In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen."

Transcriptie

1 Afschriften aan: betrokkene, BOR, GEO, brandweer, zienswijzeindieners DATUM: ONS KENMERK: UW BRIEF VAN: UW KENMERK: ONDERWERP: 7 april 2017 W / 16h Aanvraag omgevingsvergunning uitgebreid Boekhorstlaan. Geachte, Op 20 september 2016 hebben wij uw aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor herontwikkeling van het gebied met de volgende activiteiten: - Strijd Gebr. gronden/bouww. met RO (art. 2.1 lid 1c) In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen. Verlenen omgevingsvergunning uitgebreid Wij hebben besloten de gevraagde vergunning te verlenen. De overwegingen, voorschriften en een overzicht van de bij deze vergunning behorende bijlagen zijn bijgevoegd en maken onderdeel uit van dit besluit. Wij raden u aan om de vergunning met de bijbehorende bijlagen zorgvuldig door te nemen. Dit kan veel misverstanden voorkomen. U moet namelijk de aan de vergunning verbonden voorschriften naleven. Let op: wij maken u er op attent dat u op eigen risico handelt als u gebruik maakt van de verleende vergunning voordat deze onherroepelijk is. Verklaring van geen bedenkingen gemeenteraad (planologie) Voor deze aanvraag is geen verklaring van geen bedenkingen nodig van de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft op 7 juli 2016 besloten de ontwikkeling aan te wijzen als categorie van gevallen, als bedoeld in artikel 6.5, derde lid Bor, waarin een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad niet is vereist. Verklaring van geen bedenkingen natuurbescherming De omgevingsvergunning is gebaseerd op de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het aanhaken van de natuurtoestemmingen is geregeld in andere wetten dan de Wabo. In artikel 46 lid 1 en artikel 47 lid 1 van de Natuurbeschermingswet 1998 (Nb -wet) is bepaald dat toestemmingen in specifieke gevallen verplicht onderdeel uitmaken van de omgevingsvergunning. Op 2 september 2016 is een aanvraag vergunning gedaan op grond van artikel 19d van de Nb-wet. Nu de Nb-wet vergunning is aangevraagd vóór aanvraag omgevingsvergunning haakt de natuurtoestemming niet aan. DOMEIN: Ruimte BEHANDELD DOOR: mevrouw C. van den Bedem TELEFOONNUMMER: BIJLAGEN: Div. Havendam 56 Postbus AC Harderwijk gemeente@harderwijk.nl Telefoon (0341) Telefax (0341)

2 -2- Verklaring van geen bedenkingen flora en fauna De omgevingsvergunning is gebaseerd op de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het aanhaken van de natuurtoestemmingen is geregeld in andere wetten dan de Wabo. In artikel 75b lid 1 van de Flora- en faunawet (Ffw) is bepaald dat toestemmingen in specifieke gevallen verplicht onderdeel uitmaken van de omgevingsvergunning. Op 2 september 2016 is een aanvraag ontheffing Flora en faunawet - Ruimtelijke ingrepenvergunning gedaan. Nu deze ontheffing is aangevraagd vóór aanvraag omgevingsvergunning haakt de natuurtoestemming niet aan. Bij deze vergunning behorende bijlagen De bijlagen zoals vermeld in de bijgevoegde documentenlijst maken onderdeel uit van deze beschikking. Betaling leges Overeenkomstig de legesverordening bent u voor het in behandeling nemen van u w aanvraag voor een omgevingsvergunning leges verschuldigd tot een bedrag van. Voor betaling van dit bedrag ontvangt u separaat een gespecificeerde nota. Bij deze nota wordt vermeld op welke wijze u eventueel bezwaar kunt aantekenen tegen de h oogte van het legesbedrag en de gehanteerde grondslagen. Publicatie Het voornemen om medewerking te verlenen aan uw aanvraag is gepubliceerd op de gemeentepagina van Het Kontakt van 26 oktober De aanvraag en het conceptbesluit hebben voor de duur van 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn wel zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit. Zienswijzen De omgevingsvergunning heeft van 27 oktober 2016 tot en met 7 december 2016 ter inzage gelegen. Van deze mogelijkheid is door 15 belanghebbenden gebruik gemaakt. De ingediende zienswijzen zijn beoordeeld. Onze reactie op de ingediende zienswijzen zijn weergegeven in de bijgevoegde commentaarnota op de zienswijzen. De zienswijzen geven ons geen aanleiding af te zien van het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning. Inwerkingtreding Deze vergunning treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Beroep Tegen het besluit kan door belanghebbenden beroep worden aangetekend. Meer informatie hierover vindt u in de bijlage bij deze brief. De beroepstermijn bedraagt 6 weken en vangt aan de dag na publicatie.

3 -3- Inlichtingen Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de coördinator die uw aanvraag behandelt, mevrouw C. van den Bedem, telefoon Met vriendelijke groet, Namens burgemeester en wethouders, De heer E. Okkema directeur Domein Ruimte Bijlagen Overweging en voorschriften deelactiviteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening nota op de zienswijzen omgevingsvergunning Boekhorstlaan W Documentenlijst Legesformulier Beroep tegen het besluit

4 -4- BIJLAGE ACTIVITEIT HANDELEN IN STRIJD MET REGELS RUIMTELIJKE ORDENING OVERWEGINGEN In artikel 2 lid 1 sub c Wabo is bepaald dat het verboden is zonder omgevingsvergunning een project uit te voeren voor zover dat geheel of gedeeltelijk bestaat uit het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan, de regels gesteld krachtens artikel 4.1, derde lid, of 4.3, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening of een voorbereidingsbesluit voor zover toepassing is gegeven aan artikel 3.7, vierde lid, tweede volzin, van die wet. Onderhavige aanvraag is in strijd met het bestemmingsplan Motivering strijdigheid Het betreffende perceel ligt in het bestemmingsplan Tweelingstad 1973 en heeft hierin de bestemmingen Bos / Weg, straat, met parkeerstrook / Agrarische doeleinden, bebouwing toegestaan / Opslagterrein / Openbaar groen, plantsoen, berm en beplanting. De aanvraag is hiermee in strijd. De voorgestelde ontwikkeling behelst een gebiedsontwikkeling met meerdere verschillende functies, waaronder een duurzaam mobiliteitspunt, faciliteiten voor outdoor activiteiten, een Zipline en verschillende restaurants. De geldende bestemmingen maken deze ontwikkeling niet mogelijk. Wettelijke grondslag De omgevingsvergunning die op grond van artikel 2 lid 1 sub c Wabo is vereist, kan slechts worden verleend in één van de gevallen zoals beschreven in artikel 2.12 Wabo. In deze situatie verlenen wij de omgevingsvergunning op basis van artikel: -artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo Motivering besluit Voor de motivering verwijzen wij kortheidshalve naar de bijlage getiteld Ruimtelijke onderbouwing Veluwe Transferium Boekhorst, Stadsentree Boekhorstlaan, Poort naar de Veluwe d.d. 5 oktober 2016 met de daarbij behorende bijlagen. In de structuurvisie Harderwijk 2031 is het betreffende gebied geschikt geacht voor onder meer de ontwikkeling van leisure als alternatief voor het huidige gebruik van bewoning van bedrijfswoningen bij de agrarische functie. Het voorliggende initiatief past binnen deze structuurvisie. De voorgenomen omgevingsvergunning heeft van 27 oktober 2016 tot en met 7 december 2016 ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn 15 zienswijzen ingediend. Voor de beantwoording van de zienswijze wordt verwezen naar de bij dit besluit behorende commentaarnota op de zienswijzen. Deze is als bijlage bijgevoegd. De ingediende zienswijzen geven geen aanleiding af te zien van het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning. Gelet hierop alsmede het gestelde in de ruimtelijke onderbouwing en het aanvullende verkeersonderzoek van maart 2017 bestaan er geen ruimtelijke bezwaren om in afwijking van het bestemmingsplan medewerking te verlenen.

5 -5- Voorschriften: aan deze vergunning de volgende voorwaarden te verbinden: 1. er moet een uitbreiding van de bestaande bluswatervoorzieningen in het gebied gerealiseerd worden, bestaande uit twee geboorde putten: 2. er moet een calamiteitenontsluiting in het gebied gerealiseerd worden, de definitieve tekeningen en uitwerking hiervan moet voor de uitvoering ter goedkeuring via het omgevingsloket worden ingediend; 3. aan de bebouwing binnen het plasbrandaandachtsgebied van de A28 (30 meter vanaf de A28) bouwkundige eisen worden gesteld conform het Bouwbesluit 2012 (artikel 2.4 ); 4. er geen risicovolle activiteiten met een 10-6 contour worden gevestigd; 5. er geen gebouwen worden gerealiseerd op een afstand kleinen dan 5 meter van de bebouwingsvrije zone voor buisleidingen. 6 De bodem van het gebied in het gebied, waar volgens het archeologisch vooronderzoek (ADC rapport 4201 d.d. 11 oktober 2016) een archeologische vindplaats is, niet dieper dan 40 cm. ten opzichte van huidige maaiveld wordt verstoord. Hiervan moet ten minste 3 weken voor aanvang van het bouwrijp maken van het gebied via het omgevingsloket de volgende gegevens ter goedkeuring worden ingediend: - een plattegrond/situering, waarop de contour van de archeologische vindplaats, de indeling van het terrein en de tracés van leidingen, riolering en de (peil)maten van de ophoging van de bodem is aangeven - ter plaatse van de archeologische vindplaats de lengte en dwarsdoorsnedes van de wegen, trottoirs parkeerplaatsen, groenstroken, infiltratiestroken en leidingtracés, met tenminste aangegeven de dieptemaatvoering, (grond)opbouw, ophoging van het terrein en de mate van verstoring van de oorspronkelijke bodem. COMMENTAAR OP DE ZIENSWIJZEN OP DE ONTWERPBESCHIKKING OMGEVINGSVERGUNNING BOEKHORSTLAAN 1. Korte inleiding Medio 2012 hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden met initiatiefnemer VTB en de gemeente Harderwijk over de ontwikkeling van het gebied Boekhorstlaan. Het betreffende gebied wordt begrensd door Rijksweg A28, de N302 (Ceintuurbaan) en de Deventerweg. In het gebied aan de Boekhorstlaan is VTB voornemens om het initiatief Stadsentree Boekhorstlaan te ontwikkelen als schakel tussen Harderwijk en de Veluwe. Het initiatief bestaat uit een divers aanbod van functies en activiteiten zoals een bezoekerscentrum Veluwe/Harderwijk, een startpunt voor fietsers en wandelaars, fietsverhuur, een fiets- en wandelgerelateerde voorziening (in combinatie met stalling, verhuur, ondersteunende detailhandel en reparatie), een pick-up-point, een escape room, verkoop van lokale producten en een onderscheidende vrijetijdsvoorziening met klimwand en ZIP-line, spelvoorzieningen en ondersteunende functies zoals horeca (waaronder fastfood), een duurzaam mobiliteitspunt (tankstation met een accent op nieuwe vormen van energie) en retail van streekproducten en souvenirs. In maart 2014 heeft het College van burgemeester en wethouders schriftelijk aangegeven in principe bereid te zijn onder voorwaarden medewerking te verlenen aan de gewenste ontwikkeling. Op 19 april 2016 heeft het college onder andere besloten om de gemeenteraad voor te stellen in te stemmen met de kaders voor de ontwikkeling van het gebied Boekhorstlaan. Op 7 juli 2016 heeft de raad besloten dat voor het project Boekhorstlaan geen verklaring van geen bedenkingen van de raad is vereist.

6 -6- Vanaf 27 oktober 2016 heeft de ontwerpbeschikking zes weken ter visie gelegen. De volgende stap in de procedure is een besluit over de zienswijzen en over het verlenen van de omgevingsvergunning. In het voorliggende document worden de tegen het plan ingebrachte zienswijzen behandeld. 2. Termijn De ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Boekhorstlaan heeft met ingang van 27 oktober 2016 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn kon een ieder schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kon ook worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Dit is op 26 oktober 2016 bekend gemaakt in Het Kontakt en in de Nederlandse Staatscourant. De stukken waren ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website en 3. Zienswijzen De volgende schriftelijke reacties zijn ontvangen naar aanleiding van de tervisielegging van de ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Boekhorstlaan.

7 -7- nr. naam adres dagtekening Datum nr. brief brief ontvangst 1. Reclamant 1 Locatie h met bijlagen: h h h h Reclamant 2 Locatie h met bijlagen: h h h h Reclamant 3 Locatie h met bijlagen: h h h h Reclamant 4 Locatie h met bijlagen: h h h h Reclamant 5 Locatie h Reclamant 6 Locatie h Reclamant 7 Locatie h Reclamant 8 Locatie h Reclamant 9 Locatie h Reclamant 10 Locatie h Reclamant 11 Locatie h Reclamant 12 Locatie h Provincie Gelderland Postbus h GX 14. Reclamant 14 Locatie h Reclamant 15 Locatie h Van de mogelijkheid om uitsluitend mondeling te reageren is door niemand gebruik gemaakt.

8 -8-4. Ontvankelijkheid De ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Boekhorstlaan heeft met ingang van 27 oktober 2016 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn kon een ieder zienswijzen kenbaar maken bij de gemeenteraad. Alle ingediende zienswijzen zijn binnen de termijn van inzagelegging ontvangen en worden in behandeling genomen. 5. Zienswijzen en gemeentelijk commentaar Hieronder zijn de tijdig ingekomen zienswijzen samengevat en becommentarieerd. Omdat zienswijze 1 tot en met 4, zienswijze 5 en 6, zienswijze 7 tot en met 12 en zienswijze 14 en 15 identiek zijn, worden ze gezamenlijk beantwoord. Zienswijze 1, 2, 3 en 4. Opmerking 1.1 Reclamanten verwachten dat een toename van verkeer vanaf het Burgemeester van Boeijenplein en de Ceintuurbaan invloed heeft op de doorstroming van het verkeer op het kruispunt Deventerweg/Leuvenumseweg (N302) en extra geluidshinder, uitstoot van uitlaatgas/fijnstof en zwerfvuil ter plaatse van de Fazantlaan en de Eekhoornlaan veroorzaakt. In de planvorming zijn geen maatregelen getroffen ter compensatie van deze veroorzaakte hinder.. De initiatiefnemer heeft een aanvullend onderzoek uitgevoerd naar de verkeersafwikkeling op de kruispunten Deventerweg/N302/Leuvenumseweg, Boekhorstlaan/N302/Bouw & Infrapark en A28- Zuid/N302. De resultaten van deze studie zijn opgenomen in de notitie Onderzoek verkeerseffecten Veluwetransferium (Witteveen + Bos, d.d. 9 maart 2017). Op basis van deze aanvullende studie kan worden geconcludeerd dat: de toename van extra (nieuw) verkeer in de maatgevende avondspits a.g.v. het VTB relatief beperkt is; de afwikkeling van het uitrijdende verkeer op de Boekhorstlaan toekomstvast wordt gemaakt door het verlengen van de opstelvakken voor uitrijdend verkeer; de verkeersafwikkeling op het kruispunt Boekhorstlaan/N302/Bouw & Infrapark, waarop het VTB aansluit, met geringe aanpassingen in de kruispuntvormgeving (vrije rechtsaf-strook en verlengen linksaf-strook van Ceintuurbaan naar Boekhorstlaan) en de VRI-regeling (twee keer groen per cyclus voor links afslaand verkeer) toekomstvast is te maken; voor de kruispunten Deventerweg/N302/Leuvenumseweg en A28-Zuid/N302 geldt dat er op dit moment ruimte is voor groei en dat VTB die kan invullen terwijl de doorstroming nog blijft voldoen; de vormgeving van deze kruispunten naar de toekomst toe niet voldoende is om het extra verkeersaanbod goed af te wikkelen, maar dit niet zondermeer op het VTB kan worden afgewenteld, omdat dit ook het geval is als het VTB niet wordt ontwikkeld en, in de situatie waarin het VTB wél wordt ontwikkeld, het VTB dan onderdeel uitmaakt van de verwachte verkeerstoename in de komende jaren. Omdat het grootste deel van de bezoekers voorbijgangers op de A28 en N302 zijn, die daar nu ook al rijden, treed er door de planontwikkeling in mindere mate een toename van extra verkeer op. Dit heeft geen significante effecten met betrekking tot geluidhinder en fijnstof. Het plan is getoetst en voldoet aan de betreffende wettelijke normen. Er zijn dan ook geen extra maatregelen nodig om eventuele hinder te compenseren.

9 -9- Op 7 juli 2016 heeft de VVD een motie ingediend die unaniem is aangenomen. In de motie verzoekt de raad het college om afspraken te maken met de projectontwikkelaar over wie de verantwoordelijkheid neemt voor de openbare ruimte rondom het project, zodat er maatregelen worden getroffen om zwerfafval in het gebied rondom de Boekhorstlaan zoveel mogelijk te voorkomen en/of weg te nemen. De initiatiefnemers hebben met de Fastfood-ketens afspraken gemaakt over het voorkomen/opruimen van zwerfafval in het gebied rondom de Boekhorstlaan. Mocht er desondanks toch sprake zijn van rondzwervend vuil, dan kunnen reclamanten contact opnemen met Snelherstel Harderwijk. Snel Herstel is de servicedienst voor de openbare ruimte van de gemeente en verhelpt verschillende klachten waaronder ook zwerfvuil. Opmerking 1.2 Reclamanten voorzien dat door de vestiging van een evenemententerrein met klimfaciliteiten op het terrein Boekhorstlaan hinderlijke gevolgen zal hebben voor het woongenot van omwonenden. In de ruimtelijke onderbouwing is voldoende aandacht besteed aan de mogelijke hinder die de beoogde ontwikkeling zou kunnen veroorzaken op omringende woningen. Gezien de huidige afstand tussen de woningen en het plangebied (vanaf perceelgrens dichtst bijgelegen woning Fazantlaan circa 140 meter tot de rand van het plangebied en 340 meter tot het oostelijke gebied waar de grootste ontwikkelingen plaatsvinden), alsmede een uitspraak van de Raad van State over een klimbos in Barneveld Gelderland, wordt geen overlast verwacht naar de bestaande woningen aan de Fazantlaan. De mogelijke geluidhinder vanwege de klimfaciliteiten zullen het huidige geluidsniveau van de A28 niet overstijgen. Opmerking 1.3 Reclamanten geven aan dat er vanuit de gemeente Harderwijk en Rijkswaterstaat tot op heden nog geen acties zijn ondernomen die tot reductie van het verkeersgeluid en concrete stikstofdioxide aan de kant van de bewoners van de Fazantlaan leiden. Reclamanten betalen aanzienlijke WOZ belasting en verwachten van de gemeente dan ook enige beperkende maatregelen c.q. compensatie voor het gederfde woongenot. Reclamanten stellen een aantal concrete maatregelen voor: over een strook van 150 meter langs de A28 een circa 5,00 tot 7,00 meter hoog geluidsscherm (met T-top) plaatsen; de maximum snelheid op de A28 ter plaatse terug te brengen tot 100 km/uur; de snelweg A28 ter plaatse van Harderwijk te voorzien van een dunne toplaag van geluid reducerend asfalt ZSA-SD; het controleren en beperken van de rijsnelheid op de Ceintuurbaan en het beperken van vrachtverkeer op de Ceintuurbaan tussen Burg. Van Boeijenplein en kruispunt met Leuvenumseweg; duidelijke afspraken maken over zwerfaval (van fastfoodketens); het aanbrengen van geluiddempende bomen en beplanting langs de Deventerweg grenzend aan het weiland. De gemeente is wel degelijk bezig met het probleem van geluidhinder vanwege de A28. Meerdere malen hebben wij aangeklopt bij Rijkswaterstaat met het verzoek om dit probleem hoog op de agenda te plaatsen en maatregelen te treffen. Het plaatsen van geluidschermen, alsmede het verlagen van de

10 -10- maximale snelheid is veelvuldig onderwerp van gesprek geweest. De gemeente heeft zelfs bezwaren ingediend bij Rijkswaterstaat tegen een verhoging van de maximum snelheid tot 130 km/u. Daarnaast zijn wij bezig met de provincie om te onderzoeken of daar nog mogelijkheden zijn om het probleem eerder te kunnen aanpakken. De gemeente is echter afhankelijk van beide partijen en kan het geluidprobleem niet zelfstandig oplossen. De gemeente heeft reclamanten in een eerder stadium al geadviseerd om zich aan te sluiten bij het Buurtcomité Geluidshinder A28, zodat zij betrokken blijven bij de ontwikkelingen op dit gebied. De gemeente heeft toegezegd een jaar lang geluidsmetingen langs de A28 te doen om in kaart te brengen in hoeverre de voorkeurswaarde van 50dB structureel wordt overschreden. Een bezwaar tegen de geluidsproblematiek vanwege de A28 is niet relevant in het kader van het voorliggende besluit over de Boekhorstlaan. De maximum snelheid op de Ceintuurbaan was 80 km/uur. In verband met de verkeersveiligheid is de maximum snelheid in 2010 teruggebracht tot 60 km/u en zijn ter hoogte van de aansluitingen met de Fazantlaan en de Korhoenlaan snelheid beperkende maatregelen getroffen. De verkeersveiligheid is hiermee verbeterd, hoewel de snelheid een punt van aandacht blijft. In overleg met de regiopolitie Oost-Nederland zullen wij overleggen of extra handhaving op snelheid op de Ceintuurbaan mogelijk is. Een verdere verlaging van de max. snelheid op de Ceintuurbaan is i.v.m. de doorstroming van het verkeer niet aan de orde. Het aandeel vrachtverkeer op de Ceintuurbaan bedraagt ca.2,5%. Dit is relatief beperkt en voor ons geen aanleiding om maatregelen te treffen. Voor een reactie op mogelijk zwerfvuil wordt verwezen naar ons commentaar op opmerking 1.1. Gezien de beoogde activiteiten en de aanmerkelijke afstand tot de woningen zal er geen noemenswaardige geluidsoverlast optreden op de woningen. Het voorstel van reclamanten om geluiddempende bomen en beplanting langs de Deventerweg grenzend aan het weiland aan te brengen is in dit kader dan ook niet zinvol. Dergelijke beplanting zal de geluidsoverlast van de A28 of de N302 ook niet teniet kunnen doen. Zienswijze 5 en 6 Opmerking 5.1 Het verkeer dat het nieuwe plan wil bereiken zal een extra druk leggen op de reeds huidige situatie. Met name het verkeer via de Ceintuurbaan zal nog grotere hinder gaan vormen dan dat deze nu al is. Reclamant stelt dat metingen ten behoeve van dit plan niet correct gedaan zijn. De metingen zijn van kruispunt tot kruispunt genomen rondom het project. Er zijn geen metingen gedaan naar de aanvoerwegen naar deze kruisingen toe. Voor een reactie met betrekking tot het verkeersonderzoek wordt verwezen naar ons commentaar op opmerking 1.1. Opmerking 5.2 Reclamant voorziet toename van zwerfvuil door de geplande fastfood restaurants.

11 -11- Voor een reactie op mogelijk zwerfvuil wordt verwezen naar ons commentaar op opmerking 1.1. Opmerking 5.3 Reclamant ondervindt nu al veel overlast van geluid en verkeer van Ceintuurbaan en A28. Deze overlast zal door de beoogde ontwikkelingen alleen maar toenemen en langer duren, ook door verkeer vanuit Drielanden en Centrum Harderwijk. De restaurants zijn namelijk tot diep in de nacht open waardoor de stroom verkeer naar verwachting langer zal duren. Voor een reactie op de toename van verkeer en geluid wordt verwezen naar ons commentaar op de opmerkingen 1.1 en 1.2. De restaurants zullen weliswaar s avonds verkeer aantrekken, maar deze toename zal geen noemenswaardige effecten hebben op de bestaande verkeersstromen en het huidige geluidsoverlast. Bovendien zal de hoofdstroom van verkeer dat tot diep in de nacht naar de restaurants zullen rijden, vooral afkomstig zijn van de A28 en de N302 en niet op een korte afstand langs de woningen van reclamanten rijden. De afstand van de perceelgrens van reclamanten tot het kruispunt Ceintuurbaan/Leuvenumseweg bedraagt minstens 160 meter. Opmerking 5.4 Reclamant voorziet dagelijkse geluidshinder en drukte door het vestigen van een klimbos. Voor een reactie op de vestiging van een klimbos wordt verwezen naar ons commentaar op opmerking 1.2. Opmerking 5.5 Reclamant is van mening dat de waardevermindering van hun woning door de constante ontwikkelingen in de buurt zal doorzetten. Oorspronkelijk woonde reclamant in een beschermd gebied, maar nu in de nabijheid van een zwaartepunt van vele commerciële activiteiten. De WOZ-waarde van de woningen wordt door de gemeente hoger gesteld dan wat de markt als reële waarde beschouwd. Voor een bezwaar tegen de vastgestelde WOZ-waarde wordt verwezen naar de bezwaarprocedure tegen de jaarlijkse door de gemeente af te geven WOZ-beschikking. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening bestaat er ook de mogelijkheid om een planschadevergoeding toe te kennen aan degene die de waarde van hun onroerend goed zien minderen als gevolg van het wijzigen van het planologisch regime. Die schadevergoeding komt evenwel niet voor vergoeding in aanmerking als voorzienbaar was dat het planologisch regime (bestemmingsplan) zou wijzigen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het bestemmingsplan al in procedure was op het moment van aankoop, of dat er plannen daartoe in de raad zijn behandeld. De structuurvisie Harderwijk 2031 is op 20 december 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. In de structuurvisie staat beschreven hoe de gemeente zich tot 2031 voor het wonen, werken en leven wil ontwikkelen. Het gebied Boekhorstlaan is in de structuurvisie aangewezen als studiegebied met zoekrichting recreatieve doeleinden, zoals ook verwoord in de visie Leisure.

12 -12- Reclamant kan een verzoek tot planschade bij het College indienen, maar omdat een mogelijke Leisure-ontwikkeling op de locatie Boekhorstlaan al door de raad is vastgesteld in 2012 en daar door reclamanten toentertijd geen zienswijze op is ingediend, wordt een planschadevergoeding niet kansrijk geacht. Zienswijze 7, 8, 9, 10, 11 en 12 Opmerking 7.1 Reclamanten stellen dat in het ontwerp geen aandacht is en wordt besteed aan de consequenties van de voorgestelde nieuwe ontwikkelingen op de bestaande en niet gewijzigde directe omgeving. Er dient een (meer) complete analyse opgesteld te worden, waarin de consequenties voor de woningen aan de Eekhoornlaan en Fazantlaan onderzocht en in beeld gebracht worden. Reclamanten zien het als een ernstige tekortkoming dat hier in de ruimtelijke onderbouwing geen aandacht voor is. Reclamanten hebben een onvolledig beeld van het ruimtelijk beleid voor dit gebied. Een reeds 80 jaar aantrekkelijk woongebied aan de rand van de Veluwe komt nu zeer nadrukkelijk in het gedrang. De beoogde ontwikkeling doet ernstig afbreuk aan de woonkwaliteit en het woongenot van reclamanten. In de Ruimtelijke onderbouwing is aan alle ruimtelijke en milieuaspecten in relatie tot de directe omgeving aandacht besteed. De woningen van reclamanten zijn weliswaar niet direct bij naam genoemd in de ruimtelijke onderbouwing, maar in de onderzoeken is wel rekening gehouden met de effecten op de omgeving, waaronder de dichtstbijzijnde woningen. De woningen van reclamanten liggen op een dermate grote afstand dat van significante overlast geen sprake kan zijn. In de structuurvisie Harderwijk 2031 is aangegeven wat de visie voor Harderwijk is voor de komende jaren. Het gebied Boekhorstlaan is in deze structuurvisie aangewezen als studiegebied met zoekrichting recreatieve doeleinden, zoals ook verwoord in de visie Leisure. Door een dergelijke ontwikkeling mogelijk te maken op het scharnierpunt tussen Harderwijk en de Veluwe hoopt de gemeente haar kwaliteiten beter zichtbaar te maken aan voorbijgangers op de A28 en de N302. Op die wijze zullen deze voorbijgangers geïnteresseerd raken om onze gemeente en dan met name de Veluwe te bezoeken. De intentie om grotere bezoekersstromen dan de huidige voorbijgangers op A28 en N302 op gang te brengen is er niet. Voor wat betreft de directe woonomgeving van reclamanten is de gemeente op dit moment bezig met het regionale project Vitale vakantieparken. Daarnaast zijn er plannen om hotel van der Valk uit te breiden en mogelijk een crematorium te realiseren nabij bedrijvenpark Tonsel. Nieuwe initiatieven moeten altijd voorzien zijn van een goede ruimtelijke onderbouwing waarin alle wettelijke onderzoek verplichtingen in beeld zijn gebracht. Opmerking 7.2 Reclamanten zijn van mening dat aan het gehele bestemmingsplan Buitengebied P-Veluwe goedkeuring dient te worden onthouden. Reclamanten pleiten voor een gezamenlijk overleg waarbij ook de eigenaren van de woningen aan de Fazantlaan en Eekhoornlaan zijn betrokken, om te onderzoeken op welke wijze er een echte verbindingspoort tussen stad en Veluwe kan worden gerealiseerd. Naast de verbetering van het gebied Boekhorstlaan zou tegelijkertijd aandacht besteed moeten worden aan het handhaven en versterken van de woonkwaliteit in de bestaande woongebieden aan de Veluwse zijde van de A28. Een ander voorstel is dat deze gebieden ook rigoureus worden veranderd, zodat er een echte en complete metamorfose naar de poort van de Veluwe ontstaat.

13 -13- Allereerst moet worden vermeld dat het door reclamanten aangehaalde bestemmingsplan Buitengebied P-Veluwe op 3 september 2015 reeds is vastgesteld en onherroepelijk is geworden. Dit bestemmingsplan staat dan ook niet meer ter discussie. Reclamanten hebben geen zienswijzen ingediend tegen dit bestemmingsplan. De gemeente is al sinds medio 2012 in gesprek met initiatiefnemer Veluwe Transferium Boekhorst B.V. (VTB) over een gewenste en haalbare ontwikkeling van het gebied Boekhorstlaan. Wij zijn van mening dat er nu een in alle opzichten haalbare ontwikkeling ligt, waarbij rekening wordt gehouden met alle gebruikers in de directe omgeving. De functies die het meeste geluid genereren zijn in het oostelijk deel van het gebied geprojecteerd, op een afstand van minstens 350 meter van de woningen van reclamanten. De ontwikkeling van een plan waarin nog eens 12 woningen worden uitgekocht en herontwikkeld is niet haalbaar voor VTB. De gemeente staat vanzelfsprekend altijd open voor initiatieven voor dit gebied, maar zal daar zelf geen actieve rol in spelen, net zoals dat bij de Boekhorstlaan ook niet heeft plaatsgevonden. Zienswijze 13. Provincie Gelderland Opmerking 13.1 Reclamant is van mening dat het initiatief zorgt voor een grote toename van verkeer naar het gebied Boekhorstlaan. In de ontwerp-omgevingsvergunning is het naar mening van reclamant onvoldoende onderbouwd welke maatregelen er worden getroffen om de veiligheid en bereikbaarheid op de N302 te kunnen garanderen nadat de initiatieven op de locatie zijn gerealiseerd. Voor een reactie met betrekking tot het verkeersonderzoek wordt verwezen naar ons commentaar op opmerking 1.1. Opmerking 13.2 Reclamant geeft aan dat er een veilige oversteek moet komen tussen het Bouw- en Infrapark aan de ene zijde van de N302 en de beoogde voorzieningen aan de overzijde van de weg. De gemeente is van mening dat met de bestaande fiets-/voetgangersbrug op de kruising Leuvenumseweg/Ceintuurbaan is voorzien in veilige oversteekvoorzieningen. Bovendien bevinden zich op het Bouw- en Infrapark ook voldoende horecavoorzieningen, zodat de gebruikers van het Bouw- en infrapark niet afhankelijk zijn van de aanwezigheid van de horecagelegenheden aan de Boekhorstlaan. De duidelijke afspraken van Veluwe Transferium Boekhorstlaan B.V. met Bouw & Infrapark borgen dat er geen fietsers of voetgangers op de kruising Boekhorstlaan/N302/Bouw & Infrapark zullen komen, Eventuele verkeersveiligheidsproblemen in relatie tot oversteekbaarheid zijn dus niet aan de orde.

14 -14- Zienswijze 14 en 15. Opmerking 14.1 Het plan spreekt over de Poort naar de Veluwe en de versterking daarvan. Reclamanten zijn echter van mening dat de voorgestelde commerciële uitbating van fastfoodketens op geen enkele wijze representatief en onderscheidend kan worden geacht voor natuurgebied de Veluwe. Daarnaast vinden reclamanten het een niet begrijpelijke keuze om naast de MC Donalds nog twee fastfoodrestaurants te realiseren, terwijl de overheid juist insteekt om het gezonder maken van schoolkantines en het willen verbeteren van gewicht en gezondheid van jongeren en volwassenen. Reclamanten pleiten dan ook voor minder fastfoodrestaurants ter plaatse. De gemeente steekt ook in op het verbeteren van de gezondheid van jongeren en volwassenen. Om die reden heeft het college ook ingestemd met de ontwikkeling zoals die nu voor ligt. Het sportieve deel van de ontwikkeling (Pedal Plaza en ziplines) is juist het argument geweest om niet zonder meer in te stemmen met de vestiging van solitaire fastfood restaurants. Wij kunnen niemand verplichten om geen fastfood te nuttigen. Uit een marktanalyse is gebleken dat er wel degelijk vraag is naar dit segment van restaurants. Mensen moeten een keuze hebben en bij een fastfoodrestaurant kan wel degelijk gezonde salades worden gegeten. Bovendien wordt er ook een familierestaurant in het gebied gerealiseerd waardoor er ook andere keuzemogelijkheden zijn dan fastfood. Door de beeldkwaliteitseisen die voor dit gebied zijn vastgesteld, zullen de te realiseren gebouwen zoveel mogelijk een Veluwse uitstraling krijgen. Hierbij moet gedacht worden aan kleinschalige gebouwen (1 laag met een kap), uitgevoerd in natuurlijke materialen (hout, rieten kap en dergelijke). Tevens wordt ingezet op het behoud van bijna alle grote bomen in het gebied. Opmerking 14.2 Daarnaast maken reclamanten bezwaar tegen de forse toename van verkeersbewegingen in de dag-, avond- en nachtperiode (4700 mtv/etmaal) over de Ceintuurbaan met de bijbehorende geluidsoverlast en de vergrote kans op ongelukken bij de oversteek Fazantlaan/Eekhoornlaan. Het betreft verkeer dat er vanwege de beoogde ontwikkelingen (fastfood met drive-in en mobiliteitspunt) op gericht is om binnen korte tijd heen en weer te rijden van en naar dit gebied. Reclamanten wensen een onderzoek naar het aantal te verwachten verkeersbewegingen en de gevolgen daarvan voor omwonenden van de Fazantlaan en Eekhoornlaan, alsmede het laten vervallen van het benzinestation. De ontwikkeling van het VTB zal beperkt extra verkeer toevoegen aan de Ceintuurbaan. Dat zal het verkeersbeeld niet veranderen. Bij de aansluiting Ceintuurbaan/Fazantlaan zijn (aanvullend op de algehele snelheidsverlaging op de Ceintuurbaan van 80 naar 60 km/u, zie ook onder 1.3) al verkeersmaatregelen getroffen om een verkeersveilige oversteek mogelijk te maken (snelheidsremmers, middensteunpunt voor een gefaseerde oversteek). Opmerking 14.3 Reclamanten hebben nu al regelmatig te maken met behoorlijke mate van afval langs de Strokelweg en omgeving Eekhoornlaan en zijn bang voor een toename daarvan als de fastfoodsketens zijn

15 -15- gerealiseerd. Reclamanten wensen een aanspreekpunt bij de gemeente en een pro-actief beleid in hun woonomgeving om e.e.a. schoon, netjes en leefbaar te houden. Voor een reactie met betrekking tot zwerfvuil wordt verwezen naar ons commentaar op opmerking 1.1. Opmerking 14.4 Reclamanten ervaren met enige regelmaat overlast van bezoekers van Hotel Van der Valk die hun auto in de Eekhoornlaan parkeren. De Eekhoornlaan is uitsluitend voor bestemmingsverkeer. Met Van der Valk en de gemeente is afgesproken dat bezoekers van het hotel naar het transferium/p-veluwe worden verwezen om daar te parkeren. Reclamanten vrezen nu dat het transferium door het plan Boekhorstlaan intensiever gebruikt gaat worden, waardoor de overlast van parkeren van Van der Valk in de Eekhoornlaan nog verder gaat toenemen. Reclamanten verzoeken de gemeente dan ook om na te denken over de toenemende parkeeroverlast in de Eekhoornlaan en daarvoor met een passende oplossing te komen. : De parkeerbalans toont aan dat er in de planontwikkeling voorzien wordt in voldoende parkeerplaatsen voor de gehele ontwikkeling. In deze berekening is rekening gehouden met 121 parkeerplaatsen voor het gebruik als transferium. Hotel Van der Valk dient te voorzien in voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De huidige parkeerkelder onder het hotel is destijds meegenomen in de parkeerbalans, maar wordt hiervoor echter nog te weinig gebruikt. Dit zal onder de aandacht worden gebracht bij Hotel Van der Valk. Omdat veel bezoekers van Van der Valk niet bekend zijn met de parkeerkelder, parkeren zij nu in pieksituaties in de Eekhoornlaan. Als de verwijzing naar de parkeerkelder duidelijker is, dan zal het parkeerprobleem in de Eekhoornlaan naar verwachting voorbij zijn. 6. Samenvatting In totaal zijn 15 zienswijzen behandeld. De zienswijzen worden niet gedeeld en geven geen aanleiding om de omgevingsvergunning niet te verlenen. Harderwijk 4 april 2017

16 -16- Documentenlijst W versie _ _papierenformulier _ _publiceerbareaanvraag _ _160902_Ontvangsbevestiging_ontheffing_FF_wet _ _160902_Ontvangstbevestiging_Nb_wet_vergunning _ _Bestand_00_-_RO_Boekhorstlaan_Harderwijk _ _Bijlage_01_-_Marktanalyse _ _Bijlage_02_-_Archeologie_onderzoek _ _Bijlage_03_-_QS_ecologie _ _Bijlage_04_-_Ecologisch_werkprotocol _ _Bijlage_05_-_Afdoend_Onderzoek _ _Bijlage_06_-_Landschappelijke_inrichting _ _Bijlage_07_-_Aerius_berekening _ _Bijlage_08_-_Verkennend_bodemonderzoek _ _Bijlage_09_-_Aanvullend_bodemonderzoek _ _Bijlage_10_-_Asfaltinventarisatie _ _Bijlage_11_-_Asbestinventarisatie_ _ _Bijlage_12_-_Asbestinventarisatie_ _ _Bijlage_13_-_Verkeersgeneratie_en_parkeerbalans _ _Bijlage_14_-_Externe_veiligheid _ _Bijlage_15_-_Kabels_en_Leidingen _ _Bijlage_16_-_MER_beoordelingsnotitie _ _Bijlage_17_-_Visie_Boekhorstlaan_Harderwijk _ _Bijlage_18_-_Bouwvlakken _ _Bijlage_18A_-_Verbeelding_A _ _Bijlage_18B_-_Verbeelding_B _ _Bijlage_18C_-_Bestaande_situatie _ _Bijlage_18D_-_GBKN _ _Bijlage_19_-_Beeldkwaliteitplan _ _160923_Addendum_ecologie _ _verklaring_verkeersontsluiting _ _27_Aanvullend_verkeersonderzoek

17 -17-

18 -18- Beroep tegen het besluit Met het nu genomen besluit bent u het misschien niet eens. In dat geval kunt u daartegen in beroep gaan bij de sector Bestuursrecht van de rechtbank Gelderland, een onafhankelijke rechter. Hoe beroep indienen:? schriftelijk, gedagtekend, voorzien van uw naam en adres en ondertekend; met vermelding van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van uw beroepschrift; binnen 6 weken na de datum van bekendmaking van het ontvangen besluit. Bekendmaking gebeurt door toezending of uitreiking van het besluit of door kennisgeving ervan in een dagblad of op een andere geschikte manier; bij de rechtbank Gelderland, team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Gelderland. Griffierecht? Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd. De griffier van de rechtbank bericht u hierover direct na ontvangst van uw beroep. Intussen Indiening van een beroepschrift maakt het besluit niet ongedaan. Het besluit wordt dus op het gebruikelijke tijdstip van kracht. Wilt u toch uitstel van dat tijdstip, dan moet u hiervoor een apart schriftelijk of langs digitale weg verzoek indienen bij: De voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen.

In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen. Afschriften aan: betrokkene, BOR, GEO, brandweer. DATUM: ONS KENMERK: UW BRIEF VAN: UW KENMERK: ONDERWERP: W2016-0379 / 16h0013433 Aanvraag omgevingsvergunning uitgebreid Boekhorstlaan. Geachte, Op 20

Nadere informatie

In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen.

In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen. Timmer en Timmer Belastingadviesburo t.a.v. Dhr. G. Timmer Zuiderzeestraatweg 125 3849 AC HIERDEN DATUM: ONS KENMERK: UW BRIEF VAN: UW KENMERK: ONDERWERP: 17 december 2012 W2012-0409 / I12.2769 Aanvraag

Nadere informatie

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wnb hfdst 2 gebieden Artikel 2.7 lid 2 en 3, artikel 2.8 lid 3 en lid 9 en artikel 1.13 Wet natuurbescherming en artikel 2.7 Besluit

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp:

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: GEMEENTE HEUMEN Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg 213 6581 EK MALDEN Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: Rijksweg 213 te MALDEN Malden, Ons kenmerk: Behandeld door: Telefoonnummer: E-mailadres:

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie 2017.01 Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 3003629 Aanvraagnaam Aanpassing verkaveling kavelnummer 32,

Nadere informatie

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project-

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project- 31 mei 2012 B. Bartelds 2011-0175 (0595)421073 23 juli 2011 Project- Diversen omgevingsvergunning (naam) (adres) (naam), Burgemeester en wethouders hebben op 23 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

Onderwerp Datum 28-09-2015

Onderwerp Datum 28-09-2015 Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : W.P. Kanters wonende/gevestigd : Merseloseweg 1335801 CC Venray ontvangen

Nadere informatie

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken. Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Gemeentehuis Venray wonende/gevestigd : Postbus 500 5800 AM Venray

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het gebruik van het achterste deel van het perceel

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de bijgevoegde en gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de bijgevoegde en gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Ontwerpbeschikking Afdeling Veiligheid & Handhaving Team Veiligheid & Vergunningen Datum xxxx Ons kenmerk U1 2011264/136154 BSN Bijlage(n) div. Behandeld door mevrouw M. Boers Doorkiesnummer 0318 538716

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning: inn i in MI ii mm ii ii OOG O O Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 29 juli 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning met bijgebouw. De

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

2 3 JULI 2015. gemeentes LUIS. Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen. Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN

2 3 JULI 2015. gemeentes LUIS. Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen. Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN gemeentes LUIS Postadres: Postbus 27 4500 AA Oostburg Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN Bezoekadres: Nieuwstraat 22 4501 BD Oostburg Telefoon

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo)

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo) Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 23 april 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een werkplaats/garage. De aanvraag

Nadere informatie

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9.

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9. Waterschap Brabantse Delta t.a.v. de heer L.M.J. Vogels Postbus 5520 4801 DZ BREDA Raamsdonksveer, Ons kenmerk : HZ_WABO20130543 Bijlage(n) : div Uw brief : 19 december 2013 Uw kenmerk : OLO dossiernummer

Nadere informatie

De Schanse Hoeve t.a.v. de heer T. Lagarde Nieuwe Weg 17a 6626 KS ALPHEN. Geachte heer Lagarde,

De Schanse Hoeve t.a.v. de heer T. Lagarde Nieuwe Weg 17a 6626 KS ALPHEN. Geachte heer Lagarde, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel De Schanse Hoeve t.a.v. de heer T. Lagarde Nieuwe Weg 17a 6626 KS ALPHEN Onderwerp Definitief besluit - Verlening Geachte heer Lagarde, Op 29 januari 2014 ontvingen

Nadere informatie

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Haaren Helvotrt Esch Biezenmorrel gemeente Haaren [ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Burgemeester en Wethouders hebben op 13 juli 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen

Nadere informatie

Het college van de gemeente Zuidplas, In het kader van het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan

Het college van de gemeente Zuidplas, In het kader van het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDE PROCEDURE (art. 2.1 e.v. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum besluit : XX XXXXXX 2013 Verzonden/uitgereikt : Kenmerk : V/UV/20120042 Provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een woning op het perceel Eekhoornstraat

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

* *

* * *16.074696* 16.074696 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 255661 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester en wethouders van Uden heeft op 30 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Op 27 november 2016 ontvingen wij uw uitgebreide vergunning aanvraag voor het plaatsen van lichtmasten aan de Greffelingsestraat 7 te Alphen.

Op 27 november 2016 ontvingen wij uw uitgebreide vergunning aanvraag voor het plaatsen van lichtmasten aan de Greffelingsestraat 7 te Alphen. Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Tennisclub Alphen t.a.v. de heer C.G. Veenendaal Brouwershof 1 6626 AM ALPHEN Onderwerp Ontwerpbesluit - Verlening Geachte heer Veenendaal, Op 27 november 2016 ontvingen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning 1 e fase

Omgevingsvergunning 1 e fase Omgevingsvergunning 1 e fase Uitgebreide voorbereidingsprocedure Grondslag : Wabo artikel 2.1, 2.5 en 2.12 Registratienummer : W033374 / 38703 Datum : 5 december 2012 Activiteiten : Afwijken van het bestemmingsplan

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten:

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten: Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De heer K. Schimmel Schoonhorsterweg 14 3772 TK BARNEVELD Onderwerp Omgevingsvergunning Geachte heer Schimmel, Op 2 oktober 2014 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd

Nadere informatie

"Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3"

Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3 MAASDRIEL OMGEVINGSVERGUNNING "Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3" NL.IMRO.0263.OV0012-VG01 Gemeente Maasdriel Burgemeester en Wethouders hebben op 23 oktober 2012 een

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren,

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren, Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl Ons kenmerk : 2013.23982

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november /cor Z Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november /cor Z Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november 2015 14-0462/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1515839 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren

Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren De gemeente Tynaarlo is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een woning op het perceel Groningerstraat 27a te

Nadere informatie

[aanvrager] Geachte [aanvrager],

[aanvrager] Geachte [aanvrager], [aanvrager] uw kenmerk: verzonden op: 1 februari 2013 ons kenmerk: 2012-015575 Lochem, 1 februari 2013 onderwerp: omgevingsvergunning 1 e fase behandeld door: G. Ekkel telefoonnummer: (0573) 28 92 22 Geachte

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

Met het verlenen van de vergunning wordt de bouw van een woning op genoemd perceel mogelijk gemaakt.

Met het verlenen van de vergunning wordt de bouw van een woning op genoemd perceel mogelijk gemaakt. Publicatietekst Omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij besluit van 15 juli 2014 omgevingsvergunning is verleend voor het perceel Groningerstraat

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug Beschikking ZD18.002800 *18.105330*

Nadere informatie

Bijlagen Voor de procedure, de overwegingen en de voorschriften, die deel uitmaken van deze vergunning, verwijzen wij u naar de bijlagen.

Bijlagen Voor de procedure, de overwegingen en de voorschriften, die deel uitmaken van deze vergunning, verwijzen wij u naar de bijlagen. Gemeente Ermelo T.a.v. de heer E. Luigjes Postbus 500 3850 AH ERMELO Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t 0341 56 73 21 f 0341 56 73 69 e @.nl I www..nl NL92 BNCH 0285 0024 49 datum casenr. behandeld

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Combinatie A4 Burgerveen - Leiden t.a.v. mevrouw P. Bakker Postbus 4019 2301 RA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie

H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello.

H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello. Aanvrager: Betreft: H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello. het plaatsen van een overkapping op de locatie Meermuidenseweg 7 in Twello. De aanvraag is bij ons geregistreerd onder nummer Z-HZ_WABO-2013-277.

Nadere informatie

Schouwburg Amphion De heer C. Droste. Hofstraat JD DOETINCHEM. Geachte heer Droste,

Schouwburg Amphion De heer C. Droste. Hofstraat JD DOETINCHEM. Geachte heer Droste, Schouwburg Amphion De heer C. Droste Hofstraat 159 7001 JD DOETINCHEM uw brief van: 5 december 2013 datum: 24 april 2014 onderwerp: omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummers: 2013.0774 / 2014.13318/hn

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk De heer R.S. Wullink Fraterwaard 5 6955 JH Ellecom datum ons kenmerk uw brief/kenmerk 2013-0725 behandeld door doorkiesnummer bijlage(n) M. Wientjes (026) 49 76 378 div. onderwerp ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 LYAEMER WONEN p/a Postbus 21 8530 AA Lemmer Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV 20132023/749641 Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 Onderwerp: omgevingsvergunning

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Rijkswaterstaat t.a.v. mevrouw L. Le Clercq Postbus 556 3000 AN Rotterdam Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning.

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 4 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bijgebouw en buitenzwembad op de locatie Laar 3a te Maasbree.

Nadere informatie

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42 ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42 Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning eerste fase (ex. artikel 2.5

Nadere informatie

Pagina 1/6 T

Pagina 1/6 T tomgroot@hotmail.com jeroenborst@breddels.nl Verzenddatum 2 mei 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk De heer T.N. Groot Westerweg 16 a 1733 EB NIEUWE NIEDORP Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Lisette

Nadere informatie

Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert GM HEEREVEEN. Geachte mevrouw Bolink,

Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert GM HEEREVEEN. Geachte mevrouw Bolink, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert 7 400 8447 GM HEEREVEEN Onderwerp Ontwerpbesluit - Verlening Geachte mevrouw Bolink, Op 20 mei 2016 ontvingen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Pagina 1 van 6 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiderdorp Aanhef Van de heer B.D. Borreman, wonende Poortwacht 28 te Leiderdorp, is op 10 november 2014 een verzoek ontvangen waarbij om een eerste

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen Beschikking 280118 *17.179690*

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 3 april 2017 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1905646 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241 Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241 Burgemeester en wethouders hebben op 19 juni 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project woonhuis Wiekarthof 1 Cothen. De aanvraag

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 19 februari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van 21 rijwoningen. De aanvraag gaat

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Betrokken Externe Contacten: Aanvrager: R.J.E.M. van Bladel Betreft locatie: Surinamehof 19, 3404ZE IJsselstein Decos kenmerk: Blad 2 van 5 Burgemeester en Wethouders hebben

Nadere informatie

iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Omgevingsvergunning

iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Omgevingsvergunning iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Zevenaar Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 17 oktober 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bedrijfshal en

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Inhoudsopgave. Voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Zijdwerk 27 te Wervershoof

Omgevingsvergunning. Inhoudsopgave. Voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Zijdwerk 27 te Wervershoof Omgevingsvergunning Voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Zijdwerk 27 te Wervershoof Inhoudsopgave 1. FEITEN... 2 2. WETTELIJK KADER... 2 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN... 4 4. INGEKOMEN

Nadere informatie

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo, De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg 2 6276 PB Heijenrath Datum: 20 mei 2015 Behandeld door: de heer M. v.d. Venne Uw brief van: Onderwerp: verleende omgevingsvergunning Uw kenmerk: Dossiernummer: 20150011

Nadere informatie

Bijlagen Voor de procedure, de overwegingen en de voorschriften, die deel uitmaken van deze vergunning, verwijzen wij u naar de bijlagen.

Bijlagen Voor de procedure, de overwegingen en de voorschriften, die deel uitmaken van deze vergunning, verwijzen wij u naar de bijlagen. Aannemersbedrijf GWW Fa. Kamphorst T.a.v. de heer J. Kamphorst Rodeschuurderwegje 26 3853 LS ERMELO Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t 0341 56 73 21 f 0341 56 73 69 e gemeente@ermelo.nl i www.ermelo.nl

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 Burgemeester en Wethouders hebben op 24 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van een erfafscheiding/toegangspoort. De

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 140166 telefax: (0166) 66 35 53 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl bank: BNG 28.50.08.315 iban: NL14BNGH0285008315 bic:

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 w abo@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente Datum 23-07-2014 Contactpersoon S.S.

Nadere informatie

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist. Definitieve Omgevingsvergunning Zaaknummer 730150 (dossier 2016-08454) 1. Inleiding Op 30 juni 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van detailhandel door

Nadere informatie

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit.

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit. Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. Postbus 28000 9400 HH Assen (nam-vergunningen-nam-lsuiaenl@shell.com) Ons adres: Postbus 13, 9290 AA Kollum Ons telefoonnr: 0519-298888 Ons whatsapp nr: 06-12083046

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 6 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van 2 'te koop' borden. De aanvraag gaat over diverse locaties

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: Combinatie A4 Burgerveen - Leiden adres: Postbus 4019 postcode en

Nadere informatie

O Pagina 1 van 5

O Pagina 1 van 5 Definitief besluit omgevingsvergunning 2 e fase voor de activiteiten het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen en het ambtshalve wijzigen van de omgevingsvergunning 1 e fase voor

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg TR TIENDEVEEN. Geachte heer Jansen,

Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg TR TIENDEVEEN. Geachte heer Jansen, Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg 5 7936 TR TIENDEVEEN DATUM 17 april 2012 ONDERWERP omgevingsvergunning HZ_WABO 2011/0373 ONS NUMMER Geachte heer Jansen, Op 25 juli

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 7 juni 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de uitbreiding van een kattenopvang.

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteit: - Het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan)

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteit: - Het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan) Gemeente Ermelo T.a.v. de heer E.O. Huizing Postbus 500 3850 AM ERMELO Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t 0341 56 73 21 f 0341 56 73 69 e gemeente@ermelo.nl i www.ermelo.nl banknr. 28 50 02 449

Nadere informatie

Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus AA HEERENVEEN. Geachte mevrouw Van Dalen,

Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus AA HEERENVEEN. Geachte mevrouw Van Dalen, Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus 24 8440 AA HEERENVEEN Datum Zaaknummer Uw brief Uw kenmerk 16 juli 2013 44901 Onderwerp brief bij omgevingsvergunning Geachte mevrouw Van

Nadere informatie

Bemmel, 15 mei 2012. Burgemeester en wethouders van Lingewaard,

Bemmel, 15 mei 2012. Burgemeester en wethouders van Lingewaard, Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 16 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. De aanvraag gaat over Rijndijk 65 te Doornenburg.

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L20120260 Grietenij 22 verplaatsen van 24 spaceboxen (tijdelijk) en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (tijdelijk) Sjoerd van

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel.

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel. OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 910257 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 2 februari

Nadere informatie

B. Bartelds (0595) juli 2011 Besluit

B. Bartelds (0595) juli 2011 Besluit B. Bartelds 2011-0167 (0595)421073 4 juli 2011 Besluit Diversen omgevingsvergunning Geachte heer, mevrouw, Burgemeester en wethouders hebben op 4 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Documentnummer Ontvangstdatum Documentdatum Kennisgeving aanvraag Ons Streekblad d.d. Z-2012-072 18 april 2012 15 mei 2012 26 april 2012 A a n v r a a g Aanvrager

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00

Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo artikel 2.1) Dossiernummer: VROM/HZ_WABO-2014-0257 Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren Datum gezien de aanvraag van : Twan Kusters Holding B.V. vertegenwoordigd

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello.

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Met ingang van 25 juli 2013 ligt met de bijbehorende

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van OMGEVINGSVERGUNNING (b ~1Y...1>... Gemeente '1\..'1" ~ Emmen ~ Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van 2 dubbele woningen en 1 vrijstaande

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp: ontwerp-omgevingsvergunning

Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp: ontwerp-omgevingsvergunning Aan Boomkwekerij Morren t.a.v. de heer G. Morren Diepesteeg 1 8081 PD Elburg Uw brief van: Uw kenmerk: Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: 0525-688 660 Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp:

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 17 juni 2015; dossiernummer : WB20150279; van : Vastgoedbedrijf Gemeente Zoetermeer,

Nadere informatie

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Burgemeester en wethouders hebben op 22 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Van den Hoogenbouw b.v. voor het project:

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de omgevingsvergunning. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken INTERNE POST Gemeente Nieuwkoop A.J. de Rooij Postbus 1 2460 AA TER AAR datum zaaknummer behandeld door betreft datum W-2015-0160 Ernst-Jan Haselhoff ONTWERP Omgevingsvergunning

Nadere informatie