Het is alweer een week geleden dat we met groep 7/8 op schoolkamp zijn geweest. We hadden geweldig weer en hebben genoten van het kamp.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het is alweer een week geleden dat we met groep 7/8 op schoolkamp zijn geweest. We hadden geweldig weer en hebben genoten van het kamp."

Transcriptie

1 NIEUWSFLITS MEI 20 Vandaag hebben we ons schoolproject de Stijl afgesloten met een stijlfoto. KAMP GROEP 7/8 Het is alweer een week geleden dat we met groep 7/8 op schoolkamp zijn geweest. We hadden geweldig weer en hebben genoten van het kamp.

2 Op deze foto is te zien dat kinderen hun eigen kaarten posten. We hopen dat ze allemaal goed aangekomen zijn. André, Marjolein, Femke en Gerard fijn dat jullie mee waren. HERVERDELEN GROEP 6/7/8 Groep 7/8 was tijdens kamp echt een gezellige groep. Nu we weer op school zijn moest de groep weer gesplitst worden. Wij hebben het hierover met elkaar gehad en vonden dit echt niet goed meer voor de hele groep. Vanaf vandaag hebben we nu ook op school een groep 6 en een groep 7/8. FORMATIE We weten de formatie voor volgend schooljaar! Dit is heel vroeg en we zijn als organisatie heel blij dat we nu al ouders kunnen vertellen welke leerkracht volgend jaar op school werken. Eigenlijk is er maar 1 verandering, meester Remco gaat na de zomervakantie starten in Jistrum. Hij krijgt daar een volledige baan. Hij is daar natuurlijk heel blij mee. Voor ons betekent dit dat hij afscheid moet nemen van t Tweespan. We krijgen geen nieuwe leerkracht voor de drie dagen van meester Remco, Juf Hannah neemt de dagen van meester Remco over. Meester Tycho en meester Robert mogen ook allebeide blijven! Volgend jaar hebben we weer 5 groepen en de leerkrachten blijven in hun eigen groep. Vlak voor de zomer vakantie leggen we uit hoe we volgend jaar gaan werken. HUISBEZOEKEN, NIET MEER ALLEEN IN DEGROE PEN 1/2 De komende weken wil meester Tycho bij alle kinderen uit groep 6 op huisbezoek komen om te praten over de groep en de interesses van de kinderen, één op één contact. Hij heeft al een aantal leerlingen bezocht en neemt nog contact op met de ouders waar nog geen afspraak mee is gemaakt.

3 CONTINUROOSTER, NIEUWS VANUITDE MR We hebben alle formulieren geteld en er is een meerderheid van de ouders die instemt met een onderzoek naar het continu rooster. De directeur van it Foarhûs en ik hebben samen afgesproken dat we ouders gaan vragen die zitting willen nemen in de werkgroep Continurooster. Samen uitzoeken of het continurooster een goede keuze is voor onze beide scholen. In de werkgroep nemen zitting ouders en leerkrachten en natuurlijk zijn wij als directie ook betroken bij de werkgroep. Ouders die in deze werkgroep willen kunnen zich opgeven bij meester Robert of juf José. KOFFIEOCHTEND, DIT JAAR GEEN KOFFIEOCHTEND MEER. De afgelopen keer waren er geen ouders op de koffieochtend. Ik snap dat heel goed. Het is mooi weer en er zijn heel veel andere zaken op dit moment belangrijk. Volgend schooljaar gaan we de koffieochtenden weer oppakken. AFSCHEID JUF ANJA DONDERDAGMIDDAG 8 JUNI Volgende week donderdag is het de afscheidsmiddag van juf Anja. Juf Anja heeft heel lang bij ons sop school gewerkt en voor haar hebben we een prachtig programma gemaakt. De kinderen nemen met een ouderwets school toneelstukje afscheid. De ouders van de kinderen die meespelen mogen ook komen kijken. Na dit toneelstuk doen alle groepen nog iets voor juf Anja. Wat dat is verklappen we niet. Om half drie zijn de ouders, die officieel, afscheid willen nemen welkom in het speellokaal.

4 OUDERAVOND Donderdagavond 11 mei is er voor groep 6/7 een speciale ouderavond georganiseerd. Op deze avond hebben ouders en leerkrachten met elkaar gesproken over de gang van zaken in groep 6/7. Er zijn afspraken gemaakt over oudercontact, huiswerk en gedrag. Wij willen alle ouders hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en inbreng. Meester Tycho, Juf José en juf Annet AMBER Amber (groep 7) ligt in het ziekenhuis. Daar zal ze de komende weken moeten blijven. We wensen haar van harte beterschap. Voor diegene die Amber een kaart wil sturen, dit is haar adres: t.a.v. Amber Veldman (Kamer 9) Ziekenhuis Nij Smellinghe (Kinderafdeling) Postbus DA Drachten LEERLINGENRAAD Er wordt flink aan de weg getimmerd door de leerlingenraad op het Tweespan. De leerlingen worden betrokken in lopende zaken binnen de school. Daarnaast brengen de leerlingen zelf onderwerpen in die onder de leerlingen spelen. De taken en verantwoordelijkheden binnen de leerlingenraad worden bij elke vergadering verdeeld. Er is een voorzitter, secretaris en tijdbewaker. De notulen van de vergadering worden opgeslagen, zodat deze in de teamvergadering van de leerkrachten kan worden meegenomen. De onderwerpen waar de leerlingenraad zich op dit moment voor inzet zijn: Pesten, schoolplein en gepersonaliseerd leren. WAT LEREN WIJ? Groep 1&2 De komende periode werken wij over het thema: Toveren. De leerlingen hebben zelf ook twee leervragen opgesteld passend bij dit onderwerp: - Hoe moet je toverdranken maken? - Hoe kun je leren toveren? In de loop van dit thema proberen we daar antwoorden op te vinden.. Doelen die ik heb staan en dus aan ga werken komende periode zijn: Taal: Groep 1: Rijmwoorden herkennen en de eerste klank van een woord herkennen.

5 Groep 2: Manipuleren met klanken, dit betekent dat leerlingen in staat zijn om de eerste of laatste klank van een woord weg te laten of te vervangen door een andere klank. Rekenen: Groep 1: Kan hoeveelheden/aantallen aan een getal koppelen tot en met 12 en deze cijfers in ieder geval tot en met 6 op volgorde plaatsten (eventueel verder) Groep 2: Kan de hoeveelheden/aantallen aan een getal koppelen tot en met 20 en deze cijfers op volgorde plaatsen (eventueel verder). Daarnaast gaan we nog werken met schaduwen en spiegelbeelden, de kinderen moeten hierbij ervaren dat een schaduw of spiegelbeeld veranderd door de positie van het object of eventueel de lichtbron. Hier kun je dus prima mee toveren.. Groep 3 Met Rekenen zijn we aan het Meten; Meten met geld Hoeveel is 5 euro + 2 euro? Meten van tijd + wat zijn hele uren/ hoe staan de wijzers? + wat zijn halve uren/ hoe staan de wijzers? + wanneer je op reis gaat en je vertrekt om 3 uur en je komt aan om 4 uur / hoe lang duurt dan de reis?

6 Meten van de lengte + we gaan meten met een liniaal. Hoeveel cm is je potlood? + we leren dat je van 1 dm /10 cm kunt maken. + hoeveel is dan dus 1 dm + 3 cm = cm We gaan de inhoud meten. + hoeveel liter kan er in een fles? + van 1 liter kun je 10 deciliter maken. + hoeveel is dan 1 liter + 3 deciliter =.deciliter We gaan voorwerpen wegen. + hoeveel kilo weegt een pak suiker? + hoeveel kilo weeg jij? Met lezen gaan we al; Woorden met open en gesloten lettergrepen lezen. We lezen verhalen over de kabouters Okke, Ebbe, Ubbe, Ibbe en Akke. Okke ligt te slapen in een holle boom. sla-pen Ik zie maar 1 a en toch hoor ik een lange klank. We lezen en schrijven verkleinwoorden zoals; wormpje, deurtje en katje Ook gaan we oefenen in tempo lezen. We flitsen de woorden op het bord en gaan dan heel snel lezen.

7 Met spelling oefenen we woorden, die we met lezen eerst gaan flitsen, in het boekje Woordbouw. Ook maken we al geregeld een dictee. We maken zelf al korte verhaaltjes in ons opstelschrift. Wereldoriëntatie groepen 3 en 4. We hebben een bezoek gebracht aan het museum in Drachten. Daar hebben we mooie schilderijen gezien van Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Thijs Rinsema. Ook gingen we schilderen, maar dan moesten we eerst wel zelf verf maken van ei en poeder. die aan het zaaien is. Hierin zie je een boer Groep 4 Rekenen: - We leren om te rekenen met geld, met name het wisselgeld (wat krijg je terug?) - We gaan leren klokkijken met hele en halve uren en met kwartieren (2 uur, kwart over 2, half 3, 3 uur) - We weten wat evenwijdige lijnen zijn - We blijven oefenen met de tafels tot en met 9 ook belangrijk om thuis te blijven oefenen! - We gaan rekenen met cm, dm en m en het vullen van bekers met cl/dl/l - We leren om te wegen met kilogrammen. Spelling: - woorden welke eindigen op d (hond, woord langer maken honden, dus met een D.)

8 - woorden met ch (t) (hoor je gt, dan schrijven we een cht, behalve bij ligt, legt en zegt) - woorden met een korte klank/ dubbele medeklinker (bij korte klanken als a, e,o,i,u zet je twee medeklinkers, lekker puh) -woorden welke eindingen op eeuw, -ieuw en uw (hoor je de w, daarvoor altijd een u) - woorden met ei en ij (weetwoorden!) Belangrijk! De CITO toetsen komen er weer aan (halverwege juni). Thuis kan er ook geoefend worden met de verhaaltjessommen via Ook spelling kan geoefend worden door middel van de woordpakketten in BLOon. Groep 5 Rekenen: - We gaan rekenen met geldbedragen (optellen en aftrekken) - Lengtematen, gewichten en inhoudsmaten omrekenen - Digitale en analoge tijden kennen en opschrijven - We weten hoeveel dagen er in de maanden zitten (knokkelmethode) - We blijven oefenen met vermenigvuldigen en delen ook belangrijk om thuis te blijven oefenen Spelling: - woorden welke eindingen op eeuw, -ieuw en uw (hoor je de w, daarvoor altijd een u) - woorden welke eindigen op d (hond, woord langer maken honden, dus met een D.) - woorden met ch (t) (hoor je gt, dan schrijven we een cht, behalve bij ligt, legt en zegt) - woorden met een korte klank/ dubbele medeklinker (bij korte klanken als a, e,o,i,u zet je twee medeklinkers, lekker puh) - verkleinwoorden op je, -tje, -pje (je hoort een u, je schrijft een e) Belangrijk! De CITO toetsen komen er weer aan (halverwege juni). Thuis kan er ook geoefend worden met de verhaaltjessommen via Ook spelling kan geoefend worden door middel van de woordpakketten in BLOON!

9 Groep 6 Rekenen: De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met breuken optellen, aftellen en vermenigvuldigen. De komende weken staan in het teken van het metrieke stelsel. Hierbij oefenen de leerlingen met het omzetten van lengtematen, inhoudsmaten en gewichtsmaten (hoeveel gram is 4 kilogram?). Daarbij wordt er ook geoefend met oppervlakte (lengte x breedte) en omtrek (2x lengte + 2x breedte). Spelling: Het spellingswerkboek is uit, dus zijn we begonnen met het extra inoefenen met behulp van werkbladen. Hierbij worden de spellingscategorieën herhaald. We besteden extra aandacht aan: - Woorden met teit, -heid, -tie - Woorden met s ( s morgens, auto s) (regel: ik hou van ys) - Woorden met f/v en s/z Taal: We leren nu om langere zinnen te maken met behulp van voegwoorden. Ook oefenen we verder met de werkwoorden, persoonsvorm en onderwerp. Begrijpend lezen: Bij begrijpend lezen oefenen we met samenvatten (mondeling of op papier). We leren ook verwijswoorden herkennen (die verwijzen naar een ander woord). De man loopt op straat. Hij gaat naar de bakker. (Hij verwijst naar de man) In het huiswerk komen de verschillende vakken ook aan bod. Groep 7 De komende tijd gaan we druk bezig met het verbeteren van ons werk met verhoudingen, breuken en het metrieke stelsel. Breuken optellen en aftrekken gaat al heel goed, vermenigvuldigen en delen gaan we extra oefenen. De verhoudingstabel is iets wat we niet altijd even leuk vinden, maar waar we van hebben gezien dat deze heel handig is. Om 6% van 1400 te berekenen is dit namelijk prima te doen op deze manier: 100% 1% 6% Dit gaan we ook met moeilijkere getallen oefenen, want deze kunnen we al!

10 Ondanks dat we de spellingsmethode al uit hebben, betekent dit niet dat we niets meer hoeven te doen voor spelling. De volgende onderdelen gaan we herhalen en behandelen, zodat we ook hier beter in worden: - Woorden met een trema (reünie, ruïne) - Woorden met /t/ geschreven als -th- (theater, apotheek) - Woorden met f/v en s/z Daarnaast gaan we oefenen met de werkwoordspelling, want dat is ook niet altijd even makkelijk. Met taal hebben we het over zinsdelen en woordsoorten. Denk aan onderwerp, persoonsvorm en gezegde, maar ook zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, werkwoord, enzovoort. Daarnaast hebben we het over samenstellingen en passen we voegwoorden toe om twee korte zinnen te veranderen in één lange, en andersom. Groep 8 De groep gaat de komende tijd nog aan hun eigen doelen werken en natuurlijk gaan zij bezig met het eindtoneel. Aangezien groep 8 een kleine groep is doen we geen speciale avond voor de opa s en oma s. Meester Robert gaat ook nog een activiteit met groep 8 doen, zonder groep 7, om zo het jaar echt samen af te sluiten. Dit zal in de laatste week zijn van het schooljaar. Het eindtoneel is: Donderdagavond 13 juli. DE BAZAAR Op 20 mei was de Bazaar. Ondanks de regen was het toch een succes. Vandaag is het kinderspeelgoed opgehaald door Stichting DOK16. Zij waren erg blij met al het speelgoed. GEEN SCHEMA DIT KEER. Aan het einde van het schooljaar is er altijd veel nieuws. Daarom komt de volgende nieuwsflits over twee weken. Met vriendelijke groet, Annet Kielstra-Noort

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, Het is al weer een tijdje geleden dat we een lesbrief aan jullie hebben gestuurd. Maar met de start op onze prachtige nieuwe school, ook gelijk maar een doorstart met de

Nadere informatie

Leerstofaanbod groep 4

Leerstofaanbod groep 4 Leerstofaanbod groep 4 Rekenen Rekenen Methode: RekenZeker De lessen zijn onderverdeeld in een aantal domeinen: getallen, bewerkingen (optellen, aftrekken en tafels en meten van tijd en geld. Optellen

Nadere informatie

Lesbrief 4, groep 5/6. 24 januari 2018

Lesbrief 4, groep 5/6. 24 januari 2018 Lesbrief 4, groep 5/6. 24 januari 2018 Beste ouders, We zijn inmiddels druk met de CITO toetsen. Altijd een spannende periode voor de kinderen. Als leerkracht kijken we in deze periode vooral naar de voortgang

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017

Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017 Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017 Beste ouders, De eerste vier weken van het schooljaar zijn voorbij gevlogen. We hebben een fijne start gehad met deze leuke klas. Inmiddels hebben we al een projectweek

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, De vakantie is weer voorbij en we gaan nu het laatste deel van het schooljaar in. Een periode waarin we bezig gaan met de laatste blokken van rekenen, taal en spelling.

Nadere informatie

Rekenen Met rekenen gaan we de aankomende periode bezig met de volgende onderwerpen:

Rekenen Met rekenen gaan we de aankomende periode bezig met de volgende onderwerpen: Wat gaan we leren? Taal Met taal gaan we de komende periode met de volgende onderdelen aan de slag: Met zinsdelen. We leren dat een zin uit zinsdelen bestaat en dat je die van plek kan veranderen. We leren

Nadere informatie

Lesbrief 2, groep 5/6. 27 oktober 2017

Lesbrief 2, groep 5/6. 27 oktober 2017 Lesbrief 2, groep 5/6. 27 oktober 2017 Beste ouders, De toetsen van het tweede blok zullen deze week en volgende week weer afgenomen worden. Een mooi moment voor een nieuwe lesbrief om jullie op de hoogte

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, We starten met rekenen, taal en spelling weer met een nieuw blok. Hier dus weer een lesbrief om u op de hoogte te houden over wat uw kind de komende tijd zal leren/oefenen.

Nadere informatie

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Wat leert mijn kind allemaal in groep 5/6? Wanneer wordt er getoetst? Belangrijkste einddoelen per vak per groep Wat voor huiswerk wordt er meegegeven? Wat

Nadere informatie

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Groep 3 Lezen We zijn bezig met kern 9. Het thema is: Hoe kan dat? Het ankerverhaal gaat over Daan. Daan is een uitvinder. Als Tasja op bezoek komt, is hij net bezig met het

Nadere informatie

Visuele Leerlijn Spelling

Visuele Leerlijn Spelling Visuele Leerlijn Spelling www.gynzy.com Versie: 15-08-2018 Begrippen Klanken & Letters Klank (begrip) Klinker of medeklinker (begrip) Korte of lange klank (begrip) Tweetekenklank (begrip) Lange-, korte-,

Nadere informatie

Daarom geef ik vanaf vandaag geen huiswerk meer mee om extra tijd vrij te maken om te oefenen. Wat kan in deze voorbereidingsperiode geoefend worden?

Daarom geef ik vanaf vandaag geen huiswerk meer mee om extra tijd vrij te maken om te oefenen. Wat kan in deze voorbereidingsperiode geoefend worden? Beste, Vanaf vandaag (25/11) tot en met dinsdag 3 december wordt in de klas alle geziene leerstof van taal en wiskunde herhaald en geoefend. Dit als voorbereiding op de kerstproeven. Daarom geef ik vanaf

Nadere informatie

Nummer 21 29 januari 2015

Nummer 21 29 januari 2015 Datum Activiteit Datum Activiteit Nummer 21 29 januari 2015 29-01 Groep 8: Adviesgesprekken 13-02 Afsluiting Duif s In 30-01 Duif s In 3 17 en 19-2 Groep 3: Rapportgesprekken 06-02 Duif s In 4 18-2 Rapport

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 4 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2018-2019 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 4, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Wat doen we in groep 6

Wat doen we in groep 6 Wat doen we in groep 6 Op de volgende bladzijden kunt u zien welke stof wij in groep 6 behandelen. We werken op school met 4 perioden. U kunt globaal de volgende indeling aanhouden: Periode 1 ( augustus

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Leerlijnen groep 6 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 6 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 6 Wereld in Getallen 1 REKENEN Boek 6a: Blok 1 - week 1 - buurgetallen - oefenen op de getallenlijn Geld - optellen van geldbedragen - aanvullen tot 10 105 : 5 = 2 x 69 = - van digitaal

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Tafelkaart: tafel 1, 2, 3, 4, 5

Tafelkaart: tafel 1, 2, 3, 4, 5 Tafelkaart: tafel 1, 2, 3, 4, 5 1 2 3 4 5 1x1= 1 1x2= 2 1x3= 3 1x4= 4 1x5= 5 2x1= 2 2x2= 4 2x3= 6 2x4= 8 2x5=10 3x1= 3 3x2= 6 3x3= 9 3x4=12 3x5=15 4x1= 4 4x2= 8 4x3=12 4x4=16 4x5=20 5x1= 5 5x2=10 5x3=15

Nadere informatie

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken.

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken. Weekbericht van 7 april 2015 Algemeen: Van 6 april tot en met 24 mei kunt u bij de Co-op in Erica zogenaamde doe-koe-munten krijgen bij bepaalde boodschappen. Deze munten kunt u in de winkel in een soort

Nadere informatie

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 8 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

Wist u dat... JANUARI 2018 Belangrijke datums

Wist u dat... JANUARI 2018 Belangrijke datums JANUARI 2018 Belangrijke datums M 8 D 9 Schoonmaakavond 19.00 uur W 10 Luizencontrole D 11 Groep 1 & 2 gaan op bezoek bij de bibliotheek in Emmeloord. V 12 M 15 D 16 W 17 D 18 Uitleg over schoolwise aan

Nadere informatie

Goed gedaan allemaal!

Goed gedaan allemaal! NIEUWSFLITS 2016-201 APRIL 2017 Het onderwijs op t Tweespan Naar aanleiding van de ouderavond hebben we de oude regels laten verdwijnen en hebben we overal de 4 kapstokregels opgehangen. Ouders hebben

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Wat doen we in groep 6. Korte beschrijving van de lesstof in groep 6.

Wat doen we in groep 6. Korte beschrijving van de lesstof in groep 6. Wat doen we in groep 6 Korte beschrijving van de lesstof in groep 6. Groep 6 Rekenen Getallen en Getalrelaties Voorbeeld Inzicht in getalstructuur tot 100.000 Wat zit er in het midden tussen 750 en 800

Nadere informatie

Reken zeker: leerlijn kommagetallen

Reken zeker: leerlijn kommagetallen Reken zeker: leerlijn kommagetallen De gebruikelijke didactische aanpak bij Reken Zeker is dat we eerst uitleg geven, vervolgens de leerlingen flink laten oefenen (automatiseren) en daarna het geleerde

Nadere informatie

Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1

Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1 Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1 Normgerichte doelen: De kinderen behalen op de methodegebonden toetsen Maatschrift een 60% score. Blok 1: De kinderen kennen/kunnen/beheersen:

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

Inhoud kaartenbak groep 8

Inhoud kaartenbak groep 8 Inhoud kaartenbak groep 8 1 Getalbegrip 1.1 Ligging van getallen tussen duizendvouden 1.2 Plaatsen van getallen op de getallenlijn 1.3 Telrij t/m 100 000 1.4 Telrij t/m 100 000 1.5 Getallen splitsen en

Nadere informatie

Tijd: seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden, jaren

Tijd: seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden, jaren Uren, Dagen, Maanden, Jaren,. Tijd: seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden, jaren 1 minuut 60 seconden 1 uur 60 minuten 1 half uur 30 minuten 1 kwartier 15 minuten 1 dag (etmaal) 24 uren 1 week

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 20

t Informantje schooljaar week 20 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 20

Nadere informatie

Nieuws van de directie. *schoolfonds / schoolreis betaling. *geen inloop in de groepen 4 t/m 8. Nieuws uit groep 1

Nieuws van de directie. *schoolfonds / schoolreis betaling. *geen inloop in de groepen 4 t/m 8. Nieuws uit groep 1 Nieuws van de directie *schoolfonds / schoolreis betaling Het schoolfonds bedraagt dit schooljaar 25 euro per leerling. U kunt dit bedrag overmaken op girorekening NL59 INGB 0003 0478 62 ten name van Consent

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

Doorgaande lijn rekenen - een voorbeeld

Doorgaande lijn rekenen - een voorbeeld Doorgaande lijn rekenen - een voorbeeld Groep 1-2: rekendoelen Checklist Tellen en Getalbegrip Medio groep 2 (bron: 'effectief omgaan met verschillen in het rekenonderwijs') Telrij: opzeggen van de telrij

Nadere informatie

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Beste ouders/verzorgers, De lente is begonnen en als het goed is breekt er een leuke en gezellige tijd aan! Wat is het al heerlijk weer, al weet je in april natuurlijk

Nadere informatie

Reken zeker: leerlijn kommagetallen

Reken zeker: leerlijn kommagetallen Reken zeker: leerlijn kommagetallen De gebruikelijke didactische aanpak bij Reken Zeker is dat we eerst uitleg geven, vervolgens de leerlingen flink laten oefenen (automatiseren) en daarna het geleerde

Nadere informatie

Hieronder ziet u per 2 blokken wat er getoetst wordt in groep 4

Hieronder ziet u per 2 blokken wat er getoetst wordt in groep 4 Hieronder ziet u per 2 blokken wat er getoetst wordt in groep 4 Blok 1A en 2A Telrij, uitspraak en notatie Getallenlijn en getalvolgorde Opbouw getallen tot 100 Sprongen van 1, 2 en 5 tussen 10 en 20 t/m

Nadere informatie

TOELICHTING METRIEK STELSEL

TOELICHTING METRIEK STELSEL TOELICHTING METRIEK STELSEL 2 3 642_rv_wb_metriek_stelsel_bw.indd 2 8-03-3 23: liter ml 00 4 5 6 642_rv_wb_metriek_stelsel_bw.indd 3 8-03-3 23: Rekenvlinder Metriek stelsel Toelichting Uitgeverij Zwijsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 20. Vrijdag 22 januari 2016

Nieuwsbrief no. 20. Vrijdag 22 januari 2016 Nieuwsbrief no. 20 Vrijdag 22 januari 2016 Agenda komende weken 18 t/m 29 januari M toets periode Cito 8 februari Carnaval 16 februari rapport 2 mee 18 en 23 februari rapportbesprekingen 26 februari roostervrije

Nadere informatie

Tipboekje. Herman Jozefschool. Groep 8

Tipboekje. Herman Jozefschool. Groep 8 Tipboekje Herman Jozefschool Groep 8 Inhoudsopgave Tips: Woordsoorten Werkwoorden, Lidwoorden,Zelfstandige naamwoorden en eigen namen Bijvoeglijke naamwoorden,voorzetsels,vragende voornaamwoorden Bezittelijke

Nadere informatie

Leerdoelen groep 7. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 7. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 7 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Jonneke en ik werk op maandag en dinsdag in groep 5. Ik woon samen met mijn man Joan en onze twee zonen, Jurre en

Nadere informatie

Overzicht categorieën Taal actief groep 7

Overzicht categorieën Taal actief groep 7 Overzicht categorieën Taal actief groep Introductie Onderstaand treft u in de eerste kolom het nummer van de categorie aan zoals die voorkomt in Taal actief, in de tweede kolom de omschrijving, in de derde

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 3. Vrijdag 4 september 2015

Nieuwsbrief no. 3. Vrijdag 4 september 2015 Nieuwsbrief no. 3 Vrijdag 4 september 20 Agenda komende weken 11 september inloopochtend 8.45 10.00 uur (ingelast i.v.m. mogelijke vragen n.a.v. inspectierapport 11 september continurooster i.v.m. nazomerfeesten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Informatie Veilig leren lezen kern afsluiting

Informatie Veilig leren lezen kern afsluiting Kern 10 Het voorjaar is in volle gang, en alles groeit en bloeit! Ook de leesvaardigheid van de kinderen neemt toe. We gaan beginnen met kern 10 en wat daarin aan bod komt, leest u in deze brief. Thema

Nadere informatie

Proefwerken juni 2017

Proefwerken juni 2017 Proefwerken juni 2017 Donderdag 15 juni Bewerkingen & toepassingen Luisteren & taalsystematiek* Vrijdag 16 juni Begrijpend lezen * Getallenkennis & toepassingen Maandag 19 juni Dinsdag 20 juni Spelling

Nadere informatie

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3.

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Het rekenonderwijs van tegenwoordig ziet er anders uit dan vroeger. Dat komt omdat er nieuwe inzichten zijn over hoe kinderen het beste leren. Vroeger lag

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

pagina 1 van 12 VAN IN

pagina 1 van 12 VAN IN Ankers! 3 Maatschappij vormen van betalen Ankers! 3 Maatschappij Hoe betaal ik hier? Ankers! 3 Maatschappij betalen met een bankkaart Ankers! 3 Maatschappij rechten en plichten Ankers! 3 Techniek sluitingen

Nadere informatie

Leerlijnen rekenen: De wereld in getallen

Leerlijnen rekenen: De wereld in getallen Leerlijnen rekenen: De wereld in getallen Groep 7(eerste helft) Getalbegrip - Telrij tot en met 1 000 000 - Uitspraak en schrijfwijze van de getallen (800 000 en 0,8 miljoen) - De opbouw en positiewaarde

Nadere informatie

Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen 1 REKENEN Boek 4a: Blok 1 - week 1 - optellen en aftrekken t/m 10 (3 getallen, 4 sommen) 5 + 4 = / 4 + 5 = 9 5 = / 9 4 = - getallen tot 100 Telrij oefenen met kralenstang

Nadere informatie

schrijf je meestal ch, behalve bij hij ligt, hij legt en hij zegt. Hoor je /ie/ aan het eind van een klankgroep, dan schrijf je i. Dan schrijf je ij.

schrijf je meestal ch, behalve bij hij ligt, hij legt en hij zegt. Hoor je /ie/ aan het eind van een klankgroep, dan schrijf je i. Dan schrijf je ij. Groep 7 Spelling Thema 1 Het landje van ons woorden met ng (tong) woorden met cht (lucht) woorden met i die klinkt als ie (liter) Hoor je de zingende /n/, dan schrijf je ng. Hoor je na een korte klank

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 Nieuwsbrief 37 22 juni 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op dinsdagavond is er een bedankavond voor alle vrijwilligers. We staan er altijd weer van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week mei t/m 2 juni 2018

Nieuwsbrief. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week mei t/m 2 juni 2018 Nieuwsbrief Week 22 27 mei t/m 2 juni 2018 Belangrijke data Maandag 4 t/m woensdag 6 juni: schoolkamp groep 7/8. Dinsdag 5 juni: cultuuruitstapje groep 1/2 naar Garmerwolde. Woensdag 6 juni: cultuuruitstapje

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen Weekbericht van 19-02-2018 Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal, Mijn naam is Annemiek Molema. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te handballen. Daarnaast heb ik ook een webshop met baby en

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juni 2017

Nieuwsbrief nr juni 2017 Nieuwsbrief nr. 18 2 juni 2017 De volgende nieuwsbrief verschijnt op 23 juni. 17. Datum Activiteit ma/vr 5/9 juni Pinkstervakantie ma 19 juni 19:30 u. MR/Schoolcommissie vergadering wo/do/vr 21, 22, 23

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen

Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen AmbraSoft is een methode-onafhankelijk oefenplatform voor Taal en Rekenen. Voor gebruikers van de taalmethode De Taalbende van uitgeverij Plantyn bevat het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

Leerlijn Spreken & luisteren groep 5

Leerlijn Spreken & luisteren groep 5 Leerlijn Spreken & luisteren groep 5 Spreken (individueel / gesprekken voeren): Luisteren: Een monoloog houden in een kleine groep, duidelijk verwoorden wat ze bedoelen. Een gesprek (overleg) voeren in

Nadere informatie

Taal/spelling Themaweek 7 is gaat volgende week van start. Voor groep 6 heet het thema boeken en voor groep 7 heet het thema Verzamelingen.

Taal/spelling Themaweek 7 is gaat volgende week van start. Voor groep 6 heet het thema boeken en voor groep 7 heet het thema Verzamelingen. Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Groepsnieuwsbrief groep 6-7 nummer 6, 11 april 2014 De zesde nieuwsbrief Taal/spelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015

Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015 Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015 Indeling van de avond: Kennismakingsronde Normen en waarden RDW Vakgebieden Algemene informatie Normen en waarden opgesteld voor leerkrachten,

Nadere informatie

TOELICHTING ALGEMEEN. voor de leerkracht

TOELICHTING ALGEMEEN. voor de leerkracht TOELICHTING ALGEMEEN voor de leerkracht TOELICHTING ALGEMEEN INLEIDING Rekenkikker biedt domeinspecifieke oefenstof op minimumniveau die de zeer zwakke rekenaars kan helpen bij het zelfstandig en zelfsturend

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Weekbericht van 1 mei Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet!

Weekbericht van 1 mei Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet! Weekbericht van 1 mei 2017 Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet! A.s. woensdagavond 3 mei houden we een klussen avond op school. Het gaat hierbij om buiten en binnen werkzaamheden. We starten om 18.30

Nadere informatie

Overzicht AmbraSoft: De Taalbende, Taal en Rekenen

Overzicht AmbraSoft: De Taalbende, Taal en Rekenen : De Taalbende, Taal en Rekenen AmbraSoft is een methode-onafhankelijk oefenplatform voor Taal en Rekenen. Voor gebruikers van de taalmethode De Taalbende van uitgeverij Plantyn bevat het platform ook

Nadere informatie

Het weetjesschrift. Weetjesschrift Galamaschool

Het weetjesschrift. Weetjesschrift Galamaschool Het weetjesschrift Dit is het weetjesschrift. In dit schrift vind je heel veel weetjes over taal, rekenen en andere onderwerpen. Sommige weetjes zal je misschien al wel kennen en anderen leer je nog! Uiteindelijk

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: Maandag 23 februari tot vrijdag 27 februari 2015 Jullie kunnen nog tot vrijdag bestellingen voor de koeken afgeven. Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief 19 23 mei 2017 Schoolagenda Ma 22 mei- vrij16 juni Ma 29 mei-do 1 juni Ma 5 vrij 9 juni Vrij 16 juni Projectweken, thema Sprookjes Avondvierdaagse Pinkstervakantie Schoolfeest (later meer info)

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Esther en ik werk van maandag t/m vrijdag in groep 6. Ik woon in Veghel samen met mijn vriend Sjors. In de zomer

Nadere informatie

Bezoek Teylers museum groep 6 t/m 8

Bezoek Teylers museum groep 6 t/m 8 Bezoek Teylers museum groep 6 t/m 8 Vandaag, vrijdag 17 juni, brachten de groepen 6/7 en 7/8 en bezoek aan het Teylers museum. Een prachtig museum in Haarlem met veel aandacht voor wetenschap en techniek.

Nadere informatie

Klok dag en nacht. Hulpkaart OPTELLEN/AFTREKKEN

Klok dag en nacht. Hulpkaart OPTELLEN/AFTREKKEN OPTELLEN/AFTREKKEN Zet de getallen onder elkaar in je schrift eerst zelf proberen uit te rekenen bij aftrekken: denk om lenen bij optellen: denk om doorschuiven geen vergissingen? bij lang nadenken: rekenmachine

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016 Nieuwsbrief no. 11 Vrijdag 18 november 2016 Agenda komende schooljaar Donderdag 1 december Sint op school Maandag 5 december studiedag Donderdag 15 december inloop ochtend 8.30 9.00 uur 22 december kerstviering

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 47

t Informantje schooljaar week 47 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 47

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 In deze nieuwsbrief zijn de veilig en vlot woorden van kern 9 opgenomen. Ook hebben we de leesbladen waarmee de kinderen op school oefenen erbij gedaan. Veel leesplezier!

Nadere informatie

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info@kompaswestbroek.nl Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Vandaag hebben we de kinderen van groep

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

schrijf je meestal ch, behalve bij hij ligt, hij legt en hij zegt dan schrijf je ij dan schrijf je ij

schrijf je meestal ch, behalve bij hij ligt, hij legt en hij zegt dan schrijf je ij dan schrijf je ij Groep 8 Spelling Thema 1 Je zit op mijn lip woorden met ng (tong) woorden met cht (lucht) woorden met ei (reis) woorden met ij (ijs) hoor je de zingende /n/, dan schrijf je -ng hoor je na een korte klank

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. HOOFDSTUK 6 AFRONDEN Inleiding Cijfers Verstandig afronden 48 BLZ

INHOUDSOPGAVE. HOOFDSTUK 6 AFRONDEN Inleiding Cijfers Verstandig afronden 48 BLZ INHOUDSOPGAVE BLZ HOOFDSTUK 1 DOMEIN A: GETALLEN 15 1.1. Inleiding 15 1.2. Cijfers en getallen 15 1.3. Gebroken getallen 16 1.4. Negatieve getallen 17 1.5. Symbolen en vergelijken van getallen 19 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Basisvaardigheden

Hoofdstuk 1: Basisvaardigheden Hoofdstuk 1: Basisvaardigheden Wiskunde VMBO 2011/2012 www.lyceo.nl Hoofdstuk 1: Basisvaardigheden Wiskunde 1. Basisvaardigheden 2. Grafieken en formules 3. Algebraïsche verbanden 4. Meetkunde Getallen

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben meester Martijn en ik werk van maandag t/m vrijdag in groep 6. Ik woon in Zijtaart waar ik geboren en getogen ben. Ik

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 6

t Informantje schooljaar week 6 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 6 Agenda

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

* Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio. Naam: Groep:

* Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio. Naam: Groep: Naam: Groep: * Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio -Waar ben ik trots op? -Wat zijn mijn talenten? Herfstsignalering (na kern 3) Naam: Niveau m.b.t.

Nadere informatie

Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd.

Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd. Lesbrief 2 (groep 3 en groep 4) groep 3 Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd. In kern 5 leren we de volgende letters en woorden: Letters: ie, eu, l, ou, uu Woorden:

Nadere informatie