GEMEENTE ROERMOND. Conceptverslag van het overleg met Gehandicapten Platform Roermond (GPR) d.d. 20 juni 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE ROERMOND. Conceptverslag van het overleg met Gehandicapten Platform Roermond (GPR) d.d. 20 juni 2012"

Transcriptie

1 'piq 1^ gemeente Roermond GEMEENTE ROERMOND Commissienotitie (voor l^ennisgeving) Datum: 9 juli 2012 Portefeuille: BS Steller: F. van der Heide Afdeling: Sociale Zaken tel.no.: Conceptverslag van het overleg met Gehandicapten Platform Roermond (GPR) d.d. 20 juni 2012 Aan de commissie Burgers en Samenleving 1 SAMENVATTING 4 keer per jaar vindt er een overleg plaats met het overlegorgaan Gehandicapten Platform Roermond (GPR). Van het overleg wordt een conceptverslag gemaakt en ter kennisname aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. 2 TOELICHTING Uit het conceptverslag zijn de volgende punten te benoemen: Vervoer/verplaatsen/verkeer: In tegenstelling tot eerdere berichtgeving kunnen gebruikers van een elektrische rolstoel niet deelnemen aan de rolstoel 2-daagse. Het draaiboek is zo goed als gereed, er is wel nog een extra subsidiebedrag nodig. Aangeboden wordt om studenten van de Gildeopleiding in te zetten bij het duwen van rolstoelen; Er is door het GPR desgevraagd geadviseerd om de gladde tegels op de markt bij wijze van proef te verruwen; De inrichting van de Roerkade richting rotonde levert problemen op voor slechtzienden vanwege het ontbreken van blinden geleidelijnen op de nu brede stoep; De aangebrachte blinden geleidelijnen nabij het Stadskantoor lopen niet door tot aan de bushalte bij de IVlaashaven; Andermaal wijst het GPR erop dat middenstanders op met name Christoffel- en Hamstraat blijven uitstallen op de aangebrachte blinden geleidelijnen. Verzocht is om dit nogmaals onder de aandacht te brengen i.v.m. handhaving; Op jaarbasis beschikt de Wmo-gebruiker van de Regiotaxi over 590 zones (=2000 km.). Als 80% van het aantal toegekende zones is gebruikt, ontvangt de pashouder een brief waarin deze hierop wordt geattendeerd. De gebruiker kan de gemeente verzoeken om meer zones.

2 Pagina 2 Aandaclit wordt gevraagd voor het groepsvervoer in relatie tot het maximaal aantal te verstrekken zones. Het gratis OV voor Wmo-pashouders heeft geleid tot minder toename van het gebruik van Regiotaxi. Toegankelijkheid: Uit een gehouden check-up m.b.t. de toegankelijkheid van het Stadskantoor is gebleken dat nog enkele zaken moeten worden afgehandeld: vervanging wastafel invalidentoilet, traptreden onder en boven voorzien van markeringen, contrasterende stickers op glaswanden en -deuren, aanpassing balie aan rolstoelgebruikers; Uit een gehouden check-up m.b.t. de toegankelijkheid van het ECl-gebouw is geconstateerd dat een aantal zaken nog moeten worden aangepast: ontbreken van een plateaulift nabij poppodium en restaurant. Geconstateerd is dat vanwege het niveauverschil gevaarlijke situaties kunnen ontstaan ook voor niet-rolstoelgebruikers. Verbeterpunten worden aangedragen door het GPR. De liften zijn wel in orde bevonden, evenals de toiletten. Overig: Het oude lijkenhuisje op de Aaje Kirkhof is inmiddels verbouwd tot invalidentoilet; Twee door de Lions Club aan de Floriade geschonken rolstoelen komen na sluiting van de Floriade terug. De Lions Club heeft als schenker (en eigenaar) van beide rolstoelen het GPR verzocht mee te denken waar beide rolstoelen opnieuw zouden kunnen worden ingezet. Het GPR heeft geadviseerd deze in te zetten in het ECl-gebouw; Op de Supportbeurs is kennis genomen van een nieuwe (loop)traplift. De uitvoering Wmo wordt hierop geattendeerd; De stageplaats voor het project toegankelijkheidsonderzoek is nog niet geregeld. Er wordt op gewezen dat ook studenten van de Gildeopleiding bezig zijn de problemen die een rolstoelgebruiker ervaart, in kaart te brengen. Aangeboden wordt het toegankelijkheidsonderzoek door studenten van de Gilde-opleiding in de vorm van een groepsopdracht te laten plaatsvinden. Het GPR neemt dit in ovenweging; Op 28 juni wordt de nieuwe gekantelde Wmo-verordening in de raad besproken. Als deze wordt aangenomen zal vervolgens hierover gecommuniceerd worden via publicaties in de Trompetter; Jaarverslag GPR: wordt door het college van B&W ter kennis gebracht aan de leden van de commissie Burgers en Samenleving; Het GPR zal ten gevolge van de aanstaande bezuinigingsronde minder subsidie gaan ontvangen. Wel is het mogelijk een extra vergoeding te ontvangen voor activiteiten met als doelstelling: participatie, uit het sociale isolement halen en kwetsbare groepen; Op de donderdagmiddag kan de Boccia-sport niet meer beoefend worden vanwege te geringe belangstelling. De woensdagavond blijkt wel een succes te zijn. Op de Demo Doedag zal de sport onder de aandacht gebracht worden en eind november zal er weer een nationale competitiedag in Roermond worden georganiseerd; Er zal door het GPR worden geïnformeerd naar de mogelijkheid van een cursus gebarentaal: zijn er belangstellenden, inhoud en kosten;

3 Pagina 3 3 BESLISSING B&W: Het college heeft kennisgenomen van het conceptverslag van het op 20 juni 2012 gehouden overleg met het overlegorgaan Gehandicapten Platform Roermond. Burgemeester en wethouders van Roermond, De secretaris, De wnd. burgemeester, mr. drs. J.J.Th.L. Geraedts H.IVI.J.M. van Beers Ter inzage:

4 VERSLAG OVERLEGORGAAN GEHANDICAPTEN PLATFORM ROERMOND d.d. 20 juni 2012 AANWEZIG: Voorzitter: dhr. W. Kemp Gehandicapten Platform (GPR): mw. M. Claessen, mw. M. Zijlstra, dhr. P. Ramakers, mw. C. Willemsen, mw. I Siemons en dhr. G. Baetsen. Ambtenaren: dhr. F. van der Heide, dhr. R. Homburg Mw. M. Smitsmans (raadslid Groen Links) Afwezig mkg: dhr. H. Pannenbecker AGENDA 1. Opening door voorzitter De voorzitter heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda. 3. Mededelingen - Mw. Claessen is onlangs benaderd door dhr. van Montfort van BOR om samen naar een oplossing voor de gladde tegels op de markt te kijken. Er is geadviseerd de tegels op proef te verruwen. - Mw. Claessen heeft inmiddels een check-up gehouden m.b.t. de toegankelijkheid in het nieuwe Stadskantoor aan het Kazerneplein. Enkele zaken moeten nog worden afgehandeld: - De wastafel in het invalidentoilet op de begane grond is erg groot waardoor rolstoelgebruikers te weinig ruimte hebben ( draaicirkel moet 1,5 m zijn). De wastafel zal worden vervangen door een kleinere wastafel; - De onderste en bovenste traptreden moeten zoals afgesproken, worden voorzien van markeringen; - Ook glazen deuren en wanden moeten worden voorzien van contrasterende stickers; - Verder is de balie in het Stadskantoor te hoog voor rolstoelgebruikers; - Dhr. Ramakers geeft aan dat de blinden geleidelijnen nabij hetzelfde Stadskantoor niet doorlopen tot aan de bushalte bij de Maashaven. - Mw. Claessen heeft geconstateerd dat de nieuwe inrichting van de Roerkade (richting rotonde) problemen geeft voor slechtzienden vanwege het ontbreken van blinden geleidelijnen op de brede stoep. Bij een volgende vergadering zal een medewerker van Beheer Openbare Ruimte aanwezig moeten zijn om dergelijke kwesties te bespreken. - Het oude Lijkenhuisje op het Aaje Kirkhof te Roermond is inmiddels verbouwd tot een invalidentoilet. - Voor de Floriade zijn door de Lions Club in Roermond 2 rolstoelen van de 40 (type e-motion, dus met elektrische aandrijving) gesponsord.

5 Na einde Floriade op kunnen deze 2 rolstoelen elders worden ingezet. De Lions Club heeft Mw. Claessen verzocht om mee te denken voor een nieuwe bestemming van de rolstoelen. Voorgesteld is deze te laten plaatsen bij de ECI. - Mw. Claessen heeft tijdens de Supportbeurs 2012 een nieuwe (loop) traplift van ThyssenKrupp ontdekt en een folder meegenomen welke aan dhr. van der Heide wordt overhandigd. - Volgens mw. Willemsen is het draaiboek voor de rolstoel tweedaagse bijna rond. De gemeente verzorgt de uitnodigingen en er zal bij de gemeente nog om een extra subsidie van ongeveer 1000,- worden verzocht om tot een sluitende begroting te kunnen komen. Er zullen naar verwachting een 100-tal deelnemers zijn. - Mw. Smitsmans biedt de mogelijkheid aan, hulp in te roepen van MBO studenten om te helpen bij het duwen van de rolstoelen tijdens de tweedaagse. 4 Notulen 14 maart 2012 Punt 3: het wijk ontwikkelingsplan zal op in de gemeenteraad worden behandeld. Punt 4: mw. Willemsen stelt dat er dit jaar helaas geen elektrische rolstoelen kunnen deelnemen aan de rolstoel tweedaagse. Punt 4: mw. Claessen heeft geconstateerd dat de middenstanders met name op de Hamstraat en Christoffeistraat blijven uitstallen op de geleidelijnen. De voorzitter brengt dit nogmaals onder de aandacht van collega's Van Reij en IJff i.v.m. handhaving door Stadstoezicht. Punt 6: de stageplek voor ondersteuning van het toegankelijkheidsonderzoek moet nog altijd zijn beslag krijgen. Mw. Smitsmans laat weten dat ook studenten van de Gilde Opleidingen al bezig zijn met problemen die men tegenkomt als rolstoelgebruiker. Wellicht dat het toegankelijkheidsonderzoek in de vorm van een groepsopdracht kan worden verwerkt. Afgesproken is dat het GPR eerst nader gaat bekijken welke winkels en horecagelegenheden opnieuw onderzocht moeten worden en wie de student(en) gaat begeleiden. Is dit bekend dan zal hierover contact worden opgenomen met mw. Smitsmans. Chris Lamboo zal hierover nader worden geïnformeerd 5 Regiotaxi Op zal een bestuurlijk overleg van Regiotaxi plaatsvinden waarbij de voorzitter niet aanwezig kan zijn. Mw. Zijlstra en mevr. Claessen hebben zitting in de Klankbordgroep Regiotaxi. Volgens mw. Zijlstra is in de laatste nieuwsbrief melding gemaakt over de wijziging bij het verstrekken van de zones; momenteel zijn dit nog 590 zones; in totaal 2000 kilometers. Bekend is dat wanneer een gebruiker van Regiotaxi met een Wmo indicatie 80% van de 590 zones heeft gebruikt, er een brief uitgaat vanuit het Projectbureau waarin de betrokkene hierop wordt geattendeerd. Cliënten kunnen nadat de limiet van 590 zones is bereikt, (bijvoorbeeld vrijwilligers die afhankelijk zijn van de Regiotaxi) bij de gemeente een verzoek indienen voor meer zones. Een dergelijk verzoek zal individueel worden beoordeeld waarbij maatwerk geleverd dient te worden.

6 Mw. Claessen geeft aan dat in de managennentrapportage Regiotaxi is vermeld dat het gratis openbaar vervoer voor pashouders Wmo tot gevolg heeft gehad dat er minder toename van het gebruik van Regiotaxi heeft plaats gevonden. Het gebruik van het openbaar vervoer door Wmo pashouders is overigens niet door de vervoerder te registreren. - Volgens mw. Willemsen is het van belang dat de verschillende regiogemeentes eenzelfde beleid voeren m.b.t. verzoeken om meer zones. Zeker wanneer het groepsvervoer betreft. Mw. Willemsen gaat nu na hoe het zit met het aantal zones dat gebruikt wordt door de gebruikers van het groepsvervoer. 6 Voortgang kanteling Wmo/Welzijn nieuwe stijl. - Bij de volgende vergadering zullen mw. Sandra Slijpen en/of Daniëile van Bilsen worden verzocht uitleg te geven over de kanteling binnen de Wmo; een agendapunt voor de volgende vergadering. - De notitie inzake de kanteling zal door dhr. van der Heide aan de leden van het GPR worden toegezonden. - Op wordt de nieuwe gekantelde verordening in de gemeenteraad besproken en op zal naar verwachting de verordening in werking treden. - Na zal informatie over de wijzigingen naar WMO- cliënten worden gecommuniceerd en zullen er publicaties in o.a. de Trompetter worden geplaatst. In het kader van de kanteling zal het van belang zijn dat er een goede communicatie plaats gaat vinden tussen beleid en praktijk. 7 Toegankelijkheidsadvies ECI Mw. Claessen heeft, begeleid door Femke Boonen een check-up gedaan naar de toegankelijkheid van het ECI- gebouw. Mw. Claessen heeft in het gebouw nog een aantal zaken geconstateerd die nog moeten worden aangepast en heeft hiervan een lijstje samengesteld. - Verontrustend is volgens mevr. Claessen dat zowel bij het poppodium, bij de verhogingen in beide ruimten die worden ingericht als restaurant, een plateaulift ontbreekt; dit betekent niet alleen dat de podia ontoegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en mensen met mobiliteitsproblemen, maar ook dat vanwege het enorme hoogteverschil, hier gevaarlijke situaties zijn voor niet- rolstoelgebruikers. - Afgesproken is dat mw. Claessen haar verbeterpunten per aan de voorzitter toe laat komen. De liften zijn in orde, evenals de beide toiletten. 8 Jaarverslag GPR 2011 Het jaarverslag van het GPR is ter kennis gebracht aan het College van B&W en wordt in september ter kennis gebracht aan de leden van de commissie Burgers en Samenleving. 9 Regeling Vrijwilligersorganisatie 2013 Voor wat betreft de subsidie valt het GPR onder de Waarderingssubsidie. Op grond van de a.s. bezuinigingsronde ontkomen ook de vrijwilligers hier niet aan. Voor het

7 GPR betekent dit een afname van 143,- aan subsidiegelden op het totaal van ongeveer 1.800,-. Wel kan om een extra vergoeding voor verhoging van het maatschappelijk rendement worden gevraagd voor activiteiten met als doelstelling: participatie, uit sociaal isolement halen en t.b.v. kwetsbare groepen. 10. Ontwikkeling m.b.t Boccia sportvereniging Het GPR heeft de donderdagmiddag voor het beoefenen van Boccia geannuleerd omdat er op deze middag te weinig belangstelling was. De woensdagavond loopt goed. Op tijdens de demo doedag zal deze tak van sport onder de aandacht worden gebracht. Eind november a.s. zal er weer een nationale competitiedag in Roermond worden georganiseerd. 11. Ondersteuning zeer slechthorende mensen d.m.v. gebarentaal Dhr. Ramakers zal nagaan of er meer belangstellenden zijn voor het volgen van de cursus gebarentaal, wat de cursus eigenlijk in houdt en welke de kosten zijn. In de volgende vergadering zal dit weer ter sprake komen. 12. Wat verder ter tafel komt De vergadering in december a.s. zal op 12 december gaan plaatsvinden. 13. Sluiting Volgende vergaderingen : 19 september 2012 om uur. 12 december 2012 om uur. Voor verslag Rob Homburg Actiepunten: Mw. Willemsen: onderzoek naar zones groepsvervoer Dhr. van der Heide: notitie kanteling naar GPR sturen Dhr. van der Heide: medewerker Openbare Werken, Sandra Slijpen/Daniele Bilsen uitnodigen voor volgende vergadering Dhr. Ramakers: onderzoek naar cursus gebarentaal Mw. Claessen: gegevens ECI aan voorzitter sturen Voorzitter contact opnemen met heren Van Reij en IJff i.v.m. handhaving uitstalling ondernemers in binnenstad.

Het Gehandicapten Platform Roermond

Het Gehandicapten Platform Roermond Jaarverslag 2013 Het Gehandicapten Platform Roermond Het Gehandicapten Platform Roermond is opgericht in 1993, kort voor het in werking treden van de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Aanvankelijk is het

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012

Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012 Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012 Het Gehandicapten Platform Roermond Het Gehandicapten Platform Roermond is opgericht in 1993, kort voor het in werking treden van de Wet Voorzieningen

Nadere informatie

Stichting Gehandicapten Platform Roermond. Jaarverslag 2014

Stichting Gehandicapten Platform Roermond. Jaarverslag 2014 Stichting Gehandicapten Platform Roermond Jaarverslag 2014 Het Gehandicapten Platform Roermond Het Gehandicapten Platform Roermond is opgericht in 1993, kort voor het in werking treden van de Wet Voorzieningen

Nadere informatie

Stichting Gehandicapten Platform Roermond. Jaarverslag 2015

Stichting Gehandicapten Platform Roermond. Jaarverslag 2015 Stichting Gehandicapten Platform Roermond Jaarverslag 2015 Het Gehandicapten Platform Roermond Het Gehandicapten Platform Roermond is opgericht in 1993, kort voor het in werking treden van de Wet Voorzieningen

Nadere informatie

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING Toegankelijkheidsonderzoek Werkplein West Jan van Galenstraat 323 donderdag 11 maart 2010 ALGEMEEN Het gebouw aan de Jan van Galenstraat bestaat uit twee gedeeltes: Het publieksgedeelte en het personeelsgedeelte.

Nadere informatie

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Burgers en Samenleving. Commissienotitie (voor l^ennisgeving) Datum: 4 juni 2013 Portefeuille: BS

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Burgers en Samenleving. Commissienotitie (voor l^ennisgeving) Datum: 4 juni 2013 Portefeuille: BS gemeente Roerniond GEMEENTE ROERMOND Commissienotitie (voor l^ennisgeving) Datum: 4 juni 2013 Portefeuille: BS Steller: F. Janssen Afdeling: Sociale Zaken tel.no.: 359 773 Jaarverslag 2012 'Convenant voorkomen

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag Prof. dr. Leo Kannerschool voor trapliften in het gebouw Hazenboslaan

Onderwerp Aanvraag Prof. dr. Leo Kannerschool voor trapliften in het gebouw Hazenboslaan OPENBAAR Adviseur: S. de Jong (WSO, tst. 848) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte 09.08070 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. 10 september 2009 Raadsvergadering d.d. 24 september 2009 Voorstel

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Gemeente r Eergen op Zoom

Gemeente r Eergen op Zoom Gemeente r Eergen op Zoom Aan de leden van de Gehandicapten Advies Raad ter kennisname aan overige geadresseerden Uw kenmerk Uw brief d.d. Onderwerp Uitnodiging vergadering Ons kenmerk u06-019934 Beh.

Nadere informatie

GEMEENTE ROERMOND. Raadsvoorstelno. : 2012/056/1 Agendapuntno.: Datum : 7 mei 2012 Portefeuille: BS

GEMEENTE ROERMOND. Raadsvoorstelno. : 2012/056/1 Agendapuntno.: Datum : 7 mei 2012 Portefeuille: BS ^ 1^ gemeente Roermond GEMEENTE ROERMOND Raadsvoorstelno. : 2012/056/1 Agendapuntno.: Datum : 7 mei 2012 Portefeuille: BS Onderwerp: Vaststelling Verordening voorzieningen Wmo Roermond 2012 Aan de Gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk)

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Basis informatie van het gebouw 1 Naam van de organisatie 2 Bezoekadres. 3 Postcode

Nadere informatie

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Burgers en Samenleving. Commissienotitie (voor kennisgeving) Datum: 5 maart 2013 Portefeuille: BS

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Burgers en Samenleving. Commissienotitie (voor kennisgeving) Datum: 5 maart 2013 Portefeuille: BS ^ gemeente Roermond GEMEENTE ROERMOND Commissienotitie (voor kennisgeving) Datum: 5 maart 2013 Portefeuille: BS steller: S. Slijpen Afdeling: Welzijn tel. no.: 359 649 Notulen Wmo-raad d.d. 20 december

Nadere informatie

VERGADERING HAMERRAAD d.d. 19 juni 2012 AGENDA NR. III / 4

VERGADERING HAMERRAAD d.d. 19 juni 2012 AGENDA NR. III / 4 VERGADERING HAMERRAAD d.d. 19 juni 2012 AGENDA NR. III / 4 VOORSTEL 1. tot vaststelling van de verordening voorziening maatschappelijke ondersteuning Gemeente Gennep en intrekking van het raadsbesluit

Nadere informatie

AAN de voorzitter van de commissie Burgers en Samenleving. Geachte voorzitter,

AAN de voorzitter van de commissie Burgers en Samenleving. Geachte voorzitter, uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2012/U1T/43299 10 september 2012 F. van der Heide BS/Sociale Zaken 0475-359 812 AAN de voorzitter van de

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld. Onderwerp Verslag bijeenkomst Platform Wmo Datum 4 april 2011 Locatie Gemeentehuis, commissiekamer 1 Aanwezigen Dames Buiter, Kooper, Spiker, Poolman, Weegenaar (voorzitter) en Zomer (notulist van deze

Nadere informatie

Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014

Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014 RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014 Datum 31 december 2013 1. Samenvatting Een uniforme Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Besluit Beraad Naarden-Bussum-Muiden

GEMEENTEBLAD. Nr Besluit Beraad Naarden-Bussum-Muiden GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Naarden. Nr. 9014 2 februari 2015 Besluit Beraad Naarden-Bussum-Muiden Besluit Beraad Naarden-Bussum-Muiden De colleges van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

WMO MONITOR KWARTAAL : Samenvatting belangrijkste bevindingen

WMO MONITOR KWARTAAL : Samenvatting belangrijkste bevindingen WMO MONITOR KWARTAAL 4 211: Samenvatting belangrijkste bevindingen Financieel De totale overschrijding van de budgetten is in de loop van 211 teruggelopen en komt uit op 272.756. Na het tweede kwartaal

Nadere informatie

Berry Verlijsdonk raad

Berry Verlijsdonk raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Berry Verlijsdonk 06 13690504 berry@raadhuisadvies.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp 13raad00609 19-12-2013 Beschikbaar stellen voorbereidingskredieten

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Aanwezig: Alphons Olthof (voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maja de Graaf; Annie Ligtenbarg; Christina van Riemsdijk;

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017

Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017 Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017 Aanwezig: P. van Dieperbeek (voorzitter), J. de Ruijter (secretaris/penningmeester) F. van Bergen, T. van den Berg, P. Bok, E. Bunk, M. van Grinsven,

Nadere informatie

brede welzijnsinstelling. MA 2. Projectplan/subsidieaanvraag Steller:

brede welzijnsinstelling. MA 2. Projectplan/subsidieaanvraag Steller: Aan de Raad Made, 30 augustus 2012 Agendapuntnummer: 7 Raadsvergadering: 30 augustus 2012 Onderwerp: Onderzoek naar 1 brede welzijnsinstelling Registratienummer: 12int02383 Casenr: 12.00919 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Koen van der Aa raad00202 Juni 2012

Koen van der Aa raad00202 Juni 2012 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Koen van der Aa 0402083524 kda@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Opheffing inkomensgrens CVV Medisch. 12raad00202 Juni

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan P/a Postbus 20 153OAA Wormeriand - 8 APR. Comeents Oostzaan Gemeentehuis ockadrcs Kerkbuurt 4, 1 511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1

Nadere informatie

1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur

1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur Agenda Aan Bestuurders GGA Breda Mobiliteit Betreft Bestuurlijk overleg GGA Breda Datum Woensdag 17 april 2013 Locatie Vergaderzaal gemeente Etten-Leur Markt 1, kamer 1.09 Tijdstip 14.00 t/m 15.15 uur

Nadere informatie

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Aanwezig: dhr.p.k.blanksma (secretaris), dhr.b.boersma, mw.p.van Driesum, M. Folkerts (voorzitter), dhr.t.a.m.louwe,

Nadere informatie

Gemeente r Bergen op Zoom

Gemeente r Bergen op Zoom & Gemeente r Bergen op Zoom Aan de leden van de Gehandicapten Advies Raad ter kennisname aan overige geadresseerden Uw kenmerk Uw brief d.d. Onderwerp Uitnodiging vergadering Ons kenmerk Ben. door Afdeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen Raadsvoorstel Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen 2014-2017 Datum raadsvergadering 06-02-2014 Portefeuillehouder(s) R.G. te Beest W.E. Westerman Registratienummer Rs13.00783 Ambtenaar K. Bruijns Datum

Nadere informatie

Gemeente n Bergen op Zoom

Gemeente n Bergen op Zoom WF~ Gemeente n Bergen op Zoom Aan de leden van de Gehandicapten Advies Raad ter kennisname aan overige geadresseerden Uw kenmerk Uw brief d.d. Onderwerp Uitnodiging vergadering Onskenmerk Ben. door Afdeling

Nadere informatie

Notulen vergadering 15 april 2014

Notulen vergadering 15 april 2014 Overleg nr2/2014 Aanwezig: Henk Jansen Henk Buitelaar Dré Wagemans Kees Grijsbach Jan te Mey Mary Schilders Jos Chorus Notulen vergadering 15 april 2014 voorzitter vice-voorzitter en penningmeester secretaris

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-05. Datum : 15-10-2018 Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers, Carla

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 3 juli 2012. Stad van Actieve Mensen R. Testroote. Informatie voor de raad (voor kennisgeving)

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 3 juli 2012. Stad van Actieve Mensen R. Testroote. Informatie voor de raad (voor kennisgeving) Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp Wmo Monitor juni 2012 team MOSAM RIB nummer 2012 75 collegevergadering d.d. programma portefeuillehouder 3 juli 2012 Stad van Actieve Mensen R. Testroote

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning

Besluit maatschappelijke ondersteuning Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wijk bij Duurstede, januari 2013 Artikel 1. Bedragen eigen bijdrage en eigen aandeel De bedragen en het percentage die gelden voor een eigen bijdrage of

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 421082 Programma : Sport Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Bestuursflap. Incidentele begrotingswijzigingen niet begrote uitgaven en inkomsten Ontwikkelen en Strategie 2010.

Bestuursflap. Incidentele begrotingswijzigingen niet begrote uitgaven en inkomsten Ontwikkelen en Strategie 2010. Bestuursflap Samenvatting Onderwerp begrote uitgaven en 2010. Zaaknummer Z10-28289 Behandelend ambtenaar L.E. Marinissen (020 634 9293) Unit/Afdeling O&S/ Ontwikkeling Sociaal Domein Programma Onderwijs

Nadere informatie

Reactienota Visiedocument. Inleiding

Reactienota Visiedocument. Inleiding Aan : Het college van burgemeester en wethouders van Van : Lusette Brouwer en Robrecht Lentink, afdeling Samenleving Betreft : Reactienota Visiedocument Datum : 5 april 2012 Reactienota Visiedocument Inleiding

Nadere informatie

BELEMMERINGEN voor PARTICIPATIE EN ZELFSTANDIG FUNCTIONEREN

BELEMMERINGEN voor PARTICIPATIE EN ZELFSTANDIG FUNCTIONEREN BELEMMERINGEN voor PARTICIPATIE EN ZELFSTANDIG FUNCTIONEREN 1. Inleiding De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties aanvaardt in december 1993 de Standaardregels voor Gelijke Kansen voor Mensen met

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning

Besluit maatschappelijke ondersteuning Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wijk bij Duurstede, november 2012 Artikel 1. Bedragen eigen bijdrage en eigen aandeel De bedragen en het percentage die gelden voor een eigen bijdrage of

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw.

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

/2202. gemeente werkendam. werkendam. 12DEC2012. Gemeenteraad Postbus DA Werkendam. clienttevredenheidsonderzoek Wmo

/2202. gemeente werkendam. werkendam. 12DEC2012. Gemeenteraad Postbus DA Werkendam. clienttevredenheidsonderzoek Wmo gemeente werkendam /2202 Raadhuispiein 1 4251 VZ Werkendam Gemeenteraad Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon: (0183) 507200 Fax: (0183) 50 73 00 E-mail: info@werkendam.nl onderwerp clienttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. J. Honselaar Mw. F. Fikry Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer

Nadere informatie

... gemeente Roermond

... gemeente Roermond ... gemeente Roermond GEMEENTE ROERMOND Commissienotitie (voor kennisgeving) Datum: 26 maart 2013 Portefeuille: BS Steller: S. Slijpen Afdeling: Welzijn tel. no.: 359 649 Notulen Wmo-raad d.d. 7 februari

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. : Verordening Wet Maatschappelijke ondersteuning Roerdalen 2011. Indiener agendapunt

Raadsvoorstel. Onderwerp. : Verordening Wet Maatschappelijke ondersteuning Roerdalen 2011. Indiener agendapunt Raadsvoorstel Onderwerp : Verordening Wet Maatschappelijke ondersteuning Roerdalen 2011. Indiener agendapunt : Het college van burgemeester en wethouders, portefeuillehouder(s): J. Teuwen Gevraagd besluit

Nadere informatie

besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2017.

besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2017. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 0 1 januari 1900 Besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2017 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris).

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris). Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 3 augustus 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Leden: Marja van Galen, Thea Hooijer, Roel Keuken (voorzitter),

Nadere informatie

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer,

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer, Cools, Luuk Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 Bijlagen: jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc Geachte lezer, bijgaand bieden wij u ter informatie het jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 aan.

Nadere informatie

Commissienotitie Reg. nr : 1110223 Comm. : MZ Datum : 20-06-11

Commissienotitie Reg. nr : 1110223 Comm. : MZ Datum : 20-06-11 Onderwerp Wet maatschappelijke ondersteuning, de kanteling in de gemeente Boxtel. Status oordeelvormend Voorstel 1. Kennis te nemen van bijgaande notitie De kanteling in de gemeente Boxtel. 2. Voor de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. BOA Oostzaan. Veiligheid. Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Inzet BOA Oostzaan

Raadsvoorstel. BOA Oostzaan. Veiligheid. Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Inzet BOA Oostzaan Titel BOA Oostzaan Nummer 10 / 49 Datum 8 september 2010 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Inzet BOA Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan

Nadere informatie

Joan de Haan

Joan de Haan Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Joan de Haan 06-10237370 Joan.deHaan@a2samenwerking.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 14raad00330 29 januari 2015 onderwerp Nota Heroverweging

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Dhr. Den Hartogh wil bij agendapunt 7 ook het onderwerp inkoop Wmo meenemen.

De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Dhr. Den Hartogh wil bij agendapunt 7 ook het onderwerp inkoop Wmo meenemen. Verslag adviesraad Sociaal Domein Datum : 10 augustus Aanvang : 14.30 uur. Aanwezig : dhr. M.H.A. Hazebroek (voorzitter), mw. E.A.C. Meurs-Merks, dhr. L.W. Hol, mw. E.M. Kamphuis, mw. M. Dijks, dhr. J.

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Vaststellen nota Beleidskaders 2014-2015 Participatiewet/Arbeidsmarktbeleid Parkstad Limburg en instemmen met de daarin opgenomen beleidskaders alsmede instemmen

Nadere informatie

STADSWANDELING TOEGANKELIJKHEID

STADSWANDELING TOEGANKELIJKHEID STADSWANDELING TOEGANKELIJKHEID DOOR HET CENTRUMGEBIED VAN ALMERE OP 2 MEI 2016 1 DEELNEMERS: Leo Broekhuis, Hans Hobijn, Helma Berkenbos (SOGA), Brenda Jongbloed, Marjan Heidstra (stichting ABRI), Erwin

Nadere informatie

Casenr: Onderwerp:

Casenr: Onderwerp: Aan de Raad Made, 16 februari 2012 Agendapuntnummer: 8 Raadsvergadering 22 maart 2012 Registratienummer: 12int00645 Casenr: 12.00232 Onderwerp: Wijziging verordeningen sociale zekerheid nav wijziging Wet

Nadere informatie

S. van Dongen 3411

S. van Dongen 3411 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 S. van Dongen 3411 Stephan.van.dongen@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 38095/38097 portefeuillehouder H. Tindemans onderwerp

Nadere informatie

Verslag van commissievergadering gehouden op 06 juni 2016

Verslag van commissievergadering gehouden op 06 juni 2016 Verslag van commissievergadering gehouden op 06 juni 2016 Voorzitter Griffier Notulen dhr. H. van Tegelen mw. E. Apeldoorn-Feijts mw. E. Apeldoorn-Feijts 1 Opening 2 Mededelingen en goedkeuring verslag

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Vaststelling subsidie Huis voor de Binnenstad Programma Economie

Nadere informatie

Gemeente Delft. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft

Gemeente Delft. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk College van B&W 28 juni 2011 R. de Prez A. Derix 015-2602730 aderix@delft.nl Zorg, Onderwijs, Wijken

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp: Verbeterplan toegankelijkheid Hoofdstraat voor blinden en slechtzienden

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp: Verbeterplan toegankelijkheid Hoofdstraat voor blinden en slechtzienden Onderwerp: Verbeterplan toegankelijkheid Hoofdstraat voor blinden en slechtzienden Voorgesteld besluit: 1. Instemmen met verbeterplan toegankelijkheid Hoofdstraat voor blinden en slechtzienden en kiezen

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Voorgestelde beslissing Samenvatting van de beslissing(en) Griffie Eig/afd.

Voorgestelde beslissing Samenvatting van de beslissing(en) Griffie Eig/afd. 16ini01515 OPENBAAR Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren De Vreeze, Hengeveld, Kuster, Sluiter en Van de Wardt Secretaris : De heer Jeltema (interim) Afwezig : Datum:

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 24 september 2009 Nr. 9 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel om de jaarrekening/jaarverslag 2008 van GGD Zeeland vast te stellen en om niet in te stemmen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 22 februari januari Middelen

RAADSVOORSTEL. 22 februari januari Middelen RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 februari 2018 454713 16 januari 2018 Afdeling Middelen Onderwerp Programma Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale publieke media-instelling

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering

Besluitenlijst Collegevergadering Datum 18-06-2019 Tijd 9:00-11:45 enlijst Collegevergadering Locatie Voorzitter Aanwezigen Toelichting Gemeentehuis Noordwijk J.H.M. Hermans-Vloedbeld J.P. van den Berg, R. ter Hark, J.H.M. Hermans-Vloedbeld,

Nadere informatie

Concept verslag COVM-vergadering van 11 september Opening en mededelingen

Concept verslag COVM-vergadering van 11 september Opening en mededelingen Concept verslag COVM-vergadering van 11 september 2014. 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heeft geen mededelingen. Secretaris vermeldt dat er naast een aantal afmeldingen,

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassing verordening individueel maatschappelijke ondersteuning Gemeente Bergen

Onderwerp: Aanpassing verordening individueel maatschappelijke ondersteuning Gemeente Bergen Agendapunt : 08 Voorstelnummer : 05-036 Raadsvergadering : 15 mei 2012 Naam opsteller : Beleidsmedewerker Welzijn Informatie op te vragen bij : 170 Portefeuillehouders : Onderwerp: Aanpassing verordening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Nr.: ZK15006912 / 16-0017745 Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Datum : 31 mei 2016 Korte samenvatting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Burgers en Samenleving. Commissienotitie (voor kennisgeving) Datum: 3 januari 2012 Portefeuille: BS

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Burgers en Samenleving. Commissienotitie (voor kennisgeving) Datum: 3 januari 2012 Portefeuille: BS GEMEENTE ROERMOND Commissienotitie (voor kennisgeving) Datum: 3 januari 2012 Portefeuille: BS Steller: S. Slijpen Afdeling: Welzijn tel. no.: 359 649 Notulen cliëntenplatform Wmo september en oktober 2011.

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders X Openbaar Registratienummer: 210676 Datum voorstel: 28 april 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer E. Vandermeulen Afdeling: LO Samenleving Agendapunt 6 Onderwerp/Titel: Vergadering Algemeen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 11 april 2006

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 11 april 2006 Portefeuille: burgemeester Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 11 april 2006 1. Notulen B&W-vergadering d.d. 4 april 2006. Het college stelt

Nadere informatie

Onderwerp: De inkomensafhankelijke eigen bijdrage en het inkomensafhankelijk eigen aandeel in de gemeente Winsum in de Wmo

Onderwerp: De inkomensafhankelijke eigen bijdrage en het inkomensafhankelijk eigen aandeel in de gemeente Winsum in de Wmo Vergadering: 4 februari 2014 Agendanummer: 8 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar, 0595 447 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. ) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: De inkomensafhankelijke

Nadere informatie

BAC -^.0^.351 Kr \06. Ingekcms' 2 5NOV. 2011. Afdeling H-iem

BAC -^.0^.351 Kr \06. Ingekcms' 2 5NOV. 2011. Afdeling H-iem GAB t oooonn Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking BAC -^.0^.351 Kr \06 Postbus 2148 0vb_3 2800 BG Gouda 088-929 40 10 Ingekcms' 2 5NOV. 2011 Gouda, 24 november 2011 Afdeling H-iem \.'\,M.:f

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr ; GEMEENTERAAD Onderwerp: Verordening cliëntenparticipatie sociaal domein Borger-Odoorn 2016 Registratienummer: 16.07022 De raad van de gemeente Borger-Odoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Y.M.E. Boesten / februari 2017

Y.M.E. Boesten / februari 2017 Agendapunt commissie: 4.2 Steller Telefoonnummer Email Y.M.E. Boesten 3528 Yvonne.Boesten@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 29273/54159 23 februari 2017 Portefeuillehouder Hetty

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 juni Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 juni Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 juni 2013 nummer: 2013_BW_00359 Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Karin

Nadere informatie

COLLEGENOTA. Onderwerp: Klanttevredenheidsonderzoek Wmo Aantal bijlage(n): 1. Beslispunten:

COLLEGENOTA. Onderwerp: Klanttevredenheidsonderzoek Wmo Aantal bijlage(n): 1. Beslispunten: COLLEGENOTA Portefeuillehouder: E. Janissen Paraaf Datum Afdeling: MRB Steller: F. Muller-De Vos Afd. Manager Medewerker Datum: 22-10-2013 Openbaar: Ja x Nee Fin. Jur. Pers. Naar griffier: Ja Nee Consulent

Nadere informatie

Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi

Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 15 oktober 2015 Zaaknummer : 178794 Datum Raadsvergadering : 0 2 NOV 2D15 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. rechtmatigheidcontrole

Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. rechtmatigheidcontrole Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. Portefeuillehouder J.J. Nobel steiler Sander Heesen (023-567 6301 ) Collegevergadering 23 mei 2006 Raadsvergadering 13 juli 2006

Nadere informatie

Economisch hart van de Kempen *R *

Economisch hart van de Kempen *R * Economisch hart van de Kempen *R2013.038* Nummer : R2013.038/Z120000763 Onderwerp : Aanwijzing lokale publieke media-instelling Aan de raad Samenvatting Zowel Stichting Streekomroep De Kempen als Stichting

Nadere informatie