Rare geluiden. Jongen doet aan oudermishandeling. Waarom deed hij dit? vreemde geluiden. mishandeld pleegouders wegens leerproblemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rare geluiden. Jongen doet aan oudermishandeling. Waarom deed hij dit? vreemde geluiden. mishandeld pleegouders wegens leerproblemen"

Transcriptie

1 Rare geluiden njongen mishandeld pleegouders wegens leerproblemen Wat heeft hij gedaan? De ouders hun mond was dicht genaaid, de handen vastgebondenen hun ogen open geplakt Waarom deed Rivac het? vreemde geluiden De politie werd gebeld omdat vreemde geluiden waren bij de buren. Een kind had zijn ouders vast gebonden, hun mond dicht genaaid en gedwongen hun ogen open gehouden door plakband.ze zaten naar tv te kijken. De jongen die leerproblemen heeft, wilde zo samen studeren; S.J. Rivac had een trouma omdat hij oorlog heeft meegemaakt en waarbij hij zijn ouders is verloren. Hij werd geadopteerd. Wat was het probleem? Rivac had ook leerproblemen en wou naar leerzame progamma's kijken, maar daar keken de ouders niet naar. De ouders zeurden wel altijd als hij geen goeie punten haalde. Z.V. Di Jongen doet aan oudermishandeling. Riväc, een jongen van 14 (slachtoffer van een oorlogstrauma) naaide de mond van zijn pleegouders dicht, plakte hun ogen open en bond hun handen aan elkaar. Waarom deed hij dit? De jongen had leerproblemen. "Mijn pleegouders kijken naar stomme programma's " zei hij terwijl hij naar leerzame programma's wou kijken. Hij verloor zijn ouders jaren geleden tijdens een oorlog.

2 Rare geluiden in huis. Een jongen van 14 jaar werd verdacht wegens rare geluiden in huis Hoe het begon De buren van Rivac hoorden vreemde geluiden, vonden dat verdacht en belden de politie. Rivac woont in het huis 96. de politie belde aan en mochten niet binnen Wat troffen zij aan? Het bleek dat hij zijn ouders had vastgebonden en de mond had dichtgenaaid, omdat de ouders niet slim waren. S.D.P. GEZELLIG THUIS JONGEN NAAIDE MOND ADOPTIE OUDERS DICHT! Huisnummer 96 GEZELLIG THUIS De patrouillewagen stopte voor Huisnummer 96. ''Een vage glimp van blauwachtig flikkerend licht was net zichtbaar vanonder het rolluik'' zei Agent Van Deputte''. Er waren twee vensters naast elkaar, witte gordijnen niet helemaal dicht-getrokken.. Daarboven nog een uitstulpingvan een kleine kamer onder de pannen,geen gordijnen en nergens enig licht.'' Wie is Rivac? Rivac is een jongen die geen goede punten haalt op school omdat zijn ouders de tv altijd veel te luid laten afspelen en ze kijken naar dingen waar Rivac niks van kan leren. Dus hij besloot om gewoon de monden van zijn pleegouders dicht te naaien en met hen samen naar natuur documenteires te kijken M.A. DE POLITIEWAGEN STOPT VOOR HET HUIS NUMMER 96. EEN BREDE STRAAL FEL LICHT VALT PLOTS OP HEN. EEN KLEINE MAGERE MAN VERSCHIJNTIN HET DEUROPENING. HET IS DE MAN DIE GEBELD HAD. DE MAN ZEI DAT "HET ZIJN PLICHT WAS OM TE BELLEN. " DE OUDERSHEBBEN EEN GEADOPTEERD KIND VAN VEEERTIEN.IK HAD NOOIT PROBLEMEN MET DE BUREN. WAT DEED RIVAC PRECIES? RIVAC ZEI DE HELE TIJD "MIJN OUDERS KUNNEN NU NIET SPREKEN " TOEN DE AGENTEN VERDER ROND KEKEN STOTEN ZE OP ZIJN OUDERS HUN MOND WAS TOE GENAAID EN ZE WAREN OOK VASTGEBONDEN. RIVAC ZEI "IKWOU ALLEEN STUDEREN J D.V. Gezellig thuis Rivac, een jongen die ongeveer 13 jaar is, mishandelde zijn pleegouders Maar waarom deedt hij dat? Wel, het antwoord is eigenlijk zeer simpel. Rivak had zonder dat we het wisten een heel groot oorlogstrauma. Hij had niet zoveel goede punten op zijn rapport en daarom wou hij naar zeer leerzame tvprogrammas kijken. Maar zijn pleegouders wouden naar de gewone programmas kijken. Toen heeft hij zijn pleegouders vastgebonden voor de tv, de mond dicht genaaid en hun ogen open geplakt met tape, hierdoor dwong hij hun naar leerzame programmas te kijken. Rivac is een Kroatische jongen die is kunnen ontsnappen tijdens de oorlog. Hij is hier geadopteerd. Het jongetje mishandelde zijn pleegouders omdat ze niet meeholpen met huiswerk en altijd naar niet- leerzame programa's keken. L.E.. Hij bond ze vast, naaide de mond dicht en zette de televisieop een zender met natuurprogramma's om samen te kunenn leren Q.S.

3 Jongen mishandelt adoptie-ouders. Hij had een groot trauma Rivac had een groot trauma van de oorlog, maar waarom had hij zijn adoptie ouders zo mishandeld? Hij heeft ze vastgebonden, hun monden toegenaaid, hun ogen opengeplakt met tape en ze dan naar een natuur documentare laten kijken. Gelukkig hoorden de buren vreemde geluiden en belde de politie. Waarom heeft hij dat gedaan? Hij wilde een beter cijfer voor zijn rapport dus wilde hij naar natuurdocumentaires kijken maar dat gaat niet want zijn papa kijkt altijd naar de tv en hij beslist maar wat ze kijken. M.D.W. Gezellig thuis Hoe het begon 2 agenten met nachtdienst werden opgeroepen wegens rare geluiden. Ze begaven zich ter plaatse, huis nummer 96. De agenten kregen de schrik van hun leven. Ze vonden er 2 vastgebonden volwassenen. De dader was een jongen van ongeveer 14 jaar oud. Dejongen was een oorlogsslachtoffer. Hij had leerproblemen en wou dus gezellig thuis leren S.L..

4 Gezellig thuis De politie werd opgebeld voor rare geluiden. Het bleek een jongen te zijn die zijn pleegouders had vastgebonden en hun mond had dichtgenaaid. Om 22:13 (dag niet bekend) kregen 2 agenten een oproep. De buurman had gebeld voor rare geluiden. Bij het huis ernaast klopten ze aan, want de rare geluiden kwamen daar vandaan. Een jongen deed open. R.D.C. vreemde geluiden. gisterenavond belde een meneer voor vreemde geluiden naar de politie. Twee agenten gingen er naartoe en vertelden een vreselijk verhaal wat gebeurde er precies? de pleegzoon des huizes had de mond van zijn ouders dichtgeplakt en met plakband de ogen opengeplakt. Hij had ook een natuurdocumentaire opgezet, zodat ze samen konden leren van tv. De agenten geraakten na een tijd aandringen toch binnen. En toen zagen ze in de woonkamer iets vreselijks. De jongen had zijn pleegouders vastgebonden. Hij zei "Ik deed dit om naar natuurprogramma's te kunnen kijkenom te kunnen leren."

5 2 agenten werden opgeroepen door de buren van huis 96. Ze zeiden dat ze vreemde geluiden hoorden. Het verhaal. Om 22:13 werden 2 agenten opgeroepen naar huisnummer 96, want de buren hoorden 'vreemde geluiden' Toen de agenten aanbelden deed een jonge man de deur open. De agenten vroegen of ze binnen mochten komen, maar de jongen met de naam Rivac zei luid en duidelijk: "Neen, mijn ouders zijn druk bezig en ik mag geen vreemdelingen binnen laten." De politie bleef dezelfde vraag stellen en kreeg de hele tijd hetzelfde antwoord. Uiteindelijk ging de politie gewoon binnen, Wat ze zagen was VRESELIJK! Ze zagen de jongen zijn ouders vastgebonden, met mond toegenaaid en ze konden hun ogen niet sluiten. Wie was de dader? Een jongen genaamd Rivac. Hij was geadopteerd uit Kroatië Hij was uit de oorlog gevlucht. Waarom? Rivac wou goed studeren zodat hij vrienden zou krijgen. Hij wou dat doen door dieren documentaires te bekijken. maar zijn ouders wilden niet. Zijn antwoord was eerder...barbaars... B.J. jongen mishandelt pleegouders!!! hoe ontdekten de agenten dit? De buurman hoorde rare geluiden, dus hij verwittigde de politie om een kijkje te komen nemen. Eerst waren de agenten wel aan het klagen dat ze zo laat nog op pad moesten., maar toen zagen ze het. wat zagen de agenten? ze zagen dat de jongen (Rivac) zijn ouders had vastgebonden en de lippen had toegenaaid. Totale mishandeling dus. De jongen deed al raar toen de politiemannen aan de deur waren. waarom deed hij dat? Hij wou rustig studeren maar zijn ouders luisterden niet wanneer hij zei dat de tv te luid stond. Dus hij had een plan en hij voerde het dan ook maar uit. Zonder de buurman zouden we dit niet te wetenzijn gekomen. We hebben veel aan hem te danken. De jongen vond het zelfs niet raar. Hij is getraumatiseerd door zijn achtergrond in het vluchtelingenkamp.

6

[Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken.

[Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken. [Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken. Sleep dit tekstvak als u het ergens anders op de pagina wilt plaatsen.]

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. namelijk afschuwelijke dingen! Daders zijn soms zo creatief en geslepen, daar kunnen we ons maar amper een voorstelling bij maken.

Hoofdstuk 1. namelijk afschuwelijke dingen! Daders zijn soms zo creatief en geslepen, daar kunnen we ons maar amper een voorstelling bij maken. Hoofdstuk 1 Het beestje bij de naam Wat gebeurt er precies? In dit hoofdstuk wil ik graag stilstaan bij geweld en misbruik en wat het precies is. We hebben hier allemaal onze eigen ideeën over. Schelden,

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Moordkuil door Karel Verleyen

Boekverslag Nederlands Moordkuil door Karel Verleyen Boekverslag Nederlands Moordkuil door Karel V Boekverslag door een scholier 2408 woorden 5 januari 2009 6,5 43 keer beoordeeld Auteur Genre Karel V Thriller & Detective Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door een scholier 2639 woorden 13 januari 2010 7 27 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave

Nadere informatie

NEGATIEF IMAGO VAN HET CLB

NEGATIEF IMAGO VAN HET CLB NEGATIEF IMAGO VAN HET CLB Getuigenissen van een ouder Ik weet eigenlijk niet goed waarvoor ik allemaal op het CLB terecht kan. Als ik het woord CLB hoor, dan begint het lampje problemen direct te knipperen.

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Dagboekverhaal van Christina Geusens

Dagboekverhaal van Christina Geusens Dagboekverhaal van Christina Geusens (derde prijs GO! verhalenwedstrijd Geen muren geen grenzen, allemaal buren en unieke mensen ) 17 november 2007 Ik heb vandaag weer ruzie met Elia gemaakt, omdat hij

Nadere informatie

3e boek van Metje Blaak over Enschedese kunstenaar Rudy Klomp

3e boek van Metje Blaak over Enschedese kunstenaar Rudy Klomp 3e boek van Metje Blaak over Enschedese kunstenaar Rudy Klomp Annina Romita ENSCHEDE/AMSTERDAM - Hij heeft gebeld, vanmorgen al. Rudy Klomp en Metje Blaak hebben iedere dag wel even contact. Waar ze het

Nadere informatie

L.C.-KRANT Weekend. Aanrijding tol, wat is er gebeurd? >>P2>> Interview met... Albert Landrieu NIEUWE AUTO LEGOCAR WOLF OP SNELWEG.

L.C.-KRANT Weekend. Aanrijding tol, wat is er gebeurd? >>P2>> Interview met... Albert Landrieu NIEUWE AUTO LEGOCAR WOLF OP SNELWEG. P1 L.C.-KRANT Weekend -10 maart 2017- Aanrijding tol, wat is er gebeurd? >>P2>> Interview met... Albert Landrieu NIEUWE AUTO LEGOCAR Legocar heeft een nieuwe wagen op de markt gebracht: de LC-1. Gekocht

Nadere informatie

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten.

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten. Helaas Wanneer besloot Bert om Lizzy te vermoorden? Vreemd. Hij herinnert zich het niet precies. Het was in ieder geval toen Lizzy dat wijf leerde kennen. Dat idiote wijf met haar rare verhalen. Bert staat

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wolf waakt in de nacht door Jan Postma

Boekverslag Nederlands Wolf waakt in de nacht door Jan Postma Boekverslag Nederlands Wolf waakt in de nacht door Jan Postma Boekverslag door een scholier 1369 woorden 11 november 2004 5,4 30 keer beoordeeld Auteur Genre Jan Postma Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag door een scholier 2262 woorden 3 november 2003 6,2 114 keer beoordeeld Auteur Joseph Bruchac Eerste uitgave 2001 Vak Engels H 1 Op 2

Nadere informatie

H utnieuws 4 2014-2015

H utnieuws 4 2014-2015 OBS de Boomhut 31 oktober 2014 H utnieuws 4 2014-2015 Locatie Bernhardlaan 10 6824 LE Arnhem 026-4433102 Locatie Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 In dit nummer: Tussenschoolseopvang Tussenschoolseopvang

Nadere informatie

Het mannetje van Plar Anne Cassidy. Met tekeningen van Tony Ross

Het mannetje van Plar Anne Cassidy. Met tekeningen van Tony Ross Het mannetje van Plar Anne Cassidy Met tekeningen van Tony Ross Spannend Het mannetje van Plar Een leesboek uit de serie Piraatjes Oorspronkelijke titel: Sammy and the Starman Oorspronkelijke uitgever:

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Filmverslag CKV Van God los

Filmverslag CKV Van God los Filmverslag CKV Van God los Filmverslag door een scholier 2026 woorden 3 maart 2004 5,1 51 keer beoordeeld Vak CKV FILM VERSLAG inleiding De film die ik heb gekozen is VAN GOD LOS. Ik heb deze film gekozen

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

Het lam. Arna van Deelen

Het lam. Arna van Deelen Het lam Arna van Deelen Hij leunde vermoeid op zijn staf, starend over de eindeloze velden. De kudde lag verspreid onder de bomen, die op deze tijd van de dag voor wat schaduw zorgden. Hij legde zijn hand

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Shayla en de bewegende ster

Shayla en de bewegende ster Shayla en de bewegende ster Eerder verschenen: De eerste overstroming (The Flood Trilogy #1) De volgende verdediging (The Flood Trilogy #2) De laatste verandering (The Flood Trilogy #3) De wensput (De

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

Welk volk bond de strijd aan met Israël en wat was het resultaat na de strijd?

Welk volk bond de strijd aan met Israël en wat was het resultaat na de strijd? De koperen slang. Welk volk bond de strijd aan met Israël en wat was het resultaat na de strijd? Numeri 21:1 1 Toen de Kanaäniet, de koning van Harad, die in het Zuiderland woonde, hoorde dat Israël langs

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Woorden en Beelden voor Kinderen

Woorden en Beelden voor Kinderen Woorden en Beelden voor Kinderen Mama en Aaron waren 1 jaar gelukkig samen toen ze een zoontje kregen, Nico. Toen Nico 1,5 jaar was besloten mama en Aaron om niet meer bij elkaar te blijven omdat ze veel

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Een mooie dag; een indianenverhaal. Daphne de Bruin 2010

Een mooie dag; een indianenverhaal. Daphne de Bruin 2010 Een mooie dag; een indianenverhaal Daphne de Bruin 2010 dit is een mooie dag om te sterven nee loop niet direct weg ik beloof jullie dit wordt geen treurig verhaal althans ik doe mijn best maar je weet

Nadere informatie

Door mijn leven liep een doorbroken streep

Door mijn leven liep een doorbroken streep Door mijn leven liep een doorbroken streep Door mijn leven liep een doorbroken streep Alex Does Schrijver: Coverontwerp: ISBN: Alex Does DEEL 1. Ik schrijf over mijn leven wat ik tot nu toe gehad hebt,

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Afblijven. Carry slee. Floris van Rooij Klas: 1Bi Vak: Nederlands Docent: Meneer Koedood

Afblijven. Carry slee. Floris van Rooij Klas: 1Bi Vak: Nederlands Docent: Meneer Koedood Afblijven Carry slee Floris van Rooij Klas: 1Bi Vak: Nederlands Docent: Meneer Koedood 1 Samenvatting Melissa wordt gevraagd voor een dans clip, maar ze verteld niks aan haar ouders. Na het oefenen van

Nadere informatie

- VIOLET - Ninja Paap-Luijten

- VIOLET - Ninja Paap-Luijten - VIOLET - Ninja Paap-Luijten Violet zat voor haar raam en keek naar buiten, zoals ze dat iedere dag deed. Ze keek naar de polderweg, waar vier auto s per dag overheen reden op een drukke dag. Aan de andere

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1878 woorden 12 december 2006 8 10 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004

Nadere informatie

De avonturen van Duitse hangoor konijn Bassie

De avonturen van Duitse hangoor konijn Bassie De avonturen van Duitse hangoor konijn Bassie Eerste druk, 2013 2013 Janco en Marja Schat Corrector: Daniëlla Schat isbn: 9789048431069 nur: 284 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl

Nadere informatie

Inhoud. Gemaakt door: 4. Inleiding. 6. Schuilkelder. 8. Treinbriefjes. 10 Duitse soldaat. 12 Appels. 14 Gewoon een mens.

Inhoud. Gemaakt door: 4. Inleiding. 6. Schuilkelder. 8. Treinbriefjes. 10 Duitse soldaat. 12 Appels. 14 Gewoon een mens. Gemaakt door: Inhoud Laura van Rooy Noor van Heijnsbergen Lieke van de Rijdt 4. Inleiding 6. Schuilkelder 8. Treinbriefjes 10 Duitse soldaat 12 Appels 14 Gewoon een mens Colofoon Wat zou jij doen.. Is

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Faux Pas Test (Volwassenen versie)

Faux Pas Test (Volwassenen versie) Faux Pas Test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door: A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Versie diagnosticus 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation om te tanken.

Nadere informatie

Er was eens een gezin met zeven dochters. De zeven meisjes woonden met hun ouders een heel eind buiten de stad.

Er was eens een gezin met zeven dochters. De zeven meisjes woonden met hun ouders een heel eind buiten de stad. Er was eens een gezin met zeven dochters. De zeven meisjes woonden met hun ouders een heel eind buiten de stad. Een mooier huisje dan dat van de zeven dochters was er niet, het was er alleen een beetje

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Edward van de Vendel. De grote verboden zolder

Edward van de Vendel. De grote verboden zolder Edward van de Vendel De grote verboden zolder Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2017 www.queridokinderboeken.nl www.edwardvandevendel.com Copyright 2017 Edward van de Vendel Niets

Nadere informatie

NARRATIEF: GEEN PLEK

NARRATIEF: GEEN PLEK NARRATIEF: GEEN PLEK Kafkabrigade, december 2015 Het narratief in dit document is geschreven door de Kafkabrigade, vanuit het perspectief van Hans en Joke. Het verhaal is niet per definitie een complete

Nadere informatie

Boekopdracht 2 Love, Simon gemaakt door Lise Visschedijk 4G2 LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK

Boekopdracht 2 Love, Simon gemaakt door Lise Visschedijk 4G2 LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK Helemaal links zie je Becky Albertalli. OPDRACHT 1 De titel van het boek is Love, Simon en het boek is geschreven door Beckey Albertalli.

Nadere informatie

Er waren eens vier kleine konijntjes. Ze heetten Flopsie, Mopsie, Wipstaart

Er waren eens vier kleine konijntjes. Ze heetten Flopsie, Mopsie, Wipstaart Er waren eens vier kleine konijntjes. Ze heetten Flopsie, Mopsie, Wipstaart en Pieter. Ze woonden met hun moeder in een diep hol onder de wortels van een grote, dikke dennenboom. Kinderen, zei moeder Konijn

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door een scholier 2273 woorden 9 juni 2011 5,8 6 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008

Nadere informatie

en gezinsvorming Voortplanting Werkvormen: Lesdoelen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 5: Hoe ben ik geboren? Lesoverzicht Basis

en gezinsvorming Voortplanting Werkvormen: Lesdoelen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 5: Hoe ben ik geboren? Lesoverzicht Basis II Voortplanting en gezinsvorming Les 5: Hoe ben ik geboren? Lesoverzicht Werkvormen: Lesdoelen: Kinderen weten meer over de zwangerschap en geboorte van een baby. Kinderen weten hoe een baby in de buik

Nadere informatie

Bart Moeyaert. Blote handen

Bart Moeyaert. Blote handen Bart Moeyaert Blote handen Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2015 We holden door drie weitjes waar we nooit eerder geweest waren. Het ging bergaf. We holden harder dan we konden.

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Verhaal spel; Ratten en Raven

Verhaal spel; Ratten en Raven Verhaal spel; Ratten en Raven Leerdoel kind: (Luisteren, samen spelen/ werken) - De kinderen hebben tijdens de activiteit geleerd te luisterden naar mijn verhaal dit kan je zien door dat ze weg rennen

Nadere informatie

Een tijger in het donker?

Een tijger in het donker? Een tijger in het donker? Devi, je hebt de pannen nog niet gedaan, zei haar moeder. Maar ik wilde net naar Asha toe. Haar moeder keek alleen maar. Devi zuchtte. Ze wist heel goed dat ze niet naar haar

Nadere informatie

1 Dit mag niet gebeuren!

1 Dit mag niet gebeuren! Inhoud 1. Dit mag niet gebeuren!... 7 2. Check die bek!... 13 3. Een superkans... 20 4. Donder en bliksem... 27 5. Kijken naar kunst... 34 6. Een verdachte vondst... 40 7. Kom maar op als je durft... 47

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in het zonnetje willen zetten. De 12-jarige Joey hoeft hier niet lang over te denken. Haar oma is voor haar de beste. Dat wil ze graag vertellen. Samen met

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

De zesde mei. Naam: Esmee van Sark. Klas: 4G4. Docente: Mevr.Scholten. Titel: De zesde mei. Auteur: Tomas Ross. Uitgever: De bezige bij

De zesde mei. Naam: Esmee van Sark. Klas: 4G4. Docente: Mevr.Scholten. Titel: De zesde mei. Auteur: Tomas Ross. Uitgever: De bezige bij De zesde mei Naam: Esmee van Sark Klas: 4G4 Docente: Mevr.Scholten Titel: De zesde mei Auteur: Tomas Ross Uitgever: De bezige bij Jaar van verschijnen: 2003 Aantal blz.: 295 Welke druk: 8ste Welk niveau:

Nadere informatie

Boekverslag Voor jou 10 anderen

Boekverslag Voor jou 10 anderen Boekverslag Voor jou 10 anderen Door Bob van der Grint 4D Inhoud 1.Voorpagina 2.Inleiding 3.Personages 4.Samenvatting 5.Verklaring van de Titel 6.Mening 2.inleiding Dit boek gaat over een meisje genaamd

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

Het raam achter het gordijn stond op een kier. Uit de nacht kwamen geluiden de kamer van Dolfje binnen. Tsjirpende krekels, brullende kikkers,

Het raam achter het gordijn stond op een kier. Uit de nacht kwamen geluiden de kamer van Dolfje binnen. Tsjirpende krekels, brullende kikkers, 1 ZEVEN Midden in de nacht schoot Dolfje overeind in bed. Even wist hij niet waardoor hij wakker werd. Er gebeurde iets belangrijks, dat wist hij zeker. Iets in hem was veranderd, maar wat? Plotseling

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

DE VURIGE HOUTHAKKER

DE VURIGE HOUTHAKKER DE VURIGE HOUTHAKKER Het kinderverhaal De vurige houthakker is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE). Alle informatie is te vinden op de website

Nadere informatie

Vlinder en Neushoorn

Vlinder en Neushoorn Vlinder en Neushoorn Hoi, zei Vlinder. Hoi, zei Neushoorn, hoewel hij meestal niets zei. Maar hij was in een goede bui. Vlinder streek neer op de hoorn van Neushoorn en leek erg zenuwachtig. Hoi! zei Vlinder

Nadere informatie

We bespieden de Watergeest

We bespieden de Watergeest Voorwoord Dit verhaal speelt lang geleden. De meeste mensen gingen nog met paard-en-wagen en bijna niemand had een telefoon. Er waren geen supermarkten, en sneeuw schuiven ging met paard-ensneeuwploeg.

Nadere informatie

De brief voor de koning

De brief voor de koning TONKE DRAGT De brief voor de koning leopold/amsterdam eerste deel De opdracht 1 De nachtwake in de kapel Tiuri lag geknield op de stenen vloer van de kapel en staarde naar de bleke vlam van de kaars die

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school.

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school. Een Berbers dorp Ik ben geboren en opgegroeid in het noorden van Marokko. In een buitenwijk van de stad Nador. Iedereen kent elkaar en altijd kun je bij de mensen binnenlopen. Als er feest is, viert het

Nadere informatie

BIJTEN Protocol Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer Januari 2019

BIJTEN Protocol Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer Januari 2019 BIJTEN Protocol Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer Januari 2019 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Ontwikkeling van het geweten... 2 2. Hoe handelen wij als een kindje gebeten wordt... 3 3. De gevolgen voor

Nadere informatie

EN TOEN GING DE BEL DE ENORME IMPACT VA N FATALE BEDRIJFSONGEVALLEN LAURA BRUGMANS

EN TOEN GING DE BEL DE ENORME IMPACT VA N FATALE BEDRIJFSONGEVALLEN LAURA BRUGMANS EN TOEN GING DE BEL DE ENORME IMPACT VA N FATALE BEDRIJFSONGEVALLEN LAURA BRUGMANS EN TOEN GING DE BEL De enorme impact van fatale bedrijfsongevallen Laura Brugmans Ontwerp en vormgeving: Twin Media bv,

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Faux Pas test (Volwassenen versie)

Faux Pas test (Volwassenen versie) Faux Pas test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door : A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Deze versie voorleggen aan de participant. 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation

Nadere informatie

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens Boekverslag door N. 1609 woorden 23 februari 2013 7 4 keer beoordeeld Auteur Simone van der Vlugt Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A, Zakelijke gegevens Titel;

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

Boekverslag Duits Der Kommissar lasst bitten door Herbert Reinecker

Boekverslag Duits Der Kommissar lasst bitten door Herbert Reinecker Boekverslag Duits Der Kommissar lasst bitten door Herbert Reinecker Boekverslag door een scholier 2440 woorden 1 februari 2004 8,4 195 keer beoordeeld Auteur Herbert Reinecker Eerste uitgave 1971 Vak Duits

Nadere informatie

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne ***********

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** jon fosse - de naam JON FOSSE DE NAAM NAMNET (1995) Een toneelstuk Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** Copyright : Jon Fosse 1995, Colombine Teaterförlag

Nadere informatie

Opstel Nederlands Bedrogen door een droom

Opstel Nederlands Bedrogen door een droom Opstel Nederlands Bedrogen door een droom Opstel door een scholier 3324 woorden 17 mei 2001 4,9 60 keer beoordeeld Vak Nederlands Bedrogen door een droom. s Ochtends werd ik wakker. Ik had niet gedroomd,

Nadere informatie

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het is 7 uur in de ochtend. Het is een dag nadat Nienke de traan van Isis aan Anchesenamon had gegeven. Nienke was al vroeg wakker, want ze kon niet meer slapen. Ze had weer

Nadere informatie

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel.

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel. Pasen Wat lijkt het lang geleden dat we met Kerst de geboorte van Jezus vierden. Het thema van Pasen is vasthouden en loslaten. Om te ontdekken dat het geloof in Jezus houvast biedt, moeten de mensen om

Nadere informatie

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen?

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? In deze folder vind je een antwoord, en lees je ook bij wie je terecht kan als je over mishandeling of verwaarlozing

Nadere informatie

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me,

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me, Haarlem, 11 oktober 2009 lieve moeder van me, speciaal vroeg opgestaan ben ik, omdat ik 's morgens vroeg makkelijker verhalen vertel. Want ik wilde u graag dit verhaal geven voor uw verjaardag, maar hoe

Nadere informatie

Wie zijn Pluck & Pien?

Wie zijn Pluck & Pien? Wie zijn Pluck & Pien? Pluck en Pien zijn twee kindervriendjes en hebben beiden een bijzondere gave. Ze staan beiden nog dichter bij de natuur dan gewone kinderen. Pluck en Pien zijn bedoeld voor de kinderen

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

»05« Het marktplein. Nog nooit had hij zijn boterham zo snel opgegeten. Mam, Erika en Lien hadden hem verbaasd aangekeken.

»05« Het marktplein. Nog nooit had hij zijn boterham zo snel opgegeten. Mam, Erika en Lien hadden hem verbaasd aangekeken. »05«Het marktplein Nog nooit had hij zijn boterham zo snel opgegeten. Mam, Erika en Lien hadden hem verbaasd aangekeken. Goed dat je vandaag zo vroeg vertrekt, zei mam. Door dat slechte weer zit het verkeer

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach

Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach door Peter Vervloed Boekverslag door een scholier 1518 woorden 11 mei 2006 6,3 33 keer beoordeeld Auteur Genre Peter Vervloed Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag door een scholier 1890 woorden 23 augustus 2003 4,4 17 keer beoordeeld Auteur Genre Willem Elsschot Roman Eerste uitgave 1933 Vak Nederlands

Nadere informatie

4,4. Boekverslag door C woorden 21 mei keer beoordeeld. Sociale roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1994 Nederlands.

4,4. Boekverslag door C woorden 21 mei keer beoordeeld. Sociale roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1994 Nederlands. Boekverslag door C. 1690 woorden 21 mei 2013 4,4 2 keer beoordeeld Auteur Genre Sociale roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1994 Vak Nederlands Methode Op niveau Uitgeverij Davidfonds/Infodok, Leuven Eerste

Nadere informatie

Het. Boekenliefje. Helen Docherty & Thomas Docherty. Clavis

Het. Boekenliefje. Helen Docherty & Thomas Docherty. Clavis Het Boekenliefje Helen Docherty & Thomas Docherty Clavis Het Boekenliefje Helen Docherty & Thomas Docherty 3 Precies op dat moment kwam een klein wezentje het dorp binnengevlogen. Het werd langzaam donker

Nadere informatie

De rattenvanger van Hamelen

De rattenvanger van Hamelen De rattenvanger van Hamelen Alice Becht-Dentz bron. H.J.W. Becht, Amsterdam 1921 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/bech004ratt01_01/colofon.php 2011 dbnl 1 De rattenvanger van Hamelen

Nadere informatie

Mijn fictie dossier Naam: Sophie Gerritsen Klas: 3T3 Datum: 17 januari 2014

Mijn fictie dossier Naam: Sophie Gerritsen Klas: 3T3 Datum: 17 januari 2014 Mijn fictie dossier Naam: Sophie Gerritsen Klas: 3T3 Datum: 17 januari 2014 1. Zakelijke gegevens A. De titel van het boek is Waanzin. Het boek heeft geen ondertitel. B. Het boek is geschreven door Mel

Nadere informatie