vzw want vragen helpt Mobilant, je partner in zorgondersteuning Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) iets voor jou? www. mobilant.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vzw want vragen helpt Mobilant, je partner in zorgondersteuning Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) iets voor jou? www. mobilant."

Transcriptie

1 vzw want vragen helpt Mobilant, je partner in zorgondersteuning Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) iets voor jou? www. mobilant.be

2 Mobilant is een VAPH vergunde organisatie Mobilant gelooft in mensen, en in de kracht van mensen om te groeien en om keuzes te maken. Mobilant gelooft in samenwerking, Jij + de mensen rondom jou + wij. Elkaar versterken om je te ondersteunen bij de uitbouw van een zelfstandig leven. Elke dag een stapje dichter bij je doel, op je eigen tempo en binnen je eigen mogelijkheden. Cliënten aan het woord p. 4 Johan over Ondersteuning p. 6 Heidi over Cliëntenraad Flapuit p. 8 Laila over Ondersteuning bij Communicatie p. 10 Priscilla over Ondersteuning bij Opvoeding Mobilant werkt ook samen met andere diensten. We delen onze kennis en ervaring om jou een kwaliteitsvolle ondersteuning te geven. Dit Charter van Collectieve Rechten en Plichten is gelezen en goedgekeurd door de Cliëntenraad Flapuit. Op afspraak kan je het KWALITEITSHANDBOEK van mobilant en het verslag van de ZORGINSPECTIE van het VAPH inzien. Informatie p. 5 Waarvoor kan ik bij mobilant terecht? p. 7 Wat moet ik weten voor we starten? p. 9 Wat mag ik verwachten van de begeleider? p. 11 Tevredenheid.

3 Welkom! Fijn dat je bij ons komt met je vragen, want mobilant is er voor jou. Zoek je iemand die je kan bijstaan om je leven naar jouw wens uit te bouwen? Zoek je iemand die je wil ondersteunen bij wat je moeilijk vindt? Zoek je iemand die mee zoekt naar antwoorden op je vragen? Dankzij de hulp van de begeleider heb ik eindelijk een huis gevonden voor mij en mijn zoon, waar ook mijn andere kinderen kunnen komen logeren. Linda. Dan zit je goed bij mobilant, want mobilant heeft al jarenlang ervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking. Met een minimum aan ondersteuning ervoor zorgen dat jij het maximum uit je leven kan halen. Daar gaan we graag voor! Onze ervaren begeleiders staan voor je klaar! Wil je graag meer weten over mobilant en hoe we werken? Lees dan snel verder! Volg ons op facebook of schrijf je in voor de e-nieuwsbrief via Wanneer kan je bij mobilant terecht? Je woont in de regio Antwerpen of ruime omgeving. Je hebt een handicap. Je bent jonger dan 65. Je ontvangt geen persoonsvolgend budget (PVB) van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Je hebt een vraag naar ondersteuning.

4 Aan het woord Ik kreeg de diagnose Klinefelter. Al sinds mijn kindertijd ben ik een buitenbeentje: ik kon niet tegen drukte, ik was trager dan de andere kinderen op school, had last met lezen en schrijven, zonderde me af en maakte maar heel moeilijk contact met andere kinderen. Sinds ik de diagnose heb, valt de puzzel van mijn anders zijn beetje bij beetje in elkaar. Na een lange zoektocht heb ik eindelijk de juiste ondersteuning gevonden. Elke veertien dagen komt Sandra, een medewerker van mobilant langs. We gaan wandelen en praten over die dingen waar ik het moeilijk mee heb:naar de winkel gaan, me onder de mensen begeven, met nieuwe situaties omgaan, enz. Samen maken we een plan van aanpak op en de eerste keer doen we de nieuwe dingen samen. Het klikt tussen ons. Bij haar kan ik mezelf zijn. Bij haar voel ik me niet vreemd of anders. Integendeel, door haar ondersteuning durf ik meer en meer. Zij doet me inzien dat ik me niet moet laten begrenzen door mijn beperkingen. Johan heeft veel kwaliteiten, maar vindt het soms ook spannend om met die kwaliteiten naar buiten te komen. Het doet deugd om te zien hoe hij met tips aan de slag gaat, grenzen verlegt en zijn wereld verruimt. Zonder daarbij zichzelf te verliezen. (Sandra, begeleidster mobilant) Johan Door de begeleiding van mobilant wordt mijn wereld groter. En merk ik dat er ook voor mij plaats is in die wereld. 4.

5 Waarvoor kan ik terecht bij mobilant? Mobilant ondersteunt je daar waar jij het vraagt. Of het nu gaat om contacten leggen, brieven lezen, werk zoeken, naar een dokter gaan, hulpmiddelen aanvragen, stress verminderen of je dromen waarmaken. Onze begeleiders staan paraat. Je kan vragen stellen op alle domeinen van het leven. Als je vragen later veranderen, ook geen probleem. Samen met de begeleider bekijk je regelmatig waar je begeleiding bij nodig hebt. Zelf bepalen hoe je leven er uit ziet, is erg belangrijk. Het betekent ook dat je zelf de verantwoordelijkheid draagt voor de keuzes die je maakt en de beslissingen die je neemt. Heb je familie, vrienden, collega s of buren die je helpen, dan hoeven deze mensen niet weg te vallen omdat er ondersteuning komt. Integendeel! Wij werken graag samen met je netwerk, want samen kunnen we meer! Wij werken ook samen met andere diensten om al je vragen te beantwoorden. Elke ondersteuningsvraag is het stellen waard! Levensdomeinen Administratie, werk, dagbesteding, vrije tijd, financiën, wonen, gezondheid, handicap, hulpmiddelen, mobiliteit, psychosociale ondersteuning, relaties, seksualiteit, ouderschap, opvoeding Ondersteunen kan op vele manieren. Wat kan een begeleider voor je doen? Je informatie bezorgen en adviseren. Je bijstaan om een plan van aanpak op te maken. Mee nadenken over oplossingen voor je vragen en problemen. Meegaan naar een (moeilijk) gesprek. Je ondersteunen in de communicatie met anderen. Je nieuwe dingen aanleren. Bemiddelen in relaties met o.a. familie, netwerk, werk, omgeving. De verschillende diensten waarmee je in contact komt goed laten samenwerken. Gebruik je talenten en mogelijkheden bij alles wat je doet. 5.

6 Aan het woord Ik ben lid van Flapuit, de cliëntenraad van mobilant. Hier mag je je mening geven over alle aspecten van de organisatie. Regelmatig komen we samen, bespreken een bepaald thema, organiseren infoavonden en informeren andere cliënten over Flapuit. Ik vind het belangrijk dat de directeur van mobilant onze mening vraagt. Over de website bv. of wanneer de begeleiders wel en niet bereikbaar moeten zijn. Want geef toe, mobilant is er in de eerste plaats toch voor ons? In het begin was het soms moeilijk om te volgen. Veel verschillende mensen rond de tafel, er werden veel moeilijke woorden gebruikt. Maar de coaches die ons bijstaan, nemen de tijd om alles uit te leggen. En op het einde van elke bijeenkomst doen we een rondje waarbij iedereen zegt hoe hij (of zij) de vergadering vond. Ik voel me elke keer weer heel welkom en nodig. Sinds Heidi bij Flapuit is, is ze veel mondiger geworden, ook in andere situaties. (Chritt, begeleidster mobilant). De Cliëntenraad Flapuit komt maandelijks samen. Zij geven cliënten een stem binnen mobilant. Zij adviseren mobilant in al haar publicaties. Zij waken over de kwaliteit van de ondersteuning van mobilant. Ze vertegenwoordigen de cliënten in de algemene vergadering. Heidi Ik heb het nogal moeilijk met nieuwe situaties. Soms ben ik bang dat ik iets verkeerd ga doen. Maar als ik het een paar keer samen met iemand kan doen, dan lukt het me later wel. 6. Laat jij ook graag je stem horen? Stuur een mailtje naar

7 Wat moet ik weten voor we van start gaan? Voor RTH ondersteuning bij mobilant moet je niet betalen. Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) betaalt voor jou. Hoe weet het VAPH wat ze moet betalen? Het VAPH werkt met punten. Je hebt recht op 8 punten per jaar. Met deze punten kan je begeleiding inkopen. Dat wil zeggen, elke keer dat we elkaar ontmoeten, noteren wij dit in de computer van het VAPH. We noemen dit een contact. Eén contact duurt maximum 2u. De puntenwaarde van een contact kan je aflezen uit de tabel. Op de website van het VAPH vind je een hulpmiddel waarmee je kan plannen hoe je je punten wil gebruiken (het Rekentool ). Je mag ondersteuning vragen bij meerdere diensten tegelijk. Alles samen mag je niet boven 8 punten gaan. Op mijn.vaph.be kan je altijd volgen hoeveel punten je nog over hebt. We maken je graag wegwijs op de website van het VAPH: Wij zijn gebonden aan het beroepsgeheim. Zonder jouw toestemming geven we geen informatie door aan anderen. Wij moeten aan het VAPH bewijzen dat we je ondersteunen. Dit kunnen we op de volgende manier : We registreren je rijksregisternummer, geboortedatum en je naam in de webapplicatie van het Vlaams Agentschap (VAPH). Het is een beschermde databank. Enkel wij en het VAPH kunnen je gegevens raadplegen. Na elke ontmoeting registreren we een contact. Als een contact langer dan 2u duurde, rekenen we 2 contacten aan. We sluiten een overeenkomst met je af. Onze medewerker legt je de afspraken uit voor je tekent. Tot slot maken we een kort verslag op van wat we samen doen. Dit zit in je dossier en kan je altijd opvragen. Bij mobilant kan je terecht voor ondersteuning tussen jou en je begeleider: Onze medewerker komt naar jou* 0,22 punten bv. op huisbezoek; samen naar de dokter of naar een dienst Jij komt naar onze medewerker* 0,155 punten bv. naar het secretariaat; je volgt een groepsvorming of activiteit Je kan ondersteuning bij mobilant ook combineren met: Dagopvang 0,089 punten bv. in een dagcentrum of vrijwilligerswerk (Begeleid Werken) Nachtopvang 0,13 punten bv. je verblijft af en toe in een voorziening. 7.

8 Aan het woord De begeleiding ondersteunt ons bij dat waarmee we het moeilijk hebben. Volledig zelfstandig leven blijft moeilijk. Immers, de maatschappij is totaal niet afgestemd op dove burgers. Het is heel moeilijk om geïntegreerd te geraken in de horende wereld. Anderen denken vaak dat we dom zijn of niets kunnen, of ze hebben schrik om zelfs maar te proberen met ons te communiceren. Daarom kunnen wij niet zonder de begeleiding of een tolk om zelfstandig te kunnen deelnemen aan de samenleving. Wij willen niet voor elke stap die wij zetten afhankelijk zijn van familieleden enz. Zonder de begeleiding van Johan die de twee talen spreekt, zouden we veel moeilijker toegang hebben tot levensnoodzakelijke informatie. Hij komt een keer per week langs om ons te ondersteunen bij de administratie, hulpmiddelen aan te vragen, afspraken te maken met de dokter of de school, Iedereen heeft recht op informatie. De voor het grootste deel horende gemeenschap is niet afgestemd op dove medeburgers. Daarom proberen wij een brug te vormen tussen beide werelden. (Johan, begeleider mobilant) Laila We zijn een gezin zoals een ander. Het enige verschil is dat we communiceren in gebarentaal. 8. Mobilant heeft een team van begeleiders die de Vlaamse Gebarentaal kennen. Je kan hen contacteren per Je begeleider kan je ook rechtstreeks bereiken per mail of via zijn GSM, skype of oovoo adres.

9 Wat mag ik verwachten van de begeleider? Een enthousiaste ploeg van ervaren begeleiders staat voor je klaar. Verwittig tijdig als je niet op de afspraak kan zijn. Anders moeten we je een vergoeding aanrekenen. Je krijgt een begeleider toegewezen. Dit is je contactpersoon die je met raad en daad zal bijstaan. Neem contact op met de begeleider als je een vraag hebt. De begeleider of zijn collega zal je verder helpen. Je kan ook terecht op een contactpunt in je streek. Vraag het adres aan je begeleider. Samen spreek je af waar en wanneer je elkaar ontmoet. Dit kan bij je thuis zijn, op het bureau van mobilant of aan de ingang van een dienst. De begeleider is per GSM bereikbaar tijdens de werkuren. Neemt hij of zij niet meteen op, laat dan zeker een berichtje na, je wordt spoedig teruggebeld. Begeleiders met kennis van de Vlaamse Gebarentaal tolken niet. We moedigen het gebruik van een tolk Vlaamse Gebarentaal aan. Begeleiders werken in een bepaalde regio. Als je naar een andere regio verhuist, krijg je een andere begeleider. Je vindt een kaartje op de website Ben je ingeschreven voor een CURSUS, dan zal de trainer contact met je opnemen en je informeren over het verdere verloop. Mobilant wil meewerken aan een gezond leefklimaat. Begeleiders streven er naar om minder met de auto te rijden en zich te verplaatsen per fiets of met het openbaar vervoer. 9.

10 Aan het woord Toen mijn zoontje klein was, kon ik niet goed voor hem zorgen. Ik voelde me machteloos als hij huilde, werd snel boos op hem. Samen met het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg heb ik besloten om even afstand te nemen van mijn kindje. Ondertussen ging ik met mezelf aan de slag. Nu is mijn zoontje tijdens de week op internaat en komt hij in de weekends naar huis. Mobilant ondersteunt me in het dagelijkse leven en bij de opvoeding van m n kind. De begeleiders geloven in me als moeder en dat doet goed. Ooit begeleidde een andere dienst me. Maar ik hoorde alleen maar wat ik niet goed deed. Ik voelde me toen zo mislukt. Ondertussen is duidelijk geworden dat m n zoontje ADHD heeft en een vorm van autisme. Hij heeft veel structuur en duidelijkheid nodig. Dat is niet gemakkelijk, maar door er heel bewust mee bezig te zijn, lukt het me hem die te geven. Ik neem ook elk jaar deel aan de zomerweek Positief Opvoeden van mobilant. De kinderen kunnen er leuke dingen doen en wij leren er veel bij over onze kinderen en hoe we moeilijke situaties best aanpakken. Ook wisselen we ervaringen en tips uit. Ik kom altijd vol energie terug van z n week. Eigenwaarde is de kracht waardoor Priscilla gezonde keuzes kan maken. Daarom proberen wij een brug te vormen tussen beide werelden. (Ginette, begeleidster mobilant) Priscilla Ik heb er geleerd dat een goede moeder ook zorg draagt voor zichzelf en het goede voorbeeld geeft. 10. Heb je kinderen? Stel je je wel eens vragen over de opvoeding? Ons team opvoedingsondersteuners staat voor je klaar. Eén van hen heeft kennis van de Vlaamse gebarentaal. Je kan terecht voor individuele ondersteuning of je kan samen met andere ouders deelnemen aan een cursus. Interesse? Vraag onze folder aan per mail via: opvoedingsondersteuning@mobilant.be

11 Tevredenheid Onze medewerkers staan in een professionele relatie tot jou. We vinden het belangrijk om eerlijk, integer en respectvol met elkaar om te gaan. Eerlijk en open: we doen niets achter je rug en bespreken alles met jou. Je hebt ook het recht om je dossier in te kijken. Respectvol: we nemen elkaar zoals we zijn. We proberen de anderen niet te veranderen, maar bieden de ruimte om te ontplooien en te zijn wie we zijn. Betrouwbaar: dit wil zeggen dat we elkaar niet schaden. Een ondersteuningsrelatie is kwetsbaar. Elke vorm van misbruik is uitgesloten. Een overtreding signaleren we aan het VAPH* waarbij we je steeds vooraf op de hoogte brengen en je privacy respecteren. Wanneer je je eigen veiligheid of die van anderen in gevaar brengt, zijn we verplicht dit te melden. We verwittigen je hier steeds van. * Meldpunt grensoverschrijdend gedrag van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Wij houden van tevreden klanten. Ben je niet tevreden over de ondersteuning, laat het ons weten. Je kan terecht bij de directeur Bert Blancke. Contact : klachten@mobilant.be voor doven en slechthorenden sms De directie behandelt de klacht. Lees ook de Folder KLACHTEN. 11.

12 vzw Plantin en Moretuslei Antwerpen want vragen helpt Rekeningnr. BE Voor giften vanaf 40 ontvang je een fiscaal attest Ondernemingsnummer

vzw want vragen helpt Mobilant, je partner in zorgondersteuning Zorg inkopen met een PersoonsVolgend Budget (PVF) www. mobilant.be

vzw want vragen helpt Mobilant, je partner in zorgondersteuning Zorg inkopen met een PersoonsVolgend Budget (PVF) www. mobilant.be vzw want vragen helpt Mobilant, je partner in zorgondersteuning Zorg inkopen met een PersoonsVolgend Budget (PVF) www. mobilant.be Mobilant is een VAPH vergunde organisatie Mobilant gelooft in mensen,

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Ambulante ondersteuning Wie zijn we? Tweb biedt ambulante ondersteuning aan mensen met een beperking die zelfstandig wonen of willen gaan wonen in de regio Vlaamse Ardennen. Wij worden gesubsidieerd door

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten Van Begeleid Wonen Zennestreek vzw het voor Personen met een ( VAPH) (erkenningsnummer 409200333) Ons adres: In dit charter leggen we duidelijk uit hoe we werken

Nadere informatie

RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP

RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP VAPH Editie januari 2018 RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP LAAGDREMPELIGE ONDERSTEUNING VAPH VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP LAAGDREMPELIGE ONDERSTEUNING Nood aan een beetje extra hulp?

Nadere informatie

brochure PVF Auteursrechten / bescherming voor absoluut vzw

brochure PVF Auteursrechten / bescherming voor absoluut vzw brochure PVF Auteursrechten / bescherming voor absoluut v Inhoudsopgave 1. Wat is Persoonsvolgende Financiering?...3 1.1. Perspectiefplan 2020...3 1.2. Waarom PVF?...3 1.3. Trap 1 en trap 2...3 2. Trap

Nadere informatie

We geven informatie en advies aan je werkgever en collega s. Samen zoeken we naar oplossingen. We geven je informatie over verenigingen en diensten.

We geven informatie en advies aan je werkgever en collega s. Samen zoeken we naar oplossingen. We geven je informatie over verenigingen en diensten. We geven informatie en advies aan je werkgever en collega s. Samen zoeken we naar oplossingen. We geven je informatie over verenigingen en diensten. We helpen je bij het verbeteren van je contacten met

Nadere informatie

RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP

RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP editie februari 2016 RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP LAAGDREMPELIGE ONDERSTEUNING VAPH VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP WAT? RTH is beperkte handicapspecifieke ondersteuning voor wie af

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten Resonans vzw

Collectieve rechten en plichten Resonans vzw Collectieve rechten en plichten Resonans vzw Betreft de volgende diensten: - de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding, multifunctioneel centrum (MFC) en vergunde zorgaanbieder van het Vlaams Agentschap

Nadere informatie

Informatie voor jongeren

Informatie voor jongeren Informatie voor jongeren Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant heb je rechten en plichten. Wat dat voor jou betekent lees je in deze folder. We vertellen je hierin beknopt over privacy, je dossier, hoe

Nadere informatie

De organisaties stellen zich voor:

De organisaties stellen zich voor: De organisaties stellen zich voor: O.C. KATR!NAHOF biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking + het gezin. Dit gebeurt op alle levensdomeinen (wonen, werken, dagbesteding,

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

Rechtstreeks toegankelijke hulp. Laagdrempelige ondersteuning. vaph.be. Editie april 2019

Rechtstreeks toegankelijke hulp. Laagdrempelige ondersteuning. vaph.be. Editie april 2019 Rechtstreeks toegankelijke hulp Laagdrempelige ondersteuning Editie april 2019 vaph.be Wat is het? Hebt u nood aan een beetje extra hulp, zodat u zelfstandiger kunt leven en uw mantelzorgers het gemakkelijker

Nadere informatie

Dienst Maatschappelijk Werk van het ziekenfonds

Dienst Maatschappelijk Werk van het ziekenfonds Dienst Maatschappelijk Werk van het ziekenfonds INHOUD Wat is de Dienst Maatschappelijk Werk en waarvoor kan je er terecht? 2 Directe hulp en ondersteuning 3 Langdurige begeleiding 4 Evaluatie van het

Nadere informatie

Maak kennis met ons Multidisciplinair team

Maak kennis met ons Multidisciplinair team Maak kennis met ons Multidisciplinair team Het multidisciplinair team van ons ziekenfonds voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en Integrale Jeugdhulp Wie zijn wij? Ons team bestaat

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten Van de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding vzw Erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap (VAPH) Erkenning thuisbegeleiding

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 Minister Vandeurzen maakte in 2010 een groot plan Wat staat er in dat plan? 2 belangrijke doelen: In 2020 moeten alle personen met een handicap die zorg nodig hebben, zorg krijgen

Nadere informatie

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? INHOUD Wil je je inschrijven bij het VAPH? In deze brochure lees je hoe het multidisciplinair team (MDT) je hiermee kan helpen. De VAPH-experten

Nadere informatie

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? INHOUD Wil je je inschrijven bij het VAPH? In deze brochure lees je hoe het multidisciplinair team (MDT) je hiermee kan helpen. De VAPH-experten

Nadere informatie

Welkom. bij OCMW Antwerpen

Welkom. bij OCMW Antwerpen Welkom bij OCMW Antwerpen 1 Onthaalbrochure_klanten.indd 1 25/08/15 16:52 2 Onthaalbrochure_klanten.indd 2 25/08/15 16:52 Inhoud Wat is een OCMW? 4 Waar is het OCMW? 4 Wie kan hulp vragen? 4 Hoe vraag

Nadere informatie

Welkom. bij OCMW Antwerpen

Welkom. bij OCMW Antwerpen Welkom bij OCMW Antwerpen 1 2 Inhoud Wat is een OCMW? 4 Waar is het OCMW? 4 Wie kan hulp vragen? 4 Hoe vraag je hulp? 5 Waar vraag je hulp? 5 Wat moet je doen? 5 Wie helpt jou? 6 Hoe verloopt het eerste

Nadere informatie

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!?

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw is... op stap gaan bijleren nieuwe mensen Bijleren op een plezante manier. Nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe mensen leren

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

brochure Bijstandsorganisatie Auteursrechten / bescherming voor absoluut vzw

brochure Bijstandsorganisatie Auteursrechten / bescherming voor absoluut vzw brochure zw Auteursrechten / bescherming voor absoluut vzw 2 Inhoudsopgave 1. Wat is een bijstandsorganisatie?...4 1.1. Laagdrempelige begeleiding...4 1.2. Intensieve bijstand op maat...4 2. absoluut vzw...5

Nadere informatie

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN cursus SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN Samen-Werk-Boek.. www.zozijn.nl/zozijnschool Inhoudsopgave Samen-werken met de mensen om jou heen.... 3 Wat gaan we doen in deze cursus?... 4 Jezelf voorstellen...

Nadere informatie

Diensten ondersteuningsplan. Samen uw ondersteuning plannen

Diensten ondersteuningsplan. Samen uw ondersteuning plannen Diensten ondersteuningsplan Samen uw ondersteuning plannen Editie mei 2019 Bent u op zoek naar hoe een goed leven er voor u uitziet? Hebt u omwille van uw beperking vandaag nood aan ondersteuning of wilt

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten 1 Wat is een kwaliteitsrapport? Philadelphia is er voor jou. We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Daar doen we alles aan. We willen graag weten: doen we dit

Nadere informatie

Begeleid wonen. november 2014

Begeleid wonen. november 2014 Begeleid wonen november 2014 Doelgroep Volwassenen (+18) met een beperking mentaal motorisch visueel auditief autismespectrumstoornis (ASS) niet aangeboren hersenletsel (NAH) al dan niet met bijkomende

Nadere informatie

Aanvraag en inschaling PAB

Aanvraag en inschaling PAB Aanvraag en inschaling PAB 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Een woordje uitleg over PAB... 3 1.1 Wat is het PAB?... 3 1.2 Waarvoor mag ik het PAB gebruiken?... 3 1.3 Wat mag ik niet doen met het budget?... 4 1.4

Nadere informatie

Harteraad strijdt voor goede harten vaatzorg voor iedereen.

Harteraad strijdt voor goede harten vaatzorg voor iedereen. Harteraad strijdt voor goede harten vaatzorg voor iedereen. informatie voor zorgverleners Samen met jou strijdt Harteraad voor de beste zorg voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Harteraad zorgt voor

Nadere informatie

Handicap door ongeval

Handicap door ongeval Handicap door ongeval (beroepsziekte, medische fout...) Editie juli 2018 vaph.be 2 INHOUD Handicap door ongeval 4 Welke ondersteuning biedt het VAPH? 5 Wat moet u doen tijdens de afhandeling van uw schadedossier?

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant hebt u rechten en plichten. Wat dat voor u betekent staat in deze folder. We vertellen hierin beknopt over privacy, het dossier van uw kind,

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Soms kunnen kinderen niet bij hun papa en mama wonen, bijvoorbeeld als er teveel problemen zijn thuis.

Soms kunnen kinderen niet bij hun papa en mama wonen, bijvoorbeeld als er teveel problemen zijn thuis. Soms kunnen kinderen niet bij hun papa en mama wonen, bijvoorbeeld als er teveel problemen zijn thuis. Dan gaan ze soms beter een tijdje in een ander gezin wonen: een pleeggezin. INFORMATIE Voor pleegkinderen

Nadere informatie

verslavings VRIJ LEVEN

verslavings VRIJ LEVEN IEDER MENS IS BESTEMD OM VRIJ TE ZIJN verslavings VRIJ LEVEN INFORMATIE VOOR CLIËNTEN GELOOF IN VRIJHEID WELKOM BIJ TERWILLE BEDANKT VOOR JE AANMELDING BIJ TERWILLE. GOED DAT JE DEZE STAP HEBT GEZET. OM

Nadere informatie

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING Versie september 2013 Deze overeenkomst

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Olmenlaan 11A 8500 Kortrijk Tel.: 056/ GSM: 0490/

Olmenlaan 11A 8500 Kortrijk Tel.: 056/ GSM: 0490/ Olmenlaan 11A 8500 Kortrijk Tel.: 056/25 88 74 GSM: 0490/56 79 12 2 Beste ouders, We beseffen dat het heel veel voor jullie betekent om je kinderen aan ons toe te vertrouwen. Aan de hand van deze brochure

Nadere informatie

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017.

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. De tekst is in Taal voor allemaal speciaal. Het kwaliteits-rapport. Koraal schrijft elk jaar een kwaliteits-rapport. Een kwaliteits-rapport is een boekje. Het kwaliteits-rapport

Nadere informatie

Beter door de dag. met doofheid of hoorproblemen

Beter door de dag. met doofheid of hoorproblemen Beter door de dag met doofheid of hoorproblemen GGMD staat voor Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening. Wij helpen mensen die doof zijn of een hoorprobleem hebben, en hun naasten.

Nadere informatie

PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING

PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING personen met beperking DOMINIEK SAVIO INSTITUUT VZW KOOLSKAMPSTRAAT 24 8830 GITS 2016 DOMINIEK SAVIO INSTITUUT VZW INLEIDING We zijn op weg naar een belangrijke verandering

Nadere informatie

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES.

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. 3 1 2 EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. Realistisch kijken naar wat kinderen wel en niet kunnen. WAT KAN JE KIND (AL)? Natuurlijk verwacht je veel van je kind. Dat het snel nieuwe dingen

Nadere informatie

PLEEGKINDEREN INFORMATIE VOOR

PLEEGKINDEREN INFORMATIE VOOR Sommige kinderen kunnen niet bij hun eigen vader en moeder wonen. Bijvoorbeeld als hun ouders problemen hebben of als de ouders en kinderen problemen hebben met elkaar. Deze kinderen gaan dan soms in een

Nadere informatie

Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18

Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18 Versie september

Nadere informatie

JIJ EN DE CRISISJEUGDHULP.

JIJ EN DE CRISISJEUGDHULP. JIJ EN DE CRISISJEUGDHULP www.jongerenwelzijn.be INHOUD Wanneer naar het crisismeldpunt? 4 Wat is het crisismeldpunt? 5 Drie soorten hulp 6 Hulpverleners hebben beroepsgeheim 8 Wanneer wordt informatie

Nadere informatie

Diensten Ondersteuningsplan. Samen uw ondersteuning plannen

Diensten Ondersteuningsplan. Samen uw ondersteuning plannen Diensten Ondersteuningsplan Samen uw ondersteuning plannen Editie april 2018 Bent u op zoek naar hoe een goed leven er voor u uitziet? Hebt u omwille van uw beperking vandaag nood aan ondersteuning of

Nadere informatie

Centrum voor begeleiding van kinderen en volwassenen met een visuele handicap

Centrum voor begeleiding van kinderen en volwassenen met een visuele handicap Centrum voor begeleiding van kinderen en volwassenen met een visuele handicap Ganspoel Ganspoel is een gespecialiseerd Centrum voor de begeleiding van kinderen en volwassenen met een visuele (meervoudige)

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG SAMENWERKING 26 APRIL 2016

BUITENSCHOOLSE OPVANG SAMENWERKING 26 APRIL 2016 BUITENSCHOOLSE OPVANG SAMENWERKING 26 APRIL 2016 BUITENSCHOOLSE OPVANG HALEN Inwoners: 9546 schoolkinderen: 854 kinderen in de opvang: 532 bereik 62,29 % In Halen zijn 3 opvanglocaties - Halen - Zelem

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor verwijzers

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor verwijzers MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking Voor verwijzers Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking Veel mensen met een licht

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Nieuwsbrief over kwaliteit

Nieuwsbrief over kwaliteit Nieuwsbrief over kwaliteit april 2013 Abrona heeft in 2012 extra geld gekregen van de regering. Geld om de zorg te verbeteren. Geld om de begeleiding van cliënten te verbeteren. Dit heet kwaliteit. Abrona

Nadere informatie

Het Sociaal Team. Helpt u weer op weg

Het Sociaal Team. Helpt u weer op weg Het Sociaal Team Helpt u weer op weg Ik loop thuis helemaal vast met mezelf en mijn gezin. Ik drink teveel en heb vaak ruzie met de buren. Hoe heb ik het zo ver laten komen? Heeft u meerdere problemen

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen.

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. 1 maart 2016 Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum Spermalie - Het

Nadere informatie

Beter door de dag met doofheid of hoorproblemen

Beter door de dag met doofheid of hoorproblemen Beter door de dag met doofheid of hoorproblemen GGMD staat voor Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening. Wij helpen doven, mensen met een hoorprobleem en hun naasten met advies,

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Versie juni 2017 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Leven zoals jij dat wilt Ludo s motto: Neervallen, opstaan, kroontje rechtzetten en verder gaan! Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? Heb jij bij lastige zaken wat hulp nodig

Nadere informatie

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers UIT&THUIS Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Waarom Uit&Thuis? Uit&Thuis is een hulpverleningsvorm van Lijn5 in Apeldoorn. De begeleiders van Uit&Thuis

Nadere informatie

Persoonsvolgende Financiering

Persoonsvolgende Financiering Editie april 2016 Persoonsvolgende Financiering www.vaph.be 2 Persoonsvolgende Financiering ONDERSTEUNING OP MAAT De zorg, ondersteuning en assistentie voor personen met een handicap worden met de komst

Nadere informatie

Hulp- en dienstverlening van de Vlaamse gemeenschap in de gevangenis van Antwerpen

Hulp- en dienstverlening van de Vlaamse gemeenschap in de gevangenis van Antwerpen HULP- EN DIENSTVERLENING AAN GEDETINEERDEN Foto: Gevangenis Antwerpen Hulp- en dienstverlening van de Vlaamse gemeenschap in de gevangenis van Antwerpen Wat kan je hier allemaal doen? Bij wie kan je terecht?

Nadere informatie

Mobiel en ambulante woonbegeleiding

Mobiel en ambulante woonbegeleiding V.Z.W.OIKONDE BRUGGE heeft zijn maatschappelijk zetel te 8000 Brugge, Langestraat 72. Deze vzw werd bij beheersovereenkomst met het VAPH erkend dd. 01/01/2015 voor Flexibel Aanbod Meerderjarigen (FAM)

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Versie maart 2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke

Nadere informatie

Wat willen we in Pegode VZW bereiken?

Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Niel, 15 november 2012 Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Doelstelling Pegode VZW zoals vermeld in de statuten: De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de maatschappelijke

Nadere informatie

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Urjen komt bij Pluryn wonen en krijgt behandeling. In de dienstverleningsovereenkomst staan alle afspraken. Krijg je zorg van Pluryn? Ben je bij Pluryn

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning in uw eigen omgeving

Ambulante ondersteuning in uw eigen omgeving Ambulante ondersteuning in uw eigen omgeving Thuis, in uw netwerk, op school of op het werk Inhoudsopgave Wat doet Zozijn? Ondersteuning thuis Ondersteuning bij niet-aangeboren hersenletsel Gezinsondersteuning:

Nadere informatie

Persoonsvolgende Financiering

Persoonsvolgende Financiering Editie oktober 2016 Persoonsvolgende Financiering www.vaph.be 2 Persoonsvolgende Financiering ONDERSTEUNING OP MAAT De zorg, ondersteuning en assistentie voor personen met een handicap worden met de komst

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Van AWBZ naar Wmo 2015

Van AWBZ naar Wmo 2015 Van AWBZ naar Wmo 2015 Wat betekent de Wet maatschappelijke ondersteuning? i Informatie voor cliënten Inhoud Pagina Voor wie is deze folder?.................................3 Wie betaalt jouw ondersteuning?...3

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge, www.de-kade.be Versie 1/3/2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Herstelkliniek Domselaerstraat U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Oost na een korte opname

Nadere informatie

CANO. Centrum Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning. Cano-centrum Neerhof. Jongeren

CANO. Centrum Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning. Cano-centrum Neerhof. Jongeren CANO Centrum Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning Jongeren Cano-centrum Neerhof Worden ruzies thuis jou soms ook te veel? Loopt het samenleven vaak moeilijk? Lukt het minder goed om samen

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

6/03/2019. Mijn kind heeft een beperking en bijkomend epilepsie. 3 hoeden. Beperking en epilepsie Epilepsie en een beperking

6/03/2019. Mijn kind heeft een beperking en bijkomend epilepsie. 3 hoeden. Beperking en epilepsie Epilepsie en een beperking Mijn kind heeft een beperking en bijkomend epilepsie Gent 9 februari 2018 Ann Blomme zus teamcoach vrijwilliger ann.blomme@fiolavzw.be 3 hoeden Er is meer aan de hand En nu? Het bos en de bomen Beperking

Nadere informatie

Persoonsvolgende Financiering

Persoonsvolgende Financiering Editie januari 2016 Persoonsvolgende Financiering www.vaph.be 2 Persoonsvolgende Financiering ONDERSTEUNING OP MAAT De zorg, ondersteuning en assistentie voor personen met een handicap worden met de komst

Nadere informatie

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP Samen werken aan jouw toekomst Oriëntatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Bij Lijn5 kun je hulp krijgen als je problemen hebt. Bijvoorbeeld: Je hebt

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Jan Thoméepad U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Noord na een opname in de geestelijke gezondheidszorg.

Nadere informatie

Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers.

Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers. Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Mantelzorgers OVERLEG Ik zorg voor een naaste (familie, buur, vriend). Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers.

Nadere informatie

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze Onze kijk op zorg ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze zorgvisie. Onze zorgvisie is een weerslag

Nadere informatie

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf RECHTEN & PLICHTEN Inspraak Stel: Je vindt het belangrijk dat cliënten eigen inbreng hebben. Je vindt dat er te weinig voor cliënten wordt georganiseerd. Je vindt dat er beter naar cliënten geluisterd

Nadere informatie

mensenkenners Bijlage bij klachtenfolder Voor doven en slechthorenden

mensenkenners Bijlage bij klachtenfolder Voor doven en slechthorenden mensenkenners Bijlage bij klachtenfolder Voor doven en slechthorenden De klachtenfolder Je woont bij De Noorderbrug. In dit boekje staat informatie. Deze informatie is belangrijk. In de klachtenfolder

Nadere informatie

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren?

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Leven in een groep bij DHG Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Jij bent belangrijk! Als je thuis woont, is je opvoeding een taak van je ouders. Woon je bij De Hoenderloo Groep, dan zorgen de groepsleiders

Nadere informatie

Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF)

Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF) Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF) Waarvoor dient deze checklist? Met deze checklist bezorgt u aan het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) de

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Na het gesprek met de gids Jeugd zijn er verschillende uitkomsten mogelijk:

Na het gesprek met de gids Jeugd zijn er verschillende uitkomsten mogelijk: FAMILIEGROEPSPLAN Met dit formulier kunt jij zelf een plan maken om te zorgen dat het beter gaat met jou en/of jouw gezin. Het formulier helpt jou belangrijke gegevens te ordenen, zodat duidelijk wordt

Nadere informatie

INFORMATIE FOLDER DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ

INFORMATIE FOLDER DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ INFORMATIE FOLDER U heeft een afspraak gemaakt bij het wijkteam. Wat kunt u van ons verwachten? En hoe kunt u zich zo goed mogelijk op deze afspraak

Nadere informatie

Zorg voor een ander begint bij jezelf!

Zorg voor een ander begint bij jezelf! Zorg voor een ander begint bij jezelf! Zelfzorg voor mantelzorgers Zelfzorg Zorg je thuis voor iemand die je dierbaar is? Of voor iemand in je omgeving? Dan ben je waarschijnlijk een mantelzorger. Mantelzorg

Nadere informatie

De VDAB ook. voor personen met een arbeidshandicap

De VDAB ook. voor personen met een arbeidshandicap De VDAB ook voor personen met een arbeidshandicap Onze dienstverlening op een rijtje Je bent werkzoekend, werknemer of zelfstandige en je hebt een langdurige beperking van fysieke, verstandelijke, psychische,

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Sporenburg U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Oost na een langdurige opname in de GGz. De kliniek

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

1. Waarom wilt u beter Nederlands leren? Welke dag is het vandaag? - - [dag] [maand] [jaar] Beste deelnemer,

1. Waarom wilt u beter Nederlands leren? Welke dag is het vandaag? - - [dag] [maand] [jaar] Beste deelnemer, Welke dag is het vandaag? - - [dag] [maand] [jaar] Beste deelnemer, U gaat een taalles volgen. De bibliotheek helpt u daar graag bij. Wij willen u daarom enkele vragen stellen. Het invullen duurt ongeveer

Nadere informatie

Uw naaste op de polikliniek of dagcentrum Informatie voor mantelzorgers

Uw naaste op de polikliniek of dagcentrum Informatie voor mantelzorgers Uw naaste op de polikliniek of dagcentrum Informatie voor mantelzorgers Zorgt u voor uw zoon of dochter? Is uw partner langdurig ziek? Is uw vader of moeder (ineens) hulpbehoevend? Dat heeft ook voor

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 1. Inleiding 1.2 Beschrijving van het aanbod van de voorziening

Kwaliteitshandboek 1. Inleiding 1.2 Beschrijving van het aanbod van de voorziening 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 15/02/2017 Procedurehouder: Directeur Zorg Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Ons aanbod De Meander is een vzw, vergund door het Ministerie van de Vlaamse

Nadere informatie