2 SPECIFIEKE BEPALINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 SPECIFIEKE BEPALINGEN"

Transcriptie

1 DESTELBERGEN: BPA Zonevreemde bedrijven 6 2 SPECIFIEKE BEPALINGEN 2.1 BPA ID. NR.:260: CARROSSERIE DE CONINCK STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Art 3: KMO-zone - bestemd voor niet-hinderlijke ambachtelijke bedrijven met een niet-milieubelastend karakter, met uitsluiting van kleinhandel waarbij niet door de bedrijven zelf geproduceerd wordt, - bestemd voor bedrijfsgebouwen (bv. burelen, atelier, loodsen, produktie,...) van één gevestigd bedrijf, Een bedrijfswoning wordt in deze zone niet toegestaan, - stapelplaatsen, laad- en losplaatsen, parkeerplaatsen, - bedienings- en brandweerwegen, verhardingen, toegangen tot achterliggende percelen, - tuinconstructies, koeren, tuinen en hovingen, bufferzones en beplanting. Bedrijfsactiviteiten: Nieuwe activiteiten mogen geen grotere hinder veroorzaken dan de bestaande. Onder hinder wordt hier verstaan: Stedenbouwkundige hinder: architecturale en ruimtelijke hinder, abnormaal verwekken van mobiliteit, of elementen die het goed functioneren van een buurt in het gedrang brengen Materialen: Gevels: De gevels van de bedrijfsgebouwen kunnen enkel bestaan uit baksteen, gevelsteen, hout of betonelementen. Constructies in snelbouwsteen en/of beton dienen geschilderd of voorzien te worden van een crepilaag. Uitstalramen zijn toegelaten. Spiegelglas of verduisterd glas wordt niet toegestaan. Daken: Golfplaten, metalen platen, roofing, pannen, zwart tot rood of leien en kunstleien, kleuren zwart tot rood kunnen altijd worden toegepast. De kleuren en materialen van gevels en daken moeten harmonisch aansluiten en zijn uitgevoerd in materialen die kunnen geïntegreerd worden in de omgeving. Tussen de bouwdelen onderling dient een eenheid in materiaalkeuze te bestaan. Alle contrasterende kleuren die visueel storend zijn in de bestaande omgeving en/of landschap zijn verboden. Hierbij wordt met volgende zaken rekening gehouden: - wit is verboden, aangezien dit een vergrotend effect heeft in het landschap, - de daken moeten een donkerdere tint hebben dan de gevels, aangezien het bouwvolume dan optisch kleiner lijkt, - felle kleuren zijn verboden.

2 DESTELBERGEN: BPA Zonevreemde bedrijven 7 - Bedrijfsgebouwen: Hoogte der gebouwen : De kroonlijsthoogte wordt beperkt tot een maximale hoogte van 4,5 m. De nokhoogte bedraagt max. 6,5 m. Schouwen en luchtfilters niet inbegrepen. Dakvorm: Zadeldak en/of hellend dak met een max. helling van 25. Binnen de aangeduide zone hierbij dienen de zijgevels op min. 4 m van de zijdelingse perceelsgrenzen verwijderd te staan. Bij nieuwe bedrijfsgebouwen aan de straatzijde dient de voorgevel op min. 8 m van de rooilijn te worden geplaatst. De bedrijfsgebouwen onderling dienen één fysisch geheel te vormen. - Stapelplaatsen: Hoogte: Stapelplaatsen in open lucht hebben een max. hoogte van 3 m. Op min. 3 m van de perceelsgrens. Indexen: Volgende indexen zijn geldig: - Max. 75% van de zonering mag bebouwd worden, bestaande gebouwen inbegrepen. - Max. 90% van het onbebouwde gedeelte kan verhard worden (incl. halfverhardingen zoals dolomiet, betongrasdallen, kasseien, ). - De niet-bebouwde en/of verharde gedeeltes worden bezaaid en/of beplant. Per 300 m² van de zonering die in gebruik genomen wordt voor de bedrijvigheid, moet 1 streekeigen (bij voorkeur autochtone) boom voorzien worden (zie bijgevoegde lijst). Deze bomen maken deel uit van het groenplan (en aldus van de bouwvergunning) en dienen samen met de bufferzone gerealiseerd en in stand te worden gehouden. Uitbreiding: Een globaal inrichtingsplan maakt integraal deel uit van de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning. Het groenplan, bedoeld om de buffer te realiseren, maakt deel uit van dit inrichtingsplan en is verplicht te realiseren in het plantseizoen dat vooraf gaat aan het opstarten van de uitbreidings-werken, verbouwingswerken, nieuwbouwwerken en/of bij het indienen van een regularisatie- aanvraag. Het voorziet op deskundige wijze voldoende beplanting zoals voorzien op het bestemmingsplan en in de desbetreffende voorschriften. Instandhoudingswerken aan de bestaande gebouwen kunnen aanvaard worden zonder dat hiervoor de realisatie van de buffer gebeurd is. Sommige delen van de buffer kunnen in overleg met de vergunningverlenende instantie en mits grafische aanduiding bij de aanvraag, later gerealiseerd worden teneinde de bouwwerken gemakkelijker te kunnen uitvoeren. Na de aanplant dient men eveneens in te staan voor het onderhoud en de instandhouding van de buffer.

3 DESTELBERGEN: BPA Zonevreemde bedrijven 8 Is toegelaten volgens de algemene bepalingen Publiciteit Art 4: Bufferzone Bestemd voor beplanting met streekeigen, dichte en gesloten beplanting volgens bijgevoegde lijst (cfr. Algemene bepalingen). De zones dienen aangeplant te zijn ten laatste in het eerstvolgend plantseizoen na de in gebruik name van de gebouwen waarbij uitbreidingswerken, verbouwingswerken, nieuwbouwwerken en/of bij het indienen van een regularisatie-aanvraag. Deze zone dient te bestaan uit hoogstammen (minstens maat 10/12: stamomtrek gemeten in cm op 1 m hoogte) aangevuld met heesters (minstens maat 60/100: hoogte gemeten in cm) à rato van 1 plant per 2m². Indien de buffer niet volledig kan worden gerealiseerd omdat de zonering een gebouw overlapt, dienen de overige delen wel te worden aangelegd volgens de voorgaande voorschriften. Indien de zonering van de buffer een verharde zone overlapt, dient deze daarentegen wel te worden uitgebroken ter realisatie van de buffer. Na de aanplant dient men eveneens in te staan voor het onderhoud en de instandhouding van de buffer. De bufferzone is enkel betreedbaar voor onderhoud van de buffer. Zijn verboden: - het stapelen van materialen, grondstoffen, afgewerkte produkten, afvalstoffen, verpakkingen, enz. - alle vormen van verhardingen en opritten voor verkeer - alle soorten bebouwing Bufferzones die een breedte hebben 2 m, worden onder de vorm van een haag aanzien. De gemeente zal lasten en voorwaarden verbinden aan het verkrijgen van vergunningen en tijdelijke vergunningen met het oog op realisatie van de bufferzone en groenaanleg Art 5: Zone voor koeren, tuinen en hovingen Hoofdbestemming: Koeren, tuinen en hovingen. Nevenbestemming: Tuinconstructies en tuingebouwen zoals tuinhuisjes, serres, autobergplaatsen, pergola s, vijvers, verhardingen, met uitzondering van zwembaden, tennisvelden of andere verharde sportruimtes. Inplanting van tuinconstructies/tuingebouwen: Het gebouw of de constructie dient op min. 1 m van de perceelsgrens te worden ingeplant. 1 Zie decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, Art. 105.

4 DESTELBERGEN: BPA Zonevreemde bedrijven 9 Bouwhoogten: de max. kroonlijsthoogte bedraagt 2,5 m de max. nokhoogte bedraagt: 3,5 m Oppervlakte: De som van de oppervlaktes van alle tuinconstructies / tuingebouwen die tot éénzelfde perceel behoren mogen max. 50 m² bedragen. Afsluitingen: Als afsluitingen zijn enkel levende en/of draadafsluitingen toegestaan. Verhardingen: De oppervlakte van deze zonering mag voor slechts 30% verhard worden. De verharding dient te bestaan uit waterdoorlatende materialen zoals dolomiet, betongrasdallen, kasseien,. De niet verharde delen worden beplanting en/of bezaaiing Art 6: Zone voor bedrijfswoning, kantoren i.f.v. de bestaande bedrijfsvoering Hoofdbestemming: Zone voor wonen en kantoren waarbij max. één bedrijfswoning, onvoorwaardelijk gekoppeld en deel uitmakend van het bedrijf. Nevenbestemming: Bergingen en garages, koeren en hovingen. Voor de niet bebouwde delen van deze zone gelden de stedenbouwkundige voorschriften van Art. 5 Koeren, tuinen en hovingen. Binnen de aangeduide zone. Materialen: Gevels: Alle gebouwen moeten in gevelsteen worden opgetrokken zodat ze een esthetisch en harmoniërend geheel vormen met de bestaande omliggende bebouwing. Het toepassen van industriële materialen voor gevelbekleding kan niet worden toegestaan, hieronder wordt verstaan spiegelglas, PVC, golfplaten, uitgewassen en gewone betonplaten,. Daken: Op hellende daken (zadeldak) van de gebouwen kunnen enkel dakpannen, leien en kunstleien gebruikt worden, welke (qua uitzicht) overeenstemmen met deze van de omliggende gebouwen. Pannen, kleuren rood tot zwart. Leien en kunstleien, kleuren rood tot zwart. Alle contrasterende kleuren die visueel storend zijn in de bestaande omgeving en/of landschap zijn verboden. Hierbij wordt met volgende zaken rekening gehouden: - wit is verboden, aangezien dit een vergrotend effect heeft in het landschap,

5 DESTELBERGEN: BPA Zonevreemde bedrijven 10 - de daken moeten een donkerdere tint hebben dan de gevels, aangezien het bouwvolume dan optisch kleiner lijkt, - felle kleuren zijn verboden. Hoogte der gebouwen: De hoogte wordt bepaald vertrekkende van max. 4 m hoogte vanaf de toelaatbare bouwgrens in een hellend vlak tot een maximale nokhoogte van 6 m, dit peil wordt gemeten aan de inkomdorpel. Dakvorm: Hellend dak met een helling tussen 35 en 55. In het dak is slechts 1 nuttige bouwlaag toegelaten. Binnen de vastgelegde zonering Art 7: Achteruitbouwzone - groenaanleg, waar technisch mogelijk zal min. 70% van de zone oppervlakte dienen te worden bezaaid of beplant, - verharding ten behoeve van voetpaden, private parkeerplaatsen of inritten met een maximale oppervlakte van 30% verharding, - via deze zonering kan één ontsluiting met een breedte van max.4m worden voorzien op het bestemmingsplan aangeduid met een pijl. Geen bebouwing, constructies toegestaan in deze zone met uitzondering van afsluitingen en brievenbuselementen. Alsook het stapelen van materialen is verboden. Gebouwen zijn niet toegestaan BESTEMMING Zie bijgevoegde kaart. KAART: Bestemmingsplan Carrosserie De Coninck

Voor de niet bebouwde delen van deze zone gelden de stedenbouwkundige voorschriften van Art. 2: KMO- geen bebouwing toegestaan (zie ).

Voor de niet bebouwde delen van deze zone gelden de stedenbouwkundige voorschriften van Art. 2: KMO- geen bebouwing toegestaan (zie ). DESTELBERGEN: BPA Zonevreemde bedrijven 11 2.2 BPA ID. NR.:456:DE MAESSCHALCK MARC 2.2.1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 2.2.1.1 Art 1: KMO-bebouwing toegestaan - bestemd voor niet-hinderlijke ambachtelijke

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

Sectoraal RUP- zonevreemde bedrijven, tweede fase. Stedenbouwkundige voorschriften. Aangepast op naar aanleiding van het openbaar onderzoek

Sectoraal RUP- zonevreemde bedrijven, tweede fase. Stedenbouwkundige voorschriften. Aangepast op naar aanleiding van het openbaar onderzoek Sectoraal RUP- zonevreemde bedrijven, tweede fase In opdracht van : Gemeentebestuur van Zomergem Stedenbouwkundige voorschriften Aangepast op 18.05.06 naar aanleiding van het openbaar onderzoek Vansteelandt

Nadere informatie

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE ONTWERP SECTORAAL BPA ZONEVREEMDE BEDRIJVEN BPA NR.1 DEBRUYNE GINO BVBA (INVENTNR. 362) GROEP PLANNING Vennootschap van stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, architecten

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN RUP RECREATIEGEBIEDEN PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: SINT-LAUREINS Dossier nr. 43014-RUP RECREATIEGEBIEDEN OPDRACHTGEVER DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 09/06/06

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

13 DEELPLAN 13 - GRONDWERKEN GEERT MAES

13 DEELPLAN 13 - GRONDWERKEN GEERT MAES 13 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid/landbouw 13.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 13.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor (para-)agrarische activiteiten

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1: AMBACHTELIJKE ZONE 1. Bestemmingsomschrijving 1.1. Hoofdbestemming Lokale ambachtelijke bedrijven die geen abnormale hinder veroorzaken voor de directe omgeving.

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND 1. Algemeen Openbaar nut en gemeenschapsvoorzieningen kleine inrichtingen van openbaar nut zoals infrastructuur in verband met openbare

Nadere informatie

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 ZONE VOOR BEBOUWING (open) 1.1 HOOFDBESTEMMING Er wordt geopteerd voor open bebouwing met een logische ruimtelijke inplanting.

Nadere informatie

1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN

1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN 1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN Specifieke stedenbouwkundige voorschriften Art. 1.1 Zone voor bedrijvigheid 1.1.1 Bestemming Hoofdbestemming: De zone is bestemd voor één handelszaak in parketvloeren.

Nadere informatie

1 Art. 1. Algemene bepalingen

1 Art. 1. Algemene bepalingen 1 Art. 1. Algemene bepalingen 1.1 Schaal en maatvoering De schaal en de daaruit afgeleide maten van het plan zijn indicatief. De werkelijke afmetingen zullen, daar waar noodzakelijk, door een opmeting

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit Stedenbouwkundige voorschriften Februari 2010 Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw Eigendom Vennootschap MAFAR, Louizalaan 149/24, 1050 Brussel. gevolmachtigde : NV. Select Bouw, Iepersestraat 181-185, 8800 Roeselare. BPA nr 1- Dorpskom, gedeeltelijke wijziging E. VK plan dd. 30. 10.

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN OVERZICHT BESTEMMINGSZONES zone 1 zone voor bedrijfswoning zone 2 bedrijfszone zone 3 zone voor verhardingen zone 4 bufferzone Zone 1 zone voor bedrijfswoning 1. KLEUR OF

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE. eengezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen worden toegelaten.

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE. eengezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen worden toegelaten. STEDENBOUWKUNDIGE EN (DOOR DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR AANGEPASTE VERSIE) OMGEVINGSVERGUNNING 201800250 VERKAVELEN VAN GRONDEN VAN ZAND LIGGING AANVRAAG: ELSSCHOT 12 (LOT 1 ) en ELSSCHOT 14 (LOT

Nadere informatie

Provincie West-Vlaanderen GEMEENTE LICHTERVELDE. Stedenbouwkundige voorschriften Ontwerp

Provincie West-Vlaanderen GEMEENTE LICHTERVELDE. Stedenbouwkundige voorschriften Ontwerp Provincie West-Vlaanderen GEMEENTE LICHTERVELDE ADMINISTRATIE RUIMTELIJKE ORDENING, HUISVESTING EN MONUMENTEN EN LANDSCHAPPEN (AROHM) NR: RP990/36011/014.3 Brussel, 12 juli 2005 De Vlaamse Minister van

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN...

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 ARTIKEL 2 - TOEPASSINGSMODALITEITEN... 2 BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN... 3 ARTIKEL 3 - ZONE VOOR KMO... 3 3.1.

Nadere informatie

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Cardiff nv Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Cardiff nv' te Zulte Verordenend grafisch plan 1121B3 Legende Perimeter RUP art. 1: Zone

Nadere informatie

10 DEELPLAN 10 - GARAGE VANDIERENDONCK

10 DEELPLAN 10 - GARAGE VANDIERENDONCK 10 DEELPLAN 10 - GARAGE VANDIERENDONCK Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid 10.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 10.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor

Nadere informatie

16 DEELPLAN BOUWONDERNEMING CANNEYT

16 DEELPLAN BOUWONDERNEMING CANNEYT 16 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid 16.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 16.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor één ambachtelijke bedrijf in functie

Nadere informatie

Het Bijzonder Plan van Aanleg, genaamd Sectoraal BPA 'Zonevreemde bedrijven' te Zulte is samengesteld uit:

Het Bijzonder Plan van Aanleg, genaamd Sectoraal BPA 'Zonevreemde bedrijven' te Zulte is samengesteld uit: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Sectoraal BPA Stanssens 1. Algemene bepalingen voor het sectoraal BPA Art 1.1. Omschrijving Het Bijzonder Plan van Aanleg, genaamd Sectoraal BPA 'Zonevreemde bedrijven'

Nadere informatie

Stedenbouwkundige. voorschriften

Stedenbouwkundige. voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 43 GRUP DEPLA Studiebureau Demey

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 43 GRUP DEPLA Studiebureau Demey STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 43 GRUP DEPLA Studiebureau Demey INHOUD ALGEMENE VOORSCHRIFTEN ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3 ZONE 4 BEDRIJFSGEBOUWEN TOERITTEN, LAAD EN LOSPLAATSEN BUFFERZONE ACHTERUITBOUWZONE OVERDRUK

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 59 GRUP ZONEVREEMDE BEDRIJVEN INGELMUNSTER Studiebureau Demey

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 59 GRUP ZONEVREEMDE BEDRIJVEN INGELMUNSTER Studiebureau Demey STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 59 GRUP ZONEVREEMDE BEDRIJVEN INGELMUNSTER Studiebureau Demey INHOUD BEDRIJF NAERT DEFREYNE ALGEMENE VOORSCHRIFTEN ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3 ZONE 4 ZONE VOOR NIJVERHEIDSGEBOUWEN

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Verkaveling 010/070 (3b) Provincie ANTWERPEN Gemeente BERLAAR Ligging Smidstraat - Hemelshoek Kad. Afd. 1 Sectie D nrs. 548/b&c 544/n 545/c 546/d Verkaveling 010/070 (3b) Dossier

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVERGUNNING V0647 d.d. 26.09.2014 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Voorzieningen voor een inwonende

Nadere informatie

RUP Steven Pleysier. STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE. Koningin Astridlaan 134/ BRUGGE 050/

RUP Steven Pleysier. STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE. Koningin Astridlaan 134/ BRUGGE 050/ 16 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE RUP Steven Pleysier STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba Koningin Astridlaan 134/5 8200 BRUGGE 050/40 40 80 email : ARCHITECTUUR@JONCKHEERE-SB.be

Nadere informatie

ALGEMENE VOORSCHRIFTEN

ALGEMENE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Voorrangsregels bij strijdigheid In geval van betwistingen hebben de grafische aanduidingen voorrang op de geschreven stedenbouwkundige voorschriften. Gemeenschapsuitrustingen en

Nadere informatie

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken Art. 1 Algemeen principe 1.1 Overeenkomstig de tekens van het Bijzonder Plan, gelden de navolgende bepalingen, onverminderd

Nadere informatie

BPA nr. 1/1 TOT 1/9 SECTORAAL BPA INZAKE ZONEVREEMDE ECONOMISCHE ACTIVITEITEN

BPA nr. 1/1 TOT 1/9 SECTORAAL BPA INZAKE ZONEVREEMDE ECONOMISCHE ACTIVITEITEN Provincie West-Vlaanderen GEMEENTE OOSTROZEBEKE Ontwerp Stedenbouwkundige voorschriften BPA nr. 1/1 TOT 1/9 SECTORAAL BPA INZAKE ZONEVREEMDE ECONOMISCHE ACTIVITEITEN ADMINISTRATIE RUIMTELIJKE ORDENING,

Nadere informatie

ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN Art.0.1 Wanneer een bestaand gebouw niet in overeenstemming is met de inrichtingsvoorschriften kunnen toch zowel verbouwingen binnen

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie

Algemene voorschriften. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Op te heffen bepalingen. 2. Instandhoudingsregel. 3.

Algemene voorschriften. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Op te heffen bepalingen. 2. Instandhoudingsregel. 3. voorschriften Algemene voorschriften 1. Op te heffen bepalingen Volgende voorschriften en bepalingen worden opgeheven bij goedkeuring van onderhavig RUP: De bepalingen het gewestplan Ieper-Poperinge (KB

Nadere informatie

2 DEELPLAN 2 - BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW DE AKKER

2 DEELPLAN 2 - BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW DE AKKER 2 Specifieke stedenbouwkundige voorschriften Art. 2.1 Zone voor bedrijvigheid 2.1.1 Bestemming Hoofdbestemming: De zone is bestemd voor opslag en kleine ambachtelijke bedrijvigheid in functie van min.

Nadere informatie

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. TERMINOLOGIE Voor de toepassing van de onderhavige voorschriften wordt verstaan onder: 1. Halfopen bebouwing: bebouwingswijze waarbij het hoofdgebouw slechts één gemene

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Vanderstraeten Transport bvba Nazareth - 19/09/2016 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Gemeentelijk RUP Vanderstraeten Transport bvba Nazareth - 19/09/2016 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1 Artikel 1. WIJZE VAN METEN Bij toepassing van deze voorschriften wordt als volgt gemeten: 1 de hoogte/de nokhoogte van een bouwwerk: vanaf het gemiddelde peil op de rooilijn

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING Provincie Arrondissement Gemeente/Stad Verkaveling VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE GRIMBERGEN MEERSTRAAT 1 / 7 1. Voorschriften

Nadere informatie

GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE. Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing

GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE. Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing Informatief Toelichting bij de gewenste ruimtelijke context Bepalingen met betrekking tot bestemming - De hoofdbestemming: residentieel

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010

Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010 Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften art. 0: algemene bepalingen 1. begrippen 1.1. hoofd- en nevenbestemming De hoofdbestemming is de bestemming die meer dan 80% van de bebouwde oppervlakte mag innemen. De

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften art. 0: algemene bepalingen 1. begrippen 1.1. hoofd- en nevenbestemming De hoofdbestemming is de bestemming die meer dan 80% van de bebouwde oppervlakte mag innemen. De

Nadere informatie

Izegem, Hondekensmolenstraat / Katteboomstraat

Izegem, Hondekensmolenstraat / Katteboomstraat Izegem, Hondekensmolenstraat / Katteboomstraat Izegem, Hondekensmolenstraat / Katteboomstraat Izegem, Hondekensmolenstraat / Katteboomstraat Izegem, Hondekensmolenstraat Stedenbouwkundige voorschriften

Nadere informatie

Gemeente Westerlo Verkaveling Zoerle Parwijs

Gemeente Westerlo Verkaveling Zoerle Parwijs PROVINCIE ANTWERPEN 63 35010 GEMEENTE WESTERLO VERKAVELING TE ZOERLE PARWIJS Percelen 3 e Afdeling Sectie A nrs. 351a, 352h, 342, 343d deel. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL 1 ALGEMEENHEDEN 1.1 Ruimtelijke

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT Verordenende voorschriften toelichting 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Opgave van de voorschriften die strijdig zijn met het RUP en die

Nadere informatie

Gemeente Wingene. Activiteiten Fase 1. Gedeeltelijke wijziging ontwerp

Gemeente Wingene. Activiteiten Fase 1. Gedeeltelijke wijziging ontwerp intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be west-vlaamse 1/27 1/22 1/23 1/19 1/15 1/16 1/17 Gemeente Wingene SBPA inzake Zonevreemde Economische Activiteiten

Nadere informatie

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften december 2018 Gemeentelijk

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE VOOR HOOFDGEBOUW(EN) BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE VOOR HOOFDGEBOUW(EN) BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Dossier nr : Daalbroekstraat 40 en Heirbaan, aantal kavels : 3 Gemeente : Lanaken, 3 de afdeling, Rekem Aanvrager : Consoorten Gorissen 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE

Nadere informatie

VERKAVELING ADEGEM, VELDEKENS +17

VERKAVELING ADEGEM, VELDEKENS +17 VERKAVELING - 9991 ADEGEM, VELDEKENS +17 HET VERKAVELINGSPLAN De verkaveling is gelegen in woongebied met landelijk karakter en geniet een prachtig verzicht over het achterliggende agrarisch gebied. Ze

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat goedgekeurd dd. 6/04/1994 tabel open ruimten zone 25 26 27 28 kleur en/of raster zijkavelgrens plaatsing in meter t.o.v. achterkavelgrens bouwstrook max. % bezetting

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Algplanid: rup_30000_213_00086_00001 wijzigingen 12 maart 2009 goedgekeurd door deputatie

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017 GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017 1. Bestemmingsvoorschriften 1.1. Hoofdbestemming Bouwen van ééngezinswoningen 1.2. Nevenbestemming

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 39 Sint-Jozefskwartier

voorschriften bpa nr. 39 Sint-Jozefskwartier voorschriften bpa nr. 39 Sint-Jozefskwartier goedgekeurd dd. 14/11/1978 tabel bouwzones zone 1 2 3 4 5 6 7 kleur en/of raster plaatsing in meter t.o.v. achterkavel max.% bezetti ng breedte in m. kavel

Nadere informatie

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften 1 Vul dit addendum zo veel keer in als u verschillende groepen van voorschriften wil opmaken. 2 Vul in op welke kavels deze specifieke voorschriften van

Nadere informatie

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE PROVINCIE: Oost-Vlaanderen GEMEENTE: Laarne RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 42010 DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 30/03/05 Opmaak Sandrien Paeleman 29/06/05 Aanpassingen na plenaire vergadering

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VAN EEN VERKAVELING, GELEGEN TE DESTELBERGEN (Heusden), LANGS DE WELLINGSTRAAT. BEKEND TEN KADASTER DESTELBERGEN 4 e AFDELING HEUSDEN 1 STE AFDELING, SECTIE

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

RUP DROWA aanhangwagens bvba

RUP DROWA aanhangwagens bvba RUP DROWA aanhangwagens bvba ontwerp november 2012 Stedenbouwkundige voorschriften Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door

Nadere informatie

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen 2. Stedenbouwkundige voorschriften 2.1. Algemeen 2.1.1. Begrippen bezettingsgraad De verhouding van de bebouwde oppervlakte van het deel van het perceel binnen een welbepaalde zone t.o.v. het volledige

Nadere informatie

DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

PROVINCIE LIMBURG STAD BORGLOON

PROVINCIE LIMBURG STAD BORGLOON PROVINCIE LIMBURG 63-33250 STAD BORGLOON SECTORAAL BIJZONDER PLAN VAN AANLEG " ZONEVREEMDE BEDRIJVEN " BPA LOOZA - wijziging en uitbreiding Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende de ruimtelijke

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN PROVINCIE GEMEENTE OOST-VLAANDEREN DESTELBERGEN ONTWERP BPA PANHUISSTRAAT Opdrachtgevend bestuur HET GEMEENTEBESTUUR STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Aanpassing groenzone na advies gecoro dd. 10/01/2007

Nadere informatie

-1_. ff" ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit.

-1_. ff ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit. -1_ STEDENBQUWKUNENGE VQORSCHR FTEN B J DE AANVRAAG VOQR EEN VERKAVEL NGSVERGUNN NG VUUR GRUNDEN GELEGEN TE ANZEGEM - KASTER, KASTERSTRAAT. Gezien en 90edgekeurd door ff" ming van Deseøfé - --2-a~-ME+-za-w----»

Nadere informatie

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Gelet op de bestaande woonvormen in de onmiddellijke omgeving, de ligging

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ01021 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Wijnegem Oktober 2015 Provincie: Gemeente

Nadere informatie

Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW. van grond gelegen: Tramstraat z/n. Sectie P - Nummer 245 B5. Stedenbouwkundige Voorschriften

Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW. van grond gelegen: Tramstraat z/n. Sectie P - Nummer 245 B5. Stedenbouwkundige Voorschriften A 2, Provincie Antwerpen Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW van grond gelegen: Tramstraat z/n Sectie P - Nummer 245 B5 Stedenbouwkundige Voorschriften AANGEPAST DOOR STAD TURNHOUT 1/6 t STEDENBOUWKUNDIGE

Nadere informatie

RUP Driegaaienstraat

RUP Driegaaienstraat RUP Driegaaienstraat ontwerp oktober 2016 Stedenbouwkundige voorschriften Cluster omgeving Dienst ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2016 De

Nadere informatie

Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woonlinten in woonuitbreidingsgebied. In opdracht van : gemeentebestuur Nazareth. Deel 2 :Stedenbouwkundige voorschriften

Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woonlinten in woonuitbreidingsgebied. In opdracht van : gemeentebestuur Nazareth. Deel 2 :Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woonlinten in woonuitbreidingsgebied In opdracht van : gemeentebestuur Nazareth Deel 2 :Stedenbouwkundige voorschriften GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 2. Bepalingen. toelichting en visie

ALGEMENE BEPALINGEN TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 2. Bepalingen. toelichting en visie Voorschriften ALGEMENE BEPALINGEN 1. V e r k a v e l i n g s v oor s c h r i f te n De bepalingen (tekstueel en grafisch) van de delen van de verkaveling VK136/65 dd. 04/03/1966 en dd. 14/05/1997 en VK

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

BPA 22 DEN ABEEL. Hoofd gebouwen Plaatsing in m t.o.v. rooilijn. Max. te bebouwen oppervlakte. Volume in m. gelijkvloers diepte

BPA 22 DEN ABEEL. Hoofd gebouwen Plaatsing in m t.o.v. rooilijn. Max. te bebouwen oppervlakte. Volume in m. gelijkvloers diepte hoofd neven in % in m² V/T Bestemg Kavel breedte Max. te bebouwen oppervlakte zijkavel grens achterkavel gr. diepte gelijkvloers diepte verdieping gem. hoogte kroonlijst imum aantal bouwlagen onder kroonlijst

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 18 Kerklaan Noord

voorschriften bpa nr. 18 Kerklaan Noord voorschriften bpa nr. 18 Kerklaan Noord goedgekeurd dd. 3/05/1978 tabel bouwzones zone 1 2 3 4 5a 5b 6 7 8 9 10 11 kleur en/of raster plaatsing in meter t.o.v. achterkavel max.% bezetti ng breedte in m.

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING VIJVERSTRAAT (1-3) TE MECHELEN. 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Getekend door: Katrien Coenegrachts (Signature) Getekend door: Lode Schops (Signature) Getekend op: 2018-10-10 17:28:29 +01:00 Getekend op: 2018-10-17 08:06:37 +01:00 Reden: Ik keur dit document goed Reden:

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ AANVRAAG VAN EEN VERKAVELINGSVERGUNNING voor kavel 1 van het voorgelegd ontwerp Gemeente 2290 VORSELAAR, Sectie G, nrs.: 16/K, 16/L, 16/P2 Hildering 1 Keizershofstraat

Nadere informatie

Stedenbouwkundige. voorschriften

Stedenbouwkundige. voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften voorkomen Alle materialen en kleuren die worden gebruikt binnen dit plangebied moeten afgestemd worden op de aard, het karakter en de uitstraling

Nadere informatie

Algemene voorschriften. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Op te heffen bepalingen. 2. Instandhoudingsregel. 3.

Algemene voorschriften. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Op te heffen bepalingen. 2. Instandhoudingsregel. 3. voorschriften Algemene voorschriften 1. Op te heffen bepalingen Volgende voorschriften en bepalingen worden opgeheven bij goedkeuring van onderhavig RUP: De bepalingen het gewestplan Ieper-Poperinge (KB

Nadere informatie

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het grafisch plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede

STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede TOELICHTING STEDENBOUWKUNDIG VOORSCHRIFT A. Algemene Voorschriften De dichtheid is op plan aangegeven, ze bedraagt ongeveer 20 woningen

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING De Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening vastgesteld door de gemeenteraad op 26.06.2012 is van toepassing. 1. VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken. Algemeen principe

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken. Algemeen principe STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BPA nr. 4/5 Marktplein en Rijksweg INHOUDSOPGAVE Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken. Art. 1 Algemeen principe 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 6 EREMBODEGEM - FONTEINBOS

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 6 EREMBODEGEM - FONTEINBOS STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 6 EREMBODEGEM - FONTEINBOS PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE EREMBODEGEM BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 6 FONTEINBOS STEDEBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Art. 1 : Algemeenheden

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VERKAVELING APPELTERRE 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW Verkeersgenererende activiteiten zijn hier ongewenst, en

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL VOORAFGAANDE BEPALINGEN... 1 TERMINOLOGIE... 1 WEGENIS...

INHOUDSTAFEL VOORAFGAANDE BEPALINGEN... 1 TERMINOLOGIE... 1 WEGENIS... INHOUDSTAFEL 1. VOORAFGAANDE BEPALINGEN... 1 2. TERMINOLOGIE... 1 3. WEGENIS... 2 3.1. ZONE VOOR ONTSLUITING (O)... 2 4. BEDRIJVENZONES... 2 4.1. ZONE VOOR LOKALE BEDRIJVIGHEID (B)... 2 4.1.1. Bestemming...

Nadere informatie

VERKAVELINGSVERGUNNING - STEDELIJK WOONGEBIED DREEF

VERKAVELINGSVERGUNNING - STEDELIJK WOONGEBIED DREEF STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN TYPE 3 1. Bouwzone type 3 kavels 1 t/m 31 Behoudens de verplichte toegangen / opritten tot de kavels zijn geen andere rechtstreekse toegangen voor autoverkeer naar de openbare

Nadere informatie

2. De begrenzing van het Bijzonder Plan van Aanleg is aangeduid op het plan van de bestaande toestand en het bestemmingsplan.

2. De begrenzing van het Bijzonder Plan van Aanleg is aangeduid op het plan van de bestaande toestand en het bestemmingsplan. 1. Algemene bepalingen voor het uitvoeringsplan Art. 1.1 Omschrijving 1. Het Bijzonder Plan van Aanleg, genaamd Uitvoeringsplan 'BPA N43, Olsene- Machelen' te Zulte is samengesteld uit: - Plan bestaande

Nadere informatie

516 m² m² m² m² - 25.

516 m² m² m² m² - 25. 0 5 10 15 20 25m 0.000 dd. 30.11.2010 intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be west-vlaamse schaal 1/200-29.10 - - 17.00 - - 17.00 - - 18.40-3 502

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey INHOUD BEGRIPPEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3 ZONE 4 ZONE VOOR NIJVERHEIDSGEBOUWEN EN AANVERWANTE VOORZIENINGEN

Nadere informatie

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1.

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1. Voorschriften Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen 1. Begrippen 1.1. Eéngezinswoning Gebouw geschikt voor de huisvesting van één gezin of alleenstaande. 1.2. Nevenbestemming De nevenbestemming

Nadere informatie

Ontwerp BPA NIEUWE ABELE WEST

Ontwerp BPA NIEUWE ABELE WEST Provincie West-Vlaanderen STAD ROESELARE Ontwerp BPA NIEUWE ABELE WEST Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijk planner: Leen Lauwers Wijzigingen: - aangepast aan plenaire vergadering (22.05.2008) Opgemaakt

Nadere informatie

RUP Herziening Hofstraat

RUP Herziening Hofstraat RUP Herziening Hofstraat Openbaar onderzoek Bewonersvergadering 4 september 2017 Inhoud toelichting Situering plangebied Situering planningscontext Aanleiding en procesverloop Doelstellingen van het RUP

Nadere informatie

De ontwerper West-Vlaamse Intercommunale voor Economische Expansie, Huisvestingsbeleid en Technische Bijstand

De ontwerper West-Vlaamse Intercommunale voor Economische Expansie, Huisvestingsbeleid en Technische Bijstand Provincie West-Vlaanderen GEMEENTE OOSTROZEBEKE Stedenbouwkundige voorschriften ontwerp BPA: DE BILK De ontwerper West-Vlaamse Intercommunale voor Economische Expansie, Huisvestingsbeleid en Technische

Nadere informatie