Binnenverlichting inbouwen in Mehano MW 41

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Binnenverlichting inbouwen in Mehano MW 41"

Transcriptie

1 Binnenverlichting inbouwen in Mehano MW 41 Mehano bracht in het verleden met groot commercieel succes een aantal Belgische modellen op de markt. Vele modelspoorliefhebbers zullen één of meerdere diesellocomotieven van de reeks 77 en/of 51 op hun baan hebben, misschien naast één van de vele class 66 modellen. Iedereen weet dat de relingen van de 77, en de verlichting niet top waren, maar dat heeft velen wellicht niet weerhouden om toch minstens één exemplaar aan te schaffen. Ook de motorwagen van de reeks 41 was en is een populair model. Ook hier is van meet af aan kritiek geweest op bijvoorbeeld de koppelingen. Lees zeker de recensie in Modelspoormagazine 62 van september Geen enkel exemplaar is afgeleverd met binnenverlichting. Misschien heeft de niet echt correcte weergave een rol gespeeld. Nochtans, velen willen graag Hoe je dat doet leggen we hier uit. We nemen een dubbel stel en Viessmann binnenverlichting met helwitte LED s (artikel 50461).

2 We gaan natuurlijk naast binnenverlichting ook reizigers plaatsen in de trein. Als we een figuurtje passen merken we onmiddellijk op dat we alle reizigers zullen moeten amputeren tot onder de armen! Het zitvlak van de zetels in het interieur bevindt zich immers net onder de onderste rand van het raam!

3 Het moeilijkste is zoals steeds het openen van de rijtuigen. Verwijder daartoe alle trapjes en de luchtslangen aan de kop. Doe dit met een fijn tangetje voorzichtig door ze recht uit de kap te trekken. Met een kruisschroevendraaier verwijder je de twee vijsjes onderaan elk stel.

4 Zorg voor een potje waar je de onderdelen die je verwijderd hebt kan instoppen. Sommige onderdelen zijn zo klein dat je wellicht uren over de vloer kruipt als je er één verliest. Je zal misschien ook merken dat sommige onderdelen niet (meer) aanwezig zijn! Je kan nu de kap losmaken van het onderstel door de twee uiteinden een beetje open te trekken en dan de twee delen uit elkaar te halen.

5 Probeer te vermijden dat het motorgedeelte helemaal uit elkaar valt. Controleer direct of alle draadjes nog mooi vast zitten. Zeker daar waar die gesoldeerd zijn aan de stroomafnemers breken ze gemakkelijk. Soldeer losse draadjes opnieuw goed vast! Verwijder voorzichtig de plakband die de draadjes vast houdt aan het kartonnen plafond. Verplaats de draadjes naar de onderkant van het interieur. Maak gebruik van de uitsparingen waar ook de draadjes lopen naar de stroomafnemers zodat ze later niet in de weg zitten als we de kap terug plaatsen. Je kan de plakband gemakkelijk opnieuw gebruiken. Het kartonnen plafond recupereren we niet.

6 Het interieur moet nog steeds perfect passen op het onderstel, zonder draadjes die zo maar ergens liggen of hangen! Let er vooral ook op dat de scharnierende koppeling (groene pijl) niet wordt gehinderd nadat de draadjes zijn verplaatst. Hier zie je ook duidelijk hoe de draadjes in de uitsparingen van het interieur (rode pijlen) beweegbaar (!) hun weg vinden. Als we de verlichting willen koppelen moeten we gebruik maken van de bestaande verlichting voor het koersbord in de trein. De decoder die wij aantroffen in de motorwagen is schijnbaar een gewone ESU maar dat is niet zo. Deze decoders zijn speciaal geconfigureerd voor deze stellen. Ook al lijkt het dat je met de zogenaamde extra functies zou kunnen werken om de binnenverlichting apart te schakelen (wat ideaal zou zijn) dan kan dat toch niet. De functies zijn niet aan te sturen. Daarenboven zijn in de koppelingen tussen de bakken en de stellen geen extra draadjes voorzien om extra functies van het ene rijtuig naar het andere rijtuig over te brengen.

7 We testen op de print in het niet gemotoriseerd gedeelte. Let op, de motorwagen functioneert alleen als de twee rijtuigen van het gemotoriseerde stel elektrisch met elkaar zijn verbonden!!! Je merkt dat aan de achterkant aan de twee zijden van de print 3 soldeereilanden zijn geplaatst (dus 6 in totaal). Aan de voorkant merk je dat er drie door de printplaat door lopen. De middelste soldeerpunten vormen de gemeenschappelijke geleider. Let op, dit is de + en niet de -!!! De twee andere krijgen stroom afhankelijk van de rijrichting en zijn doorverbonden met de rode en witte LED op de daartoe bestemde aparte verlichtingsprint. In ons geval, met een dummystel, bevindt er zich geen verlichtingsprint aan de koppeling tussen de stellen! Als we zouden solderen zoals op de foto onze klemmen zijn geplaatst dan schakelt de rijrichtingafhankelijke verlichting niet meer. De rode en witte LED s branden dan permanent. Op de print merken we twee diodes. Deze zorgen er voor dat de verlichting voor het koersbord permanent brandt, onafhankelijk van de verlichting die de rijrichting aanduidt, terwijl deze toch rood en wit schakelt. Een diode laat de stroom slechts in één richting door. Je kan een diode vergelijken met deuren van een nooduitgang. Je kan het gebouw wel uit lopen, maar niet langs de nooduitgang binnen lopen.

8 We moeten dus solderen tussen de diodes en aan de gemeenschappelijke geleider. De oranje draad zit hier tussen de diodes. De bruine is aan de achterkant aan een leeg soldeereiland gesoldeerd aan de gemeenschappelijke geleider. Je kan ook solderen aan het soldeereiland op deze foto links boven (de bruine pijl). Aan de verlichtingsprint soldeer je aan elke kant één draad vast. De polariteit speelt geen rol. Zorg dat de draadjes lang genoeg zijn zonder te overdrijven. Je moet in elk geval de verlichtingsstrip op een comfortabele manier tegen het dak van het rijtuig kunnen kleven. +/- 10 cm draad volstaat. Laat je niet afschrikken door het solderen. Probeer eerst op het soldeereilandje. Breng daar wat soldeersel aan. Vertin de uiteinden van de draadjes die je wilt gebruiken. Breng één uiteinde aan het soldeereilandje. Verwarm en laat het soldeersel mooi in elkaar vloeien. Klaar. Als je dit hebt gedaan voor de 3 beschikbare soldeereilandjes (twee op de LED-strip, één op het printje) heb je al een beetje ervaring. Hetzelfde doe je nu aan één van de twee diodes. Je brengt voorzichtig wat extra soldeersel aan. Je voegt het vertinde uiteinde van het andere draadje er bij. Opwarmen, mooi in elkaar laten vloeien. Klaar. Als je aan de draadjes trekt mogen deze niet loskomen! Gebruik een zogenaamde derde hand of kleef het printje met wat plakband tijdelijk ergens vast. Een goede soldering aanbrengen op een steeds bewegend onderdeel lukt zelfs de beste vakman niet! Het gemotoriseerde gedeelte gaan we nu ook voorbereiden. Het kartonnen plafond maken we los van de draden die we vervolgens met wat schilderstape mooi inpakken tot een stijvere bundel draden. Merk op dat we ook de motor hebben vastgekleefd met een beetje van deze tape zodat die niet overal gaat bungelen.

9 Deze bundel kleven we met een druppeltje (1 = één) vast aan de bovenkant van de drie tussenschotten op het interieur. We plaatsen de cardanassen (die meestal uit hun pakking zijn gevallen) opnieuw tussen de motor en de draaistellen. Doe dit voorzichtig. Het is een beetje zoeken hoe ze precies moeten passen maar het lukt je met wat puzzelen zeker en vast wel. Begin aan één kant bij de motor. Steek het cardanasje mooi op zijn plaats. Als je aan het vliegwiel van de motor draait beweegt het koppelstukje ook en kan je draaien tot de twee tandjes er mooi in passen. Aan de andere kant doe je hetzelfde met de draaistellen. Als de cardanassen niet opnieuw hoeven geplaatst, of als ze terug op hun plaatst zitten kan je met een eenvoudig elastiekje de boel bij elkaar houden.

10 In het gemotoriseerde gedeelte van de trein zit een printje met dezelfde vorm als hoger. Hier merk je dat veel meer onderdelen op het printplaatje zijn geplaatst, waaronder de 8 polige NEM-stekker. Je moet je niets van al die dingen aantrekken. Alleen moet je weten dat de twee diodes die we ook boven beschreven nu op een andere plaats zitten. Als de foto niet duidelijk genoeg is zal onderstaand vereenvoudigd schema je zeker helpen. Wil er op letten dat voor je iets soldeert alle draadjes nog goed vast hangen! Is dat niet zo soldeer deze dan eerst opnieuw vast waar ze thuis horen! En let op. Mehano beschikte blijkbaar alleen over zwarte draad (behoudens dan die ene rode naar de stroomafnemer). Als je iets los merkt, en je kan zelf niet uitmeten of vinden waarvoor het draadje dient, is het zeker noodzakelijk afhankelijk van de positie van het losse eindje direct te bepalen waar het thuis hoort en het ook direct weer vast te solderen. Controleer beter een keer te veel dan te weinig of alles nog goed vast zit. Ook telkens nadat je iets gesoldeerd hebt. Na elke stap! Solderen boven aan de print kan aan de onderkant iets los maken!

11 Merk op dat je een gemotoriseerd rijtuig hebt met een speciale print. Als je met een dummy rijdt (zoals in ons voorbeeld) zijn de drie andere rijtuigen wat de print betreft identiek. Enkel aan de print van het laatste rijtuig zullen ook draadjes zijn gesoldeerd die naar de specifieke verlichtingsprint met de rode en witte LED s gaan. Voor we verder afwerken testen we. Nogmaals, het gemotoriseerde rijtuig moet gekoppeld zijn met de 5 polige koppeling aan het daartoe behorende rijtuig. De andere koppelingen hebben maar 3 contacten. Als alles behoorlijk functioneert werken we verder. We amputeren onze reizigers tot onder hun armen en bevestigen deze met één druppeltje secondelijm aan de zetels. Met dubbelzijdige plakband (die dik genoeg moet zijn) kleven we de verlichtingsstrip tegen het plafond in de kap van het rijtuig. Bemerk nu het gemak van wat ruimte door de draadjes voldoende lang te hebben gehouden.

12 We hebben fel witte LED s gebruikt om moderne verlichting na te bootsen. Om deze toch wat diffuus te maken kleven we een laagje schilderstape over de strip. We sluiten voorzichtig het rijtuig. Bemerk de met de schroevendraaier aangeduide uitsparing die je kan geleiden naar een mooi gesloten voertuig. Zorg dat je de draadjes zo plooit en wegwerkt dat ze zo weinig mogelijk zichtbaar zijn. Zorg er ook voor dat ze nergens geklemd raken. De onderdelen moeten weliswaar met een beetje kracht bij elkaar worden gedrukt, maar moeten perfect passen. Als dat niet zo is zit wellicht een draadje in de weg, heb je één van je reizigers foutief geplaatst, Los dat dan op voor je de schroeven aanbrengt. Als de schroef in de daartoe bestemde opening is geplaatst draai je eerst minstens een halve toer tegen de klok in zodat de schroefdraad zijn weg vindt in de reeds aanwezige ruimte. Vergeet niet de treden en slangen terug te plaatsen. Doe dit boven een groot wit papier, op een witte tafel, een witte doek, Als iets niet direct op zijn plaats schuift en valt vind je dat minuscule onderdeeltje toch gemakkelijker terug!

13 Frans Hooyberghs

Inbouwen verlichting

Inbouwen verlichting Inbouwen verlichting Iedereen ontdekt dat werken met licht een modelbaan een heel nieuwe dimensie kan geven. Eén van de talloze mogelijkheden om licht te brengen op onze baan is het inbouwen van verlichting

Nadere informatie

Ombouw MP3020 (Märklin 3389)

Ombouw MP3020 (Märklin 3389) Ik bezit een analoge motorpost van Mäklin en wil deze ombouwen naar digitaal. Het betreft het model met Marklin nr 3389 zoals hiernaast staat afgebeeld. Ik rij zelf 3rail waarbij de modellen digitaal worden

Nadere informatie

U hebt meerdere aansluitpunten. of + B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt. 1 Leg het benodigde materiaal klaar.

U hebt meerdere aansluitpunten. of + B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt. 1 Leg het benodigde materiaal klaar. U hebt meerdere aansluitpunten B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt Een woning kan meerdere aansluitpunten bevatten. Slechts bij een van deze aansluitpunten komt de Belgacom-lijn de woning binnen. Dit aansluitpunt

Nadere informatie

pertinax montageplaatjes 0,02 Totaal (exclusief de facultatieve decoder) 2,35

pertinax montageplaatjes 0,02 Totaal (exclusief de facultatieve decoder) 2,35 Verlichting in rijtuigen Omdat ik graag probeer modeltreinen een zo goed mogelijke nabootsing van de werkelijkheid te laten zijn breng ik zoveel mogelijk verlichting aan in de rijtuigen. Treinen vervoeren

Nadere informatie

Licht en donker. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig.

Licht en donker. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig. Licht en donker Lichtjes op onze modelbaan maken onze modelwereld vaak nog fascinerender. Straatverlichting, interieurverlichting in huizen en treinen, ze komen pas tot hun recht als het donker is. We

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Wave Lights badge

Bouwbeschrijving Wave Lights badge Bouwbeschrijving Wave Lights badge Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 4 weerstanden 2 diodes 3 drukknoppen 3 condensatoren 1 IC 1 IC-voet 2 batterijen 1 batterijhouder met plakband 1 printje

Nadere informatie

Hoe oudere Märklin locomotieven upgraden met de decoderset 60760?

Hoe oudere Märklin locomotieven upgraden met de decoderset 60760? Hoe oudere Märklin locomotieven upgraden met de decoderset 60760? Märklin heeft de serie 205 / reeks 55 van de NMBS in diverse kleurstellingen, en met verscheidene nummers uitgebracht. In 1997 werd onder

Nadere informatie

Ombouw NS 1205 (Märklin 3055)

Ombouw NS 1205 (Märklin 3055) De hier links getoonde NS serie 1200 locomotief is een model van Märklin en wel de 1205 met artikelcode 3055. Het betreft een analoog model die is voorzien van een grote schijfcollector motor (LFCM) Voor

Nadere informatie

Het maken van een Buzzer Game

Het maken van een Buzzer Game Het maken van een Buzzer Game Stap 1: Het benodigde materiaal 1) De Buzzer Game Houten plankje Messingdraad dik Messingdraad dun Lampenhouder Lampje 2) Constructiemateriaal Batterij 9V Contactstuk batterij

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal.

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. van analoog naar digitaal, een handleiding die u stap voor stap laat zien dat ook u een lastige loc kunt ombouwen. Waarschijnlijk uw eerste trein liefde.

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Op het achterpaneel zitten elf klemmetjes, waarmee deze aan de voorkant is bevestigd. Om de ipod te openen, moeten de klemmetjes naar

Nadere informatie

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001]

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001] Handige knutsel tips door Reddevil In dit nieuw onderdeel van het magazine geeft Reddevil een aantal handige knutseltips die handig van pas komen bij het bouwen van behuizingen etc. In de eerste editie

Nadere informatie

Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA)

Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Benodigdheden: - Indiglo plasma tellerplaten - 2 kruiskopschroevendraaiers (groot en klein) - platbek schroevendraaier - zaklamp

Nadere informatie

DRC2400 Verlichtingset HANDLEIDING

DRC2400 Verlichtingset HANDLEIDING DRC2400 Verlichtingset HANDLEIDING (bovenstaande foto is niet digitaal bewerkt) www.digirails.nl Copyright Digirails, Netherlands All rights reserved Duplication is only allowed with written Authorization

Nadere informatie

DRC2400 V5 Verlichtingset NS2400 HANDLEIDING

DRC2400 V5 Verlichtingset NS2400 HANDLEIDING DRC2400 V5 Verlichtingset NS2400 HANDLEIDING Copyright 2005 2010 digirails, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van digirails is het niet toegestaan informatie,

Nadere informatie

Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal

Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal Onder catalogusnummer 43593 heeft Roco indertijd enkele modellen uitgebracht van de NMBS type 210 (latere reeks 60). Het model is analoog DC uitgevoerd,

Nadere informatie

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Smd-leds Kleef op de plaats led3 de rode led met een stukje schildersplakband vast. Let op: De led heeft een polariteit: de kant waar een klein hoekje is weggesneden is de

Nadere informatie

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace Happy Easter Ca. 28 x 35 cm Benodigdheden: - 27 x 22 cm witte stof1 voor de achtergrond - 12 x 27 cm witte stof2 voor de achtergrond - 10 x 110 cm roze voor de tussenbiezen en de afwerkbiezen - 20 x 15

Nadere informatie

Pratende robot R4D4. Groep / klas:

Pratende robot R4D4. Groep / klas: Pratende robot R44 Spreekt je opgenomen tekst nippert wanneer hij in actie is Werkblad Rijdt zo, als je hem instelt Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com Naam: roep / klas: Inhoud:

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Demontage, reparatie en montage van Wedge Touch muis wanneer de batterijklep niet gesloten zal blijven. Ook is een goede gids

Nadere informatie

Solar zonnebloem

Solar zonnebloem is uniek 07.355 Solar zonnebloem Stuklijst Materiaal Aantal Afmetingen (mm) Zonnecel gegoten 0,5V/250 ma Bierviltje Ø 07 Solar motor RF 300 Kroonsteen met 2 schoefjes (passend lasdraad) Lasdraad Ø 2 x

Nadere informatie

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de. Pagina 1 van 12 Bevalt de The Pointer? Heb je leuke ideeën? Wil je laten zien wat je met jouw Pointer hebt gedaan? Laat het ons weten! Lees op de

Nadere informatie

Reparatie Neutraallampje BMW K1100 LT Probleem:

Reparatie Neutraallampje BMW K1100 LT Probleem: Reparatie Neutraallampje BMW K1100 LT 1993 Probleem: Neutraalindicatie werkt normaal, schakelstanden worden gewoon weergegeven op display maar neutraallampje wil niet werken. Lampje is ok. Worden de schakelstanden

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien.

Nadere informatie

Module Installatiehandleiding E46 Module

Module Installatiehandleiding E46 Module Module Installatiehandleiding E46 Module Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Voorbereiden... 4 1.3 Aansluiten... 11 1.4 Afwerken... 20 P a g i n a 2 24 1 Installatie

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst De totaal benodigde lengte kabel is 1308 mm. Knip of zaag een stuk kabel af van 1308mm ( 130,8cm) De antennes zijn gebouwd volgens nevenstaande figuur.

Nadere informatie

Volg het stappenplan en maak je eigendansmat. De dansmat kan je aansluiten op de computer en met Scratch bouw je een programma.

Volg het stappenplan en maak je eigendansmat. De dansmat kan je aansluiten op de computer en met Scratch bouw je een programma. Beschrijving Volg het stappenplan en maak je eigendansmat. De dansmat kan je aansluiten op de computer en met Scratch bouw je een programma. Materiaal Oud toetsenbord Dun snoer (8m) Aluminiumfolie Groot

Nadere informatie

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website: Handleiding DBMK103 Simon Says Versie 1.0 (Augustus 2014) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS

PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS OPGELET : bewaar NOOIT de sleutels in de kluis 1. Snelstartprocedure a. Plaats een 9-Volt batterij b. Geef de code in : 1-2-3-4-5-6-7-8 # c. Draai de hendel voordat het groene

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Dat gaan we samen doen. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze opdracht!

Nadere informatie

Decoder inbouw. Het ombouwen van een analoge tot een digitale loc. Jan Boen, Ing. voor het Locje Dilbeek

Decoder inbouw. Het ombouwen van een analoge tot een digitale loc. Jan Boen, Ing. voor het Locje Dilbeek Decoder inbouw Het ombouwen van een analoge tot een digitale loc Jan Boen, Ing. voor het Locje Dilbeek Wanneer? Indien je wil overgaan van analoog naar digitaal bedrijf. Het is niet zinvol je loc s te

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Dat gaan we samen doen. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze opdracht!

Nadere informatie

"THEREMIN" De elektronische muziek-ufo

THEREMIN De elektronische muziek-ufo is uniek 0.0 "THEREMIN" De elektronische muziek-ufo Benodigd gereedschap Figuurzaag Heteluchtpistool Soldeerbout Schroevendraaier Draadsnijder M Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo-

Nadere informatie

Draai al deze bouten stevig vast.

Draai al deze bouten stevig vast. Draai al deze bouten stevig vast. Neem alle onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 33. Wees extra voorzichtig met de kleine NTC-thermistor. Leg de KARTONNEN ISOLATOR op het PRINTFRAME en lijn de gaten

Nadere informatie

Knipperende wagonverlichting

Knipperende wagonverlichting Knipperende wagonverlichting door Klaas Robers Binnenverlichting in personenwagens is schitterend. Speciaal in het donker spreekt een verlicht rijdende trein enorm aan. Het is dan jammer wanneer de lampjes

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Voorbereidingen voor het inbouwen 4. Verwijderen van het dak 4. Aanpassen abteil wagons 5

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Voorbereidingen voor het inbouwen 4. Verwijderen van het dak 4. Aanpassen abteil wagons 5 02/2010 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

DE POTEN AFSTELLEN. Zo kan de koelkast omhoog gebracht worden. Zo kan de koelkast omlaag gebracht worden.

DE POTEN AFSTELLEN. Zo kan de koelkast omhoog gebracht worden. Zo kan de koelkast omlaag gebracht worden. DE POTEN AFSTELLEN Bij het installeren van de koelkast, of wanneer deze verplaatst wordt, moeten de poten afgesteld worden om te garanderen dat de deuren goed sluiten en dat de koelkast stabiel en waterpas

Nadere informatie

Verhelpen Pixelverlies Instrumentencluster E39 5 serie

Verhelpen Pixelverlies Instrumentencluster E39 5 serie Verhelpen Pixelverlies Instrumentencluster E39 5 serie Alle motorcoderingen, Sedan en Touring uitvoeringen, elk bouwjaar Uitgevoerd door : R. de Ceuninck op een BMW E39 525TDS Touring 06 1998 Auteur :

Nadere informatie

LED VU METER

LED VU METER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED VU METER Met de LED vu meter laat je laat je 10 LEDS op de maat van muziek of geluid oplichten. Hoe harder het geluid

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Voorbereidingen voor het inbouwen 4. Verwijderen van het dak 4. Aanpassen van het interieur 5

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Voorbereidingen voor het inbouwen 4. Verwijderen van het dak 4. Aanpassen van het interieur 5 06/2010 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Geschreven door: Michael Miller

Geschreven door: Michael Miller Het herstellen van HP Envy M6-1125dx LCDscherm Hier is de basis Teardown voor een LCD vervangen in een HP Envy m6-1125dx van www.laptopscreen.com. Geschreven door: Michael Miller INTRODUCTIE Vervang het

Nadere informatie

Bouw je eigen BEAM Photovore

Bouw je eigen BEAM Photovore www.budgetronics.eu www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Bouw je eigen BEAM Photovore Een milieuvriendelijke robot die leeft van de zon. Een Photovore is een

Nadere informatie

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

Strip en vertin de 3 eerste groepen. Zorg ervoor dat u de aders van groep 2 en 3 in elkaar draait.

Strip en vertin de 3 eerste groepen. Zorg ervoor dat u de aders van groep 2 en 3 in elkaar draait. 018 - DE Y-MOTOR EN MICROSCHAKELAAR BEKABELEN Neem de rest van de bandkabel (1 m). Splits de volgende groepen ongeveer 2 cm: Groep 1: Bruin, rood Groep 2: Oranje, geel, groen, blauw Groep 3: Violet, grijs,

Nadere informatie

Modificatie: geluidsignaal richtingaanwijzers 2.0

Modificatie: geluidsignaal richtingaanwijzers 2.0 Modificatie: geluidsignaal richtingaanwijzers 2.0 De indicatielampjes voor de richtingaanwijzers functioneren op mijn Guzzi V50 Nato zonder problemen maar toch wezen andere motorrijders mij er regelmatig

Nadere informatie

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio)

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Dit boekje is van... Klas... Dit werkstuk moet af:... H. Oostendorp,. TechnaLab, maart 2003 Practicum 1: De kern voor de spoel Wat heb je nodig? een stukje installatiebuis

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2

Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2 Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2 Montage handleiding De ethernetshield is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie

Nadere informatie

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0 JoyCon Modificatie Handleiding Door: XxWiReDxX Dutch / Nederlands Versie 1.0 Joycon Modificatie handleiding Hoe het werkt & hoe te gebruiken Na het uitvoeren van de modificatie kun je deze gebruiken als

Nadere informatie

Alarm, bewegingssensor

Alarm, bewegingssensor Instructienr. Versie Ond. nr. 30772160 1.3 8685541, 30664976, 30659266 Alarm, bewegingssensor D3601966 Pagina 1 / 11 Uitrusting A0000162 A0000161 A0801178 R3501442 Pagina 2 / 11 IMG-213320 Pagina 3 / 11

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken:

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken: 204.758 Tech Card - TechBot 2 De TechBot 2 is ontworpen om door het ruwste terrein te gaan. Kijk of hij over je hand kan rijden, maar pas op: hij kietelt! Stuklijst: 3 x U-strip 2 x wiel, ø 30 mm 2 x excentrisch

Nadere informatie

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen.

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen. 1 WAT GA JE DOEN? Je gaat aan de gang met stekkers en snoeren. Je leert hoe je die moet aansluiten. Hoe handig ben jij met een schroevendraaier? BELANGRIJK!!!! VOOR JE BEGINT, SPREKEN WE EERST IETS AF:

Nadere informatie

Stereo-actiefbox

Stereo-actiefbox is uniek 111.851 Stereo-actiefbox Versie "Spacy" Versie "Easy" Benodigd gereedschap: Potlood, liniaal, geodriehoek Figuurzaag of decoupeerzaag/fijne zaag Boortjes ø/10 mm/verzinkboor Schuurpapier Soldeerbout/soldeer

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien. In deze bouwbeschrijving staat

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING JULI 2016

MONTAGE HANDLEIDING JULI 2016 JULI 2016 EXTRADRIVE - (A)SYMMETRISCH OVERDRIVE EFFECTPEDAAL ORDERcode: WWW.VELLEMANPROJECTS.EU Inhoudsopgave Inhoud 3 Montagehandleiding 4 Aan de slag! INHOUD 3 MONTAGE-INSTRUCTIES 1. Breng de 2 meegeleverde

Nadere informatie

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Sony NEX-7 scherm vervanging

Sony NEX-7 scherm vervanging Sony NEX-7 scherm vervanging Als het scherm van de camera kapot is of niet functioneren, zal deze gids u laten zien hoe u het scherm kan vervangen. Geschreven door: Jay Miley ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com

Nadere informatie

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8 v.120110 1. Installatie van de e-thermostaat 3 2. Installatie van de hub 8 3. De webportal en smart phone app 10 Webportal...10 Smart phone App...10 4. Problemen oplossen - E-thermostaat 11 Het display

Nadere informatie

BOUW VOORSCHRIFT MODEL ZONNEBOOT. De flexibele zonnecel zet zonlicht om in elektrische stroom,

BOUW VOORSCHRIFT MODEL ZONNEBOOT. De flexibele zonnecel zet zonlicht om in elektrische stroom, UW COMMENTAAR IS WELKOM MODEL ZONNEBOOT BOUW VOORSCHRIFT De flexibele zonnecel zet zonlicht om in elektrische stroom, De as is verbonden met een schroef, die het water naar achteren duwt, die door de elektromotor

Nadere informatie

Bluetooth-box gemaakt van Alpendenhout

Bluetooth-box gemaakt van Alpendenhout luetoothbox gemaakt van lpendenhout Incl. techniekopdracht! Gereedschap: potlood & liniaal schuurpapier houtlijm / alleslijm schaar toffelzaag soldeerbout figuurzaag schroevendraaier priem lijmpistool

Nadere informatie

ibook G3 12 "beeldscherminverter

ibook G3 12 beeldscherminverter ibook G3 12 "beeldscherminverter Replacement Geschreven door: Ben Eisenman ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 13 INTRODUCTIE Vervang een defecte beeldscherminverter met het beeldscherm op

Nadere informatie

Ombouwen van locomotieven

Ombouwen van locomotieven Ombouwen van locomotieven In theorie Tweerail betekende in het analoge tijdperk, bijna altijd gelijkstroom, die van de ene rail via de wielen aan de ene zijde van de locomotief werd afgenomen, de motor

Nadere informatie

SOLDEREN. Aan de slag met de soldeerbout! uit de mouwen met. 1. Wat heb je nodig?

SOLDEREN. Aan de slag met de soldeerbout! uit de mouwen met. 1. Wat heb je nodig? Aan de slag met de soldeerbout! 1. Wat heb je nodig? - restjes elektriciteitsdraad: Er bestaan verschillende soorten: dik, dun, éénaderig, meeraderig... Je kunt aan een oude voeding van een computer een

Nadere informatie

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

Motorprobleem spiegelklep HITACHI A1 serie projectoren

Motorprobleem spiegelklep HITACHI A1 serie projectoren Motorprobleem spiegelklep HITACHI A1 serie projectoren HITACHI projectoren uit de volgende series kunnen kampen met een motorprobleem van de spiegelklep, het betreft de volgende HITACHI projector series

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM: Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 Montage adapter rechtsboven Opmerking Foto A. Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. B. Verwijder voorzichtig

Nadere informatie

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Hoofdmaten V2xx-xxALU-x, V3xx-xxALU-x. Met LED en LED-schakelaar. Cilinder: 17 mm Europrofiel. Benodigdheden

Hoofdmaten V2xx-xxALU-x, V3xx-xxALU-x. Met LED en LED-schakelaar. Cilinder: 17 mm Europrofiel. Benodigdheden Handleiding Montage V25x-xxRVS-x/V25x-xxALU-x smalschild V35x-xxRVS-x/V35x-xxALU-x breedschild Waarschuwingen! Alle voorzorgsmaatregelen, instructies en waarschuwingen zoals beschreven in de handleiding

Nadere informatie

LED-Kestboom Benodigd gereedschap: Houtlijm. Liniaal. Schaar. Schrijf-/tekenpotlood. ø2 ø5. Boortjes Figuurzaag Schuurpapier Lijmpistool

LED-Kestboom Benodigd gereedschap: Houtlijm. Liniaal. Schaar. Schrijf-/tekenpotlood. ø2 ø5. Boortjes Figuurzaag Schuurpapier Lijmpistool 117.330 LED-Kestboom Benodigd gereedschap: Houtlijm Schaar Liniaal Schrijf-/tekenpotlood ø2 ø5 Boortjes Figuurzaag Schuurpapier Lijmpistool Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 30796303 1.2 Trekhaak, vast M8903758 Pagina 1 / 14 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213342 Pagina 2 / 14 IMG-223220 Pagina 3 / 14 IMG-213320 Pagina

Nadere informatie

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem Installation instructions, accessories Instructienr. 31269673 Versie 1.2 Ond. nr. 31269693, 31269694 Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem IMG-318107 Volvo Car Corporation Stylingpakket, onderspoiler

Nadere informatie

Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden.

Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Hallo Slotracers, Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Ik heb zojuist een Parma regelaar omgebouwd zodat nu ook

Nadere informatie

Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LEDworldgroup

Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LEDworldgroup Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LED Strips zijn op dit moment het meest gebruikte LED product, omdat het nieuwe mogelijkheden biedt, ze energiezuinig zijn en gemakkelijk te bevestigen zijn.

Nadere informatie

AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging

AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging De "NO VIDEO" -fout (linksboven hoek) is gebruikelijk in deze nokken. 6 caps in de video module zal worden vervangen. Let op: uiterst fijne solderen mee!

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Sound Kit

Bouwbeschrijving Sound Kit Bouwbeschrijving Sound Kit Zo ziet een Sound Kit er uit na het solderen. De losse onderdelen van een Sound Kit. Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 3 + 2 + 3 = 17 weerstanden 1 + 4 = 5 condensatoren

Nadere informatie

Rivaliserende Mini Chopper MC-67BL motor

Rivaliserende Mini Chopper MC-67BL motor Rivaliserende Mini Chopper MC-67BL motor vervangen Verwijder de Rival Mini Chopper motor. Geschreven door: Roxanne ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 12 INTRODUCTIE Deze handleiding helpt

Nadere informatie

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

Maak deze plug los van de schakelaar ( op foto is aanpassing al gemaakt!)

Maak deze plug los van de schakelaar ( op foto is aanpassing al gemaakt!) Inbouw Comfortknipper in een MG (T)F Koppel voor de veiligheid de massa kabel van de accu los Demonteer het onderste paneel onder de stuurkolom (3 boutjes), waarvan één achter het klepje zit. Verwijder

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Hallo Slotracers, Veelal wordt er gebruik gemaakt van redelijk dure regelbare gestabiliseerde voedingen. Nu is het zo dat dit veel goedkoper opgelost kan worden dan dat

Nadere informatie

MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement

MacBook Pro 15 Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement Geschreven door: Ben Eisenman ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 15 INTRODUCTIE Een defecte beeldscherminverter zal uw

Nadere informatie

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt.

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. WWW.-ONLINE.NL The Screaming Parrot Treble Booster 1 Inleiding The Screaming Parrot is een treble booster gebaseerd op de Electro Harmonix Screaming Bird. Het origineel werd eind jaren 60 geïntroduceerd.

Nadere informatie

MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN

MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN Bepalen plaatsing rolluik en de breedte en hoogtemaat. Bepaal vooraf hoe u het rolluik wenst te monteren. Onderstaand vind u de verschillende methoden. PLAATSING ROLLUIK OP DE

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van twee foto s) zie je het schot met afgeklapt en met opgeklapt middendeel:

Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van twee foto s) zie je het schot met afgeklapt en met opgeklapt middendeel: Vandaag bij de lokale Mazda dealer een soundboard/windschot gekocht, het betrof een gebruikt exemplaar dat ik voor een prikkie van hem mocht overnemen ( 60,00) Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van

Nadere informatie

inhoud: afmetingen: onderdelen:

inhoud: afmetingen: onderdelen: oundbox Gereedschapsvoorstel: potlood & liniaal houtlijm/ alleslijm schuurpapier toffelzaag figuurzaag hamer plakband boortje Ø 2,4,8 mm Naam: Groep / klas: inhoud: afmetingen: onderdelen: 1 triplex 150

Nadere informatie

Accu ipod Nano 4G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 4G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. Maak de vastgelijmde bovenkant vervolgens los van de displayhouder. 2. De hold-schakelaar is nu los en kan vallen. Let op dat u deze niet kwijt

Nadere informatie

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Wonderfoon Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Hoe bouw je een Wonderfoon? Een Wonderfoon is een oud jaren 60 toestel

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

Handleiding montage printen trekregisters Bèta versie

Handleiding montage printen trekregisters Bèta versie Inhoudsopgave Inhoud INHOUD... 1 ONDERDELENLIJST... 2 VOORZICHTIG... 2 INLEIDING... 2 BOUWPAKKET... 2 MONTAGE VAN DE PRINTEN... 2 Even dit..... 2 MATRIXDELEN... 3 MONTAGE DIODE S EN DOORVERBINDINGEN...

Nadere informatie

Concept. Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding. Concept

Concept. Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding. Concept Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding Handleiding in tekst: Solderen van de LED's De afstand tussen de LED's is zo dat je geen

Nadere informatie

DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I

DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I 1. ALTIJD nodig voor transport, opstellen en afbouwen (zie eveneens checklist) 12 verhuisdekens 1 grote rol wikkelfolie noppenfolie zwarte spanbandjes gloeilampen een tweetal

Nadere informatie

Lees eerst bij Uitleg leerlingen, proef 1 alles over de onderdelen van de elektrische kringloop. stroomkring 1 stroomkring 2

Lees eerst bij Uitleg leerlingen, proef 1 alles over de onderdelen van de elektrische kringloop. stroomkring 1 stroomkring 2 Lees eerst bij Uitleg leerlingen, proef 1 alles over de onderdelen van de elektrische kringloop. Bekijk de twee stroomkringen op de foto s hieronder. stroomkring 1 stroomkring 2 Noem voor beide stroomkringen

Nadere informatie