Custodie Zeeland. Jaargang 7 Augustus 2014 Nummer 63. Zomaar gesproken woorden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Custodie Zeeland. Jaargang 7 Augustus 2014 Nummer 63. Zomaar gesproken woorden"

Transcriptie

1 Jaargang 7 Augustus 2014 Nummer 63 Zomaar gesproken woorden dat ik je raakte Mijn niet doordachte zomaar gesproken woorden bleken vast te hechten aan pijnlijke plekken dat ik er was maar niet voor jou dat ik jou miste Mijn niet doordachte zomaar gesproken woorden bleken voort te komen uit egoïstische trekken dat ik er was maar niet voor jou dat je mij miste Mijn niet doordachte zomaar gesproken woorden bleken op te schieten uit eenzame stekken dat ik er was maar niet voor jou ArtemisiA ArtemisiA:

2 25 29/30 augustus 2014 Franciscaanse Jongerenontmoeting: Vanuit heel Europa komen jongeren bijeen in Lourdes bijeen om samen te bidden en te vieren, voor ontmoeting en bezinning. Lees hier meer over elders in deze nieuwsbrief. Vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus Van vrijdag 29 augustus 2014 (19.00 uur) tot en met zondag 31 augustus (16.00 uur) kunt u deelnemen aan een wandelweekend bij het klooster Bij de Kapucijnen, Basilius van Bruggelaan 4, 5363 VA Velp. Thema van het wandelweekend: Betrokkenheid. Zaterdag 13 september 2014 Het is vandaag Open Monumentendag. Ter gelegenheid daarvan wordt in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen een expositie ingericht met als titel: Franciscus verbeeld. Er worden schilderijen van de vorig jaar overleden Jan Scheffers ofm cap tentoongesteld. Martine Buitink zal enkele keramiekbeelden laten zien en veel over Franciscus van Assisi vertellen. De kerk is geopend van tot uur. Meer over dit weekend verder op in deze nieuwsbrief. Vrijdag 12 september Eerste avond van het nieuwe seizoen bij de custodie Oudenbosch. Plaats van samenkomst: Trefpunt onder de basiliek. Aanvang: uur. Donderdag 23 oktober tot en met zondag 26 oktober (14.00 uur) In broederhuis St. Marie in Huijbergen: Keerdagen. Lees hier meer over elders in deze nieuwsbrief. RECTIFICATIE In onze vorige nieuwsbrief schreven we onder meer over de start van het nieuwe seizoen van de custodie Oudenbosch op vrijdag 12 september in het trefpunt onder de basiliek. We noemden daarin een onjuist aanvangstijdstip. De avond begint om uur!

3 Franciscus verbeeld In taal, kleuren en beelden wordt via een kleine tentoonstelling aandacht besteed aan Franciscus van Assisi, die leefde van 1182 tot Beelden en taal kunnen voor ons vaak de grezen van het eindige doorbreken Want zien is meer dan kijken. Bij het zien hoort ook verbeelding, Religie en kunst, ze zijn beide van verbeelding. Franciscus van Assisi kunnen we zien als een monument van eenvoud, vrede, gastvrijheid en naastenliefde. Op zaterdag 13 september, Monumentendag, zijn er in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel in Vlissingen (tegenover het stadhuis) schilderijen te zien van de helaas vorig jaar overleden Jan Scheffers, ofm cap. Ook staan er beelden van Martine Buitink rond het thema. Jan Scheffers. Archieffoto: Peter Vrancken Het boekje Franciscus verbeeld van Jan Scheffers, waarin veel schilderijen van franciscaanse onderwerpen staan, voorzien van korte, toelichtende persoonlijke teksten van Jen, is voor een zacht prijsje te koop. Evenals kaarten van het Zonnelied. Dat alles als een uitnodiging om de weg van de verbeelding te gaan en de overeenkomst te ervaren tussen kunst en religie. Martine Buitink met enkele keramiekbeelden Foto: Peter Vrancken Martine Buitink, lid van de Franciscaanse Beweging, zal aanwezig zijn en kan veel over Franciscus van Assisi vertellen. U bent van harte welkom. De kerk is op Monumentendag geopend van tot uur.

4 BETROKKEN HET HART VAN DE FRANCISCAANSE SPIRITUALITEIT De Franciscaanse Beweging heeft een nieuw boek uitgegeven: Betrokken Het hart van de franciscaanse spiritualiteit van Hans Sevenhoven. De verkoopprijs bedraagt 9,95. Het boek is te bestellen bij het dienstencentrum van de Franciscaanse Beweging in Den Bosch, per per telefoon: en via de webshop: Het boek begint bij Franciscus die in zijn leven betrokken raakte op zijn medemensen, bij voorkeur minderen, mensen die lijden aan de manier waarop de wereld was georganiseerd. Zijn betrokken zijn op God blijkt bij onderzoek de bron van zijn verhouding tot mensen. In zijn boek gaat Hans Sevenhoven op zoek naar het hart van de franciscaanse spiritualiteit in de hoop de bron te vinden die deze spiritualiteit in beweging zet en houdt: hoe raak je betrokken op mensen en schepselen én op de Schepper zelf? Dit inspirerende boek toont ons, aan de hand van het leven van Franciscus, een scala aan mogelijkheden in het kader van zorg voor de medemens: betrokkenheid. Betrokken Het hart van de franciscaanse spiritualiteit is een prachtig boekje om cadeau te geven! Betrokken Het hart van de franciscaanse spiritualiteit door Hans Sevenhoven; foto s: Hettie van Delden s-hertogenbosch: Franciscaanse Beweging, pag. ISBN NUR 713-9,95

5 De franciscaanse weg in je leven Een kennismaking met de franciscaanse spiritualiteit Ontmoetingshuis t Stoofje biedt belangstellenden de gelegenheid om nader kennis te maken met Franciscus en zijn spiritualiteit. Vanaf woensdag 1 oktober a.s. worden er hierover zes tweewekelijkse bijeenkomsten verzorgd. Tijdens deze bijeenkomsten luisteren we naar hoofdstukken uit het leven van Franciscus. Bij ieder hoofdstuk gaan we op zoek naar de levenshouding die daarin naar voren komt. Vervolgens lezen we enkele franciscaanse teksten die daarbij aansluiten. Tenslotte gaan we met elkaar in gesprek over wat ons raakt in deze manier van leven en wat dit ons te zeggen heeft. De bijeenkomsten worden gehouden in t Stoofje, Stoofstraat 15 te Oudenbosch en duren van tot uur. De kosten bedragen 40 euro. Informatie en opgave: Kees van der Ham: telefoon: ; cvanderham@home.nl Voor informatie over de custodie Oudenbosch kunt u zich wenden tot Sonja van den Bergh René Palings Lollestraat 11A Mgr. Van Rooijstraat GK Oudenbosch 4711 AL St. Willebrord Telefoon: f.b.oudenbosch@gmail.com Keerdagen bij de broeders van Huijbergen Het bekeringsproces van Franciscus (en van onszelf) Onder de titel 'Keerdagen' organiseert de franciscaanse custodie Bergen op Zoom e.o. in samenwerking met en ten huize van de Broeders van Huijbergen een nieuw bezinningsweekend, geïnspireerd door Franciscus. Het geheel is ingebed in de dagorde en het leefritme van de broeders. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij open staan voor het aanbod en actief aan het gehele programma deelnemen. Aan deze bezinningsdagen kunnen maximaal 8 mensen deelnemen en inschrijving vindt plaats in volgorde van aanmelding. Wees er dus snel bij als je belangstelling hebt! Data: Locatie: Organisatie: Kosten: donderdag 23 oktober (15.30 uur) tot en met zondag 26 oktober (14.00 uur) Broederhuis St. Marie, Huijbergen (West-Brabant) Custodie Bergen op Zoom i.s.m. de Broeders van Huijbergen 110,- incl. overnachting, maaltijden, koffie/thee, schriftelijke informatie e.d. Mocht het bedrag een belemmering vormen, bespreek dit dan even.

6 Stoutenburg: Informatiemiddagen en Koken met de seizoenen Kom naar een informatiemiddag van Milieuproject Stoutenburg als je wilt weten hoe de bewoners er wonen, wat ze doen en waarom. Je krijgt informatie over het project en een rondleiding door huis, moestuin en bos. Data en tijd: 31 augustus, 26 oktober en 23 november ( uur). Meer informatie: mail naar of bel naar Kosten: vrijwillige bijdrage. Koken met de seizoenen: Vegetarisch koken met biologische groenten van het seizoen uit de tuin van Stoutenburg. Samen oogsten, groenten schoonmaken, een maaltijd bereiden en genieten van het (h)eerlijke eten. Data en tijd: 14 augustus, 11 september, 2 oktober, 13 november en 11 december (steeds van tot uur). Meer informatie en aanmelding: mail naar post@stoutenburg.nl of bel naar en vraag naar Carolien Looman. Kosten: 15,00 per keer. Locatie: Franciscaans Milieuproject Stoutenburgerlaan PB Stoutenburg.

7 Aanbod vanuit Franciscaans Jongeren Werk (18 30 jaar). Europese Franciscaanse Jongerenontmoeting in Lourdes/Frankrijk Vanuit heel Europa komen die dagen jongeren bijeen om samen te bidden en te vieren, voor ontmoeting en bezinning. Data: 25-29/30 augustus 2014 Prijs: 350 of 450,00 Franciscaans Jongeren Treffen 2014 Data: oktober 2014 in Megen. Thema van dit jaar is: Goed nieuws! Informatie en opgave Theo van Adrichem ofm Kloosterstraat 6, 5366 BH Megen Telefoon: / website: Ga voor een uitgebreid overzicht van franciscaanse activiteiten in Nederland naar:

8 Franciscaanse spiritualiteit Wilt u meer lezen over de Franciscaanse spiritualiteit? Bezoekt u dan eens een van de onderstaande websites wordpress.comwww.stoutenburg.nl Disclaimer Deze gratis digitale nieuwsbrief verschijnt onregelmatig, maar in ieder geval zodra er nieuws te melden is. De nieuwsbrief wordt verspreid onder alle leden van de Franciscaanse Beweging in Zeeland, waarvan wij het adres kennen. Bovendien wordt deze nieuwsbrief ook verstuurd naar een groot aantal leden van de Custodie Oudenbosch, alle overige custodieën en personen, die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de Franciscaanse Beweging alsmede naar andere geïnteresseerden. Kent u wellicht mensen die de nieuwsbrief niet hebben ontvangen, maar hem wel graag willen ontvangen? Persoonlijk aanmelden kan door een te sturen aan de redactie: custodiezeeland@gmail.com. Afmelden kan met een naar hetzelfde adres. Vermeld a.u.b. wel altijd de onderwerpregel in de laatste aan u verzonden nieuwsbrief. Nieuws? Heeft u ook nieuws voor onze digitale nieuwsbrief? Graag een naar de redactie: custodiezeeland@gmail.com. Wilt u in ieder geval uw naam en telefoonnummer vermelden, zodat we in voorkomend geval contact met u kunnen opnemen? Foto s? Wanneer u ons foto s stuurt kunnen wij deze uitsluitend plaatsen, wanneer daarvoor geen rechten (ook aan derden) zijn verschuldigd. Wilt u dat uitdrukkelijk in uw vermelden? Met toezending van foto s verklaart u zich hiermee bekend. Wilt u altijd de naam van degene die de foto heeft gemaakt vermelden? Fotoverantwoording De foto in de kop van deze nieuwsbrief is gemaakt door Peter Vrancken Overname van tekst uit deze digitale nieuwsbrief is uitsluitend toegestaan onder vermelding van: ''Bron: digitale nieuwsbrief Franciscaanse Beweging, custodie Zeeland''. Voor het overnemen van beeldmateriaal is voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie nodig.

Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62. Ruïne in het water

Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62. Ruïne in het water Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62 Ruïne in het water Ik kan je zien en toch ook niet een donkere schim die afsteekt tegen de door de zon beschenen en vanuit het water omhoog rijzende toppen Glinsterende golven

Nadere informatie

Jaargang 7 September 2014 Nummer 64. Bron van ons bestaan

Jaargang 7 September 2014 Nummer 64. Bron van ons bestaan Jaargang 7 September 2014 Nummer 64 Bron van ons bestaan Onze Vader, bron van ons bestaan De eenheid verbindt ons Het licht schijnt in ons De liefde vult ons hart In de hemel en hier op aarde Inspireer

Nadere informatie

Jaargang 7 April 2014 Nummer 59. Geluk

Jaargang 7 April 2014 Nummer 59. Geluk Jaargang 7 April 2014 Nummer 59 Geluk Gelukkig zijn is heel eenvoudig Het geheim zit in het zijn niet in weemoed en verlangen naar wat was en wat kan zijn Maar in dat wat zich nu aandient ook al doet het

Nadere informatie

Jaargang 6 Januari 2013 Nummer 43. Br. Jan Scheffers heeft deze aarde verlaten

Jaargang 6 Januari 2013 Nummer 43. Br. Jan Scheffers heeft deze aarde verlaten Jaargang 6 Januari 2013 Nummer 43 Br. Jan Scheffers heeft deze aarde verlaten Afgelopen vrijdagmiddag, 25 januari 2013, is ons aller broeder Jan Scheffers ofmcap (1936-2013) overleden. Zaterdag 2 februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING augustus 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING augustus 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 254 26 augustus 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Franciscus ter schure in Open Deur

Nadere informatie

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015 Onderweg met Franciscus We gaan iets nieuws beginnen... Deze folder gaat over iets nieuws. In het komend seizoen bieden we een aantal activiteiten

Nadere informatie

Jaargang 6 September 2013 Nummer 52. Terugblik. Zoekend naar een echo in het donker weerklank van mijn ziel. vervlogen de dagen

Jaargang 6 September 2013 Nummer 52. Terugblik. Zoekend naar een echo in het donker weerklank van mijn ziel. vervlogen de dagen Jaargang 6 September 2013 Nummer 52 Terugblik Zoekend naar een echo in het donker weerklank van mijn ziel vervlogen de dagen Ik kijk achterom verleden pakt mijn hand en neemt me mee naar onbekende hoogten

Nadere informatie

Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015

Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015 Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015 Vanaf 13.30 uur: inloop met koffie/thee [grote zaal/tuin] 14.00 uur: Opening door coördinator Fer van der Reijken [grote zaal] Drie rondes activiteiten Ronde

Nadere informatie

Franciscus van Assisi ( )

Franciscus van Assisi ( ) Franciscus van Assisi (1182-1226) Franciscus, waarom loopt iedereen achter jou aan? Je bent maar klein, niet mooi en je bent niet geleerd. En toch lopen massa s mensen achter je aan. Hoe krijg je dat voor

Nadere informatie

WORKSHOPS SEPTEMBER MEGEN FRANCISCAANS JONGEREN TREFFEN (FJT) OCHTEND EN MIDDAGPROGRAMMA

WORKSHOPS SEPTEMBER MEGEN FRANCISCAANS JONGEREN TREFFEN (FJT) OCHTEND EN MIDDAGPROGRAMMA 23 25 SEPTEMBER MEGEN OCHTEND EN MIDDAGPROGRAMMA Tijdens het ochtend programma worden we meegenomen door franciscaan Guy Dilweg (links) en jezuïet Nikolaas Sintobin (rechts) in hoe hun ordestichters de

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

Het jaar 2016 is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van de

Het jaar 2016 is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van de NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 260 14 oktober 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Het Jaar van de Barmhartigheid Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Jongerenviering op 25 oktober in Vlissingen

Nadere informatie

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan.

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan. Geachte belangstellende, Allereerst bieden wij u bij het begin van dit nieuwe jaar onze beste wensen voor 2015 aan. Graag brengen wij u ook nu weer op de hoogte van het laatste nieuws over de activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Beste lezer, Dit jaar is tot nu toe vol activiteiten geweest en er staat ook nog van alles te gebeuren! Expositie Het weekend van 13 en 14 mei in de Oude School te Kortenhoef,

Nadere informatie

PKN gemeente Het Anker

PKN gemeente Het Anker PKN gemeente Het Anker januari 2018 5de jaargang # 1 Van de redactie Kerst en oudjaar liggen weer achter ons en een nieuw jaar ligt nog geheel blanco voor ons. Wat zal het brengen? Geluk en voorspoed of

Nadere informatie

5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015

5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015 5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015 01. Foto van de maand ZOMER met als thema ZOMERS ETEN EN DRINKEN. Aanvullende info Foto van de maand : 1. Foto maken in de hoogste resolutie (beste camerastand). 2. In

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING november 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING november 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 266 25 november 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Dit is de actuele versie van het

Nadere informatie

MORGENSTOND KORT WEEK 39

MORGENSTOND KORT WEEK 39 MORGENSTOND KORT WEEK 39 Jaartekst 2017-2018 Visie van de oudsten Omzien naar elkaar en andere in onze omgeving en met elkaar groeien in discipelschap, tot eer van onze Heer Jezus Christus en tot opbouw

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 249 1 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Dankwoord van mgr. Huub Ernst,,De viering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande UITNODIGING om bij elkaar op Verhaal te

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

40 e jaargang nr 1 Programma 2015

40 e jaargang nr 1 Programma 2015 40 e jaargang nr 1 Programma 2015 Het programma van de basisgroep De Vier Handen moet nog nader worden ingevuld. Wel staan de data grotendeels vast. Het bestuur doet bij dezen een dringend beroep om je

Nadere informatie

Weesp Dementievriendelijk. NIEUWSBRIEF, september 2018, jaargang 3

Weesp Dementievriendelijk. NIEUWSBRIEF, september 2018, jaargang 3 Weesp Dementievriendelijk NIEUWSBRIEF, september 2018, jaargang 3 1. Het Alzheimer café Weesp van 4 oktober 2018. Het Alzheimercafe Weesp bestaat 10 jaar! Om dat te vieren is er een speciaal programma

Nadere informatie

Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014

Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014 Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014 Antonius van Padua Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl September 13 september

Nadere informatie

BOUWEN MET JACQUES HURKS

BOUWEN MET JACQUES HURKS BOUWEN MET JACQUES HURKS Dit jaar is het veertig jaar geleden dat architect Jacques Hurks stierf. Hurks woonde het grootste deel van zijn leven in Roosendaal. Reden om hem te gedenken met een tentoonstelling

Nadere informatie

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019 HOEKSTIEN NIEUWS Maart 2019 Surhuisterveen, 21 maart 2019 Op weg naar Pasen De komende weken leven we met de kinderen toe naar het Paasfeest. Het thema dat we daarbij volgen is: Pak mijn hand. Het zijn

Nadere informatie

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Woon- en Zorgcentrum St. Franciscus in Coevorden bestaat al sinds 1958 en is het oudste katholieke woon- en zorgcentrum in Drenthe. In 2006 is het oude

Nadere informatie

januari Agenda Agenda februari Open dag uur: uur: uur: leerkrachten alle klassen vrij zaterdag de leerlingen. In twee kleuterklasse

januari Agenda Agenda februari Open dag uur: uur: uur: leerkrachten alle klassen vrij zaterdag de leerlingen. In twee kleuterklasse Nieuwsbrief 22 januari 2016 (redactie Koos Blasé) Agenda januari (N.B. aanvangstijd ouderavondenn is 20.00 uur tenzij anders vermeld) 25 jan Studiedag leerkrachten, alle klassen vrij 26 jan Ouderavond

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 2 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Privacy

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente. Vlissingen. Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd

Protestantse Gemeente. Vlissingen. Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd Protestantse Gemeente Vlissingen Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd Voorganger : Ds. Pim Steenbergen Ouderling van dienst : Martin Dekker Organist : Jos Vogel Lector

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur.

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur. Kerstinfo In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten Woensdag 13 december 2017. Jaargang 31 Volgende Info verschijnt op wo 10 januari 2018 De Uilenburcht Zesstedenweg

Nadere informatie

ZwangerRetreat. Voel je vitaal bij ROOTZ! 30 en 31 maart Vitale groet, Mirjam Dreijer & Monique Goemans

ZwangerRetreat. Voel je vitaal bij ROOTZ! 30 en 31 maart Vitale groet, Mirjam Dreijer & Monique Goemans ZwangerRetreat 30 en 31 maart 2019 Tijd voor jezelf! De kleine in je buik, je voorbereiden op jouw bevalling. Ontspannen en de zinnen verwennen. Gezond & biologisch eten. Vragen kunnen stellen, vol inspiratie

Nadere informatie

CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016. Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit.

CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016. Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit. CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016 SALES GEMONDSEWEG 41 5481 XW SCHIJNDEL www.oblaten.osfs.nl SALESIANUM Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit.

Nadere informatie

STAR. Naald & Draad-dag. Thistles.nl Opzoomerlaan AP Hellevoetsluis Jaargang : 1 Maandag : 16 mei 2016

STAR. Naald & Draad-dag. Thistles.nl Opzoomerlaan AP Hellevoetsluis Jaargang : 1 Maandag : 16 mei 2016 STAR Thistles.nl thistles@thistles.nl Opzoomerlaan 120 3221AP Hellevoetsluis 0610398703 Jaargang : 1 Maandag : 16 mei 2016 Na een periode met fantastisch weer, heerlijk zo in de maand mei, is het nu een

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1.

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1. OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie Jubelparkmuseum Het Jubelparkmuseum is in Brussel. Het Jubelparkmuseum heet zo omdat het in het Jubelpark ligt. Het Jubelparkmuseum is een van de grootste musea van België. Het is een oud museum. Leopold

Nadere informatie

23 september 9.30 uur ds. D. Verboom, Leiden, Den Haag. Afscheid twee diakenen. 30 september 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag.

23 september 9.30 uur ds. D. Verboom, Leiden, Den Haag. Afscheid twee diakenen. 30 september 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag. Nieuwsbrief De Lichtbron 14 21 september 2018 Lichtbron-inspiratie - Nieuwe morgen Nieuwe morgen nieuwe dag nieuwe mogelijkheden om zon te zijn voor de mensen om zon te zijn wanneer het regent. Nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

OUD-KATHOLIEK JONGERENPASTORAAT

OUD-KATHOLIEK JONGERENPASTORAAT OUD-KATHOLIEK JONGERENPASTORAAT ACTIVITEITENSEIZOEN 2017-2018 BERICHT VAN DE JONGERENPASTORES Hallo allemaal! Ook dit seizoen hebben we weer een folder met alle jongerenactiviteiten voor je klaargemaakt.

Nadere informatie

Jacobswandeling voor 55 plus

Jacobswandeling voor 55 plus Provider activiteiten Jacobswandeling voor 55 plus Er kan nogal wat gebeuren met je geloof, met je beleving van het leven als je wat ouder wordt. Als je werk stopt of je stopt met werken, als je kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 255 2 september 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Paus Franciscus gaat Vaticaan reorganiseren

Nadere informatie

Korpsnieuws juni

Korpsnieuws juni Korpsnieuws juni - 2019 Even voor stellen uw komende korpsofficieren Aux. Kapitein Silvia van Boven Majoor Irene Jouvenaar Even voorstellen! Dat klinkt misschien wel een beetje saai en voorspelbaar. Natuurlijk

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag van epifanie Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector: Organist : ds. L. Wüllschleger : mw. Gerdi

Nadere informatie

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept Startweekend 2017 Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september Huis van God en mensen startweekend sept. 2017 1 Op de startzondag zeggen we tegen elkaar: Kijk de kerk met haar eeuwenoude traditie. Haar

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.1 van januari 2018 1. Nieuwjaarstreffen De contactmiddag op 12 januari 2018 in het

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger : Ds. Joh. Visser (Antwerpen) Ouderling v dienst : Dhr. Hans Koster Lector : Dhr. Bram Leenhouts Organist :

Nadere informatie

Gebedskalender Juni 2019

Gebedskalender Juni 2019 Gebedskalender Juni 2019 Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen. 2 korinthe

Nadere informatie

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Met deze Gebedskalender maak je een week lang elke dag tijd om naar Gods stem te luisteren. Neem de tijd om stil te zijn. Wanneer je gehaast of gejaagd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Onze nieuwsbrief heeft een ander uiterlijk gekregen. We gaan onze vrienden op een andere manier informeren over zaken die in het Princenhaags museum spelen. Vrienden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING november 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING november 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 218 20 november 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bisschoppenconferentie bidt voor slachtoffers

Nadere informatie

2313 KW Leiden - Donderdag (koopavond): Telefoon: Zaterdag

2313 KW Leiden - Donderdag (koopavond): Telefoon: Zaterdag Najaar 2014 Er zijn weer volop ontwikkelingen in ons atelier, die we graag delen middels deze nieuwsbrief. In deze editie: * De expositie van Atelier Phantasma in de Tolkienwinkel in Leiden; * 10 jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING augustus 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING augustus 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 205 16 augustus 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Hoe gaat het met onze pastor Bernard?

Nadere informatie

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Geachte ouder(s) / verzorger(s), 8 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij de eerste nieuwsbrief van 2018! Goed om elkaar weer te ontmoeten na twee vrije weken. We wensen alle kinderen, ouders en alle anderen die betrokken zijn bij onze

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops, lotgenotencontact, bijeenkomsten, individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid

Nadere informatie

laudato si Schepping De mooiste teksten om God te danken en te loven

laudato si Schepping De mooiste teksten om God te danken en te loven laudato si De Schepping De mooiste teksten om God te danken en te loven Inhoudsopgave Inleiding Eduard Kimman S.J...3 In het begin schiep God Genesis 1,1-5...4 Alles is liefkozing van God paus Franciscus,

Nadere informatie

Met trots presenteert de afdeling Vrije Tijd:

Met trots presenteert de afdeling Vrije Tijd: Met trots presenteert de afdeling Vrije Brabants Walfestival met Corry Konings Vrijdagmiddag 25 april 33,00 inclusief entree en 2 consumpties Woensdrecht 1 vrijwilliger per 3 deelnemers Dagtochtennummer:721403

Nadere informatie

Welkom, wat fijn dat je belangstelling voor ons hebt. Waarom zou je als vrijwilliger een tijdje met ons willen meewerken en op het landgoed wonen?

Welkom, wat fijn dat je belangstelling voor ons hebt. Waarom zou je als vrijwilliger een tijdje met ons willen meewerken en op het landgoed wonen? Beste lezer, Welkom, wat fijn dat je belangstelling voor ons hebt. Waarom zou je als vrijwilliger een tijdje met ons willen meewerken en op het landgoed wonen? Met die vraag begint het en in dit boekje

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Maart

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Maart Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Maart 2015 ZONDAG 1 MAART Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers 3 MAART het Rode Kruis, inclusief materiaal MAANDAG 9:30-11:30 uur Biljarters Recreatief

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen Antonius van Padua Activiteiten Maart Juli 2015 Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl Maart 4 maart Woensdag 10.30 12.15 uur. Leerhuis. Verzorgd door Albert Meijer. 4 maart

Nadere informatie

Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede. Voor ouderen met meer zorg: Lunteren

Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede. Voor ouderen met meer zorg: Lunteren Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede Voor ouderen met meer zorg: Lunteren Wilt u er even tussen uit met een groep ouderen? Dan bent u van harte welkom op één van onze vakantieweken! Deze weken

Nadere informatie

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Programma Januari 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand januari. U bent van harte welkom om hier aan deel te

Nadere informatie

Prokkelweek. maandag 3 t/m zaterdag 8 juni. 1 week als voorbeeld voor de rest van het jaar

Prokkelweek. maandag 3 t/m zaterdag 8 juni. 1 week als voorbeeld voor de rest van het jaar Prokkelweek maandag 3 t/m zaterdag 8 juni 1 week als voorbeeld voor de rest van het jaar Prokkel Prokkel: een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en zonder beperking Prokkelen kan op alle levensdomeinen:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Nieuwe kunst in Wijkkamer de Dommer!

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

Jaargang 6 December 2013 Nummer 55. Kerstgedachte

Jaargang 6 December 2013 Nummer 55. Kerstgedachte Jaargang 6 December 2013 Nummer 55 Kerstgedachte Een kribbe, kijk eens: slaap maar zacht Ik wikkel je in doeken Hier in een stal in Bethlehem Zo staat het in de boeken En kijk, een ster die helder straalt

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Lichtbron Lichtbron-inspiratie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Lichtbron Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 14-21 april Lichtbron-inspiratie Ik was op witte donderdag bij de Paasviering van de Pieter van der Plasschool in de Lichtbron. Een aantal kinderen lag voor in onze kerk op

Nadere informatie

Biddag Brouwershaven

Biddag Brouwershaven Biddag 2018 03-12 Brouwershaven Votum en groet Zingen Ps 29: 1,4,5 Gebed Schriftlezing Lukas 10: 1,2; 38-42 Zingen Ps 127: 1,2 Prediking Lukas 10: 42 Zingen Opw 462 (of luisteren) Zingen GK 22 Belijden

Nadere informatie

Activiteitenkalender SFX

Activiteitenkalender SFX Activiteitenkalender SFX augustus 2015 Beste parochiaan of belangstellende, In dit boekje vindt u een overzicht van de activiteiten, die dit jaar op onze pastorie of in onze kerk op t Zand worden georganiseerd.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de redactie. De Boodschap

NIEUWSBRIEF. Van de redactie. De Boodschap april 2018 5de jaargang # 4 Van de redactie Deze keer een interessante bijdrage van Theo Boogaard over bidden in de kerk. Maar weinigen onder ons die dit zouden willen of kunnen en nu dan een blik achter

Nadere informatie

Uit de Regel voor de Nikola - kommuniteit:

Uit de Regel voor de Nikola - kommuniteit: Nikola-kommuniteit De Nikola-kommuniteit is een religieuze leefgemeenschap van mannen en vrouwen die een viertal huizen bewonen in Utrecht. De gemeenschap werd opgericht in 1964. Zij ontstond als de kerngroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen:

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen: Nieuwsbrief Vrije Tijd week 27 05 Juli 2018 Nieuws Agenda 7 juli : Lunchen in Zeist 14 juli : Optreden Pop-Eye 18 juli : De Zorgshow 22 aug : BBQ in Doorn 7 sept : Varen met de Eendracht Mededelingen:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

Een week tekenen, schilderen en nog zo veel meer! Het leven vieren vanuit je innerlijke kracht in verbinding met de elementen

Een week tekenen, schilderen en nog zo veel meer! Het leven vieren vanuit je innerlijke kracht in verbinding met de elementen Het leven vieren vanuit je innerlijke kracht in verbinding met de elementen In het gastvrije huis (voormalig postkantoor) van Lili en Patrick te Malancourt in Frankrijk, ongeveer 25 km ten N.W. van Verdun,

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Wij wensen u een gezegende kerkdienst 1e zondag van de veertigdagentijd Viering Heilig Avondmaal Voorganger Ouderling v dienst Lector Organist Vanmorgen : Ds. Pim Steenbergen : Martin Dekker

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

STAR. Wij wensen u een heerlijke zomer en een fantastisch najaar. Ferdinand & Liezbeth

STAR. Wij wensen u een heerlijke zomer en een fantastisch najaar. Ferdinand & Liezbeth STAR www.thistles.nl thistles@thistles.nl Opzoomerlaan 120 3221AP Hellevoetsluis +31610398703 Jaargang : 2 Donderdag : 15 juni 2017 Wij wensen u een heerlijke zomer en een fantastisch najaar Ferdinand

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer,

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer, NieuwsBr wsbrief ief nr.4, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Dit jaar heeft wel een heel bijzonder start van de herfst gekregen. Het was heerlijk warm weer. Ik heb volop genoten van de laatste warme dagen.

Nadere informatie

Contact houden met onze Schepper

Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper ZEVENDE ZONDAG VAN PASEN 20 mei 2007 Woord- en Communieviering met Mariaverering Woord van welkom Wij komen samen in de naam van de Vader,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie