COMPUTEROPERATOR. 580 Lt. Kwalitatief onderwijs voor volwassenen in Aalst. TANERA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COMPUTEROPERATOR. 580 Lt. Kwalitatief onderwijs voor volwassenen in Aalst. TANERA"

Transcriptie

1 TANERA Kwalitatief onderwijs voor volwassenen in Aalst. COMPUTEROPERATOR 580 Lt

2

3 NETWERKTECHNICUS Computerbesturingssystemen 1 (60 LT) Deze module verzorgt het aanbrengen van de basiscompetenties voor het installeren van en werken met een besturingssysteem van een computer. (meer details) De werking van een besturingssysteem van een stand-alone computer begrijpen. Het principieel opstartproces van een klassiek besturingssysteem van een standalone computer toelichten. Een systeemsoftware voor een PC instellen. Een configuratie van een besturingssysteem uitvoeren. Bestanden van een besturingssysteem beheren. Programma s van een computersysteem beheren. Multi-taskingmogelijkheden van een besturingssysteem op een stand-alone computer aanwenden. Multimediamogelijkheden van een besturingssysteem gebruiken. Een helpfunctie van een besturingssysteem gebruiken. Installatiemogelijkheden van een besturingssysteem toepassen. Een configuratie van softwarebouwstenen van een besturingssysteem uitvoeren. Een besturingssysteem personaliseren, beveiligen en onderhouden. Computerbesturingssystemen 2 (60 LT) Deze module wordt aangewend om het behandelde besturingssysteem uit de eerste module verder uit te diepen of om een tweede besturingssysteem te behandelen. (meer details) Een multibootconfiguratie voor een PC opstellen. Externe toegangsmogelijkheden bij een besturingssysteem instellen en gebruiken. Een opdracht van een besturingssysteem automatiseren. Een dynamische koppeling tussen gegevens bij een besturingssysteem leggen en gebruiken. Computer- en assemblagetechnieken (60 LT) Deze module behandelt de basiscompetenties voor het assembleren van een computersysteem. (meer details) De principiële werking van een stand-alone computer en de diverse onderdelen verklaren. Inzicht verwerven in de technieken om binaire en hexadecimale getallen om te zetten bij een stand-alone computer. De omzetting kunnen toelichten van analoge in digitale signalen en omgekeerd. Een RAM-geheugen op een moederbord voor een PC aansluiten. Een harde schijf op een moederbord voor een PC aansluiten. Een harde schijf voor de werking van een PC voorbereiden. Een basissysteem voor een PC op maat samenstellen. Een systeemsoftware voor een PC instellen.

4 Randapparatuur (60 LT) Deze module behandelt de basiscompetenties nodig voor het installeren van randapparatuur bij een computersysteem. (meer details) De principiële werking van randapparatuur van een stand-alone computer verklaren. Massaopslagsystemen, weergavesystemen en invoersystemen voor een PC catalogiseren, de werkingsprincipes ervan verklaren, de systemen installeren, configureren en gebruiken. Digitaliseringsystemen voor beeld en geluid voor een PC catalogiseren en de werkingsprincipes ervan verklaren, de systemen installeren, configureren en gebruiken. Communicatiesystemen voor een PC catalogiseren en de werkingsprincipes ervan verklaren, de systemen installeren, configureren en gebruiken. PC en randapparatuur fysiek op een correcte, veilige en optimale manier met elkaar kunnen verbinden, desgevallend de connectoren aanpassen. Onderhoud en herstellingen (60 LT) Deze module behandelt de basiscompetenties nodig voor het onderhouden en uitvoeren van herstellingen aan een computersysteem. (meer details) Inhoudelijke en technische ondersteuning bieden. Problemen van de klant in een langetermijnperspectief verhelpen. Een RAM-geheugen en een harde schijf op een moederbord voor een PC aansluiten. Een harde schijf voor de werking van een PC voorbereiden. Fouten in de werking van basiscomponenten van een PC opsporen, identificeren en verhelpen. Fouten in de samenwerking van basiscomponenten van een PC opsporen, identificeren en verhelpen. Fouten in de werking van randapparatuur bij een PC opsporen, identificeren en verhelpen. Fouten in de werking van een systeem- en besturingssoftware bij een PC opsporen, identificeren en verhelpen. Een hulpprogramma voor foutendiagnose, herstel en onderhoud van hard- en software bij een PC gebruiken. Een antivirussoftware voor een PC gebruiken. De klant adviseren i.v.m. de relevantie van een herstel. Software systematisch, preventief updaten. Een oproep voor een eerstelijns telefonische ondersteuning voor een PC beantwoorden en afhandelen. Bij telefonische ondersteuning gebruik maken van een probleemoplossingsbestand. De klant van op afstand begeleiden bij het uitvoeren van testen. Een besturingssysteem onderhouden.

5 Beveiliging (60 LT) Deze module behandelt het beveiligen van een computersysteem. (meer details) Beveiligingsmogelijkheden in een netwerk toelichten. Een antivirussoftware voor een PC gebruiken. Een besturingssysteem beveiligen. Een netwerk tegen aanvallen van buitenaf afschermen. Project CO/NT (40 LT) Deze module verzorgt projectmatig het implementeren en integreren van de basiscompetenties van de opleiding. (meer details) Een planning opstellen. Voor het samenstellen van een computersysteem een plan opmaken. Een systeem leveren. Een technische werkopgave lezen. Een installatie doorvoeren. Een bestelling doorgeven. Een eigen voorraad beheren. Een bestek aanvragen. Documentatie over een systeem van een klant bijhouden. Zich over een opdracht informeren. Een oplossing voorbereiden. Een praktische voorbereiding treffen. Een interventiebon invullen en door de klant laten tekenen. Een dagrapport bijhouden. Een tijdsverantwoording indienen. Na elke interventie functioneel testen. Herhaaldelijk terugkerende fouten isoleren, analyseren en rapporteren. Een beroep op expertise en tools doen. Inhoudelijke en technische ondersteuning bieden. Problemen van de klant in een langetermijnperspectief verhelpen. Kennis delen. Basis netwerken (60 LT) Deze module behandelt de basisprincipes van netwerken, in het bijzonder de peer-to-peer netwerken. (meer deatails) Een bestelling doorgeven. Inzicht hebben in technieken om binaire en hexadecimale getallen om te zetten bij een stand-alone computer. Basismodellen voor een netwerk situeren. Soorten netwerken situeren. Basistechnieken van datacommunicatie bij een netwerk toelichten. Een peer-to-peer netwerk installeren. Apparaten voor een peer-to-peer netwerk kiezen. De aanmelding en de beveiliging van een peer-to-peer netwerk instellen en gebruiken Bronnen van een peer-to-peer netwerk op gebruikersniveau ter beschikking stellen.

6 Netwerkbronnen bij een peer-to-peer netwerk beheren en controleren. Kabels trekken tussen de verschillende componenenten. Een switch installeren. Netwerktechnologie (60 LT) Deze module behandelt verschillende soorten netwerktechnologieën. (meer details) Technieken om binaire en hexadecimale getallen om te zetten bij een stand-alone computer begrijpen. De werking van een gelaagd communicatiemodel bij een netwerk toelichten. De werking van een communicatieprotocol bij een netwerk toelichten. Een adressering bij een netwerk begrijpen. De noodzaak van aanvullende applicatieservices bij een netwerk toelichten. Mogelijkheden om een netwerk op te bouwen toelichten. Beveiligingsmogelijkheden in een netwerk toelichten. Draadloze netwerken (60 LT) Deze module behandelt de basiscompetenties aangaande draadloze netwerken. (meer details) Normen, technologieën en producten voor een netwerk met draadloze componenten kiezen. Een netwerk met draadloze componenten installeren. De hardwareonderdelen voor een netwerk met draadloze componenten installeren. Een netwerk met draadloze componenten beveiligen. In een netwerk met draadloze componenten fouten opsporen. Een netwerk met draadloze componenten en een vast netwerk met elkaar koppelen. De apparatuur voor een netwerk met draadloze componenten kiezen. Switches en routers (60 LT) Deze module behandelt de basiscompetenties voor switches en routers in netwerken. (meer details) Een gebruikersinterface voor een router in een netwerk gebruiken. Een router in een netwerk programmeren. Een netwerk tegen aanvallen van buitenaf afschermen. Netwerken met elkaar verbinden. Netwerken met internet verbinden.

7 VLAN s en WAN s (60 LT) Deze module behandelt de basiscompetenties voor VLAN- en WAN-netwerken. (meer details) Een VLAN implementeren. Een netwerk tegen aanvallen van buitenaf afschermen. Netwerken met mekaar verbinden. Netwerken met internet verbinden. Cliënt-server-netwerk 1 (60 LT) Deze module behandelt de basiscompetenties voor cliënt-server gebaseerde netwerken vooral langs cliënt zijde. (meer details) Een cliënt-server-netwerk installeren. Individuele gebruikersaccounts in een cliënt-server-netwerk opstellen. Basisdirectory s in een cliënt-server-netwerk opstellen. Lokale gebruikersprofielen in een cliënt-server-netwerk opstellen. Een systeembeleid in een cliënt-server-netwerk opstellen en gebruiken. Groepaccounts in een cliënt-server-netwerk opstellen. Netwerkbronnen in een cliënt-server-netwerk vastleggen, beheren, controleren en beveiligen. Een netwerkprinter in een cliënt-server-netwerk configureren en beheren. Gebeurtenissen in een cliënt-server-netwerk vastleggen en controleren. Backups in een cliënt-server-netwerk plannen en uitvoeren. Cliënt-server-netwerk 2 (60 LT) Deze module behandelt het aanbrengen van de basiscompetenties voor cliënt-server gebaseerde netwerken vooral langs server zijde. (meer details) Software in een cliënt-server-netwerk vanaf de server installeren en verspreiden. Een geautomatiseerde installatie van een besturingssysteem in een cliënt-servernetwerk uitvoeren. De volledige configuratie van een cliënt-server-netwerk uitvoeren. Een fouttolerant schijfsysteem in een cliënt-server-netwerk gebruiken. Centrale gebruikersprofielen in een cliënt-server-netwerk beheren. Een cliënt-server-netwerk beveiligen. Met verschillende cliënts in een cliënt-server-netwerk werken. Remote access service in een cliënt-server-netwerk toepassen. Met verschillende servers een cliënt-server-netwerk opbouwen en beheren. Een netwerkmonitor in een cliënt-server-netwerk gebruiken. Fouten in een cliënt-server-netwerk opsporen en herstellen. Noodvoedingssystemen in een cliënt-server-netwerk installeren en gebruiken. Internet netwerken (60 LT) Deze module behandelt de basiscompetenties met betrekking tot de op IP gebaseerde netwerken. (meer details) TCP/IP-protocollen in een inter-netwerk gebruiken. IP-adressen in een inter-netwerk toekennen en beheren. Naamresoluties met gespecialiseerde servers in een inter-netwerk uitvoeren.

8 Een webserver en een mailserver in een inter-netwerk opstellen. Hulpprogramma s voor netwerkbeheer in een inter-netwerk gebruiken.

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs Opleiding Netwerktechnicus BO ME 016 BVR Pagina 1 van 30 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2009 1 Opleiding...

Nadere informatie

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Vlaamse Onderwijsraad Raad Levenslang en Levensbreed Leren Kunstlaan 6 bus 6 26 februari 2008 1210 Brussel RLLL/EXT/ADV/005bijl5 STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Opleiding Computeroperator BO ME 015

Nadere informatie

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Vlaamse Onderwijsraad Raad Levenslang en Levensbreed Leren Kunstlaan 6 bus 6 26 februari 2008 1210 Brussel RLLL/EXT/ADV/005bijl6 STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Opleiding Netwerktechnicus BO ME 016

Nadere informatie

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs Opleiding Computeroperator BO ME 015 BVR Pagina 1 van 24 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2009 1 Opleiding...

Nadere informatie

COMPUTEROPERATOR. 580 Lt. Kwalitatief onderwijs voor volwassenen in Aalst. TANERA

COMPUTEROPERATOR. 580 Lt. Kwalitatief onderwijs voor volwassenen in Aalst. TANERA TANERA Kwalitatief onderwijs voor volwassenen in Aalst. COMPUTEROPERATOR 580 Lt NETWERKTECHNICUS Computerbesturingssystemen 1 (60 LT) Deze module verzorgt het aanbrengen van de basiscompetenties voor het

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 STUDIEGEBIED ICT

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 STUDIEGEBIED ICT STUDIEGEBIED ICT Modulaire opleiding Informatica: Computer- & Besturingssystemen en Netwerken AO IC 001 Versie 2.0 BVR Pagina 1 van 16 Inhoud 1 Deel 1 Opleiding... 4 1.1 Korte beschrijving... 4 1.1.1 Inhoud...

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 STUDIEGEBIED ICT

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 STUDIEGEBIED ICT STUDIEGEBIED ICT Modulaire opleiding Informatica: Computer- & besturingssystemen en netwerken AO IC 001 BVR pagina 1 van 20 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 1 Opleiding...

Nadere informatie

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Netwerktechnicus BO ME 016. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Netwerktechnicus BO ME 016. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit VSKO Leerplan OPLEIDING Netwerktechnicus BO ME 016 Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode: 2010/155/6//D 31/01/2010 60 Computerbesturings-systeem 1 Computer en assemblagetechnieken

Nadere informatie

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Netwerktechnicus BO ME 016. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Netwerktechnicus BO ME 016. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit VSKO Leerplan OPLEIDING Netwerktechnicus BO ME 016 Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode: 2010/155/6//D 31/01/2010 60 Computerbesturings-systeem 1 Computer en assemblagetechnieken

Nadere informatie

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Computeroperator BO ME 015. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Computeroperator BO ME 015. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit VSKO Leerplan OPLEIDING Computeroperator BO ME 015 Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode: 2010/156/6//D 31/01/2010 Leerplan Mechanica-elektriciteit Computeroperator 31/01/2010

Nadere informatie

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Computeroperator BO ME 015. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Computeroperator BO ME 015. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit VSKO Leerplan OPLEIDING Computeroperator BO ME 015 Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode: 2010/156/6//D 31/01/2010 Leerplan Mechanica-elektriciteit Computeroperator 31/01/2010

Nadere informatie

STUDIEGEBIED GRAFISCHE TECHNIEKEN: NON-PRINT

STUDIEGEBIED GRAFISCHE TECHNIEKEN: NON-PRINT STUDIEGEBIED GRAFISCHE TECHNIEKEN: NON-PRINT Modulaire opleiding Webserverbeheerder BO GR 504 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 13 Inhoud 1 Deel 1 Opleiding... 3 1.1 Korte beschrijving... 3 1.1.1 Relatie opleiding

Nadere informatie

VSKO. Leerplan. OPLEIDING Computertechnicus. TSO3 Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit

VSKO. Leerplan. OPLEIDING Computertechnicus. TSO3 Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit VSKO Leerplan OPLEIDING Computertechnicus TSO3 Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode: 31 januari 2008 Voorlopig goedgekeurd voor 2008-2009 Structuurschema SVO - Computertechnicus

Nadere informatie

Leerplan OPLEIDING. Computertechnicus. TSO3 Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit

Leerplan OPLEIDING. Computertechnicus. TSO3 Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit VSKO Leerplan OPLEIDING Computertechnicus TSO3 Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode 31 januari 2009 Voorlopige goedkeuring 08-09/1893/N/V10 Structuurschema SVO - Computertechnicus

Nadere informatie

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs Zwevende Modules Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 10 Inhoud Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap 1 september 2009 1 Deel 1 Opleiding... 3

Nadere informatie

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Computertechnicus. TSO3 Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit. Goedkeuringscode 31 januari 2009 08-09/1893/N/G

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Computertechnicus. TSO3 Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit. Goedkeuringscode 31 januari 2009 08-09/1893/N/G VSKO Leerplan OPLEIDING Computertechnicus TSO3 Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode 31 januari 2009 08-09/1893/N/G Structuurschema SVO - Computertechnicus TSO3 - Studiegbied Mechanica

Nadere informatie

Hoe behaal je een Informaticacertificaat?

Hoe behaal je een Informaticacertificaat? Hoe behaal je een Informaticacertificaat? Hoe een Certificaat behalen voor een opleiding in het studiegebied Informatie- en communicatietechnologie Certificaat Start to ICT Code 70001551 Aan de slag met

Nadere informatie

Leerplan. OPLEIDING Computertechnicus. TSO3 Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit

Leerplan. OPLEIDING Computertechnicus. TSO3 Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit VSKO Leerplan OPLEIDING Computertechnicus TSO3 Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode: 07-08/1818/N/V09 31 januari 2008 (Voorlopig goedgekeurd voor 2008-2009) Structuurschema SVO

Nadere informatie

MODULAIRE OPLEIDING. TSO 3 (voorheen HSTL) Volwassenenonderwijs. Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap v.z.w.

MODULAIRE OPLEIDING. TSO 3 (voorheen HSTL) Volwassenenonderwijs. Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap v.z.w. Volwassenenonderwijs Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap v.z.w. Leerplan Studiegebied: Handel MODULAIRE OPLEIDING Opleiding: Informatica computer- en besturingssystemen

Nadere informatie

HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten) C4 Internettechnologie en systeem- en netwerkbeheer deel 2 (5 studiepunten) Module

HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten) C4 Internettechnologie en systeem- en netwerkbeheer deel 2 (5 studiepunten) Module STUDIEFICHE CVO DE AVONDSCHOOL Opleiding HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten) Module C4 Internettechnologie en systeem- en netwerkbeheer deel 2 (5 studiepunten) Plaats van de module in de opleiding:

Nadere informatie

Internettechnlogie, systteem- en netwerkbeheer MODULECODE STUDIEPUNTEN 10 VRIJSTELLING MOGELIJK ja

Internettechnlogie, systteem- en netwerkbeheer MODULECODE STUDIEPUNTEN 10 VRIJSTELLING MOGELIJK ja ECTS fiche Module info OPLEIDING STUDIEGEBIED AFDELING MODULE Handelswetenschappen en bedrijfskunde HBO Informatica MODULENAAM Internettechnlogie, systteem- en netwerkbeheer MODULECODE C4 STUDIEPUNTEN

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR PC-TECHNICUS

OPLEIDINGENSTRUCTUUR PC-TECHNICUS OPLEIDINGENSTRUCTUUR PC-TECHNICUS 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) PC-TECHNICUS/PC-ENGINEER (update) Beroepsprofiel (CEVORA, juni 2008) De pc

Nadere informatie

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Zwevende modules. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit

VSKO. Leerplan OPLEIDING. Zwevende modules. Modulair. Studiegebied Mechanica-elektriciteit VSKO Leerplan OPLEIDING Zwevende modules Modulair Studiegebied Mechanica-elektriciteit Goedkeuringscode: 2010/157/6//D 31/01/2010 Structuurschema: 60 Specialisatie Routers CO/NT Specialisatie Nieuwe Technologieën

Nadere informatie

Veel begeleiding [vakdocent, instructeur]

Veel begeleiding [vakdocent, instructeur] Opleiding Alle opleidingen ICT oriëntatie Netwerkbeheer en ICT beheer Periode Cluster 1 ALA IB/NB Alle opleidingen Taakklasse 1 Ontwikkelaar F. Zuijdendorp / J. Kaatee Complexiteit Taakklasse 1 determinatieproject

Nadere informatie

Leerplan. Informatica computer- en besturingssystemen en netwerken OPLEIDING. Modulair. Studiegebied ICT

Leerplan. Informatica computer- en besturingssystemen en netwerken OPLEIDING. Modulair. Studiegebied ICT Leerplan OPLEIDING Informatica computer- en besturingssystemen en netwerken Modulair Studiegebied ICT Goedkeuringscode 01-02/427/G/O/P/V Maart 2002 Inhoudstafel 1 INLEIDING...6 2 OPLEIDING: INFORMATICA-COMPUTER-

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 STUDIEGEBIED ICT. Modulaire opleiding Informatica: Programmeren AO IC 002

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 STUDIEGEBIED ICT. Modulaire opleiding Informatica: Programmeren AO IC 002 STUDIEGEBIED ICT Modulaire opleiding Informatica: AO IC 002 Versie 2.0 BVR Pagina 1 van 21 Inhoud 1 Deel 1 Opleiding... 4 1.1 Korte beschrijving... 4 1.1.1 Inhoud... 4 1.1.2 Modules... 4 1.1.3 Niveau en

Nadere informatie

Client Management Solutions en Mobile Printing Solutions

Client Management Solutions en Mobile Printing Solutions Client Management Solutions en Mobile Printing Solutions Artikelnummer van document: 410173-331 Januari 2006 Inhoudsopgave 1 Client Management Solutions voor clientbeheer Configuratie en implementatie....................

Nadere informatie

Client Management en Universal Printing Solutions

Client Management en Universal Printing Solutions Client Management en Universal Printing Solutions Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

Inhoud. Packet Tracer x. Labs xi

Inhoud. Packet Tracer x. Labs xi v Inhoud Packet Tracer x Labs xi 1 Het netwerk verkennen 1 1.1 Netwerk-resources 1 1.1.1 Netwerken van verschillende grootten 1 1.1.2 Clients en servers 2 1.2 LAN s, WAN s en Internet 4 1.2.1 Netwerkcomponenten

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: Diensthoofd Algemene Zaken

Functiebeschrijving. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: Diensthoofd Algemene Zaken Functie Graadnaam: Informaticus Functienaam: ICT-deskundige Functiefamilie: Deskundig Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Algemene Zaken Dienst: Subdienst: Team IT Code: Doel van de entiteit Het team

Nadere informatie

MarkVision printerbeheersoftware

MarkVision printerbeheersoftware MarkVision printerbeheersoftware MarkVision for Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 en Macintosh worden bij de printer geleverd op de cd met stuurprogramma's, MarkVision en hulpprogramma's. 1 De grafische

Nadere informatie

Client Management en Mobile Printing Solutions

Client Management en Mobile Printing Solutions Client Management en Mobile Printing Solutions Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

ADVIES. Raad Volwassenenonderwijs. 26 april 2005 RVOL/MDR/ADV/008

ADVIES. Raad Volwassenenonderwijs. 26 april 2005 RVOL/MDR/ADV/008 ADVIES Raad Volwassenenonderwijs 26 april 2005 RVOL/MDR/ADV/008 Advies over nieuwe modulaire structuurschema s in uitvoering van artikel 15 van het decreet volwassenenonderwijs in de studiegebieden Handel

Nadere informatie

Eindtermen 2B Installeren van netwerkinfrastructuren

Eindtermen 2B Installeren van netwerkinfrastructuren Eindtermen 2B Installeren van netwerkinfrastructuren Eindtermen 2B Installeren van netwerkinfrastructuren 1 Eindtermen theorie CATV, 2B installatie actieve netwerkapparatuur: Coax Outdoor en indoor Subeindtermen

Nadere informatie

Computeroperator 2014-2015

Computeroperator 2014-2015 Computeroperator 2014-2015 Inhoud 1. Het profiel van een Computeroperator... 3 2. Organisatie van de opleiding... 3 2.1 Studielast... 3 2.2 Modulaire opleiding... 3 2.3 Aanpak... 3 3. Structuurschema...

Nadere informatie

20% KORTING OP VOIP bij inlevering van de advertentie! www.ekin.nl Tel: 08400-33331

20% KORTING OP VOIP bij inlevering van de advertentie! www.ekin.nl Tel: 08400-33331 VOIP - ADSL - PC/NETWORK - Onbeperkt vast telefoneren binnen Nederland en Europa - PC Services voor herstel en backup van u computer - Netwerk Service voor beveiliging van uw draadloze netwerken - ADSL

Nadere informatie

SECUNDAIR ONDERWIJS FUNDAMENTEEL GEDEELTE. PV/TV Stage toegepaste informatica TV Toegepaste informatica

SECUNDAIR ONDERWIJS FUNDAMENTEEL GEDEELTE. PV/TV Stage toegepaste informatica TV Toegepaste informatica SECUNDAIR ONDERWIJS Onderwijsvorm: TSO Graad: derde graad Jaar: derde leerjaar FUNDAMENTEEL GEDEELTE Studiegebied: Handel Optie(s): Netwerkbeheer Vak(ken): PV/TV Stage toegepaste informatica TV Toegepaste

Nadere informatie

Computerconfiguratie en netwerken. Windows 7 HA 5337 01. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs. Alle studierichtingen

Computerconfiguratie en netwerken. Windows 7 HA 5337 01. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs. Alle studierichtingen Computerconfiguratie en netwerken Windows 7 HA 5337 01 Alle studierichtingen Lut Boogaerts - Ria Van Eysendeyk - Christel Valkeners - Guy Willems Werkgroep Integratie Informatica Handel 2011 Vlaams Verbond

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR PODIUMTECHNICUS. Opvolging productie podiumkunsten. Audiovisuele technieken podiumkunsten

OPLEIDINGENSTRUCTUUR PODIUMTECHNICUS. Opvolging productie podiumkunsten. Audiovisuele technieken podiumkunsten OPLEIDINGENSTRUCTUUR PODIUMTECHNICUS 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) PODIUMTECHNIEK Beroepencluster (SERV/VIVO, april 2003) De podiumtechnicus

Nadere informatie

Hotel ICT. Ontzorgt hotels

Hotel ICT. Ontzorgt hotels Hotel ICT HotelsConnect voor uw hotel. Voor een hotel is telefonie, beveiliging en internet van groot belang. En bijvoorbeeld eventuele muziek, de mogelijkheid tot pinnen en camerabewaking is belangrijk

Nadere informatie

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt.

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt. Bind IP to MAC Bind IP to MAC Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt. Wanneer de PC automatisch een IP

Nadere informatie

Marine ICT. Ontzorgt maritieme organisaties

Marine ICT. Ontzorgt maritieme organisaties Marine ICT MarineConnect is een totaalconcept voor schepen. MarineConnect biedt een totaalconcept met onder andere IP telefonie, IP beveiliging en internettoegang. Ook dataopslag in combinatie met Online

Nadere informatie

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS Inleiding. Het komt vaak voor dat iemand thuis meer dan 1 computer heeft, bijvoorbeeld een desktop computer en een laptop. Denk maar eens aan de situatie dat

Nadere informatie

Equivalentie tussen: vormingen georganiseerd door het ministerie van Defensie en opleidingen van het volwassenenonderwijs

Equivalentie tussen: vormingen georganiseerd door het ministerie van Defensie en opleidingen van het volwassenenonderwijs - 1 - Equivalentie tussen: vormingen georganiseerd door het ministerie van Defensie en opleidingen van het volwassenenonderwijs 1. Vorming officier Informaticus niveau Korps Technische fiche van de vorming

Nadere informatie

Petrol ICT. Ontzorgt benzinestations

Petrol ICT. Ontzorgt benzinestations Petrol ICT PetrolConnect is voor alle IT & Communicatie diensten van uw tankstation. Drie zaken die sowieso nodig zijn voor een tankstation zijn het gemak van pinnen, muziek en natuurlijk voor uw veiligheid,

Nadere informatie

Quickstart ewon Cosy 131

Quickstart ewon Cosy 131 Quickstart ewon Cosy 131 Inleiding In deze quickstart leggen we stap voor stap uit hoe de ewon Cosy snel geconfigureerd kan worden. Mocht u toch meer gedetailleerde informatie nodig hebben dan verwijzen

Nadere informatie

Inhoud. Packet Tracer ix. Labs xi

Inhoud. Packet Tracer ix. Labs xi v Inhoud Packet Tracer ix Labs xi 1 Routingconcepten 1 1.1 Initiële configuratie van een router 2 1.1.1 Eigenschappen van een router 2 1.1.2 Apparaten verbinden 14 1.1.3 Basisinstellingen van een router

Nadere informatie

STUDIEGIDS COMPUTEROPERATOR 2015-2016

STUDIEGIDS COMPUTEROPERATOR 2015-2016 - 1 2 INHOUDSTAFEL 1. Het profiel van een Computeroperator... 4 2. Organisatie van de opleiding... 4 2.1 Studielast... 4 2.2 Aanpak... 4 2.3 Modulaire opleiding uit drie grote deelgebieden... 5 3. Structuurschema...

Nadere informatie

SLA: systeembeheerovereenkomst

SLA: systeembeheerovereenkomst Page 1 of 5 v 02.00 20130509 SLA: systeembeheerovereenkomst GsSLA-000-000-002 Algemene SLA 1. I N H O U D 1.INHOUD... 1 2.TOEPASSINGSGEBIED... 1 3.BEPALINGEN... 2 Algemeen...2 De administratie van het

Nadere informatie

Praktijkinstructie Industriële automatisering 3 (ICT09.3/CREBO:53270)

Praktijkinstructie Industriële automatisering 3 (ICT09.3/CREBO:53270) instructie Industriële automatisering 3 (ICT09.3/CREBO:53270) pi.ict09.3.v1 ECABO, 1 april 2002 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of

Nadere informatie

HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten)

HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten) STUDIEFICHE CVO DE AVONDSCHOOL Opleiding HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten) Module C2 Netwerkbeheer 2 (deel 2: Linux) Plaats van de module in de opleiding: In de module 'Netwerkbeheer 2'

Nadere informatie

ECTS fiche. Module info. Evaluatie. Gespreide evaluatie. Eindevaluatie OPLEIDING. Handelswetenschappen en bedrijfskunde HBO Informatica

ECTS fiche. Module info. Evaluatie. Gespreide evaluatie. Eindevaluatie OPLEIDING. Handelswetenschappen en bedrijfskunde HBO Informatica ECTS fiche Module info OPLEIDING STUDIEGEBIED AFDELING MODULE MODULENAAM Netwerkbeheer 1 MODULECODE A10 STUDIEPUNTEN 5 VRIJSTELLING MOGELIJK ja Handelswetenschappen en bedrijfskunde HBO Informatica Evaluatie

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding kun je de instellingen van deze range extender aanpassen. We raden je aan om hier

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding In het instellingenmenu van je WLX-2001 kun je de instellingen van deze range extender

Nadere informatie

AT One Touch Network Assistent. Fluke Versiv

AT One Touch Network Assistent. Fluke Versiv AT One Touch Network Assistent Fluke Versiv Het ideale netwerk Altijd beschikbaar Supersnel Onbeperkte bandbreedte Nooit problemen Groeit mee met onze behoefte... Ellende begint in periferie Meeste probleemmeldingen

Nadere informatie

MarkVision printerbeheersoftware

MarkVision printerbeheersoftware MarkVision printerbeheersoftware Printersoftware en hulpprogramma's 1 MarkVision for Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 en Macintosh worden bij de printer geleverd op de cd met stuurprogramma's, MarkVision

Nadere informatie

Voorbeelden van taken op de werkplek voor de ICT-medewerker. Kwalificatie: Medewerker beheer ICT

Voorbeelden van taken op de werkplek voor de ICT-medewerker. Kwalificatie: Medewerker beheer ICT Voorbeelden van taken op de werkplek voor de ICT-medewerker Kwalificatie: Medewerker beheer ICT Kwalificatiedossier ICT-medewerker 2012-2013, 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Overzicht van het kwalificatiedossier

Nadere informatie

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICT-gebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij te dragen aan efficiënt

Nadere informatie

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat GENT

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat GENT identificatie opleiding Informatica modulenaam Netwerkbeheer 2 code module C2 geldig vanaf 01/02/2017 aantal lestijden 120 studiepunten structuurschema / volgtijdelijkheid link: structuurschema informatica

Nadere informatie

Praktijkopdrachten ICT-medewerker. Kwalificatie: Medewerker ICT

Praktijkopdrachten ICT-medewerker. Kwalificatie: Medewerker ICT Praktijkopdrachten ICT-medewerker Kwalificatie: Medewerker ICT Kwalificatiedossier ICT-medewerker 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Overzicht van het kwalificatiedossier ICT-medewerker... 4 Praktijkopdracht

Nadere informatie

HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten)

HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten) STUDIEFICHE CVO DE AVONDSCHOOL Opleiding HBO5 Informatica Netwerkbeheer (90 studiepunten) Module C4 Internettechnologie en systeem- en netwerkbeheer (deel 1: Linux) Plaats van de module in de opleiding:

Nadere informatie

Handleiding installatie router bij FiberAccess

Handleiding installatie router bij FiberAccess Handleiding installatie router bij FiberAccess (c) 2008 Signet B.V. 1 van 11 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inhoud verpakking...4 3 Aansluitschema...5 4 Aansluiten router...6 5 Aansluiten interne netwerk...7

Nadere informatie

STUDIEFICHE HBO5. identificatie

STUDIEFICHE HBO5. identificatie identificatie opleiding Informatica modulenaam Netwerkbeheer 2 code module C2 goedkeuring door aantal lestijden 120 studiepunten datum goedkeuring structuurschema / volgtijdelijkheid link: inhoud link

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden. Effect ICT Solutions B.V. Versie 1.1 September 2014. 2009-2010 Effect ICT Solutions B.V. www.effect-ict.

Algemene Leveringsvoorwaarden. Effect ICT Solutions B.V. Versie 1.1 September 2014. 2009-2010 Effect ICT Solutions B.V. www.effect-ict. Algemene Leveringsvoorwaarden Effect ICT Solutions B.V. Versie 1.1 September 2014 2009-2010 Effect ICT Solutions B.V. www.effect-ict.nl Inhoudsopgave Pagina Algemene Leveringsvoorwaarden 1 Effect ICT Solutions

Nadere informatie

Z-Automatisering: Werkafspraken

Z-Automatisering: Werkafspraken Z-Automatisering: Werkafspraken Dit is een overzicht van alle basisafspraken tussen de klant/opdrachtgever en Z-Automatisering (Macintosh Computer Servicebureau) Onderdelen: 1. Eerste bezoek 2. Eerste

Nadere informatie

WERKBON Project-/bonnummer: WP 1.5 Omschrijving: Server installeren en configureren

WERKBON Project-/bonnummer: WP 1.5 Omschrijving: Server installeren en configureren WERKBON Project-/bonnummer: 3.03.01 WP 1.5 Omschrijving: Server installeren en configureren Werknemer: Datum uitvoering: Pieter de Lange 23 oktober Opdrachtgever: Naam: Bouwbedrijf CvA Adres: Amersfoortsestraat

Nadere informatie

Examen VMBO-GL versie rood

Examen VMBO-GL versie rood Examen VMBO-GL versie rood 2018 gedurende 75 minuten profielvak MVI CSPE GL onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 5 opdrachten.

Nadere informatie

THEME Competence Matrix - Mechatronics

THEME Competence Matrix - Mechatronics COMPETENTIEGEGIED COMPETENTIE ONTWIKKELINGSSTAPPEN 1. Onderhouden van systemen en borgen van de betrouwbaarheid Hij/zij kan het elementaire onderhoud van machines en systemen, volgens planning uitvoeren.

Nadere informatie

STUDIEGIDS COMPUTEROPERATOR

STUDIEGIDS COMPUTEROPERATOR - 1 2 INHOUDSTAFEL 1. Het profiel van een Computeroperator... 4 2. Organisatie van de opleiding... 4 2.1 Studielast... 4 2.2 Aanpak... 4 2.3 Modulaire opleiding uit drie grote deelgebieden... 5 3. Structuurschema...

Nadere informatie

Certificeringen Installing and Configuring Windows 10 Studerend Certificaat behaald

Certificeringen Installing and Configuring Windows 10 Studerend Certificaat behaald Personalia Naam: Quincy Geboortedatum: 10 november 1985 Woonplaats: Amsterdam Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B Inzetbaar als Werkplekbeheerder, support engineer, skilled servicedeskmedewerker. Profiel

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding In het instellingenmenu van je WLX-2003 kun je de instellingen van deze range extender

Nadere informatie

Praktijkinstructie Installatie software 2 (ICT03.2/CREBO:53251)

Praktijkinstructie Installatie software 2 (ICT03.2/CREBO:53251) instructie Installatie software 2 (ICT03.2/CREBO:53251) pi.ict03.2.v1 ECABO, 1 april 2002 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

Syslog / Mail Alert Setup

Syslog / Mail Alert Setup Syslog / Mail Alert Setup Syslog Wat is Syslog? Syslog is een utility waarmee de router activiteit kan worden bijgehouden. Tevens kan de utility worden gebruikt als debug utility. Wanneer gebruikt u Syslog?

Nadere informatie

Inhoud Het netwerk verkennen 1 2 Confi gureren van het IOS 41

Inhoud Het netwerk verkennen 1 2 Confi gureren van het IOS 41 v Inhoud 1 Het netwerk verkennen 1 1.1 Netwerk-resources 1 1.1.1 Netwerken van verschillende grootten 1 1.1.2 Clients en servers 2 1.1.3 Peer-to-peer 3 1.2 LAN s, WAN s en Internet 4 1.2.1 Netwerkcomponenten

Nadere informatie

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief NL Machinebeheer op afstand Efficiënt Wereldwijd Intuïtief Beheer en programmeer uw machines op afstand Het is voor u van groot belang dat machines en systemen altijd binnen handbereik zijn, waar dan ook

Nadere informatie

Examen VMBO-KB versie rood

Examen VMBO-KB versie rood Examen VMBO-KB versie rood 2018 gedurende 105 minuten profielvak MVI CSPE KB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten.

Nadere informatie

M IC 438 M IC G441 - M IC G442 -

M IC 438 M IC G441 - M IC G442 - Studiegebied ICT - secundair volwassenenonderwijs: afspraken m.b.t. het toekennen van vrijstellingen in de nieuwe opleidingen (2016) op basis van deelcertificaten behaald in de oude ICT-opleidingen (2007)

Nadere informatie

In deze les staan we stil bij netwerken. Waarom gebruiken we netwerken en hoe zitten ze in elkaar?

In deze les staan we stil bij netwerken. Waarom gebruiken we netwerken en hoe zitten ze in elkaar? Les D-01 Netwerken In deze les staan we stil bij netwerken. Waarom gebruiken we netwerken en hoe zitten ze in elkaar? 1.1 Wat is een netwerk? Een netwerk bestaat uit een aantal, met elkaar verbonden componenten,

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding F524 Energy Data Logger www.legrand.com Inhoud Energy Data Logger 1 Beschrijving 4 1.1 Mededelingen en tips 4 1.2 Hoofdfuncties 4 1.3 Legenda 5 2 Verbinding 6 2.1 Verbindingsschema 6 3 Configuratie 7

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

Hardware, besturingssystemen, netwerken en internet

Hardware, besturingssystemen, netwerken en internet Hardware, besturingssystemen, netwerken en internet HA 5604 03 2e graad TSO (Handel Handel talen) Geert David, Stijn Maenhaut, Vik Pauwels, Marleen Vande Putte Werkgroep Handel 2013 Vlaams Verbond van

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 ICT Beroepsopleidingen Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie

Praktijkinstructie Beheer en installatie computersystemen 2 (CIN07.2/CREBO:53093)

Praktijkinstructie Beheer en installatie computersystemen 2 (CIN07.2/CREBO:53093) instructie Beheer en installatie computersystemen 2 (CIN07.2/CREBO:53093) pi.cin07.2.v1 ECABO, november 2000 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen

Nadere informatie

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT PPPoA en NAT + PPPoA en routing RoutIT maakt gebruik van 2 keer PPPoA, waarbij de eerste PPPoA wordt gebruikt voor NAT en de tweede PPPoA wordt toegepast voor routing.

Nadere informatie

Product Sheet Wisper router van Draytek Vigor 1000Vn

Product Sheet Wisper router van Draytek Vigor 1000Vn Product Sheet Wisper router van Draytek Vigor 1000Vn Dit document beschrijft de voordelen van de router van Wisper ten opzichte van huidige oplossingen in de markt. Draytek Vigor 1000Vn High Speed Gigabit

Nadere informatie

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631 Pagina 1 van 11 pagina s. Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631 Het is mogelijk om het Centix datacollector (DC) werkstation direct aan te sluiten op het RS-232 device, zonder

Nadere informatie

Win aan competitiviteit

Win aan competitiviteit Win aan competitiviteit Sage CRM Saleslogix is een volledige oplossing ontworpen om uw commerciële, marketing en service teams de mogelijkheid te bieden om de relaties met uw klanten en prospecten te optimaliseren.

Nadere informatie

Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs

Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs FOTO COMPUTER GRAFISCH & WEB BEDRIJFSBEHEER DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE INLICHTINGEN ENCORA Geef je talent een kans. Een nieuw vak leren of je loopbaan

Nadere informatie

Toshiba EasyGuard in actie:

Toshiba EasyGuard in actie: Toshiba EasyGuard in actie Toshiba EasyGuard in actie: Tecra A4 professionele multimediaprestaties op breedbeeldformaat. Toshiba Easy Guard is een set voorzieningen die de zakelijke gebruiker helpt door

Nadere informatie

Hardware, besturingssystemen, netwerken en internet

Hardware, besturingssystemen, netwerken en internet Hardware, besturingssystemen, netwerken en internet Lerarenhandleiding bij boekje HA 5604 03 HA 5602 03 2e graad TSO (Handel Handel talen) Geert David, Stijn Maenhaut, Vik Pauwels, Marleen Vande Putte

Nadere informatie

Welkom. infosessie IT assistent

Welkom. infosessie IT assistent Welkom infosessie IT assistent IT assistent ICT besturingssystemen en netwerken Waag je kans in de wereld van computers en netwerken Combinatie met tweedekansonderwijs Doel: een diploma secundair onderwijs

Nadere informatie

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-485 bus d.m.v. de Moxa 5150.

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-485 bus d.m.v. de Moxa 5150. Pagina 1 van 7 pagina s. Koppelen Centix Datacollecter aan RS-485 bus d.m.v. de Moxa 5150. Het is mogelijk om het Centix datacollector (DC) werkstation direct aan te sluiten op de RS-485 bus, zonder dat

Nadere informatie

Welkom infosessie diplomagerichte

Welkom infosessie diplomagerichte www.hetperspectief.net Welkom infosessie diplomagerichte ICT Combinatie met tweedekansonderwijs Doel: een diploma secundair onderwijs te behalen de opleiding "AAV" uit het tweedekansonderwijs wordt gegeven

Nadere informatie

Syslog / Mail Alert Setup

Syslog / Mail Alert Setup Syslog / Mail Alert Setup Syslog Wat is Syslog? Syslog is een utility waarmee de router activiteit kan worden bijgehouden. Tevens kan de utility worden gebruikt als debug utility. Wanneer gebruikt u Syslog?

Nadere informatie

Personalia. Woonplaats: Katwijk aan Zee Geboortejaar: 1989 Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B. Eigenschappen

Personalia. Woonplaats: Katwijk aan Zee Geboortejaar: 1989 Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B. Eigenschappen Personalia Naam: Arie Woonplaats: Katwijk aan Zee Geboortejaar: 1989 Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B Eigenschappen Gedreven Pro-actief Teamplayer Sociaal Zelfstandig Opleidingen MBO Niveau 4 Periode:

Nadere informatie

Draadloze netwerken in een schoolomgeving

Draadloze netwerken in een schoolomgeving Arteveldehogeschool Katholiek Hoger Onderwijs Gent Opleiding Leraar secundair onderwijs Campus Kattenberg Kattenberg 9, BE-9000 Gent Draadloze netwerken in een schoolomgeving Promotor: Mevrouw Ilse De

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden April 2018

Algemene Voorwaarden April 2018 Algemene Voorwaarden April 2018 Inhoudsopgave Over onze Algemene Voorwaarden... 3 Wijzigingen... 3 Beëindiging overeenkomst... 3 Procedure klantdata na beëindiging... 3 Beëindiging door klant... 3 Beëindiging

Nadere informatie

ITopia is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam

ITopia is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam Auteur(s): Timo, Dion, Suzanna, Johan. Versie: 0.9 Status: Concept Datum: 1 december 2011 ITopia is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Functionele

Nadere informatie