uitstapjes. Zodra de regelmaat geen problemen meer oplevert kan een tweede stap gemaakt worden en wel met het verhogen van de hoeveelheid taken en het niveau van het werk. Dit alles gebeurt in de veilige omgeving die de basisschool biedt. Uw rol als ouder is hierbij enorm belangrijk. U ziet immers hoe de uiteindelijke planning verloopt en kunt zo nodig bijsturen en hulp bieden. Uiteraard kunt u voor adviezen altijd terecht bij de leerkracht. Door een goede communicatie kunnen we uw kind samen de beste basis geven voor de start op het voorgezet onderwijs. Leren leren gaat met vallen en opstaan. Aan het werk worden eisen gesteld, zoals het tijdig inleveren en het afronden van de taken. Hier wordt je op het voortgezet onderwijs immers ook op afgerekend. Werk dat niet binnen de gestelde tijd af is of niet ingeleverd is, moet de volgende dag worden ingeleverd. Lukt dit niet dan is het aan de leerkracht een passend moment te vinden om dit werk in te halen.

6 3. Regels op school Voor een goede en veilige sfeer en organisatie op school zijn er schoolregels nodig en maken we afspraken met de kinderen. Elk jaar bespreken we met de kinderen de drie schoolregels die de basis vormen en waar bijna alle regels onder vallen. Deze regels zijn: 1) We gaan met anderen om zoals wij willen dat een ander met ons omgaat (voor groot en klein zullen we aardig zijn) 2) We lopen rustig door de school zodat anderen rustig kunnen werken (de school is van binnen een wandelgebied en buiten hoeft dat lekker niet) 3) We zijn zuinig op de spullen en zorgen ervoor dat het netjes blijft (we zullen goed voor de spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken) Deze regels zijn verwerkt in een poster. Deze hang in de hal en is ook zichtbaar in de klas. Afspraken in de klas: Aan het begin van het schooljaar worden er met de kinderen klassenafspraken gemaakt. Hierin wordt besproken hoe we met elkaar omgaan en hoe je je dient te gedragen in de klas. Deze afspraken worden verwerkt in een poster en hangt zichtbaar in de groep. Iedere leerling beschikt over een agenda. Het is belangrijk dat deze in de inloop uit de tas wordt gehaald zodat afspraken gedurende de dag genoteerd kunnen worden. Deze agenda gaat eind van de dag weer mee naar huis. Alle kinderen krijgen huiswerk mee naar huis. Van de leerkracht krijgen de leerlingen te horen wanneer dit ingeleverd moet worden en waar de inleverlade in de klas staat. Iedere leerling heeft zijn eigen taak in de klas. Op deze manier dragen we als groep de verantwoordelijkheid voor het lokaal en de materialen die hierin staan. Bij de deur van het lokaal zijn bakken aanwezig voor eten en drinken. Iedere leerling zorgt ervoor dat in de ochtend zijn of haar tussendoortje en lunch hierin geplaatst is.

7 Spelcomputers, MP3-spelers zijn niet toegestaan op school. Ipads en mobiele telefoons alleen in overleg met de leerkracht. De school is niet aansprakelijk bij diefstal en/of verlies. Mobiele telefoons kunnen in bewaring worden gegeven bij de leerkracht en staan onder schooltijd uit. Elk jaar zijn er meerdere luizencontroles. Als er luizen worden geconstateerd bij een leerling dan worden de ouders of verzorgers daarvan op de hoogte gebracht door de leerkracht. Het is belangrijk dat dit gelijk behandeld wordt. De leerling mag pas weer naar school als hij of zij weer luisvrij is.

8 4. (Proef-)plaatsing Kinderen kunnen na bespreking in de CTO direct een plaatsing krijgen, maar er zijn ook leerlingen die een bepaalde periode op proef deelnemen aan Eureka om te kijken of dit de best passende onderwijsplek voor hen is. Tijdens een proefperiode wordt geobserveerd of het gedrag van de leerling toelaatbaar is, dan wel sterk verbetert dankzij deelname aan Eureka. Ons uitgangspunt is dat leerlingen worden toegelaten wanneer zij zelf baat hebben bij het type onderwijs van Eureka én het onderwijsproces van anderen niet bovenmatig verstoren en/of onevenredig veel aandacht van de leerkracht vragen. Binnen Eureka is afgesproken om per groep niet meer dan 1 leerling met een proefplaatsing te plaatsen. Hierdoor heeft de leerkracht de tijd om de leerling zo goed mogelijk te begeleiden. Alvorens tot een plaatsing over kan worden gegaan, wordt het dossier aangeleverd door de betreffende basisschool waar het kind vandaan komt. De leerkracht kan zich dan ter dege voorbereiden op de plaatsing en zo nodig nog in overleg met de Intern begeleider. Na de binnenkomst van het dossier kan er een datum worden afgesproken waarop gestart kan worden in de Eurekagroep. Zodra de leerling officieel gestart is in de Eurekagroep, zal er indien nodig een schoolvorderingentoets worden afgenomen. Dit is om te beoordelen waar de leerkracht in zijn leerstof aan moet sluiten bij met name begrijpend lezen en rekenen. Uiteraard zal het kind even tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe groep. De leerkracht zal in overleg met de ouders en intern begeleider dit proces zo goed mogelijk begeleiden en aanpassen waar nodig.

9 5. Diversen 5.1 LOOD-lijsten (Leerlijn Overstijgende Onderwijsbehoeften & Doelenlijst) In januari en juni worden in de Eurekagroepen LOOD-lijsten ingevuld door de leerlingen en leerkracht. Dit zijn lijsten waarop de kinderen verschillende vragen beantwoorden over o.a. werkhouding, inzet, planning, werkaanpak enz. Als er uit deze lijsten opvallende zaken komen, dan worden die tijdens de oudergesprekken besproken met ouders en kinderen. In de loodlijsten worden punten van leren leven, leren leren, leren denken en de executieve functies aan de kinderen voorgelegd. Deze punten worden hieronder toegelicht. Leren leven Iedereen moet leren leven, maar een hoogbegaafd kind komt hierbij vaak specifieke hobbels tegen: Omgaan met het feit dat je sneller denkt dan de meeste kinderen om je heen, dat je dieper denkt, dat je andere eisen stelt aan vriendschap, om enkele voorbeelden te noemen. Leren leren Hoogbegaafde kinderen zijn gewend dat zij vaardigheden als het ware van zelf leren. Door moeilijke opdrachten aan te bieden leren wij hen bewust een bepaalde aanpak te kiezen. Ook maken wij hen bewust van het feit dat iets snappen vaak niet voldoende is, je moet ook oefenen! De oefenbereidheid is namelijk vaak niet groot. Ouders kunnen dat merken als hun kind een muziekinstrument wil leren bespelen. Leren denken Dit lijkt onlogisch, want hoogbegaafde kinderen kunnen juist heel goed denken! Maar dat betekent niet dat zij ook steeds eerst nadenken voor zij aan opdracht beginnen. En helaas krijgen zij op school vaak ook niet de kans om hogere denkvaardigheden als analytisch, kritisch en creatief denken te gebruiken, waardoor dit talent ongebruikt blijft. Reflecteren tenslotte hoort hier ook bij: zonder dat gaat leren van vaardigheden veel minder effectief. Executieve functies De executieve functies horen bij het denkvermogen. Het is een verzamelnaam voor denkprocessen in het brein die belangrijk zijn voor het denken (cognitie) en het uitvoeren (executie) van sociaal, efficiënt en doelgericht gedrag.

10 5.2 Portfolio Alle leerlingen op Eureka houden hun eigen portfolio bij. Dit is een map waarin ze hun eigen toetsen, werkjes waar ze trots op zijn, evaluaties en andere beoordelingen in bewaren. Voor de kerst-, mei- en zomervakantie gaat de map met de kinderen mee naar huis, zodat u de resultaten kunt bekijken. 5.3 Communicatie Ouders zijn de ervaringsdeskundige van hun kind. Leerkrachten zijn onderwijsprofessionals en kennen het kind als leerling het beste. Als ouders en leerkrachten elkaars deskundigheid accepteren, kunnen ze veel van en met elkaar leren. Dat betekent uiteraard dat het van belang is dat er tussen ouders en leerkrachten goed gecommuniceerd wordt. Dit gebeurt natuurlijk middels gesprekken, maar ook via regelmatige informatievoorziening via de mail. Wij stellen uw betrokkenheid erg op prijs. Voor verdere vragen kunt u altijd terecht bij leerkracht, intern begeleider of de directie. Per mail zijn we voor korte berichten en/of afspraken goed bereikbaar. We proberen uw bericht binnen twee werkdagen te beantwoorden. Heeft u uitgebreidere vragen dan kunt u na schooltijd een afspraak maken, want vóór schooltijd willen we graag alle kinderen kunnen begroeten en er voor ze zijn.

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Beleid VPCO - Plusklas

Beleid VPCO - Plusklas Beleid VPCO - Plusklas Versie 24-09- 2015 07 Inleiding Beide scholen van VPCO Rhenen hebben hun eigen Beleidsplan Meerbegaafdheid. Dit document is een bijlage bij deze school-specifieke beleidsplannen

Nadere informatie

Compacten bij rekenen

Compacten bij rekenen Compacten bij rekenen Kinderen die hoog scoren op de methode toetsen en op de Citotoetsen komen in aanmerking de oefenstof te compacten. Scores van 4.4 en hoger geven een A+ score aan. Deze kinderen hebben

Nadere informatie

OVO Talentontwikkeling

OVO Talentontwikkeling OVO Talentontwikkeling www.stichtingovo.nl Stichting OVO: Samen werken aan talent Samen gaan wij een nog mooiere toekomst tegemoet Stichting OVO vormt het bovenschools bestuur voor acht basisscholen en

Nadere informatie

Plusklassen en Eureka Onderwijs. Elk kind een passende onderwijsplek

Plusklassen en Eureka Onderwijs. Elk kind een passende onderwijsplek Plusklassen en Eureka Onderwijs Passend Onderwijs voor hoogbegaafde kinderen in het Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland PO Elk kind een passende onderwijsplek De school van uw kind(eren) maakt deel

Nadere informatie

Talmaschool afdeling Athena

Talmaschool afdeling Athena Talmaschool afdeling Athena Augustus 2016 start Kind & Onderwijs Rotterdam met voltijd onderwijs voor hoogbegaafde kinderen aan de Talmaschool in Rotterdam. De Athena-afdeling is een nieuwe onderwijsvoorziening

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Beleidsplan Minervagroep. Oktober 2018

Beleidsplan Minervagroep. Oktober 2018 Beleidsplan Minervagroep Oktober 2018 Inleiding De OET heeft een eigen beleidsplan meer- en hoogbegaafdheid. Dit document is een bijlage bij dit school-specifieke beleidsplan. Met ingang van schooljaar

Nadere informatie

OVO Talentontwikkeling

OVO Talentontwikkeling OVO Talentontwikkeling 2 Stichting OVO: Samen werken aan Talent Samen gaan wij een nog mooiere toekomst tegemoet Stichting OVO vormt het bovenschools bestuur voor acht basisscholen en drie middelbare scholen.

Nadere informatie

Huiswerkprotocol Mattheusschool

Huiswerkprotocol Mattheusschool Huiswerkprotocol Mattheusschool De Mattheusschool geeft huiswerk aan onze leerlingen vanaf groep 3. Dit huiswerk past in onze visie dat de omgeving steeds meer eisen aan de kinderen stelt naarmate ze ouder

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Beleidsplan Basisschool Da Vinci

Beleidsplan Basisschool Da Vinci Beleidsplan Basisschool Da Vinci Inleiding Dit beleidsplan geeft richting aan en is de basis voor de verdere ontwikkeling aan hoogbegaafde leerlingen aan basisschool Da Vinci voor de korte (1/2 jaar),

Nadere informatie

ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER

ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER Inleiding In deze zorggids willen we de zorgstructuur van de Toermalijn uitleggen. U zult zicht krijgen op de afgesproken procedures rondom de leerlingenzorg. Leerlingenzorg

Nadere informatie

Beleid VPCO-Plusklas

Beleid VPCO-Plusklas Beleid VPCO-Plusklas Versie 14-07-2014 Inleiding Beide scholen van VPCO Rhenen hebben hun eigen Beleidsplan Meerbegaafdheid. Dit document is een bijlage bij deze school-specifieke beleidsplannen en omschrijft

Nadere informatie

Huiswerkbeleid t Ruimteschip

Huiswerkbeleid t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Huiswerkbeleid t Ruimteschip Inleiding

Nadere informatie

KIJK OP TALENT TOPONDERWIJS MET PART-TIME P. DaVinci Eemland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio Eemland en ressorteert

KIJK OP TALENT TOPONDERWIJS MET PART-TIME P. DaVinci Eemland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio Eemland en ressorteert T-TIM KIJK O TALNT TOONDRWIJS MT DaVinci emland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio emland en ressorteert onder Stichting Meerkring. Dit is het openbaar onderwijs in Amerfoort.

Nadere informatie

Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier

Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit school meegegeven wordt en waarvan verwacht wordt dat het door de kinderen thuis gemaakt en/of geleerd wordt. Huiswerk is geen

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 8 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 8 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 8 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Onderwijs van deze tijd,

Onderwijs van deze tijd, 12 mei 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Zoals u allen bekend is er afgelopen maandag een ouderinformatieavond geweest. Op die avond hebben wij de aanwezige ouders geïnformeerd over de volgende stap

Nadere informatie

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 HUISWERKBELEID Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Het doel van dit huiswerkbeleid... 2 Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 Doelstellingen huiswerk... 3 Opbouw van het huiswerk... 3 Incidenteel huiswerk... 6

Nadere informatie

Executieve functies ontwikkelen met denkspellen.

Executieve functies ontwikkelen met denkspellen. Executieve functies ontwikkelen met denkspellen. Heeft uw leerling moeite met plannen en organiseren? Is hij zijn huiswerk weer eens vergeten of kwijt? Kan hij moeilijk aan een taak beginnen maar nog moeilijker

Nadere informatie

Huiswerkbeleid OBS De Westhoek

Huiswerkbeleid OBS De Westhoek Huiswerkbeleid OBS De Westhoek Inleiding Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april Belangrijk BO naar VO Leerlingvolgsysteem Leerling-kenmerken november april leerstof groep 8 voorbereiding op de verwijzing VO CITO toetsen M8 LOVS VO informatieavond in oktober/november 2 verwijzingsgesprekken

Nadere informatie

Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015)

Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015) Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015) 2015 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Woord vooraf... 2 3. Doelstelling van het Lab... 3 3.1. Visie... 3 3.2.

Nadere informatie

OBS De Hobbitstee Leerdam

OBS De Hobbitstee Leerdam BELEIDSPLAN PLUSKLAS OBS De Hobbitstee Leerdam INHOUDSOPGAVE KORTE INLEIDING pagina 3 1. OMSCHRIJVING pagina 4 2. DOELEN pagina 5 3. BELEID pagina 6 3.1 Signalering 3.2 Kerndoelen 3.3 Verrijkingswerk 4.

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Doelgroep en toelatingscriteria Plusklassen Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland

Doelgroep en toelatingscriteria Plusklassen Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland Doelgroep en toelatingscriteria Plusklassen Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland Doelgroep De leerlingen binnen de Plusklassen zijn hoogbegaafd. Ze hebben een hoge intelligentie (hoger dan 130) en

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van

Nadere informatie

Talent nl: een uniek kindcentrum!

Talent nl: een uniek kindcentrum! Welkom bij Talent.nl, de christelijke basisschool van de Nieuwveense Landen. Met ons onderwijs sluiten wij aan bij de unieke manier van leren van uw kind - met hoofd, hart en handen. Belangrijk op onze

Nadere informatie

Algemene inleiding. Twee voorbeelden van definities:

Algemene inleiding. Twee voorbeelden van definities: Protocol hoogbegaafdheid Rotterdamse Montessorischool December 2017 Inhoud Algemene inleiding... 3 Doel van het protocol... 4 Signalering... 5 Onderbouw... 5 Midden- en bovenbouw... 5 Kerndoelen en verrijking...

Nadere informatie

Plusklassen bij stichting Bravoo. 9 mei 2017 Caren Derksen (leerkracht Plusklassen)

Plusklassen bij stichting Bravoo. 9 mei 2017 Caren Derksen (leerkracht Plusklassen) Plusklassen bij stichting Bravoo 9 mei 2017 Caren Derksen (leerkracht Plusklassen) Wat zijn de Plusklassen? Toelaning & DHH De start van de Plusklassen Hoe werk ik in de Plusklassen Mijn ervaringen Mijn

Nadere informatie

Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, dan kunt u ons op woensdag bereiken op Het Koloriet Patrijsstraat 4 tel.

Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, dan kunt u ons op woensdag bereiken op Het Koloriet Patrijsstraat 4 tel. In dit boekje vindt u informatie over de plusklas. Zo worden o.a. de lessen die in de plusklas gegeven worden, kort beschreven. Ook is de kalender voor de komende periode toegevoegd. Hierop staan de lesdata

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken in het Voortgezet onderwijs

Opbrengstgericht werken in het Voortgezet onderwijs Opbrengstgericht werken in het Voortgezet onderwijs Wat is opbrengstgericht werken? Opbrengstgericht werken is het systematisch en doelgericht werken aan het maximaliseren van de prestaties van leerlingen.

Nadere informatie

Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8

Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8 222222222222 Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Informatie avond groep 7 Programma Antipestbeleid/ Gouden Weken Met Woorden in de Weer OGW Ontruimingsplan Huiswerk en toetsen Internetprotocol/ Social Media Oud papier Goede doel Programma vervolg Werkhouding

Nadere informatie

Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool

Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool Per november 2018 Inhoud Pagina Inleiding 3 Deel I Reguliere instroom 4 Kennismaken en oriënteren 4 Aanmelden 4 Aanmeldperioden 4 Voorrangsregels

Nadere informatie

Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure 2017-2018 Leidend is de BOVO Haaglanden procedure voor het betreffende schooljaar. In het schooljaar 2017-2018 is de procedure aangepast. Het tijdpad voor

Nadere informatie

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school.

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Voorwoord Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Onze visie op eigentijds, boeiend onderwijs

Nadere informatie

Toezeggingen. en Pork) en de gemeente Vlagtwedde/O2SV (De Clockeslach, De Klimop, De Vlinder, Op d Esch, Plaggenborg en Willem Lodewijck).

Toezeggingen. en Pork) en de gemeente Vlagtwedde/O2SV (De Clockeslach, De Klimop, De Vlinder, Op d Esch, Plaggenborg en Willem Lodewijck). Toezeggingen Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, Manager afdeling Samenleving Van: College van burgemeester en wethouders Opsteller: Marion Prins, beleidsmedewerker Onderwijs Datum: 17 september

Nadere informatie

plusbeleid CBS de Vrijenburg inhoud

plusbeleid CBS de Vrijenburg inhoud plusbeleid CBS de inhoud - inleiding blz. 2 - definitie plus-leerling blz. 3 selectiecriteria totaal-plus-leerling & vak-plus-leerling blz. 3 onderpresteren blz. 5 - aanpak kleuters blz. 7 borging blz.

Nadere informatie

Huiswerkbeleid van de Ds. Joh. v.d. Wendeschool

Huiswerkbeleid van de Ds. Joh. v.d. Wendeschool Huiswerkbeleid van de Ds. Joh. v.d. Wendeschool Inhoud Wat is huiswerk? 3 Waarom geven wij huiswerk? 4 In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 4 Afspraken 5 De rol van de ouder(s/opvoeders bij het

Nadere informatie

(Hoog)begaafde protocol OBS Prins Claus

(Hoog)begaafde protocol OBS Prins Claus (Hoog)begaafde protocol OBS Prins Claus Linschoten juli 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Visie... 3 Doelgroep... 3 Signaleren... 4 Onderpresteerders... 4 Onderwijsbehoeften... 4 Begeleiding...

Nadere informatie

De Ploeterklas* OG ZWeM

De Ploeterklas* OG ZWeM De Ploeterklas* OG ZWeM *De naam voor de afzonderlijke groepen wordt met medewerking van de leerlingen bepaald aan het begin van het schooljaar. De Ploeterklas biedt een aanvullend aanbod voor leerlingen

Nadere informatie

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden:

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden: Beleidsstuk ouderbetrokkenheid 3.0 In onderstaand document geven wij weer hoe we als school omgaan met oudercommunicatie en het weergeven van de behaalde resultaten van leerlingen. Dit beleidsstuk is geschreven

Nadere informatie

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 ISE Huiswerk beleid Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 Op de ISE Primary school sluit het huiswerk aan bij het werk dat de kinderen op school maken. Ouders worden gestimuleerd hun

Nadere informatie

Met ingang van het schooljaar hanteert de Vosseschans structureel beleid rond het omgaan met hoogbegaafdheid.

Met ingang van het schooljaar hanteert de Vosseschans structureel beleid rond het omgaan met hoogbegaafdheid. Beleid rond begaafdheid voor leerlingen van De Vosseschans Met ingang van het schooljaar 2009-2010 hanteert de Vosseschans structureel beleid rond het omgaan met hoogbegaafdheid. Dit wil niet zeggen dat

Nadere informatie

Praktijkvoorbeeld Plusklas Bijzonder begaafd

Praktijkvoorbeeld Plusklas Bijzonder begaafd Praktijkvoorbeeld Plusklas Bijzonder begaafd Patricia Versnel, leerkracht/onderwijsdesign Fenna Smit, psycholoog/onderzoeker 1. Inleiding 2. Aanleiding Programma 3. Opzet van het onderwijsprogramma 4.

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 2A

Welkom op de informatieavond van groep 2A Welkom op de informatieavond van groep 2A Hoe ziet deze avond er uit? Algemene informatie Werkwijze in de onderbouw Een dag in groep 2 Waar werken we naar toe? Leerlingvolgsysteem Zorg Pedagogisch klimaat

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Groepsleider: Bert van der Lijn Janna van der Meer (op 16 vrijdagen) Weekopening / Dagopening: De week/dag wordt kort doorgenomen. Belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2017 PROCEDURE SCHOOLADVIES OBS HOUTRUST INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen

Nadere informatie

DE PLUSBUS. Informatiebrochure voor ouders

DE PLUSBUS. Informatiebrochure voor ouders Informatiebrochure voor ouders DE PLUSBUS In deze brochure vindt u algemene & praktische informatie over de plusklas De Plusbus. De Plusbus is onderdeel van Stichting Palludara. Inhoud Hoogbegaafd, nou

Nadere informatie

Onder huiswerk verstaan we:

Onder huiswerk verstaan we: Onder verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis. Opdrachten die door de kinderen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden. Denk hierbij aan o het meenemen van materialen die bij het thema passen o op thuis

Nadere informatie

PROCEDURE VAN : AANMELDEN, TOELATEN, INSCHRIJVEN EN INSTROOM NIEUWE LEERLINGEN

PROCEDURE VAN : AANMELDEN, TOELATEN, INSCHRIJVEN EN INSTROOM NIEUWE LEERLINGEN PROCEDURE VAN : AANMELDEN, TOELATEN, INSCHRIJVEN EN INSTROOM NIEUWE LEERLINGEN Procedure van toelating nieuwe leerlingen Basisschool De Kinderbrug Pagina 1 Inhoud Inleiding... 2 1. Informatie over de school...

Nadere informatie

4. De zorg voor kinderen.

4. De zorg voor kinderen. 4. De zorg voor kinderen. 4.1 De opvang van nieuwe leerlingen in de school. Wanneer uw kind de leeftijd van 4 jaar heeft bereikt, kan het groep 1 van onze school bezoeken. Tevoren ontvangt u een uitnodiging

Nadere informatie

Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL. Informatie voor ouders

Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL. Informatie voor ouders Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL Informatie voor ouders November 2018 Arrangementsgroep havo-vwo, locatie SGL - Informatie voor ouders November 2018 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Doelstelling van het

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar 2 Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

KINDEREN DIE MEER KUNNEN

KINDEREN DIE MEER KUNNEN KINDEREN DIE MEER KUNNEN INLEIDING Op de IJwegschool staat het kind centraal. Het onderwijs wordt aangepast aan het kind en niet andersom. Doordat de leerkrachten handelingsgericht werken waarbij de onderwijsbehoeften

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Leerling- tevredenheidspeiling. Basisschool Pius X februari 2015

Leerling- tevredenheidspeiling. Basisschool Pius X februari 2015 Leerling- tevredenheidspeiling Basisschool Pius X februari 2015 1. Onderwijsleerproces 2. Schoolcultuur 3. Organisatiemanagement 4. Imago Aantal respondenten: 37/40 1. Onderwijsleerproces 1.1 Leefklimaat

Nadere informatie

infogids 2015/2016 Master 1

infogids 2015/2016 Master 1 2015/2016 1 Vijftien beloften aan het kind 1 We beloven goed naar je te luisteren, als jij zegt wat je wilt leren. 2 We helpen je om goede vragen te stellen, zodat jij kunt bepalen wat je wilt leren. 3

Nadere informatie

Dalton Skills. 2 e leerjaar. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. 2 e leerjaar. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills 2 e leerjaar Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

Gemiddelde. Gemiddelde

Gemiddelde. Gemiddelde Aantal respondenten: 67 Ouders-verzorgers (4) Onderwijs en leren On Meer on dan Meer dan on Eens? Leerstof en toetsen 3,5 B1. Het is mij duidelijk wat de school onderwijskundig wil bereiken. 3,6 6 17 42

Nadere informatie

Plusklas MarkantOnderwijs

Plusklas MarkantOnderwijs Plusklas MarkantOnderwijs Welkom Dit informatieboekje is bedoeld om de betrokken ouders, verzorgers, leerkrachten en leerlingen te informeren over de gang van zaken rondom de Plusklas van Markant Onderwijs.

Nadere informatie

infogids 2013/2014 MASTER 1

infogids 2013/2014 MASTER 1 2013/2014 1 Vijftien beloften aan het kind 1 We beloven goed naar je te luisteren, als jij zegt wat je wilt leren. 2 We helpen je om goede vragen te stellen, zodat jij kunt bepalen wat je wilt leren. 3

Nadere informatie

Huiswerkbeleid OBS Da Vinci

Huiswerkbeleid OBS Da Vinci Huiswerkbeleid OBS Da Vinci Schooljaar 2014-2015 Versie 5 05-11-2014 Thomas Hoek Inleiding Waarom Beleid op Huiswerk? Huiswerk is een onderdeel van school, kind en ouders die samen moet werken om het kind

Nadere informatie

Samenvatting & resultaten Conferentie Focus op Meerkunners in Slotermeer. Amsterdam, 19 mei 2017

Samenvatting & resultaten Conferentie Focus op Meerkunners in Slotermeer. Amsterdam, 19 mei 2017 Samenvatting & resultaten Conferentie Focus op Meerkunners in Slotermeer Amsterdam, 19 mei 2017 FOCUS OP SLOTERMEER, Meerkunners in het onderwijs In het schooljaar 2013 2014 is door het stadsdeel Nieuw-West

Nadere informatie

In dit document gaan we nader in op het schoolspecifieke beleid rondom meer- en hoogbegaafdheid. Allereerst bepalen we wat wij hieronder verstaan:

In dit document gaan we nader in op het schoolspecifieke beleid rondom meer- en hoogbegaafdheid. Allereerst bepalen we wat wij hieronder verstaan: Inleiding In dit document gaan we nader in op het schoolspecifieke beleid rondom meer- en hoogbegaafdheid. Allereerst bepalen we wat wij hieronder verstaan: Alle leerlingen die boven het gemiddelde niveau

Nadere informatie

De dolfijngroep: zorg voor (hoog)begaafde kinderen

De dolfijngroep: zorg voor (hoog)begaafde kinderen De dolfijngroep: zorg voor (hoog)begaafde kinderen TriVia biedt voor begaafde leerlingen in zogenaamde dolfijngroepen noodzakelijke begeleiding. We hebben gekozen voor de benaming dolfijngroep. Een dolfijn

Nadere informatie

Visie. Daarbij willen we de kinderen voorbereiden op de huiswerkcultuur die op (Spaanse) middelbare scholen heerst.

Visie. Daarbij willen we de kinderen voorbereiden op de huiswerkcultuur die op (Spaanse) middelbare scholen heerst. Huiswerkbeleid Visie Een school zonder huiswerk zou ons ideaal zijn maar aangezien we een drietalig curriculum hebben komen we in tijdnood als er thuis niet ook wat schoolwerk gedaan wordt. Daarbij willen

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014 Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide December 2014 Inhoud Inleiding... 3 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen 1 t/m 4 eruit?... 4 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. St. Jan Baptist

Huiswerkprotocol. St. Jan Baptist Huiswerkprotocol St. Jan Baptist Inhoud 1. Wat is huiswerk? blz.3 2. Huiswerk op de St. Jan Baptist blz. 3 3. Afspraken met betrekking tot het huiswerk blz. 4 4. Afspraken met betrekking tot het plannen

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016 WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Bert van der Lijn (op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend) Groepsleider: Siete Horjus (op vrijdagmiddag) Groepsleider: Sjoukje Meijer/Kim

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Oktober 2018

Huiswerkprotocol. Oktober 2018 protocol 1 Oktober 2018 Het huiswerkprotocol van de De Zaaier Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden, omdat het

Nadere informatie

Wat is Parttime Da Vinci Eemland onderwijs?

Wat is Parttime Da Vinci Eemland onderwijs? De parttime Da Vinci Eemland klassen in Soest en Amersfoort zijn bovenschoolse peergroupen voor hoogbegaafde kinderen. De parttime Da Vinci Eemland heeft als doel (hoog- )begaafde kinderen met elkaar in

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Groep 8: Informatiebrief

Groep 8: Informatiebrief Groep 8: Informatiebrief September 2016 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 8 Hierbij wat informatie over het komend schooljaar. Het eerste blad geeft algemene informatie over de werkwijze

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 4/5/6

Groepsgids. Groep 4/5/6 Groepsgids Groep 4/5/6 Wie werken er in de groepen 4-5-6: Jessica van Kempen Carla van Baarsen Moniek Campschreur j.vankempen@dezonnepoort.nl c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

HUISWERKBELEID 1. AANLEIDING

HUISWERKBELEID 1. AANLEIDING HUISWERKBELEID 1. AANLEIDING In het schooljaar2013-2014 staat onder andere een beleidsplan over huiswerk centraal. Met dit nieuwe beleidsplan krijgen de leerkrachten een afgewogen werkinstrument ter beschikking.

Nadere informatie

Een kijkje in de groepen.

Een kijkje in de groepen. Een kijkje in de groepen. We werken zonder groepsplannen. We hebben een andere organisatievorm. Wij clusteren niet op niveau, maar op individuele instructie-behoefte en ondersteuningsbehoefte van het cluster.

Nadere informatie

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het olvp Beste ouder(s) Een school en studiekeuze maken na zesde leerjaar is niet gemakkelijk. U krijgt heel wat informatie en wilt met zoveel mogelijk zaken rekening houden. In deze kleine brochure maken

Nadere informatie

Het pedagogisch handelen van het team kenmerkt zich door:

Het pedagogisch handelen van het team kenmerkt zich door: Wij willen de leerlingen voorbereiden op hun toekomst middels betekenisvol en uitdagend onderwijs dat een wezenlijke bijdrage levert aan het mens-worden van onze leerlingen. Onze leerlingen mogen zijn.

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2016 PROCEDURE SCHOOLADVIES GROEP 8 INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen we graag

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar 2016/2017. Groep BB 2. Elimschool. Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030

Informatiefolder Schooljaar 2016/2017. Groep BB 2. Elimschool. Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Informatiefolder Schooljaar 2016/2017 Groep BB 2 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze folder willen we u graag informeren over de gang

Nadere informatie

Protocol begaafdheid op de Curtevenne

Protocol begaafdheid op de Curtevenne Parklaan 3, Kortenhoef Postbus 118, 1243 ZJ Kortenhoef (035) 656 10 19 info@curtevennesc hool.nl www.curtevennesch ool.nl Protocol begaafdheid op de Curtevenne Ieder kind uniek en toch lekker samen Niet

Nadere informatie

Openbare basisschool De Windhoek Abtslaan 15 4844 SL Terheijden 076 5938218 www.obsdewindhoek.nl

Openbare basisschool De Windhoek Abtslaan 15 4844 SL Terheijden 076 5938218 www.obsdewindhoek.nl Openbare basisschool De Windhoek Abtslaan 15 4844 SL Terheijden 076 5938218 www.obsdewindhoek.nl Openbare basisschool De Windhoek: een kleine school met een groot karakter! Een school kiezen voor uw kind

Nadere informatie

obs Weidevogels Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs

obs Weidevogels Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs obs Weidevogels Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs November 2017 Samenvatting De inspectie heeft op OBS Weidevogels een onderzoek uitgevoerd. De aanleiding voor dit onderzoek is naar voren gekomen tijdens

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! Onderwijs op maat voor jou! Je krijgt van je basisschool een gemiddeld advies. Een havo-advies betekent bijvoorbeeld dat je over gemiddeld over alle schoolvakken het best past op havo. Maar jij bent natuurlijk

Nadere informatie

Plan van aanpak Verrijkingsaanbod I.B.S. de Boarne

Plan van aanpak Verrijkingsaanbod I.B.S. de Boarne Inleiding: In september 2011 is er bovenschools beleid vastgesteld m.b.t. (hoog)begaafdheid (zie bijlage). In dit beleid staat beschreven op welke manier (hoog)begaafde leerlingen gesignaleerd en gediagnosticeerd

Nadere informatie

Gedragsprotocol t Karregat. versie: september 2018

Gedragsprotocol t Karregat. versie: september 2018 Gedragsprotocol t Karregat versie: september 2018 Inleiding School waar je leert samenleven! De leerkrachten van t Karregat bevorderen het scheppen van een veilig klimaat in en om de school en een sfeer

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie